Kennemerland op zondag

16 juni 2019

Kennemerland op zondag 16 juni 2019


Bewonersavond grafiet op 19 juni

Nederland. IJmuiden, 7 mei 2012. Tata Steel, hoogovens, industrie, luchtvervuiling, natuur, milieu, vervuiling, leefbaarheid, Foto : Martijn Beekman/©provincie Noord-Holland (Foto: Martijn Beekman)

WIJK AAN ZEE - De Provincie Noord-Holland organiseert op 19 juni een informatieavond voor bewoners van de IJmond over grafietregen en gezondheid.

Het RIVM en gedeputeerde Milieu zijn op deze avond aanwezig om vragen over de rapportage 'Inschatting gezondheidsrisico's grafietregen in Wijk aan Zee' te beantwoorden. De GGD Kennemerland is aanwezig voor vragen over gezondheid in de leefomgeving met betrekking tot grafietregens. De provincie, het RIVM en de GGD Kennemerland begrijpen dat er veel vragen zijn naar aanleiding van het nieuws over de grafietregen deze week. Daarom organiseert de provincie op 19 juni de bewonersavond. Locatie en tijdstip van de bewonersavond worden nog bekendgemaakt.

Als u in de tussentijd al vragen heeft over het rapport, dan kunt u het RIVM bereiken op 030-274 9111 en info@rivm.nl. Als u vragen heeft over uw gezondheid, dan kunt u contact opnemen met de GGD Kennemerland (023-515 9500). Voor vragen contact opnemen met de provincie op grafietregen@noord-holland.nl.

Zomerspektakel zoekt technische vrijwilligers

BEVERWIJK - Wegens het grote succes van de voorgaande jaren zal Stichting Welzijn Beverwijk in samenwerking met het Centrum voor de Kunsten en het Kennemer Theater ook dit jaar een Zomerspektakel organiseren met als thema uitdaging. Het Zomerspektakel zal dit jaar plaatsvinden in de eerste week van de zomervakantie op dinsdag 16 juli, woensdag 17 juli en donderdag 18 juli tussen 10.00 en 15.00 uur op het Kerkplein in Beverwijk. Kinderen uit Beverwijk en Wijk aan Zee kunnen deze dagen ook deelnemen aan technische activiteiten, denk aan techniekdozen en bibberbotjes maken, zie hiervoor op YouTube de uitleg van bibberbotjes. ''We zoeken nog enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om kinderen te begeleiden en/of een van deze activiteiten met ze te doen op een van deze dagen of op alle drie de dagen'', aldus de organisatie. Lijkt het je wat om een of drie dagen dit spektakel mede mogelijk te maken, stuur een email naar judith@welzijnswb.nl

'Koninklijke' voor De Kennemers

Wethouder Erol (links) en voorzitter Balder. (foto aangeleverd)


BEVERWIJK - De Kennemers heeft een Koninklijke Erepenning ontvangen tijdens de jaarlijkse medewerkersavond. ''Deze penning is voor hen en voor alle medewerkers die we in de afgelopen honderd jaar hebben gehad'', zegt een trotse voorzitter Jaap Balder.

De Beverwijkse voetbalclub vierde in december het eeuwfeest en heeft bij gelegenheid de erepenning aangevraagd. Koning Willem-Alexander heeft zelf positief besloten over het toekennen van de penning, vandaar het predicaat koninklijk. ,,Het symboliseert het respect en de waardering die de koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger'', is de officiële uitleg.

Alleen verenigingen, stichtingen of instellingen die vijftig jaar zijn of een meervoud van 25 jaar, kunnen de penning aanvragen. Zover de gemeente kan nagaan, is De Kennemers de enige vereniging in Beverwijk die 'm heeft. De Kennemers is ook de oudste voetbalclub van Beverwijk. Al scheelt het weinig met SV Beverwijk die afgelopen maart een eeuw bestond. De grote buurman DEM volgt over drie jaar.

Voor De Kennemers was het gisteravond in ieder geval een mooi moment, zegt Balder. Op de medewerkersavond krijgen de vrijwilligers gratis een hapje en drankje, aangeboden door het bestuur. Het gaat om een groep van 65 medewerkers. ,,We hebben een vaste kern. Ik maak me daar ook geen zorgen over'', aldus Balder, die ook blij is dat het bestuur weer helemaal compleet is. ''De organisatie staat als een honderdjarig huis. De Kennemers hoort echt bij Beverwijk.''

Insectenhotel in de Baak

Kom 26 juni naar de Baak voor het maken van een insectenhotel. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Op woensdagmiddag 26 juni kun jij bij Kinderboerderij de Baak een insectenhotel maken. Dat is niet alleen leuk om te doen, als je het insectenhotel thuis ophangt, help je insecten daar enorm mee.

Met een insectenhotel lok je insecten die nuttig kunnen zijn voor belangrijke taken in onze tuinen; ze zorgen voor bestuiving en zijn natuurlijke bestrijders. Toch hebben zij het moeilijk. Wil jij ze ook helpen?

Kom dan naar de Baakbelevenis en zet je eigen insectenhotel in elkaar! Hang het insectenhotel thuis op een hoge, zonnige plek en help mee onze natuur te verbeteren.

Plaatsen

Vanwege het beperkte aantal plaatsen is het noodzakelijk om je voor deze activiteit op te geven. Aanmelden kan via www.nmebeverwijkheemskerk.nl/aanmelden. Je kunt starten om 15.00 uur of om 16.00 uur. Deelname is gratis. Het adres van Kinderboerderij De Baak is Westerhoutweg 18, 1942 HK Beverwijk.

PlusBus naar Texel

BEVERWIJK - Dinsdag 18 juni met de PlusBus naar Texel. In het schilderachtige Oudeschild wordt er geluncht. Op dinsdag 25 juni rijdt de chauffeur naar Weesp voor een rondvaart met De Vuurlinie, een varend huis. Voorafgaand wordt er geluncht. Voor uitgebreide informatie, inschrijven en/of het ontvangen van de "Wijk-Uit" editie kunt u contact opnemen met BeverwijkvoorElkaar van Stichting Welzijn Beverwijk via telefoonnummer 0251 22 22 22 op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur.

Haringparty in Café Lokaal

De formatie Dolorosa. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Zondagmiddag 16 juni is het weer zover; de jaarlijkse haringparty in Café Lokaal in Heemskerk. Tevens een optreden van Dolorosa. De haringparty is om 13.00 uur, Dolorosa zingt om 15.00 uur.

