Den Helder op Zondag

16 juni 2019

Den Helder op Zondag 16 juni 2019


Het vetste event van het jaar op Willemsoord!

Naast gamen wordt een breed palet aan fysieke sporten aangeboden. (Foto: aangeleverd))

DEN HELDER - Kim Smit (theater de Kampanje), Michael van Alderwegen (Tech@connect), Jon Ruigrok (Druktemaker) en Pascal Riksman (Pride@work) organiseren zaterdag 22 juni Variopool GameDay Den Helder. Willemsoord, gebouw 66 en gebouw 72. Het buitenterrein en theater de Kampanje staan bol van de activiteiten. Een evenement waarin jongeren van 10 tot 25 jaar worden aangetrokken door gaming en geënthousiasmeerd voor fysieke sport en (computer)techniek.

Variopool GameDay uniek en compleet evenement voor jong en oud

Jongeren sporten steeds minder en gamen steeds meer. Het aantal leden van sportverenigingen neemt af en het aantal views van esport streams neemt exponentieel toe. Is gamen de rock 'n roll van de moderne tijd en moeten we dit onze kinderen ontzeggen?

Lees verder pagina 6.

Rookvrij

DEN HELDER - De Helderse Vallei is geheel rookvrij. Deze beslissing is genomen om het goede voorbeeld te geven voor kinderen, door hen te beschermen tegen de verleiding van roken en hen te beschermen tegen meeroken.

Vanaf nu vraagt De Helderse Vallei rokers dan ook om niet meer te roken op het terrein. Medewerkers, vrijwilligers en cliënten van de dagbesteding die roken, doen dit voortaan buiten het terrein van De Helderse Vallei. Ook roken tijdens activiteiten buiten het eigen terrein, is niet meer toegestaan. Bij alle toegangen zijn 'rookvrij' borden te vinden. De Helderse Vallei gaat zo mee in het initiatief richting 'een rookvrije generatie'.

Ware percussie-explosie in openluchttheater

(Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Op pad in de Beestjestuin bij De Helderse Vallei en BOOMWHAKALAA!! in het openluchttheater. Op het terrein van De Helderse Vallei zijn heel veel beestjes te ontdekken… als je maar goed genoeg kijkt en weet waar je moet zoeken! Op woensdag 19 juni wordt weer een rondje over het terrein gewandeld om alle kleine kriebeldiertjes te ontmoeten. Natuurlijk worden er loeppotjes meegenomen, zodat je de beestjes extra goed kunt bekijken. Ga je mee? Deze activiteit wordt speciaal georganiseerd voor gezinnen met kinderen van 2 tot 4 jaar.

De voorstelling BOOMWHAKALAA!! van drumdrumdrum.nl is een vrolijk spektakel voor jong en oud, met trommels en ritmes van overal. BOOMWHAKALAA!! zit vol sketches en Caribische liedjes waarbij het onmogelijk is om stil te zitten. In de voorstelling worden bekende en minder bekende instrumenten zoals de kachu, de tambu en het speciaal voor de voorstelling gemaakte BoomInstrument, ook wel Boomophone genoemd, gebruikt! Iedereen mag meedoen met de 'boomwhackers', kleurrijke plastic buizen waarmee je muziek kunt maken. Het concert is een ware percussie-explosie met ongekende klankkleuren en meezingliedjes voor iedereen. De voorstelling begint om 13.00 uur, is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar en wordt gratis aangeboden door Stichting Openluchtvoorstellingen Den Helder, de Helderse Serviceclubs en Stichting Ondernemen aan Zee. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De Helderse Vallei is te vinden bij de Donkere Duinen in Den Helder. De activiteit duurt van 10.30 tot 11.30 uur en de kosten zijn € 1,50 per kind. Aanmelden kan via www.deheldersevallei.nl/agenda. Of 0223 612 555. Zondag 23 juni zijn in openluchttheater De Helderse Vallei geluiden van over de hele wereld te horen tijdens de voorstelling BOOMWHAKALAA!!

Meer informatie, ook over de doorgang in verband met weersomstandigheden, is te vinden op www.deheldersevallei.nl. Zie ook Facebook, of Twitter De Helderse Vallei Instagram. www.deheldersevallei.nl.

Jazzweekend met Sea Side Jazzband

(Foto: Cor Dekker.)

DEN HELDER - De Sea Side Jazzband treedt zondagmiddag 23 juni op in Café en Visrestaurant Neptunus aan het Nieuwe Diep 34. Aanvang 14.30 uur en de toegang is gratis.

De Sea Side Jazzband al 37 jaar, het enige oude stijlorkest uit Den Helder, heeft in het verleden al heel veel gespeeld in deze gezellige zaak.

Lekker in gehoor liggende dixielandstukken

De band speelt lekker in het gehoor liggende dixielandstukken van de oude meesters. Er is gelegenheid voor een dansje! Bezetting: Piet Passchier, trompet, zang en spreekstalmeester, George Webeling , klarinet, saxofoon en vocaal, Johan Smidts, banjo, Piet Schrijver, slagwerk en Gerard van Schie, sousafoon.

Informatie

Kom gezellig langs bij Café en Visrestaurant Neptunes, 23 juni vanaf 14.30 uur. Toegang is gratis.

6 / 28

(Foto: aangeleverd)

Vervolg van de voorpagina.

Het vetste event van het jaar op Willemsoord!

Kim Smit: "Op GameDay omarmen we esports: competitief gamen. We maken er een sociale activiteit van. We bieden een evenement waar jongeren elkaar ontmoeten om samen, live in realtime, het plezier van strijd, winnen en verliezen te beleven. In Theater de Kampanje wordt in de Variopoolzaal de finale gespeeld van de 'Counterstrike '-competitie. Studenten van de universiteiten, hbo en mbo strijden om de titel in deze strategische game. In de Stadshal kan FIFA gespeeld worden, er is een Fortnite laddercompetitie. Ubisoft presenteert vier verschillende titels, voor de oudere jongere is er Mortal Combat 11 en Jump Force, er kan worden geracet op acht playseats en natuurlijk is er VR. Power Unlimted en Gamer.nl maken live videocontent en met MSI en Coolermaster kun je je eigen GamePC bouwen en daarop Apex Legends spelen." Naast gamen wordt een breed palet aan fysieke sporten aangeboden. Vanuit de overtuiging dat wanneer jongeren hun talent ontdekken, zij echt gemotiveerd raken om te gaan sporten. Wat is er zoal te doen op Willemsoord: Bossaball: volleybal op een springkussen, het NK Streetdiven door Big Airbag, Mobstacle, Freerunnen, abseilen, Basketball, archery tag, lasergamen. In gebouw 66 kan worden gedanst onder leiding van topchoreografen, skaten, droneracen, karten op crazy carts en RC racen. Ook is er Urban Hockey gewoon op straat, You.Fo en in het dok zijn er spectaculaire watersporten te zien als wakeboarden, Flyboarden. Zelf kun je er suppen en kanoën.

