De Drom

8 mei 2019

De Drom 8 mei 2019


'Echt, alle beetjes helpen!'

Ramona de Wit in haar geboorteland Sri Lanka. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - De in Enkhuizen woonachtige Ramona de Wit startte naar aanleiding van de aanslagen in Sri Lanka een inzamelingsactie voor de slachtoffers. Ramona is geboren in Sri Lanka, maar werd na haar geboorte afgestaan ter adoptie. Al langer helpt ze kinderen in Sri Lanka middels haar eigen stichting Kalyani, waarmee computerlessen en Engelse les worden bekostigd.

Ramona de Wit maakt zich sterk voor slachtoffers aanslagen Sri Lanka.

(Foto: aangeleverd)

"Zoals iedereen waarschijnlijk wel heeft gehoord zijn er in totaal acht aanslagen gepleegd in Sri Lanka op eerste paasdag. Toen ik dat hoorde besloot ik meteen mijn stichting Kalyani in te zetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers in Sri Lanka. Alle hulp is dringend nodig, want er zijn meer dan 300 slachtoffers gevallen", zegt Ramona die van plan was met haar man en twee zoontjes van één en vijf jaar oud op eerste paasdag naar haar geboorteland te vliegen.

"Wij zouden daar enkele van onze projecten bezoeken, maar omdat onze oudste zoon waterpokken had hebben wij onze reis moeten annuleren. Vervolgens werden wij op eerste paasdag om half zeven in de ochtend uit ons bed ge-appt door onze vrijwilligers Kees en Irene, met de tekst: "Hoi Ramona en Richard, bij ons is alles oké. Wij zijn niet in de buurt waar de aanslagen zijn geweest". Waarbij onze reactie nog was: Huh, aanslagen? Waar gaat het over?". Als snel volgden de eerste horrorafbeeldingen van de aanslagen van onze andere contactpersonen, die na acht jaar inmiddels als vrienden beschouwen."

Paasmis

Ramona vervolgt: "Helaas zijn onze vrienden ook zwaar getroffen door deze aanslagen. Rajith, onze chauffeur c.q. vertaler heeft 135 mensen verloren uit zijn gemeente waaronder ook veel buren en vrienden. De Sint Sebastian Church in Negombo is namelijk zijn kerk. Eigenlijk zou hij ook naar de paasmis gaan, maar was verhinderd en had deze gemist, zo vertelde hij aan de telefoon. Voor ons een geluk, want anders waren hij en zijn familie er misschien ook niet meer geweest. Ook Tissa, onze manager van de computerscholen heeft drie goede vrienden verloren in Colombo. Al met al is het natuurlijk verschrikkelijk wat er in Sri Lanka is gebeurd, hier zijn simpelweg geen woorden voor. De reden dat ik mij zo inzet voor Sri Lanka is omdat ik het simpelweg verschrikkelijk vind dat een land als Sri Lanka dit overkomt, het is een prachtig land met een hele lieve en warme cultuur. Als er een land is dat voor mij voorbeeldgedrag vertoont in het omgaan met elkaar en met alle verschillende geloven die er zijn is het Sri Lanka wel."

Inzamelingsactie

Ramona besloot diezelfde eerste paasdag een inzamelingsactie te starten met als doel €20.000 euro in te zamelen. "We willen kinderen helpen van wie de ouders zijn overleden. Maar ook moeten er kerken worden herbouwd en vragen de ziekenhuizen om ondersteuning. We kunnen dus echt alle giften gebruiken. Via onze contactpersonen in Sri Lanka krijgen we te horen waar het meeste geld nodig is. Op dit moment staat de teller op €2982,50 euro, wat natuurlijk top is! Maar we zijn er nog niet…Daarom willen wij graag aan iedereen vragen om ons te steunen en een bijdrage te doneren aan Stichting Kalyani op bankrekening: NL29RABO0155728377 o.v.v. 'Help de slachtoffers van Sri Lanka', of via de Facebook inzamelingsactie: https://www.facebook.com/donate/363542620944317/1203264289842096/. Ook staat er op onze site www.kalyani.nl meer informatie. Echt alle beetjes helpen, dus ik zeg bij voorbaat al: bedankt!"

Popsongs in De Triangel

Geanne van Soelen. (Foto: Nienke van Soelen)

ENKHUIZEN - Geanne van Soelen zingt zondag 19 mei om 15.30 uur een zeer gevarieerd pop-repertoire met Dick Grasman op de vleugel en aan het orgel van de NH kerk in Venhuizen, Cultureel centrum De Triangel.

