Alkmaar op Zondag

21 april 2019

Alkmaar op Zondag 21 april 2019


'We gaan er een prachtig evenement van maken'

Alkmaar wordt met EK wielrennen op de kaart gezet. (Foto: Adobestock)

ALKMAAR - De gemeente Alkmaar gaat in samenwerking met de Europese Wielerbond (UEC) De Europese Kampioenschappen Wielrennen in 2019 organiseren. Deze worden op 7 tot en met 11 augustus in Alkmaar verreden. De Europese Kampioenschappen zijn tevens de start van het programma 'Alkmaar Fietst'. Dit is een breder plan om de Alkmaarse fiets- en wielerinfrastructuur te verbeteren en het fietsen verder te stimuleren.

EK Wielrennen naar de Kaasstad

EK wielrennen in Alkmaar. (Foto: Stefan Schurr)

Het EK wielrennen wordt komende zomer gehouden in Alkmaar. De toewijzing van het evenement aan de Kaasstad hing al langere tijd in de lucht, maar de kogel is nu definitief door de kerk melden het organiserend comité en wielerbond UEC.

Wethouder Dijkman is buitengewoon blij met de toewijzing: "Alkmaar en haar regio worden hiermee op de kaart gezet wat goed is voor de economie van de regio Alkmaar en prachtig voor de wielersport in Nederland. Laten we er als Alkmaarders samen met de regio, de Europese wielerbond en de vele vrijwilligers een prachtig evenement van maken". Vincent Thijssen, directeur Alkmaar Sport: ''Dankzij deze fijne samenwerking zijn wij erin geslaagd om de Europese Kampioenschappen Wielrennen naar Alkmaar te halen. Een mooie toevoeging is het ambassadeurschap van onze internationale wielerhelden en échte Noord-Hollanders, Laurens ten Dam en Niki Terpstra''.

''Wij zijn supertrots dat de Europese Kampioenschappen Wielrennen naar Alkmaar komt en we zijn al druk bezig om het parcours te testen en uit te zetten", melden Laurens ten Dam en Niki Terpstra. Naast de al bekende onderdelen, is dit jaar de Mix Team Relay een nieuw onderdeel dat voor het eerst wordt verreden in Alkmaar.

De EK wielrennen staan voor het vierde jaar op de wielerkalender. Het werd eerder in Frankrijk, Denemarken en Schotland georganiseerd.

Programma

Woensdag 7 aug: Mix Team Relay & tijdritten: vrouwen junioren, mannen junioren. Donderdag 8 aug: tijdritten: Vrouwen -23, Vrouwen Elite, Mannen -23, Mannen Elite. Vrijdag 9 aug: vrouwen junioren en mannen junioren. Zaterdag 10 aug: mannen -23 en vrouwen-elite. Zondag 11 aug: vrouwen -23 & mannen-elite.


'De Verrassing' aan De Waterkant

Tijdens de voorstelling wordt een verjaardagsfeestje georganiseerd. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - 'De Verrassing' is een muziektheatervoorstelling voor mensen met dementie, hun en partner, kleinkind, hulpverlener, vriend en belangstellenden. Deze voorstelling wordt 25 april om 15.30 en om 20.30 uur gespeeld bij De Waterkant, Kanaaldijk 301 in Alkmaar.

In de voorstelling wordt een verjaardagsfeest georganiseerd waarbij iedereen welkom is. Tijdens het feest ziet de bezoeker hoe een moeder maar vooral haar kinderen worstelen met dementie. Door de karakters van de dochter en zoon worden de vele kanten, confrontaties en veranderingen in de omgang met iemand met dementie belicht. Blijven ze toeschouwer of lukt het hen te verbinden door anders, meer gevoelsmatig te communiceren met elkaar en in het nu te stappen? De voorstelling laat verhalen, mooie momenten en emoties delen.

Positieve reacties

De voorstelling wordt gespeeld door ervaringsdeskundige acteurs die professioneel en/of persoonlijk zijn verbonden met mensen met dementie. De overtuiging is dat spel en creativiteit de basis vormen voor contact en verbinding tussen mensen. Dit komt tot uiting in de vele positieve reacties na afloop van de voorstelling.

"Het heeft mij weer bewust gemaakt wat de kracht is van muziek, theater en spel en dat je daar altijd nu van kunt genieten samen!", aldus een medewerker in de PG zorg (35) . "Het was herkenbaar, ook al ken ik niemand met dementie. De ernst van deze ziekte kwam duidelijk naar voren, maar op een een ontroerende manier met humor. Goed van twee kanten belicht (dochter en zoon)", zegt een vierentwintigjarige student.

"Voor het eerst heb ik samen met mijn moeder echt kunnen genieten. Wat een mooi moment, sinds mijn moeder de diagnose dementie kreeg is dat niet eerder voorgekomen", meldt een dochter van moeder met dementie (62).

Tickets

Tickets www.dementiepodium.nl

Kaasmarktconcerten in Grote Kerk

Organist Nicholas Papadimitriou. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Een serie gratis toegankelijke kaasmarktconcerten start vrijdag 3 mei. De Grote Kerk Alkmaar biedt podium aan (inter)nationale organisten.

Met de start van het kaasmarktseizoen is ook deze zomer een serie Kaasmarktconcerten in de Grote Kerk Alkmaar gepland. Tot en met vrijdag 13 september is de kerk elke vrijdag geopend voor publiek. Er worden op deze dagen om 12.00 uur en om 13.00 uur gratis toegankelijke concerten gegeven.

Europese organisten

De kaasmarktconcerten worden verzorgd door Europese organisten, die zorgvuldig geselecteerd zijn door stadsorganist Pieter van Dijk. Beide historische orgels (het Van Hagerbeer/Schnitger en het Van Covelensorgel) worden tijdens de kaasmarktconcerten bespeeld. Vrijdag 3 mei is organist Nicholas Papadimitriou te beluisteren.

Nicholas Papadimitrio studeerde piano aan het Conservatorium van Athene en vervolgde deze met een orgelstudie. Hij werd in 2013 toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam, waar hij orgel heeft gestudeerd bij Jacques van Oormerssen, Pieter van Dijk en Matthias Havinga. In januari 2018 werd hij benoemd tot organist en dirigent van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Amsterdam. Op 3 mei brengt hij werken van Mendelssohn, Bach en Buxtehude ten gehore, evenals een eigen improvisatie.

Zomeravondconcerten

In de Grote Kerk Alkmaar staat vanaf woensdag 10 juli eveneens wekelijks een serie Zomeravondconcerten op het programma

Flyer

Meer informatie en kaartverkoopRaadpleeg www.grotekerkalkmaar.nl. Voor zowel de kaasmarktconcerten als voor de zomeravondconcerten is een flyer beschikbaar, die o.a. verkrijgbaar is bij de Grote Kerk.

Margriet Brandsma over het Ruhrgebied

(Foto: aangeleverd )

ALKMAAR - Margriet Brandsma verzorgt op woensdag 8 mei een lezing in de bibliotheek in Alkmaar De Mare over het Ruhrgebied. Het Ruhrgebied staat bekend om industrie en vervuiling: clichés over het Ruhrgebied, maar het is niet meer de werkelijkheid.

Van rook en vuur naar natuur en cultuur

Margriet Brandsma kwam vanwege haar werk als correspondent voor de NOS – tussen 1994 en 2014 – vaak in het Ruhrgebied. Ze heeft het gebied een verandering zien doormaken en heeft er samen met fotograaf Jeroen van Eijndhoven een boek over geschreven met de titel Van rook en vuur naar natuur en cultuur. Het Ruhrgebied blijkt verrassend groen. Je vindt er tientallen musea, klimtorens en spectaculaire vergezichten vanaf voormalige hoogovens. Over die verrassingen op een steenworp afstand van de Nederlandse grens gaat het boek. Over culturele parels, over wandelen en fietsen in ongerept groen. Over de laatste steenkolenmijn die eind 2018 is gesloten, over onverwacht pittoreske binnensteden en over spannende slaapplaatsen.

Belangstellenden zijn van harte welkom op woensdag 8 mei. De lezing start om 20.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar De Mare, Laan van Straatsburg 2. De toegang is € 6,-, bibliotheekleden betalen € 5,-. Aanmelden via www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in de bibliotheek (betalen met pin).

Forel, Karper en Steurvissen in Dirkshorn

Brian Bing van Koi- en vijvercentrum Dirkshorn. (Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)

DIRKSHORN - Met de uitbreiding van het Koi- en vijvercentrum wil Brian Bing ook de dagjesmensen (recreatie ) in Dirkshorn aan de Woudmeerweg 22 van dienst zijn. Vissen op Forel, Karper en Steur kan sinds vorig jaar op de achterzijde van het terrein.

Er zijn drie visvijvers ingericht waar mensen een ochtend, middagdeel of gehele dag hun hengel uit kunnen gooien. De vijver Small trout is gevuld met regenboogforel (put & take ).De Big trout vijver is voorzien van regenboog en zalmforel die na afloop mee naar huis mogen worden genomen. Per persoon wordt er een aantal vissen in de vijver uitgezet. Je hebt het hele dagdeel de tijd om ze allemaal te vangen. Wat overblijft kan door de volgende visser weer worden gevangen. De Adventure Grand Lake vijver is bedoeld voor het vissen op Karper en Steur zelfs tot 150 centimeter groot. Deze vissen worden na de vangst weer terug gezet in de vijver, dit heet catch en release.

Er zijn een aantal huishoudelijke regels. Zoals het gebruik van maximaal een hengel per persoon. En er moet een onthaakmat gebruikt worden, zodat de vis niet beschadigd en veilig terug gezet kan worden in de vijver. Brian Bing wil ook de toeristen in huis halen voor een leuk dagje uit. Een hengel of een onthaakmat zal bij hen niet altijd op de achterbank liggen. Ze hebben dat soort benodigdheden gewoon in huis, te koop of te huur.

Beide Paas- en pinksterdagen extra geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Het bedrijf biedt al jaren alle benodigdheden voor zwem-, natuur- en Koi-vijvers aan. Ook voor aanleg, onderhoud en renovatie van de vijver.

