Purmerend op Zondag

23 juni 2019

Purmerend op Zondag 23 juni 2019


Nieuwbouw mbo in Purmerend biedt veel mogelijkheden

Martijn Kool en Arjan Vethman (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Op 17 juni jl. is de sleutel aan het Horizon College en het Regio College overhandigd van het nieuwe mbo-gebouw aan het Karekietpark in Purmerend. De nieuwbouw huisvest beide ROC scholen. Hier zullen vanaf 12 september dagelijks zo'n 1500 studenten binnenstromen. Niet alleen de samenwerking tussen de twee scholen onder één dak maar ook de faciliteiten van de nieuwe locatie bieden nog meer kansen om de band tussen opleidingen en bedrijfsleven te versterken. Iets waar zowel Arjan Vethman, locatiedirecteur Purmerend van het Horizon College als zijn collega Martijn Kool, directeur van de Zorg, Welzijn en Sport van het Regio College zich al jaren voor sterk maakt.

Door Nelleke Vogel

Het verouderde onderkomen van het Horizon College en het Regio College deed veel jongeren uitwijken naar een mbo in Amsterdam. "Wij, en met ons de gemeente en het bedrijfsleven, willen deze studenten voor de regio behouden omdat regionaal opleiden belangrijk is in de samenwerking met lokale bedrijven," licht Vethman toe. "Purmerend is te klein voor twee ROC's, daarom hebben we het opleidingsaanbod samengebracht in één gebouw; in een constructie waarin het Horizon College eigenaar is en het Regio College huurt. Waarbij we overigens wel aparte scholen blijven met elk een eigen verantwoordelijkheid en eigen contacten met het bedrijfsleven." Het opleidingsportfolio is hierin goed verdeeld. Het Horizon College neemt het opleidingscluster ict, beveiliging, handel&dienstverlening, economie en sport&beweging voor haar rekening. Welzijn, gezondheidszorg, techniek, toerisme en entree-opleidingen verzorgt het Regio College.

Ict

Als verantwoordelijke binnen het Horizon College voor het opleidingscluster economie, inclusief ict en beveiliging, zet Vethman persoonlijk zijn focus op het in goede banen leiden van ict-opleidingen en de aansluiting hiervan op het bedrijfsleven. "Er zijn erg veel ict-bedrijfjes in Purmerend met een grote behoefte aan goed gekwalificeerde medewerkers. Dit was de aanleiding om via PurmerValley de onderwijskwaliteit te versterken en de kloof tussen vraag en aanbod te dichten. Op de nieuwe locatie en met de komst binnenkort van 'esports en egaming center H20' kunnen we daarin nog meer betekenen."

Samenwerkingsverbanden

Maar ook in de zorg en de horeca zijn er mooie samenwerkingsverbanden met respectievelijk zorginstellingen en horecagelegenheden/evenementen tot stand gebracht. Wat dat laatste betreft werken de studenten al mee aan alle evenementen in de stad.

Lees verder op pagina 3

Vethman: "In de nieuwbouw hebben we nu zelfs een eigen restaurant, wat ook weer een extra faciliteit is om onze band met het bedrijfsleven te versterken. Er kan zowel worden vergaderd als gegeten waardoor opleiding en praktijk worden samengebracht."

Unieke positie

De totstandkoming van deze gezamenlijke nieuwbouw was een lang en soms ingewikkeld traject waarin Vethman sinds zijn aantreden ruim drie jaar geleden nauw samenwerkte met Martijn Kool van het Regio College. Het duo trekt ook na de intrek in het nieuwe gebouw samen op, in een gezamenlijk kantoor, waarbij elk de verantwoordelijkheid houdt voor de eigen school. "Alle medewerkers van beide scholen hebben zich hiervoor ingezet en samen een geweldige prestatie geleverd," benadrukt Vethman. "En het is natuurlijk uniek in mbo-land dat je samen in zo'n gebouw zit. Het is feitelijk iets heel moois wat we aan het doen zijn. Er zijn veel innovaties binnen het onderwijs en wij gaan absoluut met de tijd mee. We kunnen gaan uitbouwen wat we de laatste jaren, ook samen met het bedrijfsleven, tot stand hebben gebracht. Nu eerst verhuizen en installeren, en dan gaan we verder. We hebben er ontzettend veel zin in!'


