Noord-Amsterdams Nieuwsblad

19 februari 2019

Noord-Amsterdams Nieuwsblad 19 februari 2019


Maand bakken voor KiKa

KiKa nodigt kinderopvangen en hun kinderen uit om mee te bakken. Foto: Shutterstock

REGIO - KiKa tovert maart 2019 om tot 'Nationale bakmaand voor KiKa'. Naar het idee van 'Heel Holland bakt' roept zij iedereen uit de kinderopvang op om een maand lang in actie te komen door lekkere en gezonde dingen te bakken. Ook de allerkleinsten kunnen meedoen door over het thema te knutselen en kleuren.

Het is een initiatief van Marleen Gerdes, van Facebook Community Peuterleidsters. "Samen gaan we alles in het werk stellen om in maart 2019 zo veel mogelijk kinderopvangvestigingen met de kinderen voor deze actie te laten bakken", aldus Gerdes. Speciaal voor deze actie heeft KiKa een themapakket laten ontwikkelen dat kosteloos aan te vragen is via actie@kika.nl. In het pakket zitten onder andere een handleiding, activiteitenkaarten, een kleurplaat en een actieposter, zodat direct een start kan worden gemaakt. 'Bakken voor KiKa' past binnen het Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)-thema, dat betrekking heeft op 'Ziek zijn' en 'Voeding'. Voor meer informatie www.actievoorkika.nl/bakkenvoorkika.

5 / 8

Vrijwilligers voor Bewoners De Die

NOORD - De bewoners van verpleeghuis De Die in Amsterdam-Noord kunnen de aandacht van vrijwilligers goed gebruiken.

"Als VrijwilligerPlus ben je maatje van een bewoner die veel zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld iemand met dementie of een lichamelijke beperking. Je komt een paar uur per week op bezoek om hem of haar gezelschap te houden en aandacht te geven. Wat je precies gaat doen, overleg je met de familie en het zorgteam. Bijvoorbeeld een wandeling in het park maken of samen koffie drinken en een praatje maken. Het gaat om één op één-contact. Het doel is om meer kwaliteit van leven te bieden aan de bewoners van De Buitenhof. Tegelijkertijd maak jij de taken van de mantelzorgers en het personeel een stukje minder zwaar. Voordat je van start gaat, krijg je een gedegen training. Wij zorgen voor goede begeleiding en een onkostenvergoeding", aldus Markant, centrum voor Mantelzorg.

Aanmelden via Yolande Rijnders: yrijnders@markant.org of Nicole Stoffelen: nstoffelen@markant.org van Markant of 020-8868800.

Winst voor OSV

NOORD - OSV won in de tweede klasse met 1-4 van Jong Holland. Het team van trainer Ron van der Velde liet in Alkmaar een uitstekende indruk achter.

OSV wist vooraf dat het de hoogste tijd was om weer eens de volle winst te pakken. De laatste vijf duels lukte het niet om drie punten te pakken. In de openingsfase ging het nog even stroef. Via een strafschop kwam de thuisploeg op voorsprong.

OSV bleef daarna stroef spelen, echter na een half uur kwam de omschakeling. Door Joey Noordenbos werd het gelijk. Nog voor de pauze kon Rik Smit met een kopbal 1-2 scoren.

Tweede helft

In de tweede helft kreeg Jong Holland totaal geen greep meer op het duel. Na bijna een uur spelen kon Nicky Roele het duel beslissen.

De laatste treffer van de middag werd gemaakt door Amine Aboutaleb. Met een uitermate tevreden gevoel gingen de Mokummers terug naar huis. Door de winst staat het team op de vijfde plek van de ranglijst.bal te kijken.

Lees ook