Schermer - Beemster op zondag

24 maart 2019

Schermer - Beemster op zondag 24 maart 2019


'We willen de muziek op straat krijgen'

Muziek en Hortus op één dag. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - "Het Fête de la musique is een muziekfestival dat zijn oorsprong vindt in Frankrijk en daar al decennia lang succesvol is. Deze formule willen we nu uitrollen in Alkmaar om de muziek op straat te krijgen en amateurmusici een podium te bieden", zegt Willem Veldt, samen met Cor Thomas initiator van het Alkmaarse Fête de la musique.

Nieuw muziekfestival in Hortus Alkmaar

Muziek maken bij Hortus. (Foto: aangeleverd

Het jaarlijks terugkerende Franse muziekfestival wordt altijd op 21 juni gehouden. Een feest bedacht door de Amerikaan Joel Cohen in 1976, toen werkzaam bij Radio France. Zijn idee was om op de avond van de zomerwende zo veel mogelijk bandjes en andere muzikanten de straat op te laten gaan om de hele nacht muziek te maken. Het geeft vooral amateurmuzikanten de kans om op te treden in een straatfeestachtige sfeer. De toegankelijkheid en de vrijwillige inzet van de muzikanten zijn de pijlers van het idee. Sinds 1982 wordt het Fête de la musique in alle gemeentes, vooral in de dorpskernen van Frankrijk gevierd.

Nieuw initiatief in Alkmaar

Willem Veldt, als vrijwilliger actief bij de culturele commissie van Alliance Française en Cor Thomas, van stichting Hortus en Alliance Française, organiseren het Alkmaarse Fête de la musique op 22 juni bij Hortus Alkmaar. Willem Veldt: "De Hortus in Alkmaar is natuurlijk een prachtige omgeving om dit te doen. Tussen de bloemen zijn de klanken te horen van diverse amateurmusici.

Gratis concerten

Dankzij deze gratis concerten krijgt een breed publiek de mogelijkheid naar allerlei verschillende soorten muziek te luisteren. Niet alleen amateurmuzikanten maken gebruik van de gelegenheid op te treden, het is voor meer gevestigde muziekensembles ook een geweldig podium om zich aan het publiek te presenteren."

Variatie

Het streven is om muziekoptredens op vier verschillende plekken in de tuin te laten horen waarbij gezocht wordt naar variatie tussen solo optredens en muziekgezelschappen zoals koren of kleine muziekgroepen. De optredens, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, vinden op 22 juni plaats tussen 13.00 en 21.00 uur.

Aankoop grond

Toegang voor het publiek in de Hortus kost €5,-. Hierdoor steunt de bezoeker weer de Hortus die stevig actie voert om het benodigde geld voor aankoop van grond te realiseren.

Aanmelden

Amateurmusici die hun klanten willen laten horen op 22 juni kunnen zich aanmelden voor het Fête de la musique via de website van de Alliance Francaise Alkmaar www.alkmaar.afpb.nl maar ook via de Facebookpagina.

"We proberen het Fête de la musique zodanig vorm te geven dat het uit kan groeien tot een jaarlijks terugkerend evenement", besluit Willem Veldt.

Winnaar

NOORD-HOLLAND - Forum voor Democratie is de grote winnaar geworden van de Provinciale Statenverkiezing. De partij komt in Noord-Holland uit op negen zetels. Toch lijkt het succes ook een keerzijde met zich mee te brengen: er is namelijk een tekort aan mankracht.

De kandidatenlijst van Noord-Holland overlapt met die van Flevoland. Drie Noord-Hollanders die in onze provincie verkiesbaar waren, hadden deze rol ook in onze buurprovincie. Ze zullen dus hun plek op moeten geven om alle zetels van Flevoland bemand te krijgen. Men mag namelijk maar in één provincie een plek vullen.

Zo staat de nummer 1 op de lijst, Johan Dessing, in beide provincies op de lijst. Net als de nummer drie, J.P. Vastenhouw en nummer negen, Maxim Gortworst. De definitieve uitslagen worden morgen bekend gemaakt.

Bron: partner NH Nieuws

Landelijk toernooi turnen in de Beuk

PURMEREND - In het weekend van 30 en 31 maart verzorgt Turncentrum Waterland de landelijke kwalificaties turnen heren in de Beuk. Ruim 450 turners uit heel Nederland zullen deelnemen in de derde tot en met eredivisie.

Deze wedstrijden hebben een nieuwe naam, de firma Van 't Hek heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan het toernooi. Turncentrum Waterland is enkele maanden bezig met de voorbereidingen. Met firma van 't Hek uit Zuidoostbeemster als hoofdsponsor van het toernooi is de fundering gelegd om er een succesvol evenement van te kunnen maken. Met inzet van meer dan 100 vrijwilligers en verdere ondersteuning vanuit de middenstand in Purmerend en Beemster heeft de toernooi commissie daar alle vertrouwen in. Diverse leden van Turncentrum Waterland hebben de primeur van een 'thuiswedstrijd'. Niet eerder werd een landelijke turnwedstrijd georganiseerd voor de heren in Purmerend. Bij de ontwikkeling van de plannen voor de nieuwe sportaccommodatie werd door de gemeente Purmerend uitgesproken dat deze geschikt gemaakt moest worden voor topsportevenementen, daartoe werden in 2017 alle voorzieningen aangebracht om wedstrijden als deze te kunnen houden.

De KNGU heeft diverse wedstrijden aangewezen als kwalificatiemoment voor de wereldkampioenschappen later dit jaar voor de Oranjeheren.

Leerlingen Werenfridus exposeren afvalkunst

Expositie van leerlingen van de Werenfridus bij GaleriAle. (Foto: Werenfridus)

OOSTHUIZEN - Bij GaleriAle, gelegen aan de Raadhuisstraat 17 in Oosthuizen, vindt zondag 31 maart een bijzondere expositie plaats: achtentwintig leerlingen van klas H2Q exposeren 'Trashion'. De leerlingen van H2Q doen mee aan een Erasmusproject, te weten BaPN (Be aware of and Protect Nature) en in het kader hiervan hebben zij 'trash', afval dus, een tweede leven ingeblazen.

Bij GaleriAle zijn niet alleen de eindresultaten te bewonderen, maar zijn er ook foto's van het project, wat tijdens de Werenfridusweek op school heeft plaatsgevonden, te bezichtigen. Nieuwsgierig geworden?

