Purmerend op Zondag

21 april 2019

Purmerend op Zondag 21 april 2019


Kaarten winnen voor 'Masha en de Beer'

Masha en de Beer zijn voor het eerst in de theaters zien. (Foto: Wim Lanser)

PURMEREND - Masha is een vrolijk, klein meisje en haar beste vriend is… een grote bruine beer! Na hun populaire animatieserie op Netflix en NPO3 komen Masha en de Beer voor het eerst naar het theater met hun eigen familiemusical. Op zaterdag 11 mei staan ze in De Purmaryn. Aanvang 14.00 uur.

Lezertjes van Purmerend op Zondag kunnen een verrassingspakket winnen, bestaande uit een Masha pop, een portemonnee en dvd. Dat geldt ook voor twee keer twee kaartjes voor de voorstelling van zaterdagmiddag 11 mei in De Purmaryn. Wat moet je doen? Stuur een mail naar purmerendopzondag@rodi.nl en zet erin waarom jij vindt dat je een van de winnaars moet zijn.

Kortom, maak het de redactie moeilijk met het toewijzen van de kaartjes. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Eindelijk rust

In 'Masha en de Beer Live!' heeft Beer eindelijk zijn rust gevonden. Maar zijn ondeugende buurmeisje Masha kan geen seconde stilzitten. Ook nu komt ze samen met Beer en al haar andere bekende vriendjes weer terecht in een doldwaas avontuur.

Het prachtige poppenspel, de fleurige decors, de vrolijke meezingliedjes en het hartverwarmende verhaal maken van 'Masha en de Beer Live!' een onvergetelijke theaterervaring voor de hele familie.

Na de voorstelling verlaten Masha en haar vriendjes zelfs even hun knusse huisjes in het bos om met jou op de foto te gaan in de foyer van het theater. Het wordt ongetwijfeld beregezellig!

De prijs van een kaartje is € 13,- (exclusief reserveringskosten). Reserveringen via www.depurmaryn.nl of telefonisch via 0299 43 22 05.

Kijk voor meer informatie op www.VanHoorne.com/MashaendeBeer.


Wethouder in gesprek met ondernemers

PURMEREND - Om de parkeerdruk in de binnenstad te verlichten, heeft het college een aantal maatregelen aan de raad voorgesteld. De maatregelen zijn bedoeld om het bestaande parkeeraanbod te optimaliseren, de plaatsen die verloren gaan elders te compenseren en de parkeerbehoefte te beïnvloeden.

De concrete uitwerking van de maatregelen vindt nu plaats en gaat in juni als voorstel naar de raad. Wethouder Verkeer en vervoer Eveline Tijmstra wil graag met ondernemers uit de binnenstad van gedachten wisselen over de beoogde maatregelen.

Naar alle binnenstadondernemers is een brief gestuurd waarin de maatregelen toegelicht worden. Met de besturen van de BIZ Koemarkt, PCO en PRO zijn overleggen ingepland. Ondernemers zijn van harte welkom om hun eventuele input via de besturen met de wethouder te delen of te mailen naar verkeer@purmerend.nl.

Diamanten echtpaar Klaas en Tiny Molenaar

Klaas en Tiny, hier op de foto met burgemeester Don Bijl, stappen nog vol blije zin op de fiets. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Purmerend blijkt goede grond voor diamanten en platina huwelijken. Nu was het de beurt aan Klaas en Tiny Molenaar-Swinkels, die 60 jaar getrouwd zijn en om die reden werden vereerd met een bezoekje van burgemeester Don Bijl.

Klaas (84) is geboren in Oudorp en Tiny (84) komt oorspronkelijk uit Heerhugowaard. Op de kermis in Sint Pancras sloeg de vonk over en na drie jaar trouwde het stel. Hierna vonden zij een woning in Betondorp (Amsterdam) en openden ze in de omgeving waar Johan Cruijff opgroeide een groentezaak.

Naar Purmerend

Het echtpaar kreeg twee zoons en werd grootouders van vijf kleindochters. Inmiddels zijn zij zelfs overgrootmoeder en -vader van drie achterkleinkinderen. Na twaalf jaar achter de groentewinkel te hebben gewoond, kochten zij een woning in het nabijgelegen Diemen. Hier heeft het stel nog achttien jaar gewoond tot zij verhuisden naar Purmerend. Hier bevalt het hen na dertig jaar nog altijd prima.

Nadat het echtpaar in 1993 de groentezaak verkocht, heeft Klaas nog jarenlang zijn zoons geholpen met hun groente-afdeling in een groothandel in Alkmaar. Saillant detail: zoon Nico is thans vestigingsmanager van Sligro in Purmerend.

In hun vrije tijd gingen Klaas en Tiny graag op vakantie naar Italië en Spanje. Hun passie voor fietsen is nog steeds groot.

Om het jubileum te vieren is er een feest georganiseerd met alle kinderen en kleinkinderen.

Creatieve middag over jouw toekomst in bieb

PURMEREND - Op zaterdag 11 mei, van 13.00 tot 16.00 uur, is in de Bibliotheek aan de Waterlandlaan 40 een creatieve middag voor kinderen van 6 tot 12 jaar met als thema 'Hoe ziet jouw toekomst eruit?' Deelname is gratis, maar er is beperkt plek.

Samenwerking tussen gemeente en de bibliotheek

Een creatieve middag waarbij kinderen aan de slag gaan met de toekomst van Purmerend. Hoe ziet Purmerend er uit over 20 jaar? Waar woon je dan? Hoe leef je dan? Hebben we dan nog genoeg grondstoffen, of moeten we alles hergebruiken. Is er nog groen in de stad, of is alles vol gebouwd met huizen. En hoe stap je dan je auto in, moet je zelf nog rijden of zijn er alleen maar zelfrijdende auto's. Deze middag fantaseren we er op los!

De kinderen beginnen met een speurtocht door de Bibliotheek. Op zoek naar bouwstenen om een stukje stad te maken. Daarna gaat een gedeelte van de kinderen samen met een kunstenares op een grote wereldbol zelf bouwen aan de stad.

Animatiefilm

Een andere groep gaat aan de slag om een stop motion animatiefilm te maken aan de animatietafel. Beeld voor beeld de toekomst van Purmerend tot leven brengen. Dat is echt een beetje toveren.

Kinderen zijn de toekomst, dus de organisatie van de middag wil graag weten hoe kinderen denken dat Purmerend er over 20 jaar uitziet. De gemeente gebruikt de uitkomst van deze middag voor verdere plannen (project 2040 – www.purmerend2040.nl).

Jolanda Hartog

De creatieve middag is een samenwerking van Bibliotheek Waterland en gemeente Purmerend. De begeleidende kunstenaar is Jolanda Hartog en de animatietafel wordt begeleid door Moniek van der Kaaden.

Meld je van te voren aan via www.bibliotheekwaterland.nl/purmerend2040

Talentenjacht levert bijzondere winnaars op

(Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Op de NKT theaterschool in Purmerend krijgen ruim 600 kinderen in de leeftijd van 2 tot 20 jaar wekelijks les in zingen, dansen en acteren. En natuurlijk willen die leerlingen laten zien wat ze allemaal kunnen!

