Noord-Amsterdams Nieuwsblad

11 juni 2019

Noord-Amsterdams Nieuwsblad 11 juni 2019


Tentoonstelling Amsterdam Noord

Een blik op Maartje als kind. (Foto: aangeleverd)

'We gaan de binnenwereld in kaart brengen'

AMSTERDAM - Wat is de taal voor de vaak angstige en onbegrepen beleving die kinderen en jongeren hebben tijdens een absence? Een korte hapering van het brein is meetbaar, hoe die ervaring voelt is nog niet eerder onderzocht. In de poëtische documentaire 'Ik ben er even niet' gaat filmmaakster Maartje Nevejan op basis van haar eigen herinnering aan een absence-ervaring, op ontdekkingstocht naar de kracht én beperking van het menselijke voorstellingsvermogen. "Deze eeuw brengen we de binnenwereld in kaart", zegt Maartje.

Tentoonstelling in Beautiful Distress House

Maartje Nevejan is een onafhankelijk filmmaker met een achtergrond in theater en multimedia. Ze is ook ervaringsdeskundige; als kind had ze zelf absence epilepsie. Nevejan is een changemaker en manifesteert zich in innovatieve benaderingen om haar visies te vervullen. Haar films zijn nationaal en internationaal uitgezonden door diverse omroepen en ze ontving een Gouden Kalf, Zilveren Zebra, nominatie Emmy Award en Rose D'or.

Persoonlijk

Maartje vervlecht de persoonlijke verhalen van jongeren met wetenschappelijke bevindingen en werk van kunstenaars als Anish Kapoor. Nooit eerder kreeg een filmploeg toegang tot de studio van de geprezen beeldhouwer en zijn wereldberoemde kunstwerk 'blackest black'. "We hebben de buitenwereld de afgelopen eeuwen in kaart gebracht, nu is de binnenwereld aan de beurt. Het is mijn overtuiging dat we nieuwe kennis daarover vinden als wetenschap en kunst samenwerken. Mijn film 'Ik ben er even niet' is een poëtische vertaling van vijf jaar research over absence epilepsie, dat ik zelf ook had als kind. Mijn eigen zoon zette mij als filmmaakster aan het denken toen hij als achtjarige voor een kunstwerk stond en zei: "Zo voelt het!". Waar eeuwenlang gedacht is dat er kortsluiting was in de hersenen, met bewustzijnsverlies als resultaat, hebben we door jongeren te koppelen aan kunstenaars vormgegeven dat er wel degelijk ervaringen zijn. Kunst geeft ons nieuwe inzichten op oude paradigma's."

Samenwerken

In de researchfase hebben tien jongeren in co-creatie met tien kunstenaars hun ervaring met absence epilepsie gevisualiseerd. Het resultaat vormt een tentoonstelling; realiteit is iets breekbaars. Zet maar eens een VR-bril op. Hoe makkelijk raken de hersenen in de war. Wat is echt en wat niet? Voor kinderen met absences is dit ook zonder VR-bril een dagelijkse realiteit. Tijdens de tentoonstelling worden absence ervaringen van mensen in kaart gebracht door kunstenaars. De innerlijke ervaring van mensen met absence ervaringen zijn vastgelegd in de onderzoeksfilm die draait tijdens de tentoonstelling. Het HKU Lectoraat Performatieve Maakprocessen schreef een academische publicatie over het co-creatieproces tussen kunstenaars en wetenschappers in hun poging absence ervaringen in kaart te brengen.

Tentoonstelling

De documentaire 'Ik ben er even niet' wordt donderdag 20 juni uitgebracht door Mokum Filmdistributie in Nederlandse filmtheaters en online via Picl. Dit najaar is de film te zien bij de VPRO op televisie. Het is onderdeel van het transmediaproject 'If You Are Not There, Where Are You?' (IYANTWAY) en bestaat onder meer uit live evenementen, een tentoonstelling en een virtual reality-installatie. De tentoonstelling is vanaf woensdag 26 juni tot en met zondag 14 juli te zien in Beautiful Distress House in Amsterdam Noord (NDSM). Gasten zijn van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur van harte welkom. Daarna zal het geheel ook te zien zijn tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht en InScience Film Festival in Nijmegen.

