Heerhugowaards Nieuwsblad

7 mei 2019

Heerhugowaards Nieuwsblad 7 mei 2019


NUT/OMNI Fietstocht

HEERHUGOWAARD - Fiets voor de eigen vereniging en verdien € 300,- voor de eigen organisatie. Na het daverende succes van vorig jaar organiseert stichting NUT Heerhugowaard nogmaals in samenwerking met TC OMNISPORT de fietstocht voor verenigingen en stichtingen in de non-profit sector uit Heerhugowaard. De fietstocht vindt plaats op zaterdag 15 juni.

Een mooie fietstocht over een afstand van ongeveer 30 km door het prachtige landschap in- en rondom Heerhugowaard. Terwijl deelnemers voor de eigen organisatie maximaal € 300,- kunnen verdienen. Dat is € 30,- per persoon voor de eerste tien fietsers. Natuurlijk mogen er altijd meer mensen meefietsen. Inschrijven kan sinds 1 mei via de vereniging of stichting op www.stichtingnutheerhugowaard.nl . Daarna aanklikken op fietstocht. Het inschrijfformulier zal dan tevoorschijn komen. Het startschot wordt gegeven worden door de wethouder Sportzaken en vervolgens gaan alle deelnemers met de clubgenoten een fraaie en een gezonde toer fietsen.

Op de fiets door Argentinië en Chili

(Foto: )

HEERHUGOWAARD - Wereldfietser Frank van Rijn komt woensdag 15 mei naar de bibliotheek in Heerhugowaard om over zijn fietsavonturen in Argentinië en Chili te vertellen.

Frank van Rijn fietste in nagenoeg alle landen van de wereld

Frank van Rijn heeft bijna in alle landen van de wereld gefietst. Tijdens zijn fietstochten heeft hij veel kleurrijke mensen ontmoet. Deze ontmoetingen en zijn tochten over vaak onverharde wegen zorgen voor een overvloed aan boeiende verhalen. Kom kijken en luisteren.

Reizende schrijver

Wereldfietser Frank van Rijn; van fietsende elektrotechnicus naar reizende schrijver. In kilometers heeft hij de ruim de afstand van de aarde naar de maan gefietst. Na zijn studie elektrotechniek wilde Frank van Rijn er even tussenuit voordat hij zich onmisbaar zou maken in het bedrijfsleven.

Hij besloot een fietsende ontdekkingsreiziger te worden

Fietsvakanties in Europa en Amerika maakten hem enthousiast voor deze manier van reizen. Na terugkomst ging Frank aan de slag als leraar, maar het jaartje genoten vrijheid smaakte eigenlijk wel naar meer. Hij besloot een fietsende ontdekkingsreiziger te worden.

Alle continenten

Na vele reizen door alle continenten begon hij over zijn belevenissen te schrijven en dat resulteerde uiteindelijk in vijftien boeken. In de bibliotheek kun je luisteren naar de verhalen over zijn laatste fietsreis.

Van november 2018 tot en met februari 2019 fietste hij in Argentinië en Chili. Frank ondersteunt zijn verhalen met foto's.

Aanmelden

Geïnteresseerd in reisverhalen? Kom dan op woensdagavond 15 mei van 20.00 tot 22.00 uur naar Bibliotheek Kennemerwaard locatie Heerhugowaard, Parelhof 1a. De toegang is € 6,- (leden van de bibliotheek betalen € 5,-).

Aanmelden kan via de website www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de Klantenservice in de bibliotheek (betalen met pin).

Jogido jeugd speelt 'Ben ik in beeld'

VEENHUIZEN - Jogido (jeugd van Togido) speelt op zondagmiddag 12 mei (14.00 uur) en zaterdagavond 18 mei (19.30 uur) het stuk: Ben ik in beeld? De uitvoeringen zijn in Dorpshuis t Zwaantje Kerkweg 30 b in Veenhuizen. De kosten voor een kaartje bedragen 5 euro.

