Groene Hart op zondag

7 april 2019

Groene Hart op zondag 7 april 2019


'De beleving van de kinderen is enorm'

Kinder Spel & Bouw Abbekerk wordt voor de laatste keer gehouden op de ijsbaan. (Foto: Fred Stapersma)

ABBEKERK - Het huttenbouwproject Kinder Spel & Bouw vindt dit jaar voor de 21e keer plaats tijdens het Hemelvaartsweekend, van 30 mei tot en met 2 juni. Jaarlijks komen zo'n 275 basisschoolkinderen uit Abbekerk, Lambertschaag, Hauwert, Midwoud, Oostwoud, Twisk en Opperdoes naar de ijsbaan in Abbekerk om hun mooiste hutten te bouwen.

Laatste huttendorp op ijsbaan

Het weekend wordt feestelijk afgesloten met de fakkeloptocht en slapen in de zelfgemaakte hut. Ook dit jaar mogen de oudste kleuters komen sfeerproeven op het terrein. Zij timmeren een aantal uurtjes mee om op deze manier kennis te maken met het project. Een groep van circa honderd vrijwilligers zet zich met veel enthousiasme in om dit weekend te laten slagen. Ze helpen bij de bouw, verzorgen de catering voor de vrijwilligers en bezetten de EHBO-post.

Vrijwilliger

Marsja Ros (27) is opgegroeid en woont in Abbekerk. "Ik ben bestuurslid, volgens mij nu zo'n zeven jaar. Maar daarvoor was ik als kind deelnemer van Kinder Spel & Bouw (KSB). Ik keek het hele jaar naar het weekend uit! Fantastisch om samen met alle klasgenootjes zo'n weekend samen te zijn met enthousiaste vrijwilligers."

Betrokkenheid

De Abbekerker is als vrijwilliger vrijwel vanaf het begin betrokken geweest bij het evenement. "Het leuke aan KSB is de geweldige sfeer, die er elk jaar heerst. Of het nu goed of slecht weer is, het is altijd één groot feest! Het is fantastisch om te zien hoe ongeveer honderd vrijwilligers -vrijwel allemaal jongeren- zich een week volledig vrijmaken om 250 kinderen een onvergetelijk weekend te bezorgen. Als kers op de taart houden we zaterdagavond altijd de fakkeloptocht. De beleving is dan enorm. Het hele dorp (en ouders uit de omliggende dorpen) staat langs de route."

De inwoners van Abbekerk en omgeving leven volledig mee, waardoor wede organisatie met vrijwillige inzet van een enorme achterban en sponsoring uit de omgeving 250 kinderen een weekend kunnen bezorgen, die hun leven lang bij blijft.

Nieuwe locatie

In verband met de bouw van huizen op de ijsbaan, is dit het laatste jaar op de huidige locatie. De organisatie is samen met de gemeente op zoek naar een vervangende locatie. "We hebben er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken en dat we er samen met de gemeente Medemblik uitkomen", zegt Marsja.

Inschrijven

Ouders kunnen hun kind(eren) nog inschrijven via www.kinderspelenbouw.nl/inschrijven. Uiteraard is er op de site ook meer informatie te vinden over dit spektakel of kijk op www.facebook.com/kinderspelenbouw.

Dansen in Lindehof

HOOGWOUD - In wijksteunpunt De Lindehof, Graaf Willemstraat 27 in Hoogwoud, wordt donderdag 11 april om 14.00 uur een gezellige middag gehouden: Let's Twist again. Wie weet nog de muziek, waar vroeger heerlijk op werd gedanst? Met Let's twist again gaan de bezoekers weer terug naar die tijd: de Foxtrot, de Weense wals, muziek van Doris Day en Chubby Chekker. Voetjes van de vloer! Bianca Basjes brengt de mensen weer terug in vervlogen tijden. Iedereen kan meedoen, ook wie wat minder mobiel is. Kosten: 5 euro.

