De Beverwijker

23 mei 2019

De Beverwijker 23 mei 2019


Kan DEM komende zondag juichen?

Voetbalclub DEM kan komende zondag bij winst historie schrijven. Foto Ruud van den Booren

BEVERWIJK - Kan DEM komende zondag juichen? Dat is de grote vraag, als deze club uit Beverwijk deze dag de kampioenswedstrijd speelt tegen Achilles 1894 uit Assen. Bij winst betekent dat het kampioenschap in de zondag Hoofdklasse A een feit is. Het betekent ook promotie naar de zondag Derde Divisie, een unicum in de voetbalgeschiedenis van 'de Wijkers'. Het duel wordt op het eigen sportpark Adrichem afgewerkt en begint om 14.00 uur.

Bij zege wordt titel in de Hoofdklasse binnengesleept

Arvid Smit en zijn mannen hebben dus de unieke kans om al in het debuutjaar in de Hoofdklasse kampioen te worden en door te stomen naar de Derde Divisie.

Met 29 wedstrijden en 57 punten staat DEM bovenaan de competitie en heeft het in eigen hand tegen de nummer 15 in de competitie. RKVV DEM wordt op de voet gevolgd door de concurrentie, te weten Hoogeveen en SDO, die beide met een punt minder op de ranglijst ook een gooi doen naar het kampioenschap.

DEM had afgelopen zondag al een grote kans laten liggen tegen directe concurrent Hoogeveen, maar de Wijkers wisten toen niet te winnen in Drenthe. Met het gelijkspel van afgelopen zondag is het nu aan de spelers van Smit om het in eigen huis af te maken.

Het kampioenschap zal voor dit jonge team een unieke prestatie zijn en het zou ook een prachtige afsluiting van een succesvol seizoen zijn. Er wordt heel veel toeschouwers verwacht die de thuisclub naar de overwinning zullen schreeuwen.

Mocht DEM kampioen worden, belooft het ongetwijfeld een groot feest te worden op sportpark Adrichem in Beverwijk.

Avondvierdaagse in Beverwijk

Jong en oud kunnen deelnemen aan de Avondvierdaagse in Beverwijk. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Van 11 t/m 14 juni wordt de Avondvierdaagse van Beverwijk gelopen. Start en finish zijn alle dagen bij speeltuin Kindervreugd, Huiderlaan in Beverwijk met op vrijdag een feestelijke binnenkomst en uitreiken van de verdiende medaille. De deelnemers lopen 4 verschillende routes door Beverwijk met soms een uitstapje naar Heemskerk.

Inschrijven voor scholen en individuele deelnemers kan tijdens de volgende data in speeltuin Kindervreugd, Huiderlaan 5, Beverwijk op donderdag 6 juni en maandag 10 juni (2e Pinksterdag) van 19:00 tot 20:00 uur en op dinsdag 11 juni van 17:00 tot 18:00 uur. De afstanden zijn 3, 5 en 10 km. De kosten bedragen € 5,50 p.p. daar krijg je een medaille, sticker en een wandeldiploma voor.

Leden van Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) kunnen rekenen op een korting van € 1,00 op vertoon van hun wandelvoordeelpas. Start is iedere avond om 18.00 uur alleen op vrijdag start de 3 en 5 km om 18.15 uur. Dit jaar zal de muziekroute starten bij de Torenstraat. De muziekroute zal starten zodra de laatste deelnemers van de 10 km aan komen lopen. Dit zal op vrijdag 14 juni tussen 19.30 en 19.45 uur zijn. De muziekroute is als volgt: Start: LA Kerkstraat gaat over in Torenstraat richting snackbar Oase – RD Baanstraat oversteken - RD Arendsweg - LA Boeweg - RA Plantage - RA Huiderlaan - Finish speeltuin Kindervreugd. Info: www.wsva4dnh.nl of info@wsva4dnh.nl mobiel: 06-40553280

Zwerfvuil-opruimactie in Wijk aan Zee

WIJK AAN ZEE - Op dinsdag 4 juni vindt er weer een schoonmaakactie plaats in Wijk aan Zee. Er wordt om 19.00 uur gestart vanaf de Spar. Afhankelijk van het aantal deelnemers zal getracht worden in een uur een zo groot mogelijk gebied van zwerfvuil te ontdoen. Na afloop (20.30 uur) bestaat de mogelijkheid om wat na te praten onder het genot van een drankje in dorpshuis De Moriaan. Meehelpen om Wijk aan Zee van zwerfvuil te ontdoen? Dan zien we u graag op 4 juni. Aanmelden mag en is handig in verband met het inschatten van het aantal schoonmaakspullen, maar niet verplicht. Dit kan per mail naar: hans561956@live.nl.

Uitreiking Groene Lintjes

IJMOND - GroenLinks Heemskerk, GroenLinks Beverwijk en GroenLinks Velsen reiken op zaterdag 25 mei alweer de twaalfde keer hun Groene Lintjes uit. Deze onderscheiding gaat naar IJmonders die zich op positieve wijze inzetten voor groen, duurzaamheid en milieu: mensen die op dit gebied innovatief en creatief zijn.

Het Groene Lintje is een blijk van waardering voor inwoners, organisaties en (kleine) bedrijven die actief bijdragen aan een duurzame en groene IJmond. Hiermee komen de onderwerpen milieu en duurzaamheid op een positieve manier in het nieuws.

Deze feestelijke gebeurtenis gaat plaatsvinden op zaterdag 25 mei om 11.00 uur in de lunchroom van Goed Voor Elkaar, Maerten van Heemskerckstraat 18, 1961 EB Heemskerk.

Tijdens de bijeenkomst in informele sfeer zullen de onderscheidingen worden toegelicht en uitgereikt door GroenLinks 2e Kamerlid Suzanne Kröger. ''Dit jaar hebben we een verrassing tijdens de uitreiking, maar die houden we natuurlijk nog even geheim'', aldus GroenLinks. Naast alle kandidaten zullen ook fractie- en bestuursleden van GroenLinks Heemskerk, Beverwijk en Velsen aanwezig zijn.

De Schans

BEVERWIJK - SIG en Stichting Welzijn Beverwijk organiseren samen leuke activiteiten voor jong en oud in Buurtwinkel de Schans. Buurtkinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar zijn wekelijks op woensdag van 14.30 - 16.00 uur van harte welkom om lekker creatief aan de gang te gaan in de Buurtwinkel. Deelname is gratis. De vrijwilligsters Irma en Martine bedenken thema's en daarnaast staan er spelletjes op het programma. In de zomer wordt een speurtocht uitgezet. Neem je buurjongen, buurmeisje, vriend of vriendin mee en kom op woensdag naar de Buurtwinkel. Iedere maandag van 13.00 – 15.00 uur kunt u aanschuiven met uw hobby. Speciaal voor mensen die graag creatief bezig zijn, b.v. met schilderen, tekenen, kaarten maken, kleien, handwerken noem maar op. Buurtwinkel de Schans, Schans 2 in Beverwijk, tel. 088-1182982.

Kunst-en muziekfestival in Heemskerkerduin op zondag 26 mei

Paper Plane treedt op in Café Scheiwijck en in Meifestival

Nationaal voetbalteam Solomons Eilanden in Heemskerk

AV DEM grossiert in medailles op NK masters

Verhalenfestival in Assumburg

Yolanthe Cornelisse en Piet Paree op het Verhalenfestival. (Foto: The Daily Photo/Gwendelyn Luijk)

HEEMSKERK - Het Verhalenfestival, met Piet Paree en harpiste Yolanthe Cornelissen, afgewisseld met muziek van Onstuimig Schuim is zondag 26 mei vanaf 13.30 uur te bewonderen. Locatie is Kasteeltuin Assumburg in Heemskerk. Gratis entree.

Tijdens het Verhalenfestival in de tuin van Assumburg vertellen verhalenverteller Piet Paree en harpiste Yolanthe Cornelisse samen enkele door hen bewerkte muzikale verhalen in de sfeer van de fototentoonstelling Wonderland.Het romantische liefdesverhaal van de eendagsvlieg Anna, (Bomans)het dramatische verhaal van de Bramenplukker die een is met de natuur om zich heen, wat hem bepaald niet in dank wordt afgenomen, (Bomans)het oud-Japanse verhaal van de Steenhouwer voor wie 'het gras van de buurman altijd groener' lijkt te zijn, zie ook www.pietparee.nl en www.zonneharp.com.

Liefdes opbloeien

Onstuimig Schuim laat de zeeën ruisen, de liefdes opbloeien, de stormen gieren en de masten kraken met hun beeldende muziek en verhalen. Alle emoties die de zee oproept verwerken ze in hun grotendeels zelfgeschreven Nederlandstalige liederen en volksmuziek.

VOC-reizen

Hun verhalen spelen zich af in zeemanskroegen van de havensteden, vissersdorpen aan de Zuiderzee, op de getijdestromen van Waddenzee en ze worden zelfs meegenomen op hun VOC-reizen. Hun liederen gaan over weemoed, werklust, ontberingen, angsten, dromen en zoute verlangens. Meer info: www.onstuimigschuim.nl.

De Groene Ezel schenkt €10.000 aan Stop Poverty

Stop Poverty biedt veilig water om een gezond bestaan op te bouwen. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Stop Poverty is werkzaam in Oeganda en India. Deze organisatie heeft een schenking gekregen van 10.000 euro, bedoeld voor een waterproject in Oeganda. Eenderde van de bevolking in Oeganda heeft nog steeds geen toegang tot veilig drinkwater. Stop Poverty biedt veilig water om een gezond bestaan op te bouwen. De schenking komt van Kringloopwinkel De Groene Ezel in Heemskerk.

