Den Helder op Zondag

7 april 2019

Den Helder op Zondag 7 april 2019


Hondenwandeling over Helderse strand met 't Schuthok

Joy is door zijn baas Alex getraind op het zoeken naar plastic. (Foto: De Helderse Vallei)

DEN HELDER - Wandelen is gezond en als je het samen met je hond doet, bouw je aan een goede band met je huisdier. Met een groep wandelen is nog gezelliger en de hond kan meteen lekker spelen met andere honden. Zondag 14 april kunnen hondenbezitters tussen 14.00 en 16.00 uur weer meelopen met de jaarlijkse hondenwandeling in samenwerking met dierenasiel 't Schuthok. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen.

Oefening met eigen hond

De wandeling start bij De Helderse Vallei en er wordt ongeveer drie kilometer gewandeld door Mariëndal. Vrijwilligers van 't Schuthok begeleiden de wandeling. Voor en na de wandeling zijn de wandelaars welkom op het plein voor De Helderse Vallei waar informatie te krijgen is over het asiel en de aanwezige dieren. Ook kunnen deelnemers een oefening met de eigen hond doen, door deel te nemen aan de 'hindernis' die uitgezet is.Dit jaar lopen er bijzondere gasten mee tijdens de hondenwandeling: Alex van Eck met zijn hond Joy. Alex trainde zijn hond Joy om tijdens het wandelen te zoeken naar plastic flesjes, om zo zwerfafval op te ruimen tijdens de dagelijkse wandelingen. Dat ging zo goed dat Joy inmiddels ook blikjes en pakjes kan opruimen. Tijdens het uitlaten zijn Alex en Joy geobsedeerd door zwerfafval en nemen ze alles mee wat ze vinden. In de rugtas van de hond bewaren ze het afval dat ze tegenkomen en zo lopen ze van prullenbak naar prullenbak.

> lees verder op pagina 7


Fitheid

DEN HELDER - Als je iets al drie keer gedaan hebt, is de vierde keer een traditie. Bij Vitaal en Fit Turnlust houden ze van tradities en dus houden ze dinsdag 9 april een fitheidstest voor senioren van 60 jaar en ouder in De Draaikolk aan Dollardlaan 202 in Den Helder. Deelname is gratis.

Tijdens deze test wordt door middel van een aantal oefeningen gekeken hoe het gesteld is met de algemene conditie, de armkracht, de beenkracht, het reactievermogen enzovoort. Tevens wordt de bloeddruk gemeten, het bloedsuikergehalte wordt bepaald en doormiddel van het gewicht en de lengte wordt de BMI vastgesteld. De Fitheidstesten worden afgenomen in De Draaikolk van 9.00 tot 12.00 uur. Zie ook: www.turnlust.com

Laptop voor Stichting Schoolvoetbal Den Helder

Stichting Schoolvoetbal Den Helder is ontzettend geholpen met de laptop. Foto: BERTIL VAN BEEK

DEN HELDER – Stichting Schoolvoetbal Den Helder heeft via de Helderse Uitdaging een laptop ontvangen van ICT vanaf Morgen. En die was hard nodig.

Sociale armoede

Stichting schoolvoetbal Den Helder staat ervoor om kinderen gratis te laten voetballen om de sociale armoede tegen te gaan in Den Helder. Zij organiseren elk jaar het schoolvoetbaltoernooi wat over drie middagen is verspreid. Hier doen ruim 1300 kinderen aan mee. De gehele organisatie verloopt digitaal en hier gebruiken ze nu de privé laptop van één van de vrijwilligers voor. Dat is niet echt toekomstbestendig en daarom wilden ze graag een laptop aanschaffen om die puur voor het schoolvoetbal te gebruiken.

Hogere begroting

Ron van der Graaf, secretaris Stichting Schoolvoetbal Den Helder: "Tijdens een gesprek met manager Cyril Kraak vertelde ik over onze begroting voor volgend jaar. Die kwam een stuk hoger uit vanwege de aanschaf van een nieuwe laptop. Cyril zei dat ze deze vraag via de Helderse Uitdaging uit ging zetten." Cyril: "Ik had al meteen een bedrijf in gedachten waarvan ik wist dat die iets voor de Stichting kon betekenen." ICT vanaf Morgen was meteen bereid een laptop beschikbaar te stellen.

