Schermer - Beemster op zondag

9 juni 2019

Schermer - Beemster op zondag 9 juni 2019


Buitenspeeldag op vier locaties

PURMEREND - Woensdagmiddag 12 juni heeft de landelijke BuitenSPEELdag in Purmerend als thema 'Feest in Purmerend!'. Alle kinderen in Purmerend en omgeving kunnen dan meedoen aan het gratis speelspektakel in het teken van feesten. Medewerk(st)ers van Spurd, tientallen studenten pedagogisch werk van het Regio College en medewerk(st)ers JOGG-Purmerend laten jonge kinderen ervaren hoe leuk buiten spelen is.

De buitenspeeldag is op vier locaties, te weten de Koemarkt, speelplein De Kraal in Weidevenne, park De Driegang in de Purmer-Zuid en de Sweelinckstraat in Wheermolen.

Woensdag 12 juni is Purmerend vanwege de BuitenSPEELdag weer hét domein van spelende kinderen. De dag heeft dit jaar een extra feestelijk karakter met diverse activiteiten. De sportieve speelactiviteiten verschillen per locatie die elk eigenlijk voor even een bijzonder schoolplein zijn. Op elke locatie is onder veel meer een springkussen. Op de Koemarkt is er ook het schuimkussen om over te buikglijden. Het advies is zwemkleding en een handdoek mee te nemen.

De gratis toegankelijke dag is van 13.00 uur tot 16.00 uur. JOGG-Purmerend schenkt fruitwater als dorstlesser. Bewegen en water drinken dragen bij aan een gezondere leefstijl. In verband met deze activiteit is er geen SpurdFun.

Weer interessante gasten bij NV Purmerend

Moncef Beekhof is de nieuwe directeur van het Purmerends Museum. (Foto: Nienke Fonk)

PURMEREND - De invulling van de ondernemerstalkshow NV Purmerend, op maandag 17 juni in de kleine zaal van De Purmaryn, is andermaal zeer divers.

Op de stoel nemen achtereenvolgens plaats: Tom van der Scheun van Tom's Modelauto's. Over zijn liefde voor modellen/miniaturen en zijn internationale en succesvolle handel. Projectmanager Bart Kuipers van Purmer Valley over de kansen van een hackaton op het gebied van duurzaamheid. Hoe werkt zo'n hackaton en wat kunnen Purmerendse bedrijven er aan hebben?

Nieuwbouw Horizon

Locatiedirecteur Arjan Vethman komt vertellen over de nieuwbouw van het Horizon College die na de zomer open gaat en voor het bedrijfsleven van groot belang kan zijn.

Directeur museum

Moncef Beekhof is per 1 juli de nieuwe directeur van het Purmerends Museum en pakt ook de VVV er bij. Welke plannen heeft hij? Ziet hij een rol weggelegd voor ondernemers?

Andrea de Roos verliet het notariaat en begon haar eigen bureau (CoSenior). Met dat bureau wil zij in Purmerend een lokale alliantie smeden met onder andere bedrijven om de ouder wordende mens te behoeden voor financieel misbruik.

Ondernemer Edwin Rosema weet heel veel van energie en vooral van energie besparen. Hij werkt voor particulieren en bedrijven en ziet de ene na de andere innovatie op zich afkomen.

Tenslotte is er muziek (nog niet bekend wie) en uiteraard weer de 'minuten van Miep' door De Purmaryn-directeur Miep Boerkamp.

Echtpaar Chrispijn-van Tatenhove 60 jaar trouw

Het echtpaar met de kinderen en de burgemeester. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Burgemeester Don Bijl bracht begin deze week een felicitatiebezoek aan het echtpaar Martin en Trees Chrispijn-van Tatenhove ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijk.

Hagenaar en Amsterdamse ontmoetten elkaar bij vriendin

Martin (79) is geboren in Den Haag en Trees (79) in Amsterdam. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst toen Trees op bezoek was bij een vriendin die ze kende van haar werk bij Mars. Ruim twee jaar later trouwde het stel en trokken in een zolderkamer in de Kanaalstraat in Amsterdam. Een aantal jaar later kochten zij een eigen huis.

