Groene Hart op zondag

26 mei 2019

Groene Hart op zondag 26 mei 2019


'Vaak komen mensen op paadjes waar ze het bestaan niet van wisten'

Tijdens de avondwandelvierdaagse in Obdam komen de deelnemers langs prachtige plekjes. (Foto: Kradowsky)

OBDAM - Victor Gymsport Vereniging Obdam verzorgt dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 juni voor de tiende keer de avondwandelvierdaagse van Obdam. Deelnemers wandelen dagelijks vijf of tien kilometer. Begin en eind bij dorpshuis de Brink, Dorpsstraat 155 in Obdam.

Loop mee!

De avondwandelvierdaagse viert dit jaar een jubileum. Het is de tiende keer dat dit evenement wordt gehouden. De organiserende vereniging vierde recent haar zestigjarige jubileum. Ter gelegenheid daarvan is de naam gewijzigd in Victor Gymsport Vereniging Obdam en is voor de club én de avondwandelvierdaagse Obdam een prachtig nieuw logo ontworpen.

Organisatie

De organisatie is in handen van Jos Bakker, Astrid Feld, Marian en Trudy Koning, Gijs de Oude en Jan van Langen. Allemaal al jaren betrokken bij het evenement. Zij worden bijgestaan door ongeveer vijftig vrijwilligers en veertien verkeersregelaars. "We hopen veel wandelaars aan de start te zien en vorig jaar te overtreffen."

Vele deelnemers

Jaarlijks wandelen er tussen de zes- en zevenhonderd deelnemers mee. De kosten om vier dagen mee te wandelen bedragen 3 per persoon. Inschrijven kan via www.victor-obdam.nl. Wie zich vóór 30 mei inschrijft, kan zaterdag 1 juni tussen 10.00 en 12.00 uur de stempelkaart in De Brink ophalen. Dit voorkomt lang wachten, Maar aanmelden is ook mogelijk op dinsdag 4 juni vanaf 18.00 uur en op de andere dagen in De Brink.

Genoeg te doen

Trudy wandelt niet mee. "Dat heb ik nog niet kunnen doen. Wat ik overigens wel jammer vind. Maar de organisatie is té druk. Wel ga ik kijken hoe het onderweg verloopt bij de posten waar iets te zien of te doen is. Even de sfeer proeven. Ik blijf het bijzonder vinden dat wij voor zoveel mensen zo'n evenement verzorgen. Ook ben ik in De Brink en op het Kerkplein te vinden. Er is genoeg te doen!"

Activiteiten

Na afloop worden activiteiten gehouden voor jong en oud rondom De Brink en op het Kerkplein. Omdat het een jubileumjaar is, wordt vrijdag een disco voor de jeugd gehouden in de grote zaal. De jubileumwandeling wordt op een gezellige manier afgesloten.

Kleuren

De organisatie vindt het leuk om kleuren te koppelen aan dit evenement: dinsdag oranje kleding, woensdag rood, donderdag wit en vrijdag blauw.

Uitwaaien

"Wandelen door het dorp is fijn, maar lekker uitwaaien op de dijk langs de ringvaart is heerlijk!" zegt Trudy. "Even lekker je hoofd leegmaken. We doen ons best om mooie routes in elkaar te zetten. Vaak komen mensen op paadjes waar ze het bestaan niet van wisten en dat is helemaal leuk, toch?"

Wie meer informatie wil kan zich wenden tot JHAvanLangen@quicknet.nl of bel 0226-453071 of j.p.koningdeen@hetnet.nl of tel. 06-41085158.

Opmeer viert vrijheid

REGIO - De inwoners van de gemeente Opmeer herdenken in 2020 dat de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden is beëindigd. Samen vieren dat zij sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat ze samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven.

Samen vieren

De gemeente Opmeer wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Toneelvereniging Schakels, Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Opmeer en Opmeer Actief trekken de kar.

Ook iets organiseren? De gemeente wil een programma samenstellen voor alle inwoners van Opmeer. Van jong tot oud. De komende maanden werkt ze hard om het programma in te vullen. En daarbij is ook hulp van een vereniging of organisatie nodig. Wie ook een activiteit wil organiseren, dat niet in de periode van 30 april tot en met 5 mei wordt gehouden, geef dat aan bij de gemeente. Plannen of ideeën aanmelden kan via www.opmeeractief.nl. Graag voor 1 juli, dan is er nog voldoende tijd om de activiteiten op elkaar af te stemmen of de krachten te bundelen? Vragen? Stuur een e-mail naar bovenstaand e-mailadres.