Kom tussen 13.00 en 16.00 de bijzondere werken bekijken. Uiteraard zullen er leerlingen aanwezig zijn om een en ander te vertellen over het project en de uitwisseling met landen als Turkije, Slovakije, Spanje, Italië en Nederland!

De reguliere openingstijden van GaleriAle zijn zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Bezichtiging buiten de openingstijden kan op telefonische afspraak via 0299-741000. Kijk ook eens op www.galeriale.nl

Regionale Duurzaamheidsbeurs in de Kloek

MIDDENBEEMSTER - Wilt u ook weten wat u kunt doen om het milieu en uw portemonnee te besparen? Heel praktisch, in uw eigen huis of bedrijf? Of wilt u weten wat overheden of wooncorporaties van plan zijn? En wat dit voor u betekent? Kom dan op zaterdag 6 april tussen 10.00 en 16.00 uur naar Sporthal de Kloek aan de Insulindeweg.

Op de derde Regionale Duurzaamheidsbeurs zijn de nieuwste producten en regelingen te vinden rond energiebesparing. Maar ook wat er zoal in uw eigen omgeving gebeurt om CO2 te minderen. Goed om te weten. Handig als je iets van plan bent. Vijftig bedrijven en organisaties uit de regio en daarbuiten zijn op de beurs aanwezig. Zij tonen innovaties rond energiebesparing: zonnepanelen, isolatie, warmtepompen, nieuwe modellen elektrische auto's, scooters en ontwikkelingen rond duurzame voeding.

Overheden informeren over bruikbare regelingen en toekomstige plannen. De bezoeker krijgt te horen en te zien wat wooncorporaties of de vervoersregio doen en wat de vier energiecoöperaties in de regio beogen. Scholieren die meedoen aan de Solarbotenchallenge in juni in Purmerend laten hun zelfgebouwde solarboten zien. Vijftien sprekers, waaronder BN' ers zoals weerexpert Reinier van den Berg en frontvrouw Marjolein Jonker van de Tiny Houses Movement – vertellen over achtergronden en schetsen toekomstbeelden. Hovenier Bram Engberts, de Jamie Oliver onder de tuinen, geeft gratis tuinadvies en eigenaren van monumenten maken kans op gratis energiescans ter waarde van 950 euro. Wilt u weten wat úw ecologische footprint is: laat die maken bij Laura Moningka van de Footprintchallenge.

Komt u met OV? Dan rijden gratis Twizy's van VisitBeemster u vanaf het centrum van Middenbeemster naar de beurslocatie. De entree is gratis, www.regionaleduurzaamheidsbeurs.nl


Diana Jones op Muziekpodium Nic Jonk

GROOTSCHERMER - Diana Jones staat vrijdag 29 maart om 20.00 uur op het muziekpodium in Museum Nic Jonk. Deze intense singer-songwriter schreef donkere liedjes die hun oorsprong lijken te hebben in de Appalachian folktraditie. Van duistere murderballads tot plattelands romantiek, Diana weet het allemaal zeer beeldend te brengen. Haar murderbalad If I had A Gun bracht ze al eens ten gehore in de show van Jools Holland en Joan Baez nam haar ontroerende mijnwerkers lied Henry Russell's Last Words recent op.

Diana Jones was in maart 2014 ook te zien in het VPRO TV Programma Vrije Geluiden. Haar laatste plaat is een live album uit met songs uit haar gehele oeuvre. Ze werkt momenteel aan een album dat later dit jaar verschijnt. Kaarten kosten 15 euro en zijn te bestellen via 0299-671560 en 06-53325569 of via info@nicjonk.nl

Regenboog

Prachtige boog boven de Beemster. (Foto: Ank Koster)

MIDDENBEEMSTER - Ank koster stuurt ons met regelmaat bijzondere beelden. Vorige week zag ze in de ochtend deze mooie regenboog vanuit haar raam. Ank: "Ik zag de regenboog tussen de regen en soms een zonnetje. Hij lijkt wel beetje dubbel als je goed kijkt!" Ook een bijzondere foto gemaakt in de Beemster? Mail naar: redactieschermer@rodi.nl

Vertellen over Kwadijker stolpboerderijen

De boerderij van Mehrtens. (Foto: aangeleverd)

KWADIJK - Woensdag 27 maart houdt Oud-Quadyck haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering in de kerk van Kwadijk. Aanvang 19.30 uur.

Na afloop is er programma over boerderijen. Onder meer een doorlopende presentatie van Kwadijker stolpen met beelden die Oud-Quadyck in 2003 heeft gefotografeerd voor de stolpendatabank van Boerderijenstichting Noord-Holland Vrienden van de stolp.

Vanaf 20.30 uur verzorgt Joop van Diepen, oud-bestuurslid van 'Vrienden van de stolp', een lezing warin hij ingaat op tal van aspecten met betrekking tot boerderijen.

Aansluitend zal Annelies Hoekstra, beleidsmedewerker Monumenten van gemeente Edam-Volendam ingaan op het gemeentelijk erfgoedbeleid met betrekking tot stolpen.

Leden en donateurs van Oud-Quadyck hebben vrij toegang; voor overige bezoekers bedraagt de entree € 2,50.

Bijeenkomst van Longpunt

PURMEREND - In Wijkplein Where, Triton 73, Purmerend is op donderdag 28 maart, van 14.00 tot 16.00 uur, een bijeenkomst van Longpunt Waterland.

Gastspreker is dr. Alberts, longarts Dijklander Ziekenhuis (voorheen Waterlandziekenhuis). Zij zal spreken over nieuwe ontwikkelingen en wat kan ik doen om niet in het ziekenhuis opgenomen te worden? Deelname aan deze bijeenkomst is gratis.

Maandelijks

Longpunt Waterland is een maandelijkse ontmoetingsplaats voor mensen met een longaandoening. Hun mantelzorger(s) en/of zorgverlener(s) zijn eveneens van harte uitgenodigd.

Deskundige

Elke vierde donderdag van de maand is er een bijeenkomst waarin speciale aandacht wordt gegeven aan een voor longpatiënten belangrijk onderwerp en waarover door een deskundige zal worden gesproken.