OldStars walking handball bij DSS

Walking handball ook voor u? (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Op naar een leven lang handbal voor iedereen. Handbal zonder te rennen en zonder fysiek contact is minder blessuregevoelig. OldStars walking handball is een variant van handbal waarbij niet wordt hardgelopen. DSS biedt dit aan. Daarnaast wordt er met een zachtere handbal gespeeld op een kleiner veld. Het is daarom uitermate geschikt voor 55-plussers die op een gezonde manier willen bewegen. OldStars walking handball is geschikt voor zowel oud-handballers als mensen die nog nooit gehandbald hebben. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. Het Nationaal Ouderenfonds is landelijk kartrekker van de spelvorm en DSS omarmt dit initiatief.

Om kennis te maken met OldStars walking handball organiseert DSS een try-out op sportcomplex Assumburg op woensdagochtend 26 juni (10.00-12.00u). Deelname is gratis. Opgeven bij Joyce van Tunen via: jvantunen@teamsportservice.nl/ 0251-254740.

SamenLoop voor Hoop Beverwijk

Iedereen is klaar voor de tweede SamenLoop voor Hoop Beverwijk. Foto Benno Zuidenga

BEVERWIJK - Op 22 en 23 juni wordt in Beverwijk de tweede SamenLoop voor Hoop georganiseerd. Een SamenLoop voor Hoop is een 24 uurs wandelestafette, waarmee teams in deze 24 uur zoveel mogelijk geld proberen op te halen voor het goede doel, het KWF. De SamenLoop wordt gehouden in het Vondelkwartier van Beverwijk, deelnemers lopen een kleine ronde rondom een evenemententerrein.

''Omdat we het leven willen vieren dit weekend, bieden wij een mooi programma aan voor iedereen op dit evenemententerrein!'', aldus de organisatie. Vanaf 14.00 uur zijn er verschillende optredens van lokale bandjes, zijn er workshops, is er een verloting, is er gedacht aan de inwendige mens, is er een speciale kinderhoek met tal van attracties, zijn er marktkramen en is er een speciale tent voor ereleden.

KinderLoop

Op zondag 23 juni is er om 11.00 uur een speciale KinderLoop, kinderen uit de regio lopen dan 24 minuten (ipv 24 uur) en hebben dan ook via allerlei acties geld opgehaald voor het goede doel. De kinderen mogen zelf beslissen waar het opgehaalde geld van de KinderLoop aan besteed wordt. Er zijn momenteel 27 teams ingeschreven en de teller van deelnemers loopt richting de 500.

De organisatie raadt bezoekers aan met de fiets of lopend te komen en kan nog altijd vrijwilligers gebruiken, aanmelden: beverwijk@samenloopvoorhoop.nl. Alle relevante info: www.samenloopvoorhoop.nl/beverwijk.

Circus Sijm bij Meerstate

HEEMSKERK - Bij Meerstate aan de Mozartstraat 91 in Heemskerk - onderdeel van de stichting Viva Zorggroep - komt Circus Alexander Sijm weer langs. Dat zal gebeuren op woensdag 26 juni. Het circus geeft dan drie optredens en wel van 11.00 tot 12.00 uur, van 13.30 tot 14.30 uur en van 15.30 tot 16.30 uur. Alle afdelingen en naaste locaties van de Viva Zorggroep zijn geheel betrokken bij de komst van het circus.

Beweeg je fit in De Stut

HEEMSKERK - Op dinsdag 18 juni kunt u in Ontmoetingscentrum De Stut aan Maasstraat 3 in Heemskerk van 13.30 tot 14.30 uur meedoen met een uurtje sporten op muziek. Onder leiding van Trudie van Ommeren gaat u zo fit de zomer in. Deelname bedraag €3,00 per keer, inclusief koffie of thee. Meer informatie vindt u op www.destut.nl, aan de balie of bel: 0251 248648.

Indringende voorstelling over dementie in De Luifel

In De Luifel is een solovoorstelling te bezoeken over dementie. (Foto: PR)

HEEMSTEDE - Nobilis Thuiszorg verzorgt woensdag 19 juni om 14.00 uur een themamiddag in De Luifel aan de Herenweg 96 met een voorstelling over dementie.

'Is dat uw moeder' door Marijke Kots

Steeds meer mensen krijgen in hun nabijheid te maken met dementie. Het is heftig om dat in de eigen omgeving mee te maken. Woorden die bij dit proces passen, zijn angst, verlies, acceptatie en schaamte.

De bekende Haarlemse theatermaker Marijke Kots speelt op deze Nobilis Thuiszorg themamiddag haar solovoorstelling 'Is dat uw moeder?', een voorstelling over de moeite en schaamte die sommigen voelen bij het dementeringsproces van een dierbare. In dit geval, wat er gebeurt met de dochter als zich bij haar moeder de ziekte van Alzheimer openbaart.

Daarna is er ruimte om met elkaar na te praten onder het genot van een gezellig drankje. De indrukwekkende middag wordt aangeboden door Nobilis Thuiszorg. Toegang is vrij. Aanmelden is gewenst en kan via info@nobilis.nl of 023-5100333.

Nobilis is gericht op mensen die de wens hebben comfortabel thuis te willen blijven wonen, die het ervaren van comfort als tweede natuur hebben en persoonlijke aandacht op prijs stellen. Voor hen bieden wij particuliere thuiszorg aan. Nobilis bezit de expertise en de creativiteit om samen met u invulling te geven aan deze particuliere thuiszorg. "Wij geloven dat gelukkig ouder worden schuilt in persoonlijke vrijheid, respect en kwaliteit van zorg. Waarin ieders talenten, karakter en eigenaardigheden worden gekoesterd."

www.nobilis.nl

3500 kilometer dwars door Australië

Studenten rijden in een zonneauto in Australië en komen dit vertellen in de bieb van Heemskerk. (Foto: Hans-Peter van Velthoven)

HEEMSKERK - In negen jaar tijd 7 keer wereldkampioen. Hoe doen de studenten van de TU Delft dat? Zij komen het zelf vertellen. En wel op woensdag 19 juni in de bibliotheek in Heemskerk.