Bezoekers van de film krijgen op vertoon van hun filmticket gratis toegang tot de tentoonstelling. Kijk voor meer informatie, actuele nieuwsupdates en events op areyouthere.nl.

Podiumkunstenaars in de Nes

Vijftig voorstellingen van jonge makers in de Nes in Amsterdam. (Foto: aangeleverd)

AMSTERDAM - Afstuderende podiumkunstenaars uit Nederland en België nemen van woensdag 19 tot en met maandag 24 juni de Nes in Amsterdam over.

Tijdens het ITS Festival vieren ze het einde van hun studietijd en het begin van een professionele theatercarrière. Het festival is het eerste grote podium voor afgestudeerde theatermakers, een plek waar ze hun dromen kunnen loslaten op de wereld. Zes dagen lang is het ITS Festival een bruisende plek voor theaterstudenten, professionals en publiek. Behalve meer dan vijftig voorstellingen van jonge makers, is er onder de noemer ITS LAB een uiteenlopend verdiepend en gratis programma met onder andere expo's, interviews en een dagelijkse late night talkshow. Het festival staat zaterdag 22 juni in het teken van twaalf uur non-stop theater tijdens de Eigen Werk Marathon. Maak kennis met een nieuwe generatie kunstenaars en het talent van de toekomst!
Het volledige programma en blokkenschema staan nu online en de kaartverkoop van het ITS Festival 2019 is gestart op www.itsfestival.com

(Foto: Bart Grietens)

Iedereen is welkom!

Tentoonstelling: Sabine Jacobs (DE) | Gerda Kruimer (NL) 'Form On-Line'

Tentoonstelling Form On-Line

AMSTERDAM - Stichting Breed Art organiseert al vier jaar tentoonstellingen in Breed Art Studios in Plan van Gool, Het laagt 178 in Amsterdam Noord. Dit keer een tentoonstelling van Sabine Jacobs (DE) | Gerda Kruimer (NL) 'Form On-Line'.

Zowel Jacobs als Kruimer hebben een spectaculaire toepassing van hun artistieke hulpmiddelen. Maar naast deze, min of meer ambachtelijke beheersing weten zij hun visie als kunstenaar helder te verbeelden. Ofschoon ze allebei zowel lineair, constructief en ruimtelijk bezig zijn, gebruikt Kruimer overwegend de rechte lijn, terwijl Jacobs meer amorfe groeivormen utiliseert. Deze tegenstelling belooft een interessante dialoog op te leveren in deze 'interessante tijden'.

Gerda Kruimer past 'de lijn' in haar autonome tekeningen op verschillende manieren en vanuit verschillende uitgangspunten toe: het stedelijk landschap, bepaalde inheemse architectuur, wiskundige projecties, willekeurige patronen. Lijnen worden verschillende roosters, die in lagen over elkaar worden geplaatst, zonder exacte metingen vooraf. Gefascineerd door de ontelbare lijnen, die onuitgesproken en onzichtbare verbindingen maken in het ruimtelijke geheel, werkt zij meestal in series.

De nadruk in haar vormentaal verschuift steeds, omdat zich, mede door haar reizen, steeds nieuwe inspiratiebronnen aandienen.

De complexe papierconstructies van Sabine Jacobs hebben een fragiele ruimtelijkheid en stralen een bijna sprookjesachtige schoonheid uit. Maar bij nadere beschouwing zijn het sterke, aardse vormen, die hun oorsprong vinden in precieze observatie van de plantenwereld. Door het buigen en knopen van metaaldraad wordt de basisstructuur van de sculptuur gebouwd, die daarna met transparant, met olielazuurverf behandeld vloeipapier, omspannen wordt. Tijdens het werkproces eigent Sabine Jacobs zich de natuur toe, zonder die letterlijk af te beelden. Zij brengt veeleer zelf natuur voort, hetgeen tot associaties uitnodigt.