Huldiging ruiters VPG Opmeer

Sabine Leek, Sam Veeken, Remy Treffers en Stefan Tettelaar met hun medailles. Links trotse coach Barbara Dijkman. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Vereniging Paardrijden Gehandicapten Opmeer huldigde vrijdag 29 maart de vier ruiters en coach feestelijk in Manege Warnaar in Oude Niedorp. Zij vertegenwoordigden mede Nederland, met groot succes, op de Special Olympics World Games in Abu Dhabi.

Onder veel belangstelling van mede clubgenoten, de vrijwilligers van VPG Opmeer en familieleden/begeleiders werden Sabine Leek, Sam Veeken, Remy Treffers, Stefan Tettelaar en coach Barbara Dijkman in het zonnetje gezet. Mandy en Nino van Manege Warnaar kregen een mooie bos bloemen. Met hun goede paarden geeft VPG Opmeer al meerdere jaren met veel plezier, elke vrijdag, lessen met hun eigen instructies.

Het team ging met maar liefst zeven medailles terug naar Nederland: Stefan Tettelaar: goud, zilver en brons (working trail, springen en dressuur), Sabine Leek: goud en brons (dressuur en english equitation), Remy Treffers: goud (english equitation) en Sam Veeken: brons (dressuur).

Voorzitter Paulien Knol vroeg hen wat hun ervaringen waren die ze hadden opgedaan tijdens dit grootste wereldsportevenement van 2019. Sabine: "Het ging wel goed, maar je moest die paarden wel flink aansporen." Remy heeft haar gouden plak verdiend, omdat ze erg goed de vreemde paarden kon aansturen met haar goede houding waarmee ze, ook perfect gekleed, de hulpen probleemloos op het paard kon overbrengen. Stefan wilde "nog wel wat hogere hindernissen nemen" dan waarmee hij zilver binnenhaalde. Sam had wat pech met de selectie van de paarden en zijn eerste paard wilde niet lopen; bleek een oud beestje te zijn. Bij dressuur kreeg Sam een heel mooi en willig politiepaard en daarmee won hij brons.

Onder de zorgzame begeleiding van coach Barbara en steun van Team NL heeft de groep veel plezier gehad in de deelname en de belangstelling. Een fantastische ervaring is het geweest met onder meer een woestijnsafari en bezoek aan Abu Dhabi Heritage.

Inschrijven Zomertijd Opmeer

REGIO - Volwassenen en senioren kunnen van 15 tot en met 30 juni meedoen met het leuke activiteitenprogramma van Zomertijd Opmeer. Inwoners uit de gemeente Opmeer bestrijden daarmee de eenzaamheid. Vooral voor hen die niet meer op vakantie kunnen gaan.

Een gevarieerd programmaboekje is samengesteld, waarin alle activiteiten beschreven staan. Met daarbij het inschrijfformulier. Deze zijn vanaf 15 april af te halen in het gemeentehuis van Opmeer, De Schakel, Readshop, Deen en de bibliotheek. In Hoogwoud: de Lindenhof en de Spar en in De Weere: het Theresiahuis en café 't Centrum.

De inschrijving vindt dinsdag 30 april en donderdag 2 mei van 10.00 tot 12.00 uur plaats in de Vergadelaar in Hoogwoud, in het gemeentehuis op woensdag 1 mei van 14.00 tot 15.00 uur en tijdens de boekenmarkt in de Weyver op zaterdag 4 en zondag 5 mei van 10.00 tot 13.00 uur.

Doe mee! Of voor wie het leuk vindt om tijdens een excursie een groepje te begeleiden (als vrijwilliger) kan zich ook aanmelden.

Meer informatie:Else Pranger, tel. 06-30451263 en Jolande Stijnman, tel. 06-57957346.

Jan Franx waarnemend burgemeester

Jan Franx wordt 8 april als waarnemend burgemeester van de gemeente Koggenland aangesteld. (Foto: gemeente Koggenland)

KOGGENLAND - Jan Franx treedt 8 april aan als waarnemend burgemeester van de gemeente Koggenland. De commissaris van de Koning Arthur van Dijk heeft Franx maandag 1 april benoemd. Hij kent het West-Friese goed, is getrouwd in De Goorn, woont in Enkhuizen en was daar tien jaar wethouder. Momenteel is hij wethouder van de gemeente Gooise Meren.

