Contact

27 maart 2019

Contact 27 maart 2019


Cees Ciliacus wint Maestro Lamoraal van Egmont 2019

Cees Ciliacus wint Maestro Lamoraal van Egmont 2019. (Foto: aangeleverd)

EGMOND AAN DEN HOEF - Maar liefst vier maestro's streden zaterdag 16 maart om de titel 'Maestro Lamoraal van Egmont 2019' in een overvolle zaal van Dorpshuis Hanswijk te Egmond aan den Hoef. Cees Ciliacus was de grote winnaar van de avond. Hij liet daarmee concurrenten Karin Baas, Ingrid Kluft en Edwin Buis achter zich.

'Nooit kunnen geloven dat ik deze avond zou winnen'

Cees Ciliacus liet het orkest tot grote hoogte klimmen tijdens zijn vertolking van het eigen gekozen werk Moment for Morricone. Juryvoorzitter Tina tijdens de prijsuitreiking: "In het laatste stuk gebeurde er iets en toen kwam alles bij elkaar. Dat was heel mooi om te zien." De jury was vol lof over de prestatie van Cees en natuurlijk ook van de andere Maestro's. "Ga er maar eens staan, terwijl je nog nooit een orkest hebt gedirigeerd!" Cees was zelf zeer ingetogen over zijn winst: "Ik had nooit kunnen geloven dat ik vanavond zou winnen.

Het is zo'n ervaring om dit prachtige orkest te laten spelen."

Bedankt dat jullie mij door de avond heen gesleept hebben

Ook bedankt hij het orkest: "Bedankt dat jullie mij door de avond heen gesleept hebben." De Maestro's, allen geen enkele ervaring met het dirigeren van een orkest of ander muzikaal ensemble, mochten elk twee stukken uitvoeren. Eén verplicht werk en één werk naar keuze. De verplichte werken waren Bolero van Ravel en het alom bekende Second Waltz van Shostokowich.

Groot applaus

De volle zaal met publiek die er niet om schroomde om de Maestro's te trakteren op overweldigende reactie en groot applaus, maakten de avond tot een groot succes die zeker voor herhaling vatbaar is.


Op weg naar Pasen

Op weg naar Pasen in de Abdijkerk. (Foto: aangeleverd).

EGMOND-BINNEN - De Byzantijnse koren Bjerjozka uit Alkmaar en Indrik uit Hoorn verzorgen een gezamenlijk een concert op zondag 7 april in de Abdijkerk te Egmond-Binnen. De Abdijkerk is open om 14.00 uur en de toegang is gratis.Aanvang 14.30 uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid tot het schenken van een donatie. Onder leiding van Sergej Latychev, dirigent/repetitor van beide koren, worden er gezangen uit het rijke Orthodox-Liturgisch liederen repertoire ten gehore gebracht. De liederen zijn gekozen op hun geschiktheid voor deze Paastijd. Componisten als Galitsin en Hilarion komen aan bod. Meer info op bjerjozka.nl en indrik.nl

Kerkdiensten

(Foto: )

Protestantse gemeente Egmond

Zon. 31 maart 10.00 uur Egmond aan Zee ds. S.H. Ossewaarde.

Abdij egmond-binnen

Dagelijks, 9.30 uur, eucharistieviering. Gebedsdiensten om 6.00, 7.30, 12.30, 17 en 20.00 uur.

RK parochie bron van levend water

Woe. 27 maart 19.30 uur: Protestante kerk Egmond aan Zee: Vastenmeditatie: 'Alles wat over ons geschreven is'

H. Margaretha Maria Alacoque

Zat. 30 maart: 10.00 uur: W&C viering onder leiding van parochianen met medewerking van Hoeverture.

H.Adelbertus Egmond-Binnen

Zat. 30 maart: 19.00 uur: W&C viering onder leiding van parochianen.

Onbevlekt Ontvangen Egmond aan Zee

Zon. 31 maart: Eucharistie met pastor Nico Mantje met medewerking van Herenkoor.