Form On-Line is te bewonderen tot en met zaterdag 13 juli op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

Bijeenkomst Mantelzorg

Een bijeenkomst over mantelzorg in de bibliotheek aan het Waterlandplein. (Foto: Shutterstock)

Bijeenkomst in bibliotheek

AMSTERDAM - Mantelzorg én (financiële) regelingen: wat moet men weten? Wie al langere tijd zorg draagt voor een zieke partner, vriendin, familielid, buurman of andere relatie is mantelzorger. Die kan te maken krijgen met financiële regelingen en andere aanvragen voor de zieke.

Denk aan de aanvraag van een invalidenparkeerkaart of de aftrekbaarheid bijzondere ziektekosten bij het doen van de inkomstenbelasting. Wie een vraag heeft over (financiële) regelingen of aanvragen voor een naaste en graag meer informatie wil, kom dan zaterdag 15 juni van 14.00 tot 15.30 uur naar de bijeenkomst Mantelzorg & (Financiële) Regelingen! Tijdens deze interactieve bijeenkomst voor mantelzorgers krijgen belangstellenden informatie én kunnen ze hun ervaringen delen met andere mantelzorgers. Josien van Santen van Stichting Doras leidt de bijeenkomst. Loop vrijblijvend naar binnen in de openbare bibliotheek, aan het Waterlandplein in Amsterdam. De entree is gratis. Een vraag over de bijeenkomst? Stel die aan Josien van Santen via tel. 020-2359538 of j.vansanten@doras.nl.

Verhuisdier van de week

(Foto: aangeleverd)


Verhuisdier van de week

Dit is Balto, een prachtige gecastreerde kater (half Bengaal) van 8 jaar oud. Hij is een ontzettende lieve, aanhankelijke en speelse kat, die graag bij in de buurt van mensen is. Ook kan hij het goed vinden met kinderen en zoekt hij de gezelligheid op als er meerdere mensen in huis zijn.

Drie jaar geleden veranderde het gedrag van Balto plotseling, toen zijn baasje de moeder van Balto in huis haalde. Hij begon haar weg te 'pesten' en ook begon hij op een negatieve manier aandacht te vragen door te gaan sproeien, krabben, etc. Ook ging hij niet meer naar buiten en ontstond er langzamerhand een vervelende situatie voor zowel Balto als zijn baasje.

Vanwege een verbouwing (die nog steeds gaande is), was het baasje van Balto genoodzaakt hem een plekje in de schuur te geven. Er zijn nog een aantal vervelende situaties geweest, waardoor Balto erg onzeker is geworden. Zijn baasje heeft met pijn in haar hart de keuze moeten maken om Balto naar de opvang te brengen, maar wil heel graag dat hij heel snel een nieuw fijn thuis krijgt.

We zijn dringend op zoek naar een nieuw plekje voor Balto, waar hij de rust, liefde en aandacht krijgt die hij nodig heeft en waar hij lekker de tuin in kan. De verwachting is, dat als Balto op een stabiele plek zit bij mensen die ervaring met katten hebben, zijn gedrag langzaam aan verbetert. Hier zal wel de nodige begeleiding, geduld en liefde voor nodig zijn.

Wie geeft dit lieve, aanhankelijke en tikkeltje onzekere ventje dat fijne liefdevolle thuis?

Ben je benieuwd of Balto bij je past? Maak dan een zoekprofiel aan op www.verhuisdieren.nl om te zien of jullie een match zijn.

60-jarig huwelijk

(Foto: Rob Beense )

NOORD - Bestuurder Saskia Groenewoud was op dinsdag 4 juni bij het 60-jarig huwelijk van de heer en mevrouw Schuit-Reurts. Tijdens het Hemelvaartsweekend vierden zij een groot feest met familie, vrienden en muziek. Maar op 4 juni was het dan echt officieel 60 jaar na de kerkelijke inzegening van hun huwelijk.

