Den Helder op Zondag

9 juni 2019

Den Helder op Zondag 9 juni 2019


'Winkelen wordt nóg leuker'

Den Helder in de race om schoonste winkelgebied van Nederland. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Gemeente Den Helder is in de race voor de titel Schoonste Winkelgebied van Nederland, een initiatief van Stichting Nederland Schoon. Met zeven winkelgebieden doet Den Helder mee aan de Schoonste Winkelgebied Verkiezing.

Den Helder in race om titel 'Schoonste Winkelgebied van Nederland'

NederlandSchoon trekt de komende maanden door het land voor een uitgebreid onderzoek, waarbij het winkelend publiek wordt gevraagd hoe schoon zij hun winkelgebied vinden. De observatieteams meten ook de schoonheid van elk gebied. In oktober wordt de winnaar bekendgemaakt.

Helene van Zutphen, directeur NederlandSchoon voegt hieraan toe: "Als jouw favoriete winkelstraat en -gebied schoon is, wordt winkelen nog fijner en kom je er graag terug. Hoe leuk is het als jouw vertrouwde winkelgebied straks de schoonste van het land is? Van een schone winkelstraat plukt niet alleen het winkelend publiek de vruchten. De ondernemers die zich inzetten voor dit doel werken intensief samen en hebben daardoor meer contact met elkaar.

Lees verder pagina 36.

Nederlandstalig meezingen in School 7

CoderDojo is bestemd voor kinderen met interesse in techniek en programmeren. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Zangeres Evelien van Leeuwen zingt elke tweede dinsdag van de maand een uur Nederlandstalige liedjes rondom een bepaald thema in School 7 aan de Keizersgracht 94.

Dinsdag 11 juni staan zeemansliedjes op het programma. De meezingmiddag is voor iedereen die graag zingt en het gezellig vindt om dit samen met anderen te doen. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Dit is de laatste keer voor de zomerstop. De aanvang is 15.00 uur. De volgende meezingmiddag is dinsdag 10 september.

Kinderen leren programmeren

Zaterdagmorgen 15 juni is er weer een CoderDojo in School 7. Kinderen tussen 7 en 17 jaar leren daar onder leiding van enthousiaste vrijwilligers programmeren met verschillende tools. Naast programmeren kunnen ze ook websites bouwen, apps ontwikkelen, programma's en games maken.

Techniek en programmeren

CoderDojo is bestemd voor kinderen met interesse in techniek en programmeren. Ook voor diegenen die nog nooit geprogrammeerd hebben of juist al veel verder zijn. Het uitgangspunt is leren van en met elkaar. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is noodzakelijk in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Dit is de laatste keer voor de zomerstop. De volgende CoderDojo is zaterdag 14 september.

CoderDojo op zaterdag 15 juni in School 7, Keizersgracht 94, van 10.00 tot 12.00 uur, toegang gratis, vooraf aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl

Onthulling gedenkstenen in Oud Den Helder

Onthulling gedenkstenen in Den Helder. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - De Stichting Herdenkingsstenen Den Helder onthult woensdagmiddag 12 juni voor de derde maal een aantal herdenkingsstenen ter nagedachtenis van Joodse stadgenoten die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord. Hierbij zal ook een groot aantal nabestaanden aanwezig zijn.

Tot mei 2020 worden er meer dan honderd herdenkingsstenen geplaatst. Voorafgaande aan de onthulling van de herdenkingsstenen is er een bijeenkomst in de Hortus Overzee gelegen aan de Soembastraat 83, aanvang 13.00 uur.

Er worden woensdagmiddag 12 juni in totaal 29 herdenkingsstenen onthuld. Daarbij wordt een groot aantal herdenkingsstenen onthuld in een drietal straten in Oud Den Helder welke voor de oorlog andere namen hebben gehad. Oud Den Helder is tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetter grotendeels afgebroken. De Middenstraat, Langestraat en De Laan zijn na de wederopbouw respectievelijk Joris van Spilbergenstraat, Jacob Roggeveenstraat en Cornelis Ditostraat gaan heten.

Voor wie?

Voor de volgende personen wordt 12 juni een herdenkingssteen onthuld: Middenstraat 39, huidige Joris van Spilbergenstraat: Abraham vanLeer en Dina van Leer-van Praag. Langestraat 67, huidige Jacob Roggeveenstraat: Abraham Visser, Grietje Visser-Vischschraper, Simon Visser en Rebecca Visser. De Laan 4, huidige Cornelis Ditostraat: Juda van Amerongen, Saartje van Amerongen-Schelvis en hun 11 kinderen Mozes, Grietje, Elizabeth, Duifje, Martha, Reintje, Izak, Abraham, Grietje, Samuel en Rachel. De Laan 54, huidige Cornelis Ditostraat: Emanuel Leon Beek. Singel 93, huidige Prins Willem Alexandersingel: Abraham Grunwald en Bertha Rosalie Telsa Grunwald-Menko. Soembastraat 7: Leonard Pinkhof, Betsy Pinkhof-Koekoek en hun vier kinderen Nedivo, Jiska, en de tweeling Menachemja en Pinkas en Izaak Koekoek. Soembastraat 20: Francisca Grunwald en Mozes Nol.

Scholieren

Tijdens de bijeenkomst in Hortus Overzee en bij de onthullingen verlenen scholieren van de Verrekijker uit de Pasteurstraat hun medewerking. Namens het gemeentebestuur is wethouder Pieter Kos aanwezig en spreekt hij. Namens de familie van Amerongen zal de heer Dieleman spreken. Rabbijn Shmuël Spiero spreekt woorden van herdenking uit. De Rabbijn eindigt met het uitspreken van het Jizkor en het Kaddisjgebed.

Donaties

De eerstvolgende onthulling van herdenkingsstenen vindt 4 september plaats. Giften en donaties zijn nog steeds van harte welkom om de doelstelling van de stichting te realiseren.

ANBI-instelling

Sinds 1 juni 2018 is de stichting aangemerkt als culture ANBI-instelling. Bankrekeningnummer: NL14 RABO 0326 8989 21. info@herdenkingsstenendenhelder.eu http://herdenkingsstenendenhelder.org/

Koffie op de Boerderij!

Koffie op de boerderij. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - 65+ Senioren zijn woensdag 12 juni weer van harte welkom op de kinderboerderij van De Helderse Vallei om daar de dieren te ontmoeten, een kijkje te nemen in de stallen en andere deelnemers te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Blote Voetenpad

Natuurlijk kan ook een bezoek gebracht worden aan het natuurcentrum en de diverse faciliteiten op het terrein, zoals het Blote Voetenpad. De activiteit duurt van 10.30 tot 11.30 uur, is bestemd voor deelnemers vanaf 65 jaar en deelname is gratis. Aanmelden kan via 0223 612 555 of www.deheldersevallei.nl/agenda.