Dokter Wolter vertelt tijdens een conferentie over zijn nieuwste doorbraak; de Superteevee. Onder zijn gasten zit Femke een oud klasgenoot. Jaloers kijkt zij toe hoe Wolter samen robotassistente Mollie laat zien hoe de Superteevee werkt. Femke wil bewijzen dat dit een truc is en besluit in te breken bij Wolter. Per ongeluk beland Femke in de Superteevee, zonder helm! Wolter besluit haar te redden, ondanks haar inbraak, de kannibalen, ijstijden en vulkanen die allemaal in de teevee zitten. Theodoor en Mollie krijgen de taak om de Superteevee te besturen. Ze krijgen te maken met Dreuten, een potentiële koper van de Superteevee, Dit en de figuren in de teevee brengen een aantal moeilijkheden met zich mee. Kan Wolter Femke nog uit de teevee halen? En blijft van Dreuten rustig?

Gezellig 'ouderwets' kaarten in de caravan

Zelfs de afwas doen is gezellig tijdens de campingdagen van De Pieter Raat Stichting.  (Foto: Maaike Calis)

HEERHUGOWAARD - Een mooie wandeling maken, een ijsje halen, spelletjes spelen en aansluitend heerlijk barbecueën. De Pieter Raat Stichting biedt senioren uit Heerhugowaard de belevenis van een 'ouderwets gezellige' dag op de camping. Want ook dit jaar staat er weer van dinsdag 14 mei tot en met zondag 26 mei een caravan met een grote voortent op camping Molengroet bij het prachtige Geestmerambacht. Nieuw dit jaar is dat álle senioren uit Heerhugowaard welkom zijn om mee te gaan.

Belangstellenden kunnen zich opgeven vóór vrijdag 10 mei voor de campingdagen van 14 tot en met 26 mei van De Pieter Raat Stichting. Deelnemers worden om 10.00 uur met de bus opgehaald van locatie Hugo-Waard (Gerard Douplantsoen 72) of De Raatstede (Dolomiet 2), informeert hiernaar tijdens de inschrijving. Aanmelden kan vóór vrijdag 10 mei via welzijn@dprs.nl of 072-5767200.

'Ik kan echt niet zonder die mannen'

Deborah and Friends. (Foto: Rob Eijpe)

HEERHUGOWAARD – In Het Oude Gemaal treden regelmatig muziekgezelschappen op. Zo ook zaterdagavond 11 mei. Maar met het optreden van Deborah and Friends dat die dag gepland staat, is iets bijzonders aan de hand. Voor zangeres Deborah van Langen is het namelijk een terugkeer naar een plaats waar ze in haar jeugd vaak kwam: Het Poldermuseum. Haar vader Jaap was van 1967 tot 1979 de laatste dijkgraaf van de polder Heerhugowaard én de initiatiefnemer van het museum in het oude poldergemaal, waar de schatten uit het verleden onderdak vonden. "Het gemaal loopt als rode draad door mijn leven. Ik kwam er als kind, trouwde er en maak er nu muziek."

"Mijn vader was altijd met water bezig", aldus de goedlachse Deborah (56). "En ik was, als jongste van twaalf kinderen, een echt vaderskindje. Ik ging altijd met hem mee naar het gemaal en scharrelde daar als klein meisje rond in de weilanden, tussen de dieren." De laatste jaren woonde vader Jaap in een appartement in De Raatstede, met uitzicht op het pand van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, dat hij ook nog officieel heeft mogen openen. "Prachtig vond hij dat", blikt Deborah terug. Op 16 januari 2018 overleed hij, honderd jaar oud. "Zijn honderdste verjaardag heeft hij wel drie keer gevierd. Mijn vader verstond de kunst om elke dag van het leven te genieten en zag zijn leven als één grote hobby. Dat maakte hem heel bijzonder."

Muziek uit het hart

Met haar muziek probeert Deborah op haar eigen manier de levenskunst uit te dragen. De muzikale genen komen van moeders kant. "Zij wilde dolgraag viool leren spelen, maar de oorlog gooide roet in het eten. Daarom werd ons kinderen geen strobreed in de weg gelegd als we aangaven dat we naar de muziekschool wilden." Deborah volgde zanglessen bij gerenommeerde zangpedagogen als Coby Riemersma en Maria Rondèl. Een carrière als professioneel zangeres had er wellicht ingezeten, maar Deborah heeft meer passies en vindt zichzelf niet geschikt voor het artiestenvak. "Zingen moet uit je hart komen", vindt ze. Daarom is ze ook zo blij met 'haar' mannen. "Ze zijn geweldig. Ik kan echt niet zonder hen." Pas sinds anderhalf jaar vormt ze een gezelschap met toetsenist en bandleider Hans Hennes, drummer Kees Douwes, bassist Henk Slegtkamp en gitarist Fred Muller. Allemaal ervaren muziekliefhebbers. Deborah and Friends is zaterdagavond 11 mei te zien en te horen in Het Oude Gemaal aan de Huigendijk 17 in Heerhugowaard. Aanvang 19.45 uur. Tickets via www.hetoudegemaalheerhugowaard.nl of eventueel aan de zaal.

