Nieuwsblad Haarlemmermeer

15 mei 2019

Nieuwsblad Haarlemmermeer 15 mei 2019


Leerlingen Daltonschool Het Palet runnen een echte winkel

Een leerling en een begeleider helpen een klant. (Foto: Het Palet)

NIEUW-VENNEP - In winkelcentrum De Symfonie is deze week een bijzondere winkel geopend. Leerlingen van Daltonschool Het Palet zitten in een leegstaand winkelpand waar zij een speciale ruilwinkel voor speelgoed runnen. Betaald kan alleen worden met speciale Dalton Dollars.

Ruilwinkel in De Symfonie

Ook de wijkagent komt een kijkje nemen in de wel heel speciale winkel. (Foto: Het Palet)

Mark Berger is aan de school verbonden als PR- en Event Manager. "Het idee voor deze speelgoedruilwinkel ontstond tijdens een pr-commissie van school. Deze commissie zoekt altijd naar manieren om via leuke en bijzondere activiteiten de school meer bekendheid kan geven." Vorig jaar was het contact met winkelcentrum De Symfonie al snel gelegd over het idee van de ruilwinkel en die waren enthousiast. Een tijdelijk leegstaande winkel werd gebruikt en vanaf de eerste dag was het druk met klanten.

De leerlingen waren als winkelpersoneel goed op dreef. "Het is opvallend dat de leerlingen met elkaar mogen bepalen hoe de taak- en functieverdeling eruitziet. Dat was vorig jaar ook het geval en dat ging uitstekend." Berger twijfelt er geen moment aan dat dit ook nu weer goed gaat. "Er zijn veel functies, zoals iemand bij de kassa, een verkoopster en mensen voor de serviceafdeling. Ja, het is tijdens de openingsdagen een echte winkel."

Deze week gaat de ruilwinkel opnieuw open. Aan speelgoed, dat al is gebracht is, geen gebrek. "Met Koningsdag was het weer niet zo best, er is bij veel mensen het nodige speelgoed overgebleven. Daar zijn wij blij mee. Wat is er veel binnengekomen! De reacties van jong en oud zijn goed." De opbrengst van de winkel gaat naar een goed doel. "Dat is dit jaar Ons Tweede Huis. Hier zitten kinderen met een verstandelijke beperking."

De winkel staat behoorlijk vol. Naast speelgoed zijn er boeken, cd´s en knuffels. Het meest opmerkelijke artikel is een heel mooi hobbelpaard. De kans is groot dat daarvoor snel een klant gevonden wordt. "Vorig jaar was het alle dagen druk en zelfs de wijkagent kwam een kijkje nemen."

Lees verder op pagina 3

Volgende week verkiezingen voor het Europees Parlement

HAARLEMMERMEER - Nederland mag weer naar de stembus. Donderdag 23 mei zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. De inwoners van de Europese Unie kiezen de leden die zitting krijgen in het Europees Parlement.

In Nederland kunnen alle inwoners ouder dan 18 jaar stemmen in elk stemlokaal van de gemeente waarin zij als inwoner ingeschreven staan. Wanneer iemand in een andere gemeente wilt stemmen, moet deze een kiezerspas aanvragen. De stempassen zijn begin mei bij alle stemgerechtigden inwoners op de deurmat gevallen. Op de achterkant van ieders stempas staat het dichtstbijzijnde stemlokaal aangegeven.

In Haarlemmermeer kan gestemd worden in 86 stemlokalen. Alle stemlokalen en meer informatie over de verkiezingen in Haarlemmermeer zijn te vinden op de gemeentelijke website via https://haarlemmermeergemeente.nl/taak/verkiezingen-europees-parlement.

Op de speciale verkiezingenwebsite www.europese-verkiezingen.eu is alle informatie te vinden over de verkiezingen. Ook is op deze website een quiz te vinden waarmee mensen hun kennis van de Europese Unie kunnen testen.

Bingoavond Rijsenvogel

RIJSENHOUT – Vogelvereniging De Rijsenvogel houdt zaterdag 18 mei een bingoavond. De bingo is in het gebouw van voetbalvereniging SCW aan het Konnetlaantje.

Er worden drie bingorondes gespeeld. Daarnaast is er tussendoor een grote loterij. De zaal is open om 19.30 uur en de bingo begint 20.30 uur. Iedereen mag meespelen.

Lentefeest Dierenvreugd

Een overzichtsfoto van de Vennepse kinderboerderij. (Foto: Dierenvreugd)

NIEUW-VENNEP - Op Kinderboerderij Dierenvreugd aan de Zuiderdreef is zondag 19 mei, van 12.00 tot 15.00 uur, het jaarlijkse lentefeest. Die dag is de schaapscheerder aanwezig om alle schapen te ontdoen van hun dikke vacht. Hij legt uit hoe dit werkt en laat het een aantal bezoekers ook zelf proberen.

Dit jaar vraagt Dierenvreugd ook aandacht voor de bij. Dit insect is van groot belang voor de natuur, maar heeft het steeds moeilijker in de dorpen en steden. Er is informatie over hoe je de bij kunt helpen, uitleg hoe je een insectenhotel kunt maken, een kleurplaat over de bij en er is honing te koop.

Verder is er een springkussen, een stoelmatter en er is gratis drinken voor de kinderen. Aanmelden is niet nodig en de toegang is vrij.

Lunchmaatjes in Ontmoetingscentrum maakt vliegende start

Benefietavond Roparun en Sweet Mary Jane in The Shack

De Blauwe Feniks speelt 'Kunst' in
Galerie De Tuinkamer

Vrouwen SV Overbos via zevenklapper naar kampioenschap

Column Mats

Mats Hoogland. Foto: (Foto: Jasper Groen)

Lui

door Mats Hoogland

Je wordt volwassen. Je ziet steeds meer en verwondert steeds minder. Wegkijken, daar zijn we met z'n allen echt verbijsterend goed in geworden. Hoe ouder we worden, hoe meer we negeren. We doen het de hele dag, dag in, dag uit.

We kijken weg van de daklozen die vragen om kleingeld, onderweg naar het station. We kijken weg van de vrouw tegenover ons in de metro die zacht zit te snikken, vanwege een berichtje dat net is binnengekomen. We kijken weg van de dronken man die 's nachts in de bus begint te ruziën met de buschauffeur en van de moeder die tegen haar zoontje schreeuwt in het gangpad van de supermarkt.

We kijken weg van de slachtoffers, omdat het minder pijnlijk is om de daders te geloven. We kijken weg van hoe de oude man die van z'n fiets gevallen is en crepeert in de sneeuw, en fietsen gehaast voorbij. We zijn tegen geweld, maar we lopen de andere kant op als we zien dat twee pubers elkaar de hersens in beuken.