Oud-Katholieke St. Agneskerk Egmond aan Zee

Zon. 31 maart: 10.00 uur: Eucharistieviering met Kerkkoor.

Woe. 3 april: 09.00 uur: Eucharistieviering, 19.30 uur: Vastenmeditatie in de PKN Egmond aan Zee.

Hair at Rixta's genomineerd voor Coiffure Award

Kapsalon Hair at Rixta's is genomineerd voor Coiffure Award. (Foto: aangeleverd),

EGMOND AAN DEN HOEF - Hair at Rixta's uit Egmond aan den Hoef heeft een nominatie voor de Consumer Award in de wacht gesleept. ''Onze foto is geselecteerd uit meer dan 2000 inzendingen,'' zegt Rixta de Groot. We zitten bij de laatste 24. Hier zijn we ongelofelijk trots op. Om te winnen hebben we zoveel mogelijk stemmen nodig. Daarom willen we vragen of iedereen zou willen stemmen. Dit kan op www.coiffureaward.nl/stemenwin Foto nummer 15. De stemmers kunnen dan zelf ook prijzen winnen.'' Zondag 12 mei, wordt in Studio 21 te Hilversum, met een groot gala feest, gepresenteerd door Eva Jinek de winnaar bekendgemaakt.

Veel moois tijdens Hoever Talentenshow

Wat een enorme enthousiasme bij klein en groot. (Foto: aangeleverd).

EGMOND AAN DEN HOEF - Er was heel veel moois te zien tijdens de Egmond's got Talent Show, zondag 24 maart in het Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef.

De toehoorders lieten door hun reacties horen dat ze genoten van de bijzondere talenten, zoals diverse playback presentaties, kaartentruc acts, keyboardsolisten en een echte toneelact, die de solisten en groepen met hun op het toneel lieten zien. Ook de enthousiaste speaker Michelle Koopman was onder de indruk van de mooie optredens. De jury had dan ook geen gemakkelijke taak om een winnaar te kiezen. Ze waren van mening dat eigenlijk alle kinderen de prijs verdienden.

De jury had geen gemakkelijk taak. Deze winnaars waren bijzonder blij. (Foto: aangeleverd).
Het publiek genoot met volle teugen van de deelnemers aan de Talenshow. (Foto: aangeleverd).

Hoofdprijs

De hoofdprijs in de vorm van de Hoever Playback &Talenten wisselbeker ging dit jaar naar het optreden van Jip de Laleijne en Max Dekker met hun bijzonder verkleed act "Het kleine Mannetje". Een prachtige geheel die de zaal spontaan met een polonaise meespeelde. Deze mooie showmiddag werd afgesloten met het toekennen van de Playback showmedaille aan alle deelnemers, die zo mooi hebben laten zien wat ze allemaal kunnen. Zie voor foto's: facebook playbackshow Egmond aan den Hoef.

De MAXMobiel bij Postaanzee

De MAXMobiel staat klaar. Een fantastische service. (Foto: aangeleverd).

EGMOND AAN ZEE - De MAXMobiel is vervoer van deur tot deur, voor mensen die het nodig hebben. Het is een kleine elektrische auto met een gemakkelijke hoge instap. Hij wordt bestuurd door een vrijwilliger-chauffeur. Per rit kan er 1 inwoner meerijden en er is plaats voor een rollator of rolstoel. Hij vertrekt vanuit Postaanzee en rijdt door de Egmonden. Rijtijden zijn van 9.30 tot 16.30 uur.

Het is een sociale service in de Egmonden voor inwoners die geen korte afstanden meer kunnen lopen. Als je op een dag niet meer naar buiten kunt dan neem je niet meer deel aan dat leven. Mobiliteit is voor inwoners met een loopbeperking het grote probleem. Dé oplossing voor vervoer op de korte afstand is de MAXMobiel.

IJsje halen

De vrijwilliger-chauffeurs en planner van MAXMobiel staan voor de mensen klaar. Voor één euro rijden zij hen naar de supermarkt, om een ijsje te halen of om naar hun buurvrouw verderop in de straat te kunnen gaan. Naar de huisarts of naar de fysiotherapeut 500 meter verderop?

