Heemskerkse Courant

21 februari 2019

Heemskerkse Courant 21 februari 2019


'Valentijnvolleybal Kennemer College is leuk feestje'

HEEMSKERK / BEVERWIJK - De vijftiende editie van het Valentijn Volleybaltoernooi was met ruim 270 deelnemers weer een succes.

Het is inmiddels traditie dat de leerlingen en docenten samen spelen en met hun team een originele outfit bedenken. De leerlingen van het Kennemer College (havo-atheneum-gymnasium) wisten de jury te verrassen met hun creatieve en originele kleding.

Originaliteitsprijs

Team (vertaald van het Russisch naar het Latijns, omdat het krantenopmaakprogramma de Russische letters niet accepteert) ''Raboce-krest'janskaja Krasnaja armijas' won 's middags de originaliteitsprijs, dit Russische legerteam bleef het hele toernooi in hun rol. Team 'De wet van Lenz(en)' met Gerard Lensen won 's avonds de originaliteitsprijs.

Deze jongens probeerden met hun Schotse kilts een magnetisch effect te creëren op het andere geslacht.

Sportiviteit

De teams die sportief het beste presteerden, waren team 'Spice girls' (Isa Groen, Yente Maat, Özge Yuksel, Naomi Zoetelief, Adriana Damen en docent LO Jaap Teeuwen) en team 'Puntje puntje puntje' (Lisa de Best, Mandy de Boer, André Rodrigues Carranca, Rafael Cruzeta Pelegrino, Miguel Iglesias Torres en docent LO Peter Geldof).

Betrokkenheid

De organiserende docenten Lichamelijke Opvoeding, Jaap Teeuwen en Jaap Maks, waren zeer tevreden:

"Docenten en leerlingen spelen samen in een team. Iedereen is daarin gelijk. De goede sfeer die we onderling hebben, is kenmerkend voor onze school. Mooi om te zien hoe betrokken zowel leerlingen als docenten zijn."

Let's meet up!

HEEMSKERK - 'Let's meet up!' is er speciaal voor jong-volwassenen van 20-35 jaar. Op zondag 24 februari is er weer een 'let's meet up!'. Deze is van 14.00 tot 16.00 uur. Daarbij kan men elkaar ontmoeten en leuke dingen te ondernemen. Dit initiatief richt zich voornamelijk op jong-volwassenen uit Heemskerk die door een lichte beperking minder snel aansluiting kunnen vinden bij leeftijdsgenoten zónder beperking.

De groep is meer dan welkom. Doe gezellig mee met een spelletje, darten, poolen, drink met elkaar een drankje of kom zelf met een leuk idee. De ontmoetingsplek is buurtcentrum Schuilhoek in Heemskerk. Aanmelden is niet verplicht, wel prettig. Bel met sociaal werker Ingrid Dudink: tel. 06-484 576 32. Of stuur een email: ingrid.dudink@welschap.nl.

Keezen en klaverjassen

HEEMSKERK - Donderdag 28 februari is er vanaf 13.30 uur de mogelijkheid om te Leren Keezen in buurtcentrum Het Spectrum in Heemskerk. Keezen is een bordspel dat wordt gespeeld met een vast maatje. Het spel is een soort mens erger je niet maar in plaats van met een dobbelsteen wordt het gespeeld in combinatie met kaarten. Kosten € 2,50. Het Spectrum, Lauraplein 1, in Heemskerk, 0251 – 207777.

-Zonnepanelenactie Beverwijk succes

-HKH zoekt naar 'Tour de Heems'

-Eerbetoon aan George Michael

-Handbalvrouwen DSS blijven in 1e Divisie

HKH zoekt naar 'Tour de Heems'

Foto: Aangeleverd

HEEMSKERK - In begin september wordt als onderdeel van de ronde van Heemskerk de 'dikke banden race' verreden. Jongelui strijden om de hoogste eer. Al tussen de jaren 1961 en 1985 werd jaarlijks een wielerwedstrijd voor jongeren georganiseerd, onder de naam 'Tour de Heems'. In twee leeftijdsgroepen werden op maandag- t/m woensdagavond de voorronden verreden via een afvalsysteem, waarna op donderdagavond de finalerondes werden gehouden.

In de loop der jaren is het parcours enkele keren verlegd, maar steeds weer heerste er een sfeer van de Tour de France. Vooraf reden de deelnemers een rondje door het dorp, begeleid door reclamewagens en muziek. Verder waren er de Toerdirecteur, de starters, de aankomstjury, de speaker/toercommentator en niet te vergeten de rondemiss en de prijzen (o.a. een nieuwe fiets). Het saldo van dit door de middenstand gesponsorde evenement ging naar een goed doel, zoals een kinderverblijf en een blindengeleidehond.

