Den Helder op Zondag

7 juli 2019

Den Helder op Zondag 7 juli 2019


Golfen voor de KNRM op Marine Golfclub Nieuwediep

Marine Golfclub Nieuwediep. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Marine Golfclub 'Nieuwediep' organiseert zondag 21 juli een gezellige golfwedstrijd waarvan de opbrengst ten goede komt aan de KNRM Den Helder. Deelname aan deze wedstrijd is mogelijk voor iedereen met handicap 54 of lager. De insteek van de wedstrijd is geld op te halen voor het goede doel, maar gezelligheid, sportiviteit en plezier in de wedstrijd staan eveneens voorop.

Reddingstation Den Helder is een van de 45 reddingstations in Nederland van de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij (KNRM). In Den Helder is de reddingboot Joke Dijkstra gestationeerd. De bemanning bestaat geheel uit vrijwilligers.

Opbrengst van de golfdag is voor de KNRM. (Foto: )

Noodoproep

Het schip en de bemanning wordt bij een noodoproep van een schip gealarmeerd en ingezet in het Waddengebied of de Noordzee rondom Den Helder. Alle hulp wordt gratis verleend. Zie ook: http://www.knrm.nl/waar-wij-zijn/reddingstations/den-helder. De wedstrijdvorm is 18 holes stableford, maximale handicap verrekening 36. Er zijn fraaie prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door diverse sponsoren. Plezier staat hoog in het vaandel en dus zijn een aantal fun-elementen en extra uitdagingen toegevoegd, die het goede doel dienen en de wedstrijd nog leuker maken.

Lees verder pag. 13

Keltisch en klassiek in Ontmoetingskerk

Een serie van zes zomeravondconcerten kan worden bijgewoond in Ontmoetingskerk. (Foto: aangeleverd)

JULIANADORP - In de Ontmoetingskerk aan het Loopuytpark in Julianadorp vindt woensdag 10 juli een gevarieerd concert plaats. Het is het tweede in de serie van zes zomeravondconcerten. Het duurt een uur, begint om 20 uur, maar de kerk is al om 18 uur open, zodat bezoekers ook de bijzondere aquarellen en pentekeningen van Philip Frinks kunnen bewonderen. Die hebben als thema 'Mooie plekjes in Julianadorp'. De entree is gratis, wel is er een collecte voor straatkinderen in Oeganda.

Gemêleerd gezelschap

Het Keltisch Ensemble Triade speelt onder leiding van Loes Bakker meerdere stukken met een gemêleerd gezelschap van amateurmusici, die meerdere soorten instrumenten bespelen.
Ook is een fluitkwartet van Triade te horen met 'The Arrival of the Queen of Sheba', een stuk van de bekende componist G.H. Händel.

Invloedrijke meesters

Het Favonius Ensemble speelt twee liederen van de componisten Dufay en Desprez, componisten uit de 15e en 16e eeuw. Vervolgens brengen zij een sonatine van Devienne, een beroemd Frans fluitvirtuoos uit de achttiende eeuw, en een triosonate van Johan Joachim Quantz, voor fluit, althobo en fagot.
Quantz was een van de meest invloedrijke meesters van het Duitsland van de 18e eeuw, en hij behoorde tot de belangrijkste fluitcomponisten aller tijden. Tot slot volgt een stuk van Darius Milhaud, Suite d'après Corrette, voor fluit, althobo en fagot. Milhaud sloot zich in de jaren twintig van de vorige eeuw aan bij de Group de Six, waartoe ook Poulenc, Honegger, Durey, Auric en Tailleferre behoorden.

In deze suite, geschreven voor het theaterstuk 'Romeo en Julia', grijpt hij terug op genres uit de Franse barok.

Steuntje voor lokale verenigingsleven

Vele verenigingen waren aanwezig tijdens de feestelijke finalemiddag van de Rabobank Clubkas Campagne op het Julianaplein (Foto: Bertil van Beek)

DEN HELDER – Meer dan 100 verenigingen waren vorige week zaterdag aanwezig tijdens de feestelijke finalemiddag van de Rabobank Clubkas Campagne op het Julianaplein. Dierenambulance Den Helder-Hollands Kroon ging er dit jaar met de hoofdprijs van door. Zij kregen 537 stemmen en namen een cheque van € 3.098,49 mee naar huis.

