Heerhugowaards Nieuwsblad

9 april 2019

Heerhugowaards Nieuwsblad 9 april 2019


'Cityrun is feest voor de hele stad'

Bram Mooij: 'Met z'n allen gaan we er een onvergetelijk evenement van maken.' (Foto: VINCENT DE VRIES/ RODI MEDIA)

HEERHUGOWAARD – De vijfde editie van de Heerhugowaard Cityrun, vrijdag 12 april, belooft nóg meer een feest van alle Heerhugowaarders te worden. Met twee spectaculaire 'glow-in-the-dark'-straten, ter hoogte van het Raadhuisplein en bij de finish op het Stadsplein, lanceert organisator JCI Heerhugowaard een nieuw element dat nog eens extra benadrukt dat plezier voorop staat. "Met ons evenement willen we drie vliegen in één klap slaan", vertelt Bram Mooij namens JCI enthousiast. "We willen Heerhugowaard in beweging krijgen, een mooi bedrag voor het goede doel ophalen en er een feest voor de hele stad van maken!"

Allerlaatste kans om in te schrijven

De Heerhugowaard Cityrun gaat steeds meer leven, merken ze bij JCI. Bram: "Met z'n allen kunnen we van deze vijfde editie een onvergetelijke maken. Wij zorgen voor het nodige entertainment langs de route. Er is muziek van een Braziliaanse band en een dj en aan de glow-in-the-dark'-straatjes is een videoregistratie gekoppeld, zodat mensen zichzelf kunnen terugzien. We hopen dat de lopers zo veel mogelijk fluoriserende kleding willen aantrekken zodat ze extra uitgelicht worden en zo veel mogelijk opvallen. Ook de mensen die langs de route wonen kunnen hun steentje bijdragen aan de feestvreugde, door hun tuin gezellig aan te kleden met bijvoorbeeld lichtjes of spandoeken. De lopers komen meerdere keren voorbij. Nodig je vrienden uit om de lopers samen aan te moedigen."

Jong en oud

De Cityrun houdt heel Heerhugowaard fit en vitaal en maakt daarbij geen onderscheid in leeftijd. Bram: "Onze Blosse Kidsrun is inmiddels uitverkocht; ruim driehonderd kinderen tussen de vijf en dertien jaar lopen mee. Fantastisch! Niet alleen vanuit Blosse, maar ook vanuit sportverenigingen wordt heel enthousiast gereageerd. Voor het eerst dit jaar worden ook senioren betrokken bij het evenement. Voor onze Rollatorrun werken we samen met Heerhugowaard Sport. De opbrengst hiervan schenken we aan stichting Gouden Dagen, die wensen van ouderen in vervulling laat gaan. Zowel de kinderen als de ouderen lopen hun afstand in Middenwaard."

Laatste kans

De deelnemers aan de vijf en tien kilometer gaan grotendeels over de Middenweg. "Wil je nog meedoen, dan moet je er heel snel bij zijn!', aldus Bram. "Inschrijven kan namelijk nog tot uiterlijk woensdag 10 april 21.00 uur. Deelnemen kan zowel individueel als met een businessteam van drie tot vijf mensen. Hoe meer mensen er meedoen, des te hoger het bedrag dat we kunnen schenken aan de goede doelen. Naast Gouden Dagen is dat dit jaar stichting Medische Kindercirkel Alkmaar, dat het verblijf van kinderen in het ziekenhuis aangenamer wil maken. Dus zet je in beweging, meld je aan via heerhugowaardcityrun.nl en zorg dat je dit sportieve feestje niet mist!"

Vrijwilligers nodig

Heerhugowaard City Run wordt gedragen door meer dan honderd vrijwilligers. Daarom is de organisatie op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om van de komende editie weer een succesvol evenement te maken. Dat kunnen ook mensen zijn die zelf meelopen, want een aantal taken vindt voorafgaand plaats. Meer weten of aanmelden? Kijk op heerhugowaardscityrun.nl.

Het evenement start vrijdagavond 12 april om 18.15 uur met de Blosse Kidsrun (warming-up om 18.00 uur); de Rollatorrun start om 19.00 uur en de Rabo Cityrun over tien en vijf kilometer start respectievelijk om 19.45 en 21.15 uur. Loop je zelf niet mee, kom dan vooral de deelnemers aanmoedigen!

Sint Joris

HEERHUGOWAARD - De Heerhugowaardse zeeverkennersvereniging Sint Joris houdt zaterdag 20 april van 10.00 tot 15.00 uur een gezellige rommelmarkt. Dit zal zijn in en bij botenhuis De Roef aan het Niedorperdijkje, gelegen tussen de AC de Graafweg en het Verlaat in Heerhugowaard-Noord. Tussen de bonte verzameling spullen is het heerlijk struinen. De toegang is gratis en de opbrengst is bestemd voor onderhoud aan het botenhuis.

Homerun voor senioren met beanbag baseball

Gouden Reiger voor vertrekkende Gido Oude Kotte

Duikteam brandweer zoekt vers bloed

De Praktijk heeft titel bijna binnen

Franx neemt waar in Koggenland

Jan Franx voelt zich vereerd dat hij benoemd is tot waarnemend burgemeester van Koggenland. (Foto: Aangeleverd)

KOGGENLAND - Jan Franx treedt per 8 april aan als waarnemend burgemeester van de gemeente Koggenland. Commissaris van de Koning Arthur van Dijk heeft hem maandag 1 april benoemd. Franx kent het West-Friese goed; hij is getrouwd in De Goorn, woont in Enkhuizen en was daar tien jaar lang wethouder. Voor zijn aantreden als waarnemend burgemeester in Koggenland was hij wethouder in de gemeente Gooise Meren.

Franx: "Ik voel me bijzonder vereerd dat ik benoemd ben als waarnemend burgemeester van de gemeente Koggenland. Ik heb enorm veel zin om dit mooie ambt te vervullen en samen met inwoners, ondernemers, raad, college en medewerkers alle dorpen, kernen en buurten van Koggenland verder vorm te geven. Ik ken de gemeente goed: mijn vrouw komt uit De Goorn en mijn schoonmoeder heeft hier tot haar 91e gewoond. Ik ben blij en trots om nu in Koggenland aan de slag te gaan."

