Alkmaar op Zondag

31 maart 2019

Alkmaar op Zondag 31 maart 2019


Eerste namen Zomer op het Plein bekend!

Dolf Jansen te gast bij Zomer op het Plein. (Foto: L. van Rijckevorsel)

ALKMAAR - TAQA Theater De Vest presenteert in de maanden juni, juli en augustus een zeer gevarieerde zomerprogrammering met Zomer in De Mare en Zomer op het Plein. Op beide locaties valt voor jong en oud een zomer lang veel te ontmoeten en te beleven.

Ontmoet, beleef en geniet van een gevarieerd programma voor jong en oud!

Bezoekers kunnen zich laten verwonderen door (inter)nationaal straattheater en geniet van prachtige familievoorstellingen. Strijk neer op het terras en wordt meegevoerd door intieme optredens op de zaterdagavonden en heerlijke (sta)concerten op de zondagmiddagen. Alle evenementen zijn gratis toegankelijk!

AvondTuur

In het weelderige park De Rekerhout (in De Mare) presenteert TAQA Theater De Vest elk weekend van 1 tot en met 23 juni straattheateravonden en 'doe en beleef' activiteiten. Iedereen vanaf 8 jaar kan op zaterdagavond mee op 'AvondTuur'. Kom eerst gezellig samen soep eten aan lange tafels; als toetje wordt een bijzondere en/of spannende gratis voorstelling geserveerd. Voor iedereen van 2 tot 88 jaar is er op vier zondagmiddagen prachtig (inter)nationaal straattheater. Kom samen spelen en beleef korte straat- en circustheateracts!

Zomer op het Plein heeft dit jaar weer een prachtige line up met oog voor jong talent en gevestigde namen.

Lees verder pagina 6.


Livemuziek in Koel310

Live muziek in Koel 310. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Genieten van meer dan 60 muzikanten uit de regio die vele bekende covers spelen. Van Rolling Stones tot Beyonce, van Cranberries tot Tina Turner. Kom zondag 31 maart om 14.00 uur naar Koel310, waar de maandelijkse Join the band Sessions weer plaatsvindt.

Koel310 is de plek in Alkmaar waar cultuur in de breedste zin van het woord centraal staat. Met een divers activiteitenprogramma, waaronder de leukste sessie van de kaasstad! Hier valt van alles te verwachten: chille grooves, opzwepende drumsolo's, prachtige zangpartijen, chaos, onverwachte muzikale wendingen en verrassingen, lekkere koffie, heerlijke speciaal biertjes, een gedreven huisband en een bomvolle zaal met enthousiast publiek. Kruis dus zondag de 31e aan in de agenda, want Join the band Sessions gaat weer los! Adres: Koelmalaan 310, Alkmaar. Kom ook, entree is gratis. Tot zondag?

Rondleidingen op Nijenburg

Rondleidingen op Nijenburg (Foto: Archief Historische Vereniging Heiloo)

HEILOO - De Historische Vereniging Heiloo verzorgt rondleidingen op Nijenburg. Ervaren gidsen laten graag het interieur van het prachtige Huis Nijenburg zien.

Het landgoed is sinds de zestiende eeuw in het bezit geweest van de familie Van Egmond van de Nijenburg en later van de familie Van Foreest. De huidige eigenaar, de Vereniging Hendrick de Keyser, gaf in 2011 toestemming aan de Historische Vereniging Heiloo om rondleidingen te geven in het gebouw. Binnen in het huis is onder andere het poppenhuis te zien, waar heel veel over te vertellen valt. En als het weer het toelaat wordt ook in de tuin gewandeld. Bijzonder is dat er in de oude keuken koffie of thee gedronken wordt.

De data waarop de rondleidingen worden gegeven zijn 7 en 21 april, 12 en 26 mei, 9 en 23 juni, 7 en 21 juli, 4 en 18 augustus. Huis Nijenburg, Kennemerstraatweg 278, Heiloo. Entree: €7,50 p.p. Dit is inclusief koffie of thee (geen pin!). Vertrek 11.00 en 13.30 uur. Informatie: 06-51718363.

Enthousiaste vrijwilligers gezocht

Zomerzotheid in de Hout. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Stichting Cultuurpark de Hout organiseert ook dit jaar weer een aantal zondagmiddagfestivals in de Alkmaarder Hout. Cultuurpark de Hout kan niet zonder de bijdrage van enthousiaste vrijwilligers. Daarom wordt wederom een voorlichtingsmiddag georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is om komend seizoen als vrijwilliger te komen helpen.

Festivals kunnen niet zonder hulp

Iedereen die meer wil weten over de festivals en wat het werken als vrijwilliger inhoudt, is van harte welkom. De vrijwilligersmiddag wordt georganiseerd op zondag 14 april van 15.00 tot 17.00 uur in Grand Café Koekenbier, zaal De Brouwerij, Kennemerstraatweg 16 te Alkmaar.

Gratis toegankelijke festivals

Stichting Cultuurpark de Hout organiseert in de periode mei tot en met september in totaal negen gratis toegankelijke culturele festivals in en rond de muzieknis in het oudste stadspark van Nederland: de Alkmaarder Hout. Zonder de bijdrage van enthousiaste vrijwilligers kunnen de festivals niet. Er zijn mensen die de optredens programmeren, die kinderactiviteiten begeleiden, bij de evenementen helpen met de catering, of met het opzetten, inrichten en afbreken plus opruimen van het festivalterrein. Sommige vrijwilligers zijn vrijwel altijd van de partij, anderen zo nu en dan. Maar iedereen werkt samen om de bezoekers een fijn en gezellig festival te bezorgen. Mensen die interesse hebben om vrijwilliger te worden binnen Stichting Cultuurpark de Hout zijn op 14 april van harte welkom. Aanmelden vooraf kan bij Ria Jansen, vrijwilligerscoördinator ria-jansen@zonnet.nl. Maar gewoon langskomen en aanmelden op 14 april zelf kan ook.

Informatie

Meer informatie op www.cultuurparkdehout.nl en Facebook.

Zicht op Talent

(Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Met het project genaamd 'Zicht op Talent' slaan Artiance, Centrum voor de Kunsten en Cool kunst en cultuur de handen ineen. Via dit unieke traject krijgt talent uit de regio de kans om zich verder te ontwikkelen.

De komende maanden worden via vakdocenten en cultuurcoaches talentkaartjes op scholen en andere speelplekken uitgedeeld. Met dit talentkaartje krijgt potentieel talent uit de regio de mogelijkheid om zich kosteloos in te schrijven voor en proefles bij Artiance Centrum voor de Kunsten of Cool kunst en cultuur. Na de proefles krijgt het talent een les- of cursusadvies.