Geanne en Dick staan garant voor een bijzonder optreden, vooral de combinatie popsongs met kerkorgelbegeleiding. Beiden waren getroffen door het orkestrale effect, dat deze combinatie opleverde. Het uiteenlopende repertoire omvat liedjes van onder mer Yes, Kiki Dee, Carole King, Burt Bacharach en Enya, maar ook Nederlandstalige 'luisterliedjes' van Herman van Veen, Eefje de Visser, Jacques Brel en Stephanie Struijk. Twee liederen met teksten van Huub Oosterhuis, die gezongen werden door zijn dochter Trijntje, klinken ook fantastisch.

Als gastzanger treedt deze middag Gerrit Boonen op, net als Geanne en Dick wonend in Enkhuizen. Hij doet met twee duetten en twee medleys van The Beatles mee. Op het programma staat verder een orgelsolo over vier popnummers, waarbij te horen is wat voor een prachtig orgel deze kerk bezit.

Iedereen is welkom in Cultureel Centrum De Triangel/NH Kerk, Kerkweg 113 in Venhuizen. Entree: 12,50 euro, kinderen tot 16 jaar betalen 6,50. Reserveren kan via info@triangel-venhuizen.nl.

Beleef het mee in Enkhuizen

Reddingbootdag KNRM in Enkhuizen. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) houdt zaterdag 11 mei haar landelijke open dag op de reddingstations. Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het reddingwerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Beleef het mee in Enkhuizen.

Op deze dag bedanken de 1.300 vrijwilligers van de KNRM de donateurs die het reddingwerk financieel mogelijk maken. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij de morele achterban voor de redders. Reddingbootdag is ook een uitgelezen moment voor niet-donateurs om kennis te maken met de KNRM en zich direct in te schrijven als nieuwe donateur! Het is voor de 32 vrijwilligers KMRM reddingstation Enkhuizen dé gelegenheid om aan iedere bezoeker met trots en plezier het verhaal over afwisselende reddingwerk van de KNRM mee te geven. Zo horen ze mooiste verhalen en redenen waarom donateurs de Redding Maatschappij steunen. Als dank voor die vaak jarenlange steun halen de vrijwilligers op 11 mei alles uit de kast. Demonstraties, rondleidingen, films en activiteiten voor kinderen. En het allermooiste: waar mogelijk kunnen donateurs, net als echte redders, mee op de reddingboot.

Programma

De reddingbootdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en het KNRM reddingstation Enkhuizen is te vinden op het terrein van de Compagnieshaven 3a. Het programma bestaat uit: openstelling van het bemanningsverblijf met informatie over de KNRM. Meevaren met de reddingboot alleen voor donateurs of zij donateur worden. Verkoop van KNRM-artikelen en de KNRM jaarwimpel.Reddingsvlot Experience. Ervaar het gevoel in een reddingsvlot. Verse koffie, thee en limonade. Ambulancedienst Noord Holland NoordSpeurtocht voor de kinderen.14.00 uur Fly-By van een NH90 Marine helikopter. Het meevaren, de demonstraties en de aanwezigheid van de hulpdiensten zijn onder voorbehoud: er kan altijd een oproep tussendoor komen!

Kijk op www.reddingbootdag.nl voor informatie over routebeschrijvingen, plaatselijke programma's, richtlijnen voor bezoekers.

Vlieg met Martijn mee!

Martijn in actie. (Foto: aangeleverd)

BOVENKARSPEL - Trampolinespringer Martijn Reus (16) uit Bovenkarspel traint zes keer per week. Om zijn doel, de top bereiken, te behalen reist hij dagelijks naar Alkmaar. Bij trampolinevereniging Triffis Alkmaar traint hij onder leiding van coach Sven Mooij. De trainingen combineert hij met zijn VWO-opleiding in Enkhuizen.

Dit is een hele pittige combinatie, maar Martijn heeft de droom om het WK jeugd te halen en heeft er dan ook alles voor over. Hij traint hier ook keihard voor. Toptrainer Sven Mooij zegt: "Martijn is een echte vechter, dit trampolinetalent heeft alles over voor de sport. Martijn Reus gaat er komen!"