Dat doen ze onder meer tijdens de optredens in de theaterschool of in poppodium P3 en theater de Purmaryn. Maar ook tijdens de NKT Talentenjacht. En die was dit jaar weer gevuld met aanstormende talenten! Van zang tot mime, alle podiumkunsten kwamen voorbij.

In totaal deden twintig NKT-leerlingen mee aan de talentenjacht. Zij traden op voor een professionele jury, waarbij onder meer werd gelet op originaliteit, verstaanbaarheid en podiumpresentatie. De jongste deelnemer was 8 en de oudste was 17 jaar.

Unanieme keuze

De jury koos na verschillende voorrondes uiteindelijk unaniem voor Mara en Preston. Ze zongen samen het liedje 'Shallow Ground' van Lady Gaga en Bradley Cooper, de titelsong van de film A star is Born. Niet alleen zongen de beide talenten het lied zeer overtuigend, ze hadden ook een mooie Engelse uitspraak. Mara en Preston winnen naast de NKT Oscar óók een figurantenrol in een nieuwe Nederlandse tienerfilm!

De komende weken gaan alle leerlingen hard aan de slag met de voorbereidingen voor de grote eindmusical, 'Koekoeksjong', die van 20 tot en met 30 juni in de grote zaal van theater de Purmaryn te zien is en waar alle leerlingen van 8 jaar en ouder in meespelen. Meer info hierover op www.depurmaryn.nl

Paaseieren zoeken

De paashaas en zijn vriendjes verstoppen eieren. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Zondag 21 april (Eerste Paasdag) verstopt de paashaas en zijn vriendjes eieren bij speeltuin de Speelkraam in het Leeghwaterpark.

Van 11.00 uur tot 13.00 uur kan elk kind één genummerd ei zoeken. Om 13.00 uur is er de verloting van leuke prijsjes, zoals en een strippenkaart ter waarde van €17,50 voor 15 keer spelen. Ook danst de paashaas in de Mini-Disco de bekende dansjes met de kinderen. FaceColor is er ook weer gezellig bij en zet tegen betaling prachtige airbrush tattoos. Als extraatje zijn er poffertjes.

De deuren van de Speelkraam gaan om 11.00 uur open.

Concert Klein Byzantijns Koor

PURMEREND - Op maandag (2e Paasdag) 22 april zingt Het Klein Byzantijns Koor tijdens de regionale Heilige Mis van 10.00 uur in de Nicolaaskerk aan de Kaasmarkt. Voorganger is Pastor Luis Weel.

Het gemengde Klein Byzantijns Koor bestaat inmiddels 40 jaar en staat onder leiding van de Russische dirigent Ilia Belianko. Het prachtige mysterieuze repertoire wordt door het koor a capella gezongen en ingepast in de liturgie van die dag.

Na de vieringen op paaszaterdag om 21.00 uur en de hoogmis op 1e Paasdag om 10.00 uur is deze Byzantijns gezongen viering een prachtig sluitstuk van het kerkelijk paasweekend.

Kledingbank is verhuisd

PURMEREND - Per 1 april is de Kledingbank tijdelijk verhuisd naar een ruimte van Clup Welzijn in Heel Europa.

De Kledingbank is er voor iedereen die door omstandigheden onvoldoende kleding kan kopen.

Men kan terecht aan de Genuahaven in Weidevenne.


Eerste avondwandeling in recreatiegebied Het Twiske

REGIO - Op woensdagavond 1 mei kunt u met gids Henk Strijker op stap door de natuur van het recreatiegebied Het Twiske, dit alles onder de vlag van de Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid, het IVN - afdeling Twiske. Aanvang 19.30 uur.

De gids vertelt over de natuur en soms een anekdote over de dingen die we op ons pad tegenkomen. Tijdens de tocht van circa 2 uur ontdekken we vogels, planten en dieren. Ook komt het ontstaan van het gebied aan de orde.

De zomergasten zullen in groten getale zijn teruggekeerd en hun stemmen in een vogelkoor laten horen. Stemmen om te laten horen dat ze er zijn, een vrouwtje zoeken en om hun territorium af te bakenen.

We gaan op bezoek bij de Schotse hooglanders en als het weer meewerkt, kunnen we de zon onder zien gaan. De ontdekkingstocht is geschikt voor alle leeftijden. Aanvangstijd: 19.30 uur en de wandeling duurt ongeveer 2 uur. Deelnemen kost € 2,50 per persoon en is gratis voor leden van het IVN en KNNV, alsmede kinderen tot en met 12 jaar.

Verzamelplaats is parkeerplaats P19 aan de Polderweg, Den Ilp (ingang Schoolstraat Den Ilp). Aanmelding via strijkertjes@quicknet.nl of 06-13319278. Opgave is verplicht en mogelijk tot 24 uur voor de wandeling, om verrassingen voor u en voor de organisatoren te voorkomen.

De Keet: eetcafé met een persoonlijk accent

Kjeld Ketenbaas in zijn eetcafé. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND – Kjeld Keetbaas staat aan de vooravond van zijn eerste échte voorjaars- en zomerseizoen. De eigenaar/uitbater van eetcafé De Keet, gevestigd aan de Koemarkt 22, hoopt natuurlijk op een zomer a la vorig jaar.

Ook gasten met allergie kunnen er goed terecht

Toen, in juli 2018, was hij druk doende met de verbouwing van het pand waarin voorheen Santé was gevestigd. "We hebben vier maanden grondig verbouwd, waarin mijn vriendin en familie een groot aandeel hebben gehad. Wij konden in november pas open en hebben daardoor niks van het mooie weer kunnen meenemen", aldus de in Zaandam woonachtige horecaondernemer.

Lunch, borrel en diner

De Keet richt zich met lunch, borrel, diner en een groot buitenterras (70 plaatsen) op een zo breed mogelijk publiek. "We hanteren de klassieke kaart voor een eetcafé, met bijvoorbeeld een overheerlijke saté, maar daarnaast doen ook onze eigen specialiteiten, de (vega) Keetburger en de spareribs, het prima. De klanten komen uit Purmerend, Beemster en omliggende gemeenten. Het is mooi om te zien dat de gasten die geweest zijn ook terugkomen", zegt Kjeld.

Glutenvrije producten

Ook gasten met een allergie kunnen bij De Keet goed terecht. "Sowieso maken we al onze recepten met glutenvrije producten. Zo proberen we het voor iedereen aantrekkelijk te maken om een avondje uiteten te gaan."

Kjeld is daarom ook aangesloten bij Safefoodies. Gasten kunnen via de app aangeven welke allergieën ze hebben. Doordat er via deze app minimaal een dag van te voren gereserveerd dient te worden, is de keuken hier altijd op voorbereid en kan de gast optimaal genieten", vertelt Keetbaas.

Speciale bieren

Naast de lunch- en dinerkaart heeft De Keet zes speciale bieren op de tap: Ciney Bruin, Kriek Lambic en uit Zaandijk mooie bieren van Breugem en Hoop. Dan is er een Ruhr Gold, afkomstig van een Nederlandse brouwer vanuit een brouwerij uit Duitsland. Als laatste heeft Keetbaas Amstel Radler van de tap. Hij is daarmee de enige in Nederland die dit heeft!