Extra handreiking

"Dit zijn veelal kinderen die al over een buitengewone gevoeligheid beschikken. Docenten en cultuurcoaches staan rechtstreeks in contact met deze kinderen en hebben een belangrijke signaleringsfunctie. Door middel van het talentkaartje kunnen zij nu deze talenten een extra handreiking doen. Hiermee hopen we al dat talent niet onbenut te laten", aldus Rob Bangert directeur Artiance Centrum voor de Kunsten. Het project, omarmd door de Provincie Noord-Holland en financieel ondersteund door het landelijke Fonds voor Cultuurparticipatie, Gemeente Alkmaar, ABN Amro en Victoriefonds betreft een samenwerkingsverband tussen instellingen, scholen, vakdocenten, podia en het bedrijfsleven. Aangesloten podia en talentontwikkelingsorganisaties verbinden zich aan het project alsmede het Alkmaarse Jeugdcultuurfonds.

Kick off

De kick-off van 'Zicht op Talent' wordt 13 april om 14.00 uur in Huize De Dieu georganiseerd tijdens het Solisten Concours Artiance. Meer info: www.zichtoptalent.nl. Voor vragen of inlichtingen, bel Helen Groves via 0619687542.

Flierefluiters Toneel speelt Verwarringen

Een scène uit De Verwarring. (Foto: aangeleverd)

EGMOND AAN DEN HOEF - De nieuwe voorstelling van de Egmondse toneelvereniging De Flierefluiters is er een van Alan Ayckbourn met als titel 'Verwarringen'. De voorstelling wordt van 10 tot en met 13 april gespeeld in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef.

Het wordt weer een ouderwets avondje lachen met het stuk Verwarringen, een hilarisch, verrassend en enorm tot de verbeelding sprekend blijspel onder regie van Cok Sjoukens. Op dit moment zijn de Flierefluiters druk met de repetities van 'Verwarringen' (Confusions) van Alan Ayckbourn, de 'most famous' Engelse toneelschrijver van het ultieme blijspel. De aanvang van de voorstellingen is 20.15 uur. Kaarten kosten 11 euro. Verkrijgbaar via www.flierefluiterstoneel.nlGeert Bes tabaksspeciaalzaak, Voorstraat 48, Egmond aan Zee, Kringloopwinkel Tol, Lamoraalweg 53 B, Egmond a/d Hoef. Telefonisch via 06-17361425.

Kunst kijken bij iemand thuis!

Pauline Bakker olie op doek. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Kunst kijken, gewoon bij iemand thuis! Dat is weer eens wat anders… Niet speciaal naar kunstuitleen, museum of atelier om van een schilderij of beeld te genieten, maar bij particulieren thuis.

Kunstuitleen Alkmaar brengt iedereen op ideeën: zo kan kunst in huis er uitzien!

Wat behelst de Kunst in Huis route? Dertien huizenbezitters in de Spoorbuurt zetten zaterdag 6 en zondag 7 april tussen 13.00 en 17.00 uur hun deuren open om belangstellenden te laten zien wat kunst met hun woonomgeving doet. Het routeboekje is beide dagen verkrijgbaar bij Kunstuitleen Alkmaar.

Er is werk te zien van vele kunstenaars waaronder: Pauline Bakker, Leoniek Bontje, Annelies Deutekom, Haije Gemser, Diana van Hal, Margje Kuyper, Arthur Martin, Anneke Peereboom, Sabine Plamper, Jurjen Ravenhorst, Leo Schepens, Susanne Silvertant, Marli Turion, Kees Vlietman en Hans Wap.

Thessa maakt gebruik van AlkmaarPas

Tessa gebruikt stadspas. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Thessa Neef (38) is geboren en opgegroeid in Alkmaar. Een echte kaaskop dus. Na haar studie in Utrecht en een lange tijd woonachtig te zijn geweest in Maastricht, zijn zij en haar man en twee kinderen weer terug in Alkmaar.

"Ik ben aan het ontdekken wat ik er allemaal mee kan."

"Ik heb het enorm naar mijn zin hier, het is alsof ik nooit ben weggeweest. Alhoewel, er is in die tussentijd echt zo veel leuks bijgekomen. Heel veel leuke eettentjes, hippe winkels, een mooi poppodium en een grote bioscoop."

"Ik heb de AlkmaarPas nog maar sinds kort en ben dus nog echt aan het ontdekken wat ik er allemaal mee kan. Het gratis bioscoopkaartje ga ik zeker snel verzilveren! Ik zag op de website dat ik korting krijg bij sportzaken, wat fijn is met een sportief gezin. En nu mijn oudste zoon zijn zwemdiploma heeft gehaald, ga ik natuurlijk gauw naar zwembad de Hoornse Vaart", glimlacht Thessa.

Leuke speciale rondleidingen

Thessa: "Wat ik vooral leuk vind zijn de speciale rondleidingen die ik kan krijgen, bijvoorbeeld voor een stadswandeling, een kijkje achter de schermen bij de kaasmarkt of bij de Huisvuilcentrale. Ik ga mij zeker aanmelden voor een rondleiding."

Interessant voor kortingen

"Dat maakt de pas niet alleen interessant voor korting, maar zo voegt deze ook iets toe aan de kennis over de stad waar je woont. En daar wordt iedereen beter van."

Zing mee met Encore!

ALKMAAR - Wie graag zingt en houdt van 'vrolijke', 'opzwepende' en 'gedragen' en 'melancholieke' liederen afkomstig uit verschillende landen, kan zich opgeven via onderstaand mailadres om een avond mee te zingen en de sfeer te proeven in de zanggroep. Elke maandagavond wordt van 20.00 tot 22.00 uur gerepeteerd in Wijkcentrum De Eenhoorn aan het Verdronkenoord 44 te Alkmaar. Graag vooraf de aanwezigheid even melden via zingeninkoor@gmail.com.

Nominaties voor Bosman Haar & Make-up

Bosman Haar & Make-up genomineerd. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De genomineerden van de 28e editie van de Coiffure Award zijn bekend. Afgelopen week zijn de genomineerden van de grootste en meest toonaangevende kappersprijs van Nederland geïnformeerd dat hun inzending is geselecteerd door een gerenommeerde nationale en internationale jury. Zo kregen Barry Bosman en Marleen Bosman van Bosman Haar & Make-up Alkmaar ook bericht dat Barry Bosman is genomineerd voor de Pers Award en Marleen Bosman voor Heren regio Noord.