AZ (e)soccercourt

Dit jaar is er een AZ (e)soccercourt. Per tweetal kun je aan deze competitie deelnemen die bestaat uit het spelen van FIFA 19, Streetsoccer 2vs2 en FIFA skillgames in real life. Er zijn twee leeftijdscategoriën: 10 -1 4 jaar en 15+. Deelnemen kost € 2,50 per persoon en kan via www.game-day.nl Naast de digitale competitie-onderdelen is het AZ (e)soccercourt omringd met toffe voetbalonderdelen zoals de Sutuwall, Teqball, Footpooltrailer een omhaalarena en meer. Van gaming wordt de vertaalslag gemaakt naar serious gaming. Bedrijven die de principes van gamificatie toepassen in het leren.

Variopool GameDay op 22 juni op Willemsoord te Den Helder is een uniek en compleet evenement voor jong en oud van 10.00 tot 20.00 uur. Jongeren die willen meedoen aan bepaalde sporten kunnen voor €7,50- een deelnemerspolsbandje aanschaffen via de website www.game-day.nl.

Gaming is always serious

Variopool GameDay is vorig jaar bedacht door Kim Smit en Michael van Alderwegen. Inmiddels is de organisatie uitgebreid en wordt het mede georganiseerd met meer dan 40 partners uit Den Helder en omgeving. Met bijzondere ondersteuning door Variopool, de Rabobank, Gemeente Den Helder, de Koninklijke Marine, Mee de Wering en TeamSportservice Den Helder.

'Dringend beroep op nieuw provinciebestuur'

De doorstroming op de Ring Alkmaar kan nog wel wat beter. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Goede bereikbaarheid is een belangrijke randvoorwaarde om leefbaarheid en economische ontwikkeling verder tot ontwikkeling te brengen. Een goede infrastructuur is hierbij van groot belang voor de Metropoolregio Amsterdam (MRA) als Holland boven Amsterdam (HbA). Provincie Noord-Holland en HbA ontwikkelen hiervoor een gezamenlijk en integraal programma 'Bereikbaarheid HbA'. Provincie en HbA vinden het verbeteren van de doorstroming op de A9/N9 en A7 corridors belangrijk, maar ook het verbeteren van de Oost-Westverbindingen (met de A23 als hoofdelement), de doorstroming op de Ring Alkmaar, het realiseren van 'Programma Hoogfrequent Spoor' en het realiseren van doorfietsroutes van evident belang om de regio Holland boven Amsterdam bereikbaar en vitaal te houden. Wethouder Heleen Keur van gemeente Den Helder, "De regio Holland boven Amsterdam bruist en is volop in beweging en ontwikkeling. De ontwikkeling van de bereikbaarheid, zowel over de weg als over het spoor, van het gebied houdt geen gelijke tred met de enorme stappen die gezet worden in deze regio. Zo is de ring Alkmaar een grote bottleneck en met de ambities van de regio, wordt dit probleem alleen maar groter. Daarnaast mist de regio een goede Oost-West verbinding. De A7 is een belangrijke verkeersader, maar mist de aansluiting op een verkeersader richting met name het westen. Zowel de N9 als de N99 bieden in de huidige vorm, geen adequate oplossing voor de toenemende verkeersdruk. De N250 staat regelmatig helemaal vast door het verkeer dat onderweg is van en naar Texel en door het woon/werkverkeer richting de marine en de haven. Kortom ook HbA doet, in navolging van VNO-NCW, een dringend beroep op het nieuwe provinciebestuur om de regio Holland Boven Amsterdam ook infrastructureel op de kaart te zetten." Uit een bereikbaarheidsstudie van de provincie Noord-Holland blijkt dat aanpassingen van de wegen in de kop van Noord-Holland kunnen leiden tot reistijdverkorting en afname van verkeer op omliggende wegen. Een opwaardering van de N9 of een nieuwe verbinding tussen de A7 en de N99 kan de reistijd met 5 tot 8 minuten verkorten. Verschillende ontwikkelingen in de regio hebben geleid tot de samenwerking tussen Provincie en HbA. Daarbij staat de verbetering van de bereikbaarheid in de regio centraal. In samenwerking met het Rijk en gemeenten wordt op dit moment al gewerkt aan het opheffen van knelpunten in de bereikbaarheid. Voorbeelden hiervan zijn aanpassingen op de westelijke ring van Alkmaar, het project Aansluiting N508 op de N242 (oostelijke ring Alkmaar) en de kruising N9/N99 bij Den Helder waarnaar vanuit project 'De Kop Werkt!' samen met Rijkswaterstaat onderzoek wordt gedaan.

Wethouder geeft startschot scholierenveldloop

Wie valt er dit jaar in de prijzen? (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Wethouder Peter de Vrij geeft woensdag 19 juni om 14.30 uur het eerste startschot voor de 27e editie van de Scholierenveldloop. Kees Doets, oud gymleraar, neemt de taak van microfonist op zich. Ruim 25 vrijwilligers van SV Noordkop Atletiek en medewerkers van Team Sportservice Den Helder hebben de organisatie van dit evenement in handen. Reus Sport is de hoofdsponsor van dit evenement.

De scholierenveldloop is bestemd voor leerlingen van het basisonderwijs in Den Helder. Zij konden zich per leeftijdscategorie via school aanmelden om de 1000 meter op de atletiekbaan van SV Noordkop af te leggen. Alle deelnemers krijgen een eigen startnummer toegewezen. Voor de tweede maal doen kleuters mee met de scholierenveldloop. De kleuters sluiten het evenement af met een afstand van 400 meter. De scholierenveldloop vindt plaats op de atletiekbaan van het Marine sportpark aan de Ruyghweg.

Starttijden

De starttijden zijn als volgt: 14.25 uur opening wethouder Peter de Vrij. 14.30 uur – Start meisjes t/m 8 jr.. 14.40 uur – Start jongens t/m 8 jr. 14.50 uur – Start meisjes 9 jr. 15.00 uur – Start jongens 9 jr. 15.10 uur – Start meisjes 10 jr. 15.20 uur – Start jongens 10 jr. 15.30 uur – Start meisjes 11 jr. en ouder. 15.40 uur – Start jongens 11 jr. en ouder.

