Den Helder op Zondag

5 mei 2019

Den Helder op Zondag 5 mei 2019


Cultuur in de Schuur van Dorper bollenkwekers

The Visitors, Mylou Frencken en Dorine Wiersma en gospelkoor Joy treden op tijdens Cultuur in de Schuur. (Foto's: aangeleverd)

JULIANADORP - Beleef muziek en bloembollen tijdens een gezellige middag in drie bollenschuren met drie verschillende optredens in Julianadorp. Zondag 5 mei komen bloemen en muziek bij elkaar tijdens Cultuur in de Schuur. Bezoekers genieten steeds een ruim half uur van een muzikaal optreden, om vervolgens door te rijden naar de volgende bollenkweker. In elke schuur worden zij gastvrij ontvangen met een kort verhaal over bloembollen. Ook kan men bij alle bedrijven genieten van een kunstexpositie van onder andere Trudie Appelman, Cor Langendijk, Moon Kager en Karin Lemmers!

Waagstukken. Weggelopen mannen, aangebakken eieren, verloren kapitalen en lekke waterbedden. het leven zit de gelauwerde cabaretières Frencken en Wiersma lang niet altijd mee. De vriendinnen struggelen wat af, maar kunnen godzijdank bij elkaar terecht. Hun door de jaren heen opgebouwde en inmiddels omvangrijke mailwisseling bleek voer voor een gezamenlijke cabaretvoorstelling. Mylou Frencken & Dorine Wiersma treden op bij Bloembollenbedrijf Hoornsman B.V. aan Schoolweg 3 in Julianadorp.

The Visitors zijn een muzikaal viertal dat voornamelijk akoestische muziek ten gehore brengt. Zij zingen de mooiste liedjes, begeleid door akoestische gitaren, bas, mandoline, mondharmonica en percussie. De loepzuivere, meerstemmige zang is het handelsmerk van The Visitors. Op dit moment richt de band zich op muziek van van de Amerikaanse West Coast, uit de jaren '60 en '70. The Visitors zijn te zien bij Bloemenbollenbedrijf M.C. Zonneveld aan Rijksweg 109 in Julianadorp.

Gospelkoor Joy zingt al bijna 25 jaar de gospel, variërend van negrospirituals tot moderne gospel en alles er tussenin. Het koor staat onder leiding van dirigente Willeke van de Munnik, bijgestaan door het combo onder leiding van Wilbert Commandeur. Gospelkoor Joy treedt op bij Bloemenbollenbedrijf Duin aan Langevliet 14A in Callantsoog.

De optredens van Cultuur in de Schuur vinden zondag 5 mei plaats van 12.15 tot 13.00 uur, van 14.00 tot 14.45 uur en van 15.45 tot 16.30 uur. Het startbewijs kan zondagochtend opgehaald worden tussen 10.30 en 11.30 uur bij Effe in 't Dorp op het Loopuytparkt. Kaarten kosten € 15,-.


Wandeling

De Nollen. (Foto: Dutchphoto)

DEN HELDER - Landschap Noord-Holland houdt donderdag 16 mei een excursie van 9.30 tot 12.00 uur langs de Nollen van Den Helder. Vertrekpunt bij Station Den Helder-Zuid (oostzijde) aan de Waterkeringsweg. De wandeling start in een natuurgebied tussen de woonwijken, vervolgt door het Reehorstpark en Quelderduin. Graag aanmelden op www.gaatumee.nl.

Inkijkje in Noord-Korea in School 7

Kunst in Noord-Korea. (Foto: Marc Roth)

DEN HELDER - Marc Roth geeft woensdagavond 15 mei een inkijkje in 'werelds meest gesloten samenleving': Noord-Korea in School 7 aan Keizersgracht 94 in Den Helder. Zijn verhaal wordt verrijkt met afbeeldingen, korte videoclips en ander beeldmateriaal dat nog maar weinig mensen gezien hebben. Ook komen zijn eigen ervaringen als bezoeker aan bod. Een groot gedeelte van dit land kan nog altijd niet bezocht worden. Aanvang 19.30 uur. Entree 5,- euro.