Stichting werkzaam in Oeganda en India en komt op voor veilig water

Veilig drinkwater is de basis voor een eerste stap naar een beter en gezonder leven. Investeren in water is van levensbelang. De eerste waterinstallatie die door sponsoring van Stop Poverty werd gebouwd stamt uit 2009. Sinds de beschikbaarheid van deze waterinstallatie zijn ziektes als buikloop, dysenterie en cholera naar bijna nul gedaald!

Inmiddels hebben zij de afgelopen jaren voorzien in diverse waterinstallaties in kansarme gemeenschappen in het Jinja district. De hulp van Stop Poverty bestaat ook uit het trainen van nieuwe en bestaande (dorps)watercomités, het managen van lokale watervoorzieningen, het verzamelen van kleine bijdrages voor het gebruik van het water en het informeren van de gemeenschap. Dit zorgt voor duurzame, veilig en betrouwbare watervoorzieningen in hun hele werkgebied.

''Deze donatie kunnen wij doen dankzij onze klanten en een ieder die spullen bij ons inlevert'' , aldus Kringloopwinkel Heemskerk De Groene Ezel. Deze kan men vinden aan de Lijnbaan 12-14 in Heemskerk.

Kunst-en Muziekfestival Heemskerkerduin

Tijdens de Kunstroute zijn diverse kunstwerken te bewonderen. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - De zomer is in aantocht, voor de kwekers uit het Heemkerkerduin is tulpentijd afgelopen en worden er overal druk de zomerbloemen geplant en geoogst. Zondag 26 mei staat het Heemskerkerduin weer bol van de culturele activiteiten in dit mooie gebied van Heemskerk.

De start van de Kunstroute is om 11.00 uur

Vanaf 11.00 uur start de Kunstroute. Op 15 verschillende locaties en ateliers exposeren 28 lokale kunstenaars en zijn er diverse optredens vanaf 14.00 van Waltsoc, Donkeylandband, Samantha van Son, Shameless en H#Stagsharp. Voor de kinderen is er een fietspuzzeltocht uitgezet langs de kunstroute, en zijn er vanaf 14.00 uur diverse activiteiten bij d'Evelaer zoals strijkkralen, handlettering, actionpainting en meer. De puzzeltocht start bij d'Evelaer.

Voor 65+ is er een muzikale lunch om 12.00 uur met een optreden van Znerik met mooie liedjes van vroeger om van te genieten en mee te zingen. U kunt zich opgeven via d'Evelaer hiervoor.

Om 13.30 uur is er een demonstratie acryl pouring door Anita kok en om 14.00 een demonstratie over het tekenen van een mond door Mandy Groot bij d'Evelaer. De route boekjes zijn verkrijgbaar op d'Evelaer, Luttik Cie 35 Heemskerk.

Het festival is mogelijk gemaakt door: Budget Bewoners initiatieven Heemskerk, d'Evelaer en diverse sponsoren.

Tweede team ODIN'59 kampioen

Het tweede team van ODIN'59 met de kampioensschaal. Foto Leo Tillmans

HEEMSKERK - Het tweede elftal van ODIN'59 heeft zich afgelopen zaterdag 18 mei gekroond tot de beste van de Reserve Hoofdklasse A. De Heemskerkers wonnen ruim van en is ten koste van laagvlieger GVVV uit Veenendaal (6-0) en werden daarmee kampioen. De goals kwamen op naam van Niels Jager (2 keer), Frits Kramer (2 goals), Bas Nagel en Yeray Calle Aragones.

Kampioenswedstrijd tegen GVVV eindigt in eclatante 6-0 zege

Het tweede stond dit seizoen voor het eerst onder leiding van clubicoon/trainer Richard Klijn die ook voor volgend seizoen heeft bijgetekend. De ploeg haalde uit 25 wedstrijden 64 punten met 92 gescoorde doelpunten voor en 23 tegen en is met nog 1 wedstrijd te spelen niet meer in te halen.

Na een vorig seizoen waarin ODIN 2 naast de prijzen van kampioenschap en de beker greep dan nu eindelijk de beste van hun klasse. De kampioen van vorig jaar, RKAV Volendam, staat tweede met nu 59 punten.

Minuut stilte

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor het onlangs overlijden van Ruud Halbersma. Hij is de vader van één van de spelers van ODIN 2, Stef Halbersma.

Niettemin legde hij en zijn ploeggenoten een puike parti op de mat, getuige de eclatante overwinning op GVVV.

Buitenschoolse opvang bij de Ark

(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Welschap Kinderopvang verzorgde al peuteropvang (2 tot 4 jaar) bij basisschool de Ark in Heemskerk. Op verzoek van de school is Welschap er nu ook gestart met buitenschoolse opvang.

Eerder opgevangen

Kinderen van de Ark werden eerder opgevangen bij de BSO bij basisschool Tweespan. Nu kunnen zij na schooltijd terecht in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte bij hun eigen school.

Kinderen en ouders zijn hier blij mee en inmiddels maken meer kinderen al gebruik van deze nieuwe bso.

Alleen is ook maar alleen

HEEMSKERK - Welschap organiseert op zondagmiddag 26 mei (14.00 uur) een bijeenkomst waar u anderen kunt ontmoeten. Houdt u van bijvoorbeeld wandelen, fietsen, naar de film of het museum gaan? Kom dan langs. De bedoeling van deze middag is om 'Matches" te gaan maken in twee -of meer-tallen. Met elkaar maak je een afspraak om samen iets te ondernemen. Het gaat niet om relaties, maar om vriendschap. Toegang gratis. Het Spectrum, Lauraplein 1 te Heemskerk. Info: Gönül Güler 06-24520326 of gonul.guler@welschap.nl.

Middagje kienen

HEEMSKERK - Vrijdag 24 mei is de maandelijkse Kienmiddag in Ontmoetingscentrum De Stut in Heemskerk. Tussen 14.00 tot 16.00 uur zijn er mooie en lekkere prijsjes te winnen. Deelname€ 7,00 voor drie Kienronden en het eerste kopje koffie is gratis. Bel voor info: 0251-248648. De Stut bevindt zich aan de Maasstraat 3 Heemskerk. Kom vrijblijvend binnenlopen!

Het Zomerspektakel zoekt vrijwilligers

Vrijwilligers gevraagd voor het Zomerspektakel. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Het Zomerspektakel komt er weer aan en is op zoek naar jou, de vrijwilliger die de uitdaging aan wilt gaan. Wegens het grote succes van de voorgaande jaren zal Stichting Welzijn Beverwijk in samenwerking met het Centrum voor de Kunsten Beverwijk en het Kennemer Theater ook dit jaar weer een Zomerspektakel organiseren met als thema "Uitdaging". Het Zomerspektakel vindt plaats op 16 t/m 18 juli tussen 10.00 en 15.00 uur op het Kerkplein in Beverwijk. Kinderen uit Beverwijk en Wijk aan Zee kunnen deze dagen deelnemen aan workshops, sportieve activiteiten, creatieve activiteiten, culinaire activiteiten, spelletjes en nog veel meer.

Enthousiaste mensen die het leuk vinden om kinderen te begeleiden

De organisatie zoekt enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om kinderen te begeleiden en/of een activiteit met ze te doen op één van deze dagen of op alle drie de dagen.

Lijkt het je wat, stuur een email naar Judith Hijdendaal van Stichting Welzijn Beverwijk, judith@welzijnswb.nl

Burgerlijke Stand Beverwijk

Geboorten

Flora Tine Maria Langendijk; Renske Charlize; Francine Huis in 't Veld; Max Frackowiak; Pippa Evi Lot Brouwer; Julia Annebelle de Vries; Monika Ghouse Zehra Seraslan; Kate Lugtigheid; Sofie van Veldhuisen; Nux Libaan Abdi Seth Plaatsman; Levin Mats Koolen; Elisabeth Susy Maria Babychan; Lucas Hermanus Addink; Nomi May Mettes; Arvey James Bos; Billy Frenkie Duijn; Catelynn Groen; Lucien Florian Forrer.

Huwelijk / Ger. Partnerschap

Roberto Hubertus Tuijnman & Maria Elena Hengst

Overlijden

Plijter, Simon geb: 1902-1929 ovl: 10-05-2019; Sap, Cornelis Jacobus geb: 2501-1947 ovl: 10-05-2019; Turanli, Elife e/v Ismail Parmak geb: 0402-1941 ovl: 10-05-2019; Mulder, Margaretha Thea w/v J.A. Mulder geb: 2305-1934 ovl: 13-05-2019; Riedé, Hendrik Leendert geb: 0110-1926 ovl: 10-05-2019; Commandeur, Laurentius Johannes geb: 0802-1928 ovl: 13-05-2019; Nieuwenhuis, Anna Clasiena w/v C.van de Wal geb: 0609-1934 ovl: 15-05-2019.