Sinds 1996 is Barry Bosman werkzaam in de salon. In datzelfde jaar werd hij Nederlands Kampioen dameskapper. Barry volgde in de jaren daarna tot op de dag van vandaag vele trainingen in onder andere Los Angeles, Parijs en Amsterdam. Geheel volgens plan betrok zijn zus Marleen in 2000 ook het pand, samen namen zij Bosman Haar en Make-up over van hun ouders. Marleen Bosman gaf trainingen bij bekende kappers als topstyliste en volgde deze zelf ook in Los Angeles. Haar ervaring op het gebied van visagie zorgde ervoor dat ze werd gevraagd voor het Sebastian Artistic Team. Twee keer per jaar vertrok ze voor een update naar het buitenland om zo alle nieuwe concepten door te kunnen geven aan de Sebastian kappers van Nederland. Marleen is inmiddels zelf actief in het begeleiden en trainen van nieuwe educators én vertaalt nieuwe trends naar de salons.

Tweemaal een nominatie. (Foto: aangeleverd)

Zowel de Nederlandse als de Engelse jury was vol lof over de inzendingen van dit jaar. Angelo Seminara (meervoudig British Hairdresser of the Year): "Ik heb de eer om in verschillende landen te jureren bij de Hairdressing Awards, waardoor ik het niveau onderling goed kan vergelijken. De kwaliteit van de Nederlandse haarcollecties is ontzettend hoog. Wat mij betreft speelt Nederland samen met de UK en Australië internationaal op het hoogste niveau mee."

Vervolg van de voorpagina.

Het volledige programma wordt in mei gelanceerd, maar nu wordt alvast een tipje van de sluiter opgelicht. Tijdens het openingsweekend op 29 en 30 juni brengt cabaretier Dolf Jansen samen met Soundbridge een Ierse zaterdagavond en zijn er op zondagmiddag optredens van leerlingen van Conservatorium Inholland tijdens Talenstage. Zij worden daarbij begeleid door de dames van OG3NE. Op zaterdagavond 28 juli kunnen bluegrass/roots fanaten genieten van Tim Knol & Blue Grass Boogiemen. Een bijzonder optreden met nummers die speciaal voor deze samenwerking zijn geschreven.

Meer informatie

Zomer in De Mare vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 23 juni (op zaterdagavond en zondagmiddag); Zomer op het Plein van 29 juni tot en met 11 augustus.

Gratis toegankelijk

Alle acts zijn gratis toegankelijk. Kijk vanaf 23 mei op de vernieuwde website van www.zomerindemare.nl en www.zomerophetplein.nl voor het volledige programma en korte trailers. Op dat moment is ook de gratis flyer met het volledige programma beschikbaar in onder andere TAQA Theater De Vest.

Themamiddag

ALKMAAR -'t Praethuys, Evean en Noordwest Ziekenhuisgroep houden op dinsdag 9 april een themamiddag met als onderwerp hormoontherapie bij vrouwen, voor mensen met kanker en hun naasten.

Verschillende vormen van kanker worden behandeld met hormonale therapie. Deskundige S. de Bie, verpleegkundig specialist oncologie Noordwest, gaat in op de vragen: Wat is hormonale therapie, hoe werkt het en wat zijn mogelijke bijwerkingen? Hoe daarmee om te gaan? Er is volop de gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. De themamiddag wordt gehouden van 14.00 tot 16.00 uur in 't Praethuys Alkmaar, Westerweg 50, 1815 DG Alkmaar. Toegang is gratis. Om deze themamiddag bij te wonen is aanmelding noodzakelijk. Belangstellenden kunnen voor informatie en aanmelding contact opnemen met 't Praethuys via info@praethuys.nl of 072 – 511 3644. Deze bijeenkomst is de tiende van een serie van elf bijeenkomsten over kanker. De bijeenkomsten staan los van elkaar en kunnen afzonderlijk worden bezocht. Bij elke bijeenkomst is een deskundige van Noordwest of Evean aanwezig. Een minimum aantal van acht personen is vereist en een maximum van 25. Meer informatie: www.nwz.nl en www.praethuys.nl.

Gymvereniging D.V.V. viert eeuwfeest

D.V.V. viert eeuwfeest. (Foto: aangeleverd)

LANGEDIJK - De Langedijkse gymvereniging D.V.V. heeft iets te vieren. Met een feestweek die op 5 oktober van start gaat, viert de vereniging haar 100-jarig bestaan met leden en belangstellenden.

Tijdens feestweek van alles te doen!

Tijdens de feestweek is voor jong en oud van alles te doen: onder meer een volleybaltoernooi, een circusschool, apenkooien, een goochelaar, een mis en afsluitend op 13 oktober een reünie voor (oud-)leden en geïnteresseerden.

Op een laag pitje

Honderd jaar geleden werd op 19 oktober D.V.V. (Door Vlugheid Vooruit) opgericht. Aanvankelijk alleen voor 31 manlijke leden, want pas in 1934 konden ook vrouwen lid worden van de vereniging. Tijdens de oorlog stond de sport op een laag pitje, aangezien de vereniging zich niet wenste aan te sluiten bij de door de bezetter ingestelde Kultuurkamer. Na de oorlog kwam D.V.V. tot grote bloei: het ledenaantal liep op tot 650 en leden als Truus Bruin en Riet Bruin maakten grote indruk op nationaal niveau.

Hoger plan

Toen in 2004 Turn Totaal Langedijk werd opgericht om het wedstrijd turnen in Langedijk naar een hoger plan te trekken, is D.V.V. doorgegaan als recreatieve gymvereniging. Hierbij is de nadruk komen te liggen op plezier en bewegen, van 2 tot 85 jaar. Wel organiseert de vereniging ieder jaar een clubkampioenschap voor de jeugd en een kampioenschap apenkooien, waarbij gestreden wordt om de felbegeerde 'Gouden Banaan'.

Al honderd jaar in beweging

D.V.V. is al honderd jaar in beweging en gaat daar met veel plezier nog heel lang mee door.

Fresh in Wijkcentrum Mare Nostrum

ALKMAAR - Het wordt een prachtige muziekmiddag op zondag 31 maart in Wijkcentrum Mare Nostrum.

Want de drie muzikanten van de groep Fresh zullen zorgen voor muziekspektakel. Ze spelen van alles, wat het publiek wilt horen. Daarom is een ieder van harte welkom op deze zondagmiddag. Van 14.30 uur tot 17.30 uur. De entree blijft laag: € 3,50.

Wijkcentrum Mare Nostrum is te vinden aan Arubastraat 2 in Alkmaar.

Kijk voor meer informatie en de overige activiteiten op de website van het wijkcentrum.

Meubls verhuisd naar Pettemerstraat

Een impressie van de showroom bij Meubls. (Foto: (VINCENT DE VRIES RODI MEDIA))

ALKMAAR - Het is zo ver, Meubls is verhuisd van de Kooimeerlaan 17 naar de Pettemerstraat 12 op Alkmaar-Overstad (schuin tegenover de Vue bioscoop, filmhuis Alkmaar en podium Victorie). Op de nieuwe locatie komt Meubls uitstekend tot z'n recht in een verzorgd pand, met mooie gietvloer en industriële uitstraling.