Kleuters

15.50 uur: kleuters groep 1 en 16.00 uur: kleuters groep 2.

Meer dan honderd boten op Helders Wooden Boat Festival

Organisator Bert van Baar voor de Scheepstimmerwerf. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Voor deelname aan het Dutch Wooden Boat Festival hebben zich al meer dan 100 houten boten aangemeld. Het festival wordt dit jaar voor de eerste keer in Nederland gehouden van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli in Museumhaven Willemsoord op het voormalige Rijkswerfcomplex Willemsoord in Den Helder.

De belangstelling van gebruikers en bouwers van houten boten is onverwacht groot voor de eerste editie van dit festival. Aan totale scheepslengte is al meer dan 1.000 meter aangemeld, verdeeld over ruim 100 boten. Hiervan worden er circa 60 in de museumhaven afgemeerd en ruim 40 op de kant opgesteld, waaronder een aantal in de Medemblikkerloods en de Mastenloods. In laatgenoemd monumentale gebouw wordt ook de jaarlijkse Traditionele Schepen Beurs gehouden.

Blikvanger

Behalve uit eigen land hebben zich ook eigenaren van houten boten uit de ons omringende landen aangemeld. Absolute blikvanger wordt de driemastbark Earl of Pembroke die als piratenschip in diverse films heeft gefigureerd. Naast de botenshow worden presentaties gegeven van de houten botenbouw, de Amateur Boot Bouw Award (ABBA), het Ceiba project in Costa Rica en het Windvinder project. Verder wordt stilgestaan bij het feit dat het Hout en Meubilerings College uit Amsterdam 25 jaar geleden is gestart met de afstudeerrichting Jachtbouw. De eerste editie van het Dutch Wooden Boat Festival, ofwel het Houten Boten Festival van Nederland, wordt georganiseerd door Bert van Baar van de Bootbouwschool die over het hoge aantal aanmeldingen zegt: "Stiekem had ik op dit aantal gehoopt, aangezien er in Nederland al circa 10.000 jaar houten boten worden gebouwd en met houten boten wordt gevaren. Goed dat we hier nu eens bij stilstaan." Bij de organisatie krijgt hij ondersteuning van Jet Sluik, beursmanager van de Traditionele Schepen Beurs die jaarlijks in november op dezelfde locatie wordt gehouden.

De eerste editie van het festival is gekoppeld aan de Jutterhavendagen. Verder wordt vrijdag 5 juli op het Marsdiep de bekende Botterrace gehouden en staat het festival in het teken van de viering van het 10-jarig bestaan van de Stichting Museumhaven Willemsoord.

Zwerftocht langs zee, duinen en polder

Wandel door het bosgedeelte van Mariëndal. (Foto: Henk van Bruggen)

DEN HELDER - Ontsnap even aan de drukte van alle dag en geniet van wat Den Helder in juni te bieden heeft. Onder leiding van twee gidsen van Landschap Noord-Holland wandelen deelnemers donderdag 20 juni van 9.30 tot 12.00 uur door het bosgedeelte van Mariëndal en later ook het poldergedeelte van dit afwisselende natuurgebied. In deze tijd van het jaar bloeit hier verrassend veel zoals orchissen en de grote gele ratelaar.

Via Duinoord wordt dit deel van Mariëndal verlaten en dalen de wandelaars af de Donkere duinen in. Hier zijn nog enkele loopgraven te vinden en een watervang uit de tijd dat hier nog drinkwater werd gewonnen. Bij goed weer is het er ook heel vlinderrijk! Tot slot voert de wandeling via het duin naar het strand en de zee om vervolgens weer terug te wandelen naar het startpunt. Zin om mee te gaan?

Informatie

Wanneer: donderdag 20 juni van 9.30 tot 12.00 uur. Vertrekpunt: Parkeerplaats Donkere Duinen, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder. Reserveren: www.gaatumee.nl. Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook.

Website

Meer weten? Klik op de volgende link die hier is weergegeven, of ga naar de basiswebsite van Landschap Noord-Holland: https://www.landschapnoordholland.nl/activiteiten/excursies/zwerftocht-langs-zee-duinen-en-bloeiende-polder.

Genieten op de Boerenlandfair Westerland

De gezelligste Boerenlandfair van Noord-Holland biedt weer een programma dat bol staat van leuks en lekkers (Foto PR). (Foto: aangeleverd)

WESTERLAND – Onder het motto 'Gewoon Gezellig Genieten' vindt zondag 23 juni weer de Boerenlandfair Westerland plaats. Naast bijna honderd stands met landelijke producten, brocante, antiek en curiosa, culinaire hoogtepunten en gezellige muziek zijn ook verschillende demonstraties te zien. Dit staat zoals altijd garant voor een gezellig dagje uit voor het hele gezin.

Garant voor gezellig dagje uit

De gezelligste boerenlandfair van Noord-Holland biedt haar bezoekers ook dit jaar een gevarieerd programma, met onder meer de opening door harmonie-orkest Apollo, demonstraties boogschieten, Simon Ballon die de mooiste ballonfiguren tevoorschijn tovert, cupcakes versieren voor kinderen, een hoefsmid, demonstratie bloembinden, de Dorpsmuzikanten en er komen Vikingen op de fair die middeleeuwse ambachten laten zien en er zal drie of vier keer, voor een groepje van maximaal vier kinderen, ook een workshop basisbeginselen van het zwaardvechten zijn. Alles uiteraard met veilige oefenzwaarden. Gedurende de dag is er in de nabij gelegen Nicolaaskerk tevens een expositie en kunnen bezoekers van de Boerenlandfair genieten van heerlijke zelfgebakken taart met koffie en thee in de traditionele theetent.

Verenigingen

Net als vorig jaar wordt een kleine entree geheven. Bezoekers van 15 jaar en ouder betalen €2,00 per persoon toegang. Het bestuur van de fair probeert op deze manier meer inkomsten te genereren voor de Wieringer verenigingen, waar traditiegetrouw de opbrengsten van de Boerenlandfair en het daaraan verbonden Dorpsfeest naartoe gaan.

Programma

De Boerenlandfair Westerland vindt zondag 23 juni van 11.00 tot 16.30 uur plaats. De entree bedraagt €2,00 p.p., kinderen tot 15 jaar gratis en parkeren is ook gratis. Meer informatie over de Boerenlandfair Westerland en het volledige programma zijn te vinden op de website van de fair, www.boerenlandfair.nl.