We sturen geen berichtje of het wel goed gaat, naar het meisje dat depressieve teksten onder haar Instagram-foto's plaatst. We vinden het erg als we plastic verpakkingen in rivieren zien, maar van de verdrinkende migranten in de zeeën doen we alsof ze niet bestaan.

Omdat dat makkelijker is. Omdat we dan niks hoeven te doen. We slaan geen armen om schouders, vragen niet wat er is, proberen niet te bemiddelen, steken geen riemen onder harten, bieden geen hulp aan.

We worden volwassenen en zetten daarbij oogkleppen op. Vragen wat er aan de hand is, of het wel gaat, luisteren naar een verhaal, iemand geloven, dat is een te grote moeite. Wij zijn niet alleen vaak te bang om de waarheid onder ogen te komen. Veel vaker nog, zijn we te lui.

Word ook wandelvriend van Stichting Philia

NIEUW-VENNEP – Na een succesvol eerste seizoen met mooie wandelingen door Haarlemmermeer en veel gezelligheid, hebben zich in het tweede seizoen van de wandelclub weer nieuwe wandelvrienden aangesloten bij de wandelclub van Stichting Philia.

Bij de wandelclub valt niemand tussen 'wal en schip'. Voor wie een stempel 'beperking' draagt of het lastig vindt om sociale contacten te leggen, is de Philia-wandelclub een laagdrempelige en tijdens het wandelen op een ontspannen manier kennismaken met anderen.

De eerstvolgende wandeling is zaterdag 18 mei. Om 11.00 uur start de wandeling vanaf Lunchroom de BioExpress (in Tuincentrum Suidgeest) aan de Hoofdweg 1432. Aanmelden kan via www.facebook.com/StichtingPhilia.

Zomer

Nu het mooie weer steeds meer begint door te breken, is het ideaal om er op uit te gaan. De wandelclub van Philia viert de zomer op zaterdag 15 juni met een mooie wandeling aan het eind van de middag met aansluitend een barbecue. Zaterdag 13 juli sluit de wandeling in de ochtend af met een lunch.

Ruilwinkel Het Palet in De Symfonie

Ook de wijkagent komt een kijkje nemen in de wel heel speciale winkel. Foto: Het Palet

Vervolg voorpagina

Voor Hetty van Warmond is een bezoek aan de ruilwinkel iets waar ze naar uitkijkt. "Mijn kleinzoon zit op Het Palet, misschien kom ik hem wel in de winkel tegen. Het leuke van Daltononderwijs vind ik, is dat kinderen er goed met elkaar leren omgaan en hun creativiteit wordt bevorderd. Dat zijn twee belangrijke zaken waar ze tot hun 100ste plezier van hebben. En het is prachtig om te zien hoe betrokken de docenten op die school zijn. Was dat in mijn jeugd ook maar het geval geweest, dan was ik vast en zeker veel verder in de maatschappij gekomen."

Knus

Een vader van een leerling is ook tevreden over Het Palet: "Welke school doet nu zoiets als een ruilwinkel? Dat is toch wel heel betrokken? En voor winkelcentrum De Symfonie is het ook goed. Er staan te veel winkels leeg en dat is echt niet nodig. Je kunt hier als consument echt goed terecht. En met een ruilwinkel erbij wordt het helemaal knus. Jammer dat ze niet het hele jaar door open zijn."

Openingstijden

De ruilwinkel is te vinden in een winkelpand aan de Venneperweg 16a, het voormalige pand van Sogno Shoes, in De Symfonie in Nieuw-Vennep. De openingstijden zijn woensdag van 13.00 tot 17.00 uur, donderdag en vrijdag van 15.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Bridgeclub de Boerderij

Frits Zwiers en Tinus Kool slepen het algemeen clubkampioenschap in de wacht. (Foto: Bridgeclub de Boerderij)

HOOFDDORP - Bridgeclub de Boerderij heeft haar seizoen afgesloten met een gezellige slotdrive, waar tevens de winnaars van seizoen 2018-2019 zijn bekendgemaakt.

Na drie periodes van tien speelrondes sleepten Frits Zwiers en Tinus Kool het algemeen clubkampioenschap in de wacht. De heren ontvingen uit handen van de voorzitter allebei een oorkonde en een fles wijn. Ook dit seizoen is weer gezellig en op een recreatieve manier gebridged, waarbij de onderlinge competitie niet uit het oog werd verloren.

Het nieuwe seizoen opent traditioneel met twee inspeelavonden op de maandagen 19 en 26 augustus waarbij ook belangstellenden welkom zijn. De inspeelavonden zijn een goede gelegenheid om kennis te maken met de Hoofddorpse bridgeclub. Aanmelden voor de inspeelavonden kan bij wedstrijdleider Marjan van Beuzekom, 023-5641243 (tot 21.00 uur).

Bridgeclub de Boerderij speelt op maandagen van 19.30 tot 23.00 uur in wijkgebouw de Boerderij aan de Lutulistraat 139 in Hoofddorp-Pax.

Koffieochtend senioren met presentatie

HOOFDDORP - Senioren zijn maandag 20 mei tussen 10.00 en 11.30 uur weer welkom op de koffieochtend voor senioren in het Nieuwscafé van Bibliotheek Hoofddorp-Centrale op het Raadhuisplein.

Dit keer wordt de Compaan gepresenteerd. Dit is een tablet speciaal voor senioren met allerlei hulpmogelijkheden. Verder wordt verteld over onder andere personenalarmering. Schuif gezellig aan. Inschrijven is niet nodig.

www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl

Tip de redactie via website

(Foto: Rodi.nl)

Heb jij een artikel dat geschikt is voor plaatsing in Nieuwsblad Haarlemmermeer? Stuur jouw bericht dan heel handig in via www.rodi.nl/regio/haarlemmermeer/nieuws/aanleveren. Of ga naar www.rodi.nl/regio/haarlemmermeer en klik rechtsboven op 'Tip de redactie'.

De redactie bekijkt je inzending en geeft, bij groen licht voor plaatsing, het artikel het oortje 'Lezersnieuws'. De eventuele spelfouten halen we er even uit. We bekijken ook of het artikel geschikt is voor plaatsing in de krant.

Lezersfoto van de Week

Een helderblauwe lucht in Hoofddorp. (Foto: Frans Ouwerkerk)

HOOFDDORP - Frans Ouwerkerk fotografeerde deze mooie, helderblauwe lucht maandagmiddag 13 mei.

Frans Ouwerkerk schrijft: "Ik drukte de foto af richting het oosten achter de boerderij van boer Kees Marbus aan de IJweg in Hoofddorp. Het meertje met zwanen is te zien vanaf het fietspad langs Buitenschot, van de IJweg naar Hoofdweg-Westzijde / -Noord. Lang geleden, voetbalde ik met boer Marbus zaterdags bij SV Hoofddorp op echt groen gras."