'Portret van een Kweker'

HEEMSKERK - Meer dan 200 vrolijke schilderijen verfraaien sinds kort het gemeentehuis van Heemskerk. Het zijn portretten van de Heemskerkse kwekers die door de kinderen van de basisscholen Anne Frank, Bareel, Kariboe, Leonardus en Tweespan zijn vereeuwigd. De portretten worden tentoongesteld naast recepten die de kinderen hebben verzonnen met de producten die de kwekers verbouwen in hun kassen. Met de tentoonstelling Portret van een Kweker combineren Het Groene Hart en het Cultuurhuis Heemskerk de thema's natuur en kunstzinnige vorming. In de openbare ontvangsthal van het gemeentehuis Heemskerk is de tentoonstelling Portret van een Kweker tot 7 juni te bezichtigen op doordeweekse dagen van 8.30 tot 17.00 uur. Op zaterdag is de ontvangsthal geopend vanaf 10.30 uur.

Houdt u ook van musicals?

HEEMSKERK - Wie zingt graag mee met musicals? Het Heemskerkse koor Musical Sound doet dat o.l.v. muzikale leider Jasper Hutte. Het huidige repertoire bestaat uit liedjes van Abba, Ramses Shaffy, Simon and Garfunkel en nog veel meer. Wil je meezingen, zing dan mee! Dat kan tijdens de open repetitieavonden op maandagavond in juni: op 3, 17 en 24 juni, van 19.45 tot 21.45 uur in scoutinggebouw Elfregi Helen Keller, Adelaertlaan 2 in Heemskerk. Info: www.musicalsound.nl.

Bushalte station Heemskerk?

(Foto: )

De pers heeft aandacht besteed aan het feit dat Heemskerk geen busverbinding krijgt met het station Heemskerk. Al meer dan twintig jaar dromen Heemskerkers hiervan. De provincie heeft meerdere verzoeken van de gemeente om een bus naar het NS-station te laten rijden afgewezen. Volgens de provincie zou het ov in deze regio te weinig gebruikt worden om dit aan te vullen. Het snijden in verschillende busroutes wordt dan ook niet uitgesloten. Het eerste verzoek van de gemeente hield in dat er tijdelijk een bushalte voor lijn 72 bij het NS-station zou komen. Het ging om een test. De wens voor een bushalte op deze locatie kwam voort uit een NS-jaarverslag. "Hieruit blijkt een duidelijke behoefte van de treinreiziger om in Heemskerk verder met de bus te reizen", schreef de gemeente aan de provincie. Een ander plan was het in het leven roepen van een buurtbus, die richting het station zou rijden. Maar ook hier staat de provincie negatief tegenover. Lange tijd zorgden uitgeprocedeerde asielzoekers voor veel overlast op buslijn 73 in Ter Apel. De zgn. 'agressielijn' wordt het ook genoemd vanwege schreeuwende asielzoekers. Ze bedreigen en intimideren de chauffeur en passagiers. Het meest vervelende is het lastigvallen van vrouwelijke passagiers. Daarom krijgen ze nu fijn een eigen bus. Maar college van Heemskerk, het moet toch niet zo moeilijk zijn om ook een bus naar het station te verkrijgen? Mag ik u een goede raad geven? Huur deze uitgeprocedeerde asielzoekers in en geef ze de ruimte om stennis te maken. Na enige weken nodigt u staatssecretaris Mark Harbers (VVD) van Justitie en Veiligheid uit om een bezoek te komen brengen vanwege de ernstig veroorzaakte overlast. College, ik geef u op een briefje dat u binnen twee dagen uw lang gekoesterde busverbinding naar het station Heemskerk heeft.

Co Backer

jalbacker741@telfort.nl

Paper Plane (vlnr): Erik van der Steen, Patrick de Jong, Arne Meintjens, (Foto: Kim de Vries)

Formatie Paper Plane dertig jaar

BEVERWIJK - Café Scheiwijck in Beverwijk bestaat 90 jaar en in Wijk aan Zee vindt het Meifestival plaats. Twee locaties waar de band Paper Plane zal optreden deze week.

Zaterdag 25 en woensdag 29 mei live in Beverwijk en Wijk aan Zee

Het wordt flink Hompen in de regio deze week. De bekende band Paper Plane treedt op in Beverwijk en in Wijk aan Zee. Paper Plane viert dit jaar haar 30-jarig bestaan en denkt nog lang niet aan stoppen. Een feesttent, een podium, een vette PA en een groep Hompers met een pilsje in hand (of in de lucht) doen het al 30 jaar prima volgens de bandleden. ''We barsten nog van de energie en de plannen. Zolang we vanaf het podium vrolijke gezichten en een hossende menigte zien, gaan we door.''

Zolang we vanaf het podium vrolijke gezichten en een hossende menigte zien, gaan we door'

Paper Plane staat garant voor een dampende live set die je in hoofd en heupen raakt. In het feest der herkenning worden bekende hits voorzien van een klodder vet en gedoopt in een aanstekelijke recht toe recht aan rocksaus. Een formule waarmee Paper Plane elke tent op z'n kop weet te zetten. Het mag duidelijk zijn: Hompen Kreng...
Zaterdag 25 mei, aanvang: 17.00 uur. Locatie: Buitenpodium / Café Scheiwijck / Beverwijk / Paper Plane & Bintangs. Toegang: gratis; woensdag 29 mei, aanvang: 20.00 uur. Locatie: Feesttent Meifestival / Wijk aan Zee.

Nog één zege verwijderd van het kampioenschap

Aanvoerder Twan Verswijveren ziet zijn penalty gestopt worden. Foto Ruud van den Booren

Door Ton Limmen

HOOGEVEEN/BEVERWIJK - Wat een ambiance was het afgelopen zondag tegen Hoogeveen! In Drenthe werden er ruim 1200 toeschouwers geteld, met daarbij veel supporters van DEM. Het was snikheet op het mooie sportpark van de ploeg uit Hoogeveen en dat ging gaandeweg meetellen in de wedstrijd. De belangen voor beide ploegen waren gigantisch. Het ging namelijk om de eerste plaats in de Hoofdklasse A. Het werd een enerverend gevecht dat doelpuntloos eindigde: 0-0.

DEM kan weer geschiedenis schrijven

Beide ploegen speelden vorig seizoen nog in de Eerste Klasse. En dus verdienen de ploegen de complimenten dat zij in de voorlaatste wedstrijd om de koppositie strijden. Voor DEM was het duidelijk dat er niet verloren mocht worden. Een gelijkspel en uiteraard winst zou ervoor zorgen dat de Wijkers in de laatste wedstrijd nog steeds op de eerste plaats zouden staan. Maar trainer Arvid Smit vond toch dat zijn ploeg voor de overwinning zou moeten gaan want op een gelijkspel spelen is tegen de speelwijze in van DEM.

Dus nam DEM vanaf minuut één het heft in handen en zette de tegenvallende ploeg van Hoogeveen onder druk. Je zou kunnen verwachten dat de formatie uit Drenthe vol voor de overwinning zou gaan, maar zover lieten de spelers van DEM het niet komen. Met goed spel werd Hoogeveen op eigen helft vastgezet. En toen Ritchie Owusu in de zevende minuut op de achterlijn dom onderuitgehaald werd mocht aanvoerder Twan Verswijveren aanleggen vanaf de penaltystip. Wat normaal gesproken een zeker doelpunt zou zijn werd nu, dankzij een prachtige redding van de keeper, gemist. De strafschop werd zeker niet slecht ingeschoten door Verswijveren.

DEM bleef ook na deze domper heersen op het veld, maar zowel in de eerste als de tweede helft was DEM slordig in het afmaken van de kansen. De hele voorhoede had één of meer mogelijkheden om de score te openen maar helaas zat dit voor de Wijkers er niet in. Kansen die genoeg gecreëerd werden maar niet konden worden verzilverd. Ook een zeker doelpunt van DEM, vlak na de theepauze, mocht niet baten. Want het werd niet gezien door de scheidsrechter en zijn assistent. Wat was er gebeurd als zij het doelpunt van Anthony van Dongen wel hadden goedgekeurd? De bal werd immers achter de lijn weggehaald door de uitblinkende keeper Nick Borgman.

Nu blijft het komende zondag nog spannend als DEM de laatste wedstrijd van de competitie moet winnen tegen Achilles 1894. Een ploeg die in de onderste regionen staat maar gevaarlijk kan zijn. Zowel Hoogeveen als SDO staat op een punt van DEM. Er moet wel worden benadrukt dat DEM de grootste kans heeft om kampioen te worden en te promoveren naar de Derde Divisie. Er zou dan opnieuw geschiedenis worden geschreven. Met de steun van de vele toeschouwers, die zondag op sportpark Adrichem worden verwacht, moet het kunnen.

