Schagen op zondag

24 maart 2019

Schagen op zondag 24 maart 2019


Bijeenkomst Dementie

SCHAGEN/WIERINGERWERF/DEN HELDER - Voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie organiseert het Mantelzorgcentrum drie bijeenkomsten in Den Helder, Schagen en Wieringerwerf. Mantelzorgmakelaars van het Mantelzorgcentrum gaan in op onderwerpen zoals 'wat gebeurt er als mijn partner naar een zorginstelling gaat', 'wat zijn de kosten voor opname', 'bewind-voering', 'Pgb' en 'Wlz'. Mantelzorgers melden zich aan via info@mantelzorgcentrum.nl

Dinsdag 2 april is de bijeenkomst van 13.30 tot 15.00 uur.in Hollands Kroon in de Cultuurschuur aan Loggersplein 1 in Wieringerwerf. In Den Helder vindt de bijeenkomst vrijdag 12 april plaats van 13.30 tot 15.00 uur in de Boerderij aan Gravin Magdalena van Waardenburglaan 22.

Subsidie

De bijeenkomsten zijn gratis voor mantelzorgers uit de regio Den Helder, Schagen en Hollands Kroon dankzij subsidie vanuit de gemeenten. Aanmelden is verplicht en dat kan via info@mantelzorgcentrum.nl

Mantelzorgers

Neem voor meer informatie over deze of andere activiteiten contact op met het Mantelzorgcentrum, tel. 0224 – 745059 of stuur een e-mail naar: info@mantelzorgcentrum.nl . Op www.mantelzorgcentrum.nl staat meer nieuws en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.

Groenoord voorkeurslocatie fusievoetbalvereniging

SCHAGEN - Groenoord als locatie voor de fusievoetbalvereniging en andere buitensporten. Deze voorkeur heeft het college van burgemeester en wethouders van gemeente Schagen uitgesproken naar aanleiding van de uitkomsten van het locatieonderzoek dat is uitgevoerd.

Wethouder Joke Kruit: "Onder de betrokkenen is er een breed draagvlak voor deze locatie. Daarnaast komt Groenoord ook als beste uit de bus vanuit ruimtelijke en financieel oogpunt. Reden voor het college om als voorkeurslocatie Groenoord te kiezen." De aanleiding voor het onderzoek is de wens van de fusievoetbalvereniging om op één complex te trainen en te spelen. VV Schagen en SRC fuseren per 1 juli 2019. De gemeente heeft onderzocht waar dat het beste in Schagen kon en tegelijk bekeken of dit met andere buitensporten gecombineerd zou kunnen worden.

In totaal zijn vijf locaties onderzocht: Groenoord, Nes Noord, Schagen Oost (ten oosten van de N241), Muggenburg Zuid en Halerweg. Die laatste is tijdens het onderzoek als mogelijke locatie naar voren gekomen. Uit het onderzoek blijkt echter dat dit de minst geschikte locatie is. Tijdens het onderzoek heeft de gemeente met alle betrokkenen gesproken om te horen welke visies en standpunten zij hadden. Daarnaast heeft de gemeente naar de ruimtelijke en financiële gevolgen gekeken. Wethouder Kruit: "Nu we weten dat Groenoord zowel qua draagvlak als ruimtelijk en financieel de beste locatie is, gaan we een aanvullend onderzoek doen. We kijken dan nog preciezer naar de ruimtelijke inpasbaarheid en financiële haalbaarheid. Maar ook naar bijvoorbeeld demografische ontwikkelingen. Uiteraard betrekken we alle sportverenigingen die het betreft bij dit onderzoek en vragen hen om mee te denken en hun visie te delen."

Streetdancekampioenschappen

SCHAGEN - De Streetdancekampioenschappen komen er weer aan. Dit jaarlijks terugkerende evenement is voor alle kinderen uit groep 8 in Schagen en Hollands Kroon. Wie mee wil doen kan zich nu opgeven. Elke groep 8 klas mag met één team meedoen. Het team moet uit minimaal vier personen bestaan en de dans mag niet langer zijn dan drie minuten.

Eerst doe je mee aan de voorronde. Je mag zelf je voorkeur opgeven op welke dag je mee wilt doen. Je kunt kiezen uit twee data: woensdag 8 mei en woensdag 15 mei. Beide voorrondes zijn in de Multitreffer in 't Zand, vanaf 15.00 tot 16.45 uur. Een vakkundige jury beslist welke teams er doorgaan naar de finale. De finale van de Streetdance is woensdag 22 mei, ook in de Multitreffer.

Dansen

Het gebruik van confetti of middelen die de vloer kunnen beschadigen is niet toegestaan. De dansers mogen op blote voeten, of op binnenschoenen dansen. Je kunt bijvoorbeeld je schoenen aandoen die je in de gymzaal op school altijd aan hebt. Schoenen die je buiten aan hebt mogen niet.