Purmerend bevalt goed

Martin en Trees kregen drie zoons en een dochter. Ze werden grootouders van acht kleinkinderen. Inmiddels wonen ze al ruim 46 jaar in Purmerend, het bevalt hen hier uitstekend.

Vroeger was Martin werkzaam als machinist bij de Koninklijke Marine en daarna 31 jaar bij IBM, waar hij zich opwerkte tot manager van een afdeling. Dit heeft hij tot zijn pensioen gedaan. Trees zorgde voornamelijk voor het huishouden en de kinderen. Toen de kinderen ouder werden ging ze aan de slag als verkoopster bij de Bijenkorf en V&D.

Martin gaat regelmatig bridgen en Trees is actief bij een operettevereniging in Zaandam. Martin en Trees trokken met hun caravan door heel Europa, naar onder andere Spanje, Portugal, Frankrijk en Engeland. Het jubileum wordt met de hele familie gevierd op een partyboot op het IJ.

Koi, Vijver & Fishing Dirkshorn

Koi, Vijver & Fishing Dirkshorn is hét adres voor de aanleg en onderhoud van alle vijvers. (Foto: aangeleverd)

DIRKSHORN – Bij Koi, Vijver & Fishing kunnen belangstellenden terecht voor vijvervissen, waaronder goudvissen, goudwindes, sarasa's, shubunkin, steuren en graskarpers. Ook voor een uitgebreid assortiment waterplanten. Het bedrijf is gespecialiseerd in aanleg en onderhoud van zwemvijvers.

Een vijver is rustgevend

Eigenaar Brian Bing vertelt over de praktische kanten van een zwemvijver. "Een zwemvijver kan je goed integreren in de bestaande tuin. Het is esthetisch verantwoord, je hebt geen 'blauwe vlek' in je tuin, het water is helder zonder dat je gebruik maakt van chemicaliën, het vergt weinig onderhoud en verbruikt minimaal vier keer minder energie."

Beschikbare ruimte

In het zwemgedeelte zijn geen vissen en planten. Salamanders komen wel voor in die sectie, met name in het voorjaar vanwege de voortplanting. In de zomer zijn ze weer verdwenen. Planten worden gebruikt voor de zuivering van het water en staan in verbinding met het zwemgedeelte. Waar de locatie aan moet voldoen? Bing: "We komen altijd de tuin bekijken op beschikbare ruimte, hoogteverschil en de hoeveelheid bomen die eventueel geruimd moeten worden. Ook het grondwaterpeil wordt bekeken, omdat we op een droge grond moeten werken. De aanleg duurt twee tot drie weken voor een natuurlijke zwemvijver, en één week extra voor een gemetselde vijver. Een bouwvergunning is niet nodig."

In ecologische zwemvijvers zuiveren planten met holle stengels, zoals riet en kalmoes, het water op een natuurlijke wijze. Het zwemwater wordt via een pomp in een constante stroom door het ecologisch filter geleid. Zwemmen met zonnebrandcrème is geen probleem, dit wordt afgebroken door het filtersysteem.

Koi, Vijver & Fishing Dirkshorn is hét adres voor de aanleg en onderhoud van alle vijvers. Zij maken graag vrijblijvend een offerte voor de klant. Een gratis watertest, inclusief advies voor een glasheldere vijver.

Ook kan men bij hen komen vissen op Karper, steur en forel. De Forellen mogen ook mee genomen worden. Men kan komen vissen met de eigen hengelbenodigdheden, maar ook hebben wij hengels in de verhuur. Levend aas is op voorraad.

Koi, Vijver & Fishing Dirkshorn is te vinden aan Woudmeerweg 22 in Dirkshorn, tel. 0224-552439 of 06-53923672. Meer informatie over het vissen, en aanleg (zwem) vijvers: www.koi-vijver.nl.

Workshop en boekpresentatie De Magische pas in bibliotheek

Astrid Waernes. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Astrid Waernes (49), heeft met haar partner Marcel Poort een coaching praktijk voor kinderen in Purmerend. In april dit jaar kwam er een boek van haar uit; het kinderboek De Magische Pas. Op woensdagmiddag 19 juni geeft Waernes een boekpresentatie en workshop in de Bibliotheek Purmerend.