Waarnemend burgemeester Franx: "Ik voel me bijzonder vereerd dat ik benoemd ben als waarnemend burgemeester van de gemeente Koggenland. Ik heb enorm veel zin om dit mooie ambt te vervullen en samen met inwoners, ondernemers, raad, college en medewerkers alle dorpen, kernen en buurten van Koggenland verder vorm te geven. Ik ken de gemeente goed: mijn vrouw komt uit De Goorn en mijn schoonmoeder heeft hier tot haar 91e jaar gewoond. Mijn vrouw en ik zijn destijds ook in De Goorn getrouwd. Ik kijk terug op een mooie tijd als wethouder in Gooise Meren en daarvoor als wethouder in Enkhuizen. Ik mocht de afgelopen vier jaar samen met mijn collega's in het college de nieuwe gemeente Gooise Meren op koers brengen. Ik ben blij en trots om nu in Koggenland aan de slag te gaan."

De gemeente Koggenland verheugt zich op de komst van Franx. Nico Bijman, namens de fractievoorzitters: "De heer Franx is een daadkrachtig 'mensen-mens', een verbinder. Het is een burgervader waar wij alle vertrouwen in hebben."

De komende tijd zal de waarnemend burgemeester vooral gebruiken om kennis te maken met de organisatie en de inwoners en ondernemers in Koggenland.

De vacature voor een vaste kroonbenoemde burgemeester is voortijdig stopgezet. Het is nog niet bekend wanneer deze procedure opnieuw start. De huidige burgemeester Rob Posthumus is per 1 april jl. gestopt, vanwege het bereiken van de 70 jarige leeftijd.

Prestatiepenning voor René van Diepen

René, tussen zijn teammaatjes, laat zijn gouden medaille zien. Foto: archief Rodi Media

OPMEER - René van Diepen, ontving woensdag 3 april de prestatiepenning van de gemeente Opmeer. Wethouder Robert Tesselaar bracht de Hoogwouder een bezoek om hem te feliciteren met zijn Olymipsche gouden medaille en hem de prestatiepenning te overhandigen.

René deed in maart jl. in Abu Dhabi mee aan de Special Olympics. Bij het skeelertoernooi heeft hij bij het onderdeel Inline Skaten 4 x 100 Relay goud behaald met zijn team. Een fantastische prestatie, waar hij maar ook de gemeente erg trots op is. Gefeliciteerd!

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Zodat zij zelfvertrouwen en zelfrespect opbouwen.

Duurzame toekomst met hoogbouw

Honderdduizenden woningen moeten er komen om te kunnen voldoen aan de steeds maar stijgende vraag naar huisvesting. De wachtlijsten bij woningbouwverenigingen zijn lang. Heel lang. De noodzaak tot bouwen is bekend bij de corporaties, de projectontwikkelaars en de gemeentes.

Bouwlocaties

Toch lijkt zelfs een begin van een inhaalslag maar niet te lukken. Procedures liggen daaraan ten grondslag, de herschikking in de bouwwereld, maar bovenal het vinden van bouwlocaties. De roep om hoogbouw wordt daarom steeds groter. Daar waar nog gebouwd kan worden zullen we de lucht in moeten. Geen wolkenkrabbers, maar wel bouwen tot zo'n 40 meter hoogte. Daarmee wordt veel woonruimte gecreëerd op een beperkt grondgebied.

Hoge dichtheden

Volgens stedenbouwkundigen moet hierbij wel een 'levendige plint' bewerkstelligd worden. Dit houdt in dat er zich op de begane grond winkels en garages bevinden om zo een levendiger straatbeeld te geven. Duurzaamheid is daarbij wel het meest in het oog springende effect van hoge woningdichtheden. Hoe hoger de woningdichtheid, hoe minder noodzaak om groengebieden buiten de stad vol te bouwen om mensen te huisvesten. En hoe minder wegen er benodigd zijn om deze mensen met de auto naar de stad te krijgen. Met hoge dichtheden kun je compacter en energievriendelijker wonen, is er meer en beter openbaar vervoer te maken en hoeven mensen kleinere afstanden af te leggen om op hun plek van bestemming te komen.