Enthousiaste vrijwilligers

Of wanneer ze willen deelnemen aan de activiteiten van Postaanzee? Dit alles kan dankzij de MAXMobiel. Een club enthousiaste vrijwilliger-chauffeurs rijden hen met plezier naar de gewenste bestemming. Zij hebben geduld, tijd en ook aandacht voor de verhalen van de mensen.

Een ritje met de MAXMobiel plannen kan bij de vrijwilliger-planner Ellen Dekker via: 0683329632, telefonisch bereikbaar van 9.30 tot 16.30 uur, of stuur een mail naar maxmobielegmond@gmail.com.


Nicole Weijling- Dissel Wereldkampioen

Nicole Weijling Wereldkampioene Masters 3000 meter. (Foto: Adie Weijling).

EGMOND AAN ZEE - De Egmondse atlete Nicole Weijling-Dissel (51) werd zondag 24 maart in Polen wereldkampioene op de 3000 meter Masters.

Na de start direct hard van start pakte uitstekend uit

Direct na de start van de 21 atleten op de indoor atletiekbaan liet Nicole er geen gras over groeien en ging er als een haas vandoor om niet in het gedrang te komen op deze indoorbaan waar zo'n dertig ronden en zestig bochten gelopen moesten worden.

Juiste keuze

"Tactisch had ik in samenspraak met mijn trainer de juiste keuze gemaakt door na de start direct hard van start te gaan en dat pakte uitstekend uit", aldus Nicole. Woensdag 27 maart loopt zij de 10 kilometer buiten het WK en ook daar hoopt zij op een medaille.

Veel regen

"Het is een mooie training geweest voor de 10 km, waar erg slecht weer wordt verwacht met heel veel regen, maar daar heb ik de afgelopen tijd juist op getraind, dus ik ben benieuwd want het weer maakt mij niet uit."

Concurrentie

Op deze 10 kilometer krijgt zij concurrentie uit de hele wereld, van Amerika tot Kenia. Nicole haalde het goud op de drie km. in een tijd van 10.24 seconden.

Meer informatie over het event op www.atletiekmasters.nl.

Vuurtoren van de week

Vuurtoren Voslapp. (Tekst en foto: Frits van Eck)

EGMOND – Vuurtorens en lichtopstanden, een nautisch erfgoed waar we zuinig op moeten zijn. Wekelijks staat er één in de schijnwerper. Deze week het Duitse 'Oberfeuer' Voslapp.

Wilhelmshaven is een havenstad in de Duitse deelstaat Nedersaksen. De stad ligt aan de westkust van de Jadeboezem, een baai van de Noordzee. De Jadeboezem is een 190 km² grote zeearm van de Noordzee. Hij is in de Middeleeuwen ontstaan ten gevolge van een reeks stormvloeden. Na de Sint-Antoniusvloed van 1511 bereikte de Jadeboezem zijn grootste uitgestrektheid. Begin 16e eeuw startte de inpolderingen in dit gebied. Ten gevolge van de bedijking kreeg de Jadeboezem zijn huidige vorm. In 1856 begon de bouw van de grootste stad aan de zeearm, de (marine) havenstad Wilhelmshaven. Een district van het Nedersaksische Wilhelmshaven is Voslapp. Het "Oberfeuer" Voslapp staat 8 kilometer ten noorden van Wilhelmshaven en vormt met het "Unterfeuer" een lichtlijn aan de westkant van de ingang van de boezem. De toren is in gebruik sinds 1962. Het is een ronde cilindrische betonnen toren met drie galerijen. Hij is 64,5 meter hoog en heeft een lichthoogte van 62 meter. Hij is beschilderd met rode en witte horizontale banden. Het witte licht gaat drie seconden aan en drie seconden uit, gesynchroniseerd met het "Unterfeuer". Dit is de tweede hoogste toren van Duitsland, 4,3 kilometer ten zuidwesten van het 'Unterfeuer' gelegen.