Vattenfall Solar Team wil wereld inspireren op high-end technologie

Het Vattenfall Solar Team heeft als doel de wereld te inspireren op het gebied van high-end technologieën en het promoten van duurzaamheid door het gebruik van duurzame energie. Dit willen zij bereiken door te winnen op verscheidene Solar Challenges zoals de Bridgestone World Solar Challenge in Australië of de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Het team heeft dan ook maar één doel: de wereldbeker weer mee naar Delft nemen.

Duurzame toekomst

De combinatie van high-end technologie, duurzame energie en de spanning van de race geeft de visie van het team perfect weer: zij racen om de huidige mogelijkheden op het gebied van techniek te laten zien en te inspireren tot een duurzame toekomst.

Woensdag 19 juni in bibliotheek Heemskerk

Tijdens deze presentatie vertelt een teamgenootje van het huidige team over de geschiedenis van solar team, krijg je een sfeerimpressie van de afgelopen races en worden er uiteraard vragen beantwoord. De presentatie is in de bibliotheekvestiging Heemskerk, aanvang 20.00 uur. Entree €10, bibliotheekleden €7,50.

Gevolgen van prostaatkankerbehandeling: er is wat aan te doen ..

Afina Glas: "Het was mijn keuze om meer te bieden dan alleen de medische kant." (Foto: Indra Rooijens)

ZAANDAM - "Het meest fantastische in mijn werk is als je mensen zowel fysiek als emotioneel weer op de rit krijgt en ze hun leven terug kan geven". Dr. Afina Glas is uroloog en seksuoloog in het Zaans Medisch Centrum. Ze is gespecialiseerd in behandelingen voor de gevolgen van prostaatkankeroperaties, met name erectiestoornissen en urineverlies, en één van de weinigen in Nederland die erectie- en sluitspierprotheses mag implanteren. 'Er is erg veel mogelijk, maar belangrijk is wel dat deze problemen uit de taboesfeer komen en dat er door de patiënt of zijn partner hulp wordt gezocht.'

'In de prostaatkankerbehandeling gaat het allereerst om het oncologisch resultaat', vertelt Glas. 'Het meest belangrijk is dat de kanker uiteindelijk weg of onder controle is. Daarna pas, en dat kan één of twee jaar later zijn, staat men stil bij de gevolgen van de behandeling en het effect daarvan op hun leven.'

Jaarlijks worden zo'n 7000 mannen behandeld tegen prostaatkanker. Hiervan heeft 70 tot 100 procent na de operatie last van erectiestoornissen en zo'n vijf procent houdt er in meer of mindere mate urineverlies aan over.

Erectie opwekken

Wanneer alle gangbare behandelingen van erectiezwakte hebben gefaald kan er worden gekozen voor een erectieprothese. Middels een implantaat kan de patiënt een erectie krijgen, wanneer hij wil en zo lang hij wil. Dat wil niet zeggen dat het voor Glas altijd de oplossing is. 'Het mechanisch herstel van de erectie is vaak niet de enige sleutel naar het hervinden van seksueel plezier en intimiteit.'

Meerwaarde als seksuoloog

Dat zij tevens seksuoloog is heeft in haar vak zeker een meerwaarde. 'Het was mijn bewuste keus om meer te bieden dan alleen de medische kant. Een erectiestoornis kan een wig drijven binnen een relatie. Zeker bij een ingreep als de penisprothese moet er aandacht zijn voor de emotionele aspecten, en de partner moet erbij betrokken worden. Anders is er grote kans dat mensen niet tevreden zijn over de behandeling. En het is juist zo mooi als je mensen weer een beetje bij elkaar krijgt en ze weer intimiteit kunnen delen. Liefst zoals zij dat zelf willen.'

Kwaliteit van leven

Glas is tevens gespecialiseerd in de sluitspierprothese, een implantaat dat de sluitspier kunstmatig herstelt. Vaak verdwijnt het urineverlies na de operatie wanneer de bekkenbodemspieren sterker worden, maar wanneer dat niet het geval is trekt het een zware wissel op de kwaliteit van leven. 'Veel patiënten komen op een gegeven moment de deur niet meer uit', geeft Glas aan. 'Ze dragen 'inleggers', ze schamen zich en zijn feitelijk hun leven kwijt. En dat hoeft niet.'

Emotioneel moment

Wanneer de sluitspierprothese is aangebracht heeft de patiënt weer zelf controle over de blaas. Door het indrukken van een klein balgje in de balzak opent de sluitspier waardoor de patiënt goed kan plassen. De sluitspier sluit zich automatisch na een minuut. Na plaatsing van de prothese moet de patiënt vier tot zes weken wachten tot het kan worden geactiveerd. Glas: 'Dan komen ze hier terug, voor wat ik noem: 'pompje activeren' en wachten we tot ze moeten plassen. Dat is zo'n mooi en emotioneel moment. Het is de meest bevredigende behandeling die je mensen kunt bieden. Er is zoveel mogelijk om het op te lossen en de regie over je leven terug te krijgen.'

Unieke positie ZMC

Het team urologen in het Zaans Medisch Centrum neemt door de aanvullende specialismen zoals de erectie- en sluitspierprotheses, maar ook in plasbuisvernauwingen en neuromodulatie bij urineverlies, in de zorg een unieke positie in. Het ZMC is het enige ziekenhuis in de regio Noord Holland en Amsterdam dat de erectieprothese mag uitvoeren, dit in samenwerking met het Amsterdam UMC. Ook de sluitspierprothese wordt binnen de regio veelal door het ZMC gedaan.

Dankzij dit brede behandelpalet komen patiënten uit veel andere ziekenhuizen uiteindelijk terecht in het ZMC en verwijzen steeds meer urologen patiënten met erectiestoornissen en urineverlies door.

Kinderen altijd het meest op hun plek in 'gewoon' gezin

Een kind gedijd het beste in een normale gezinssituatie. (Foto: Kenter Pleegzorg)

REGIO - Kinderen zijn het meest op hun plaats in een omgeving die zoveel mogelijk lijkt op een natuurlijke gezinssituatie als ze voor korte of wat langere tijd, om de één of andere reden niet thuis kunnen wonen. Dat is nu ook landelijk het uitgangspunt. En omdat kinderen onder de 12 jaar het beste opgevangen kunnen worden in een gezin in plaats van binnen een leefgroep of in een kindertehuis, stijgt het aantal kinderen dat op zoek is naar een (tijdelijke) plek in een stabiel gezin nog altijd.