Het reizen met het openbaar vervoer kost heel veel per jaar. Deze kosten komen bij de reguliere trainingskosten en de kosten voor de buitenlandse toernooien. Martijn's ouders doen wat ze kunnen om de kosten te betalen. Zelf heeft hij een krantenwijk en een baan in de bollen voor in de vakanties. Toch is het nog niet genoeg om alles te kunnen betalen.

Crowdfundingsactie

Om toch zijn doel te kunnen bereiken start Martijn op 15 mei een crowdfundingsactie. Via Talentboek (een crowdfundingsorganisatie opgericht door Yvonne van Gennip) vraagt hij een donatie waarvan 100% naar het doel gaat. Martijn is blij met elk bedrag. Op 30 juni wil hij de benodigde € 2.500,00 bij elkaar hebben. Dit bedrag bestaat uit reiskosten en de kosten voor buitenlandse toernooien. Iedere donateur wordt persoonlijk bedankt en op Talentboek is te zien welke leuke tegenprestaties er zijn. De donateur wordt letterlijk in de bloemen gezet.

Martijn is rechtstreeks te vinden op https://sport.talentboek.nl/profiel/994-martijn-reus.html

Spastisch fantastisch

(Foto: aangeleverd)

GROOTEBROEK - Hoe is het als jongere om een handicap te hebben? Hoe word je aangekeken en behandeld door kinderen? Vrijdag 10 mei neemt vrijwilliger Lennart jullie graag mee in een kijkje in zijn leven.

Hoe wordt hij aangekeken en hoe gaat hij hiermee om? Aan de hand van een presentatie, foto's, filmpjes en leuke en grappige anekdotes hoopt hij van jongeren respect te krijgen en ze bewust te maken van het leven met een handicap. Geen jongere maar wel nieuwsgierig naar Lennart zijn verhaal? Kom dan langs want iedereen is van harte welkom. Om 20.00 uur worden de deuren aan de Raadhuislaan 16 geopend en de toegang is gratis.

Oude ambachten - De afslager

Trudie de Lange-Morsink met haar artikel als eerste vrouwelijke afslager van Nederland (Foto: Irina Hoffer)

"Je zit er voor de tuinder, om de meest hoge prijs te realiseren voor de klok." Trudie de Lange-Morsink was de eerste vrouwelijk afslager van Nederland en is daar nog steeds trots op. "Elke afslager veilde zijn eigen serie in de afmijnzaal. Afmijnen betekent de klap van de hamer geven, dan is het 'mijn', van degene die het koopt. Als je begon, was je eerst bezig met sfeer proeven. Was het drukker of stiller dan de vorige dag? Omdat je iedere dag dezelfde series veilde, wist je qua prijs hoe je de vorige dag was geëindigd."

Drie gulden

Klokverkoop. Vlnr.: Trudie de Lange-Morsink, Henk Zwaan, Kees Bakker, onder: Evelien Smit (Foto: Theo Groot)

De afslager regelt hoe hoog de klok begint. Bijvoorbeeld met drie gulden. Met het zakken van de wijzer, gaat er steeds een beetje van de prijs af, per kwart bijvoorbeeld vijfentwintig cent. Na een rondje is de prijs dan nog twee gulden. In de afmijnzaal zaten de kopers met een kopersplaat. Die had connectie met de klok en moesten ze insteken om mee te doen. Als de koper wilde kopen, drukte hij op de koopknop en gaf het aantal aan. "Wanneer er een grote partij was en een koper kocht daar veel van, dan wist je dat de rest van de partij duurder werd, dus liet ik de klok weer hoog beginnen. Dan had je een oplopende markt, met een gewild product. Als er minder interesse was, had je een dalende markt en ging de prijs omlaag."

Ponytypiste

Vanaf haar vijftiende werkte Trudie al bij veiling 'De Tuinbouw', ze begon als ponstypiste en werd daarna telefoniste. In 1976 was het gebeurd met de vaarveiling. De producten werden in een nieuwe afmijnzaal geveild en werden neergezet in hallen, waar de handelaren ze konden schouwen. In die tijd werkte Trudie op de administratie. Ze slaagde voor de Handelsavondschool en volgde later op de avondmavo cursussen Engels en Duits. Op een gegeven moment fuseerden meerdere veilingen in Noord-Holland, waardoor 11 november 1983 de nieuwe veiling WFO in Zwaagdijk ontstond.

