Purmerend op Zondag

31 maart 2019

Purmerend op Zondag 31 maart 2019


De zoektocht van Daisy Correia

Daisy Correia tijdens een recent optreden. (Foto: Manuela Correia)

door John Bontje

PURMEREND - Onlangs gaf Fadozangeres Daisy Correia een magistraal concert in theater De Purmaryn. Ze rijgt het ene succes aan het andere, betreedt zowel in het binnen- als buitenland het ene na het andere podium en heeft derhalve over succes geen klagen. Toch staat ze op een kruispunt in haar muzikale leven.

"Ik vind het lastig, weet eigenlijk niet precies wat ik wil. Ik treed al twintig jaar op en ben zoekende. Wil ik dit blijven doen, wil ik groter en meer of wordt het iets anders? Daarom bouw ik aan het einde van dit jaar een sabbatical in en ga me rustig beraden over de toekomst."

Fadozangeres speelt zalen plat maar bouwt een sabbatical in

Opmerkelijk, zou je zeggen. Zeker voor iemand met zoveel succes, die de zalen aan de hand van de zo kenmerkende en emotionele Fadomuziek plat speelt. Aan de andere kant: aan realiteitszin ontbreekt het de 33-jarige zangeres niet. In 2013 studeerde ze af als zangpedagoge, ze heeft een eigen studio en geeft koorlessen op basisscholen en muziekles op het middelbaar onderwijs. Daarnaast heeft ze een partner en twee kinderen. "Ik verveel me zeker niet", zegt ze lachend.

Correia heeft een Portugese moeder en een Nederlandse vader. Niet vreemd dus dat ze een favoriete eerste- en een tweede (Fado) moedertaal heeft. Op haar 13e stond ze voor het eerst op de planken, zong ze ballads en zat ze in rock- en popbandjes.

Talentenjachten

"Ik trad destijds heel veel op bij talentenjachten, zoals bij Het Café aan de Purmerendse Koemarkt. Daar heb ik meerdere keren gestaan. Daar stond ik ook met mijn eerste bandje. Het is ook om die reden dat ik zoveel met de stad Purmerend heb."

In de loop der jaren ontwikkelde Daisy een meer dan normale belangstelling voor de Portugese Fado. Die voorliefde bracht haar ook meerdere keren voor de Portugese televisie. "Het Fadogevoel raak ik nooit meer kwijt, dat zit sinds 2008 tot in mijn tenen. Vroeger kon ik echt knallen als we los gingen met rockmuziek. Dat heb ik nu met Fado, daar kan ik me in verliezen. Het is fantastisch om te doen en het is nog mooier om te zien hoezeer het wordt gewaardeerd."

En dan toch het besluit nemen om in december van dit jaar voorlopig voor de laatste keer met Fadorepertoire op het podium te staan?

Tijd nodig

"Ja! Ik voel dat ik tijd nodig heb om echt te weten wat ik wil. Het wordt echt één grote zoektocht. Tot wanneer deze duurt, weet ik op dit moment niet. Dat zie ik tegen die tijd wel", aldus Daisy Correia tot slot.


Mediacoach van je kind

PURMEREND - Het It-Lab Opspoor en de Bibliotheek Waterland verzorgen tijdens de Media Ukkiedagen een gratis workshop voor ouders, verzorgers en professionals van kinderen van 4 tot 6 jaar.

De workshop wordt gehouden op woensdag 3 april, van 19.30 tot 21.30 uur, in de Bibliotheek Purmerend. Tijdens de avond kunnen ouders kennismaken met nieuwe dingen als Robots (programmeren), VR Brillen, leesapps met AR (augmented reality-tv) en nog veel meer digitale speel- en leermaterialen.

Graag aanmelden vooraf. Dat kan in alle vijf vestigingen van Bibliotheek Waterland en via www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop.

Basisschoolkinderen in Concertgebouw

De kinderen beleefden een unieke ervaring. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Afgelopen zondag hebben 70 leerlingen van het basisonderwijs met hun ouders het Familieconcert in het Koninklijk Concertgebouw bezocht. Dit werd mede mogelijk dankzij het Willem en Wilhemina Bouwesfonds en Muziekschool Waterland.