Het boek De Magische Pas is geschreven voor kinderen en hun ouders ter ondersteuning bij dingen als leren omgaan met emoties en problemen. Er staan onderwerpen beschreven als -boosheid, hooggevoeligheid, eenzaamheid, bang in het donker, pesten en niet naar school willen.

Tijdens de workshop worden praktische tips en een demonstratie gegeven van de Magische Pas zelf. Want bij het boekje hoort een pas in de vorm van een bibliotheekpas waaraan kinderen hun treurige of boze gedachten op kunnen zetten. "Zo wordt elke gedachte tastbaar", aldus de auteur.

De workshop en de presentatie van De Magische pas is voor kinderen van 6 tot 12 jaar en hun ouders en vindt plaats op woensdag 19 juni van 15.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Purmerend aan de Waterlandlaan 40.

Toegang is vrij.

Koken op de camping bij DE JONG

Een kok laat zien hoe je op de skottelbraai de lekkerste gerechten maakt. (Foto: aangeleverd)

HILLEGOM DE ZILK - 'Koken op de camping'; daar draait het tweede pinksterdag - maandag 10 juni - bij DE JONG Kampeer & Recreatie allemaal om. Een echte kok, die tevens fervent kampeerder is en van het buitenleven houdt, laat zien hoe je op de skottelbraai de lekkerste gerechten maakt. Hierbij wordt dan niet per definitie aan BBQ'en gedacht, maar ook aan een lunch, een compleet avondmaal en heerlijke snacks. Ook met de bekende Franse stokbroden heeft deze kok fantastische ideeën.

Demonstraties op de skottelbraai

Een kok laat zien hoe je op de skottelbraai de lekkerste gerechten maakt. (Foto: aangeleverd)

Uiteraard wordt het BBQ'en niet vergeten. Bij DE JONG staat de week van 8 tot en met 15 juni volledig in het teken van de vader. En ja, als het om eten gaat is het BBQ'en veelal de taak en/of hobby van de man. Naast de kok is tweede pinksterdag bij DE JONG dan ook de vertegenwoordiger van Cadac - de fabrikant van de bekende skottelbraai - aanwezig. Naast het maken van heerlijke BBQ-gerechten vertelt hij alles over de verschillende types skottelbraai en de vele mogelijkheden.

Win een skottelbraai

Als extraatje voor de vaderdagweek verloten DE JONG en Cadac een skottelbraai 'Orange'. Deze speciale uitvoering is niet te koop en alleen te winnen via de winactie. Meer informatie over deze actie en alle activiteiten en het tijdschema van de demonstraties zijn te vinden op www.dejongrecreatie.nl en op Facebook (De Jong Kampeer en recreatie).

DE JONG Kampeer & Recreatie is te vinden aan de Beeklaan 18a-24a in Hillegom De Zilk. De grote kampeer- en outdoorwinkel en de showroom met campers, caravans en vouwwagens zijn uiteraard tijdens dit evenement ook geopend.

Grootste gaming- en esports-stadion

(Foto: EVERT RUIS)

PURMEREND - Jongeren die in de ban zijn van gaming en esports kunnen vanaf het najaar hun hart ophalen. Dan openen de deuren van H20, het grootste permanente esports & gaming centrum van Europa. Niet alleen het stadion maar tevens een gehele IT/Tech Campus zal worden ondergebracht in de 10.000 m2 grote voormalige sporthal en schoolgebouw De Koogmolen. Een week na de lancering van de plannen voor de toegestroomde (ook landelijke) pers, ging de verbouwing van start.

Initiatiefnemers Dirk Tuip en Matthijs Vink van de Stichting H20 zijn jaren bezig geweest met het ontwikkelen en uitwerken van dit plan, dat nu, met enthousiaste steun van de Gemeente Purmerend wordt uitgerold.

Veel voordelen

De gemeente ziet veel voordelen in H20. Het zet de stad op de kaart waar het gaat om de ontwikkeling van technologie van de toekomst, biedt kansen aan nieuw ondernemerschap, en geeft jongeren die los gaan op 'creative tech', dan wel in gamen of esports, een locatie waar zij hun passie of talent verder kunnen ontwikkelen.