Foto: Aangeleverd

De HKH beschikt over beperkte informatie en materiaal, zodat er geen goed artikel over de Tour te schrijven is. ''Daarom stellen we hierbij de vraag in contact te mogen komen met personen die met verhalen, foto's, knipsels, promotiemateriaal of wat dan ook ons kunnen helpen. Uiteraard blijft het materiaal uw eigendom. Tevens maken we graag kennis met personen die zelf bij de organisatie van dit wielerfestijn betrokken zijn geweest of hebben meegedaan'', aldus HKH. Het eerste contact kan men leggen via een berichtje naar e-mailadres: p.j.c.m.janssens41@casema.nl of door langs te komen tijdens openingstijden van het Historisch Huis (o.a. maandagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur, A. Verherentstraat 5).

Zonnepanelenactie Beverwijk succes

De gemeente Beverwijk ondersteunt de zonnepanelenactie. Foto: Rodi Media

BEVERWIJK - Uw woning klaar maken voor de energietransitie, zorgen voor een beter milieu en dat terwijl u de energierekening naar beneden ziet gaan. Al eerder hebben meer dan 300 huiseigenaren in gemeente Beverwijk de stap gezet om zonnepanelen aan te schaffen. Nu gaat voor de tweede keer de collectieve zonnepanelenactie in gemeente Beverwijk van start. Een collectief van vakkundige regionale installateurs biedt inwoners de mogelijkheid om zonnepanelen te laten installeren tegen een zeer gunstige prijs. De gemeente Beverwijk ondersteunt deze actie.

Er is een collectieve inkoop georganiseerd waarbinnen gerenommeerde regionale zonnepanelen-specialisten een aanbod voor de bewoner van Beverwijk op maat maken. Zij bieden alle drie dezelfde lage prijs voor installatie van de panelen. Wanneer u zich aanmeldt, komt geheel vrijblijvend en gratis één van de specialisten bij u langs voor vakkundig advies. Daarna maken zij een aanbod op maat. Als u gebruik maakt van dit aanbod, hebben particulieren tevens het voordeel dat de btw kan worden teruggevraagd bij de Belastingdienst. Binnen deze actie kan dit voor deelnemers gratis worden verzorgd door een administratiekantoor.

Deelname

U kunt zich tot 6 mei inschrijven via www.duurzaambouwloket.nl/actiebeverwijk. Wilt u meer weten of heeft u nog vragen? Kom dan naar de bewonersavond die wordt georganiseerd bij u in de buurt: dinsdag 5 maart - Grote Kerk, Kerkstraat 37, Beverwijk; donderdag 7 maart - OBS De Zeester, Pieter Cheeuwenlaan 6, Beverwijk; woensdag 13 maart - SV Wijk aan Zee, Duinrand 1, Wijk aan Zee. U bent 19.30 uur welkom. Aanvang 20.00 uur. Opgeven www.duurzaambouwloket.nl/actiebeverwijk.

Woongroep voor Ouderen Burisbeek dertig jaar

HEEMSKERK - In 1985 peilt het Heemskerkse Dienstencentrum voor Ouderen bij de gemeente of er in Heemskerk animo is voor groepswonen. Om dit plan te onderzoeken wordt er een initiatiefgroep gevormd met inmiddels twaalf aangemelde ouderen.

Na enigen tijd van zoeken en afwegen wordt het idee als zeer positief ervaren en kan er gestart worden met de uitvoering daar van. Omdat een Woongroep een vereniging is wordt er een bestuur gekozen. Het oprichtingsbestuur bestaat uit voorzitter Nico Boone, Rina Boone-Paans, Els Schreuder-van Rossum, Leen Visser, Klazien Stengs-Fatels en zo worden de statuten van het geheel vastgelegd bij Notaris van Duin.

Op 27 februari 1988 wordt de eerste paal geslagen en op 31 maart 1989 starten 25 bewoners in hun prachtige complex Burisbeek de eerste Woongroep in de IJmond met trots! Maar nu na dertig jaar zijn de bewoners er nog trots op om in het mooie Burisbeek te wonen. Het is zeker mooi wonen in Burisbeek ieder heeft zijn eigen woning en privacy, maar daarbij is er een gezamenlijke ruimte waar er het een en ander gedaan kan worden aan spelletjes of eens in de maand gezellig met elkaar eten etc. Zo is er een tuinploeg die zorgt dat de tuin er piekfijn uit ziet. Het mooie van de woongroep is dat je nooit alleen staat en niets moet maar als je het leuk vindt doe je mee!