Hollands fabricaat

Julia Sapienza met eigenaar Paul Klaver van Meubls. (Foto: (VINCENT DE VRIES RODI MEDIA))

Ook heeft Meubls een nieuwe eigenaar. Paul Klaver heeft Meubls overgenomen van Marco Verschut. De ondernemende Paul ziet dit als een grote kans om verder te gaan met Meubls. Julia Sapienza. het vertrouwde gezicht van Meubls, is mee gegaan naar de Pettemerstraat en vervolgt vol enthousiasme haar werkzaamheden. Paul Klaver loopt al langer mee in de meubelbranche en weet dan ook precies waar hij met deze overname voor kiest. Enthousiast vertelt hij: "Meer dan 80% van onze collectie is van Hollands fabricaat dat op ambachtelijke wijze wordt vervaardigd. Dat betekent niet alleen kwaliteit, maar ook dat alle meubels in elke maatvoering, stof- en lederkeuze, houtsoort en afwerking te verkrijgen zijn binnen een levertijd van vier tot zes weken. Omdat we de meubels niet uit het buitenland hoeven aan te schaffen, kunnen we ze tegen normale prijzen aanbieden." Meubls gaat op meerdere vlakken onderscheidend te werk. "Al onze tafels en kasten kunnen op maat worden gemaakt, in verschillende houtsoorten en kleuren. Ga maar eens na hoeveel mogelijkheden dat de consument biedt. Dat geldt overigens ook voor ons interieuradvies dat we - indien de klant dat wenst - aan de hand van een 3D tekening kunnen verschaffen. Zo verkrijgt men een zeer realistisch beeld van het interieur zoals het er thuis uit gaat zien", meldt Paul bevlogen. Breng eens een bezoek op de nieuwe locatie aan de Pettemerstraat 12, waar - al dan niet onder het genot van een kop koffie - een uitstekende impressie van het Meubls- aanbod te zien is. Paul en Julia kunnen er alles over vertellen!

Pettemerstraat 12 | 1823 CW Alkmaar - overstad | meubls.nl |info@meubls.nl | (072) 582 38 23

Senang in Bergense duinen

Senang. (Foto: Ben van Duin)

BERGEN AAN ZEE - Het locatietheater Senang is tijdens Karavaan Festival van 30 mei tot en met 10 juni te zien in de mooie duinen van Bergen aan Zee, bij Landgoed Huize Glory. Een muzikale voorstelling over afkomst, tradities en botsingen.

Prachtig uitzicht op eindeloze Zee

Een prachtig uitzicht op de duinen, de naaldbossen en natuurlijk de eindeloze zee; je waant je even in een andere wereld. Hier wordt het verhaal gespeeld. Dubbelbloed acteurs-duo Klemens Patijn en Nynke Heeg duelleren met het beste en het slechtste van twee culturen die zij in zich dragen: in hoeverre zijn zij nog Indisch en waar begint 100% Nederlands zijn?

Korte metten

In de 70 minuten durende voorstelling maakt het stel korte metten met een Indische geschiedenis die onzichtbaar in hun genen ligt opgeslagen. Generatie 3 zwijgt niet langer. Ze zijn krachtig en kwetsbaar.

Hoe senang voelen Nederlanders zich?

Met rake klappen op Kendangdrums en zoete pianoklanken troeven de twee elkaar af. Een persoonlijke zoektocht naar identiteit, naar antwoorden op vragen die er toe deden en die er toe doen. Vragen die iedereen kent die opgroeit in twee culturen. Hoe senang voelen Nieuwe Nederlanders zich vandaag de dag?

Vrienden van Karavaan

Senang speelt 7 en 8 juni om 19.30 uur, op 9 juni (Pinksteren) om 11.30 en 19.30 en op 10 juni (Pinksteren) om 11.30 en 16.00 uur. Kaarten kosten € 15,00. Vrienden van Karavaan krijgen € 2,50 korting.

Kaartverkoop vanaf 5 april. www.karavaan.nl

Korenfestival in De Blinkerd

SCHOORL - De Blinkerd is na een grote verbouwing in 2014 een prachtig multifunctioneel gebouw geworden waar mensen elkaar ontmoeten en waar het bruist van de activiteiten: er worden cursussen georganiseerd, er wordt gesport in de sporthal en vergaderingen zijn mogelijk. Onder de noemer Cantando in Coro treden zondag 14 april in de Blinkerd in Schoorl drie koren tegelijkertijd op. Het Eerste Schoorls Gemengd Mannenkoor, Koor Ademnoot (voorheen Wenen in Holland) en het Langedijkerkoor. De aanvang is 14.15 uur. Na afloop speelt de band Keep on Rocking. Komt allen.

Veelzijdig Cultureel Café Cool bruist

The Lasses (Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Een aantal zeer interessante gasten passeert het Cultureel Café Cool op zaterdag 6 april.

Er wordt gepraat met de nieuwe directeur Lineke Kortekaas, een vrouw met veel ervaring. Zij was vijf jaar directeur van De Koornbeurs en leidde een korte tijd Schouwburg Het Park in Hoorn. En daar is Eefke Heitbrink. Naast het runnen van de Balletschool Heerhugowaard en het geven van Klassiek ballet, Jazzdans en Pilates, is Eefke ook choreografe voor diverse (amateur)musicalprojecten. Uit de groep van 9 tot 12 jaar werden dit jaar 16 leerlingen gekozen om deel te nemen aan de voorstelling van The Royal Moscow Ballet. Zij traden op met dit Russische gezelschap in het ballet 'Sleeping Beauty'. Leerlingen van deze groep komen dansen op de muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.

De muziek is in handen van The Lasses. Sophie Janna en Margot Merah zingen geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes. De kunstenaar is Loet van Veen. Hij maakt bronzen beelden. Dieren, figuren, naakten en droombeelden. Hij kan er boeiend over vertellen. De jongste gast is Damian Schenk(16). Hij heeft politiek talent zowel als ambitie. Dit bleek toen hij deelnam aan de selectiedagen voor het Model European Parliament. Hij heeft inmiddels een vergadering meegemaakt in Parijs.

Presentatie

De presentatie en organisatie is in handen van Annek Groot, Ingrid Koens en René Schreuder. Het Cultureel Café is te vinden in Café Cool aan het Coolplein 1, Heerhugowaard. Zaal open 14.30 uur. Start programma 15.00 uur. Toegang is gratis.

3-daagse vliegreis Rome vanaf 199,- p.p.

