Schagen op zondag

21 april 2019

Schagen op zondag 21 april 2019


Kleurrijke fietsroute tussen de bloeiende bollenvelden

Deelnemers aan de Fietstocht van Bloeiend Zijpe fietsen langs de bloeiende bollenvelden in gemeente Schagen. (Foto: Marion Verwindt)

'T ZAND - Stichting Bloeiend Zijpe houdt zondag 28 april een fietstocht door de bollenvelden in de gemeente Schagen. Ook dit jaar krijgen bezoekers van gastvrije bollenkwekers in het gebied de gelegenheid om op de fiets te genieten van de geuren en kleuren van de bloeiende bollen. De start en finish van de fietsroute is vanaf 9.00 uur en start onder andere bij BolleNoord aan Groteweg 9 in 't Zand. De fietsroute langs de bloeiende bollenvelden is ongeveer 40 kilometer lang. Iedereen mag meedoen en voorinschrijving is niet nodig.

Elk voorjaar laten de eerste bollen soorten, zoals de hyacinten en krokussen voorzichtig hun eerste kleuren zien. Al snel volgen de tulpen en worden de velden als een lappendeken gekleurd door de vele bollen soorten die de bollenkwekers in en om Schagen elk jaar weer tot bloeien brengen. Onder de prachtige Hollandse wolkenluchten ontstaat tussen de duinen en de groene weilanden een uniek palet van kleuren in de tuin van Schagen.

Al veertien jaar organiseert Stichting Bloeiend Zijpe in de maanden april en mei diverse activiteiten om bezoekers mee te laten genieten van het voorjaar in het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld.

Zondag 28 april komen deelnemers aan de fietstocht heel dichtbij de bloemenpracht, want op de Bloeiend Zijpe fietsroute geven een aantal bloembollenkwekers in de gemeente Schagen toestemming om een gedeelte van de route dwars over hun bollenland te mogen fietsen. Zo dichtbij de bloeiende tulpen, narcissen en hyacinten komt men anders nooit! Het andere deel van de fietsroute gaat over de openbare weg, waarbij de enthousiaste vrijwilligers van Stichting Bloeiend Zijpe ervoor zorgen dat deelnemers zoveel mogelijk langs de bloeiende velden fietsen.

De start en finish van de fietsroute is zondag 28 april vanaf 9.00 uur en start onder andere bij BolleNoord aan Groteweg 9 in 't Zand. De fietsroute langs de bloeiende bollenvelden is ongeveer 40 kilometer lang. Iedereen mag meedoen en voorinschrijving is niet nodig. Meer informatie en andere start- en finishpunten zijn te vinden op de website van Bloeiend Zijpe: www.bloeiendzijpe.nl


Da Capo brengt Fuse in Scagon

Podium Witteman. (Foto: Andreas Terlaak)

SCHAGEN – "De muziek van Fuse inspireert me. Ze zijn voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden, ze zoeken hun eigen weg in de wereld van de noten. En ze geven heel veel uitleg bij wat ze doen."

Robbert Smit is gitaarleraar bij Da Capo, de Schager muziekschool, die dinsdag 23 april (20.15 uur) tekent voor de voorstelling van 'de groep uit Podium Witteman' in het Scagon: "Fuse brengt een mooie mix aan muziek met het accent op klassiek, soms ook op het randje van de jazz. Ze houden het heel breed. Ze laten je horen hoe het óók kan."

Smit blijft in zijn dagelijkse praktijk bij Da Capo (óók Markt18) ver van Beethoven en zijn maten: "Inderdaad kiezen veel jongeren voor gitaar. Hun belangstelling gaat vaak uit naar metallic. Gun N' Roses bijvoorbeeld."

De gitaarleraar is sowieso blij met de keuze van kinderen voor muziek: "Het heeft mij zoveel gebracht. Je kijkt anders tegen zaken aan, het maakt je zoveel rijker. Ook voor het uiten van je emoties, positief of negatief, is het een prima uitlaatklep."

Smit geeft zijn leerlingen individueel les: "We werken in eerste instantie inderdaad één op één. Bij Da Capo hebben we echter ook bandcoaching. In het recente verleden is er ook een echte band bij ons geboren."

Zoals zo vele muziekleraren laat Smit zijn opvattingen over muziek graag aan een breed publiek horen: "Ik speel in een groep met de bekende Dick Remmelink. Blues met soms een uitstapje naar de jazz. Heerlijk. Remmelink, inmiddels in de tachtig, is natuurlijk een fenomeen."

Het sluit goed aan bij de voorstelling van Fuse in het kader van Kunst Verklaard. Er zijn nog een beperkte aantal kaarten (vijftien euro, cjp 7,50) verkrijgbaar via www.scagontheater.nl

Wethouder ontvangt poster Schager wijkenlopen

V.l.n.r.: Sigrid Schweizer, Co Wiskerke, Joke Kruit, Kirsha de Vries. (Foto: gemeente Schagen)

SCHAGEN - Wethouder Joke Kruit (sportzaken) is de eerste die vrijdag 12 april een poster ontving van de Schager wijkenlopen. Deze werd aangeboden door de organisatie; Co Wiskerke (TAS'82), Kirsha de Vries (Omring Thuiszorg) en Sigrid Schweitzer (Sportservice Schagen). Deze posters komen her en der in stad Schagen te hangen. Iedereen kan in mei en juni op maximaal vijf donderdagavonden meedoen aan dit evenement. Eén keer mag ook. Elke keer is de loop in een andere wijk in stad Schagen. De afstanden waaruit iedereen mag kiezen, zijn 2,5 kilometer (1 rondje), 5 kilometer (2 rondjes), 7.5 kilometer of 10 kilometer.

Wethouder Kruit juicht het toe dat er evenementen zijn als deze. "Omdat het laagdrempelig is," zegt zij. "Iedereen kan meedoen. Ook als je niet vaak hardloopt en graag meer wilt bewegen, is dit een goed begin." Ook wandelen is mogelijk bij de Schager wijkenloop. Voor wandelaars is de maximale afstand 2 rondjes: 5 kilometer. Daarnaast geeft de wethouder aan dat de wijkenlopen zijn bedoeld om de saamhorigheid in de wijk te vergroten. "Het past ook in de actie Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en is goed voor jong en oud."

Wijkenlopen

De eerste wijkenloop is donderdag 9 mei, in wijk Groeneweg. De start is om 19.30 uur, inschrijving begint om 18.30 uur, bij de Rugby club RUSH (Wilgenlaan, achter de parkeerplaats). Elke startplek heeft toiletten, kleedruimte en douches. Donderdag 16 mei is de loop in wijk Hoep Noord/Zuid, start bij het Clusius aan de Boomgaard 9. Deze keer met de wijkvereniging Hoep Zuid die dit jaar 20 jaar bestaat. Donderdag 30 mei in Centrum, start bij Regius Oranjelaan, via Hofstraat. Donderdag 6 juni wijk Waldervaart met start bij zwembad de Wiel en de laatste is donderdag 13 juni in wijk Muggenburg met start bij atletiekbaan van TAS'82 (Trambaan, achter de Spartahal). Inschrijven en start telkens om 18.30 en 19.30 uur. Meedoen kost €2,50 per keer, jeugd tot en met 17 jaar gratis. Wie alle vijf lopen doet, kan een stempelkaart kopen voor € 10,-. Op de laatste avond kunnen ook bedrijven en organisaties meedoen met een team (estafette)deelnemers. Op die avond is er ook de steppenrace.

Zie voor meer informatie: www.tas82.nl.

Deurwacht voor De Bron

SCHAGEN - Vrijwilligerspunt Noordkopvoorelkaar zoekt een vrijwillige deurwacht voor De Bron in Schagen.

Veiligheid is belangrijk voor cliënten en personeel. Als deurwacht ben je klantvriendelijk. Je beantwoordt vragen van bewoners en wijst als het nodig is de weg aan bezoekers. Er wordt gewerkt in roosterverband van 17.00 tot 20.00 uur. Mail voor meer informatie naar: info@noordkopvoorelkaar.nl of bel op maandag, dinsdag of donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur naar 0224- 291042.

Mooie opbrengst Goede Doelen Actie Clusius College

Volop aandacht voor een presentie tijdens de Goede Doelen Actie. (Foto: Clusius College)

SCHAGEN - De traditionele Goede Doelen Actie op het Clusius College in Schagen bracht dit jaar ongeveer 1700,- euro op. Het geld ging naar diverse, door de leerlingen uit klas 3 gekozen, goede doelen. Kika, de stichting Leeuw en AAP waren hierbij duidelijk favoriet.

Economie docent George Wognum is zeer tevreden over de laatste editie. "Naast het mooie geldbedrag hebben ook veel groepjes leerlingen mensen die het nodig hadden een mooie, onvergetelijke dag bezorgd. Dat telt ook.''

Na een duidelijk ondernemingsplan te hebben gemaakt gingen de groepen derdeklassers met een krediet van school aan de slag om als een mini-bedrijfje geld te verdienen. Na de uitvoering van het project volgden presentaties per klas en was er een afsluitende bijeenkomst in de kantine van het Clusius College.

Klas 3.2 haalde een mooi bedrag op en gaf daarbij een gelikte presentatie in de kantine. De leden van het winnende groepje ontvingen een bioscoopbon.

Baasje gezocht

Amigo. (Foto: aangeleverd)

Jongeman Amigo is leuke kruising

TUITJENHORN - Voor kat Wayne is nog geen nieuw baasje gevonden, wel een aantal van zijn soortgenootjes hebben weer nieuwe huisjes gevonden. Deze week weer eens aandacht voor een hond in de opvang. Het gaat hier om Amigo.