Feestelijke bijeenkomsten

Het lokale verenigingsleven een steuntje in de rug geven, daar draait het om bij de Rabobank Clubkas Campagne. Het totaal te verdelen bedrag telde dit jaar € 225.000,- voor het hele werkgebied van Rabobank Kop van Noord-Holland. De bank heeft voor het uitdelen van de cheques vier feestelijke finale bijeenkomsten georganiseerd. In Den Helder was er een tweede plaats weggelegd voor Hospice Den Helder. Zij kregen 467 stemmen en daarmee een cheque van € 2.694,59 en op plek drie: Bijenhoudersvereniging Noord-Holland Noord met 252 stemmen een cheque van € 1.454,04. De top drie werd op het podium in de schijnwerpers gezet. Maar eigenlijk waren alle deelnemende clubs winnaar. Iedere club ging met een cheque naar huis. De Dierenambulance Den Helder-Hollands Kroon was niet alleen de grote winnaar van de dag, ze gingen ook naar huis met de originaliteitsprijs. Zij maakten een leuke en creatieve promotiefilm. Dat leverde naast hun prachtige cheque ook nog eens 250 euro extra op. De leden van Rabobank Kop van Noord-Holland hebben massaal gestemd: 7.812 leden (38%) hebben hun stemmen verdeeld over hun favoriete clubs! Dit komt neer op 39.060 stemmen totaal. Vorig jaar introduceerde de bank de Rabobank Clubkas Campagne. Het bleek een succes en daarom heeft de bank dit jaar een nog hoger bedrag ter beschikking gesteld. Dit droeg bij aan een verdere groei in deelnemende clubs en stemmende Rabobank-leden. De uitgereikte cheques geven de clubs een financieel steuntje in de rug.

Nieuwe organisatie voor behoud erfgoed

Wethouder Keur: "We slaan de handen in elkaar." (Foto: Peter van Aalst)

DEN HELDER - Met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst gaven directeur Hans Broekmeulen van Willemsoord B.V., directeur André Koning van de stichting Stelling Den Helder en wethouder Heleen Keur de aftrap voor de vorming van een nieuwe erfgoedorganisatie. Hiermee spreken partijen af om zich maximaal in te zetten voor het behouden en beheren van het unieke militaire/nautische erfgoed in Den Helder. Zodat ook toekomstige generaties ervan kunnen genieten en profiteren. De ondertekening vond afgelopen maandag toepasselijk plaats in Fort Kijkduin, ook onderdeel van het Helderse erfgoed.

Wat is erfgoed?

Den Helder kent vele schatten die onder de noemer erfgoed vallen. Denk aan monumenten zoals de Lange Jaap, de Stelling en Willemsoord. Maar ook de Atlantikwall, de watertoren, de Waddenzee, het landschap en de begraafplaatsen zijn erfgoed. In het erfgoed zie je de identiteit van Den Helder terug. Erfgoed verbindt het verleden met het heden en zorgt voor verbondenheid van mensen met de plaats waar zij wonen, werken en leven. De erfgoedorganisatie heeft als doel het in stand houden van het erfgoed. Hiermee levert het een belangrijke bijdrage aan het behoud van kenmerkende gebouwen en monumenten in Den Helder, ook voor toekomstige generaties. In stand houden is echter niet het enige doel. Door een betere profilering krijgt het erfgoed een belangrijkere rol in de stad. Voor zowel inwoners als toeristen een positieve impuls. De nieuwe erfgoedorganisatie kan een belangrijke rol vervullen bij het creëren van kansen binnen het toerisme in de stad en bijdragen aan het ondernemingsklimaat en werkgelegenheid. Wethouder Keur: "We slaan de handen in elkaar, met deze belangrijke stap naar nieuwe samenwerking voor ontwikkeling en behoud van het Helderse erfgoed."

Foodtruck Rotary Club op Willemsoord

De eigen Foodtruck van Rotary Club Den Helder. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - De Rotary Club Den Helder stond vorige week tijdens het Historisch Weekend voor het eerst op een evenement met een eigen foodtruck in de kleuren blauw en geel.

