Kompas ed 1

9 april 2019

Kompas ed 1 9 april 2019


Zonne-panelen

LANDSMEER - De zonnepanelenactie in gemeente Landsmeer is in volle gang. Een collectief van regionale zonnepanelenleveranciers biedt inwoners de mogelijkheid zonnepanelen in te kopen en te laten installeren tegen een zeer gunstige prijs.

De actie loopt tot 1 juli 2019. Wie interesse heeft kan een offerte aanvragen en zich vrijblijvend inschrijven via www.duurzaambouwloket.nl/actielandsmeer.

Na inschrijving gaat het actietraject direct van start. Door het aanschaffen van zonnepanelen wordt de woning klaargemaakt voor de energietransitie. Ook zorgt dit voor een beter milieu, terwijl de energierekening naar beneden gaat.

Winst Compaen vrijwel niets waard

Marvin Andringa (9) was goed voor 19 punten Tjerk Laan Fotografie

OOSTZAAN - Compaen voldeed zaterdag aan de opdracht door te winnen van VV Utrecht, maar deze zege is vrijwel zeker niets waard. Peelpush verloor namelijk van EMD/Tooling, waardoor die ploeg nu de beste papieren heeft op rechtstreekse handhaving.

De vrees bestond vooraf dat de ploeg uit Meijel volgend seizoen liever op bezoek gaat in het naburige Reuver dan de verre reis naar Oostzaan te moeten ondernemen. Was Compaen de afgelopen competitie de dupe van een onverwachte nederlaag van HLB/Van Daal met degradatie uit de Topdivisie als gevolg, dit keer verzuimde Peelpush de sportieve plicht te vervullen.

EMD/Tooling staat nog wel twee punten achter op Compaen, dat niet meer in actie komt, maar weet in de laatste wedstrijd het reeds gedegradeerde Next Volley als tegenstander. Dat betekent dat de Oostzaners zich via promotie/degradatiewedstrijden moeten zien te handhaven in de eerste divisie. Een opdracht die uitermate cruciaal is in sportief opzicht voor Compaen.

Het werd een winst in vijf sets in betonkolos de Galgenwaard. Compaen pakte drie punten door de verminderde scherpte bij de tegenstander en de scoringsdrift bij Marvin Andringa. De op recreatieve wijze volleyballende topper sloeg, serveerde en blokkeerde negentien punten bij elkaar.

Goed voor het moreel was dat de formatie van trainer/coach Johan van Zelderen zich af en toe uit geslagen positie wist terug te knokken. Zo had Utrecht in de vijfde set de leiding, maar onder aanvoering van de fysiek klaargestoomde Michiel Majoor werd de volop met publiekswissels bezig zijnde thuisploeg toch nog verslagen. Aan de andere kant gaf Compaen in de derde set - bij 0-2 - een voorsprong van 12-19 en 16-22 uit handen. Het bleken achteraf feiten zonder veel waarde.

Kindertheater in Landsmeer: grappige mimevoorstelling 'Stoere Broer!'

De voorstelling 'Stoere broer'. (Foto: aangeleverd)

LANDSMEER - Alieke van EigenWijsjes verzorgt zondag 14 april de 14e theatervoorstelling voor kinderen sinds september 2016. Deze keer heeft zij een voorstelling uitgekozen over samen willen spelen, over sterk zijn, over broers en zussen, over dingen durven en over bang zijn: Stoere Broer! De grappige mimevoorstelling voor kinderen van 2 tot en met 7 jaar begint om 10.00 uur in Dorpshuis Landsmeer.

De deur van de grote zaal gaat om 09.45 uur open. In Stoere Broer van Buro Bannink spelen Tessa Friedrich en Olivier van Klaarbergen de rol van Tess en haar grote broer Tommie. Tommie is echt veel ouder. Tess houdt van avontuur en vindt samen spelen met haar grote, stoere broer het allerleukste wat er is. Maar Tommie en Tess zijn heel verschillend. Soms vindt Tommie zijn kleine zusje erg vervelend. Want Tommie houdt namelijk niet van buitenspelen, hij leest liever een boek. Je zou denken dat Tommie nog veel stoerder is dan Tess, maar Tommie schrikt altijd van alles en iedereen. Hij is een beetje bang en dat vindt Tess maar raar. Grote broers moeten toch stoer zijn? En kleine zusjes houden toch van bloemetjes? Misschien lukt het Tess om haar grote broer stoerder te maken. Als hij tenminste zijn gezicht durft te laten zien. Maar is Tess eigenlijk zelf wel zo stoer? En is zij nooit eens ergens bang voor? We kunnen toch allemaal wel eens ergens bang voor zijn?

De prijs is 6,50 euro per kind (tot 2 jaar gratis) en 3,50 euro per begeleider, graag contant betalen aan de deur. De voorstellingen van EigenWijsjes zijn meestal uitverkocht, dus reserveer snel via www.eigenwijsjesvoorkinderen.nl, 06-48509814 of alieke@eigenwijsjesvoorkinderen.nl.