Voor veel ouders en kinderen was het de eerste keer dat ze het Concertgebouw bezochten. Het orkest presenteerde Stravinsky's beroemde ballet Petroesjka op unieke en eigentijdse wijze.

Naschools traject

De mogelijkheid concertpodia te bezoeken, en met name het Koninklijk Concertgebouw(orkest), vormt een vast onderdeel van een nieuw initiatief van Muziekschool Waterland.

De muziekschool verzorgt instrumentale kennismakingslessen in groepen 5 van alle Purmerendse basisscholen. Het naschools traject gaat volgend schooljaar van start als pilot met kinderen van vier basisscholen, te weten Klim-op, OBS 't Carrousel, 't Prisma en Wheermolen.

Scholieren De Delta bakken voor ouderen

Opnieuw een feest voor jong en oud. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Op Nationale Pannenkoekdag bakten kinderen van de openbare basisschool De Delta pannenkoeken voor de bewoners van Zorgcirkel Molentocht. Het werd, evenals voorgaande jaren, een groot feest. Zowel voor de leerlingen als voor de dankbare bewoners.

,,Met Nationale Pannenkoekdag geven we opa's en oma's en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen graag een beetje extra aandacht", aldus Elles van den Berg namens mede-initiatiefnemer Koopmans, bekend van de bak- en pannenkoekmeel. Samen met Tefal vatte de meelproducent jaren geleden het plan op om ouderen te laten profiteren.

,,Dit jaar werken we samen met stichting Met je hart die eenzame ouderen verbindt door ervoor te zorgen dat ze elkaar én anderen ontmoeten. Thema was dit jaar dan ook 'Pannenkoeken bakken met je hart'."

NKT start cursus voor 8- tot 14-jarigen

Zingen, dansen en acteren. Daarnaast is de cursus goed voor je zelfvertrouwen. (Foto: Anneke Beumer)

PURMEREND - Het NKT is volgens insiders al meer dan 25 jaar de leukste school van de hele regio, waar professionele en enthousiaste docenten je leren om het beste uit jezelf te halen.

Bij het NKT leer je (nog) beter zingen, dansen en acteren. Je gaat optreden, tijdens schoolprestaties of in bijvoorbeeld De Purmaryn. Verder zijn er zijn leuke buitenschoolse activiteiten én je vindt er meteen een hele groep nieuwe vrienden.

De reguliere NKT-lessen zijn weliswaar vol, maar op donderdag 9 mei, van 16.00 tot 18.00 uur start een instroomcursus voor iedereen tussen de 8 en14 jaar. Afwisselend heb je samen met jouw groep vijf weken lang les in zingen, dansen en acteren. Na afloop ga je ook nog eens naar de NKT musical in De Purmaryn.

Aanmelden kan via de mail naar info@nkt.nl Bellen kan ook, het nummer is 0299 434325. De kosten inclusief twee kaarten voor de musical bedragen €100,-.

Beste praktijkopleider gezocht

(Foto: )

REGIO - Voor de bijna 500.000 mbo-studenten die tijdens hun stage of leerbaan leren in de praktijk, maken een goed leerbedrijf en een goede praktijkopleider het verschil.

Om dat te benadrukken organiseert SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, jaarlijks de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider. Bent of kent u de beste kandidaat?

Het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider worden tijdens een bijzonder gala in november gehuldigd en staan een jaar lang in de schijnwerpers. Namens SBB vertegenwoordigen zij alle leerbedrijven en praktijkopleiders van Nederland.

Tot en met 30 april 2019 kan iedereen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen. Alle voordrachten worden beoordeeld en ingedeeld naar sector en provincie, om uiteindelijk tot één beste leerbedrijf en één beste praktijkopleider te komen.

Met de jaarlijkse verkiezingen voor beste leerbedrijf en beste praktijkopleider benadrukken en waarderen het ministerie van OCW en SBB de belangrijke rol die de meer dan 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders spelen in het opleiden van mbo-studenten. De verkiezing beste leerbedrijf werd in 1996 voor het eerst georganiseerd.