Daarnaast is er bij een kopje koffie of thee tijd voor ontmoeting en lotgenoten-contact.

Bier Tap 100 trekt bezoekers uit hele land

De gezelligheid kende nauwelijks grenzen tijdens de Bier Tap 100. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - De derde editie van de door café De Bonte Koe georganiseerde Bier Tap 100 is een eclatant succes geworden. Volgens uitbater Huub Arents oversteeg het bezoekersaantal de aflevering van vorig jaar.

De Bier Tap 100 is uniek in zijn soort. In een grote witte tent midden op de Koemarkt richten de medewerkers en tal van vrijwilligers van het bekende biercafé een zelfgebouwde tapinstallatie met 100 tapkranen in.

Tientallen biren

De bezoekers kunnen dus kiezen uit vele tientallen van de meest uiteenlopende en bovenal overheerlijke biertjes; van grote(re) en kleine(re) brouwerijen.

Het unieke karakter van het evenement heeft zijn uitwerking dan ook niet gemist. Niet alleen veel Purmerenders en inwoners van omliggende plaatsen in Waterland lieten zich de biertjes lekker smaken.

"We hebben bezoekers vanuit het hele land gekregen. Ik heb ze gesproken vanuit Holten, Limburg, Overijssel, Den Haag, Rotterdam en weet ik allemaal waar ze vandaan komen. Geweldig toch!", aldus Arents.

Het idee van de Bier Tap 100 is ongeveer vier jaar geleden tijdens een vakantie van Linda en Huub Arents ontstaan. Bij een plan hoort echter een uitvoering en dat hebben medewerkers en vrijwilligers geweten.

Toch kregen ze het voor elkaar om een 'muur' van tapkranen te bouwen. Met het grote succes als direct gevolg.

Voor de muzikale omlijsting van de derde Bier Tap 100 zorgde de Ierse folkband The Baggers Clan.

Mathilde Santing komt herboren terug

De veelzijdige Mathilde Santing. (Foto: Mark Kohn)

BEEMSTER - Naast dat Mathilde Santing letterlijk terug komt naar de Beemster Keyser keert zij met haar programma 'Renaissance' op zaterdag 6 april ook als herboren terug in Middenbeemster. Aanvang 20.30 uur.

Santing vertelt over de loop van haar carrière, hoe het begon en hoe zij gekomen is waar zij nu staat. Een boeiend verhaal wat samensmelt met prachtige songs die feilloos op elkaar aansluiten. Dit theaterconcert is een verhalende en muzikale reis met songs van bijvoorbeeld John Mayer en Todd Rundgren. Of bijzonder mooie vertalingen in het Nederlands en ook zelf geschreven teksten waarbij het publiek niet anders kan dan geboeid blijven luisteren.

Omdat het concert van Santing vorig jaar voor het publiek, maar ook zeker voor de muzikanten een optimale beleving was komt zij terug en wil zij haar publiek deelgenoot maken van wat haar is overkomen. Want herboren is ze. Mathilde Santing veroverde in 1981 met haar televisie-debuut bij Sonja Barend de harten van een miljoenenpubliek, met haar buitengewone stem, verbluffende techniek en verrassend veel soul.

Mathilde Santing is naast uiterst talentvol ook extreem eigengereid. Ze onderging een 'performance-enhancing'-behandeling. Haar stem was nóg mooier geworden. Haar creatieve durf nóg groter. Mathilde beleeft een muzikale wedergeboorte. Een Renaissance. En dat wil ze laten weten ook.

De entree is € 20,-. Voor meer informatie en reserveren mail naar info@wiewatwaarop49.nl Of bel met 06 54 66 70 49.

Plantenmarkt Clusius College

PURMEREND - De jaarlijkse plantenmarkt op de groenschool wordt gehouden op 21 april van 10.00 tot 15.00 uur.

.Alhoewel zich al meerdere plantenverkopers hebben aangemeld, zijn er nog enkele plaatsen vrij. Plantenliefhebbers worden uitgenodigd om met planten, stekken of zaaigoed te komen. Groenten en bloemen, tuin gerelateerde artikelen, alles is welkom.

Graag wel opgeven via e.creemer@clusius.nl i.v.m. de beschikbare ruimte.


Goud voor De Bruijn en Seprodi landelijke kwartfinales

Luna de Bruijn, Mexx de Vries en Kiara Lodewijks. (Foto: Turncentrum Waterland)

HARLINGEN/HOOFDDORP - Veel eremetaal voor de turners en turnsters van Turncentrum Waterland dit weekend. Luna de Bruijn won met overmacht het goud bij de senioren 2e divisie in Harlingen en datzelfde deed Barnabas Seprodi bij de Jeugd 2e divisie in Hoofddorp. Daarnaast waren er ook zilveren medailles voor Julia de Boer bij de Jeugd 1 N3 en Jefta Suijdendorp bij de Jeugd 3e divisie. Mexx de Vries won het brons bij de senioren 2e divisie.

Barnabas Seprodi was oppermachtig bij de Jeugdturners in de 2e divisie. Met drie punten verschil wist hij de nummer 2 achter zich te laten. Hij was de beste op vloer, rek en voltige, 2e op brug en 3e op ringen. Goud voor deze topper! Jefta Suijdendorp behaalde een keurige tweede plaats bij de Jeugd 3e divisie mede dankzij de beste scores op sprong en rek.

Luna de Bruijn (l) en Mexx de Vries (r). (Foto: Turncentrum Waterland)

Julia de Boer veroverde het zilver in de Jeugd 1 N3 met de beste score op het onderdeel vloer. Ook op het onderdeel rek behoorde ze tot de top van het veld. Luna de Bruijn en Mexx de Vries zijn debutanten bij de senioren, maar doen het beiden uitstekend! Luna turnde vandaag opnieuw een vrijwel foutloze wedstrijd en was de beste op de onderdelen balk en sprong. Op brug kreeg ze het 2e cijfer en op vloer het 3e. Met een voorsprong van bijna 2 punten was het goud voor Luna. Mexx turnde een zeer geslaagde brugoefening en was daar met 12.05 de beste. Wel een val van de balk, toch goed genoeg voor brons in de meerkamp!

