Schagen op zondag

16 juni 2019

Schagen op zondag 16 juni 2019


Indian Summer Festival gaat dit jaar XL

(Foto: Nathan Reinds)

REGIO - Met onder meer Scooter, Golden Earring, Ronnie Flex & Deuxperience, Nick & Simon, Kraantje Pappie en Josylvio op de line-up gaat Indian Summer Festival dit jaar XL. Verwacht nieuwe podia, een XL Rudi's Après-Ski Bar, een reuzenrad en nog heel veel meer. Indian Summer Festival wordt dit jaar op zaterdag 29 juni gehouden in recreatiegebied Geesterambacht. Op vrijdag 28 juni is er een grootse pre-party, die toegankelijk is met een Weekend XL Ticket. Meer dan 80 procent van de tickets voor Indian Summer XL is verkocht.

Vele grote namen en Scooter als zaterdag-afsluiting

(Foto: Nathan Reinds)

Goed om te weten: Indian Summer gaat XL op de zaterdag. Scooter is zaterdag 29 juni de grote afsluiter. Deze legendarische Duitse band verkocht vorig jaar hun concert in AFAS Live binnen één dag uit. Het is een show met alles erop en eraan: danseressen, lasers ... en al die hits. Alles aan deze show is Extra Large, daarom zijn zij de perfecte afsluiter.

Daarnaast staat de legendarische rockband Golden Earring al jaren hoog op het wensenlijstje van het publiek, dit jaar lukte het de organisatie om ze te strikken. Vorig jaar waren Nick & Simon dé lievelingen van Indian Summer Festival, daarom zijn ze er ook in 2019 weer bij. De rest van het programma, met nog meer grote namen zoals Ronnie Flex & Deuxperience en Miss Montreal, kun je zien op de website van Indian Summer XL.

Camp Twilight Zone

Camp Twilight Zone is de preparty van Indian Summer XL waar bezoekers op vrijdag 28 juni los kunnen gaan op Deepend, Daredevils, Frenna en Stef Ekkel. Voor de Full Experience van Indian Summer XL zijn Weekend XL Tickets verkrijgbaar: daarmee kun je naar de pre-party op vrijdag en mag je, als je dat wilt, overnachten op de camping.

Rudi's Après-Ski Bar

Dit jaar is het maximale eSKIlatie bij Rudi's Après-Ski Bar. Gastheer Der Rudi en zijn vaste "Haus"-DJ Size Does Matter zijn weer van de partij. Maar ook ontvangt hij meesters van het feest Lamme Frans, Marco Kraats en Rob Ronalds in de vernieuwde XL-variant van Rudi's Après-Ski Bar.

Hardcore vibes

Ook dit jaar komt de vertrouwde Barbapapa 80s/90s stage weer terug naar de Geestmerambacht. Naast DJ's als Klatsch und Klatsch, Alex van Oostrom en Tante Joke Karaoke band gaat hardcore-legende DUNE de Barbapapa 80s/90s stage compleet op zijn kop zetten. Trek je trainingspak en Air Max maar alvast uit de kast.

Ruim 80% tickets verkocht

De kaartverkoop van Indian Summer XL gaat momenteel erg hard. Onlangs maakte het festival bekend dat meer dan 80% van de tickets zijn verkocht. Wil jij erbij zijn? Wacht dan niet te lang met tickets kopen. Tickets zijn te koop via www.indiansummerfestival.nl. Ook het blokkenschema voor het festival is op de website te vinden. Een ticket voor de XL-zaterdag koop je voor € 55,-, een Weekend XL Ticket (inclusief pre-party en twee nachten camping) voor € 75,-. Voor beide soorten tickets zijn ook groepsbundels beschikbaar (10+2 gratis).

Stormschade

(Foto: Th. Moras)

ZIJDEWIND/'T VELD - Het ging flink tekeer tijdens de recentelijke storm.

Op onze website staan een aantal foto's die een indruk geven van de schade in Zijdewind en 't Veld.

(Foto: Th. Moras)
(Foto: Th. Moras)
(Foto: Th. Moras)
(Foto: Th. Moras)
(Foto: Th. Moras)
(Foto: Th. Moras)
(Foto: Th. Moras)


De foto's zijn te vinden op de www.rodi.nl/regio/schagen en gemaakt door Th. Moras.

Duovoorzitters bij Polisport Volleybal

Alice Zandvliet en Barbara Nooder zijn samen voorzitter (Foto: Team Sport Service Schagen)

SCHAGEN - Meestal heeft een sportclub één voorzitter. Alice Zandvliet en Barbara Nooder besloten kortgeleden deze functie bij Polisport Volleybal samen te vervullen. "Door het samen te doen, kunnen we de taken verdelen en elkaar aanvullen en versterken." Deze nieuwe vorm van voorzitterschap geeft ook dubbel zoveel inzichten over hoe je de vereniging leuk houdt voor alle leden.

"Gebruik het talent van de leden, dan is voor iedereen leuk!"

Barbara en Alice hebben allebei een drukke baan en werken op onregelmatige tijden. Alice is verpleegkundige en Barbara is recruiter en verloskundige. Een goede samenwerking, gebruik makend van elkaars sterke punten, is essentieel voor een goed werkend duovoorzitterschap. "We versterken elkaar in onze ideeën", legt Barbara uit. Als de één iets inbrengt, vult de ander het aan." Barbara is degene met de speelse ideeën en Alice komt vervolgens met een gedegen plan.

Aanjagers

De avondvierdaagse is daar een mooi voorbeeld van. Het was Barbara's idee om als vereniging mee te lopen. Alice bedacht vervolgens dat ze dan ook iets van de club konden uitdelen. "We zijn nieuw en fungeren op dit moment ook als aanjagers. We proberen veel nieuwe initiatieven in te brengen" vertelt Barbara. "Er wordt actiever geworven voor nieuwe leden en er worden leuke activiteiten georganiseerd. Zo is er een beachvolleybaltoernooi in de zomer in St. Maartenszee en komt er een herfsttoernooi."

Spelen voor de lol

Maar leuke activiteiten organiseren is niet het enige waarmee je het ledenaantal stabiel houdt. Barbara: "We zijn betrokken bij onze leden. We sturen bijvoorbeeld kaartjes bij lief en leed. Bij toernooien komen nu steeds vaker oud-leden langs. Die gezellige sfeer kenmerkt ons. Als club willen we persoonlijk, betrokken en laagdrempelig zijn. We spelen echt voor de lol. Enkele fanatiekelingen daargelaten. En daar is ook ruimte voor."

Maak gebruik van ieders talent

Kost de overdracht van de taken aan elkaar niet extra tijd? "Dat valt erg mee", zegt Barbara. "We zien elkaar privé en hier op de club regelmatig, daarom hebben we elkaar zo bijgepraat." De andere bestuursleden zijn enthousiast over de duo-invulling van het voorzitterschap. Het is een prima oplossing als leden wel wat willen betekenen voor hun club maar er niet veel tijd voor hebben. Veel leden willen niet vastzitten aan een taak. Vaak zijn het slechts een handjevol mensen die veel tijd in de club steken.

Taken delen

Barbara en Alice willen dit op hun club doorbreken. Heel veel taken kunnen worden gedeeld als mensen het uit handen durven geven. Onder de leden is veel talent op diverse gebieden. Alice: "Als je van het talent van de leden gebruik kunt maken is het voor iedereen leuk en blijft het ook een club voor iedereen. De vereniging is voor ons allemaal, dan moeten we er ook allemaal voor zorgen dat het leuk blijft. Dat betekent bij voorbeeld dat je open moet staan voor nieuwe ideeën. Als je blijft denken 'We doen het nu eenmaal altijd zo' verander je niets. Het bestuur geeft ons gelukkig voldoende ruimte voor deze nieuwe aanpak."