Een 3-daagse vliegreis naar Rome vanaf 199,- p.p. (vlucht en 4* hotel). (Foto: aangeleverd)

REGIO - Een goedkope stedentrip Rome, dat wil toch iedereen? Rome is écht elke keer opnieuw genieten. Waar je ook bent, je krijgt het gevoel in een openluchtmuseum rond te lopen. Dankzij de prachtige oude gebouwen, pleinen, fonteinen, kerken, ruïnes en markten is overal wel iets te zien.

Inclusief vlucht en vier sterren hotel!

Tel daar de heerlijke Italiaanse keuken de charmante straatjes bij op en je hebt dé ingrediënten voor een geweldige citytrip. Prikkel je zintuigen en boek een stedentrip Rome bij Bebsy.

Profiteer nu tot € 60,- korting

Het centrum van Rome is gebouwd op zeven heuvels, die in vroeger tijden een belangrijke rol speelden in de mythologie, religie en politiek. Dan weet je dat alvast.

Muntje in de Trevifontein

Ga heuveltje op en heuveltje af, een terrasje doen op Piazza Navona, mensen kijken op de Spaanse Trappen, het Colosseum bewonderen, langs de Via Sacra op het Forum Romanum wandelen of een muntje gooien in de Trevifontein: in Rome is je to-do list oneindig lang. Zet zeker ook koers naar Vaticaanstad, want je kan hier natuurlijk niet geweest zijn zonder de Sint-Pietersbasiliek te zien.

Vertrek meerdere dagen

Speciaal voor onze lezers selecteerden wij deze vliegreis naar Rome. Vertrek is op meerdere dagen per week mogelijk in de maanden mei t/m december.

Drie dagen volop genieten

De vanaf-prijs is € 199,- p.p. vanaf Amsterdam, maar vertrek is ook mogelijk vanaf andere luchthavens. Geniet nu drie dagen van de fantastische Italiaanse hoofdstad. Wil je liever wat langer in Rome blijven? Dan kan dat natuurlijk. Selecteer makkelijk en snel de vertrekdatum en reisduur op: https://bebsy.nl/rodi-rome

Meer informatie en boeken:

https://bebsy.nl/rodi-rome

60 euro korting p.p.

Profiteer nu tot € 60,- korting per persoon. Reserveren kan via de website of bel met een van de reisspecialisten: tel. 020-7009406 (7 dagen per week bereikbaar).

Dit is exclusief administratiekosten en Calamiteitenfonds per reservering.

Land van Fluwel stijgt tot grote hoogte

SINT MAARTENZEE - Het grootste avontuur voor jong en oud start het nieuwe seizoen met de opening van een uitkijktoren waar je u tegen zegt. Vanaf 10 meter heb je een waanzinnig uitzicht over de bloeiende bloemenvelden. Kinderen razen middels een glijbaan van deze hoogte weer naar beneden. Met de trap mag natuurlijk ook. De uitkijktoren heeft een speelse en ruige uitstraling waardoor deze prachtig past bij het park en de omgeving.

Het avonturenparadijs in Sint Maartenszee is ook dit jaar weer de ultieme plek voor levensgenieters en avonturiers. Zeker nu er deze winter hard gebouwd is aan een nieuwe skelterbaan en klimparcours waarop kinderen gezekerd klimmen.

Stoute schoenen

Jong en oud trekken verder de stoute schoenen uit en bedwingen het, vorig jaar nieuw geopende, blotevoetenpad dat zeker voor kinderen ook vol avontuur en klautermogelijkheden zit. Struin 1 kilometer lang over het weidse park en voel de natuur tot in je tenen.

In de Dutch Tulip Experience maak je met een audiotour kennis met de sprookjesachtige geschiedenis van ons bekendste Hollandse icoon: de tulp! Terwijl de kinderen, na een aantal gezamenlijke avonturen, nog uren spelen in het AvonturenSpeelParadijs en het verstoppertjesbos is het voor de volwassenen goed toeven op het terras van Restaurant De Kneinsberg.

De oude stolp op het terrein biedt naast 47 pannenkoeken volop bourgondische heerlijkheden. Voel vanaf 30 maart de lente en beleef het avontuur op Land van Fluwel in Sint Maartenszee. Kom maar op als je duft!

www.landvanfluwel.nl

Spetterende modeshow Detailz Boutique

Modeshow Detailz succesvol. (Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD- Vol enthousiasme presenteerde Detailz Boutique zaterdag 23 maart haar nieuwe Spring-collectie.

Dankzij de vele modellen zorgden Iris en Manon ervoor dat alle aanwezigen met meer dan genoeg inspiratie het lenteseizoen in kunnen. Veel prints en kleuren zijn dit seizoen toonaangevend. Door verschillende prints in dezelfde kleur met elkaar te combineren kan een outfit helemaal van nu en ook 'out of the box' worden gemaakt. 'Out of the box' was tevens het thema van de modeshow. Door het mooie weer, super enthousiaste modellen en niet te vergeten de grootse opkomst, was het een geweldige dag! Detailz Boutique, Stationsweg 37A, Heerhugowaard, www.detailzboutique.nl

Vier verhalen en een dag

Vier verhalen in één. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Introdans, Spinvis en Saartje Van Camp maken samen de familievoorstelling Vier verhalen en een dag, een muziektheaterproductie die gaat over vrijheid. Erik de Jong (Spinvis) en Saartje Van Camp schrijven het verhaal en de muziek en Adriaan Luteijn en Marlena Wolfe nemen samen met het voltallige danserstableau de choreografie voor hun rekening. De eindregie is van Timothy de Gilde.

Vier verhalen en een dag is een sprookje over toekomst en vrijheid. Een meisje, Moira, wint een prijs en mag vervolgens drie wensen doen. Ze wenst om in de toekomst te kunnen kijken. Er ontrollen zich drie werelden die zich steeds verder in de toekomst afspelen. Ze wordt geconfronteerd met de vraag: wat betekent het om de toekomst te kennen? Vier verhalen en een dag gaat over vrijheid. Vrijheid om te kiezen, om iemand anders te zijn, om te beslissen dat niets staat geschreven en alles te veranderen is.

Muzikant, componist en dichter Spinvis, celliste en schrijver Saartje Van Camp en Introdans-choreograaf Adriaan Luteijn werkten al eerder samen.

Vier verhalen en een dag is een coproductie van Introdans en Stichting Zomernacht en is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Fonds 21, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Dioraphte.

De voorstelling is op zondag 7 april te zien in TAQA Theater De Vest in Alkmaar.

Gezocht: meedenkers met hart

Staatsbosbeheer zoekt meedenkers. (Foto: aangeleverd)

SCHOORL - Staatsbosbeheer zoekt betrokken deelnemers voor het nieuw in te stellen Platform Schoorlse Duinen. Zij denken mee, praten mee en geven advies over thema's die spelen op het gebied van natuur, recreatie en beheer.