Mocht u belangstelling hebben en iets meer willen weten over de Woongroep kunt contact opnemen met Mvr de Boer tel 0251-252718 of Henk Denneman tel 0251-243460 .

Positief

Dit jaar mocht ik wederom in de jury plaatsnemen van de 'wedstrijd' om de IJmonder van het jaar. Ik zet het woord wedstrijd speciaal tussen haakjes, want eigenlijk is dat het niet.

Alle genomineerden en in het bijzonder alle finalisten zijn zulke mooie mensen dat het ondoenlijk is om daar een winnaar tussen te vinden. Het zijn allemaal winnaars.

Wat een ontroerende en mooie dingen doen mensen voor de samenleving en wat zetten veel mensen zich toch in voor een ander!

Dit zijn de voorbeelden voor ons allemaal en daarom is het goed dat er zo'n wedstrijd door het Noordhollands Dagblad wordt georganiseerd.

Het nieuws wordt te vaak gedomineerd door negatieve verhalen en alle artikelen die zijn verschenen over de IJmonders van het jaar steken daar in positieve zin bij af.

Ik moest daar ook aan denken toen ik vorige week bij een conferentie met collega-burgemeesters was.

Het thema was 'digitalisering en sociale media'. De vaak extreme en negatieve reacties op sociale media lijken de boventoon te voeren.

Dat komt doordat het zo werkt dat de meest gelezen reacties vaker zichtbaar worden bij andere lezers. Zo worden tegenovergestelde meningen steeds meer verhard.

Dan lijkt het soms of er niets en niemand meer deugt. En in die mening word je als gebruiker van sociale media dan steeds bevestigd.

Wat een verademing is het dan om te horen en te lezen over die prachtige kandidaten voor de IJmonder van het jaar.

Die positiviteit geeft dan een mooi tegenwicht.

Mieke Baltus

Burgemeester van Heemskerk

Volleybaltoernooi en schaatsen voor jeugd

HEEMSKERK - Donderdag 21 februari is er een sportieve middag voor jongeren uit Heemskerk die graag willen sporten in competitieverband. Teams van minimaal zes deelnemers nemen het op tegen andere jongeren teams en strijden om het jongeren volleybal voorjaarsvakantie kampioenschap.

Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden en vindt plaats in de Sporthal De Velst (Heliomare), Heemskerk. Aanmelden per mail bij Emile van der Wal emile.vanderwal@welschap.nl of 0639862007. Deelname is geheel gratis. Deze activiteit is voor leeftijd van 12 t/m 20 jaar.

Vrijdag 22 februari kunnen kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar schaatsen op de schaatsbaan Haarlem. Vertrek met trein om 10.30 uur vanaf station Heemskerk. Om 16.30 uur is men terug op het station. Kosten € 12,- incl. schaatshuur. Info: mail of bel: silke.brosig@welschap.nl/06-28221304 .

Belastingen

HEEMSKERK – Eind februari valt de aanslag gemeentelijke belastingen voor het jaar 2019 op de mat. Op dit aanslagbiljet kunnen WOZ-beschikkingen, aanslagen OZB, rioolheffing, afvalstoffenheffing en hondenbelasting voorkomen. Niet iedereen betaalt al deze genoemde belastingen. Bij de aanslag hoort een bijsluiter. Ook op www.heemskerk.nl wordt uitleg gegeven.

Alzheimer Trefpunt Heemskerk

HEEMSKERK - Alzheimer Trefpunt in Heemskerk is op woensdag 27 februari. Het onderwerp is 'Welke vormen van dementie zijn er?'

Dementie is het gevolg van schade in de hersenen. Het verloop van de ziekte en de ziekteverschijnselen zijn afhankelijk van de vorm van dementie, welke functie van de hersenen beschadigd is en de verschillen per persoon. Als dementie is vastgesteld, is het belangrijk te achterhalen welke vorm het is; de mogelijkheden voor behandeling en begeleiding verschillen per aandoening. Gespreksleider Elsbeth Holtz zal over de verschillende vormen van dementie uitgebreid in gesprek gaan met casemanager Christiaan Rol. Hierna is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Cultuurhuis Heemskerk (ingang Gemeentehuis), Maerten van Heemskerckplein 5. De ontvangst is vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur.