Een leuke kruising Mechelse Herder met Friese Stabij. Nu heeft deze jongeman wel veel meer eigenschappen van eerstgenoemde, maar aan kleine dingetjes kan je toch zijn tweede voorouder wel herkennen. Amigo heeft een wat mindere start gekend in zijn leven. Op iets te jonge leeftijd is hij bij de 'fokker' vandaan gehaald en heeft hij op een bovenwoning geleefd met een oudere Herder, tot deze er niet meer was. Amigo heeft geen cursus gehad, moest regelmatig tussen de vier en acht uur alleen thuis zijn, maar dan in een bench. Hij is een tikje onzeker en hoopt door maar een hoop kabaal te maken dat hij dat kan verbloemen. Amigo heeft nu een stabiele baas nodig en eentje met een hoop geduld, doorzettingsvermogen en kennis van hondengedrag. Hij verdient iemand die zich inzet om een band met hem op te bouwen en dan leuke dingen met hem gaat doen. Amigo is nu nog maar ruim anderhalf jaar oud, nog niet gecastreerd en verzot op balletjes. Hij zou het beste tot zijn recht komen in een huis waar stabiliteit heerst en liever geen katten of andere huisdieren zijn. Hooguit een goede stabiele teef.

Wie meer wil weten kan contact opnemen met DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon, tel. 0224-551818 en via www.dierenasiel-schagen.nl

Forel, Karper en Steurvissen in Dirkshorn

Brian Bing van Koi- en vijvercentrum Dirkshorn. (Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)

DIRKSHORN - Met de uitbreiding van het Koi- en vijvercentrum wil Brian Bing ook de dagjesmensen (recreatie ) in Dirkshorn aan de Woudmeerweg 22 van dienst zijn. Vissen op Forel, Karper en Steur kan sinds vorig jaar op de achterzijde van het terrein.

Er zijn drie visvijvers ingericht waar mensen een ochtend, middagdeel of gehele dag hun hengel uit kunnen gooien. De vijver Small trout is gevuld met regenboogforel (put & take ).De Big trout vijver is voorzien van regenboog en zalmforel die na afloop mee naar huis mogen worden genomen. Per persoon wordt er een aantal vissen in de vijver uitgezet. Je hebt het hele dagdeel de tijd om ze allemaal te vangen. Wat overblijft kan door de volgende visser weer worden gevangen. De Adventure Grand Lake vijver is bedoeld voor het vissen op Karper en Steur zelfs tot 150 centimeter groot. Deze vissen worden na de vangst weer terug gezet in de vijver, dit heet catch en release.

Er zijn een aantal huishoudelijke regels. Zoals het gebruik van maximaal een hengel per persoon. En er moet een onthaakmat gebruikt worden, zodat de vis niet beschadigd en veilig terug gezet kan worden in de vijver. Brian Bing wil ook de toeristen in huis halen voor een leuk dagje uit. Een hengel of een onthaakmat zal bij hen niet altijd op de achterbank liggen. Ze hebben dat soort benodigdheden gewoon in huis, te koop of te huur.

Beide Paas- en pinksterdagen extra geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Het bedrijf biedt al jaren alle benodigdheden voor zwem-, natuur- en Koi-vijvers aan. Ook voor aanleg, onderhoud en renovatie van de vijver.

Koi, Vijver & Fishing Dirkshorn is te vinden aan Woudmeerweg 22 in Dirkshorn, tel. 0224-552439. Zie voor meer informatie: www.koi-vijver.nl

'Het totale plaatje moet kloppen'

Sven Tuinstra en Marcel Becker van AFD Adviesgroep Financiële Dienstverlening. (Foto: Vincent de Vries Rodi Media)

SCHAGEN - "Het totale plaatje moet kloppen", stelt filiaalleider Sven Tuinstra van AFD Schagen. "Als financieel adviseur kijk ik naar de mogelijkheden die er zijn voor financiering, maar de wensen van de cliënt zijn minstens net zo belangrijk. Die puzzel vervolmaken maakt mijn werk uitdagend en ontzettend leuk om te doen".

Sven kent de markt in gemeente Schagen en gemeente Hollands Kroon als geen ander. "Aankomende zomer werk ik al weer achttien jaar voor AFD Adviesgroep Financiële Dienstverlening, waarbij ik altijd in dit gebied werkzaam ben geweest. Juist de verschillende cliënten en bijbehorende wensen maken mijn werk ontzettend divers. Waar ik in het verleden werkte vanuit ons hoofdkantoor in Opmeer, heb ik sinds 1 januari 2017 de beschikking over een eigen kantoor aan Zuiderweg 14b in Schagen. Het grappige is dat nieuwe relaties vaak langskomen op kantoor, terwijl bestaande cliënten eerder vragen of ik gezellig langskom".

Ervaren als Sven is, blijft hij het mooi vinden dat cliënten hem het vertrouwen geven. "Zo belde er laatst een cliënt voor advies over een online spaarrekening. Ogenschijnlijk eenvoudig zelf te vergelijken maar juist dat is wat mij betreft het grootste compliment wat ik kan krijgen, want dát betekent dat zij mij volledig vertrouwen. Tegelijkertijd is het tekenend voor het product wat wij als AFD Adviesgroep Financiële Dienstverlening in de markt zetten: het vertrouwen van onze cliënten is groot en dat maakt dat wij al weer veertig jaar bestaan".

AFD Schagen is te vinden aan Zuiderweg 14b in Schagen. Filiaalleider Sven Tuinstra is te bereiken via 06-51120654.

Galerie 28 viert het voorjaar met…..

(Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Ook dit jaar heeft Galerie 28 veel kunstenaars gevraagd in hun atelier plaats te maken voor nieuw werk. Het resultaat is dat circa zestien kunstenaars, welke vaker in de galerie exposeerden, werk brengen wat tegen leuke prijzen verkocht mag worden. Schilderijen acryl op paneel of doek en beelden van steen en brons zijn er van Irene van der Veur (Schagen), originele collages van Sam Middleton (1927-2015). Door hemzelf gesigneerde zeefdrukken van de bekende kunstenaar uit de Schermer Nic Jonk (1933-2000).

Eigentijds werk

Er is eigentijds werk van Linda Moerland (Schagen). Voorjaarsbeelden van keramiek van Irene Breeuwer(Heerhugowaard) en het fragiele porcelein/keramiekwerk van Diny Rijnsburger (Groenveld). Janneke de Regt met haar zeer herkenbaar en vaak met humor doorspekt keramiek-werk. De fraaie leren tassen van Regina Bolt (Alkmaar) door haarzelf ontworpen en gemaakt in aansprekende modellen en kleuren. Beelden van brons zijn er van Peter Sluijter (Warmenhuizen). Glaswerk, ontwerpen in prachtige kleuren van Anne Hoogland (Heerhugowaard) en design-geweven kleding ontworpen en gemaakt door Elly Korteweg (Schagen). Het stoere keramiekwerk van Marijke in den Bosch (Heerhugowaard) voor zowel binnen als buiten en beelden van Monique Vink (Schagen).

Galerie 28 is gevestigd aan Nes 28 in Schagen (oostelijk van de N241 en bereikbaar via de parallelweg of het fietstunneltje vanuit Schagen) en zaterdag 20, zondag 21 en maandag 22 april (Paasdagen) geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Bij goed weer is ook de beeldentuin open. De toegang is gratis. Zie ook www.galerie28.nl of neem voor meer informatie contact op met tel. 06-15197494.

Deurwacht voor De Bron

SCHAGEN - Vrijwilligerspunt Noordkopvoorelkaar zoekt een vrijwillige deurwacht voor De Bron in Schagen.

Als deurwacht ben je klantvriendelijk. Je beantwoordt vragen van bewoners en wijst als het nodig is de weg aan bezoekers. Er wordt gewerkt in roosterverband van 17.00 tot 20.00 uur.

Mail voor meer informatie naar: info@noordkopvoorelkaar.nl of bel op maandag, dinsdag of donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur naar 0224- 291042.

Acupunctuur Jan Oud

Acupuncturist Jan Oud. (Foto: Marlies Siewertsen)

KOLHORN - Last van rug, schouder, knie, hoofdpijn, een allergie of slaapt men slecht? Al eens aan acupunctuur gedacht? "Een klacht is een teken van het lichaam dat het natuurlijke evenwicht verstoord is. Ik kan u helpen", zegt acupuncturist Jan Oud. "Al meer dan twintig jaar kunt u voor een acupunctuurbehandeling bij mij terecht, zowel in mijn praktijk in Kolhorn als in Langedijk."

"Ik ben gespecialiseerd in pijnbestrijding, sportblessures , chronische nek- en rugklachten en allergieën. Omdat ik ook fysio- en manueel therapeut ben kan ik mijn behandeling zo nodig ondersteunen met Westerse technieken. Ook beschik ik over een computergestuurd meetsysteem om verstoringen in het lichaam op te sporen. Meer dan vijftig klachten kunnen met goede resultaten worden behandeld zoals tenniselleboog, stress, nekklachten, vermoeidheid, overgangsklachten, darmklachten, rookverslaving et cetera".

Nieuwsgierig of acupunctuur iets is? Alle informatie is te vinden op www.acupunctuuroud.nl. Vragen over acupunctuur of en afspraak maken? Men kan Jan Oud altijd bellen op 06-13764813 of even mailen naar acupunctuuroud@planet.nl. De behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed bij een aanvullende verzekering.

Groet weer goed voor Superdeals!