Kampeerdagen 2019 in Heerhugowaard

Impressie van de Kampeerdagen. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Het voorjaar komt eraan en de campings gaan weer open. Met niet alleen de lente, maar ook het kampeerseizoen in zicht, begint het kamperen dus weer te prikkelen. Lekker naar buiten! Zo rond maandag 1 april openen de campings en de caravanstallingen weer hun deuren. Zaterdag 23 en zondag 24 maart zijn er daarom de Kampeerdagen 2019 op de Caravanboulevard in Heerhugowaard.

Met het nieuwe kampeerseizoen in zicht is het hoog tijd om de nodige vakantieplannen te maken. Om het begin van het kampeerseizoen in een gezellige sfeer op te starten, organiseren de bedrijven op de Caravanboulevard in Heerhugowaard weer een groots evenement. Onder de titel 'Kampeerdagen 2019' kan de kampeerder twee dagen lang in een sfeervol decor kennismaken met allerlei zaken die met kamperen en vrije tijd te maken hebben. Dat gebeurt met ondersteuning van tientallen exposanten op kampeer- en wandelgebied. Dit zijn onder andere leveranciers van een collectie fietsen, kampeerartikelen en technische accessoires, alsmede campings en wandelspecialisten.

De bedrijven op de Caravanboulevard, Pauw Recreatie, Frans Stokman en De Vries, staan samen garant voor een grote collectie kampeermiddelen. Het gaat onder meer om nieuwe en gebruikte campers en caravans, (voor)tenten, kampeertenten en 1001 kampeeraccessoires. Als extra voegt Pauw Recreatie het thema wandelsport aan dit evenement toe. Dit met onder andere de Lowa Experience Trailer, waar de wandelaar de diverse Lowa-schoenen daadwerkelijk uit kan testen. Meedoen? Mensen kunnen zich tijdens het weekend bij de trailer melden. Iedereen is zaterdag 23 en zondag 24 maart van 10.00 tot 17.00 uur welkom. De Caravanboulevard biedt ruime gratis parkeergelegenheid. Meer info: www.pauwrecreatie.nl.

VVD grote verliezer in gemeente Beemster

Uitslagen Statenverkiezingen 2019 in gemeente Beemster. Bron: ANP (Foto: Grafiek ANP)

NOORD-HOLLAND - De Statenverkiezingen van afgelopen woensdag hebben twee grote winnaars opgeleverd. In de eerste plaats Forum voor Democratie. De partij van Thierry Baudet doet voor het eerst mee aan de provinciale verkiezingen en lijkt meteen de grootste partij te worden. GroenLinks lijkt ongeveer te verdubbelen en daarbij PvdA, SP, PVV, D66 in te halen.

Forum voor Democratie is in minstens tachtig Nederlandse gemeenten de grootste geworden. Dat zijn vaak de plaatsen die rond de grote steden liggen. In Edam-Volendam kreeg de partij bijvoorbeeld 40 procent van de stemmen. Ook in Zaanstad met een opkomst van 52,6% zie grafiek, Zandvoort, Velsen, Landsmeer, Wormerland, Purmerend, Aalsmeer en Haarlemmermeer werd de partij de grootste. GroenLinks is landelijk in minstens veertien gemeenten de grootste geworden, waaronder in Amsterdam en Haarlem. GroenLinks kreeg 9,5% van de stemmen. Forum voor Democratie krijgt in gemeente Beemster 17,6% van de stemmen waar de VVD 18,1% van haar stemmen verloor.

Voorlopige Zetelverdeling

Voorlopige zetelverdeling Noord-Holland: Forum voor Democratie 9, GroenLinks 9, VVD 8, D66 6, PvdA 6, CDA 4, Partij voor de Dieren 3, PVV 3, SP 3, CU 2, 50Plus/Partij voor de Ouderen 1, DENK 1. De definitieve uitslagen worden maandag 25 maart bekend gemaakt.

(Bron d.d. 21 maart: ANP, partner NH Nieuws)

Nieuw bestuur KHN Purmerend

Het bestuur van KHN Purmerend. Rechts lid van verdienste Maarten Schipper. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Purmerend heeft drie nieuwe bestuursleden geïnstalleerd. Arwin Versteijne heeft de voorzittershamer opgepakt. Arwin heeft jarenlange ervaring in de horecabranche en gaat vol enthousiame aan de slag: "KHN Purmerend gaat zich de komende tijd onder andere richten op het vormen van de terrasnota, het herzien van het horecaconvenant en het stimuleren van de arbeidsmarkt."

Ook Marjolein de Reus van restaurant Kozee en Isabelle de Roo van Tabasco komen het bestuur versterken. Arwin: "Voor de horecaondernemers in Purmerend is het belangrijk dat ze kunnen werken met goede medewerkers en staigiaires. Daarom zijn we blij dat in september 2019 de opleiding Horeca start op het Horizon College."

Meepraten

Belangrijke economische speler en werkgever "KHN Purmerend wil nog beter worden gehoord en gekend in belangrijke dossiers van de gemeente Purmerend. Onze branche is een belangrijke economische speler en werkgever in de stad. De diversiteit van de horeca en het aantal horecabedrijven is de afgelopen jaren gegroeid. Wij willen meepraten met voor horeca belangrijke onderwerpen", aldus Arwin Versteijne.

Lid van verdienste

Maarten Schipper van partycentrum Concordia is afgetreden uit het bestuur en is benoemd tot lid van verdienste van KHN Purmerend.
Bestuursleden van KHN Purmerend zijn: Arwin Versteijne (Brasa Purmerend), Marjolein de Reus (Kozee), Isabelle de Roo (Tabasco), Eelke van der Hak (Leeghwaterbad) en Paul Verhoeven (Proeflokaal Bakker).

Start wandelseizoen met onthulling plaquette Mart Stam

De plaquette van Stam komt naast die andere iconen Oud en Stuyt. krijgen i (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Op zaterdag 6 april om 13.30 uur zullen wethouder Eveline Tijmstra en historicus/Gildegids Jan Dekkers de plaquette op de gevel van het Purmerends Museum gezamenlijk onthullen. Ontwerper van de plaquette is Jeroen Spijker. Na J.J.P. Oud en Jan Stuyt is dit dus de 3e en laatste plaquette.

