Den Helder op Zondag

31 maart 2019

Den Helder op Zondag 31 maart 2019


Jong Talent Prijs Stichting Krashelder

Stuchting Kristalhelder reikt jaarlijks de Jong Talent Prijs uit in gemeente Den Helder. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Stichting Kristalhelder reikt dit jaar voor de 28e keer de 'Kristalhelder Jong Talent Prijs' uit. De prijs bestaat uit een financiële bijdrage van € 2.500. Jongeren die denken dat zij ook over een talent beschikken en dit optimaal willen gebruiken, kunnen voor woensdag 1 mei een aanvraag (laten) indienen om in aanmerking te komen voor deze prijs.

Ten behoeve van een goede spreiding over de diverse terreinen, zal het bestuur bijzonder aandacht besteden aan jonge kandidaten vanuit de sector 'Cultuur': muziek, dans, kunst, literatuur et cetera.

Stichting Kristalhelder heeft zich ten doel gesteld door middel van het doen van financiële schenkingen aankomend talent in de Gemeente Den Helder in staat te stellen zijn/haar mogelijkheden te ontwikkelen. Tevens heeft zij als doel gekozen de gehandicaptensport financieel te steunen. In de afgelopen jaren zijn ongeveer 180 kandidaten aangemeld. Het betreft 40 verschillende disciplines. Uit al deze aanmeldingen heeft het bestuur van de stichting 32 jonge talenten uitgekozen en is aan hen een financiële bijdrage verstrekt.

Op www.stichtingkristalhelder.nl is meer informatie te vinden over het ontstaan van de stichting, het aanvragen van een bijdrage en treft men een overzicht vol informatie aan van alle prijswinnaars. Aanvragen kunnen per brief of email worden ingediend. Per brief: Stichting Kristalhelder, Glas & Mulder Notariaat, T.a.v. Notaris Mr. C.V.M. Glas-Ruitenberg, Middenweg 113, 1782 BC Den Helder. Email: notaris@glas-mulder.nl

Nieuw jongerenproject Triple M

DEN HELDER - In 2019 is een nieuw project gestart: Triple M. Triple M staat voor Muziek, Museum en Maritiem en wordt uitgevoerd door De Marinierskapel der Koninklijke Marine, Het Marinemuseum, Triade Huis van de Kunsten en Theater de Kampanje. Donderdag 21 maart werden in de Kampanje groepen 7 & 8 van allerlei basisscholen uit Den Helder en Julianadorp ontvangen voor een jeugdconcert van de Marinierskapel. Tevens brachten deze kinderen een bezoek aan het Marinemuseum.

Speciale jeugdconcert

Het speciale jeugdconcert in de Kampanje viel super in de smaak. Tijdens een reis van Nederland naar de Antillen, liet het orkest de kinderen kennismaken met alle instrumenten en diverse stijlen muziek. Zo konden de kinderen swingen op klanken van Armin van Buuren, Bruno Mars, maar ook de filmmuziek van Disneyfilm de Kleine Zeemeermin en Pirates of the Carribean. Er werd ritmisch meegeklapt en zelfs gerapt op Nick en Simon.

Verschillende functies

In het Marinemuseum ervoeren de kinderen onder begeleiding van een museumdocent de verschillende functies van muziek en geluid bij de marine. Triple M wordt een jaarlijks terugkerende samenwerking waar scholen gratis van kunnen genieten.

Van speen tot game in de bieb

DEN HELDER - De Media Ukkie Dagen vinden begin april plaats. KopGroep Bibliotheken haakt hierop in en organiseert woensdagmorgen 3 april een informatieve bijeenkomst in School 7 aan Keizersgracht 94 in Den Helder. Ouders met hun peuters vanaf 2 jaar zijn welkom om spelenderwijs te ontdekken hoe je digitale media kunt combineren met een prentenboek. De bijeenkomst duurt van 9.00 tot 10.00 uur en is gratis te bezoeken. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Grote aantrekkingskracht

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Ze weten feilloos hun favoriete filmpje of spelletje te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee en als ouder heb je even je handen vrij.

Mediagebruik

Maar veel ouders hebben vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Zitten zij niet te lang achter een scherm? Wat zijn leerzame apps voor je kind? Ook deze vragen komen aan bod.