Fabrieksmuziek en fluitenkruid

(Foto: Aangeleverd)

Strijkt een gans neer

op het dak van de kerk

trekt haar snavel open

gaat schreeuwend te werk

De meeste jonge vogels

zingen zoet mee met de drietoon

De wijk ontwaakt

vult zich met kromgebogen fietsers

grommende motoren

Een voorzichtig zonlicht prikt

door de kiertjes van de straat

Gakkend vanaf de Goede Raad

verkondigt ze een nieuwe lente

een nieuw geluid

fabrieksmuziek en fluitenkruid

Eenentwintig madeliefjes

blauwe druif, vergeet-me-nietjes

Donderslag vanuit het duin

't regent niet, maar wel grafiet

Isa van Klaveren

Stadsdichter Beverwijk 2019

Kunstroute groot succes

Wandelende schilderijen tijdens de Kunstroute. Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK - Zondag 12 mei hingen de vlaggen van de Kunstroute Bomenbuurt weer uit. Alle kunstenaars stonden om 11.00 uur paraat om de bezoekers van de kunstroute te ontvangen in hun huis, atelier of op één van de gastlocaties en die bezoekers kwamen in grote getale. Vanaf 11.00 uur werd het steeds levendiger in de buurt. Mensen op de fiets of wandelend met de kunstroutebrochure in de hand op zoek naar de diverse locaties. Men kon in een ontspannen sfeer het uiteenlopende werk van de kunstenaars bekijken. Het werk vertoonde een grote verscheidenheid in stijl en techniek, het bestond onder andere uit keramiek, sieraden, schilderijen, foto's, tekeningen, quilten, aquarellen van stofjes. Of je werd onderweg verrast door de wandelende schilderijen. Niet alleen de kunst was bijzonder maar ook de bevlogen mooie verhalen van de kunstenaars zelf over de achtergrond van hun inspiratie en de uiting van hun kunst waren zeer de moeite waard. Daarnaast was het een dag van ontmoeting en sociale (buurt)contacten. Even bij de "buurvrouw/-man" in de straat kijken welke kunstwerken zij/hij nou maakt of (oude) bekenden ontmoeten en gezellig een praatje maken. De stemming zat er goed in. Overal werden enthousiaste reacties op de getoonde kunst gehoord en waren de kunstenaars vol lof over de geïnteresseerde bezoekers. Deze 10e editie van de Kunstroute is wederom weer een groot succes gebleken.

Jubileumvlag staat de Kennemers goed

De jubileumvlag die de Kennemers van de KNVB heeft gekregen. (Foto: Mariska Hoogendijk)

BEVERWIJK - Mooi weer, gunstige wind en droog....weerselementen die bij uitstek prima passen om het KNVB-cadeau eens op te hangen. Op dit cadeau van de voetbalbond - de jubileumvlag vanwege het 100-jarig bestaan van de club - wil de Kennemers zuinig zijn. Voorzitter van de KNVB Michael van Praag kwam de vlag persoonlijk overhandigen.

Duurzame vakantiehuizen in Randstad zijn hot

Een impressie van Droompark Buitenhuizen. (Foto: PR)

VELSEN-ZUID - Terwijl begrippen als duurzaam en gasloos op de gewone woningmarkt nog goed tot ontwikkeling moeten komen, is het al mogelijk een gasloze vakantiewoning aan te schaffen. En ook nog op een unieke plek: een groen gebied nabij Amsterdam en Haarlem. Zowel geïnteresseerden in een eigen vakantiehuis als investeerders tonen veel belangstelling voor deze slimme ontwikkeling. Verwacht wordt dan ook dat in het weekend van 25 en 26 mei, wanneer de verkoop start, veel vakantiewoningen gekocht worden.

Het gaat om veertig direct aan het water gelegen woningen die de laatste bouwfase vormen op een modern en verzorgd recreatiepark: Droompark Buitenhuizen. Verscholen in het groen in stadspark Spaarnwoude en aan de rand van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Combinatie natuur en steden

Volop natuur rondom dus, maar ook met steden als Amsterdam, Haarlem en IJmuiden in de buurt. Die combinatie van ontspannende natuur en prikkelende steden op het gebied van cultuur en vertier dichtbij, maken de ligging uniek en begerenswaardig.

State-of-the-art

Er zijn drie typen woningen, alle gasloos, en vervaardigd met gebruikmaking van duurzame en onderhoudsarme materialen. Hun ligging en state-of-the-art uitvoering zorgen dat deze ultramoderne, lichte vakantiewoningen interessante verhuurmogelijkheden bieden.

Sterk in ontwikkeling

Het maakt de woningen bovendien erg geschikt als investering. Zeker nu door de geopolitiek het beleggen onder druk staat en de banken nauwelijks rente bieden, is de markt van recreatiewoningen een slim alternatief en sterk in ontwikkeling.

Inschrijving

Droompark Buitenhuizen stelt geïnteresseerden zaterdag 25 en zondag 26 mei (11.00 tot 17.00 uur) in staat een kijkje te nemen op het park, informatie over de woningen in te winnen en voor inschrijving voor dit nieuwe project.

Informatie bij de accountmanager Johannes Meijer, 06-23056549 en

www.droomparken.nl/buitenhuizen

Droompark Buitenhuizen
Buitenhuizerweg 2
1981 LK
Velsen-Zuid

'Cruyff Court' in Heemskerk

Elke week komen de "Heroes" bij elkaar. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Afgelopen woensdag 8 mei werden de landelijke kwartfinales georganiseerd van het Cruyff Court 6 vs 6 toernooi in Heemskerk. BuurtsportCoach/Cruyff Coach Bart Neeft van Team Sportservice Kennemerland is samen met Emile van der Wal van Welschap vooraf gestart met een groep jongeren, de Heroes of the Cruyff Court , om dit toernooi te organiseren. Elke week kwamen de "heroes" bij elkaar om het hele draaiboek in elkaar te zetten en alle side events te organiseren.

Er uitgeweken naar sporthal 2 van de Waterakkers om de wedstrijden te kunnen spelen. Al vroeg waren de Heroes aanwezig. Tijdens de opening, met een demonstratie freestyle voetbal van de Heroes, werd door elk team de respectvlag getekend. Om 14.30 klonk het startsein. De teams waren de winnende meisjes en jongens uit de voorrondes van het Cruijff Court 6 vs 6 toernooi in Velsen, Haarlem, Beverwijk en Heemskerk. Na een middag met mooi en sportief voetbal ging de finale bij de meisjes tussen de Bareel (Heemskerk) en Pleiaden (Velsen). De Pleiaden won met 1-0. Bij de jongens ging de finale tussen de Anne Frank (Heemskerk) en Pionier (Velsen). Anne Frank won van de Pionier met 1-0. De Respect award ging bij de meisjes naar de Witte leeuwinnen uit Beverwijk en de jongens van Roekoegang uit Haarlem.

Deze vier teams mogen op 8 juni a.s. de IJmond vertegenwoordigen bij de landelijke halve finales in Volendam.

'Solomons' bezoekt 'Leonardus'

De leerlingen krijgen uitleg over de Solomons Eilanden. Foto Leo Tillmans

HEEMSKERK - Een delegatie van het nationale team van de Solomons Eilanden bracht afgelopen dinsdag een bezoek aan groep 8 van de Leonardusschool in Heemskerk. De kinderen kregen een zeer informatieve presentatie over het land, de gebruiken en natuurlijk het voetbalelftal. Ook was er tijd voor het stellen van vragen door de kinderen in het Engels. Woensdagavond voetbalde het nationale team onder leiding van coach en oud-Feyenoorder, Wim Rijsbergen tegen ADO'20 als onderdeel van hun trainingskamp in Nederland.

PlusBus naar Noordwijk

BEVERWIJK - Dinsdag 28 mei rijdt de bus naar Noordwijk. Daar wordt met een strandvoertuig, speciaal voor minder mobiele mensen, een rit gemaakt zodat u kunt genieten van alles op en om het strand. Woensdag 29 mei wordt er eerst geluncht in de Rijp en vervolgens een rondvaart gemaakt door de Eilandspolder. Dinsdag 4 juni wordt Dierenpark Landgoed Hoenderdaell bezocht, een diervriendelijk natuurpark. Voor info contact opnemen met BeverwijkvoorElkaar van Stichting Welzijn Beverwijk, tel. 0251 22 22 22 op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur.

Dijkversterking sluizencomplex ter inzage

Tekening van de dijkversterking bij het sluizencomplex. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - Tot en met 27 juni ligt het ontwerpprojectplan Waterwet Dijkversterking IJmuiden ter inzage. In dit plan staat hoe Rijkswaterstaat op het sluizencomplex IJmuiden de dijken in de komende jaren wil versterken.

Om het achterland ook in de toekomst te beschermen tegen overstromingen is het nodig om de dijken van het sluizencomplex in IJmuiden op drie locaties te versterken. Het betreft dijkvakken op het Zuidersluiseiland, het Noordersluiseiland en van de Tatahaven (Hoogovenhaven) Zuid. Onderzoek heeft aangetoond dat bekleding van de dijken op het sluizencomplex niet aan de wettelijke veiligheidseisen voldoen. Ook is de hoogte op twee locaties onvoldoende, gelet op toekomstige zeespiegelstijging en hoogte van de golven. Rijkswaterstaat houdt bij de oplossing voor de versterking rekening met de landschappelijke kenmerken en waarden die aanwezig zijn op de sluiseilanden. Het huidige groene karakter van de dijken blijft daarbij ook in de nieuwe situatie behouden. Daar waar mogelijk wordt ook de recreatieve functie versterkt. De realisatie van de dijkversterking staat gepland in de periode 2020-2024. Alle documenten van het ontwerpprojectplan staan vanaf heden op www.platformparticipatie.nl/dijkversterkingijmuiden. Ook is het mogelijk de plannen tijdens de reguliere openingstijden in te zien bij Rijkswaterstaat aan De Wetstraat 1 in IJmuiden of bij het Noord-Hollands Archief, aan de Kleine Houtweg 18 in Haarlem. Gedurende de periode van de terinzagelegging is het mogelijk om een zienswijze in te dienen. De ingediende zienswijzen worden betrokken bij het definitief maken van het projectplan Waterwet. Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland zullen vervolgens in één besluit het projectplan goedkeuren en een besluit nemen over de m.e.r.-beoordeling. Tegen dit besluit van de provincie kan dan binnen zes weken na terinzagelegging beroep worden ingediend bij de Raad van State.