Foto: Aangeleverd

Bemoeial


Het echtpaar liep rustig over het bospad, zachtjes keuvelend met elkaar. Wellicht spraken zij over het feit dat de bomen er nog zo mooi bij stonden. Ik zat heerlijk op een bankje, genietend van de stilte om mij heen. De vrouw knikte vriendelijk, maar hoorde ineens aan haar stem dat het gesprek niet over de natuur ging. "Nee Gerrit, zo gaat het niet langer". Vol spanning wachtte ik wat er komen ging. "Ja, maar liefje, het is toch al over?" De man keek wanhopig naar boven, alsof iemand daar kon helpen. Ik hoopte van niet, want de toon begon juist wat leuker te worden en hoopte stiekem dat ik het gesprek kon blijven volgen. "Wie zegt mij, dat die sloerie jou met rust laat?", klonk het venijnig uit de mond van de vrouw. "Het is over liefje, geloof me nou". Het ging over vreemdgaan. Als ze maar niet door zouden lopen. Ze bleven staan, de vrouw keek schuin naar mij maar ik keek vol verbazing naar alles om mij heen, behalve naar die twee. Plots werd de man ongeduldig. "Nou moet je toch eens ophouden, ik krijg van jou ook geen kans, je begint gelijk te zeiken over van alles en nog wat, kappen nou! Als we het opnieuw gaan proberen, moet je ook stoppen om die ouwe teek te bellen". "Ouwe teek, nee alsof jij een zijderups bent!" Op dat moment vond ik het tijd om huiswaarts te gaan. Ik kon het niet laten terwijl ik langs hen liep en vriendelijk knikkend zei: "Weet wat je hebt, laat wat je pakt en geniet beiden van een goede oude dag". Ik vond het wel wijs klinken, maar versnelde mijn pas. Stel je voor dat ik een knal voor mijn kanis krijg wegens mijn bemoeienis. Ietsje verder keek ik achterom en zag dat zij stonden te knuffelen. Laat ik maar geloven dat zij mijn wijze woorden ter harte hebben genomen.

Co Backer,

jalbacker741@telfort.nl

Handbalsters DSS handhaven zich in 1e Divisie

Blijdschap alom bij het Eerste Divisie damesteam van DSS. (Foto: DSS)

BENTELO/HEEMSKERK - Na een heenreis in de auto van ruim anderhalf uur kwam de Heemskerkse ploeg met zes supporters aan in Bentelo. DSS was verre van compleet door blessures, ziekte en vakantie, dus er moest worden gespeeld met een klein team, aangevuld met drie jeugdspeelsters.

Maar het team uit Noord-Holland begon de wedstrijd goed. Met zes doelpunten van Angelique de Groot en drie van Britt van Elsacker kwam DSS op een voorsprong van 6-9. Bentelo kwam langzaam dichterbij door slordig spel en onnodig balverlies van DSS. Na 30 minuten spelen stond het 11-11 en kon het nog alle kanten op.

DSS wilde de tweede helft alles geven om de wedstrijd winnend af te sluiten, maar direct na rust werden zij toch verrast door de tegenstander. De Heemskerksen kwamen zelfs op een achterstand van twee punten (14-12). Toen ging de knop om bij DSS en speelde het team actiever in de dekking, de speelsters waren er meer op gericht om de bal te veroveren en gaven elkaar goede rugdekking. Daarnaast werd Bentelo onzorgvuldig in haar passingen.

Het kantelpunt ontstond toen DSS twee tijdstraffen opliep en met vier veldspelers en de keeper stond te verdedigen. Bentelo wist in deze situatie niet te scoren terwijl DSS zeer knap wél het net wist te vinden. Hierdoor kwamen de dames op een voorsprong van drie punten (18-21). Bentelo deed nog een laatste poging om de bal te veroveren en ging offensiever spelen, maar dit werkte niet. DSS wist hierdoor drie keer te scoren. De einduitslag werd 19-26. Door deze zege bleef DSS in de Eerste Divisie. Zaterdag 23 februari speelt DSS thuis tegen Fortissimo.

DEM blijft op koers in de Hoofdklasse

DEM-speler Mike Adrichem oog-in-oog met de keeper van Hollandia. Foto: Ruud van den Booren

BEVERWIJK – Om mee te blijven doen in de top van de Hoofdklasse A was het afgelopen zondag tegen Hollandia belangrijk dat RKVV DEM de drie punten in Beverwijk zou behouden. De formatie van trainer Arvid Smit slaagde daarin. Met 2-0 werd Hollandia verslagen.