De plekken, plaatsen en dingen die in deze lezing getoond worden maken het land trots. Een bezoeker mag weliswaar niet alleen de straat op en wordt altijd begeleid door twee gidsen en een chauffeur, maar zeker als een reiziger alleen of met een kleine groep reist zijn er soms wel mogelijkheden om 'buiten de gebaande paden' te gaan.

Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea en het uithangbord van het land, transformeert zich de laatste jaren tot een 'socialistische sprookjesstad' in een bijna surrealistisch decor. Verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen. Dit is ook te zien op het gebied van kunst, waar socialistisch realisme de enige toegestane stroming is. Kunst moet namelijk duidelijk zijn voor iedereen en kunstenaars zijn altijd schatplichtig aan het regime.

Voorafgaand aan deze lezing wordt in School 7 een drietal documentaires vertoond van de Britse documentairemakers Daniel Gordon en Nicholas Bonner. Woensdagmiddag 8 mei staat 'The Game of Their Lives' op het programma, donderdagmiddag 9 mei 'A State of Mind' en vrijdagmiddag 10 mei 'Crossing the Line'. De documentaires zijn in het Engels ondertiteld, de toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

De lezing over Noord-Korea vindt woensdag 15 mei plaats in School 7 aan Keizersgracht 94 in Den Helder. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.

Wondere wereld van het Balgzand

Schelpen op het Balgzanderwad. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Langzamerhand begint op het Balgzanderwad weer van alles zichtbaar te worden. Het water heeft zich teruggetrokken, de strekdammen en stenen steken uit het water. Tussen en op die stenen leven allerlei kleine dieren. Zeepokken, zeeanemoontjes, alikruiken, mosselen. Neem zondag 5 mei deel aan een wadexcursie en ontdek meer over het wad.

Zie onder de microscoop hoe een zeepok open gaat

Wadgidsen nemen deelnemers mee naar die wondere wereld van het wad. Niet alleen op het wad is van alles te beleven en te zien, ook in het infocentrum kan men terecht om onder de microscoop te zien hoe een zeepok open gaat of hoe een zager of wadpier er vergroot uitziet. In de aquaria zwemmen allerlei vissoorten en in de voelbak mag men een vis aanraken. Na een korte inleiding gaat de groep het wad op.

Wadexcursie

Een bezoek aan het infocentrum is gratis. De wadexcursie gaat zondag 5 mei om 13.30 uur van start bij natuurinfocentrum Balgzand 't Kuitje aan Oostoeverweg 80 in Den Helder. Deelname kost voor een volwassenen € 5,-. Kinderen tot en met 12 jaar € 3,50. Een bakje koffie of thee en limonade voor de kinderen is bij de prijs inbegrepen. Neem voor meer informatie contact op met tel. 0223-635340 of 0223-633210. Kijk ook op www.kuitje-balgzand.nl

Voorlezen XL rond Annie M.G. Schmidt

Talloze kinderen zijn voorgelezen uit de boeken van Annie M.G. Schmidt. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Annie M.G. Schmidt is een van de bekendste schrijvers van Nederland. Wie is er niet groot geworden met haar verhaaltjes over Jip en Janneke, Floddertje en Pluk van de Petteflet? Ieder jaar rond haar geboortedag op 20 mei worden er in Nederland activiteiten georganiseerd om haar te eren.

Daarom is het woensdagmiddag 15 mei feest in de bibliotheken van Julianadorp en in School 7. Er wordt voorgelezen uit haar omvangrijke oeuvre en daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. Zij mogen gaan knutselen. De toegang is gratis en vooraf aanmelden niet nodig. Voorlezen XL vindt woensdag 15 mei plaats in School 7 aan Keizersgracht 94 in Den Helder en bibliotheek Julianadorp aan Keysers Plaet 1023. Aanvang 15.00 uur.

Helderse 'Nostalgia'

KTZ Laks bij ingebruikname stafgebouw Dwergmeeuw op voormalige marine kazerne Willemsoord. (Foto: aangeleverd)

Herinneringen van Kolonel Laks

DEN HELDER - In de wekelijkse rubriek 'Nostalgia' geeft de Helderse stadshistoricus Marinus Vermooten een vooruitblik op zijn radioprogramma Nostalgia dat hij elke zondag van 12.00 tot 15.00 uur presenteert op de lokale omroep L.O.S. Den Helder. Zijn radioprogramma handelt grotendeels over de geschiedenis van Den Helder en Julianadorp met in het derde uur nostalgische muziek.

