Alkmaar op Zondag

10 maart 2019

Alkmaar op Zondag 10 maart 2019


'Het gaat om kwaliteit, veiligheid en plezier'

Veel kinderen doen mee aan de Dijkloop. (Foto: aangeleverd)

KOEDIJK - Voor de vierde achtereenvolgende maal wordt in Koedijk de zogenaamde De Dijkloop georganiseerd: een hardloopwedstrijd voor recreanten over vier afstanden in elke leeftijdscategorie. De loop vindt dit jaar op 7 april plaats. "We gaan beslist niet tornen aan die eerste zondag van april, want tot nu toe hebben we steeds prachtig weer gehad!", roept mede-organisator en Linda Metzelaar (38) enthousiast.

Vierde Dijkloop Koedijk in de startblokken

Vanaf de eerste editie staat de organisatie van de Dijkloop als een huis en daar is het zeskoppige bestuur ook alles aan gelegen. Voorzitter Linda vertelt graag hoe De Dijkloop is ontstaan."Toen ik door mijn neef Frank Smit werd benaderd met de vraag of we in Koedijk geen hardloopwedstrijd konden organiseren, was ik er meteen voor te porren. Ik was toen net zelf aan het hardlopen geslagen waarbij het virus me snel in z'n greep kreeg. Van het een kwam het ander en voor we het wisten was er een loop georganiseerd. ik weet nog goed dat we de eerste loop qua logistiek, overzicht en veiligheid klein wilden houden, maar binnen één avond zat de inschrijving vol met 250 deelnemers. Dat was boven verwachting. Je snapt wel dat die eerste editie superspannend was voor ons." Na drie jaar staat de Dijkloop stevig op de kaart in Koedijk, en kan het zich meten met een evenement als de Gondelvaart.

Lees verder pagina 10.

Beurs

ALKMAAR - In Stichting de Rekere 2.0, Drechterwaard 16 in Alkmaar vindt zondag 17 maart van 10.00 tot 16.00 uur de traditionele voorjaarsbeurs van NVPV Alkmaar voor postzegels, ansichtkaarten en munten plaats. Er zijn ruim 15 standhouders en van 11.00 tot 13.00 uur kunnen bezoekers gratis advies krijgen als men een verzameling van de hand wil doen. Op een aantal kaders exposeert de heer W.Koopman zijn verzameling 'Eerste Wereldoorlog'. De toegang is gratis. Meer info via telefoonnummer 06-14931087.

Jongeren gezocht!

Jongeren gezocht voor locatievoorstellingen. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Ben jij tussen de 14 en 21 jaar oud en lijkt het je leuk om in korte tijd een locatievoorstelling te maken onder leiding van twee professionele theatermakers? Theater Na de Dam is op zoek naar jongeren die geïnteresseerd zijn in de verhalen van WOII en die in staat zijn zelf scènes te maken. Ook dansers en muzikanten kunnen zich inschrijven. Geef je op voor Theater na de Dam Alkmaar!

Voor locatievoorstelling 4 & 5 mei

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Jongerenvoorstellingen vormen een wezenlijk onderdeel van Theater Na de Dam. Jongeren verdiepen zich samen met theatermakers in de geschiedenis van hun wijk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en interviewen ouderen uit de buurt over hun herinneringen.

Het project in Alkmaar bestaat uit twee delen. In het eerste deel spreek je met ouderen die jong waren ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, tijdens een vertelbijeenkomst. Deze gesprekken zijn het uitgangspunt voor de voorstelling. Ook krijg je workshops tijdens de landelijke Theater na de Dam jongerendag op de Theaterschool van Amsterdam en bezoek je een voorstelling rondom dit thema. In het tweede deel wordt van deze verhalen een locatievoorstelling gemaakt, in en rondom de Lindelaan in Alkmaar.

Het project start op zondag 31 maart, daarna zijn er nog negen bijeenkomsten inclusief de voorstellingsdagen. Kijk voor de kosten op de website van Artiance voor meer informatie www.artiance.nl. Artiance, Canadaplein 3, Alkmaar.

Gezocht: verhalen over de Alkmaarse Lindenlaan

Oproep voor vertelbijeenkomst. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Wie weet nog iets te vertellen over het gebied rondom de Alkmaarse Lindenlaan in de tijd van de Tweede Wereldoorlog? Hoe zag de Lindenlaan eruit, wie woonde daar en welke invloed had de oorlog op deze buurt? Wat gebeurde er om de hoek?

Stories rondom en tijdens Tweede Wereldoorlog

Artiance maakt voor Theater Na de Dam een voorstelling gebaseerd op verhalen over de Tweede Wereldoorlog. De regie is in handen van Dorien Haan en Joke Houtkooper. De voorstelling zal spelen op bijzondere plekken in en rondom de Lindenlaan. Het project is onderdeel van Theater na de Dam, een landelijk theaterproject in het kader van de Nationale Dodenherdenking, waarbij door heel het land na de herdenking theatervoorstellingen spelen die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog. www.theaternadedam.nl

Jongeren van Artiance Centrum voor de Kunsten zijn op zoek naar verhalen uit eerste of tweede hand. De jonge acteurs worden uitgedaagd om zich te verhouden tot de lokale geschiedenis van de Lindenlaan van Alkmaar.

Ooggetuigen

Onderdeel van de research zijn gesprekken tussen jongeren en ouderen, die als ooggetuigen kunnen vertellen over hoe het was om jong te zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hiervoor wordt gezocht naar (kinderen van) ouderen die hun herinneringen willen delen met de nieuwe generatie.

Aanmelden

De vertelbijeenkomst is zaterdag 6 april van 13.00 uur tot 14.00 uur in de Sociëteit, Varnebroek 31 te Alkmaar. Aanmelden is mogelijk bij Ria de Ridder via R.deridder@artiance.nl of 06-23188948.

Kabouters in Schoorl

Kabouters op boomstam. (Foto: aangeleverd)

SCHOORL – Ontmoet zondag 17 maart de kabouters van de Schoorlse Duinen. Loop de kabouterroute en doe onderweg speciale opdrachten die passen bij de lente.

Kom je verkleed op bezoek bij de kabouters? Je kunt je eigen kabouter knutselen en ontdekken hoe Pluis het konijn in de duinen leeft. Natuurlijk mag je je eigen broodje bakken boven de vuurkorf.

Voor deze activiteiten kun je een speciale strippenkaart à € 5 downloaden op www.staatsbosbeheer.nl/buitendagschoorl of aan de balie in het centrum. Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer verzorgt elke derde zondag van de maand een Buitendag. Zie ook www.staatsbosbeheer.nl/buitendagschoorl.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, tel. 072-5093352.

Toegang gratis.