Rectificatie

PURMEREND - In Purmerend op Zondag van 19 mei jl. is een foutje geslopen. Het gaat om het interview met Maria Deen over de Stichting mee doen Purmerend. De naam van de website is toen verkeer vermeld. Het juiste adres is www.stichting-mee-doen-purmerend.nl.

De stichting brengt eenzame mensen bij elkaar en bezorgt hen een leuke dag.

Koopjes en tropische sferen

PURMEREND - De derde editie van Midsummernight Shopping in Purmerend op vrijdag 28 juni a.s. van 19.00-23.00 uur belooft weer een groot succes te worden. Na het succes van vorige jaren verwacht het organiserende Binnenstad Ondernemers Fonds (BOF ) weer veel publiek, veel koopjes en tropische sferen. Op vier plaatsen in de binnenstad staan DJ's, die zorgen voor gezellige Caribische klanken. De Creatieve Hoek produceert het evenement voor de BOF.

Marco Klockenbrink van De Creatieve Hoek vertelt: "We gaan er weer vanuit dat ook de winkeliers zelf hun winkels verfraaien en alles zullen doen om het de consument extra naar de zin te maken. Het is al het uitverkoopseizoen, maar de ondernemers zorgen bij dit evenement voor extra aantrekkelijke aanbiedingen en ze halen alles uit de kast voor het winkelend publiek."

Leerlingen met elkaar in debat

Tijdens het debat kwamen de onderwerpen wonen, verstedelijking, duurzaamheid en het klimaat aan bod. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - De gemeente Purmerend verzorgde onlangs, in samenwerking met Stichting Discussiëren Kun Je Leren (DKJL), in P3 een debatbattle met leerlingen van Nelson Mandela en het Jan van Egmond Lyceum. Het debat ging over de toekomst van Purmerend.

Tijdens het debat werden onderwerpen als wonen, verstedelijking, duurzaamheid en het klimaat besproken. Zo kreeg de gemeente Purmerend een beter inzicht in welke keuzes jongeren maken als zij de stad naar eigen inzicht zouden mogen inrichten.

Twaalf debathelden van SG Nelson Mandela en het Jan van Egmond Lyceum namen plaats op het podium en debatteerden over de volgende stellingen: de stad van mijn dromen houdt volledig rekening met de wensen van jongeren; wij als bewoners kunnen bepalen hoe Purmerend er in 2040 uit moet zien; als de gemeente de prioriteit legt bij een duurzame stad, wordt Purmerend leuker om in te wonen. Debatheld Jessy werd door de jury als winnaar uitgekozen, gevolgd door Ole en Aisha.
Leerlingen adviseren de gemeente om te blijven vragen naar wat jongeren vinden, door bijvoorbeeld enquêtes uit te zetten op scholen en jongeren te peilen wanneer er nieuwe plannen worden gemaakt. Daarnaast vragen ze de gemeente meer voorzieningen te creëren voor jongeren, vooral voor de leeftijdscategorie 14 tot en met 16 jaar. Ook kwamen er tijdens het debat nog wat opvallende suggesties naar voren. Prullenbakken in neonkleuren en een jongerencentrum in het oude postkantoor.

Klapstoelenconcert in tuin Weeshuis

Specs Hildebrand. (Foto: aangeleverd)

MONNICKENDAM - Stichting Uit de Kunst verzorgt 26 juni van 20.00 tot 22.00 uur een klapstoelenconcert, in samenwerking met Stichting Promotie Waterland, in de tuin van het Weeshuis, Weezenland 16 in Monnickendam. De stichting koos dit keer voor een regionale coryfee: Specs Hildebrand uit Volendam.