Coördinaten: 53° 34' 54.8" N - 08° 07' 49.7" O

Bas Maliepaard bezoekt Jozefschool

Bas Maliepaard bezocht vorige week de Jozefschool. (Foto: Erna Hopman)

EGMOND AAN DEN HOEF - Bas Maliepaard, onder meer recensent van dagblad Trouw bezocht vorige week de Jozefschool. Jan de Boer, directeur Jozef Kindcentrum: ''Bas heeft op een heel leuke, inspirerende manier onze kinderen in de groepen 3, 4 en 5 een fictieve reis laten maken door verschillende kinderboeken. De workshop 'boek beoordelen' is een bewezen effectieve workshop, die helpt om kinderen met veel meer plezier te laten lezen. Bas had meer dan vijftig goede kinderboeken meegenomen en de kinderen hebben veel interactieve leesoefeningen gedaan. Alle kinderen kregen na afloop een potlood, gum en een prachtige boekenlegger en hebben genoten van deze les.''

4 / 12

Vierde plek voor Bjarne Wijker tijdens NK

Bjarne Wijker werd vierde tijdens de nationale kampioenschappen installatietechniek. (Foto: aangeleverd).

EGMOND AAN ZEE - Bjarne Wijker uit Egmond aan Zee heeft de vierde plaats behaald tijdens het Nederlands kampioenschap installatietechniek voor mbo-studenten. De finale van deze vakwedstrijden, Skills Heroes, vond plaatst van 20 tot en met 22 maart in de RAI in Amsterdam. Bjarne volgt zijn opleiding bij het Horizon College in Heerhugowaard en zijn leerbedrijf is installatiebedrijf JAK in Limmen.

Bjarne drong vorig jaar ook door tot de finale. Hij eindigde toen op een zevende plaats. Nu is hij een paar plaatsen gestegen, naar de vierde plaats.

Dichtbij

''Het is jammer dat ik net naast het podium ben geëindigd. Het niveau lag dichtbij elkaar. Maar ik ben super tevreden over mijn vierde plaats en trots op mijn hele opdracht.'' De finalisten kregen als opdracht een CV-installatie te maken die uitgebreid kon worden met een zonneboiler. Bjarne: ''De opdracht was pittig, maar zeker te doen en een leuke uitdaging. Ik heb er weer een hoop van geleerd.''

Drie nationale kampioenen

In totaal kwalificeerden 12 studenten van het Horizon College zich voor de landelijke finales van Skills Heroes. Van de opleidingen Verzorgende IG, Patissier, Timmerman, Installatietechniek, Elektrotechniek, Metselen, Schilderen, Verkoopspecialist, Sport & Bewegen, Doktersassistent, Apothekersassistent en Tandartsassistent streden studenten van het Horizon College om de nationale titel.

Drie studenten van het Horizon College veroverden de nationale titel. Dat zijn Bas Klarenbeek (patissier), Robin Berkhout (timmerman) en Ashley van den Berg (doktersassistent). Per opleiding deden acht mbo-studenten mee aan de landelijke finale van Skills Heroes.

Excellentie bevorderen

Bij het behalen van het Nederlands kampioenschap kunnen studenten van het Horizon College afgevaardigd worden naar de wereldkampioenschappen, Worldskills in Kazan (Rusland). Die afvaardiging verschilt per opleiding. Tijdens Worldskills strijden circa 1600 jonge vakmensen uit zestig landen met elkaar om de wereldtitels.

Zonsondergang afgelopen zondagavond in Egmond aan Zee. (Foto: Sjef Kenniphaas)