Door de verkoop van lekkere, gezonde snacks en drankjes hoopt de club geld op te halen om verschillende plaatselijke goede doelen te kunnen ondersteunen. Het tweede 'optreden' van de foodtruck is op 13 en 14 juli tijdens het Helderse Foodtruck Festival eveneens op Willemsoord.

Gratis toegankelijk

'Helderse Zomerfeesten' is een gratis toegankelijk driedaags festival dat plaatsvindt van 12 tot 14 juli op de voormalige Rijkswerf Willemsoord in Den Helder. Op het iconische Sluisdeurpodium is elke festivaldag entertainment, met op de zaterdag het jaarlijkse Zomercarnaval. Rondom hetSluisdeurpodium vormen 25 unieke keukens het Foodtruckfestival Den Helder.

Koffie op de boerderij

Senioren nemen een kijkje bij de Helderse Vallei. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - De Helderse Vallei biedt inwoners van Den Helder en omgeving voor de zomervakantie begint nog een mogelijkheid om naar de kinderboerderij te komen om gezellig samen een kopje koffie of thee te drinken.

65+ senioren zijn woensdag 10 juli weer van harte welkom op de kinderboerderij van De Helderse Vallei om daar de dieren te ontmoeten, een kijkje te nemen in de stallen en andere deelnemers te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee. Natuurlijk kan er ook een bezoek gebracht worden aan het natuurcentrum en de diverse faciliteiten op het terrein, zoals het Blote Voetenpad. De activiteit duurt van 10.30 tot 11.30 uur, is bestemd voor deelnemers vanaf 65 jaar en deelname is gratis. Aanmelden kan via 0223 612 555 of www.deheldersevallei.nl/agenda. Scholen in regio zuid starten deze week met hun laatste schoolweek en regio noord gaat nog een weekje langer door. Van maandag 8 juli tot en met zondag 1 september is De Helderse Vallei zeven dagen per week geopend van 10.00 tot 16.30 uur. Het terrein en de kinderboerderij zijn dagelijks geopend tot 17.00 uur. Zaterdag 13 juli kan de stad bekeken worden op een manier waarop dat normaal meestal niet gebeurt… er is namelijk meer 'wild' in de stad dan je op het eerste gezicht zou denken. Tijdens de wandeling 'De Wilde Stad' gaan deelnemers op stap met een natuurkenner die ervoor zorgt dat zij een bewuste blik op al dat wild kunnen werpen. De wandeling die duurt van 13.00 tot 14.00 uur is speciaal voor volwassenen en de tweede wandeling van 15.00 tot 16.00 uur is geschikt voor gezinnen met kinderen. Deelname kost € 1 per persoon. Aanmelden: www.deheldersevallei.nl/agenda of 0223 612 555.

Mooie zomeractie bij De Bedden

Mooie Zomeractie op Beka Geltex matrassen en boxsprings. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Beka is afgelopen jaar groots op de Nederlandse markt gekomen met prachtig vormgegeven boxsprings van zeer hoge kwaliteit. De boxsprings van Beka worden uitgevoerd met de Geltex matrassen en Geltex toppers. Geltex is al een aantal jaren op de Nederlandse markt en al veel mensen ondervinden daar de uitzonderlijke ligkwaliteiten van.

Bij Beka Geltex matrassen en boxsprings textielpakket cadeau

De goede kwaliteiten van Geltex kenmerken zich in drie kenmerken. Één is de goede drukverdeling. Als een matras te veel druk uitoefent op je lichaam zal je erg veel gaan draaien en woelen waardoor je vaak vervelend wakker wordt 's nachts. Het Geltex materiaal zorgt voor een speciaal drukverlagend oppervlak dat zich automatisch aanpast aan elke beweging van het lichaam.

Twee is de ondersteuning. We brengen gemiddeld een derde van ons leven slapend door. Daarom is een natuurlijke uitlijning van de wervelkolom belangrijk. Het nieuwe Geltex schuim past zich aan aan je lichaam, het laat je spieren ontspannen en biedt de rug de correcte ondersteuning.