'H20 opent deuren voor grote economische kansen en het aanboren van nieuwe markten en talenten', zegt Mario Hegger, wethouder Economische Zaken. 'Ook is het belangrijk dat H20 de dialoog aangaat met jongeren rondom verantwoord online gedrag en dat in esports gamen en fysiek bewegen samengaan. Vanuit die maatschappelijke en economische invalshoeken zien we grote kansen en daarom ondersteunen we H20 graag.'

Toekomst

Het stadion zelf in de voormalige sporthal wordt in het najaar opgeleverd. Volgend jaar volgt de oplevering van de Campus. Hier vinden studenten, start ups en bedrijven op het gebied van gaming, esports en creative tech onderdak. De samensmelting van het game&esports stadion met de tech-campus zal het voor jongeren gemakkelijker maken zich te ontwikkelen en een carrière te starten in esports of creative tech.

Kansen voor talenten

'We willen kansen bieden aan talent', zegt Matthijs Vink. 'En al zal niet iedereen top (e)sporter kunnen worden, dan kunnen we jongeren ook goed begeleiden in hun maatschappelijke carrière. Gamers, esporters en influencers zijn de ontwikkelaars van de toekomst.'

21 / 32

23 / 32

25 / 32

Nieuwe modellen Subaru

Subaru in actie. (Foto: DEJAN SOKOLOVSKI PHOTOGRAPHY)

HEEMSKERK - Subaru staat aan de vooravond van de lancering van twee belangrijke modellen: de Subaru XV e-BOXER en de volledig nieuwe Forester e-BOXER, beide voorzien van een hybride-aandrijflijn. Nog voor de officiële Nederlandse marktintroductie kunnen belangstellenden kennismaken met deze modellen van de toekomst.

De volledig nieuwe Forester en de Subaru XV beschikken over een e-BOXER, oftewel een hybride-aandrijflijn, maar dan zoals alleen Subaru 'm kan maken. Dat betekent dat Subaru geen concessies heeft gedaan als het gaat om, rijplezier, veiligheid, gebruiksgemak en veelzijdigheid. De Forester e-BOXER is met een trekvermogen van 1.870 kg de sterkste hybride in zijn klasse, zoals hij ook de ruimste en de veiligste is. U kunt kennismaken met de twee hybridemodellen tijdens een kleinschalig en exclusief evenement op 13 en 14 juni. Dat we de nieuwe e-BOXER's nu al kunnen laten zien, is bijzonder omdat beide modellen pas eind dit jaar op de markt komen. Belangstelling? Bel 0251-244666 of e-mail naar verkoop@niestcar.nl.

Subaru in actie. (Foto: DEJAN SOKOLOVSKI PHOTOGRAPHY)

Kwadijk wordt goed op kaart gezet

Het dorp ligt er normaal gesproken vredig bij. Op 15 juni zal dat anders zijn. (Foto: Joop Duijs)

KWADIJK - Fietsers en wandelaars kennen Kwadijk vooral van de karakteristieke watertoren en het witte station, maar het eeuwenoude lintdorp heeft zoveel meer. Kom zaterdag 15 juni daarom eens kennismaken met het dorp, dat op de grens ligt van het beton van Purmerend en het groen van de Zeevangspolder.

Zaterdag 15 juni is er van alles te beleven in landelijk dorp

'Kwadijk op de Kaart' heet het dorpsfeest dat om 10.30 uur van start gaat met een kop koffie en wat lekkers in de voetbalkantine van SV Kwadijk, waarna dorpsraadvoorzitter Kees Rinia het dorpsfeest rond elf uur officieel zal openen.

De festiviteiten, waaraan iedereen kan meedoen, vinden alle plaats op loopafstand van de sportaccommodatie van SV Kwadijk, dat de hele dag is geopend om de gasten te voorzien van een hapje en drankje.