Zonsondergang

Lions en The Blouzz: moddervette Alkmaarse blues in Vredeskerkje

BERGEN AAN ZEE - Meer dan honderd jaar geleden ging één van de wensen van het burgemeestersechtpaar Van Reenen-Völter in vervulling; de eerste steen van het Vredeskerkje in Bergen aan Zee, de kerk voor en van iedereen, werd gelegd en staat anno 2019 nog steeds te schitteren in de ambiance van duin, zee en frisse zeelucht. Het monumentale kerkgebouw vraagt onderhoud en daarom heeft de Lionsclub Bergen Egmond Schoorl ten behoeve de renovatie van het dak een zondagsconcert gehouden. Zondag 31 maart organiseert de Lionsclub in samenwerking met de Alkmaarse band The Blouzz een fantastische bluessessie in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee. De band The Blouzz zal tweemaal 45 minuten moddervette blues ten gehore brengen. Een optreden waarbij het onmogelijk is om stil te blijven zitten en waarvan men nog dagen zal nagenieten. Het concert begint om 14.00 uur, het kerkje is vanaf 13.30 uur open. In verband met de beperkte beschikbaarheid is reserveren gewenst. Kaarten à € 20,- zijn te bestellen via lionsbesconcert@gmail.com. De Lionsclub ontvangt gasten met koffie en thee; de opbrengst is bestemd voor de isolatie van het rieten dak.

Bergense Billy schittert op NK

Billy de Munk in actie tijdens het NK. (Foto: Aangeleverd)

UTRECHT - De talentvolle kunstrijdster Billy de Munk heeft op het Nederlands kampioenschap kunstrijden op de schaats op de Utrechtse Vechtsebanen een prachtige bronzen plak behaald.

De veertienjarige Bergense kwam uit in de categorie Basic Novice B. Ze reed zoals altijd met veel passie en voerde bovendien de technische elementen uitstekend uit. Met een nieuw persoonlijk record van 27 punten gaf ze haar derde plaats extra glans.

AIJC

Billy was een van de zeven schaatsers die de Alkmaarse IJsclub (AIJC) vertegenwoordigden in Utrecht. Ze draaide een mooi seizoen, met meerdere podiumplaatsen, en mag vanwege die uitstekende resultaten volgend seizoen een categorie hoger uitkomen.

IJsshow

De wedstrijdrijders van de AIJC trainen in Alkmaar onder Marcus Deen, meervoudig Nederlands kampioen kunstrijden en EK- en WK-rijder. De choreografieën zijn in handen van Terry Banghart, voorheen soliste bij Holiday on Ice en Ice Capades. De komende weken trainen de rijders voor de jaarlijkse spectaculaire ijsshow, zaterdag 6 en zondag 7 april op ijsbaan De Meent Bauerfeind. Thema van de show is dit jaar 'Heroes'.

Alkmaar gastheer van Europese kampioenschappen wielrennen 2019

Niki Terpstra won in 2018 de Ronde van Vlaanderen. (Foto: Cor Vos)

ALKMAAR - De gemeente Alkmaar gaat in samenwerking met de Europese Wielerbond (UEC) de Europese kampioenschappen wielrennen in 2019 organiseren. Deze worden van 7 tot en met 11 augustus in Alkmaar en omgeving verreden.

Ten Dam en Terpstra ambassadeurs

De Europese kampioenschappen zijn tevens de start van het programma 'Alkmaar Fietst'. Dit is een breder plan om de Alkmaarse fiets- en wielerinfrastructuur te verbeteren en het fietsen verder te stimuleren. Wethouder Dijkman is buitengewoon blij met de toewijzing: "Alkmaar en haar regio wordt hiermee op de kaart gezet wat goed is voor de economie van de regio Alkmaar en prachtig voor de wielersport in Nederland. Laten we er als Alkmaarders samen met de regio, de Europese wielerbond en de vele vrijwilligers een prachtig evenement van maken".

Ambassadeurs

Vincent Thijssen, directeur Alkmaar Sport: ''Dankzij deze fijne samenwerking zijn wij erin geslaagd om de Europese Kampioenschappen Wielrennen naar Alkmaar te halen. Een mooie toevoeging is het ambassadeurschap van onze internationale wielerhelden en échte Noord-Hollanders, Laurens ten Dam en Niki Terpstra."

'Supertrots'

"Wij zijn supertrots dat het Europese kampioenschappen Wielrennen naar Alkmaar komt en we zijn al druk bezig om het parcours te testen en uit te zetten'', aldus Laurens ten Dam en Niki Terpstra.