Drie is de ventilatie. De luchtdoorlatende open celstructuur van Geltex zorgt voor het ideale slaapklimaat en voert transpiratievocht af. Dit bevordert je nachtrust en vergroot de kwaliteit en levensduur van je matras.
Om de Beka Geltex Boxsprings meer bij de mensen onder de aandacht te krijgen biedt De Bedden de klant een mooie zomeraanbieding. De klant krijgt nu bij aanschaf van een Geltex boxspring een textielpakket naar keuze van 15% van de verkoopwaarde cadeau.

De Bedden is te vinden aan de Industrieweg 4b Ravelijncenter Den Helder. Zie ook www.debedden.nl

Geen speelplekken met te veel lood in de grond

In Den Helder geen teveel aan lood aangetroffen. (Foto: (Archieffoto RM))

DEN HELDER - Bij geen enkele onderzochte speelplek in Den Helder zit te veel lood in de bodem. Dit blijkt uit een onderzoek dat dit voorjaar is gedaan in opdracht van de provincie. Bij zes plekken is een beperkte verhoging aangetroffen: dat levert geen gevaar op voor de gezondheid. De gemeente adviseert hiervoor wel: handen wassen na buitenspelen.

Bodems van 30 speelplekken onderzocht

De bodems van 30 speelplekken in Den Helder die zijn onderzocht naar de aanwezigheid van lood scoren bijna allemaal een voldoende. Bij zes speelplekken is een beperkte hoeveelheid lood aangetroffen. Het gaat om vier gemeentelijke speelplaatsen en twee schoolpleinen. Met het nemen van maatregelen en het opvolgen van de juiste gebruiksadviezen levert het geen gevaar op voor de gezondheid.

Bodemonderzoek

De afgelopen maanden heeft de provincie Noord-Holland onderzoek laten uitvoeren naar lood in de bodem bij ruim 500 speelplaatsen in de Noordkop. De aanleiding voor deze onderzoeken is een recente studie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Daaruit blijkt dat de opname van lood in verhoogde concentraties in de bodem een nadelig effect kan hebben op het leervermogen van jonge kinderen in de leeftijd van nul tot zes jaar. Kinderen kunnen lood binnenkrijgen als ze tijdens het spelen grond in hun mond stoppen waar kleine deeltjes lood inzitten.

Maatregelen

In Den Helder is een beperkte hoeveelheid lood aangetroffen in de bodem van de speelplekken aan de Lijsterstraat, Vijzelstraat, Bankastraat en Beukenkampstraat. Hetzelfde is het geval bij de speelpleinen van de Jac. P. Thijsseschool aan de Stakman Bossestraat en het kinderdagverblijf Bruintje Beer aan de Lijstersterstraat. Om te voorkomen dat spelende kinderen hier grond in hun mond kunnen stoppen gaat de gemeente op advies van de GGD en de RUD NHN deze speelplekken aanpakken met een voor de locatie passende maatregel. Door bijvoorbeeld zand in de directe nabijheid van speeltoestellen weg te halen en te vervangen door schone grond of rubbertegels of toestellen te verplaatsen. Omdat de risico's laag zijn gebeurt dit over het algemeen op 'natuurlijke' momenten, bijvoorbeeld bij gepland onderhoud of wanneer de speeltoestellen toe zijn aan vervanging. De gemeente heeft hierover de scholen al geïnformeerd. Informatie aan omwonenden volgt. Ouders en verzorgers van jonge kinderen kunnen overigens met eenvoudige maatregelen de loodinname beperken. Bijvoorbeeld door hen na het buitenspelen hun handen te laten wassen en hen niet op onbedekte bodem te laten spelen. Meer informatie en tips staan op de website van de GGD: www.ggdhollandsnoorden.nl.