Buiten spelen is gezond! Daarom organiseert Jantje Beton jaarlijks de 'Buitenspeeldag'. Natuurlijk kan er op 12 juni ook gespeeld worden bij De Helderse Vallei! De natuur biedt voldoende uitdagingen om te ontdekken en te spelen. Kom naar de Helderse Vallei en ontdek het zelf!

Boerenparcours

Speciaal voor de Buitenspeeldag wordt er, naast de natuurlijk spelen-mogelijkheden die altijd geboden worden, op woensdag 12 juni tussen 13.00 en 16.00 uur een Boerenparcours uitgezet. Spring over de hooibalen, breng kolen heen en weer, probeer zo snel mogelijk te zaklopen en rijd een rondje met de kruiwagen. De wat kleinere kinderen kunnen proberen op klompen te lopen, rondstuiteren op skippy koeien en een rondje rijden op de stokpaardjes. Kom je ook spelen? Kijk voor informatie op www.deheldersevallei.nl/agenda. ¶

Nostalgia over radio- en tv-handelaar

Jan Slikker tijdens de opening van zijn zaak aan de Willem Barentszstraat in 1974. (Foto: aangeleverd)

Ondanks de geringe omvang van zijn zaak was radio- en tv handelaar Jan Slikker uit de Willem Barentszstraat niet bang voor concurrentie van de grootwinkelbedrijven. Door betaalbare reparaties had Jan Slikker in de loop der jaren een vaste klantenkring opgebouwd. Al op jonge leeftijd zat bij hem de liefde voor techniek er in.

Op zijn 18e kwam hij te werk bij het Marine Elektronisch en Optisch Bedrijf en werkte hier in totaal 14 jaar. Hierna volgde een opleiding tot radiotechnicus en waagde hij de sprong naar het vrije ondernemerschap. De eerste zwart-wit televisies repareerde hij bij Klaas Jellema die in vroegere tijden een bekend figuur in Den Helder was en de bijnaam Tarzan had. Aan de Zuidstraat tegen school 7 aan had Jellema zijn radiozaak die later naar de Palmstraat verhuisde. Bij Jan Slikker was favoriet de buizentechniek. In latere tijd verhuisde het gezin Slikker via de Middenweg naar de Willem Barentszstraat, welke zaak mede door zoon Jan werd gerund.

De Helderse formatie Eigen Risico speelde in de jaren negentig een eigen karakter muziek zoals funk-jazz, en was niet in te delen in conventionele stromingen. De formatie ontstond rond de Helderse componist en trombonist Coen Ewalt die, na zijn opleiding aan het Amsterdamse conservatorium, diverse muzikale projecten in binnen- en buitenland leidde. Megategel is de naam van een bedrijf dat reeds een kwart eeuw een vestiging heeft aan de Industrieweg. Volgens John van der Plas en Bianca Laan van de gelijknamige tegelhandel aan de Middenweg was de zaak uniek in Noord Holland en deed denken aan een bouwmarkt en is ingericht op tegels voor wand en vloer.

De twee ondernemers dachten in 1994 een gat in de markt te hebben gevonden en dat is bewaarheid. Verantwoordelijke man tijdens de opening, bedrijfsleider Paul Lameree, is een van de geïnterviewden in Nostalgia In het derde (muzikale uur) muziek van Martine Bijl en een overzicht van de Engelse hitparade van juni 1979 (veertig jaar geleden).

Pinksterexpositie in Helders atelier

Een van de werken te zien op de pinksterexpositie. (Foto: )

DEN HELDER - Het bestuur van de Noorder Kunstkring nodigt een ieder uit om een kijkje te komen nemen bij de pinksterexpositie.

De pinksterexpositie wordt gehouden in het atelier van de kunstkring aan de Pasteurstraat 147a. De expositiedagen zijn op zondag 9 en op maandag 10 juni. De leden van de Noorder Kunstkring hebben zich volledig uit kunnen leven, want het thema van de expositie is vrij.

Wees welkom

Iedereen wordt van harte uitgenodigd een bezoekje te komen brengen op een van de beide pinksterdagen. De expositie is beide dagen geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Winst voor Merel Winder

Merel Winder op het podium. (Foto: aangeleverd)

JULIANADORP - De tweede kwalificatiewedstrijd voor plaatsing NK stond afgelopen zondag centraal bij TopTurnen Opmeer.

Net als de week ervoor waren Mara Slippens (Spanbroek), Merel Winder (Julianadorp), Eva Nieuwenhuizen (Purmerend), Zoë Voorthuijzen (Volendam) en Sam van der Hilst (Nieuwe Niedorp) namens TopTurnen Opmeer van de partij voor deze wedstrijd.

Eis

Helaas konden de turnster die nog geen NK-ticket hadden hier nog niet voldoen aan de eis en krijgen 16 juni nog een laatste kans. De Julianadorpse had zich de week ervoor al geplaatst voor het NK en kon dus onbevangen haar wedstrijd starten.

Stabiel en net

Door stabiel en net te turnen wist zij met ruime voorsprong de wedstrijd te winnen met nog eens een toestelfinale balk op zak. Op de foto een trotse Merel op de hoogste trede.

Succesvolle dauwtraptocht

Vele 'dauwtrappers' namen deel aan de tocht. (Foto: Team Sportservice)

DEN HELDER - Tijdens onlangs gehouden editie van de dauwtraptocht deden zelfs mensen uit Emmeloord mee! Daar ging de wekker super vroeg om op tijd aan de start te staan van de zesde editie van de dauwtraptocht, georganiseerd door Team Sportservice Den Helder.

Ondanks de regen in de vroege ochtend gingen de wandelaars op pad waarna het gelukkig opklaarde met af en toe zon. De eerste stempelpost was bij camping 't Noordersandt waar een heerlijk kopje koffie met een koek klaarstond en een plaspauze gehouden kon worden. De organisatie is mede gezien het vroege tijdstip heel blij met deze samenwerking! De waterfles bijvullen kon onderweg bij de andere stempelposten door middel van de watertonnen van JOGG. Op het strand werden de wandelaars verrast door veel schuim en de hond was zelfs zijn bal kwijt. Even struinen door het schuim en de bal was weer gevonden. De finish was dit jaar voor het eerst bij Nogal Wiedus. De koffie en koek waren heerlijk en een goede afsluiting van de dauwtraptocht. Foto's binnenkort op Facebook.

Zeilen op het Amstelmeer

Zeildagen voor mensen met een beperking op stapel. (Foto: Picasa)

DEN HELDER - Op het Amstelmeer vinden vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni de zeildagen plaats voor mensen met een beperking. De twintigste jubileumeditie van de zeildagen wordt wederom georganiseerd door Watersportvereniging Amstelmeer (WVA), de Marine Watersport Vereniging (MWV) en Team Sportservice Den Helder/Schagen.