Aanmelden voor dit leuke evenement kan door een mail te sturen naar Manon Verblaauw; mverblaauw@teamsportservice.nl. Let op: Geef in de mail de volgende informatie aan: De naam van de school, de naam en e-mailadres van de contactpersoon, het aantal deelnemers in de dansgroep, de voorkeursdatum en de naam van je streetdanceteam. Kijk ook op teamsportservice.nl/schagen.

Koolhoven laat celluloid spreken

SCHAGEN – Je bestaat veertig jaar en wilt nog een mooi uitroepteken achter het jubileum zetten. Filmhuis De Luxe is erin geslaagd: filmmaker Martin Koolhoven trakteert maandag 25 maart in het Scagon in woord en beeld op finesses uit de keuken van de film.

De Schager regio heeft een lange filmtraditie. Over drie jaar is het eeuw geleden dat de bevlogen architect J.R. Vlaming Royal aan de Gracht opende. Hij had toen al bijna een decennium een bioscoopje aan de Landbouwstraat. Landelijk zat de stad in de kopgroep. Het recente succes van CineMagnus is breed bekend, maar verraste heel wat rekenmeesters: de belangstelling voor de film blijkt in Schagen niet in statistieken te berekenen.

Maar vergeet vooral Filmhuis De Luxe niet. De club is gespecialiseerd in het neutraliseren van tegenwind. Sterker nog: het eerste kwartaal van dit jaar kan in hoofdletters worden geschreven met al vijf uitverkochte voorstellingen en nu dan de presentatie van Martin Koolhoven.

De Luxe haakte graag in bij de culturele polonaise Kunst Verklaard, waar de filosofie 'als je er meer van weet, geniet je er ook meer van' de boventoon voert. Koolhoven is voor de filmkunst dan een droomkandidaat. De bijna 50-jarige ademt film, dag en nacht. Hij won drie keer een Gouden Kalf, maakte recent een prachtige tv-serie voor de VPRO (De Kijk van Koolhoven), presenteert programma's, praat mee in talkshows en maakt kleine producties. Zijn betoog staat maandag in het teken van 'film en emotie' en wordt, hoe kan het anders, ondersteund door beeld. Uiteraard naar keuze van Koolhoven. Het scherpe oog voor de geboren verteller voor details zal voor vele aanwezigen een verrijking zijn.

Kaarten voor de presentie van maandag 25 maart om 20.15 uur in het Scagon kosten vijftien euro (cjp 7,50 euro). Zie voor meer informatie: www.scagontheater.nl.

Zangdienst

MIDDENMEER - In de Ontmoetingskerk vindt zondagavond 24 maart een zangdienst plaats aan Professor ter Veenweg 2 in Middenmeer.

Remi Gunther (piano) en Jannie Verwoerd (orgel) zorgen voor de muzikale begeleiding. Aanvang 19.00 uur. Na de dienst kan men napraten met koffie.

Zie voor meer informatie ook: www.ontmoetingskerk-middenmeer.nl/nieuws/zangavond-zondag-24-maart/

Creatieve markt in Cultuurhuis de Kolk

LUTJEWINKEL - In Cultuurhuis de Kolk vindt zondag 24 maart een Creatieve Markt plaats van 11.00 tot 17.00 uur aan Weereweg 32 in Lutjewinkel.

In Cultuurhuis de Kolk is veel creativiteit onder een dak te vinden, van beeldhouwen tot sieraden, van wol vilten en schilderen tot glas in lood en nog veel meer. Er is volop gelegenheid om spulletjes te kopen, je aan te melden voor cursussen of workshops en om te netwerken en andere creatievelingen te ontmoeten in de koffiehoek. Kom gezellig langs op deze inspirerende dag, de toegang is gratis.

Cultuurhuis de Kolk is goed toegankelijk voor minder valide bezoekers . Parkeren kan achter het pand of op het terrein van buurman Jan Schreur.

Lintje voor Nelly Nierop – Raven

SCHAGEN - Nelly Nierop-Raven is donderdag 14 maart onderscheiden met een Koninklijke Onderscheiding door burgemeester Marjan van Kampen van gemeente Schagen. Dat gebeurde tijdens de viering van haar 75e verjaardag in Schagerbrug.

Zij ontving de onderscheiding voor haar enorme, betrokken en professionele inzet sinds 1982 voor de allerarmste mensen in Sri Lanka. Ze is met dit vrijwilligerswerk begonnen samen met haar echtgenoot in 1982.

Sinds 2002 reist ze tweemaal per jaar, voor drie maanden, naar Sri Lanka. Daar verdeelt zij de in Nederland verzamelde spullen, zoals geld, verband- en schoolhulpmiddelen en speelgoed, naar behoefte. De behoeftigen zijn vaak kindertehuizen en scholen, maar ook particulieren. Die hulp is bijvoorbeeld het aanbrengen van verbetering aan de leef- of woonomgeving.