Schoorlse Duinen zoekt betrokken mensen

Staatsbosbeheer heeft eind vorig jaar in twee bijeenkomsten met gebruikers en vertegenwoordigers van belangenpartijen de behoefte en contouren van een platform verkend. Daarna is er een onafhankelijk voorzitter gezocht én gevonden. De komende weken staan in het teken van werven en selecteren van geschikte deelnemers.

Profiel en aanmelden

Een volledig profiel van de deelnemers, de werkwijze van het Platform en het aanmeldformulier zijn te vinden op schoorlseduinen.staatsbosbeheer.nl. Reageren kan tot uiterlijk 5 april.

Na de sluitingstermijn maken vertegenwoordigers van Staatsbosbeheer en de gemeente samen met de onafhankelijk voorzitter de keuze voor de groep van circa tien deelnemers.

Interessegebieden

Bij de samenstelling van het platform kijken zij naar de diversiteit in belangen, interessegebieden en de beroepsmatige achtergrond van deelnemers.

Streven is om medio mei een eerste kennismakingsbijeenkomst te organiseren.

Collectanten Fonds Kinderhulp

REGIO - Nationaal Fonds Kinderhulp zoekt collectevrijwilligers voor 15 tot en met 20 april in Oudkarspel. De tijdsinvestering (een avond collectelopen is slechts een uur of twee) is het zeker waard, want de inhoud van één volle collectebus is al snel goed voor: drie keer een mooie pakjesavond, een goede winterjas, een dagje uit inclusief openbaar vervoer, of een gym-outfit inclusief schoenen voor op school. Met deze hulp wordt niet alleen Kinderhulp gesteund, maar wordt ook een steentje bijgedragen aan een mooiere samenleving waarin iedereen meetelt en kan meedoen. Aanmelden? Mail: gdbrantjes@hotmail.com of bel Dillian Brantjes, tel. 06-21220360. Dit kan ook via: collecte@kinderhulp.nl.

Feestconcert Schagens Harmonie en The Voices

SCHAGEN - Schagens Harmonie en The Voices vieren zaterdag 13 april feest in zaal Alpha aan de Loet in Schagen. Het concert vindt plaats ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van het harmonieorkest. Het wordt ongetwijfeld een muzikaal feestelijke avond.

Orkest en koor voeren een feestelijk programma uit met muziek van onder anderen Caro Emerald (Hijo de la Luna), Queen, ABBA, De Dijk en nog véél meer.

De muzikale leiding is in handen van twee profs: Esther Hoek en Stefanie Kramer.

Bezoekers krijgen een traktatie van zang en harmonie in een spetterende combinatie. Aanvang 20.00 uur. Kaartenverkoop en informatie via www.schagensharmonie.nl

Jubileumconcert Barrelhouse in Akersloot

Barrelhouse. (Foto: aangeleverd)

AKERSLOOT - Kaartverkoop voor het jubileumconcert van de formatie Barrelhouse op zaterdag 20 april in Akersloot is van start gegaan. Optredens van Barrelhouse in Akersloot, de geboorteplaats van zangeres Tineke Schoemaker, waren altijd bijzonder.

Het is weleens gebeurd dat na afloop van het optreden in de Vriendschap de band tot maar liefst zes is terug gevraagd voor een toegift. Barrelhouse speelt al veertig jaar in dezelfde bezetting met Tineke Schoemaker als zangeres, Johnny LaPorte op gitaar net als zijn broer Guus ook op gitaar. Han van Dam beroerd sinds jaar en dag de piano en Bob Drost leeft zich helemaal uit op de drums. Tenslotte is daar Jan Willem Sliting op de electric bass, double bass en accordeon. Het optreden heeft de naam gekregen '45 Years on the Road' en dat is tevens de naam van hun nieuwste album. In 2017 kreeg de formatie nog de Edison Jazzism Publieksprijs voor hun album 'Almost There'.

Mahogany Hall

Sinds het eerste concert in Mahogany Hall in Edam, doet Barrelhouse niets liever dan optreden. Zaterdag 20 april een thuiswedstrijd voor de band rondom zangeres Tineke Schoemaker.

Mannish Boy

Het voorprogramma deze avond wordt verzorgd door Mannish Boy. Kaarten voor dit optreden zijn verkrijgbaar bij onder andere de Vriendschap zelf of bij Novy Velzeboer ook in Akersloot of via ticketservice :ikbenaanwezig.nl .

Kaarten in de voorverkoop kosten € 10,00, kaarten aan de zaal € 12,50.

Gastheren/ gastvrouwen gezocht

BERGEN - Stichting Welzijn Bergen opent binnenkort een nieuwe huiskamer in Wijksteunpunt De Sanderij. De huiskamer gaat medio mei van start en vindt plaats elke donderdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur.

Hiervoor is de stichting op zoek naar enthousiaste vrijwillige gastvrouwen/gastheren. De taken van de vrijwilliger zijn onder andere: koffie/ thee zetten, mensen ontvangen en zorgen voor een prettige sfeer. Degenen die dit leuk vinden en beschikbaar zijn op de donderdagmorgen (een keer per twee weken) kunnen reageren. Bel tussen 9.00 tot 12.00 met 072-5095267 of mail c.meliefste@welzijnbergen.nl. Meer informatie: www.welzijnbergen.nl

Bevolkingsonderzoek

ALKKMAAR - Alle vrouwen in de leeftijd van 50 tot en met 75 jaar ontvangen eens per twee jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Vrouwen uit Alkmaar ontvangen ongeveer drie weken voor de afspraak een uitnodiging. De gegevens van de vrouwen ontvangt Bevolkingsonderzoek Midden-West van de gemeente. Het bevolkingsonderzoek is vrijwillig en gratis. Locatie onderzoekscentrum: op het parkeerterrein Europaplein (achter de Hema), Laan van Troyes, 1825 TL Alkmaar. Postcodegebieden: 1822, 1824 t/m 1827, 1831 en 1832.

Honden storen vogels

Honden storen vogels. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Het broedseizoen is nu echt begonnen op landgoed Nijenburg. Vogels zoeken de beste broedplek en sommige vogels broeden al of hebben zelfs jongen. Daarom vragen de boswachters van Natuurmonumenten om de hond aan de lijn te houden.

'Belangrijk vogels niet te storen'

In het Heilooërbos en de rest van landgoed Nijenburg zijn volop broedvogels, zoals winterkoninkjes, nachtegalen, boomklevers, grote bonte spechten en de zwartkop. Ook bosuilen broeden er. Boswachter Rob van Dam: "De bosuil legt al in februari eieren, waarna de eerste jongen in maart op de takken zitten. Het is dus belangrijk om de vogels nu zo min mogelijk te storen."