Iedereen, ongeacht leeftijd en beperking kan zich aanmelden voor de zeildagen. Er wordt voorrang gegeven aan mensen die nog nooit hebben deelgenomen en er kunnen maximaal veertig deelnemers per dag zeilen. Met gewone (niet aangepaste) zeilboten, is het tijdens het zeilen op sommige momenten improviseren geblazen. Rolstoelgebruikers kunnen uit hun rolstoel in de zeilboot getild worden. Voor de zeildag wordt aan iedere deelnemer een bedrag van € 12,50 gevraagd. Deelnemers die vanwege hun beperking een begeleider nodig hebben, kunnen dat aangeven. Begeleiders dienen ook € 12,50 te betalen.

Koffie

Tussen 08.30 uur en 09.00 uur worden alle deelnemers verwacht in het clubgebouw van WV Amstelmeer, De Haukes 2 te Westerland (vlakbij Hippolytushoef). In het clubhuis staat voor iedereen een kopje koffie of thee klaar. Bij aankomst in het clubgebouw dient het inschrijfgeld van €12,50 te worden voldaan (gepast betalen). Er is in het clubgebouw géén invalidentoilet aanwezig. Na de ochtend gezeild te hebben, is er voor de liefhebbers een nasimaaltijd in het clubhuis van WV Amstelmeer. Na de nasimaaltijd, gaat men weer gezamenlijk het water op tot ongeveer 16:00 uur. Uiteraard is het na het ontschepen nog mogelijk om in de kantine na te praten. De organisatie verzoekt iedereen om warme kleding aan te trekken, daarnaast moeten de deelnemers regenkleding of zeilkleding en een pet meenemen. Ook wordt geadviseerd een tweede set kleding en zonnebrandcrème mee te nemen. Het dragen van een zwemvest, waar de organisatie voor zorgt, is verplicht.

Graag meedoen aan één van de zeildagen? Opgave is mogelijk via de site van Team Sportservice via deze link: https://bit.ly/2W770Rs. Vol = vol.

Speeddate bij 's Heeren Loo

Sanith Prins leeft zich in in de persoon. (Foto: aangeleverd)

JULIANADORP - "Elke dag opnieuw zoek ik hoe ik mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) kleine en grote vraagstukken kan helpen oplossen. Ik ga op zoek naar de persoon achter het gedrag. Want wat iemand zegt is niet altijd wat er bedoeld wordt."

Jouw manier helpt!

Aan het woord is Sanit Prins. Met humor, nabijheid bieden, directheid maar vooral door zich in te leven in de persoon, helpt hij cliënten. Zorgverlening vraagt veel van jezelf. Alleen als je helemaal jezelf bent en onderdeel uitmaakt van een goed team, kun je mensen met MVG helpen op een ontspannen manier de dag door te komen.

Knuffelbeer

"Gisteren nog zocht ik naar een oplossing voor Tim die weigerde te gaan slapen. Ik weet dat Tim graag iets voor anderen doet. Hij wilde mij dan ook graag helpen zijn knuffelbeer naar bed te brengen. De stap naar zelf naar bed toe gaan werd hiermee kleiner. Tim ging met zijn knuffelbeer mee naar bed en de weerstand was verdwenen. Mij geeft het voldoening als ik naar huis ga en de cliënten hebben een mooie dag gehad zonder escalaties. Op die manier heb ik echt iets voor iemand betekend."

Speeddate

Wat is jouw manier van helpen? Wil je weten of een baan binnen de MVG doelgroep ook bij jou past?

Meld je dan aan voor de speeddate op 13 juni voor werken binnen de MVG doelgroep binnen 's Heeren Loo. Graag aanmelden per e-mail: recruitment@sheerenloo.nl

Expositie in Paviljoen van Toen

Expo in Paviljoen van Toen. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - In het museum van Paviljoen van Toen in Den Helder, een van de ontmoetingscentra van Stichting Vrijwaard, zijn regelmatig exposities te zien. Voorheen was op deze locatie een museumgroep actief die invulling gaf aan de exposities. Sinds deze groep begin 2019 is opgeheven, kunnen kunstenaars, scholen en verenigingen van dit museum gebruikmaken om zelf te exposeren.

Tot en met zondag 7 juli zijn de prachtige schilderijen, reproducties en tekeningen van kunstenaar Han Ellermeijer gratis te bekijken in het museum tijdens de dagelijkse openingstijden. Verdere informatie is te vinden in het museum.

In het museum staan diverse exposities gepland tot en met eind januari 2020. Na die tijd is de ruimte weer beschikbaar om gratis te exposeren. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Marije Kerkhof van Stichting Vrijwaard, bereikbaar via m.kerkhof@vrijwaard.nl of 06-129 86 019.

Openingstijden

Adres en openingstijden Paviljoen van Toen: Borneolaan 1, 1782 DR Den Helder. Maandag t/m vrijdag: 9.30 uur tot 16.30 uur. Zaterdag en zondag: 12.00 tot 16.30 uur.

8 dagen Bulgarije v.a. € 199,- p.p.

Hotel Jupiter. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Sunny Beach, ook wel bekend als zonnestrand, is gelegen aan de Zwarte Zee en is de meest populaire badplaats van Bulgarije.

Inclusief vliegreis, hotel en ontbijt

Sunny Beach, ook wel bekend als zonnestrand. (Foto: aangeleverd)

Over de gehele lengte van het acht km lange zandstrand bevindt zich een ruime boulevard met restaurants en overdag een markt. Zo zijn er tal van activiteiten, overdag én 's avonds.

Hotel Jupiter biedt een oase van rust, midden in Sunny Beach. De tropische tuin met het heerlijke zwembad bezorgen gasten de nodige rust. Wil je het uitgaansleven van Sunny Beach ontdekken? Dan loop je binnen een paar passen naar de boulevard.

Vanaf € 199,- p.p.

Inbegrepen: retourvlucht Amsterdam - Bourgas met TUI fly, retourtransfer luchthaven - hotel, luchthavenbelasting en brandstofheffing, 7 overnachtingen in Hotel Jupiter, verblijf o.b.v. logies ontbijt, Nederlandstalige reisleiding.

Reisperiode: 10 juni t/m 9 september 2019. Deze aanbieding is te boeken t/m 30 juni 2019. Aankomst mogelijk op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag. Prijs is een vanafprijs p.p. o.b.v. 2 personen per kamer. Exclusief € 2,50 calamiteitenfonds en € 25,- reserveringskosten per boeking.

Meer informatie en boeken: www.tui.nl/rodi, bel met TUI 088-0885885 (lokaal tarief) of ga langs in een TUI winkel in de buurt. Op deze reis zijn SGR- en ANVR-voorwaarden van toepassing.