"Ik vind dat je in Purmerend normaal moet doen en daarom denk ik dat mijn goed geprijsde kaart, in combinatie met de uitstraling van de zaak, hier goed passen", aldus Keetbaas.

De openingstijden van De Keet: van dinsdag tot donderdag van 11.00 tot 24.00 uur en in het weekend tot 02.00 uur. Het telefoonnummer is 0299 67 66 54 en voor de website kijk je op www.eetcafedekeet.nl

Ad Bruynzeel schrijft spannende thriller

De avontuurlijk ingestelde Purmerender. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Van de hand van Ad Bruynzeel verscheen recent de thriller 'Aangeschoten Wild Vecht Terug'. Het is niet het eerste wapenfeit van de Purmerender, want eerder schreef hij de verhalenbundel 'Truckerslatijn'.

De geboren Noord-Amsterdammer, of eigenlijk Tuindorp-Oostzaner, staat bekend als avonturier en geniet momenteel van zijn pensioen. In zijn werkzame leven was hij beroepschauffeur.

Qua avontuur kent Bruynzeel Europa als zijn broekzak. Een halve eeuw geleden beleefde hij al de nodige avonturen, variërend van de Noordkaap tot het Aziatische gedeelte van Turkije en van Ierland tot diep in de Oekraïne.

Maar ook in Nederland beleefde hij mooie, grappige en ontroerende avonturen. Bruynzeel observeerde de omgeving en vooral de mensen en maakte hier notities van. Met het aangename gevolg dat hij nu een ware schat aan verhalen en anekdotes heeft verzameld.

Hier kan hij onbeperkt uit putten bij het schrijven van zijn boeiende verhalen. Dat gebeurde bij de samenstelling van zijn eerste boek 'Truckerslatijn' en dat is ook gebeurd in de voorbereiding naar zijn nieuwste boek, de spannende thriller 'Aangeschoten Wild Vecht Terug'.

Wobble

Ad Bruynzeel heeft zich niet alleen bezig gehouden met zijn twee boeken. Hij ontwikkelde ooit in zijn schuur het spel Wobble, dat inmiddels uitgegroeid is tot een wereldsucces. Wobble wordt gespeeld op een wiebelend vlak, waarbij het de bedoeling is dat door kantelen van het bord met behulp van schijven een balletje in het juiste gaatje belandt.

Het boek van Ad Bruynzeel is uitgegeven door uitgeverij Scout.

JumpSkillz is weer open

JumpSkillz heeft een gigantisch trampolinepark. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Sinds afgelopen vrijdag is JumpSkillz en Obstacle gym aan de Van IJsendijkstraat weer open. Het liefst 4.000 vierkante meter grote centrum voor binnen- en buitenfun heeft een mega-verbouwing achter de rug.

Wie dit paasweekeinde komt mag het tweede uur gratis jumpen

De ingrijpende verbouwing heeft tot gevolg gehad dat er nieuwe en veilige speelparken zijn verrezen. Zodat jong en oud, en zeer zeker ook families en groepen, weer optimaal kunnen genieten van het funcentrum.

Uniek in de combinatie

Dankzij het binnen- en buitenterrein heeft het funcentrum ruim 4000m2 aan plezier te bieden. Daarmee is het een van de grootste parken in Nederland, uniek in de huidige combinatie. Nieuw is de obstacle gym voor volwassenen. Hier kan ook de jeugd een Ninja Warrior les kan volgen vanaf 8 jaar.

Voor een gezellig dagje of avondje uit kan er gebowld worden in de 'fun bowlingbaan' onder het genot van een hapje, drankje en swingende disco classics. En degenen die een heuse VR-ervaring willen ervaren, doen er goed aan een VR-box met de nieuwste technologie te huren. Ook te combineren met een hapje en drankje of een avond tafel grillen.

Wie dit paasweekend komt kijken bij JumpSkillz jumpt het 2e uur gratis. Het mega-complex is gevestigd aan de Van IJsendijkstraat 182 in Purmerend.

Nog meer genieten geblazen, want voor de vroege vogels is er een zogeheten early bird-actie: 2 uur springen voor maar € 10,-, van 10.00 tot 12.00 uur. Je kunt dan ook gelijk het compleet nieuwe park bekijken. Reserveren is niet nodig.

6 / 32

Burgemeester sluit woning in Purmer-Zuid


PURMEREND - Een woning aan Salland in Purmer-Zuid is dinsdagochtend op last van de burgemeester voor negen maanden gesloten. In de woning is hennep aangetroffen.

Dat gebeurde op 25 februari bij een inval door de politie. Er werd een handelshoeveelheid hennep aangetroffen. In 2018 was de woning ook betrokken bij illegale hennepteelt.

De burgemeester is op grond van artikel 13b Opiumwet, ook wel de 'Wet Damocles' genoemd, bevoegd om bestuursdwang toe te passen als in een pand soft- en/of harddrugs worden aangetroffen. Met deze bevoegdheid kan de burgemeester een woning tijdelijk sluiten. De gemeente Purmerend heeft daarnaast sluitingsbeleid vastgesteld in strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit.

De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en drugshandel, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. Op de woning die gesloten is zijn posters geplakt met de tekst "verzegeld" en "drugspand gesloten". Met de sluiting wordt de bekendheid van de woning als drugspand doorbroken en de openbare orde hersteld.

Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Leer nieuwe mensen kennen en krijg er veel voor terug

Wil Gabriel in de Verkade Experience waar ze regelmatig een lesprogramma verzorgt. (Foto: Yvette van der Does/Rodi Media)

Door Yvette van der Does

ZAANDAM - Wil Gabriël vergezelde in de jaren zeventig haar man naar Bandung op Java Indonesië. Haar man werd voor Verkade namelijk uitgezonden om daar een biscuitfabriek te vestigen. Gelukkig kon ze bij terugkeer in Nederland meteen weer aan de slag als juf. Het waren, in tegenstelling tot nu, de jaren waarin er een overschot aan leraren was. Toch besloot Wil na verloop van tijd toch haar vaste baan op te zeggen om zich voltijd in te zetten als vrijwilliger. Inmiddels is Wil ook alweer vier jaar museumdocent voor het Zaans Museum.

Het is niet alleen haar duurzame relatie met Verkade, het is ook haar liefde voor de albums van Verkade (ze heeft zelf ook een grote collectie thuis) en de wereld van de Verkade Experience in het Zaans Museum dat haar elke week met plezier naar haar vrijwilligerswerk laat fietsen.

Het contact met kinderen tijdens de educatieprogramma's vindt ze echt fantastisch! Daarnaast zorgt ze ook drie dagen in de week voor haar kleinkinderen en leest ze voor in de Bieb en bij kinderdagverblijven. Eigenlijk is Wil (66) gewoon nog voltijd aan het werk.

Leefstijdsgroepen

Wil: "Het Zaans Museum heeft meerdere educatieprogramma's, voor zowel middelbare scholieren als kinderen van de basisscholen. Ik vind alle leeftijdsgroepen leuk en geen les is hetzelfde. Soms lijkt het wel even of je weer voor de klas staat, maar als je dan na twee uur weer op je fiets zit ben ik telkens weer heel blij en tevreden."