Ploeg van Arvid Smit wint met 2-0 van Hollandia

Zoals vaker komen de ploegen in de Hoofdklasse niet naar Beverwijk om het spel te maken. Dat deed ook het team uit Hoorn. De eerste helft was dan ook weinig verheffend. Het spel had veel weg van een schaakpartij op het middenveld en er werden dan ook weinig kansen gecreëerd. Halverwege de eerste helft kreeg Mike Adrichem de bal ingespeeld met zijn rug naar het doel, draaide naar zijn rechtervoet en schoof de bal tegen de buitenkant van de linkerpaal. Ook kopte Adrichem de bal net over bij een voorzet van Roel de Goede. Het waren voor de thuisploeg de enige wapenfeiten in het eerste bedrijf.

Meer overwicht

In de 2e helft kreeg DEM langzaam meer overwicht maar tot grotere kansen leidde dat niet direct. Een tweede gele kaart voor Nick Kuin was echter een voorbode voor een nog dominanter DEM. Eerst kreeg de ingevallen Owusu een panklare kans voor open doel die nog gemist werd, maar een minuut later was het dan toch raak. Mike Adrichem veroverde de bal op een meter of dertig van het doel en ging alleen op de keeper af. Koelbloedig schoof hij de 1-0 binnen. Vervolgens kreeg onder meer Wolters nog goede mogelijkheden om de stand te verhogen.

Messcherpe tackles

De 2-0 viel alsnog, twaalf minuten voor tijd. Mehmet Gencer moest daarvoor een drie messcherpe tackles ontwijken voordat hij de bal kon afleggen op Adrichem. Die hield het overzicht en gaf voor op Owusu, die aan alle onzekerheid een einde maakte: 2-0. De laatste mocht nog van geluk spreken dat hij bij zijn overtreding vlak voor tijd niet ook zijn tweede gele kaart ontving.Met deze zege blijft DEM goed meedoen in de top van de Hoofdklasse A. Behalve RKZVC wonnen afgelopen zondag ook de andere concurrenten. De Beverwijkers staan derde, achter koploper SDO en RKZVC. Beide ploegen hebben 35 punten, DEM 34 punten. Volgende week uit tegen Achilles 1894 zullen 'de Wijkers' opnieuw vol voor de drie punten moeten gaan om bovenin een rol van betekenis te spelen.

Gouden Dagen door sponsoring en donaties

Jip en haar klasgenoten van groep 8 van van de Leonardusschool komen de cheque overhandigen aan Gouden Dagen. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Heel blij was men met het bericht van Jip uit groep 8 van de Leonardusschool dat ze een sponsoractie voor Gouden Dagen heeft gehouden. Haar oma is vrijwilligster in Sint Agnes en soms gaat Jip met haar mee en helpt dan met koffie schenken. Omdat er nog een goede doelen project openstond, besloot Jip geld op te gaan halen voor Gouden Dagen.

Het logo van Gouden Dagen. (Foto: Aangeleverd)

Wensen vervullen van ouderen uit Heemskerk

Samen met haar vriendinnen Louise en Lisa verkochten ze zelfgemaakte sieraden en andere spulletjes op school. Hiermee haalden ze € 130,35 op. Op 12 februari kwamen ze de cheque met de hele klas overhandigen aan Gouden Dagen. Ondertussen werd er ijverig, door jong en oud, gewerkt aan leuke versiering voor Valentijnsdag. We hebben afgesproken met Jip dat we haar en haar vriendinnen uitnodigen om mee te helpen de wens te vervullen die we van dat geld gaan gebruiken.

Valentijnattentie

In Westerheem trad op 14 februari 'De Vrolijke Noot' op. Gouden Dagen had de ouderen die nog zelfstandig wonen uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn

Alle bezoekers ontvingen bij binnenkomst een kleine Valentijnsattentie. Het was een hele gezellige, vrolijke middag. "Het was heel gezellig aan de VIP-tafel, er heerste een leuke sfeer en ik voelde me zeer welkom" aldus een genodigde van Gouden Dagen.

Wensbomen

De heer Dwarswaard heeft de wens om naar de Lentetuin in Breezand te gaan. Hij heeft daar gewerkt en gewoond. Zijn vrouw is heel enthousiast en gaat ook mee. Zijn wens gaat op donderdag 28 februari in vervulling. Op de locaties Meerstate, Heemswijk, Westerheem, Sint Agnes en Waterrijck van ViVa! Zorggroep en in het gezondheidscentrum op het Maltezerplein staan de wensbomen van Gouden Dagen. Iedere oudere inwoner van Heemskerk kan hierin zijn/haar wens ophangen.

Eerbetoon aan George Michael

Zanger en entertainer Jordan Roy (tweede van links) met zijn band. Foto: Natascha Verheij.