Iemand voordragen? Ga naar www.s-bb.nl/verkiezing.

Goede doelfeest bij Overvecht groot succes

De ouderen genoten van de spelletjes. Rens Harzing Fotografie

ZUIDOOSTBEEMSTER - Het Tuinfeest bij Tuincentrum Overvecht in de Beemster was afgelopen zondag een groot succes. Zo'n tweehonderd (eenzame/aan huis gebonden) ouderen genoten van een gratis feestelijke dag. Daarnaast is er een mooi bedrag opgehaald voor het goede doel, dus er wordt nu nagedacht over Overvecht het Kerstfeest!

Het Tuinfeest in Tuincentrum Overvecht is een initiatief van De GOLINTL Foundation in samenwerking met het regionale onderwijs en bedrijfsleven. De opzet om eenzame/aan huis gebonden ouderen een leuke dag te bezorgen, is geslaagd. Organisator William Scholte: "We hebben zondag heel veel lachende gezichten gezien, bij jong en oud. De ouderen genoten van de Oud-Hollandse spellen en waren niet weg te slaan bij de bingo. Ook waren ze blij verrast met alle cadeaus die ze kregen. Zo hadden leerlingen van de Lourdesschool, Bloeiende Perelaar en Carrousel een plantje gekweekt en een pot versierd die ze mee naar huis kregen, en werden ze verwend met een trolley van Overvecht, fruitpakket van Fruitland/Dirk Oud, heerlijke lunch, koffie en lekkere hapjes.'"

Jong en oud

Het thema jong geleerd, oud gedaan, was een succes. Naast ouderen, liepen er veel leerlingen van de regionale scholen en het Clusius College rond. En kinderen, die genoten van het schminken door JustByDo, de springkussens, kinderboerderij, stormbaan, draaimolen en kramen met pannenkoeken, patat en fruit. "De ouderen vonden het heerlijk dat er zoveel jeugd rondliep. WonenPlus gaf aan dat er meestal alleen ouderen op de evenementen afkomen. Juist de afwisseling maakte deze dag zo gezellig en sfeervol!'', vertelt Scholte enthousiast."En niet te vergeten alle vrijwilligers die mee hebben geholpen aan deze bijzondere dag.''

Goede Doel

De bezoekers van Het Tuinfeest steunden met hun komst het goede doel. Zij betaalden een klein bedrag voor de activiteiten. Daarnaast is twintig procent van de weekendomzet van Overvecht bestemd voor het organiseren voor dit soort events in samenwerking met de GOLINTL Foundation. Mede door het mooie weer werd Overvecht goed bezocht en was er een hele mooie omzet. Het blijft niet bij deze ene keer. Er wordt nu nagedacht over Het Kerstfeest bij Overvecht. Scholte: "Het was een groot succes, dus zeker voor herhaling vatbaar. We gaan eerst evalueren, bekijken wat goed ging en wat er beter kan. Daarna willen we heel veel meer ouderen een gratis feestelijke dag bezorgen. Een Kerstfeest bij Overvecht lijkt ons een mooi vervolg.''

Ook dan kunnen bedrijven en particulieren weer op verschillende manieren meehelpen. Meer informatie: https://www.tuinfeestovervecht.nl

Water tappen op twee treinstations

Tante Loïs helpt Fenna met het vullen van een flesje water op station Purmerend. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Treinreizigers op de stations Purmerend en Overwhere kunnen sinds deze week water tappen. Op beide stations is een tappunt geïnstalleerd.

De extra service van NS, om gratis water te verstrekken, is een eerste grote aanzet om te proberen de grote hoeveelheid plastic afval terug te dringen. De beide Purmerendse stations behoorden tot de eerste 20 treinstations. Nederlandse Spoorwegen willen voor het einde van dit jaar dergelijke tappunten op zo'n 200 stations realiseren.

NS investeert ruim 3 miljoen euro om de watertappunten te realiseren en de komende 10 jaar te laten onderhouden. Roger van Boxtel, president-directeur van NS: "Onze droom is dat in de toekomst alle stations voorzien zijn van een watertappunt, zodat reizigers op elk station gratis drinkwater kunnen tappen."