Slim Fit diëtist & lifestyle coach

De diëtisten van Slim Fit diëtist en lifestyle coach. Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Wij zijn de diëtisten van Slim Fit diëtist en lifestyle coach. We bieden persoonlijke, betrokken en professioneel begeleiding op het gebied van voeding, gezondheid en leefstijl. Wilt u zich fitter voelen of bijvoorbeeld meer grip krijgen op uw gewicht? Of wilt u, uw bloedglucosewaarden bij Diabetes verlagen of wilt u meer uitleg over voeding bij een verhoogd cholesterol of een verhoogde bloeddruk? Voeding en uw levensstijl spelen hierin een belangrijke rol.(

(Advertorial)

Ons team van diëtisten is uitgebreid geschoold op medisch gebied en daarnaast werken wij nauw samen met andere zorgverleners. We werken niet met standaard diëten of dieetproducten maar langdurig resultaat op een gezonde verantwoorde manier bereiken en daarbij gezondheidswinst behalen is onze drijfveer. Binnen ons team heeft ieder zijn eigen specialisaties, denk hierbij aan voeding bij artrose, COPD, Diabetes Mellitus, Hart- en vaatziekten, kinderdiëtetiek, eetstoornissen, ouderen, oncologie en Parkinson. Maar ook maag-darmklachten (prikkelbare darmsyndroom) is een veel geziene klacht, door begeleiding te bieden met bijvoorbeeld het FODMAP dieet zien wij veel mensen in klachten verminderen of raken zelfs volledig klachtenvrij. Wij werken met praktische tips, afgestemd op persoonlijke situaties en daarnaast bieden we coaching. Kortom; voeding is onze passie! Wij hebben spreekuur in Den Helder op de Molenstraat, het Bernardplein en de Soembastraat. Daarnaast hebben wij locaties op Texel, in Breezand en in Schagen.

Op onze website vind je meer informatie. Vraagt uw gezondheid om een passend voedingsadvies? Vraag dan gerust vrijblijvend om meer informatie. Behandeling bij Slim Fit diëtist en lifestyle coach wordt vergoed vanuit het basispakket*. www.slim-fit.nu info@slim-fit.nu of tel: 06-34305194.

Open huis Afscheidshuis De Vlindertuin

DEN HELDER - Heeft u ons afscheidshuis weleens gezien? Bent u benieuwd hoe het er van binnen uitziet? U bent van harte welkom tijdens het open huis van Afscheidshuis de Vlindertuin, zowel in Julianadorp als Den Helder op zaterdag 15 juni van 11.00 tot 15.00 uur.        

(Advertorial)                                                 

Een passend afscheid is voor ieder mens anders. Wij en al onze faciliteiten zijn dan ook gericht op een persoonlijke uitvaart. Wij geloven in vernieuwing, zonder tradities en etiquette uit het oog te verliezen. De dorpse gemoedelijkheid kennen wij als geen ander en we zouden nergens anders willen werken. Wij houden van het aanschuiven in de keuken, een praatje maken op straat en oprechte aandacht voor elkaar.

Los van emotionele sfeer

Door deze persoonlijke manier van werken voelen we ons dan ook meer dan thuis als uitvaartverzorger in Julianadorp en Den Helder. Tijdens het open huis kunt u op u gemak, los van een emotionele sfeer, rustig kennis maken met alles wat met een uitvaart te maken heeft en rond kijken in alle werkruimten en de appartementen. In de verzorgingsruimte kunt u zich laten informeren over de mogelijkheden om zelf te helpen bij de verzorging van de dierbare en over de voordelen van thanatopraxie (lichte balseming). In de werkruimten wordt gewerkt aan een prachtig rouwstuk en het vullen van een as sieraad.

Kunst van herinnering

Tevens is er een 'Before I Die Wall' opgesteld, waarop bezoekers een activiteit kunnen schrijven die zij nog heel graag voor het overlijden willen doen. Voor de kinderen ligt er een vlinder knutselplaat van 'Kunst van herinnering' klaar die zij kunnen maken terwijl de (groot)ouders nog even kunnen napraten tijdens een kopje koffie met wat lekkers.

Ook kunt u buiten kijken naar de statige rouwauto. Op deze wijze probeert afscheidshuis de Vlindertuin u kennis te laten maken met alle mogelijkheden rondom het afscheid nemen van een geliefde. Een mooi gebaar.

Ruimte voor troost

Onze medewerkers beantwoorden graag uw vragen rondom overlijden en afscheid, zodat u daarna weet dat er ook bij u in de buurt ruimte is voor troost. Letterlijk maar ook figuurlijk. Door onze betrokkenheid voelen wij als mens met u mee, want een uitvaart is een unieke gebeurtenis. Je kunt het niet overdoen. Daarom is het belangrijk goed geïnformeerd te zijn. Vooral de extreme verschillen in tarieven zijn vaak onbekend. Wij geven graag nadere uitleg waarom de Vlindertuin anders werkt en daardoor goedkoper is. Graag tot ziens tijdens het open huis op zaterdag 15 juni.

Rode Kruis maakt werk van veiligheid in huis

Het Rode Kruis voert samen met de brandweer woningchecks uit, zoals hier in Egmond-Binnen. Rens Harzing Fotografie

REGIO - Het Rode Kruis helpt mensen sterker en zelfredzamer te worden in noodsituaties. Hiervoor organiseert de noodhulporganisatie workshops en woningchecks. In de regio Noord-Holland Noord is het Rode Kruis hierin een samenwerking gestart met de Brandweer.

Helma Brouwer van het Rode Kruis vertelt: "Gezamenlijk voeren we woningchecks uit, waarbij we met de bewoner door het huis gaan en letten op val- en brandgevaar en tips geven voor inbraakpreventie. Met name in de regio Bergen en Egmond zoeken we dringend vrijwilligers die de woningchecks willen doen!"

Goed Voorbereid

Nicolle is al een aantal jaren Workshopleider Goed Voorbereid en tevens Woningchecker bij het Rode Kruis. "Voordat ik aan deze functies begon, werd ik goed opgeleid bij het Rode Kruis. Ik krijg er veel energie van, vooral door de leuke interactie met de mensen. De woningchecks sluiten naadloos aan op de workshops, zo leert men van alles over hoe men inbraak, brand en valongelukken kan voorkomen."

Vluchtroute

Marianne volgde onlangs een workshop van Nicolle en kijkt terug op een leerzame middag. "Het is goed om met veiligheid in huis bezig te zijn. Ik neem als voorbeeld een vluchtroute. Ik ben gestopt om spullen op de trap te leggen, want wanneer je onverwachts moet vluchten, is de kans groot dat je dat op de tast moet doen. Je zou dan over de spullen kunnen vallen."

Belangstelling voor een vrijwilligersfunctie bij het Rode Kruis? Bekijk de vacature in deze zorgspecial of kijk op www.brandweer.nl/brandveiligheid/woningcheck .

Comfort & Welzijn Kossen

(Advertorial)

DEN HELDER - Comfort & Welzijn Kossen fungeert al meer dan zes jaar als een officieel uitleenpunt van verpleegartikelen voor de regio Den Helder, Schagen en omgeving. Er zijn al vele inwoners uit de regio die van deze extra service gebruik hebben gemaakt. Hoe werkt het?