Borst-gezondheid

BOVENKARSPEL - Team HSIS, dat dit jaar voor de derde keer meedoet aan de Samenloop voor Hoop, presenteert donderdag 13 juni in Vereenigingsgebouw De Tuf, Hoofdstraat 206 in Bovenkarspel, een informatieavond over borstgezondheid. Francine van Broekhoven (medisch thermografe) en Alexandra Rozenstraten (borstweefseltherapeute) geven informatie over wat vrouwen preventief kunnen doen om hun borsten gezond te houden. Entree is vijf euro. De opbrengst deze avond is bestemd voor de Samenloop voor Hoop West-Friesland die 14 en 15 september plaatsvindt. Met deze 24 uur durende wandelestafette wordt geld ingezameld voor kankeronderzoek. De informatieavond begint om 20.00 uur. Kaarten reserveren: 06-43504896.

Schatzoeken in Radboud

Spannend! Schatzoeken in een echt kasteel. (Foto: aangeleverd)

MEDEMBLIK - Piraten van vier tot en met twaalf jaar kunnen donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag, naar een schat zoeken in kasteel Radboud. Dat kan samen met hun ouders.

Piraten Kapitein 'Edward Seamus Penstroke' en zijn stuurman 'Nickoles Jongeman' zijn op zoek naar een oude schat. Ga met hen mee op avontuur en ontdek de oude verloren schat 'Van Toen'. De familieshow Schatzoeken start om 10.00 uur en duurt ongeveer veertig minuten. Daarna gaan de kinderen op zoek door het kasteel naar chocolademunten. Wanneer alle munten gevonden zijn, is er tijd om op de foto te gaan met de piraten. Vervolgens kunnen de deelnemers in elk geval tot 13.00 uur nog het hele kasteel verkennen. Schatzoeken kan voor 7,50 euro per persoon. Reserveer een plekje vooraf, dan kost het 6,50 per kind en 7 euro voor een volwassene. Vooraf reserveren kan via kasteelradboud.nl/agenda.

Eerste stappen TopTurnen Opmeer richting NK

Mara Slippens eindigde op de derde plaats tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd in Vianen. (Foto: aangeleverd)

HOOGWOUD - De turnsters van TopTurnen Opmeer turnden zondag 19 mei hun eerste kwalificatiewedstrijd in Vianen. Zij konden zich plaatsen voor het NK-meerkamp en afzonderlijk ook voor individuele toestelfinales.

Mara Slippens en Merel Winder turnden de gevraagde limiet en zijn direct geplaatst voor de meerkamp. Eva Nieuwenhuizen, Zoë Voorthuijzen en Sam van der Hilst kwamen nipt tekort. Zij proberen volgende week in Duiven tijdens de tweede kwalificatiewedstrijd voldoende punten te behalen voor hun NK-ticket.

Team TopTurnen Opmeer: v.l.n.r. Mara Slippens, Zoë Voorthuijzen, Sam van der Hilst, Merel Winder en Eva Nieuwenhuizen. (Foto: aangeleverd)

Turnster halen NK-ticket

Mara behaalde tijdens de meerkamp een derde plaats in de meerkamp. De Spanbroekse turnde een goede wedstrijd, waarin zij met nieuwe elementen en combinaties ruim de limiet wist te behalen voor het NK. Merel eindigde op een zesde plaats met 41.566 punten. Eva werd met 28.200 punten 28e. Ze turnde op drie toestellen stabiel. Helaas ging het bij sprong mis. Volgende week turnt ze voor een beter resultaat.

Zoë liet een goede wedstrijd zien met nieuwe elementen. Kalm toonde zij haar wedstrijdoefeningen aan de jury. Ze behaalde 39.516 punten een zestiende plaats. Zoë probeert in Duiven de limiet van 42 punten in de meerkamp te behalen. Sam turnde voor het eerst haar moeilijke wedstrijdprogramma in de eredivisie jeugd. Haar debuut met de beoordeling van het FIG-reglement pakte nog niet helemaal positief uit. Maar haar prestatie is beloftevol voor de volgende kwalificatiewedstrijd.

Trainster Monique Zwarthoed was meer dan tevreden over hun optreden in Vianen.

Meer informatie over TopTurnen Opmeer, zie www.topturnenopmeer.nl.