Live

Na afloop van de fair vindt in de grote tent aansluitend (vanaf ongeveer 17.00 uur) een optreden plaats DJ Eric Roosendaal en Robbert van der Steenhoven. De toegang tot dit optreden is gratis en vormt de afsluiting van een gezellig Dorpsfeestweekend. De Boerenlandfair Westerland op zondag 23 juni vindt plaats op het feestterrein van het Dorpsfeest, hoek Westerlanderweg/Noorderkerkweg in Westerland.

TVJ grossiert in kampioenen

TVJ grossiert in kampioenen! (Foto: aangeleverd)

JULIANADORP - Tennisvereniging Julianadorp heeft een zeer succesvolle voorjaarscompetitie achter de rug; van de 21 seniorenteams zijn er maar liefst zes kampioen geworden. Het eerste herenteam op zaterdag promoveert zelfs naar de eerste klasse, een grootse prestatie. Ook een jeudteam op zondag haalde het kampioenschap binnen. In tegenstelling tot de landelijke tendens groeit het jeugdtennis in Juliandorp zowel in kwantiteit als kwaliteit! Tennisvereniging Julianadorp, dat volgend jaar 50 jaar bestaat, huldigt de kampioenen zaterdag 7 september, in deze week worden de clubkampioenschappen verspeeld. In week 28, van zaterdag 6 juli tot en met 14 juli, organiseert TVJ het welbekende en oergezellige Zandlopertoernooi. Inschrijven kan via www.tvjulianadorp.nl of www.toernooi.nl.

Gastgezinnen voor buitenlandse scholieren

Uitwisselingsorganisatie YFU zoekt gastvrije gezinnen. (Foto: John Michael Haas)

DEN HELDER - Uitwisselingsorganisatie YFU zoekt gastvrije gezinnen in heel Nederland die huis en hart openstellen voor buitenlandse scholieren. Zij zijn tussen de 15 en de 18 jaar oud, gaan een trimester, semester of schooljaar naar de middelbare school en leren zo de Nederlandse taal spreken en cultuur kennen.

Het brengt gezelligheid, leermomenten en liefde met zich mee

Het YFU-gastgezin deelt hun eigen verhaal, tradities en gebruiken, terwijl zij leren over een andere cultuur - gewoon vanaf de keukentafel. Het in huis verwelkomen van een uitwisselingsstudent is een bijzondere ervaring voor de hele familie en een vriendschap voor het leven is zo geboren. Bovendien kan iedereen gastgezin worden: jongere stellen, oudere stellen, met of zonder kinderen, alleenstaanden en same-sex koppels.

Andere kijk

YFU-gastgezinnen kiezen op basis van interesses en hobby's zelf welk gastkind zij verwelkomen. Ontdekken vanuit eigen huis een nieuwe cultuur. Krijgen een andere kijk op de wereld, kostbare herinneringen en een nieuw familielid voor het leven. Verwelkomen het gastkind in huis vanuit de oprechte interesse in hem/haar, zonder financiële vergoeding.

Gezellig

Wat verandert er in je dagelijks leven? Anoesj, gastmoeder van de Thaise NaeNae vertelt: "Je hebt er een meer die naar school moet, die mee eet en die was aanlevert. Maar het brengt ook ander eten, gezelligheid, liefde en leermomenten met zich mee. Mijn eigen kinderen zijn ook gegroeid in hun doen en laten, kunnen meer begrip opbrengen voor andere culturen, hebben meer geduld en willen ook meer helpen."

Organisatie

Youth For Understanding (YFU) is een non-profit vrijwilligersorganisatie die zich wereldwijd richt op uitwisselingsprogramma's voor jongeren van 15 tot 21 jaar. YFU Nederland wisselt al meer dan 60 jaar Nederlandse studenten uit met 42 YFU-partners over de hele wereld en is opgericht vanuit de overtuiging dat een uitwisseling meer begrip creëert voor andere culturen.

Doe mee

Uitdaging aangaan? Inschrijven kan op www.ikwordgastgezin.nl. De studenten arriveren half augustus. Neem voor meer informatie contact op met Inge Vossers via inge.vossers@yfu.nl, bel 0297-264850 of kijk op gastgezin.yfu.nl.

Groen? Gaan we doen!

JULIANADORP - Iedereen wil graag een groene omgeving, een mooie boom voor wat schaduw in de zomer en gras om op te spelen. Groen in de wijk is ook heel belangrijk voor alle fauna en de afvoer van regen. En dat gaat ons allemaal aan.

De trend van deze tijd

Veel voor- en achtertuinen zijn met tegels gevuld, dat is makkelijk in het onderhoud, wat ook wat waard is in deze drukke tijden en het is ook de trend van deze tijd.

'Bewonersparticipatie wordt steeds belangrijker'

"Tijdens een bijeenkomst van het Wijkplatform Julianadorp op 20 juni willen we laten zien dat het ontstenen van je tuin, belangrijk is voor je woonomgeving, maar ook leuk en leerzaam kan zijn. Wat doet de gemeente, en wat kun je zelf doen. Bewonersparticipatie wordt steeds belangrijker, de gemeente wil zich niet overal mee bemoeien, maar kan wel ondersteunen bij vragen en met praktische tips."

Kijken naar omringend groen

"We geven het woord aan diverse groenmensen van de Gemeente Den Helder en wordt met de omgevingsvisie van Julianadorp gekeken naar het ons omringende groen. Wij hopen zoveel mogelijk mensen mogen begroeten op deze informatieve avond op donderdag 20 juni om 19:30 uur (inloop 19.00 uur) in het Dorpshuis in Julianadorp", meldt Marcel Oosterbeek; secretaris Wijkplatform Julianadorp.

'Ik ben er stil van'

V.l.n.r. Jan Ligthart, Jan Smeets, Marcel Meijer en Till Smeets. (Foto: aangeleverd)

ANNA PAULOWNA / JULIANADORP / LANDGRAAF – Tijdens het 50-jarig jubileum van festival Pinkpop in Landgraaf is maandag 10 juni een tulp gedoopt met de naam van 'mister Pinkpop': Jan Smeets. Deze exclusieve tulp is gekweekt door Ligthart Bloembollen uit Julianadorp en op initiatief van de polderse Marcel Meijer – dj en eigenaar van SNIP Muziek & Entertainment – tot stand gekomen. Het idee om een tulp te dopen op Pinkpop ontstond spontaan.