Meer informatie

Tegenwoordig krijgen mensen al veel minder lood binnen dan vroeger. Dit komt omdat materialen als benzine en verf geen lood meer bevatten. Daarnaast zijn de meeste loden drinkwaterwaterleidingen vervangen. Maar in sommige huizen is dat nog niet gebeurd. En soms zit er lood in de bodem. Hoge concentraties hoeven op zich geen probleem te zijn, zolang er maar geen lood in het lichaam terecht komt. Dat kan een nadelig effect hebben op de ontwikkeling van de hersenen. Kinderen tot zes jaar lopen hierbij het grootste risico. Dat is ook de reden waarom de provincie in heel Noord-Holland vooral speelplekken heeft onderzocht.

Hennepplantage op Helders bedrijventerrein

DEN HELDER - Bij een gezamenlijke bedrijvencontrole op Het Arsenaal en de Handelskade hebben controleurs van gemeente, politie, Liander en de Regionale Uitvoeringdienst een hennepplantage in een loods aangetroffen. De plantage is ontruimd en de burgemeester kan besluiten het pand te laten sluiten.

Bij enkele andere panden stelden de controleurs een paar kleine misstanden vast op het gebied van brandveiligheid en milieu. De gemeente schrijft de gebruikers hierover aan. Over het algemeen bleken de situaties verder in orde. De panden die tijdens de controle van deze week niet zijn bezocht komen op korte termijn bij een nieuwe controleronde aan de beurt. De gemeente vraagt inwoners onderbuikgevoelens te melden via 14-0223 of via meldcriminaliteit@denhelder.nl. Wie anoniem wil melden: Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Kustbus rijdt weer

REGIO -De Kustbus rijdt weer deze zomer! Van zaterdag 13 juli tot en met zondag 25 augustus rijdt de Kustbus weer in de regio Noord-Holland Noord. Lijn 851 rijdt van Den Helder naar Petten, lijn 866 van Alkmaar naar Bergen aan Zee en lijn 868 van Castricum naar Castricum aan Zee. Een kaartje is gemakkelijk gekocht met pin of creditcard in de bus of reis met de OV-chipkaart. De kustbussen zijn ook toegankelijk voor mensen met een rollator, rolstoel, kinderwagen of hulphond. www.overal.nl/kustbus.

Uitverkoop Renault Clio bij Stokman

(Foto: aangeleverd)

REGIO - De nieuwe Renault Clio is onlangs geïntroduceerd. Dit houdt in dat Stokman het vorig model Clio extra scherp heeft kunnen inkopen bij de Renault-fabrieken. De vorige generatie Renault Clio is hierdoor al beschikbaar vanaf 14.500 euro.

Deze Clio is rijklaar en beschikt uiteraard over airconditioning, audio/bluetooth, een zuinige TCe90-pk benzinemotor en is standaard vijfdeurs. Voor 1700 euro extra is het zeer luxe LIMITED-pakket beschikbaar.

25 voorraadauto's

Bezoek de showrooms van Stokman voor meer informatie of kijk op de website van Stokman voor een persoonlijk inruilvoorstel. In totaal zijn er 25 voorraadauto's in verschillende kleuren en uitvoeringen beschikbaar.

Meer informatie: www.stokman.nl. Adressen: Stokman Hoorn, De Factorij 7 in Zwaag, Stokman Den Helder, Pastoor Koopmanweg 11 en Stokman Alkmaar, Wolvenkoog 4.

RTV Toon Jacobs fietst Toer de soes

DEN HELDER - De Toer de Soes wordt zondag 7 juli weer gefietst. Start is dit keer op het Dorpsplein van Huisduinen en de opbrengst is weer voor diverse doelen op het gebied van de jeugd. De afstanden variëren van 15 tot en met 120 km. Ook de RTV Toon Jacobs wil natuurlijk meefietsen met zo'n mooi evenement. De RTV start om 9.00 uur met de deelnemers voor de 120 km en om 10.00 uur voor hen die 60 km willen fietsen. Informatie: rtvtoonjacobs.nl. De Tour de Soes is een initiatief van lokale Rotary clubs om geld in te zamelen voor goede doelen.

Faber Optiek heeft oog voor milieu

(Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - De contactlenzen dagelijks vervangen voor een nieuw paar is hygiënisch en goed voor de ogen. De stijgende populariteit van daglenzen heeft echter ook een keerzijde.