Digitaal prentenboek

's Middags wordt in de bibliotheken van Julianadorp en in School 7 een digitaal prentenboek voorgelezen. Kinderen en hun ouders zijn daar om 15.00 uur welkom.

Na het voorlezen gaan de kinderen knutselen. Toegang is gratis.

De Groot; specialist in plaatsen dakventers

De medewerkers van Fa. Timmerbedrijf de Groot staan voor u klaar. (Foto: aangeleverd)

HEM - Fa. Timmerbedrijf de Groot uit Hem, specialist in het plaatsen van VELUX dakvensters, heeft een nieuw product op de markt en wel de Dakkapel de Groot. De Dakkapel de Groot is een uniek product met een strakke uitstraling en een verbluffend resultaat.

Met de Dakkapel de Groot haalt de klant de geweldige lichtinval van een dakvenster binnen en tevens de ruimtewinst van een dakkapel.

Geen vergunning nodig

Wat het nog mooier maakt, is dat de prijs ruim onder die van een traditionele dakkapel blijft en er geen vergunning nodig is om de kapel te plaatsen. Slechts voor speciaal vastgestelde welstandeisen, monumentale panden en woningen die onder beschermd dorps- of stadsaanzicht vallen is een vergunning vereist.

Oplossingen

Op zoek naar meer ruimte, daglicht en frisse lucht in huis? In de showroom van Fa. Timmerbedrijf de Groot zijn alle oplossingen te vinden en te bestuderen.

Fa. Timmerbedrijf de Groot
Zuiderkoggeweg 31a
1607 MV HEM
0228-591100
info@timmerbedrijf-degroot.nl

Kijk ook eens op:

www.dakvensterinbouw.nl

Helders 'Nostalgia'

Sectiehoofd ongediertebestrijder Jan Selderbeek hield in 1992 een rattenkooi vast. (Foto: aangeleverd)

Gemeentelijke ongediertebestrijding

DEN HELDER - In de wekelijkse rubriek 'Nostalgia' geeft de Helderse stadshistoricus Marinus Vermooten een vooruitblik op zijn radioprogramma Nostalgia dat hij elke zondag van 12.00 tot 15.00 uur presenteert op de lokale omroep L.O.S. Den Helder. Zijn radioprogramma handelt grotendeels over de geschiedenis van Den Helder en Julianadorp met in het derde uur nostalgische muziek.

Brood op de plank

Kakkerlakken en andere ongedierte betekende brood op de plank van de milieudienst. Een van de medewerkers die zich hier al tientallen jaren mee bezighoudt, Jan Selderbeek, kan hier uitgebreid verslag van doen. In juli 1992 bijvoorbeeld plantten in een mum van tijd inheemse faraomieren in een heel huizenblok die tot in het bed en suikerpot het leven van de bewoners er niet aangenamer op maakte. De faraomier was evenals de kakkerlak een dier dat vanuit een tropisch klimaat naar het westen werd geïmporteerd en men moest regelmatig uitrukken om een kakkerlakkenplaag te onderdrukken.

Sectiehoofd

Toenmalig sectiehoofd van de gemeentelijke ongediertebestrijding Jan Selderbeek is ook betrokken bij de bestrijding van de rattenplagen en verricht dit werk tegenwoordig als particulier ondernemer. Ook de gemeente doet regelmatig nog een beroep op hem.

Eerste prijs

In de competitie 'Trekpleister van het Jaar' won het filiaal van Trekpleister aan de Spoorstraat in maart 1994 de eerste prijs. In Nederland dongen 160 filialen mee naar die eerste prijs. Er werd gekeken naar de presentatie van de producten, de winkelomzet en naar de klantvriendelijkheid van het personeel. Trekpleister in de Spoorstraat scoorde dus het beste, en het personeel won een volledig verzorgd weekend in een kasteel in het Limburgse Tegelen. Zondagmiddag een gesprek met Mariëtte de Wit. Ze werkt tegenwoordig in het filiaal Trekpleister te Schagen

Op 1, 2 en 3 april 1994 trad de Voltige vereniging Den Helder op in het Franse Saumur. Men was in Frankrijk door de resultaten van deze Helderse club hen op het spoor gekomen. De Voltige vereniging werd in 1993 reservekampioen van Nederland en maakte toen al een goede kans zich in Frankrijk te plaatsen. De ploeg bestond uit 9 kinderen in de leeftijd van 11-18 jaar. Men trainde onder leiding van trainer-jongleur Dirk Klinkenberg en waren daardoor goed vooruit gegaan. Het voltigeren bestond uit een zestal verplichte oefeningen met een kür. Omdat deze groep uitsluitend buiten kon oefenen verwachtte de begeleiding bij dit indoor evenement in Saumur, hoge ogen te kunnen gooien.