Human Library zoekt vrijwilligers

Vrijwilligers gezocht voor de Human Library in bibliotheek Heerhugowaard. (Foto: Ofer Vazana)

HEERHUGOWAARD - Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? De Human Library durft dat te betwisten. Tijdens een Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Een verslaafde, een gesluierde, een Hiv-positief, een transgender, een dakloze en een tienermoeder zitten klaar om hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden. Na het grote succes van de Human Library Alkmaar in december 2018, organiseren Europe Direct Noord-Holland Noord, Bibliotheek Kennemerwaard en Art. 1 Bureau Discriminatiezaken op 15 juni 2019 een volgende Human Library in Heerhugowaard. ''Om dit in goede banen te leiden, zijn wij op zoek naar circa tien vrijwilligers (18+) die bij willen dragen aan dit geweldige evenement.''

Bij de Human Library staan 'levende boeken' centraal. Dat zijn mensen die in hun leven te maken hebben (gehad) met vooroordelen, buitensluiting, discriminatie en/of stigmatisering. Dat kan op alle vlakken zijn, van uiterlijke kenmerken tot religie, van levenswijze tot sociale status en van opleidingsniveau tot geaardheid. Bezoekers van de bibliotheek kunnen op zaterdagmiddag 15 juni in gesprek met deze 'levende boeken', waardoor op informele manier bestaande denkbeelden uitgedaagd en mogelijk gebroken worden.

Wat doe je als 'matchmaker'?

''Als matchmaker krijg je een aantal levende boeken onder je hoede. Je begeleidt hen rondom hun gesprekken, legt de regels uit aan de leners en houdt de tijd bij. Je bent zelf niet direct bij de gesprekken betrokken, maar je houdt wel goed in de gaten of 'het levend boek' nog in goede doen is. De gesprekken zijn soms erg intens en emotioneel, je hebt dus een belangrijke rol als ondersteuner.

Bijzondere mensen

Daarnaast is de Human Library gewoon een ontzettend leuk evenement, dat je met een groep bijzondere mensen samen realiseert. De matchmakers en boeken volgen vooraf gezamenlijk een training, waardoor je elkaar al leert kennen en goed weet wat er van je verwacht wordt. De organisatie van de Human Library zoekt enthousiaste, nieuwsgierige mensen met een open blik en een groot hart. Je bent 18+ en bij voorkeur woonachtig in de regio Heerhugowaard. Je bent zaterdag 15 juni van 11.30 tot 18.00 uur beschikbaar en je bent bereid de 2 uur durende training te volgen op maandagavond 3 juni van 19.30- 22.00 uur. Meedoen? Aanmelden via Kari Kremer, k.kremer@bknw.nl. Meer informatie op www.facebook.com/HumanLibaryAlkmaar''

Zomerdrives Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD - Gedurende de komende zomermaanden kunnen belangstellenden in Heerhugowaard Bridgen bij de volgende clubs: Bridgeclub Cross Ruff, Café De Swan, Middenweg 178, Heerhugowaard. Elke maandagavond, vanaf 13 mei. Start: 19.30 uur. Aanmelden via e-mail: hc.jobse@quicknet.nl of via de website www.nbbclubsites.nl/club/4042, of aan de zaal.

Kosten: € 5 per paar. Bridgeclub de Waard, Party Centrum Marlène, Middenweg 207, Heerhugowaard. Elke dinsdagavond, vanaf 7 mei. Start: 19.30 uur. Aanmelden via e-mail: joop.ans.langereis@quicknet.nl of telefoon: 072-5715065, of aan de zaal (vóór 19.20 uur). Kosten: € 6 per paar. Bridgeclub de Schakel, Grand Café De Heeren, Middenweg 247, Heerhugowaard. Elke donderdagavond, vanaf 16 mei. Start: 19.30 uur. Aanmelden via e-mail: bridgedeschakel@ziggo.nl of via de website (https://www.nbbclubsites.nl/club/4021), of aan de zaal (vóór 19.20 uur). Kosten: € 5 per paar.