Een groot deel van de 70 miljoen jaarlijks in Nederland verkochte lenzen en hun blisterverpakking belandt bij het ongescheiden huisafval. Bovendien verdwijnen de lenzen zelf vaak rechtstreeks in het riool. Met het Recyclens Programma wil Faber Optiek er samen met Bausch + Lomb voor zorgen dat Biotrue ONEday contactlenzen, inclusief blister en folie, volledig worden gerecycled.

Faber Optiek heeft oog voor het milieu en werkt daarom graag mee aan het Recyclens Programma van Bausch + Lomb. Elke Biotrue ONEday contactlensdrager kan bij hen de gebruikte lenzen en hun blisterverpakking inclusief folie inleveren voor recycling. Faber Optiek stuurt het verzamelde materiaal vervolgens naar Bausch + Lomb. Bij het afhalen van een nieuwe voorraad Biotrue ONEday daglenzen krijgt de klant gratis een kartonnen inzamelbox mee. Hierin verzamelt hij de lenzen, blister en folie. Is de box vol dan levert hij die in bij zijn opticien, die hiervoor een speciale container in de winkel heeft staan. Vervolgens ontvangt hij weer een nieuwe inzamelbox.

Gratis afhalen

Het karton van elke box wordt eveneens gescheiden en ter recycling aangeboden. Biotrue ONEday daglensdragers die nog geen box hebben kunnen deze gratis een afhalen bij een aangesloten optiek. Het officiële inzamelpunt van het Recyclens Programma in Den Helder is bij Faber Optiek, Spoorstraat 9.

Golfen voor de KNRM

(Foto: aangeleverd)

Vervolg van de voorpagina..

Zo kunnen deelnemers slagen en puts afkopen en zijn er extra chip- en putspelletjes waarmee ook leuke prijzen te winnen zijn. Jongeren onder de 16 spelen samen met hun begeleider.

De kosten voor deelname zijn €15,-. Deelnemers krijgen een goodie bag en iets lekkers. Inschrijving via pr@marinegolfclub.nl vóór vrijdag 19 juli, 20.00 uur. Hierna ontvangen deelnemers een email m.b.t. betaling en wedstrijd. Zie ook www.marinegolfclub.nl

15 / 24

'Samen bereik je meer'

DEN HELDER - Stichting Kinderopvang Den Helder (SKDH) en Forte Kinderopvang zijn voornemens hun kennis van kind- en jeugdontwikkeling te bundelen in een nieuwe stichting, genaamd Groeyers. Stichting Groeyers heeft als doel om kennis, netwerken en ervaringen samen te brengen. Zo kunnen nieuwe initiatieven en activiteiten ontplooid worden, die bijdragen aan alle aspecten in de ontwikkeling van kinderen en jongeren van 0 tot en met 18 jaar.

De nieuwe stichting wordt een kennis-, ontwikkel-, en expertisecentrum, dat toegankelijk en vooral laagdrempelig is voor alle kinderen en jongeren buiten de grenzen van de kinderopvang. Door de krachtenbundeling in producten, diensten en activiteiten wil Groeyers bijdragen aan de ontwikkeling van de vaardigheden en eisen die de toekomstige maatschappij aan onze jeugd stelt. Ook stelt Groeyers zich ten doel om met haar dienstenaanbod ouders te ontzorgen en ondersteunen. De bestuurders van beide kinderopvangorganisaties hebben dit initiatief genomen omdat zij de overtuiging hebben dat kinder- en jeugdontwikkeling verder reikt dan alleen kinderopvang. Door het bundelen van expertise van beide organisaties kan stichting Groeyers verder denken en doen dan het reguliere aanbod. Joost Korver en Esther Zijl, bestuurders van Groeyers; "Als bestuurders van maatschappelijke kinderopvangorganisaties vinden wij het belangrijk dat elk kind de kans krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. We zijn ervan overtuigd dat we met innovatie en gezamenlijke inzet, bestaande drempels kunnen overbruggen. Samen weet je nu eenmaal meer, kun je meer en bereik je meer. Die kennis en ervaring over kinderen en jongeren bundelen we straks in Groeyers."