Ook Lezersfoto van de Week worden? Mail naar redactie.nhm@rodi.nl.

Mooie start voor lunchmaatjes

De 19-jarige Litos werkt met veel plezier bij Lunchmaatjes. (Foto: Maatvast)

NIEUW-VENNEP - Het project in Het Ontmoetingscentrum 'Lunchmaatjes' loopt goed. Het project is een (h)eerlijke samenwerking tussen Maatvast en Ons Tweede Thuis met als belangrijkste ingrediënten: ontmoeten, samen lunchen en het opdoen van werkervaring.

De 19-jarige Litos weet er alles van. Hij is bijna elke donderdag in Het Ontmoetingscentrum en niet alleen om kok Eef een handje te helpen en de tafels te dekken. Litos is er ook om iedereen welkom te heten, bestellingen op te nemen en om de lunch te serveren en af te rekenen. Dat laatste is een bescheiden 3,50 euro. Daarvoor mag de bezoeker kiezen uit twee smaken soep en diverse broodjes met beleg.

Litos doet zijn werk met veel plezier. Het Ontmoetingscentrum aan het plein waar elke donderdag de markt staat, is een gezellige plek om te werken. "Het is ook leuk, omdat je het samen doet en omdat je ziet hoe bezoekers bij Lunchmaatjes genieten van een lekkere lunch."

Initiatiefnemers Maatvast en Ons Tweede Thuis zijn dan ook blij met Lunchmaatjes. Maatvast ziet hoe Lunchmaatjes mensen bij elkaar brengt in Het Ontmoetingscentrum aan de Elemastraat. En Ons Tweede Thuis heeft er, naast de reguliere dagbesteding, een werkervaringsplek bij gekregen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Petra Zwetsloot, beheerder van het OC: "In Het Ontmoetingscentrum gaat het om ontmoeten en verbinden. Samen lunchen is een mooi voorbeeld." Manuela van Keulen, jobcoach OTT: "Lunchmaatjes laat heel goed zien dat mensen met een arbeidsbeperking midden in de maatschappij passend werk kunnen doen."

Lunchmaatjes is elke donderdag van 12.00 tot 13.30 uur.

www.stichtingmaatvast.nl

Auto belandt op zijn kop

Brandweerlieden helpen de auto weer op zijn wielen. (Foto: Rowin van Diest)

HOOFDDORP - Een auto is zondagavond 12 mei op zijn kop tot stilstand gekomen bij het oprijden van de oprit naar de A4. Hierbij raakte één inzittende gewond.

Rond kwart voor 8 ging het mis toen de auto met twee inzittenden vanaf de N201 de A4 wilde oprijden in de richting van Schiphol. In de bocht raakte de bestuurder van de weg, waarna de auto op zijn kop in de berm tot stilstand kwam. Ambulance, brandweer en politie werden gealarmeerd en verleenden spoedig hulp.

Een automobilist wilde de oprit naar de A4 nemen, maar raakte de macht over het stuur kwijt. (Foto: Rowin van Diest)

Ambulancebroeders hebben de twee inzittenden nagekeken. Een van hen liep verwondingen op en moest voor verdere behandeling overgebracht worden naar het ziekenhuis.

Op zijn wielen

Brandweerlieden duwden de auto weer op zijn wielen. Een bergingswagen heeft de beschadigde wagen weggesleept.

Rijdend restaurant 'Dinner Train' vertrekt ook vanaf Hoofddorp

De Dinnertrain raast door mooie landschappen terwijl de gasten smullen van een viergangenmenu, (Foto: PR)

HOOFDDORP - Rijdend restaurant Dinner Train vertrekt dit jaar uit 37 steden door heel Nederland. Na succesvolle ritten rondom Amsterdam vorig jaar, breidt het concept van Railpromo uit naar de rest van het land. De ervaring met uitzicht op veranderend landschap, waarbij gasten van een viergangendiner genieten, is uniek. Woensdag 15 mei vertrekt Dinner Train van Station Hoofddorp.

Dinner Train vertrekt vanaf 15 mei, woensdag tot en met zondag, vanuit Hoofddorp. Na een rit door de omgeving keert de trein terug op hetzelfde station. Er is keuze uit drie viergangenmenu's; vlees, vis of vegetarisch. Mede-initiatiefnemer Tim Beltz: "Het is een uitje. De sfeer in de trein is gezellig. Ook ervaren mensen gezonde spanning, omdat het toch wel bijzonder is."

Dineren in een rijdende trein zorgt voor een bijzondere ervaring. (Foto: Mo Juriaan Barends)

Het menu van de Dinner Train is samen met een biersommerlier (Leffe) samengesteld. Deze partijen hebben goed gekeken naar de beste combinaties, zodat de smaak van drank en spijs elkaar complementeren. Zo ondersteunt de licht gebrande mout in Leffe Radieuse de smaak van de gerookte runderlende carpaccio. En versterken de smaken van karamel en chocola van Leffe Bruin, de truffel en Parmezaanse kaas in de risotto met oesterzwam.

In mei en juni vertrekt Dinner Train uit Noord-Holland, van woensdag tot en met zondag om 17.00 uur en om 19.30 uur.

Reserveren via:

www.dinnertrain.eu

Ontmoetingsdienst

NIEUW-VENNEP - Dominee Sicco Zijlstra gaat zondag 19 mei voor in de Ontmoetingsdienst in protestantse gemeente De Rank aan de Eugenie Previnaireweg.

Het thema is 'Geboren om te zingen'. Christelijke zangvereniging Hosanna in Excelsis uit Rijssenhout, onder leiding van Marjana Butko, zorgt voor muzikale medewerking. Barend Klaassen bespeelt het orgel en Leen de Borst luistert de dienst op met zijn trompet.

De dienst begint 19.00 uur.

Fiets- en wandelweekend bij De Jong Kampeer & Recreatie

De LOWA Experience Trailer komt langs in het kampeercentrum. (Foto: DE JONG Kampeer & Recreatie)

HILLEGOM DE ZILK - DE JONG Kampeer & Recreatie houdt zaterdag 18 en zondag 19 mei een fiets- en wandelweekend met demonstraties en activiteiten. Het team van DE JONG staat klaar met koffie en bezoekers kunnen het uitgebreide assortiment op de verschillende afdelingen bekijken.

Kopstuk is de Lowa Experience Trailer die zaterdag en zondag aanwezig is. Wandelliefhebbers krijgen de mogelijkheid het schoenenmerk Lowa, hoofdsponsor van de Nijmeegse Vierdaagse, te testen. Hiervoor zijn twee wandelroutes uitgezet in en rondom De Zilk. De Bloemenwandeling is 5,35 km en de Herfstwandeling is 11,06 km. De routes staan op Route.nl en zijn te verkrijgen bij DE JONG in de winkel. Een eigen route lopen, mag natuurlijk ook.