BEVERWIJK - George Michael, een van de kleurrijkste en succesvolste popsterren uit de Britse muziekgeschiedenis, overleed op eerste Kerstdag 2016. Zanger en entertainer Jordan Roy, bekend van zijn deelname aan 'The Voice Of Holland, brengt in Freedom een swingend muzikaal eerbetoon aan de legendarische artiest.

Samen met een fantastische band leidt Jordan Roy het publiek langs de mooiste nummer en anekdotes. Ook vertelt hij zijn persoonlijke verhaal met daarin zijn raakvlakken met en fascinatie voor George Michael. Zijn twee zangeressen en zanger eisen een geheel eigen plek op in dit theaterconcert. En niet alleen het solowerk van George Michael, maar ook de hits die hij schoorde met de band Wham! komen ruimschoots aan bod. Een mooi theaterconcert waarbij de energie van het podium afspat.

Er is een last minute actie: twee voor de prijs van één (€ 30,50 voor 2 kaarten – geldt alleen voor rang 1) voor vrijdag 22 februari om 20.15 uur zijn alleen te reserveren via de theaterkassa (0251) 221453.

Sporten voor de jeugd

HEEMSKERK - Donderdag 21 februari is er een sportieve middag voor jongeren die graag willen sporten in competitieverband.

Teams van minimaal 6 deelnemers nemen het op tegen andere jongeren teams en strijden om het jongeren volleybal voorjaarsvakantie kampioenschap.

Gratis

Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden en vindt plaats in de Sporthal De Velst (Heliomare), Heemskerk. Aanmelden per mail bij Emile van der Wal emile.vanderwal@welschap.nl of 06-39862007.

Deelname is geheel gratis. Deze activiteit is voor leeftijd van 12 t/m 20 jaar.

Vrijdag 22 februari kunnen kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar een uitstapje maken naar de schaatsbaan in Haarlem. Vertrek met de trein om 10.30 uur vanaf station Heemskerk. Om 16.30 uur is men weer terug op het station. De kosten voor deze middag bedragen € 12,- incl. schaatshuur. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met silke.brosig@welschap.nl of 06-28221304 .

Ray van den Berg kappers: Een tikkeltje anders...

Knippen bij Ray van den Berg kappers wordt tot kunst verheven. Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK - Na zes weken van rigoureuze verbouwing is de salon van Ray van Berg kappers klaar voor de toekomst. Sinds 16 februari is de zaak heropend en klaar om nog mooier haar te maken….

Het gehele nieuwe interieur ademt rust uit. Het is huiselijkheid en bovenal: het is kwaliteit. De gasten zullen vooral de individuele, persoonlijke aandacht van alle haarstylisten nog meer gaan waarderen. Waar de salon ook een oplossing voor heeft gevonden is de wachtruimte, niet alleen om een heerlijke cappuccino te drinken tijdens het wachten, maar bijvoorbeeld ook om even te kunnen 'doorwerken' tijdens de 'posetijd' van je haarkleur. Uiteraard hebben ook de heren hun eigen "plekkie" gekregen. Stoerder en een tikkeltje eigenwijs. Mocht je, al dan niet tijdelijk, weinig of geen haar hebben, zal er altijd verwezen worden naar Ray van den Berg Haarwerken in het naastgelegen pand.

Niet alleen bij diegene die door chemotherapie zijn of haar haar (tijdelijk) verliest, maar ook bij erfelijke kaalheid of vormen van alopecia. Door de jarenlange ervaring en certificering werkt en declareert de haarwerksalon namens alle zorgverzekeraars. Oftewel, Ray van den Berg kappers & haarwerken is open voor: beleving, persoonlijke aandacht, ervaring en de expertise van alle haarstylisten zullen nog beter gaan zorgdragen voor mooi haar voor iedere gast.

Nieuwsgierig naar de salon en de diverse mogelijkheden die deze salon te bieden heeft? Ray van den Berg kappers & haarwerken is te vinden op het Hilbersplein 27-29 in Beverwijk, 0251-234041.info@vandenbergkappers.nl.

Voor de haarwerksalon dien je altijd vooraf een afspraak te maken. Voor de kapsalon kun je voor de meest voorkomende salonbehandelingen ook online een afspraak maken via de site, www.vandenbergkappers.nl .

Dark Rosie in De Cirkel

De formatie Dark Rosie. (Foto: (foto Erna Faust))

HEEMSKERK - Dark Rosie geeft op vrijdag 1 maart een concert in De Culturele Cirkel in Heemskerk. De Noord-Hollandse groep maakt avontuurlijke akoestische muziek met een rijk palet aan instrumenten. Aanvang 20.30 uur. Entree is tien euro. Accordeon en gitaar klinken, maar ook mandoline, melodica, bouzouki, steelguitar en contrabas.