In mei 2017 stond Meijer in een groot roze tulpenveld in de Kop van Noord-Holland voor een fotoshoot; een serie foto's als aankondiging dat hij als dj mag draaien bij Pinkpop. Op dat moment vraagt hij zich af of er eigenlijk al een tulp is vernoemd naar dit jaarlijkse festival; het zou toch mooi zijn om zoiets te bewerkstelligen tijdens de jubileumeditie, denkt hij erachteraan. "Ik moest ineens denken aan die jaren dat het Pinkpop-terrein roze zag van al die hoedjes. Niet eens zo heel anders dan al die duizenden roze tulpen die ik op dat moment in het bollenveld zag." Marcel besluit eens te informeren bij oud-dorpsgenoot Jan Ligthart van 'Ligthart Bloembollen'. Hij kweekte al veel nieuwe tulpen met bijzondere namen zoals 'Katie Melua' en 'Prins Willem-Alexander'. Helaas bleek er op de wereld al een tulp te bestaan met de naam 'Pinkpop' erin en dus was meteen de vraag: is 'Jan Smeets' een optie? "Hij is tenslotte al 50 jaar Mister Pinkpop. Misschien nog wel leuker dan het idee om een tulp 'Pinkpop' te noemen." Gelukkig was deze naam nog wel exclusief. En het mooie is: Jan is dit jaar ook nog eens 50 jaar getrouwd met zijn vrouw Till! Een bos echte Jan Smeets-tulpen is dan toch helemaal op zijn plek?" Jan was totaal overrompeld toen hij onder valse voorwendselen naar 'zijn' tulp werd gebracht om deze te dopen. "Ik ben er stil van", aldus Smeets.

Extra inzet hoogheemraadschap door droogte

Ook tijdens een droge zomer maaien bij oevers (Foto: HHNK)

REGIO - Het was extreem droog in de zomer van 2018. Het neerslagtekort liep op naar recordhoogte. Dit vroeg om extra inzet van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) voor het inlaten van voldoende zoet water vanuit het IJssel- en Markermeer. Ruim 200 medewerkers zijn betrokken geweest bij het beperken van gevolgen van neerslagtekort en echt kritische situaties hebben zich niet voorgedaan.

Dit is een van de resultaten benoemd in de jaarrekening, waarin HHNK verantwoord wat ze hebben bereikt in 2018. HHNK heeft het jaar afgesloten met een positief resultaat van € 5,3 miljoen. Samen met andere partners zorgt HHNK voor 'droge voeten' en voldoende en schoon water. Zo hebben ze hard gewerkt aan de afronding van de dijkversterking van de Prins Hendrik Zanddijk en Waddenzeedijk op Texel en de Hoogwaterkering in Den Oever. Ook hebben ze in 2018 35 kilometer boezemkades verbeterd. Het Projectplan Waterwet voor de versterking Markermeerdijken is vastgesteld en heeft ter inzage gelegen. Voor Durgerdam lag de focus op het doorlopen van een participatieproces met bewoners rond de integrale ruimtelijke plannen voor Durgerdam, waaronder de dijkversterking. Voor een betere bodem- en waterkwaliteit is samenwerking met agrariërs van groot belang. De Noord-Hollandse waterschappen, de provincie en de agrarische sector het Landbouwportaal opgezet. Inmiddels hebben al 568 agrariërs gebruikgemaakt van deze subsidieregeling om maatregelen te nemen voor het verbeteren van de waterkwaliteit, de bodemstructuur, verminderen van bodemdaling en verzilting en veerkrachtiger maken van de waterhuishouding in natte en droge perioden. De komende jaren draagt het hoogheemraadschap het beheer van wegen over aan gemeenten. Met de West-Friese gemeenten, de gemeenten Uitgeest en Hollands Kroon hebben ze een intentieovereenkomst ondertekend en op 1 januari 2019 heeft de eerste overdracht plaatsgevonden aan de gemeente Alkmaar. Het afgelopen jaar won HHNK de Waterinnovatieprijs in de categorie Schoon Water voor NEW Hart voor de rwzi: een fysisch-chemisch en volledig circulair concept voor waterzuivering. Ook zijn ze begonnen aan de uitvoering van het Klimaat- en Energieprogramma. Hierin staat de ambitie: CO2- en energieneutraal in 2025. Dit programma draagt bij aan de (inter)nationale afspraken over klimaatdoelstellingen.

De jaarrekening 2018 is lezen op www.hhnk.nl.

Hoogheemraadschap opent poorten

Open dag zuivering Geestmerambacht 22 juni. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Noord-Hollanders, van het Noordzeekanaal tot en met Texel, produceren samen ongeveer 100.000.000 m3 afvalwater per jaar. Dat is ruim 464 keer het AFAS-stadion vol met water! Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) zorgt ervoor dat dit water allemaal gezuiverd wordt. Bovendien worden er grondstoffen uit gewonnen. Nieuwsgierig hoe dat gaat? Ontdek dit alles zaterdag 22 juni tussen 10.00 en 16.00 uur bij de rioolwaterzuivering in Warmenhuizen.

Open dag zuivering Geestmerambacht

Het hoogheemraadschap opent de poorten van de rioolwaterzuivering Geestmerambacht en nodigt iedereen van harte uit om een kijkje te nemen. Voor jong en oud is er van alles te zien en te beleven. Neem plaats op de poepdoos bij de toiletdames: wat mag er nou echt niet in het riool? Ontdek op het terrein hoe we bacteriën voor ons laten werken om vies water schoon te maken. Bekijk deze hardwerkende beestjes onder een microscoop. Vraag de medewerkers het hemd van hun lijf, waarom werken zij eigenlijk op een zuivering? Ook benieuwd naar het leven in de sloot? Er is een aquarium met vissen uit de omgeving en Gemeente Heerhugowaard is deze dag aanwezig.

Biodiversiteit

Wat heeft een zuivering met biodiversiteit te maken? Grote biodiversiteit is essentieel voor het welzijn van mensen. Omdat de biodiversiteit onder druk staat experimenteren wij op het rwzi-terrein Geestmerambacht met een natuurvriendelijk ingerichte oeverhoek. De grasvelden zijn ingezaaid met bloemrijke zaadmengsels en er zijn bijenkasten geplaatst evenals een paddenpoel. In 2025 wil HHNK klimaatneutraal zijn, oftewel de groene energie volledig zelf opwekken en geen CO2-uitstoot meer. Daarvoor leggen we zonneweides aan en winnen we restwarmte terug in het zuiveringsproces. Bij zuivering Geestmerambacht zijn 2000 zonnepanelen geplaatst.