Persbericht - thematour duurzaam wonen - Amsterdam

Duurzaam wonen? Doe ideeën op tijdens de thematour duurzaam wonen. (Foto: Roel Knol)

Huiseigenaar vertelt over duurzaam wonen door de seizoenen heen

AMSTERDAM – Wie interesse heeft in duurzaam wonen kan in juni op bezoek bij een duurzaam huis. In samenwerking met gemeente Amsterdam organiseert de Nationale Duurzame Huizen Route thematours. Huiseigenaren delen hun ervaringen met de bezoekers tijdens een rondleiding langs de duurzame maatregelen in hun woning. Op 15 juni om 10.00 uur geeft John Zondag uit Amsterdam-Noord een tour rondom het thema 'Vier seizoenen energie'.

"Hoe verwarm je in elk seizoen efficiënt, met een combinatie van verschillende energiebronnen? Met die vraag in het achterhoofd ontstond deze aardgasvrije woning", vertelt Zondag. De bewoner is zowel architect als energieadviseur, en ontwierp zijn woning zelf. De aardgasvrije woning beschikt over een zonneboiler, lucht/water-warmtepomp en cv-houtkachel. "Door naar elk van de vier seizoenen te kijken hoeveel energie er nodig is, en hoe deze het meest economisch kan worden opgewekt ontstond de combinatie van installaties." Tijdens de thematour deelt de huiseigenaar graag zijn ervaringen.

De thematours zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route, met als doel om via persoonlijke ervaringsverhalen mensen te bewegen tot duurzaam wonen. Tijdens deze excursies over een specifiek onderwerp bezoekt een groep van circa tien personen een woning. Bezoekers zijn hier enthousiast over, blijkt uit eerdere reacties: "De familie gaf duidelijke uitleg en het was heel nuttig om de verhalen van de bewoners te horen." Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

Mkhitar Ghazaryan, een bijzondere pianist met een bijzonder verhaal

Mkhitar Ghazaryan. (Foto: aangeleverd)

Bijzondere pianist met bijzonder verhaal

AMSTERDAM - Het Pianola Museum is een podium voor pianisten uit binnen- en buitenland. Mkhitar Ghazaryan staat vrijdag 14 juni om 20.15 uur op het podium. Een pianist met een hele bijzondere geschiedenis.

Mkhitar komt uit Armenië. Vanwege de politieke toestand in zijn geboorteland vluchtte hij met zijn gezin acht jaar geleden naar Nederland. Hij begon met piano spelen toen hij 13 jaar was. Het was de droom van zijn ouders dat hun zoon concertpianist zou worden. Hij is de enige in zijn familie die iets met muziek heeft, zelf hebben zijn ouders geen verstand van klassieke muziek. Alles wat de pianist tot nu toe bereikte, is het resultaat van een hele bijzondere ontdekkingsreis. Hij gelooft sterk in de kracht van muziek, ook dat muziek niet zo maar in zijn leven is gekomen is, maar dat hij een hele belangrijke taak heeft in de muziekwereld. Hij heeft een spirituele boodschap en beschouwt muziek als iets van God, met wie hij de luisteraar in contact wil brengen, zoals hij muziek hoort in heel Zijn schepping.

Als gevolg van zijn vlucht moest Mkhitar acht jaar lang wachten op een verblijfsvergunning, nooit had hij een eigen studieruimte. Maar de moeilijkheden maakte een hele bijzondere musicus van hem. Er gebeurden wonderen die hem verder hielpen. Zijn eindexamen van zijn bachelor opleiding werd beschouwd als een voorbeeld voor de hele commissie en de conservatoria.Het Pianola Museum is het startpunt van een tour met zijn verhaal en pianospel langs verschillende mooie concertzalen in Nederland.

Mkhitar ziet ernaar uit om zich verder aan de wereld te presenteren. Hij hoopt op het volgende wonder, de verwezenlijking van een eigen studieruimte, die essentieel is voor zijn verdere ontwikkeling als mens en als musicus.