Koi, Vijver & Fishing Dirkshorn is te vinden aan Woudmeerweg 22 in Dirkshorn, tel. 0224-552439. Zie voor meer informatie: www.koi-vijver.nl

Regionaal Jeugdorkest Artiance op tournee

Jeugdorkest gaat op tournee. (Foto: Gerard P Koopen)

ALKMAAR - De stedenband Tata-Alkmaar wordt binnenkort flink aangehaald door de tournee van het Regionaal Jeugdorkest Artiance naar Hongarije. Op 26 april vertrekt een touringcar met meer dan 60 jongeren en begeleiding richting Tata.

Een half jaar geleden is een delegatie van Artiance naar Tata geweest om kennis te maken en de tournee te plannen. Deze dagen hebben veel losgemaakt op het gebied van samenwerking en uitwisseling op het gebied van kunst- en cultuureducatie. Eind april is het zover en gaan de jongeren van 12 tot 18 jaar deze bijzondere tournee meemaken. Een muzikale reis die de band met de zusterstad verstevigt en uitwisseling van jonge muzikanten mogelijk maakt. Het Alkmaars Orkest speelt met muzikanten van het Muziekcentrum Tata; samen geven zij een groot concert. Daarnaast geeft het RJOA ook twee basisschoolconcerten die een interactief karakter hebben.

Wonderschone muziek

"Naast het klassieke repertoire met componisten als W.A. Mozart, wordt muziek uitgevoerd van Nederlandse bodem: J. Van Bree, U. Van Wassenaar, W. Pijper en L. Van Goudoever. Het is jammer dat deze componisten niet meer bekendheid genieten, want het is wonderschone muziek die niet onder doet voor de grote componisten", aldus dirigent Otto de Jong. "Daarnaast worden er Hongaarse liederen uitgevoerd samen met jongeren en kinderen uit Tata. Er wordt hard gerepeteerd en er zijn al videoboodschappen over en weer gegaan, het orkest is er klaar voor en heeft er enorm veel zin in."

Deze tournee krijgt volgend jaar een vervolg. Otto de Jong: "Op 4 mei 2020 mag het jeugdorkest het herdenkingsconcert uitvoeren in de Grote of Sint-Laurenskerk." Maar nu eerst: Op naar Tata!"

Kijk op de website van Artiance voor meer informatie over het Regionaal Jeugdorkest www.artiance.nl
Artiance, Canadaplein 3, Alkmaar.

Lezing Luchtoorlog West-Friesland

Staartstuk van een Amerikaanse B-17 bij Bobeldijk in 1944 (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Stichting Historisch Oudorp organiseert dinsdag 23 april een lezing over het verloop van de luchtoorlog van 1940 tot 1945 boven de regio West-Friesland. In Wijkcentrum De Oever is vanaf 20.00 uur de deur geopend.

Het verloop van de luchtoorlog van 1940 tot 1945 boven de regio West-Friesland werd vooral bepaald door vliegveld Bergen. Dit van oorsprong Nederlandse vliegveld werd door de Duitse Luftwaffe gebruikt als dag- en vooral nachtjagersbasis. Ter ondersteuning daarvan werd een grondradarstation bij Medemblik gebouwd. West-Friesland werd daardoor al snel het toneel van neergeschoten geallieerde toestellen. Later in de oorlog zou de regio een belangrijke rol spelen in verband met de wapendroppingen voor het Verzet. Nooit eerder gepubliceerd beeldmateriaal wordt getoond.

Aanmelden kan via mevrouw Tromp mjtrompbos@outlook.com

Vijfenveertig jaar Italië in Alkmaar

De gastheren van Portofino. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Portofino: een echt Italiaans restaurant gevestigd aan de Mient 5 in de binnenstad van Alkmaar bestaat al meer dan 45 jaar. Het is de ideale plek voor diegene die lekker en betaalbaar uit eten wil gaan en de locatie in het hartje centrum is ideaal voor degenen die in Alkmaar uit willen gaan. De mooiste herinneringen zijn er ontstaan van gasten die na het diner nagenoten van de mooie straatjes en grachtjes die Alkmaar rijk is.

Portofino is ook ideaal voor het hele gezin en grote groepen tot 140 personen. De menukaart biedt zowel voor kinderen als de volwassenen een diversiteit aan heerlijke gerechten. Voor velen gewoon lekker pizza en pasta eten waaronder ook glutenvrije pizza en vegetarische gerechten begeleid met heerlijke voor- en nagerechten. De gastheren Fausto en Giorgio zijn het vaste gezicht van de zaak en samen met het voltallige team willen zij het de gasten allemaal graag naar de zin maken. Portofino is ook een kleine Italiaanse plaatsje is aan de Italiaanse Rivièra, in de provincie Genua. Het haventje van Portofino wordt gezien als een van de mooiste aan de Middellandse Zee. Sinds vorige eeuw is Portofino dan ook een begrip in Alkmaar en omstreken. Ooit gestart aan het Hofplein waarna de heren vanaf 1976 gevestigd waren in de Magdalenenstraat. Na een grote brand verhuisd naar de huidige locatie aan Mient 5 waar zij een ieder graag verwelkomen. Restaurant Portofino is dagelijks geopend van 17.00 tot 22.00 uur. Reserveren? Bel 072-5125905. www.portofinoalkmaar.nl

34e N-H Oldtimer Festival

Een Chevrolet Bel-Air uit 1954. (Foto: aangeleverd)

VENHUIZEN - Ruim drie decennia Oldtimer plezier in Noord-Holland. Dat is zondag 21 en maandag 22 april, eerste en tweede Paasdag, te vinden op het 34e N-H Oldtimer Festival Venhuizen.

Na jaren van diverse items zoals racemotoren, brandweerauto's en autosport zetten ze het beproefde concept van landenthema's door. Deze keer is dat: 'Venhuizen goes America'. Chevrolet, Pontiac. Dodge en Ford zijn slechts enkele merken die te bewonderen zijn. Bij de motoren zijn natuurlijk aanwezig de Harley Davidson alsmede de legendarische Indian. Peterbilt, Mack en Overdorp zijn de Trucks die de hal complementeren. Dit alles rondom het Vrijheidsbeeld van New York met een Burger of steak van de grill. Het is daar goed toeven als tijdens de muziek van de Red Strats, de petticoats draaien van rock 'n roll dansschool Jump Up. Tevens een optreden dansformatie Double V met dames in passende kleding. En zangschool Pop Up brengt liedjes van Frank Sinatra. Rondom de hallen staan honderden marktkraampjes. Voor de kinderen is een mini-kartbaan en een nostalgische draaimolen opgezet. Het expo-complex is te vinden Torenweg 44 in Venhuizen. Beide Paasdagen van 11.00 tot 18.00 uur open. Entree slechts 10,- euro , Jeugd 13 tot en met 17 5,- euro, kinderen tot en met 12 jaar gratis. Zie: www.oldtimerfestival.nl, of Facebook: N-H Oldtimerfestival of tel. 0228-542500.

Passo & Tall People in één pand

Passo & Tall People in één pand. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Passo, schoenenwinkel voor schoenen in grote maten, en Tall People, kledingwinkel voor lange mensen in Alkmaar zijn gezamenlijk verhuisd naar de Boterstraat 26 in Alkmaar.

Een groter pand, dito aanbod in schoenen en kleding, een fotostudio voor de webshops www.passo.nl en www.tallpeople.nl, ruime paskamers en lekker kopje koffie voor de klanten. De combinatie van grote schoenen en lange kleding is voor veel mensen een uitkomst. "Mensen die lang zijn hebben ook vaak een grote schoenmaat, en andersom", zegt eigenaresse Esther Jansen. Passo & Tall People verkoopt een heel compleet assortiment schoenen in grote maten en kleding voor lange mensen. Van sportief tot gekleed, en liefst zo trendy en hip mogelijk. De merken die Passo & Tall People voert zijn onder andere Gabor, Nike, Toms, Blackstone, Timberland, Lazamani, Girav, Mavi, Mac jeans, Vero Moda, Yas, Only-M én het eigen schoenenmerk Passo dat ontwikkeld wordt in Italië en Spanje." De winkel is doorgaans 7 dagen per week geopend. Shop ook op www.passo en www.tallpeople.nl. De voorjaarscollectie is binnen!

Binnenkort ook lunch bij Kokusai

(Foto: Vincent de Vries)

ALKMAAR - Gevestigd aan de rand van Alkmaar serveert Japans restaurant Kokusai al geruime tijd een beproefd recept: all you can eat tegen een vaste prijs. Ook het naastgelegen restaurant Victory Wok - sinds 2001 een begrip in Alkmaar - maakt gebruik van het all you can eat concept. Sinds jaar en dag een succesvolle formule.

De twee restaurants onder één dak zijn niet meer weg te denken uit het Alkmaarse. Waar Victory Wok haar gasten dagelijks vanaf 17.00 uur laat genieten van een buffet waar je Ú tegen zegt, is in Kokusai gekozen voor kakelverse Sushi, Maki's en TeppanYaki gerechten, geïnspireerd op de Japanse en Mediterrane keuken. Met een gastvrije Asian smile worden de lekkernijen dagelijks geserveerd door de lieftallige bediening.

(Foto: Vincent de Vries)

Lunch

Bij Restaurant Kokusai is het vanaf medio juni ook mogelijk om de lunch te gebruiken. Eigenaar de heer Hu legt uit: "Sinds we het Golden Tulip hotel ook bij onze bedrijven hebben betrokken bieden we onze gasten de mogelijkheid om vanaf 12.30 uur te genieten van onze Sushi en Japanse grillspecialiteiten. Ons restaurant is namelijk bij uitstek geschikt voor zowel individuele gasten als (grote) groepen. Voor groepen kunnen we diverse arrangementen op maat samenstellen. Tijdens deze openingsuren is het ook mogelijk om alleen een kopje koffie te nuttigen. Mensen die onze gerechten tijdens de lunch op hun bedrijf of thuis willen nuttigen zijn ook aan het juiste adres, want uiteraard kunnen ze onze specialiteiten afhalen." Zowel restaurant Victory Wok als Kokusai is dagelijks geopend (keuken tot 22.00 uur), met altijd gratis parkeermogelijkheden voor de deur.