(Foto: aangeleverd)

DEN HELDER/SCHAGEN - Je kunt natuurlijk de showrooms aflopen tijdens de Paasdagen en de drukte opzoeken of je kunt even wachten en een bedrijf bezoeken wiens naam alles zegt: Groet verwelkomt jou, zijn naam getrouw, met een handdruk, een kopje koffie en veel persoonlijke service tijdens de Superdeals-dagen van 23 tot en met 26 april.

Veel voordeel tijdens Superdeals

Even wachten loont stelt Arjan Groet van het gelijknamige familiebedrijf. "We gaan weer ouderwets knallen! Op de Peugeot 108, 208 en 2008 geven we een superkorting zodat je echt een superdeal kan sluiten tijdens deze dagen… Zo is de complete Peugeot 108 Active Pack Premium leverbaar voor slechts € 11.850,-. Deze prijs is inclusief de kosten om de auto rijklaar aan te leveren. Verder geven we op de sportieve 208 Signature maar liefst € 4300 ,-korting waardoor deze splinternieuwe auto slechts € 14.980,- rijklaar gaat kosten. Dat is een nieuwe auto voor een tweedehands prijs! En een laatste voorbeeld: De rijk uitgeruste stoere Peugeot 2008 Blue Lion kost tijdens deze 'dwaze' dagen maar € 18.870,- Daarnaast mag je ook nog eens gebruik maken van een lage rente lening met maar 0,9% rente en indien je een auto hebt in te ruilen geven we hier een mooi bedrag voor terug!"

Profiteer

De superdeal op de 108 geldt voor elke nieuw te bestellen auto maar de superdeals op de 208 en 2008 zijn alleen van toepassing op voorraadmodellen. Arjan Groet: "Kortom op is op! Wacht dus nog even met de Pasen, oriënteer je op ons assortiment en profiteer van al het voordeel van 23 tot en met 26 april bij ons!"

Geniet langer van vaste planten

REGIO - Vaste planten zijn van het vroege voorjaar tot in de herfst te koop. Je kunt vaste planten in pot het hele jaar door in de tuin zetten, mits het niet vriest. De beste tijd om een border in te planten is het voorjaar of het najaar.

Op de plek waar de vaste plant de grond in gaat maak je met een plantschepje een ruim plantgat. Haal de vaste plant uit de kweekpot en maak de wortels voorzichtig een beetje los. Zet de plant nu op de juiste hoogte in het plantgat, de bovenkant van het kluitje gelijk met het niveau van de grond. Vul het plantgat met aarde en druk rondom stevig aan. Tip: Plant ze op de juiste afstand van elkaar. Voor kleinere planten is dit meestal zo'n 20-25 centimeter van elkaar.

Spaansen brengt uw tuinwensen tot leven!

Tuin in Heemstede met Geo Ceramica's. (Foto: Roel van der Aa)

REGIO - Spaansen Tuin en Bestrating telt drie vestigingen en heeft meer dan 50 jaar ervaring op bestratingsgebied. De grootste showterrassen van Noord-Holland zijn weer smaakvol ingericht vol inspiratie en de ruimste keuze. Spaansen is dé bestratingsspecialist die uw tuinwensen tot leven brengt.

Dit jaar zijn er weer veel nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd. Denk eens aan strakke keramiek tegels van 3 cm dikte, waardoor u geen speciale ondergrond meer nodig heeft. Of gecoate tegels met stijlvolle designs en een krasvaste uv-bestendige toplaag. Houdt u meer van een natuurlijke uitstraling? Het assortiment gebakken, authentieke klinkers, betontegels of -stenen is eindeloos.

Buitenleven inspiratie

Al deze producten vindt u terug in het vernieuwde magazine dat Spaansen elk jaar in het voorjaar presenteert. 200 pagina's vol met nieuwe trends en eindeloze inspiratie voor uw droomtuin. Buiten sierbestrating is Spaansen ook hét adres voor tuinhout, kunstgras en verlichting. Deze catalogus én de catalogus met tuinhout of buitenverblijven kunt u lezen via www.spaansen.nl/catalogus of neem hem mee bij een van de vestigingen.

Er gaat niets boven het echt zien en voelen van de materialen! Daarom opent Spaansen ook op tweede paasdag de deuren van alle drie de vestigingen van 10.00-16.00 uur. Alles draait om de optimale buitenbeleving en daarom geeft Spaansen bij een bestelling op tweede paasdag een luxe barbecue t.w.v. € 139.- cadeau!* Laat de zomer maar komen!

*Vraag naar de voorwaarden

Bikkels in de tuin

REGIO - Vaste planten zijn winterharde planten. Ze overleven iedere winter opnieuw. Elk voorjaar komen ze terug om in het nieuwe jaar te knallen als nooit tevoren. Zo heb je er jaar in jaar uit plezier van.

Om vorstperiodes te overleven, beschikken winterharde planten over het vermogen om extreme kou te overleven. Dit heet afharden. Hierbij vermindert de hoeveelheid water in de plant en neemt het suikergehalte in de plantencellen toe. Je zou kunnen zeggen dat ze antivries aanmaken, zodat ze niet bevriezen. De ene plant kan dat beter dan de ande.

Bomen en planten van Visser Plant

(Foto: aangeleverd)

LIPPENHUIZEN - Visser Plant Boomkwekerij / Plantencentrum aan Bûtewei 12 in Lippenhuizen houdt zich al vijftig jaar bezig met het kweken van bomen, heesters, coniferen, rhododendrons, vaste planten, klimplanten, bodembedekkers, haagplanten en vele andere tuinplanten. Met een uitgebreid assortiment en vakkennis behoort Visser Plant tot de toonaangevende bedrijven in Nederland.

"Door de unieke combinatie van boomkwekerij en plantencentrum kunt u rechtstreeks bij de kweker kopen", aldus de specialist. "Dit garandeert een uitstekende kwaliteit tegen een scherpe prijs. Wij leveren een volledig assortiment planten en bomen direct uit voorraad.

Om uw droomtuin werkelijkheid te laten worden hebben wij de Visser Plant Schetsservice voor als u niet een compleet tuinontwerp wilt laten maken, vanwege de kosten, maar wel net even iets meer advies op maat nodig heeft."

Visser Plant is ook geopend tijdens de Paasshow op tweede Paasdag en op Koningsdag van 10.00 tot 17.00 uur aan Bûtewei 12, 8408 HC Lippenhuizen, tel. 0513-461578 - www.visserplant.nl - info@visserplant.nl

'De Groene Route'

(Foto: aangeleverd)

REGIO - Volg 'De Groene Route' en maak zaterdag 20 en zondag 21 april een rondje langs tuinen en kwekers in Noord-Holland noord.

In de lente zijn er twee open weekenden: zaterdag en zondag 20 en 21 april en zaterdag 25 en zondag 26 mei. In het april-weekend staan het prille lentegroen en duurzaam gekweekte bloembollenpracht centraal. Kijk voor meer informatie en deelnemers op: www.degroeneroute.nl

Zomerbollen natuurtalenten in tuintrend New Frontiers

(Foto: iBulb)

REGIO - In 2019 staan drie trends centraal in de tuin: Harvesting Elements, Soft Landing en New Frontiers. Ontdek de rol van zomerbollen in de trend New Frontiers.

De overkoepelende naam van de drie trends is Cutting Strings. Het geeft aan dat de tijd is aangebroken om oude patronen te doorbreken en nieuwe koersen uit te zetten. De veranderingen gaan snel en oude banden moeten doorgeknipt worden. Verandering is spannend en leuk, maar het veroorzaakt ook stress. Het zorgt ervoor dat overzicht verloren gaat. Omdat zekerheden ineens niet meer zeker zijn, ontstaat er chaos. Maar zonder verandering ontstaat er geen vernieuwing! Het omarmen van de chaos vergemakkelijkt de vernieuwing.

Een tsunami van technologie komt over ons heen. Het zorgt ervoor dat het dagelijks leven een stuk gemakkelijker wordt. Als tegenhanger van deze technologische golf ontstaat er behoefte aan een gezonde leefsituatie. Dit zorgt voor de juiste balans tussen lichaam en geest. Praktisch gezien betekent dit dat hightech letterlijk wordt afgewisseld met een flinke dosis natuur. De energieke uitstraling van zomerbollen is hierbij onmisbaar. In de tuin zorgen ze voor de gewenste frisse, heldere en futuristische sfeer.

Zomerbollen zoals lelies, dahlia's en gladiolen versterken de futuristische sfeer dat nu de trend is. De combinatie van utopisch gekleurde bloemen in de meest bijzondere vormen geeft een gevoel van technologische vernieuwing, en tegelijkertijd een ontspannen sfeer waar zo'n behoefte aan is. Koele pasteltinten overlopend van licht naar donker gecombineerd met krachtige, felle kleuren brengen een frisse sfeer in de tuin. Vooral dahlia's en lelies zijn hier ware natuurtalenten in.
Weten hoe je ze moet planten? Kijk op www.bulb.com.

Volop nieuws tijdens tweede Paasdag bij de Schakel wonen en slapen

De Schakel wonen en slapen is tweede paasdag open. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Tijdens de Paasshow en tweede Paasdag is het volop gezelligheid in een sfeer van vele nieuwe collecties in allerlei prachtige nieuwe kleuren. De showroom is weer compleet vernieuwd met de nieuwste meubel- en slaapcollecties, gecombineerd met prachtige accessoires. Zowel op de meubelafdeling als de slaapafdeling worden de nieuwste collecties sfeervol gepresenteerd. Om juist deze periode extra aantrekkelijk te maken, zijn er ook diverse gunstige Paasaanbiedingen. Kijk vooral op de website voor alle informatie!