Goed evenement

Dennis Boersma van ICT vanaf Morgen: "Over deze aanvraag hebben we niet lang hoeven nadenken. Wat een leuk en goed evenement is het schoolvoetbal. Fijn dat we deze stichting op deze manier kunnen helpen." ICT vanaf Morgen biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om in een flexibele werkomgeving met begeleiding van ervaren jobcoaches weer mee te draaien in de maatschappij. Dit doen zij door afgeschreven ICT-apparatuur te refurbishen en zo de ICT-afvalstroom te reduceren voor een duurzamere wereld. De apparatuur wordt gedeeltelijk voor sociale doeleinden weer ingezet, zoals voor Stichting Schoolvoetbal Den Helder.

Heeft de vereniging of stichting spullen, advies of kennis nodig? Vraag het de Helderse Uitdaging via www.helderseuitdaging.nl en zij gaan op zoek naar een match!

Verhaal van een Syrische jongen

Suzanna Jansen en 'Wael'. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Suzanna Jansen brak door bij het grote publiek met 'Het pauperparadijs', dat uitgroeide tot een bestseller en inmiddels de 61ste druk beleeft. Nu is er een nieuw boek verschenen: 'Wael', het aangrijpende verhaal van een Syrische student die door de oorlog zijn normale leven ziet afbrokkelen, tot hem geen andere keuze rest dan op een smokkelaarsschip te stappen en de Middellandse Zee over te steken. Zondagmiddag 14 april vertelt de schrijfster hierover tijdens het NUT-College in School 7 aan Keizersgracht 94 in Den Helder.

"Zou iedereen kunnen overkomen"

Over haar aangrijpende boek zegt ze zelf: "Dit is een belangrijk verhaal omdat het zo gewoon is. Het zou iedereen kunnen overkomen als er een oorlog uitbreekt." Jansen heeft vele uren met Wael gesproken en was diep onder de indruk van zijn verhaal.

Verwondering

In haar boek laat ze de lezer via zijn ogen meekijken, om te zien wat er gebeurt als een oorlog je leven overhoop gooit. Je ziet zijn verwondering over wat er gebeurt als het regime op demonstranten begint te schieten, je rent met hem mee als hij in handen van mensensmokkelaars de ene na de andere grens moet zien over te steken. Het is een verhaal over veerkracht en optimisme, ondanks alles. En over liefde. Entree 5,- euro, kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies.

Karspeltocht RTV Toon Jacobs

DEN HELDER - RTV Toon Jacobs houdt zondag 7 april de Karspeltocht van 85 kilometer, waarbij een koffiestop in Oudkarspel wordt gehouden. De tocht wordt gereden onder leiding van een ervaren toerleider. De gemiddelde snelheid zal omstreeks 25 kilometer per uur liggen. De tocht begint bij het clubhuis in park Quelderduyn en start om 9.00 uur. Tevens start er een groep fietsers om 8.45 uur. Deze groep rijdt dezelfde toertocht, maar met een iets langzamere snelheid. Het inschrijfgeld voor NTFU-leden is € 2,- en voor overigen € 3,-. Zie voor meer informatie: www.rtvtoonjacobs.nl.

ETS-Bijbelcursus in Het Lichtbaken in Den Helder

DEN HELDER - In april en mei kunnen geïnteresseerden kennismaken met de ETS-Bijbelcursus van het Evangelisch College door vrijblijvend een les bij te wonen. Op 13 april is de eerste open les in Den Helder.

Het Evangelisch College, een landelijk christelijk opleidingsinstituut, biedt de ETS-Bijbelcursus aan op vijftig locaties in Nederland. Jaarlijks volgen meer dan duizend cursisten deze cursus. Ook in Den Helder wordt de ETS-Bijbelcursus aangeboden. De lessen vinden plaats op de derde zaterdag van de maand, van 9.30 tot 15.00 uur in Het Lichtbaken aan Baljuwstraat 3a.

De lessen Oude Testament worden verzorgd door Jasperina Dijkstra en de lessen Nieuwe Testament door Cees Hanemaayer. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om in de maanden april en mei vrijblijvend een les bij te wonen. Aanmelden hiervoor gaat via de website: www.evangelisch-college.nl/ets-open-dagen.

In vogelvlucht over Den Helder

Er is in de loop der jaren veel veranderd in Den Helder. (Foto: Historische Vereniging Den Helder)

DEN HELDER - Luchtfoto's geven een andere kijk op een stad. Daarom vertoont de Historische Vereniging woensdagavond 10 april en dinsdagmiddag 23 april een serie oude luchtfoto's van Den Helder in School 7 aan Keizersgracht 94 in Den Helder. Daarop is goed te zien wat er veranderd is in de marinestad zelf en de omgeving in de loop der jaren.