Zie ook www.kokusaialkmaar.nl of www.victorywok.nl

Laatste orgelconcert 'Rondom Bach'

Pieter van Dijk speelt op het grote orgel. (Foto: FRITS DE BEER)

ALKMAAR - Het laatste gratis toegankelijke orgelconcert in de serie Rondom Bach staat zaterdag 11 mei om 16.30 uur gepland.

In de Grote Kerk Alkmaar brengt Capellarte onder leiding van Moritz Kellner een concertprogramma met muziek rondom J.S. Bach. Naast het Ensemble Capellarte is Stadsorganist Pieter van Dijk op het grote orgel te horen. Pieter van Dijk opent het concert met Bachs Fantasie in c klein. Het compositie model grijpt terug op het Livre d'Orgue van de Fransman Nicholas de Grigny dat Bach kopieerde. De vijfstemmige fuga's in deze collectie hebben grote overeenkomst met de vorm van de Fantasie die zeer fugatisch is. Het laatste concert in de serie 'Rondom Bach' is zaterdag 11 mei om 16.30 uur in de Grote Kerk Alkmaar. Entree is gratis, donatie na afloop welkom.

Tuininspiratie met kweker en ontwerpster

Sweet Summer Fantasy. (Foto: www.kwekerijnicozonneveld.nl)

HEERHUGOWAARD - Bij kwekerij Nico Zonneveld aan de Middenweg 459 in Heerhugowaard kan iedereen met allerlei vragen terecht op zaterdag 27 april tussen 10.00 en 16.00 uur.

Een border die bloeit van het vroege voorjaar tot de late herfst biedt niet alleen kleur en schoonheid voor de bezitter, maar ook voedsel voor talloze insecten en dieren.

Bij deze werkende kwekerij kan een zeer groot assortiment duurzaam opgekweekte planten worden bekeken en aangeschaft voor de eigen tuin. De kwekers kunnen alle vragen beantwoorden over schaduw- en zonplanten, voor klei of zandgrond. Tuinontwerpster Marianne Greiner van Versicolor is aanwezig voor hulp bij het maken van een snel beplantingsplan voor een bloemperk of border zodat de tuin het jaarrond in bloei staat.

Afspraak

Voor een afspraak kunnen belangstellenden tussen 10.00 en 16.00 uur mailen met versiclortuin@gmail.com.

Marianne Greiner. Versicolor Tuinen en Tuinontwerp, telefoon: 06 40308610. www.versicolor.nl

Lente bij Sluistuinen

Voorjaar bij Sluistuinen. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Het voorjaar is voor veel mensen weer het moment om een bezoek te brengen aan de sfeervolle locatie Sluistuinen. Het netwerk van bedrijven dat op deze prachtige verzamelplek vertegenwoordigd is met een eigen showroom, bedrijfsruimte of atelier presenteren dan alle nieuwe producten.

Op tweede paasdag zijn de vakmensen van meer dan tien bedrijven zelf aanwezig en kunnen bezoekers dus nog beter geïnformeerd worden over allerlei producten en diensten. Of het nu gaat om beplanting, parasols, bestrating, een spa of een maatwerk houten meubel, er is van alles te vinden. Maar ook voor een mooie bouquet, een sieraad of maatwerk veranda is Sluistuinen hét adres. De betoverende sfeer brengt iedereen in verleiding en zal zeker inspireren.

Net buiten Alkmaar langs het Noord Hollands kanaal is locatie Sluistuinen te vinden naast de Sluismolen en de Koedijker vlotbrug. Op maandag 22 april van 11.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom.

Sluistuinen Oude Helderseweg 85 b in Alkmaar www.sluistuinen.nl

KunstCultuurWeekend

OUDORP - In het Vrij Zijn Theater aan de Madame Curiestraat 2A in Alkmaar gaat 17 mei om 19.30 uur de openingsavond van het KunstCultuurWeekend van start.

Wethouder Cultuur Christian Braak verricht om 20.00 uur de officiële opening. Daarna volgt een optreden van de KCW Band onder leiding van Marco Hoogland. Kaarten à € 5,00 p.p. zijn via www.ticketkantoor.nl/shop/kcw2019 te bestellen. De avond is het startsein voor een weekend vol Kunst en Cultuur in Oudorp en aangrenzende buurten op 18 en 19 mei. Voor een uitgebreid programmaoverzicht, zie www.kunstcultuurweekend.wixsite.com/kcwoudorp of vraag naar het magazine.

Expo Georgische kunst

Merab Gagiladze_Taking the first step. (Foto: aangeleverd)

WARMENHUIZEN - Met trots presenteert Galerie Struk & Kunst de volgende kunstenaars: Merab Gagiladze, Nugzar Kakhiaini, David Giorgadze en Alexey Kvaratskheliya. Deze kunstenaars uit Georgië exposeren hun werk in Warmenhuizen.

Het viertal heeft een boeiende en kleurrijke expositie ingericht, te zien in de maanden april en mei bij Galerie Struk & Kunst, Fabrieksstraat 2 in Warmenhuizen. Geopend op vr. en za. van 13.00 tot 17.00 uur.

Tijd Bedrijvengolfcompetitie gestart

De golfers die in de prijzen zijn gevallen. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Op de Alkmaarse golfbaan Sluispolder is donderdag 11 april de eerste ronde gespeeld van de Tijd Bedrijvengolfcompetitie. Maar liefst zeven nieuwe bedrijven stonden aan de start.

De baan lag er zo vroeg in het seizoen prachtig bij, zodat ondanks de kou er toch redelijk gescoord werd. De Neary werd vlak bij de hole geslagen door kersverse ondernemer Klaas Visser, die uitkwam voor zijn vorige werkgever de Rabobank. De prijs voor de Longest Drive dames werd met een prachtige drive bemachtigd door Andrea de Groot van het team Louter/Koks/C.A.de Groot, bij de Heren werd hij gewonnen door Longhitter Wouter Ursem. (RSM-Niehe Lancee/Van Diepen vd Kroef). Johan Garrelfs (Persoonality /Black Walnut/Bolten) gaf onmiddellijk zijn visitekaartje af door de beste bruto score neer te zetten met 38 slagen en zo lijkt hij toch zijn verloren play off van vorig jaar psychisch goed verwerkt te hebben. De netto prijs was dit keer voor opkomend talent Franck Jehenson (Sluisje/Sterck Makelaars) en hij deed dat met een prachtige 20 stableford punten.

De 9 holes wedstrijd werd gedomineerd door één team, Rabobank Alkmaar e.o. met een fantastische 62 punten. De tweede en derde plaats waren respectievelijk voor de teams van RSM/Niehe Lancee /Van Diepen vd Kroef en Louter/Koks/C.A de Groot met 56 en 55 punten. Aansluitend genoten de deelnemers van een heerlijk Indisch buffet en gaan ze zich de komende weken goed voorbereiden voor de tweede speeldag op 2 mei .

Uitslag

7.Schot/Vlieg: 47, 6.Sluisje/Sterck Makelaars: 49, 5.Tijd/Sierhuis: 50 4.HBR (lagere hcp): 50, 3.Louter/Koks/C.A.de Groot: 55, 2.RSM-Niehe Lancee/Van DiepenVd Kroef: 56, 1.Rabobank Alkmaar e.o.: 62


Join The Band Sessions!

Join the Band Sessions XL. (Foto: Rien de Jager)

ALKMAAR - Foodtrucks, de lekkerste wijnen en bieren en natuurlijk... Join The Band Sessions tijdens Smaakmakend Festival op zaterdag 20 april in Koel 310, Koelmalaan 310 Alkmaar. Thema: sixties!

Genieten van meer dan 60 muzikanten uit de regio die vele bekende covers spelen uit de roemruchte jaren '60. Van Rolling Stones tot Janis Joplin, van Bob Dylan tot Tina Turner. Kom zaterdag 20 april dus naar Koel310 waar deze extra editie van Join the band Sessions plaatsvindt. Aanvang: 17.00 uur. Bezoekers kunnen hier van alles verwachten: Chille grooves, opzwepende drumsolo's, prachtige zangpartijen, chaos, onverwachte muzikale wendingen en verrassingen, lekkere koffie en een gedreven huisband! Join the band Sessions gaat weer los! Gratis entree.

Spaansen brengt tuinwensen tot leven

Tuin in Heemstede met Geo Ceramica's. 'Laat de zomer maar komen met Spaansen Tuin en Bestratingsmateriaal!' (Foto: Roel van der Aa)

REGIO - Spaansen Tuin en Bestrating telt drie vestigingen en heeft meer dan 50 jaar ervaring op bestratingsgebied. De grootste showterrassen van Noord-Holland zijn weer smaakvol ingericht vol inspiratie en de ruimste keuze. Spaansen is dé bestratingsspecialist die uw tuinwensen tot leven brengt.

Er zijn weer veel nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd zoals strakke keramiek tegels van 3 cm dikte, waardoor u geen speciale ondergrond meer nodig heeft. Of gecoate tegels met stijlvolle designs en een krasvaste uv-bestendige toplaag. Houdt u meer van een natuurlijke uitstraling? Het assortiment gebakken, authentieke klinkers, betontegels of -stenen is eindeloos.

Al deze producten vindt u terug in het vernieuwde magazine dat Spaansen elk jaar in het voorjaar presenteert. 200 pagina's vol met nieuwe trends en eindeloze inspiratie voor uw droomtuin. Buiten sierbestrating is Spaansen ook hét adres voor tuinhout, kunstgras en verlichting. Deze catalogus én de catalogus met tuinhout of buitenverblijven kunt u lezen via www.spaansen.nl/catalogus of neem hem mee bij een van de vestigingen.

Er gaat niets boven het echt zien en voelen van de materialen! Daarom opent Spaansen ook op tweede paasdag de deuren van alle drie de vestigingen van 10.00-16.00 uur. Alles draait om de optimale buitenbeleving en daarom geeft Spaansen bij een bestelling op tweede paasdag een luxe barbecue t.w.v. € 139.- cadeau! (vraag naar de voorwaarden).

Steentje bijdragen aan 'Help ons'

ALKMAAR - Stichting 'Help ons in Alkmaar' houdt in de week van 22 tot en met 27 april een huis-aan-huiscollecte voor arme gezinnen in Rwanda, Afrika.