Schoolzwemmen op de kaart

Meerwerf Basisschool Dr. Jac. P. Thijsse tekende contract met zwemschool de Dolfijn van Andre Boon. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Meerwerf Basisschool Dr. Jac. P. Thijsse tekende dinsdag 2 juli een contract met zwemschool de Dolfijn van Andre Boon.

'Den Helder is omringd met water'

"We zijn trots en blij omdat wij de allereerste school in Den Helder zijn die schoolzwemmen weer op de kaart zet. In het nieuwe schooljaar starten wij met schoolzwemmen. Het is de bedoeling dat alle kinderen hun zwemdiploma A halen. Dit vinden wij heel belangrijk, omdat Den Helder omringd is met water", aldus een woordvoerder van de basisschool. In een groep van maximaal acht leerlingen geeft Andre Boon in zwemschool de Dolfijn zwemles aan de leerlingen van de Dr. Jac. P. Thijsseschool. Op 9 september wordt de eerste schoolzwemles gegeven.

Sportief en maritiem

"Zwemmen en bewegen vinden wij heel belangrijk omdat Den Helder omringd is door water.

De slogan van de Thijsseschool is 'sportief en maritiem' en daar sluit het schoolzwemmen naadloos op aan. Wij hebben als doel om elke leerling van school te laten gaan met een zwemdiploma."

'We nemen lekker de tijd voor de klant'

Mieke met haar zoon Tommie die- op freelance basis - ook in de woninginrichting werkzaam is als stoffeerder. (Foto: JB/RM)

DEN HELDER - Een goed adres op het gebied van laminaat, vinyl, pvc, karpet, binnen- en buitenzonwering of vitrage? Een adres waar de klant nog koning is en de koffie altijd bruin is? Dat is ongetwijfeld Vista & Star Woonservice aan de Polderweg 92 in Den Helder.

Vista & Star Woonservice biedt maatwerk

En waarom? "Omdat ik ben opgegroeid in de wereld van woninginrichting. Ben nog net niet geboren tussen de rollen vloerbedekking", lacht Mieke Vilt-Starrenburg terwijl ze een nieuwe pot koffie zet in het keukentje van haar gezellige winkel. "Van huis uit hebben we geleerd dat kwaliteit, service en een goede prijs essentieel zijn als je onderscheidend te werk wilt gaan. In de huidige snelle wereld maken wij tijd voor de klanten en bieden wij ze een gedegen advies. Tenslotte beschikken wij over jarenlange ervaring in de branche. Er is enorm veel keus op het gebied van woninginrichting, daarom doen wij zaken met een aantal grote en kleinere merken die net als wij gaan voor goeie kwaliteit tegen een scherpe prijs. Uiteraard is het ook een kwestie van gunnen, dat zit gewoon in de genen." Mieke Vilt-Starrenburg werkt met een eigen atelier waardoor maatwerk kan worden geleverd. "Onze stoffeerders meten alles bij de klant thuis in en zorgen ervoor dat alles tiptop wordt afgeleverd, gelegd en geïnstalleerd. Dát is de kwaliteit die mensen van ons gewend zijn, dus daar wordt niet aan getornd", aldus Mieke. En ondanks het feit dat de winkel van de Helderse onderneemster niet groot is, is 'ie wel gemoedelijk en kan Mieke alle artikelen die ze aan de man brengt aan de klant tonen.

Vista & Star is op do., vr. en zat. open van 10.00 tot 17.00 uur. Zie ook de Facebookpagina.

Gratis concert in Timorpark

Flatland Folks. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Flatland Folks staat zondag 7 juli in de muziektent van het Timorpark. Deze Helderse formatie maakt van elk optreden een feestje!

De band brengt swingende folk, country en rock-'n-roll. Met zang, mondharmonica, banjo, gitaar, mandoline, trekzak en contrabas spelen de muzikanten bekende nummers van hun helden zoals Johnny Cash, Eddie Vedder en Mumford & Sons.

Het gratis concert begint om 14.30 uur en wordt aangeboden door Stichting Openluchtvoorstellingen Den Helder, de Helderse Serviceclubs en Theater de Kampanje.