DE JONG presenteert haar verschillende fietsendragers overzichtelijk in de winkel. (Foto: DE JONG Kampeer & Recreatie)
De LOWA Experience Trailer komt langs in het kampeercentrum. (Foto: DE JONG Kampeer & Recreatie)

Podologie Praktijk

Op vrijdag en zaterdag in het fiets- en wandelweekend is Ania van de Meer, gediplomeerd registerpodoloog van Podologiepraktijk Bollenstreek, bij DE JONG aanwezig. Podologiepraktijk Bollenstreek is gespecialiseerd in het voorkomen en het behandelen van voetklachten. Ook klachten of pijn aan knie, heup en rug kunnen door voetafwijkingen worden veroorzaakt. Een vertegenwoordiger van Falke adviseert zaterdag over de juiste wandelsokken.

Portemonnee maken

Als duurzame onderneming let Vaude er op dat de resten bij het snijden zo klein mogelijk blijven, al is afval nooit helemaal te vermijden. Sinds januari heeft Vaude in Zuid-Duitsland een upcycling fabriek. Hier worden van restmateriaal shopper-tassen gefabriceerd. Het betreft een gefinancierd project van de Duitse Federale Milieustichting (DBU) met vluchtelingen. Zaterdag is Vaude aanwezig. Bezoekers kunnen zelf portemonneetjes maken van de reststoffen van Vaude fietstassen.

Tot slot laat DE JONG dit weekend alle mogelijkheden zien om een (elektrische) fiets veilig mee te nemen op camper, caravan of auto. Zo heeft het merk Pro User diverse dragers voor op de auto. Van het merk Thule zijn er fietsendragers voor op de dissel, in de garage van de camper of achterop de caravan of camper. Het merk Enduro heeft een uitschuifbaar model voor op de dissel van de caravan. Worden de fietsen te zwaar om achterop te tillen, DE JONG heeft het Prostor Lift fietsenrek, die tot 60 kilo mag tillen. Kom langs voor advies.

Openingstijden: zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

DE JONG Kampeer & Recreatie
Beeklaan 18a Hillegom De Zilk
0252-517717
www.kampeercentrumdejong.nl

Column Sterkliniek dierenartsen

Lodewijk Kamps. Foto: Corine Zijerveld

Hazenslaapje

door Lodewijk Kamps

Na weer een heerlijke aflevering van 'Love is in the air', waarin familieleden elkaar soms na 35 jaar voor het eerst in de armen vallen, gaat de telefoon. Terwijl ik mijn ogen droog wrijf en de brok in mijn keel wegslik, hoor ik de ongeruste eigenaar zeggen dat zijn kat Fristy heel benauwd is. Diezelfde ochtend was het dier aangereden. Toen was er niets bijzonders aan hem opgevallen. Nu zat Fristy met open mond amechtig naar adem te happen. We spraken meteen af op de praktijk.

Fristy vertoonde een ademhaling, waarbij de borst en buik tegengesteld bewegen (pendelend); suggestief voor een scheur in het middenrif. Door de klap van de aanrijding ontstaat dan een scheurtje in het middenrif en naarmate de tijd vordert, schuiven darmen de borstholte in. Dat betekent dat er met steeds minder volume geademd kan worden en dat de patiënt alsmaar kortademiger wordt. Op de röntgenfoto werd mijn vermoeden bevestigd: de gehele rechter longhelft was overschaduwd door darmen. We besloten hem op te nemen in de zuurstoftank en hem de volgende ochtend te opereren.

Tevreden ging ik naar huis, op weg naar mijn bed. Eenmaal horizontaal viel ik razendsnel in een diepe slaap. Nog geen anderhalf uur later ging de telefoon en kreeg ik een dame aan de lijn die tijdens haar nachtelijke hondenwandeling (het was 3 uur) een aangereden haas op de weg had zien liggen. De dierenambulance kon niet komen, omdat die elders in Haarlemmermeer bezig was. In hun ogen leed het dier enorm, dus ik hees me in de kleren en reed richting de kliniek.

Het mooie haasje met grote donkerbruine, glinsterende ogen bleek een gebroken rug en een gigantische pootwond te hebben, zodat ik hem alleen maar uit zijn lijden kon verlossen. Ik maakte van het moment gebruik om te kijken hoe Fristy erbij zat en hij bleek veel baat te hebben bij de ondersteunende zuurstoftherapie. Hij keek relaxed om zich heen en ademde veel rustiger. Na hem nog wat pijnstillers te hebben gegeven, reed ik naar huis.

Nog geen uur nadat ik het dekbed over me heen had getrokken, rinkelde mijn mobieltje opnieuw: Een man die uit zijn nachtdienst was gekomen, had zijn konijn slap en koud aangetroffen in de kooi. Geen minuut te verliezen en stijf van de adrenaline scheurde ik richting Hillegom. Het konijntje bleek een gasbuik te hebben en het lukte me er een sonde in te krijgen. Na wat gemanipuleer met het slangetje liep de overvulde maag leeg. Je zag hem gewoon opknappen. Wat een feest! De zuurstofkooi was al bezet, maar hij kon in de gewone couveuse. Met pijnstillers en darmmedicijnen moest hij verder kunnen verbeteren.

Thuisgekomen kon ik meteen het ontbijt voor de kinderen gaan maken. "Wat zie je bleek, pap," zei de jongste, "Misschien moet je maar niet meer naar 'Love is in the air' kijken."

Roparun Benefiet en Sweet Mary Jane

Sweet Mary Jane. (Foto: PR)

OUDE MEER - In The Shack op de Schipholdijk start het weekend vrijdag 17 mei met een benefietavond, georganiseerd door Roparun. Het optreden van Stevie Ray Vaughan undercover is voor zondag 19 mei geannuleerd. Gelukkig heeft The Shack op zeer korte termijn de band Sweet Mary Jane bereid gevonden om deze plek op te vullen.

De Roparun (van 8 t/m 10 juni) is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij teams een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Roparun Team 51 Vitaly Runners nodigt iedereen uit in The Shack voor een livemuziek-avond met de Ierse Folkband Boxin' The Vox, de akoestische folk/rock band JaMiJa XL en de pop/rock coverband Clueless. Een avond genieten van een drankje en een hapje en tegelijkertijd dit mooie initiatief ondersteunen door mee te doen met de benefietloterij waarbij mooie prijzen te winnen zijn.