Gratis uitleen verpleegartikelen

Het kan gebeuren dat u, na een blessure of een medische ingreep, tijdelijk een hulpmiddel nodig hebt. Bijvoorbeeld een rolstoel na een medische ingreep of blessure aan uw knie. Bij Comfort & Welzijn Kossen kunt u dan het hulpmiddel gratis lenen. Alle uitleenhulpmiddelen kunt u kosteloos lenen voor de eerste dertien weken met een maximale verlenging van nog eens dertien weken. Als u er behoefte aan denkt te hebben, dan kunt u er gebruik van maken. Gewoon binnenlopen en meenemen al naar gelang de behoefte. U heeft hier recht op volgens de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Om gebruik te maken van onze uitleenhulpmiddelen is het niet nodig om lid te zijn of te worden van Comfort & Welzijn Kossen. Andere bedrijven willen die indruk nog wel eens wekken, maar dat is absoluut niet nodig. Voor deze tijdelijke hulpmiddelen geldt dat kortdurende uitleen door uw zorgverzekeraar wordt vergoed. Het lenen kost u dan niets.

Wat moet u doen?

U komt naar onze winkel en neemt uw geldige ID mee en uw pasje van de zorgverzekeraar. Wij gaan dan samen met u bepalen wat u het beste kunt lenen. U krijgt de producten dan direct mee en kunt er dus per direct gebruik van gaan maken. Hebben we het onverhoopt niet op voorraad doordat de vraag erg hoog is gebleken? Dan laten we het één a twee dagen later thuis bij u bezorgen! Kosteloos natuurlijk. Na dertien weken ontvangt u een brief waarin u wordt gevraagd de geleende goederen te retourneren dan wel kosteloos te verlengen met nog eens maximaal 13 weken.

Wat kunt u lenen?

Rolstoelen, duwstoelen, bedverhogers, douchestoelen/krukken, hoog-laag bedden, papegaai, zitkussens, WC verhogers, en nog veel meer. Wij hebben regelmatig gebruikte bedden, stoelen en scootmobielen beschikbaar. De enige voorwaarde voor ons is dat ze van een betrouwbare leverancier komen en in een goede technische staat verkeren. Het prijsvoordeel is dan voor u!

Meer informatie

Wij hopen u hiermee van dienst te zijn! Mocht u vragen hebben, dan vernemen we dat graag. Comfort & Welzijn Kossen, Marsdiepstraat 399, 1784 AH Den Helder , 0223 616212. www.comfortenwelzijn.nl / www.stoelthuis.nl ¶

Praktijk Podotherapie Abrahams

De praktijk aan de Baljuwstraat. Podotherapiepraktijk Abrahams en podotherapeut Schrama in nieuw jasje. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Is het bekend dat mensen in hun leven ongeveer vier keer de aarde rondlopen? De voeten krijgen het dus te verduren. Doen voeten, enkels, knieën, heupen of de rug pijn? Een podotherapeut is een erkend specialist op het gebied van voeten en houding en kan uitkomst bieden.

De voeten bestaan uit maar liefst 26 afzonderlijke botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen. "De spieren, pezen en botten dragen ons elke dag naar onze bestemming en bepalen deels onze houding. Een probleem met uw voeten kan leiden tot andere lichamelijke klachten", aldus de podotherapeut in Praktijk Abrahams die deze klachten voorkomt en verhelpt. Ook geeft zij preventief advies om klachten te voorkomen. Tegenwoordig heeft men voor een bezoek aan een podotherapeut geen verwijzing van de huisarts meer nodig.

Waarvoor schakelt men een podotherapeut in? Stand- en vormafwijkingen van de voet (platvoeten, holvoeten, hallux valgus), teenafwijkingen (zoals hamertenen of scheve tenen), huidproblemen (zoals eelt of likdoorns), overbelastingsklachten, voetproblemen door slecht schoeisel, voetklachten die samenhangen met o.a. diabetes en reuma. Podotherapie wordt over het algemeen vergoed vanuit de aanvullende pakketten van verzekeringen. Iedere verzekeraar en elk pakket heeft zijn eigen vergoedingen en voorwaarden. Hoeveel vergoedt de verzekering? Informeer bij de zorgverzekeraar of zie de website van de Ned.Ver. van Podotherapeuten.

Gratis Kamado Joe BBQ!

(Foto: aangeleverd)

HOORN - Bijna zomer! Dat betekent een zacht rokende barbecue en de geur van gegrild vlees, verse vis en mooie groentes. Aangezien dit het favoriete seizoen is van EP:Beerepoot, ontvangen klanten tijdelijk bij vele geselecteerde producten een gratis Kamado Joe BBQ met een waarde die kan oplopen tot 1499 euro.

Urenlang BBQ-plezier

De barbecues van Kamado Joe staan garant voor urenlang BBQ-plezier dankzij pure kwaliteit, slimme functies, geavanceerde accessoires. Ga bakken, stomen, grillen, slow cooken of roken op deze robuuste BBQ's.

Temperatuur tot op de graad nauwkeurig

Dankzij het unieke materiaal kan de temperatuur tot op de graad nauwkeurig geregeld worden, wat resulteert in de sappigste steaks en overheerlijke vis.Afhankelijk van de aankoop ontvangt de klant een Junior, Classic of Classic II-uitvoering. Een geslaagde barbecue begint met het juiste materiaal. Op de eerste etage van EP:Beerepoot in Hoorn is alles te vinden wat de klant nodig heeft. Naast de drie mooiste BBQ-merken zijn hier alle accessoires aanwezig: tangen, plate setters en pizzastenen, maar ook houtsnippers, lighters, sauzen, rubs en diverse soorten houtskool.

Tweede pinksterdag open

Bekijk de actieproducten in de folder en kom langs in één van de winkels. De winkel in Hoorn is tweede pinksterdag geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

De Schakel Wonen & Slapen

Vitario - een matras geheel op maat gemaakt bij de Schakel wonen en slapen. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Ieder mens is anders, ieder individueel Vitario-matras ook. Welk matras heeft mijn lichaam nodig? Een matras dat voor u persoonlijk gemaakt is, want ieder lichaam stelt verschillende eisen aan wat u nodig heeft om goed te kunnen slapen. Men kan tenslotte niet voorbijgaan aan kenmerken als lengte, gewicht en lichaamsverhoudingen als het doel is uw lichaam - en daarmee uw gezondheid - goed te ondersteunen.