Koninklijke onderscheiding

In L.O.S. Nostalgia staat een vraaggesprek met Fred Laks op de rol. Eén van de vorige week gedecoreerden die voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking kwam. Fred Laks ontving in de jaren zestig een opleiding aan het Koninklijk Instituut voor de Marine aan de Buitenhaven en sindsdien dateren zijn herinneringen aan Den Helder waar hij zich in de loop der jaren op velerlei terrein als vrijwilliger verdienstelijk heeft gemaakt. Fred Laks is tot juli 1998 werkzaam geweest als Commandant Maritieme Middelen. Hij volgde kapitein ter zee J.P.W. Janssen op die na ruim dertig dienstjaren met functioneel leeftijdsontslag was gegaan. Fred Laks werd eveneens belast met de functie van Rijkshavenmeester, in welke functie hij verantwoording schuldig was aan het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Kolonel Laks had een groot deel van zijn marinetijd doorgebracht bij de Onderzeedienst doorgebracht. Hij was commandant geweest van de onderzeeboot 'Zeehond', het fregat Hr. Ms. 'Kortenaer' en van het bevoorradingsschip Hr. Ms. 'Zuiderkruis'. Als bestuursvoorzitter en voorzitter van de Raad van Toezicht van het Nationaal Redding Museum Dorus Rijkers heeft hij grote betrokkenheid getoond bij de verhuizing van het museum van het Julianaplein naar Willemsoord.

In het tweede uur een radiodocumentaire over de houding van het Rijkswerfpersoneel gedurende de Tweede Wereldoorlog, Hierover is destijds contact opgenomen met dhr. J. Faeseler. In het derde muzikale uur een overzicht van de Amerikaanse top 20 van mei 1945. Nummers van o.a. Les Brown -My dreams are getting better all the time, Doris Day- Sentimental journey, Andrew sisters – Rum and coco cola, Three Suns- twillight time en vele anderen.

Helders Eénakterfestival

Tijdens het Helders Eénakterfestival is er meer dan genoeg te zien in Theater De Kampanje. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - De 23e editie van het Helders Eénakterrfestival vindt zondag 12 mei van 12.00 tot 17.30 uur plaats in de Keykegzaal van Theater De Kampanje. Een kaartje kost € 7,50.

Zeven groepen laten hun acteertalenten zien in een kort toneelstuk van ongeveer 30 minuten. Vaak verrassend komisch of met een diepere inhoud, maar in ieder geval een aanrader voor iedere toneelliefhebber. De deelnemende groepen komen uit geheel Noord-Holland: Toneelgroep ARTI speelt 'Sweety', T.V Ontwaakt brengt 'Doek', P.T.P. speelt 'Een vlot verhaal', Theaterbrandt voert 'Alleenzaam' op, T.V. Nieuw Den Helder brengt "Pepermunt', van T.V. Toneel&zo is 'Tot de dood ons scheidt' te zien en T.V. Succes brengt 'Tussen de happen door' ten tonele. Kaarten verkrijgbaar bij de kassa, tel. 0223-674664 of www.dekampanje.nl.

Noorderhaventocht van 'Fiets en Geniet'

DEN HELDER - De groep 'Fiets en Geniet' stapt dinsdag 7 mei op de fiets voor de Noorderhaventocht. Iedereen die gezellig in de groep 55-plussers mee wil fietsen is van harte welkom. De tocht wordt begeleid door ervaren voorrijders. Alle soorten fietsen zijn toegestaan, dus ook de e-bike. De snelheid ligt rond de 15 kilometer per uur en er wordt rekening gehouden met de langzaamste fietser. Deze Noorderhaventocht gaat uiteraard naar Noorderhaven in Julianadorp waar ook de koffie/theepauze wordt gehouden. De afstand is omstreeks 30 kilometer en na afloop krijgt men een gratis kopje koffie of thee. De start is om 13.00 uur bij het clubgebouw van RTV Toon Jacobs in sportpark Quelderduijn. Deelname kost € 2,50. Neem voor meer informatie contact op met tel. 06-21524673, tel. 0223-634299 of kijk op www.rtvtoonjacobs.nl.