Sweet Mary Jane

Zoals de naam van de band al doet vermoeden, brengt Sweet Mary Jane haar publiek naar de jaren '60 en '70. Dit power-trio, geformeerd rond frontman Fred van Willigen, is geïnspireerd door de gitaarhelden van de Blues Rock. De afgelopen 3 jaar heeft Sweet Mary Jane indruk weten te maken met haar liveshows en staat hoog en stevig genoteerd als een van de best geboekte blues-acts van Nederland. Het repertoire van Sweet Mary Jane bestaat uit songs van onder andere Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan, en Jimi Hendrix, maar ook Buddy Guy, ZZ Top en Eric Clapton zitten in het repertoire en een aantal eigen composities. Fred, op de gitaar en zang, speelde in voorprogramma's van Golden Earring, Rory Gallagher, en Luther Allison. Met Ton Boekelman, op de bas en zang, (speelde in Blue Spirit en EXP), en de benjamin van het gezelschap, de veel gevraagde sessiemuzikant, Lars van der Weide op de drums, gaat Sweet Mary Jane helemaal los op het podium met een energieke en wervelende show.

De Roparun benefietavond begint vrijdag 20.00, toegang is 15 euro (inclusief consumptie). Zondag opent The Shack 15.00 uur. Sweet Mary Jane speelt vanaf 16.00 uur, toegang is 8 euro.

www.the-shack.info

Blauwe Feniks speelt 'Kunst' in Tuinkamer

De Blauwe Feniks speelt de voorstelling KUNST. (Foto: PR)

HOOFDDORP - Theaterstichting De Blauwe Feniks speelt zondag 18 mei de internationaal gelauwerde tragikomedie 'Kunst' van Yasmina Reza als intieme huiskamervoorstelling in Galerie de Tuinkamer aan de Wilsonstraat.

'Kunst' gaat over Serge, Marc en Yvan die al 15 jaar vrienden zijn. Tot Serge voor veel geld een wit schilderij koopt. Een echte 'Antrios'. Dit blijkt een katalysator in hun vriendschap te zijn en zet de onderlinge verhoudingen meer en meer op scherp.

'Kunst' is een hilarisch en bij vlagen pijnlijk stuk over vriendschap en eerlijkheid. Het ging in '94 in Parijs in première, won meerdere internationale theaterprijzen en is in meer dan dertig landen vertaald. De spelers zijn Yannick Weermeijer, Nico Meurs en Shane Redondo. De regie is in handen van Frederik de Groot

De voorstelling begint 20.00 uur en duurt 2 uur. Na afloop kunnen de bezoekers kennismaken met de toneelspelers. Toegang is 10 euro. Reserveren: pj.dees@quicknet.nl. Informatie: 023-5623858 of pj.dees@quicknet.nl.

www.galeriedetuinkamer.nl

Dunweg brengt uw wensen in kaart

Steeds meer mensen willen een uitvaart een persoonlijk karakter geven; Dunweg kan daarbij helpen. (Foto: Dunweg)

HOOFDDORP - Vandaag de dag wil men aan een uitvaart steeds vaker een persoonlijk karakter geven: Zoals men was, zo is ook de uitvaart… Om dit te realiseren, is het voor nabestaanden erg belangrijk om van de wensen van hun dierbare op de hoogte te zijn. Is dit duidelijk, dan betekent dit voor de nabestaanden een zorg minder.

Het team Dunweg merkt in de praktijk dat het maken van een wensenlijst (wilsbeschikking) duidelijkheid en gemoedsrust geeft. Vooral ook doordat, bij het in kaart brengen van de wensen met een van de medewerkers van Dunweg, de bijbehorende kosten worden beraamd. Men krijgt zo een redelijk goed beeld van wat de uitvaart zal kosten. Heeft men er geen verzekering voor afgesloten – of wil men dat niet - dan kan men ervoor sparen of, voordeliger nog, het geld storten in een Depositofonds. Het opstellen van een wilsbeschikking is gratis en volledig vrijblijvend.

Elke eerste woensdag van de maand vindt een inloopspreekuur plaats in Hoofddorp. Op www.dunweg.nl/inloopspreekuur staat meer informatie vermeld. Zo kunt u een kijkje nemen in een van de drie zalen van het uitvaartcentrum, de 24-uurs suites of de mooie tuin bewonderen. En u laten informeren over de diverse mogelijkheden van een uitvaart door een van onze medewerkers. De koffie staat klaar.

Vanzelfsprekend kunt u ook een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek waarbij een wilsbeschikking wordt opgesteld. Dit gesprek kan bij u thuis en bij Dunweg plaatsvinden. Neem contact op via 023-563 3544 of info@dunweg.nl.

Dunweg Hoofddorp
Achterweg 40 Hoofddorp
023-563 3544
info@dunweg.nl
www.dunweg.nl

Westerveld Uitvaartzorg

Vanaf links: Cees Brugman, Marcel Schabbink en Simon Westerveld. (Foto: PR)

NIEUW-VENNEP - Op een centrale plek en gelegen naast zalencentrum Het Trefpunt en de Witte Kerk, een monumentaal gebouw uit 1862, staat aan de Bosstraat het sfeervol ingerichte uitvaartcentrum en Afscheidscentrum De Cipres.

Aan het roer van De Cipres staat Simon Westerveld die wordt bijgestaan door Cees Brugman en Marcel Schabbink. Sinds kort is De Cipres geen franchiseonderneming meer van Monuta. "Ik werkte 20 jaar met Monuta samen. Maar Monuta heeft de stekker uit het franchiseconcept getrokken. Erg vind ik dat niet. Ik ga gewoon onder mijn eigen naam verder."

Westerveld Uitvaartzorg is er voor alle mensen, van elke afkomst en gezindte, kerkelijk of niet. Ook regelt Westerveld uitvaarten waarbij de overledene terug wil naar het moederland. "Ik heb 12,5 jaar in Amsterdam gewerkt. Daar deed ik ervaring op met mensen uit verschillende culturen en geloven. Wij kennen hun gebruiken en passen deze toe."

Westerveld Uitvaartzorg heeft het Keurmerk Uitvaartzorg waardoor ook verzekerden terecht kunnen bij De Cipres. "Naast mij zijn ook Cees en Martin gecertificeerd uitvaartverzorger. Wij kunnen de mensen in alles adviseren. Over of ze een kerkdienst willen, bij de rouwbrieven we maken afspraken voor de afscheidsdienst en helpen met het vinden van de geschikte begraafplaats of crematorium."

Een fijne service biedt Westerveld met twee sleutelkamers. "Een familie van een overledene krijgt een sleutel. Hierdoor kunnen zij 24 uur per dag bij hun dierbare zijn en hoeven ze geen afspraak te maken."

Doordat Westerveld geen fee meer hoeft af te dragen aan Monuta, kan hij uitvaarten voor een lagere prijs aanbieden. "Dat is dus ook positief voor onze klanten." Verder blijft Westerveld Uitvaartzorg de service aanbieden die men gewend is. "We hebben alleen een nieuw telefoonnummer."