Zo'n drie keer per jaar reizen de vrijwilligers achter de stichting af naar Roemenië om daar voedsel en kleding te brengen. Zelfs geld, waar nodig. Dit wordt dan besteed aan onder meer medicijnen en andere urgente uitgaven. Tevens worden enkele gezinnen in Rwanda ondersteund. Het gaat hier om mensen die werkelijk niets hebben, de armste van de armste onder ons. De stichting 'Help ons in Alkmaar' bedankt op voorhand een ieder alvast voor een bijdrage.

Workshopdag Musical

Doe mee aan de workshopdag musical! (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Kinderen van zeven tot twaalf jaar kunnen dit voorjaar weer meedoen met een spetterende musicaldag. Voor € 16,- hebben zij een superleuke dag! Om 15.30 uur laten ze aan de familie zien wat ze deze dag hebben gedaan en komen ze helemaal in musicalsfeer.

"Tijdens deze dag zing je de mooiste liedjes en dans je spetterende choreografieën. Ook leer je hoe je geloofwaardig toneel speelt en tegelijkertijd veel emotie laat zien. We gebruiken onze eigen fantasie en maken een gave presentatie waarin iedereen schittert. Kom ook en ga lekker uit je dak", aldus de twee professionele docenten: Bertine Verbeek en Marlies van Winkel.

Presentatie voor eigen publiek

"Op deze dag wordt een attribuut geknutseld dat gebruikt kan worden tijdens de presentatie. De dag wordt namelijk om 15.30 uur afgesloten met een presentatie voor jouw eigen publiek."

Meedoen?

Dat kan op vrijdag 3 mei in Artiance in het centrum van Alkmaar. Leeftijd: 7-12 jaar (vanaf groep 4)Tijd: van 10.00 tot 16.00 uur. Presentatie: 15.30 uur Kosten: € 16,- per deelnemer (inclusief lunch). Aanmelden via: www.stadskidsalkmaar.nl.

Kijk op de website van Artiance voor meer informatie www.artiance.nl. Artiance, Canadaplein 3, Alkmaar

'We lopen nét een stapje harder'

Directeur AFD Adviesgroep Marcel Becker (l) met Yunus Yeniay voor de vestiging in Alkmaar. (Foto: Vincent de Vries/RM )

ALKMAAR - "Ik heb heel vaak te maken met blije mensen en daar krijg ik positieve energie van", is het eerste wat Yunus Yeniay (36) antwoordt op de vraag waarom hij koos voor het vak van financieel adviseur. Onder de vlag van de AFD Adviesgroep startte hij twee jaar geleden als freelancer een kantoor in Alkmaar waar hij actief is met een team van vijf medewerkers en korte lijnen onderhoudt met een makelaardij en notariaat.

AFD Adviesgroep al vier decennia actief op financiële markt

"De AFD Adviesgroep startte 40 jaar geleden en heeft door de jaren heen een solide naam opgebouwd op het gebied van financiële diensten, hypotheken, verzekeringen en kredieten. Sinds 2008 ben ik werkzaam bij dit bedrijf, waar ik een heel brede kijk op de financiële dienstverlening heb ontwikkeld. Echter, door de jaren heen werd het sluiten van hypotheken echt mijn ding, waardoor ik het nu tot mijn corebusiness reken. Ik ben namelijk graag onder de mensen en houd van het persoonlijke contact."

Snel schakelen

Yunus Yeniay staat naar eigen zeggen altijd 'aan' en is 24/7 bereikbaar voor de klant. "Dat heb ik meegekregen in al die jaren als financieel adviseur bij AFD". meldt hij. "Ik houd ervan om de service waarmee AFD groot is geworden, ook in mijn eigen winkel te etaleren. Dus geen ingewikkeld gedoe met een laptop op tafel, maar helder en creatief uitgewerkte voorstellen in klare Jip & Janneke taal. Ik neem zowel overdag als 's avonds de tijd voor de klant en ontzorg ze van A tot Z." Werkweken van 50 à 60 uur zijn voor Yunus dus meer regel dan uitzondering. "Dat maakt me niets uit, want ik ben een doener. Ik vind het echt een kick als ik mijn klanten blij kan maken met een passende hypotheek."

Team

Yunus Yeniay prijst zich gelukkig met zijn team dat met zorg is samengesteld. "Het is één brok ervaring met veel kennis in de financiële dienstverlening. Deze kennis wordt onderling uitgewisseld waardoor we snel kunnen schakelen. Hetgeen alleen maar prettig is voor de klant." Glimlacht: "Bovendien is het een gezellig team, ook niet geheel onbelangrijk toch?"

Deur staat open

Loop gerust eens binnen bij deze vestiging van de AFD Adviesgroep aan de Thomas Kempislaan 46 in Alkmaar. "De deur staat altijd open en de koffie staat klaar. En je weet: als de klant niet in de gelegenheid is om langs te komen, dan bezoek ik ze net zo makkelijk thuis", besluit een enthousiaste Yunus Yeniay.

De AFD Adviesgroep Alkmaar is bereikbaar via 072-3033480 of 06-14815588. Of kijk voor meer informatie op www.afdadviesgroep.nl

Rust aan de kust met strandyoga

Hoe lekker is dat? Yoga aan het strand... (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Josette van Bewussst & Geraldine van Kant van West geven vanaf zaterdag 4 mei wekelijks strandyoga op het strand van Castricum aan Zee bij Strandpaviljoen de Deining. De lessen staan in het teken van ontspanning, met de voeten in het zand en het geluid van de zee op de achtergrond. Na afloop van de les staat er een gezonde smoothie klaar. Josette en Geraldine geven de lessen afwisselend.

Geraldine is gepassioneerd Hatha Yoga docent. Daarnaast heeft ze een grote liefde voor Yin Yoga en dat voelen de leerlingen terug in haar manier van lesgeven. Ondanks het Yang element is de les gericht op ontspanning. Op een rustige manier begeleidt ze iedereen door de les heen waardoor ook de meer actieve houdingen goed te volgen zijn. De deelnemers doen wat goed voelt. Waar nodig kunnen houdingen worden aangepast en dat maakt de les uitnodigend voor elke leeftijd.

Drukke levens

Josette nodigt mensen met haar yin yogalessen uit om even bewust stil te zijn. Het lichaam heeft veel te vertellen, alleen wordt daar niet altijd naar geluisterd. De boodschap van het lichaam wordt overstemd door de drukke levens, verplichtingen en de constante doe-modus. Yin yoga nodigt uit om eens naar de zijn-modus te komen. Yin yoga is een hele rustige vorm van yoga waarbij ruimte wordt gecreëerd in het lichaam, Rust in de kop en waardoor men lekkerder in het vel komt te zitten. Oja, nog een belangrijk detail, volgens de yoga-docentes: "Je hoeft er niet lenig voor te zijn! Wij nodigen iedereen uit om aan het begin van de les het ego buiten de deur te laten. Alleen maar zijn, voelen en je eigen grenzen ontdekken in jouw lichaam. Hoe meer je loslaat hoe leniger je uiteindelijk zult worden. De strandyoga gaat wekelijks door tenzij er windkracht 6 staat en/of het giet van de regen!" www.bewussst.nl

Heel veel Campernieuws bij De Jong

(Foto: aangeleverd)

HILLEGOM - Er met de camper op uit is populair. Wie heeft er immers geen zijn om te genieten van je eigen vrijheid. Je kiest er zelf voor om de ene dag in een mooie drukke stad te zijn en de andere dag te genieten van de ongerepte natuur in de 'middle of know where'.

De Jong is dealer voor Noord- en en Zuid-Holland voor de merken Hymer, HymerCar, Bürstner en Carado. Naast een grote keuze nieuwe campers vindt je er ook occasions in alle prijsklassen. Wanneer je deze koopt met Bovag garantie ben je niet alleen verzekerd van een goed advies maar geniet je nog vele jaren van je occasion camper.

Met de Lyseo TD Limited brengt Bürstner een serie zeer moderne ½ integraal campers. De Limited uitvoering omvat hiernaast een zeer uitgebreid accessoires pakket waardoor de camper heel compleet is. De Lyseo Time T is de nieuwste telg van Bürstner.

Modern interieur, sportieve buitenzijde en zeer doordachte plattegronden zijn de pijlers van de Lyseo Time T. Net als de Limited uitvoering zijn deze Time modellen in een zeer beperkte oplage verkrijgbaar. Wie voor en tijdens de komende zomer nog graag wil genieten van de prachtige Bürstner camper moet er dan ook snel bij zijn.

Met de nieuwe Hymer BMC T en BMC i pakte Hymer de belangrijkste prijzen die op camper gebied te halen waren. De techniek van de nieuwe Mercedes in combinatie met de meer dan 60 jaar camper Know How van Hymer en de befaamde Al-Ko breedspoor torsie as staan aan de basis van de fantastische wegligging van de Hymer BMC T en I modellen. Bij De Jong In de showroom zijn deze nieuwe modellen te bewonderen.

De Jong Kampeer & Recreatie is gevestigd Beeklaan 18a – 24a te Hillegom De Zilk. Meer info via 0252 51 77 17 mailen naar www.dejongrecreatie.nl

'AlkmaarPas is een pas voor jong en oud'

Salma gebruikt AlkmaarPas. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Salma (27) is geboren en getogen in Alkmaar, ze woont momenteel samen met haar man in de Hoef. "Alkmaar is een kleine rustige maar gezellige stad. In de Hoef zitten een paar winkels, maar om te shoppen ga ik echt naar de binnenstad toe."

Eerdere jaren had Salma nog niet van de AlkmaarPas gehoord maar heeft deze in 2019 aangeschaft. "Laatst was ik naar de film en heb daarbij mijn gratis bioscoopkaartje gebruikt. Ik kan niet wachten op de nieuwe film van de Lion King, dan ga ik weer naar de VUE bioscoop met korting. De zomer komt eraan dus het lijkt mij ook leuk om een keer een bootje te huren", vertelt Salma. Met de AlkmaarPas krijgt men korting bij winkels, horeca, diverse uitjes en rondleidingen maar ook bijvoorbeeld bij sportcentra. Salma: "Dat vind ik helemaal fijn! Zelf kan ik nog wel iets fitter worden dus ik ga binnenkort eens langs bij Fit4Lady of Dynamic Fit." Ze vertelt dat ze mee gaat doen aan de Alkmaar City Run dus heeft een mooi doel voor ogen.