De Groot; specialist in dakventers

De medewerkers van Fa. Timmerbedrijf de Groot staan voor u klaar. (Foto: Aangeleverd)

HEM - Fa. Timmerbedrijf de Groot uit Hem, specialist in het plaatsen van VELUX dakvensters, heeft een nieuw product op de markt en wel de Dakkapel de Groot. De Dakkapel de Groot is een uniek product met een strakke uitstraling en een verbluffend resultaat.

Met de Dakkapel de Groot haalt de klant de geweldige lichtinval van een dakvenster binnen en tevens de ruimtewinst van een dakkapel. Wat het nog mooier maakt, is dat de prijs ruim onder die van een traditionele dakkapel blijft en er geen vergunning nodig is om de kapel te plaatsen.

Slechts voor speciaal vastgestelde welstandeisen, monumentale panden en woningen die onder beschermd dorps- of stadsaanzicht vallen is een vergunning vereist.

Op zoek naar meer ruimte, daglicht en frisse lucht in huis? In de showroom van Fa. Timmerbedrijf de Groot zijn alle oplossingen te vinden en te bestuderen.

Fa. Timmerbedrijf de Groot
Zuiderkoggeweg 31a
1607 MV HEM
0228-591100
info@timmerbedrijf-degroot.nl

In rep en roer voor Rembrandt

Elly Linger (Foto: Picasa)

PURMEREND. Nu heel Nederland in het teken staat van het Rembrandtjaar is het kinderboek 'In rep en roer voor Rembrandt', geschreven door Elly Linger, in Engelse editie beschikbaar gekomen én tegelijkertijd verschenen in tweede druk.

Beide edities zijn geïllustreerd door illustrator Akkelien Zijlstra, die hiermee een veelbelovend debuut maakt.

De Nederlandse editie is ontstaan op de Purmerendse basisschool Trifolium, waar Elly Linger tot 2012 schooldirecteur was.

Elly Linger is geboren in Amsterdam en woont thans in Purmerend. Ze heeft inmiddels tien titels op haar naam staan. 'Race for Rembrandt' is haar eerste vertaalde boek.

Overal te koop

Beide edities zijn verkrijgbaar bij elke boekwinkel voor € 15,95. Ook het Rijksmuseum en het Rembrandthuis verkopen de Nederlandse en de Engelse uitgave.

In Purmerend geven Libris-boekhandel het Leesteken en kinderboekwinkel Timboektoe

Noord-Holland Catering

REGIO - Met persoonlijke aandacht werkt Noord-Holland Catering voor verschillende opdrachtgevers. De mooiste gerechten en culinaire belevingen worden gecreëerd, met de liefde voor het product altijd als startpunt is. Binnen de bedrijfsfilosofie 'Landliefde' krijgen lokale telers een podium en platform. Met aandacht en zorg worden de beste leveranciers gekozen. Zo is N-H Catering culinair partner van 'De West-Friese tafel'. Meer informatie: www.nh-catering.nl.

Live Life in het Wapen Middelie

De band Live Life. (Foto: Aangeleverd)

MIDDELIE - De band Live Life staat zondag 31 maart in het Wapen van Middelie. Aanvang 14.00 uur.

Live Life is precies wat deze zeven man/vrouw formatie uit Amsterdam doet. Met soulvolle rock en funkcovers, met name uit de jaren '70, '80 en '90, spelen ze iedere zaal plat! Van Marvin Gaye tot Prince en van David Bowie tot Chic, Live Life neemt haar publiek mee. Zangeressen Kristel en Suus zijn de swingende frontvrouwen, beide gezegend met een stem die beroert en ontroert. Eri, de bassiste, zorgt met drummer Jeroen voor de groove en beat. Met Boudewijn op toetsen en Peter en Frans op gitaar is de muzikale mix compleet.

Het Wapen van Middelie is gevestigd aan Brink 1. De toegang is gratis. Meer info: www.hetwapenvanmiddelie.nl.