Veel, momenteel op internet en in de handel aangeprezen, matrassen claimen schijnbare alleskunners te zijn. Zo zouden alle mensen tussen 50 en 140 kg prima op één en hetzelfde matras kunnen liggen. Goed beschouwd bestaat dat ene matras voor iedereen echter niet. Vooral voor lichte slapers of mensen met lichamelijke problemen zijn deze vermeende 'eenvoudige' matrassen zelden een oplossing. Uw lichaam is de maatstaf voor onze technologie. Een matras van Vitario onderscheidt zich doordat het voor de koop exact op uw lichaam wordt ingesteld en daarna ook op elk gewenst moment kan worden aangepast. Ieder van de maximaal 24 afzonderlijke steunelementen kan, net als alle toplagen, vrij worden geconfigureerd op positionering en stevigheid. De beste resultaten worden bereikt als de bedbodem en het hoofdkussen zo zijn vormgegeven dat de efficiëntie van het matras toeneemt. De aanwezige lig-simulator is als de sleutel tot een matras dat perfect bij u past. 'Simulo' betekent afbeelden. Dit is precies wat onze, in het medisch centrum Salzburg ontwikkelde, lig-simulator doet. Het geeft een exacte afbeelding van het lichaamsprofiel en de uitgeoefende druk bij het liggen. De simulator ziet eruit als een matras. In werkelijkheid is het een zeer gevoelig meetapparaat dat bestaat uit druksensoren, gericht aanstuurbare luchtkamers en zelf ontwikkelde configuratie-algoritmes.

Kom het nu zelf ervaren in de showroom van de Schakel wonen en slapen op het Ravelijncenter 4 in Den Helder – www.deschakelwonen.nl

'We willen snelle en juiste hulp organiseren'

Drie extra praktijkondersteuners huisarts Kind & Jeugd Den Helder. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - In Den Helder gaan drie extra 'praktijkondersteuners huisarts' (POH) aan het werk speciaal op het gebied van de tweedelijnszorg Jeugd Geestelijke Gezondheid Zorg. Deze praktijkondersteuners Kind en Jeugd gaan bijdragen aan de signaleringsfunctie, de transformatie van de jeugdzorg en het verbeteren van de onderlinge samenwerking van de bij de jeugdzorg betrokken partijen.

De praktijkondersteuners werken de komende twee jaar, vanaf juli 2019, bij de dertien Helderse huisartsenpraktijken en in het Jeugdteam Den Helder. Nog voor het einde van deze pilot vindt een evaluatie plaats om te bezien welke resultaten zijn bereikt en of voortzetting van de pilot wenselijk is. De inzet van deze drie op kind en jeugd gespecialiseerde praktijkondersteuners is het resultaat van overleg tussen gemeente, Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland en de organisatie voor POHGGZ Kind & Jeugd Vincino. Invoering Jeugdwet maakt rol huisartsen groter Door de invoering van de Jeugdwet is veel veranderd in de organisatie en financiering van de Jeugdzorg. Zo financieren de gemeenten alle niet-lichamelijke zorg. Daaronder valt ook de volledige Geestelijke Gezondheidzorg voor jeugd jonger dan achttien jaar.

Verschuiving

Tegelijkertijd wordt een beweging gestimuleerd waarbij een verschuiving plaatsvindt van specialistische zorg naar generalistische- en huisartsenzorg en van de kliniek naar de wijk. De huisartsenpraktijk speelt hierdoor een steeds belangrijkere rol bij het vroegtijdig signaleren en het behandelen van jeugd met lichte psychosociale problematiek. De ontwikkeling van de functie praktijkondersteuner Kind & Jeugd sluit aan bij deze verschuiving. Praktijkondersteuner adviseert arts én patiënt. De functie praktijkondersteuner Kind & Jeugd is in eerste instantie ontwikkeld om ondersteuning te bieden in de huisartsenpraktijk. In die rol adviseert de praktijkondersteuner Kind & Jeugd zowel de patiënt als de huisarts. De praktijkondersteuner behandelt patiënten en stuurt patiënten, mits goedgekeurd door de huisarts, door naar passende zorg. Wethouder de Vrij: "Wij willen waar het kan snelle en juiste hulp organiseren. Juist voor deze jongeren die met psychische en/of psychosociale problemen te kampen hebben is het belangrijk dat we niet overmedicaliseren en alleen zware zorg organiseren als dat écht nodig is."

Inloopspreekuur Visbuurt van start

DEN HELDER - Gemeente en verschillende maatschappelijke partners organiseren samen het inloopspreekuur voor inwoners van de Visbuurt, dat vanaf heden wordt gehouden in de Maranathakerk.

Het spreekuur kan zonder afspraak elke dinsdag worden bezocht van 10.00 uur tot 12.00 uur. Koffie en thee staan klaar. Inwoners kunnen op het spreekuur terecht met diverse en uiteenlopende vragen. Zoals: 'heeft u een hulpvraag en komt u er zelf niet meer uit? Maakt u zich zorgen om uw buren? Maakt uw gezondheid het lastig in uw huis te blijven wonen? Ervaart u overlast en weet u niet waar of bij wie u dit kan melden? Is uw kind verslaafd aan de computer? Heeft u moeite met het betalen van uw vaste lasten? Is uw administratie niet op orde? Bent u eenzaam? Of wilt u gewoon een praatje maken?' Inwoners vinden hier een luisterend oor. Er zijn ten minste drie professionals aanwezig. De samenstelling is wekelijks wisselend. Het is altijd mogelijk om een afspraak met de juiste professional te maken. Aan het spreekuur doen medewerkers mee van de wijkverpleging de Omring, Humanitas (o.a. financiële administratie), Stichting MEE & de Wering (opbouwwerk en informatiewinkel), de wijkagent, ervaringsdeskundige RCO De Hoofdzaak, Vangnet en Advies, Leger des Heils, team Zorg en de wijkconciërge. In de Maranathakerk is een aparte ruimte voor vertrouwelijke gesprekken, privacy is immers belangrijk. Het spreekuur is een vervulling van de wens die naar voren kwam uit gesprekken met bewoners over gebiedsgerichte aanpak.

Prijsvraag

Inwoners uit de Visbuurt wordt gevraagd een passende naam te bedenken voor het spreekuur. De beste inzending wordt beloond met een diner voor twee. Inzenden kan tot 27 juni met een mail naar e.van.der.plaat@denhelder.nl.

Koi, Vijver & Fishing Dirkshorn

Koi, Vijver & Fishing Dirkshorn is hét adres voor de aanleg en onderhoud van alle vijvers. (Foto: aangeleverd)

DIRKSHORN – Bij Koi, Vijver & Fishing kunnen belangstellenden terecht voor vijvervissen, waaronder goudvissen, goudwindes, sarasa's, shubunkin, steuren en graskarpers. Ook voor een uitgebreid assortiment waterplanten. Het bedrijf is gespecialiseerd in aanleg en onderhoud van zwemvijvers.

Een vijver is rustgevend

Eigenaar Brian Bing vertelt over de praktische kanten van een zwemvijver. "Een zwemvijver kan je goed integreren in de bestaande tuin. Het is esthetisch verantwoord, je hebt geen 'blauwe vlek' in je tuin, het water is helder zonder dat je gebruik maakt van chemicaliën, het vergt weinig onderhoud en verbruikt minimaal vier keer minder energie."