Kenter Jeugdhulp zoekt pleeg- en projectgezinnen

Daarom is Kenter Jeugdhulp dringend op zoek naar pleeg- en projectgezinnen. Naar mensen die ondanks hun eigen drukke leven de ruimte hebben om een kind dat (even) niet thuis kan wonen, opvang te bieden. Dat kan kortdurend, langdurend of af en toe een weekend zijn, want er zijn veel verschillende vormen van Pleegzorg.

Een projectgezin biedt voor korte (ongeveer een jaar) of langere tijd één of twee jeugdigen binnen het eigen gezin specifieke opvoeding en begeleiding. In het laatste geval krijgt de opvoedouder een parttime dienstverband aangeboden.

Kenter Jeugdzorg is een gespecialiseerde instelling voor jeugdhulp die (onder andere) verschillende soorten pleegzorg biedt aan jeugdigen en hun ouders in de regio IJmond, Kennemerland, Haarlemmermeer en Amstelland. Kenter Jeugdhulp begeleidt zo'n 325 pleegouders en hun pleegkinderen. Meer weten over de verschillende varianten van jeugdhulp in gezinsvormen? Kijk op www.kenterjeugdhulp.nl.

Geef mening over wonen in Beverwijk en Heemskerk

BEVERWIJK/HEEMSKERK – Wethouder Krijn Rijke (Heemskerk) en wethouder Serge Ferraro (Beverwijk) lanceerden 11 juni 2019 in Ontmoetingscentrum de Stut in Heemskerk een mobiele zuil waar inwoners hun mening kunnen geven over het wonen in Beverwijk of Heemskerk. De gemeenten Beverwijk en Heemskerk stellen dit jaar gezamenlijk hun nieuwe woonbeleid (de woonvisie) voor de komende jaren op. Alle inwoners van beide gemeenten krijgen daarbij de gelegenheid om hun mening te geven, door middel van het beantwoorden van stellingen bij vier mobiele zuilen verspreid over de gemeenten.

Bij elke zuil vindt u 8 kaartjes: 7 stellingen en 1 open vraag. De stellingen en de open vraag kunt u beantwoorden en invullen. De zuil ziet eruit als een huis, mét brievenbus. In de brievenbus van de zuil post u vervolgens de ingevulde kaartjes.

Met de stellingen geven de inwoners aan wat zij belangrijk vinden voor de nieuwe woonvisie. Bijvoorbeeld; voor welke doelgroepen op de woningmarkt moeten er de komende jaren woningen worden gebouwd; starters, gezinnen, ouderen en/of andere doelgroepen? En om welke typen woningen gaat het daarbij (huur of koop, eengezinswoningen of appartementen)? Hoe willen we omgaan met duurzaamheid en het langer zelfstandig wonen.

Diverse locaties

U vindt de zuilen met stellingen vanaf 11 juni op de volgende locaties: Gemeentehuis Heemskerk en Beverwijk, Ontmoetingscentrum de Stut in Heemskerk en Dorpshuis de Moriaan in Wijk aan Zee.

Maar de zuilen verhuizen de komende weken ook naar andere locaties. Op de gemeentelijke websites wordt u op de hoogte gehouden van de actuele locaties.

Nieuwe woonvisie

Naast de zuilen met stellingen, kunt u ook online uw mening geven via www.companen.nl/onderzoek/hebe. Alle reacties worden door de gemeenten meegenomen bij het opstellen van de nieuwe woonvisie. Adviesbureau Companen begeleidt de gemeenten bij het opstellen van de woonvisie.

In de visie wordt het gemeentelijk woonbeleid beschreven als het gaat om o.a. de nieuwbouwopgave, het verduurzamen van bestaande woningen, de opgave voor de sociale huursector en het langer zelfstandig wonen. De verwachting is dat de nieuwe woonvisie eind 2019 gereed zal zijn.

Zwemvierdaagse bij zwembad de Waterakkers

Zwemmen is gezond voor jong en oud. (Foto: PR)

HEEMSKERK - Van maandag 15 t/m donderdag 18 juli 2019 kunt u tussen 17:00-19:00 uur weer gezellig baantjes trekken tijdens de Nationale Zwem4daagse bij Zwem- en Sportcentrum de Waterakkers.

Voor slechts € 12,85 heeft u al 4 dagen zwemplezier. Dagelijks zwemt u een afstand variërend van 250 tot 500 meter.

Kinderen t/m 10 jaar en 65-plussers mogen dagelijks 250 meter zwemmen (totaal 1.000 meter) en iedereen vanaf 11 jaar moet dagelijks 500 meter zwemmen (totaal 2.000 meter).

Vrijkaart bon cadeau

Om van dit sportieve festijn een nog groter feest te maken, geven wij elke deelnemer een 2 halen = 1 betalen vrijkaart bon cadeau. Nog meer reden om gewoon mee te doen.

Ook ontvangt iedere deelnemer op donderdag 18 juli 2019 een medaille voor alle inspanningen. Inschrijven kan bij onze receptie t/m donderdag 11 juli 2019.

Adresgegevens

Het zwembad biedt iedereen, van jong tot oud die heerlijk wil spetteren, spelen, zwemmen, glijden, bubbelen en ontspannen ongekend zwemplezier.

Zwembad de Waterakkers, Kerkweg 217, Heemskerk, t: (0251) 23 29 79, e: info.waterakkers@sportfondsen.nl

3 dagen unieke Twentse gastvrijheid

Reis af naar Twente en ontdek de schitterende natuurpracht van dit gastvrije stukje Nederland. (Foto: aangeleverd)

Lezersactieprijs € 99,- p.p.

Reis af naar Twente en ontdek de schitterende natuurpracht van dit gastvrije stukje Nederland met verblijf in het gemoedelijke 3-sterren Landhotel 't Elshuys in Albergen. Een ideale locatie om te genieten van de prachtige natuur en de Twentse gastvrijheid.

Het gemoedelijke 3-sterren Landhotel 't Elshuys in Albergen. (Foto: aangeleverd)

Het sfeervolle hotel is landelijk gelegen in Twente en een ideale uitvalsbasis voor het maken van prachtige fiets- of wandeltochten door het Twentse coulisselandschap. Weiden, bossen, beken en watermolens wisselen elkaar af in een prachtig glooiend landschap met schitterende vergezichten. In het nabijgelegen kunststadje Ootmarsum kan een bezoek worden gebracht aan een van de vele kunstgalerieën of het Openluchtmuseum.