Nog plek bij huttendorp Abbekerk

Kinderen kunnen zich lekker uitleven tijdens Kinder Spel & Bouw in Abbekerk. Aanmelden kan nog! (Foto: www.kinderspelenbouw.nl)

ABBEKERK - Het huttenbouwproject Kinder Spel & Bouw vindt dit jaar voor de 21e keer plaats, van 30 mei tot en met 2 juni. Jaarlijks komen zo'n 275 basisschoolkinderen uit Abbekerk, Lambertschaag, Hauwert, Midwoud, Oostwoud, Twisk en Opperdoes naar de ijsbaan in Abbekerk om hun mooiste hutten te bouwen.

Het weekend wordt feestelijk afgesloten met de fakkeloptocht en slapen in de zelfgemaakte hut. Ook mogen de oudste kleuters komen sfeerproeven op het terrein. Zij timmeren een aantal uurtjes mee om op deze manier kennis te maken met het project. Een groep van circa honderd vrijwilligers zet zich met veel enthousiasme in om dit evenement te laten slagen. Ze helpen bij de bouw, verzorgen de catering voor vrijwilligers en bezetten de EHBO-post. Ouders kunnen hun kind(eren) nog inschrijven via www.kinderspelenbouw.nl/inschrijven. In verband met de bouw van huizen op de ijsbaan, is dit het laatste jaar op de huidige locatie. De organisatie is samen met de gemeente op zoek naar een vervangende locatie.

Motortocht

Het Wil Hartog Museum is te bezoeken op afspraak. (Foto: aangeleverd)

ABBEKERK - De Wil Hartog motortoertocht wordt zondag 2 juni verreden. De lengte van de tocht is ongeveer 180 kilometer en gaat geheel door Noord-Holland. Belangstellenden kunnen na de tocht tot 17.00 uur een kijkje nemen in het Wil Hartog museum.

Wie mee wil doen met de Wil Hartog motortoertocht, kan zich inschrijven via www.mcmios.nl. Download via deze site de tocht voor op GPS of Tom Tom. Deelname aan de tocht bedraagt slechts 2,50 euro, inclusief koffie of thee en gevulde koek bij de start. De motoren kunnen tussen 09.00 en 12.00 uur starten bij het Wil Hartog Museum, bij de grasdrogerij in Lambertschaag. De toegang tot het museum is gratis.

Tess wint goud op sprong

Tess staat trots op het schavot. (Foto: aangeleverd)

AVENHORN - Tess van der Himst (13) van Gymvereniging Edo won 19 mei een gouden medaille op het toestel Sprong. De Avenhornse streedt tegen acht finalisten. Als derde mocht Tess springen en behaalde een score van 11.550. Het aftellen begon, aangezien er nog zes moesten springen.

Berkhout Beach: strandfeest aan het Wijdt

De oever van het Wijdt wordt omgetoverd tot Berkhout aan zee. (Foto: aangeleverd)

BERKHOUT - De oever van het Wijdt in Berkhout wordt zondag 26 mei omgetoverd tot Berkhout aan zee. Op het strand zijn om 11.30 uur spelletjes voor de kinderen. Andere bezoekers kunnen dan genieten van een kopje koffie op het strandterras en zich voorbereiden op de vaarpuzzeltocht. Tussen 12.30 en 13.30 uur kunnen liefhebbers een rondje door de polder varen. Bij terugkomst op het strand is daar gelegenheid voor een hapje en een drankje. Dj Stuck in the Cage zorgt voor de muziek. Meer informatie: www.ijsclubberkhout.nl.

Drachterveld-rondwandeling

In de meer dan honderd uitgeholde nestgaten broedt al twee zomers een kolonie oeverzwaluwen. (Foto: Douwe Greydanus)

OOSTERBLOKKER - De oeverzwaluwen zijn er weer! Wordt het weer een broedsucces? Zondag 26 mei start om 10.00 uur onder leiding van IVN-gidsen een Drachterveld-rondwandeling bij het Wijzenddijkje in Oosterblokker.

In 2017 is hier een achttien meter lange betonnen oeverzwaluwwand gebouwd. In de meer dan honderd uitgeholde nestgaten broedt al twee zomers een kolonie oeverzwaluwen. Deze insectenetende vliegkunstenaars storen zich niet aan het publiek als die zich op gepaste afstand houdt. De gidsen vertellen ieder hun specifieke verhaal over de historie en het beheer van dit gebied, de bloemen en planten en de vele (water)vogels.