Spanning op Woningmarkt hoog maar stijgt minder snel

Dapper & van Aalst Makelaardij OG. (Foto: aangeleverd)

REGIO - De woningmarkt in Noord Holland-Noord is volop in beweging aldus Tineke van Aalst – Dapper, zelf werkzaam als NVM-makelaar in Alkmaar en tevens bestuurslid van de afdeling NVM Noord-Holland-Noord (NVM). De regio Noord-Kennermerland omvat de volgende gemeenten: Alkmaar, Langedijk, Heerhugowaard, Heiloo, Bergen (N.H.), noordelijk deel Castricum en de Schermer. Er staan halverwege het kwartaal 628 woningen te koop in deze regio; een daling van 5% t.o.v. vorig jaar. De daling betrof vrijstaande woningen (-16%) en appartementen (-7%). Het aanbod aan tussenwoningen steeg juist met 16%. De vraagprijzen zijn in deze regio met bijna 8% gestegen.

Het aantal transacties daalde nog geen 1%. Het aantal verkochte vrijstaande woningen daalde met 22% en twee-onder-één-kap-woningen met 11%. Er werden juist wat meer appartementen (+3%) en tussenwoningen (+4%) verkocht en vooral meer hoekwoningen (+18%). Transactieprijzen lopen met 8% op naar nu €308.000. Dat percentage geldt ook voor tussenwoningen; vrijstaande woningen stegen met 18% in transactieprijs, appartementen slechts 3%. De verkooptijd bedraagt in deze regio gemiddeld 40 dagen. Krapte-indicatorDe woningmarkt in de regio Noord-Kennemerland is nog altijd behoorlijk krap met een krapte-indicator (KI) van 3,3. De NVM krapte-indicator geeft een benadering voor het aantal keuzemogelijkheden dat een potentiële koper op de woningmarkt heeft. In een evenwichtige woningmarkt ligt de krapte-indicator tussen 5 en 10. Vorig kwartaal was de KI echter nog iets lager dus ook hier lijkt de druk op de woningmarkt niet verder toe te nemen.

In de gemeente Alkmaar zijn tussen- en hoekwoningen echter nog altijd een schaars met een KI van 2. Vrijstaande woningen kennen in Alkmaar geen overspannen markt met een KI van 9,4. De potentiele koper kan in dat geval kiezen uit ongeveer 9 vrijstaande woningen die passen op zijn/haar zoekprofiel. LandelijkLandelijk gezien daalt het aanbod op de woningmarkt nog steeds maar minder hevig dan voorheen. Vraagprijzen stijgen nog steeds flink, afgelopen jaar met bijna 11%. Het aantal transacties is gedaald met ruim 3% en dat is een stuk minder hevig dan voorheen. Transactieprijzen liepen het afgelopen jaar op naar gemiddeld €294.000 en dat is ruim 8% méér dan een jaar geleden maar toch iets minder dan voorheen. Een woning verkopen lukt in 45 dagen; vorig jaar waren dat er nog 56. De regionale verschillen zijn echter groot.

Conclusie

De druk op de woningmarkt is nog altijd groot maar lijkt voor de meeste regio's in Noord-Holland iets voorbij zijn dieptepunt. Het aantal transacties daalt meer dan het woningaanbod waardoor de schaarste op de woningmarkt licht afneemt en de woningzoeker iets meer keus heeft. Voor meer informatie kunt contact opnemen met DVA-makelaars via e-mail info@dvamakelaars.nl of telefonisch 072-5202051.

Bron: NVM-NHN

Spanning woningmarkt stijgt minder snel

Dapper & van Aalst Makelaardij OG. (Foto: aangeleverd)

REGIO - De woningmarkt in Noord Holland-Noord is volop in beweging aldus Tineke van Aalst – Dapper, zelf werkzaam als NVM-makelaar in Alkmaar en tevens bestuurslid van de afdeling NVM Noord-Holland-Noord (NVM). De regio Noord-Kennermerland omvat de volgende gemeenten: Alkmaar, Langedijk, Heerhugowaard, Heiloo, Bergen (N.H.), noordelijk deel Castricum en de Schermer. Er staan halverwege het kwartaal 628 woningen te koop in deze regio; een daling van 5% t.o.v. vorig jaar. De daling betrof vrijstaande woningen (-16%) en appartementen (-7%). Het aanbod aan tussenwoningen steeg juist met 16%. De vraagprijzen zijn in deze regio met bijna 8% gestegen.

Het aantal transacties daalde nog geen 1%. Het aantal verkochte vrijstaande woningen daalde met 22% en twee-onder-één-kap-woningen met 11%. Er werden juist wat meer appartementen (+3%) en tussenwoningen (+4%) verkocht en vooral meer hoekwoningen (+18%). Transactieprijzen lopen met 8% op naar nu €308.000. Dat percentage geldt ook voor tussenwoningen; vrijstaande woningen stegen met 18% in transactieprijs, appartementen slechts 3%. De verkooptijd bedraagt in deze regio gemiddeld 40 dagen. Krapte-indicatorDe woningmarkt in de regio Noord-Kennemerland is nog altijd behoorlijk krap met een krapte-indicator (KI) van 3,3. De NVM krapte-indicator geeft een benadering voor het aantal keuzemogelijkheden dat een potentiële koper op de woningmarkt heeft. In een evenwichtige woningmarkt ligt de krapte-indicator tussen 5 en 10. Vorig kwartaal was de KI echter nog iets lager dus ook hier lijkt de druk niet verder toe te nemen. In de gemeente Alkmaar zijn tussen- en hoekwoningen echter nog altijd een schaars met een KI van 2. Vrijstaande woningen kennen in Alkmaar geen overspannen markt met een KI van 9,4. De potentiele koper kan in dat geval kiezen uit ongeveer 9 vrijstaande woningen die passen op zijn/haar zoekprofiel. LandelijkLandelijk gezien daalt het aanbod op de woningmarkt nog steeds maar minder hevig dan voorheen. Vraagprijzen stijgen nog steeds flink, afgelopen jaar met bijna 11%. Het aantal transacties is gedaald met ruim 3% en dat is een stuk minder hevig dan voorheen. Transactieprijzen liepen het afgelopen jaar op naar gemiddeld €294.000 en dat is ruim 8% méér dan een jaar geleden maar toch iets minder dan voorheen. Een woning verkopen lukt in 45 dagen; vorig jaar waren dat er nog 56.

Conclusie

De druk op de woningmarkt is nog altijd groot maar lijkt voor de meeste regio's in Noord-Holland iets voorbij zijn dieptepunt. Het aantal transacties daalt meer dan het woningaanbod waardoor de schaarste op de woningmarkt licht afneemt en de woningzoeker iets meer keus heeft. Voor meer informatie kunt contact opnemen met DVA-makelaars via info@dvamakelaars.nl of 072-5202051.

Bron: NVM-NHN

Workshop Zentangle

(Foto: Aangeleverd)

ALKMAAR - Een nieuwe workshop Zentangle voor iedereen die geraakt is door kanker start dinsdag 7 mei van 10.30 tot 12.00 uur in 't Praethuys. Wat is Zentangle?

Tangle betekent knoop. Iedereen die een potlood kan vasthouden, kan een Zentangle maken. Door het maken van een eigen tangle kan bij iedereen de creativiteit tot uitdrukking worden gebracht. Altijd en overal kunnen Zentangles worden gemaakt, het vraagt geen specifiek talent.

Het brengt de geest tot rust, vermindert stress en verbetert het concentratievermogen. Met deze werkwijze veranderen patronen in kunst door simpele patronen te herhalen. Het lijkt ingewikkeld, maar het is zo geleerd en in een handomdraai kan een eigen kunstwerk worden gemaakt. Bijdrage:€ 3,-- incl. koffie/thee en materiaal, aanmelding: info@praethuys.nl of 072 511 36 44.

Leven zonder geluidsoverlast

Last van een hinderlijke galm in kantoor of woning? Schouten Spanplafonds heeft de oplossing. (Foto: aangeleverd)

NIBBIXWOUD - Last van een hinderlijke galm in kantoor of woning? Schouten Spanplafonds uit Nibbixwoud heeft de oplossing en toont deze vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 (eerste paasdag) en maandag 22 april (tweede paasdag) in een show. Moderne interieurs zijn vaak uitgevoerd met harde materialen. Harde vloeren en wanden, geen gordijnen, et cetera. Deze interieurs hebben vaak last van hinderlijke galm. De kern van de oplossing ligt in de unieke combinatie van een geluiddempend, naadloos, akoestisch spanplafond. Het akoestische spanplafond van Schouten is een micro geperforeerd spanplafond. Door het toepassen van een akoestisch spanplafond is het mogelijk om op eenvoudige wijze de akoestiek in elke ruimte te verbeteren. Hierbij houdt de klant de voordelen van een super strak spanplafond.

Plafondvakbedrijf Schouten, Dorpsstraat 82 in Nibbixwoud. Telefoon: 0229-571391.

Een eeuwige blik van inspiratie

Els Schuilenga en Matthieu Wegman. (Foto: aangeleverd )

DIRKSHORN - Een rijzende ster in kunstminnend Nederland, veel te vroeg uit het leven gerukt. Maar Renske Schuilenga (1974-2017) blijft mensen inspireren. Haar schilderijen over paarden waren, door enerzijds het expressionistische karakter ervan en anderzijds omdat ze een meesteres was in het inschatten hoe het licht kleuren 'raken' en beïnvloeden, een geliefd onderwerp in vakbladen. Nu hangen de kunstwerken sinds kort onder meer op Landgoed Schagerwaard in Dirkshorn.

Paardenschilderijen brengen beleving en rust op Landgoed Schagerwaard

Een eerbetoon aan Renske en een inspiratiebron voor de cliënten van de dagbesteding, bedrijven, verenigingen en andere groepen mensen die naar de fonkelnieuwe Dirkshornse zorgboerderij komen. Hun gemene deler: de rust en beleving die ze vinden in een omgeving waarin paarden de bijzondere sfeer inkleuren. Een omgeving waarin Renske zich helemaal thuis zou hebben gevoeld. "Want naast schilderen waren paarden haar passie", vertelt haar moeder Els.

