Noord-Amsterdams Nieuwsblad

2 april 2019

Noord-Amsterdams Nieuwsblad 2 april 2019


Nabestaanden oorlog gezocht

REGIO - Deze zomer is het 75 jaar geleden dat bij Kamp Amersfoort door de nazi's 32 mensen werden omgebracht. Dat wordt voor het eerst op die plek op de Grote Schietbaan op de Leusderheide herdacht met nabestaanden. Naar een aantal nabestaanden wordt nog gezocht.

Contact wordt gezocht met Richard Hendriks en/of diens kinderen en met Albertus Lambregts en Jannetje Alida Lambregts of hun kinderen. Richard Hendriks is de zoon van Arie Jacobus Hendriks (32 jaar geworden) uit Amsterdam die toen is omgebracht. Albertus Lambregts en Jannetje Alida Lambregts zijn de kinderen van Albertus Lambregts (31 jaar geworden) uit Amsterdam die toen is gefusilleerd.

De genoemde nabestaanden kunnen contact opnemen met Edie Brouwer. Brouwer is gids-onderzoeker Kamp Amersfoort en initiator en organisator van deze herdenking.

Nabestaanden kunnen Edie Brouwer bereiken via het telefoonnummer 06-55831057.

5 / 8

OSV wint derby

AMSTERDAM-NOORD - OSV won afgelopen zaterdag in de tweede klasse de derby tegen OFC met 4-2. OSV had deze spannende lokale kraker eerder dit seizoen ook al gewonnen.

OFC begon sterk. Via een lobje was het Eddie Lulaj die na negen minuten de openingstreffer van zijn schoen liet ploffen. Daarmee veranderde de voetballer de stand in het voordeel van de Oostzaners: 0-1.

Daarna bleven beide teams sterk spelen. Joey Noordenbos kreeg nog een grote kans om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Doelman Fabian van den Heuvel was hier echter een sta in de weg. De OFC-goalie wist de bal nog te keren.

Tweede helft

De tweede helft was amper begonnen of de scheidsrechter gaf OFC een strafschop. Adnan Barakat greep dit buitenkansje met beide voeten aan en knalde de bal professioneel in het net.

Wie dacht dat OFC daarmee het momentum aan haar zijde kreeg, had het mis. De thuisploeg kwam sterk terug. Met een onhoudbaar afstandsschot produceerde Jermaine Jeulink de aansluitingstreffer. Invaller Mitchell Bijvoet maakte de comeback compleet door niet veel later de gelijkmaker in het OFC-doel te werken.

Enige minuten daarna zette Sergay Gemin, een andere invaller, OSV zelf op voorsprong. Lulaj miste daarna nog een kans op de gelijkmaker. In de blessuretijd besliste Noordenbos het duel: 4-2. OSV blijft door de overwinning in de race voor de nacompetitie. Voor OFC ziet het er triest uit. Dat kan veranderen als zij volgende week naaste concurrent Buitenveldert verslaan.

S.V. Kadoelen naast koploper 't Gooi

(Foto: Carl-Peter Cremers)

NOORD - De meiden van S.V. Kadoelen reisden afgelopen weekend af naar Brabant voor de inhaalwedstrijd tegen middenmotor FC Eindhoven.

Op het moeilijk bespeelbare veld had het fel startende Eindhoven in het begin het beste van het spel. Na zes minuten kreeg FC Eindhoven een vrije trap, maar het schot van Lisa werd door Isabella stijlvol gepakt. In de zestiende minuut ontsnapte Kadoelen aan een achterstand als een voorzet vanaf de rechterkant net naast wordt geschoten door dezelfde Lisa. Na drieëntwintig minuten werd Kadoelen voor het eerst echt gevaarlijk als Dunya, Lauren inspeelde die vervolgens Chevarie met een slimme steekpass alleen voor keepster Margo zette. Met een bekeken schot in de kruising zorgde Chevarie voor 0-1.
Kadoelen werd voor rust nog een keer gevaarlijk via Chevarie en Precious maar gescoord werd er niet meer.

Kadoelen kwam goed uit de kleedkamer en na amper twee minuten bracht Floor de opkomende Jiske in stelling. Haar schot vanaf vijfentwintig meter ging net over. Even later werd het dan toch 0-2 na balverlies in de Eindhovense achterhoede. Floor profiteerde hiervan en gaf de bal mee aan Chevarie. Zij wist wel raad met deze kans en schoot in de korte hoek de 0-2 binnen. Eindhoven was de kluts kwijt en in de negenenveertigste minuut klopte Precious op snelheid haar tegenstander en legde de bal terug op Chevarie die wederom weinig moeite had het duel voortijdig te beslissen: 0-3.

Aan de kant onderscheidde Isabella zich door een vrije trap van Eindhoven-speelster Femke fraai over te tikken. In de achtenvijftigste minuut werd het bijna 0-4 toen een afstandschot van Elke na een fraai overstapje op de paal eindigde. Deze vierde treffer liet echter niet lang op zich wachten en dit keer was het de beurt aan Lauren om bij de tweede paal de 0-4 binnen te tikken.
Inmiddels waren aan Kadoelen-kant Chevelly, debutant Jo en Sedef binnen de lijnen gekomen. Eindhoven gaf niet op en probeerde de eretreffer te maken maar de verdediging van Kadoelen gaf geen krimp.
Dertien minuten voor tijd pikte Precious ook haar doelpunt mee door na een goed uitgespeelde aanval van dichtbij de 0-5 te scoren. In blessuretijd maakte Chevarie haar vierde doelpunt en bepaalde daarmee de ietwat geflatteerde eindstand na een sportieve wedstrijd op 0-6.


Kadoelen nestelt zich door deze zege naast koploper 't Gooi en maakt zich op voor een spannende slotfase van de competitie.