Specs Hildebrand bij klapstoelenconcert

In de tuin van het Weeshuis wordt 26 juni een openluchtconcert gehouden. (Foto: aangeleverd)

De singer-songwriter laat zich die avond vergezellen door bassist Evert-Jan Reilingh, gitarist Steef Reilingh, en saxofonist/fluitist Rob Kruisman. Specs Hildebrand (Theo van Scherpenseel, 1950) is sinds zijn twaalfde verjaardag, toen hij zijn eerste gitaar kreeg, muzikaal actief. Landelijke bekendheid kreeg hij vooral toen Specs in april 2014 centraal stond in een aflevering van de tv-serie 'Derksen On The Road', waarin sportjournalist Johan Derksen op zoek gaat naar zijn muzikale helden.

Veteraan

Specs Hildebrand is een veteraan, die vakmanschap aan gevoel koppelt en die er na bijna 45 jaar nog steeds in slaagt het publiek te boeien met eerlijke muziek en mooie anekdotes. Tijdens het concert wordt hij in een aantal nummers begeleid door bassist Evert-Jan, Steef en Rob Kruisman.

Neem je eigen stoel mee

Tijdens het openluchtconcert zijn beperkt banken en stoelen beschikbaar; het publiek wordt verzocht zelf een (klap)stoel mee te nemen. Op de Fluwelen Burgwal is ook ruim plaats en goed zicht op het podium. De toegang is gratis, wel staan er collectebussen voor een vrijwillige bijdrage.

Bij slecht weer wordt het concert in het Weeshuis gehouden.

Gratis concert in kerk R.K. Nicolaaskerk

Het koor van St Angela's Ursuline School geeft een concert in de R.K. Nicolaaskerk . (Foto: Andrew Baker)

EDAM - Het koor van St Angela's Ursuline School uit Londen geeft zondag 30 juni om 20.00 uur een gratis concert in de R.K. Nicolaaskerk, Voorhaven 124 in Edam.

Veertig studenten, onder leiding van Will Ramos, presenteren een programma van sacrale, lichte en populaire koormuziek. Met onder meer Georg Friedrich Händel: Va Godendo, Leonard Bernstein: Somewhere, Andrew Lloyd Webber: Pie Jesu, John Rutter: For the Beauty of the Earth, Karl Jenkins: Adiemus, Lennon–McCartney: Because, David Foster: The Prayer en Gustav Holst Charlie Skarbek: World in Union. Ook stukken uit musicals zoals Wicked, Annie en The Lion King.

Na afloop van het concert wordt een collecte op vrijwillige basis gehouden.

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en luisteren in de kerk.

Concert dorpshuis Wijdewormer

Kunst na arbeid geeft 23 juni een concert in het dorpshuis in Wijdewormer. (Foto: aangeleverd)

WIJDEWORMER - Muziekvereniging Kunst na Arbeid speelt 23 juni om 14.30 uur Uxor Maris in het dorpshuis, Wijdewormerplein 3 in Wijdewormer.

Door de jaren heen ontwikkelde de uit 1927 stammende Muziekverenging Kunst na Arbeid zich tot een multifunctioneel inzetbaar orkest. De bezetting van de groep zijn koperen blaasinstrumenten aangevuld met saxofoons en slagwerk wat onoverkomelijk het kenmerk is van een Fanfare orkest. Het fanfareorkest laat zich van haar vele kanten zien met dit concert. Het programma is gevuld met diverse muziekstijlen, zoals filmmuziek, musical en originele fanfarewerken, waaronder Flashing winds, The Mask of Zorro, The Exodus song, Les Miserables. Een toegangskaart kost 9 euro en kinderen tot en met 15 jaar betalen 7,50. Kaarten zijn te bestellen via www.kna-purmerend.nl of knapurmerend@gmail.com.