Na mijn bezoek aan Infusio eind januari, zou ik thuis beginnen met een nieuw medicijn. Hier reageerde ik, zacht uitgedrukt, nogal heftig op. Binnen een uur was ik weer helemaal terug bij af en was ik letterlijk nergens toe in staat. Alleen mijn hoofd vasthouden. Omdat de pijn en de prikkels ondraaglijk waren. Er werd verteld dat dat na een week zou moeten afzakken. Maar het was niet te doen, na drie dagen móést ik er echt mee stoppen. Omdat opgeven niet in mijn aard zit en omdat -als het wel aanslaat- het medicijn ook veel goeds kan doen, wilde ik het toch nog een keer proberen. Helaas weer hetzelfde verhaal. Dit is drie keer zo gegaan. Inmiddels ben ik dus weer gestopt, maar het lijkt erop alsof mijn lichaam hier een behoorlijke klap van heeft gehad. Wat vóél ik me slecht! Ook zou ik ter ondersteuning verschillende infusen moeten krijgen, maar dat is tot nu toe nog steeds niet te regelen. Frustrerend, want ik heb ze hard nodig. Het voelt alsof ik op een soort kantelpunt ben beland waarbij alles wat ik zou willen zó dichtbij lijkt, maar tegelijkertijd ook zo ver weg. Aan de ene kant is er veel hoop, maar aan de andere kant is dat ook eng. Want ik geloof nu zo dat ik over een tijdje weer echt kan leven, wat als dat niet zo blijkt te zijn? Wanneer die gedachte opkomt, probeer ik hem zo snel mogelijk te laten verdwijnen. Dat is namelijk écht geen optie. Herstel gaat met vallen en opstaan. Het is geen makkelijke strijd. Maar waar een wil is..

www.MagicEveryday.nl

Respijtvrijwilligers

REGIO -Respijtzorg is een project van de Stichting Welzijn Bergen waarbij vrijwilligers bij chronisch zieken of dementerenden op bezoek gaan met als doel ondersteuning te bieden in de thuissituatie zodat de verzorger even iets anders kan gaan doen. Tijd en inzet van vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor de verzorgers van chronisch zieken of dementerenden.

Mensen wiens leven door de zorg voor hun zieke partner of familielid nogal ingrijpend is veranderd waardoor ze er niet meer zo makkelijk iets leuks voor zichzelf kunnen doen. Daarom is Respijtzorg op zoek naar mensen die af en toe willen bijspringen. Een paar uurtjes per week of per veertien dagen over om een buurtgenoot gezelschap te houden of samen een activiteit te doen? Meer info: 072-5095267 of 06-29073575.

AMADEUS komt naar Alkmaar

Amadeus in de Vest Foto: aangeleverd

ALKMAAR - ' Amadeus' komt naar de Nederlandse theaters. Dit muzikale theaterspektakel over één van de grootste componisten uit de geschiedenis, Wolfgang Amadeus Mozart, was al een groot succes op West End in Londen. Vanaf september zal 'Amadeus' in de Nederlandse theaters te zien zijn. De voorstelling van de Theateralliantie / Het Nationale Theater in samenspraak met OPERA2DAY komt 5 en 6 november naar TAQA Theater De Vest.

Kaartverkoop TAQA Theater De Vest gestart

Grootse theaterproductie door Theu Boermans De Nederlandstalige 'Amadeus' wordt geregisseerd door Theu Boermans (die ook verantwoordelijk was voor 'Soldaat van Oranje', met Mark Rietman als de jaloerse Salieri en Sander Plukaard in de rol van de geniale Mozart. 'Amadeus' vertelt het verhaal van Wolfgang Amadeus Mozart.

Grootse indruk

Wanneer hij als jong onconventioneel kunstenaar aan het hof van de keizer verschijnt is hij vastbesloten om een grootse indruk achter te laten. Hofcomponist Antonio Salieri constateert verbijsterd dat de muzikale inspiratie, waar hij zelf zo naar op zoek is door God aan Mozart is geschonken.

Obsessieve jaloezie

Gegrepen door een obsessieve jaloezie gaat Salieri de strijd aan met Mozart, met de muziek en uiteindelijk ook met zijn geloof in God.

Meer informatie en toegangskaarten'Amadeus' van de Theaterallantie / Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY is op 5 en 6 november om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest te zien.Toegangskaarten kosten € 39,50 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa van Theater De Vest (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur, tel 072- 548 99 99).

Sterren kijken

Sterrenhemel (Foto: aangeleverd)

SCHOORL – De Landelijke Sterrenkijkdagen vallen dit jaar op 15, 16, 17 maart. In samenwerking met de Alkmaarse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde 'Metius" verzorgt Buitencentrum Schoorlse Duinen 16 maart een informatieve avond met diverse activiteiten.

Vanaf 19.00 uur zijn er in en nabij het Buitencentrum elk half uur twee lezingen en een demonstratie, in parallelsessies. De laatste demonstratie/lezing begint om 21.00 uur. U kunt ieder half uur naar een nieuwe activiteit. Buiten bij de telescoop kan het koud zijn, warme kleding wordt aangeraden. Deelnemen aan deze bijzondere avond kost € 5,00 incl. koffie of thee. Minimale leeftijd is tien jaar. De activiteiten vinden plaats van 19.00 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl/sterrenkijkavondschoorl.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl.

Profiteer van voordeel bij Stokman

Renault Captur (Foto: aangeleverd)

REGIO - Stokman in Alkmaar, Den Helder en Hoorn viert feest, want het is weer Salon de Promotion. In de periode van donderdag 14 maart tot en met zondag 24 maart 2019 profiteert u van voordeel dat kan oplopen tot wel € 3.300,-.

Kortingen tot wel €3.300,-

"Dit is een zeer goed moment om een nieuwe Renault aan te schaffen", zegt Kees Jansen.

De doorgewinterde salesmanager bij Renault Stokman vervolgt: "Wij bieden nu extra voordeel op alle personenauto's van Renault. Die kortingen kunnen flink oplopen. Wie alvast wil weten hoeveel voordeel we bieden, kan het voordeel alvast berekenen op www.stokman.nl.

Er is altijd een Renault die bij uw leven past

Laat u verrassen door de complete range. Elk model heeft zijn eigen stijl en karakter. Wordt het de Renault CAPTUR, een modieuze SUV waarmee u gemakkelijk door het drukke stadsverkeer manoeuvreert. Wat dacht u van de Renault CLIO of de Renault TWINGO? Elk model heeft zijn eigen stijl en karakter. Dus is er altijd een Renault die bij uw leven past.

Nieuwe KADJAR

En er is meer. Zoals de stoere nieuwe Renault KADJAR. Deze opvallende SUV is volledig vernieuwd en is natuurlijk ook te bewonderen bij Stokman Renault.

Neem een kijkje in de showroom. www.stokman.nl

Hazes en Eversband op Heerhugowaard Live!

Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD – Heerhugowaard muzikaal nog meer op de kaart te zetten. Dat is het doel van de vijf ondernemers die samen de organisatie van Heerhugowaard Live vormen. Dat moet lukken met publiekstrekkers als Andre Hazes en Edwin Eversband. Binnen drie dagen waren al enkele honderden kaarten verkocht. Heerhugowaard Live is vrijdag 27 en zaterdag 28 september en begint beide avonden om 20.00 uur.

Al honderden kaarten verkocht

Het evenement wordt gehouden op het ijsbaanterrein van 't Kruis aan de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard. ''Daar komt een grote festivaltent waar we zeker drieduizend muziekliefhebbers kunnen herbergen,'' zegt de organisatie Heerhugowaard Live. ''We adviseren onze bezoekers het lopend of met de fiets te komen, maar er is ook voldoende ruimte om de auto te parkeren.''