Stad en buitengebied

Ab van de Walle van de Historische Vereniging licht de foto's toe tijdens de speciale bijeenkomsten in de bibliotheek van Den Helder: "In Den Helder hoor je vaak de herrie van meeuwen boven je hoofd. Zij beheersen de lucht boven de stad en het Marsdiep. Zij weten al snel waar wat eten te halen valt op de grond. Als wij willen zien wat de meeuwen zien moeten we met een ballon of vliegtuig omhoog of vanaf een toren de stad bezien. Dat doen we dus. Niet alleen de stad maar ook het buitengebied, de polder Koegras, waar we deel van uitmaken." Bezoekers krijgen dus meer te zien dan alleen de foto's van de stad, maar ook van de mooie omgeving rondom hun woonplaats die zo eens bezien wordt vanuit een ander perspectief.

Luchtfoto's

De luchtfoto's van Den Helder zijn woensdagavond 10 april te zien vanaf 19.30 uur en dinsdagmiddag 23 april om 14.00 uur in School 7. Toegang kost € 4,50 inclusief koffie of thee.

Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.

Helderse 'Nostalgia'

De Doedelzak aan de Breewaterstraat in 1994. (Foto: aangeleverd)

Tot de nok vol in Café De Doedelzak

DEN HELDER - In de wekelijkse rubriek 'Nostalgia' geeft de Helderse stadshistoricus Marinus Vermooten een vooruitblik op zijn radioprogramma Nostalgia dat hij elke zondag van 12.00 tot 15.00 uur presenteert op de lokale omroep L.O.S. Den Helder. Zijn radioprogramma handelt grotendeels over de geschiedenis van Den Helder en Julianadorp met in het derde uur nostalgische muziek.

In het eerste uur van LOS Nostalgia staat grotendeels in het teken van café De Doedelzak, destijds gevestigd in de Breewaterstraat. Uitbater Willem van Geffen was zijn loopbaan in de horecaloopbaan gestart in café De Amstelhoek aan het einde van de Spoorstraat. Dit café was eigendom van Jan van Lem, maar die wilde zich eind jaren zestig meer en meer toeleggen op de slijterij. Willem kwam in beeld als tapbaas omdat hij hier al 13 jaar als vaste klant over de vloer kwam. Na het behalen van zijn horecapapieren was zijn plaats voortaan achter de bar. Zijn avontuur in de Spoorstraat duurde echter niet lang want toen Jan van der Lem de slijterij ging uitbreiden verviel het café.

Gelijktijdig kwam er een pand in de Breewaterstraat leeg omdat mevrouw Walleboom van de dames (onderkleding) zaak stopte. Willem kocht het pand en verbouwde de zaak naar café De Doedelzak waarmee hij zijn voorliefde voor Schotland aangaf. In eerste instantie werd de Doedelzak veelal bezocht door marinemensen. Zij hadden nog toen nog geen eigen huis of auto. Men sliep aan boord, dus als het even mogelijk was bezocht men een kroeg. Lagen er vier schepen binnen dan zat het tot de nok toe vol. Ook zijn er tijden geweest dat Belgische marinelui die De Doedelzak hadden ontdekt, maar ook steeds meer offshore personeel behoorde tot de gasten waardoor de drankvoorraad wel diende te worden bijbesteld. Want in de offshore wordt veelal whisky, Bacardi en wodka gedronken. Het publiek anno 1994 was na die 25 jaar een mengelmoes van marine en burgers geworden.

Een samenvatting van destijds opgenomen gesprekken met en over Willem van Geffen is op cd overgezet en wordt komende zondagmiddag afgespeeld. In het tweede uur een uitgebreid interview met het voormalig Helders raadslid Willem Jimmink van de Boerenpartij. Ook hij behoort tot de legendarische Nieuwediepers uit de tweede helft van de twintigste eeuw.

Palliatieve sedatie en euthanasie

DEN HELDER - Inloophuis Den Helder, Omring en Noordwest Ziekenhuisgroep houden donderdag 11 april 2019 een themamiddag met als onderwerp palliatieve sedatie en euthanasie voor mensen met kanker en hun naasten. De themamiddag wordt gehouden van 13.30 tot 15.30 uur in Inloophuis Den Helder aan Marsdiepstraat 621a in Den Helder. Toegang is gratis.