'Vliet 60 naar moderne tijd'

Jongerenwerkers Nikkie Siersma en Bas Ouwens van MEE & de Wering in de Hang Out van Vliet60. (Foto: Tijs Hooiveld)

> vervolg van de voorpagina

De kracht van het Jongerenwerk zit voornamelijk op het muzikale vlak. Minimaal één keer per maand wordt er een feest gehouden in de grote zaal. Feestjes voor diverse doelgroepen worden afwisselend aangeboden en georganiseerd door de jongeren zelf. Dit is waar iedereen Vliet 60 van kent. Groep 7/8 feestjes met verschillende thema's en frisfeesten zoals Nablijven 2.0 vullen de dansvloer keer op keer.

Daarnaast is de oefenruimte vernieuwd. Deze ruimte is voorzien van allerlei apparatuur die de jongeren kunnen gebruiken voor geluidsopnames. Oefenen met je band? Dat kan bij Vliet 60! Ze bieden workshops aan om talentontwikkeling te stimuleren en bieden de jongeren een podium in de buurt/wijk/stad om hun talenten te laten zien.

Jongerenwerk Den Helder organiseert ieder jaar een aantal grote stedelijke activiteiten zoals; Halloween in Fort Kijkduin, Bunkerfestival en de Mega Modder Monster Challenge. Hierbij bieden zij de jongeren de gelegenheid om zich in te zetten tijdens deze grote activiteiten waar ze zich kunnen ontwikkelen tot goede en betrouwbare vrijwilligers.

Het jongerencentrum Vliet 60 is vijf dagen per week open aan Langevliet 60 in Julianadorp. Van maandag tot en met vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur. Woensdagmiddag is Vliet 60 open van 15.00 tot 18.00 uur, de hang out is dan een tienerhuiskamer (10 tot en met 14 jaar) Entree is gratis evenals WIFI en de professionals Ramona de Jong en Ellen Kers zijn altijd aanwezig.

Jongerenwerk Den Helder is een onderdeel van Stichting Mee en de Wering. Jongeren kunnen daardoor ook geholpen en ondersteund worden wanneer het even niet lekker loopt.

Meer informatie kun je vinden op Facebook Vliet Julianadorp, Instagram en op de website JWDH.NL.

Effecten van je gedachten

DEN HELDER - Petra Tjeertes geeft zaterdagmiddag 6 april een lezing in School 7 over de effecten van je gedachten aan Keizersgracht 94 in Den Helder. Aanvang 14.00 uur. Toegang 5,- euro.

Positieve gedachten kunnen helend werken. Er zijn studies gedaan die de relatie aantonen tussen positief denken en een betere weerstand en meer veerkracht. Er zijn zelfs wetenschappelijke artikelen die onderzoeken hoe ons DNA zou kunnen veranderen door gedachtesturing. Tjeertes zet uiteen hoe mechanisme van positieve gedachten werken en hoe deze je gezondheid kunnen ondersteunen. En ook hoe meditatie daar een positieve invloed op uit kan oefenen. Ze neemt het publiek mee op reis door de wereld van de traditionele 'oude geneeskunde' naar de wereld van nu. Kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies.

Blik door de Lens

DEN HELDER - Fotowerkgroep Den Helder heeft de foto 'Kolibrie' van Dirk Vet verkozen tot foto van de maand maart. De foto is gemaakt in wereldvogelpark Walsrode op de
Lünerburger Heide.

Zomerkleding bij RataPlan

Het team van RataPlan Den Helder. Foto: CLAUDIA OTTEN)

DEN HELDER - De verkoop van zomerkleding gaat zondag 7 april van start bij RataPlan Den Helder. De kringloopwinkel is die dag open van 12.00 tot 17.00 uur, zoals elke zondag. Kom langs en scoor het ultieme kringloopkoopje!

