Alkmaars Nieuwsblad

27 februari 2019

Alkmaars Nieuwsblad 27 februari 2019


Zwoele jazzmuziek in Schermerhorn

SCHERMERHORN - De Grote Kerk in Schermerhorn vormt zondagmiddag 3 maart om 15.00 uur het onderkomen voor zwoele Zuid-Amerikaanse jazzy muziek. Lucas Figueiredo begon in Sao Paulo ( Brazillie) met The Brazilian Jazz trio en oogstte daar zo veel succes dat hij een beurs ontving voor het conservatorium Amsterdam. Op dit moment studeert hij daar voor jazz-saxofonist.

Tijdens het optreden speelt hij samen met twee andere musici uit een niet-Europese cultuur: Davor Stehlik gitaar en een nog onbekende bassist. Zij brengen dan hun enthousiasme voor meeslepende ritmes en heerlijke melodieën, voornamelijk uit Zuid Amerika.

Zij spelen onder meer Brazilian Bossa Nova, Choro Music and Samba jazz, en sommige composities van Lucas Figueiredo. De entree is 7,50 euro.

Kaarten en meer informatie via www.grotekerkschermerhorn.nl.

Nieuwe directeur vrijwilligers centrale

Rechts Eerde de Swart en links de nieuwe directeur Ruud Herder. (Foto: Annelieke Bosdijk)

ALKMAAR - Eerde de Swart, sinds 2014 directeur bij de Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar, draagt per 1 april aanstaande het stokje over aan zijn opvolger Ruud Herder. Ruud Herder is al jaren betrokken bij de Vrijwilligers Centrale, onder andere als bestuurslid en als waarnemend Hoofd Administratie.

Organisatie blij met benoeming collega

De organisatie is zeer blij met de benoeming van deze gewaardeerde collega. Zijn bekendheid en betrokkenheid met de organisatie, de mensen en de bedrijfsvoering wordt gezien als een groot voordeel voor de komende periode. Hij gaat zijn functie als directeur bij de Vrijwilligers Centrale (24 uur per week) combineren met zijn rol als algemeen coördinator van Stichting Present Heerhugowaard/Langedijk (12 uur per week).

Ontwikkelingen

Bestuur en team van de Vrijwilligers Centrale bedanken Eerde de Swart zeer voor zijn tomeloze inzet als directeur in de afgelopen vijf jaar. Hij volgde nieuwe ontwikkelingen op de voet en als het even kon werd daarbij aangehaakt.

Projecten

Onder zijn leiding werden projecten opgezet zoals onder andere Aan de Slag met bewoners uit de Asielzoekerscentra, verzorgde de Vrijwilligers Centrale de werving, inzet en coördinatie van vrijwilligers voor Klim naar de Hemel en presenteerde de organisatie onlangs de documentaire 'Ode aan de Alkmaarse vrijwilligers' over vrijwilligerswerk in Alkmaar.

Wieg

Intern stond hij aan de wieg van een hechte VCRA-familie. Eerde de Swart start op 1 april als Algemeen Manager bij MET Welzijn Heerhugowaard.

Byzantijns Mannenkoor in Laurentiuskerk

Hoorns Byzantijns Mannenkoor. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Hoorns Byzantijns Mannenkoor - onder leiding van Grigori Sergei Saroleain - verzorgt zondag 10 maart om 15.00 uur een optreden in de St. Laurentiuskerk aan het Verdronkenoord 68.

Kaarten via www.ticketkantoor.nl/shop/zalk01

Schilderijenexpositie Jan van den Heuvel

GROET - In 1985 deed Jan van den Heuvel uit Bergen mee aan een week 'buitenschilderen' voor belangstellenden in het Planken Wambuis op de Veluwe. Daar ontdekte hij zijn talent voor aquarelleren.

Van den Heuvel: 'Het leek wel of ik kon toveren'

Zelf zegt hij daarover "Het leek wel of ik kon toveren." Nog geen jaar later had hij zijn eerste expositie in het Smedinghuis in Lelystad, waarna er in de loop der jaren nog een vijftal volgden. Voorheen woonde hij 40 jaar in Harmelen. Inmiddels zes jaar in Bergen.

Praatje

Jan maakt zijn schilderijen buiten op locatie. Voorheen in de omgeving van Utrecht. Nu in Bergen, zomers langs het strand of in het dorp. Als hij buiten aan het schilderen is, en mensen kijken over zijn schouder mee, maakt hij graag een praatje over zijn hobby.

Opening

Commer-in is gevestigd op de Kerkbrink 6 in Groet. Geopend op woensdag, zaterdag - en zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Commer-in is een activiteit van de Dorpsvereniging Groet.

De opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 2 maart om 14.00 uur.