Voor men weet dat beter worden geen optie is, is dit vaak een moeilijk proces om te aanvaarden. Regie over eigen leven en sterven kan dan belangrijk zijn. Men staat stil bij sterven. Hoe gaat men dood? Wat is de rol van palliatieve sedatie en hoe zit het met euthanasie? Deskundigen M. van Gaans en M. Heijblok, verpleegkundig specialisten van het consultteam ondersteunende en palliatieve zorg (COP-zorg) Noordwest zijn aanwezig. Om deze themamiddag bij te wonen is aanmelding noodzakelijk.

Belangstellenden kunnen voor informatie en aanmelding contact opnemen met het Inloophuis Den Helder via info@inloophuisdenhelder.nl of tel. 0223 - 747041. Meer informatie over deze bijeenkomst is ook te vinden in de agenda op www.nwz.nl en www.inloophuisdenhelder.nl.

Hondenwandeling over Helderse strand

Foto: (Foto: De Helderse Vallei)

> vervolg van de voorpagina

Alex vertelt graag hun inspirerende verhaal. Ook verzorgt hij een kleine demonstratie en een oefensessie voor bezoekers met hun eigen hond.

Deelname is gratis en aanmelden kan via www.deheldersevallei.nl/agenda of tel. 0223 612 555. De Helderse Vallei is te vinden bij de Donkere Duinen in Den Helder.

Springfair Julianadorp goes disco in Noorderhaven

JULIANADORP - Springfair Julianadorp vindt zondag 7 april plaats op het terrein van 's Heeren Loo – woonzorgpark Noorderhaven aan Perenhout 12 in Julianadorp, waar zij veertien jaar geleden ook begonnen zijn. Het wordt een feestje! Alle discoballen gaan de bomen in van 11.00 tot 17.00 uur en het terrein wordt omgetoverd tot een sfeervolle, feestelijke locatie. Entree € 4,-, kinderen tot 12 jaar gratis. Parkeren is gratis

Gezellig dagje uit voor hele gezin

Een bezoek aan de Springfair is een gezellig dagje uit voor het hele gezin. Voor iedere bezoeker is er genoeg te zien, horen, doen, proeven en beleven. Zo kan men lekker shoppen bij de vele marktkramen met delicatessen, hebbedingen, groen en andere bijzondere spullen. Onderweg komt men meerdere optredens tegen van onder andere Figurantengroep Ouderwetz, Popkoor Elan Callantsoog en Sikina en consorten.

Demonstraties

Er zijn vele demonstraties, waaronder de ganzenhoeder, Simon Ballon, King Coaching, de paardengroep 'Voltigevereniging Den Helder' en de jachthonden. Uiteraard ontbreekt Helder Events ook niet op deze dag waar je kan blaaspijpschieten.

'Ready Steady Cook'

Natuurlijk zijn ook de leerling-koks van het ROC weer van de partij voor de kook-battle op basis van 'Ready Steady Cook'. Zij zullen de gardes en hun creativiteit weer kruisen met het thema Soul food. Kom vooral de leerling-koks aanmoedigen en een hapje proeven.

Bubbelbalfun

Ook aan de kinderen is weer gedacht. Zij kunnen lekker knutselen, geschminkt worden, glitter tattoo krijgen, springen en klauteren op de springkussens en de stormbanen. Of ze gaan in de zweefmolen, een rondje rijden op het verkeersplein en een ritje op een pony maken. Daarnaast kan je dit jaar meedoen aan een potje bubbelbalfun, dit is voor alle leeftijden, groot en klein. Hiervoor kan je, je ter plekke aanmelden.

Elsa en Olaf

Elsa en Olaf komen dit jaar ook weer naar de Springfair. Zij zijn aanwezig tussen 13.00 en 15.00 uur. Zie voor meer informatie: www.springfairjulianadorp.nl

Voorjaarseditie van de Seniorenmiddag

DEN HELDER - De voorjaarseditie van de Seniorenmiddag vindt woensdag 17 april plaats in schouwburg De Kampanje. Tijdens deze gezellige middag voor 55-plussers staat vanaf 14.00 uur een gevarieerd programma geprogrammeerd, waar tientallen artiesten uit stad en regio aan zullen deelnemen.

Verrassing in programma

Muziek, dans en voordracht vormen traditioneel de ingrediënten van de Seniorenmiddag. Het programma blijft echter tot het laatste moment een verrassing.

Always late

Na afloop van het zaalprogramma kan er in de Stadshal worden nagekaart met op de achtergrond muziek van de formatie Always Late.