In de kerk is een doorlopende diavoorstelling van Oud-Quadijck, afgewisseld door korte sketchjes van de toneelvereniging, de brandweer geeft demonstraties, maar ook in de school, gymzaal en het voetbalveld vinden allerlei activiteiten zoals zumba en yoga plaats. Alle activiteiten zijn vrij te bezoeken, alleen voor de excursie op ' t Vlot, die wordt verzorgd door Ben Brugge om 11.00, 12.30 en 14.00 uur, moet u zich van tevoren opgeven per email bij info@oud-quadyck.nl of telefonisch 0299-621357, na 18.00 uur)

Voor de kinderen is er gratis ijs, spelletjes, een draaimolen op het schoolplein, nagellakken en een springkussen op het voetbalterrein. Om 15.00 uur geeft de Zeevangfanfare een concert, waarna de dag wordt afgesloten met een roofvogelshow en politiehondendemonstratie.

Om het hele dorp in feestelijke stemming te brengen, vraagt de organisatie alle Kwadijkers die een Kwadijk-vlag hebben die op 15 juni buiten te hangen.

Kostbaarheden in Hermitage Amsterdam

AMSTERDAM - Van 14 september 2019 tot en met 15 maart 2020 schitteren in de Hermitage Amsterdam tienduizenden edelstenen.

Van agaat tot zirkoon, vrijwel alle bijzondere steensoorten zullen er te vinden zijn. Ze werden verwerkt in de meest exquise juwelen en accessoires, gedragen door de Russische high society. De juwelen vertellen – samen met een overdaad aan rijk gedecoreerde baljaponnen, keizerlijke kostuums en majestueuze portretten – de persoonlijke verhalen en geven een fascinerend beeld van ruim twee eeuwen mode en juwelen.

Spaansen brengt tuinwensen tot leven

Teamleiders Frank Prins (Zuidoostbeemster), Edward Lutte (Uitgeest) en Joost Greeuw (Winkel). (Foto: aangeleverd)

REGIO - Met ruim vijftig jaar ervaring en drie vestigingen is familiebedrijf Spaansen niet meer weg te denken uit de Noord-Hollandse bestratingsmarkt. Grondlegger Bertus Spaansen begon met het vervoeren van groente en fruit, maar de handel in zand, grind en tegels nam langzaam de overhand. In 1968 start Spaansen Handelsonderneming B.V., inmiddels bekend als Spaansen Tuin en Bestrating.

Ontvang een gratis barbecue op tweede pinksterdag

Teamleiders Frank Prins (Zuidoostbeemster), Edward Lutte (Uitgeest) en Joost Greeuw (Winkel). (Foto: aangeleverd)

Spaansen is toonaangevend op alles wat met tuin- en terrasverharding te maken heeft. Op de grote showterrassen in Winkel, Uitgeest en Zuidoostbeemster staan alle materialen overzichtelijk opgesteld. Van onderhoudsarme keramische tegels, betontegels met print tot rustieke klinkers van duurzame klei. Ook voor tuinhout, blokhutten en overkappingen zijn klanten welkom. De medewerkers geven graag deskundig advies. Alles om de tuinwensen tot leven te brengen.

Beste materialen

Naast de particulier is ook de professional van harte welkom. Spaansen Tuin en Bestrating heeft een uitgebreide voorraad, waardoor de hovenier snel weer verder kan met doen waar ze goed in zijn: het creëren van de mooiste tuinen en terrassen met de beste materialen.

Klaar voor de zomer

Zelf de materialen zien, voelen en ervaren is zeer belangrijk voor een optimale tuinbeleving. Spaansen biedt de klant hier op tweede pinksterdag - maandag 10 juni - volop gelegenheid voor. Deze dag opent Spaansen de deuren van 10.00 tot 16.00 uur. Wie op tweede pinksterdag een bestelling plaatst boven de 1250 euro, ontvangt een luxe barbecue die in iedere tuin past. In combinatie met een nieuw terras en/of nieuwe schutting is de klant zo helemaal klaar voor de zomer! Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

Adressen: Klein Dorregeest 13a in Uitgeest, Zandwikke 14 in Winkel en Purmerenderweg 43 in Zuidoostbeemster. Meer informatie: www.spaansen.nl.

Blubberrace komt voor de 15e keer

MONNICKENDAM - Houdt zondag 30 juni open op de kalender, dan wordt in de Monnikmeer door AV Monnickendam samen met de Buurtvereniging Overleek voor de 15e keer de Blubberrace georganiseerd. Na alle voorgaande succesvolle edities belooft ook deze aflevering weer een waar spektakel te worden!