Centrum voor gaming, esports en creative tech

Een van de initiatiefnemers is Dirk Tuip. (Foto: Evert Ruis)

PURMEREND - Nog dit jaar krijgt Purmerend er een geweldige trekpleister bij waarmee de stad zichzelf de toekomst in blaast: het grootste (10.000 m2 grote) centrum voor gaming, esports en creative tech in Europa. Begin juni is de verbouwing van start gegaan van de voormalige Sporthal de Koogmolen tot esports gaming centrum, daarna volgt de rest van het schoolgebouw dat getransformeerd wordt tot tech campus. Kantoren en werkplekken voor studenten, startups en bedrijven op het gebied van gaming, esports en creative tech vinden hier onderdak.

Het vroeg bij de perslancering op 29 mei jl. nog wat fantasie om een esports & gamingcentrum terug te zien in de nog volledig aangeklede voormalige sporthal. Een week later echter vloog de 'sloopkogel' er al doorheen waarna de verbouwing kon beginnen. De H20 Campus zal staan voor persoonlijke ontwikkeling, competitie en onderwijs en het bieden van kansen van toekomstige talenten op een carrière in esports of op een baan van de toekomst.

Het schoolgebouw wordt omgebouwd tot tech campus. (Foto: Evert Ruis)

Initiatiefnemers zijn Dirk Tuip en Matthijs Vink van Stichting H20, twee oud-topsporters die in hun bedrijven van 'tech' hun werk hebben gemaakt. Beide takken verbinden ze met elkaar in dit initiatief, waarmee ze hun droom laten uitkomen. Het idee sluimert al zes jaar, vanaf het moment dat ze naar een live game keken en beseften dat ruim zeven miljoen andere mensen in de wereld op dat moment precies hetzelfde deden. 'Het kwartje viel', want duidelijk werd hoeveel jongeren zich verbonden voelen met esports en creative tech. Het plan voor een IT-Tech campus werd daarna verder uitgewerkt en uiteindelijk bij de gemeente Purmerend neergelegd. Daar kregen ze via Mario Hegger, wethouder Economische Zaken, een enthousiast onthaal en werd het financieel mogelijk gemaakt om op te starten.

'Voor de gemeente betekent de H20 Campus binnen de stadsgrenzen een enorme trekpleister op het gebied van gaming en technologie van de toekomst. In ondernemersopzicht biedt dat grote economische kansen en het aanboren van nieuwe markten en talenten', licht Heggers toe, 'waarbij we samen met het bedrijfsleven een opleidingscentrum kunnen opzetten.' Ook ziet hij, in het licht van onder andere gameverslaving en isolatie, een grote rol weggelegd voor H20 in het bijdragen aan verantwoord online gedrag bij jongeren. Dat esports een nieuwe trend is waarbij gamen en fysiek bewegen samengaan, is eveneens een belangrijke reden waarom de gemeente dit project graag ondersteunt. Hoe fysiek esports is ondervond Eggers even later zelf toen hij met Koen Schobbers, de eerste professionele Nederlandse esporter, ten overstaan van alle aanwezigen in 'virtual reality' de strijd mocht aangaan.

Als het gaat om esports ziet Matthijs Vink, als oud tophandballer, veel overeenkomsten met topsport. 'Esports ís topsport. Esporters hebben dezelfde passie en ambitie als topsporters. En al heeft niet iedereen het in zich om een topsporter te worden, wij willen dat iedere jongere die hier binnen komt geïnspireerd raakt, zich verder kan ontwikkelen, en een toekomst krijgt die hij anders niet had gehad. We willen ze raken in hun passie, we willen met H20 hun inspirator zijn, ze opleiden, stages lopen bij bedrijven hier in het pand, events organiseren.'