Voor architect Mart Stam was Purmerend al gauw te klein. Hij was twintig toen hij zijn geboortestad verliet om zich in het buitenland aan te sluiten bij de internationale avant-garde. Zijn revolutionaire ontwerp voor een huizenrij in Stuttgart en zijn achterpoot loze stoel en zijn tekenkunst spraken tot de verbeelding en vestigden zijn reputatie. Gedreven, eigenzinnig, compromisloos, idealistisch: trefwoorden die van toepassing zijn op Mart Stam. In zijn Purmerendse jeugdjaren, moeten deze karaktereigenschappen gevormd zijn.

Gilde Purmerend is er trots op, dat met deze 3e plaquette het Cultureel Erfgoed in Purmerend en daar buiten meer bekendheid wordt gegeven.

Na de onthulling vindt er een Architectenwandeling plaats met het accent op Mart Stam, deze duurt ongeveer anderhalf uur. Na afloop gratis koffie of thee. Kosten €. 3.50 per persoon. Kinderen gratis. Iedere deelnemer ontvangt een boekje over Mart Stam. Vertrek vanaf de nieuwe VVV. –museumwinkel. Ook wordt de mini-architectuurtentoonstelling in het museum bezocht.

Voortaan is er elke eerste zaterdag van de maand een architectenwandeling, de overige zaterdagen een Hhstorische binnen-stadswandeling.

Voor verdere informatie zie de website www.gildepurmerend.nl

Gerard Alderliefste & Friends in Vredeburg

Gerard Alderliefste. (Foto: aangeleverd)

LIMMEN - Limmen Cultuur heeft vrijdag 12 april Gerard Alderliefste & Friends uitgenodigd om alle favorieten en eigen werk te laten horen in Cultureel Centrum Vredeburg.

Zijn vader zei altijd 'Je leidt twee levens, maar het is een feest'! Gerard heeft twee levens. In het ene is hij verslavingsarts, In het andere is hij muzikant. Al meer dan twintig jaar leeft hij zijn twee levens en soms brengt hij deze samen, zoals vorig jaar in zijn soloprogramma Dubbel Leven.

Vaderlandse kroegen en café's

Hij speelt 23 jaar in een band die zijn naam draagt; Alderliefste. De band heeft naam verworven door jarenlange optredens in vaderlandse kroegen en cafés. Hij is bekend van hits als 'Une belle histoire', samen met Paul de Leeuw en 'Laat me/Vivre met Ramses Shaffy en Liesbeth List.

Gerard pakt lekker uit als hij op pad gaat als 'Gerard Alderliefste & Friends', een wisselend gezelschap van muziekvrienden, die Franse hits in vol ornaat nieuw leven inblaast. 12 april komt hij naar Limmen met violiste Maria Eldering en bassist Kees Post om zijn favorieten en eigen werk te laten horen.

Voor meer informatie over dit optreden, kaartreserveringen en prijzen, kijk op www.limmencultuur.nl of bel naar telefoonnummer 072-5053274.

Alkmaar City Run by night

Alkmaar City Run by Night. (Foto: Vincent van den Boogaard)

ALKMAAR - Al sinds de eerste editie van de Alkmaar City Run by night in 2013 is de Rabobank Alkmaar e.o. verbonden aan de sfeervolle avondrun dwars door het centrum.

Verlenging contract onderstreept succesvolle samenwerking

In slechts zes jaar tijd groeide het evenement uit tot naar verwachting 10.000 hardlopers bij aankomende editie op woensdagavond 29 mei. Onder hen maar liefst ruim 100 medewerkers van Rabobank Alkmaar e.o. De succesvolle samenwerking tussen organisator Le Champion en Rabobank Alkmaar e.o. werd vandaag met nog eens drie jaar verlengd.

Le Champion streeft naar duurzame partnerships en is dan ook bijzonder blij met de verlening van het contract. "Aan de Rabobank hebben wij een stabiele en betrouwbare partner, die net als wij vitaliteit hoog in het vaandel heeft staan", zegt Cees Pronk, Directeur Evenementen & Sponsoring Le Champion. Ook Ralph van Soomeren, directievoorzitter Rabobank Alkmaar e.o. is blij met de samenwerking: "Regelmatig bewegen is hartstikke belangrijk daarom zet Rabobank in op een vitale levensstijl. Verder draagt het op allerlei manieren bij aan onze maatschappij. Zo verbindt het mensen, draagt bij aan ieders gezondheid en is het bovendien een prachtig evenement voor de stad Alkmaar. Dus ik zeg: Doe mee en meld je aan voor de Alkmaar City Run!"

Inschrijving start 25 maart

De startbewijzen voor de Alkmaar City Run by night zijn jaarlijks zeer gewild. Maandagochtend 25 maart start om 09.00 uur eerst de inschrijving voor de Business Run 5 en 10 km. Om 12.00 uur start de inschrijving voor individuele deelnemers op dezelfde afstanden. Zet 25 maart nu alvast in de agenda!

Easyslim.nu: nu ook in Purmerend

Nancy Maasland past een behandeling toe bij een klant. (Foto: Easyslim)

PURMEREND - Nancy Maasland vertelt enthousiast over haar eerste maanden als franchiser van Easyslim.nu aan Amperestraat 13M. Nadat zij zelf goede resultaten had ondervonden van dit unieke behandeltraject, wilde zij als zelfstandig ondernemer verder met dit concept. "Het concept heeft zich al in meer dan vijftig andere vestigingen in Nederland bewezen en ook bij mij gaat het in een stroomversnelling!"

Het sterke punt van Easyslim.nu is dat mensen bij ons niet aan een of ander crash-dieet hoeven. Onze klanten liggen ontspannen op de behandeltafel terwijl het geavanceerde apparaat al het werk doet. Via ultrasound worden vetcellen aangepakt en tegelijkertijd worden de spieren middels elektrostimulatie getraind, zonder kans op blessures. Easyslim.nu is laagdrempelig, niet alleen voor mensen die fanatiek sporten en dat laatste extra randje niet weg krijgen, maar ook voor mensen die niet meer actief kunnen of willen sporten. Ook helpt het bij cellulite en striae; de behandelingen trekken de huid namelijk mooi strak", legt Nancy enthousiast uit.

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van iemands uiteindelijke afslankdoel. Bij Easyslim.nu komen klanten van 18 tot 85 jaar, zowel mannen als vrouwen en iedereen heeft een eigen doelstelling of uitdaging. "Dat maakt het werk ook zo leuk!" De studio is anoniem bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid. "Dit biedt de kans om mensen te kunnen helpen hun ideale figuur te bereiken", zegt een zichtbaar trotse Nancy.