Energie en grondstoffen

Het afvalwater zien we tegenwoordig ook als een bron van nuttige grondstoffen, duurzame energie en schoon water. Zo wint HHNK fosfaat en cellulose terug en ook energie in de vorm van warmte, elektriciteit en biogas.

Kom ook naar de open dag op zaterdag 22 juni (10.00 - 16.00 uur) en zie, ontdek en ruik het allemaal. Locatie: rioolwaterzuivering Geestmerambacht, Huiskebuurtweg 9 in Warmenhuizen. Er is voldoende parkeergelegenheid en uiteraard de mogelijkheid tot toiletbezoek. Tot dan!

Zing mee in 't Dorpshuis

JULIANADORP - In het MFC 't Dorpshuis in Julianadorp vindt zaterdag 22 juni een gezellige karaokeavond plaats. De organisatie hoopt op veel talent.

Het thema van de avond is 'Everybody is a star'. Dus pak de kans om voor één avond een echte ster te zijn! De tijd is van 20.00 tot 23.30 uur. Zaal open: 19.30 uur. Toegang gratis. Adres: Middelzand 3504, 1788 ES in Julianadorp. Voor meer info: 0223-641122. Kijk voor actuele informatie op www.dorpshuisjulianadorp.nl

Nieuwe Renault Clio: de beste ooit

De volledig nieuwe Renault Clio: de beste ooit. (Foto:aangeleverd)

Renault presenteert de volledig nieuwe Clio. Sinds de introductie van de eerste generatie in 1990 zijn circa vijftien miljoen exemplaren verkocht. Daarmee is de Clio wereldwijd het bestverkochte model van Groupe Renault.

Met zijn Euro NCAP-score van vijf sterren zet de nieuwe Clio de traditie voort op het gebied van toonaangevende veiligheid. Samen met de rijdynamiek, het comfort en het hoge kwaliteitsniveau die voorrang kregen bij het ontwerp- en productieproces, profileert de nieuwe Clio zich als de beste Clio ooit. Het nieuwe model bouwt voort op de sterke punten van de vorige generaties.

(Foto: aangeleverd )

Met het design volgens het principe 'Evolutie en Revolutie' biedt de nieuwe Renault Clio een volwassener carrosserieontwerp en een compleet nieuw interieur. Met zijn fraai gebeeldhouwde vormen en zelfverzekerde voorzijde straalt de nieuwe Clio dynamiek uit en oogt hij vooruitstrevend, terwijl hij onmiddellijk herkenbaar is als Clio. 100% van de onderdelen zijn compleet nieuw. In het nieuwe interieur is duidelijk sprake van een revolutie. Zowel qua design als kwaliteitsuitstraling en technologie is het interieur geïnspireerd op dat van auto's uit hogere segmenten.

"De vijfde generatie Clio is heel belangrijk voor Renault, want het is de populairste auto in zijn segment en de op één na bestverkochte auto in heel Europa. De Clio is een icoon en de nieuwste generatie verenigt het beste van alle voorgaande generaties. Het uiterlijk van de Clio IV trok veel nieuwe klanten en doet dat nog steeds. Daarom hebben we dat DNA gehandhaafd en er moderniteit en elegantie aan toegevoegd. Het interieur heeft een kwalitatief aanzienlijk hoogwaardigere uitstraling, is verfijnder en bevat meer technologie", weet Laurens van den Acker, Senior Vice President, Corporate Design

De Nieuwe Renault Clio is vanaf vrijdag 21 juni 13.00 uur in de showrooms van Stokman te bewonderen. De vestigingen in Alkmaar en Hoorn-Zwaag zijn die vrijdag extra lang geopend, tot 22.00 uur. Meer informatie: www.stokman.nl

Nieuw lid KONA-familie

(Foto: Hyundai)

REGIO - Hyundai breidt de populaire KONA-familie uit met een nieuwe milieuvriendelijke versie van de compacte SUV, de KONA Hybrid. Hyundai had al een benzine-aangedreven versie en een volledig elektrisch aangedreven versie van de KONA en daar wordt nu een variant met een efficiënte hybride-aandrijflijn aan toegevoegd. De KONA Hybrid valt bovendien op door tal van technologische verbeteringen, waaronder Hyundai BlueLink® met nieuwe connectiviteitsmogelijkheden, nieuwe SmartSense-veiligheidstechnologieën en geavanceerde infotainmentfuncties. De levering van de nieuwe KONA Hybrid start na de zomer. De prijzen worden op een later moment bekendgemaakt.

De Hyundai KONA Hybrid combineert de voordelen van een zuinige benzinemotor met de trekkracht van een elektromotor. Standaard is de compacte SUV voorzien van een automatische transmissie. Anders dan bij een plug-in hybrideauto is het niet nodig de KONA Hybrid op te laden. De accu laadt automatisch op door de energie die tijdens uitrollen en remmen wordt opgewekt. De nadruk bij de KONA Hybrid ligt dan ook niet op het volledig elektrisch afleggen van grote afstanden, maar op een zo laag mogelijk benzineverbruik.

De benzine-aangedreven KONA verscheen in 2017 op de Nederlandse markt. De KONA Electric volgde vorig jaar.

Nieuwe Kia XCeed

(Foto: Kia)

REGIO - Kia Motors geeft de eerste foto vrij van de nieuwe Kia XCeed. Deze urban crossover is het vierde familielid van de nieuwe Ceed-familie. Het model combineert een sportieve coupéstyling met dito rijeigenschappen en de veelzijdigheid van een traditionele SUV. De officiële onthulling van de Kia XCeed vindt plaats op 26 juni 2019.

Het Europese designcentrum van Kia in Frankfurt is verantwoordelijk voor het design van de onderscheidende Kia XCeed met coupé-daklijn. De urban crossover is daar ontworpen onder leiding van Gregory Guillaume, Vice President of Design bij Kia Motors Europe.

Sportief

De extra bodemvrijheid in combinatie met de lagere daklijn geeft een sportievere positie ten opzichte van een traditionele SUV. Tegelijkertijd zorgt de hogere zitpositie voor een beter zicht op de weg in vergelijking met een conventionele hatchback.

Dynamiek

Ten opzichte van zijn grotere rivalen biedt de nieuwe Kia XCeed meer dynamiek, niet alleen op het gebied van design, maar ook wat betreft de rijeigenschappen. Daarnaast is de interieur- en bagageruimte vergelijkbaar met die van populaire SUV's in Europa.