Woonwensen

De woonwensen van flatgebouwbewoners zijn niet anders dan die van mensen in een eengezinswoning. We willen graag grote buitenruimten. Een ruim balkon is daarom een must. Daarnaast houden we van een mooi uitzicht, veel lichtinval, een ruimtelijk gevoel, rust en privacy. Die woonwensen moeten het uitgangspunt zijn bij hoogbouw. Het bouwwerk moet zich inpassen in de buurt. Op de begane grond horen functies thuis waaraan de buurt behoefte heeft: een buurtwinkel, een café, een kinderdagverblijf en sportfaciliteiten. Zo zorg je voor een meerwaarde voor de wijk.

Publiek groen

Een belangrijke meerwaarde van hoger bouwen ligt in de gewonnen open ruimte. Hoogbouw zou daarom steeds samen moeten gaan met een norm voor publiek groen. Door zijn schaal biedt hoogbouw meer kansen voor gezamenlijke energievoorziening. Daar moet vol op ingezet worden. Vanzelfsprekend is de locatie zeer bepalend. Hoogbouw hoort niet thuis in de buurt van historische gebouwen. De nabijheid van hoogwaardig openbaar vervoer is een must. Meer woningen zorgen voor meer verkeer. Om dat op te vangen is een volwaardig alternatief voor de auto een noodzaak.

Dialoog

Hoger bouwen heeft alleen maar kans van slagen als het gebeurt in dialoog met de buurtbewoners. De buurt moet vooraf betrokken worden, niet pas nadat vergunningen zijn verleend. Voorstellen en vragen van buurtbewoners kunnen een project alleen maar beter maken. Door hoogbouw blijft Nederland groen.


Tanen en rondleidingen in Centrum Varend Erfgoed

Taandag bij het Centrum Varend Erfgoed in Hoorn (Foto: Anita Muller)

HOORN - In het Centrum Varend Erfgoed in Hoorn begint het vaarseizoen traditiegetrouw met het tanen van de zeilen van de monumentale vissersschepen. Bezoekers zijn zaterdag 13 april welkom van 11.00 tot 16.00 uur.

Er is die dag nog veel meer te beleven. Er wordt getimmerd en geklonken en er staat een oude scheepsmotor te draaien. Elk heel uur start een estafette van korte rondleidingen waarin schippers en vrijwilligers vertellen over historische vissers- en vrachtschepen, de historie erachter en de noodzaak tot behoud van varend erfgoed. Voor kinderen zijn er de hijsstelling en een leuke scheepsquiz. Locatie: Centrum Varend Erfgoed, zuidpunt Oostereiland, Schuijteskade 22, Hoorn. Inlichtingen: www.varenderfgoedhoorn.nl.

(Foto: Vincent de Vries)

REGIO - Elke week plaatsen we in deze rubriek een foto uit de regio die gefotoshopt is. Onze fotograaf maakte deze foto afgelopen week aan de Heerensteeg in Medemblik.

Ziet u wat er niet klopt aan de foto? Of heeft u geen idee? Op de Facebook-pagina 'West-Friesland op Zondag' kunt u een reactie geven. Elke dinsdagochtend plaatsen we daar het antwoord.


Dus 'like' de pagina en blijft tegelijkertijd op de hoogte van nieuwtjes uit de regio!

New Kids in Town

REGIO - In de regio West-Friesland worden dagelijks kinderen geboren.

In West-Friesland/Groene Hart op Zondag verschijnt elke week een lijstje met de namen van baby's die er onlangs ter wereld kwamen.

Het Centrum voor geboortezorg verwelkomt deze week:

- Indi Joanna Rhebergen uit Obdam, geboren op 1 april.

Musical en films

NIBBIXWOUD - Fanfare St. Gregorius uit Nibbixwoud geeft zaterdag 13 april haar jaarlijkse voorjaarsconcert in de Dres, Lange Dres 1 in Nibbixwoud. Dit jaar is het thema 'Musical en Films'. Het belooft een avond met herkenbare muziek te worden voor jong en oud. Denk aan 'My heart will go on' uit de film Titanic en muziek uit de filmmusical Grease. Naast het fanfareorkest treedt ook de jeugd van het opleidingsprogramma Music4U op. Slagwerkgroep Ons Genoegen uit Wognum verzorgt een gastoptreden. De avond staat onder leiding van dirigent Theo Bleeker.