Vertrouwen in burgervader

De gemeente Koggenland verheugt zich op de komst van Franx. Nico Bijman, namens de fractievoorzitters: "Jan Franx is een daadkrachtig 'mensen-mens', een verbinder. Het is een burgervader waar wij alle vertrouwen in hebben." De komende tijd zal de waarnemend burgemeester vooral gebruiken om kennis te maken met de organisatie en de inwoners en ondernemers in Koggenland. De vacature voor een vaste kroonbenoemde burgemeester is voortijdig stopgezet. Het is nog niet bekend wanneer deze procedure opnieuw start. De huidige burgemeester Rob Posthumus is per 1 april 2019 gestopt, vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Waardse brandweer zoekt duikers

Red levens, word brandweervrijwilliger! (Foto: Gerhard Seybert/ AdobeStock)

HEERHUGOWAARD - De brandweer in Heerhugowaard is op zoek naar brandweerduikers op oproepbasis. Via Facebook worden belangstellenden opgeroepen te reageren. De vacature staat ook op de website van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, die verantwoordelijk is voor de brandweerzorg in de regio's Alkmaar, West-Friesland en Kop van Noord-Holland.

Fysiek en mentaal fit? Meld je aan

Het duikteam is een specialistisch team dat onder meer in actie komt bij waterongevallen in Noord-Holland Noord (tot vijftien meter diepte), waarbij mensen en/of dieren in nood zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een voertuig te water, iemand die door het ijs is gezakt of een suïcidaal persoon die het water is ingegaan. Ook wordt op verzoek de politie geholpen. Jaarlijks gaat het in totaal om tientallen acties. In 2018 werd het duikteam uit Heerhugowaard 64 keer ingezet.

Eigen voertuig

Een team dat uitrukt bestaat uit minimaal vier personen: een duiker, een veiligheidsduiker, een duikploegleider en een chauffeur/assistent. Soms wordt het team uitgebreid met een derde duiker of een tweede assistent. Het Waardse duikteam beschikt over een eigen voertuig, met aan boord niet alleen duikapparatuur maar ook een reddingsnet en bodyboard plus vlaggen om de scheepvaart ter plaatse te kunnen waarschuwen. Al onderweg naar de plaats des onheils kan worden vastgesteld hoe diep het water is en waaruit de bodemlaag bestaat. Het team in Heerhugowaard werkt nauw samen met collegaduikers van korpsen uit de regio. Iedereen die fysiek en mentaal fit is, bereid is om vrije tijd te steken in opleiding en oefening, snel op de brandweerkazerne in Heerhugowaard kan zijn en klaarstaat voor mensen in nood, kan duiker worden bij Brandweer Heerhugowaard.

Interesse? Mail postcommandant Stefan Entius via sentius@vrnhn.nl.

'Inwoners, praat en denk mee over fusie'

Burgemeesters Kompier (l) en Blase hopen dat zo veel mogelijk mensen willen meepraten over de fusie. (Foto: Fusiemagazine Langedijk en Heerhugowaard)

HEERHUGOWAARD/ LANGEDIJK - Leontien Kompier en Bert Blase, de burgemeesters van respectievelijk Langedijk en Heerhugowaard, horen graag hoe de inwoners van hun beide gemeentes denken over de aanstaande fusie.

In het magazine 'Langedijk en Heerhugowaard gaan samen!', dat onlangs huis aan huis verspreid werd, wordt uitgelegd wat de fusie betekent voor de inwoners van beide gemeentes. 'Wij horen graag van u hoe u over de fusie denkt en wat voor u belangrijk is voor onze nieuwe gemeente', aldus Blase en Kompier. Daarom worden diverse bijeenkomsten georganiseerd om vragen te beantwoorden en ideeën te verzamelen. Een aantal van die bijeenkomsten heeft inmiddels plaatsgevonden. De komende weken hebben de gemeenten nog vijf bijeenkomsten georganiseerd voor inwoners uit beide gemeenten. Deze zijn dinsdag 9 april in Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk; donderdag 11 april in Het Behouden Huis in Oudkarspel; woensdag 17 april in dancing-partycentrum Marlène in Heerhugowaard en in café De Bonte Koe in Koedijk en donderdag 18 april opnieuw in Museum BroekerVeiling. Belangstellenden zijn tijdens alle bijeenkomsten welkom om mee te praten, ongeacht hun woonplaats. De bijeenkomsten starten om 19.00 uur. Later aanschuiven mag ook. Op www.langedijkenheerhugowaard.nl kunnen inwoners eveneens hun ideeën, meningen en opmerkingen over het samengaan van de gemeentes kwijt. De uitkomsten van de informatiebijeenkomsten en de reacties op de website worden verwerkt in het herindelingsontwerp waarover beide gemeenteraden naar verwachting in juli een besluit zullen nemen. Dat besluit doorloopt dan een officiële inspraakprocedure in beide gemeenten. Als daarna ook provincie en rijk instemmen met de herindeling zijn er in november 2021 gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente. In januari 2022 is er dan een nieuwe gemeente met één gemeenteraad en één college.

Licht in de tuin

'Bloemen als lampenkappen in de magnolia.' (Foto: Aangeleverd)

Tevergeefs probeer ik deze momenten vast te houden. Vol energie ben ik veel in de tuin te vinden. Te midden van mijn geluk. Ik wandel door hoekjes met schoonheid. Het lentegroen is overal waar ik ben. De energie stroomt uit mij regelrecht terug naar waar ik het vind.

Er valt een hoop te doen. Als de eerste schemer in de tuin zakt lijkt het alsof de bloemen in de magnolia lampenkappen zijn waarachter de lichtjes ontsteken. Een struik vol schemerlampen. Het zachtroze aan de voet van de bloem loopt uit in het wit. Deze Magnolia (soulangeana) is de plek waar ik begin en eindig. Hij staat aan de buitenkant toch is de magnolia het epische centrum van de tuin. Hij bloeit kort, twee weken.

Stel dat hij de hele zomer bloeit, zou ik hem dan even mooi vinden, vraag ik me af?

Reageren? Mail naar ceesverkerke@xs4all.nl.

Het eerste open tuinweekend van het jaar is zaterdag 20 en zondag 21 april. Kijk voor meer informatie op www.dezintuigentuin.nl.