Eerste vrouwelijke afslager

"Een maand voordat we WFO werden, werd ik benaderd door een bestuurslid, of ik interesse had om afslager te worden. Dat zou betekenen dat ik de eerste vrouwelijke afslager van Nederland zou zijn. Dat wilde ik wel, ik vond het spannend. Mijn vader raadde het mij zeer af: "Ik zou het niet doen, het is een harde wereld met die mannen." Maar ik wilde het toch proberen. Er werd wel gevraagd door het bestuur of ik niet te geëmancipeerd zou zijn. Ik antwoordde dat ik gewoon mezelf zou zijn, en we zouden in de proefmaand kijken of het klikte aan beide kanten."

Trudie kijkt terug op een prachtige tijd: "De mooiste tijd van mijn leven!" Ze leerde veel van afslager Kees Bakker en vond het spannend. Gaat het duurder worden, of is er teveel aanvoer. Wat was de prijs gisteren en zijn de handelaren druk met bellen? Ze moest altijd vroeg op om te kijken of alles klopte, kreeg veel telefoon en deed altijd wat het beste was voor de telers. "Ik veilde altijd de grove groenten en de witlof. Maar bij ziekte of vakantie veilde ik ook de bloemkool of zacht en hard fruit." Ze maakte de veranderingen mee van één naar drie veilingklokken en het verdwijnen van de ponstypistes en telefonisten, waardoor je als afslager veel meer zelf moest doen.

Nieuwe uitdaging

Nu is het ambacht weg uit Westfriesland. In 1996 ging de WFO samen met acht andere grote veilingen uit het land. "We werden 'The Greenery'. Het was gebeurd met het afslagersvak voor mij, er werd voortaan vanuit Barendrecht geveild. Ik mocht erbij zitten en kijken of het goed ging." Ze werkte nog een paar jaar op de administratie en besloot na ruim 31 jaar dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging.

PK Deurenservice groeit

PK Deurenspecialist in garage- en bedrijfsdeuren groeit gestaag door. (Foto: aangeleverd)

WERVERSHOOF - PK Deurenspecialist in garage- en bedrijfsdeuren groeit gestaag door. Sinds de verhuizing naar een groter pand met showroom weten vele klanten het bedrijf te vinden.

Eigenaar Paul Kersting legt uit dat de vraag naar een kwalitatief goede deur toeneemt. "Klanten willen immers een goedwerkende garagedeur voor jaren. In ons assortiment hebben wij verschillende kwaliteitsmerken waaronder Teckentrup, Hörmann en Novoferm. Voor onze klanten is een gezellige showroom gerealiseerd. Onder het genot van een kopje koffie leggen wij graag de mogelijkheden uit. De garagedeuren zijn zeer scherp geprijsd. De geïsoleerde garagedeuren zijn altijd 40 mm dik en voorzien van rondom goed sluitende rubber afdichtingen. Ook tussen de panelen zit een afdichting om een goede isolatie te verkrijgen. PK levert en repareert deuren in alle vormen en maten, van brandwerende deuren tot industriedeuren."

Vakkundig

Deze specialist werkt aan bedrijfsdeuren, garagedeuren, rolluiken en zonwering, is tevens dealer van Teckentrup, Hörmann en Novoferm, en levert onderdelen voor alle merken. "Nieuw zijn onze deuren voor zelfmontage. Deze zijn voorzien van een duidelijke handleiding en door de handige doe-het-zelver makkelijk te monteren." Tevens is het bedrijf zeer actief in het repareren en onderhouden van alle typen en merken bedrijfsdeuren en garagedeuren. Door de meer dan 20-jarige ervaring, weet PK Deuren de storing of reparatie snel en vakkundig op te lossen voor een aangename prijs. Ook voeren zij het preventief onderhoud en de verplichte keuring aan de deur vakkundig uit. Zie ook www.pkdeuren.nl

Enkhuizer jazzmiddag swingt

Lollapalooza sluit de middag af. (Foto: Cor Dekker)

ENKHUIZEN - Een heus Enkhuizer feestje met een dubbelconcert staat zondag 19 mei op het programma in de jazzclub. Met optredens van de Enkhuizer formaties Jazzpiration en Lollapalooza. Het concert begint om 14.00 uur.

De aftrap is voor Jazzpiration, een bekend oude stijl jazz orkest uit de Haringstad, dat in 2017 haar 30-jarig jubileum heeft gevierd met een zeer succesvol optreden in de Drommedaris. Kort hierna overleed plotseling Hans Peter Pluim, de onvergetelijke kornettist van de band.