Nieuwsgierig geworden? Meld je aan voor een intake & proefbehandeling. Normaal 69 euro, nu voor 49 euro. Meer informatie via www.easyslim.nu of bel/app naar 06 36 23 16 07. De aanbieding is geldig tot en met 14 april.

'Nu verandert er langzaam iets' in Filmhuis

Fragment uit de confronterende documentaire. (Foto: Filmhuis Alkmaar)

ALKMAAR - De documentaire 'Nu verandert er langzaam iets' kijkt naar de booming industrie die volgde op de explosieve toename van burn-outs en het idee dat iedereen altijd maar gelukkig moet zijn. Bij vlagen hilarisch maar ook confronterend en emotionerend. Een visuele verbeelding van de hedendaagse coaching- en trainingscultuur. De film onderzoekt verschillende vormen van zelfontplooiing en cursussen voor innerlijke groei en prestatieverbetering. Therapiesessies met dieren, een les in geluk voor basisschoolkinderen, een training 'omgaan met spanning en agressie' bij een gemeentelijke ordehandhaving en een vlogger die haar gestreste volgers probeert te kalmeren. Zondag 24 maart om 16.00 uur in Filmhuis Alkmaar, inclusief uitgebreid nagesprek. Meer info: www.filmhuisalkmaar.nl

Purmerend en Beemster trappen samen af voor evenementen

Daniëlle Woudstra tijdens haar presentatie. (Foto: Binnendijks/Geert Heikens)

PURMEREND - De jaarlijkse aftrap van het evenementenseizoen in het Purmerender stadhuis was anders dan voorgaande jaren. Dat had alles te maken met de ophanden zijnde fusie tussen Purmerend en Beemster. De vertegenwoordigers, ondernemers, instanties, verenigingen en andere belanghebbenden, waren dit keer uitgenodigd door beide burgemeesters, Don Bijl en Joyce van Beek. Dat laatstgenoemde bestuurlijk werd waargenomen door wethouder Dick Butter deed daar niets aan af.

Het doel was om een kijkje te geven in elkaars keuken en om mogelijke samenwerkingen en netwerken op touw te zetten. In zijn openingswoord ging Don Bijl in op het fusieproces. Ook merkte hij op dat het herindelingsbesluit na de zomer wordt verwacht, maar dat het geenszins de bedoeling is om de Beemster vol te bouwen.

Vervolgens blikten Melissa van Egmond en Arwin Versteijne terug op de eerste editie van Winters Purmerend, dat ondanks het regenachtige weer zeer succesvol is geweest. Beiden wisten de aanwezigen te vertellen dat er sowieso een vervolg komt; van 6 december tot en met 5 januari 2020.

Tongen in Purmerend

Daarna nam Bart Kuipers het woord. Het bestuurslid van Vrienden voor Purmerend. Hij liet weten dat het evenement Tongen in Purmerend nu voor 1.000 kwetsbare mensen wordt georganiseerd en dat ook vanuit Beemster bewoners kunnen aanschuiven.

Poortersfeesten

Evenementencoördinator Sanne Konijn blikte vooruit naar het weekend van 1 en 2 juni. Op de eerste dag komen 300 jongleurs naar De Beuk en naar de Koemarkt om hun kunsten te vertonen. En zondag 2 juni wordt onder het motto 'Purmerends Goud' de Poortersfeesten gehouden. Met muziek, dans, straattheater, attracties, lekkere happen en drankjes. Konijn wist ook te melden dat Circus Sijm in december Purmerend als een van de vaste locaties kiest.

Bert van Gulik en Daniël Pardoen lieten zich alsnog lovend uit over Purmerend Werkt, de aanvankelijk als stagemarkt voor MBO'ers geplande manifestatie, die uitgroeide tot een mega-evenement waar tussen de 5- en 9.000 bezoekers op af kwamen.

Reuring

Tjeerd Glastra is voorzitter van Reuring. Eind juni het weer zover, de 18e editie van het regio-overstijgende festival. Vorig jaar kwamen 45.000 bezoekers naar de verschillende optredens in de binnenstad en in het Leeghwaterpark. Glastra ging nader in op de groeiende populariteit van Reuring waar Davina Michelle als eerste topper voor is gecontracteerd. De komende weken volgen meer namen.

Daarna waren het achtereenvolgens Agnes Bak van de Waterlandse Uitdaging en Mardiek Voorneveld van Bureau Toerisme Laag Holland die het woord namen. Bak ging in op het doel en de werkwijze van de Waterlandse Uitdaging, het sinds 2016 bestaande bedrijvennetwerk waar steeds meer vragers en aanbieders zich bij aansluiten. Voorneveld meldde dat er voortaan vier keer per jaar een evenementenkrant wordt uitgegeven.

En dan was er Daniëlle Woudstra, die kwam vertellen over 20 jaar werelderfgoed droogmakerij Beemster. De voorzitter van de stichting Promotie Beemster verzorgde een presentatie die klonk als een klok en blikte vooral vooruit naar de evenementen in het kader van dat feest. Met onder meer het Beemster Lightfestival, kunstroute, Muziek aan de Middenweg, helicoptervluchten en de Beemster 8 Loop.

Bedrijven verzorgen speeddate in bibliotheek

PURMEREND - Op donderdag 28 maart is er in de Bibliotheek Purmerend een speeddate evenement voor werkzoekenden om een sollicitatie gesprek te oefenen met echte werkgevers.

Dit evenement is een samenwerking van de Walk&Talk van de Bibliotheek en de Waterlandse Uitdaging. Een aantal organisaties, bedrijven en instellingen verlenen medewerking aan dit initiatief. Vertegenwoordigers van de afdeling HR van deze organisaties voeren de gesprekken met de belangstellenden.

Een speeddate is een kort sollicitatiegesprek, waarin je heel snel tot de kern van de zaak komt. Tijdens dit evenement komen deelnemers in gesprek met een werkgever van een bedrijf of instelling uit de regio.

De deelnemende bedrijven zijn: Gemeente Edam/Volendam, Voortman Kantoormeubelen, Golfclub BurgGolf Purmerend, Rabobank Waterland, Gemeente Purmerend, Groenhart, Rodi Media, Herenbos en Kinderopvang Tinteltuin.