Alle zomerjurken, korte broeken, T-shirts en zonnebrillen worden weer tevoorschijn gehaald! De verkoop van zomerkleding begint zondag 7 april. De kledingafdeling is vanaf dat moment in zomerse sferen. Van zomerjurken en vrolijke zonnehoeden tot korte broeken en sneakers, voor ieder wat wils. De ene dag niet gevonden wat men zocht? Kom binnenkort nog eens langs, misschien ligt het dan wel in de winkel.

Van plan om binnenkort te beginnen met het uitzoeken van de zomerspullen en worden er spulletjes vervangen of weggedaan? Ook 'oude' kleding en schoenen kunnen een ander weer blij maken. Kom zelf spullen brengen of neem telefonisch contact op met de klantenservice voor het maken van een gratis ophaalafspraak. Telefoonnummer: 088-8282782. RataPlan komt graag langs om spullen op te halen.

RataPlan Den Helder is te vinden aan Nijverheidsweg 3a in Den Helder. Zie ook: www.rataplan.nl

Open dag Camperverhuur Petten

(Foto: aangeleverd)

WARMENHUIZEN- RPR Camper & Caravan Service en Camperverhuur Petten houden zaterdag 30 maart een open dag. Wie tussen 10.00 en 16.00 uur de vestiging van het jubilerende RPR - het familiebedrijf bestaat tien jaar - bezoekt proeft eerst de gezelligheid die bij beide bedrijven past. En voelt daarna langzamerhand de bewondering groeien.

Want dat is wat vakmanschap doet met de leek. Eerst zie je alleen die monteur met vieze handen, daarna zie je pas hoe kundig die handen de kleinste schades (Profile Repair in vaktermen) aan de aluminium platen repareert of het grovere werk aan het onderstel met het oog van 'de gildemeester' gepolijst uitvoert. Relaties van RPR vertellen over de nieuwste trends. "En dan hebben we het over relaties in vak-gerelateerde gebieden waar ook echt wat nieuws speelt", vertelt eigenaar Robert Rührup van RPR. "Denk aan de veren die de bovenconstructie moeten dragen. Wij zijn dealer van VB-Airsuspension, het beste en meest innovatieve merk in de markt. Ook tonen we de nieuwste levelsystemen van het A-merk Mave en diverse camper- en caravanaccessoires van het topmerk Dynad. Verder etaleren we een nieuwe unieke zirkonium coating die nog meer bescherming biedt voor de caravan en camper en daarnaast die gewenste luxueuze spiegelreflectie heeft."

Zo ogen de buscampers van Camperverhuur Petten ook en sowieso zijn ze maximaal slechts een paar jaar oud. Comfort staat uiteraard voorop voor wie een buscamper verhuurt voor zijn of haar vakantie en de buscampers van Irma en René Bodenstaff zijn dan ook van alle gemakken voorzien. Denk aan een gasfornuis, eettafel, toilet, luifel, draaibare voorstoelen, een fietsenrek, een achteruitrijcamera en meer. "Nieuw en extra comfortabel is dat er nu ook een type buscamper is met een tweepersoonsbed in de lengte", vertelt het Pettemer echtpaar wiens bedrijf ook een begrip is geworden: volgend jaar viert ook Camperverhuur Petten het tienjarig bestaan!

Tijdens de open dag, die plaatsvindt aan de Debbemeerweg 8 in Warmenhuizen, zijn er uiteraard diverse buscampers live te bezichtigen!

Meer weten? Zie www.camperverhuurpetten.nl of www.rprcamperservice.nl.

Kinderkledingbeurs in Julianadorp

JULIANADORP - Evangelisch Centrum 'het Zwanenest' houdt zaterdag 13 april voor de vierde keer een kinderkledingbeurs van 10.00 tot 14.00 uur aan Middelzand 3502 in Julianadorp. Van plan om de kinderkleding te verkopen? Dat kan helemaal gratis!