Popelen

Het duurde vervolgens vier maanden, voordat Jazzpiration met Arnold van Oeveren op trompet, voorzichtig een nieuwe start kon maken. Inmiddels is de band weer helemaal terug en staat te popelen om het nieuwe geluid in de thuishaven te laten horen. Ook zondag 19 mei zal Jazzpiration, zonder pretenties van stijlzuiverheid, maar wel hechtend aan kwaliteit, een vrolijke en soms bluesy mix van New Orleans, Chicago, frisco en blues laten horen. Hierbij zal duidelijk de invloed van onder anderen Papa Bue, Chris Barber, Max Collie en andere groten uit de oude stijl jazzwereld naar voren komen. Jazzpiration staat ook deze middag weer garant voor het creëren van de 'eigen' aparte gezellige sfeer.

Opvallende formatie

De middag wordt afgesloten door Lollapalooza. Een opvallende formatie, die met passie traditionele New-Orleans jazz speelt. Samen met een flinke dosis humor zorgt de band voor een opmerkelijke eigen sound, want wat er in zit wil eruit. Of het nu een swingend tradjazz nummer is, een meeslepende gospel of vette blues, je herkent direct de sound van dit unieke collectief. 'What you see is what you get'. Dus geen fancy arrangementen, maar authentieke jazzmuziek, die altijd vers van de pers wordt gespeeld en het publiek weet vast te houden in een tijdloos moment.

Donateur

Plaats van handeling: het Peperhuis in Enkhuizen, Wierdijk 12. De zaal is open om 13.30 uur. Het concert start om 14.00 uur. De toegang is € 7,- voor donateurs en € 12,= voor anderen. Het is zeer voordelig om donateur te worden. Kosten zijn € 17,- per persoon, inwonend gezinslid is € 8,- Kinderen tot twaalf jaar gratis, tieners tot 18 jaar 2,50.

Gold Card

Ook is het zeer aantrekkelijk om een Gold Card aan te schaffen.

Kijk voor meer informatie over de Gold Card op de website www.sgtpeppersjazzclub.nl

Hoe hoog is het cholesterolgehalte? Meten is weten

Meet het cholesterolgehalte bij Etos Française. (Foto: aangeleverd)

BOVENKARSPEL - Hoe hoog is het cholesterolgehalte? Voor wie deze vraag niet kan beantwoorden is het wellicht de hoogste tijd om het cholesterol eens te laten meten en dat kan in Bovenkarspel.

Gratis meeting bij Etos Française

Met een vingerprik worden een paar druppeltjes bloed afgenomen, die vervolgens op een teststrip in de meetapparatuur worden geplaatst. Deze geeft direct het resultaat. De 3 in 1 teststrip meet het Totaal Cholesterol, HDL en Triglyceriden gehalte. Met deze waarden worden vervolgens het LDL en de Cholesterol ratio bepaald.

Kortom, een snelle en betrouwbare manier om de cholesterolwaardes te laten berekenen.

Kom gratis meten! bij de Etos Française. Vrijdag 17 mei kan iedereen zijn cholesterolwaardes laten meten. Het is bekend dat hier veel belangstelling voor is dus maak snel een telefonische afspraak want vol is echt vol. Etos Française, is te vinden in winkelcentrum Streekhof, De Middend 176-180 in Bovenkarspel. *De cholesterolmeeting wordt gesponsord door Arkopharma Nederland B.V.

Moederdag bij Den Heuvel!

(Foto: aangeleverd)

WERVERHOOF - Moederdag staat zondag 12 mei weer op het programma! Een mooie gelegenheid om moeders, schoonmoeders of oma's lekker te verrassen.

Is het niet mogelijk haar dit jaar zelf te bezoeken? Dan kan ze natuurlijk wel worden verrast met een prachtig Moederdag-boeket. Bestel op tijd en het boeket wordt door Den Heuvel bij haar bezorgd. Woont moeder of schoonmoeder verderop? Den Heuvel is aangesloten bij Fleurop: wereldwijd bestellen & laten bezorgen.