Netwerkborrel

De inloop is vanaf 15.30 uur, het speeddaten is tot 17.00 uur en na afloop is er een netwerkborrel.

De Kindertelefoon zoekt verhalen van bellers en chatters

(Foto: )

REGIO - Je hart luchten, je hoofd weer op orde krijgen of gewoon even verdrietig of blij zijn: kinderen en jongeren weten De Kindertelefoon goed te vinden.

Niet zo gek, want al bijna 40 jaar kunnen zij met onze vrijwilligers over alles praten. Dit jaar vieren we ons 40-jarig bestaan en in aanloop naar dit jubileum zijn we op zoek naar mooie, ontroerende, grappige of indrukwekkende gesprekken uit de afgelopen 40 jaar. Heb jij als kind met De Kindertelefoon gebeld of gechat en wil je je ervaring over dat gesprek met ons delen? Dan zijn we op zoek naar jou.


Heb jij tussen 1979 en 2019 wel eens gebeld of gechat met De Kindertelefoon? Wat heeft dit voor je betekend? Weet je nog hoe de vrijwilliger klonk aan de andere kant van de lijn? Wat deed het met jou dat er iemand luisterde naar je zonder oordeel? Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw ervaring. Van scheiden tot school, van vriendschap tot verwaarlozing. Het mag over alles gaan.

Lancering campagne

Op basis van een aantal van de verhalen wordt een campagne ontwikkeld waarmee we de waarde van De Kindertelefoon zichtbaar maken. Deze campagne wordt later dit jaar gelanceerd.

Maatschappelijk

Wat ooit begon als een lokaal initiatief van een groepje Amsterdamse ouders in 1979, is uitgegroeid tot een onmiskenbaar maatschappelijk fenomeen: De Kindertelefoon. De Kindertelefoon is dé plek in Nederland waar kinderen al 40 jaar elke dag gratis vertrouwelijke gesprekken kunnen voeren over onderwerpen die ze niet durven, kunnen of willen bespreken met mensen in hun omgeving. Anno 2019 voert De Kindertelefoon 400 gesprekken per dag.

Luisterend oor

Stichting De Kindertelefoon vervult in Nederland een unieke taak. De Kindertelefoon biedt een luisterend oor aan alle kinderen in Nederland van 8-18 jaar die daar behoefte aan hebben. Met deze taak geeft De Kindertelefoon concreet uitvoering aan artikel 12 en 13 van het Internationale.

Kinderen kunnen contact zoeken met De Kindertelefoon via telefoon en chat of met leeftijdsgenoten op het forum op de website www.kindertelefoon.nl. De dienstverlening van De Kindertelefoon is vertrouwelijk en gratis.

Chat en meer info: www.kindertelefoon.nl Het telefoonnummer is 0800 0432

Opruimkriebels bij EP:Beerepoot

REGIO - EP:Beerepoot is gestart met de voorjaarsopruiming. Er wordt ruimte gemaakt voor de allernieuwste televisiemodellen en dat levert spectaculaire aanbiedingen voor de klant op. Uiteraard met de service die klanten van EP:Beerepoot gewend zijn.

Zondag 24 maart is winkel in Hoorn open

Het voorjaar is van start en dus komen de allernieuwste televisiemodellen er binnenkort weer aan. Uiteraard beleven klanten straks alle primeurs weer als eerste bij EP:Beerepoot.

Tot die tijd kunnen klanten profiteren van hoge kortingen op 4K UHD-, QLED- en OLED-televisies in allerlei formaten. Onder andere van de toonaangevende merken Philips, LG, Sony, Panasonic, Samsung, Loewe en LG.

Wees er snel bij, want op is op. Naast hoge kortingen profiteert de klant ook van een uitgebreid persoonlijk advies en ongekende service.

Het BBQ-seizoen is van start. Kennismaken met de veelzijdigheid van de Kamado BBQ's? Doe dan mee met de gratis workshop en leer van een échte grillmaster onder andere de BBQ op de juiste manier vullen, hem veilig aansteken, de temperatuur beheersen, accessoires op de juiste manier gebruiken en natuurlijk diverse kooktechnieken.

Inschrijven kan via www.epbeerepoot.nl.

Zondag 24 maart is de winkel in Hoorn geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De koffie staat klaar!

Bezoek 'Kunstgenoten' aan Archief

Zicht op Purmerend in prentvorm. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Kunstgenoten in beweging organiseert donderdagochtend 28 maart, van 10.00 tot 12.00 uur bij de Bibliotheek aan de Waterlandlaan 40 een bezoek aan het Waterlands Archief.

Geheugen van Waterland bestaat 40 jaar

Dit jaar bestaat het Waterlands Archief veertig jaar. Tijdens de bijeenkomst van 'Kunstgenoten' krijgen de belangstellenden een uniek kijkje in depot van het Waterlands Archief.

Het archief is de bewaarplaats van de regio Waterland (Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend, Waterland en Wormerland) en groeide van een eenmansbedrijf uit tot een middelgrote voorziening.

Start in bieb

Met archieven van gemeenten, waterschappen, notarissen, kerken, verenigingen en particulieren. Natuurlijk krijgen we een kijkje achter de schermen en is er een mogelijkheid tot een rondleiding in het depot.? De rondleiding start in de Bibliotheek en gaat binnendoor naar het naastgelegen Waterlands Archief.

Kunstgenoten in beweging organiseert elke donderdagochtend een activiteit voor senioren (65+). De activiteiten zijn bedoeld als mooie tijdsbesteding, om mensen te ontmoeten of om iets bijzonders te leren. Erg leuk om samen met een vriend(in) heen te gaan maar ook heel geschikt om alleen op af te stappen.

Veel activiteiten

De komende weken staan de volgende activiteiten op het programma: Indonesische muziekochtend, natuurlijke lentestukjes maken en een spelletjesochtend in de Bibliotheek.

Het complete overzicht met de juiste data en locaties vindt u op de website www.wherelant.nl

De kosten bedragen € 5,-. Deze kan men contant afrekenen voor aanvang van de activiteit. Mensen met een kleine beurs kunnen gratis deelnemen.

Aanmelden

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@wherelant.nl of telefonisch via nummer 0299-434777.