Meer informatie is te vinden op www.mkhitarghazaryan.nl. Toegang 15 euro, Stadspas en studenten betalen 12,50. Het concert vindt plaats in de muzieksalon van het Geelvinck Pianola Museum, Westerstraat 106 in Amsterdam, www.pianola.nl. Reserveren aanbevolen via info@pianola.nl, tel. 020-6279624 of www.geelvinck.nl/muziek/concertagenda.

D1 AMHC FIT

D1 AMHC FIT (Foto: aangeleverd)

D1 AMHC FIT kampioen

AMSTERDAM - Dames 1 van hockeyvereniging AMHC FIT werd zondag 2 juni kampioen in de vierde klasse. In de uitwedstrijd tegen de hekkensluiter Saxenburg werd de bovenste plaats met een 8-0 overwinning veiliggesteld.

Met HockeyClub IJburg was FIT Dames 1 het gehele seizoen in een spannende strijd verwikkeld om de eerste plek. Eind oktober werd op IJburg nog verloren met 4-2, maar op 5 mei wist FIT met 5-1 te winnen en daarmee de nummer één positie weer te bemachtigen. Met 1 punt verschil en een beter doelsaldo moesten nog wel alle komende wedstrijden gewonnen worden om het kampioenschap zeker te kunnen stellen. Dat is ze zondag gelukt en dat was samen met een goed jaar voor het vorig jaar naar de 2e klasse gepromoveerde heren 1 reden voor een prachtig feestje op sportpark Kadoelen.
De dames van FIT hebben onder leiding van trainer/coach Merel Jansen, haar, wegens zwangerschap, tijdelijk vervanger Joris Simon en Tom Barendrecht een geweldig seizoen gedraaid. In het najaar heeft het team namelijk meerdere malen geweldige bekerwedstrijden gespeeld en menig hoger geklasseerd team verslagen.

D1 AMHC FIT (Foto: aangeleverd)

Ook in de zaal werd FIT dit jaar kampioen. Aanvoerster Nina Jongen had aan het begin van het seizoen al beloofd dat het een mooi jaar zou gaan worden. En de honger van de FIT dames is nog niet gestild. De doelstelling is om in de komende twee jaar door te stoten naar de tweede klasse en daar te blijven. Met al het aanstormend talent in huis moet dat gaan lukken.

Emerging Memory

Boottocht over slavernijverleden

AMSTERDAM - Emerging Memory is een theatrale boottocht over de verborgen geschiedenis van Amsterdamen vindt van 22 juni tot en met 4 juli plaats in Amsterdam.

Een boottocht over de verborgen geschiedenis van Amsterdam. Wat herinneren de burgers van het slavernij- en koloniale verleden, wanneer zij door de historische binnenstad varen? Wat borrelt omhoog uit het water?

Een groep eigenzinnige makers ging aan de slag met de verhalen die in de archieven en architectuur van de stad verborgen liggen. Varend langs diverse locaties in de historische binnenstad worden vergeten herinneringen tot leven gewekt middels beeld, beweging, klank en woord. Van wie zijn deze herinneringen? Welke verhalen vertellen mensen door en waar zwijgt men over? Hedendaagse discussies over het koloniale verleden verzanden vaak in wij-zij denken. Wanneer iedereen goed kijkt en luistert, wordt gedeelde geschiedenis een gezamenlijke ervaring. Emerging Memory is een ontmoeting in verhalen.

Startpunt is bij het Bushuis/Oost-Indisch Huis (Kloveniersburgwal 48).

De boot vaart 22, 23 29 en 30 juni om 16.00 en 20.00 uur, 27 en 28 juni, 3 en 4 juli om 20.00 uur.

Koffie met Esther

Stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk. (Foto: Marco Keyzer)

AMSTERDAM - Amsterdam Noord is enorm in ontwikkeling. Veel wijken zoals de Waterlandpleinbuurt worden de komende jaren verbeterd. Stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk is benieuwd hoe bewoners dit ervaren. Zij zijn woensdag 12 juni van harte welkom om in gesprek te gaan met stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk. Kom langs, drink een kop koffie en vertel haar tussen 13.15 en 14.45 uur over de buurt. Iedereen is van harte uitgenodigd op het Waterlandplein.