023-3032765
afscheidscentrumdecipres.nl

Samen sporten in buitenlucht verbindt

Door samen te bewegen, zitten mensen al gauw lekkerder in hun vel. Foto: GezondOud

HAARLEMMERMEER - Het is een mooie dag, de vogels fluiten en de natuur is prachtig met haar jonge groen. Janneke (66) is onderweg naar het bos om heerlijk een uurtje te sporten met GezondOud (GO).

"Sinds juni sport ik bij GO en het bevalt mij supergoed. Ik ontmoet veel leuke leeftijdsgenoten en ook fysiek merk ik dat ik vooruitga. Ik had jaren niets aan sport gedaan. In 2016 verloor ik mijn man. Na een jaar alleen in het Zuiden te hebben gewoond, vond ik het mooi geweest. Ik wilde dichter bij mijn zoon, schoondochter en kleinkinderen wonen. Zo belandde ik eind 2017 in Heemstede. Vastberaden om mijn leven weer op te pakken heb ik mij in aangemeld voor GO. De flyer van dit buitenbeweegprogramma zat in de welkomstmap van de gemeente en het leek mij een leuke manier om aan mijn conditie te werken en tegelijk nieuwe mensen te leren kennen. Een schot in de roos! Naast dat ik me fysiek een stuk beter voel, heeft het me al een paar hele leuke contacten opgeleverd. Het is hartverwarmend hoe iedereen openstaat voor elkaar zijn netwerk openstelt."

Constance Schuller en Esther Zoetmulder zijn medio 2018 gestart met een pilot in Zuid-Kennemerland om met 'senioren' buiten te sporten. Het aanbod voor senioren was wat oubollig en gebeurde veelal in muffe zaaltjes. Daarin moest verandering komen.

GO staat voor vitaliteit en sociale interactie. GO is dé eerste social sport community voor 60-plussers. "Naast dat wij het hele jaar sporten op mooie plekken dichtbij huis kun je bij ons vrijblijvend deelnemen aan gezellige activiteiten. GO is niet alleen een sportclub, het is ook een plek om op laagdrempelig wijze leeftijdsgenoten te ontmoeten. Sporten verbindt en dat zien wij wekelijks."

Een keertje kennismaken in het Haarlemmermeerse Bos, kan altijd. Kijk voor info op

www.gezondoud.nl

Dierencrematorium Amsterdam DUC

Een gedenksieraad van het overleden maatje is te krijgen bij D.U.C. (Foto: D.U.C.)

AMSTERDAM - Of het een vogel was, een knaagdier, een poes of een hond: het was een dierbaar bezit, een kameraad. U hield er zoveel van, u en anderen hadden er zoveel plezier aan beleefd, jaren en jaren lang. Geef het dier dan een waardige begrafenis of crematie. Het Dierencrematorium Amsterdam D.U.C. heeft zich van begin af aan ten doel gesteld dit laatste traject op juiste en betrouwbare wijze te laten verlopen.

En dat u altijd nog eens naar die plek terug kunt, die prachtige plek in het stille dorpsgedeelte van Amsterdam Kadoelen, een stolpboerderij met bijgebouwen, begraafweiden en een fraai groen veld voor het uitstrooien van de as met hier en daar een rustpunt om wat te mijmeren.

Ook biedt DUC verschillende mogelijkheden als u graag een bijzonder aandenken aan uw geliefde huisdier wilt hebben, zoals een pootafdruk of gedenksieraden, zoals hangertjes, bedeltjes, oorbellen, manchetknopen, armbanden en ringen waarin de as op een fraaie manier wordt verwerkt.

Meer informatie of een afspraak maken? Bel gerust: 020-633 3030.

www.ducamsterdam.nl

Veel nieuwe ontwikkelingen op en rond begraafplaatsen Haarlem

Een vredige en rustige plek. (Foto: Gemeente Haarlem)

HAARLEM - De afgelopen maanden is er veel veranderd op en rond de begraafplaatsen van Gemeente Haarlem.

Open dag op 25 mei

Van oudsher waren er twee begraafplaatsen op de Vergierdeweg in Haarlem-Noord, Akendam en Sint Jozef, met ieder een eigen aula en kapel. Circa 16 jaar geleden is daar een crematorium bijgebouwd en was er ook de mogelijkheid naast begraven gecremeerd te worden en om de as bij te zetten of uit te strooien.

Sterrenheuvel

De afgelopen 2 jaar is hard gewerkt aan de nieuwbouw van Uitvaartcentrum Sterrenheuvel. In dit grote nieuwe pand zijn veel mogelijkheden voor een uitvaart. Naast afscheidskamers, een nieuwe grote aula en een lounge met horeca is er ook een crematorium in dit grote complex. Daarmee biedt Sterrenheuvel een breed scala aan mogelijkheden.

Yarden Crematorium

Het bestaande crematorium is geheel verbouwd en gerenoveerd. Ook hier zijn veel nieuwe voorzieningen. De crematieoven is vervangen en de aula geheel vernieuwd. Met nieuw meubilair en geluid- en video-installaties. Daarnaast is alles helemaal opgeknapt. Ook is er een groot terras en een buitenaula gekomen. Er zijn nu meerdere familiekamers en condoleancekamers.

Akendam en Sint Jozef

De gemeentelijke begraafplaatsen zijn nog steeds de vertrouwde bekende plekken voor een waardig en mooi afscheid. Er zijn veel mogelijkheden voor het nemen van afscheid en het begraven of bijzetten van de overledene of het uitstrooien van as. De parkachtige omgeving van de begraafplaatsen is ruim opgezet om de laatste wens eervol te vervullen.

Open dag

Zaterdag 25 mei organiseren Yarden Crematorium Haarlem en Begraafplaats Akendam een open dag voor geïnteresseerden. Het crematorium is geopend van 12.00 tot 15.00 uur.

SV Hoofddorp krijgt te weinig

Zaanlandia kan bogen op een sterk optreden van zijn keeper. (Foto: Rowin van Diest)

HOOFDDORP - Het zondagteam van SV Hoofddorp is 12 mei in de eerste klasse tegen Zaanlandia niet verder gekomen dan 1-1. Het team van trainer Jethro Abram heeft nog steeds degradatiezorgen.

Keeper Zaanlandia bepalend

Hoofddorp speelde zeker niet slecht en kreeg al snel kansen. Het team van Abram had alleen de pech dat doelman Terry Bosma in grote vorm stak en de meest onmogelijke ballen uit zijn doel wist te houden. Zo wist hij twee keer een snoeihard schot van Mohammed Chih te keren. En ook bij andere kansen reageerde Bosma als een leeuw zo krachtig.