Matthieu Wegman, drijvende kracht achter Landgoed Schagerwaard, kijkt bewonderend naar een groots schilderij naast het trapgat. "Elke dag weer", benadrukt hij. ,,En ik ben niet de enige. De mensen met een zogezegd rugzakje die hier komen vinden nu niet alleen meer rust door vanuit het raam naar de paarden te kijken. Ze worden door de paarden van Renske nu ook elke dag zelf aangekeken. Het is een eeuwige blik van inspiratie."

Juiste mensen

Overigens is het voor mensen met en zonder beperking ook mogelijk om onder begeleiding paard te rijden. Zo is er een vaste groep van 50 cliënten met beperking die bij Landgoed Schagerwaard paardrijden. "Maar we bieden meer", benadrukt Matthieu. "Denk aan koken, sjoelen, andere spelletjes in elkaar timmeren van een tafel en nog veel meer: We hebben er de ruimte én de juiste mensen voor."

Dat laatste komt onder meer omdat de eigenaar de architect is achter een succesvol apothekersbedrijf. Hij kan de noden van de mensen beter inschatten, er beter op inspelen en heeft daartoe ook de juiste contacten. Met als resultaat dat de fysiotherapeut van de Hoep-Zuid nu ook op Landgoed Schagerwaard domicilie houdt. "Dat is meer dan handig als je dagelijks een kwetsbare groep mensen over de vloer hebt."

Twee etages

Wat betreft de ruimte: Landgoed Schagerwaard beslaat een groots oppervlak en bestaat uit twee etages. Dat maakt dat ook grote bedrijven, verenigingen en andere instellingen er vrijwel altijd terecht kunnen.

Middenweg 23a Dirkshorn. Tel. 06-20140879. info@landgoedschagerwaard.nl. www.landgoedschagerwaard.nl

Meerwaarde 't Praethuys

't Praethuys. (Foto: Ronald Smits)

ALKMAAR - Onderzoek naar door IPSO inloophuizen, waaronder het Alkmaarse 't Praethuys, aangeboden informele zorg bij kanker wijst uit dat 96% van de bezoekers een positief effect ervaart. Uit dit door Sinzer en in samenwerking met KWF uitgevoerd onderzoek, blijkt verder dat 84% van de bezoekers vindt dat door het bezoek aan het inloophuis de kwaliteit van leven is verhoogd.

Onderzoek bevestigt ervaring uit dagelijkse praktijk

Het onderzoek bevestigt de ervaring uit de dagelijkse praktijk. "Dat gasten de toegevoegde waarde van 't Praethuys ervaren, weten we door gesprekken die wij dagelijks voeren", vertelt Tanja Schipper, coördinator van 't Praethuys. "Maar wij weten ook dat dit onderzoek van belang is voor verwijzers binnen het oncologische veld en voor het verkrijgen van financiering".

Relatie met positieve gezondheid

't Praethuys hanteert, net als de andere IPSO inloophuizen, het gedachtegoed van de positieve gezondheid zoals die is ontwikkeld door Machteld Huber. Het gaat uit van het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en hierop zo veel mogelijk eigen regie te voeren. Het grootste effect wordt vastgesteld op het maatschappelijk functioneren, gevolgd door mentaal functioneren, kwaliteit van leven en dagelijks functioneren.

Energieker

Landelijk geeft 54% van de gasten aan zich energieker te voelen door het bezoek aan een inloophuis. Een belangrijk onderzoeksresultaat omdat vermoeidheid klacht nummer één is bij kanker. De maatschappelijke bijdrage die inloophuizen leveren op gebied van terugkeer naar werk werkt bovendien kostenbesparend: Sinzer concludeert in haar rapport voorzichtig dat het nu al gaat om een landelijk bedrag van rond de 8 miljoen euro.

Impact vergroten

Investering en verwijzing naar inloophuizen betalen zich terug; niet met geld maar met een opmerkelijk verhoogde levensvreugde voor de gasten van een inloophuis. Op dit moment wordt 't Praethuys ruim 3000 keer per jaar bezocht.

Financiële ondersteuning

De diagnose 'kanker' neemt helaas jaarlijks toe. Met meer financiële ondersteuning kan het inloophuis van waarde zijn voor een nóg grotere groep mensen. Dan is het ook belangrijk dat verwijzers actiever attenderen op deze vorm van informele zorg.

Boompjes voor eeuwelingen

De heer Stuster plant zijn eigen berkenboom. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Stichting NiKo is een zorgorganisatie in Alkmaar en levert zorg- en dienstverlening aan ouderen. Het uitgangspunt is: wat kan iemand zelf en hoe kan dat ondersteund worden als het niet meer alleen lukt. Thuis en in de woonzorgcentra.

Eerder meldde de stichting dat op twee momenten zorgvragers in De Nieuwpoort hun 100e verjaardag vierden. Mevrouw Wiedeman in oktober 2018 en de heer Stuster afgelopen maart. Maandag 8 april was het dan zover. De berkenboompjes voor mevrouw Wiedeman en meneer Stuster werden geplant in de tuin van De Nieuwpoort. De hovenier had de voorbereidingen al getroffen en alles stond klaar voor de feestelijke boomplantdag. Het weer was ook gunstig gezind.

De familie van mevrouw Wiedeman en meneer Stuster was ook aanwezig en diverse collega's kwamen een kijkje nemen. Aangezien mevrouw Wiedeman in oktober al 100 was geworden, mocht zij de eerste boom planten. Daarna was meneer Stuster aan de beurt om zijn boom in te spitten. Gesteund door zijn dochter en kleinzoon liep hij naar de berkenboom, pakte de schep en begon de aarde in het gat te verdelen. Wat een energie en dat op zijn leeftijd. Na afloop stond in de Theetuin in De Nieuwpoort alles al klaar. Als verrassing kregen mevrouw Wiedeman en meneer Stuster allebei een collage van de foto's van de boomplantdag cadeau. Een mooie herinnering aan een gedenkwaardig moment.

Expositie 'Recente Prenten'

(Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Grafisch Atelier Alkmaar (GGA) organiseert een expositie 'Recente Prenten' waarbij een flank aantal kunstenaars zich heeft aangemeld. De expositie heeft plaats tot en met 21 mei. De deelnemende kunstenaars in willekeurige volgorde: Petra Fenijn, Lisa Baijs, Saskia Scheffer, Christian Bressler, Annely Greve, Denise Holtkamp, Corrie Breed, Nick van den Berg, Annemarie Timmer, Danielle en Astrid van Drie, Jip van Lijenhorst, Madeleine Leddy, Marja Vleugel, Mario Passamani, Piet Lont en Erna van Mondfrans. Ook alle recente uitgaven van het GAA zullen te zien. Het Grafisch Atelier Alkmaar is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 10.00 tot 17.00 uur.

Chocolaatjes maken

(Foto: Aangeleverd)

ALKMAAR - Chocolaatjes maken voor Moederdag. Hortus Alkmaar verwelkomt woensdag 1 mei vanaf 13.30 uur iedereen vanaf circa zes jaar bij de Berenkoog 37 in Alkmaar. De kinderen gaan zelf verschillende soorten chocolaatjes maken en versieren. Zo hebben ze een leuk, zelfgemaakt cadeautje voor Moederdag. Deze workshop start om 13.30 uur. De kosten zijn € 10,00 inclusief materialen en limonade. Aanmelden: info@@hortusalkmaar.nl of 072-5669639.

Forel, Karper en Steurvissen in Dirkshorn

Brian Bing van Koi- en vijvercentrum Dirkshorn. (Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)

DIRKSHORN - Met de uitbreiding van het Koi- en vijvercentrum wil Brian Bing ook de dagjesmensen (recreatie ) in Dirkshorn aan de Woudmeerweg 22 van dienst zijn. Vissen op Forel, Karper en Steur kan sinds vorig jaar op de achterzijde van het terrein.

Er zijn drie visvijvers ingericht waar mensen een ochtend, middagdeel of gehele dag hun hengel uit kunnen gooien. De vijver Small trout is gevuld met regenboogforel (put & take ).De Big trout vijver is voorzien van regenboog en zalmforel die na afloop mee naar huis mogen worden genomen. Per persoon wordt er een aantal vissen in de vijver uitgezet. Je hebt het hele dagdeel de tijd om ze allemaal te vangen. Wat overblijft kan door de volgende visser weer worden gevangen. De Adventure Grand Lake vijver is bedoeld voor het vissen op Karper en Steur zelfs tot 150 centimeter groot. Deze vissen worden na de vangst weer terug gezet in de vijver, dit heet catch en release.

Er zijn een aantal huishoudelijke regels. Zoals het gebruik van maximaal een hengel per persoon. En er moet een onthaakmat gebruikt worden, zodat de vis niet beschadigd en veilig terug gezet kan worden in de vijver. Brian Bing wil ook de toeristen in huis halen voor een leuk dagje uit. Een hengel of een onthaakmat zal bij hen niet altijd op de achterbank liggen. Ze hebben dat soort benodigdheden gewoon in huis, te koop of te huur.

Beide Paas- en pinksterdagen extra geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Het bedrijf biedt al jaren alle benodigdheden voor zwem-, natuur- en Koi-vijvers aan. Ook voor aanleg, onderhoud en renovatie van de vijver.

Koi, Vijver & Fishing Dirkshorn is te vinden aan Woudmeerweg 22 in Dirkshorn, tel. 0224-552439. Zie voor meer informatie: www.koi-vijver.nl

Meer dan veertien showtuinen

Wie Bakker Buitenleven zegt, zegt sierbestrating, tuinhout en tuinmeubelen. (Foto: aangeleverd)

HEEMSKERK - Wie Bakker Buitenleven zegt, zegt sierbestrating, tuinhout en tuinmeubelen. De bekende tuinspecialist aan de Ambachtsring 13 in Heemskerk heeft een reputatie hoog te houden. Op maandag 22 april, tweede paasdag, is Bakker Buitenleven speciaal open voor het publiek. Er zijn dan leuke acties waar klanten volop van kunnen profiteren.