Oorsprong van moderne Moederdag

REGIO - Moederdag wordt gevierd ter ere van het moederschap. De moderne Moederdag wordt meestal in maart, april of mei gevierd. Dit verschilt echter per land. In Nederland, België en vele andere landen valt Moederdag op de tweede zondag in mei. In de omgeving van Antwerpen wordt Moederdag sinds 1913 op 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, Sainte- Marie of Moederkesdag) gevierd. In Frankrijk is het Moederdag op de laatste zondag van mei - tenzij Pinksteren op die dag valt, dan is het de eerste zondag in juni. In Spanje wordt El día de la Madre de eerste zondag in mei gevierd. In het Verenigd Koninkrijk valt Moederdag op de vierde zondag van de vastenperiode, dus drie weken voor Pasen.

Het vereren van moeders is een veel oudere traditie dan de moderne Moederdag en gaat terug op de moedercultus in het klassieke Griekenland. De formele moedercultus met ceremonies voor Cybele of Rhea, de Grote Moeder der goden, werd overal in Klein-Azië beoefend op de ides (15e dag) van maart.

De katholieke kerk kent een lange traditie van verering van Maria, de moeder van Jezus. In het Verenigd Koninkrijk is Mothering Sunday een christelijke feestdag, te vieren op de vierde zondag in de Vastentijd, de aanloop naar Pasen, waaruit de huidige Britse variant van Moederdag is geëvolueerd. In 1644 was er in Engeland voor het eerst sprake van een Moederdag zonder kerkelijke achtergrond.

Pas in het midden van 19e eeuw werd Moederdag in Amerika geïntroduceerd. In 1870 startte rechter Julia Ward Howe uit Philadelphia een grote publiciteitscampagne voor Moederdag, een dag die in het teken moest staan van pacifisme en ontwapening.

Moederdag bij De Helderse Vallei

Maak een zeepje voor je moeder. (Foto: Pixabay)

DEN HELDER - Ook in De Helderse Vallei is het zondag 12 mei Moederdag. Een mooie dag om alle (schoon)moeders even extra in het zonnetje te zetten. Tussen 11.00 en 16.00 uur kun je in het bezoekerscentrum een 'puur natuur' zeepje maken voor of samen met je moeder.

Voor jezelf of voor iemand anders aan de slag gaan kan natuurlijk ook. Deze activiteit is geschikt voor alle bezoekers, dus niet alleen bestemd voor moeders en grootmoeders, en de kosten zijn € 2,50 per zeepje. Aanmelden vooraf is niet nodig, het is een inloopactiviteit van De Helderse Vallei. Er kan tussen 11.00 en 16.00 uur meegedaan worden aan deze creatieve activiteit, maar op is op.

De frisse lente geur…

(Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Last van onaangename luchtjes in huis? Of van plan om een bepaalde sfeer te creëren? Maak kennis met Maison Berger! Waar gewone luchtverfrissers alleen een geur verspreiden, zuivert de katalytische brander eerst de lucht en verspreidt dan desgewenst een aangenaam parfum.

Veel mensen gebruiken Maison Berger om een bepaalde sfeer in huis te creëren. Geur bepaalt namelijk voor een groot gedeelte de emotionele sfeer. Het aanbod van verschillende parfums is al enorm, maar er worden nog steeds nieuwe geuren aan het assortiment toegevoegd. De een nog lekkerder dan de ander. Last van onaangename luchtjes? Gebruik ook dan Maison Berger, de lucht wordt gezuiverd en neemt vervelende luchtjes gemakkelijk weg.

Speciaal voor Moederdag is het assortiment uitgebreid met branders, parfums, geurkaarsen, parfumverspreiders en giftsets. Daarnaast ontvangt men tot en met zondag 12 mei een gratis Lolita Lempicka Scented Gift cadeau bij besteding vanaf € 35,- aan Maison Berger producten.