Te weinig inzet

Daarna brak er een korte periode aan dat sommige spelers van de thuisploeg te weinig inzet toonden. Verdediger Boi Postma hoorde daarbij en veroorzaakte een strafschop. De arbiter wees naar de stip en het werd 0-1. Abram greep hard in en besloot Postma naar de kant te halen. Tom Kok, die eind van dit seizoen vertrekt naar VVSB, kwam in het veld en dat betekende een versterking. Hij was pas 4 minuten binnen de lijnen toen hij in het zestienmetergebied onderuit werd gelopen. De man in het zwart wees opnieuw direct naar de stip. Chih toonde zijn klasse door de bal onberispelijk achter de doelman te knallen.

In de tweede helft bleef Hoofddorp de beste. Revelinio Vermeer had pech dat zijn fraaie inzet van de lijn werd gehaald. En ook een inzet van Chih kwam op de lat. En de doelman van Zaanlandia bleef foutloos keepen.

Elfde

Hoofddorp liet kostbare punten liggen. Het team van Abram staat op de elfde plek, maar moet zeker nog een overwinning behalen om ook volgend jaar in de eerste klasse uit te blijven komen.

Belangrijke winst en verdiend verlies voor hockeyers De Kikkers

Het eerste damesteam van De Kikkers wint terecht van nummer laatst, de Zandvoortsche Hockeyclub. (Foto: Rowin van Diest)

NIEUW-VENNEP - Zowel de mannen als de vrouwen van Mixed Hockey Club De Kikkers kwamen zondag 12 mei in actie. De vrouwen pakten een belangrijke winst, de heren verloren van een beter spelende tegenstander.

Einde seizoen hockeyers in zicht

De vrouwen van De Kikkers versloegen in de vierde klasse de Zandvoortsche Hockeyclub met 1-0. Een belangrijke winst, want het verschil met deze concurrent, die laatste staat, is hierdoor 4 punten. De overwinning was terecht. Volgende week speelt het team van coach Peter Paul van Muijden tegen THOR.

De mannen van De Kikkers moesten het in de hoofdstad opnemen tegen Westerpark. En dat was een tegenstander die beter met de kansen omging en daarom ook met 3-1 won. De Kikkers staat nu op de achtste plek in de vierde klasse.

Lustrumfeest

Zondag 2 juni is de laatste competitiedag voor alle teams. En ook op die dag breekt een groot feest los, omdat De Kikkers 45 jaar bestaat. Een vrijwilliger van de club vertelt over het feest: "We maken de laatste competitiedag voor senioren extra feestelijk met muzikale ondersteuning van een deejay met saxofonist én, eindelijk, de terugkeer van de Kikkergrill. Trimmers zijn van harte welkom om te komen kijken, te dansen en te barbecueën. Kaarten voor kinderen kosten 7,50 euro, volwassenen betalen 12,50 euro. Kaarten zijn te koop achter de bar bij het clubhuis."

Fietstocht door parken

Door heel vroeg te vertrekken, zijn volop vogels te horen en te zien. (Foto: Groen Haarlemmermeer)

HOOFDDORP - IVN werkgroep Haarlemmermeer laat zaterdag 25 mei graag meer van haar gebied zien met een mooie vroege vogel fietstocht door diverse groene gebieden in de polder. Gestart wordt om 7.00 uur in park Toolenburgplas, nabij de parkeerplaats Toolenburgplas IJweg en Bennebroekerweg bij het grote bord van de plas aan het strand. Door vroeg te starten, is onderweg volop te genieten van vogelzang.

Tocht langs zeven parken

Dit is dé tijd om zangvogels te horen. In het voorjaar zingen de vogels volop om hun partner te lokken en concurrenten op afstand te houden. De fietstocht door de diverse parken kan gezien worden als een proeverij met als muziek de vogelzang van onder meer de merel, roodborst, fitis, tjiftjaf en groenling. Natuurlijk zijn ook andere vogels als buizerd, eenden en ganzen te zien.

De fietstocht start bij de Toolenburgplas en gaat door Park21, Park Zwaanshoek, Groene Weelde, waarna deze eindigt in het Haarlemmermeerse bos. De route geeft een mooie variatie in landschapjes, zoals struweel, tuinen, open plassen, akkerland en bosgebied tijdens deze ruim 2 uur durende fietstocht. Niet vergeten een verrekijker mee te nemen, zeker voor het geval de buizerd weer op zijn favoriete lichtmast zit in park Zwaanshoek of een vroege nachtegaal op een nog kale tak.

Aanmelden

Aanmelden (verplicht): ivnhaarlemmermeer@gmail.com of sms naar 06-15121509.

Fietser ernstig gewond

De bestuurster van de auto zag de fietser opeens voor zich opduiken en kon deze niet meer ontwijken. (Foto: Eric van Lieshout)

door Erik van Lieshout

HOOFDDORP - Een fietser is donderdag 9 mei ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Diamantlaan. De fietser werd tijdens het oversteken geschept door een personenwagen.

De fietser fietste in een groepje van vier personen. Drie van hen waren al overgestoken, de laatste fietser besloot voor een grote bedrijfswagen langs, over te steken. Een personenwagen die de bedrijfswagen passeerde, schepte de fietser.

Het slachtoffer kwam met een flinke klap hard op het asfalt terecht. Twee ambulances kwamen ter plaatse voor hulp. Het slachtoffer is, na de nodige medische zorg, met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurster van de personenwagen is, volgens procedure bij ernstige ongevallen, overgebracht naar het bureau voor een verklaring.

Reigers wint zware pot

HOOFDDORP - De hockeyers van De Reigers versloegen zondag 12 mei Alkmaar met 3-4. Het team van Wiegert de Regt moest alles geven.

Alkmaar is een geduchte tegenstander en vooral thuis pakt deze ploeg veel punten. Koploper De Reigers was dus gewaarschuwd. Alkmaar maakte 1-0. Daarna kwamen de Hoofddorpers sterk terug. Maarten Dekker zorgde voor 1-1 en 1-2. Daarna was het weer de beurt aan de thuisploeg, 2-2.

Het bleef enerverend. Na een goed opgezette aanval kwam Alkmaar opnieuw op voorsprong. Via een strafcorner van Mark Weber werd het opnieuw gelijk. Tim Melief wist de 3-4 te maken. Tot de laatste minuut bleef het opletten geblazen, want de thuisploeg bleef knokken. Maar Reigers hield stand.

Door de overwinning is de titel weer dichterbij gekomen. Zondag 19 mei ontvangt De Reigers thuis om 14.45 uur de Shinty.

DIOS blijft hopen

NIEUW-VENNEP - DIOS blijft in de derde klasse kans houden op nacompetitie. De komende twee duels moeten dan wel gewonnen worden. De wedstrijd zondag 12 mei tegen Blijdorp wonnen de Vennepers overtuigend met 4-0. Al hadden de cijfers nog veel dikker kunnen uitvallen.