Aanvang 20.00 uur, entree vijf euro. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang.

Natuurvormen

BLOKKER - Het MAK Blokweer organiseert weer een doe-middag. Deze Maks' doe-middag voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar vindt plaats op woensdag 10 april van 14.00 tot 15.30 uur, aan de Kloosterhout 1-2 in Blokker. Kinderen gaan eerst de natuur in om verschillende vormen die in het landschap aanwezig zijn te observeren. Daarna mogen zij met verf op doek hun fantasie de vrije loop laten. De doe-middagen worden minstens twee keer per maand georganiseerd en staan altijd in het teken van één van de thema's natuur, boerderij en groen.

Aanmelden: 0229-266344 of info@mak-blokweer.nl. De kosten zijn 4,50 euro per kind.

Straal als het voorjaar

Het verkoopteam van Bot Mode staat altijd klaar voor haar klanten. (Foto: Vincent de Vries / Rodi Media)

OPMEER - Zin in iets nieuws? Iets uitbundig? Kom dan dinsdag 9 april naar de modeshow van Bot Mode Opmeer. Iedereen is van harte welkom om de nieuwe dames- en herencollectie te bewonderen die het voorjaar kleurrijk inluidt.

"Tijdens onze modeshow kunnen de dames, maar ook de heren, inspiratie opdoen voor de komende periode. De trend is gezet, iedereen gaat in kleur!", meldt Laura van Bot Mode. "Zoveel kleur! Straal als het voorjaar in de frisse kleuren groen, roze, rood en geel. De stofjes zijn heerlijk soepel, vallen goed om het lijf. Fantastische printjes, onder meer van fleurige bloemen. En het mooie is: de mannen moeten dit keer ook kleur bekennen. Voor hen ook leuke printjes, waar ze zeker mee voor de dag kunnen komen."

Maar voor iemand die niet zo van kleur houdt, is in de winkel genoeg te vinden. Basic kleuren shirt, blouses en broeken. Gewoon jezelf zijn!

Modeshow

Belangstellenden zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom. Laura opent het geheel: "Maar daarna houd ik mijn mond, hoor, de modeshow spreekt voor zich. Klanten kunnen deze avond onze kleurrijke nieuwe collectie te bewonderen. Uiteraard krijgen ze een heerlijk drankje daarbij.

En let op!

De eerste vijftig klanten krijgen van ons een luxe goodbag met leuke items van diverse merken. Na de show kan iedereen de winkel in en staat het verkoopteam, Ellen, Marissa, Henriëtte, Vera en ik, klaar om advies te geven. En kunnen de klanten profiteren van 10% korting op de nieuwe collectie."

Kom naar de modeshow op 9 april. Volgens Laura wordt het een hele gezellige boel. Botmode is gevestigd aan de Breestraat 28 in Opmeer.

Meer informatie is te vinden op www.botmode.nl.

Koorwerk 'Golgotha, het einde...?'

SPIERDIJK - Het Koorwerk uit Spierdijk voert 19 april -op Goede Vrijdag- de kooruitvoering 'Golgotha, het einde' op van dirigent en componist Frank Hoebe.

De opvoering vindt plaats in de R.K. kerk, aan de Spierdijkerweg 107 in Spierdijk.

Het oorspronkelijke Koorwerk onderging een metamorfose en wordt nu volledig theatraal vormgegeven, waarbij de klassieke kooropstellingen losgelaten zijn. Het koor en de solisten vertellen met spel en passie het verhaal. Het geheel wordt begeleid door een negenkoppig orkest onder leiding van de componist zelf.

De voorstelling begint om 20.00 uur. Entree 7,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur.