EP:Beerepoot is dé Maison Berger-dealer van Noord-Holland! Loop gerust binnen en doe inspiratie op.

Meer dan genoeg keuze aan perkgoed bij Tuincentrum Hollander

Er is volop keuze aan perkgoed bij Tuincentrum Hollander. (Foto: Vincent de Vries)

BREEZAND - Tuincentrum Hollander staat weer volop in teken van het nieuwe perkgoed, want de periode om de tuin in het nieuw te steken is weer aangebroken. Maar ook voor andere producten is het niet moeilijk om te slagen bij het tuincentrum aan Schorweg 99b in Breezand. Allround Tuincentrum Hollander staat immers garant voor kamer-, tuin- en terrasbeplanting, tuinaanleg-, onderhoud en architectuur, dier- en dierbenodigdheden en veel sfeer- en decoratieartikelen. Loop een rondje door het bedrijf dat zo'n anderhalve hectare groot is en ontdek de rijke mogelijkheden die hun assortiment te bieden heeft.

Tuincentrum Hollander is elke zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Met Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur, waardoor er genoeg tijd is om langs te gaan en zomerse bloeiers aan te schaffen voor de tuin. "We hebben nu heel veel eenjarige planten in huis waar je - als je ze in deze periode plant - tot eind september plezier van kunt hebben", vertelt Martien Huiberts van Tuincentrum Hollander bij het ruime aanbod van perkgoed zoals Spaanse margriet, mini-petunia en geraniums. "Daarnaast hebben we veel grote, gemengde hangpotten. Die zijn erg in trek en ideaal, want je hangt ze op of zet ze neer en je bent klaar".

Tuinmeubelen

Waar een mooie tuin niet zonder planten kan, is het natuurlijk ook belangrijk dat je daar van kan genieten. Tuincentrum Hollander heeft dan ook genoeg tuinmeubelen, van de populaire loungesets tot verstelbare stoelen, om dat mogelijk te maken. "We hebben onze tuinstoelen naast elkaar opgesteld, zodat je in één oogopslag kunt zien wat de verschillen zijn. En natuurlijk is het belangrijk om er even goed in te gaan zitten, want je moet ze wel uitproberen".

Met de zomerse dagen in aantocht is het een goed idee om langs te gaan bij Tuincentrum Hollander, want de vernieuwde barbecuehoek is weer groter geworden. "Wij merken dat er veel vraag naar is en dus hebben we mooiere en grotere barbecues. Mensen vinden het blijven om gezellig te barbecueën in de tuin". Kom langs en kijk zelf welke varianten er verkrijgbaar zijn voor een geslaagde barbecue, maar ook voor sfeer- en decoratieartikelen is volop keuze bij Tuincentrum Holland aan Schorweg 99b in Breezand.

Kijk voor meer informatie op: www.tuincentrumhollander.nl

14 / 20

Van Dijk Optiek: Wat is UV straling en wat doet het met je ogen?

DEN HELDER- De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) schat dat 20 procent van alle gevallen van staar veroorzaakt wordt door overmatige blootstelling aan UV-straling. Maar wat is UV eigenlijk en waarom kan het staar veroorzaken?

Elektromagnetische straling van zon

Wat is UV-straling en waarom zien mensen het niet? Ultraviolet is een elektromagnetische straling van de zon dat net buiten het waarneembare van mensen ligt. In het menselijk oog zitten filters die kortgolvige straling zoals violet licht tegenhouden. Daarnaast liggen de receptoren in je oog voor violet buiten de gele vlek waardoor violet licht niet kan worden waargenomen in het blikveld waar je maximale beeldscherpte hebt.

Energierijker

Waarom veroorzaakt UV-straling schade? UV licht is energierijker dan zichtbaar licht doordat het een kortere golflengte heeft. De lichtgevoelige cellen in het netvlies van je oog zijn gevoelig voor UV-straling maar je ooglens laat het niet door. Hierdoor wordt het netvlies beschermd tegen het schadelijke UV licht. Echter, de ooglens zelf ontwikkelt staar na langdurige bestraling met UV-straling. Schade aan je ogen door UV-straling merk je dus niet meteen.