Andre Hazes

Andre Hazes komt vrijdagavond met zijn band naar Heerhugowaard als hoofdact op de eerste editie van Heerhugowaard Live. Organisatie: ''Hazes en zijn band treden anderhalf uur op en daarvoor komen nog veel meer artiesten optreden, zoals Peter Beense, John West, Robbert van der Steenhoven en de bekende dj René Verkerk van Radio 10. Na ons concert geeft Hazes enkele weken later drie concerten in Ahoy.''

Edwin Evers

De bekende radio dj Edwin Evers, die onlangs afscheid nam van Radio 538, komt zaterdag met zijn band naar Heerhugowaard Live.

Edwin Evers Band gespecialiseerd in 70's en 80's

De band is gespecialiseerd in nummers uit de jaren zeventig en tachtig. De band bestaat uit elf muzikanten en zelfs een blazerssectie. Radio 10 dj Dennis Verheugd presenteert en draait op deze avond. De line-up wordt nog aangevuld en de namen van de artiesten worden later bekendgemaakt.

Tickets

De voorverkoop is op 1 maart begonnen. Tickets zijn verkrijgbaar via www.heerhugowaardlive.nl Er zijn twee soorten tickets. De Golden Circle Tickets heeft een eigen ingang naar het vak bij het podium. Verder een eigen bar en toegang naar gratis toilet. ''Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar. En verder de Regular Tickets. De prijzen voor de avond met Andre Hazes: Regular 27.50 euro en Golden Circle Tickets 45 euro. Voor bezoek op de tweede avond aan de Edwin Evers Band kosten de tickets voor Regular 22.50 euro en Golden Circle 37.50 euro. Voor de jassen en tassen zijn er kluisjes.

Wie helpt de meiden van Koedijk?

(Foto: aangeleverd)

KOEDIJK - De meiden van de MO15-1 van SV Koedijk vormen gezamenlijk een heel leuk, gezellig meidenvoetbalteam. Het team speelt, hoofdklasse spelen en staat op de finaledag van het VTT toernooi (NK).

"Wij willen graag met ze allen naar een internationaal toernooi in Hattem", zegt een van de speelsters. "Helaas hoort bij zulke leuke uitjes een flink kostenplaatje. Om iedereen mee te laten gaan voeren wij verschillende acties. Zo verkopen we onder in samenwerking met bloembinderij Jaap Schipper hele mooie bloemen." Afgelopen zondag stonden ze op de rommelmarkt in de Rietschoot. "Vandaag, zondag 10 maart zijn we present in wijkcentrum de Daalder en buurthuis Ambacht. Daarnaast gaan we ook nog de deuren langs met onze bloemen!"

Houd daarom de social mediasite in de gaten om op de hoogte te blijven van deze acties!

Altach is specialist in gietvloeren

(Foto: aangeleverd)

DIRKSHORN - Het familiebedrijf Altach is gespecialiseerd in gietvloeren en woonbeton. Het assortiment is uitgebreid met de tegelcollecties van vtwonen by Douglas & Jones tegels, PIET BOON by Douglas & Jones tegels. Naast deze mooie merken hebben zij in de showroom veel tegels in betonlook, grootformaat tegels, keramisch hout, strakke tegels en prachtige mozaïektegels.

Zag men de naadloze en strakke gietvloer eerst vooral in moderne interieurs, de liefhebber van een klassieke of romantische inrichting weet de vloersystemen nu ook te waarderen. Specialist Altach biedt bedrijven en particulieren de gietvloer en tegelvloer die perfect past bij elk interieur.

De gietvloer kent geen voegen, naden of randen. Dat maakt strak en tijdloos, en daardoor ook hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden. Altach werkt voor (binnenhuis)architecten en interieurdesigners, bedrijven en particulieren die staan op topkwaliteit. Design en hoogwaardige materialen maken elke wand en vloer uniek. Altach biedt een ruime keuze in strakke Univers gietvloeren, betonlook en PANDOMO vloeren en wanden. Zij zijn gespecialiseerd in grootformaat tegels en deze zijn leverbaar in vele grote formaten tot wel drie meter lang. Nieuw bij hen is is dat je via de nieuwe website met de tegelvieuwer de tegels in een ruimte kunt plaatsen om inspiratie op te doen.

Erg populair zijn kleurschakeringen die een basic betoneffect opleveren: een combinatie van lichte en donkere eigentijdse -, en naturel tinten. Altach vloeren zijn slag-, stoot- en slijtvast, en bestand tegen vloeistoffen. Met de genoemde producten is het ook mogelijk om een geheel eigen ontwerp te maken. Altach adviseert klanten graag over vorm en technische aspecten aan Cornelis de Vriesweg 51D in Dirkshorn, tel. 0226-426827. Zie ook: www.altach.nl

WonenPlus voor hulp aan huis

AlKMAAR - Het is een maatschappelijk gegeven dat mensen zich zo lang mogelijk moeten redden in de thuissituatie. Gelukkig kunnen kwetsbare burgers terugvallen op WonenPlus Alkmaar. Deze organisatie helpt ouderen, mensen met een beperking en chronisch zieken bij het zelfstandig wonen. Voor wie het zelf niet meer redt. Of als men het gevoel heeft steeds diezelfde persoon te moeten vragen zoals een goede buur, vriend(in) of de kinderen. Misschien beschikt men wel helemaal niet over een eigen netwerk. Dan is het fijn om de vrijwilligers van WonenPlus Alkmaar in te kunnen schakelen voor allerlei hand- en spandiensten. Kijk ook op www.wonenplus-alkmaar.nl.

Op zoek naar...

REGIO - Het nieuwe projectkoor voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, West-Friesland en de kuststreek heeft inmiddels zo'n 80 aanmeldingen uit de wijde omgeving binnen gekregen waarvan tien tenoren en tien bassen.

Project koor op zoek naar mannen

Voor een zo evenwichtig mogelijke koorbalans kan daar nog een aantal mannen bij. Dus heren, wie in een koor wil zingen, maar zich niet voor vast wil verbinden aan een vereniging is van harte welkom. Mensen die al in een koor zingen zijn van harte welkom om ernaast in dit projectkoor te zingen. Er wordt toegewerkt naar een professionele voorstelling. Repetities vanaf september, concert(en) in het weekend van 14 december.

Kijk voor informatie over het project en aanmeldingen op www.regiovocaal.nl

Rommelmarkt

ALKMAAR - In de wijkwaard Muiderwaard Alkmaar wordt 17 maart weer een gezellige overdekte rommelmarkt gehouden.

De entree is gratis en de rommelmarkt is rolstoel toegankelijk. Gratis parkeren voor de deur op een grote parkeerplaats

Lekker bakkie

Ook is er een gelegenheid om een bakkie koffie of thee te nuttigen Of iets lekkers te eten De markt is weer helemaal volgeboekt en duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Kom allemaal gezellig binnen er is voor elk wat wils

Voorjaars-

Beurs

ALKMAAR - In Stichting de Rekere 2.0, Drechterwaard 16 in Alkmaar vindt zondag 17 maart van 10.00 tot 16.00 uur de traditionele voorjaarsbeurs van NVPV Alkmaar voor postzegels, ansichtkaarten en munten plaats.

Er zijn ruim vijftien standhouders en van 11.00 tot 13.00 uur kunnen bezoekers gratis advies krijgen als men een verzameling van de hand wil doen. Op een aantal kaders exposeert de heer W.Koopman zijn verzameling 'Eerste Wereldoorlog'. De toegang is gratis.