BH-inruilactie bij Yvon's bodyfashion

BH-inruilactie bij Yvon's bodyfashion. (Foto: aangeleverd)

NOORD-SCHARWOUDE - Ruil een oude beha in en ontvang 10 euro korting op een nieuwe beha van het merk Triumph. Yvon's bodyfashion doet mee aan deze leuke actie van het merk Triumph. Tot en met 19 mei heeft men de kans om van deze actie te profiteren.

Profiteer tot en met 1 mei van deze actie

Sinds de oprichting van de winkel, dat is deze week precies 24 jaar geleden, verkoopt Yvonne dit lingeriemerk. Omdat Triumph voorheen in Langedijk door textielwinkel Smit (later Marjo) werd verkocht, en daardoor bij veel mensen in Langedijk bekend was, besloot Yvonne dit merk ook in het assortiment op te nemen.

Goede keuze

En dat is een goede keuze gebleken. Het aanbod is in de loop van de jaren flink veranderd, al zijn sommige klassiekers nog steeds verkrijgbaar. Maar onveranderd is de goede pasvorm en de goede prijs/kwaliteit verhouding van de beha's. Hierdoor zijn ze een belangrijk deel van het assortiment an Yvon's bodyfashion, naast de andere lingeriemerken zoals bijv. Chantelle, Mey, Anita, Rosa Faia en Felina.

Vele modellen

Klanten hebben dit seizoen keuze uit vele modellen die ook verkrijgbaar zijn in vrolijke zomerse kleuren zoals mint groen, abricot en roze.

Meer weten? Neem dan een een kijkje op www.yvonsbodyashion.nl

Kunstkring in de Artfarm

Een van de kunstwerken, van Pieter Zwaanenburg, te zien bij de overzichtsexpositie van Kunstkring in de Artfarm. (Foto: aangeleverd).

HEERHUGOWAARD - De leden van Kunstkring Plein 4 tonen op 18 en 19 mei hun werk in een gevarieerde overzichtsexpositie.

Dat vindt plaats in de Artfarm in Heerhugowaard. De kunstenaarsgroep presenteert een zeer uiteenlopende collectie van diverse kunstvormen. Han Beudeker toont stillevens en landschappen, veelal in een kleurig lijnenspel. Het werk van Peter Groot is impressionistisch en idealistisch abstract. De schilderingen van Eugènie Herlaar hebben aandacht voor natuur in verstilde sfeer. Dick van der Lippe presenteert realistische portretten en landschappen. Riet Mak geeft vorm aan verfijnde symboliek vol emotie. Yvonne Vredeling schildert het West-Fries landschap in naïeve stijl. Irma van der Zande brengt verrassend met pen en penseel een beweeglijke toets in haar werk. Keramiste Vera van der Lingen verbeeldt in speelse vormen mens en dier. Henny Mazurel geeft haar ideeën vorm in beelden en schilderijen, met dit jaar inspiratie uit Egypte en India. En Pieter Zwaanenburg brengt uniek bronswerk, volgens de 'verloren-was-methode', waarover hij graag uitleg geeft. Deze uitgebreide kunstexpositie is te zien in de Artfarm, Rustenburgerweg 126, Heerhugowaard. Op zaterdag 18 en zondag 19 mei aanstaande. De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur, de toegang is gratis.

Fietsvoordeelshop.nl pakt koppositie

HEERHUGOWAARD - In de L'Arcade Administratie-Cup heeft Fietsvoordeelshop.nl in de strijd om het kampioenschap drie belangrijke punten gepakt tegen Café Muizenvreugd en heeft het daarnaast ook de koppositie overgenomen van SMP/De Verse Kippen, dat zelf niet in de actie kwam. In een wedstrijd waarin beide ploegen lastig tot kansen kwamen waren de eerste echte mogelijkheden wel gelijk raak.

Fietsvoordeelshop.nl heeft met het positieve resultaat het kampioenschaap in eigen hand. Wat volgt zijn nog drie wedstrijden. Schildersbedrijf Mol wist daarnaast een belangrijke overwinning te boeken op Reyez! en blijft zo in de race om de titel. Dankzij deze overwinning blijft de achterstand van Schildersbedrijf Mol op de lijstaanvoerder vier punten en mag de ploeg dus nog hopen.