Zestig jaar getrouwd

(Foto: Rob Beense)

NOORD - Stadsdeelvoorzitter Erna Berends was afgelopen week op bezoek bij het zestig jarig huwelijk van de familie Bosch-Hoekstra. Meneer en mevrouw Bosch zijn allebei opgegroeid in Noord. Een aantal jaren na hun huwelijk konden ze een woning kopen in Noord. Aan de Waalenburgsingel, waar ze nu nog altijd wonen. Toen ze er kwamen lag er geen ringweg. Moeilijk voor te stellen hoe anders dat er uit zag. Met hun paarden, schapen, kippen en varkens leefden ze een plattelandsleven vanuit een flat. Ze gaan voor platina en hopen nog vele mooie jaren samen te kunnen beleven!

Op visite bij Spierings & Dunweg

Aanstaande zaterdag is er open huis. (Foto: aangeleverd)

AMSTERDAM-NOORD - Op zaterdag 15 juni organiseert Spierings & Dunweg Uitvaartzorg een open huis in Afscheidshuis Amsterdam. Graag laten wij u sfeerproeven met een lach en muziek, een hapje en een drankje. Een ongedwongen kennismaking. Zo kunt u met ons kennismaken of gewoon eens rondkijken. En mocht u vragen hebben op uitvaartgebied, dan staan wij uiteraard voor u klaar. Komt u op visite?

Afscheidshuis Amsterdam

Spierings & Dunweg Uitvaartzorg heeft als thuisbasis Afscheidshuis Amsterdam aan de Eudorinastraat.

Een goed bereikbare locatie met een laagdrempelige, huiselijke en stijlvolle sfeer voor het laatste afscheid. In het Afscheidshuis kan uw dierbare ook verzorgd en opgebaard worden in een sfeervolle huiskamer.

Betrokken, open en transparant

Als maatschappelijk betrokken organisatie wil Spierings & Dunweg Uitvaartzorg een goed en waardig afscheid voor iedereen mogelijk maken. Naast het organiseren en uitvoeren van uitvaarten, stellen wij ook wilsbeschikkingen op, organiseren wij inloopspreekuren en open dagen in onze uitvaartcentra.

Spreken over de dood of het regelen van een uitvaart is voor velen geen dagelijkse bezigheid. Daarom brengen wij alle zaken rondom de uitvaart open en transparant naar voren. Wij hebben onder meer in eigen beheer: opbaarlocaties, rouwvervoer, rouwdrukwerk, uitvaartverzorgers, verzorgingsteam en chauffeurs. Verder hebben wij goede contacten met verzekeraars van uitvaartpolissen, collega-ondernemers zoals PC Uitvaart en vele zelfstandige uitvaartondernemers, alle begraafplaatsen en crematoria in en rondom Amsterdam.

Met aandacht, betrokkenheid en respect

Maatwerk en begeleiding leveren bij een uitvaart, dat is wat wij doen. Met aandacht, betrokkenheid en respect. Samen met u zoeken wij naar een goede invulling van de uitvaart. Voor de één is het belangrijk om zoveel mogelijk zelf te doen. De ander vindt het juist prettig als Spierings & Dunweg veel denk- en regelwerk overneemt.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website (www.spieringsendunweg.nl) en bent u zaterdag 15 juni van harte welkom van 10.00 tot 14.00 uur in Afscheidshuis Amsterdam, Eudorinastraat 6, 1035 VE Amsterdam. Meld u aan op onze website, dan staat op 15 juni een attentie voor u klaar.

(020 – 6189 47 71 of info@spieringsendunweg.nl).

Buurtbudget voor Kleine Wereld en Bloemenbuurt Noord

Buurtbewoners aan zet

AMSTERDAM - Amsterdammers gaan steeds vaker zelf aan de slag om hun buurt mooier, groener, kleurrijker en leefbaarder te maken. Zij pakken daarmee steeds meer eigenaarschap en zeggenschap in hun buurt.