Dirk Tuip: 'We willen hier esporters opleiden die in de hele wereld kunnen meedraaien aan de top. Bij H20 kunnen ze hun talent hierin ontwikkelen. Maar ook jongeren die hier komen om te gamen kunnen hier hun passie voor tech verder doorvoeren. ICT is bij alles nodig en zeker creative tech is een grote tak van sport. De gaming industrie groeit enorm. Hij is inmiddels vijf maal groter dan de filmindustrie, en zes keer groter dan de muziekindustrie. Gamers, esporters en influencers zijn de ontwikkelaars van de toekomst. En misschien zijn wij wat vroeg met deze grootse opzet in Nederland, maar we zijn liever te vroeg dan te laat.'

De oplevering van het esports gaming stadion vindt nog dit jaar plaats, de campus begin volgend jaar. Op de website www.h20.gg is met visuals geschetst hoe het gaat worden.

Kunst in de Toren: Summer of ARTS

MONNICKENDAM - De Kunstmanifestatie vindt tot en met september plaats in de Toren van de Grote Kerk in Monnickendam.

Summer of Arts heet de kunstmanifestatie en twintig kunstenaars werken eraan mee. Zij werken en exposeren in de indrukwekkende toren van de Grote Kerk. De kunstenaars kunnen worden bezocht in hun tijdelijke atelier, waar hun werk te zien is. Er worden heel verschillende vormen van kunst gepresenteerd. Elke kunstenaar werkt en exposeert een of twee weken in de toren. De toren is voor iedereen gratis toegankelijk wanneer de kunstenaars aanwezig zijn. Verdere informatie is te vinden op Facebook.com/summer.of.arts

Los in de Purmer tijdens Purmerfeesten van 20 t/m 23 juni

PURMEREND - De Purmerfeesten zijn van start. Van 20 tot en met 23 juni gaat iedereen weer los in de Purmer.

De jaarlijkse Purmerfeesten vinden plaats in een loods op de Oosterweg E28 in de Purmer. Zaterdagmiddag vindt daar een kindermiddag plaats met diverse leuke activiteiten, uiteraard met wat lekkers. In de avond gaan bezoekers helemaal los met DJ Marco Bos. Hij zorgt voor een avondvullend programma waar iedereen uit zijn dak gaat.

Het Purmer kampioenschap Stroladen begint zondag om 13.00 uur. Bij dit spektakel moeten deelnemers zo spoedig mogelijk 120 strobaaltjes op een boerenkar met trekker laden. Leuk om mee te doen of gezellig te komen kijken. Kijk voor alle informatie en deelname op www.purmerfeesten.nl.

www.purmerfeesten.nl

ls afsluiting van de Purmerfeesten vindt een playbackshow plaats. De mini playbackshow vindt plaats voor de show van de volwassenen. De avond/feestweek wordt afgesloten met DJ Marco Bos. Zie ook www.purmerfeesten.nl

Opvoeden begint vanaf de geboorte

De dames die de opvoedspreekuren in Purmerend begeleiden. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK – Het opvoedspreekuur is een van de activiteiten van het Centrum voor Jeugd en Gezin en wordt in Zaanstreek en Waterland met succes gehouden. Het is de plek waar ouders terecht kunnen voor advies, begeleiding en hulp bij de opvoeding en verzorging van hun kind. Vanaf het moment van zwangerschap totdat het kind volwassen is.

En juist het laatste is heel belangrijk, menen Marieke Pauw (coördinator Purmerend, Waterland en Oostzaan) en Carolien Ostermann (Pedagogisch adviseur) bij de GGD Zaanstreek-Waterland, onder wiens paraplu het Centrum voor Jeugd en Gezin opereert. "Want opvoeden begint vanaf 0 jaar en loopt in onze beleving door tot 19 jaar. Ritme en regelmaat kunnen niet vroeg genoeg worden toegepast. Ook hechting speelt een belangrijke rol, evenals het praten tegen je kind. Ook daar moet je vanaf de geboorte mee beginnen", aldus Carolien Ostermann.