Paasaanbiedingen

Tijdens de paasshow en tweede Paasdag (maandag 22 april) wordt iedereen getrakteerd op allerlei lekkers, er zijn diverse paasaanbiedingen en de klant ontvangt 10 procent van zijn aankoopbedrag als waardecheque voor een volgende aankoop, of 5 procent korting op de gehele collectie. Op de website is alle informatie te vinden, de gehele collectie, de paasaanbiedingen en de voorwaarden. Op tweede Paasdag is de Schakel geopend van 11.00 tot 17.00 uur en iedereen is van harte welkom.

De Schakel wonen en slapen, Ravelijncenter 4, Den Helder - www.deschakelwonen.nl

Fikse korting bij Van den Berg Tegels & Badkamers

(Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Van den Berg Tegels & Badkamers opende maandag 1 april zijn deuren op industrieterrein Witte Paal in Schagen. Dit wordt tweede Paasdag, maandag 22 april, tussen 12.00 en 17.00 uur nog eens extra gevierd met maar liefst 21 procent BTW-korting op het gehele assortiment (met uitzondering van de reeds lopende orders en aanbiedingen).

Van den Berg Badkamers is een onafhankelijk badkamerspecialist met een showroom van ruim 1000m². "Hier presenteren we tal van badkameropstellingen en een breed assortiment sanitair. Uiteraard hebben we altijd de laatste trends in huis! Onze showroom fungeert echt als inspiratiebron voor de klant", laat eigenaar Paul van den Berg weten. Daarnaast vindt men bij Van den Berg Badkamers een grote collectie tegels, toiletten, baden, douches, stoomcabines, douche-wc's, badkamermeubels en nog veel meer. "Voor iedere stijl en voor elk budget hebben wij een passende oplossing. Maar ook als de klant op zoek is naar een advies op maat, maken we daar tijd voor."

Het team van de badkamerspecialist tekent met een hightech 3D-programma, waarin de wensen van de klant precies worden ingevuld. "Op die manier krijgt men een realistisch beeld van de nieuwe badkamer, waardoor er betere keuzes gemaakt kunnen worden. En nu profiteert men ook nog eens van een fikse korting!", aldus Paul. Meer informatie: www.vdbergbadkamers.nl.

Paasvoordeel bij Grando Keukens & Bad Den Helder

DEN HELDER - Grando Keukens & Bad in Den Helder levert al sinds 1965 betaalbaar keuken- en baddesign. Samen bespreken ze de wensen van de klant en is er altijd een keuken of badkamer die in de smaak valt. Een uitgebreide collectie, uitstekende service en deze maand een aantrekkelijke actie: 20 procent Paasvoordeel plus een Inductie kookplaat of Crohe Regendoucheset cadeau!

Paasdeals bij aankoop badkamer en/of keuken

Bezoek deze maand de showroom en maak gebruik van de Paasdeals bij aankoop van een keuken en/of badkamer. Bij aankoop van een keuken profiteert men van 20 procent korting en ontvangt men een inductie kookplaat cadeau. In veel nieuwbouwwoningen is een gasaansluiting niet meer toegestaan/aanwezig en voor bestaande woningen worden de prijzen voor gas verhoogd. Een inductie kookplaat is een uitstekend alternatief en heeft naast een moderne uitstraling nog meer voordelen zoals veiligheid, energiezuinigheid en is gemakkelijk schoon te maken.

Badkamerdroom waarmaken

Bij de aanschaf van een badkamer profiteert men wederom van 20 procent korting en ontvangt men een Grohe Regendoucheset cadeau! . Maak de badkamerdroom waar met extra luxe en breidt de badkamer gemakkelijk uit met een heerlijke regendouche. Een regendouche zorgt voor een ontspannen gevoel waardoor de badkamer verandert in een kleine wellness ruimte.

Woonwensen tot leven

In de showroom in Den Helder doet men grandioze ideeën op en komen de woonwensen tot leven. Het begint met een persoonlijk ontwerp, verwerkt in een 3D tekening. Zij nemen het werk van A tot Z uit handen: van demonteren en afvoeren tot een perfect gemonteerde keuken/badkamer.

Tweede Paasdag

Grando Keukens & Bad in Den Helder is tweede Paasdag geopend aan Ravelijncenter 29. Vraag het gratis Grando Inspiratie Magazine aan op grando.nl, boordevol stijltips en trends. Ook voor een afspraak thuis kan men bij hen terecht. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.grando.nl/denhelder. Online kan men om direct een afspraak maken, zodat ze alle tijd hebben om te adviseren.

Drie dagen mooi Zuid-Limburg

Genieten in Zuid-Limburg. (Foto: aangeleverd)

Vanaf slechts € 99,- p.p.

Het 3-sterren Hotel Eperland is gelegen in het pittoreske dorpje Epen, het hart van het Zuid-Limburgse heuvelland en uitvalsbasis voor natuur, sport en cultuur.

Hotel Eperland is gelegen in het pittoreske dorpje Epen. (Foto: aangeleverd)

Van fascinerende wandelingen langs de Geul of van routes door de weilanden met de smalle klaphekjes. Van fiets- en wandeltochten over het mergelplateau of van verschillende, heel natuurlijk gelegen golfbanen. Van het weldadig badderen in het heilzame bronwater van Thermae 2000 of van een kolenmijn-verkenningstocht onder de grond.

Lezersaanbieding: 2x overnachting, 2x uitgebreid ontbijtbuffet, 2x heerlijk 3-gangen diner, 10% korting op een lunch bij Restaurant Proeff, gratis entree Holland Casino, gratis fiets- en wandelroutes, gratis Wi-Fi en parkeren. Adviesprijs € 149,- p.p.

Lezersaanbieding

vanaf € 99,- p.p.

Aankomst ma. t/m wo.

€ 112,50 p.p., do. t/m za. € 119,- p.p., 8 sept. t/m 27 okt. aankomst zondag: € 107,50 p.p. M.u.v. feestdagen, evenementendagen en vakantieperiodes.

Informatie en reserveren:

www.goedverblijf.nl/rodi9d, tel. 085-4899019 (ma. t/m vrij. 09.00-17.30 uur, za. 10.00-16.00 uur, reisnummer rodi9d) Prijs is p.p. o.b.v 2 pers. per kamer, excl. verblijfsbelasting à € 1,35 p.p.p.n. en € 9,50 reserveringskosten per boeking. Te boeken t/m 20-12-2019.

Gratis montage bij I-KOOK keukens Den Helder

DEN HELDER - De komende actiemaand van I-KOOK staat in het teken van gratis montage. Bij aankoop van een complete keuken ontvangt men een gratis montage van de nieuwe keuken

Eén adres, voor elk budget

Bij I-KOOK Den Helder kun je terecht met al jouw keukenvragen en -verwachtingen. Eén adres, voor elk budget, met altijd een ruime garantie. Eén aanspreekpunt, voor al jouw keukenzaken. Van offerte en levering tot storing of beschadiging. Dát is I-KOOK, altijd persoonlijk. Bij I-KOOK hoef je je geen zorgen te maken dat je te veel betaalt en weet je ook altijd wáár je voor betaalt. De prijs is de prijs, op de website en in de showroom. Doordat I-KOOK scherp en slim inkoopt, vind je altijd de mooiste keuken voor de beste prijs. En dat geldt ook voor alle denkbare keukenapparaten. Naast een kwaliteitsproduct, koop je bij I-KOOK zekerheid.

Keukencoach

Bij de zoektocht naar een nieuwe keuken wordt je bijgestaan door een keukencoach. Je wordt op persoonlijke en transparante wijze gecoacht bij het vinden van een betaalbare keuken, die geheel voldoet aan al jouw wensen. Jouw persoonlijke keukencoach is altijd je vaste aanspreekpunt. Elke keukencoach wordt ondersteund door een zeer solide organisatie waardoor afspraken altijd worden nagekomen, zónder verrassingen achteraf. Kwaliteit is jouw zekerheid.

Vormgeven

Voordat je een bezoek brengt aan de moderne, ruime showroom kun je op www.i-kook.nl al een hoop inspiratie opdoen. Je krijgt niet alleen een duidelijk overzicht van het assortiment en de mogelijkheden, maar je kunt jouw droomkeuken direct vormgeven in 2D en 3D. In enkele simpele stappen wordt jouw complete keukendroom tot leven gewekt. Ontwerp zelf de keuken, voeg relevante elementen als ramen en deuren toe en vind de ideale indeling voor alle keukenapparaten en -accessoires, die niet mogen ontbreken.

Koopzondag

I-KOOK Den Helder is tweede Paasdag geopend. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem de maten van je keuken mee en bezoek snel de showroom van I-KOOK Den Helder aan Ravelijncenter 31 of maak een afspraak via www.i-kook.nl. Kijk hier ook voor alle koopzondagen of andere informatie en de laatste acties.

Zwerftocht door het Zwanenwater

Ga mee op zwerftocht door het Zwanenwater. (Foto: Margreet Frowijn)

CALLANTSOOG - Ga mee op zwerftocht door het Zwanenwater. Dit kan zaterdag 27 april van 10.30 uur tot 16.30 uur. Laat je verrassen door de uitgestrekte en gevarieerde natuur van het Zwanenwater en bewonder de vele plant- en diersoorten die het natuurgebied rijk is.

Voor deze lange wandeling is geschikt schoeisel aan te raden. Vergeet ook niet om voldoende water en een lunch mee te nemen. Om deel te kunnen nemen aan de excursie is het noodzakelijk om vooraf aan de excursie een ticket te boeken via www.nm.nl/agenda-callantsoog.

Kosten voor de excursie bedragen 10 euro voor leden van Natuurmonumenten en 15 euro voor niet-leden. De wandeling gaat van start op Parkeerplaats Zwanenwater aan Zuidschinkeldijk 3a in Callantsoog.