Hond aan de lijn heel belangrijk

Bijna alle wilde dieren zijn bang voor honden. Ook voor honden die 'niets doen'. Veel vogels zoeken hun voedsel op de grond. Door verstoring van een hond moeten ze opvliegen. Daardoor eten ze minder en het kost bovendien extra energie. Als dit vaak gebeurt, worden de vogels zwakker en verzamelen ze minder voedsel voor hun jongen. Dat kan leiden tot meer sterfte onder de jonge vogels. Hoe langer oudervogels op het nest zitten, hoe warmer de eieren blijven en hoe sterker de jongen zijn die er straks uitkruipen.

Nachtegaal bouwt nest op de grond

De nachtegaal, beroemd om zijn mooie zang, bouwt ook zijn nest op de grond. Voor de nachtegaal is een los struinende hond dus extra vervelend. Blijf daarom op de paden en houd de hond aan de lijn. Juist nu de rust voor dieren zo belangrijk is.

Losloopterrein

Honden mogen los in het losloopterrein middenin het bos: het deel tussen de fietspaden. Dit mag ook in het broedseizoen, maar ook daar is het voor de vogels fijn als honden niet dwars door de bosvakken struinen!

Wandeltip

Wie dit voorjaar volop wil genieten van de lente op dit historische landgoed, volgt de gele wandelroute (4 km). In het vroege voorjaar is de bosbodem rijkelijk bezaaid met het frisse geel bloeiende speenkruid. Maar ook de wilde hyacint is er te vinden.

Gele route

De gele route start bij de parkeerplaats aan de Stetlaan, maar er kan ook bijvoorbeeld bij kwekerij Meijer gestart worden.

Nieuwe Autoservice in Langedijk

Willem en Kelly Blom met hun kinderen. (Foto: aangeleverd)

LANGEDIJK - Langedijk is per 1 maart een vakgarage rijker. Willem en Kelly zijn de trotse eigenaren en hebben de stap gemaakt. Na 30 jaar ervaring bij diverse autobedrijven zijn ze nu voor hunzelf begonnen. Samen zijn ze nu Autoservice Blom begonnen gevestigd op de Breede plat 12 in Broek op Langedijk.

Gratis APK-keuring

Autoservice Blom is gespecialiseerd in het repareren en reviseren van motoren en auto's. "We bouwen LPG in en onderhouden deze voor onze klanten. Ook voor de boot of de camper kunt u bij ons terecht. In de maand april en mei hebben wij voor particulieren een openingsactie met gratis APK-keuring om kennis met ons te komen maken. Kijk in onze advertentie en knip de bon voor u of een ander uit", meldt Willem Blom.

Afspraken

Willem en Kelly verwelkomen klanten graag aan de Breede Plat 12 in Broek op Langedijk. Voor de APK-keuring behoeft geen afspraak te worden gemaakt, maar voor reparaties en onderhoud gelieve wel een afspraak maken.

Kennemer Wonen en Landschap Noord-Holland in verduurzaamd kantoor

Duurzaam kantoor aan de Schuine Hondsbosschelaan 45 in Heiloo. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Het kantoor aan de Schuine Hondsbosschelaan is vanaf maandag 25 maart 'bewoond'. Kennemer Wonen en Landschap Noord-Holland verhuisden afgelopen weekend naar het duurzame kantoor.

In één jaar werd het pand, eigendom van Kennemer Wonen, volledig gerenoveerd tot een energieneutraal kantoor. Dick Tromp, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen: "Een grote wens voor beide organisaties gaat hiermee in vervulling: een volledig energieneutraal en duurzaam pand met een passende uitstraling. Een bestaand pand dat wordt hergebruikt voor gezamenlijke huisvesting, midden in het werkgebied." Het kantoor is volledig energieneutraal door plaatsing van zonnepanelen, een lucht-water warmtepomp, extra zware isolatie en triple glas. Het pand is afgesloten van aardgas. Er is gekozen voor natuurlijke energiebronnen, minimaliseren van het waterverbruik door waterbesparend sanitair en kranen en het gebruik van LED verlichting met sensoren. Het pand past uitstekend bij de ambities van beide organisaties. "Door één pand met elkaar te delen, is er geen tweede kantoor nodig. Dankzij de gedeelde kantine, receptie en vergaderruimten besparen we ruimte en geld", aldus Ernest Briët, directeur van Landschap Noord-Holland.

Officiële opening

Medio juni wordt op feestelijke wijze de officiële opening van het kantoor gevierd met samenwerkingspartners en omwonenden. Het thema Duurzaamheid staat dan centraal.

Meer weten? Kijk op www.kennemerwonen.nl/duurzaamkantoor.

De Groot; specialist in plaatsen dakventers

De medewerkers van Fa. Timmerbedrijf de Groot staan voor u klaar. (Foto: aangeleverd)

HEM - Fa. Timmerbedrijf de Groot uit Hem, specialist in het plaatsen van VELUX dakvensters, heeft een nieuw product op de markt en wel de Dakkapel de Groot. De Dakkapel de Groot is een uniek product met een strakke uitstraling en een verbluffend resultaat.

Met de Dakkapel de Groot haalt de klant de geweldige lichtinval van een dakvenster binnen en tevens de ruimtewinst van een dakkapel.

Geen vergunning nodig

Wat het nog mooier maakt, is dat de prijs ruim onder die van een traditionele dakkapel blijft en er geen vergunning nodig is om de kapel te plaatsen. Slechts voor speciaal vastgestelde welstandeisen, monumentale panden en woningen die onder beschermd dorps- of stadsaanzicht vallen is een vergunning vereist.

Oplossingen

Op zoek naar meer ruimte, daglicht en frisse lucht in huis? In de showroom van Fa. Timmerbedrijf de Groot zijn alle oplossingen te vinden en te bestuderen.

Fa. Timmerbedrijf de Groot
Zuiderkoggeweg 31a
1607 MV HEM
0228-591100
info@timmerbedrijf-degroot.nl

Kijk ook eens op:

www.dakvensterinbouw.nl

'Verbeter je opname van magnesium'

Kim Zandbergen van de Magnesium Clinic. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Uit studie komt naar voren dat de opname van magnesium via het maag-darmkanaal minder of niet effectief is. De magnesiumcapsule heeft een lange weg te gaan, eer het in het lijf wordt opgenomen. Veel mensen krijgen van de magnesium diarreeklachten. Magnesiumolie of -badvlokken werken beter en geven verlichting bij lichte klachten; pijnlijke spieren en gewrichten of als dagelijkse ondersteuning. Informeer naar het startpakket met een zelfdiagnosetest. Een chronisch te laag magnesiumgehalte kan een medeoorzaak zijn van chronische ziekten. Magnesium-inhalatie wordt ingezet om chronische klachten te verhelpen of verlichten. Dit is niet te vergelijken met een magnesiumtablet of -olie. Op een prettige manier wordt door inhalatie meteen het magnesium in het systeem opgenomen. Het is tevens ontstekingsremmend en zuivert de luchtwegen. Bij luchtwegklachten is het advies een combinatie van zout- en magnesiumtherapie. De Magnesium Clinic biedt de nieuwste vorm aan van magnesiumtherapie en een behandeling bij onder meer huid-, luchtwegproblemen, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes type 2, hoofdpijn, spierkrampen, reuma en stress. Een kennismakingssessie in de magnesiuminhalatiecabine kost 10 euro. Meer weten? Bel 06-36283214 of kijk op www.magnesiumclinic.nl. De Magnesium Clinic is onderdeel van Halomedics Zoutkamers, inhalatietherapie.