Meer vrijwilligers in minder tijd

Om nog meer kennis te krijgen over het werven van vrijwilligers onder de leden volgt Alice de cursus 'Meer vrijwilligers in minder tijd', die Team Sportservice Schagen aanbiedt. In de cursus wordt gewerkt met e-learning, waarbij veel tools worden aangereikt. "Je leert op een creatieve manier vrijwilligers werven en dat past heel goed bij de nieuwe invalshoek die we als club hebben gekozen. We zoeken een nieuwe secretaris en ik wil daar met social media een leuke campagne van maken. Ik heb daarvoor goede tips gehad in deze cursus." Deze functie kan ook goed als duo uitgevoerd worden. Bij interesse kunt u reageren.

Meer informatie

Meetrainen bij Polisport Volleybal in Schagen kan altijd. De eerste drie keer is het gratis. Voor meer informatie, mail naar vbp.voorzitter@gmail.com. Meer informatie over de cursus 'Meer vrijwilligers in minder tijd': Sigrid Schweitzer, Team Sportservice Schagen; sschweitzer@teamsportservice.nl, 0224 - 214 774, jouw.teamsportservice.nl/schagen.

Ook In The Spo(R)tlight?

Team Sportservice Schagen is altijd op zoek naar mooie verhalen van mensen die iets bijzonders hebben met sport en beweging voor de rubriek In The Spo(R)tlight. Stuur een mailtje naar sembakker@teamsportservice.nl voor een interview en een foto.

Rommelmarkt bij Molen de Hoop

'T ZAND - Zondag 23 juni, van 11.00 tot 16.00, wordt de jaarlijkse rommelmarkt gehouden bij Molen de Hoop. U heeft vast iets op zolder of in de garage staan dat u niet meer gebruikt en waar u iemand anders heel blij mee kunt maken. Particulieren die hun spulletjes willen verkopen zijn van harte welkom op de unieke locatie bij de Korenmolen de Hoop.

Opgeven kan via rommelmarkt.bijdemolen@gmail.com. Kosten voor een plekje zijn € 5,- (ter plaatse te voldoen). Entree voor bezoekers is uiteraard gratis. Er wordt ook een loterij georganiseerd waarmee leuke prijzen te winnen zijn. De opbrengst komt geheel ten goede aan de molen.

De koffie met appelgebak staat weer voor u klaar. Zo ook de vrijwilligers van Stichting Behoud Korenmolen van Zeeman, om u een leuke dag te verzorgen.

Vooruitkijkend is het goed om te weten dat 7 juli 'heel ’t Zand bakt' is gepland. Bij deze worden alle thuisbakkers opgeroepen hun mooiste creaties te komen laten zien en proeven. Denkt u: ik ben de beste bakker van ’t Zand (en omstreken), meld u zich dan aan via dit e-mailadres: taart.bijdemolen@gmail.com.

Voor beide evenementen kunt u terecht op het terrein van Korenmolen de Hoop, Parallelweg 33 1756 ED in ’t Zand.

Jeugdacteurs spelen 'Donker en licht'

SCHAGEN – Ze hebben maanden getraind, de jongelui die in het Scagon de acteerlessen van Karianne Regter volgen. Woensdag 19 juni nemen ze in het Schager theater de proef op de som. Dan volgt de grote stap naar het podium met publiek in de zaal.

De jongste groep, die van negen tot en met twaalf, laat in 'Aan Zee' het beste van zichzelf zien. Het oudere team, we hebben dan over dertien tot en met achttien, komt om 17.30 uur op de planken met 'Donker en licht'. De toegang is gratis.

Kokkertoernooi

De Kokkercommissie (Foto: aangeleverd)

HIPPOLYTUSHOEF - Tennisvereniging Hippo organiseert dit jaar voor de 37e keer het Kokkertoernooi. Het toernooi wordt gespeeld van 22 t/m 30 juni.

Het is een open toernooi waarvoor tennissers van categorie 4 t/m 8 zich kunnen inschrijven via www.toernooi.nl. De visavond is traditiegetrouw gepland op vrijdagavond. Tevens is er dit jaar een rad van fortuin waarvoor verschillende sponsoren uit de buurt leuke prijzen ter beschikking hebben gesteld.

De inschrijving sluit 16 juni, of als het maximale aantal deelnemers is bereikt. De Kokkercommissie heeft er weer veel zin in en verwelkomt iedereen graag op dit gezellige tennistoernooi.

Nieuw artikel

Ruby zoekt een soortgenootje (Foto: aangeleverd)

Baasje Gezocht

Voor haan Liberté is gelukkig een nieuw fijn adres gevonden.

Deze week aandacht voor een ander geliefd dier in de opvang. Het gaat hier om een Rubino Rosella, Ruby genaamd.
Deze kleine papegaaiachtige is een mooie vogel om te zien. En heeft net als de meeste vogels, erg behoefte aan een soortgenootje.

Nu hij (of zij) er geen heeft, is hij zeer vocaal bezig om toch maar de benodigde aandacht te krijgen die hij zo nodig heeft.
In de opvang is het helaas niet mogelijk om hem lekker te laten rondvliegen, maar van zijn nieuwe adres verwacht de opvang op zijn minst een ruime volière of veel gelegenheid om zijn basisbehoefte (vliegen dus) te kunnen uitvoeren.

Een soortgenootje is ook een must, zoals eerder al vermeldt. Wie o wie heeft er een mooie fijne plek voor deze prachtige vogel?

Meer weten of kennis komen maken? Neem dan even contact op met de DierenOpvang DierenAmbu-

lance Schagen Hollands Kroon. 0224-551818 of via www.dierenasiel-schagen.nl

Ontmoetingsdiner krijgt nieuw fornuis

Jacqueline Nieuwenhuijse wint nieuw fornuis voor Ontmoetingsdiners (Foto: aangeleverd)

MIDDENMEER - Vorige maand werd door Jacqueline Nieuwenhuijse een prachtig nieuw fornuis van het merk Smeg neergezet ten behoeve van het Ontmoetingsdiner.

Jacqueline, één van de koks bij het Ontmoetingsdiner, deed in Amsterdam mee aan een bakwedstrijd. Ze werd als één van de tien gekozen uit een paar honderd inzendingen. Uitgever Nijgh Cuisine, Yvette van Boven en Smeg Nederland hadden ter ere van het boek 'De grote oven van Van Boven' een wedstrijd georganiseerd waaraan je kon deelnemen als je een gerecht uit het nieuwe ovenkookboek maakte en dit op instagram plaatste met #degroteoven

De tien uitverkorenen mochten hun gerecht van de foto bereiden en laten proeven door de vijfkoppige jury, waaronder Yvette van Boven, Menno de Koning en Gilles van Loon. Jacqueline maakte de appel-amandel-kruimeltaart uit het boek en presenteerde deze met haar eigengemaakte gezouten karamelsaus en slagroom. De jury koos unaniem voor dit gerecht en zo nam zij de hoofdprijs, een fornuis, mee naar huis .

Het was Jacqueline's opzet dit fornuis in de Meerbaak te plaatsen. De oven in het bestaande fornuis miste capaciteit bij het bereiden van grote maaltijden. Het nieuwe fornuis heeft een extra snelle krachtige oven. Uitloop van de diners omdat de oven het niet aankan, is met deze luxe Smeg verleden tijd. Smeg Nederland was positief verrast over de plaatsing ten behoeve van de ontmoetingsdiners en zorgde voor extra accessoires.

Omdat het een fornuis met inductiekookplaat is, werd een krachtstroomaansluiting aangelegd door installatiebureau Olof Schuur BV. Een gulle gever schonk een nieuwe pannenset, waarmee de keuken in de Meerbaak er helemaal klaar voor is maaltijden voor grotere groepen te bereiden.

"We kunnen nu nog meer gevarieerde maaltijden serveren en óók nog op tijd", aldus de gastvrouwen Tiny Vijn en Trudy van Arkel bij het Ontmoetingsdiner. "We zijn ontzettend blij dat Jacqueline dit fornuis voor de ontmoetingsdiners heeft gewonnen!"