Heel veel Campernieuws bij De Jong

(Foto: aangeleverd)

HILLEGOM - Er met de camper op uit is populair. Wie heeft er immers geen zijn om te genieten van je eigen vrijheid. Je kiest er zelf voor om de ene dag in een mooie drukke stad te zijn en de andere dag te genieten van de ongerepte natuur in de 'middle of know where'.

De Jong is dealer voor Noord- en en Zuid-Holland voor de merken Hymer, HymerCar, Bürstner en Carado. Naast een grote keuze nieuwe campers vindt je er ook occasions in alle prijsklassen. Wanneer je deze koopt met Bovag garantie ben je niet alleen verzekerd van een goed advies maar geniet je nog vele jaren van je occasion camper.

Met de Lyseo TD Limited brengt Bürstner een serie zeer moderne ½ integraal campers. De Limited uitvoering omvat hiernaast een zeer uitgebreid accessoires pakket waardoor de camper heel compleet is. De Lyseo Time T is de nieuwste telg van Bürstner.

Modern interieur, sportieve buitenzijde en zeer doordachte plattegronden zijn de pijlers van de Lyseo Time T. Net als de Limited uitvoering zijn deze Time modellen in een zeer beperkte oplage verkrijgbaar. Wie voor en tijdens de komende zomer nog graag wil genieten van de prachtige Bürstner camper moet er dan ook snel bij zijn.

Met de nieuwe Hymer BMC T en BMC i pakte Hymer de belangrijkste prijzen die op camper gebied te halen waren. De techniek van de nieuwe Mercedes in combinatie met de meer dan 60 jaar camper Know How van Hymer en de befaamde Al-Ko breedspoor torsie as staan aan de basis van de fantastische wegligging van de Hymer BMC T en I modellen. Bij De Jong In de showroom zijn deze nieuwe modellen te bewonderen.

De Jong Kampeer & Recreatie is gevestigd Beeklaan 18a – 24a te Hillegom De Zilk. Meer info via 0252 51 77 17 mailen naar www.dejongrecreatie.nl

Feest bij Sanisale en Keukensale

Sanisale en Keukensalezijn tweede paasdag open. (Foto: Vincent de Vries Rodi Media)

SCHAGEN – DEN HELDER - Sanisale.com en Keukensale.com Schagen bestaat drie jaar en dat is een feestje waard! Iedereen wordt in de actie week van maandag 22 tot en met vrijdag 26 april uitgenodigd in een van de showrooms. Natuurlijk ontbreekt de spectaculaire verjaardagsactie niet.

Wie jarig is, trakteert. Daarom krijgen bezoekers in de gehele actie week maar liefst 50 procent korting op een nieuwe keuken en een gratis 3 in 1 kraan. Bij aankoop van een badkamer krijgt men maar liefst twee keer 21 procent BTW-voordeel en Geesa accessoiresset! In de filialen van Sanisale.com en Keukensale.com in Schagen en Den Helder zijn in totaal meer dan 2800 vierkante meters sanitair en keukens te vinden.

Sanisale

Wie iets nieuws zoekt voor badkamer, douche of toilet kan niet om de specialisten van Sanisale heen. Dat geldt niet alleen voor particulieren, maar ook voor aannemers, zzp'ers en kleine zelfstandige installateurs. Wie de uitgezochte materialen professioneel geïnstalleerd wil hebben, kan hiervoor terecht bij een erkend montagebedrijf uit de regio. Sanisale.com levert A-merken sanitair tegen bodemprijzen. Maar ook een goede service, uitstekende kwaliteit, scherpe prijzen en een stuk vakwerk. In de ruime showrooms zijn meerdere badkamers en doucheopstellingen te zien. Bezoekers kunnen zich een beeld vormen van een complete badkamer, maar een andere opstelling en tegelcombinatie is altijd mogelijk en voor elk budget. Ook voor een (gratis) 3D ontwerp kan de klant bij Sanisale.com terecht.

Keukensale

Keukensale.com is een keukenzaak met prachtige Duitse topkwaliteit keukens en apparatuur van Zanussi, AEG, Siemens, M-System en Boretti. Gegarandeerd tegen de laagste prijzen. In de nieuwe, mooie en overzichtelijke keukenshowrooms kan een gratis 3D-ontwerp worden gemaakt waarin alle wensen zijn opgenomen. Persoonlijk contact en een deskundig advies staan bij Keukensale voorop. De keukens worden direct geleverd vanuit Duitsland.

Totaalconcept

Ketelsale.com (Den Helder) is net als Keukensale.com gevestigd in de Sanisale.com-vestiging. Hét totaalconcept voor een ruime keuze aan toiletten en tegelvloeren tot een volledige badkamer. Van een nieuwe energiezuinige cv-ketel tot een zelf samengestelde keuken.

Spectaculaire actie

Reden genoeg om ook op 2e paasdag langs te komen voor een kijkje, kennismaking, korting, een hapje en drankje. Kom naar de showrooms aan de Witte Paal 241a te Schagen en Energieweg 11 op het Ravelijncenter te Den Helder en vraag een gratis en vrijblijvend 3D-ontwerp of offerte aan voor de ultieme droomkeuken of badkamer. Op 2e paasdag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. *Vraag naar de voorwaarden in de winkel.

St. Jozefschool op Foodclinic bij AZ

De Sint Jozefschool bracht een bezoek aan het AFAS Stadion van AZ. (Foto: Ed van de Pol)

'T ZAND - Honderd klassen, waaronder een klas van de Sint Jozefschool uit 't Zand, deden mee aan de Rabo AZ Foodtour, een online lesprogramma ontwikkeld door Rabobank, AZ en Greenport NHN. Tijdens deze lessen over gezonde voeding maakten de leerlingen vlogs. Als afsluiting van de Foodtour konden de klassen met de beste en leukste vlogs donderdag 11 april een exclusieve Foodclinic bij AZ winnen.

Beste eindvlogs

Uiteindelijk zijn de leerlingen van de tien beste eindvlogs uitgenodigd voor de Foodclinic. Zo ook de leerlingen van St. Josefbasisschool. Zij werden 's ochtends met bussen opgehaald en naar het AZ stadion gereden. Daar deden ze mee aan de Foodclinic, die uit vier verschillende activiteiten bestond.

Natuurlijk kan voetballen bij AZ niet ontbreken, daarom konden de kinderen op het trainingsveld verschillende sportactiviteiten doen. Een rondleiding door het AZ stadion was ook onderdeel en AZ vlogger Timo gaf een vlogclinic. Hij behandelde de vlogs van de verschillende klassen en gaf ze tips voor volgende vlogs. In het kader van gezond eten gingen de klassen zelf fruitspiesen maken onder begeleiding van JOGG en GGD die dit jaar ook aangehaakt zijn bij de RABO AZ Foodtour.

Rookverbod in natuurgebieden

SCHAGEN - Per direct geldt er een rookverbod in natuurgebieden in de gehele gemeente Schagen. Hieronder vallen ook de duinen langs de 17 kilometer kuststrook van Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten. Het verbod geldt in bossen, op heide of veengronden en in duingebieden of binnen een afstand van dertig meter daarvan. Overtreders krijgen direct een boete opgelegd.

Het rookverbod is ingesteld om het risico op natuurbranden te beperken. Het verbod geldt zo lang de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord risicoklasse 'fase 2' aangeeft op www.natuurbrandrisico.nl

Kampvuren

Het was al verboden in de natuurgebieden brandende of smeulende voorwerpen te laten vallen, weg te gooien of achter te laten. Hieronder vallen ook kampvuren. Dit verbod staat in de APV (Algemeen Plaatselijke Verordening) in artikel 2:18 (Rookverbod in bossen en natuurterreinen). De periode waarin ook een rookverbod geldt is extra aangewezen. Schagen volgt qua tijdsduur de inschatting van het risico door de Veiligheidsregio.

Het verbod geldt niet alleen in, maar ook binnen een straal van 30 meter van natuurgebieden. Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeente en Staatbosbeheer en medewerkers van de politie kunnen overtreders direct bekeuren. De hoogte van een boete is 140,- euro voor overtreding van het rookverbod. Dat staat nog los van het altijd geldende verbod op brandende voorwerpen (lid 2), waarop een boete staat van 280,- euro.

Leven zonder geluidsoverlast

Last van een hinderlijke galm in kantoor of woning? Schouten Spanplafonds heeft de oplossing. (Foto: aangeleverd)

NIBBIXWOUD - Schouten Spanplafond verbetert de akoestiek in elke ruimte. Last van een hinderlijke galm in kantoor of woning? Schouten Spanplafonds uit Nibbixwoud heeft de oplossing en toont deze vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 (1e Paasdag) en maandag 22 (2e paasdag) april in een show.

Moderne interieurs zijn vaak uitgevoerd met harde materialen. Harde vloeren en wanden, geen gordijnen, et cetera. Deze interieurs hebben dan ook vaak last van zeer hinderlijke galm. De kern van de oplossing ligt in de unieke combinatie van een geluiddempend, naadloos, akoestisch spanplafond. Het akoestische spanplafond van Schouten is een micro geperforeerd spanplafond. Door het toepassen van een akoestisch spanplafond van Schouten is het mogelijk om op een eenvoudige wijze de akoestiek in elke ruimte enorm te verbeteren. Hierbij houdt de klant de voordelen van een super strak spanplafond.

Plafondvakbedrijf Schouten is te vinden aan Dorpsstraat 82 in Nibbixwoud. Telefoon: 0229-571391.