Of verras haar met een bloemenabonnement om haar te bedanken voor al haar goede zorgen. Natuurlijk zijn bij Tuin- en Bloemencentrum Den Heuvel de leukste cadeaus te vinden voor de liefste mama's, vrolijke bloeiende buitenplanten en aaibare en poederige kamerplanten. Op de website www.tc-denheuvel.nl is de nieuwe folder met inspirerende ideeën te vinden. Voor alle vragen, bestellingen en de bezorgvoorwaarden neem gerust contact op. Tuin- en Bloemencentrum Den Heuvel, Molenweg 1, telefoon 0228-581385.

Coffy huys blijft verrassen

Het Coffy huys. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Het Coffy huys blijft verrassen! Op zoek naar een leuk moederdagcadeau? Bij Het Coffy huys staat een uitgebreide selectie aan cadeautjes klaar. Uiteraard maken ze daar ook cadeau pakketjes op maat voor elk budget.

"Het Coffy huys verkoopt meer dan 100 soorten thee. Naast losse thee verkopen ze ook thee in zakjes van onder andere: Yogi, Pukka, Mr. Jones, Twinings en het onlangs toegevoegde merk Or Tea, thee verpakt in wel heel erg mooie blikjes. Omdat bij 't Coffy huys bekend is dat moeders heel erg blij worden van knutselwerkjes, mogen de kinderen de aankopen extra versieren. Een bonbons doosje extra mooi maken, een ingepakt cadeautje oppimpen. Kom gezellig langs. De knutselspulletjes staan klaar!

Klaar voor de zomer met cryolipolyse

Cryolipolyse behandeling zijn mogelijk bij Schoonheidssalon For You (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - De zomerkleren kunnen binnenkort weer uit de kast. Voor die tijd weer lekker in het velletje zitten? Maak dan een afspraak voor een cryolipolyse behandeling bij Schoonheidssalon For You in Enkhuizen. Op de open dag op zaterdag 11 mei wordt er alles over verteld.

Wat is cryolipolyse?Tijdens een cryolipolyse behandeling wordt het vet plaatselijk gekoeld, waarna de vetcellen op een natuurlijke manier geleidelijk door het lichaam worden afgevoerd. Per behandeling zorgt dit voor een vermindering van vetophopingen tot wel 20% van de behandelde zone. In tegenstelling tot vele andere methodes is er dus na één behandeling al sprake van een zichtbaar resultaat.
Dit zonder naalden, operatie of speciaal dieet. Over het algemeen zijn twee à drie behandelingen voldoende voor een optimaal (blijvend!) resultaat. De behandeling is vooral bedoeld voor de bekende probleemzones: buik, 'love handles', bovenarmen en binnen- en buitenkant van de bovenbenen.

Open dag

Het optimale effect van cryolipolyse is na acht tot twaalf weken zichtbaar, dus met het oog op de zomer is nú het moment om een behandeling te ondergaan. Weten hoe cryolipolyse werkt? Kom dan naar de open dag op zaterdag 11 mei van 14.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens deze middag is er ruimte voor allerhande vragen en kan een live demonstratie worden bekeken.

Gratis behandeling

Bovendien maakt men kans op een gratis behandeling ter waarde van € 175,- (introductieprijs nu € 98,-)

Schoonheidssalon For You is gevestigd aan het Brejeland 10, 1602 KZ Enkhuizen, tel. 06-55165333. Meer informatie? Kijk op www.schoonheidssalonforyou.nl

Kinderen en vaders opgelet!

(Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Winkelcentrum Koperwiekplein heeft wederom een te gekke actie voor alle moeders in Enkhuizen en omgeving. Lever de kassabon in tot en met vrijdag 17 mei en maak kans op een superleuke Moederdagprijs!

Op het binnenplein en bij de Dekamarkt staan de bekende blauwe bussen, waar klanten hun kassabon voorzien van naam en telefoonnummer, in kunnen doen. Alle winkeliers in het winkelcentrum doen hieraan mee. Vergeet dus niet om de kassabon te vragen na het afrekenen. Zaterdag 18 mei worden 40 winnaars getrokken. De kinderen of vaders worden dan persoonlijk gebeld. Diezelfde dag kunnen zij de prijs afhalen in Winkelcentrum Koperwiekplein. Uiteraard mogen de moeders hier niets van weten. Zij krijgen de prijs natuurlijk pas zondagochtend bij het Moederdagontbijt overhandigd van hun kinderen. Harry Zunnebeld, voorzitter van winkeliersverenging Koperwiekplein: "We hebben deze actie al een aantal keer georganiseerd. De hoeveelheid ingeleverde bonnen is elk jaar geweldig en de reactie van de winnaars verrassend leuk. Wat er te winnen valt is nog even geheim, maar dat elke moeder hier blij van wordt staat wel vast!"