De kleding wordt netjes gesorteerd opgehangen en neergelegd op maat, zodat de bezoeker makkelijk en overzichtelijk kan zoeken naar kleding. Het bezoek van de beurs is gratis. Over de verkoopprijs (bepaald door de inbrengers van de kinderkleding) wordt 10 procent extra gerekend, wat ten goede komt aan het Lion King project in Bali. Van de kleding die geschonken is, gaat de gehele verkoopprijs naar Lion King.


Dierenambulance zoekt vrijwilligers

DEN HELDER - Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon is op zoek naar gemotiveerde mensen om het team te versterken. Wat betreft het werkgebied in Den Helder zoeken zij voornamelijk naar chauffeurs, maar bijrijders zijn ook van harte welkom. In Hollands Kroon (Noord) ben je zowel chauffeur als bijrijder in één, daar rijdt namelijk de KDA (Kleine Dieren Ambulance).

Werktijden op de Dierenambulance zijn van 8.00 tot 21.00 uur, in uitzonderlijke gevallen kan dit iets uitlopen. Een vrijwilliger dient minimaal twee dagen per maand beschikbaar te zijn. Dierenambulance Den Helder-Hollands Kroon komt in actie voor gevonden huisdieren, zwerfdieren, gewonde of aangereden dieren. Maar ook voor vogels, egels, hazen, reptielen, zeehonden en andere wilde dieren die hulp nodig hebben staan zij klaar. Daarnaast verzorgen zij taxi-ritten, naar de dierenarts of het crematorium in Schagerbrug. Wie het kleine maar hechte team wil versterken als vrijwilliger kan zich opgeven viawww.dierenambulancedenhelder.nl of tel. 06-3002721.

HOYA BlueControl bij Van Dijk Optiek

JULIANADORP - Met het toenemende gebruik van beeldschermen, zoals smartphones, tablets, laptops en HD-televisies is er een nieuw fenomeen om rekening mee te houden. Beeldschermen verspreiden kunstlicht dat in sterkte feller is dan daglicht. Een onderdeel van dit kunstlicht is blauw licht, ook bekend als hoogenergetisch zichtbaar licht.

Blauw licht is weliswaar een natuurlijk verschijnsel, maar buitensporige hoeveelheden kunnen vanwege de hoge intensiteit leiden tot overbelaste ogen, vermoeidheid en zelfs tot slapeloosheid. Onderzoek toont aan dat 83 procent van de brildragers last heeft van zijn ogen bij gebruik van beeldschermen. HOYA BlueControl is een coating die het blauwe licht dat door beeldschermen wordt uitgestraald neutraliseert, waardoor overbelasting van de ogen wordt voorkomen. Bijkomende voordelen zijn een vermindering van de lichtschittering en een scherper contrast. Hierdoor blijven niet alleen de ogen in een betere conditie, maar wordt het kijken comfortabeler en krijgen kleuren een natuurlijker karakter. En met het langer worden van de dagen, staan ogen steeds langer bloot aan UV licht. Als het zonnig is biedt een zonnebril natuurlijk bescherming, maar ook als het bewolkt is, staan ogen bloot aan een significante hoeveelheid UV. HOYA UVControl biedt bescherming tegen UV licht. Dit is de unieke bescherming die HOYA UVControl biedt. Hoya BlueControl en UVControl worden overigens op bij alle typen glazen gemaakt. Dus of men nu een enkelvoudige glazen, computerglazen of multifocale glazen nodig heeft, de glazen met deze innovatieve coatingen zijn nu verkrijgbaar bij Van Dijk Optiek. Zie: www.vandijkoptiekjulianadorp.nl

Land van Fluwel stijgt tot grote hoogte

SINT MAARTENZEE - Het grootste avontuur voor jong en oud start het nieuwe seizoen met de opening van een uitkijktoren waar je u tegen zegt. Vanaf tien meter heb je een waanzinnig uitzicht over de bloeiende bloemenvelden.

Kinderen razen middels een glijbaan van deze hoogte naar beneden. Met de trap kan ook. De uitkijktoren heeft een speelse en ruige uitstraling waardoor deze prachtig past bij het park en de omgeving. Het avonturenparadijs in Sint Maartenszee is de ultieme plek voor levensgenieters en avonturiers. Deze winter is hard gebouwd aan een nieuwe skelterbaan en klimparcours waar kinderen gezekerd klimmen.