Engel Hoorservice verhuist naar nieuwe locatie

Lourens en Mirjam, eigenaren Engel Hoorservice (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

SCHAGEN - Na de recente verhuizing, opent Engel Hoorservice zondag 18 juni haar deuren op de nieuwe locatie. Op deze nieuwe plek kan het team van Engel Hoorservice meer aandacht en service geven aan hun klanten en betere gehooronderzoeken verzorgen. Vanwege de opening zijn er twee weken lang diverse openingsacties en aanbiedingen. Deze zijn te vinden op de Facebookpagina. En ze nodigen iedereen uit het nieuwe pand te komen bekijken.

“Op zich verhuizen we niet ver weg”, legt Lourens uit, “we gaan van nummer 23 naar nummer 73 in dezelfde straat. Maar op de nieuwe plek is veel meer ruimte. Ons vorige pand werd wat te klein, dit betekende dat de administratie naar ons thuis verplaatste, omdat wij in de winkel alle ruimtes gebruikten om mensen te helpen.

In het nieuwe pand hebben Lourens en Mirjam genoeg ruimte om alles in het pand zelf op te slaan en meer ruimtes om klanten te helpen. Ze hebben er zelfs een speciale ruimte laten bouwen om het gehoor te meten. De cabine daarin is volledig geluidsdicht. “We kunnen daar dezelfde onderzoeken doen als de metingen die in het ziekenhuis worden gedaan.”

“Wij vinden service en kwaliteit belangrijk”, voegt Mirjam toe. “Bij ons is altijd tijd en ruimte om hoortoestellen van kwaliteitsmerken te ervaren. Het gaat ons niet om de snelheid, wij vinden het belangrijk dat de klant helemaal tevreden is, daar maken wij tijd voor. Dat betekent dat wij altijd een proefperiode aanbieden om het hoortoestel uit te proberen. Ook kunnen klanten meerdere types testen, zodat duidelijk wordt uit welk toestel het beste resultaat gehaald wordt.”

Als laatste laten Mirjam en Lourens weten dat ze iedereen uitnodigen die met hun huidige hoortoestel niet tevreden is. “Bij ons kun je langskomen voor een second opinion. Samen kijken we dan of het maximale uit uw hoortoestel gehaald wordt.”

Engel Hoorservice | Nieuwstraat 73 | Schagen | 0224 - 212 398 | www.engelhoorservice.nl

Jaarlijkse happening: Breezand op Stelten

Honderden kramen op grootste jaarmarkt/braderie van Noord-Holland (Foto: aangeleverd)

BREEZAND - Nu de zomer voor de deur staat is het tijd voor de jaarlijkse happening waar duizenden mensen uit de kop van Noord-Holland op af komen: Breezand op Stelten. Met meer dan 200 kramen en honderden verkoopmeters is dit een van de grootste markten/braderieën van Nederland en de grootste van Noord Holland.

Bloembollendorp Breezand bruist

De organisatoren zijn er weer in geslaagd een braderie/markt samen te stellen waar iedereen vindt wat hij/zij zoekt en waar groot en klein zich kunnen vermaken. Zoals elk jaar staan er zondag 16 juni van 11.00 tot 17.00 honderden kramen opgesteld langs de Zandvaart. Er is van alles te vinden: tassen, leren riemen, gereedschap, speelgoed, posters, telefoon-accessoires, oliebollen, een gebakken visje, tuinornamenten, verse bloemen, enzovoort. Natuurlijk zijn er voor jong en oud gezellige attracties en leuke demonstraties. Ook kunnen de kleintjes gratis geschminkt worden.

Er is live muziek, een stuntteam en Partick Smit geeft fiets-trial demonstraties en laat ongelooflijke stunts zien.

Langs de Zandvaart wordt een gezellig terras gerealiseerd, welke verzorgd wordt door de mensen van de zorgboerderij. Met opbrengst van het terras hopen ze voldoende bij elkaar te brengen om leuke activiteiten met de bewoners te kunnen doen.

De kramen staan vanaf Hotel/Restaurant Bloemenlust langs de Zandvaart tot aan de kruising Zandvaart en Wijdenes Spaansweg. Deze route is wat Breezand op Stelten zo uniek maakt: gezellig en op een unieke en makkelijk bereikbare plaats. Het bezoekersaantal schommelt ieder jaar rond de 22.000 personen en de toegang is natuurlijk gratis..

De marktkooplieden en de organisatie hopen dat u weer in grote getale komt kijken (en kopen) in dit gezellige dorp.

Ajetó, buur, gelukt! De kermis is verplaatst!

Buurman & Buurman verzorgen vrijdag 21 juni om 16 uur, samen met wethouder Hans Heddes, de officiële opening van de Schager kermis vanuit de Posthoorn. De kermis is dit jaar verplaatst naar de Markt, de Loet en het Rensgars, in verband met verbouwingen in de Nieuwstraat. Hoewel Buurman & Buurman hier en daar wat problemen tegen kwamen, losten zij dit met hun vindingrijkheid snel op en wisten ze de kermis dit jaar te verplaatsen naar de nieuwe plek. Iedereen is van harte welkom om de officiële opening bij te wonen.

Buurman & Buurman openen kermis

Break Dance (Foto: aangeleverd)

Het belooft ouderwets gezellig te worden en jong en oud kan zich tien dagen lang vermaken in de vele attracties en kroegen rond de markt van de Magnusveste. De kermis duurt tot en met zondag 30 juni, 00.00 uur.

De opbouw van de kermis begint in principe gefaseerd vanaf dinsdagavond 18 juni. Op deze dag worden de kermisattracties aan de Markt opgebouwd. Vanaf woensdag 19 juni bouwen zij vervolgens de rest op langs de Loet en het Rensgars. Het doorgaande verkeer zal als gevolg hiervan een andere route moeten kiezen.

Vrijdag 21 juni
16.00 uur - opening kermis door Buurman & Buurman

Zaterdag 22 juni
12.00 uur - gezellig kermis vieren

Zondag 23 juni
14.00 uur - gezellig kermis vieren

Maandag 24 juni
14.00 uur - goedkoop kermis vieren*
(kindervermaak 1,-, grootvermaak 2,-)

18.45 - Gehandicaptenkermis

20.00 - Touwtrekken op 't Noord

Dinsdag 25 juni
14.00 uur - goedkoop kermis vieren*
(kindervermaak 1,-, grootvermaak 2,-)

19.00 uur - Katknuppelen bij 't Vosje

Woensdag 26 juni
14.00 uur - goedkoop kermis vieren*
(kindervermaak 1,-, grootvermaak 2,-)

15.00 uur - prijsuitreiking kleurwedstrijd

19.00 uur - Kratjesstapelen bij 't Vosje

Donderdag 27 juni
13.00 uur - gezellig kermis vieren

19.00 uur - Autopedrace

Vrijdag 28 juni
14.00 uur - Seniorenkermis

14.00 uur - gezellig kermis vieren

Zaterdag 29 juni
12.00 uur - gezellig kermis vieren

Zondag 30 juni
14.00 uur - gezellig kermis vieren met de familie en een vrolijke terrasclown

00.00 uur - Einde kermis

*Met uitzondering van de Booster

Alle attracties Schager kermis op een rijtje

De Jumbo (Foto: aangeleverd)

Booster Maxx

Botsauto's

Break Dance

Big One

Babysport

Churros

Hawaii Swing

Jumbo

Kamelenrace

Lucky Cranes

Lucky Duck

Mega Slide (glijbaan)

Mini zweef

Nougat kraam

Oliebollen

Power Dance

Pusher Spel

Schiettent

Skee Ball

Spill the Milk

Super Suikerspin / popcorn

Tea Cups (nieuw)

Trampoline springen

Uncharted Fun House

Voetbalspel

VR Simulator

Walking Waterballs

Goedkoper kermis vieren!