Ze vindt dat het vrijwilligerswerk ook positief bijdraagt aan haar sociale netwerk. "Om dit werk goed te kunnen doen moet je wel een beetje geduldig zijn. Maar je krijgt er als docent veel voor terug!", is Wil's ervaring. "Je hoeft ook niet perse uit het onderwijs te komen, nieuwe museumdocenten krijgen hier eerst een interne opleiding voor ze met groepen starten. Je wordt hier dus echt niet zomaar in het diepe gegooid hoor.

Zelfstandig

Onlangs startte een nieuwe docent. Zij vond het prettig om een paar keer extra mee te lopen met een ervaren docent. Dat kon en inmiddels draait ze zelfstandig het programma af en dat gaat hartstikke goed."

De nieuwe educatieprogramma's worden voor de afwisseling nu ook deels op de Zaanse Schans gegeven.

Jezelf kunnen zijn is een recht voor iedereen

PURMEREND - Op dinsdag 23 april, van 15.30 tot 17.30 uur, is in Zorgcirkel Novawhere een bijeenkomst over seksuele en genderdiversiteit binnen de ouderenzorg, getiteld 'Jezelf kunnen zijn is een recht voor iedereen'. De entree is gratis.

"Nog teveel 'roze' ouderen durven niet zichzelf te zijn in hun eigen woonomgeving en krijgen te maken met respectloos gedrag, onkunde of onbegrip". Dit is de conclusie van auteur Eveline van de Putte. Zij breekt een lans voor LHBTI ouderen. Van de Putte schreef twee boeken over het onderwerp; 'Stormachtig stil, levensverhalen van roze ouderen' en 'Nieuwe namen, levensverhalen van transgender ouderen. Dinsdag 23 april '19 is zij samen met artiest Victoria False te gast.

Het gaat deze middag seksuele en genderdiversiteit binnen de ouderenzorg. Mannen die op mannen vallen, vrouwen die op vrouwen vallen, mannen die zich een vrouw voelen of zich niet uitgesproken kunnen identificeren met een geslacht.

Voor De Zorgcirkel is Tour d'Amour een van de manieren om de visie op diversiteit te delen en te luisteren naar ideeën en meningen vanuit de omgeving. Meerdere locaties van De Zorgcirkel zijn bezig met het thema, zoals Zorgcirkel Saenden in Zaandam die al langere tijd in het bezit is van de Roze Loper: een erkenning voor zorginstellingen die aandacht besteden aan seksuele- en genderdiversiteit.

De activiteit op de 23e komt uit de kokers van De Zorgcirkel, gemeente Purmerend, Stichting Wonen en Zorg Purmerend en Regionale Stichting WonenPlus. Aanmelden kan via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdQYLNrzVWjBfqZR7OJFAnUH-deeB92Gpf0qoGHC4VqJnGVMA/viewform

Beemster Bijenmarkt

BEEMSTER - Op zaterdag 4 mei wordt voor de 70e keer de Beemster Bijenmarkt georganiseerd; van 09.00 tot 14.00 uur in café 'De Kerckhaen', Jisperweg 57 in West-Beemster.

Een gezellige, informatieve markt voor jong en oud! Op deze markt kom je alles te weten over de honingbij en de imker. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van de kraampjes. van de keuring van bijenproducten uit de omgeving, tot kramen met drachtplanten, korfvlechten, insectenhotels, jam en sappen en natuurlijk honing en bijenproducten.

Let op: er is geen pin aanwezig.

Voorjaarsmarkt bij Prinsenstichting

Er zijn volop fleurige perk- en tuinplanten. (Foto: Picasa)

PURMEREND - Op dit moment wordt er keihard gewerkt aan de voorbereidingen van de jaarlijkse voorjaarsmarkt die dit jaar op dinsdag 7 mei en woensdag 8 mei plaatsvindt bij de Groene Hoek, ingang Flevostraat.

Iedereen is van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur om producten te kopen die huis en tuin in lentesferen brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fleurige perk- en tuinplanten. Daarnaast worden er ook prachtige lifestyle producten aangeboden van textiel, hout, papier en keramiek. Alle producten zijn handgemaakt door de cliënten van de activiteitencentra. En heeft u trek gekregen van al dat struinen? Brownies & downieS verkoopt heerlijke brownies en kokosmakronen. Natuurlijk staan ook koffie/thee of limonade voor u klaar.

Scoliose operatie in 'Dijklander'

Dilana Smit werd onlangs geholpen. (Foto: Dewi Koomen )

PURMEREND - Patiënten met een idiopathische scoliose (verkromming van de wervelkolom) kunnen nu ook in het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn terecht voor hun operatie. Dit betekent dat de patiënt niet meer naar het Amsterdam Universitair Medisch Centrum hoeft te reizen.

Eric Kraaneveld, orthopedisch chirurg in het Dijklander Ziekenhuis heeft zich gespecialiseerd in wervelkolomchirurgie. "Sinds september 2018 opereer ik samen met dr. Stadhouder, orthopedisch chirurg uit het Amsterdam UMC, patiënten met een idiopatische scoliose in Hoorn. Dit past goed binnen het samenwerkingsverband van het Dijklander Ziekenhuis en het Amsterdam UMC. We opereren met dezelfde chirurgen en dezelfde deskundigheid, alleen dichter bij huis. En de patiënt hierdoor ook sneller terecht."

Rechtop staan

Dilana heeft een scoliose en is onlangs door het team in Hoorn aan haar rug geopereerd. Ze is heel blij met het resultaat. "Voor de operatie had ik veel pijn. Dat is nu een stuk minder geworden. Door de kromming in mijn rug kwam mijn long in de verdrukking. Daardoor was ik snel buiten adem. Nu mijn rug weer is goed gezet, heb ik letterlijk meer lucht gekregen. En ik kan weer rechtop staan. Ik ben nu 4 centimeter langer dan voor de operatie!"

Patiënten met een idiopathische scoliose worden overigens lang niet altijd geopereerd. Kraaneveld: "Een operatie is altijd ingrijpend. Zeker wanneer het om de wervelkolom gaat. Dus als een operatie vermeden kan worden met behulp van fysiotherapie en het dragen van een speciaal op maat gemaakte brace heeft dat altijd onze voorkeur. Ook voor deze behandeling kan de patiënt bij ons in het Dijklander Ziekenhuis terecht."

Overzicht van films bij Filmhuis Purmerend

Fragment uit Playtime. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Een overzicht van de films die de komende dagen in Filmhuis Purmerend in 't stamhuis aan de Kerkstraat 11 worden vertoond.

Zondagmiddag 21 april Playtime van Jacques Tati, Frankrijk, 1967, 120'.

In Mon Oncle kon Tati's alter ego, Monsieur Hulot, de moderne wereld nog ontvluchten en zich terugtrekken in zijn eigen oude dorpswoninkje. In Playtime belandt de groothartige Hulot alweer in een voor hem onleefbare moderne biotoop, maar is vluchten onmogelijk geworden. In deze gestileerde wereld van staal, glas en beton, zonder ook maar één enkele boom, baant monsieur Hulot zich struikelend een weg, ondertussen verwarring en chaos achterlatend. Alhoewel de toekomst van 1967 een somber beeld lijkt te voorspellen blijkt het allemaal minder ernstig: Hoewel het uiterlijk van de wereld verandert, blijkt uiteindelijk het dagelijks leven toch ongestoord zijn gang te gaan.