Jong en oud trekken verder de stoute schoenen uit en bedwingen het blotevoetenpad, dat zeker voor kinderen ook vol avontuur- en klautermogelijkheden zit. Struin een kilometer lang over het weidse park en voel de natuur tot in je tenen.

In de Dutch Tulip Experience maak je met een audiotour kennis met de sprookjesachtige geschiedenis van ons bekendste Hollandse icoon: de tulp!

Terwijl kinderen, na een aantal gezamenlijke avonturen, nog uren spelen in het AvonturenSpeelParadijs en het verstoppertjesbos is het voor de volwassenen goed toeven op het terras van Restaurant De Kneinsberg. De oude stolp op het terrein biedt naast 47 pannenkoeken volop bourgondische heerlijkheden. Voel de lente en beleef het avontuur op Land van Fluwel in Sint Maartenszee. Kom maar op als je durft!

www.landvanfluwel.nl

Expositie Fotoclub Den Helder

DEN HELDER - Fotoclub Den Helder houdt zaterdag 30 en zondag 31 maart van 12.00 tot 17.00 uur haar jaarlijkse expositie in het eigen clubgebouw naast de Eben Haëzerschool aan de Ruyghweg, op de hoek van de Merelstraat. De leden van de fotoclub laten dan hun beste werk van het afgelopen jaar zien. Tijdens de expositie, die voor iedereen gratis toegankelijk is, kunnen bezoekers een stem uitbrengen op de voor hen meest interessante foto. De foto met de meeste stemmen zal na de expositie worden verloot onder degenen die deze als winnaar hebben aangewezen.

Amateur-fotografen

Ook dit jaar tonen de enthousiaste amateur-fotografen van Fotoclub Den Helder weer heel verschillend werk. Middels circa 60 foto's worden diverse genres van de fotografie getoond, waaronder portret, architectuur, natuur, straat, landschap, studio, conceptueel, urbex en macro. De clubleden komen in de maanden september tot en met juni iedere week op de dinsdagavond bij elkaar om meer over fotografie te weten te komen. Hierbij wordt door hen gezocht naar een persoonlijke invulling van hun hobby fotografie ofwel naar een manier om zich via foto's te uiten. En dat gaat dan meestal verder dan het vastleggen van een leuke herinnering of gebeurtenis. Door elkaars kennis en ervaring te delen, kunnen de leden meer creatieve vaardigheden aanleren of zich hierin verder bekwamen.

Dit kan bijvoorbeeld door gezamenlijk de gemaakte foto's te bespreken of door werkavonden, excursies of fototochtjes te organiseren. Ook worden regelmatig gastsprekers uitgenodigd. Binnen de club zijn twee aparte groepen actief die zich specifiek bezighouden met natuurfotografie c.q. het maken van audiovisuele (AV) presentaties. Verder kunnen met behulp van de in het eigen clubgebouw aanwezige faciliteiten studio-opnames worden gemaakt. Iedere maand wordt in clubverband een wedstrijd gehouden, waarbij door de leden telkens een foto van de maand wordt gekozen. Daarnaast kunnen de leden deelnemen aan door de Fotobond uitgeschreven wedstrijden en hierbij worden door hen regelmatig prijzen in de wacht gesleept. Ook kan worden deelgenomen aan door de bond georganiseerde exposities, workshops en presentaties.

Zie voor meer informatie: www.fotoclubdenhelder.nl

Vijf titels voor Budocentrum Julianadorp

JULIANADORP - Liefst vijf sporters van Budocentrum Juliandorp legden zaterdag 16 maart beslag op de NK titels Jiu Jitsu. Daarnaast werden er diverse prijzen in de wacht gesleept tijdens het 10e Colin Kist toernooi waaronder een mooie gouden medaille.

Yasmina Hooijmans, 14 jaar, werd vorig jaar ook al Nederlands Kampioen op het onderdeel Jiu Jitsu Fighting. Dit jaar kwam ze daarnaast ook uit in het NK Newaza systeem. En ook daar pakte ze een gouden plak. Yasmina liet met een prachtige combinatie aan technieken zien dat ze haar titel nog een jaar mag dragen. Clubgenoot en trainingsmaatje Gillian van Genderen, 15 jaar, liet tegen een zeer ervaren tegenstander met internationale wedstrijd ervaring zien dat hij ook heel wat in huis heeft. De partij leverde hem een tweede plaats op.