Maandag 24 tot en met woensdag 26 juni.

Kindervermaak 1 euro
Grootvermaak 2 euro

m.u.v. Booster

Let op de speciale aanbiedingen in deze krant

Voordeelbonnen, zie pagina 2 en 4!

Speciale kermisavond vol vermaak

Kamelenrace (Foto: aangeleverd)

De Schager Kermis staat maandag 24 juni open voor mensen met een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking. Onder leiding van vrijwillige medewerkers van de Stichting Aangepaste Sport en Vrijetijdsbesteding (S.A.S.V.) maken zo'n honderd deelnemers ronde over het kermisterrein.

De kermisgangers verzamelen vanaf 18.45 uur bij Alpha. Daarna vertrekt het gezelschap om 19 uur richting de kermis. "De gehandicaptenkermis is altijd erg populair", vertelt Fred Gorter van de S.A.S.V. "Ieder jaar nemen ruim honderd mensen deel aan deze speciale kermisavond. Velen kijken er al een tijd naar uit. Aanmelden voor deze avond hoeft niet. Iedereen krijgt een button en onder begeleiding wordt de kermis bezocht. Wel vragen wij aan instellingen om zorg te dragen voor eigen begeleiding van hun cliënten."

Dit jaar mogen de deelnemers een keuze maken uit maximaal drie attracties. De botswagens, het reuzenrad, de draaimolen: overal mogen ze in, mits het niet te gevaarlijk is. Sommige exploitanten passen de snelheid van hun attracties aan. Daarnaast krijgen de gehandicapten een ijsje òf een oliebol.

Dit alles wordt hen aangeboden door de gezamenlijke kermisexploitanten. Na het kermisplezier vind in de grote zaal van Alpha een feestavond plaats met live muziek. De avond duurt tot 23 uur.

Goedkoop kermis vieren, het Golden Ticket en ... prijzen winnen!

Tea Cups (Foto: aangeleverd)

Het staat bij velen op de agenda: de kermis van Schagen wordt van vrijdag 21 tot en met zondag 30 juni gehouden. Vanaf vrijdag 21 juni, 16 uur, kunnen jong en oud zich alle dagen wagen aan de vele attracties die opgesteld staan in het centrum van Schagen.

Om het betreden van de attracties nóg aantrekkelijker te maken, kan iedereen goedkoop kermis vieren op maandag, dinsdag en woensdag. Voor alle kindervermaak attracties hoeft maar € 1,- betaald te worden en voor alle grootvermaak attracties maar € 2,-.*

Golden Ticket

Elke dag wordt bij een van de kermisattracties een Golden Ticket verstop. De jeugd zoekt hier vaak zeer intensief naar. Want wie het ticket vindt, krijgt een zak met penningen en kan de rest van de dag zo gratis kermis vieren. "Het ticket wordt bijna iedere dag gevonden", laat Kobus Kabalt, kermisexploitant, weten. "En als het lang duurt, geven we op Facebook vaak nog een tip in welke richting gezocht kan worden."

Kleurwedstrijd

Net als vorig jaar houdt de gemeente Schagen een kleurwedstrijd. Alle basisscholen in de stad Schagen krijgen kleurplaten toegestuurd; alle basisschoolleerlingen van de gemeente Schagen worden uitgedaagd om de mooiste kleurplaat te maken. De kleurplaat is dit jaar vanaf 21 juni te downloaden op www.schagen.nl/kleurplaat.
De kinderen kunnen hun creatie inleveren van 22 tot en met 26 juni bij de receptie in het gemeentehuis aan de Laan in Schagen. In ruil voor de ingeleverde tekening krijgen de kinderen dan een penning voor iets waar ze in willen. Deze zijn vanaf woensdag in te leveren.

Prijsuitreiking

Voor de mooiste kleurplaten heeft het kermiscomité een mooie prijs. De prijsuitreiking is woensdag 26 juni om 15 uur in de Muziektuin aan De Loet in Schagen.

* Met uitzondering van de Booster
Let op de speciale aanbiedingen in deze krant

"Het gaat om het meedoen en het ludieke!"

Steppenrace 2018 (Foto: aangeleverd)

Wie Schager kermis zegt, zegt steppenrace! Deze spectaculaire autopedrace staat traditiegetrouw weer op de agenda tijdens de kermis. Dit jaar vindt de 51e editie van dit bonte spektakel plaats. De race wordt donderdag 27 juni vanaf 19 uur gehouden. Voor velen is de donderdag, vanwege de steppenrace, dé dag van de Schager kermis.
Dit geldt uiteraard voor de deelnemers maar zeker ook voor het publiek.

Sportieve gekkigheid tijdens de 51e editie steppenrace

Jaarlijks doen honderden deelnemers mee aan deze race. Weken voor het evenement zie je al menig stepper zijn trainingsuren maken in en om Schagen. Van fanatieke wedstrijdstepper tot feestelijk uitgedoste Fun-stepper. "Je kunt je donderdag inschrijven vanaf zes uur bij café Piet Pann"' laat Roland Mooij weten. "Het is een route van zo'n 15 kilometer en deze start op de Gedempte Gracht. Inschrijven kost 5 euro per persoon en daarvoor krijgt iedereen twee consumptiemuntjes. Onderweg houden we ook pauze. Plus een tussensprintje en een eindsprint. En dat sprinten hakt er wel in!"

Categorieën

De categorieën van de race zijn ongewijzigd. Zij bestaan uit dames- en herenenkel, duo's en mammoet. "Het gaat om het meedoen en het ludieke, er is namelijk ook een originaliteitsprijs." Ieder jaar kijkt het publiek weer zijn ogen uit, je moet het een keer hebben meegemaakt ...

Naast de prijzen in de duoklasses, de sprintprijzen en de finishprijzen, maken deelnemers kans op een pechprijs, een waterprijs, een prijs voor de specials en een originaliteitsprijs. De prijsuitreiking vindt plaats bij café Piet Pann.

Schager kampioenschap touwtrekken

(Foto: SES)

Bij Swingcafé 't Noord vindt tijdens de kermis weer het Schager kampioenschap touwtrekken plaats. Iedereen die wil, kan maandag 24 juni met een team deelnemen aan het kampioenschap.

"De aanvang is om 19 uur", zegt Hilde Stulp, eigenaresse van 't Noord. "Ik daag iedereen uit weer deel te nemen aan dit Schager kampioenschap."

Drie categorieën

Het touwtrekevenement is verdeeld in drie categorieën: getrainde herenteams, ongetrainde herenteams en damesploegen. De teams bestaan uit zes trekkers. "Ook dit jaar hebben we een prijs voor het leukst verklede team", vervolgt Hilde, "kom dus in de meest kleurrijke of gekke outfit deelnemen."
Na de prijsuitreiking in café 't Noord vind een gezellige muzikale avond plaats met feestband Jukeboxx.

Kroegentocht

De inschrijving voor het Schager kampioenschap touwtrekken vindt plaats bij Swingcafe 't Noord en is vanaf heden mogelijk. "Naast het touwtrekken organiseren we tijdens de dinsdag van de kermis weer de legendarische kroegentocht. Vanaf 19 uur is het verzamelen in 't Noord en om 20 uur gaan we in een lange optocht richting 't Heremetijdje en vervolgens naar de kroegen aan de Markt om uiteindelijk weer in 't Noord te eindigen", besluit Hilde.

Volksvermaak met katknuppelen

Kat knuppelen

Katknuppelen is een oud volksvermaak dat buiten de Noordkop niet of nauwelijks wordt beoefend. Des te leuker dat het evenement wel altijd in Schagen plaatsvindt. Dinsdag 25 juni start het katknuppelen op het kermisterrein bij 't Vosje, naast Grand Cafe De Smidse. Opgeven kan bij De Smidse vanaf 19 uur.