Informatie? Bel 06-14931087.

Klaar voor de start. (Foto: La Luuz fotografie)

Vervolg van voorpagina.

Enthousiast

Naast een gedegen draaiboek beschikt de Dijkloop over een enthousiast bestuur dat naast Linda bestaat uit Frank Smit (vrijwilligers en verkeersveiligheid), Joop Sinke (vergunningen en opstellen veiligheidsplan), Wouter Lak (social media), Denise Bruin Doornenbal (vrijwilligers en fotograaf), en Wim Smit (sponsoring). Linda benadrukt dat de organisatie van een dergelijk sportief evenement niet kan doorgaan zonder vrijwilligers. "Denk bijvoorbeeld aan een veiligheidsplan, vergunningen en het werven van sponsoren. Gelukkig beschikken we over zo'n 60 vrijwilligers die allen hun steentje bijdragen. Een pure noodzaak gezien het feit de Dijkloop een gezonde groei doormaakt. Het tweede jaar deden er 350 lopers mee en het jaar erop 450. Voor de komende Dijkloop verwachten we nog meer deelnemers, waarbij het reëel is - gezien de logistiek - als we tot de 700 inschrijvingen gaan. We zien elk jaar dezelfde gezichten aan de start verschijnen en dat zie ik als een soort garantie van de kwaliteit waar we voor staan."

Afstanden

Voor de jeugd zijn er twee afstanden. Een kidsrun van 600 meter voor 4 tot 8 jaar en een kidsrun van 1,5 kilometer voor 9 tot 12 jaar. Linda: "Bij de kidsruns staat meedoen voorop. Zo krijgen de deelnemertjes allemaal een leuke verrassing. Bij alle afstanden wordt gebruik gemaakt van professionele tijdsregistratie."

'Het is een pràchtig parcours'

Het parcours voor de twee kidsruns én de 5 kilometer voor volwassenen wordt uitgezet in Koedijk en voor de kwart marathon wordt uitgeweken naar recreatiegebied Geestmerambacht om weer terug te keren in Koedijk. "Het is een prachtig parcours over de dijk, door polder en natuurgebieden en met de start en finish in de gezellige dorpskern."

Imposant stadion

Voor Linda zelf is het hardlopen uitgegroeid tot 'iets meer dan recreatief'. Ze glundert als ze zegt: "Ik ben er zo'n vier jaar geleden aan begonnen en in oktober van het afgelopen jaar liep ik mijn eerste marathon in Amsterdam. Eén van de mooiste ervaringen in mijn leven was het finishen in het Olympisch Stadion. Bovendien liep ik een geweldige tijd wat mij op de lijst van Runnersworld op de 58e plek bij de dames bracht. Hoe gaaf is dat?", zegt Linda die al veel halve marathons in de benen heeft zitten. "Het gaat me niet zozeer om een podiumplek als wel om een snelle tijd neer te zetten. Die wil ik constant verbeteren." Voor dat doel loopt ze zo'n 50 à 60 kilometer per week. "Ik wil de marathon onder de drie uur lopen en ja, als ik er dan ooit aan eentje in Berlijn of New York mee kan doen, zou dat helemaal te gek zijn natuurlijk!"

Opzwepen

Met de 'eigen' Dijkloop loopt Linda niet mee. "Je kunt je focus niet op twee dingen tegelijk richten Ik wil een helikopterview op het evenement kunnen houden. Bovendien vind ik het veel te leuk om elke keer al die kinderen aan de start te zien staan. Frank kan ze als geen ander opzwepen van tevoren. We richten onze pijlen echt op de kinderen, om ze lekker in beweging te krijgen. Mijn eigen kinderen Anna (9) en Tygo (8) lopen ook mee. Ondanks dat ze er niet zo van zijn. Maar ik geef ze gewoon op, haha! Uiteindelijk vinden ze het hartstikke leuk, want alles verloopt altijd in een uitstekende sfeer. Dankzij de sponsors is er brood, fruit, water, zijn er medailles en zijn er zelfs een huisarts en fysiotherapeuten aanwezig. Het gaat tenslotte om kwaliteit, veiligheid en plezier. Voor iedereen is het feest, zowel voor de deelnemers aan de start als de ouders en opa's en oma's langs de route!"

Opgave

De eerste loop start 7 april om 11.00 uur. Voor meer informatie en opgave voor deze leuke loop zie: www.koedijkloop.nl

Crescendo in concert voor Alkmaar

Urker Visserskoor (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Het christelijk Urker visserskoor 'Crescendo' onder leiding van Louwe Kramer met organist Pieter Heykoop treedt zaterdag 13 april vanaf 19.30 uur op in de Kapelkerk aan de Laat in Alkmaar. Kerk open om 19.00 uur.

Als grootste mannenkoor van Urk neemt het Christelijk Urker Visserskoor een bijzondere plaats in de Nederlandse koormuziek in. Crescendo heeft een bijzonder karakteristieke uitstraling van kracht en bezieling. Tevens is Crescendo een koor met een officiële Koninklijke erkenning. Het geheim van Crescendo ligt in het feit dat men met bezieling zingt. En de combinatie van muziek, tekst en voordracht.

Projecten

Naast de normale concerten treedt Crescendo regelmatig op ten bate van projecten, zoals deze keer in de Kapelkerk te Alkmaar, georganiseerd door 'Bij de Bron', het open huis voor de wijk, Willem Buytewechstraat 2. Crescendo zingt bewerkingen van Psalmen, geestelijke- en vaderlandse liederen.

Entree volwassen: € 5,=, kinderen tot en met 12 jaar gratis. Parkeren in parkeergarages in het centrum, bijvoorbeeld Parkeergarage Schelphoek, of de Singelgarage op vijf minuten lopen van de kerk.www.bijdebronalkmaar.nl, www.urkervisserskoor.nl

ROC TOP: persoonlijk mbo-onderwijs

ROC TOP: persoonlijk mbo-onderwijs. (Foto: Matthijs van Roon)

REGIO - Onderwijs op maat en een goede begeleiding van studenten: dat is het mbo-onderwijs van ROC TOP in een notendop. Want alles wat je aandacht geeft, groeit. ROC TOP gelooft in kleinschalig, gepersonaliseerd en praktijkgericht onderwijs in co-creatie met het lokale bedrijfsleven. Deze vorm van onderwijs biedt elke student het beste perspectief om zijn of haar vaardigheden te ontwikkelen voor de arbeidsmarkt van de toekomst. Op de vier centraal gelegen campussen in Amsterdam volgen studenten uitdagend mbo-onderwijs op alle niveaus. Hiermee draagt ROC TOP bij aan de kracht en vitaliteit van de grootstedelijke Amsterdamse economie en samenleving.

Vier campussen in Amsterdam

"Bij ROC TOP besteden we veel aandacht aan studie-, loopbaan- en stagebegeleiding. Waar kunnen we studenten helpen? Zijn er dingen die we kunnen aanpassen om de studie soepeler te laten verlopen? Ook studenten die nog meer uitdaging willen of sneller hun studie kunnen afronden, zijn bij TOP goed op hun plek. Wij houden onze campussen bewust klein, waardoor studenten gekend én herkend worden. Kiezen voor ROC TOP is een bewuste keuze. De komende jaren blijft ROC TOP investeren in het vernieuwen van haar onderwijs. Studenten gaan daarbij een modulair onderwijsprogramma volgen, dat aansluit bij hun individuele behoefte en leefwereld en worden voortdurend uitgedaagd. Zodat studenten niet alleen hun diploma halen, maar zich ook ontwikkelen als mens en wereldburger."