Nieuw onderdeel

Naast de al bekende onderdelen, is dit jaar de Mix Team Relay een nieuw onderdeel die voor het eerst verreden zal worden in Alkmaar. Dat onderdeel staat, evenals de tijdritten voor vrouwen junioren en mannen junioren, woensdag 7 augustus op het programma. Donderdag 8 augustus worden de tijdritten gereden in de categorieën vrouwen en mannen -23 en vrouwen en mannen Elite.

Klapper

De wegwedstrijd voor de junioren (mannen én vrouwen) staat vrijdag 9 augustus op de planning. Zaterdag 10 augustus rijden de mannen tot 23 jaar en de elitevrouwen hun wegrace en het evenement wordt zondag 11 augustus afgesloten met de wegwedstrijd voor vrouwen tot 23 jaar en de klapper van het evenement: de wegrace voor de elitemannen.

Teleurstellend verlies van Egmondia

Egmondia speelde tegen Purmerend een teleurstellende wedstrijd en verloor met 1-2. (Foto: Egmondia)

EGMOND AAN ZEE - In een wedstrijd waarin gewonnen had moeten worden en ook had gekund, heeft Egmondia het volledig laten afweten. Vooral de passie, strijd en inzet die de Egmonders vaak kenmerken was in dit duel volkomen afwezig. Op een enkele uitzondering na, met name Marc Min probeerde met zijn speelwijze een voorbeeld te zijn voor zijn ploeggenoten.

Helaas zonder resultaat. Al in de tiende minuut van de wedstrijd keek Egmondia tegen een 0-1 achterstand aan. Carlo Smit, de anders zo solide en vastberaden verdediger vatte een persoonlijk duel te licht op, waardoor er onnodig balverlies ontstond. De bal kwam bij de totaal ongedekte Robin Stevens en deze schoot onberispelijk raak. Na deze tegenvaller was het voor Egmondia zaak om snel in de wedstrijd terug te keren. Daarbij heb je ook wel eens een beetje geluk nodig en ook dit ontbeerde de ploeg van Jos Mouwes. Een fantastisch schot van Marc Min belandde op de lat en een uit de draai ingeschoten bal van Justin Recourt werd miraculeus gestopt door Tim Hoveling.

Gedreven

Na rust kwamen de "derpers" iets meer gedreven uit de kleedkamer, maar echte grote kansen leverde het nog niet op. Ook diende men alert te blijven op de gegroepeerde tegenaanvallen van Purmerend. Toch kwam de gelijkmaker een kwartier voor tijd op het scorebord te staan. Een zeer goed genomen vrije trap van Marc Min werd schitterend ingekopt door Daan Groot. Hierna had Egmondia door moeten drukken. De bezoekers waren de weg even kwijt. Hiervan had de thuisclub moeten profiteren, maar het leek wel of de wil om te winnen er niet was. Zo kon Purmerend toch weer het heft in handen nemen, met vlak voor tijd tot gevolg een aantal corners achter elkaar. Uit de laatste corner kwam de bal na veel trek en duwwerk voor de voeten van een Purmerend aanvaller en deze schoot hard binnen 1-2. Egmondia protesteerde in woord en gebaar naar de scheidsrechter. Deze frustratie leverde Marc Min twee gele kaarten dus rood op, terwijl Marc net tot man of the match was uitgeroepen. Door zijn spel was dit ook meer dan terecht het was alleen jammer dat niet meer spelers deze bezieling hadden, want dan had er meer ingezeten dan deze nederlaag. De les die Egmondia hier uit mag trekken is om volgende week thuis tegen D.T.S vanaf minuut een met volledige inzet en passie aan dit degradatieduel te beginnen, om zo de laatste strohalm te kunnen aangrijpen en mogelijk weer aansluiting te vinden.