A2 Cup

In de A2 Cup heeft VHC Jongens B.V. de eindzege bijna veiliggesteld nadat de ploeg na een doelpuntrijk duel te sterk was voor Poulino Media. Ook NVDB kwam in actie met succes. Na een late treffer van Ramon Keesman wist NVDB de drie punten binnen te halen tegen De Heertjes/Albinotrouwringen 1 en heeft de ploeg nog een kleine kans op de winst van de A2 Cup. Na vier minuten wist Sjoerd van Paassen de score te openen namens NVDB, maar hierna bleven de doelpunten lang uit. Pas in de 38e minuut was het weer raak en hiermee leek Joep Stet De Heertjes/Albinotrouwringen 1 een punt te gaan bezorgen. Dit was echter buiten Keesman gerekend, die een minuut later NVDB toch nog de volle buit wist te bezorgen. Hiermee blijft achterstand van NVDB op VHC Jongens B.V. vijf punten, al komt de koploper nog een keer vaker in actie.

Autobedrijf John Visser overtuigend kampioen

HEERHUGOWAARD - Het was al heel snel duidelijk dat Autobedrijf John Visser de titel zou pakken in poule B, maar deze week werd reeds vier rondes voor het einde van de competitie het kampioenschap officieel behaald door een 3-1 overwinning op middenmoter Van Dijk Borstelwerken.nl.

Door doelpunten van Sten de Vries, Tim Koorn en Thijmen Kee werd van de achttien competitiewedstrijden nu voor de zestiende keer gewonnen en maakte het autobedrijf dit seizoen tot nu toe in de competitie maar liefst 136 doelpunten. Het team komt volgend jaar in actie op de hoogste klasse. Op dit moment heeft Used Products Heerhugowaard de beste papieren voor de tweede plaats, een plek die aan het einde van de competitie eveneens recht geeft op directe promotie. Used Products won eenvoudig met 8-4 van hekkensluiter Smaak Enzo, dat zich waarschijnlijk al heeft neergelegd bij degradatie.

Tweede plek

Ook Horizon Transport & Koeriersdiensten mengt zich weer in de strijd om de tweede plaats door een 6-3 overwinning op het in zwaar weer verkerende Renses Automobielbedrijven. De concurrent van Renses in de strijd om degradatie, De Heertjes 4/Sunrise zonwering b.v., pakte een nuttig punt tegen Jos Kamp Assurantiën, dat door het gelijke spel lijkt af te haken in de strijd om de tweede plaats. Ook het bovenin goed meedraaiende Zonneveld Elektro verspeelde kostbare punten tegen het verrassend sterk spelende Damclub SNA (5-2). Tenslotte is ook Jan Sprenkeling Square nog in de race voor de tweede plaats, maar ook dit team verspeelde punten tegen Tips Thailand. In de slotfase zorgden Sander Hillegers en Rico Vlaar ervoor dat Tips Thailand een puntje overhield aan dit duel.

Kerken bidden voor Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD - Zaterdagmorgen 18 mei wordt weer een speciale tijd van gebed gehouden voor Heerhugowaard. Mensen vanuit diverse kerkgenootschappen, allen wonende in Heerhugowaard komen bijeen om, in eenheid, te bidden voor de plaats Heerhugowaard. ''Wij denken dan aan de vele jonge mensen, de scholen, het gemeentebestuur, de overheid, de ouderen, de gebroken gezinnen, de gevangenen, de zieken, de vreemdelingen en de voorgangers. Alles voor geestelijke en maatschappelijke en sociale noden in de eigen woonplaats.'' Deze gebedsochtend wordt gehouden op iedere derde zaterdag van de maand in een bovenzaaltje van Stationsweg 15 en duurt van 9.00 tot 10.30 uur. Iedereen is welkom.

Zwemmen voor sportende kleinzoon

(Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Een opa die zich inzet voor zijn sportende kleinzoon. Dat klinkt altijd goed. Dinsdagmiddag 14 mei om 13.00 uur gaat Hylastrainer Peter Winkel in zwembad Waardergolf te water om tot 14.00 uur zoveel mogelijk baantjes te zwemmen voor kleinzoon en topsporter Tony van Diepen.