Land van Fluwel stijgt tot grote hoogte

SINT MAARTENZEE - Het grootste avontuur voor jong en oud start het nieuwe seizoen met de opening van een uitkijktoren waar je u tegen zegt. Vanaf 10 meter heb je een waanzinnig uitzicht over de bloeiende bloemenvelden. Kinderen razen middels een glijbaan van deze hoogte weer naar beneden. Met de trap mag natuurlijk ook. De uitkijktoren heeft een speelse en ruige uitstraling waardoor deze prachtig past bij het park en de omgeving.

Het avonturenparadijs in Sint Maartenszee is ook dit jaar weer de ultieme plek voor levensgenieters en avonturiers. Zeker nu er deze winter hard gebouwd is aan een nieuwe skelterbaan en klimparcours waarop kinderen gezekerd klimmen.

Stoute schoenen

Jong en oud trekken verder de stoute schoenen uit en bedwingen het, vorig jaar nieuw geopende, blotevoetenpad dat zeker voor kinderen ook vol avontuur en klautermogelijkheden zit. Struin 1 kilometer lang over het weidse park en voel de natuur tot in je tenen.

In de Dutch Tulip Experience maak je met een audiotour kennis met de sprookjesachtige geschiedenis van ons bekendste Hollandse icoon: de tulp! Terwijl de kinderen, na een aantal gezamenlijke avonturen, nog uren spelen in het AvonturenSpeelParadijs en het verstoppertjesbos is het voor de volwassenen goed toeven op het terras van Restaurant De Kneinsberg.

De oude stolp op het terrein biedt naast 47 pannenkoeken volop bourgondische heerlijkheden. Voel vanaf 30 maart de lente en beleef het avontuur op Land van Fluwel in Sint Maartenszee. Kom maar op als je duft!

www.landvanfluwel.nl

Duurzame opknapbeurt Bernard Zweersflat

Impressie van hoe de flat er na de opknapbeurt uit komt te zien. (Foto: Aangeleverd )

PURMEREND - Volgende maand start woningcorporatie Intermaris met de renovatie en verduurzaming van de flat aan de Bernard Zweersstraat.

In de flat wonen voornamelijk senioren van 75 jaar en ouder. In de voorbereiding trok Intermaris daarom nauw op met een bewonersgroep om samen een goed Sociaal Plan voor te leggen aan de overige bewoners.

"We krijgen een prachtige flat met een betere woning en minder energiekosten. We hopen allemaal dat wij hier nog een tijd van mogen genieten", aldus meneer Batterman namens de Bewonerscommissie van de Bernard Zweersflat.

Blijven wonen

Bewoners kunnen tijdens de werkzaamheden in hun woning blijven wonen. Er is een zogenaamde Tuinkamer waar bewoners even kunnen ontsnappen aan de werkzaamheden.

Ook WonenPlus biedt ondersteuning en organiseert activiteiten om de bewoners even uit de overlast te halen die de werkzaamheden met zich mee brengen.

De flat krijgt met de renovatie onder andere een grotere entree en nieuwe balkonhekken. De woningen krijgen een nieuwe voordeur. Ook krijgen alle bewoners een video-intercom in de woonkamer. Al met al krijgt de flat een frisse en moderne aanblik na de renovatie.

Duurzaam wonen

Verder vervangt Intermaris alle kozijnen in de Bernard Zweersflat door een goed geïsoleerde kunststoffen variant met HR++glas. Ook isoleert Intermaris de gevels en het dak. Hierdoor blijft het koel in de zomer in de woning en blijft in de winter de warmte binnen. De woningen zijn al aangesloten op Stadsverwarming.

Na het aanbrengen van een aansluiting voor elektrisch koken en het verwijderen van de gasleidingen, zijn de woningen geheel gasloos. Hierdoor kunnen bovendien geen onveilige situaties meer ontstaan door de aanwezigheid van open gasvoorzieningen.

Afsluiting vier seizoenen

De Bernard Zweersflat volgt na de afronding van de renovatie van de Mercuriusflat. Naast een duurzame investering is het doel de flats te renoveren om de levensduur met minimaal 30 jaar te verlengen. Mercuriusflats III en IV staan in de steigers voor deze renovatie en zijn komende zomer gereed.