Maak een te gekke Moederdag-foto

(Foto:aangeleverd)

BOVENKARSPEL - Het winkelend publiek heeft zaterdag 11 mei - de dag voor Moederdag - de kans om een uniek Moederdagcadeau te laten maken in Streekhof.

Iedereen kan gratis gebruik maken van de actie om een grappige of lieve foto te maken voor de allerliefste moeder of oma. Er liggen allerlei accessoires in een verkleedkist bij de fotobooth om die te gekke foto te laten maken. Samen mag natuurlijk ook! Wanneer de deelnemers plaatsnemen in het hokje, drukken zij op de knop en wordt er een strip met drie foto's gemaakt. Leuk voor in een lijstje of om op het Moederdag cadeautje te plakken dat gekocht wordt in het winkelcentrum. Want natuurlijk hebben de winkeliers van Streekhof genoeg in huis voor Moederdag. Gezellige muziek in de wandelgangen van Streekhof wordt verzorgd door Barnyard Tea. Speciaal voor de moeders arrangeren drie mannen een repertoire rondom solide samenzang en authentieke instrumenten zoals: mandoline, banjo, dobro, gitaar en contrabas. www.streekhof.nl of www.facebook.com/Streekhof.

Happy Hour bij Pour Vous Francaise

BOVENKARSPEL - In winkelcentrum Streekhof is het zaterdag aanstaande voor Moederdag Happy Hour tussen 16.00 en 18.00 uur. Onder het genot van een hapje en een drankje helpen de medewerkers klanten bij het kiezen van de mooiste moederdaggeschenken, die uiteraard prachtig worden ingepakt. Naast de 25% korting op dames- en herengeuren vanaf 50 ml ontvangt men tijdens het Happy Hour ook 25% korting op de geschenksets* van de luxe geuren. Pour Vous biedt een ruime keuze aan cadeaus van o.a. de volgende merken: Chanel, Dior, Rituals, V&R, Riverdale, Make-up Studio en Zadig & Voltaire.

*zie voorwaarde in de winkel.

11 / 16

Gezellige Moeder en Kind Markt

Ramon Kurpershoek en Angelique Bouwman met wenskaart en kleurplaat (Foto: Irina Hoffer)

HOOGKARSPEL - Voorafgaand aan Moederdag vindt zaterdag 11 mei in Winkelcentrum de Reigerspassage te Hoogkarspel van 10.00 tot 16.00 uur een sfeervolle en gezellige Moeder en Kind Markt plaats. De markt is georganiseerd door Angelique Bouwman in samenwerking met de winkeliersvereniging van Winkelcentrum de Reigerspassage te Hoogkarspel. "Het organiseren is heel leuk", vertelt Angelique. "En ik krijg er veel energie van. Ik heb geprobeerd een afwisselend aanbod te realiseren."

Dat dit gelukt is, blijkt uit het feit dat op deze binnen- en buitenmarkt niet alleen vele leuke kraampjes te vinden zijn, maar ook workshops voor de kinderen, ballonnenclown Suus, handmassages, wenskaartjes voor mama's en nog veel meer. En dat alles onder begeleiding van livemuziek van Jenta Schipper en Esmee Metten. Kom heerlijk slenteren langs de verschillende kraampjes en en word verrast door het gevarieerde aanbod aan Moederdagcadeautjes of iets leuks voor de kinderen. In de kraampjes zijn handgemaakte artikelen, woonaccessoires, speelgoed, kinderkleding, puzzels en diverse andere artikelen te vinden. Ook de winkeliers van het winkelcentrum bieden mooie cadeaus aan voor Moederdag. Bezoekers kunnen genieten van lekkere Surinaamse hapjes en voor een ontspannen verwenmomentje wordt gezorgd via een handmassage met speciale oliën.

Winnen

Tijdens de markt is er een leuke winactie voor mama's. Vul op een wenskaartje in waarom jouw mama de allerliefste, leukste of grappigste is en wie weet verdient zij dan een mooi cadeautje. Kinderen kunnen deze dag een kleurplaat inleveren. Deze kleurplaat staat in de Rotonde en ligt bij alle winkeliers van het Winkelcentrum de Reigerspassage. De mooiste kleurplaten winnen een prijs!