Dinsdag 12 maart is er een open huis op alle ROC TOP campussen in Amsterdam. Dan kan de toekomstige mbo-student zelf ontdekken welke opleiding het beste bij hem of haar past. Voor meer informatie: www.roctop.nl/open-huis.

Open dag bij UwVerandaSpecialist

OBDAM - UwVerandaSpecialist is sinds de oprichting in 2010 uitgegroeid tot een ware professional op het gebied van veranda's, overkappingen en buitenverblijven.

Onlangs is het bedrijf verhuisd naar een grotere locatie aan de Braken 37 in Obdam. Eigenaar Ferry Dekker: "Na maanden van keihard werken is het zaterdag 16 maart eindelijk zover. De nieuwe locatie van UwVerandaSpecialist is gereed en dat laten we u graag zien tijdens de open dag." Van 11.00 tot 16.00 uur bent u welkom om de werkplaats, verandatuin en showroom te bezichtigen. Neem al uw tuinvragen mee en maak onder het genot van een hapje en een drankje kennis met onze medewerkers en partners. Bezoek stands met tuingerelateerde toepassingen, doe mee met een wedstrijdje boomzagen of spijkerslaan en maak kans op een Douglas houten tuintafel en toegangskaarten voor de Tuinfair Midwoud. Voor kinderen is er een workshop vogelhuisje of knijperbakje maken en er is een springkussen. 16 maart verhinderd? De verandatuin is elke zaterdag geopend van 09.30 tot 16.00 uur.

Workshops 'Goed voorbereid'

BERGEN - Het Rode Kruis organiseert samen met Stichting Welzijn Bergen, op donderdag 14 maart een interessante, gezellige informatieve middag/workshop in ontmoetingscentrum T&O, Kogendijk 42 A in Bergen. Het betreffen de workshops 'Goed Voorbereid' Brand, Val- en inbraak preventie en 'Hoe zorg je voor jezelf en voor een ander als je mantelzorger bent'. De workshop wordt van 14.00 tot 16.00 uur gehouden. Entree en consumpties zijn gratis. Inschrijven van tevoren is wel noodzakelijk.

Aanmelden via Stichting Welzijn Bergen telefoon: 072-5821450. Voor meer activiteiten zie website www.welzijnbergen.nl

Kijkje in de Zorg bij De Raatstede

Hanneke Limmen. (Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD- De Pieter Raat Stichting organiseert dinsdag 12 maart van 16.00 tot 18.00 uur een 'Kijkje in de Zorg' in De Raatstede voor iedereen die nieuwsgierig is naar werken en/of leren in de ouderenzorg.

Met woonzorglocaties De Raatstede en Hugo-Waard, een professionele thuiszorgorganisatie, prikkelende welzijnsactiviteiten en twee restaurants, heeft De Pieter Raat Stichting senioren en werknemers veel te bieden. ,,Onze senioren zijn niet van gisteren, dat maakt werken met hen heel uitdagend. We hebben leuke vacatures met toekomst: van vakantiemedewerkers tot verzorgenden en een wijkverpleegkundige, die met mij de thuiszorgteams gaat aansturen'', vertelt wijkverpleegkundige Hanneke Limmen enthousiast. ,,Dit is echt een wereldbaan.''

Spil

Als wijkverpleegkundige is ze de spil in de wijk en is het onder meer haar taak om de intake te verzorgen en de zorg op te starten. Hanneke: ,,Ik ga in gesprek met cliënten en naasten over wat ze nodig hebben. Dan kijk ik wat er mogelijk is en organiseer ik de zorg zo dat cliënten prettig zelfstandig kunnen wonen. Dat vraagt zeker om creativiteit. Meedenken, signaleren, observeren en tegelijkertijd het overzicht behouden. De verbinding aangaan met onze cliënten, hun naasten en ketenpartners. Communiceren, sparren, coördineren en het coachen van collega's. Superleuk en uitdagend. Ja, we zoeken aanpakkers met energie. Het is waardevol, mooi en dankbaar werk. Daar doe ik het elke dag weer voor.''

Saunabon

Meer weten? Kijk op www.dprs.nl/vacatures. Bezoekers van Kijkje in de Zorg maken kans op een saunacadeaubon!

Open dag bij Centrum Oosterwal

Kom langs bij Centrum Oosterwal. (Foto: PR)

ALKMAAR - Zaterdag 16 maart is het de landelijke open dag van de zorg. De specialisten van Centrum Oosterwal openen hun deur voor het publiek. Van 10.00 tot 13.00 uur is Centrum Oosterwal in Alkmaar geopend.

Artsen, huidtherapeuten en verpleegkundigen geven verschillende demonstraties en presentaties (plastische chirurgie 10.30 uur, huidkanker 11.15 uur en cosmetische behandelingen 12.00 uur). Zo hoort en ziet u alles over spataderen, huidkanker en andere huidaandoeningen. Wilt u zelf eens hechten? Kom langs om het te proberen. Ook is het mogelijk om o.a. uw bloedsuiker en bloeddruk te laten meten.

U kunt live meekijken bij een CoolSculpting behandeling, waarbij vetcellen door koeling afgebroken worden. Ook kunt u vragen stellen aan een van onze tijdelijke injectables specialist en haar modellen en zien hoe zij een behandeling doet met tijdelijke injectables. Daarnaast kunt u een persoonlijke huidanalyse van uw gezicht laten maken met de huidscan waarbij uw huidconditie in beeld wordt gebracht en UV-zonschade zichtbaar wordt. Tevens kunt u meer informatie krijgen over de verschillende cosmetische behandelingen bij Centrum Oosterwal waaronder de huidverjongende behandeling Forever Young BBL of een miniconsult laten doen bij de plastisch chirurg.

Kom een kijkje nemen zaterdag 16 maart op de Comeniusstraat 3 in Alkmaar. Kijk voor de open dag op www.centrum-oosterwal.nl

Van Rein Instituut 25 jaar

(Foto: aangeleverd

REGIO - Een veelgestelde vraag door nieuwe patiënten bij het Van Rein Instituut is: 'wat doet een osteopaat nu precies?' Het antwoord is simpel: 'Osteopaten kijken naar de mens als geheel! Het is een persoon met een klacht die zich bij ons meldt en niet een klacht met een persoon. De osteopaat maakt gebruik van het zelfgenezende en zelfregulerende vermogen van het lichaam.'

'Onze osteopaten maken los wat los moet zitten!'

De osteopaten bij het Van Rein Instituut scholen zich jaarlijks bij om zodoende altijd op de hoogte te zijn van de meest up-to-date behandelwijzen. Het Van Rein Instituut bestaat uit meer dan alleen osteopaten. Onder het dak van de locaties Alkmaar en Tuitjenhorn wordt samengewerkt met psychologen, hypnotherapeuten, podologen, coaches en een Care for Women therapeute. Een groot voordeel zijn de korte lijnen binnen het Van Rein Instituut waardoor snel en adequate behandelplannen kunnen worden opgesteld om de patiënt zo snel mogelijk klachtenvrij te krijgen.