Beschermen tegen UV-straling

Hoe bescherm je je tegen UV-straling? De UV-straling is het hoogst in de zomer, tussen 12.00 en 15.00 uur. De UV-straling is dan ongeveer 10 keer zo sterk als in de winter. De temperatuur maakt niet uit voor de hoeveelheid straling. Kinderen zijn kwetsbaarder dan volwassenen voor UV-straling. Hun pupil is groter en hun ooglens bevat minder beschermend pigment dan die van volwassenen. Een goede zonnebril is voor hen dus extra belangrijk. Een goede zonnebril heeft categorie 3, biedt 100 procent UV bescherming en heeft een goede pasvorm.

Bij Van Dijk Optiek treft men een zeer uitgebreide collectie zonnebrillen aan. Daarnaast bied Van Dijk Optiek de klant 50 procent korting op een paar zonneglazen enkelvoudig of multifocaal, een complete zonnebril op sterkte is al verkrijgbaar voor € 89,- ( deze aanbiedingen gelden het gehele jaar).

Meezingen in School 7

Zing gerust mee met zangeres Evelien van Leeuwen. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Zangeres Evelien van Leeuwen zingt iedere tweede dinsdag van de maand een uur Nederlandstalige liedjes rondom een bepaald thema in School 7 aan Keizersgracht 94 in Den Helder.

Dinsdag 14 mei heeft de middag een nostalgisch tintje, dan gaan de liedjes over 'een zolder vol herinneringen'. De meezingmiddag is voor iedereen die graag zingt en het gezellig vindt om dit samen met anderen te doen. Aanvang 15.00 uur. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

'Blik door de Lens'

(Foto: Natascha Worseling

DEN HELDER - Fotowerkgroep Den Helder heeft de foto van Natascha Worseling verkozen tot foto van de maand april. Zij maakte deze foto hoog boven de wolken, onderweg naar Rome.

DEEN introduceert nieuwe slogan

Begin mei wordt de nieuwe slogan 'dat is lekker thuiskomen' geïntroduceerd. (Foto: aangeleverd)

REGIO - DEEN is een supermarkt met van oudsher een sterke binding met haar klanten. Maar wat maakt DEEN zo bijzonder en 'anders dan anderen' en waarom is het meer dan de moeite waard om bij DEEN boodschappen te doen?

"Als directie zijn wij van mening dat niemand dat zo goed onder woorden kan brengen als onze eigen klanten en collega's uit de winkels en van het hoofdkantoor", aldus Geertje Meijer. "Dus we hebben het gewoon aan ze gevraagd. Door klanten en medewerkers is uitgebreid gesproken over wat DEEN zo uniek maakt en hoe DEEN het verschil maakt. Belangrijke kenmerken zijn betrokken, nuchter, vriendelijk, klantgericht en gezellig maken dat klanten en medewerkers zich altijd thuis voelen bij DEEN. Dat 'thuis voelen' is omgezet in een nieuwe slogan, 'DEEN, dat is lekker thuiskomen', waarmee we iedereen snel vertrouwd laten voelen."

Begin mei wordt de nieuwe slogan 'dat is lekker thuiskomen' geïntroduceerd. "Een zin die alles zegt over het gevoel dat klanten en medewerkers associëren met DEEN. Die belooft dat iedereen zich altijd welkom voelt bij DEEN. Door vriendelijke medewerkers en in een winkel waar het prettig boodschappen doen is. Maar met de producten van DEEN is het ook altijd lekker thuiskomen. Omdat de prijs goed is en de lekkere en unieke producten thuis altijd in de smaak vallen."

Kortom, een slogan die meer dan de moeite waard is om groots te communiceren. "Voor het eerst komt DEEN op de televisie met een eigen commercial, waarin we laten zien waarom klanten en medewerkers zich thuis voelen en waarin onze eigen medewerkers een hoofdrol vervullen. De commercial wordt uitgezonden bij de NPO en RTL." Naast tv worden ook radio en online video ingezet.