Seniorencentra

Kaarten kosten 7,- euro en zijn verkrijgbaar aan de kassa van schouwburg De Kampanje op Willemsoord en in diverse seniorencentra. Meer informatie over de kaartverkoop is te verkrijgen bij Ria Czech, tel. 0223-642779

Serviceclubs

Wie door omstandigheden niet op eigen gelegenheid kan komen, kan van maandag 8 tot en met donderdag 11 april een beroep doen op de leden van de gezamenlijke serviceclubs. Zij regelen gratis vervoer. Opgave bij Petra Zeelenberg, tel. 06-22211263.

Online bankieren in School 7

Raak wegwijs in de wondere wereld van het online bankieren. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Steeds meer bankzaken worden digitaal geregeld, maar internet- en mobiel bankieren is lang niet voor iedereen duidelijk. Daarom geeft een medewerker van de Rabobank iedere eerste donderdag van de maand tussen 16.00 en 17.00 uur uitleg in School 7 aan Keizersgracht 94 in Den Helder.

Donderdagmiddag 11 april en 9 mei komt er ook een medewerker van ING naar School 7 om te vertellen over wat er allemaal bij veilig online bankieren komt kijken. Zoals een toelichting op de website, uitleg over de app, inloggen en geld overmaken. Iedereen die vragen heeft of uitleg wil hebben, is welkom. Het is geen cursus, belangstellenden hoeven zich niet vooraf aan te melden. Men kan gewoon binnenlopen, de koffie en thee staan klaar.

Dauwtraptocht op Hemelvaartsdag

DEN HELDER - Wandel mee met de zesde editie van de dauwtraptocht van Team Sportservice Den Helder. De dauwtraptocht start donderdag 30 mei, op Hemelvaartsdag, om 6.00 uur. Dit betekent dat deelnemers vroeg uit de veren moeten, maar hier krijgen zij geen spijt van.

's Ochtends vroeg is de natuur op zijn mooist. Het prille groen kleurt de bomen en de geur van de bodem prikkelt in de neusgaten. Geniet van de opkomende zon, mystieke ochtendnevels en een kakofonie van vogelgeluiden. Het dauwtrappen werd vroeger zingend en blootsvoets gedaan. Het ritueel zou een zuiverende en genezende werking hebben waarbij tegelijkertijd de wederopbloei van de natuur werd gevierd.

De route is afwisselend over het strand, duinen en bos in de omgeving van Den Helder en Julianadorp. Men kan meedoen met de 15 of 22 kilometer. De kosten bedragen 9,- euro per persoon inclusief een herinnering en onderweg een kop koffie of thee met wat lekkers. Er kunnen maximaal 150 deelnemers meedoen met deze tocht. Vooraf inschrijven is verplicht. Na-inschrijven of op de dag zelf inschrijven is niet mogelijk.

Het Jeugdsportfonds is wederom als goed doel gekoppeld aan de dauwtraptocht. Van elke deelnemer wordt 1,50 euro gedondeerd. Schrijf je in via www.teamsportservice.nl/denhelder. Neem voor meer informatie over de dauwtraptocht contact op met Lydia van Team sportservice Den Helder via tel. 0223-684726.

CoderDojo in School 7

CoderDojo kan behoorlijk inspannend zijn. (Foto: Berend Veldhuis)

DEN HELDER - CoderDojo wordt zaterdagmorgen 13 april gehouden in School 7 aan Keizersgracht 94 in Den Helder. Kinderen tussen 7 en 17 jaar leren daar van 10.00 tot 12.00 uur onder leiding van enthousiaste vrijwilligers programmeren met verschillende tools. Naast programmeren kunnen ze ook websites bouwen, apps ontwikkelen, programma's en games maken.

CoderDojo is bestemd voor kinderen met interesse in techniek en programmeren. Ook voor diegenen die nog nooit geprogrammeerd hebben of juist al veel verder zijn. Het uitgangspunt is leren van en met elkaar. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is noodzakelijk in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl

Paranormale avond met medium Marijke van Maanen

DEN HELDER - Medium Marijke van Maanen brengt woensdag 10 april op verzoek van Aurora een bezoek aan de Boerderij aan Magdalena van Waardenburglaan 22 in Den Helder. Het medium Van Maanen geniet bekendheid in Noord-Holland en daar buiten. Haar helderziende waarnemingen zijn duidelijk en praktisch van aard en worden door de aanwezigen altijd herkend. Entree voor de paranormale avond met het bekende medium Marijke van Maanen kost: € 7,-.

Wastekening

Marijke van Maanen zal er alles aan doen om de avond tot een succes te maken. Voor een ieder die aan de beurt komt, heeft zijn een wastekening met boodschap die op de besproken situatie van de betrokkene slaat.