Klachten die veel in de praktijk voorkomen zijn pijnklachten, voetklachten, rug-, nek-, schouderklachten, migraines en andere hoofdpijnen, RSI, whiplash klachten, burn-out, dystrofie of reumatische aandoeningen.

Gespecialiseerd

Daarnaast zijn de osteopaten van het Van Rein Instituut gespecialiseerd in het behandelen van baby's en kinderen. Baby's met darmkrampen, reflux en/of voorkeurshoudingen worden veel behandeld in de praktijk. Maar ook kinderen met terugkerende holteontstekingen, buikpijn, ADHD, ADD, dyslexie, dyscalculie, leer-, concentratie- en slaapproblemen.

De meeste behandelingen bij het Van Rein Instituut worden grotendeels vergoed door uw verzekering, zeker als er een aanvullende verzekering is afgesloten. Het Van Rein Instituut denkt met u mee en is van maandag tot en met vrijdag geopend van 07u00 tot 19u00 en zaterdag van 07u00 tot 15u00. Dus ook buiten de reguliere werktijden! Voor meer informatie bezoek de website! www.vanreininstituut.nl. Afspraken maken kan telefonisch.

Van Rein Instituut Alkmaar, Dr. Schaepmankade 1 / 1814 RA. T: 072 - 515 54 54. E: info@vanreininstituut.nl. Van Rein Instituut Tuitjenhorn, Dorpsstraat 33 / 1747 HA. T: 0226 - 39 21 21. E: tuitjenhorn@vanreininstituut.nl

                                                                        

Lincherie Santpoort

Lengerique bortprotheses v.l.n.r. Debby, Susan, Gina. (Foto: aangeleverd)

SANTPOORT - Vrouwen uit de regio kunnen bij Lengerique, onderdeel van Lincherie Santpoort, lingerie en badmode specialist in de Hoofdstraat in Santpoort-Noord terecht voor het aanmeten van borstprotheses. Eigenaar Debby Thijssen: ,,Met deze nieuwe service willen wij onze klanten in een vertrouwde en smaakvolle omgeving van dienst zijn."

Nu ook voor borstprotheses

Volgens Debby Thijssen zijn er in de omgeving weinig mogelijkheden om borstprotheses in een vertrouwde en smaakvolle omgeving te laten aanmeten. ,,Dames hebben al een gevoelig verleden achter de rug. Ik krijg veel reacties van bestaande klanten dat ze het niet prettig vinden om protheses in een winkel te moeten laten aanmeten, waar hoofdzakelijk allerlei protheses en medische hulpmiddelen te koop zijn.'' Met het aanbieden van deze nieuwe service gaat een lang gekoesterde wens in vervulling van Debby, Susan en Gina.

Ervaring

Zowel Susan, werkzaam geweest bij Jolie, als Gina, werkzaam geweest bij Lingerieland in Schalkwijk, hebben al jaren ervaring in het aanmeten van borstprotheses. De kennis, ervaring én benodigde SEMH-certificaten zijn in huis om borstprotheses te mogen aanmeten.

Gina: ,,Wij hebben een speciaal ingerichte, sfeervolle en af te sluiten kamer achterin onze winkel gecreëerd, waarin de vrouwen ongestoord alle vragen kunnen stellen en kunnen passen. Wij beschikken over diversiteit in merken, soorten en maten protheses, die ze in deze veilige huiskameromgeving kunnen passen. De grote voorraad en korte levertijden zorgen ervoor dat de dames niet te lang hoeven te wachten om weer vol zelfvertrouwen het leven in te gaan."

Betrokkenheid

Debby luistert en kijkt trots naar Gina en Susan. Ze is onder de indruk van hun betrokkenheid. ,,Met deze dames verwacht ik dat we aan een grote vraag uit de regio kunnen voldoen.''


Vanaf heden is het mogelijk om borstprotheses aan te meten en aan te schaffen in een speciaal daartoe ingerichte af te sluiten kamer bij Lincherie in de Hoofdstraat in Santpoort. Aanmeten is mogelijk op afspraak van dinsdag tot en met zaterdag. Informeer gerust naar de mogelijkheden. Lengerique borstprothees.

Voor aanvullende vragen kunnen belangstellenden langskomen in de winkel of bellen met Susan, Gina of Debby, 023-5375822 of een mail sturen naar info@lengerique.nl. Zie ook: www.lengerique.nl.

DA Drogisterij Veul heeft iets nieuws!

ALKMAAR - De komende weken staan geheel in het teken van uw gezondheid bij Drogisterij Veul, want er worden meerdere activiteiten georganiseerd. Dinsdag 19 maart en vrijdag 22 maart de cholesterol check en woensdagavond 20 maart een informatieavond over gezondheid.

Kom voor de cholesterol check naar DA!

Iedereen heeft cholesterol nodig. Maar een hoog cholesterol is een risico voor hart- en vaatziekten. De DA-drogist geeft daarom de mogelijkheid om het cholesterol te checken. U ontdekt binnen enkele minuten of uw cholesterolniveau in orde is. Een zorg minder als het goed is. En heeft uw cholesterol aandacht nodig, dan is het belangrijk om dat te weten! Op basis van de meting krijg u een persoonlijk leefstijladvies over eventuele vervolgacties. Met aanpassingen in uw voeding, meer bewegen en stoppen met roken kunt u namelijk stappen maken en het risico op hart- en vaatziekten verlagen. Onze medewerksters ondersteunen u daar graag bij.

Bij DA Drogisterij Veul, Europaboulevard 160-164 in Alkmaar kan iedereen dinsdag 19 maart checken hoe het met uw cholesterol zit. Van 9.00 uur tot 17.00 uur is dit mogelijk op afspraak (072-5619523). Voor vrijdag 22 maart kunt u bij ons filiaal op de Laat een afspraak maken (Laat 193 in Alkmaar 072-5120939). De kosten bedragen € 5,- en u ontvangt een kortingsbon nadat u de test gedaan heeft.

Informatieavond over gezondheid bij Drogisterij Veul Alkmaar

Woensdagavond 20 maart komt natuurgeneeskundig therapeut/orthomoleculair specialist Ruud Meulenbroek bij Drogisterij Veul op de Europaboulevard 160-164 in Alkmaar een informatieavond houden over gezondheid.
Op deze leerzame avond wordt ingegaan op heel veel gezondheidsonderwerpen. De heer Meulenbroek gaat het hebben over onder andere cholesterol, bloeddruk, vitamines, diabetes. Hoe schadelijk zijn suikers nu eigenlijk en wat dragen de vitamines C en D bijvoorbeeld bij aan uw gezondheid. Ook krijgt u de mogelijkheid om meer te weten te komen over wat u zelf kunt doen om bepaalde klachten te verhelpen of om uw gezondheid te verbeteren. Heeft u vragen aan hem hierover, dan krijgt u ook de gelegenheid om ze te stellen!
Voor deze avond kunt u zich opgeven in de winkel of door te bellen naar 072-5619523. Start om 19.00 uur en de kosten bedragen € 5,-. U krijgt hiervoor een kopje koffie/thee, een hele leerzame avond en een drankje na afloop. Graag tot ziens bij Drogisterij Parfumerie Veul!