Actieweek Babyspullen

Babystartpakketten zijn hartstikke nodig! (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Bij Stichting Babyspullen voelen ze de lentekriebels. "Wij willen onze prachtige voorraad gedoneerde babyspullen controleren en sorteren, zodat er weer plaats gemaakt kan worden voor nieuwe donaties", aldus Eri Rood namens de stichting. "Wij vragen u om ons te komen helpen. Ga samen met ons vaste team vrijwilligers aan de slag en zorg ervoor dat al die ouders die deze lente een kindje verwachten, kunnen rekenen op ons babystartpakket en zo hun kindje een goede start kunnen geven." Stichting Babyspullenzamelt landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen in, maakt daar babystartpakketten van en verstrekt deze via diverse instanties gratis aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. De actieweek Lentekriebels wordt in de week van 15 tot 19 april gehouden. Belangstellenden kunnen zich inschrijven voor de volgende dagdelen: maandag 15, dinsdag 16 en donderdag 18 april van 09.00 tot 12.00, 12.30 tot 15.00 en 19.15 tot 22.00 uur en woensdag 17 en vrijdag 19 april van 09.00 tot 12.00 uur. Wees welkom om te helpen, alleen of met vrienden, buren of collega's. Opgeven kan via info@stichtingbabyspullen.nl; vermeld hierbij het dagdeel en het aantal personen.

Homerun voor senioren met beanbag baseball

Senioren in actie met Beanbag baseball. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Raak en homerun! Mevrouw Van Deutekom loopt snel met haar rollator om het bord heen. Ondertussen vertrekken twee andere deelnemers van hun honk naar de thuisbasis. In de oneven weken spelen senioren op dinsdag vanaf 14.30 uur in De Raatstede 'Beanbag baseball', het spel met pittenzakken, geïnspireerd op honkbal.

Vrijwilliger Tineke: "We spelen met twee teams. De spelers gooien een pittenzak richting een speelbord met tien gaten. Elk gat heeft een betekenis: van honkslag en homerun tot 'uit'. De stoelen rondom het bord zijn de honken. En de spelers lopen, nadat ze hebben gegooid, naar het betreffende honk. We kunnen het spel binnen en buiten spelen. Echt heel leuk. En natuurlijk houden we punten bij." "Volgende week ga ik weer voor de homerun'', lacht een deelnemer. Beanbag baseball is een van de nieuwe activiteiten voor senioren bij De Pieter Raat Stichting. Tineke: "Alle Waardse senioren zijn van harte welkom om mee te doen aan de activiteiten in De Raatstede (Dolomiet 2), Hugo-Waard (Gerard Douplantsoen 72) of bij restaurant Het Arboretum (Tamarixplantsoen 1).

Tupperware

In april staan er meer leuke activiteiten op het programma. Zo komt 9 april een consulente vertellen over veertig jaar Tupperware, om 18.30 uur in De Raatstede. Zaterdag 13 april brengt een boswachter om 15.00 uur een bezoek aan De Raatstede om te vertellen over de ontluikende lente, planten en de dierenwereld.

In Hugo-Waard en Het Arboretum staat ook van alles op stapel: zo is er zaterdag 13 april van 10.00 tot 12.00 uur modeverkoop van Fashion Plus en donderdag 18 april vanaf 16.00 uur een high tea met optreden van Thea Ooms. Kosten € 7,50, graag vooraf aanmelden via info@dprs.nl.

Meer activiteiten staan op www.dprs.nl/activiteiten en op de geprinte maandprogramma's, verkrijgbaar bij De Raatstede, Hugo-Waard en het Arboretum.

Lente

Foto: Aangeleverd

'Het duurt te lang' van Davina Michelle (2018) krijg ik al maanden niet uit mijn hoofd. Het gaat mij niet om de Brexit, maar om het weer. Vanaf januari denk ik al 'het duurt te lang' dat het écht winter wordt. In februari had ik wel al door dat het er niet meer van zou komen. Ik schakelde gladjes over in 'het duurt te lang' voordat de lente begint. Wat daarbij hielp waren de narcissen en de krokussen die de kop opstaken in bermen en rotondes. Ik werd er vrolijk van en dat wil ik graag melden naar de planters toe. Ongevraagd word ik namelijk talloze malen bestookt met tevredenheidsonderzoeken vanuit de ondernemer. Nu vanuit de consument meld ik maar even dat ik er dus heel blij mee ben. Lente. Tijd om het winterstof van ons af te schudden. Kinderen die roepen 'mag ik met zonder jas naar buiten'. Kom op, allemaal naar buiten. Op naar de duinen. Het speelterrein uit mijn jeugd, waar we van onze ouders toen slechts de waarschuwing meekregen 'niet in bomen klimmen en niet met vreemde mannen meegaan'. Vrouwen werden niet genoemd; dat waren gewoon betrouwbare moeders. Anno 2019 roepen we: 'pas op voor de grote grazers'. Het duingebied moet begraasd worden, dus delen we nu de natuur met Schotse hooglanders, wisenten en damherten. Staatsbosbeheer bewaakt de balans tussen natuur en grazers, wat niet altijd makkelijk is. De grote grazers zitten niet stil, waarop de dieren voorzien werden van een chip om ze te kunnen volgen. Een technologische zet; toch vrij maar wel in control. Echter bij het laatste technologische nieuwtje zet ik mijn vraagtekens. Een alert kan aan de chip worden gekoppeld zodat een fietser of wandelaar een seintje kan krijgen zodra hij binnen een straal van 100 meter van de grote grazers komt, dan kan hij een andere route kiezen. Wat bij mij de vraag op roept: 'wie o wie bewaakt de balans tussen recreant en natuur?' Ben wel blij dat Staasbosbeheer er niet voor gekozen heeft de recreant te chippen!

Pieta van der Mark

Gouden Reiger voor Gido Oude Kotte

Gido Oude Kotte (r) krijgt het kleinood opgespeld door burgemeester Bert Blase. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Gido Oude Kotte heeft tijdens zijn afscheidsreceptie als wethouder van Heerhugowaard de Gouden Reiger ontvangen. De CDA'er krijgt de onderscheiding omdat hij in zijn periode als wethouder actief heeft bijgedragen aan een innovatieve en stabiele bestuurscultuur en belangrijke impulsen heeft gegeven aan de democratische vernieuwing, onder meer met de H300. Ook maakte hij zich hard voor jongerenhuisvesting. Oude Kotte (39) gaat later deze maand aan de slag als burgemeester van de gemeente Aalsmeer.

Collectief Woongemak

Hoe kun je, met kleine aanpassingen, het woongemak in je huis vergroten? (Foto: uwwoongemak.nl)

HEERHUGOWAARD - Heerhugowaard start - als eerste gemeente in Nederland - met het Collectief Woongemak om inwoners met een frisse blik te laten kijken naar hun woning.