Unieke lezersaanbieding

2x overnachting in een tweepersoonskamer, 2x uitgebreid Twents ontbijtbuffet, 2x een heerlijk 3-gangen keuze diner, 1x gratis gebruik sauna, 1x gratis gebruik massagestoel. Gratis Wifi en parkeren. Koffie- en theefaciliteiten aanwezig.

Adviesprijs: € 129,- p.p.

Lezersactieprijs € 99,- p.p.

Informatie en reserveren: www.goedverblijf.nl/rodi9h, telefonisch 085-4899019 (ma. t/m vr. 09.00-7.30 uur, za. 10.00-16.00 uur), reisnummer rodi9h.

Genoemde prijzen zijn p.p. o.b.v. 2 personen per kamer, excl. verblijfsbelasting à € 1,50 p.p.p.n. en € 9,50 reserveringskosten per boeking.

Te boeken t/m 20-12-2019.

Wandelen door historisch Heemskerk

Ook over dit pand op de hoek Verherentstraat-Kerklaan is veel te vertellen. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Piet van Zwieten, bestuurslid van de Historische Kring Heemskerk, weet (bijna) alles van de cultuurhistorische bezienswaardigheden in het dorpscentrum.

Vrijdag 21 juni neemt hij iedereen die dat wil mee langs panden en plekken die de moeite van het bekijken waard zijn. Van Zwieten vertelt beeldend wat er allemaal met het pand gebeurd is en wat de geschiedenis ervan is.

Om er beeldend over te vertellen. Een echte dorpswandeling dus. Beginpunt is het Historisch Huis van de HKH aan de A. Verherentstraat.

Om 14.00 uur is er eerst een kopje koffie of thee en een kwartiertje later start de wandeling. Na afloop is er gelegenheid om bij de HKH nog wat na te praten.

Deltaplan voor bereikbaar Nederland

Bereikbaar zijn is cruciaal. (Foto: Adobe Stock)

REGIO - De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobiliteit anders worden ingericht. De Mobiliteitsalliantie doet hiervoor concrete voorstellen, waarbij de reiziger en het vervoer van goederen centraal staan. Dit levert onze maatschappij jaarlijks tot 18 miljard euro per jaar aan maatschappelijke waarde op.

De bereikbaarheid in Nederland staat ernstig onder druk. Ook ontstaan er knelpunten op het gebied van leefbaarheid, betaalbaarheid en (verkeers)veiligheid. Daar komt bij dat de afgelopen tien jaar tot 4 miljard euro per jaar minder wordt uitgegeven aan mobiliteit. "Als wij het tij niet keren loopt Nederland vast, stijgt het aantal zwaargewonde verkeersslachtoffers tot 2030 met meer dan 45% en worden klimaat- en milieudoelstellingen niet gehaald. Om dit te voorkomen moeten we flexibeler kunnen zijn in ons reis- en vervoersgedrag, waardoor meer ruimte ontstaat en makkelijker kan worden gereisd en vervoerd", aldus de Mobiliteitsalliantie.

Deltaplan Mobiliteit

Er is een omslag nodig, die alleen kan worden bereikt met intensieve samenwerking tussen alle vervoerspartijen. Dit gedeelde gevoel van urgentie heeft 25 vervoerspartijen ertoe bewogen om de handen ineen te slaan binnen de Mobiliteitsalliantie. Voor het eerst trekken vertegenwoordigers uit álle hoeken van de mobiliteit samen op: van de trein tot de auto, van de fiets tot de vrachtwagen. Zij hebben onlangs het Deltaplan Mobiliteit gepresenteerd. Een blauwdruk voor de toekomst van ons mobiliteitssysteem.

"De kracht van het Deltaplan is dat het de mobiliteit als één samenhangend geheel benadert. Er wordt niet alleen gekeken naar de behoefte aan bereikbaarheid, maar ook naar de klimaatambities van het kabinet, naar ruimtelijke vraagstukken, verkeersveiligheid en de energietransitie. Omdat mobiliteit in 2030 naar alle waarschijnlijkheid een vraaggestuurde dienst zal zijn, staan de reiziger en goederen in het Deltaplan centraal. Die moeten zich zonder belemmeringen duurzaam, veilig, betaalbaar en comfortabel kunnen verplaatsen zonder vertragingen en er moet keuze zijn uit alle beschikbare vervoersmodaliteiten. Dit vraagt om een integrale koppeling van de verschillende verkeers- en vervoerssystemen", laat de Mobiliteitsalliantie weten.

De mobiliteit wordt hiermee fundamenteel anders ingericht. Zo wordt de aanleg van personen- en goederenhubs aan de randen van steden en het landelijk gebied gestimuleerd. Deze hubs zijn vervoersknooppunten waar diverse vervoermiddelen bij elkaar komen.
Ook wordt ingezet op een eerlijk belastingsysteem waarbij de motorijtuigenbelasting (MRB) en aanschafbelasting op personenauto's (BPM) plaatsmaken voor een vlak tarief per gereden kilometer.

Daarnaast is in het Deltaplan veel aandacht voor het concept van Mobility as a Service (MaaS), dat de keuzevrijheid en flexibiliteit voor reizigers en vervoerders verbetert.

Nog meer aandacht voor veiligheid en comfort

HEEMSKERK - Subaru heeft de Outback, zijn ruime crossover, aangepast. Het model won aan luxe en is nog veiliger geworden. Gebleven zijn de brede inzetbaarheid, het enorme comfort en een zee aan ruimte. Meer goed nieuws: de Outback is met een vanafprijs van € 46.995,- nog steeds uitermate betaalbaar. Subaru-dealer NIESTCAR te Heemskerk heeft het model staan voor een uitgebreide proefrit.

Subaru scherpt Outback-range aan

Wat erg goed is, nog beter maken. Dat was de moeilijke opdracht die de Subaru-technici vorig jaar kregen. Het resultaat van die inspanningen staat per direct in de showroom: de vernieuwde Outback. Het uiterlijk lieten de dames en heren in Japan ongemoeid, onderhuids werd een en ander aangescherpt, waardoor de Outback nog veiliger, completer, luxueuzer en ook zeker begeerlijker is geworden.