De dijkversterking op het sluizencomplex is onderdeel van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). Rijkswaterstaat en de waterschappen voeren in het HWBP maatregelen uit om de primaire waterkeringen in Nederland aan de veiligheidsnorm te laten voldoen, nu en in de toekomst.

CDA-discussieavond over Europa

Daan Versteeg in gesprek met leden van CDA-Heemskerk en CDA-Beverwijk. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK/BEVERWIJK - CDA-Heemskerk en CDA-Beverwijk organiseerden afgelopen week samen een discussieavond met zo'n 40 deelnemers over Europa, i.v.m. de aanstaande verkiezingen voor het Europese Parlement. Aanwezig was ook Daan Versteeg, de Noord-Hollandse nummer 7 op de CDA-kieslijst. De avond begon met dat een heel aantal aanwezigen hun persoonlijke ervaringen, positief of minder positief, met Europa vertelden. Dat leverde mooi beeld op, zoals: het verschil tussen reizen vroeger – nog met grenscontroles! - en nu, ervaringen met Poolse arbeidskrachten, samenwerking op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en regelgeving rond energie(belasting).

Daan Versteeg gaf daarop als zijn mening dat Nederlanders momenteel veel (Europese) dingen voor lief nemen die goed gaan, maar dat de uitwassen helaas het beeld over de EU bepalen. Bijvoorbeeld: het zinloze op-en-neer reizen tussen Brussel en Straatsburg (kosten: 200 miljoen euro per jaar!), het declaratiegedrag van bepaalde parlementsleden en dat er een neiging is dingen uit handen te geven aan Brussel, als er iets niet goed gaat, zoals er bijv. nu gesproken wordt over een Europees leger, waar hij erg tegen is. Hij gaf ook aan dat dit soort dingen de roep om een BREXIT en NEXIT aanwakkeren, maar dat, als dit zou gebeuren, alleen China en Rusland hier profijt van hebben! Dit is dus niet de weg, maar wat dan wel?

Hoofdlijnen

Al pratend kwamen in de loop van de avond hiervoor vooral twee hoofdlijnen naar voren voor de aanwezigen: 1) samen werken aan een veilig Europa: dus soepeler en slagvaardiger samenwerking organiseren van politie, leger en veiligheidsdiensten van de landen, zonder meer macht aan Brussel over te dragen. Een veilig Nederland begint daarbij met harde buitengrenzen. 2) Europa nadrukkelijk neerzetten als een gemeenschap van waarden, zoals: geloof in democratie en vrijheid van meningsuiting. Daarbij past een duidelijk standpunt tegen de beperkingen hiervan in Hongarije en Polen: het moet voor de andere landen een keer ophouden dit te tolereren!

Europese taal

En wat het geld van de EU betreft: geen verspilling meer met maandelijkse verhuizingen naar Straatsburg en met peperdure tolken (kosten 1.500 miljoen euro per jaar), omdat iedereen het recht heeft in elke Europese taal te spreken).

In de overtuiging dat het CDA – met kandidaten als Daan Versteeg - werkt aan een Veilig en Waarde(n)vol Europa, werd er tijdens de borrel vervolgens nog stevig doorgepraat over de te verwachten verkiezingsuitslag op 23 mei…

Preview Night in Kennemer Theater. (Foto: Moos_Sonnevelt)

Vriendenkring in 'Kennemer'

BEVERWIJK - Op dinsdagavond 14 mei heeft het Kennemer Theater de programmering van het nieuwe theaterseizoen onthuld aan het publiek. Tijdens deze jaarlijkse Preview Night werden de gasten van het theater vermaakt met interviews met een aantal bijzondere artiesten die komend seizoen op de planken staan in Beverwijk. Tussendoor gaven zij alvast smaakmakende previews van hun shows. De avond werd gepresenteerd door Maus Granaat, bekend van het programma Bekijk 't Maar op Radio Beverwijk

Tijdens Preview Night

De feestelijke onthulling van het nieuwe theatermagazine was niet de enige primeur van de avond. De Preview Night stond namelijk ook in het teken van de lancering van de Vriendenkring. Directeur Rob Spannemaker nodigde alle theaterliefhebbers uit om Vriend van het Kennemer Theater te worden. Voor slechts €35,- per theaterseizoen genieten Vrienden leuke voordelen, waaronder voorrang bij het reserveren van theatertickets voor seizoen 2020-2021 en een uitnodiging voor het jaarlijkse Vriendenevenement.

Maus Granaat

Maus Granaat werd benoemd tot officiële eerste Vriend van het Kennemer Theater, ter ere van zijn 25-jarige jubileum bij Radio Beverwijk. Direct na afloop van de Preview Night hebben de eerste Vrienden van het Kennemer Theater zich ingeschreven. Als dank kregen zij de speciale Vriendentas cadeau, met daarin een aantal leuke verassingen.

Het Kennemer Theater nodigt iedereen uit om Vriend te worden. Een Vriendschap voor één persoon bedraagt €35,- per theaterseizoen, voor twee personen is het slechts €55,-.

Ga voor meer informatie naar www.kennemertheater.nl/vrienden. Wanneer u zich inschrijft bij de theaterkassa, krijgt u ook de speciale Vriendentas cadeau.

Bijeenkomst over 'Snurken en Slaapapneu'

BEVERWIJK - Woensdag 29 mei is er een informatiebijeenkomst 'Snurken en Slaapapneu' in het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk. Spreker is longarts Erik Kapteijns, RKZ die zal het hebben over wat Slaap Apneu (OSAS) precies is. Ook spreekt OSAS Zorgcoach RKZ Angelique Koersen. Die gaat het hebben over adviezen, leefregels en tips voor een gezonde slaap. Er is ook een stand aanwezig van de ApneuVereniging.

In Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk

Snurken lijkt misschien een onschuldig probleem. Toch kan er een serieuze aandoening aan ten grondslag liggen: slaapapneu, ademhaling stops tijdens de slaap. Wat is het, hoe herken je het en wat kan de gespecialiseerde slaappolikliniek van het RKZ voor u betekenen? De nieuwe benadering met begeleiding in de levensstijl komt ook aan bod.

Kenmerken

Kenmerken van het Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS) zijn snurken, stoppen van de ademhaling tijdens de slaap, rusteloze slaap, moe en slaperig zijn overdag en ochtendhoofdpijn. Mensen met slaapapneu hebben onder meer een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Als gevolg van OSAS kun je last krijgen van stemmingswisselingen, concentratieproblemen, prikkelbaarheid en in slaap vallen tijdens routine activiteiten,.

Slaapapneu wordt op de informatiebijeenkomst vanuit verschillende kanten belicht. Een greep uit de onderwerpen die de revue passeren: wat is apneu, hoe stel je de diagnose, wat zijn de risico's als je niet behandelt, wat kan de gespecialiseerde RKZ slaappoli betekenen voor u? Binnen deze poli wordt intensief (multidisciplinair) samengewerkt tussen de longartsen, OSAS Zorg Coaches, Keel-, Neus- en Oorartsen, kaakchirurgen.

De Slaappolikliniek van het Rode Kruis Ziekenhuis heeft vijf sterren (de maximale waardering) gekregen door patiënten van de ApneuVereniging.

De informatieavond wordt woensdag 29 mei gehouden in het restaurant van het RKZ op de 2e etage van het ziekenhuis. De avond is van 19.15 tot 21.30 uur. De zaal is vanaf 19.00 uur open. Toegang vrij. Aanmelden voor deze bijeenkomst via het aanmeldingsformulier op www.rkz.nl.

REGIO - Deze week weer de rubriek vermiste en gevonden dieren in de regio Beverwijk en Heemskerk.

Vermist: Kater, gecastreerd, zwart, pluimstaart (Baanstraat, Beverwijk).

Gevonden: Poes, cypers bruin, zwart, licht rond ogen, zwart einde staart (Jan van Galenlaan, Castricum); Kat, zwart, wit, zwart masker, wit streepje vanaf bovenop kopje doorlopend naar neusje, wit boven rechteroog, wit vanaf onder ogen uitlopend naar bekje, zwarte vlek in nek, brede witte kraag, zwart bovendek met op rechterkant wit vlekje, witte streep bij rechterheup, witte buik voor witte pootjes met zwarte vlekken, rechtsachter zwart pootje met witte vlekken (Aubachstraat, Beverwijk); Kitten, zwart, wit streepje op neusje, wit onderbekje en befje, wit op buikje, wit tussen achterpootjes, voor witte teentjes (Koos Speenhofflaan, Beverwijk); Kitten, zwart (Koos Speenhofflaan, Beverwijk); Poes, zwart, witte snorharen (Laan van Kanaän, Beverwijk). Dierenambulance Kennemerland: tel: 0251-215454.

Gemeentehuis dicht

HEEMSKERK – In verband met de feestdagen zijn de balies in het gemeentehuis Heemskerk gesloten voor publiek: Donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) Vrijdag 31 mei (overbruggingsdag) Maandag 10 juni (Tweede Pinksterdag). Dit geldt ook voor de telefonische bereikbaarheid van het klantcontactcentrum en het WhatsApp-nummer: 06-30966991

Tata Steel Orkest krijgt nieuwe instrumenten

Het aanbieden de nieuwe instrumenten door Mark Denys (directeur Technical van Tata Steel in IJmuiden). (Foto: Fix Media)

VELSEN-NOORD - Tijdens het optreden van het Tata Steel Orkest in De Philharmonie in Haarlem op zaterdag 18 mei heeft Mark Denys, directeur Technical bij Tata Steel in IJmuiden, het orkest namens het staalbedrijf een verzameling nieuwe instrumenten en attributen aangeboden. Dit cadeau van Tata Steel ter waarde van 20.000 euro is een bedankje voor de inzet van het Tata Steel Orkest tijdens de viering van het 100-jarig jubileum van het staalbedrijf in de IJmond.