Iedereen kan gratis een woonscan doen die informatie geeft over veelvoorkomende verbeteringen die het woongemak in de woning kunnen vergroten. Hierover ontvangen alle huishoudens de komende dagen een brief. De gemeente hecht belang aan een veilige en prettige leefomgeving. Zij organiseert het Collectief Woongemak om haar inwoners na te laten denken over hun woonwensen. Door de woonscan te doen, ontvangen geïnteresseerden gratis en vrijblijvend een aanbod voor de woonverbeteringen uit het woonadvies. Via het collectief kan er een aanzienlijke groepskorting verkregen worden op kwalitatief hoogwaardige producten. Via www.heerhugowaard.nl/woongemak kunnen Heerhugowaardsers zich tot 15 mei gratis en vrijblijvend aanmelden voor het Collectief Woongemak. Die dag vindt een veiling plaats onder gekwalificeerde installateurs. De installateur met het beste bod doet uiterlijk maandag 3 juni alle deelnemers een aanbod op maat. Deelnemers die ingaan op hun aanbod genieten in 2019 al van meer woongemak.

Banenfestival bij Horizon College

(Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - De gemeente Heerhugowaard, het Horizon College en Bedrijfskring Heerhugowaard organiseren vrijdag 24 mei het Banenfestival.

Dit evenement heeft als doel om bijna afgestudeerde vmbo- en mbo-studenten in contact te brengen met de vele ondernemingen uit Heerhugowaard en omgeving om zo nieuw talent te behouden voor deze regio. Van 17.00 tot 21.00 uur kunnen studenten het Horizon College in Heerhugowaard bezoeken om kennis te maken met de bedrijven uit de regio. Dit gaat zowel om vmbo-studenten die op zoek zijn naar een stage als mbo-studenten die op zoek zijn naar een baan.

Tijdens het Banenfestival kunnen zij speeddaten met de aanwezige bedrijven. Zo kunnen zij ontdekken welke mooie carrièrekansen er in de regio Heerhugowaard voor hen liggen en zijn ze minder gefocust op organisaties buiten de regio.

Werk door verbinding

Het Banenfestival is een van de concrete acties uit het project 'Heerhugowaard maakt werk door verbinding', dat door de gemeente, de Bedrijfskring en het Horizon College is opgezet om het talent te behouden voor de groei van de ondernemingen uit de regio. De economische groei in Heerhugowaard en omgeving lijkt zijn plafond te naderen doordat aanwas van nieuwe medewerkers stokt. Het is steeds lastiger om nieuwe medewerkers te vinden en toch levert het lokale onderwijs jaarlijks honderden talenten af op de arbeidsmarkt. Om deze jongeren te behouden voor de regio dient er in een vroegtijdig stadium meer binding tussen onderwijs en bedrijfsleven te zijn.

ROC Horizon College is te vinden aan de Umbriëllaan 2 in Heerhugowaard. Bedrijven kunnen zich aanmelden via hhwmaaktwerkdoorverbinding.nl.

Vrouwengezelschap KVG jubileert

Jubilerend bestuur met vlnr. Loes Munster, Carla Wassenaar, Kathy Schuitemaker, Lida Oudhuis, Tiny Oudhuis, Greet Jonker en Ria Koper. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Wat in 1949 als Katholiek Vrouwen Gilde, afdeling 't Kruis werd opgericht is inmiddels getransformeerd tot het Kruizer Vrouwen Gezelschap. Vrijdag 5 april werd, tijdens een geanimeerd samenzijn van de ruim honderd leden, in buurthuis De Deel het zeventigjarig bestaan gevierd.

De initialen KVG mogen in die zeventig jaar dan wel onveranderd zijn gebleven, aan de doelstellingen is in z'n algemeenheid niets verloren gegaan. Maar wel meegegroeid met de tijd. Want het Kruizer Vrouwen Gezelschap biedt jaarlijks inspirerende, leerzame en gevarieerde programma's, afgestemd op haar doelgroep en staat meer dan ooit open voor de wereld om haar heen. Dat beperkt zich niet alleen tot dichtbij huis. In de wintermaanden komt men eens in de maand met bestuur en leden bijeen. Iedere avond is gekoppeld aan thema's. Niet alleen om de positie van de vrouw onder de aandacht te brengen, maar ook om maatschappelijke boodschappen uit te dragen. De bijeenkomsten leveren in ieder geval een bijdrage aan ontwikkeling en ontspanning, maar werken ook bevorderend voor de onderlinge sociale contacten.

Dat bleek ook tijdens de viering van het zeventigjarig bestaan dat financieel mede mogelijk werd gemaakt door Stichting Nut Heerhugowaard, die cultureel, maatschappelijke en sociale activiteiten een warm hart toedraagt. Ter ere van het jubileum werd in De Deel omstreeks 17.00 uur een toast met een glas prosecco uitgebracht, gevolgd door een smakelijk warm en koud buffet, verzorgd door de familie Kalverboer. Als afwisseling en aansluitend zorgde het zangduo Bassie en Bobo voor de muzikale noot.

Opschoonactie Stad van de Zon

De animo om de wijk op te ruimen was opnieuw erg groot. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Een groep van ruim vijftig vrijwilligers heeft zaterdag 30 maart de wijk Stad van de Zon vrijgemaakt van zwerfafval.

Er scheen een heerlijk zonnetje en volwassenen én kinderen hebben hard gewerkt! De actie wordt mogelijk gemaakt door het Leefbaarheidsfonds van de gemeente Heerhugowaard. Hieruit wordt subsidie verkregen om feestelijk af te sluiten met een hapje en drankje.

Doe ook mee

Volgende acties in 2019 staan gepland voor zaterdag 29 juni en zaterdag 28 september, beide keren van 14.00 tot 16.00 uur. Ook zin om mee te lopen. Of wil je op de mailinglijst geplaatst worden? Stuur dan een mailtje naar wijkbewoner Sharon Cijs op sharoncijs@gmail.com.