Gasloos

De eerste twee flats zijn al gerenoveerd en klaar voor de toekomst; beter geïsoleerd en gasloos. De flats dragen straks de namen Winter, Lente, Zomer en Herfst compleet met toepasselijke kleurenschema's.

Op de gevel van de Bernard Zweersflat komen vervolgens de vier seizoenen in kleur bij elkaar.

Voor lezers: 3-daagse trip Rome

Een 3-daagse vliegreis naar Rome vanaf 199,- p.p. (vlucht en 4* hotel). (Foto: aangeleverd)

REGIO - Een goedkope stedentrip naar de Italiaanse hoofdstad Rome, dat wil toch iedereen? Rome is écht elke keer opnieuw genieten. Waar je ook bent, je krijgt het gevoel in een openluchtmuseum rond te lopen. Dankzij de prachtige oude gebouwen, pleinen, fonteinen, kerken, ruïnes en markten is overal wel iets te zien.

Vanaf € 199,- per persoon (inclusief vlucht en 4* hotel)

Bovendien is het centrum van Roma compact en wandelend best makkelijk te doen. Tel daar de heerlijke Italiaanse keuken de charmante straatjes bij op en je hebt dé ingrediënten voor een geweldige citytrip. Prikkel je zintuigen en boek een stedentrip Rome bij Bebsy.

Zeven heuvels

Het centrum van Rome is gebouwd op zeven heuvels, die in vroeger tijden een belangrijke rol speelden in de mythologie, religie en politiek. Dan weet je dat alvast. Ga heuveltje op en heuveltje af, een terrasje doen op Piazza Navona, mensen kijken op de Spaanse Trappen, het Colosseum bewonderen, langs de Via Sacra op het Forum Romanum wandelen of een muntje gooien in de Trevifontein.

In Rome is je to-do list oneindig lang. Zet zeker ook koers naar Vaticaanstad, want je kan hier natuurlijk niet geweest zijn zonder de Sint-Pietersbasiliek te zien.

Speciaal voor onze lezers selecteerden wij deze vliegreis naar Rome. Vertrek is op meerdere dagen per week mogelijk in de maanden mei t/m december.

Langer kan ook

De vanaf-prijs is € 199,- p.p. vanaf Amsterdam, maar vertrek is ook mogelijk vanaf andere luchthavens. Geniet nu drie dagen van de fantastische Italiaanse hoofdstad. Wil je liever wat langer in Rome blijven? Dan kan dat natuurlijk. Selecteer makkelijk en snel de vertrekdatum en reisduur op: https://bebsy.nl/rodi-rome

Meer informatie en boeken:

Voor meer informatie en de mogelijkheid om te boeken kunt u terecht op https://bebsy.nl/rodi-rome

Tot € 60,- korting

Profiteer nu tot € 60,- korting per persoon. Reserveren kan via de website of bel met een van de reisspecialisten: tel. 020-7009406 (7 dagen per week bereikbaar).

De prijs is exclusief administratiekosten en Calamiteitenfonds per reservering.

11 / 20

Organiseer een activiteit op Buitenspeeldag

REGIO - Iedereen kan zich weer aanmelden voor de Buitenspeeldag 2019, op woensdag 12 juni. Nickelodeon en Jantje Beton roepen kinderen en volwassenen op om van de bank te komen en in de buurt een speelactiviteit te organiseren.

Vorig jaar speelden meer dan 115.000 kinderen buiten. Help mee deze 12e editie tot een nog groter succes te maken! Meld je speelactiviteit aan op www.buitenspeeldag.nl.

Nickelodeon en Jantje Beton willen dat kinderen meer buiten gaan spelen en organiseren daarom gezamenlijk de Nationale Buitenspeeldag.

Meld nu je activiteit aan op www.buitenspeeldag.nl en ontvang een gratis 'Hier spelen wij' spandoek. Door je aan te melden, maak je daarnaast ook nog eens kans op een bezoek van Nickelodeon op jouw eigen buitenspeelactiviteiten.