"Tata Steel prijst zichzelf gelukkig met het fantastische Tata Steel Orkest, dat tijdens de viering van ons Centennial afgelopen jaar een geweldige inspanning heeft geleverd", aldus Mark Denys, die als directeur ook eindverantwoordelijk was voor het organiseren van het jubileum van het staalbedrijf. "De wervelende jubileumshow 'Door het Vuur' werd gedragen door de live-optredens van het orkest, dat bij het publiek echt een snaar heeft weten te raken. Uit dank bieden we het orkest daarom een verzameling nieuwe instrumenten aan, waaronder een aantal saxofoons en trompetten."

Het Tata Steel Orkest bestaat uit vier formaties: een big band, een leerlingenorkest, een opleidingsorkest en een symfonisch blaasorkest, met in totaal 140 muzikanten. Tijdens de viering van het Centennial is er een gelegenheidsorkest samengesteld uit deze orkesten. Dat Centennialorkest heeft 10 jubileumshows gespeeld. Daarnaast waren er meer optredens tijdens de Burendag, de leveranciersdag en de dag voor oud-medewerkers. In totaal heeft het orkest tijdens het Centennial voor meer dan 30.000 personen gespeeld. Het Tata Steel Orkest bestaat al sinds 1941.

AV DEM grossiert in medailles op NK masters

Jack Dekker in actie bij het kogelstoten. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - De afvaardiging van atletiekvereniging DEM was dit jaar relatief klein bij het NK masters. "Slechts" vier DEM veteranen stonden aan de start van het eerste Nederlandse Kampioenschap van het baanatletiekseizoen 2019 in Gouda. Deze vier atleten keerden echter wel terug naar Beverwijk met een monsterscore aan medailles. Acht keer mocht een DEM atleet het erepodium beklimmen. De DEM masters waren goed voor 4x goud, 1x zilver en 3x brons.

Vorige week nog blesseerde Anja Akkerman haar nek/rug bij een wedstrijd hoogspringen. Maar een goede Fysiotherapeut redde haar NK. Met goud bij zowel het verspringen, het speerwerpen als op de 80 meter horden en brons op de 200 meter in de categorie V60 kon Akkerman haar geluk niet op.

Goud

Vooral blij was zij met haar prestatie op de 80 meter horden. Na een goede start liep zij voor het eerst sinds 2016 weer onder de 15 seconden. Ook goud was er voor Simone Geel (V55) op de 100 meter. Met een vervekende achillespeesblessure liep zij toch naar de winst. De overige onderdelen, 200 en 400 meter, liet zij dit kampioenschap echter toch maar aan zich voorbij gaan.

Jack Dekker (M70) nam twee bronzen medailles mee naar huis. Bij het kogelstoten en het gewichtwerpen viel hij in de prijzen. Daarnaast greep hij ook twee keer net naast de medailles. Een vervelende vierde plaats was zijn deel bij zowel het kogelslingeren als het discuswerpen.

Roelf Akkerman won in dezelfde leeftijdscategorie het zilver op de 200 meter. Ook hij greep een keer net naast de medailles. Zijn 100 meter finale race leverde hem plek vier op in de eindrangschikking.

Baanseizoen

Waar de masters zo vroeg in het seizoen hun Nederlands kampioenschap al op het programma hadden staan, openden de nationale atleten hun baanseizoen traditiegetrouw in Lisse met de Ter Specke Bokaal. Stan Niesten kwam, zag en overwon ogenschijnlijk makkelijk in een indrukwekkende race over 3000 meter met een tijd van 8.11,50 minuten. Ook Mariska Poel deed het goed op de lange afstand. Zij liep naar een persoonlijk record op de 1000 meter in 3.00,12 minuten.

Dramatische start

Sprinter Jamaal Awad liep op de 150 meter, na een dramatische start, toch bijna 0,2 seconden van zijn persoonlijk record af (16,74 seconden) en was dus eveneens tevreden over het begin van zijn seizoen.

Jordy Kluft wist op dit onderdeel zijn beste tijd te benaderen en mag na een jaar blessureleed hiermee niet ontevreden zijn.

'Geen rolcontainer meer voor restafval'

BEVERWIJK - De PvdA Beverwijk wil dat bewoners ervoor kunnen kiezen om geen drie rolcontainers in hun tuin te plaatsen. Bij de uitrol voor een extra bak voor Plastic, Metaal en Drankkartons, wil de PvdA dat bewoners de mogelijkheid krijgen om de bak voor restafval in te leveren. Dan zouden de bewoners toegang kunnen krijgen tot de twee dichtstbijzijnde ondergrondse containers voor restafval in hun buurt. Als die er zijn natuurlijk, want het college is niet van plan om extra containers op korte termijn bij te plaatsen.

De reden voor de motie, die de PvdA hiervoor gaat indienen is vragen van inwoners. Zij vinden het te lang duren als de restafvalcontainer maar eens per vier weken wordt opgehaald. Het betreft vaak inwoners met kinderen in de luiers, of ouderen met incontinentiemateriaal. Dit gaat enorm stinken, vooral in de zomer. Verder is er bij veel gezinnen last van ruimtegebrek. Tuintjes zijn soms maar erg klein en een derde rolcontainer voor afval legt dan wel een groot ruimtebeslag, wat de leefbaarheid niet ten goede komt.

Op eerdere vragen van de PvdA antwoordde de wethouder dat inwoners ook kunnen kiezen om de rolcontainers een stukje open te zetten tegen stankoverlast. Ook was volgens haar een goede oplossing om te kiezen voor wasbare luiers, die zijn "makkelijk en betaalbaar". De PvdA beschouwt deze antwoorden als totaal betuttelend en betweterig en wil blijven zoeken naar een echte oplossing.

Het wordt volgens de PvdA tijd dat het college de inwoners serieus neemt en keuzevrijheid biedt. Niet alleen argumenten opnoemen waarom iets niet kan, maar kijken hoe het wel kan. De PvdA hoopt dan ook op brede steun voor de motie.

Nieuwe bikes voor Rode Kruis

Ook deze bike is nieuw voor het Rode Kruis. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Afgelopen weekend werden twee spiksplinternieuwe nieuwe bikes afgeleverd bij het Rode Kruis afdeling IJmond. De fietsen zijn door Bruut bikes uit Wijk aan Zee speciaal gemaakt voor de hulpverleners.

De bikes zijn zeer veilig en solide zodat de vrijwilligers, wanneer nodig, de bikes snel kunnen achterlaten en meteen kunnen starten met het verlenen van eerste hulp. De afdeling IJmond heeft een aantal vrijwilligers die zijn opgeleid om veilig en snel met de bikes hulpverlening te bieden bij evenementen.

Festiviteiten

Het Rode Kruis is de komende maanden bij vele grote festiviteiten in de IJmond paraat en de nieuwe bikes komen dan ook precies op het goede moment. Zo zijn ze meteen ingezet bij de Vissenloop in IJmuiden maar ook bij de vierdaagse en het Havenfestival worden ze ingezet.

Ton van Steen speelt in Badgastenkerkje

Ton van Steen. (Foto: Picasa)

WIJK AAN ZEE – Op zondag 26 mei om 12.00 uur concerteert 'Studio Cantilena' in het Badgastenkerkje in Wijk aan Zee. Het trio musiceert altijd akoestisch, in huiskamers, verzorgingscentra,bij feesten, uitvaarten, in kerken en theatertjes. Net zo divers als de gelegenheden waar Studio Cantilena speelt is hun repertoire romantische opera-aria's, moderne musical, klassieke liederen, popsongs en filmmuziek.

Zondag 26 mei met Studio Cantilena

Adriaan Kok is de lichte bariton, geschoolde amateur, zeer ervaren en door de wol geverfd. Zijn gevoelige stem bracht hem regelmatig in de finale van het Ouderen Song Festival. Frank Bakker studeerde dwarsfluit in Alkmaar en behaalde aan het conservatorium van Amsterdam het diploma Uitvoerend Musicus. Hij geeft fluitles in heel Noord Holland.

Presentatie

Ton van Steen leidde een tijd lang het Noord- Hollands Opera- , Operette- en Musicalkoor NOOM. Hij was leraar op een middelbare school in Beverwijk. Hij neemt bij het concert de presentatie en toelichting voor zijn rekening. Toegang vrij.

Paul Lieverst wint beker

HEEMSKERK - Vlak voordat hij voor de zoveelste maal kampioen van Excelsior wordt, heeft Paul Lieverst ook niet voor het eerst beslag gelegd op de beker. Met twee punten uit twee partijen tegen andere finalist Frans Koopman liet hij duidelijk zien de sterkste speler van de club te zijn.

Nieuws van het schaakfront

Alleen in de tweede partij kreeg hij enig tegenspel, in een boeiende partij waar nog heel wat analysewerk aan vast zat.
In de gelijktijdige dubbelschaak competitie waren een paar verrassende uitslagen te noteren. Zo won Peter Klok zomaar van Evert Schmit die daarvóór zelf Marcel Duin had teruggezet.

