Alkmaars Nieuwsblad

8 mei 2019

Alkmaars Nieuwsblad 8 mei 2019


'We hebben meer vrijwilligers nodig'

(Foto: Vincent de Vries)

ALKMAAR – De naam buurthuis Bloemwijk is vanaf vrijdag 10 mei verleden tijd. Het bestuur heeft gekozen voor een nieuwe naam: Ontmoetingscentrum Zuid-West. Onder leiding van bestuursleden Nick Oudejans, Bert van Soest, Joris Komen, Harry Overman, Inge Oudejans en Marga Poelman heeft het buurthuis een ware metamorfose ondergaan. Het nieuwe buurthuis kreeg onder meer een nieuwe bar en moderne keuken. Wie het vernieuwde buurthuis wil zien, is vrijdag 10 mei om 16.00 uur welkom voor de officiële opening van Ontmoetingscentrum Zuid-West. Het bestuur hoopt op een grote opkomst en nieuwe vrijwilligers.

Ontmoetingscentrum Zuid-West opent deuren

Nick Oudejans en Bert van Soest. (Foto: Vincent de Vries)

De bewoners van Bloemwijk hebben spannende en emotionele maanden achter de rug. Onlangs werd bekend dat alle huurhuizen uit de Bloemwijk over enige tijd worden gesloopt, ondanks protesten van bewoners en instanties. In buurthuis Bloemwijk zijn al meerdere 'klankbordavonden' georganiseerd over de sloop- en nieuwbouwplannen en vormt de huiskamer van de buurt. Het oude buurthuis was volgens Nick Oudejans toe aan een modernisering. "Ons buurthuis dateert uit 1975 en was gedateerd. Met financiële hulp van de gemeente Alkmaar, de Rabobank en Stichting De Waaier hebben de werkzaamheden uit kunnen voeren. Op het resultaat zijn we erg trots."

Vrijwilligers

Wekelijks worden veel activiteiten in Ontmoetingscentrum Zuid-West gehouden, zoals biljarten met Biljartvereniging Pompidou, zingen met Kinderkoor Spic en Spice, Creatieve Workshop, met tekenen, schilderen en bloemschikken. Leren koken, darten en voor de liefhebbers van de Formule 1 is het mogelijk om de spanning te voelen op de race simulators van Red Bull. Nick Oudejans: "Er gebeurt nog veel meer. Zo hebben we ook activiteiten buiten de deur. Bijvoorbeeld handboogschieten bij Achilles, film kijken bij de VUE bioscoop en kanoën. Eigenlijk hebben we nog veel meer mooie plannen, maar er is een groot probleem: we hebben meer vrijwilligers nodig die activiteiten willen begeleiden. Wij als bestuur pakken nu bijna al het vrijwilligerswerk aan, maar we hebben echt meer hulp krijgen van de bewoners."

Driegangendiner

Vanwege de plannen om de huizen van de Bloemwijk te slopen is het idee ontstaan om in het buurthuis een fotocafé te starten. Bert van Soest: "Amateurfotografen uit de wijk die foto's maken van de huidige situatie en straks van de nieuwbouw. Misschien zijn er ook nog bewoners die foto's van vroeger hebben. Dat alles wordt samengevat in een expositie 'Foto's van de wijk'. Kijk voor meer informatie op de nieuwe website www.oczuidwest.nl.


Easyslim.nu gaat veel verder dan afslanken

Easyslim.nu (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR– 'Heerlijk ontspannend.' Een cliënt bij Easyslim.nu in Alkmaar verlaat de behandelkamer. Eigenaresse Annemieke van Velthuizen reageert met: 'Tot de volgende keer.' Ze maakt een uitnodigend gebaar naar de dame die op haar beurt wacht. 'Easyslim.nu gaat veel verder dan afslanken,' aldus Annemieke. 'We zien veel mensen, die eerder al verschillende afslankmethodes hebben geprobeerd, sceptisch binnenkomen. Echter, zij merken al snel dat Easyslim.nu werkt!'

'Ons sterke punt is dat mensen niet een streng dieet hoeven te volgen. Afvallen, een beter figuur krijgen is een bewuste keuze van de cliënt. Vaak wil men wel begeleid worden, de stok achter de deur hebben. Je ligt 40 minuten ontspannen op de behandeltafel, terwijl het apparaat het werk doet. Via ultrasound worden de vetcellen aangepakt en tegelijkertijd worden de spieren middels elektrostimulatie getraind, zonder kans op blessures,' zegt Annemieke. 'Iedereen krijgt bij ons een persoonlijke behandeling. Je begint met een intake en proefbehandeling, dan voel je gelijk of het iets voor je is.'