Klaar mee, loop mee

Lekker wandelen in de natuur. (Foto: aangeleverd<0

ALKMAAR - Wandelclub klaar mee Loop mee wandelt vijf keer in de week. Vanuit de Alkenhorst (Hoefplan) de Rietschoot (Koedijk) en de mare Nostrum (de Mare).

Speciaal voor starters is er een groep op maandag morgen 9.30 uur en woensdag morgen 9.30 uur. Kleine ronde met pauzes en oefeningen. Speciaal voor de gevorderde wandelaar organiseert Niels zaterdag 6 april een lange wandeling richting Bergen. 10.00 uur Alkenhorst 23-25 km. Er is voor ieder wat wils en iedereen is welkom. Geen abonnement 1,50 per wandeling. Dus kom mee en kijk voor het actuele wandelschema op www.klaar-mee-loop-mee.nl

Nieuwe trainingen Mindfulness

De bodyscan tijdens mindfulness. (Foto: aangeleverd)

ZUID-SCHARWOUDE - In het nieuwe centrum 'Rode Steen' in Zuid-Scharwoude starten dinsdagavond 9 en vrijdagmiddag 12 april nieuwe trainingen Mindfulness. Vooraf is er een gratis kennismakingsgesprek, zodat alle vragen kunnen worden gesteld. Bel met Tina Brouwer 06 28 92 56 65 of vul het formulier in op de website, www.mindfulenmeer.nl

"Leer los te komen van je dagelijkse stress", zegt Tina Brouwer. "Waarom zou je Mindfulness willen trainen? Leven zonder druk bestaat niet. Soms ervaar je gezonde stress om een klus te klaren. Maar vaker is het ongezond: een te hoge werkdruk, steeds meer hooi op je vork nemen. Geen tijd over hebben, geen rust ervaren. Het leven lijkt meer op maar stug doorgaan."

To-do lijstjes

"Je bent voortdurend bezig je to-do lijstjes af te werken. Gelukkig kun je leren om met deze druk om te gaan en je leven weer aangenamer te maken. Je gaat ervaren dat je je veerkrachtiger en minder opgejaagd voelt. Je hele leven komt meer in balans." De aandachttraining is een praktische training van acht sessies. In elke sessie wordt geoefend in aandacht, concentratie, bewust bewegen en meditatie.

Huidige moment

"Als je optimaal wilt profiteren van de effecten van Mindfulness, zorg dan dat je tijdens de training elke dag tijd kunt inruimen voor het doen van de oefeningen. Wat leer je in de training: vaker en langer bewust in het huidige moment zijn. Je traint jezelf bewust te zijn van je lichaam, je gevoelens en je gedachten. Daar kijk je met vriendelijkheid en aandacht naar. Je krijgt inzicht in je automatische patronen en kunt deze doorbreken. Je ervaart meer rust en overzicht. Je ontdekt eindelijk waar je 'uitknop' zit."

Ontspanning

Wat kan de training nog meer opleveren? "Goede concentratie en effectiever kunnen werken. Ontspanning en beter kunnen slapen. Beter om kunnen gaan met negatieve gedachten, angst, pijn, verdriet en boosheid. Je bent meer in evenwicht. Dan ontdek je dat het leven niet moeilijk en ingewikkeld is, maar een uitdaging! Dat elke dag een verrassing is, die het waard is om geleefd te worden."

Surfen

'Je kunt de golven niet bedwingen, maar je kunt wel leren surfen.'

Chiropractie? Maar ik mankeer toch niets!

Chiropractie is een uitstekende manier om goed voor je lichaam en geest te zorgen. (Foto: aangeleverd)

REGIO - 25% van de Nederlanders gaan regelmatig naar de chiropractor, een gezondheidszorg zonder medicijnen of operaties.

Zelf herstellend vermogen

Chiropractie is vooral bekend als bewezen methode tegen een groot aantal pijnklachten. Echter is het ook zo dat chiropractie voorkomt dat je weer klachten krijgt. Als de communicatie tussen lichaam en hersenen niet optimaal is door blokkades in de wervelkolom, kan het zelf herstellend vermogen van het lichaam verminderen. Hierdoor kunnen allerlei klachten als hoofd-, nek- en rugpijn ontstaan.

Uitstekende manier

Chiropractie is een uitstekende manier om goed voor je lichaam en geest te zorgen. Het ondersteunt het zelf herstellend vermogen en het immuunsysteem. De blokkades in je wervelkolom en zenuwstelsel worden opgespoord en met zachte handmatige correcties verwijderd.

Optimaal

Hierdoor kan het zenuwstelsel weer optimaal gaan functioneren. En als het zenuwstelsel optimaal functioneert, functioneer jij ook beter en voel je je vitaler.

Routinecontrole

"Gezondheid voor mij is heel belangrijk. Zelf heb ik twee keer kanker gehad. De eerste keer 2009 heb ik de 'normale' route gevolgd: geopereerd en chemotherapie. De tweede keer, in 2011 tijdens, werd er tijdens een routinecontrole een nieuwe tumor van 5cm ontdekt. Ik heb toen besloten om de natuurlijke weg te gaan volgen. De tumor, van uiteindelijk 10 cm, was eind vorig jaar bijna niet meer te vinden. Dit alles heb ik bereikt door heel goed naar mijn lichaam en geest te luisteren en te zorgen dat alles optimaal functioneert ondersteunt door wekelijkse chiropractie bezoek", aldus Joop Stringer.

Gratis Nek-Rug-Check

Jij wilt toch ook optimaal functioneren en pijnvrij leven? Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis Nek-Rug-Check. Kijk op onze website www.stringerchiropractie.nl of bel 085-8770165.

Herdenking bij Associatie Alkmaar

Herdenking bij Associatie Alkmaar. (Foto: Suzanne Overgaag. Associatie Uitvaartverzorging)

ALKMAAR - Associatie Uitvaartverzorging organiseert 22 maart een herdenkingsbijeenkomst in het uitvaartcentrum aan de Edisonweg 15 in Alkmaar.

Deze avond is bedoeld om herinneringen op te halen aan dierbaren die er niet meer zijn. Iemand aan wie vaak wordt terug gedacht terugdenkt, en van wie het fijn is als zijn of haar naam weer eens genoemd wordt.

Samen stilstaan betekent een stap vooruit

Herdenken houdt de herinnering levend. Herinneringen die hopelijk steun en troost bieden bij het gemis van een dierbare. Associatie Alkmaar wil samen met de nabestaande(n) die herinnering ophalen. Samen stilstaan kan een hele stap vooruit betekenen. Een moment van bewust herinneren kan kracht geven om het leven, dat ondanks verdriet en gemis verder gaat, nieuwe vorm en inhoud te geven.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit: 18.30 uur:inloop. 18.45 uur: een moment van overdenking met muziek en zang. 19.15 uur: napraten onder het genot van een kopje koffie of thee. Aansluitend diverse activiteiten in het uitvaartcentrum. 20.00 uur: afsluiting van de bijeenkomst. Een ieder is van harte welkom.

Aanmelden

De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht. Dat kan via de website: www.associatieuitvaart.nl/herdenking-alkmaar of telefonisch via 072-5204700.