En Henk Kos wist Ruud Eisenberger een nul te bezorgen. Eindoverwinnaar van deze competitie werd Luc Stet.

Eerste schop in de grond voor fabriekshal

Animatie van de hal tegen grafiethinder. (Foto: Aangeleverd)

IJMOND - Tata Steel en Harsco hebben met genodigden de eerste schop in de grond gestoken als symbolische start van de bouw van de fabriekshal tegen grafiethinder. Inwoners uit Wijk aan Zee, lokale vertegenwoordigers en overheden waren uitgenodigd om aanwezig te zijn en kregen toelichting over het overkoepelende plan tegen overlast dat Tata Steel op 6 juni zal presenteren aan de omgeving.

Fabriekshal maakt samen met andere maatregelen einde aan grafietoverlast in Wijk aan Zee

Eerste schop in de grond, met van links naar rechts: Hans van den Berg, Adnan Tekin, Jan van Kampen, Martijn Smit en Linda Valent. (Foto: Fix Media)


De symbolische handeling werd verricht door Jan van Kampen, initiatiefnemer van Stofmelder.nl, de burgemeester van Beverwijk, Martijn Smit, gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland, Adnan Tekin, Linda Valent, vertegenwoordiger van de Dorpsraad en de directeuren van Tata Steel IJmuiden en Harsco, Hans van den Berg en Andries van der Horst Jansen. Genodigden kregen daarnaast een 360° video-demonstratie van de verwerking van ROZA-slak in de nieuwe fabriekshal. Aansluitend konden omwonenden deelnemen aan een burentour. Lokale vertegenwoordigers van dorps- en wijkraden verzamelden zich in het congrescentrum voor een speciale burentafel, waar men toelichting kreeg op de vervolgstappen en het integrale plan om de verschillende vormen van hinder voor de omgeving aan te pakken.

"Sinds afgelopen zomer heeft Wijk aan Zee te maken met grafiet dat van tijd tot tijd neerdaalt in het dorp", aldus Martijn Smit. "Met de bouw van de fabriekshal die vandaag van start gaat, zetten Tata Steel en Harsco een grote stap om een einde te maken aan de grafietoverlast voor de omgeving." De realisatie van de hal, die uiterlijk april 2020 gereed voor gebruik zal zijn, verloopt volgens planning. Daarnaast gebruikt Tata Steel vanaf volgend jaar platte bakken in plaats van diepe slakpannen voor de verwerking van ROZA-slak. Hierdoor ontstaat een lange dunne plaat ROZA-slak. Dit zorgt voor een snellere koeling waardoor de slak afgedekt vervoerd en verwerkt kan worden in de nieuwe hal.

De maatregelen tegen grafiet zijn onderdeel van het integrale plan tegen overlast dat Tata Steel eind maart heeft aangekondigd. Dit bestaat uit korte- en langetermijnoplossingen waarmee alle vormen van overlast worden aangepakt, zoals stof, geur en geluid. Op 6 juni zal dit plan tijdens een informatieavond voor inwoners uit de IJmond worden gepresenteerd.

Hans van den Berg: "We zijn heel blij dat de bouw van de hal tegen grafiethinder van start gaat. We stoppen natuurlijk niet bij deze vorm van overlast. We willen een goede buur zijn die structureel minder overlast veroorzaakt voor de omgeving. We werken daarom hard aan een overkoepelend plan om alle vormen van overlast aan te pakken.''

Atlantikwall-erfgoed in Nederland gaat voor één dag open

De Bunkerdag op zaterdag 25 mei wordt zeker interessant. (Foto: Jorn Baars / www.jornbaars.com)

IJMOND - Tijdens de Bunkerdag gaat Atlantikwall-erfgoed in Nederland voor één dag open. Vaak onopvallend verborgen in het landschap, ligt de Nederlandse kust nog vol met bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Op zaterdag 25 mei is het Bunkerdag. Tussen 10.00 en 17.00 uur gaan van Zeeland tot en met de Waddeneilanden bunkers van de Atlantikwall voor één dag open voor publiek. De betonnen kolossen zijn vaak beperkt toegankelijk. Soms verzonken in het zand of overgenomen door de natuur, vertellen zij nog altijd het verhaal van de Duitse bezetting.

In Wijk aan Zee en IJmuiden herinneren nog tientallen bunkers aan het oorlogsverleden. De grootste bunker van het land zal tijdens deze editie van Bunkerdag ook te bezoeken zijn. De indrukwekkende Schnellbootbunker bezat veertien havens waarin Schnellboote afgemeerd konden worden. In het fort in Beverwijk hoor je meer over de gruwelijke oorlogsmisdaad die er plaatsvond.
Atlantikwall De Europese kust veranderde tijdens de Duitse bezetting letterlijk in een vesting. Nazi-Duitsland legde in de Tweede Wereldoorlog een 6.200 kilometer lange verdedigingslinie aan: de Atlantikwall. Talloze bunkers, tankwallen en loopgraven zijn daarvan nog altijd de stille getuigen. IJmuiden werd als belangrijke havenplaats gemarkeerd door de Duitse bezetter en uitgebouwd tot een zogenaamde Festung. Ook Wijk aan Zee maakte onderdeel uit van deze Festung. De aanleg van de Atlantikwall had zeer ingrijpende gevolgen voor bewoners in de kustregio. Zo werd in november 1942 besloten tot volledige evacuatie van de inwoners van Wijk aan Zee en werden grote delen van IJmuiden ontruimd.

Grootste bunker

Binnen de voormalige Festung IJmuiden gaat de grootste bunker van het land open voor publiek. De enorme Schnellbootbunker bezat veertien overdekte havens waarin Schnellboote afgemeerd werden, droogdokken, reparatiewerkplaatsen en een kazerne voor maar liefst 1000 soldaten. Vrijwilligers van het Bunker Museum IJmuiden vertellen over de geschiedenis en de sporen uit het verleden die nog altijd zichtbaar zijn. Naast de Schnellbootbunker is de bijbehorende Torpedo-opslagbunker te bezoeken die nu bekend staat als de popbunker. In Wijk aan Zee zijn maar liefst 7 bunkers vanbinnen te ontdekken. Bovenop het duin vind je onder meer de Mammut radarbunker, waar de antennekabels nog aanwezig zijn. De Küver, een personeelsonderkomen, is in oude staat ingericht en heeft nog goed bewaarde muurschilderingen. De vrijwilligers van Rondje Wijk aan Zee hebben op de Dorpsweide hun uitvalsbasis. Hier worden films vertoond en rijden historische voertuigen de bezoeker heen en weer. Voor het eerst dit jaar doet het 'Muziekfort' in Beverwijk mee. Dit fort dateert uit 1899 en maakte deel uit van de Stelling van Amsterdam. Net als veel andere forten, werd het tijdens de Tweede Wereldoorlog in gebruik genomen door de Duitse bezetter. Het fort werd gebruikt als munitieopslagplaats. Je hoort er meer over de brute moord op 15 Georgische soldaten.

Gevolgen

Om stil te staan bij de ingrijpende gevolgen van de Atlantikwall zijn er naast de bunkerbezichtigingen door het hele land verschillende activiteiten voor jong en oud. Tijdens wandelingen en rondleidingen worden de verhalen van de wijk en haar inwoners nieuw leven ingeblazen. Acteurs tonen hoe het leven er in en rond de bunkers aan toe ging. Historische voertuigen vervoeren bezoekers tussen de verschillende bunkerlocaties. Filmvertoningen met historisch beeld brengen ons terug naar voorbije tijden. Bekijk de website voor alle deelnemende locaties en activiteiten. Speciaal voor kinderen is er een opdrachtenboekje om meer te leren over dit stukje geschiedenis van ons land.

Het hele programma is te bekijken op www.bunkerdag.nl. Tickets zijn online en op de dag zelf verkrijgbaar bij de verschillende bunkerlocaties.

Van der Zon sluit seizoen af

Mats van der Zon. (Foto: Aangeleverd)

VELSEN-NOORD - Zaterdag 25 mei is de laatste officiële speeldag bij voetbalvereniging FC Velsenoord. Als mooie afsluiting van het seizoen biedt het bestuur haar leden en supporters een gezellige middag aan met diverse activiteiten. Na afloop van de wedstrijd FC Velsenoord – Vogelenzang wordt de middag afgesloten met een optreden van Mats van der Zon met ondersteuning van Nobels licht & geluid uit Velsenoord.

Hiermee bedankt het Bestuur van FC Velsenoord haar (jeugd)leden en ouders, vrijwilligers en supporters voor hun inzet van het afgelopen seizoen. Tijdens de middag worden er diverse activiteiten georganiseerd voor het aankomend jeugdkamp en komende seizoen van FC Velsenoord, waarin FC Velsenoord haar 100-jarige jubileum hoopt te vieren. Het clubje Vriendenvoetbal, een select groepje "oud voetballers" zal haar beroemde wedstrijdbal met handtekeningen weer verloten onder delers van de vriendenpagina op Facebook. Het weekend (zaterdag 1 juni) erop organiseert het vriendenteam van FC Velsenoord haar vierde Walking Soccer Toernooi "ROY BIERMAN" op het Sportpark Rooswijk in Velsen Noord. Voorafgaand aan het toernooi wordt er extra wedstrijd gespeeld tussen een "oud team" van HSV ODIN'59 en Fussbalverein Ohrefelder Fuchse uit Duitsland. Om 12.30 uur de aftrap van het Walking Soccer Toernooi, dat bestaat uit 8 teams uit de regio, Duitsland en oud leden van de Fusieclub FC Velsenoord. De wedstrijden duren 30 minuten en worden gespeeld met zes spelers zonder keeper. Daarna is er de BBQ. Dan kijkt men ook naar de Champions League-finale.