Vaarseizoen regio gaat van start

De sluis bij Rustenburg wordt door vrijwilligers bediend. (Foto: Archief)

RUSTENBURG/ URSEM - Het vaarseizoen gaat maandag 15 april van start. Ook dit jaar bedienen vrijwilligers doordeweeks de sluis en brug bij Rustenburg. De sluis is tussen 15 april en 1 oktober doordeweeks geopend van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 17.00 uur. In de zomermaanden juli en augustus zijn de sluis en de brug langer open, namelijk van 10.00 tot 19.00 uur. In de weekenden tot en met 15 oktober blijven de bedieningstijden ongewijzigd: op zater-, zon- en feestdagen tussen 10.00 en 19.00 uur bedient het hoogheemraadschap sluis en brug.

Op de foto tijdens 'Philadag'

De cliënten van Philadelphia konden een mooie foto van zichzelf laten maken. (Foto: Richard Rood)

HEERHUGOWAARD - Philadelphia Zorg organiseerde zaterdag 6 april voor haar cliënten de gezellige 'Philadag' in wijkcentrum De Horst aan het Van Eedenplein 5 in Heerhugowaard.

Tijdens deze feestelijke bijeenkomst konden cliënten elkaar beter leren kennen, nieuwe mensen ontmoeten en vooral veel plezier hebben en maken. Ook konden ze meedoen aan diverse workshops, waaronder creatief, koken, bootcamp, muziek maken en dansen. Ook konden ze een mooie foto van zichzelf laten maken. Philadelphia ondersteunt door heel Nederland mensen met een beperking en helpt zo iedereen om het beste uit zichzelf te halen.

De Praktijk onofficieel kampioen

Esdégé-Reigersdaal (in het geel-blauw) versloeg Glazenwassers- en reinigingsbedrijf R. de Hond met 3-1. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - In de Rodi Media-Cup heeft De Praktijk na de 6-0 overwinning op Dicks Vage Kennissen nog slechts één punt nodig om het kampioenschap definitief te kunnen vieren.

De enige ploeg die theoretisch nog roet in het eten kan gooien is Esdege-Reigersdaal, dat met 3-1 won van Glazenwassers en reinigingsbedrijf R. de Hond. Gofillex deed goede zaken door AKD Adviesgroep met 7-2 te verslaan. In de D2 Cup boekte koploper Banosol een 6-2 zege op nummer twee ERP360/Vobit. Harm & Es Woningstoffering versloeg CDV Holding Heerhugowaard met 4-2. Mors Grondverzet behaalde de derde overwinning van het seizoen; het werd 8-4 tegen De Heertjes/Albinotrouwringen 3.

Beker

Café Muizenvreugd en Fietsvoordeelshop.nl treffen elkaar in de finale om de Vakantiehuis Thandiwe-Cup. Café Muizenvreugd versloeg in de kwartfinale na strafschoppen Kieskeurig en ook in de halve finale, tegen Autobedrijf John Visser, kwamen er strafschoppen aan te pas. Fietsvoordeelshop.nl had weinig moeite met Used Products Heerhugowaard (4-0) voor een plek bij de laatste vier. VHC Jongens BV bood in de halve finales beduidend meer tegenstand en gaf zich pas diep in de strafschoppenserie gewonnen.

De Heertjes 4/Sunrise ging in de 123Borstels.nl-Cup met 1-2 onderuit tegen Zonneveld Elektro. De wedstrijd tussen Renses Automobielbedrijven en Van Dijk Borstelwerken.nl werd pas in de slotfase beslist: 1-2. Jan Sprenkeling Square won met 4-2 van Damclub SNA. Spannender was het bij Tips Thailand tegen Horizon transportdiensten: 5-6. Smaak Enzo verweerde zich kranig tegen koploper Autobedrijf John Visser maar kreeg uiteindelijk toch met 8-0 om de oren. Used Products kende geen problemen met Jos Kamp Assurantiën: 6-1.

FC Marlène verslikt zich in White Stones

FC Marlene verloor in de uitwedstrijd tegen White Stones met 1-2. Komende zaterdag de laatste competitiewedstrijd tegen zvv Volendam. (Foto: Sander Kaaij).

HEERHUGOWAARD – In de voorlaatste wedstrijd heeft FC Marlène een 2-1 nederlaag moeten incasseren. De formatie van coach Anand Jagdewsing verloor in de uitwedstrijd tegen het Egmondse White Stones met 2-1. Voor White Stones een belangrijke zege omdat door deze overwinning rechtstreekse degradatie naar de eerste divisie werd voorkomen.

Egmondse club wendt rechtstreekse degradatie af

FC Marlène kwam in sporthal Watertoren tegen White Stones met een gehalveerde selectie binnen de lijnen. Zonder Nabil Akaazoun (interland verplichtingen), Housain Jabir (blessure), Nigel Wijdenbosch (blessure) en doelman Peter Rozenbeek. Het betrouwbare sluitstuk was officieel geschorst, maar had zeker niet kunnen spelen omdat hij vader van een dochter is geworden. Toch kwam FC Marlène in de vierde minuut op voorsprong door een treffer van Mo Attaibi, maar amper zes minuten later scoorde Luc Schuffelen de gelijkmaker.

Play-off

Voor de wissel kreeg White Stones kansen op een voorsprong, maar doelman Melvin Habets stond steeds op de juiste plek. Kort na de rust kwam White Stones alsnog op voorsprong door een treffer van Raymond de Waard. Dat bleek achttien minuten later de eindstand, omdat White Stones een groot kansen onbenut liet.

Programma

Komende zaterdagavond ontvangt FC Marlène ZVV Volendam in sporthal Waardergolf. Aanvang 19.30 uur. Op vrijdag 16 april de eerste halve finale van de play-off. Tegenstander van FC Marlène is FC Eindhoven of Hovocubo.

Bob Kool stapt over naar TPP

Bob Kool hoopt in Rotterdam zijn ambitie om hoofdcoach te worden te kunnen waarmaken. (Foto: DP Sportfotografie)

HEERHUGOWAARD - Bob Kool, manager vrouwenzaalvoetbal bij Reiger Boys/Woest, maakt na dit seizoen de overstap naar de vrouwen van TPP-Rotterdam. De Heerhugowaarder gaat samen met de huidige hoofdtrainer Sharon van Zadelhoff de Rotterdamse eredivisionist trainen en coachen. "Reiger Boys heeft flinke stappen gezet en ik ben er trots op dat ik daaraan een bijdrage heb mogen leveren. Maar ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin ik mij persoonlijk en voetbaltechnisch verder kan ontwikkelen. TPP-Rotterdam biedt mij de kans om onder meer betrokken te worden bij het trainen en coachen van Vrouwen 1. Als zo'n kans voorbij komt, moet je daarvoor gaan."