Veelzijdig

"Het sportieve design en karakter maakt de nieuwe Kia XCeed aantrekkelijker dan andere langere en grotere SUV's", aldus Emilio Herrera, Chief Operating Officer bij Kia Motors Europa. "Toch doen deze eigenschappen geen afbreuk aan de veelzijdigheid. Dankzij de slimme indeling van het interieur en de bagageruimte is de XCeed net zo praktisch als een SUV."

Eenmaal, andermaal voorraaddeals bij Broekhuis Volkswagen

REGIO - Al een tijdje opzoek naar een nieuwe Volkswagen? Kom dan tot en met 30 juni langs in de Broekhuis Volkswagen showroom en profiteer van de eenmaal andermaal voorraaddeals. Ontvang op de voorraadmodellen van de Volkswagen Golf, T-Roc en de Tiguan een korting die oploopt tot wel € 3.500,- . Daar bovenop ontvangt u ook nog eens een inruilpremie van maximaal € 2.000,-.

Het voordeel op de Golf bedraagt maximaal € 2.750 en daar bovenop ontvangt u ook nog eens € 1.500,- inruilpremie op uw oude auto. Het voordeel op de T-Roc bedraagt maximaal € 2.250 waarbij u ook nog eens € 750,- inruilpremie ontvangt. Op de Tiguan bedraagt uw voordeel maximaal € 3.500,- en daarbij ontvangt u € 2.000,- inruilpremie.

Interieur

Is het interieur in de Volkswagen van uw keuze niet helemaal naar wens? Geen probleem! Tijdens de eenmaal andermaal voorraaddeals kunt u een Nappa eco-lederen interieur er achteraf laten inbouwen. Normaal kost deze interieurupgrade € 1.399,- maar nu slechts € 999,-. ''Zien wij u deze maand in de showroom zodat we kunnen zeggen; 'Eenmaal, andermaal... verkocht!''

Private lease actie

Liever eenmaal andermaal.. privé leasen? Dat kan natuurlijk ook. Op de Volkswagen Polo hebben we een scherpe private lease actie. Zo rijdt u al weg in de Polo vanaf € 299,- (o.b.v. 60 mnd / 10.000 km per jaar). Liever een SUV? Vanaf € 369,- (o.b.v. 60 mnd / 10.000 km per jaar) rijdt u onbezorgd rond in de nieuwe Volkswagen T-Cross. ''Wij zien u graag deze maand in onze showroom zodat we kunnen zeggen; 'Eenmaal, andermaal... geleased!''

Toyota Corolla TREK

(Foto: Toyota)

REGIO - Toyota introduceert met de Corolla TREK de vierde telg in de Corolla familie. Voor deze nieuwe extra avontuurlijke uitvoering is er keuze uit twee hybride versies: een 1.8 Hybrid met 90 kW/122 pk en een sterkere en zuinige 2.0 High Power Hybrid met 132 kW/180 pk, beide standaard geleverd met een automatische transmissie.

Toyota vindt zijn inspiratie bij Trek Bicycle, één van de grootste en populairste fietsenproducenten ter wereld. In vergelijking tot de normale Corolla is de bodemvrijheid van de Corolla TREK met 20 mm toegenomen. Met de kunststof beschermingsplaten voor en achter en de ruime bagageruimte van 598 liter is deze avontuurlijke versie uitermate geschikt voor mensen die er een avontuurlijke levensstijl op na houden.

Standaard is de Toyota Corolla TREK voorzien van unieke 17-inch lichtmetalen velgen, kunststof beschermplaten aan de voor en achterzijde, TREK instaplijsten, privacy glas achter, mistlampen voor, automatische inklapbare buitenspiegels, diffuser voor en achter en een kicksensor voor de achterklep. Het interieur is voorzien van een bruin accenten met houten inleg, het Toyota Touch 2 Go Plus navigatiesysteem met 7-inch digitaal instrumentenpaneel en spraakbesturing.

De Corolla TREK is een samenwerking tussen Toyota en Trek Bicycle. Trek Bicycle is wereldwijd één van de populairste fietsfabrikanten, jaarlijks goed voor meer dan 1,5 miljoen verkochte fietsen.

De Toyota Corolla TREK is per direct te bestellen bij de Toyota dealer met de keuze uit de twee eerder genoemde hybride aandrijflijnen. De 1.8 Hybrid is te koop vanaf 32.495 euro en de 2.0 High Power Hybrid vanaf 34.995 euro. Operational lease kan vanaf een tarief van 419 euro per maand.

Vijf sterren voor Toyota

Foto

REGIO- De nieuwe Toyota Corolla en Toyota RAV4 hebben de maximumscore van vijf sterren behaald bij de meest recente, strengere Euro NCAP-crashtests. Zowel de Corolla als de RAV4 behaalt bovendien uitstekende scores in alle veiligheidscategorieën. Toyota wil zijn geavanceerde veiligheidssystemen voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar maken. Daarom zijn de Corolla en RAV4 standaard uitgerust met Toyota Safety Sense 2 – een uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen.

De goede veiligheidsprestaties van de Toyota Corolla en RAV4 in de crashtests van Euro NCAP benadrukken de kracht van het nieuwe voertuigplatform TNGA (Toyota New Global Architecture) en de hoge stijfheid hiervan. Het platform is op strategische punten verstevigd met extra sterk staal, zodat de krachten van een impact optimaal worden geabsorbeerd en weggeleid van het passagierscompartiment.

Het Pre-Collision System behaalt de maximale score bij het vermijden van aanrijdingen op lage snelheid in stadsverkeer. En ook bij hogere snelheden presteert het systeem uitstekend, aldus Euro NCAP. Bij het naderen van een langzamer rijdende auto weet het systeem op alle snelheden een ongeluk te vermijden. En bij het naderen van een afremmende of stilstaande auto voorkomt het systeem in de meeste gevallen een aanrijding en beperkt het in de overige gevallen de gevolgen van de impact.

De voetgangers- en fietsersherkenning presteert uitstekend en weet bij alle tests fietsers en voetgangers te ontwijken, bij voetgangers zowel overdag als 's nachts. Meer info: Louwman Schagen | De Fok 11 | 1742 PC Schagen

Subaru scherpt Outback-range aan

REGIO - Subaru heeft de Outback, zijn ruime crossover, aangepast. Het model won aan luxe en is nog veiliger geworden. Gebleven zijn de brede inzetbaarheid, het enorme comfort en een zee aan ruimte. Meer goed nieuws: de Outback is met een vanafprijs van € 46.995,- nog steeds uitermate betaalbaar.