                                

Klantvriendelijkheid al vijftig jaar speerpunt van Autobedrijf Verburg

Wout Verburg (l) en Edwin Verbeek voor het pand aan de Protonweg in Hoorn. (Foto: Lotte de Vries)

HOORN - Autobedrijf Verburg op bedrijventerrein Hoorn 80 in Hoorn is hét adres voor onderhoud en reparatie van alle merken auto's. Het bedrijf viert dit jaar een bijzonder jubileum. "We bestaan vijftig jaar", vertelt Wout Verburg, die samen met Edwin Verbeek aan het roer staat van het autobedrijf.

Wouts vader, Cees Verburg, begon in 1969 'Tectielstation C. Verburg op de Peperstraat in Hoorn. "Het bedrijf hield zich toen nog alleen bezig met tectyleren, een techniek die roestvorming voorkomt", legt Wout uit. "Het was een kleine garage, waar mijn vader maar één auto kwijt kon. Na twee jaar verhuisde het bedrijf naar de Doelenkade, waar meer ruimte was. Toen het ook daar te klein werd, kwam het bedrijf op de Protonweg 15 op Hoorn 80 terecht. Sinds 1982 zitten we op de huidige plek, Protonweg 11." Door de crisis begin jaren tachtig veranderde de markt enorm. "Daarnaast kwam het tectyleren ook op een lager pitje staan. Sinds 2000 doen we dat overigens helemaal niet meer, omdat auto's tegenwoordig helemaal verzinkt zijn. Het tectyleren is daarmee overbodig geworden. Vanaf de jaren tachtig kwamen er andere werkzaamheden bij, zoals het vervangen van uitlaten en het afleveringsklaar maken van auto's. In die jaren kwam ik zelf nét van school en ging in het bedrijf aan de slag." Edwin kwam er in 1995 bij. "Ik had hier al eerder stage gelopen en was dus al bekend met het bedrijf. Sinds 2008 ben ik mede-eigenaar."

Begin jaren negentig startte Autobedrijf Verburg met APK-keuringen en rond 2002 onderging het pand een verbouwing. Sinds een aantal jaar verkoopt het bedrijf ook tweedehandsauto's. "In de loop der jaren hebben we een grote vaste klantenkring opgebouwd, die zelfs van generatie op generatie gaat", vertelt Wout. "Het is natuurlijk fijn als je klanten ziet terugkomen. Zij dragen zeker bij aan ons werkplezier."

Of het nu gaat om het vervangen van de remmen, de distributieriem of de uitlaat, banden uitlijnen, schadeherstel, APK-keuringen of de jaarlijkse beurt; alles wat met auto-onderhoud en reparatie te maken heeft, verzorgt Autobedrijf Verburg van a tot z. Edwin vult aan: "Klantgerichtheid en klantvriendelijkheid staan bij ons centraal. Wij helpen onze klanten zoals wij zelf ook geholpen willen worden en vinden het belangrijk dat klanten niet voor verrassingen komen te staan. Wanneer een reparatie bijvoorbeeld duurder uitvalt dan verwacht, bellen wij de klant altijd op. Wat dat betreft zijn we heel open en transparant. En natuurlijk zijn we altijd bereid om dingen op te lossen."

Vanaf 1 juni komt Autobedrijf Verburg met speciale acties die in het teken staan van het vijftigjarig bestaan. Houd daarvoor deze krant in de gaten. Het bedrijf is te vinden aan de Protonweg 11 in Hoorn. Telefoon: 0229-213346. Kijk voor meer informatie op www.verburg.nl.

Het Park deze Week

(Foto: Raymond van Olphen)

HOORN - 'Ze mogen alles van me weten, ik heb niks te verbergen'. Een veelgehoorde opmerking als het gaat over privégegevens en het gebruik daarvan door tech-reuzen als Google en Facebook. Dat moest veranderen, dus besloten De Verleiders er een toneelstuk over te maken. Na theaterprogramma's over de vastgoedfraude, de bankencrisis, het zorgstelsel en de democratie wordt in '#niksteverbergen' aangetoond dat u uw data maar beter goed kunt bewaken.