15e editie belooft opnieuw een waar spektakel te worden. En als je niet kan meedoen, meldt je dan aan als vrijwilliger

Voor wie nog niet bekend is met het fenomeen 'Blubberrace' is het aan te raden een kijkje te nemen op de Facebook pagina Blubberrace Overleek of de op YouTube geplaatste filmpjes Blubberrace Overleek 2015.

Dronebeelden

Wat je ook kunt doen is de Dronebeelden bekijken: Blubberrace Monnickendam van 2016 of In het stralende zonnetje met een glimlach door 23 blubbersloten van 2018 te bekijken voor een kleine impressie. What you see is what you get….

In kort volgen deelnemers hardlopend een parcours van 3,5 km door de weilanden van de Monnikmeer met 23 (prut!)sloten als natuurlijke barrières.

Degene die als eerste de finish passeert is uiteraard de winnaar maar het is vooral de gemoedelijke sfeer voor- tijdens en na de race en de fun die de deelnemers onderweg ten deel valt wat het evenement zo leuk maakt.

Uitdaging

Dus…. Ben je niet bang voor een beetje modder en houd je wel van een uitdaging dan zien we je graag op zondag 1 juli in de Monnikmeer. De kosten bedragen 5 euro per deelnemer en voor dat bedrag zijn er mooie prijzen te winnen voor de eerste 3 aankomende mannen en vrouwen en krijgt iedere deelnemer een mooie herinnering in de vorm van een vaantje.

De start is om 14.00 uur. Er is gelegenheid tot omkleden, de brandweer is wederom bereid gevonden de deelnemers schoon te spuiten en ook de EHBO is aanwezig in geval dat…

Informatie

Alle belangrijke informatie op een rijtje:

Locatie:         Overleek, links van de N247 komende vanuit Amsterdam ter hoogte van Monnickendam

Adres:         Monnikmeer ter hoogte van de laatste boerderij aan de rechterhand

Inschrijven: Vanaf 12.00 uur

Start:         14.00 uur

Lengte:         3,5 km

Prijs:                € 5,-

Parkeren: Aan het einde van de weg aan de linkerhand. Er wordt echter aangeraden om zoveel mogelijk fietsend of lopend te komen, de afstanden zijn te overzien!

Op eigen risico

Minimum leeftijd voor deelname is 10 jaar en deelname is op eigen risico. Het is aan te raden een handdoek en schone kleren mee te nemen.

Alleen als de temperatuur onder de 15 graden zakt en regen en wind vrij spel hebben kan de organisatie besluiten het evenement niet door te laten gaan.

Vrijwilliger

Mocht je zelf niet mee kunnen lopen maar vind je het wel leuk om het van dichtbij mee te maken, meld je dan aan als vrijwilliger!

Voor aanmelden als vrijwilliger en verdere informatie betreffende deze wedstrijd kunt u terecht bij Lydia Brouwer, tel. 06 50 25 20 88.

Op Vaderdag is er grote markt in Wheermolen

PURMEREND - Volgens traditie wordt zondag 16 juni (Vaderdag) een grote markt gehouden in de Anne Franklaan en Aakstraat/Jolstraat in Wheermolen. De start is om 10.00 uur en het duurt tot circa 16.00 uur.

Zoals altijd streeft de organisatie naar een gevarieerd aanbod van kramen; zowel nieuwe- als tweedehands spullen kunnen verkocht worden. Er wordt bovendien goed voor de inwendige mens gezorgd. Zo is er koffie met taart, wordt er verse paling gerookt en is er verkoop van saté en hamburgers.

De kinderen kunnen zich optimaal vermaken op het springkussen en tijdens de verschillende spelletjes.

30 / 32

Populair familiemuseum bestaat kwart eeuw

Laat je verrassen door historie

(Foto: aangeleverd)

HOORN - In 25 jaar tijd is het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn een begrip in museumland geworden. Het nostalgische museum in een oude gevangenis bij de Hoornse haven is immers aantrekkelijk voor jong en oud. Kom deze zomer ook eens kijken en laat je verrassen door de recente historie.