Biljarttoernooi Keu-ze '93

(Foto: AdobeStock)

HEERHUGOWAARD - Na het zeer succesvolle 25e jubileumjaar staat biljartminnend Heerhugowaard aan de vooravond van alweer het 26e biljarttoernooi van Keu-ze '93.

De organisatie verwacht ruim 180 deelnemers. De stichting doet haar uiterste best om de Heerhugowaardse biljarter een mooie week te geven. De locatie is dit jaar café Marlène. Een ieder kan zich weer meten met tegenstanders van een gelijk niveau, om uiteindelijk door te dringen tot de finales, zaterdagmiddag 13 april vanaf 16.00 uur. Dit jaar worden de Nederlandse kampioenen G-biljarten speciaal in het zonnetje gezet. Keu-ze '93 bedankt de trouwe sponsors en adverteerders voor hun bijdrage. Karel Hulspas, een van de initiatiefnemers van Keu-ze '93, verricht de openingsstoot.

Afslankstudio bestaat 12,5 jaar

Vriendinnen Sarah en Jos runnen samen Afslankstudio Heerhugowaard. (Foto: Vincent de Vries)

HEERHUGOWAARD – Afslanken kan op vele manieren, maar of we daar nou altijd zo blij van worden... Tóch hoeft het geen straf te zijn, want bij Afslankstudio Heerhugowaard gaat het naast het behalen van 'vette' resultaten, bovenal om sfeer en gezelligheid. En dat heeft weer alles te maken met Sarah en Jos; twee onafscheidelijke vriendinnen die op een goede dag besloten samen een afslankstudio te gaan runnen en er inmiddels 12,5 succesvolle jaren op hebben zitten.

'Resultaat en gezelligheid gaan hand in hand'

"We begonnen een afslankstudio aan huis, maar binnen niet al te lange tijd groeiden we uit ons jasje en kregen de buren last van ons", lachen Sarah en Jos bij de herinnering. "Het was er altijd supergezellig en dat is het nog steeds! We vinden het namelijk heel belangrijk dat klanten zich bij ons thuis voelen." Na vijf jaar besloten de vrouwen hun bakens te verzetten en openden zij hun professionele studio aan de WM Dudokweg 10, waar Afslankstudio Heerhugowaard te boek staat als erkende Vacustep en TFM warmtecabinestudio. Ook biedt zij een aantal speciale behandelmethodes waaronder Slimline, Ozontherapieen Andullatietherapie. Ter ondersteuning bevat het programma verschillende afslankkuren, zoals Powerslim, Herbalife en K-slim. Maar Afslankstudio Heerhugowaard biedt nóg meer. Trainen onder persoonlijke begeleiding, resultaatgericht en in een half uur. Trainingen werken energie en uithoudingsvermogen verhogend en met zuurstof wordt een hoger rendement bereikt en cellulitis verminderd, voor strakkere contouren. De contourmetingen zijn gratis, net als het intakegesprek voor afslanken op maat en een voedingsadvies. Tijdens het gratis intakegesprek kunnen Sarah en Jos de cliënt alles vertellen over de revolutionaire behandelmethodes waarmee ze al vele vrouwen én mannen gelukkig hebben gemaakt.

Abonnementen

In de loop der jaren hebben de ondernemende vrouwen een groot klantenbestand weten op te bouwen en zien zij nog steeds veel klanten van het eerste uur terug. "Na een afslankperiode is het zaak je lichaam goed te onderhouden, zodat de resultaten blijvend zijn. Hoe heerlijk is dat? Daarom bieden wij onze vaste klanten een abonnementsvorm aan op maat. Dat bevordert niet alleen de continuïteit, maar is ook nog eens aantrekkelijker in prijs', melden Sarah en Jos die hun succes mede te danken hebben aan hun uitstekende samenwerking."

Kijk voor meer informatie over de producten en het volgen van een proefles op www.afslankstudiohhw.nl. Afslankstudio Heerhugowaard WM Dudokweg 10c in Heerhugowaard. Telefoon 072-5317600 of 06-53104640.

'Aandacht voor je hele lijf'

Jong en oud traint zich fit bij hart for her. (Foto: Erik Boschman)

HEERHUGOWAARD - De voordelen van bewegen wegen écht op tegen de nadelen van niets doen. Plus: je maakt endorfine aan, en dat wordt niet voor niets het gelukshormoon genoemd. Bewegen is voor iedereen, het is de effectiefste anti-verouderingspil die ooit is uitgevonden.

"Regelmatig trainen in ons circuit helpt sterke botten te behouden", vertelt Tamara Kruijsheer van hart for her Heerhugowaard. "De kans dat je iets breekt als je valt, verkleint. Sterke spieren geven je de kracht om je (klein)kinderen op te tillen en te knuffelen. Bewegen helpt tegen bijna alle ongemakken en pijntjes. Ons circuit helpt je om lenig en mobiel te blijven. En sterke spieren geven ons een fijn gevoel en meer zelfvertrouwen. Er trainen hier oma's, tieners, vrouwen met jonge kinderen, oudere kinderen, drukke banen en minder drukke banen, teamsporters, hardlopers, vrouwen die al heel fit zijn en vrouwen die dat vroeger waren en weer willen worden." Bij hart for her doorloop je in dertig minuten een compleet circuit. Tamara: "Je komt binnen wanneer het jou uitkomt en start met een half uur durende intervaltraining. Met aandacht voor conditie, spieren en gewicht. Kortom: aandacht voor je hele lijf. En vergis je niet, in een half uur kun je veel doen! Dagelijks een half uur intensief bewegen houdt je gezond. Je voelt je lekkerder en krijgt meer energie."

Ook voor begeleid afvallen kun je bij hart for her terecht. Tamara: "Daarvoor werken we samen met SLIMdiet, een vier fase proteïnedieet, boordevol eiwitten voor behoud van spiermassa en waarmee je geholpen wordt naar een gezond eetpatroon. Op www.afvallenheerhugowaard.nl lees je meer over onze korte en langere programma's." Vraag een proefles aan via www.hartforher.nl. Bellen of mailen mag natuurlijk ook, via 06-34409356 of tamara@hartforher.nl.

Zelfverzekerd door karate

Bram Duijn geeft sinds 2007 karateles in Heerhugowaard. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD – Zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Onder meer die eigenschappen krijg je mee door het beoefenen van Karate. Een wat teruggetrokken kind leert voor zichzelf opkomen, terwijl een wat drukker kind zich beter leert beheersen.