Trance boodschap

Na de pauze zal zij starten met een trance boodschap die zij krijgt van haar gids Helena van Gene Zijde. Deze boodschap is voor iedereen bestemd. Daarna gaan de persoonlijke sessies weer verder.

Eén foto

Bezoekers mogen één foto of voorwerp naar de avond meenemen voor een waarneming van het bekende medium Marijke van Maanen.

Kijk voor meer informatie over de paranormale avond met medium Marijke van Maanen op: https://123aurora123.wordpress.com

Yoga aan zee

Yoga aan zee. (Foto: aangeleverd )

3 dagen vanaf € 159,- p.p.

REGIO - Yoga is echt even tijd voor jezelf en waar kan je dit nu beter doen dan op Vlieland. Een weekend lang ontspannen, bezinnen en genieten.

WestCord strandhotel Seeduyn. (Foto: aangeleverd)

Naast de yoga sessies kunt u ook genieten van de sauna's en het Turks stoombad in het hotel. Verder kunt u natuurlijk heerlijk uitwaaien op het strand, fietsen door de duinen en dwalen door de bossen. Geniet drie dagen van prachtige natuur, schone lucht, zeehonden, gezellige dorpjes en pure verwennerij. Ervaar het authentieke eilandgevoel van schilderachtig en autoluwe Vlieland en verblijf in WestCord hotel Seeduyn.

Arrangement: 2x overnachting WestCord strandhotel Seeduyn, 2x uitgebreid ontbijtbuffet, 1x 2-gangendiner op de tweede avond, 4x yogasessie van 90 minuten (vrijdagochtend, zaterdagochtend, zaterdagmiddag en zondagochtend), gratis dagdeel gebruik van het wellnesscenter, gratis gebruik van het zwembad, 10% korting op een behandeling in WellCome Vlieland, 1 fles mineraalwater op de kamer, gratis bagagevervoer van de boot naar het hotel en v.v. en gratis busvervoer op het hele eiland.

Aankomst: 21 juni, 12 juli, 6 en 20 september, 11 en 25 oktober, 8 en 22 november, 6 en 20 december 2019. Prijs is op basis van twee personen. Boeken kan tot en met 23 april 2019. 3 dagen vanaf € 159,- p.p. Informatie en boeken:

www.kras.nl/LR83461 of bel 088-0885886.

Belevenis van slapen met Serta

Foto: (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Slapen is een periode van rust waarin lichaam en geest herstellen van de dag. Slaap geeft mensen nieuwe energie en zorgt ervoor dat ze beter kunnen onthouden. Een fijn bed en een goed matras scheppen de voorwaarden voor uitgerust opstaan. Weldadig voor jezelf, prettig voor de omgeving.

Serta is een van de grootste merken ter wereld op het gebied van matrassen en boxsprings. Het merk heeft ruim tachtig jaar ervaring in het ontwikkelen en fabriceren van innovatieve slaap systemen met een lange levensduur. Het gebruik van duurzame materialen staat garant voor kwaliteit, met aandacht voor mens en milieu. De hoogwaardige afwerking zorgt voor een luxe uitstraling. De meest toonaangevende hotels ter wereld kiezen al decennialang bewust voor het comfort en de uitstraling van Serta.

Slapen op een boxspring van Serta is een belevenis. Een op maat gemaakte ervaring die past bij de individuele eisen en wensen van elke slaper. De materialen van de boxspring vormen de basis, de voorwaarden voor telkens weer een goede nachtrust. Het design van Serta is stijlvol, vernieuwend, tijdloos. Men kan kiezen voor de uitstraling die bij je past. De hoofdborden en accessoires maken de slaapbeleving compleet.

Een boxspring is opgebouwd uit een boxspringonderstel, een boxspring- matras en vaak ook een topdekmatras. De combinatie van deze matrassen zorgt ervoor dat de ondersteuning van het lichaam beter te reguleren is dan met een enkele matras. Het gewicht wordt gelijkmatig verdeeld. Ook is de instap wat hoger en comfortabeler.

De Schakel wonen en slapen presenteert nu diverse modellen in Ravelijncenter 4 in Den Helder – www.deschakelwonen.nl

Overdonderende metamorfose voor 'tuincentrum' Overvecht

REGIO - De dagen worden langer en warmer, het tuinseizoen komt weer op gang. Tijd voor een bezoekje aan het tuincentrum. Hoewel, tuincentrum? De tuincentra van deze tijd zijn allang geen verzamelplaats meer voor planten en bloemen. Meer dan ooit kiest de consument voor beleving. Een uitje waarbij voor het hele gezin iets valt te halen. Met die gedachte besloot Overvecht haar vijftien winkels in Nederland van een totale make-over te voorzien. Overvecht is voortaan dé plek voor tuin en terras maar biedt voortaan ook een overdonderend aanbod voor woning en huisdier.