Fietsgroep in Heemskerk

HEEMSKERK - Om veilig te kunnen blijven fietsen moet de fietsgroep van buurtcentrum het Spectrum zich splitsen in 2 groepen: Een groep op de dinsdagmorgen met starttijd 9.00 uur en een groep op de donderdagmorgen, met starttijd 10.00 uur. Vertreklocatie buurtcentrum het Spectrum, Lauraplein 1, 1961 GP Heemskerk.

Er is veel belangstelling voor de fietsgroep van de dinsdagmorgen; de groep is dusdanig groot, waardoor de veiligheid in het gedrang komt. Met ingang van juni wordt er met ca. 20 deelnemers gefietst. De 'oud'-gedienden van de dinsdaggroep krijgen voorrang krijgen. Andere liefhebbers worden vriendelijk verzocht zich te melden op de donderdagmorgen bij het buurtcentrum het Spectrum.

Er wordt circa 2,5 à 3 uur gefietst, een afstand tussen 30-35 km. met een koffie- c.q. pitstop ergens onderweg; de gemiddelde snelheid is ca. 15 km. per uur.

Eigen rekening

Kosten voor consumptie zijn voor eigen rekening en deelname is voor eigen verantwoordelijkheid. Aanmelden is niet nodig. Kom op dinsdag- én donderdagmorgen op tijd naar het buurtcentrum en zorg dat je fiets in orde is. Je kan dan heerlijk mee fietsen.

Ten behoeve van de donderdagmorgengroep wordt een 2e man of vrouw gezocht voor de begeleiding. Contactpersonen: Henk Beemsterboer en Johan Peperkamp. Karin Koks, sociaal werker Hart van Heemskerk/Boven de Baandert, tel.: 06-19965444 of e-mail: karin.koks@welschap.nl.

Kennemer Challenge gestart

De atletiekbaan van AV DEM. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Dinsdagochtend 14 mei 2019 was de atletiekbaan van DEM Beverwijk het toneel van de kick-off van de Kennemer Challenge. Een sportief project van twee scholen, met verschillende uitdagingen. De scholen hopen zo leerlingen op een sportieve en plezierige manier bewust te maken van de voordelen van een actieve en sportieve leefstijl. Hiermee heeft het Kennemer College met de afdelingen Praktijkschool en Beroepsgericht een primeur.

Scholen proberen sportieve leefstijl bij AV DEM in Beverwijk te promoten

Het project is opgezet door de docenten lichamelijke opvoeding (LO) van beide scholen. Leerlingen uit het eerste jaar worden bij deze 'Challenge' sportief uitgedaagd. De focus ligt bij de Kennemer Challenge op de teamprestatie. In totaal zullen alle eerste klassen 4 uitdagingen krijgen.

Multiple estafette

Op de atletiekbaan van DEM verschenen ruim tweehonderd leerlingen aan de start in fel blauwe 'Kennemer Challenge-T-shirts' voor het eerste onderdeel, de multiple estafette.

KC-wisselbokaal

Klassen namen het tegen elkaar op door zoveel mogelijk rondes te lopen. Er werd gestreden om de KC-wisselbokaal voor de klas aan kop.

Strandloop

Het slotonderdeel is een strandloop op het strand van Wijk aan Zee op vrijdag 14 juni 2019. Het startschot klinkt om 9.50 uur.

Belangstellend publiek is van harte welkom.

Beverwijk plaatst groene tuintjes bij ondergrondse containers

BEVERWIJK – Deze maand mei zijn groene tuintjes aangelegd bij negen ondergrondse containers in de Pilotenbuurt en Indische buurt. De tuintjes moeten ertoe bijdragen dat bewoners geen afval neerzetten naast de containers. Wethouder Hanneke Niele ging vandaag langs in de Indische buurt om te kijken hoe de buurt er nu uit ziet en heeft de laatste planten geplant.

''Bij de container staan mooie stevige planten. In de zomermaanden staan de planten in bloei. Ook trekken de planten bijen en vlinders aan. Gezellig én goed voor het milieu. In de Pilotenbuurt heeft één ondergrondse container al sinds maart 2018 een tuintje. De ervaringen van de bewoners zijn positief. Ze geven aan dat de straat netter en schoner is. Het is nog te vroeg om te zeggen dat deze negen tuintjes gaan werken, maar ik heb het idee dat het werkt. Het wordt er in ieder geval groener en gezelliger door op straat'', aldus wethouder Niele.

Afvalcoaches

Afvalcoaches hebben de afgelopen weken gesprekken gevoerd met bewoners uit de Pilotenbuurt en Indische buurt om aandacht te vragen voor afvalscheiding en voor het op de juiste manier aanbieden van afval.

De coaches overhandigden daarbij flyers met de afvalaanbiedregels. Uit de gesprekken bleek dat veel bewoners het erg prettig vinden als de straten schoon zijn, de afvalaanbiedregels niet altijd even duidelijk waren en ook zijn er veel mensen die nu enthousiast aan de slag gaan met het scheiden van afval.

De plantenveldjes rond de containers en de inzet van Afvalcoaches is onderdeel van Beverwijk Afvaldumpvrij.

Actie gestart

De gemeente is deze actie gestart, omdat er al jaren grofvuil dumpingen zijn bij de ondergrondse containers in Beverwijk. Het gedumpte afval zorgt voor een vieze buurt. Spelende kinderen kunnen daarnaast in aanraking komen met scherpe onderdelen, rondslingerend glas en gevaarlijke stoffen. Het geeft een positief gevoel.

Striptekenaar Mark Hendriks tekent als een dolle

Werken van striptekenaar Hendriks. (Foto: Aangeleverd )

BEVERWIJK - Als er iets is waar Mark Hendriks weinig mee op heeft, is het voorspelbaarheid. Verwacht van deze striptekenaar dan ook geen simpele tekeningen of voor de hand liggende plots. Zijn strips blinken uit in originele verhalen met verrassende wendingen. Veelvuldig duiken er personages in zijn werk op die zowel ongemak als ontroering opwekken, zoals de Japanse derderangs porno-actrice Tomoyo die een flinke borrel lust. 'Suske en Wiske'? 'Kuifje?' Hartstikke leuk, maar er is méér. Dat meer laat hij graag zien op zijn tentoonstelling bij KEK tot 8 juni.

Na de Vrije Tekenacademie en de Minerva Academie in Groningen begon Mark Hendriks (47) zijn loopbaan als vormgever en illustrator. Vanaf midden jaren negentig stapt hij van bedrijfslogo's en advertenties over op het vrije werk. Met overgave stort hij zich op de 'graphic novel' ofwel het literaire beeldverhaal.

Zijn stijl doet in de verte denken aan de stripromans van Hugo Pratt en Jacques Tardi die in de jaren tachtig respectievelijk met 'Corto Maltese' en 'Isabella Avondrood' furore maakten en de klassieke strip een boost gaven.

Mysterieuzer

Maar Mark Hendriks vaart al vroeg zijn eigen koers. Zijn tekeningen zijn helder en trefzeker, maar mysterieuzer en hebben meer dieptewerking dan die van zijn voorgangers. Bovendien wijkt zijn voorliefde voor gemankeerde personages, zoals de genoemde Tomyo, sterk af van de koelbloedige maar o zo humorloze Corto Maltese. Liever tekent Mark norse figuren die zich lamlendig door het leven slaan.

Hij tekent als een dolle. Schetsen doet Mark niet aan. Zijn pen knalt het in één keer op papier. Let wel, daaraan gaat het nodige denkwerk vooraf. Bovendien is het uitwerken van zijn strips een arbeidsintensieve klus. Uitgaves als 'Geen liefde zonder tranen', 'Hong Kong Love Story', 'Tibet' en 'Octopus' kostten gemiddeld twee jaar.

Dagritme

Weliswaar gooit hij het dagritme om – hij begint 's middags en stopt regelmatig pas als de eerste vogels zich laten horen - maar hij werkt als een monnik geduldig uren aaneen, onderwijl luisterend naar keiharde muziek. Niet uit opgelegde discipline maar omdat hij dat leuk vindt. Dat kun je ook aflezen aan de originele stijlvolle zwart-wit tekeningen die bij KEK worden getoond. Voer voor stripliefhebbers en vooral kunstliefhebbers die weinig bekend zijn met deze kunstvorm. Aanrader dus

Striptekeningen van Mark Hendriks, bij KEK, Kerkplein Beverwijk, 7 mei t/m 8 juni. Opening zaterdag 11 mei om 16.00 uur. Iedereen welkom. Voor openingstijden zie: www.kekbeverwijk.nl

Ouderen-ziekendag in Agathakerk

De ouderen-ziekendag in de Agathakerk in Beverwijk. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Zaterdag 8 juni houdt de parochie St. Eloy in de H. Agathakerk de itraditionele ouderen-en ziekendag voor ouderen en overige belangstellenden van de parochie in Beverwijk, Wijk aan Zee en omstreken. De dag begint om 10.30 uur met een gezongen H. Eucharistieviering met Handoplegging en eindigt rond 14.00 uur.