Dit alles om de topsporter naar de Olympische Spelen van Tokyo 2020 te loodsen. Topsport kost veel geld en vandaar het goede doel 'TONATO' (Tony Naar Tokyo). Sponsors worden nog gezocht. Voorafgaand aan de avondtraining, om 18.30 uur, lopen Hylasatleten een half uur lang zo veel mogelijk rondjes met hetzelfde doel..Aansluitend geeft Van Diepen een Clinic. Mail ptrwinkel@gmail.com voor meer informatie of bel 0628124762

Finalistentour vervroegd door Champions League

(Foto: aangeleverd).

HEERHUGOWAARD - De cabaretiers van de Finalistentour 2019 van het BNNVARA Leids Cabaret Festival spelen op woensdag 8 mei bij Cool kunst en cultuur. In verband met de halve finale van de Champions League wordt de aanvangstijd van de voorstelling vervroegd naar 19.00 uur.

"Het is uniek dat de Amsterdamse voetbalclub Ajax in de halve finale van de Champions League staat en dus begrijpen wij maar al te goed dat onze theaterbezoekers deze wedstrijd niet willen missen", aldus John Snoek, die laat zien waar een programmeur over nadenkt.

Voetbal

In overleg met het BNNVARA Leids Cabaret Festival is daarom besloten de aanvangstijd van de voorstelling te vervroegen naar 19:00 uur, zodat de voetballiefhebbers alsnog kunnen genieten van deze spannende wedstrijd. De voorstelling waarbij de finalisten Jasper van der Veen, Senne Guns en Gavin Reijnders de finale van het festival nog eens dunnetjes overdoen, is om 20:45 afgelopen. Daarna is iedereen, theaterbezoeker of niet, van harte welkom in Café Cool om de wedstrijd tussen Ajax en Tottenham Hotspur te aanschouwen. Theaterbezoekers die al beschikken over een theaterkaart zijn persoonlijk op de hoogte gesteld. Heeft u nog geen kaarten maar wilt u wel genieten van deze complete avond uit? Kijk voor voor meer informatie en tickets op www.coolkunstencultuur.nl.

D2 Cup prooi voor Banosol

HEERHUGOWAARD - In de Rodi Media-Cup heeft de kersverse kampioen De Praktijk een 2-0 overwinning geboekt op AKD Adviesgroep en heeft zo ook de achttiende winstpartij op rij behaald.

Strijd plek twee Rodi Media-Cup ongemeend spannend

De strijd om plek twee is een interessante en in het onderlinge duel wist Esdege-Reigersdaal Dicks Vage Kennissen te verslaan en zo de tweede plek over te nemen. Ook Gofilex blijft kans maken op die felbegeerde tweede plaats nadat het te sterk was voor Glazenwassers en reinigingsbedrijf R. de Hond & zn. Met een 5-3 overwinning op De Heertjes/Albinotrouwringen 3 heeft Banosol de D2 Cup weten te veroveren. ERP360/Vobit was duidelijk te sterk voor CDV Holding Heerhugowaard en liet een grote score noteren; 10-1. Harm & Es Woningstoffering wist ook gemakkelijk te winnen van Mors Grondverzet en heeft zo nog kans op plek twee.

De Riddles in Het Oude Gemaal

De Riddles treden op in Het Oude Gemaal. (Foto: aangeleverd).

HEERHUGOWAARD - Na de verbouwing van het Het Oude Gemaal beten de Riddles, met hun traditionele Ierse muziek, vorig jaar de spits af van een serie imposante serie optredens. Donderdag 9 mei staan ze weer op de planken van het gemaal. Het werd een gedenkwaardige middag met een volle zaal en vrolijkheid alom. De mannen van Riddles zijn doorgewinterde muzikanten. Nog steeds zijn zij op vele fronten actief, van fanfare tot dweilorkest, van oude stijl jazz tot coverband. De invloeden daarvan zijn terug te horen in de muziek van Riddles. Ierse liedjes bevatten veelal alle ellende die een mens maar kan overkomen, treurigheid ten top, maar op de een of andere manier roepen zij juist een sfeer van vrolijkheid op. Concerten van Riddles worden dan ook al gauw een feestje. Belangstellenden kunnen nu kaarten kopen via hetoudegemaalheerhugowaard.nl