Beschikbare ruimte

In het zwemgedeelte zijn geen vissen en planten. Salamanders komen wel voor in die sectie, met name in het voorjaar vanwege de voortplanting. In de zomer zijn ze weer verdwenen. Planten worden gebruikt voor de zuivering van het water en staan in verbinding met het zwemgedeelte. Waar de locatie aan moet voldoen? Bing: "We komen altijd de tuin bekijken op beschikbare ruimte, hoogteverschil en de hoeveelheid bomen die eventueel geruimd moeten worden. Ook het grondwaterpeil wordt bekeken, omdat we op een droge grond moeten werken. De aanleg duurt twee tot drie weken voor een natuurlijke zwemvijver, en één week extra voor een gemetselde vijver. Een bouwvergunning is niet nodig."

In ecologische zwemvijvers zuiveren planten met holle stengels, zoals riet en kalmoes, het water op een natuurlijke wijze. Het zwemwater wordt via een pomp in een constante stroom door het ecologisch filter geleid. Zwemmen met zonnebrandcrème is geen probleem, dit wordt afgebroken door het filtersysteem.

Koi, Vijver & Fishing Dirkshorn is hét adres voor de aanleg en onderhoud van alle vijvers. Zij maken graag vrijblijvend een offerte voor de klant. Een gratis watertest, inclusief advies voor een glasheldere vijver.

Ook kan men bij hen komen vissen op Karper, steur en forel. De Forellen mogen ook mee genomen worden. Men kan komen vissen met de eigen hengelbenodigdheden, maar ook hebben wij hengels in de verhuur. Levend aas is op voorraad.

Koi, Vijver & Fishing Dirkshorn is te vinden aan Woudmeerweg 22 in Dirkshorn, tel. 0224-552439 of 06-53923672. Meer informatie over het vissen, en aanleg (zwem) vijvers: www.koi-vijver.nl.

Pinkstervoordeel bij Grando Keukens & Bad

Grand Keukens & Bad tweede pinksterdag geopend. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Grando Keukens & Bad in Den Helder levert sinds 1965 betaalbaar keuken- en baddesign. Samen bespreken ze de wensen van de klant en is er altijd een keuken of badkamer in welke smaak dan ook. Een uitgebreide collectie, uitstekende service en deze maand een aantrekkelijke actie: 20% Pinkster voordeel en een Inductie kookplaat of regendoucheset cadeau!

Bezoek deze maand de showroom en maak gebruik van de Pinksterdeals bij aankoop van een keuken en/of badkamer. Bij aankoop van een keuken profiteert de klant van 20% korting en ontvangt men een inductiekookplaat cadeau. In veel nieuwbouwwoningen is een gasaansluiting niet meer toegestaan/aanwezig en voor bestaande woningen worden de prijzen voor gas verhoogd. Een inductiekookplaat is een uitstekend alternatief en heeft naast een moderne uitstraling nog meer voordelen zoals veiligheid, energiezuinigheid en is gemakkelijk schoon te maken. Bij de aanschaf van een badkamer profiteren klanten wederom van 20% korting en ontvangen zij een Grohe Regendoucheset cadeau! Maak die badkamerdroom waar met extra luxe en breid de badkamer gemakkelijk uit met een heerlijke regendouche. Een regendouche zorgt voor een ontspannen gevoel waardoor de badkamer verandert in een kleine wellnessruimte.

Totaalconcept

Grando Keukens & Bad in Den Helder biedt een totaalconcept. Word geïnspireerd! In de showroom in Den Helder worden grandioze ideeën opgedaan en komen de woonwensen tot leven. Het begint met een persoonlijk ontwerp, verwerkt in een 3D tekening. De vakmensen van Grando nemen het werk van A tot Z uit de handen van de klant: van demonteren en afvoeren tot een perfect gemonteerde keuken/badkamer. Perfecte service en ontzorgen bij Grando Keukens & Bad Den Helder.

Installatietekeningen

Grando kan namelijk al het voorbereidende werk verzorgen: demonteren en verwijderen van de oude keuken/badkamer, leidingen verleggen, stukadoren, verbouwings werkzaamheden, tegel-, loodgieter-, elektra- en schilderwerk. De nieuwe aankoop wordt zorgvuldig geplaatst door de eigen vakkundige monteurs. Zij gaan pas weg als alles werkt. Vooraf ontvangt de klant uitgebreide en nauwkeurige installatietekeningen.

Tweede pinksterdag open

Iedereen is van harte welkom, ook op tweede pinksterdag! Kom snel naar Grando Keukens & Bad Ravelijncenter 29 in Den Helder! Vraag het gratis Grando Inspiratie Magazine aan op grando.nl, boordevol stijltips en trends. Ook voor een afspraak thuis is Grando hét adres. Voor meer informatie en openingstijden, zie www.grando.nl/denhelder. De mensen van Grando Keukens & Bad staan klaar in de inspirerende showroom voor een advies op maat.

(Foto: aangeleverd)

Vervolg van de voorpagina

'Winkelen wordt nóg leuker'

Dit werkt verbindend en draagt bij aan het saamhorigheidsgevoel en de schoonbeleving van ondernemers én winkelend publiek. Deze inzet wordt met de Schoonste Winkelgebied Verkiezing extra beloond." Gemeente Den Helder doet mee met de volgende gebieden: Binnenstad Den Helder, De Riepel (centrum Julianadorp), De Schooten, Dorperweerth, Duinpassage, Loopuytpark (centrum Julianadorp) en de Marsdiepstraat.

Handvatten

Om het belang van schoon zichtbaar te maken geeft NederlandSchoon elk jaar handvatten aan de deelnemers. Daarbij helpt het interactieve Scorebord Schone Winkelgebieden via nederlandschoon.nl waar de resultaten worden gedeeld van het afgelopen jaar. In één oogopslag is te zien hoe een winkelgebied scoort ten opzichte van andere winkelgebieden en gemeenten, welke thema's het goed doen en welke thema's extra aandacht verdienen.

Over NederlandSchoon

Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. NederlandSchoon werkt daarom al 25 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, wordt niet alleen meer bewustwording, maar ook gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel gecreëerd. Een voorbeeld van deze aanpak is Supporter van Schoon, een landelijk initiatief dat mensen verenigt en activeert om zo een grotere vuist tegen zwerfafval te maken. Voor info zie: nederlandschoon.nl of supportervanschoon.nl.

Noordwest kijkt goed terug op goed jaar

Noordwest kijkt terug op goed 2018. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - De raad van toezicht heeft het jaarverslag en de jaarrekening 2018 van Noordwest goedgekeurd. In dit jaar zijn veel mooie zaken gerealiseerd waarbij ook een fors beroep is gedaan op medewerkers en artsen naast de reguliere werkzaamheden.