Wat erg goed is, nog beter maken. Dat was de moeilijke opdracht die de Subaru-technici vorig jaar kregen. Het resultaat van die inspanningen staat per direct in de showroom: de vernieuwde Outback. Het uiterlijk lieten de dames en heren in Japan ongemoeid, onderhuids werd een en ander aangescherpt, waardoor de Outback nog veiliger, completer, luxueuzer en ook zeker begeerlijker is geworden.

Veiligste in zijn klasse

Subaru's speerpunt is veiligheid, in 2030 streeft het merk naar 0 verkeersdoden. De Outback en EyeSight in het bijzonder gaan een belangrijke bijdrage leveren om die torenhoge ambitie te realiseren. Voor dit jaar is EyeSight verder verfijnd, waardoor het systeem voetgangers en andere kwetsbare verkeersdeelnemers nog beter ziet en het systeem eerder zal anticiperen op mogelijk gevaar. Dat, samen met voorzieningen als de speciale, eivormige veiligheidscel en tal van andere actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen, maakt de Outback de veiligste auto in zijn klasse.

Apple

Duidelijk merkbaar, maar ook zichtbaar is het nieuwe infotainmentsysteem (standaard met Apple CarPlay) met nieuwe lay-out en iconen die meer lijken op die van de mobiele telefoon. Ook aangenaam: door gebruik van nieuwe processoren reageert het systeem nog sneller op bewegingen op het 8-inch touchscreen of gesproken commando's. Door toevoeging WiFi kan de auto nu als WiFi-hotspot. Handig als je wilt voorkomen dat het mobiele dataverbruik bij de passagiers de spuigaten uitloopt.

Standaard

Alle aanpassingen maken de Outback nog veelzijdiger en bruikbaarder onder een breed scala aan omstandigheden, inderdaad situaties waar Subaru's excelleren dankzij hun slimme techniek met onder meer standaard permanente vierwielaandrijving, X-mode en CVT-automaat.

Aangenaam geprijsd

Het beste nieuws is wel dat de Outback, ondanks zijn uitgebreidere uitrusting en verder verbeterde techniek, nog steeds aangenaam is geprijsd. De Comfort is er vanaf € 46.995,-, de luxueuze Premium kost € 51.195,-. Wie vervolgens nog verwacht een ellelange lijst aan opties te moeten doorploegen om de Outback op smaak te brengen, heeft het mis. Opties zijn er niet. Zelfs metaallak is standaard.

Suzuki Swift Katana

(Foto: Suzuki)

REGIO - Een legendarische naam keert terug. Dit keer niet alleen als sportieve motorfiets, maar ook als topuitvoering van de Suzuki Swift Sport: de Swift Sport Katana. Exclusiviteit is gegarandeerd, want in totaal worden er slechts dertig exemplaren van geproduceerd, speciaal voor de Nederlandse markt.

Katana is de naam van een legendarische Suzuki motorfiets die in 1981 werd geïntroduceerd: de Suzuki Katana. Dit jaar keert de Suzuki Katana terug in het gamma van Suzuki Motoren. Voor het eerst wordt de naam ook gebruikt bij Suzuki Auto's, voor het nieuwe topmodel van de Swift Sport: de Swift Sport Katana.

Scherp sturen en enorm veel rijplezier, daar draait het om bij de Suzuki Swift Sport Katana. Elke Katana krijgt een sportonderstel dat compleet naar wens in te stellen is. Standaard staat de auto enkele centimeters dichter bij het asfalt, waarmee het zwaartepunt verder wordt verlaagd. Om de wegligging nog verder te verscherpen, is ook een veerpootbrug gemonteerd. Elke Swift Sport Katana krijgt standaard een speciale sportuitlaat. Het interieur met lederen bekleding en een dikker sportstuurwiel maakt het geheel af.

De Suzuki Swift Sport Katana is per direct en exclusief online te bestellen via Suzuki.nl voor 28.999 euro, inclusief afleveringskosten. Of Private Lease vanaf € 479,- per maand, een vast bedrag waarin álles behalve brandstof is inbegrepen. Dit is op basis van een leaseperiode van 48 maanden, met 10.000 kilometer per jaar. De eerste exemplaren worden in mei 2019 geleverd.

Met een gerust gevoel op vakantie

Doe de Zomercheque bij Ford Dekkerautogroep. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Met de zomervakantie in het verschiet is dit het ideale moment om de auto extra aandacht te geven. Veel Nederlanders gaan in de zomer met de auto op vakantie. Uiteraard staat veiligheid voorop; hierbij is vooraf een goede controle van de auto van groot belang. Bij Ford Dekkerautogroep geniet je daarom van vele voordelen tijdens de Ford Zomercheck.

Doe de Ford Zomercheck bij Ford dealer Dekkerautogroep

Naast de personenauto kan ook de bedrijfswagen worden gecontroleerd tijdens de Ford Zomercheck. Geef tijdens de bouwvak dus ook bedrijfswagens hun welverdiende controle.

Ford Zomercheck

Klanten van Ford dealer Dekkerautogroep zijn welkom om te profiteren van de vele voordelen van de Ford Zomercheck. Voor slechts € 19,95 controleert de Ford dealer een auto op maar liefst zestien vitale punten, waaronder de: Accu;Remmen;Airconditioning;Ruitenwissers;Verlichting;Banden;Koelvloeistof;Andere vitale onderdelen.

Ideale moment

Met de zomervakantie in aantocht is het nu het ideale moment om de auto grondig te laten controleren door de gespecialiseerde Ford dealer. "Mocht tijdens een check een onvolkomenheid worden geconstateerd, dan adviseren wij de klant via Ford Video Check vrijblijvend over de mogelijkheden." Bij de Video Check filmt de monteur wat hij tegenkomt en legt daarbij op een eenvoudige manier uit wat mogelijke aandachtspunten zijn en wat eraan gedaan kan worden. Zijn de remschijven bijvoorbeeld nog net dik genoeg, maar houdt het niet over? Dan toont de monteur dat aan met een meetinstrument en geeft hij een advies aan de klant.

Ook bij de Zomercheck persoonlijk advies op maat

Als de video klaar is, wordt deze via e-mail met de Ford-rijder gedeeld. Die wordt zo op een volledig transparante manier geïnformeerd over de status van zijn auto en kan daarna wel of niet akkoord gaan met het geadviseerde onderhoud. Bij Ford krijgen klanten dus ook bij de Zomercheck persoonlijk advies. Ze zien precies welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden, waarom én wat het gaat kosten. Zo worden er geen reparaties uitgevoerd zonder toestemming van de klant.

www.dekkerautogroep.nl 088-1800300