Feesttent Beets komt er weer aan

Volop feest in de feesttent (Foto: Gea Broertjes)

BEETS - Stichting Evenementen Beets organiseert vrijdag 5 en zaterdag 6 april voor de 32e keer het evenement 'Feesttent Beets'. Vele vrijwilligers uit Beets en omgeving werken hier geheel belangeloos aan mee. De opbrengsten komen volledig ten gunste van het dorp Beets.

De draad oppakken en verbeterpunten aanbrengen

Na een goed georganiseerd en succesvol evenement in 2018 was het voor het bestuur een kwestie van de draad weer oppakken en hier en daar wat verbeterpunten aanbrengen voor 2019. Woensdag 3 april gaat het feest in alle vroegte van start en wordt de feesttent ongeveer op dezelfde wijze, achter de kerk op het sportveld, door enthousiaste vrijwilligers uit Beets geplaatst.

"Dit mooie evenement is mede mogelijk gemaakt door onze vele sponsoren en vele vrijwilligers uit Beets en omgeving," meldt Gea Broertjes, van de Stichting Evenementen Beets. "Zonder hen is het niet mogelijk dit feestweekend tot stand te brengen en wij zijn hun dan ook bijzonder dankbaar. Mochten we dit jaar weer net zo'n goed financieel resultaat behalen als in 2018 dan gaat het bestuur kijken of we iets voor het dorp kunnen betekenen. Op welke manier we dat gaan doen, bekijken we na het evenement. Eerst proberen we weer een positief resultaat te behalen. Het bestuur doet er alles aan om iedereen een geweldig en gezellig weekend aan te bieden en de saamhorigheid in ons dorp te behouden en te versterken. De saamhorigheid is de dagen voorafgaande aan het weekend voor de vele vrijwilligers al een feestje op zich!"

De tent wordt sfeervol ingericht met licht en geluid, kachels zorgen voor warmte en de garderobe is gratis. Een groot aantal sponsoren is enthousiast en zij steunen ons financieel zodat we weer een leuk programma in elkaar konden zetten. Het programma is als volgt.

Vrijdagmiddag 5 april om drie uur start een leuke kindermiddag waarbij alle kinderen van de omliggende dorpen van harte welkom zijn. Het programma blijft nog een verrassing.
Vrijdagavond 5 april is de huis-DJ Marco B. van de partij om er samen met feestband Notserious een knalfeest van maken.

Zaterdag 6 april komt SLAM!FM on TOUR. De SLAM!-DJ's draaien in heel Nederland en dit jaar ook in de Feesttent van Beets. SLAM!FM on TOUR is een totaalconcept, zij verzorgen een avondvullend programma. De show in Beets wordt verzorgt door DJ Tom v/d Weerd en DJ Rembrandt. Voor beide avonden vindt geen voorverkoop van kaarten plaats.

Toegang vrijdag 5 april: tot 16 jaar gratis. Vanaf 16 jaar: € 5 aan de deur. Toegang zaterdag 6 april: vanaf 16 jaar. Entree € 10,- aan de deur. Voor beide avonden is legitimatie verplicht.

Lasertherapie bevordert dierengenezing

De behandelmethode bestaat al wel, maar is nieuw in Purmerend. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Het mooie van diergeneeskunde is het feit dat het continue veranderd. Inzichten en behandelingsmethodes worden steeds aangepast, met als doel het beste effect te krijgen. De uitdaging is om al deze veranderingen bij te houden en toe te passen. Een van de nieuwste ontwikkelingen in de diergeneeskunde is de lasertherapie.

Nieuwe methode in Purmerend e.o.

Laserlicht dringt diep door in weefsels en de energie die vrij komt stimuleert weefsels op meerdere manieren. Zo bevordert lasertherapie de genezing en helpt het de ontsteking in gewrichten ten gevolge van artrose te verminderen, hierdoor hebben dieren minder pijn.

In de kliniek krijgen ze momenteel steeds meer praktijkervaring met het gebruik van de therapeutische laser. Er zijn goede resultaten met wondgenezing en bij honden en katten met artroseklachten. Maar lasertherapie zou ook goede effecten moeten hebben bij oorklachten en tandvleesontstekingen.