Door beoefening van karate kunnen eigenschappen als eerlijkheid, doorzettingsvermogen en zelfbeheersing ontwikkeld worden. Wie aan karate doet wordt zelfverzekerder, fitter en energieker. Umi Ryu karatedo is goed voor lichaam en geest. Iedereen kan aan de verdedigingssport meedoen. Kinderen maar ook volwassenen kunnen op elk moment instappen en zullen al snel in staat zijn zichzelf beter te verdedigen. Elke dinsdag zijn er lessen voor de jeugd vanaf vijf jaar en volwassenen in de gymzaal van Campus Columbus aan de Weegbree in Heerhugowaard. Daarnaast zijn er elke woensdag lessen voor de jeugd vanaf vijf jaar in sporthal De Draai. Karate is leuk en leerzaam voor kinderen en volwassenen. Ze leren samenwerken en elkaar te respecteren en voelen zich door karate fitter en gezonder doordat het totale lichaam wordt getraind. Ze bouwen conditie op en leren op een gecontroleerde manier aanval- en verdedigingstechnieken.

Umi Ryu Karate is een praktische zelfverdedigingsvorm, ontwikkeld door Ernst van der Zee, die bestaat uit karate in traditionele vorm, maar ook uit jiu jitsu en jodo (stokvechten). Vanaf 2007 geeft Bram Duijn Sensei (derde Dan) les in Heerhugowaard. Kom gerust eens langs voor twee gratis proeflessen en een maand gratis trainen bij inschrijving. Meer weten? Bel 06-10700290 of mail naar bramduijn@umiryu.nl.

Kijk ook eens op www.umiryu.nl.

White Musk Flora bij Body Shop

HEERHUGOWAARD - Geuren uit de Chypre-geurfamilie behoren tot de meeste complexe parfumcomposities. Ze worden gekenmerkt door een warme basis van eikenmos gecombineerd met frisse topnoten van citrus. De nieuwe bloemige variatie op de klassieke White Musk® is een melange van sprankelende noten van bergamot, roze peper en een bloemig boeket van verleidelijke pioenroos en lelietje-vandalen. De compositie als geheel is een moderne, chique, honderd procent vegan geur. Vanaf volgende week verkrijgbaar bij The Body Shop, Middenwaard 76 in Heerhugowaard.

'Verbeter de wereld, begin bij uw vloer'

De keuze is reuze bij Frenk Stoop. (Foto: Rodi Media)

ZUID-SCHARWOUDE - Maak bij Frenk Stoop kennis met Marmoleum van Forbo, de eerste CO2-neutrale vloerbedekking ter wereld! Een fascinerende wereld van kleuren en dessins. Met een breed scala aan collecties biedt Marmoleum ongekende mogelijkheden. Het doel van Marmoleum is een excellente vloer met optimale eigenschappen voor elke omgeving te bieden. Een hygiënische vloer, geïnspireerd door de natuur.

Forbo's linoleumvloeren, bekend onder de merknaam Marmoleum, staan voor veelzijdigheid, duurzaamheid en kracht. Een materiaal dat zowel ecologisch als economisch waarde toevoegt aan alle moderne en eigentijdse architectuur.

Natuurlijke grondstoffen

Wat Marmoleum zo speciaal maakt is dat het wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Naaldbomen en vlasplanten leveren een groot deel van de grondstof en deze halen door fotosynthese meer CO2 uit de lucht dan er vrijkomt bij het produceren van het marmoleum. Ook wordt er voor elf procent gebruikgemaakt van gerecycled linoleum voor het produceren van het Marmoleum.

Milieuvriendelijk

Marmoleum behoort dus tot de meest milieuvriendelijke vloeren en heeft daar al diverse erkenningen voor gekregen. Alle vloeren zijn voorzien van Topshield2, een dubbele UV-geharde toplaag. Deze garandeert dat uw vloer zijn hele leven in optimale staat blijft met de laagste levensduurkosten. Bij Vloerenspecialist Frenk Stoop ontvangen klanten deze maand, bij een minimale afname van 25 vierkante meter Marmoleum van Forbo, een Coral entreemat van één vierkante meter gratis.

Frenk Stoop is te vinden aan de Dorpstraat 368 in Zuid-Scharwoude. Kijk ook eens op www.frenkstoop.nl.

Zomer start in Buitenmeere

(Foto: Aangeleverd)

OBDAM - Centraal in het dorp Obdam ligt naast het station een heerlijk buitenzwembad waar het de komende zomer met mooi weer heerlijk verblijven is. Het complex bestaat uit een vijfentwintig meter lang recreatiebad, een groot ondiep bad voor jonge kinderen en een apart speelbad voor de allerkleinsten.

Het zwembad heeft twee grote zonneweides; een voor de gezinnen en een voor de wat oudere jeugd. Bezoekers kunnen gebruikmaken van een spectaculaire familieglijbaan en een heerlijk terras waar de medewerkers hen kunnen voorzien van een snack, een kopje koffie of een ijsje voor de kinderen.

Rustig en dorps

Het zwembad ligt heerlijk verscholen tussen het groen en heeft een rustige dorpse uitstraling. De watertemperatuur is altijd minimaal 23 graden en als de zon goed zijn best doet loopt dat vaak op naar 25 graden of meer. De medewerkers zijn vriendelijk, gediplomeerd en zorgen voor een veilige zwemomgeving. De tarieven zijn net zo vriendelijk als de medewerkers.

Abonnementen en zwemlessen

Op www.koggenland,nl/buitenmeere kan online een seizoenabonnement worden aangevraagd. Ook kunnen kinderen worden ingeschreven voor de zwemlessen. Natuurlijk is het ook mogelijk om een los kaartje te kopen.

Zwembad Buitenmeere is te vinden aan de Stationsweg 2 in Obdam. Telefoon 0226-451444. Buitenmeere is ook te volgen op Instagram, Facebook en Twitter.

Verwijder vetcellen met cryolipolyse

(Foto: Norbert Reijngoud)

HEERHUGOWAARD - Cryolipolyse is een behandeling die ervoor zorgt dat vetcellen worden verwijderd en door het lichaam zelf worden opgeruimd. Waar geen vetcellen zitten kan namelijk ook geen vet meer worden opgeslagen. De behandeling kan gedaan worden bij schoonheidssalon Rolinka in Heerhugowaard.