Ook Manon Visser, 19 jaar en Rianne Toorenburg, 24 jaar, werden Nederlands Kampioen in het Newaza systeem. Rianne liet net als Gillian zien dat ze zich ook zeer goed redt tegen tegenstanders van internationaal niveau. Zij vocht haar beslissende partij in de categorie Fighting tegen de viervoudig wereldkampioen. De wedstrijd ging gelijk op tot aan de laatste 5 seconden die in het voordeel van de wereldkampioen uitviel. Een prachtige tweede plek dus, die niet onder doet voor haar gouden plak.

Voor de twee jongste deelnemers, Mike Tuin, 11 jaar en Woud van den Berg, 11 jaar, was het de eerste keer dat ze zouden strijden in de categorie – 15 beginners. Beide lieten in elke fase van de wedstrijd zien dat ze perfecte technieken beheersten. De jongens moesten ook tegen elkaar, wat altijd een bijzonder moment is voor trainingsmaatjes. Woud ging naar huis met een gouden medaille en Mike met een bronzen medaille.

Dansen voor senioren

DEN HELDER - Dansschool Corma opent zondag 31 maart de deuren weer voor alle senioren uit Den Helder en omstreken om gezellig een middag te komen dansen in de dansschool aan Middenweg 126 in Den Helder. De entree voor de dansmiddag is geheel gratis.

Vijfde keer

Het is al weer de vijfde keer dat zij alleen de ouderen de gelegenheid bieden om eens lekker te kunnen dansen zonder dat ze daarbij door de jongeren omver gedanst worden. De dansmiddag is van 14.00 tot 17.00 uur. De zaal gaat open om 13.30 uur.

3-daagse vliegreis Rome vanaf € 199,- p.p. (vlucht en 4* hotel)

Een 3-daagse vliegreis naar Rome vanaf 199,- p.p. (vlucht en 4* hotel). (Foto: aangeleverd)

REGIO - Een goedkope stedentrip Rome, dat wil toch iedereen? Rome is écht elke keer opnieuw genieten. Waar je ook bent, je krijgt het gevoel in een openluchtmuseum rond te lopen. Dankzij de prachtige oude gebouwen, pleinen, fonteinen, kerken, ruïnes en markten is overal wel iets te zien.

Profiteer nu tot € 60,- korting

Tel daar de heerlijke Italiaanse keuken de charmante straatjes bij op en je hebt dé ingrediënten voor een geweldige citytrip. Prikkel je zintuigen en boek een stedentrip Rome bij Bebsy.

Het centrum van Rome is gebouwd op zeven heuvels, die in vroeger tijden een belangrijke rol speelden in de mythologie, religie en politiek. Dan weet je dat alvast. Ga heuveltje op en heuveltje af, een terrasje doen op Piazza Navona, mensen kijken op de Spaanse Trappen, het Colosseum bewonderen, langs de Via Sacra op het Forum Romanum wandelen of een muntje gooien in de Trevifontein: in Rome is je to-do list oneindig lang. Zet zeker ook koers naar Vaticaanstad, want je kan hier natuurlijk niet geweest zijn zonder de Sint-Pietersbasiliek te zien.

Vertrek meerdere dagen

Speciaal voor onze lezers selecteerden wij deze vliegreis naar Rome. Vertrek is op meerdere dagen per week mogelijk in de maanden mei t/m december.

De vanaf-prijs is € 199,- p.p. vanaf Amsterdam, maar vertrek is ook mogelijk vanaf andere luchthavens. Geniet nu drie dagen van de fantastische Italiaanse hoofdstad. Wil je liever wat langer in Rome blijven? Dan kan dat natuurlijk. Selecteer makkelijk en snel de vertrekdatum en reisduur op: https://bebsy.nl/rodi-rome

Meer informatie en boeken:

https://bebsy.nl/rodi-rome

Profiteer nu tot € 60,- korting per persoon. Reserveren kan via de website of bel met een van de reisspecialisten: tel. 020-7009406 (7 dagen per week bereikbaar).

Dit is exclusief administratiekosten en Calamiteitenfonds per reservering.