In de vaste opstelling zijn tientallen oude interieurs te zien, er is een oud winkelstraatje, een zaal vol speelgoed, een computerzaal en diverse tentoonstellingen. Met de gratis audiotour wordt het bezoek nog interessanter en voor kinderen is er ook nog een speurtocht. In een zaal waar de historie van Monopoly met honderd verschillende versies is te zien, kan ook gespeeld en geknutseld worden.

Verder er een prachtige expositie over de beroemde TV-serie Floris uit 1969. Geheel in de traditie van het museum is die ook voor kinderen van nu leuk. Je kunt je verkleden als ridder of jonkvrouw, op een paard rijden en strijden met zwaard en schild.

Ook is nu in een zaal een unieke Märklin treinen-collectie uit de jaren 1900 tot 1950 te zien.

Meer informatie: www.museumhoorn.nl

Stijg tot grote hoogte op Land van Fluwel

Voor levensgenieters en avonturiers

(Foto: aangeleverd)

SINT MAARTENSZEE - Je weet niet wat je meemaakt op een van de nieuwste attracties op Land van Fluwel in Sint Maartenszee. De robuuste nieuwe uitkijktoren biedt een prachtig uitzicht. Spectaculair is niet alleen de hoogte maar zeker ook de 25 meter lange glijbaan. Vanaf 10 meter zoef je naar beneden. Met de trap mag natuurlijk ook….

Het avonturenparadijs in Sint Maartenszee is ook dit voorjaar weer de ultieme plek voor levensgenieters en avonturiers. Jong en oud beleven samen nieuwe avonturen. Trek de stoute schoenen uit en bedwing het, vorig jaar nieuw geopende, Blotevoetenpad, dat zeker voor kinderen ook vol avontuur en klautermogelijkheden zit. Verdwaal in het verstoppertjes bos, race over de skelterbaan en klim gezekerd op 2 meter hoogte op het klimparcours.

Jong en oud spelen, prieken, prutten en verleggen hun grenzen en bloeien op bij al het moois dat de geschiedenis van de tulp te bieden heeft in de Dutch Tulip Experience.

Ondertussen is het bourgondisch genieten in Restaurant 'De Kneinsberg'. Naast 40 soorten heerlijke pannenkoeken, worden de smaakpapillen verwend met onder andere de nieuwe bonte biefstukbeleving 'Kneinsberg'.

Tot en met 3 november is Land van Fluwel elke dag geopend vanaf 10.00 uur. Zie voor meer informatie: www.landvanfluwel.nl

Stijg tot grote hoogte op Land van Fluwel

Voor levensgenieters en avonturiers

(Foto: aangeleverd)

SINT MAARTENSZEE - Je weet niet wat je meemaakt op een van de nieuwste attracties op Land van Fluwel in Sint Maartenszee. De robuuste nieuwe uitkijktoren biedt een prachtig uitzicht. Spectaculair is niet alleen de hoogte maar zeker ook de 25 meter lange glijbaan. Vanaf 10 meter zoef je naar beneden. Met de trap mag natuurlijk ook….

Het avonturenparadijs in Sint Maartenszee is ook dit voorjaar weer de ultieme plek voor levensgenieters en avonturiers. Jong en oud beleven samen nieuwe avonturen. Trek de stoute schoenen uit en bedwing het, vorig jaar nieuw geopende, Blotevoetenpad, dat zeker voor kinderen ook vol avontuur en klautermogelijkheden zit. Verdwaal in het verstoppertjes bos, race over de skelterbaan en klim gezekerd op 2 meter hoogte op het klimparcours.

Jong en oud spelen, prieken, prutten en verleggen hun grenzen en bloeien op bij al het moois dat de geschiedenis van de tulp te bieden heeft in de Dutch Tulip Experience.

Ondertussen is het bourgondisch genieten in Restaurant 'De Kneinsberg'. Naast 40 soorten heerlijke pannenkoeken, worden de smaakpapillen verwend met onder andere de nieuwe bonte biefstukbeleving 'Kneinsberg'.

Tot en met 3 november is Land van Fluwel elke dag geopend vanaf 10.00 uur. Zie voor meer informatie: www.landvanfluwel.nl