Enquête

Duurzaam

SCHAGEN - De Huurderskoepel houdt een enquête om te weten hoe de huurders van Wooncompagnie het energiezuiniger maken van hun woning ervaren. De vragen gaan in op de uitvoering van de werkzaamheden en de resultaten die het oplevert.

Input

Ook kunnen huurders via de enquête aangeven op welke wijze zij geïnformeerd willen worden door de huurderskoepel, of zij zelf een bijdrage willen leveren en op welke manier. De enquête stelde de Huurderskoepel op met De Woonbond. De resultaten van de enquête worden gedeeld met de huurders. De input wordt ook gebruikt in de gesprekken die de Huurderskoepel regelmatig heeft met het bestuur van Wooncompagnie.

Stapsgewijs

Op dit moment maakt Wooncompagnie al hun woningen energiezuiniger door middel van vloer-, gevel en dakisolatie. Dit gebeurt geclusterd: per straat, buurt of bouwcomplex. Door deze maatregen beschikt het woningbezit uiterlijk in 2020 gemiddeld over energielabel B en dat zonder extra huurverhoging! De Huurders-koepel wil graag van de huurders weten wat hun ervaringen zijn nadat de woningen zijn geïsoleerd: wat is het effect op het woongenot, zijn er wijzigingen in het energieverbruik? Natuurlijk wordt er ook gevraagd naar het verloop van de werkzaamheden. In de toekomst moeten de woning gasvrij worden gemaakt: hierbij kan de huurder via de enquête aangeven welke maatregelen zij wensen en ook of zij wel/niet bereid zijn daar zelf financieel aan bij te dragen.

Belangrijk

De uitkomsten van de enquête helpt de Huurderskoepel om de huurders goed te vertegenwoordigen als zij aan tafel zitten bij Wooncompagnie. De input wordt gebruikt bij het advies dat zij uitbrengen op het gebied van duurzaamheid en de belasting van de huurder daarbij.
Ook kijkt de Huurderskoepel goed naar de manier waarop huurders aangeven dat zij betrokken willen worden bij specifieke onderwerpen: daar wordt in de toekomst rekening mee gehouden. Een grote betrokkenheid van de huurders komt de dienstverlening van Wooncompagnie ten goede. En dat is waar de Huurderskoepel zich voor inzet.

Oranje boven bij Banketbakkerij Bakker & Koster

Banketbakkerij Bakker Koster is met Koningsdag open van 8.00 tot 13.00 uur. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Vier Koningsdag met het Oranjegebak van Banketbakkerij Bakker & Koster. De lekkernijen zijn de befaamde tompoezen met krokant bladerdeeg en voorzien van vanille banketbakkersroom, oranje glazuur en slagroom én de heerlijke oranje soezen zijn gevuld met slagroom en overtrokken met oranje glazuur. Ook op Koningsdag, zaterdag 27 april, zijn ze verkrijgbaar. Banketbakkerij Bakker & Koster is open van 8.00 tot 13.00 uur en te vinden aan Gedempte Gracht 65 in Schagen, tel. 0224-212216. Zie: www.bakker-koster.nl

Cantabile zingt

Gemengd koor Cantabile. (Foto: aangeleverd)

ANNA PAULOWNA - Gemengd koor Cantabile uit Schagen geeft zondag 28 april een optreden in de Keesschuur aan Middenweg 9b in Anna Paulowna. Aanvang 14.00 uur. Entree is gratis.

Het repertoire is gevarieerd met voor elk wat wils. Het koor zingt evergreens, wereldmuziek, musicalliedjes en liedjes van onder andere ABBA en Ramses Shaffy. Cantabile staat onder leiding van dirigent Gerrit van de Belt en de muzikale begeleiding is in handen van Frank Visser, vaste pianist bij het koor.

Parkeren kan op de parkeerplaats bij de begraafplaats of langs de weg. Meer informatie is te vinden op: gemengd-koor-cantabile-schagen.nl

Voorjaarsbeurs EP:Beerepoot en Karsten Travelstore

De twee West-Friese ondernemingen bundelen hun krachten voor de Voorjaarsbeurs van EP:Beerepoot (Foto: aangeleverd)

HOORN - Na tien jaar pakken EP:Beerepoot en Karsten Travelstore de samenwerking weer op. In 2009 hield EP:Beerepoot de allereerste Najaarsbeurs bij Karsten. Tijdens het paasweekend bundelen de twee West-Friese ondernemingen hun krachten voor de Voorjaarsbeurs van EP:Beerepoot in Hoorn.

Elektronica en kamperen is wellicht niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar ze vullen elkaar uitstekend aan. Tijdens de Voorjaarsbeurs op 18, 19, 20 en 22 april presenteert EP:Beerepoot innovaties op het gebied van elektronica. Adviseurs van toonaangevende merken zijn aanwezig om de nieuwste snufjes te demonstreren, er zijn (kook)workshops, proeverijen en demonstraties.

BBQ-Festival

Tijdens de Voorjaarsbeurs is er op zaterdag 20 april en tweede paasdag een BBQ-Festival. Het terrein rond de Van Aalstweg 16B in Hoorn is dan ingericht met stands en er is livemuziek. Barbecues van Kamado Joe, Big Green Egg en The Bastard staan buiten te roken.

Smart Camping

Smart camping Karsten Travelstore introduceert tijdens de Voorjaarsbeurs het nieuwe concept Smart Camping. Nederlanders zijn gek op kamperen, maar wel met hun vertrouwde spullen. Zo slepen ze hun eigen koffiemachine, bbq, tablets en koptelefoons mee op vakantie. Daarbij vullen de twee ondernemingen elkaar aan: Karsten heeft alles op het gebied van kamperen, de nieuwste elektronische apparaten zijn te koop bij EP:Beerepoot.

Outdoor

Ten slotte heeft Karsten Travelstore ook alles voor 'Every Day Outdoor' in huis. Van goede wandelschoenen en slippers tot hippe rugtassen en duurzame kleding. "In onze winkel richten we ook een tent in met de nieuwste snufjes van EP:Beerepoot'', vertelt Jan Willem Algra van Karsten Travelstore. "De samenwerking lijkt misschien niet voor de hand liggend, maar we hebben dezelfde sfeer, waarden en normen. We zijn klantgericht en service staat bij beide ondernemingen bovenaan. Geweldig toch dat twee Westfriese ondernemingen zo samen kunnen werken", besluit Robert van Wettum van EP:Beerepoot.

Let op: tekentijd

Een teek. (Foto: Hans Smid)

REGIO - Tot en met 21 april is het de Week van de Teek. Landschap Noord-Holland is één van de organisaties die meewerkt aan dit landelijke initiatief. De lente is het traditionele aftrapmoment voor de campagne, want in deze tijd van het jaar worden de teken weer actief. Net nu het mooi weer is en iedereen er op uit trekt om te genieten van de natuur. Extra opletten dus, want deze kleine beestjes kunnen voor veel ellende zorgen. Jaarlijks lopen ruim 1 miljoen mensen een tekenbeet op. Dan is het vooral belangrijk om de teek snel te verwijderen. Landschap Noord-Holland stelt daarom een gratis tekenpas beschikbaar voor een veilige verwijdering van teken.

Veilig de natuur in met een eigen tekenpas Landschap Noord-Holland vindt dat iedereen onbezorgd van de natuur moet kunnen genieten. Daarom heeft de natuurorganisatie 10.000 gratis tekenpassen beschikbaar. Zo'n tekenkaart blijkt een van de beste en meest veilige manieren te zijn om een teek te verwijderen. Dankzij het handige formaat (creditcard) is de tekenpas makkelijk mee te nemen in de portemonnee en zijn mensen altijd voorbereid. Bovendien heeft de pas een inkeping om zowel volwassen als jonge teken (nimfen) snel en soepel te verwijderen. Inwoners van Noord-Holland kunnen de pas aanvragen op landschapnoordholland.nl/tekenpas. Maar wees er snel bij. Want op=op.

In de Week van de Teek brengen allerlei natuur- en groene organisaties teken, tekenbeten en de risico's van tekenbeten onder de aandacht. Want zo'n beet kan voor veel ellende zorgen en de ziekte van Lyme veroorzaken. Veel mensen denken dat teken zich in bomen bevinden, maar dat is niet waar. Teken bevinden zich in het bos, park, hei, duinen of in je eigen tuin. Ze zitten in de buurt van bomen, struiken of hoog gras en dode bladeren. Het is altijd oppassen geblazen als je buiten bent.

Je kunt jezelf het beste beschermen door gesloten kleding te dragen: lange mouwen, lange broek. En als je buiten bent geweest, altijd je kleding en lichaam controleren op teken. Zie voor meer informatie: www.lymevereniging.nl

Brocante rond de Schager Kerk

Bezoek de Brocante Markten rondom Grote Kerk Schagen. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Na drie uiterst succesvolle seizoenen is er ook dit jaar een zalig vooruitzicht op drie heerlijke Brocante Markten rond de Schager Kerk! Maandag 22 april (tweede Paasdag), zondag 7 juli en zondag 1 september tovert 't mooie marktplein rond de Grote Kerk in het altijd bruisende Schagen zich om tot de brocante 'place to be'.

Ruim 45 top-brocanteurs uit Nederland en ver daarbuiten zijn in opdracht van Stichting Evenementen Schagen bijeen gebracht door organisator Marco Roodzant. Zij melden zich maandag 22 april. tweede Paasdag, met hun prachtigste vondsten in hartje centrum Schagen. Het aanbod is: stoer, frivool, Victoriaans. Kleingoed, meubilair, serviezen, linnengoed, verlichting en curiosa. Kortom, een lust voor 't oog. Tel daarbij nog eens de heerlijke terrassen bij op die de Schager Markt rijk is en je begrijpt; alle ingrediënten voor een prachtig dagje struinen vallen samen. Alle Brocante Markten zijn van 11.00 tot 17.00 uur. Entree is gratis.