Open dag Camperverhuur Petten

(Foto: aangeleverd)

WARMENHUIZEN- RPR Camper & Caravan Service en Camperverhuur Petten houden zaterdag 30 maart een open dag. Wie tussen 10.00 en 16.00 uur de vestiging van het jubilerende RPR - het familiebedrijf bestaat tien jaar - bezoekt proeft eerst de gezelligheid die bij beide bedrijven past. En voelt daarna langzamerhand de bewondering groeien.

Want dat is wat vakmanschap doet met de leek. Eerst zie je alleen die monteur met vieze handen, daarna zie je pas hoe kundig die handen de kleinste schades (Profile Repair in vaktermen) aan de aluminium platen repareert of het grovere werk aan het onderstel met het oog van 'de gildemeester' gepolijst uitvoert. Relaties van RPR vertellen over de nieuwste trends. "En dan hebben we het over relaties in vak-gerelateerde gebieden waar ook echt wat nieuws speelt", vertelt eigenaar Robert Rührup van RPR. "Denk aan de veren die de bovenconstructie moeten dragen. Wij zijn dealer van VB-Airsuspension, het beste en meest innovatieve merk in de markt. Ook tonen we de nieuwste levelsystemen van het A-merk Mave en diverse camper- en caravanaccessoires van het topmerk Dynad. Verder etaleren we een nieuwe unieke zirkonium coating die nog meer bescherming biedt voor de caravan en camper en daarnaast die gewenste luxueuze spiegelreflectie heeft."

Zo ogen de buscampers van Camperverhuur Petten ook en sowieso zijn ze maximaal slechts een paar jaar oud. Comfort staat uiteraard voorop voor wie een buscamper verhuurt voor zijn of haar vakantie en de buscampers van Irma en René Bodenstaff zijn dan ook van alle gemakken voorzien. Denk aan een gasfornuis, eettafel, toilet, luifel, draaibare voorstoelen, een fietsenrek, een achteruitrijcamera en meer. "Nieuw en extra comfortabel is dat er nu ook een type buscamper is met een tweepersoonsbed in de lengte", vertelt het Pettemer echtpaar wiens bedrijf ook een begrip is geworden: volgend jaar viert ook Camperverhuur Petten het tienjarig bestaan!

Tijdens de open dag, die plaatsvindt aan de Debbemeerweg 8 in Warmenhuizen, zijn er uiteraard diverse buscampers live te bezichtigen!

Meer weten? Zie www.camperverhuurpetten.nl of www.rprcamperservice.nl.

Recreatieseizoen van start

Het wordt weer genieten buiten. (Foto: aangeleverd)

Nu de zon zich weer regelmatig laat zien, willen we weer naar buiten! De recreatiegebieden Geestmerambacht en Park van Luna nodigen je uit voor een heerlijke wandeling of fietstocht. Of kom surfen, vissen, paardrijden of gewoon even genieten van buiten!

Voor bezoekers met honden betekent de start van het recreatieseizoen weer een verandering: vanaf 1 april moeten de honden weer aan de lijn en mogen de honden niet op de speelweiden en op de stranden komen. Op twee wandelstroken tussen De Landman en de Nauertogt mogen honden het hele jaar mogen loslopen. Ook een deel van het deelgebied Vlasgat aan de noordzijde is aangewezen als losloopgebied en er is een aparte loslooproute rondom het Kleimeer. In Park van Luna is het Huygendijkbos aangewezen als losloopgebied. In het Labyrint geldt aanlijnplicht. Het strand van Luna is verboden voor honden (behoudens aangelijnd op looproutes). In zowel het Geestmerambacht als het Park van Luna geldt een opruimplicht. Kijk voor inspiratie en een overzicht van de evenementen op de website www.geestmerambacht.nl

Dementie en juridische zaken

EGMOND AAN ZEE - Alzheimer Noord-Kennemerland organiseert dinsdag 16 april een Alzheimer Café in Egmond aan Zee over het onderwerp: dementie en juridische zaken. Hoe beslissingen te nemen en wie kan daarbij helpen? Wat zijn wilsbekwaamheid, mentorschap, bewindvoering, curatele en levenstestament? Pascalle de Graauw- Schmitz en Petra Kalwij, casemanagers van Geriant verzorgen de inleiding. Er is veel gelegenheid om vragen te stellen. De inleiding begint om 19.30 uur, vanaf 19.00 uur staan (gratis) koffie of thee klaar. Geïnteresseerden zijn van harte welkom in het Grand Café, Zorgcirkel Prins Hendrik, Voorstraat 41, Egmond aan Zee. Telefoon: 072 506 1224

Turks Fruit in TAQA Theater De Vest

Een scène uit Turks Fruit. (Foto: Annemieke van der Togt)

ALKMAAR - Het boek was een bestseller, de film een blockbuster, de musical een kaskraker en dan is er nu de mag-je-niet-missen toneelbewerking van het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur: 'Turks Fruit'. De autobiografische roman van Jan Wolkers heeft na bijna 50 jaar nog niets aan universele kracht en ontroering ingeboet. De toneelbewerking toert door het land en 10 april komt Turks Fruit naar TAQA Theater De Vest.

Bijzondere toneelbewerking van ultieme liefdesverhaal

Ongekuisde en ontroerende hommageDe toneelbewerking van 'Turks Fruit' is een rauwe, sensuele en ontroerende hommage aan het ultieme liefdesverhaal van een van Nederlands bekendste schrijvers. Het verhaal gaat over een heftige liefde tussen een beeldhouwer en een liftster. Ondanks allerlei tegenwerkingen beleven ze samen een fantastische, romantische zomer. Hun ongekend passionele relatie krijgt echter een dramatische wending als de jonge vrouw ernstig ziek wordt. De toneelbewerking van Sophie Kassies is een ongekuiste, sensuele én ontroerende hommage aan dit liefdesverhaal zonder weerga. De hoofdrollen zijn voor Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper.

Toegangskaarten

Toegangskaarten kosten € 28,50. Reserveer via www.taqatheaterdevest.nl en de kassa, tel 072- 548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 en 16.00 uur).