Subaru's speerpunt is veiligheid, in 2030 streeft het merk naar 0 verkeersdoden. De Outback en EyeSight in het bijzonder gaan een belangrijke bijdrage leveren om die torenhoge ambitie te realiseren. Voor dit jaar is EyeSight verder verfijnd, waardoor het systeem voetgangers en andere kwetsbare verkeersdeelnemers nog beter ziet en het systeem eerder zal anticiperen op mogelijk gevaar.

Apple

Duidelijk merkbaar, maar ook zichtbaar is het nieuwe infotainmentsysteem (standaard met Apple CarPlay) met nieuwe lay-out en iconen die meer lijken op die van de mobiele telefoon. Ook aangenaam: door gebruik van nieuwe processoren reageert het systeem nog sneller op bewegingen op het 8-inch touchscreen of gesproken commando's. Door toevoeging WiFi kan de auto nu als WiFi-hotspot. Handig als je wilt voorkomen dat het mobiele dataverbruik bij de passagiers de spuigaten uitloopt. Alle aanpassingen maken de Outback nog veelzijdiger en bruikbaarder onder een breed scala aan omstandigheden, inderdaad situaties waar Subaru's excelleren dankzij hun slimme techniek met onder meer standaard permanente vierwielaandrijving, X-mode en CVT-automaat. Hoewel het uiterlijk niet is aangepast, zijn er wel verschillen waarneembaar. De Outback heeft aantal nieuwe metaallakkleuren gekregen: Wilderness Green, Magnetite Gray en Storm Gray. Voor het eerst is ook cognackleurig leer beschikbaar. De uitgebreide uitrusting werd nog rijker dankzij toevoeging van stuurwielverwarming, stoelverwarming achterin en Auto Vehicle Hold, een remsysteem tegen wegrollen. Het bandenspanningscontrolesysteem is ook aangepast waardoor het makkelijker andere banden, bijvoorbeeld winterbanden, herkent.

Aangenaam geprijsd

Het beste nieuws is wel dat de Outback, ondanks zijn uitgebreidere uitrusting en verder verbeterde techniek, nog steeds aangenaam is geprijsd. De Comfort is er vanaf € 46.995,-, de luxueuze Premium kost € 51.195,-. Wie vervolgens nog verwacht een ellelange lijst aan opties te moeten doorploegen om de Outback op smaak te brengen, heeft het mis. Opties zijn er niet. Zelfs metaallak is standaard. Personaliseren van de Outback is natuurlijk mogelijk, de dealer heeft een aantal hoogwaardige accessoires beschikbaar, waaronder een zwarte, kunststof bodykit, die de auto nog stoerder maakt. De nieuwe Outback staat per direct bij Subaru-dealer NIESTCAR te Heemskerk. Een proefrit aanvragen kan via Subarutestdagen.nl.

Nieuw lid KONA-familie

(Foto: Hyundai)

REGIO - Hyundai breidt de populaire KONA-familie uit met een nieuwe milieuvriendelijke versie van de compacte SUV, de KONA Hybrid. Hyundai had al een benzine-aangedreven versie en een volledig elektrisch aangedreven versie van de KONA en daar wordt nu een variant met een efficiënte hybride-aandrijflijn aan toegevoegd. De KONA Hybrid valt bovendien op door tal van technologische verbeteringen, waaronder Hyundai BlueLink® met nieuwe connectiviteitsmogelijkheden, nieuwe SmartSense-veiligheidstechnologieën en geavanceerde infotainmentfuncties. De levering van de nieuwe KONA Hybrid start na de zomer. De prijzen worden op een later moment bekendgemaakt.

De Hyundai KONA Hybrid combineert de voordelen van een zuinige benzinemotor met de trekkracht van een elektromotor. Standaard is de compacte SUV voorzien van een automatische transmissie. Anders dan bij een plug-in hybrideauto is het niet nodig de KONA Hybrid op te laden. De accu laadt automatisch op door de energie die tijdens uitrollen en remmen wordt opgewekt. De nadruk bij de KONA Hybrid ligt dan ook niet op het volledig elektrisch afleggen van grote afstanden, maar op een zo laag mogelijk benzineverbruik.

De benzine-aangedreven KONA verscheen in 2017 op de Nederlandse markt. De KONA Electric volgde vorig jaar.

Voorraaddeals bij Broekhuis Volkswagen

Kom tot en met 30 juni langs in de Broekhuis Volkswagen showroom en profiteer van de eenmaal andermaal voorraaddeals. Ontvang op de voorraadmodellen van de Volkswagen Golf, T-Roc en de Tiguan een korting die oploopt tot wel € 3.500,- . Daar bovenop ontvangt u ook nog eens een inruilpremie van maximaal € 2.000,-.

Is het interieur in de Volkswagen van uw keuze niet helemaal naar wens? Geen probleem! Tijdens de eenmaal andermaal voorraaddeals kunt u een Nappa eco-lederen interieur er achteraf laten inbouwen. Normaal kost deze interieurupgrade € 1.399,- maar nu slechts € 999,-.

Liever eenmaal andermaal.. privé leasen? Dat kan natuurlijk ook. Op de Volkswagen Polo hebben we een scherpe private lease actie. Zo rijdt u al weg in de Polo vanaf € 299,- (o.b.v. 60 mnd / 10.000 km per jaar). Liever een SUV? Vanaf € 369,- (o.b.v. 60 mnd / 10.000 km per jaar) rijdt u onbezorgd rond in de nieuwe Volkswagen T-Cross.

Wij zien u graag deze maand in onze showroom zodat we kunnen zeggen; 'Eenmaal, andermaal... geleased!'

Nieuwe Renault Clio

(Foto: Renault)

REGIO – Renault presenteert de volledig nieuwe Clio. Sinds de introductie van de eerste generatie in 1990 zijn circa vijftien miljoen exemplaren verkocht. Daarmee is de Clio wereldwijd het bestverkochte model van Groupe Renault. Met zijn Euro NCAP-score van vijf sterren zet de nieuwe Clio de traditie voort op het gebied van toonaangevende veiligheid.

De vijfde generatie Clio is opnieuw moderner en atletischer en bezit hetzelfde DNA dat al bijna dertig jaar verantwoordelijk is voor succes. Het nieuwe model bouwt voort op de sterke punten van de vorige generaties.