De voorstelling is vormgegeven als de vergadering van een commissie die de regering moet adviseren over privacywetgeving. Elk van de vijf leden achter de tafel (George van Houts, Tom de Ket, Leopold Witte, Victor Löw en Pierre Bokma) geeft een presentatie. Tussendoor houden er vier als zichzelf ook een spreekbeurt over de wet- en regelgeving rond privacy. Na hun mediaoptredens kregen De Verleiders veel kritiek op hun beweringen over de gevaren die onze privacy bedreigen. Kom, kijk en oordeel zelf.


Schouwburg Het Park geeft twee maal twee kaarten weg voor deze voorstelling op woensdag 17 april om 20.15 uur. Stuur een e-mail voorzien van naam en adresgegevens naar winactie@parkhoorn.nl . Vermeld in het onderwerp regel: 'Park-actie De Verleiders'. Reageer uiterlijk dinsdag 9 april.

De winnaars ontvangen een reactie per mail. Kijk voor het volledige theaterprogramma op www.hetpark.nl

Caravancentrum Venhuizen: gegarandeerd een onbezorgde vakantie

Voor onderhoud aan camper of caravan is Caravancentrum Venhuizen het juiste adres. (Foto: aangeleverd)

HEM - Na 23 jaar is Caravancentrum Venhuizen uitgegroeid tot een toonaangevend caravanbedrijf. Na materiële overname van Glas Caravans en door de Rabobank uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar, ging de groei hard.

De kennis die Caravancentrum Venhuizen bezit over caravans is enorm. Daardoor kunnen veel mankementen aan caravans verklaard en uitgelegd worden. Naast regulier onderhoud wordt vaak ook een stukje advies meegegeven. In de winter wordt een speciaal kortingstarief gehanteerd. Dat betekent dat het Caravancentrum het grootste deel van de onderhoudswerkzaamheden in de winter uitvoert, zodat in de warmere periodes de caravan of camper klaar is voor vertrek!

Steeds vaker komen bluetooth-apparaten in caravans en worden er wifi-versterkers ingebouwd. Ook slimme tv's en schotels of een caravanmover met je smartphone bedienen, behoren tot de mogelijkheden. Ook acculaders en accu's veranderen de laatste tijd heel hard. Het komt erop neer dat je niet zomaar elke accu meer kan laden door een willekeurige acculader. Deze kennis is ruimschoots aanwezig bij Caravancentrum Venhuizen.

Onderdelen

Caravancentrum Venhuizen merkt dat caravans steeds meer in kleinere oplages geproduceerd worden. Aan de andere kant worden caravans steeds ouder en zijn onderdelen slecht voorradig. Dit resulteert in een langere levertijd voor onderdelen. Door het grote netwerk binnen Nederland kan het Caravancentrum de snelste weg zoeken om het onderdeel te leveren. Toch blijft de kans dat speciale onderdelen vier tot zes weken levertijd hebben. Kom op tijd voor onderhoud of reparatie.

Vrijheid en klantenpas

Klanten kunnen hun caravan op afspraak brengen. Door het intelligente hekwerk kunnen klanten die zich bij het Caravancentrum inschrijven 24/7 gebruik maken van de faciliteiten. Dat betekent dat als je de caravan bijvoorbeeld om 19.00 uur wilt brengen voor onderhoud, je de caravan bij het bedrijf kan neerzetten, bewaakt achter een hek. Dit geldt ook voor het ophalen.

Nieuwe caravanstalling

Martien Laan begon 23 jaar geleden de caravanstalling, toen 13.000 m2 en een hekwerk. Anno 2019 is heel wat veranderd: 22.000 m2, een uitgebreide BOVAG-werkplaats en een intelligent hekwerksysteem. 1 april is begonnen met de renovatie van de caravanstalling. Er komen rondom twaalf energiezuinige LED-lichten en zonnepanelen. De werkplaats wordt voorzien van een warmtepomp en accu-opslagsysteem. Ook wordt medio juli een wasplaats geïnstalleerd voor caravan en campers. Vanaf 1 augustus 2019 kan het Caravancentrum ongeveer veertig extra caravans kwijt. Deze plaatsen worden vergeven door inschrijving. Deze inschrijving garandeert de klant van een plaats in de stalling.