Een vrijwillige bijdrage voor IVN West-Friesland is welkom. De locatie is per fiets uit twee richtingen van het Wijzendijkje bereikbaar. De ontmoetingsplek is bij het hek van ingang Het Drachterveld bij Blokker, voorbij Wijzenddijkje 9. Neem per auto de afslag Noorderdracht nabij de molen van Blokker.

Rock 'n Roll Festival

HOORN - Nationale en internationale bands treden zondag 26 mei op in twintig Hoornse cafés tijdens het Rock 'n Roll Festival Hoorn. Haal de brylcreem maar tevoorschijn, trek een petticoat aan, doe het haar in de krul en laat de bakkebaarden staan! De jaren vijftig en zestig komen helemaal weer tot leven. Andere 'blikvangers' zijn op 26 mei de oldtimershows op de Roode Steen, in de haven, op het plein van Grand Café 't Hop, de Veemarkt, het Kerkplein en de Dubbele Buurt. Een elektrische fiets met dj rijdt door de stad en straatmuzikanten laten hun muziek horen. Het festival begint om 14.00 uur. Om 20.00 uur begint de afterparty in het Huis Verloren, Kerkstraat 10b. Meer informatie: www.rocknrollhoorn.com.

(Foto: Vincent de Vries)

REGIO - Elke week plaatsen we in deze rubriek een foto uit de regio die gefotoshopt is. Onze fotograaf maakte deze foto afgelopen week op de Nieuwendam in Hoorn.

Ziet u wat er niet klopt aan de foto? Of heeft u geen idee? Op de Facebook-pagina 'West-Friesland op Zondag' kunt u een reactie geven. Elke dinsdagochtend plaatsen we daar het goede antwoord.

Dus 'like' de pagina en blijf tegelijkertijd op de hoogte van nieuwtjes uit de regio!

Expositie nieuw leven Rundveemuseum

Bezoek eens de expositie over vroegere tijden in het Rundveemuseum. (Foto: aangeleverd)

AARTSWOUD - In het Rundveemuseum wordt zondag 26 mei een nieuwe tentoonstelling geopend met de titel Alles uit de kast voor een kalf, van bulloper tot IVF. André Helder, verbonden aan het Nationaal Veeteeltmuseum, verricht om 13.30 uur de openingshandeling. De veranderingen in de fokkerij staan centraal in deze expositie en is tot en met 15 september te bezichtigen op woensdag, zaterdag en zondagmiddag tussen 13.00 en 16.30 uur. Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie: kijk op www.rundveemuseum.nl.

De Zomer in je bol!

OPMEER - Basisschool 't Ruimteschip, de Bonifatiusschool en de Award Opmeer sloegen de handen ineen om woensdag 26 juni De Zomer in je bol te organiseren. Dit is een gezellige middag voor de ouderen in Opmeer. Zo zijn de Schoolband en Schoolkoor te horen, word een interactief spel gespeeld en wordt er een drie-gangen-menu geserveerd. Alles voorbereid, klaargemaakt en geserveerd door de kinderen. De Zomer in je bol vindt plaats op de parkeerplaats van de pastoor Meriusflat en duurt van 15.30 tot 18.30 uur en kost 6 euro. Aanmelden kan op dinsdag 28 mei in De Schakel, Pastoor Meriusstraat 2 in Spanbroek. Tussen 10.00 en 11.00 uur en 14.00 en 15.00 uur zitten kinderen er klaar voor.

Wijziging openingstijden gemeentehuis

De openingstijden zijn veranderd in het gemeentehuis van Koggenland. (Foto: aangeleverd)

DE GOORN - De openingstijden van het gemeentehuis van Koggenland wijzigen per 1 juni. Iedereen kan ook maandag en donderdag tot 19.00 uur terecht. Nieuw is dat er een afspraak moet worden gemaakt, ook voor het aanvragen van een reisdocument, rijbewijs op uittreksel. Documenten ophalen kan wel nog zonder afspraak. Burgemeester Franx: "Inwoners die digitaal niet vaardig zijn, mogen altijd bellen naar 0229-548400 voor een afspraak. Medewerkers zijn voorbereid, waardoor zaken sneller afgehandeld kunnen worden." Afspraak maken: www.koggenland.nl/afspraak

'Genezen' in een zoutkamer van Halomedics

LIMMEN/HOORN/SCHAGEN - Wie last heeft van huid- of luchtwegaandoeningen, zoals astma, COPD, eczeem, psoriasis, voorhoofdsholte- en bijholteontsteking, hoesten, oorontsteking, vastzittend slijm, (chronische) bronchitis of verkoudheid, tonsillitis, griepverschijnselen, mensen met klachten na een longontsteking of longembolie, hooikoorts en aanverwante luchtwegproblemen, is aan te raden om eens een gratis proefsessie te doen in één van onze zoutkamers!