Met het design volgens het principe 'Evolutie en Revolutie' biedt de nieuwe Renault Clio een volwassener carrosserieontwerp en een compleet nieuw interieur. Met zijn fraai gebeeldhouwde vormen en zelfverzekerde voorzijde straalt de nieuwe Clio dynamiek uit en oogt hij vooruitstrevend, terwijl hij onmiddellijk herkenbaar is als Clio. 100% van de onderdelen zijn compleet nieuw. In het nieuwe interieur is duidelijk sprake van een revolutie. Zowel qua design als kwaliteitsuitstraling en technologie is het interieur geïnspireerd op dat van auto's uit hogere segmenten. Daardoor profiteert de berijder van optimaal gebruiksgemak en uitgebreide functionaliteiten.

Jaguar I-PACE wint drie prijzen

(Foto: Jaguar)

REGIO - De volledig elektrische Jaguar I-PACE heeft de awards Best Electric Powertrain en Best New Engine gewonnen en won ook de 350 tot 450 pk-categorie bij The International Engine + Powertrain of the Year Awards.

Deze drie onderscheidingen onderstrepen de technische perfectie van de emissievrije aandrijflijn van de Jaguar I-PACE. De winnaars werden bekendgemaakt tijdens de Engine Expo + The Powertrain Technology Show. Een jury bestaande uit zeventig ervaren autojournalisten uit 31 landen, nam belangrijke aspecten als prestaties, rijgedrag, energie-efficiency en verfijning mee in de beoordeling.

De 90 kWh lithium-ion-accu van de Jaguar I-PACE maakt een actieradius van maximaal 470 kilometer (WLTP) mogelijk. De accu kan van 0 tot 80 % worden geladen in slechts 40 minuten met behulp van een 100 kW gelijkstroomlader (DC) en in net iets meer dan tien uur met een 7 kW AC wallbox (wisselstroom) – ideaal om 's nachts thuis bij te laden.

Een reeks slimme technologieën zorgt voor maximalisering van de actieradius, waaronder een accu-preconditioneringssysteem: als dit wordt ingeschakeld, verhoogt (of verlaagt) de I-PACE automatisch de temperatuur van de accu om de actieradius voor vertrek te maximaliseren. Een warmtepomp kan energie uit de buitenlucht halen – zelfs bij temperaturen onder het vriespunt – om de hoeveelheid energie die de klimaatregeling uit de accu verbruikt te verminderen. Het systeem kan zelfs de warmte die de aandrijflijn produceert, gebruiken voor het opwarmen van het interieur. Ook daardoor vermindert de hoeveelheid energie die de accu moet leveren.

De accu is centraal en zo laag mogelijk geplaatst tussen de twee assen. Deze plek zorgt voor een perfecte 50:50 gewichtsverdeling en een laag zwaartepunt; in combinatie met de geavanceerde voorwielophanging met dubbele draagarmen en de Integral Link achterwielaandrijving is dit essentieel voor het lichtvoetige rijgedrag en het buitengewone rijcomfort van de Jaguar I-PACE.

De permanente magneet-motoren zijn hol, de aandrijfassen lopen door het middelste gedeelte ervan. Deze motoren zijn niet alleen licht – samen met de transmissie wegen ze slechts 78 kg – maar ook buitengewoon compact. Dit levert een bijdrage aan het ruime interieur van de I-PACE, de 656 liter grote bagageruimte en de grote bodemvrijheid als van een SUV.

Doordat de motoren in de voor- en achteras zijn geïntegreerd, heeft de I-PACE vierwielaandrijving, wat zorgt voor een buitengewone tractie en controle onder alle omstandigheden. Ze maken ook een hoog niveau van regeneratief remmen mogelijk – tot maximaal 0,4 G. Dit zorgt voor een maximale actieradius en maakt in tal van situaties ook intuïtief 'single pedal' rijden mogelijk.

Update Mazda6

(Foto: Mazda)

REGIO - De Mazda6 heeft een update ondergaan. Met de toevoeging van een nieuwe uitvoering onder de Mazda6 Comfort is het model nu nog aantrekkelijker voor zakelijke rijders. Ook kent de Mazda6 nu een scherpere vanafprijs, zijn de versies met Skyactiv-D vanaf nu ook beschikbaar als automaat en behoren Apple Carplay en GVC+ nu tot de standaarduitrusting.

De Mazda6 met het ComfortPlus pakket komt in plaats van de Mazda6 Business Comfort en biedt de koper ruim € 3.000,- voordeel. Het pakket omvat onder meer zwart lederen bekleding, een Bose® audiosysteem, een 360° view monitor en keyless entry. Deze versie start bij € 37.890,- voor de Sedan met Skyactiv-G 145 en handgeschakelde zesversnellingsbak. Voor € 1.000,- meer is hij beschikbaar met de Skyactiv-G 165. Op beide uitvoeringen is de meerprijs voor de automatische transmissie € 1.000,-, waarmee er een brede range wordt aangeboden onder de € 40.000,-.

Onder de Comfort wordt er nog een versie aan de line-up toegevoegd. Deze nieuwe uitvoering heeft een vanafprijs van € 35.990,- voor een zeer rijke standaarduitrusting met onder andere 17-inch lichtmetalen velgen, projectie head-up display, radar cruise control, multimediasysteem met navigatie, climate control in twee zones, led-koplampen en een uitgebreid assortiment aan veiligheidsopties.

De update van de Mazda6 gaat ook gepaard met de toevoeging van de Mazda-Drive, de zestraps automatische versnellingsbak op de versies met de Skyactiv-D 150 dieselmotor, voor een meerprijs van € 4.000,-. Daarnaast is de Luxury uitvoering van de Mazda6 nu standaard voorzien van een lederen interieur, ook dat is in lijn met de nieuwe Mazda3 en de CX-5.

Eenmaal andermaal voorraaddeals bij Broekhuis Volkswagen

REGIO - Bent u al een tijdje opzoek naar een nieuwe Volkswagen? Kom dan tot en met 30 juni langs in de Broekhuis Volkswagen showroom en profiteer van de eenmaal andermaal voorraaddeals. Ontvang op de voorraadmodellen van de Volkswagen Golf, T-Roc en de Tiguan een korting die oploopt tot wel € 3.500,- . Daar bovenop ontvangt u ook nog eens een inruilpremie van maximaal € 2.000,-.

Het voordeel op de Golf bedraagt maximaal € 2.750 en daar bovenop ontvangt u ook nog eens € 1.500,- inruilpremie op uw oude auto. Het voordeel op de T-Roc bedraagt maximaal € 2.250 waarbij u ook nog eens € 750,- inruilpremie ontvangt. Op de Tiguan bedraagt uw voordeel maximaal € 3.500,- en daarbij ontvangt u € 2.000,- inruilpremie.

