Omring Express

23 mei 2019

Omring Express 23 mei 2019


KWF Kankerbestrijding afdeling Schagen zoekt zes 'regelateurs'

(Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Het afdelingsbestuur van KWF Schagen is bezorgd. Voor de kernen Sint Maartensbrug, Schagerbrug, Petten, Oudesluis en de Schager wijken Nes-Noord en Groeneweg ontbreekt het momenteel aan collectecoördinatoren. De collectanten zijn er, maar wie stuurt deze aan? Daarom zoeken zij zes enthousiaste vrijwilligers die deze taken op zich willen nemen.

Jaarlijks, in de eerste volle week van september gaan de collectanten van KWF Kankerbestrijding op pad om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Het vinden van collectanten is meestal niet zo'n probleem, omdat het doel helder is, en men wel bereid is een aantal uur per jaar hieraan te besteden. Het vinden van de organisatoren van de collecte vormt een groter probleem. En eigenlijk is dat vreemd, omdat het niet eens zo gek veel werk is en de voldoening groot. Voorzitter Monique van Peperstraten: "De collectes zijn nog steeds erg belangrijk voor KWF Kankerbestrijding, want het merendeel van de inkomsten komt daardoor binnen. Collecteren is dan ook zeker nog van deze tijd, helemaal omdat mensen nu ook per pinpas een donatie kunnen doen".

Het takenpakket van de collectecoördinator omvat het communiceren met de collectanten, de bussen gereed maken en verdelen onder de collectanten. Vervolgens het terugontvangen van de bussen, het tellen van het geld en het afstorten. En dan zit het jaarlijkse klusje er al weer op. Van Peperstraten: "Qua uren valt het mij ontzettend mee. Ik ben collectecoördinator in Dirkshorn en eigenlijk kun je alleen van een piekmoment spreken rondom de collecteweek. Toch is het ontzettend leuk om alles in goed banen te leiden en er voor te zorgen dat de collectanten hun vrijwilligerswerk zo goed mogelijk kunnen doen".

Voor Sint Maartensbrug, Petten, Oudesluis, Schagerbrug wordt gezocht naar deze vrijwilligers. KWF noemt dit een Districtscoördinator (DCO), hetgeen een combinatie van de functies Collectecoördinator en Wijkhoofd betreft. Voor de wijken Nes-Noord (vijf collectanten) en Groeneweg (zes collectanten) betreft het de functie Wijkhoofd. Het afstorten van het geld, hoort dan niet bij de functie. Zin om collectecoördinator te worden? Aanmelden kan via kwf.nl/wordvrijwilliger

12 / 16

Opening Sportshop Bouwes op nieuwe locatie komt eraan

Michel van der Wardt in de nieuwe zaak. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN- Het is bijna zover: op vrijdag 24 mei opent Sportshop Bouwes de winkel op de nieuwe locatie aan de Gedempte Gracht 34 in Schagen. Dat wil zeggen: de huidige vestiging in het Makado winkelcentrum blijft gewoon open. Vanaf maandag 27 mei tot 1 september gaat die zaak door als outlet, daarna sluit de sportwinkel er definitief de deuren. Klanten kunnen aan de Gedempte Gracht op de openingsdag, maar ook op zaterdag 25 mei en koopzondag 26 mei profiteren van scherpe aanbiedingen. Zie daarvoor de advertentie elders in de krant. Belangstellenden profiteren van extra lange openingstijden, want op 24 mei is het koopavond en op 25 mei is het Gracht bij Nacht waarbij de winkels tot 22.00 uur open zijn.

Dat laatste belevingsevenement sluit overigens prima aan bij de nieuwe uitstraling van de sportwinkel. Die is namelijk beduidend groter, 370 om 215 vierkante meter, dan de winkel in het Makado Centrum en die ruimte is niet ingevuld door er extra stellages te plaatsen maar met onder meer aansprekend design. ,,We gaan voor beleving", vertelt gezicht van de winkel Michel van der Wardt. ,,Wij hebben daarom gekozen voor mooie ruimtelijke presentaties in plaats van een nog groter assortiment. Het comfort van de klant staat voorop en daarom staat in de nieuwe winkel bijvoorbeeld ook een informatiebalie met koffieapparaat en zitfaciliteiten, zodat een ieder in de rust advies kan krijgen van de verkoopadviseur."

De verbinding aangaan met de klant, dat doet Sportshop Bouwes al sinds jaar en dag en niet alleen in de winkel. ,,Wij kleden al vele jaren leden van tal van sportclubs aan in de regio", aldus Van der Wardt. ,,Voetbalclubs, maar ook tennisverenigingen, volleybal- en handbalclubs en de hockey. Wij willen die service meer gaan vertalen in onze nieuwe winkel. Daarom komt de mogelijkheid er om bij ons je racket te bespannen. Ook kijken we in de nieuwe winkel naar de mogelijkheid een loopanalyse te doen zodat je nagenoeg het perfecte schoeisel door ons aangemeten krijgt. Dit is er dus nog niet, maar zijn we wel van plan."

Overigens is het nog in de sterren geschreven, maar Sportshop Bouwes denkt er over na om het aanbod te vergroten met (kick)bokskleding en bokshandschoenen. Op dit moment tref je er echter alleen het vertrouwde assortiment. Dat betekent louter A-merken zoals Nike , Adidas en Under Armour met als speerpunten qua sporten voetbal, handbal, tennis, badkleding, fitness en de indoorsporten volleybal en wederom handbal. En: je hoeft er niet meer een stukje voor te lopen zoals bij de zaak in het Makado, want je kunt voor de deur parkeren.

14 / 16