                

Voordeel bij Schipper Kozijnen

Moeder en zoon bij schuifpui. (Foto: aangeleverd)

OPMEER - Voor Schipper is 2019 een bijzonder jaar: een vijftigjarig bestaan, een nieuwe website en een geheel vernieuwde huisstijl. Het vertrouwde Schipper Kozijnen logo met de kubus is daarbij opgefrist. Het jubileumjaar wordt vijftig dagen gevierd met een feestelijke jubileumaanbieding. Klanten ontvangen maar liefst 19,69% korting op de nieuwe kozijnen. Deze actie loopt nog tot 29 maart!

Elk kozijn, elke dakkapel, elke schuifpui, elke deur die de Schipper-fabriek verlaat, is duurzaam, onderhoudsarm en van de hoogste kwaliteit. Maar vooral: met liefde gemaakt. Het Noord-Hollandse familiebedrijf realiseert zich goed dat het renoveren van een woning een ingrijpende gebeurtenis is. Daarbij zien de medewerkers het als hun taak om dit traject zorgeloos te laten verlopen en het wooncomfort van de klanten te vergroten.

De nieuwe website informeert, maar inspireert vooral met mooie sfeerfoto's en voorbeelden. Daarbij helpt de site bezoekers te achterhalen welke oplossingen het beste bij hun wensen passen en komen zo tot de beste keuze. Kijk op www.schipperkozijnen.nl

Wie meer informatie over de producten wil, bezoekt één van de showrooms. Hier zien klanten kunststof en aluminium kozijnen, buitendeuren, schuifpuien en dakkapellen op ware grootte. De producten van Schipper Kozijnen worden gemaakt in de eigen fabriek in Opmeer en het bedrijf beschikt over een montageafdeling en onderhoud en reparatiedienst. Voor de productie van schuifpuien en dakkapellen werkt de ondernemer al meer dan tien jaar samen met De Verbinding BV. Daar maken dove en slechthorende werknemers producten van hoge kwaliteit.

Maak kennis met ODC De Vijfhoek

Vrienden van ODC De Vijfhoek. (Foto: MARTIN J BOWRA)

HEILOO - ODC De Vijfhoek van heeft dinsdag 12 maart 10.30 uur tot 14.30 uur de deuren wagenwijd open staan. ODC de Vijfhoek in Heiloo biedt plek, zorg, activiteiten en ontwikkeling aan kinderen van 0 tot 18 jaar met een verstandelijke en/of meervoudige beperking uit de hele regio Alkmaar.

Welke kinderen gaan naar De Vijfhoek?

De beperkingen van de kinderen van De Vijfhoek zijn verschillend. Er zijn kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een motorische beperking, een zintuiglijke beperking, een communicatieve beperking of een contactstoornis. Ook komen kinderen naar De Vijfhoek die naast hun handicap om andere vormen van begeleiding vragen. Bijvoorbeeld kinderen met epilepsie, eet- en drinkproblemen, medische problemen of gedragsstoornissen. Zij worden begeleid door een team van begeleiders en een teamleider. Specialisten die verbonden zijn aan De Vijfhoek, zijn: orthopedagoog, muziekpedagoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en teamarts.

Ontwikkelen in een veilige en plezierige omgeving.

Bij De Vijfhoek is een kind met een handicap in de eerste plaats een kind. Een kind met mogelijkheden en beperkingen. Met respect en aandacht creëren de medewerkers van De Vijfhoek voor elk kind een veilige en plezierige omgeving. In deze ambiance stelt De Vijfhoek voor ieder kind een begeleidingsplan op waarin de ontwikkeling van het kind centraal staat. Dit plan is de leidraad voor de begeleiding. Het wordt in overleg met de ouders van het kind opgesteld en jaarlijks geëvalueerd en zo nodig bijgesteld. De begeleiding is gebaseerd op vier uitgangspunten: begrijpen en begrepen worden, de ontwikkeling stimuleren, de omgeving aanpassen en de zelfstandigheid vergroten.

Wees welkom bij De Vijfhoek

Voor ouders/verzorgers/zorgverleners is deze 'open' dag goede mogelijkheid om eens een kijkje te nemen in de groepen van het orthopedagogisch dagcentrum en de verschillende activiteiten mee te maken. Een ieder is harte welkom, de koffie en thee staan klaar!

Het Vierkant 22 Heiloo Info: Angelique Besseling (teamleider ODC De Vijfhoek): abesseling@dewaerden.nl Zie www.vriendenvandevijfhoek.nl

Mammoet heeft alles voor de klant

Mammoet. (Foto: Rodi Media )

ZWAAGDIJK-OOST - Bij Mammoet Woongigant in Zwaagdijk vind je alles voor de complete inrichting van je woonkamer en slaapkamer. Vloeren, kasten, banken, bedden, karpetten, schilderijen, spiegels, kapstokken, sfeerhaarden, raamdecoratie en beddengoed, bij Mammoet Woongigant vind je alles onder één dak. Mede-eigenaresse Suzan Entius (34): "We doen het met zijn allen!"

In Winkelhart Klaverweide van Zwaagdijk-Oost vind je een even verrassende als gigantische woonwinkel. Mammoet Woongigant biedt klanten 8.500 vierkante meter woonplezier. Ze hebben een enorm groot assortiment aan woonartikelen in allerlei stijlen. Vijfendertig jaar geleden is het familiebedrijf gestart als verkoper van tuinmeubelen. Nu is de onderneming uitgegroeid tot een totaal-woninginrichter. "We hebben alles in eigen hand," vertelt Suzan trots. "We hebben eigen monteurs in dienst. De totale ontzorging van het inmeten tot aan de montage; dat regelen we allemaal zelf. Dit betekent korte lijnen en zoveel mogelijk duidelijkheid naar de klant toe. We zijn betrouwbaar en leveren degelijk werk. We zijn een nuchter, no nonsense bedrijf. Bij ons geldt de slogan: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg." De service bij Mammoet Woongigant is ook prima in orde. Suzan en haar team proberen altijd alles in alle redelijkheid te laten verlopen, ook als er onverhoopt klachten zijn. "Dan zijn we er ook voor de klant en lossen we de geschillen netjes op," aldus Suzan.

Stijlen

Mammoet biedt interieurartikelen voor ieders smaak. Suzan is heel enthousiast over de industriële look die nog steeds ontzettend veel populariteit geniet op dit moment. "Dat loopt heel goed en ik heb het gevoel dat de mensen daar nog lang niet op uitgekeken zijn. De trend in tuinmeubelen is aluminium en vlechtwerk. We hebben 250 sets op voorraad die direct leverbaar zijn." Bij de bedden is het merk Morgana het speerpunt voor een gezonde nachtrust. Mammoet heeft een testcocon opgesteld die het zogenaamde lichaams-DNA meet aan de hand van allerlei drukpunten. "Op basis van die testuitslag geven wij dan een advies voor matrassen, bedbodems en bedtextiel. Veel mensen met gezondheidsklachten komen bij ons. Wij kunnen hen met deze methode erg goed helpen. Daarbij krijgen onze klanten een omruilgarantie." Mammoet heeft altijd allerlei artikelen in de aanbieding. Die zijn binnenkort goed te zien op de vernieuwde website. "Die hebben we gemoderniseerd en in een eigentijds jasje gestoken. Een bezoek aan onze winkel is echter de beste manier om kennis te maken met ons assortiment. We hebben gratis parkeerplaatsen voor de deur."

Mammoet Woongigant, Zwaagdijk 227, Zwaagdijk-Oost, 0228-584796, info@mammoetmeubel.nl, www.mammoetwoongigant.nl.