Interieur

Is het interieur in de Volkswagen van uw keuze niet helemaal naar wens? Geen probleem! Tijdens de eenmaal andermaal voorraaddeals kunt u een Nappa eco-lederen interieur er achteraf laten inbouwen. Normaal kost deze interieurupgrade € 1.399,- maar nu slechts € 999,-. ''Zien wij u deze maand in de showroom zodat we kunnen zeggen; 'Eenmaal, andermaal... verkocht!''

Private lease actie

Liever eenmaal andermaal.. privé leasen? Dat kan natuurlijk ook. Op de Volkswagen Polo hebben we een scherpe private lease actie. Zo rijdt u al weg in de Polo vanaf € 299,- (o.b.v. 60 mnd / 10.000 km per jaar). Liever een SUV? Vanaf € 369,- (o.b.v. 60 mnd / 10.000 km per jaar) rijdt u onbezorgd rond in de nieuwe Volkswagen T-Cross. ''Wij zien u graag deze maand in onze showroom zodat we kunnen zeggen; 'Eenmaal, andermaal... geleased!''

Met een gerust gevoel op vakantie; doe de Ford Zomercheck

Doe de Zomercheque bij Ford Dekkerautogroep. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Met de zomervakantie in het verschiet is dit het ideale moment om de auto extra aandacht te geven. Veel Nederlanders gaan in de zomer met de auto op vakantie. Uiteraard staat veiligheid voorop; hierbij is vooraf een goede controle van de auto van groot belang. Bij Ford Dekkerautogroep geniet je daarom van vele voordelen tijdens de Ford Zomercheck.

Doe de Ford Zomercheck bij Ford dealer Dekkerautogroep

Naast de personenauto kan ook de bedrijfswagen worden gecontroleerd tijdens de Ford Zomercheck. Geef tijdens de bouwvak dus ook bedrijfswagens hun welverdiende controle.

Ford Zomercheck

Klanten van Ford dealer Dekkerautogroep zijn welkom om te profiteren van de vele voordelen van de Ford Zomercheck. Voor slechts € 19,95 controleert de Ford dealer een auto op maar liefst zestien vitale punten, waaronder de: Accu;Remmen;Airconditioning;Ruitenwissers;Verlichting;Banden;Koelvloeistof;Andere vitale onderdelen.

Ideale moment

Met de zomervakantie in aantocht is het nu het ideale moment om de auto grondig te laten controleren door de gespecialiseerde Ford dealer. "Mocht tijdens een check een onvolkomenheid worden geconstateerd, dan adviseren wij de klant via Ford Video Check vrijblijvend over de mogelijkheden." Bij de Video Check filmt de monteur wat hij tegenkomt en legt daarbij op een eenvoudige manier uit wat mogelijke aandachtspunten zijn en wat eraan gedaan kan worden. Zijn de remschijven bijvoorbeeld nog net dik genoeg, maar houdt het niet over? Dan toont de monteur dat aan met een meetinstrument en geeft hij een advies aan de klant.

Ook bij de Zomercheck persoonlijk advies op maat

Als de video klaar is, wordt deze via e-mail met de Ford-rijder gedeeld. Die wordt zo op een volledig transparante manier geïnformeerd over de status van zijn auto en kan daarna wel of niet akkoord gaan met het geadviseerde onderhoud. Bij Ford krijgen klanten dus ook bij de Zomercheck persoonlijk advies. Ze zien precies welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden, waarom én wat het gaat kosten. Zo worden er geen reparaties uitgevoerd zonder toestemming van de klant. www.dekkerautogroep.nl 088-1800300

Met een gerust gevoel op vakantie met de Ford Zomercheck bij Ford dealer Dekkerautogroep

Ga veilig op vakantie en doe de Ford Zomercheck. (Foto: PR)

Met de zomervakantie in het verschiet is dit het ideale moment om de auto extra aandacht te geven. Veel Nederlanders gaan in de zomer met de auto op vakantie. Uiteraard staat veiligheid voorop; hierbij is vooraf een goede controle van de auto van groot belang. Bij Ford Dekkerautogroep geniet je daarom van vele voordelen tijdens de Ford Zomercheck.

Controle op 16 vitale punten en persoonlijk advies via Ford Videocheck

Naast de personenauto kan ook de bedrijfswagen worden gecontroleerd tijdens de Ford Zomercheck. Geef tijdens de bouwvak dus ook bedrijfswagens hun welverdiende controle.

Ford Zomercheck

Klanten van Ford dealer Dekkerautogroep zijn welkom om te profiteren van de vele voordelen van de Ford Zomercheck. Voor slechts € 19,95 controleert de Ford dealer een auto op maar liefst zestien vitale punten, waaronder de: Accu;Remmen;Airconditioning;Ruitenwissers;Verlichting;Banden;Koelvloeistof;Andere vitale onderdelen.

Zomercheck voor slechts € 19,95 vanaf maandag 10 juni tot en met vrijdag 16 augustus

Met de zomervakantie in aantocht is het nu het ideale moment om de auto grondig te laten controleren door de gespecialiseerde Ford dealer. Mocht tijdens een check een onvolkomenheid worden geconstateerd, dan adviseren wij de klant via Ford Video Check vrijblijvend over de mogelijkheden."

Bij de Video Check filmt de monteur wat hij tegenkomt en legt daarbij op een eenvoudige manier uit wat mogelijke aandachtspunten zijn en wat eraan gedaan kan worden. Zijn de remschijven bijvoorbeeld nog net dik genoeg, maar houdt het niet over? Dan toont de monteur dat aan met een meetinstrument en geeft hij een advies aan de klant.

Ook bij de Zomercheck persoonlijk advies op maat

Als de video klaar is, wordt deze via e-mail met de Ford-rijder gedeeld. Die wordt zo op een volledig transparante manier geïnformeerd over de status van zijn auto en kan daarna wel of niet akkoord gaan met het geadviseerde onderhoud. Bij Ford krijgen klanten dus ook bij de Zomercheck persoonlijk advies. Ze zien precies welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden, waarom én wat het gaat kosten. Zo worden er geen reparaties uitgevoerd zonder toestemming van de klant. De Ford Zomercheck is ook geldig voor bedrijfswagens.

www.dekkerautogroep.nl

088-1800300