Kunstgenoten in beweging wordt ondersteund door Cultuurhuis Wherelant, Bibliotheek Waterland en Spurd en is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Purmerend.

Eerste stappen woningen Vurige Staart

Het gaat om het roodomlijnde gebied. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Het college van burgemeester en wethouders is dinsdag 12 maart 2019 akkoord gegaan met een intentieovereenkomst voor woningbouw op de Vurige Staart in Purmerend. De gemeente en projectontwikkelaars spreken daarmee de intentie uit om 200 woningen toe te voegen in de Purmer-Zuid.

Linden Groep-De Where Vastgoed en Dreef Beheer zijn eigenaren van de gronden. Linden Groep ontwikkelt langs de Purmersteenweg het plan De Looiers. Dat plan bestaat uitsluitend uit koopappartementen. Zoals afgesproken met de ontwikkelaar, bouwen zij aan de Vurige Staart ter compensatie 12 sociale huurwoningen. Wethouder Thijs Kroese: "We zien straks op deze plek een nieuw stuk Purmerend ontstaan. Een gemengde buurt met woningen voor verschillende doelgroepen. Een aantal koopwoningen en vooral een heleboel sociale en middeldure huurwoningen. Samen met de ontwikkelaars willen we hier echt vaart maken om een groot aantal woningen toe te voegen aan de stad. Die woningen hebben we hard nodig."

Groot aandeel sociaal

Verdere plannen over het woningaanbod worden nog uitgewerkt. Hierin worden ook zaken als verkeer en de openbare ruimte meegenomen. De verwachting is dat het plan nog voor het einde van het jaar wordt vastgelegd in een zogenaamde anterieure overeenkomst. Uitgangspunt zijn de afspraken uit het coalitieakkoord. Daarin is vastgelegd dat nieuwbouwprojecten in Purmerend moeten bestaan uit minimaal 30% sociale huur, 30% middeldure huur en betaalbare koop en 40% vrij in te delen.

50% sociale huur

Voor het project aan de Vurige Staart is het streven om indien mogelijk zelfs 50% sociale huurwoningen (100 woningen) toe te voegen, zo veel mogelijk middeldure huurwoningen en daarnaast een aantal duurdere koopwoningen. Kroese: "Dit is een belangrijke stap. Met deze overeenkomst laten we zien dat het kan."

Vervolg

Voor deze ontwikkeling is het nodig dat het bestemmingsplan wordt aangepast. De huidige eigenaren van de percelen in het plangebied hebben op hoofdlijnen overeenstemming over het plan. In het vervolgtraject worden afspraken gemaakt over de uitwerking van het plan. Onderdeel daarvan is ook hoe de partijen in gesprek gaan met de omgeving over het bouwplan. Uiteindelijk beslist de gemeenteraad dan over het plan.

Opname van magnesium

Kim Zandbergen van de Magnesium Clinic. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Uit studie komt vaker naar voren dat de opname van magnesium via het maag/darmkanaal minder of niet effectief is. De magnesiumcapsule heeft een lange weg te gaan, eer het in het lijf wordt opgenomen. Veel mensen krijgen van de magnesium diarreeklachten.

Magnesium kun je tot je nemen met behulp van magnesiumolie of -badvlokken. Deze manier is fijn en thuis prima te doen. Dit geeft verlichting bij lichte klachten; pijnlijke spieren en gewrichten of als dagelijkse ondersteuning. Informeer naar het startpakket met een zelfdiagnosetest.

Een chronisch te laag magnesiumgehalte kan een medeoorzaak zijn van chronische ziekten. Magnesium-inhalatie wordt ingezet om chronische klachten te verhelpen of verlichten. Dit is niet te vergelijken met een magnesiumtablet of -olie. Op een prettige manier wordt door inhalatie meteen het magnesium in het systeem opgenomen. Het is tevens ontstekingsremmend en zuivert de luchtwegen. Bij luchtwegklachten adviseren we een combinatie van zout- en magnesiumtherapie. De Magnesium Clinic biedt de nieuwste vorm aan van magnesiumtherapie en een behandeling bij huid- en luchtwegproblemen, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes type 2, hoofdpijn/migraine, tinnitus, restless legs/spierkrampen, reumatische klachten, Parkinson/Alzheimer, stress en burn-out klachten. Een kennismakingssessie in de magnesiuminhalatiecabine kost 10 euro.

Meer informatie: Magnesium Clinic Hoorn en Schagen, tel. 06-36283214 of kijk op www.magnesiumclinic.nl.

De Magnesium Clinic is onderdeel van Halomedics Zoutkamers, inhalatietherapie.

De Zonnebloem zoekt bestuursleden

REGIO - De afdelingen Purmerend en Landsmeer-Den Ilp-Purmerland van de Zonnebloem hebben dringend behoefte aan nieuwe bestuursleden.

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. De organisatie zet alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijk moment te bezorgen.

De Zonnebloem regio Zaanstreek-Waterland telt twintig afdelingen. Deze zijn autonoom met een eigen bestuur en draaien met vrijwilligers. Een aantal afdelingen is op zoek naar bestuursleden. Voor het regiobestuur wordt een bestuurslid bezoekwerk gevraagd. Hij of zij organiseert twee keer per jaar een bijeenkomst voor de afdelingen en als ondersteuning van het regiobestuur.

De afdeling Purmerend is op zoek naar een bestuurslid activiteiten die de activiteiten coördineert voor de gasten in de wijken. Daarnaast zoekt men een bestuurslid bezoekwerk, die zorgt voor coördinatie en ondersteuning.

Dan is Landsmeer-Den Ilp-Purmerland dringend op zoek naar een voorzitter. En is de jongerenwerkgroep op zoek naar een coördinator. De taken bestaan onder andere uit het aanspreekpunt zijn voor vrijwilligers en gasten, het voorbereiden en voorzitten van vergaderingen, het coördineren van verschillende activiteiten.

Naast bestuursleden is de Zonnebloem blij met mensen die verpleegkundige, verzorgende of helpende zijn om tijdens dagactiviteiten of de regionale vakantie te helpen.

Heeft u interesse in één van de vrijwilligersfuncties bij één van de afdelingen, bel of mail dan naar het secretariaat van de regio Zaanstreek-Waterland, Tel. 06-57560210 of stuur een mail naar zonnebloemsecrzw@gmail.com