Lentebiertocht in centrum Schagen

(Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Eerste Paasdag, zondag 21 april is het tijd voor Lentebier! Dan organiseren acht horecabedrijven rondom de kerk in Schagen voor de vijfde maal een biertocht van 15.00 tot 20.00 uur. Na het succes van de vorige edities waar zij 180, 400, 600 en vorig jaar zelfs 625 deelnemers mochten verwelkomen met de Bockbiertocht, organiseren de horecazaken nu voor het eerst een Lentebiertocht. Wederom verwacht de organisatie een grote opkomst.

Het voorjaar is inmiddels volop begonnen en dit vraagt om frisse en fruitige bieren. Waarom? Tijdens het warme weer wil je natuurlijk een dorstlessend biertje. Het voorjaar schreeuwt om frisse dorstlessers die al smaken naar zomer. Als het voorjaar in aantocht is, is het tijd voor frisse bieren. Sommige brouwerijen brouwen speciaal voor de lente een lentebier. Deze is niet te verwarren met de lentebok, want die zijn ondergistend. De lentebieren kunnen dus allemaal verschillen. Het zijn alleen vaak wat frissere en fruitige bieren die goed samen gaan met het weer.

Op een gezellige tocht langs de acht deelnemende bedrijven kan men de verschillende soorten Lentebier proeven. Bij elke zaak krijgt elke deelnemer ook een heerlijk hapje bij het Lentebier geserveerd. De deelnemende bedrijven zijn; `t Noord, `t Geveltje, PAND 5, Piet Pann, De Smidse, de Posthoorn (Oude Slot), Alpha en`t Heremetijdje. In een aantal zaken wordt de Bockbiertocht aangekleed met live-muziek of een speciaal menu.

De kosten voor een stempelkaart zijn € 25,- Deze zijn in de deelnemende bedrijven te koop. Hiervoor krijgt men acht maal een verschillend Lentebiertje en een hapje.

Presentatie in de Grote Kerk

De synode in Dordrecht was een belangrijke kerkelijke gebeurtenis. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - In Grote Kerk Schagen vindt woensdag 24 april een presentatie plaats over '400 jaar Synode van Dordrecht' aan de Markt in Schagen.

Vanaf 20.00 uur vertellen Louise Kooiman en Arie Jan van der Bom, pastors van de Grote Kerk Schagen, woensdagavond 24 april meer over deze belangrijke kerkhistorische gebeurtenis die vierhonderd jaar geleden plaats vond in Dordrecht.

Gezocht: Hangjongeren!

Leer windsurfen op het Amstelmeer. (Foto: aangeleverd)

WIERINGEN - In mei worden de eerste windsurflessen weer op het Lutjestrand aan het Amstelmeer gegeven. Wil jij ook wekelijks lekker aan je zeil hangen en over het water knallen?

Windsurfclub

Naast de privé windsurflessen die worden gegeven vanaf mei, is er speciaal voor de jeugd vanaf 9 jaar de Windsurfclub. De Windsurfclub bestaat uit dertien lessen van anderhalf uur. Een deel van de lessen valt vóór de zomer vakantie en een deel erna. Je kunt zelf kiezen of je les neemt op zaterdag of zondag en er zijn niveau groepen voor beginners en gevorderden.

Ervaren instructeurs

Onder leiding van ervaren instructeurs leer je de fijne kneepjes van het windsurfen. Er is aandacht voor theorie, veiligheid, voorrangsregels en natuurlijk sta je heel veel op de windsurfplank! Je surft met het best mogelijke materiaal en daardoor kun je binnen no-time heen en weer surfen. De kosten voor dertien lessen van anderhalf uur inclusief board, zeil en wetsuit zijn € 150,- als je voor woensdag 1 mei inschrijft. Voor de kinderen die twijfelen of ze windsurfen wel echt leuk vinden zijn er zaterdag 4 en zondag 5 mei Proeflessen. Je betaalt dan €10,- en kunt na de les beslissen of je inschrijft voor een heel seizoen. Zaterdag 11 mei en zondag 12 mei start de eerste les van de windsurfclub.

Relaxte sfeer

Dus wil jij ook lekker buiten zijn, aan je giek hangen, over het water knallen, meedoen met de super gezellig lessen in een super relaxte sfeer? Schrijf je dan nu in via www.leerwindsurfen.nl/surfclub

Forel, Karper en Steurvissen in Dirkshorn

Brian Bing van Koi- en vijvercentrum Dirkshorn. (Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)

DIRKSHORN - Met de uitbreiding van het Koi- en vijvercentrum wil Brian Bing ook de dagjesmensen (recreatie ) in Dirkshorn aan de Woudmeerweg 22 van dienst zijn. Vissen op Forel, Karper en Steur kan sinds vorig jaar op de achterzijde van het terrein.

Er zijn drie visvijvers ingericht waar mensen een ochtend, middagdeel of gehele dag hun hengel uit kunnen gooien. De vijver Small trout is gevuld met regenboogforel (put & take ).De Big trout vijver is voorzien van regenboog en zalmforel die na afloop mee naar huis mogen worden genomen. Per persoon wordt er een aantal vissen in de vijver uitgezet. Je hebt het hele dagdeel de tijd om ze allemaal te vangen. Wat overblijft kan door de volgende visser weer worden gevangen. De Adventure Grand Lake vijver is bedoeld voor het vissen op Karper en Steur zelfs tot 150 centimeter groot. Deze vissen worden na de vangst weer terug gezet in de vijver, dit heet catch en release.

Er zijn een aantal huishoudelijke regels. Zoals het gebruik van maximaal een hengel per persoon. En er moet een onthaakmat gebruikt worden, zodat de vis niet beschadigd en veilig terug gezet kan worden in de vijver. Brian Bing wil ook de toeristen in huis halen voor een leuk dagje uit. Een hengel of een onthaakmat zal bij hen niet altijd op de achterbank liggen. Ze hebben dat soort benodigdheden gewoon in huis, te koop of te huur.

Beide Paas- en pinksterdagen extra geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Het bedrijf biedt al jaren alle benodigdheden voor zwem-, natuur- en Koi-vijvers aan. Ook voor aanleg, onderhoud en renovatie van de vijver.

Koi, Vijver & Fishing Dirkshorn is te vinden aan Woudmeerweg 22 in Dirkshorn, tel. 0224-552439. Zie voor meer informatie: www.koi-vijver.nl

Ringsteken met paarden en trekkers

WAARLAND - In Waarland is tweede paasdag, maandag 22 april, weer van alles te beleven. Vanaf 10.00 uur maken zo'n 75 antieke trekkers een rondrit door het dorp.

Een en ander geschiedt in aanloop naar het ringsteken dat vanaf 13.00 uur op het programma staat. Vanaf dat tijdstip vindt het ringsteken met paarden plaats, waarna de paarden worden omgewisseld voor trekkers. Na afloop van het ringsteken wordt de prijsuitreiking vanaf 17.00 uur gehouden in het plaatselijke café Nol, waarna de feestelijkheden nog even doorgaan.

Weegcampagne voor campers

Camperclub NKC lanceert de campagne Weet wat je weegt. (Foto: NKC)

REGIO - Twee op de vijf camperaars hebben hun camper nog nooit gewogen. Dat blijkt uit een peiling op de website van de NKC, Europa's grootste camperclub. Om camperaars bewust te maken van het belang van een veilig campergewicht, start de NKC de landelijke campagne Weet wat je weegt.

De campagne bestaat uit weegmomenten dit voorjaar en een uitgebreide pagina op de NKC-website. Tijdens vijf momenten zijn camperaars verspreid door het land welkom om kosteloos hun camper te wegen. Op de pagina www.nkc.nl/weetwatjeweegt staat uitgebreide informatie over het beladen van de camper en afslanktips. Ook staan daar de locaties en data van de weegmomenten vermeld.

Door te wegen kunnen camperaars voorkomen dat ze overbeladen op pad gaan. Dit is één op de vier camperaars wel eens overkomen. Dan is er ook nog de 20 procent van de camperaars die geen idee heeft of de camper te zwaar beladen is geweest, simpelweg omdat ze het nog nooit hebben gecheckt. Stan Stolwerk, directeur van de NKC: "We schrikken van deze cijfers." Overgewicht voorkomen begint volgens Stolwerk bij bewustwording van het gewicht. "Wanneer je weet wat je weegt, kun je maatregelen nemen. We proberen de drempel naar de weegbrug te verlagen. Het is waarschijnlijk geen kwade opzet van de overbeladen camperaar, maar eerder onwetendheid over de gevolgen."

Overbeladen kan namelijk onveilig zijn, omdat het gewicht de rijstabiliteit beïnvloedt. Ook het remvermogen kan verminderen. Wanneer is een camper eigenlijk overbeladen? De camper heeft een toegestane maximummassa, die op het kentekenbewijs staat. Dit is het maximale dat de camper mag wegen inclusief de belading en passagiers. Kijk voor meer informatie op www.campercontact.com en www.nkc.nl.

Feestelijke opening wandelroute Petten

PETTEN - In Petten is donderdagmiddag 18 april het wandelpad tussen dorp en zee geopend. Centraal moment was de onthulling van de naam van deze route. De start vindt plaats bij hotel Corfwater aan Korfwaterweg 1 in Petten.