Trainer Dave Lange zag tot zijn tevredenheid al snel dat zijn team veel beter was dan Blijdorp. Jose Nasillores opende de score. Het voorbereidende werk was gedaan door de uitblinkende Wesley Boomgaart. Hij zou ook bij de andere treffers een belangrijke rol spelen. Daarna kon Robin van der Voort twee keer scoren. De thuisploeg bleef goed doorgaan, maar had pech en kon de score daardoor niet nog veel groter maken. Wel kon Jeffrey Hoefkens de eindstand op 4-0 bepalen.

DIOS kan terugkijken op een goede voetbalmiddag.

Team Cubs van Rugbyclub Hawks pakt Nederlands Kampioenschap

Er wordt volop strijd geleverd om een try te maken. (Foto: Rugbyclub Haarlemmermeer Hawks)

HOOFDDORP - Een ongewone zaterdagochtend 11 mei met best veel spanning bij de trainers, coaches en spelers van het eerste Cubs team van Rugbyclub Haarlemmermeer Hawks. Ondanks dat het team dit seizoen geen wedstrijd verloren had, was de onzekerheid of ze het vandaag zouden redden tegen de Bredase Rugbyclub toch aanwezig. Het werd een dikke en verdiende overwinning voor de Hoofddorpers spelers.

Die ongewone zaterdagochtend stond in het teken van de kampioenswedstrijd voor de landstitel 'Cubs Ribbon' (12-13 jaar). En dat dit bijzonder was, is zeker. Want het was voor het eerst in het bestaan van de club dat er voor deze titel gestreden mocht worden.

De titel, en dus het landskampioenschap, is binnen voor de Cubs van Hawks. (Foto: Rugbyclub Haarlemmermeer Hawks)

Al snel kwamen de Cubs vanHawks op voorsprong door het drukken van de eerste try die zorgde dat de eerste 5 punten binnen waren. Helaas werd de conversie (het schieten tussen de palen) gemist dus weg, 2 punten extra. Ook bij de tweede try die gedrukt werd door Hawks werd de conversie niet met succes afgerond. Het schot belandde precies op de paal.

Inmiddels was de stand 10-0 voor Hawks en was de overwinning absoluut nog niet zeker, vooral nadat Breda ook zijn eerste try scoorde, maar ook Breda miste de conversie door naast de palen te schieten.

Gejuich

De Hawks Cubs speelde voor wat de ploeg waard was en scoorde vlak voor tijd de derde try. De stand werd zo op een redelijk veilige 15-5 gezet. Nadat eindelijk ook de conversie lukte, floot de referee af. Met een uiteindelijke stand 17-5 voor de Hawks was, onder luid gejuich van spelers en het publiek, de landstitel binnen.

Dames Overbos zijn kampioen

Met medailles, schaal en bloemen. Vrouwen 1 is kampioen. (Foto: SV Overbos / Albert Kilsdonk)

HOOFDDORP - De vrouwen van SV Overbos zijn zondag 12 mei kampioen geworden van de derde klasse. In Noordwijk werd SJC overtuigend met 0-7 verslagen.

Titel in derde klasse na zevenklapper

Drie weken was er niet gespeeld, maar daar was op het veld weinig van te merken. Overbos liet goed spel zien en wist al snel haar wil aan de tegenstander op te leggen. Lieselotte Wels maakte na 11 minuten de openingstreffer. Zes minuten later was ze opnieuw trefzeker. Door een strafschop van Danique Blokker, haar eerste doelpunt van dit seizoen, werd de zege en het kampioenschap al snel veilig gesteld.

Strijdlustig

Overbos bleef daarna vol strijdlust en de thuisploeg kon niets anders dan stug verdedigen. De fans van SJC waren onder de indruk en besloten daarom ook maar te gaan juichen als Overbos scoorde. Marisa Kraakman en Wels bepaalde de ruststand op 0-5.

In het tweede bedrijf kon rechtsback Gaby Onkenhout 0-6 scoren. Daarna was Lisa Boersma ook nog in staat om fraai te scoren. Na het laatste fluitsignaal werd volop feest gevierd, met medailles, de kampioensschaal en bloemen voor alle spelers en de staf.

Sterk seizoen

Overbos kan terugkijken op een sterk seizoen. Volgend jaar in de tweede klasse moet het mogelijk zijn er een goed jaar van te maken.

Oud-prof Rames Krishan bezoekt TVH

HOOFDDORP - De ontmoeting met de oud-Davis Cup-speler en juniorenkampioen van Wimbledon en Parijs bij Tennisvereniging Hoofddorp heeft een goed gevoel achtergelaten.

Op initiatief van vriend en TVH-lid Kris Ramamurthy en Hans Hutjes was de Indische 'legend' donderdag 9 mei uitgenodigd om over zijn carrière te vertellen en de jeugd en leden de kans te geven over zijn ervaringen te horen. Ruim veertig belangstellenden, waaronder genodigden en bekenden van Ramesh 'uit het land', hadden zich rond baan 1 verzameld. Daar zagen zij vier talentvolle, enthousiaste TVH-jeugdigen, door trainer Brian geselecteerd, een gevarieerde, interessante demonstratietraining, gegeven door de Indiër, ondergaan.

Bij de kennismaking en het vragenmoment in het clubhuis deed zich nog een verrassend intermezzo voor. TVH-lid Sabien Bosman, getraind door Brian Lancaster, kwam haar gewonnen gouden (enkel) en zilveren (dubbel) medailles bij de Special Olympics World Games 2019 voor personen met een verstandelijke beperking in Abu Dhabi laten zien en vertelde erover.

Ramesh kwam zelf ook in actie bij een dubbelpartijtje met Maurice tegen Frans en Thomas. Ondanks duidelijke heupklachten was te zien, dat hij 'het spelletje' nog steeds goed beheerst. De dubbel leek in een 'vriendelijke' 4-4 te eindigen, maar daar staken Frans en Thomas toch een stokje voor, door na 40-0 achter de game toch nog te winnen.

Bij de afronding in het clubhuis werd de sympathieke Ramesh Krishnan dankwoorden toegesproken voor zijn enthousiaste en belangeloze inbreng. Hij ontving een TVH-shirt en wat 'snoepgoed' als bewijs van dank aangeboden.

Tom Kok vertrekt bij SV Hoofddorp

HOOFDDORP - Het zondagteam van SV Hoofddorp moet het volgend seizoen doen zonder Tom Kok. De 19-jarige middenvelder vertrekt naar VVSB dat in de Tweede Divisie uitkomt.

Tom Kok kwam vorig jaar van AFC en had het in Hoofddorp direct naar zijn zin. Drie weken geleden meldde de club uit Noordwijkerhout zich bij hem. Kok had er direct oren naar, want de kans die hem werd aangeboden, is een hele grote. Bij VVSB wordt hij gezien als de opvolger van routinier Wesley Goeman die naar GVVV vertrekt.

Kok focust zich nu eerst op het op sterke wijze afsluiten van het seizoen bij SV Hoofddorp.