Ondanks die extra werkzaamheden is de waardering door de patiënten onverminderd hoog. "Wij spreken dan ook onze bijzondere waardering uit aan alle medewerkers en artsen die dag in - dag uit klaar staan voor Noordwest en de inwoners van Noord-Holland Noord. De belangrijkste hoogtepunten zijn samengebracht in een online jaaroverzicht." "Met een positief resultaat van €11.8 miljoen euro kunnen we ook vanuit financieel perspectief 2018 als een goed jaar beoordelen. Net als voorgaande jaren tekenen we hierbij aan dat dit in absolute cijfers een fors bedrag is, maar in percentage van de omzet ongeveer 2,5% bedraagt.

Noordwest moet de komende jaren blijven sparen om haar ambities op het gebied van bouw en ICT waar te kunnen maken. Investeringen die noodzakelijk zijn om de goede patiëntenzorg te kunnen blijven waarborgen."

25% Korting bij I-KOOK keukens!

DEN HELDER - De komende actiemaand staat in het teken van 25% korting. De actie is geldig op een complete keuken inclusief werkblad, apparatuur en montage. Het leveren van de mooiste keuken, voor de beste prijs. Dat is de missie waar I-KOOK zich al tien jaar dagelijks volop voor inzet. Het jonge, snel groeiende familiebedrijf telt inmiddels twintig vestigingen door heel Nederland.

Bij I-KOOK Den Helder kan iedereen terecht met alle keukenvragen en -verwachtingen. Eén adres, voor elk budget, met altijd een ruime garantie. Eén aanspreekpunt, voor alle keukenzaken. Van offerte en levering tot storing of beschadiging. Dát is I-KOOK, altijd persoonlijk. Bij I-KOOK hoeven klanten geen zorgen te hebben dat ze te veel betaten en weten ze ook altijd wáár ze voor betalen. De prijs is de prijs, op de website en in de showroom. Doordat I-KOOK scherp en slim inkoopt, zijn er altijd de mooiste keuken voor de beste prijs te vinden. En dat geldt ook voor alle denkbare keukenapparaten. Naast een kwaliteitsproduct, koopt de klant bij I-KOOK zekerheid. De zekerheid van een lang en plezierig keukenleven. Het vinden van welke droomkeuken dan ook, was nog nooit zo leuk en eenvoudig!

Persoonlijke keukencoach

Bij de zoektocht naar een nieuwe keuken wordt men bijgestaan door een keukencoach. De klant wordt op persoonlijke en transparante wijze gecoacht bij het vinden van een betaalbare keuken, die geheel voldoet aan de wensen. De persoonlijke keukencoach is altijd het vaste aanspreekpunt. Elke keukencoach wordt ondersteund door een zeer solide organisatie waardoor afspraken altijd worden nagekomen, zónder verrassingen achteraf. Kwaliteit is dézekerheid.

Voordat een bezoek wordt gebracht aan de moderne, ruime showroom kan op de website www.i-kook.nl al veel inspiratie worden opgedaan. Er is niet alleen een duidelijk overzicht van het assortiment en de mogelijkheden, maar de keuken kan ook direct worden vormgegeven in 2D en 3D. In enkele simpele stappen wordt de complete keukendroom tot leven gewekt. Ontwerp zelf de keuken, voeg relevante elementen als ramen en deuren toe en vind de ideale indeling voor alle keukenapparaten en -accessoires, die niet mogen ontbreken.

Koopzondag

I-KOOK Den Helder is tweede pinksterdag geopend. Nieuwsgierig geworden? Neem de maten van de keuken mee en bezoek snel de showroom van I-KOOK Den Helder of maak een afspraak via de internetsite. Iedereen is van harte welkom in Ravelijncenter 31 (tussen Beter Bed en Grando Keukens).

Kijk ook op www.i-kook.nl voor alle koopzondagen of andere informatie en de laatste acties.*vraag naar de voorwaarden

.

Koken op de camping bij DE JONG

Een kok laat zien hoe je op de skottelbraai de lekkerste gerechten maakt. (Foto: aangeleverd)

HILLEGOM DE ZILK - 'Koken op de camping'; daar draait het tweede pinksterdag - maandag 10 juni - bij DE JONG Kampeer & Recreatie allemaal om. Een echte kok, die tevens fervent kampeerder is en van het buitenleven houdt, laat zien hoe je op de skottelbraai de lekkerste gerechten maakt. Hierbij wordt dan niet per definitie aan BBQ'en gedacht, maar ook aan een lunch, een compleet avondmaal en heerlijke snacks. Ook met de bekende Franse stokbroden heeft deze kok fantastische ideeën.

Demonstraties op de skottelbraai

Uiteraard wordt het BBQ'en niet vergeten. Bij DE JONG staat de week van 8 tot en met 15 juni volledig in het teken van de vader. En ja, als het om eten gaat is het BBQ'en veelal de taak en/of hobby van de man. Naast de kok is tweede pinksterdag bij DE JONG dan ook de vertegenwoordiger van Cadac - de fabrikant van de bekende skottelbraai - aanwezig. Naast het maken van heerlijke BBQ-gerechten vertelt hij alles over de verschillende types skottelbraai en de vele mogelijkheden.

Win een skottelbraai

Als extraatje voor de vaderdagweek verloten DE JONG en Cadac een skottelbraai 'Orange'. Deze speciale uitvoering is niet te koop en alleen te winnen via de winactie. Meer informatie over deze actie en alle activiteiten en het tijdschema van de demonstraties zijn te vinden op www.dejongrecreatie.nl en op Facebook (De Jong Kampeer en recreatie).

DE JONG Kampeer & Recreatie is te vinden aan de Beeklaan 18a-24a in Hillegom De Zilk. De grote kampeer- en outdoorwinkel en de showroom met campers, caravans en vouwwagens zijn uiteraard tijdens dit evenement ook geopend.

Vrijwilligers voor de bieb gezocht

De bieb zoekt vrijwilligers. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - KopGroep Bibliotheken zoekt enthousiaste vrijwilligers voor de vestigingen in Julianadorp en De Schooten. Deze vrijwilligers zijn tijdens openingstijden aanspreekpunt voor de bezoekers.

Er wordt gezocht naar mensen die klantgericht zijn en communicatief zijn ingesteld. Het is belangrijk om de Nederlandse taal goed te beheersen en ook wordt basiskennis van de computer gevraagd. Een bibliotheekvrijwilliger beantwoordt eenvoudige vragen van klanten en is verantwoordelijk voor het opruimen en controleren van de collectie. KopGroep Bibliotheken biedt vrijwilligers een inspirerende werkomgeving, een gratis bibliotheeklidmaatschap, een kerstattentie en de mogelijkheid om deel te nemen aan een trainingsprogramma. Informatie via info@kopgroepbibliotheken.nl of vul een reactieformulier in op www.kopgroepbibliotheken.nl.