Enthousiast

Dierenkliniek Grevelingenmeer is enthousiast over de vele mogelijkheden die de laser biedt. "Het is een therapie die niet pijnlijk is en waarvoor honden en katten geen sedatie nodig hebben."

Gegevens

Voor meer informatie kunt u terecht bij een van de dierenartsen. Dierenkliniek Grevelingenmeer is telefonisch bereikbaar op 0299 64 80 00.

Raadpleeg ook de website www.dierenkliniekgrevelingenmeer.nl

Beemster ondernemers kijken rond

Gildegids Dirk Blokker spreekt de groep op de Kaasmarkt toe. (Foto: Han Giskes)

BEEMSTER/PURMEREND - De jaarlijkse voorjaarsactiviteit van de leden van Beemster Ondernemer namen afgelopen week een kijkje in Purmerend. De groep verzamelde zich in het Purmerends Museum.

Daarna trokken de ondernemers onder leiding van gildegids Dick Blokker te voet door de binnenstad, bekeken enkele aansprekende panden en kregen uitleg van Blokker. Langzaam trok de groep naar de Jaagweg, om precies te zijn naar de Berging Brouwerij.

George Last van de brouwerij geeft tekst en uitleg. Op de voorgrond burgemeester Don Bijl. (Foto: Han Giskes)

Na een aansprekende toespraak van burgemeester Don Bijl, die uiteraard inging op de fusie tussen Purmerend en Beemster, kregen de ondernemers de gelegenheid om verschillende biertjes te proeven. Tussendoor verzorgde George Last van de brouwerij uitgebreid uitleg over de werking van de brouwerij en de verschillende bieren.

De activiteit werd afgesloten met een drankje en een hapje.

Rondreizend evenement Familiegeschiedenis

Broertjes Kernkamp en bokkenwagen (Foto: aangeleverd)

REGIO - Het Centrum voor Familiegeschiedenis (CBG) is zaterdag 6 april, van 13.00 tot 17.00 uur te gast bij het Waterlands Archief aan de Wielingenstraat 75 in Purmerend met het rondreizend evenement: 'Familiegeschiedenis in de buurt'.

Samen met archieven door het hele land organiseert het CBG middagen waarbij familiegeschiedenis en regionale geschiedenis centraal staan. 'Familiegeschiedenis in de buurt' is een evenement dat in het teken staat van stamboomonderzoek in alle fasen.

Familie Kee-Mulder (Foto: aangeleverd)

Workshops

Naast lezingen vinden er verschillende workshops plaats, waarin CBG-experts bezoekers de kneepjes van het vak leren wat betreft stamboomonderzoek en schrijven over familiegeschiedenis.

Er zijn onder andere speciale 'tips & tricks'-sessies over de website WieWasWie en rondleidingen door het depot van het Waterlands archief.
Kosten: € 5,-.

Aanmelden verplicht, mail naar communicatie@cbg.nl o.v.v. 'Purmerend' en Vriend-nummer.

13e Hoorn Modestad

HOORN - Dit weekeinde staat het centrum van Hoorn in het teken van 'Hoorn Modestad'. Het historisch hart van Hoorn wordt wederom een weekend lang omgetoverd tot modecapital van Noord-Holland met muziek en spektakel op straat en vele acties en aanbiedingen. De 13e editie van dit groots opgezette modespektakel haakt dit jaar aan bij het jaar van de Gouden Eeuw.

Hoorn Modestad wordt zowel door het publiek als door de gemeente als één van de meest gewaardeerde evenementen van Hoorn gezien. Het modefestijn geeft al dertien jaar lang een enorme economische impuls voor de binnenstad en zet Hoorn als modestad goed op de kaart.

Tijdens het weekend van Hoorn Modestad en de aansluitende Hoornse Fashionweek lopen alle ondernemers nog net even een stapje harder. Elke winkel heeft een eigen programma met acties en aanbiedingen en op straat is veel vertier in de vorm van muziek en theater. In kleding van de Gouden Eeuw luisteren diverse koren het evenement op. De deelnemende zaken zijn herkenbaar aan de ballonpilaren voor de winkels.