Zangeres Miranda Zuurbier en haar drie mannen voeren je mee in een stroom verkwikkende liedjes, van eigen makelij en in het Nederlands gezongen. Laten we het Nederchansons noemen, de ene keer met een klassieke opmaat, dan weer met een Cubaanse cadans of een beet van de blues. Edith Piaf komt voorbij. Astor Piazzolla, de man van de Argentijnse tango, geeft een knipoog.

Zo wordt het leven bezongen in warme klanken. Over de liefde gaat het natuurlijk, over verlies en troost, maar net zo makkelijk brengt zangeres Miranda Zuurbier een vrolijke ode aan haar kat. Dark Rosie is een graag geziene gast in theaters en kerkjes in Noord-Holland en daarbuiten.

Adres

Audio, video en foto's zijn te vinden op de website www.darkrosie.nl.

De Culturele Cirkel is gevestigd aan de Vrijburglaan 2 in Heemskerk.

Clubkampioenschap kickboksen bij Team Spirit

De clubkampioenschappen zullen weer veel publiek trekken. Foto: Ken Phelan

BEVERWIJK - Het nieuwe jaar is voor de leden van Team Spirit Beverwijk goed begonnen. Het nieuwe blad 'Fighting Network Magazine' besteedde uitgebreid aandacht aan het Beverwijkse kickboksteam en plaatste een prachtige foto met maar liefst honderd jeugdleden over twee pagina's. Niet alleen regionaal, maar ook landelijk speelt Team Spirit Beverwijk zich steeds meer in de kijker. Inmiddels staat het negende clubkampioenschap voor de deur.

Het zal op zondag 24 februari weer een drukte van belang worden bij Cardio Fitness Beverwijk, de thuishaven van de Beverwijkse kickboksers. Maar liefst dertig partijen zijn op papier inmiddels alweer geregeld en voor een aantal deelnemers wordt nog naar een tegenstander gezocht. Dit alles levert weer een bomvol programmaschema op met ongetwijfeld vele zinderende momenten in de boksring.

De 25-jarige Mustafa Benlyazid, door velen liefkozend 'Moes' genoemd, treft in de B-klasse de 19-jarige Ilias Emaangoun als opponent. Ook in de C-klasse staan het publiek enkele mooie partijen te wachten. Hierbij zullen echter geen kickboksers van Team Spirit in actie komen. Net als in de voorgaande edities van het clubkampioenschap is een grote rol weggelegd voor de jeugdleden. Voor vijftien jeugdleden zijn inmiddels geschikte tegenstanders gevonden en wellicht worden daar in de komende dagen nog enkele namen aan toegevoegd.

Aanvang: 13.30 uur. Kaartverkoop: 22,50 ( 12,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar). Cardio Fitness Beverwijk is gevestigd aan de Parallelweg 128g te Beverwijk.

Leren klaverjassen

HEEMSKERK - Wie nog helemaal niet of een beetje kan klaverjassen, kan de fijne kneepjes van dit interessante kaartspel leren op maandag 25 februari. Van 13.30 tot 16.30 uur wordt het kaartspel uitgelegd en kan er naar hartenlust gespeeld worden. Het spel is vooral onder ouderen populair.

Leren Klaverjassen is in Buurtcentrum Het Spectrum op het Lauraplein 1 in Heemskerk. De kosten zijn 2,50 euro per keer. Voor meer Informatie bellen naar:

telefoon 0251-207777.

Foto: Aangeleverd

Dockside in Camille

BEVERWIJK - De Heemskerkse formatie Dockside treedt zondag 24 februari op in Café Camille in Beverwijk. Aanvang 15.00 uur, toegang vrij. De band bestaat sinds 1994. Dockside speelt Ierse muziek die bruist als een goed glas Guinness. Ontroerende ballades worden afgewisseld met opzwepende drink- en strijdliederen. Ook de jigs, reels en hornpipes (Ierse dansmuziek) ontbreken niet. Daarnaast zijn invloeden van Neder­land­se, Franse, Schotse en Jiddische volksmuziek hoorbaar. Dockside bestaat uit Mark van de Meij (zang, accordeon, piano), Jos Molenaar )zang, contrabas, gitaar), Marleen Plooij (zang, viool), André Uitgeest (zang, gitaar, banjo, tin-whistle).