Een deel van de wandelroute gaat over camping Corfwater. De komende drie jaar is dat tracé tijdelijk, daarna wordt een permanente route over de camping aangelegd. De route wordt nu geopend, voor Pasen en dus voordat het badseizoen begint. De opening begint met het verzamelen bij het hotel. Dan lopen alle gasten naar de ingang van de camping. Hier wordt de naam bekend gemaakt. In de toespraken, door onder andere wethouder Jelle Beemsterboer, gaan de sprekers in op de uitvoering van de reeds lang gekoesterde plannen. Zoals het aangebrachte duinlandschap, verkeersaanpassingen, en verplaatsing van het botenhuis. Alles is mede mogelijk gemaakt door de provinciale subsidie Ruimtelijke Kwaliteit Zwakke Schakels.

De provincie Noord-Holland investeerde in regionale economie, recreatie en natuur rondom de kust tussen Camperduin en Callantsoog. In samenwerking met gemeente Bergen, Schagen, Landschap Noord-Holland, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en ondernemers. De provincie heeft projecten gefinancierd die samenhangen met de kustversterking van de Hondsbossche duinen. Onder deze projecten zijn naast de huidige verbeteringen in het dorp ook het nieuwe plein, wandelroutes, uitkijkpunten en strandopgangen.Zie ook"www.noord-holland.nl/kustopkracht.nl.

Vaarwel klapband die de vakantie verpest!

Reduceer de kans op een klapband. Gebruik de SMART-Trailer app. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Vakantiegangers zijn vaak in een opperbeste stemming, want na maanden wachten kunnen zij eindelijk onderweg naar een favoriete vakantiebestemming. Plots klinkt er een enorme knal, de auto met caravan begint te slingeren en de bestuurder zit met klamme handen in de auto. Weg is het vakantiegevoel!

Met de E-Pressure module reduceert men de kans op een klapband en gaan vakantiegangers veilig en comfortabel op vakantie. Via de SMART-Trailer app op de smartphone blijft iedereen op de hoogte van de actuele bandenspanning. Wordt de bandenspanning te laag? Dan ontvangt de eigenaar een waarschuwing en kan tijdig actie ondernemen. Wist u trouwens dat met een lage bandenspanning onnodig veel brandstof wordt verbruikt? Ook dat is te ondervangen met deze module.

De SMART-Trailer app zorgt niet alleen voor extra veiligheid onderweg, het biedt ook extra gemak op uw vakantiebestemming zelf. Vindt u het waterpas zetten van de caravan/camper ook zo'n vervelende klus? Zet deze eenvoudig waterpas met de E-Level module. Een fysieke waterpas is vanaf nu verleden tijd.

E-Pressure en E-Level zijn niet de enige modules die bijdragen aan een veilige en comfortabele vakantie. Met het SMART-Trailer systeem heeft men met één app namelijk complete controle over de caravan en camper. E-Volt: nooit meer onverwacht een lege accuE-Switch: nooit meer op reis met een open dakluik. E-Temperature: altijd de juiste temperatuur in de koelkast

Op www.e-trailer.nl is meer informatie te vinden over de modules. Kijk voor de verkooppunten op www.e-trailer.nl/dealers, hier is de SMART-Trailer dealer te vinden in de buurt.

Unieke camping in Overijssel

Vakantiepark de Luttenberg. (Foto: aangeleverd)

REGIO – Vakantiepark de Luttenberg is landelijk en aan een bosrand gelegen, op de Sallandse Heuvelrug in Overijssel. Het kleinschalige vakantiepark beschikt over een binnen én buitenzwembad dat tot 30 september geopend is, diverse speelvoorzieningen en een gezellige Brasserie.

De Luttenberg ligt vanuit de mooie ligging in Overijssel, dichtbij de steden Deventer, Zwolle, Almelo, maar ook vlakbij het gezellige Ommen, Raalte, Nijverdal en Hellendoorn. Een kampeervakantie op ruime velden waarbij men de keuze heeft uit autovrij, wel of geen kinderspeelplaats, een glampingvakantie of juist een vakantie in een accommodatie? Bij vakantiepark de Luttenberg kan het allemaal!

Een vernieuwd buitenzwembad, en binnenzwembad met ontspannende compleet welnesscenter. Van het welnesscenter kan men tegen betaling gebruik maken en deze is tot 30 september geopend. Alle faciliteiten zijn tot en met 30 september geopend. Het animatieteam is aanwezig in de schoolvakanties, behalve de herfstvakantie. Vakantiepark de Luttenberg is kleinschalig, gemoedelijk en tóch met alle faciliteiten voor het hele gezin!

Wie nu boekt krijgt 10% vroegboekvoordeel. Geldig op zowel accommodaties en kamperen. 10% korting op de verblijfskosten bij minimaal 7 nachten en maximaal 21 nachten. Boek drie maanden vóór aankomst op vakantiepark de Luttenberg. Niet geldig in combinatie met andere acties. Het voordeel wordt berekend over het basistarief. Over eventuele extra personen, extra opties en/of voorkeurskosten wordt geen voordeel gegeven. Gratis stroom niet geldig voor (voor)seizoensplekken. Niet in combinatie met actiekaarten, arrangementen langer dan 21 nachten, drieweekse arrangementen in juli/augustus en (voor/na)seizoenplaatsen.

Vakantiepark de Luttenberg is te vinden aan Heuvelweg 9 in Luttenberg, tel. 0572-301405. Zie ook: www.luttenberg.nl.

Hobby en Dethleffs bij dealer De Vries Caravans

De Vries Caravans geeft goed advies welke caravan bij u past. (Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - De Vries Caravans is sinds medio 2018 de Hobby caravan dealer van Heerhugowaard en omstreken. Wie optimaal wil genieten, kiest natuurlijk voor een Hobby. Dan weet de eigenaar zeker dat het comfort van het allerhoogste niveau is. Want bij Hobby is vanzelfsprekend alles All-Inclusive.

Bij Hobby dus nooit een optelsom van dure accessoires. De Vries Caravans is al meer dan 35 jaar gevestigd aan de Caravanboulevard (de Pascalstraat) in Heerhugowaard. Alles op het gebied van caravans, vouwwagens kunnen vakantieliefhebbers vinden in de ruime overdekte showroom. Vele modellen van Hobby en Dethleffs zijn op voorraad aanwezig en direct leverbaar.

De Vries Caravans is officieel dealer vanDethleffs CaravansHobby caravansJamet VouwwagensCampooz vouwwagens.

De Vries Caravans is hét adres voor een nieuwe caravan of vouwwagen, er is altijd een ruime keuze aan goede gebruikte caravans of vouwwagens. Alle occasions worden volgens de Bovag voorwaarden afgeleverd met Bovag-keuring en één jaar Bovag-garantie.

In de moderne werkplaats voeren ze de werkzaamheden met garantie volgens de Bovag voorwaarden uit. Onderhoud, schade herstel aan caravan, camper, vouwwagen of aanhangwagen. Laat u adviseren over het monteren van een Thule wand of dak luifel, fietsendragers voor of achter. De medewerkers monteren alle bekende movers tegen scherpe prijzen.

Iedereen is in de werkplaats welkom met elk merk caravan, camper of vouwwagen. Wie schade heeft aan de caravan of vouwwagen, zoals bumperschade, hagelschade, ruitschade of (kleine) deukjes in het plaatwerk is bij De Vries Caravans aan het juiste adres. Alles wordt geregeld met de verzekering (mits verzekerd).

KNAUS SÜDWIND is een icoon

KNAUS SÜDWIND met een tijdloos silhouet. (Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Uit welke richting de wind ook waait, de SÜDWIND ontketent met een interieur- en exterieurdesign en vele standaard uitrustingshighlights echte stormen van enthousiasme. Verheug u op moderne meubelbouw met integrale constructie, de energiezuinige binnenverlichting met LED-techniek en onze extra brede opbouwdeur. Met de aangepaste CATEYE evolution achterlichten en het elegante dak van High-Strength GFK zorgen wij ook aan de buitenkant voor een sterke uitstraling - een tijdloos silhouet die de naam SÜDWIND eer aandoet! CATEYE evolution achterlichtenZelfstellende ALKO-remExtra brede opbouwdeurServiceBoxOpbergkasten met Soft-Close-kleppenBinnenverlichting met LED-techniek.

nu vanaf 20.192,00 euro.

PAUW Recreatie is gevestigd aan Pascalstraat 3 in Heerhugowaard. Meer informatie is te vindne op www.pauwrecreatie.nl

Heel veel Campernieuws bij De Jong

(Foto: aangeleverd)

HILLEGOM - Er met de camper op uit is populair. Je kiest er zelf voor om de ene dag in een mooie drukke stad te zijn en de andere dag te genieten van de ongerepte natuur in de 'middle of know where'.

Grote keuze

De Jong is dealer voor Noord- en en Zuid-Holland voor de merken Hymer, HymerCar, Bürstner en Carado. Naast een grote keuze nieuwe campers vindt je er ook occasions in alle prijsklasses. Wanneer je deze koopt met Bovag garantie ben je niet alleen verzekerd van een goed advies maar geniet je nog vele jaren van je occasion camper. Met de nieuwe Hymer BMC T en BMC i pakte Hymer de belangrijkste prijzen die op camper gebied te halen waren. De techniek van de nieuwe Mercedes in combinatie met de meer dan 60 jaar camper Know How van Hymer en de befaamde Al-Ko breedspoor torsie as staan aan de basis van de fantastische wegligging van de Hymer BMC T en I modellen. Bij De Jong zijn deze nieuwe modellen te bewonderen.

De Jong Kampeer & Recreatie is te vinden aan Beeklaan 18a-24a te Hillegom De Zilk. Bel 0252 51 77 17. www.dejongrecreatie.nl