Acties bij Bakker Buitenleven Heemskerk op tweede paasdag

"Mensen kunnen op die dag inspiratie opdoen in meer dan veertien showtuinen die bij ons zijn opgebouwd", laat eigenaar Ramon Bakker weten. "Elke tuin is volgens een thema ingericht en dat maakt het wel heel gaaf. Je kunt er onder anderen de loungesets uit proberen met meestal all-weather kussens. Dat zijn kussens die goed bestand zijn tegen ieder soort weer en verkleuren niet. Met de unieke avondtuin die deze winter is gebouwd is het zeker de moeite waard om bij ons een kijkje te komen nemen."

Één van de tuinen bij Bakker Buitenleven is een duurzame tuin. De producten komen uit Europa, niet uit verre landen, of het zijn gerecyclede producten. "Daarbij hebben ze een NL-greenlabel en zijn dus gecertificeerd", aldus Ramon.

De specialisatie van Bakker Buitenleven is bij heel veel klanten uit de regio bekend. Ramon: "We timmeren al ruim tien jaar aan de weg met dit concept. We leveren niet alleen aan de consument, ook aan doe-het-zelver dan wel de hovenier Tevens kunnen we bemiddelen voor de consument en hem of haar in contact brengen met een vakman. Ook voor ontwerpen is men bij ons aan het goede adres. We kennen immers 'de markt'. Ons doel is om mensen te inspireren voor het realiseren van hun droomtuin.''

In de prachtig ingerichte tuinen kunnen de mensen een beeld krijgen hoe hun ideale tuin er uit kan komen te zien. Van veranda's tot buitenverblijven en van tegelterrassen tot klinkerpaadjes; alles netjes en overzichtelijk opgesteld. De meeste tuinmeubelen die je kunt testen zijn direct leverbaar. "We hebben bijna alles op voorraad, we kunnen snel leveren en men hoeft nauwelijks te wachten. Dit geldt ook voor sierbestrating en tuinhout", verduidelijkt Ramon.

Hij geeft voorts aan dat er op tweede paasdag demonstraties worden gegeven. "Iedereen is van harte welkom. Naast de showtuinen kun je bij ons ook prima terecht voor sierbestrating en tuinhout wanneer je zelf aan het klussen bent. Bij de sierbestrating en tuinhout zijn er eveneens mooie kortingen in petto. Verder hebben we een barbecue en voor de kleintjes een springkussen."

Bakker Buitenleven aan de Ambachtsring 13 in Heemskerk is op maandag 22 april, Tweede Paasdag, geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Tel: 0251-232314, www.bakkerbuitenleven.nl.

Drie dagen mooi Zuid-Limburg

Genieten in Zuid-Limburg. (Foto: aangeleverd)

Vanaf slechts € 99,- p.p.

Het 3-sterren Hotel Eperland is gelegen in het pittoreske dorpje Epen, het hart van het Zuid-Limburgse heuvelland en uitvalsbasis voor natuur, sport en cultuur.

Hotel Eperland is gelegen in het pittoreske dorpje Epen. (Foto: aangeleverd)

Van fascinerende wandelingen langs de Geul of van routes door de weilanden met de smalle klaphekjes. Van fiets- en wandeltochten over het mergelplateau of van verschillende, heel natuurlijk gelegen golfbanen. Van het weldadig badderen in het heilzame bronwater van Thermae 2000 of van een kolenmijn-verkenningstocht onder de grond.

Lezersaanbieding: 2x overnachting, 2x uitgebreid ontbijtbuffet, 2x heerlijk 3-gangen diner, 10% korting op een lunch bij Restaurant Proeff, gratis entree Holland Casino, gratis fiets- en wandelroutes, gratis Wi-Fi en parkeren. Adviesprijs € 149,- p.p.

Lezersaanbieding

vanaf € 99,- p.p.

Aankomst ma. t/m wo.

€ 112,50 p.p., do. t/m za. € 119,- p.p., 8 sept. t/m 27 okt. aankomst zondag: € 107,50 p.p. M.u.v. feestdagen, evenementendagen en vakantieperiodes.

Informatie en reserveren:

www.goedverblijf.nl/rodi9d, tel. 085-4899019 (ma. t/m vrij. 09.00-17.30 uur, za. 10.00-16.00 uur, reisnummer rodi9d) Prijs is p.p. o.b.v 2 pers. per kamer, excl. verblijfsbelasting à € 1,35 p.p.p.n. en € 9,50 reserveringskosten per boeking. Te boeken t/m 20-12-2019.

41 / 56

'Laat bloemen het verhaal vertellen'

Cisca Strating: 'Laat bloemen het verhaal vertellen.' (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR – Een uitvaart is een verdrietige aangelegenheid, maar je kunt er niet omheen. Mooie bloemen kunnen niet alleen iets verzachten, maar er kan ook een verhaal mee verteld worden. Alkmaarse bloemist Ciska van Art & Flowers ziet het rouwarrangement als het persoonlijk verhaal van de overledene en nabestaanden.

Cisca Strating werkt samen met haar partner Ton Blom vanuit haar bloematelier in De TelefoonCentrale in Alkmaar aan bloemstukken en groenarrangementen met een verhaal. Ciska: "Elke bloem heeft een betekenis, symbolisch maar ook vaak heel persoonlijk. Met de bloemen in een rouwarrangement kun je een verhaal vertellen waarmee je de overledene herdenkt. Door bijvoorbeeld zijn/haar favoriete bloemen of kleuren te gebruiken, met een tak of bloemen uit eigen tuin of van locaties waar de overledene graag kwam. Elk arrangement is persoonlijk en daar werken we met zorg en aandacht aan."

Als basis werken ze met een mooi fotoboek met rouwarrangementen, een inspiratieboek. "In een persoonlijk gesprek kunnen we dat verder uitwerken." Ciska en Ton bieden ook de mogelijkheid om samen met de familie een bloemstuk te maken of met de kinderen een eigen stukje te maken. De bloemen worden per opdracht dagvers besteld en kunnen na de dienst eventueel mee worden genomen naar huis. "Dat gebeurt steeds vaker. Op een mooi plekje in de tuin kan het bloemstuk nog een mooie herdenking zijn. Maar nabestaanden kunnen de arrangementen ook demonteren zodat iedereen een eigen boeketje als herinnering kan meenemen." Naast bloemwerk verhuren ze ook kandelaars, zuilen en (teak)objecten om een rouwbloemstuk extra sfeer te geven. Alles bezorgen ze zelf bij de kerk of uitvaartcentrum en gehuurde artikelen worden ook weer opgehaald. Wie eens wil praten over de uitvaart- en bloemenwensen, kan dit altijd aangeven. Ciska en Ton komen graag langs om de wensen te bespreken. Een bezoekje brengen aan het atelier kan ook. Art & Flowers business. Adres: De TelefoonCentrale, Unit 0.03, Koelmalaan 350, 1812PS Alkmaar. 072 540 4000.

Brochure nieuwe theaterseizoen

Kinky Boots in de Vest. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De online kaartverkoop voor een spiksplinternieuw theaterseizoen in TAQA Theater De Vest start 17 mei. Voor wie ze dit seizoen gemist heeft: onder anderen Bert Visscher, Pieter Derks, Freek de Jonge, Daniël Arends komen terug. Of bestel alvast kaarten voor de nieuwste voorstelling van Ton Kas, de theatershow van Johnny de Mol of de grootse Broadway- musical Kinky Boots!

Volop cabaret

Van een aantal cabaretiers heeft TAQA Theater De Vest succesvolle voorstellingen opnieuw weten te boeken. Onder anderen Lenette van Dongen ('Paradijsklieder'), Daniel Arends ('Meer van hetzelfde deel 1), Bert Visscher ('Hij wordt vanzelf moe'), Freek de Jonge ('de Suppoost'), van der Laan en Woe ('Pesetas'), Pieter Derks ('Voor wat het waard is') en Henry van Loon ('Onze Henry') komen terug! Cabaretier Ton Kas trok de afgelopen jaren alleen maar volle zalen en staat volgend seizoen met een nieuwe melige 'Best of' voorstelling in de Grote Zaal, waarin de beste fragmenten uit zijn eerdere drie shows de revue passeren, aangevuld met nieuw materiaal.

Ook zanger en acteur Charly Luske laat zich volgend seizoen weer zien in De Vest, met een reprise van zijn show 'The Story of George Michael'. In de voorstelling brengt de zanger, begeleid door een steengoede band, een prachtig eerbetoon aan het succesvolle Britse popicoon.

Komedie en theatershow Johnny de Mol

De succesvolle komedie 'Een man een man' met Kees Prins en Pierre Bokma was dit theaterseizoen binnen de kortste keren uitverkocht. Volgend seizoen komt de komedie opnieuw naar De Vest: bestel vanaf vandaag al toegangskaarten! In zijn theatershow 'Hier is de Mol! 'vertelt tv- persoonlijkheid Johnny de Mol anekdotes over zijn leven, afgewisseld met zelfgeschreven nummers en begeleid door zijn band.

Kinky Boots

Misschien wel de grootste productie volgend seizoen is de feel-good Broadwayhit 'Kinky Boots'. In deze groots opgezette musical met swingende choreografieën en muziek van Cyndi Lauper wordt het levensverhaal verteld van Charlie, die de slechtlopende schoenenfabriek van zijn vader erft en samen met bokser Simon zich op de markt van kinky laarzen stort. De musical is maar liefst drie avonden in De Vest te zien.

Meer informatie: vanaf heden 9.00 uur kan online en aan de kassa worden besteld voor bovenstaande voorstellingen in het nieuwe theaterseizoen. Kijk op www.taqatheaterdevest.nl voor informatie en kaartverkoop of bestel via de kassa, tel 072- 548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 - 16.00 uur).

Gezocht: getalenteerde essayisten

ALKMAAR - Op de verjaardag van Joost Zwagerman (1963-2015), 18 november, wordt de Joost Zwagerman Essayprijs uitgereikt. Een initiatief van de Van Bijleveltstichting en de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, i.s.m. de erven van Joost Zwagerman. De prijs van € 7500 is bedoeld voor 'aanstormend talent': schrijvers die nog geen essay in boekvorm hebben gepubliceerd en geen vaste positie hebben in de media. Onderwerp van het essay - één inzending per persoon - is geheel vrij, de aanpak ook. Max. 3000 woorden. Inzendingen mailen als word-document of pdf, naar joostzwagermanessayprijs@gmail.com . Belangrijk: zet de eigen naam in de bestandsnaam én in het document zelf.