"Consumenten kiezen voor een totaalbeleving", legt Wilfred Kik uit. Lekker winkelen met voor iedereen iets in petto. Aan die wens willen wij graag voldoen. Daarom is er in al onze winkels iets te beleven voor het hele gezin. Natuurlijk, alles voor de tuin, tegen zeer betaalbare prijzen. Daarnaast bieden wij een veelzijdig assortiment aan terrasmeubels en bijbehorende producten. Van tegels, tot tuinstoel, van terraswarmer tot barbecue. Maar bijvoorbeeld ook kunstwerken om de tuin op te vrolijken, zoals beelden en schilderijen. Zelfs hoeden, jassen en petten zijn ruimschoots voorhanden. Alles voor betere buitenleven."

Bijzonder aan Overvecht 'nieuwe stijl' is dat er ook voor binnenshuis heel wat te kiezen valt. Het trendy meubelmerk 'Lifestyle' biedt een enorm brede collectie aan fraaie, eigentijdse en zeer betaalbare meubels. Eventueel uit te breiden met een keuze uit de omvangrijke kunstgallery, geschikt voor vrijwel iedere denkbare sfeer. Niet alleen zeer geschikt voor de eigen woning, ook voor leuke cadeaus is Overvecht een uitstekende inspiratiebron.

Binnen de totaalbeleving van Overvecht is er ook ruime aandacht voor het huisdier. Cavia's, koikarpers en konijnen wachten braaf op hun nieuwe baasjes. Ook is er ruimte keuze in dierbenodigdheden, van onderkomens tot voedsel tot speeltjes. In de vestiging Zuidoostbeemster is zelfs een dierenkliniek gevestigd.

Ook voor de kinderen is ieder bezoek een Overvecht een feestje. Zo bevat het centrum in Zuidoostbeemster een schitterend speelparadijs, waar kinderen eindeloos kunnen ravotten. Wie na al deze winkelindrukken even rustig wil uitblazen kan prima terecht in het grand-café van Overvecht, met hapjes en drankjes voor iedere leeftijd.

"Wij willen van Overvecht een bruisende en oergezellige totaalbeleving maken", benadrukt Wilfred Kik. "Een plek waar een bezoek altijd de moeite waard is. Volgens mij zijn wij behoorlijk op de goede weg. Overvecht overdondert!"

Vogelexcursie tijdens broedtijd op Balgzand

Excursie naar het Balgzand. (Foto: John Stuart)

DEN HELDER - Ga deze maand eens mee met een vogelexcursie op het Balgzand. Een unieke kans want het gebied is doorgaans afgesloten voor publiek. En nu is het broedseizoen begonnen, dat maakt het nog interessanter om deze keer mee te gaan. Je bent zaterdag 13 april welkom bij Informatiepunt 't Kuitje dat dan geopend. Koffie en thee staan klaar voor de deelnemers

Verschillende broedvogels

Een gids van Landschap Noord-Holland begeleidt de excursie en wijst je op de verschillende broedvogels. Soorten als tureluur, kluut en visdief broeden hier vrijwel ieder jaar. Verder ook lepelaars en noordse sterns. Daarnaast zijn er nog steeds trekvogels te zien, zoals de rosse grutto, kanoet en bonte strandloper.

Prachtige excursie

In samenspraak met de deelnemers wordt er gewandeld of gefietst vanaf het startpunt naar het schor, waar de meeste vogels zitten. Er zijn fietsen aanwezig. De afstand heen en terug is ongeveer 5 kilometer. Ook voor beginnende vogelaars en kinderen is dit een prachtige excursie. Heb je een verrekijker, neem deze dan mee. Er is een telescoop beschikbaar.

De vogelexcursie vindt zaterdag 13 april plaats van 12.00 tot 14.00 uur en gaat van start bij Natuurinformatiecentrum 't Kuitje aan Oostoeverweg 80 in Den Helder.

Reserveren kan via www.gaatumee.nl. Graag vooraf reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook.

The Herringtown Jazzband

DEN HELDER - The Herringtown Jazzband geeft zondag 14 april een optreden van 16.00 tot 19.00 uur in Café Woud aan Binnenhaven 7 in Den Helder. Entree is gratis.