Dinsdagmiddag 23 april de film Buddy van Heddy Honigmann, Nederland, 2018, 86'.

Een hond haakt niet af. Dat is de belangrijkste zin uit Buddy, een prachtige documentaire waarin Heddy Honigmann de band tussen de behoeftige mens en zijn dienende viervoeter verkent. Hoe vaak de autistische jongen Zeb ook om een knuffel vraagt, Utah vindt het altijd prima. Het dier laat hem merken dat hij er mag zijn. Een gevoel dat leeftijdsgenoten Zeb niet altijd gunnen. Honigmann volgt nog vijf andere koppels, waaronder Trevor en Mister. Trevor is een oorlogsveteraan die gebroken terugkeerde uit Afghanistan. Mister voelt het als hij een nachtmerrie krijgt, en troost preventief.

Dinsdagavond 23 april Free Solo van Jimmy Chin / Elizabeth Chai Vasarhelyi, Verenigde Staten, 2018, 100'.

Het ongelofelijke en letterlijk adembenemende verhaal van Alex Honnold, rotsklimmer die zijn levenslange droom wil verwezenlijken: Het beklimmen van de beroemdste rotswand van de wereld, de 1 kilometer hoge El Capitan in Yosemite National Park,… free solo.

De middagvoorstellingen beginnen om 14.30 uur, de avondfilms om 20.30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,-). Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films die er gedraaid worden.

Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl.

Ger van der Gragt met 'zijn' dames in de slagerij in winkelcentrum Overwhere. (Foto: Rodi Media/MB)

Ger van der Gragt van Slagerij Koeman verder onder eigen naam

PURMEREND - Trots laat slager Ger van der Gragt (59) zijn prachtige zaak in winkelcentrum Overwhere in Purmerend zien. Na een ingrijpende verbouwing en restyling van de winkel gaat de eigenaar van voorheen Slagerij Koeman door onder eigen naam, met een geheel eigen huisstijl en als nieuwe naam: Ambachtelijke Natuurslagerij Ger van der Gragt. De slagerij is helemaal van deze tijd, met sfeervolle foto's aan de muur en warme kleuren. En natuurlijk een prachtige vitrine met alle producten.

Ger van der Gragt is een telg uit een echte slagersfamilie en werkte als leerling-slager al vanaf zijn 17e jaar bij zijn vader in de slagerij. Ook in Amsterdam en Haarlem zitten familieleden in de branche. Ger zit al 42 jaar in het vak en hij is volgend jaar 30 jaar als zelfstandige werkzaam. Van 1990 tot 1997 is hij in Purmerend begonnen, ging vervolgens naar Alkmaar tot 2010. "Toen slager Jan Koeman uit Purmerend belde of ik vanwege hartklachten zijn zaak in Purmerend wilde runnen, kwam ik terug naar de Marktstad. Op 1 april 2011 heb ik de zaak overgenomen. En Jan is sinds begin dit jaar met pensioen."

Als enige in de regio Waterland mag hij zich 'ambachtelijke biologische slagerij' noemen en heeft hij het SKAL keurmerk. "We krijgen klanten uit de regio en ver daarbuiten," vertelt de enthousiaste ondernemer. Ger zoekt zelf de koeien uit op de veemarkten in Alkmaar en Schagen en in de laatste acht jaar won hij er veertien prijzen mee.

Passie voor ambacht

Bij de leveranciers van varkens, kalfs- en lamsvlees, let SKAL goed op het voer dat de dieren krijgen en op de condities van de boerderij en het land. "Het mooie van dit werk is de passie voor het echte ambacht en natuurlijk de omgang met de mensen," vertelt Ger enthousiast. Van der Gragt gaat met zijn ambachtelijke slagerij voor kwaliteit en eerlijke biologische producten. De kracht van het bedrijf is ook de eigen productie van ambachtelijke vleeswaren. Van alle vleeswaren komt 95 procent uit de eigen slagerij-worstmakerij, alles zonder toevoeging van smaakversterkers.

Nieuwe Revu

Bovendien biedt hij zijn klanten complete maaltijden, eieren en biologische vruchtensappen. Sinds kort verkoopt Van der Gragt ook verse belegde broodjes, waarmee hij o.a. anticipeert op de komst van de tegenovergelegen school van het Regio College en het Horizon College. De kwaliteit en passie van de Purmerendse ondernemer zijn ook bij de media opgevallen. Zelfs Nieuwe Revu heeft hem onlangs benaderd voor een interview in een rubriek over onbekende Nederlanders die 'winnaars' zijn.

Laatste kunstje

Ger werkt met vier medewerkers en zijn echtgenote Jacqueline verzorgt de boekhouding. De nieuwe huisstijl van het bedrijf is ontstaan door een verzoek van student Armando van Bruggen. Ger ging graag met hem in zee en het was voor hem de aanleiding om zijn bedrijf totaal te restylen. De student kreeg een tien voor zijn opdracht. Hoe ziet de toekomst eruit? "Lekker doorgaan met dit prachtige ambacht. Vorig jaar zijn in Purmerend drie slagerijen gesloten, maar ik heb verbouwd en vernieuwd. Dan heb je toch iets goed gedaan. Maar dit is wel mijn laatste kunstje hoor," lacht de gepassioneerde natuurslager.

De Speelkraam twee weken open

PURMEREND - Speeltuin de Speelkraam in het Leeghwaterpark is vanaf vrijdag 19 april tot en met zondag 5 mei dagelijks open.

De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Eerste Paasdag gaan de deuren om 11.00 uur open. De toegang is €2,- per kind. Een strippenkaart voor 15 keer kost €17,50.

Zoekt u vrijwilligerswerk? De vrijwilligers van de Speelkraam kunnen u heel hard gebruiken. Aanmelden kan via info@speelkraam.nl of kom gezellig een keer langs. Daarna besluit u om als vrijwilliger toe te treden.

Leven zonder geluidsoverlast

Last van een hinderlijke galm in kantoor of woning? Schouten Spanplafonds heeft de oplossing. (Foto: aangeleverd)

NIBBIXWOUD - Last van een hinderlijke galm in kantoor of woning? Schouten Spanplafonds toont de oplossing op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 (Eerste Paasdag) en maandag 22 april (Tweede Paasdag) in een show.

Moderne interieurs zijn vaak uitgevoerd met harde vloeren en wanden en geen gordijnen. Deze hebben vaak last van hinderlijke galm. De kern van de oplossing ligt in de unieke combinatie van een geluiddempend, naadloos, akoestisch spanplafond. Dit is een micro geperforeerd spanplafond. Door het toepassen van een akoestisch spanplafond is het mogelijk om op eenvoudige wijze de akoestiek in elke ruimte te verbeteren. Hierbij houdt u de voordelen van een super strak spanplafond. Schouten, Dorpsstraat 82 in Nibbixwoud. Tel 0229-571391.