Paasshow caravans en campers bij ACC Service

LIMMEN - De deuren van ACC Service Limmen aan de Rijksweg zijn tweede paasdag weer geopend voor de jaarlijkse paasshow. In hopelijk prachtig weer toont ACC deze dag de mooiste gebruikte caravans en campers. Tevens is de uitgebreide kampeerwinkel open.

Huiskok Toon van Kookkönst Limmen voorziet bezoekers van een heerlijke 'Hollandse' versnapering en ijssalon Onder Nul heeft speciaal voor deze gelegenheid verschillende soorten ijs bereid. Aan de kinderen is ook gedacht…het springkussen staat gereed! Onder genot van een koffie of thee, een culinair hapje of een ijsje een caravan of camper bekijken is toch ideaal. ACC Service heeft in elke prijsklasse wel een caravan of camper staan naar ieders smaak. Let op, tijdens deze periode heeft ACC enkele zeer interessante aanbiedingen voor de klant in petto.

Modern ingerichte werkplaats

Tevens kunnen belangstellenden een kijkje nemen in de modern ingerichte werkplaats voor onderhoud en reparatie aan auto, camper, caravan. De medewerkers informeren een ieder graag over de diverse accessoires zoals daglichtpanelen en movers, welke gemonteerd kunnen worden op de camper of caravan. Kortom, alles is mogelijk bij ACC Service Limmen.

Tweede paasdag

Het team van ACC Service Limmen ziet bezoekers graag op maandag 21 april: geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Heel veel Campernieuws bij De Jong

(Foto: aangeleverd)

HILLEGOM - Er met de camper op uit is populair. Je kiest er zelf voor om de ene dag in een mooie drukke stad te zijn en de andere dag te genieten van de ongerepte natuur in de 'middle of know where'.

De Jong is dealer voor Noord- en en Zuid-Holland voor de merken Hymer, HymerCar, Bürstner en Carado. Naast een grote keuze nieuwe campers vindt je er ook occasions in alle prijsklasses. Wanneer je deze koopt met Bovag garantie ben je niet alleen verzekerd van een goed advies maar geniet je nog vele jaren van je occasion camper. Met de nieuwe Hymer BMC T en BMC i pakte Hymer de belangrijkste prijzen die op camper gebied te halen waren. De techniek van de nieuwe Mercedes in combinatie met de meer dan 60 jaar camper Know How van Hymer en de befaamde Al-Ko breedspoor torsie as staan aan de basis van de fantastische wegligging van de Hymer BMC T en I modellen. Bij De Jong zijn deze nieuwe modellen te bewonderen. De Jong Kampeer & Recreatie, Beeklaan 18a-24a te Hillegom De Zilk. Bel 0252 51 77 17. www.dejongrecreatie.nl

Vaarwel klapband die de vakantie verpest!

Reduceer de kans op een klapband. Gebruik de SMART-Trailer app. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Vakantiegangers zijn vaak in een opperbeste stemming, want na maanden wachten kunnen zij eindelijk onderweg naar een favoriete vakantiebestemming. Plots klinkt er een enorme knal, de auto met caravan begint te slingeren en de bestuurder zit met klamme handen in de auto. Weg is het vakantiegevoel!

Met de E-Pressure module reduceert men de kans op een klapband en gaan vakantiegangers veilig en comfortabel op vakantie. Via de SMART-Trailer app op de smartphone blijft iedereen op de hoogte van de actuele bandenspanning. Wordt de bandenspanning te laag? Dan ontvangt de eigenaar een waarschuwing en kan tijdig actie ondernemen. De SMART-Trailer app zorgt niet alleen voor extra veiligheid onderweg, het biedt ook extra gemak op uw vakantiebestemming zelf. Het waterpas zetten van de caravan/camper ook zo'n vervelende klus? Zet deze eenvoudig waterpas met de E-Level module. Een fysieke waterpas is vanaf nu verleden tijd. Op www.e-trailer.nl is meer informatie te vinden over de modules. Verkooppunten zie www.e-trailer.nl/dealers.

Hobby en Dethleffs bij De Vries Caravans

De Vries Caravans geeft goed advies welke caravan bij u past. (Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - De Vries Caravans is sinds medio 2018 de Hobby caravan dealer van Heerhugowaard en omstreken. Wie optimaal wil genieten, kiest natuurlijk voor een Hobby. Dan weet de eigenaar zeker dat het comfort van het allerhoogste niveau is. Want bij Hobby is vanzelfsprekend alles All-Inclusive.

Bij Hobby dus nooit een optelsom van dure accessoires. De Vries Caravans is al meer dan 35 jaar gevestigd aan de Caravanboulevard (de Pascalstraat) in Heerhugowaard. Alles op het gebied van caravans, vouwwagens kunnen vakantieliefhebbers vinden in de ruime overdekte showroom. Vele modellen van Hobby en Dethleffs zijn op voorraad aanwezig en direct leverbaar.

De Vries Caravans is officieel dealer van Dethleffs Caravans, Hobby caravans, Jamet Vouwwagens en Campooz vouwwagens. De Vries Caravans is hét adres voor een nieuwe caravan of vouwwagen, er is altijd een ruime keuze aan goede gebruikte caravans of vouwwagens. Alle occasions worden volgens de Bovag voorwaarden afgeleverd met Bovag-keuring en één jaar Bovag-garantie. Onderhoud, schade herstel aan caravan, camper, vouwwagen of aanhangwagen. Laat u adviseren over het monteren van een Thule wand of dak luifel, fietsendragers voor of achter. De medewerkers monteren alle bekende movers tegen scherpe prijzen.

Schade/service afdeling

Iedereen is welkom met zijn of haar caravan of vouwwagen. Wie schade heeft aan de caravan of vouwwagen, zoals bumperschade, hagelschade, ruitschade of (kleine) deukjes in het plaatwerk is bij De Vries Caravans aan het juiste adres. Alles wordt geregeld met de verzekering (mits verzekerd).

KNAUS SÜDWIND is een icoon

KNAUS SÜDWIND met een tijdloos silhouet. (Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Uit welke richting de wind ook waait, de SÜDWIND ontketent met een interieur- en exterieurdesign en vele standaard uitrustingshighlights echte stormen van enthousiasme.

Verheug u op moderne meubelbouw met integrale constructie, de energiezuinige binnenverlichting met LED-techniek en onze extra brede opbouwdeur. Met de aangepaste CATEYE evolution achterlichten en het elegante dak van High-Strength GFK ook aan de buitenkant een sterke uitstraling - een tijdloos silhouet die de naam SÜDWIND eer aandoet! CATEYE evolution achterlichten, zelfstellende ALKO-rem, extra brede opbouwdeurServiceBox, opbergkasten met Soft-Close-kleppen en binnenverlichting met LED-techniek. Nu vanaf 20.192,00 euro. Meer op www.pauwrecreatie.nl

Unieke camping in Overijssel

Vakantiepark de Luttenberg. (Foto: aangeleverd)

REGIO – Vakantiepark de Luttenberg is landelijk en aan een bosrand gelegen, op de Sallandse Heuvelrug in Overijssel. Het kleinschalige vakantiepark beschikt over een binnen én buitenzwembad dat tot 30 september geopend is, diverse speelvoorzieningen en een gezellige Brasserie.

De Luttenberg ligt vanuit de mooie ligging in Overijssel, dichtbij de steden Deventer, Zwolle, Almelo, maar ook vlakbij het gezellige Ommen, Raalte, Nijverdal en Hellendoorn. Dit jaar heeft de camping weer een aantal verbeteringen doorgevoerd waaronder een volledig overkapt terras bij de Brasserie wat gezellig dineren in de buitenlucht mogelijk maakt. Een vernieuwd buitenzwembad, en binnenzwembad met ontspannende compleet welnesscenter. Van het welnesscenter kan men tegen betaling gebruik maken en deze is tot 30 september geopend. Alle faciliteiten zijn tot en met 30 september geopend. Het animatieteam is aanwezig in de schoolvakanties, behalve de herfstvakantie. Wie nu boekt krijgt 10% vroegboekvoordeel. Geldig op zowel accommodaties en kamperen. 10% korting op de verblijfskosten bij minimaal 7 nachten en maximaal 21 nachten.

Voordeel

Boek drie maanden vóór aankomst op vakantiepark de Luttenberg. Niet geldig in combinatie met andere acties. Het voordeel wordt berekend over het basistarief. Over eventuele extra personen, extra opties en/of voorkeurskosten wordt geen voordeel gegeven. Gratis stroom niet geldig voor (voor)seizoensplekken. Niet in combinatie met actiekaarten, arrangementen langer dan 21 nachten, drieweekse arrangementen in juli/augustus en (voor/na)seizoenplaatsen.

Vakantiepark de Luttenberg is te vinden aan Heuvelweg 9 in Luttenberg, tel. 0572-301405. Zie ook: www.luttenberg.nl.

Weegcampagne voor campers

Camperclub NKC lanceert de campagne Weet wat je weegt. (Foto: NKC)

REGIO - Twee op de vijf camperaars hebben hun camper nog nooit gewogen. Dat blijkt uit een peiling op de website van de NKC, Europa's grootste camperclub. Om camperaars bewust te maken van het belang van een veilig campergewicht, start de NKC de landelijke campagne Weet wat je weegt.

De campagne bestaat uit weegmomenten dit voorjaar en een uitgebreide pagina op de NKC-website. Tijdens vijf momenten zijn camperaars verspreid door het land welkom om kosteloos hun camper te wegen. Op de pagina www.nkc.nl/weetwatjeweegt staat uitgebreide informatie over het beladen van de camper en afslanktips. Ook staan daar de locaties en data van de weegmomenten vermeld. De NKC is Europa's grootste camperclub. Als consumentenplatform behartigt de NKC de belangen van Nederlandse en Belgische camperaars. De NKC heeft eigen verzekeringen, organiseert groepsreizen en is uitgever van onder andere het magazine Kampeerauto. Kijk voor meer informatie op www.campercontact.com en www.nkc.nl.