Katknuppelen is een spel waarbij een blokje van een touwtje moet worden gegooid. Met een stevige houten stok wordt naar een vaatje geworpen waarin zich de 'kat' bevindt. De kat is het blokje hout dat met een touwtje bevestigd is in het vat.

Er is een bepaald bedrag te verdienen voor iedere ring die van het vaartje wordt gegooid. Als dan ook het blokje er nog af wordt gegooid, volgt een bonus. Voorafgaand aan het katknuppelen worden de vaatjes nat gemaakt, zodat het hout minder snel knapt. Ja, en wie met die knuppel de ringen en/of de kat op de grond laat vallen, valt ook zelf in de prijzen!

Senioren kermis

Trampoline (Foto: aangeleverd)

De laatste vrijdag van de kermis, 28 juni, staat de senioren kermis op het programma. Iedereen vanaf 55-plus is vanaf 14.00 uur welkom in Alpha in Schagen.

De bezoekers worden ontvangen met een kopje koffie of thee met een koek. Daarna wordt voor de liefhebbers een rondje kermis gedaan, eveneens aangeboden door de kermisexploitanten. Vervolgens komen de senioren weer terug bij Alpha waar onder het genot van een hapje en een drankje een loterij plaatsvindt. De organisatie zorgt voor een leuke en muzikale invulling van de middag. Jaarlijks beleven tientallen ouderen een gezellige middag op de kermis en in Alpha.
Kom vrijdag 28 juni gezellig kermis vieren, vanaf 14.00 uur. De middag duurt tot ongeveer 17 uur.

3 dagen unieke Twentse gastvrijheid

Reis af naar Twente en ontdek de schitterende natuurpracht van dit gastvrije stukje Nederland. (Foto: aangeleverd)

Lezersactieprijs € 99,- p.p.

Reis af naar Twente en ontdek de schitterende natuurpracht van dit gastvrije stukje Nederland met verblijf in het gemoedelijke 3-sterren Landhotel 't Elshuys in Albergen. Een ideale locatie om te genieten van de prachtige natuur en de Twentse gastvrijheid.

Het gemoedelijke 3-sterren Landhotel 't Elshuys in Albergen. (Foto: aangeleverd)

Het sfeervolle hotel is landelijk gelegen in Twente en een ideale uitvalsbasis voor het maken van prachtige fiets- of wandeltochten door het Twentse coulisselandschap. Weiden, bossen, beken en watermolens wisselen elkaar af in een prachtig glooiend landschap met schitterende vergezichten. In het nabijgelegen kunststadje Ootmarsum kan een bezoek worden gebracht aan een van de vele kunstgalerieën of het Openluchtmuseum.

Unieke lezersaanbieding

2x overnachting in een tweepersoonskamer, 2x uitgebreid Twents ontbijtbuffet, 2x een heerlijk 3-gangen keuze diner, 1x gratis gebruik sauna, 1x gratis gebruik massagestoel. Gratis Wifi en parkeren. Koffie- en theefaciliteiten aanwezig.

Adviesprijs: € 129,- p.p.

Lezersactieprijs € 99,- p.p.

Informatie en reserveren: www.goedverblijf.nl/rodi9h, telefonisch 085-4899019 (ma. t/m vr. 09.00-7.30 uur, za. 10.00-16.00 uur), reisnummer rodi9h. Genoemde prijzen zijn p.p. o.b.v. 2 personen per kamer, excl. verblijfsbelasting à € 1,50 p.p.p.n. en € 9,50 reserveringskosten per boeking. Te boeken t/m 20-12-2019.

Jaarlijkse Veteranendag Schagen

SCHAGEN - In de stad wordt zaterdag 22 juni in het Regius College van 11.30-15.00 uur de jaarlijkse lokale Veteranendag gevierd. Deze dag wordt georganiseerd door het comité Veteranen Schagen, in samenwerking met de gemeente. Met deze viering eert de gemeente Schagen veteranen van alle missies voor hun bijdrage aan vrede en veiligheid, waar ook ter wereld.

Deze dag is voor alle veteranen uit de gemeente Schagen, met partners en kinderen. Van 11.15-11.25 uur is er een openbaar toegankelijke herdenking bij het Herdenkingsmonument en het Indisch monument, met krans- en bloemlegging en 1 minuut stilte. Meer informatie of opgave: tel. 06 34107127.

Petitie: Boogie Dogs op popweekend Schagen

(Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - The Boogie Dogs, opgericht in 2011, hebben een drummer uit Schagen en twee leden uit de regio (Niedorp). Bovendien is dit jaar de EP "Amsterdam Sessions" uitgekomen met brand new old school rock and roll. Schagen FM weet er alles van. De band speelt aanstekelijke rock and roll van o.a. Jerry Lee Lewis, Chuck Berry en Eddie Cochrane. Ze vinden het hoog tijd dat The Boogie Dogs eindelijk eens na(ast) Keverdag op Popweekend Schagen staan.

Daarom zijn zij een petitie gestart, die te vinden is op https://www.petitie24.nl/petitie/2586/the-boogie-dogs-op-popweekend-schagen. Zij vragen op deze manier steun aan inwoners in de regio. "We proberen al een aantal jaar om tijdens het popweekend te mogen spelen", vertelt Daniël Bethlem, "maar we lijken steeds te laat te komen. De programmering was alweer rond. We vonden dit zo jammer, dat we een petitie zijn begonnen. Want we hebben dit jaar net een plaatje uit, een EP, met zes nummers. Het heet 'Amsterdam Sessions'. Het zou leuk zijn als wij op het popweekend onze nieuwe nummer kunnen laten horen."

ParkinsonCafé

SCHAGEN - 18 juni vindt er weer een ParkinsonCafé plaats, locatie Magnushof, Jacob Ruijsdaellaan 30. Het ParkinsonCafé is bedoeld voor mensen met de ziekte van Parkinson en Parkinsonismen, hun partners/mantelzorgers en belangstellenden.

Bob de Mon van de Model Spoorclub Alkmaar en schrijver van historische verhalen, neemt u met zijn lezing "Het Spoor dat naar Schagen leidt' mee vanaf het eerste moment dat er in de geschiedenis over het spoor wordt gerept tot en met 31 augustus 1955, de dag waarop de stoomtram voor het laatst tussen Schagen en Alkmaar reed. Hij doet dat aan de hand van een groot aantal oude prenten en foto's.

De bijeenkomst vindt plaats in vergaderruimte 5, de toegang is gratis.

Verhalenavond: Wat is jouw kracht?

SCHAGERBRUG - Waar laten we ons door inspireren? Waar halen we onze kracht vandaan? Die vragen staan 19 juni centraal tijdens de verhalenavond van Zinvol Zijpe in de kerk van Schagerbrug.

Oude verhalen koppelen aan hedendaagse

Verhalen en muziek rondom het thema wisselen elkaar af. Oude, bekende verhalen uit bijvoorbeeld de bijbel, gekoppeld aan hedendaagse verhalen die ons nu iets zeggen.

Wat zou je willen doen?

Want het is een onderwerp waar iedereen zich mee bezig houdt. Wat zorgt er voor dat je elke dag uit bed komt? Waarom doe je wat je doet? En durf je datgene te doen wat je zou willen doen?

Voorgelezen worden

De verhalen worden voorgelezen door mensen uit de polder. Schagerbrugger Margareth Bubbert zingt liederen, onder begeleiding van pianiste Atie List.

Napraten

De verhalenavond op 19 juni begint om 20.00 uur en duurt een klein uur. Na afloop is er de mogelijkheid met een drankje na te praten.

Zinvol Zijpe organiseert activiteiten die inspireren.

Locatie en kosten

Locatie: Kerk in Schagerbrug, Schagerweg 38a. Van 20.00 tot 21.00 uur, afsluitend een borrel.