KGIJ-viering

HEEMSKERK - De Kritische Gemeente IJmond houdt zaterdag 23 februari haar volgende viering over de Joden.Tegen de achtergrond van treffende Bijbelverhalen staat de positie van de Joden centraal. Hun lange moeilijke geschiedenis met veel haat en vervolging en de Holocaust als toppunt, en tot en met de actualiteit van het conflict Palestina/Israel en het weer toenemende antisemitisme. De toespraak wordt gehouden door gast-predikant Arrie van Nierop. Vrijburchtzaal, Vrijburglaan, aanvang 19.15 uur.

12 / 16

Al 25 jaar timmert aanspreekpunt Rob Adrichem aan de weg. (Foto: Rob Adrichem)

Adrichem Interieurbouw:

Interieurbouwers met passie voor het vak

HEEMSKERK – Puur vakmanschap, één aanspreekpunt en passie voor het vak van houtbewerking vormen de basis van het succes bij Adrichem Interieurbouw aan Strengweg 3. Al 25 jaar timmert aanspreekpunt Rob Adrichichem aan de weg met zijn firma. Samen met echtgenote Ingrid is Rob eigenaar van de zaak.

Alles op maat

Niks geen standaard keukens, kasten of andere interieurzaken. Meubels worden helemaal naar wens van de klant gemaakt. Dat betekent niet even simpel met een duimstok bij de klanten thuis de zaak opmeten. Bij Adrichem Interieurbouw gaat dat totaal anders laat Rob weten. "Wij nodigen de klant uit op ons kantoor en bespreken alle wensen en mogelijkheden. Uiteraard gaan we ook op locatie kijken. Als we bijvoorbeeld een keuken leveren, dan komt daar meer bij kijken dan enkel keukenkastjes maken. Het begint er al mee dat we zelf alles op maat maken, dus ook totaal afwijkende maten. In het geval van een keuken regelen we alles, van loodgieter tot en met tegelzetter en stukadoor. Met die vakmensen doen wij al jaren zaken. Maar al het houtwerk komt uit onze werkplaats. En natuurlijk plaatsen we de keuken ook."

Oude stijl

Adrichem Interieurbouw levert zowel aan bedrijven als aan particulieren. Het werkgebied strekt zich uit tot hoofdzakelijk Noord- en Zuid-Holland. Rob pakt zijn tablet en toont tientallen voorbeelden van interieurs, keukens, kasten en nog veel meer. "Dit is een voorbeeld van een interieur in oude stijl, maar we hadden ook een klant die in Japan heeft gewoond en die Japanse sfeer in zijn huis wilde. Ook dat vormt voor ons geen probleem."

Rob Adrichem, geboren en getogen Heemskerker, wil bewust niet groot groeien, maar de zaken overzichtelijk houden. Op kantoor, pal boven de werkplaats, is Charlotte Liefting druk bezig op de computer met het uitwerken van een interieur. Rob doet dat eveneens met regelmaat, maar is ook in de werkplaats te vinden. In de werkplaats is naast Rob nog een vaste kracht. Als de werkdruk hoog wordt, kan Rob een beroep doen op ZZP érs. "Onze vaste mensen en de ZZP'ers zijn stuk voor stuk pure vakmensen met heel veel ervaring en net als ik met passie en liefde voor het vak.

Computergestuurd

Het machinepark is afgestemd op de hoge kwaliteit. Een computergestuurde zaagmachine is daar een voorbeeld van. De machine werkt met een nauwkeurigheid van een tiende millimeter. En dat sluit prima aan bij het werk dat geleverd wordt.

www.adrichem-interieurbouw.nl

Rob Adrichem wil geen massaproductie en wil bewust kleinschalig blijven.

'Bloedjes Bestrating' 100 jaar

Vader Cor en zoon Nick. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Bloedjes Bestrating viert dit jaar zijn 100-jarig bestaan. De grondlegger van Bloedjes Bestrating was de heer Engel Bloedjes. Hij woonde vroeger aan de Muilmanslaan in Heemskerk.

Zijn zoon Cor Bloedjes ( in Heemskerk beter bekend als Kees Bloedjes) leerde het vak van zijn vader en was dus de tweede generatie. Vervolgens de zoon van Cor Bloedjes: Cor (velen noemen hem Kok) ging als kleine jongen met zijn vader Cor mee en leerde ook dit vak en verdiende hier een zakcentje mee. Dit is de derde generatie. Vervolgens de zoon van Cor (Kok) Bloedjes: Nick ging ook met zijn vader Cor (Kok) mee als kleine jongen en leerde het vak ook. Nick is dus de vierde generatie.

Foto: Aangeleverd

Op dit moment zijn vader Cor (Kok) en zijn zoon Nick een prachtige tuin aan het aanleggen in Heemskerk .

Lees ook