Spiertraining en strakke huidEasyslim.nu is laagdrempelig, niet alleen voor mensen die fanatiek sporten en dat laatste extra randje niet weg krijgen, maar ook als je niet meer actief kan of wilt sporten. Voor die mensen is Easyslim.nu ook aantrekkelijk, want het zorgt voor een spiertraining die je met gewoon sporten niet kan bereiken. Ook helpt het bij cellulite, de behandelingen trekken de huid namelijk mooi strak. Annemieke: 'Ik ervaar dat de cliënten na afloop meer energie hebben en zich lekkerder voelen. Een mooi voorbeeld daarvan is een wat ouder stel dat wilde afvallen, maar ook aan spierkracht wilde werken. Vooral dat laatste was belangrijk, omdat ze wandelingen in de bergen niet zo goed meer konden volhouden. Na een paar behandelingen bij Easyslim.nu, konden ze die mooie trektochten weer beter volhouden. Het doet mij ontzettend goed om zulke dingen te horen!'

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van je uiteindelijke afslankdoel. Bij ons komen mannen en vrouwen van 18 tot 85 jaar. En iedereen heeft een eigen doelstelling of uitdaging. Dat maakt het werk ook zo leuk!'

Nieuwsgierig? Meld je aan voor een intake en proefbehandeling! Actie €39,00 (normaal €69,00). Geldig tot 1 juni 2019. Maak snel een afspraak: 06-51431736 of online www.easyslim.nu. Gratis parkeren voor de deur!

Actief festival voor kinderen in Alkmaarder Hout

Campingdouche. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Het kinderfestival De Hout op Stelten vindt zondag 26 mei voor de achtste keer plaats in de Alkmaarder Hout. De Hout op Stelten gooit het dit jaar over een totaal andere boeg. Het festivalveld wordt een grote gezellige familiecamping. Kinderen kunnen op de camping van alles beleven. Van een fiets maken van een 'douche' tot eigen Tipi's maken. Bij het kampvuur zijn verschillende theater en muziek voorstellingen gegeven. Het festival begint om 13.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen en zoals altijd is de toegang gratis. De Hout op Stelten wordt speciaal georganiseerd voor kinderen in de leeftijd tot 12 jaar. De organisatie heeft daarom een alcoholvrij aanbod op het festival, ook voor de meegekomen volwassen bezoekers.

Programmeur Beth van der Ham-Edwards is er ook dit keer in geslaagd een bijzonder festival neer te zetten.

Ginderhutsepot. (Foto: aangeleverd)
Theaterhutsepot (Foto: aangeleverd)

Tijdreizen

Het gezelschap 'A.vontura' heeft voorstellingen om 13.30, 15.00 en 16.30 uur. Zij brengen een Silent Disco voorstelling waarin muziek, interactief theater en vertelkunst worden samen gebracht. In Arie Vontura's geheime laboratorium hebben ze een nieuwe uitvinding gedaan. Met een koptelefoon is het mogelijk door de tijd te reizen. Dat is natuurlijk handig wanneer iemand de verjaardag nog een keertje over wil doen, maar werkt het apparaat wel helemaal zo als het hoort? De kinderen gaan samen met Arie terug naar de toekomst en vooruit naar het verleden.

De voorstelling 'Hakim op z'n best' speelt om 14.00 en 16.00 uur. Hakim Traïdia Hakim, is een Nederlands-Algerijnse theaterartiest en mimespeler, die bij het grote en kleine publiek bekend is door zijn rol in Sesamstraat. Naast zijn televisieoptredens maakt Hakim met muzikant Frank Ong-Alok succesvolle theater-en cabaretvoorstellingen, vertelt hij verhalen en schrijft hij boeken.

Theater Hutsepot speelt om 14.30, 15.30 en 16.30 uur. Theater Hutsepot uit België speelt voor de tweede keer bij de Hout op Stelten. Dit jaar spelen ze de voorstelling 'Ginder', een woordloze, poëtische mobiele act. Toegankelijk voor iedereen.

Activiteiten

De hele middag worden er activiteiten aangeboden zoals tipi's bouwen, tent spelletjes en verf paradijs Kunstnest. En speciaal dit jaar de Campsite Bios en waterpret in de Camping Douche. Toneelgroep Spiegel uit Egmond speelt om 13.15 uur en 15.00 uur onder de mooiste boom van De Hout een prachtige bewerking van het sprookje Assepoester. Over wie valt de aantrekkelijke prins? Een van de vreselijk opgetutte, ijdele, verwende zussen? Of toch op de slimme, aantrekkelijke Assepoester? Alle kinderen kunnen gratis genieten van een van de voorstellingen.

Kunst

In Kunstnest is werk te zien van kunstenares Jose Brugman (keramiek). Jose combineert keramiek graag met andere materialen en dan met name met hout. Hout en klei, allebei door de natuur gevormd en superleuk om de verbinding te laten zien. Daarnaast is er werk te zien van Fernanda Vasconscelos. Zij laat zich inspireren door haar Afrikaanse/Portugese roots waarin spiritualiteit, lot en fatalisme aanwezig zijn. Fernanda gaat een workshop geven voor kinderen met haar specialiteit portretten tekenen en schilderen.

Meer informatie is te vinden op www.cultuurparkdehout.nl.