Forel, Karper en Steurvissen in Dirkshorn

Brian Bing van Koi- en vijvercentrum Dirkshorn. (Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)

DIRKSHORN - Met de uitbreiding van het Koi- en vijvercentrum wil Brian Bing ook de dagjesmensen (recreatie ) in Dirkshorn aan de Woudmeerweg 22 van dienst zijn. Vissen op Forel, Karper en Steur kan sinds vorig jaar op de achterzijde van het terrein.

Er zijn drie visvijvers ingericht waar mensen een ochtend, middagdeel of gehele dag hun hengel uit kunnen gooien. De vijver Small trout is gevuld met regenboogforel (put & take ).De Big trout vijver is voorzien van regenboog en zalmforel die na afloop mee naar huis mogen worden genomen. Per persoon wordt er een aantal vissen in de vijver uitgezet. Je hebt het hele dagdeel de tijd om ze allemaal te vangen. Wat overblijft kan door de volgende visser weer worden gevangen. De Adventure Grand Lake vijver is bedoeld voor het vissen op Karper en Steur zelfs tot 150 centimeter groot. Deze vissen worden na de vangst weer terug gezet in de vijver, dit heet catch en release.

Er zijn een aantal huishoudelijke regels. Zoals het gebruik van maximaal een hengel per persoon. En er moet een onthaakmat gebruikt worden, zodat de vis niet beschadigd en veilig terug gezet kan worden in de vijver. Brian Bing wil ook de toeristen in huis halen voor een leuk dagje uit. Een hengel of een onthaakmat zal bij hen niet altijd op de achterbank liggen. Ze hebben dat soort benodigdheden gewoon in huis, te koop of te huur.

Beide Paas- en pinksterdagen extra geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Het bedrijf biedt al jaren alle benodigdheden voor zwem-, natuur- en Koi-vijvers aan. Ook voor aanleg, onderhoud en renovatie van de vijver.

Koi, Vijver & Fishing Dirkshorn is te vinden aan Woudmeerweg 22 in Dirkshorn, tel. 0224-552439. Zie voor meer informatie: www.koi-vijver.nl

Mitsubishi naamgever Surftour

Nationale Surftour (Foto: Erik Boschman)

REGIO - Mitsubishi Motors Nederland is trotse hoofdsponsor van het NK Surftour 2019. Het Japanse merk omarmt hiermee de moeder van alle extreme sports. Bovendien is golfsurfen volgend jaar voor het eerst onderdeel van de Olympische Spelen in Tokyo.

Het NK Surftour bestaat uit drie evenementen: één in Scheveningen en één op Texel, waarna de finale in Frankrijk wordt gehouden. In verschillende leeftijdsklassen wordt gestreden om de officiële, nationale titels bij zowel de heren als de dames.

Tijdens het surfen spelen atleten met de elementen van de natuur. Golfsurfen is een unieke sport, met een eigen karakter. Een sport die in het Japanse Tokyo in 2020 voor het eerst toetreedt tot de Olympische Spelen.

Avontuurlijk

"Daarnaast past het progressieve en avontuurlijke karakter van surfen ook nog eens goed bij de SUV-modellen van Mitsubishi Motors, zoals de ASX, Eclipse Cross, Outlander en L200", aldus Willem Jan Oosterveld van Mitsubishi Motors Nederland.

Namens de Holland Surfing Association (HSA) organiseert Exventure Sports & Events het Nationale Kampioenschap Surftour 2019. Dankzij het partnerschap met Mitsubishi Motors kunnen de NK-evenementen naar een hoger niveau gebracht worden.

Een goede ontwikkeling in het kader van talentontwikkeling van Nederlandse surfers.

Finale in september

De wedstrijden worden in het voorjaar gehouden in Scheveningen en op Texel. De uitslag van deze wedstrijden bepaalt welke zestien surfers doorgaan naar de finale in september.

Heel veel Campernieuws bij De Jong

(Foto: aangeleverd)

HILLEGOM - Er met de camper op uit is populair. Wie heeft er immers geen zijn om te genieten van je eigen vrijheid. Je kiest er zelf voor om de ene dag in een mooie drukke stad te zijn en de andere dag te genieten van de ongerepte natuur in de 'middle of know where'.

De Jong is dealer voor Noord- en en Zuid-Holland voor de merken Hymer, HymerCar, Bürstner en Carado. Naast een grote keuze nieuwe campers vindt je er ook occasions in alle prijsklassen. Wanneer je deze koopt met Bovag garantie ben je niet alleen verzekerd van een goed advies maar geniet je nog vele jaren van je occasion camper.

Met de Lyseo TD Limited brengt Bürstner een serie zeer moderne ½ integraal campers. De Limited uitvoering omvat hiernaast een zeer uitgebreid accessoires pakket waardoor de camper heel compleet is. De Lyseo Time T is de nieuwste telg van Bürstner.

Modern interieur, sportieve buitenzijde en zeer doordachte plattegronden zijn de pijlers van de Lyseo Time T. Net als de Limited uitvoering zijn deze Time modellen in een zeer beperkte oplage verkrijgbaar. Wie voor en tijdens de komende zomer nog graag wil genieten van de prachtige Bürstner camper moet er dan ook snel bij zijn.

Met de nieuwe Hymer BMC T en BMC i pakte Hymer de belangrijkste prijzen die op camper gebied te halen waren. De techniek van de nieuwe Mercedes in combinatie met de meer dan 60 jaar camper Know How van Hymer en de befaamde Al-Ko breedspoor torsie as staan aan de basis van de fantastische wegligging van de Hymer BMC T en I modellen. Bij De Jong In de showroom zijn deze nieuwe modellen te bewonderen.

De Jong Kampeer & Recreatie is gevestigd Beeklaan 18a – 24a te Hillegom De Zilk. Meer info via 0252 51 77 17 mailen naar www.dejongrecreatie.nl

Drie dagen mooi Zuid-Limburg

Genieten in Zuid-Limburg. (Foto: aangeleverd)

Vanaf slechts € 99,- p.p.

Het 3-sterren Hotel Eperland is gelegen in het pittoreske dorpje Epen, het hart van het Zuid-Limburgse heuvelland en uitvalsbasis voor natuur, sport en cultuur.

Hotel Eperland is gelegen in het pittoreske dorpje Epen. (Foto: aangeleverd)

Van fascinerende wandelingen langs de Geul of van routes door de weilanden met de smalle klaphekjes. Van fiets- en wandeltochten over het mergelplateau of van verschillende, heel natuurlijk gelegen golfbanen. Van het weldadig badderen in het heilzame bronwater van Thermae 2000 of van een kolenmijn-verkenningstocht onder de grond.

Lezersaanbieding: 2x overnachting, 2x uitgebreid ontbijtbuffet, 2x heerlijk 3-gangen diner, 10% korting op een lunch bij Restaurant Proeff, gratis entree Holland Casino, gratis fiets- en wandelroutes, gratis Wi-Fi en parkeren. Adviesprijs € 149,- p.p.

Lezersaanbieding

vanaf € 99,- p.p.

Aankomst ma. t/m wo.

€ 112,50 p.p., do. t/m za. € 119,- p.p., 8 sept. t/m 27 okt. aankomst zondag: € 107,50 p.p. M.u.v. feestdagen, evenementendagen en vakantieperiodes.