Gratis proefles Salsa Cubatellama

Salsa leren kan iedereen. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Dansschool Cuba Tellama houdt maandag 1 april en woensdag 3 april een gratis proefles Salsa voor beginners, vanaf 19.00 uur in Wijkcentrum Daalmeer. Na de proefles kunnen belangstellenden zich inschrijven voor de hele cursus van twaalf lessen die 7 april start. Mensen met ervaring kunnen een proefles afspreken via info@dansschoolcubatellama.nl. Betaling via AlkmaarPas tickets en HuygenPas is mogelijk. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Iedereen kan Salsa-dansen leren, van jong tot oud en ongeacht leeftijd of afkomst. Vanaf de eerste les neemt de professioneel geschoolde docent Alberto bezoekers mee in zijn enthousiasme en al na vier lessen zijn deelnemers in staat om de salsa te dansen! Alle informatie over de dansschool op www.dansschoolcubatellama.nl.

Edwin Evers Band naar A9 Studios

De Edwin Evers Band weet er altijd een feestje van te maken. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - De Edwin Evers Band staat vrijdag 24 mei, na enkele jaren van afwezigheid, weer op het podium van de A9 Studios. Deze avond belooft een supergezellig feestje te worden!

Ruim vijftien jaar geleden is de band rond de razend populaire radio-dj Edwin Evers als muzikale vriendengroep gestart. Sindsdien treedt de band op tijdens feesten, evenementen en festivals. Bekend is zij ook als begeleidingsband van vele artiesten en natuurlijk als huisband van de tv-programma's als 'The Voice of Holland' en 'The Voice Kids'. Het optreden start om 21.30 uur en zal negentig minuten duren en de afterparty wordt verzorgd door DJ Jacco Silver. Tickets kosten € 27.50. Er zijn ook VIP-tickets beschikbaar. Meer weten? Neem dan een kijkje op www.bobs.nl. Wees er snel bij, want op is op!

9 / 12

Dossier 'recreatiewoningen' loopt op schema

REGIO - Provincie Noord-Holland heeft de gemeente Bergen nadrukkelijk verzocht om actief op te treden tegen de permanente bewoning van recreatiewoningen. Binnen twee jaar moet de gemeente hebben opgetreden tegen alle permanente bewoning van recreatiewoningen. Ieder kwartaal rapporteert het college van B&W over de voortgang. De vierde kwartaalrapportage is op 13 maart aan de gemeenteraad gestuurd. Burgemeester Hafkamp heeft de rapportage ook met de provincie gedeeld: "Ik ben tevreden met hoe het traject tot nu toe verloopt. We lopen op schema."

'Ik ben tevreden hoe het traject verloopt'

De handhaving wordt in delen opgepakt. Dat betekent dat ieder kwartaal een deel van de handhaving van de 409 adressen wordt gestart. In het vierde kwartaal van 2018 is de controle op de eerste vier bundels van adressen voortgezet. In totaal bevatten deze bundels 297 adressen. In het derde kwartaal zijn er daar al 68 van afgevallen.

Kwartaal

In het vierde kwartaal zijn er nog eens 150 afgevallen. Voor deze recreatiewoningen bestaan geen of niet genoeg aanwijzingen dat deze permanent bewoond worden.

Handhaving

In het derde kwartaal zijn veertien vooraankondigingen verstuurd. Op twee van de aangeschreven adressen is de overtreding ongedaan gemaakt. Voor negen adressen kon een last onder dwangsom worden verzonden. Voor 27 adressen uit het onderzoek van het vierde kwartaal kan ook een vooraankondiging worden verstuurd.

Vergunningen en gedogen

Er zijn negen aanvragen ontvangen voor een tijdelijke omgevingsafwijkingsvergunning. De zijn in nog behandeling. Op de vijf gedoogbeschikking die zijn aangevraagd zijn er twee toegekend en is er een geweigerd.

De overige twee zijn nog in behandeling. Samenvattend zijn er nu 297 van de 409 adressen behandeld. Daarvan zijn er 208 afgevallen (geen handhaving vereist), zijn er 35 in handhaving en zijn er nog 54 in onderzoek.

Om alle vragen en correspondentie op een plek te bundelen, heeft de gemeente een e-mailadres opengesteld, projectrecreatiewoningen@bergen-nh.nl .