Begroet nieuwe vrijheidsgevoel tijdens Groets bedrijfswagenshow

Bezoek Groets bedrijfswagenshow. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN/DEN HELDER - De Fok 12 in Schagen en de Kievitstraat 18 in Den Helder zijn niet de locaties waar de bevrijdingsvuren worden aangestoken. Niet letterlijk althans, maar het hart zou wel eens degelijk in vuur en vlam worden gezet tijdens Groets bedrijfswagenshow van maandag 6 tot en met zaterdag 11 mei. Door de hippe looks van buiten, maar vooral de ruimte van binnen die bij de Peugeot-modellen het functionele overstijgt.

"Het vrijheidsgevoel dat u als ondernemer toch al omarmt wordt versterkt wanneer u zitting neemt in één van de vele modellen die Franse grandeur uitademen en toch zo functioneel zijn. Pro Peugeot kortom en dat wordt vertaald in de benaming van zes dagen bedrijfswagenshow bij Groet: Peugeot Professional Dagen. Tijdens deze zes dagen krijgen belangstellenden, wanneer ze besluiten de aankoop van de Peugeot-bedrijfswagen via een financiering te betalen, de ruimte van een betalingstermijn van vijf jaar tegen nul procent rente. Zodat u nog lang na de aankoop dat vrijheidsgevoel vasthoudt! En dat is nog niet alles", aldus gezicht van de zaak Arjan Groet. "Tijdens de show geven wij op alle bedrijfswagens maar liefst 25 procent korting op de bedrijfswagen- en fabrieksopties!"

Bij Groetauto duurt Bevrijdingsdag voor de ondernemers liefst zes dagen! Kies voor beleving en professionaliteit zodat men te allen tijde scoort. Zie ook www.groetauto.nl.

Eerste #boertomtulpenmeet

Marieke en Boer Tom staan romantisch tussen de tulpen. Foto: @groovypat)

NIEUWE NIEDORP - Zeventien instagrammers kwamen zaterdag 20 april op een zonnige dag bijeen in de achtertuin van Boer Tom Groot in Nieuwe Niedorp, om aan de eerste #boertomtulpenmeet deel te gaan nemen. De dag kon niet mooier beginnen, de tulpenvelden stonden er prachtig kleurrijk bij en de route was zorgvuldig uitgestippeld door Patrick & Linda (@groovypat en @vlinderlin op Instagram)

Trots op mooie omgeving

Zij hebben deze 'tulpenmeet' samen met Boer Tom (bekend van 'Boer zoekt vrouw' en 'Eigen huis en tuin') georganiseerd, omdat ze trots zijn op hun mooie omgeving, en willen dat met de rest van de wereld delen. Na een gezellig inleidend praatje van Tom ging de enthousiaste groep op pad met de E-choppers van Freds verhuur, wat hadden ze een bekijks!

Prachtige plaatjes

De tulpenvelden van Tom waren vooraf voorzien van extra attributen zoals een trap en een Balinese parasol van 'Mapa Mundo' om de fotografen creatief te prikkelen, en dat resulteerde in prachtige plaatjes, (ook met een drone!)die enthousiast gedeeld zijn door de Instagrammers.

Mooie tulpenroute

Halverwege de mooie tulpenroute stond er bij Anita Klaver van Klaver kaas een lange gedekte tafel buiten met de meest uitgebreide zalige lunch met lokale streekproducten die je je maar kan bedenken. Na een rondleiding door de ruime koeienstallen reden ze voldaan weer verder door het prachtige zonnige Westfriese landschap, langs langgerekte dijken, grazende koeien, molens,schattige lammetjes, idyllische boerderijtjes en natuurlijk de talrijke en kleurrijke tulpenvelden.

Tulpeninstameet

Niedorp is mooi op de kaart gezet, wie op Instagram #boertomtulpenmeet opzoekt, kan nog een beetje meegenieten. Deze tulpeninstameet is mede mogelijk gemaakt door Holland boven Amsterdam, Freds verhuur en Klaver kaas. Vooraf is er toestemming gevraagd aan alle tulpenboeren om op hun land te komen.

Linda Smit

Dr. De Boerstraat 15

Nieuwe Niedorp

+31612149401

www.instagram.com/vlinderlin

Bank: NL08INGB0008375438

KvK: 71859489

BTW: NL181167840B01