Het hele gezin heeft baat bij het spreekuur. (Foto: aangeleverd)

Het spreekuur bestaat al heel wat jaren en voorziet in een behoefte, hoewel de drempel voor ouders hoog blijkt te zijn. Marieke Pauw: "Over het algemeen sturen de consultatiebureaus ouders naar ons door. Mondjesmaat komen ook via andere kanalen ouders bij ons. Het zou mooi zijn als huisartsen meer doorsturen want zij immers vormen de eerste lijn. Wij horen vaak van ouders: was ik maar eerder gekomen."

Carolien Ostermann inhakend: "We willen graag benadrukken dat ouders ons júist vragen moeten stellen, hoe klein deze ook zijn. Want doe je het niet of ben je bang om te vragen, dan blijft het probleem hangen en wordt het misschien van kwaad tot erger. En dat willen we juist voorkomen."

De Pedagogisch adviseur praat vanuit haar dagelijkse ervaring. "In de aan te dragen oplossingen probeer ik alle bronnen aan te boren, om op die manier aansluiting te vinden bij de ouders. Je hoopt op één lijn te komen. Dat lukt vrij goed. En het helpt dat ik vanuit mijn rol als moeder kan adviseren."

Carolien en Marieke ervaren een toename aan adviezen ten aanzien van maatschappelijke problematiek als armoede, werkloosheid, scheidingen en sociale media. Veelvuldig gamen of een scheiding zijn hier voorbeelden van. "Gamen is een heel groot probleem en officieel gekwalificeerd als verslaving. En wat te denken van een scheiding. Dat is heel ingrijpend voor een kind en de een gaat daar heel anders mee om dan de ander", stelt Ostermann.

Een gratis afspraak maken kan via www.opvoedspreekuur.nl of bel 0299-74 80 04.

Zomerconcert Seniorenkoor SING

PURMEREND - Seniorenkoor SING geeft zondag 23 juni om 15.00 uur een zomerconcert in de grote zaal van Clup Welzijn in 'Heel Europa', Ingang Genuahaven 49/50 in Purmerend.

De leden zingen onder meer Auld long syne, You'll never walk alone, Let it be me, Slavenkoor, Amsterdamse Ouverture, Blowin in the wind, Nonnenkoor van J. Strauss, The white cliffs of Dover, Sakura, Mag ik dan bij jou en My heart will go on.

Het publiek is geheel vrij om mee te zingen met Het dorp van Wim Sonneveld, Omdat ik zoveel van je hou, Love me tender, Potpourri Wals en lied, Aan de Amsterdamse grachten en We'll meet again.

Een gevarieerde middag. Kom ook en geniet. Als het mooi weer is, vindt het concert plaats in de tuin van 'Heel Europa'.

Entree 1 euro.

14 / 20

Woonduur

REGIO - Woonduur telt mee als inschrijfduur tot 1 juli, daarna niet meer

Tot 1 juli 2019 is het nog mogelijk bij Woonmatch en WoningNet de woonduur om te zetten in inschrijfduur.

Wie al dertig jaar ergens woont, of twee of tien, heeft dan gelijk deze jaren als inschrijfduur. Dat kan later heel goed van pas komen. Ook als u nu niet van plan bent om te verhuizen.

Maak dit wel in orde voor 1 juli, want dan stopt deze landelijke regeling. Wie zich dan inschrijft moet helemaal op nul beginnen met het opbouwen van inschrijfduur.


Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Woningnet: overgangsregelingen vervallen woonduur.

Waterlands Orgelfestijn in Grote Kerk

EDAM - Het Waterlands Orgelfestijn is een jaarlijks terugkerend evenement van de Stichting Orgelkring Waterland. Met vijf woensdagavondconcerten op historische orgels wil de stichting de orgelcultuur in de regio Waterland onder de aandacht van een zo groot mogelijk publiek brengen.