Kosten: een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer informatie: www.zinvolzijpe.nl

Proeven van het leven op het water

Nautisch Alkmaar (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Een heerlijk middagje watersport beleven, zondag 16 juni. Die middag laten we je tijdens Nautisch Alkmaar proeven van het leven op het water. De wind door de haren, de zon op je wangen en een lach op je lippen. Nautisch Centrum Nicolaas Witsen laat graag zien hoeveel er te genieten valt.

Nautisch Alkmaar beleven, 16 juni

Van 12:00 tot 17:00 uur is er veel te beleven rondom het Nautisch Centrum aan de Kraspolderweg 4. De verschillende onderdelen van het Nautisch Centrum -naast de jachtwerf ook Bootschappen Watersport, Witsen Marine en Jachtmakelaardij Nicolaas Witsen- laten zien wat ze in huis hebben.

Acties en leuke prijzen

Ook een aantal watersportbedrijven zijn aanwezig, zoals SloepenCentrum, Cobb, Dulon Marine, E-4Motion, Plastimo en Besto Lifesaving. Zij showen hun producten en er zijn leuke prijzen te winnen. Promoties en demonstraties zorgen voor actie op en rond het water!

Lifestyle

Ook de nautische lifestyle wordt natuurlijk niet vergeten. Want watersport is niet alleen maar varen. Daarom zijn op Nautisch Alkmaar ook lifestyle-producten te vinden, zoals zonnebrillen van Ray Ban, Revo, Ana Hickmann, Michael Kors, Versace, Chloé, Emporio Armani, Dsquared2, topwagens van Range Rover en BMW en loungesets van Bubalou.

Voor de hele familie

De inwendige mens wordt deze middag verwend door DOK-10 Bar & Kitchen. Zij hebben hun eigen plekje aan het Alkmaardermeer in Akersloot en weten wat de watersporter gelukkig maakt. Omdat het bijna Vaderdag is, doen we natuurlijk iets speciaals voor alle vaders die langskomen. Voor de kinderen is er een springkussen en zijn er sup-clinics. Voor iedereen belooft het een gezellige, actieve middag te worden.

Kom met de boot

Nautisch Alkmaar is gratis toegankelijk, we delen graag onze passie voor het leven op het water. Natuurlijk kun je met de auto of op de fiets naar dit evenement komen. De Kraspolderweg is goed bereikbaar. Nóg leuker is het om met de boot te komen. Vanuit het haventje aan de Schelphoek Alkmaar én vanaf DOK-10 Bar & Kitchen in Akersloot varen we om het uur naar het Nautisch Centrum. Zo kom je gratis en superrelaxed naar de watersportdag. Gelijk heerlijk genieten op het water.
Meer informatie: facebook.com/nautischalkmaar/

Eén centrale Informatiebijeenkomst

PETTEN - De drie geplande bijeenkomsten 'Langer Thuis Wonen' worden samengevoegd naar een bijeenkomst op één locatie.

De informatiemarkt wordt nu dinsdag 18 juni gehouden in de Multifunctionele Ruimte in Petten (Plein 1945). Bezoekers van 65 jaar en ouder worden van 15.00 tot 16.30 uur breed geïnformeerd over welke vormen van ondersteuning ze kunnen krijgen bij het langer zelfstandig wonen. De geplande bijeenkomsten in 't Zand en Callantsoog komen hiermee te vervallen.

Informatie op maat ook aan huis mogelijk, meer informatie hierover: www.wonenpluswelzijn.nl.

Veranderende arbeidsmarkt

REGIO - De puber van nu heeft later een baan die hoogstwaarschijnlijk nu nog niet bestaat, zo snel verandert de arbeidsmarkt. De insteek van een Leven Lang Ontwikkelen is voor werkgevers én werknemers belangrijk. Tijdens Huis van het Werk Strategisch, 20 juni aanstaande, nemen vier sprekers u mee in de mindset die dat mogelijk maakt.

Het programma vindt u via de website www.huisvanhetwerk.nl/huis-van-het-werk/strategisch-20-juni/.

Huis van het Werk is een stichting van regionale werkgevers, opgericht om de samenwerking op de arbeidsmarkt tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven te verbeteren.

Nieuwe Renault Clio: de beste ooit

(Foto: aangeleverd )

Renault presenteert de volledig nieuwe Clio. Sinds de introductie van de eerste generatie in 1990 zijn circa vijftien miljoen exemplaren verkocht. Daarmee is de Clio wereldwijd het bestverkochte model van Groupe Renault.

Met zijn Euro NCAP-score van vijf sterren zet de nieuwe Clio de traditie voort op het gebied van toonaangevende veiligheid. Samen met de rijdynamiek, het comfort en het hoge kwaliteitsniveau die voorrang kregen bij het ontwerp- en productieproces, profileert de nieuwe Clio zich als de beste Clio ooit. Het nieuwe model bouwt voort op de sterke punten van de vorige generaties.

De volledig nieuwe Renault Clio: de beste ooit. (Foto:aangeleverd)

Met het design volgens het principe 'Evolutie en Revolutie' biedt de nieuwe Renault Clio een volwassener carrosserieontwerp en een compleet nieuw interieur. Met zijn fraai gebeeldhouwde vormen en zelfverzekerde voorzijde straalt de nieuwe Clio dynamiek uit en oogt hij vooruitstrevend, terwijl hij onmiddellijk herkenbaar is als Clio. 100% van de onderdelen zijn compleet nieuw. In het nieuwe interieur is duidelijk sprake van een revolutie. Zowel qua design als kwaliteitsuitstraling en technologie is het interieur geïnspireerd op dat van auto's uit hogere segmenten.

"De vijfde generatie Clio is heel belangrijk voor Renault, want het is de populairste auto in zijn segment en de op één na bestverkochte auto in heel Europa. De Clio is een icoon en de nieuwste generatie verenigt het beste van alle voorgaande generaties. Het uiterlijk van de Clio IV trok veel nieuwe klanten en doet dat nog steeds. Daarom hebben we dat DNA gehandhaafd en er moderniteit en elegantie aan toegevoegd. Het interieur heeft een kwalitatief aanzienlijk hoogwaardigere uitstraling, is verfijnder en bevat meer technologie", weet Laurens van den Acker, Senior Vice President, Corporate Design

De Nieuwe Renault Clio is vanaf vrijdag 21 juni 13.00 uur in de showrooms van Stokman te bewonderen. De vestigingen in Alkmaar en Hoorn-Zwaag zijn die vrijdag extra lang geopend, tot 22.00 uur. Meer informatie: www.stokman.nl

Eenmaal, andermaal ... voorraaddeals bij Broekhuis Volkswagen

REGIO - Bent u al een tijdje op zoek naar een nieuwe Volkswagen? Kom dan tot en met 30 juni langs in de Broekhuis Volkswagen showroom en profiteer van de eenmaal, andermaal voorraaddeals. Ontvang op de voorraadmodellen van de Volkswagen Golf, T-Roc en de Tiguan een korting die oploopt tot wel € 3.500,- . Daar bovenop ontvangt u ook nog eens een inruilpremie van maximaal € 2.000,-.

Het voordeel op de Golf bedraagt maximaal € 2.750 en daar bovenop ontvangt u € 1.500,- inruilpremie op uw oude auto. Het voordeel op de T-Roc bedraagt maximaal € 2.250 waarbij u nog eens € 750,- inruilpremie ontvangt. Op de Tiguan bedraagt uw voordeel maximaal € 3.500,- en daarbij ontvangt u € 2.000,- inruilpremie.

Is het interieur in de Volkswagen van uw keuze niet helemaal naar wens? Geen probleem! Tijdens de eenmaal, andermaal voorraaddeals kunt u er een Nappa eco-lederen interieur achteraf laten inbouwen.
Normaal kost deze interieurupgrade € 1.399,- maar nu slechts € 999,-. Zien wij u deze maand in de showroom zodat we kunnen zeggen: "Eenmaal, andermaal... verkocht!''