Twee workshops

De hele dag worden twee workshops gehouden voor de kinderen, daar zijn zij lekker creatief bezig voor Moederdag. De workshops worden aangeboden voor een kleine bijdrage. Tussen 12.00 en 14.00 uur komt ballonnenclown Suus de mooiste creaties vouwen van ballonnen en de gehele dag kunnen kinderen geschminkt worden tot hun grootste superhelden. Meer informatie is te vinden op de evenementen Facebookpagina 'moeder en kind markt', klik dan wel op 'discussie'.

Creatief schrijven in Schrijfcafé

ENKHUIZEN - In grand-café Van Bleiswijk staat vrijdag 17 mei weer en Schrijfcafé van 10.00 tot 12.00 uur op het programma. Voor wie zin heeft om samen te schrijven. De deelnemers schrijven associaties, lijstjes, gedichten en herinneringen over een wisselend thema. Dat hoeft niet allemaal perfect. Schrijfervaring is niet nodig. Het gaat om plezier in het schrijven en meegevoerd worden door de pen. De schrijfcafés op de derde vrijdag van de maand zijn afzonderlijk van elkaar te volgen. Kosten per ochtend €12 (inclusief twee koffie/thee). Reserveren hoeft niet. Neem zelf pen en papier mee. Het volgende schrijfcafé is 21 juni. Info: c.vandenhombergh@quicknet.nl

Maak kans op twee kaartjes voor Red Joan

Red Joan met Judi Dench. (Foto: Nick Wall)

In samenwerking met Cinema Oostereiland biedt Weekblad De Drom deze week twee kaarten aan voor de film Red Joan met onder anderen Judi Dench, Tom Hughes en Sophie Cookson. Het betreft een historisch en waargebeurd misdaaddrama over een vrouw die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog de geschiedenis voorgoed veranderde.

De Britse Joan Stanley is gepensioneerd en leeft een rustig bestaan wanneer ze plotseling wordt opgepakt door MI5. Ze blijkt jarenlang een van de meest invloedrijke spionnen voor de KGB te zijn geweest. In flashbacks zien we hoe Joan voor onmogelijke keuzes komt te staan. RED JOAN is gebaseerd op het boek van de schrijfster Jennie Rooney. Rooney liet zich inspireren door het waargebeu

Twee vrijkaarten

Kans maken op twee kaarten voor Red Joan op zaterdag 11 mei om 20.00 uur? Mail dan naar actiedrom@rodi.nl. Voor de winnaar liggen de kaarten klaar bij de kassa aan de Drommedaris. Hij of zij wordt via de mail op de hoogte gesteld. Voor kaartverkoop en informatie over het programma: www.cinemaenkhuizen.nl

De 46e editie van de 40MM

Wandelen over de dijk tijdens de 40MM. (Foto: aangeleverd)

REGIO - De 40MM sponsorwandeltocht wordt zaterdag 1 juni voor de 46e keer georganiseerd. De gezelligste sponsorwandeltocht in West-Friesland! Zoals bekend wordt echt al het sponsorgeld gebruikt voor vele projecten in de minder ontwikkelde landen.

Ga zelf ook de uitdaging aan om gezellig mee te wandelen, er zijn verschillende korte routes en een kinderroute dus deelnemers hoeven niet per se de volle 40km te wandelen. Het is niet alleen een mooie dag waarop de medemens centraal staat, want door het sponsorgeld kunnen er ook weer vele projecten ondersteund worden. Tijdens het wandelen zijn er verschillende stempelposten die bemand worden door vele vrijwilligers uit heel West-Friesland. Zij laten op de stempelpost zien voor welke projecten zij zich het hele jaar inzetten daarnaast is er ook weer een pannenkoeken post, waar tegen een vrijwillige bijdrage een heerlijke pannenkoek verkrijgbaar is.

Inschrijven!

Inschrijf formulieren zijn via de website www.40mm.nl verkrijgbaar en overal waar een raambiljet met - hier inschrijfformulier 40MM -hangt (€3,00). Zorg daarnaast voor een groot aantal sponsoren om zo een mooie bijdrage te kunnen leveren! Op de website is alle informatie te vinden over de routes, daarnaast ook de start- en eind tijden voor de verschillende routes. Tot ziens op 1 juni bij de 40MM te Venhuizen!