Caravancentrum Venhuizen is te vinden aan de Koggeweg 57 in Hem. Meer informatie: www.caravancentrumvenhuizen.nl.

Specialist in voetengezondheidszorg

REGIO - Pijn aan de binnenkant van de knie is een aandoening die veel voorkomt en diverse oorzaken kan hebben. De pijn kan acuut optreden door een verdraaiing, botsing of val, maar de pijn kan ook constant aanwezig zijn door een chronische klacht.

Bij problemen aan de knie kan iemand het volgende ervaren: pijn en zwelling aan de binnenkant van de knie, instabiele knie, bewegingsbeperking en pijn bij bewegen, ochtendstijfheid en aanhoudende stijve knie, knie zit 'op slot'. Deze problemen in de knie kunnen iemand beperken in het dagelijks leven of tijdens het sporten. De oorzaken van knieklachten zijn onder andere overbelasting, een verkeerde knie- of voetstand, een afwijkend looppatroon, verkeerd schoeisel of een letsel. Dit heeft tot gevolg bandletsel (kruisbanden, meniscus, gewrichtsbanden), spier- en peesoverbelasting, kraakbeenirritatie, slijtage en botvliesirritatie.

De vele verschillende soorten knieklachten vragen om een juiste diagnose, om een passende behandeling met snel herstel mogelijk te maken. De podotherapeut kan in veel gevallen helpen. Dit doet de podotherapeut door de oorzaak van de pijnlijke knie te achterhalen en op te heffen. In verschillende situaties wordt samenwerking met andere zorgverleners gezocht. De behandeling van de podotherapeut kan bestaan uit een (schoen)advies, oefeningen, taping of corrigerende zolen.

Meer informatie: www.podotherapiewestfriesland.nl of www.podotherapiehoorn.nl .

Back to the sixties

OOSTERLEEK - 'Oosterleek back to the sixties' houdt zondag 7 april een sixtiesmiddag in Herbergh 't IJsselmeer. De formatie 'Keep on rocking' treedt deze middag op. Deze band speelt covers van onder anderen de Dire Straits, Elvis, Buddy Holly en Roy Orbison.

Aanvang 14.30 uur, entree zes euro. Kinderen hebben vrij entree. Meer informatie: 0229-503150.

Yoga aan zee

WestCord strandhotel Seeduyn. (Foto: aangeleverd)

3 dagen vanaf € 159,- p.p.

REGIO - Yoga is echt even tijd voor jezelf en waar kan je dit nu beter doen dan op Vlieland. Een weekend lang ontspannen, bezinnen en genieten.

Yoga aan zee. (Foto: aangeleverd )

Naast de yoga sessies kunt u ook genieten van de sauna's en het Turks stoombad in het hotel. Verder kunt u natuurlijk heerlijk uitwaaien op het strand, fietsen door de duinen en dwalen door de bossen. Geniet drie dagen van prachtige natuur, schone lucht, zeehonden, gezellige dorpjes en pure verwennerij. Ervaar het authentieke eilandgevoel van schilderachtig en autoluwe Vlieland en verblijf in WestCord hotel Seeduyn. U komt helemaal zen terug!

Arrangement

Twee keer overnachting WestCord strandhotel Seeduyn, twee keer uitgebreid ontbijtbuffet, één keer gangendiner op de tweede avond, vier keer yogasessie van 90 minuten (vrijdagochtend, zaterdagochtend, zaterdagmiddag en zondagochtend), gratis dagdeel gebruik van het wellnesscenter, gratis gebruik van het zwembad, 10% korting op een behandeling in WellCome Vlieland, één fles mineraalwater op de kamer, gratis bagagevervoer van de boot naar het hotel en v.v. en gratis busvervoer op het hele eiland.

Aankomst: 21 juni, 12 juli, 6 en 20 september, 11 en 25 oktober, 8 en 22 november, 6 en 20 december 2019. Prijs is op basis van twee personen. Boeken kan tot en met 23 april 2019.

3 dagen vanaf € 159,- p.p.

Meer informatie en boeken: www.kras.nl/LR83461 of bel 088-0885886 o.v.v. reisnummer LR83461.