Informatie en reserveren:

www.goedverblijf.nl/rodi9d, tel. 085-4899019 (ma. t/m vrij. 09.00-17.30 uur, za. 10.00-16.00 uur, reisnummer rodi9d) Prijs is p.p. o.b.v 2 pers. per kamer, excl. verblijfsbelasting à € 1,35 p.p.p.n. en € 9,50 reserveringskosten per boeking. Te boeken t/m 20-12-2019.

Nieuwe vorm van korfbal op Hemelvaartsdag in Wijdewormer

WIJDEWORMER - Korfbalvereniging WWSV organiseert op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) een korfbaltoernooi met daarin een nieuwe vorm van korfbal, namelijk korfbalPlus. KorfbalPlus is een combinatie van tweevaks- en ecnomisch eenvakskorfbal.

Zit je al op korfbal, vind je het leuk om het eens uit te proberen of gewoon zin in een gezellige dag? Geef je dan op voor 13 mei. Ook teams met oud-korfballers, familieleden, vrienden of buurtverenigingen zijn van harte welkom.

Het belooft een leuke dag te worden, zowel voor de deelnemers als voor het publiek. De dag wordt afgesloten met een barbecue waar ook de supporters aan mogen deelnemen. Voor de kinderen is er een springkussen, korfschieten en een wedstrijdmogelijkheid.

Het toernooi vindt plaats op het Necker grasveld aan de Pieter Slootenweg 25 in Wijdewormer

Je kunt een team van vier mannen en vier vrouwen opgeven (minimum leeftijd is 13 jaar). Voorwaarde is dat minimaal de helft van het team niet al korfbalt bij WWSV.
Krijg je je team niet compleet? Geef je dan toch op, WWVS helpt je om een team te krijgen.

Deelname aan het toernooi en de barbecue kost € 12,50 per persoon. Opgeven kan voor 13 mei via info@wwsv.nl of door te bellen of appen naar 06 305 672 96.

Ukkies Duik op Tweede Paasdag

Ukkies kunnen met hun ouders eieren versieren, zingen en natuurlijk waterplezier beleven. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Maandag 22 april (Tweede Paasdag) is het Spurd-Leeghwaterbad open voor recreatief zwemmen. Die ochtend is er in het feestelijk versierde instructiebad de traditionele Ukkies PaasDuik.

Zij kunnen met hun ouders en andere ukkies genieten van eieren versieren, zingen en waterplezier. Er is een veilige, speciale ukkies stormbaan om op te klimmen en klauteren.

Op de foto

De paashaas komt dansen en gaat graag met ukkies en (groot)ouders op de foto. Het Leeghwaterbad-team zorgt in paassfeer voor gezellige KidsFun activiteiten.

De ukkies genieten tijdens de PaasDuik van het gezellige en spetterende waterplezier en vanzelfsprekend klinkt er kindermuziek. Ukkies moeten zwembandjes om de armen hebben.

Paashaas

De paashaas komt op bezoek en heeft voor de ukkies een verrassing bij zich. De toegang tot de Ukkies PaasDuik van 10.00 uur tot 12.00 uur is voor (groot)ouder en ukkie tot en met drie jaar samen € 6,80.

Een extra zwemmer betaalt de normale toegangsprijs van € 5,50.

Men kan tussendoor en na de Ukkies PaasDuik gebruik maken van de opengestelde baden en blijven tot sluitingstijd.

Tweede Paasdag is het zwembad open van 09.00 uur tot 16.00 uur voor recreatief zwemmen, er zijn geen zwemlessen en geen (doelgroep)activiteiten.

Eerste Paasdag dicht

Het Leeghwaterbad in Purmerend is Zondag 21 april (Eerste Paasdag) gesloten.

Het kantoor van Spurd is Tweede Paasdag gesloten en er is die dag geen BuurtSportWerk.

Tijd voor open dag van Hoek Bouma

(Foto: aangeleverd)

DE GOORN – Al bijna 60 jaar timmert Verkeersschool Hoek Bouma met veel succes aan de weg. In die tijd is het familiebedrijf met een hoofdvestiging in De Goorn en een nevenvestiging in Purmerend uitgegroeid tot een begrip in de regio. Een bedrijf dat staat voor kwaliteit en een hoge mate van persoonlijke aandacht.

Een bedrijf ook waar in al die jaren heel veel mensen uit de regio het felbegeerde papiertje hebben gehaald. Op de traditionele Open Dag op Tweede Paasdag, 22 april 2019, kunnen belangstellenden op de hoofdvestiging in De Goorn kennismaken met alle facetten van de verkeersschool.

Aan de Wieder 29 in De Goorn biedt Verkeersschool Hoek Bouma een veelheid aan verkeersopleidingen, opfris- en bijscholingscurssen, maar ook mentale begeleidingstrajecten aan. ,,Naast de particuliere opleidingen voor motor, auto, aanhanger en bromfiets verzorgen wij ook de beroepsopleidingen voor vrachtauto, bus, aanhanger en logistiek. Bovendien bieden wij een flink pakket nascholingscursussen voor de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs aan", aldus Peter Bouma, die vanaf 1993 als derde generatie aan het roer staat van Verkeersschool Hoek Bouma.

Die expertise zit hem niet alleen in het kennisniveau. Goed toegeruste theorielokalen, een groot eigen terrein, een rijsimulator en een gezellige kantine: het zijn voorbeelden van het zeer moderne uitrustingsniveau van Hoek Bouma. Het familiebedrijf stelt dan ook niet alleen de particulier maar ook de zakelijke rijder centraal.

Ondernemers krijgen informatie op maat over het cursusaanbod, zowel op het gebied van de theorie- als de praktijklessen. Voor wie wil kennis maken met de opleidingen en voertuigen van Verkeersschool Hoek Bouma of informatie over Code 95 wil of gewoon zijn of haar theoriekennis wil testen geldt: kom naar de open dag op maandag 22 april tussen 11.00 en 16.00 uur.

Tijdens deze dag zijn er bovendien veel leuke activiteiten. Bezoekers krijgen bijvoorbeeld de mogelijkheid tot een gratis proefles in één van de voertuigen. Tevens is de brandweer present met zwaar materieel.

Daarmee laten de brandweerlieden zien hoe iemand uit een auto geknipt wordt. De open dag van Hoek Bouma biedt echter niet alleen plezier voor de ogen en het lijf, maar ook voor de portemonnee: er zijn tijdens de open dag kortingsacties op rijlessen. Kijk voor meer informatie op www.hoekbouma.nl

Gezellig en druk Paasbest weekend in binnenstad

In de Lutherse kerk was de activiteit Mode & Meer, met modeshows, drankjes en hapjes en kans op fraaie prijzen. (Foto: Han Giskes )

PURMEREND - Het evenement Purmerend Paasbest is opnieuw een groot succes geworden. Gedurende het vorige weekend stond de binnenstad bol van de paasactiviteiten en voor alle gold dat het gezellig en druk was. En dat ondanks dat het weer enigszins guur was.

Velen namen de gelegenheid om tijdens het museumweekend een kijkje te nemen in het Purmerends Museum. Er was natuurlijk volop belangstelling voor de pas aangekochte nieuwe collectie van de plateelbakkerij van de Wed. Brantjes. Vanuit de museumwinkel startten puzzeltochten en stadswandelingen door Gilde-gidsen.