Met René Shuman & Angel-Eye naar USA

Elvis & More goes USA met René Shuman & Angel-Eye. Ook naar Graceland. (Foto: aangeleverd)

9 dagen € 2.850,- p.p. met bezoek aan Nashville, Memphis, Tupelo en Graceland

Lezers van deze krant kunnen komende 27 september met René Shuman & Angel-Eye naar het hart van Amerika: Nashville, Memphis, Tupelo en het beroemde Graceland.

Zij genoten eerder van de droomreis. (Foto: aangeleverd)

Ga op een onvergetelijke muziekreis naar de bakermat van de blues, rock'n roll en country music, die de wereld betoverde. Treed in de voetsporen van Elvis Presley, Roy Orbison, Johnny Cash en vele anderen.

Uniek lezersarrangement

Inclusief: retourvlucht Amsterdam - Nashville met een overstap in Atlanta, luchthavenbelasting/brandstofheffing, 7 nachten verblijf in twee verschillende 4-sterren hotels met dagelijks ontbijt. Nederlandstalige begeleiding tijdens de reis. Bezoek aan The Sun Studio, het geboortehuis van Elvis Presley in Tupelo, de RCA Studio's in Nashville, Beale Street in Memphis, Graceland, het Johnny Cash Museum en de Country Hall of Fame op Broadway. Het vervoer in Amerika vindt plaats in een luxe touringcar. René Shuman & Angel-Eye en zullen ook nog een exclusief optreden verzorgen, gratis de dvd 'Welcome to Graceland'.

Eenmalig vertrek is vrijdag 27 september 2019.

De prijs is op basis van twee personen.

Informatie en boeken:

www.kras.nl/LR4637 of bel 088-0885886 (lokaal tarief) o.v.v. reisnummer LR4637.

Kom eten, proeven en genieten op het VIStival!

Tiende editie Vistival. (Foto: aangeleverd)

DEN OEVER - Het haventerrein in Den Oever wordt zaterdag 13 juli omgetoverd tot een culinair walhalla waar de visliefhebber warm voor loopt. Lokale chef-koks én kokkerellende vissers laten zien hoe simpel het bereiden van een oer-Hollands visje is, zoals schol, wijting, tong maar ook Hollandse garnalen en langoustines!

Met de kotters als decor is de vissershaven de ideale plaats om de proeverij te organiseren. Zo kan men verschillende rondvaarten maken waaronder met een historische aak, een kijkje nemen op de ZeeVerse Vismarkt of genieten van een zeemanskoor. In de visafslag staat een mooie vis-voeltafel waar een enthousiaste oud-visser bezoekers kennis laat maken met de verschillende vissoorten. Voor de kinderen is er een leuk opdrachtenboekje. Daarnaast is er een leuke interactieve attractie voor de kinderen, een clown en een heuse draaimolen! De gemoedelijke markt bestaat uit circa 80 tot 100 kraampjes die over het gehele haventerrein verspreid staan. Met een lekker drankje erbij van café Tante Pietje kan de dag niet meer stuk! En omdat het dit jaar de tiende keer is, is er livemuziek op het haventerrein! www.vistival.nl

Uitverkoop Renault Clio bij Stokman

(Foto: aangeleverd)

REGIO - De nieuwe Renault Clio is onlangs geïntroduceerd. Dit houdt in dat Stokman het vorig model Clio extra scherp heeft kunnen inkopen bij de Renault-fabrieken. De vorige generatie Renault Clio is hierdoor al beschikbaar vanaf 14.500 euro.

Deze Clio is rijklaar en beschikt uiteraard over airconditioning, audio/bluetooth, een zuinige TCe90-pk benzinemotor en is standaard vijfdeurs. Voor 1700 euro extra is het zeer luxe LIMITED-pakket beschikbaar.

25 voorraadauto's

Bezoek de showrooms van Stokman voor meer informatie of kijk op de website van Stokman voor een persoonlijk inruilvoorstel. In totaal zijn er 25 voorraadauto's in verschillende kleuren en uitvoeringen beschikbaar.

Meer informatie: www.stokman.nl. Adressen: Stokman Hoorn, De Factorij 7 in Zwaag, Stokman Den Helder, Pastoor Koopmanweg 11 en Stokman Alkmaar, Wolvenkoog 4.