Mensen met huid- en luchtwegproblemen bezoeken zoutkamers en zoutmijnen. Het concept is logisch: in de zoutkamer inhaleer je zoute deeltjes, die diep in de huidlaag en luchtwegen terecht komen. Zout is een natuurlijke ontstekingsremmer en doodt bacteriën en schimmels. Je bouwt meer weerstand op. Veel mensen die de zoutkamer bezoeken, krijgen meer lucht, hoesten minder, hoesten makkelijker slijm op, hebben geen of minder ontstekingen, krijgen een betere hersteltijd na inspanning, hebben geen jeuk meer en krijgen een zachte huid. Veel mensen hebben minder of zelfs helemaal geen medicatie meer nodig. Afbouwen van medicatie moet wel altijd in samenspraak met de behandelend arts.

Jan (77) COPD

"Van mijn kinderen kreeg ik een cadeaubon voor de zoutkamer. Ik ging daar wat sceptisch naartoe. Maar goed… ik dacht: baat het niet, dan schaadt het niet. In het begin bemerkte ik nog niets, maar nadat ik ongeveer zeven keer geweest was, voelde ik mij echt beter; minder kortademig. Normaal moet ik na dertig meter even uitrusten, maar nu kon ik langer doorlopen. Ook bij de fysiotherapie was het opvallend hoe ik vooruit ging. Bijzonder, want met COPD verwacht je normaal geen vooruitgang meer. Ik heb elk jaar meerdere antibioticakuren nodig, maar dit jaar heb ik nog geen kuur nodig gehad!"

Combineer de halotherapie ook eens met de magnesium-inhalatie. Dat is goed voor mensen met huid- en luchtwegproblemen, maar ook voor mensen met diabetes, een hoge bloeddruk of cholesterol, geheugenproblematiek, ADHD, osteoporose, artrose, fibromyalgie, tinnitus, migraine, stijfheid, spierkrampen en restless legs. Een eerste kennismakingssessie in de magnesiumcabine kost tien euro. Een eerste proefsessie in de zoutkamer is gratis.

Meer informatie: info@halomedics.nl of Halomedics Limmen: 06-10709751; Schagen en Hoorn: 06-36283214. Kijk ook op www.halomedics.nl. Profiteer tot 15 juni van de zomeraanbieding!

Varen met ms Dageraad en ms Margaretha

Zeehonden. (Foto: aangeleverd)

DEN OEVER - Stap aan boord van de ms Dageraad en ms Margaretha voor een zeehonden- en robbentocht. Een 2,5 uur durende tocht die begint aan de Oostkade in Den Oever. Vandaar voert de tocht langs de spuisluizen aan het begin van de Afsluitdijk. Waar tijdens laag water circa 5000 m3 per seconde zoet IJsselmeer water in de Waddenzee wordt afgevoerd. Een adembenemend gezicht!

Daarna varen zij langs de losse dam, waar een kolonie Lepelaars broeden, langs de droogvallende zandbanken waarop allerlei verschillende soorten vogels voedsel zoeken en deze als rustplaats gebruiken. Na een half uur komt men aan bij de zeehonden, wanneer het laag water is. De zeehonden liggen dan op de zandbanken en men kan ze in hun natuurlijke omgeving bekijken. Met de vloed vaart de boot weer terug naar de haven van Den Oever.

Afvaarten: donderdag 30 mei 11.00 uur, vrijdag 31 mei 12.00 uur, zaterdag 1 juni 12.45 uur, zondag 2 juni 13.45 uur, zaterdag 15 juni 13.00 uur, zondag 16 juni 14.00 uur, woensdag 19 juni 16.00 uur, zaterdag 22 juni 17.15 uur, zaterdag 29 juni 11.00 uur. zondag 30 juni 12.00 uur, zaterdag 6 juli 17.00 uur, zondag 7 juli 17.45 uur, vrijdag 12 juli 10.15 uur, zaterdag 13 juli 11.00 uur, zondag 14 juli 12.30 uur, maandag 15 juli 13.30 uur, dinsdag 16 juli 14.30 uur, woensdag 17 juli 15.15 uur, donderdag 18 juli 15.45 uur, vrijdag 19 juli 16.15 uur, zaterdag 20 juli 16.45 uur, zondag 21 juli 17.15 uur, maandag 22 juli 17.45 uur, dinsdag 23 juli 18.00 uur, zondag 28 juli 10.30 uur, maandag 29 juli 11.15 uur, dinsdag 30 juli 12.30 uur, woensdag 31 juli 14.00 uur.