Private lease actie

Liever privé leasen? Dat kan natuurlijk ook. Op de Volkswagen Polo hebben we een scherpe private lease actie. Zo rijdt u al weg in de Polo vanaf € 299,- (o.b.v. 60 mnd / 10.000 km per jaar). Liever een SUV? Vanaf € 369,- (o.b.v. 60 mnd / 10.000 km per jaar) rijdt u rond in de nieuwe Volkswagen T-Cross. ''Wij zien u graag deze maand in onze showroom zodat we kunnen zeggen: "Eenmaal, andermaal ... geleased!''

Fiat is 120 jaar!

Hoera! Fiat viert haar 120e verjaardag. Dit laat Fiat niet ongemerkt voorbijgaan. Daarom viert Fiat haar 120e verjaardag met de 120th Editions van de Fiat 500 familie.

Fiat brengt mensen al 120 jaar in beweging, niet gek dat er daarom nu flink uitgepakt wordt om dit grootst te vieren. Alle modellen van de Fiat 500 komen in een speciale 120th uitvoering. De uitvoeringen zijn te herkennen aan de zwart-witte kleurstelling. Er zijn ook andere kleurencombinaties mogelijk, maar Fiat biedt een beperkte variatie aan met verschillende tinten wit en grijs.

Naast zijn zwart-witte uiterlijk kunt u deze speciale uitvoering ook herkennen aan de speciale badges en koperkleurige details, zo zijn de wielen van de Fiat 500 koperkleurig en zijn in de 500X gedeeltes van de stoelen koperkleurig. Ook kunt u de wit-zwarte Tuxedo Bicolore lak, sierstrip op de motorkap in chroom én de lichtmetalen velgen bewonderen. Het in hoogglans zwart uitgevoerde dashboard kunt in alle 120th Editions terugvinden, net als de hoogglans zwarte accenten.

Extra voordeel bij Broekhuis

Bij Broekhuis vieren wij dit feest groots mee. Daarom ontvangt u tijdelijk tot wel € 2.700,- voordeel op een van de 120th Editions met daarbij ook nog 6 maanden gratis Apple Music. Zo kunt u genieten van meer dan 50 miljoen nummers zonder reclame in uw gloednieuwe Fiat 500 of Fiat 500X met Apple Experience. Nog meer genieten? Dat kan met de optionele BeatsAudio™ speakers of het optionele Uconnect infomediasysteem met 7 inch touchscreen.

Kortom, kom naar onze Fiat vestiging in Schagen en vraag naar deze speciale uitvoeringen!

'Data for Road Safety'

REGIO - Ford Smart Mobility heeft tijdens het ITS Congres in Eindhoven samen met leden van de European Data Task Force (DTF) – partners uit de politiek, autofabrikanten en dienstverleners – een proef van een jaar aangekondigd met als doel de verkeersveiligheid te verhogen. Door verkeersdata tussen voertuigen te delen, kunnen potentieel onveilige situaties in kaart worden gebracht en potentiële ongevallen worden voorkomen.

Dankzij de nieuwste technologieën zijn voertuigen in staat om gevaarlijke situatie te herkennen en slechte wegdekconditie te detecteren, en hierover bestuurders te informeren. Echter kunnen ook andere weggebruikers en wegbeheerders profiteren van deze informatie. Tijdens de DTF-proef worden waarschuwingen – die door voertuigen en andere infrastructuur worden waargenomen – met anderen gedeeld via een gedecentraliseerd datasysteem.

Verkeersveiligheid verhogen

De essentie van DTF is door samenwerking de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers te verhogen. DTF is opgericht in 2017 en implementeert sindsdien de bestaande Europese regels en wetgeving voor de toegang tot veiligheidsgegevens. Door prioriteit te geven aan de toegang tot veilheidsgegevens en samenwerking tussen verschillende autofabrikanten en landen mogelijk te maken, wil DTF de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers verbeteren.

De intentieverklaring is ondertekend door alle deelnemende leden en is het fundament voor de proef en het partnerschap.

Met een gerust gevoel op vakantie

Doe de Zomercheque bij Ford Dekkerautogroep. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Met de zomervakantie in het verschiet is dit het ideale moment om de auto extra aandacht te geven. Veel Nederlanders gaan in de zomer met de auto op vakantie. Uiteraard staat veiligheid voorop; hierbij is vooraf een goede controle van de auto van groot belang. Bij Ford Dekkerautogroep geniet je daarom van vele voordelen tijdens de Ford Zomercheck.

Doe de Ford Zomercheck bij Ford dealer Dekkerautogroep

Naast de personenauto kan ook de bedrijfswagen worden gecontroleerd tijdens de Ford Zomercheck. Geef tijdens de bouwvak dus ook bedrijfswagens hun welverdiende controle.

Ford Zomercheck

Klanten van Ford dealer Dekkerautogroep zijn welkom om te profiteren van de vele voordelen van de Ford Zomercheck. Voor slechts € 19,95 controleert de Ford dealer een auto op maar liefst zestien vitale punten, waaronder de: Accu;Remmen;Airconditioning;Ruitenwissers;Verlichting;Banden;Koelvloeistof;Andere vitale onderdelen.

Ideale moment

Met de zomervakantie in aantocht is het nu het ideale moment om de auto grondig te laten controleren door de gespecialiseerde Ford dealer. "Mocht tijdens een check een onvolkomenheid worden geconstateerd, dan adviseren wij de klant via Ford Video Check vrijblijvend over de mogelijkheden." Bij de Video Check filmt de monteur wat hij tegenkomt en legt daarbij op een eenvoudige manier uit wat mogelijke aandachtspunten zijn en wat eraan gedaan kan worden. Zijn de remschijven bijvoorbeeld nog net dik genoeg, maar houdt het niet over? Dan toont de monteur dat aan met een meetinstrument en geeft hij een advies aan de klant.

Ook bij de Zomercheck persoonlijk advies op maat

Als de video klaar is, wordt deze via e-mail met de Ford-rijder gedeeld. Die wordt zo op een volledig transparante manier geïnformeerd over de status van zijn auto en kan daarna wel of niet akkoord gaan met het geadviseerde onderhoud. Bij Ford krijgen klanten dus ook bij de Zomercheck persoonlijk advies. Ze zien precies welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden, waarom én wat het gaat kosten. Zo worden er geen reparaties uitgevoerd zonder toestemming van de klant.

www.dekkerautogroep.nl 088-1800300

34 / 40

Subaru scherpt Outback-range aan

REGIO - Subaru heeft de Outback, zijn ruime crossover, aangepast. Het model won aan luxe en is nog veiliger geworden. Gebleven zijn de brede inzetbaarheid, het enorme comfort en een zee aan ruimte. Meer goed nieuws: de Outback is met een vanafprijs van € 46.995,- nog steeds uitermate betaalbaar.

Wat erg goed is, nog beter maken. Dat was de moeilijke opdracht die de Subaru-technici vorig jaar kregen. Het resultaat van die inspanningen staat per direct in de showroom: de vernieuwde Outback. Het uiterlijk lieten de dames en heren in Japan ongemoeid, onderhuids werd een en ander aangescherpt, waardoor de Outback nog veiliger, completer, luxueuzer en ook zeker begeerlijker is geworden.

Veiligste in zijn klasse

Subaru's speerpunt is veiligheid, in 2030 streeft het merk naar 0 verkeersdoden. De Outback en EyeSight in het bijzonder gaan een belangrijke bijdrage leveren om die torenhoge ambitie te realiseren. Voor dit jaar is EyeSight verder verfijnd, waardoor het systeem voetgangers en andere kwetsbare verkeersdeelnemers nog beter ziet en het systeem eerder zal anticiperen op mogelijk gevaar. Dat, samen met voorzieningen als de speciale, eivormige veiligheidscel en tal van andere actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen, maakt de Outback de veiligste auto in zijn klasse.