Het Purmerends Museum zette het gehele weekend de deuren open. Er werd gretig gebruik gemaakt van deze gelegenheid. (Foto: Han Giskes )
Een speenvarken aan het spit tijdens Smaakmakend op de Koemarkt. Het begon koud, maar later werd het alsmaar drukker. (Foto: Han Giskes)

Mode & Meer

De Lutherse kerk aan de Hoogstraat stond voor het tweede achtereenvolgende jaar in het teken van Mode & Meer, georganiseerd door de dames van Ongekend Purmerend. Mode werd hier afgewisseld met lekkere happen en drankjes. Heel speciaal was dat de bezoekers kans hadden om met een prachtige prijs naar huis te gaan. Deze zijn spontaan door ondernemers beschikbaar gesteld. De hapjes werden beschikbaar gesteld en uitgeserveerd door de horeca.

Ook van het paaseieren beschilderen, een van de activiteiten in het Eggert Winkelcentrum, werd gretig gebruik gemaakt.

En dan was er op zondag op de Koemarkt het evenement Smaakmakend. Na een aanvankelijk rustige start werd het naarmate de middag vorderde heel druk. De terrassen zaten lekker vol en de bezoekers lieten zich de heerlijkheden goed smaken.

Ledenvergadering ouderenbond KBO

PURMEREND - Vrijdag 26 april houdt de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) de jaarlijkse algemene ledenvergadering in `t Stamhuis Kerkstraat 11. Aanvang 13.30 uur. Zaal open 13.00 uur.

In de vergadering legt het het bestuur rekening en verantwoording af over het boekjaar 2018. Tevens worden de plannen bekend gemaakt voor de verdere invulling van het huidige jaar.

Op de goede weg

Gezien de grote belangstelling op de ledenbijeenkomsten en de vele reacties die binnen komen, is het bestuur ervan overtuigd nog steeds op de goede weg te zijn.

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief ingesloten bij het KBO-PCOB Magazine wordt ook goed gelezen om u op de hoogte te houden van alles wat binnen onze KBO wordt georganiseerd. Na de pauze van de Ledenvergadering gaat voor ons optreden het bekende koor 'Het Bonte Levenslied'. Iedere aanwezige van toen zal dit nog kunnen herinneren, dat zij hebben opgetreden bij het 60-jarig jubileum vorig jaar in de Taborkerk.

Mooie afsluiting

Het is volgens Wil van Groeningen een mooie afsluiting van deze middag en door het uitgebreide programma, wordt er deze keer geen Bingo gespeeld. Zij verzoekt iedereen om de agenda en bijgevoegde bijlage mee te nemen, zodat de aanwezigen van alles op de hoogte zijn en goed is te volgen. Het bestuur rekent op een grote opkomst.

Kledingbeurs in Triton

PURMEREND - Elke oneven week op woensdag van 09.00 tot 11.00 uur is er een 2e hands kledingbeurs in wijkcentrum Wijkplein Where in gebouw Triton.

Er kan schone en onbeschadigde dames-, heren- en kinderkleding ingebracht worden, die in overleg geprijsd en te koop wordt aangeboden. Kom gewoon eens langs om te kijken. Gezellig is het altijd en er is veel keus voor een schappelijke prijs.

Spaansen brengt tuinwensen tot leven

Tuin in Heemstede met Geo Ceramica's. 'Laat de zomer maar komen met Spaansen Tuin en Bestratingsmateriaal!' (Foto: Roel van der Aa)

REGIO - Spaansen Tuin en Bestrating telt drie vestigingen en heeft meer dan 50 jaar ervaring op bestratingsgebied. De grootste showterrassen van Noord-Holland zijn weer smaakvol ingericht vol inspiratie en de ruimste keuze. Spaansen is dé bestratingsspecialist die uw tuinwensen tot leven brengt.

Er zijn weer veel nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd zoals strakke keramiek tegels van 3 cm dikte, waardoor u geen speciale ondergrond meer nodig heeft. Of gecoate tegels met stijlvolle designs en een krasvaste uv-bestendige toplaag. Houdt u meer van een natuurlijke uitstraling? Het assortiment gebakken, authentieke klinkers, betontegels of -stenen is eindeloos.

Al deze producten vindt u terug in het vernieuwde magazine dat Spaansen elk jaar in het voorjaar presenteert. 200 pagina's vol met nieuwe trends en eindeloze inspiratie voor uw droomtuin. Buiten sierbestrating is Spaansen ook hét adres voor tuinhout, kunstgras en verlichting. Deze catalogus én de catalogus met tuinhout of buitenverblijven kunt u lezen via www.spaansen.nl/catalogus of neem hem mee bij een van de vestigingen.

Er gaat niets boven het echt zien en voelen van de materialen! Daarom opent Spaansen ook op tweede paasdag de deuren van alle drie de vestigingen van 10.00-16.00 uur. Alles draait om de optimale buitenbeleving en daarom geeft Spaansen bij een bestelling op tweede paasdag een luxe barbecue t.w.v. € 139.- cadeau! (vraag naar de voorwaarden).

Oude vertrouwde keuken weer als nieuw

Andre van der Leek maakt uw verouderde keuken weer als nieuw. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Verantwoord en duurzaam (ver)bouwen heeft alleen toekomst want we realiseren ons dat het lastig leven is tussen hoge afvalbergen. En iets weggooien wat nog goed is? Dat is niet van deze tijd. In de 'keukenbranche' is de ontwikkeling van renoveren in plaats van nieuw dan ook de meest voor de hand liggende. Keukenvernieuwer André van der Leek weet daar alles van en is aangesloten bij De Keukenvernieuwers, de marktleiders op dit gebied. Hij werkt vanuit Edam in de regio Waterland, Amsterdam Noord en Zaanstad.

Uw vertrouwde keuken renoveren loont. De afvoer en de leidingen liggen er al, het originele frame van een keuken is meestal prima te gebruiken, waardoor sloop en breekwerk tot een minimum kan worden beperkt. Maar uw keuken krijgt in korte tijd wel een compleet ander gezicht: wat gebeurt er als u oude keukendeurtjes vervangt en een nieuw werkblad doet ook wonderen!

André: "Het spreekt vanzelf dat onze werkwijze kostenbesparend en duurzaam is. We gooien alleen het noodzakelijke weg. Klanten geloven hun ogen niet als ze het resultaat zien. De referenties op onze site spreken boekdelen!" André vervangt ook alle keukenapparatuur. Een koelkast bijvoorbeeld die niet goed sluit is een gemene 'energieslurper'".

De keukenfronten, meubelen en werkbladen die André levert, worden in Nederlandse fabrieken gemaakt. "De lijnen daarheen zijn kort, maatwerk is voor ons geen enkel probleem!" De Keukenvernieuwers is een landelijk werkende organisatie en zijn CBW-erkend. U kunt André van der Leek bereiken via 06-20405131 of per mail: andrevanderleek@dekeukenvernieuwers.nl .

Kijk voor inspiratie en referenties op de website: www.dekeukenvernieuwers.nl .