Prijs : € 14,- , voor kinderen tot en met 7 jaar: € 10,- (géén pin aanwezig). Voor kinderen is er een kleine verrassing. Tip: neem een verrekijker mee. Reserveren via SWRW, tel. 06-51531778. Meer data: www.swrw.nl

MAKS' Biomarkt

BLOKKER - MAKS' Biomarkt is een kleinschalige, maandelijkse (streek)markt met biologische en duurzame producten van lokale ondernemers. Zondag 26 mei van 10.00 tot 16.00 uur vindt de derde markt van dit seizoen plaats. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met en te genieten van al het (h)eerlijks dat de streek te bieden heeft. Tegelijkertijd vindt op hetzelfde terrein SPRING! plaats, een lente-evenement voor het hele gezin. Het adres is Kloosterhout 1-2 in Blokker. Toegang is gratis, honden zijn niet toegestaan. Meer informatie: 0229-266344 of info@mak-blokweer.nl.

Het Park deze Week

(Foto: Corné Van der Stelt)

HOORN - Martijn Koning staat bekend als opgewekte stand-upcomedian die in hoog tempo lekker van de hak op de tak springt. Zijn nieuwe show zit vol rake grappen en heeft een hoog tempo, maar Martijn Koning is ook een scherp observator. 'Koning van de dieren' is het beste dat Koning tot nu toe heeft gemaakt. Met een half uurtje uit 'Koning van de dieren' zou iedereen met gevoel voor humor helemaal plat gaan voor Martijn Koning. Met het thema dieren gaat hij de meest krankzinnige kanten uit, hij betrekt heel ontspannen het publiek bij zijn verhaal en raakt geen enkel moment de weg kwijt. Hij kiest voor pure stand-upcomedy en dat is een slimme keuze. Want binnen dat genre staat Martijn Koning aan de top.

Schouwburg Het Park geeft twee maal twee kaarten weg voor deze voorstelling op donderdag 13 juni om 20.15 uur. Stuur een e-mail voorzien van naam en adresgegevens naar winactie@hetpark.nl . Vermeld in het onderwerp regel: 'Park-actie Martijn Koning'. Reageer uiterlijk dinsdag 28 mei. De winnaars ontvangen een reactie per mail. Kijk voor het volledige theaterprogramma op www.hetpark.nl .

'Shop till you drop' tijdens lappendag

Krankzinnig lage prijzen tijdens de lappendag in Opmeer. (Foto: Shutterstock)

OPMEER – In het centrum van Opmeer/Spanbroek wordt maandag 27 mei de traditionele lappendag gehouden. Rondom het Wuiver, Herenweg, Breestraat en Lindegracht staan tientallen kramen opgesteld.

Profiteer van alle koopjes

Kom naar de lappenmarkt en scoor koopjes, koopjes, koopjes! (Foto: Shutterstock)

De jaarlijkse lappendag in Opmeer, met veel marktkramen en koopjes, is een must voor iedere West-Fries. In het centrum van Spanbroek presenteren de marktkraamhouders aantrekkelijke Lappendagacties. Wat is er leuker om gezellig te winkelen met moeder, dochter of een vriendin? Koopjes scoren voor waanzinnig lage prijzen?

De lappendag van Opmeer is voor velen een dag waar het hele jaar naar wordt uitgekeken. Gezelligheid, lekker eten op een terrasje of in een leuk eettentje.

Gewoon, samen een prachtige dag maken en met zoveel mogelijk thuis komen voor zo weinig mogelijk geld. 'Shop till you drop'!

Gezellig shoppen in winkelhart

Kom voor leuke koopjes en goede aanbiedingen dus maandag 27 mei naar het centrum van Spanbroek. De markt gaat om 08.00 uur open.

Om verkeersproblemen te voorkomen kan men het beste de fiets pakken, want het autoverkeer wordt omgeleid en er mag niet geparkeerd worden op de route.