Apple

Duidelijk merkbaar, maar ook zichtbaar is het nieuwe infotainmentsysteem (standaard met Apple CarPlay) met nieuwe lay-out en iconen die meer lijken op die van de mobiele telefoon. Ook aangenaam: door gebruik van nieuwe processoren reageert het systeem nog sneller op bewegingen op het 8-inch touchscreen of gesproken commando's. Door toevoeging WiFi kan de auto nu als WiFi-hotspot. Handig als je wilt voorkomen dat het mobiele dataverbruik bij de passagiers de spuigaten uitloopt.

Standaard

Alle aanpassingen maken de Outback nog veelzijdiger en bruikbaarder onder een breed scala aan omstandigheden, inderdaad situaties waar Subaru's excelleren dankzij hun slimme techniek met onder meer standaard permanente vierwielaandrijving, X-mode en CVT-automaat.

Aangenaam geprijsd

Het beste nieuws is wel dat de Outback, ondanks zijn uitgebreidere uitrusting en verder verbeterde techniek, nog steeds aangenaam is geprijsd. De Comfort is er vanaf € 46.995,-, de luxueuze Premium kost € 51.195,-. Wie vervolgens nog verwacht een ellelange lijst aan opties te moeten doorploegen om de Outback op smaak te brengen, heeft het mis. Opties zijn er niet. Zelfs metaallak is standaard.

Volkswagen prijst Touareg 4.0 V8 TDI

(Foto: Volkswagen)

REGIO - De oppermachtige Volkswagen Touareg 4.0 V8 TDI 4MOTION is vanaf deze zomer leverbaar in Nederland. Met een vermogen van 310 kW/422 pk en een maximaal koppel van 900 Nm accelereert hij in 4,9 seconden van 0-100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

De 4.0-liter V8 TDI dieselmotor staat voor pure hightech kracht. De bijzondere motor beschikt over twee turbo's én een elektrisch aangedreven compressor. Daardoor pakt de motor onder alle omstandigheden uiterst snel en krachtig op. Het maximumkoppel van liefst 900 Newtonmeter, bij een toerental tussen 1.250 en 3.250 per minuut, ligt op het niveau van supercars. De V8 TDI voldoet aan de nieuwste 6d-TEMP-EVAP emissienorm en heeft een gemiddeld verbruik van 7,4 liter per 100 km** (195g CO2/km).

De Touareg 4.0 V8 TDI 4MOTION is standaard uitgevoerd als luxueuze Atmosphere. Hij beschikt onder meer over Adaptive Air Suspension, 18-voudig elektrisch verstelbare Ergo comfortstoelen, LED-verlichting, 19 inch lichtmetalen velgen, Discover Pro radio-, navigatie- en multimedia, Car-Net online diensten, adaptive cruise control, Front Assist, Lane Assist, Park Distance Control en een elektrische achterklep. Het interieur is fraai afgewerkt met onder meer 'Vienna' lederen bekleding en openporig eikenhout.

De Touareg V8 TDI is ook leverbaar als Elegance, met dezelfde uitrusting als de Atmosphere, maar dan met een met geborsteld aluminium afgewerkt interieur. Beide uitvoeringen zijn te combineren met sportieve R-Line exterieurstyling.

De Touareg is leverbaar met fraaie en hightech features. Een mooi voorbeeld is de Innovision Cockpit, een volledig digitaal bedieningsconcept met 12 inch digitaal instrumentenpaneel én een 15 inch centraal display. Deze combinatie vormt één groot informatie-, communicatie-, entertainment- en besturingssysteem. Met de optionele, actieve vierwielsturing met 4-corner luchtvering wordt deze premium SUV van Volkswagen één van de meest wendbare in zijn klasse.

De 'IQ' Matrix LED-verlichting, met 128 LED's per koplamp, stelt de meest optimale lichtbundel samen op basis van stuuruitslag, snelheid, GPS-data en signalen van de frontcamera. Nachtelijke ritten worden veiliger door Night Vision. Met gerichte lichtflitsen van de koplampunit waarschuwt dit systeem zelfs mensen voor mogelijk gevaar. De combinatie van Road Work Lane Assist en Traffic Jam Assist maakt tot snelheden van 60 km/u semi-autonoom rijden mogelijk, ook bij alternatieve wegbelijning.

De Volkswagen Touareg 4.0 V8 TDI 4MOTION is naar verwachting eind juni te configureren en te bestellen vanaf € 125.770.

Vijf sterren voor Toyota

Foto

REGIO- De nieuwe Toyota Corolla en Toyota RAV4 hebben de maximumscore van vijf sterren behaald bij de meest recente, strengere Euro NCAP-crashtests. Zowel de Corolla als de RAV4 behaalt bovendien uitstekende scores in alle veiligheidscategorieën. Toyota wil zijn geavanceerde veiligheidssystemen voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar maken. Daarom zijn de Corolla en RAV4 standaard uitgerust met Toyota Safety Sense 2 – een uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen.

De goede veiligheidsprestaties van de Toyota Corolla en RAV4 in de crashtests van Euro NCAP benadrukken de kracht van het nieuwe voertuigplatform TNGA (Toyota New Global Architecture) en de hoge stijfheid hiervan. Het platform is op strategische punten verstevigd met extra sterk staal, zodat de krachten van een impact optimaal worden geabsorbeerd en weggeleid van het passagierscompartiment.

Het Pre-Collision System behaalt de maximale score bij het vermijden van aanrijdingen op lage snelheid in stadsverkeer. En ook bij hogere snelheden presteert het systeem uitstekend, aldus Euro NCAP. Bij het naderen van een langzamer rijdende auto weet het systeem op alle snelheden een ongeluk te vermijden. En bij het naderen van een afremmende of stilstaande auto voorkomt het systeem in de meeste gevallen een aanrijding en beperkt het in de overige gevallen de gevolgen van de impact.

De voetgangers- en fietsersherkenning presteert uitstekend en weet bij alle tests fietsers en voetgangers te ontwijken, bij voetgangers zowel overdag als 's nachts. Meer info: Louwman Schagen | De Fok 11 | 1742 PC Schagen

Toyota Corolla TREK

(Foto: Toyota)

REGIO - Toyota introduceert met de Corolla TREK de vierde telg in de Corolla familie. Voor deze nieuwe extra avontuurlijke uitvoering is er keuze uit twee hybride versies: een 1.8 Hybrid met 90 kW/122 pk en een sterkere en zuinige 2.0 High Power Hybrid met 132 kW/180 pk, beide standaard geleverd met een automatische transmissie.

Toyota vindt zijn inspiratie bij Trek Bicycle, één van de grootste en populairste fietsenproducenten ter wereld. In vergelijking tot de normale Corolla is de bodemvrijheid van de Corolla TREK met 20 mm toegenomen. Met de kunststof beschermingsplaten voor en achter en de ruime bagageruimte van 598 liter is deze avontuurlijke versie uitermate geschikt voor mensen die er een avontuurlijke levensstijl op na houden.

Standaard is de Toyota Corolla TREK voorzien van unieke 17-inch lichtmetalen velgen, kunststof beschermplaten aan de voor en achterzijde, TREK instaplijsten, privacy glas achter, mistlampen voor, automatische inklapbare buitenspiegels, diffuser voor en achter en een kicksensor voor de achterklep. Het interieur is voorzien van een bruin accenten met houten inleg, het Toyota Touch 2 Go Plus navigatiesysteem met 7-inch digitaal instrumentenpaneel en spraakbesturing.

De Corolla TREK is een samenwerking tussen Toyota en Trek Bicycle. Trek Bicycle is wereldwijd één van de populairste fietsfabrikanten, jaarlijks goed voor meer dan 1,5 miljoen verkochte fietsen.

De Toyota Corolla TREK is per direct te bestellen bij de Toyota dealer met de keuze uit de twee eerder genoemde hybride aandrijflijnen. De 1.8 Hybrid is te koop vanaf 32.495 euro en de 2.0 High Power Hybrid vanaf 34.995 euro. Operational lease kan vanaf een tarief van 419 euro per maand.