Het eerste concert van het orgelfestijn vindt woensdag 3 juli plaats om 20.00 uur in de Grote Kerk in Edam. Reitze Smits speelt op het Smit-Verhofstad-orgel muziek van Bach en van anderen die 'rondom' hem werkten. Twee van hen waren oudere componisten voor wie Bach een enorme bewondering had: Reincken en Buxtehude. Vervolgens klinkt muziek van Scarlatti die in hetzelfde jaar geboren was als Bach zelf (1685). De stijl van Scarlatti is heel anders dan van Bach, maar juist daarom is het verrassend voor het publiek om muziek van beiden naast elkaar te horen. Van Bach zelf klinken ook muziekstukken: een Toccata waarin de stijl van Buxtehude en Reincken doorklinkt, maar dan wel met de genialiteit van Bach. Ook Pastorale, gecomponeerd in een stijl die op Italiaanse muziek was geïnspireerd, maar toch anders dan de muziek van Scarlatti.

Reitze Smits studeerde orgel, klavecimbel en muziekwetenschappen en was organist op de historische instrumenten in Breukelen en Zaltbommel. Als docent werkte hij aan de conservatoria in Utrecht en Leuven. In 2010 ontving hij de Sweelinckprijs voor zijn verdiensten voor de orgelcultuur.

Toegang: volwassenen 10 euro, donateurs 5 euro en kinderen (onder begeleiding) tot 12 jaar gratis.

Meer informatie is te vinden op www.orgelkringwaterland.nl.

KBO-ledenbijeenkomst

PURMEREND - De KBO heeft vrijdag 28 juni een ledenbijeenkomst in `t Stamhuis Kerkstraat 11 in Purmerend. H. Rotgans van het AOV en wethouder Ouderenbeleid en WMO is gastspreker. Hij geeft deze middag uitleg en beantwoordt vragen op het gebied van de WMO, waar velen ongetwijfeld mee te maken hebben of krijgen. Na de pauze geeft Joke Oud een gastoptreden. Deze alt zingt van opera tot Amsterdamse folklore en wisselt muziek af met korte luchtige stukjes, gedichten en verhaaltjes met een knipoog. Leden hebben gratis toegang, maar buren en kennissen zijn ook welkom. Lid worden kost 26,50 euro per jaar. Tien keer per jaar ontvangen de leden een nieuwsbrief en gratis het KBO-PCOB Magazine.

Iedereen is van harte welkom.

Meubelstoffeerderij Scholtens 48 jaar begrip in Noord-Holland

Scholtens heeft meer dan zeshonderd verschillende stoffen leder in de collectie. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Meubelstoffeerderij Scholtens is gespecialiseerd in het stofferen en restaureren van alle soorten meubelen. Scholtens onderscheidt zich door het bieden van hoge kwaliteit en een persoonlijke service tegen eerlijke prijzen. De meubelstoffeerderij is al 48 jaar actief in Purmerend, Amsterdam, Zaandam, Hoorn, Alkmaar, Beverwijk e.o. Kortom; het bedrijf komt door heel Noord-Holland.

Bij Scholtens kunnen klanten terecht voor herstoffering en reparaties, opvullen van eetkamerstoelen, fauteuils en banken, vernieuwen van allerlei soorten binnenvulling, antiekrestauraties, leerreparaties, leder op kleur brengen, biezen, rieten, rotanstoelen vlechten op ambachtelijke wijze en boot- en caravankussens stofferen. Bij Scholtens draaien ze nergens hun hand voor om! De stoffeerders werken op afspraak en komen vrijblijvend bij de klant thuis voor advies en een prijsopgave op een dag en tijdstip dat het de klant schikt. Goed om te weten: Scholtens heeft meer dan zeshonderd verschillende stoffen leder in de collectie.

Meer informatie: www.meubelstoffeerderijscholtens.nl. E-mail: info@meubelstoffeerderijscholtens.nl. Telefoon: 06-27260222 of 0299-436305.