Daarom start het gemeentebestuur met een pilot buurtbudgetten, waarbij bewoners zelf bepalen wat zij belangrijk vinden in hun buurt. In Noord wordt gestart met de buurtbudgetten in De Kleine Wereld en Bloemenbuurt Noord. Per wijk is er 250.000 euro te besteden door en voor de buurt. Bestuurder Esther Lagendijk: "Beide buurten kunnen een grote impuls gebruiken. Ik ben er van overtuigd dat er nieuwe initiatieven ontstaan doordat bewoners zich samen sterk maken in de buurt. De buurtbudgetten moeten ten goede komen aan de hele buurt en daarom mag de hele buurt er ook over beslissen."

Interesse? Buurtbewoners zijn 2 juli om 19.00 van harte welkom tijdens de eerste kick-off over de buurtbudgetten in Bloemenkwartier, Wingerdweg 260-b. "Dus, ga aan de slag en maak een plan voor de hele buurt of benoem thema's die je wilt aanpakken. Het kan zomaar zijn dat je buurtbewoners ervoor kiezen dat jouw plan gerealiseerd gaat worden.

Een kick-off moment in De Kleine Wereld volgt later. Aanmelden is al mogelijk, stuur een e-mail naar m.karatas@amsterdam.nl.

Op visite bij Spierings & Dunweg

Spierings & Dunweg Uitvaartzorg verzorgt zaterdag 15 juni een open huis in Afscheidshuis Amsterdam. (Foto: aangeleverd)

AMSTERDAM - Spierings & Dunweg Uitvaartzorg verzorgt zaterdag 15 juni een open huis in Afscheidshuis Amsterdam. Graag laten wij u sfeerproeven met een lach en muziek, een hapje en een drankje. Een ongedwongen kennismaking. Zo kunt u met ons kennismaken of gewoon eens rondkijken. En mocht u vragen hebben op uitvaartgebied, dan staan wij uiteraard voor u klaar. Komt u op visite?

Spierings & Dunweg Uitvaartzorg heeft als thuisbasis Afscheidshuis Amsterdam aan de Eudorinastraat. Een goed bereikbare locatie met een laagdrempelige, huiselijke en stijlvolle sfeer voor het laatste afscheid. In het Afscheidshuis kan uw dierbare ook verzorgd en opgebaard worden in een sfeervolle huiskamer.

Betrokken, open en transparant

Als maatschappelijk betrokken organisatie wil Spierings & Dunweg Uitvaartzorg een goed en waardig afscheid voor iedereen mogelijk maken. Naast het organiseren en uitvoeren van uitvaarten, stellen wij ook wilsbeschikkingen op, organiseren wij inloopspreekuren en open dagen in onze uitvaartcentra.

Spreken over de dood of het regelen van een uitvaart is voor velen geen dagelijkse bezigheid. Daarom brengen wij alle zaken rondom de uitvaart open en transparant naar voren. Wij hebben onder meer in eigen beheer: opbaarlocaties, rouwvervoer, rouwdrukwerk, uitvaartverzorgers, verzorgingsteam en chauffeurs. Verder hebben wij goede contacten met verzekeraars van uitvaartpolissen, collega-ondernemers zoals PC Uitvaart en vele zelfstandige uitvaartondernemers, alle begraafplaatsen en crematoria in en rondom Amsterdam.

Met aandacht, betrokkenheid en respect

Maatwerk en begeleiding leveren bij een uitvaart, dat is wat wij doen. Met aandacht, betrokkenheid en respect. Samen met u zoeken wij naar een goede invulling van de uitvaart. Voor de één is het belangrijk om zoveel mogelijk zelf te doen. De ander vindt het juist prettig als Spierings & Dunweg veel denk- en regelwerk overneemt.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op www.spieringsendunweg.nl en bent u zaterdag 15 juni van harte welkom van 10.00 tot 14.00 uur in Afscheidshuis Amsterdam, Eudorinastraat 6, 1035 VE Amsterdam. Meld u aan op onze website, dan staat op 15 juni een attentie voor u klaar.

Tel. 020-61894771 of info@spieringsendunweg.nl.