Rolinka: "Met lijnen verbrandt je vet maar blijven die cellen wel zitten. Cryolioplyse zorgt ervoor dat de vetcellen verwijderd worden juist op plaatsen waar het bij veel mensen steeds maar blijft zitten, zoals buik, heupen of bovenbenen. Deze behandeling is alleen mogelijk voor mensen met een BMI onder de 30. Is jouw BMI hoger, dan adviseer ik om eerst wat aan de voeding en beweging te gaan doen, waardoor je een gezonder gewicht krijgt." De cryolipolyse werkt als volgt: er wordt een applicator op het te behandelen gebied gezet en die zuigt de huid vacuüm. Het apparaat gaat tot -9 graden en op de huid tot ongeveer 2 graden. Rolinka: "Er kunnen vier plaatsingen tegelijkertijd gedaan worden oftewel twee zones, bijvoorbeeld buik en binnenkant benen. Na de behandeling kun je gelijk alles weer doen. Om de twaalf weken kom je dan terug, in totaal drie keer. Daarna is één 'onderhoudsbeurt' per jaar aan te raden. Onze Body Wizard Duo uit 2019 is het nieuwste apparaat op de markt. Het is heel aantrekkelijk om eens een plaatsing te proberen. De eerste plaatsing kost 98,-.

De salon van Rolinka is tevens hét adres voor permanente make-up en andere behandelingen. Tien procent van de opbrengst van de permanente make-up wordt geschonken aan de Strakke Ketting, een groep fietsers uit Heerhugowaard die in juni meedoen aan de Alpe d'HuZes.

Kijk ook eens op www.schoonheidssalonrolinka.nl. De salon is te vinden aan de Stationsweg 50 in Heerhugowaard. Telefoon 072-88888888.

Rommel in De Brink

HEERHUGOWAARD - In en om het oudste kerkje van Heerhugowaard en ontmoetingscentrum De Brink aan de Middenweg 168 wordt zaterdag 13 april van 08.30 tot 15.00 uur voor de 45e keer een rommelmarkt gehouden. Bezoekers vinden er nette tweedehands spullen zoals boeken, kleding, fietsen, meubels en speelgoed. Gedurende de dag draait er een rad van fortuin waarmee fantastische prijzen te winnen zijn. In de ruime foyer kan een hapje en een drankje worden genoten. De opbrengst van deze dag is bestemd voor een aantal goede doelen. Dit jaar zijn dat het onderhoud van het oudste kerkje in Heerhugowaard, stichting Bulters Mekke, stichting Kanz en stichting PLN. Wie nog mooie spullen heeft die verkocht mogen worden, kan deze achter de Ontmoetingskerk aan de Middenweg inleveren op dinsdag 9, woensdag 10 of donderdag 11 april van 12.00 tot 15.00 en van 19.00 tot 21.00 uur, of vrijdagochtend 12 april van 09.00 tot 12.00 uur. Meer weten? Bel 072-5717000 (De Brink) of 06-14382466 (Annemarie Kat).

't Schelpje blij met kapstokkarren Houtwaarde

De gloednieuwe, handgemaakte kapstokkarren worden binnengebracht. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Voor kinderdagverblijf 't Schelpje was donderdag 4 april een grote dag. De dames en heren van Houtwaarde kwamen prachtige rijdende kapstokkarren langs brengen. Houtwaarde is een onderdeel van Esdégé-Reigersdaal en het pand zit in dezelfde straat als het kinderdagverblijf.

Hoe de samenwerking tot stand is gekomen, vertelt Tessa Rood namens 't Schelpje: "We kampten met ruimtegebrek in onze hal. We hadden de kapstokken in groepen verdeeld, maar er waren inmiddels zoveel kinderen dat we alle jassen en schoenen niet meer op de juiste plek kwijt konden. Om deze reden gingen wij op zoek naar alternatieven. Uiteindelijk besloten we om zelf iets te ontwerpen en te kijken of we iemand konden vinden die dit voor ons kon realiseren. Toen kwam de tip: er zit toch een team met houtbewerkers bij jullie in de straat? Kunnen zij niet iets voor jullie betekenen? Onder het mom van, wie niet waagt, wie niet wint, zijn we naar binnen gestapt. Ze wilden deze opdracht graag aannemen! Er werd duidelijk aangegeven dat er geen druk uitgeoefend kon worden, dus het gaat zo snel als dat het gaat en het is klaar wanneer het klaar is."

En het resultaat mag er zijn! Tessa: "We hebben zes prachtige karren in ontvangst mogen nemen! Alle kinderen kunnen weer een eigen plekje vinden voor hun jassen en schoenen. Daarnaast kunnen de pedagogisch medewerkers de kar mee naar de groep rijden wanneer zij met de kinderen buiten gaan spelen. Geen gesjouw meer met jassen en schoenen, maar een kar die van de hal naar de groep kan en weer terug. Het mag gezegd worden, wij zijn er heel blij mee! We zijn de harde werkers van Esdégé-Reigersdaal heel erg dankbaar!"

Noordender passie

HEERHUGOWAARD - In de Goede Week staan thema's als verraad, eenzaamheid, verlies, lijden, troost, liefde en hoop centraal. Met Pasen gaat het over dood en leven. De vormelingen en vormselbegeleiders van de Heilige Hartkerk in De Noord voeren dinsdagavond 16 april hun eigen versie van 'The Passion', 'Hartstocht - het passieverhaal'. Aanvang 19.30 uur.

Illusionist David Nathan bij VKO

Illusionist David Nathan leerde het vak van niemand minder dan Hans Klok. (Foto: Daan van Asselt)

OBDAM - Illusionist David Nathan is woensdagavond 17 april te gast bij Vrouwen Kontakt Obdam (VKO). Hij trakteert zijn toeschouwers op een première van zijn allernieuwste avondvullende magische show: 'Identity', waarin hij samen met zijn assistentes uiteenlopende en bijzondere acts presenteert. Door de aantrekkelijke combinatie van magie en humor wordt het een uniek optreden. David wisselt zijn magische acts af met interactie met het publiek. Deze avond in dorpshuis De Brink is ook toegankelijk voor niet-leden. Entree € 10,- (inclusief tweemaal koffie of thee). Aanvang 20.00, zaal open om 19.30 uur. Meer weten? Bel Ina van der Hulst via 0226-452275. Kijk ook eens op www.vkoisdenaam.nl.