De band bestaat inmiddels ruim 40 jaar. In 1977 vonden de gelouterde muzikanten elkaar en starten zij vervolgens de Herringtown Jazzband op. Zij hebben opgetreden in Moskou, Sint Petersburg, jazzclubs in Duitsland, Engeland, Spanje en Zwitserland. En natuurlijk ook in Nederland. Op het repertoire hebben zij lekkere stevige dixie staan afgewisseld met diverse ballads en blues-nummers.

Helderse McDonald's restaurants bieden Sollicitatie Menu aan

DEN HELDER - McDonald's restaurants in Den Helder bieden zaterdag 6 en zondag 7 april een bijzonder menu aan: Het Sollicitatie Menu. Door het bestellen van een Sollicitatie Menu krijgen sollicitanten niet alleen een McDonald's menu aangeboden, maar kunnen zij ook direct een Manager spreken over een mogelijke (bij)baan als Crewlid. Hiermee kunnen sollicitanten letterlijk even de sfeer komen proeven van het werken bij McDonald's.

Melvin Pach, Operations Director van McDonald's restaurants in Den Helder, staat klaar om de sollicitanten te verwelkomen: "We kijken er ontzettend naar uit om sollicitanten dit weekend het Sollicitatie Menu aan te bieden. Op deze unieke manier kunnen we belangstellenden laten zien dat het werk als Crewlid niet alleen leuk, flexibel en afwisselend is maar dat je hier ook ervaring mee opdoet, waarmee je je CV echt verrijkt. Ik en mijn team nodigen iedereen dan ook van harte uit om te komen proeven!".

Met ruim 20.000 werknemers is McDonald's Nederland de grootste horecawerkgever van Nederland. De medewerkers van McDonald's in Nederland ontvangen en helpen wekelijks miljoenen gasten in de 247 McDonald's restaurants. Door de snelle groei van McDonald's in Nederland en door de introductie van nieuwe services is extra versterking nodig en zoekt McDonald's altijd gastvrije medewerkers. Het bedrijf kiest er voor om dit op een toegankelijke en verrassende manier te doen, met diverse nieuwe wervingsinitiatieven zoals het Sollicitatie Menu.

Meezingen over de lente

Zangeres Evelien van Leeuwen. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Iedere tweede dinsdag van de maand zingt zangeres Evelien van Leeuwen een uur Nederlandstalige liedjes rondom een bepaald thema in School 7 aan Keizersgracht 94 in Den Helder. Dinsdagmiddag 9 april gaan de liedjes over de lente.

De meezingmiddag is voor iedereen die graag zingt en het gezellig vindt om dit samen met anderen te doen. Aanvang van de meezingmiddag in School 7 is 15.00 uur. De toegang tot de bijeenkomst is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

House of Dance met vertrouwen naar NK en EK

(Foto: aangeleverd)

DEN HELDER/RAAMSDONKVEER - Twee teams van House of Dance hebben afgelopen weekend een enorm succes geboekt. In Raamsdonksveer, tijdens de allerlaatste HipHop-wedstrijd voor de NK welke werd gehouden onder auspiciën van The United Dance Organisation (UDO), wisten beide teams bestaande uit leerlingen van Den Helder en Texel zich weer heel goed in de picture te dansen bij de jury.

Zaterdag 30 maart was het eerst de beurt aan het team 2Hard2Handle. Zij wisten in de categorie onder 16, van de negentien teams de derde plaats te behalen. Weer een plaats gestegen ten opzichte van hun vorige wedstrijd. Een hele goede opsteker voor dit jonge team.

Zilver

Een dag later wist het team 2Crew4You ,die maar nét gepromoveerd zijn naar de categorie over 18 novice, van de veertien teams de tweede plaats te veroveren. Extra motivatie om tijdens de NK voor die felbegeerde titel te gaan. Tevens hopen zij dat ze weer gekwalificeerd worden om naar de EK te mogen gaan.

Vorig jaar wisten zij tijdens de WK in Glasgow, de achtste plaats te behalen. Na zo'n geweldige ervaring is het natuurlijk streven om daar weer aan te mogen deelnemen en dichter naar die overwinning te komen. Trainster en eigenaresse van House Of Dance, Whitney Valk, blijft sceptisch. "Het is natuurlijk nooit vanzelfsprekend dat het dit jaar weer zo zal gaan. Wellicht worden ze weer gekwalificeerd, en misschien maken beide teams zelfs kans. We zullen het allemaal wel zien.Voor nu is het gewoon hard blijven trainen, er helemaal voor gaan, en het aller belangrijkste is liefde en plezier voor het dansen blijven houden!"