Door de manier waarop mevrouw Nierop werkt, is het mogelijk om de hulp bij de juiste mensen te krijgen. Die manier kost veel moeite en inzet. En dat heeft zij jarenlang met liefde gedaan.

Feestelijke aftrap van pluktuin Burgerbrug

Kinderen van de Sint Joseph basisschool hebben gezamenlijk fruitstruiken geplant in de nieuwe pluktuin. (Foto: gemeente Schagen)

BURGERBRUG - Tijdens de Nationale Boomfeestdag plantte wethouder Hans Heddes woensdag 13 mei samen met de kinderen van de Sint Joseph basisschool in Burgerbrug fruitstruiken als aftrap voor een mooie samenwerking aan een bloemrijke pluktuin. Ook zaaiden zij bloemenzaadjes in die diverse insecten moeten aantrekken. "Hiermee vormen wij een deel van het braakliggend terrein naast de basisschool om tot een groene idylle", licht wethouder Heddes toe. "Een inrichting met meer bloemen, struiken en kruiden is niet alleen goed voor de mens. Het is ook goed voor bijen en vlinders die op dit soort plekken voldoende voedsel en schuilgelegenheid kunnen vinden."

Samen met de dorpsraad, school, volkstuinders en omwonenden wil gemeente Schagen een ontwerp maken voor de eerste pluktuin in gemeente Schagen. Langs de randen komen verschillende soorten bessenstruiken te staan. Door onder deze bessenstruiken ook vruchtdragende planten aan te brengen ontstaat een gelaagdheid die een eerste aanzet vormt tot een voedselbos. Het is de ambitie van gemeente Schagen om steeds meer kleurrijke en groene plekken te realiseren.

Dit project komt uit het programma 'Schagen groeit door'. Met dit programma wordt gemeente Schagen duurzaam groener om het woongenot en vestigingsklimaat in de gemeente te vergroten. Duurzaam, zodat de kinderen ook in een groene gemeente kunnen wonen. Daarnaast wil de gemeente dat inwoners hier fijn wonen en dat mensen hier graag willen komen wonen.

Korenmiddag bij de Klankentappers

SINT MAARTENSBRUG - Koor de Klankentappers houdt zondag 31 maart de 17e korenmiddag in Dorpshuis de Uijtkijk aan Breedtstraat 1 in Sint Maartensbrug. Deze middag is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste festiviteiten in de categorie van het Nederlandstalige repertoire. Aanvang 13.30 uur. Entree is gratis.

Dit jaar zullen de Klankentappers de middag gaan vullen samen met het Langedijker koor en Popkoor Notebook uit Heiloo. Op het programma staan nummers van onder andere Frans Duits, Frans Bauer en Jeroen van der Boom die worden afgewisseld met nummers uit het oude tijdperk.

Het Langedijker koor trapt om 13.30 uur voor hun optreden van 25 minuten, gevolgd door de Klankentappers waarna popkoor Notebook volgt. Vervolgens is er een verloting met prachtige prijzen. Na deze pauze komen alle drie de koren nogmaals aan bod, waarna er om 17.15 uur een gezamenlijk optreden staat gepland. Zie ook: www.de-klankentappers.nl

Baasje gezocht

Luna. (Foto: aangeleverd)

Luna is een knappe meid

TUITJENHORN - Voor William en zijn harem is nog geen onderkomen gevonden helaas. Deze week aandacht voor een prachtige hond. Luna genaamd, een kruising Podenco dame van nog geen twee lentes jong.

Aanhankelijk naar mensen

Het is een knappe meid, gedraagt zich daar ook naar. Ze denkt wel dat de wereld om haar draait. Ze is er als de kippen bij, als er iets te halen valt, al is het een knuffel of een voertje, dat maakt haar niet uit. Als zij dat maar als eerste mag. Ze heeft daarnaast, zoals haar ras betaamt ook wel een jachtinstinct. Of ze bij katten kan is niet bekend, maar mogelijk ziet ze die ook als prooi.

Prinses

Luna is echt een dame die best samen kan met een lieve honden-heer, die haar dan wel als prinses behandelt. Ook is Luna wel heel aanhankelijk naar mensen, ook kinderen. Hooguit dat het opruimen van speelgoed voor de kinderen dan wel even een must is, voor hetzelfde geld denkt Luna dat het toch eigenlijk beter bij haar past. Verder houdt deze energieke dame van lange wandelingen en daarna samen bankhangen!

DierenOpvang

Wie meer wil weten, kan contact opnemen met het DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon. Zie ook: www.dierenasiel-schagen.nl

Opname van magnesium

Kim Zandbergen van de Magnesium Clinic. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Uit studie komt vaker naar voren dat de opname van magnesium via het maag/darmkanaal minder of niet effectief is. De magnesiumcapsule heeft een lange weg te gaan, eer het in het lijf wordt opgenomen. Veel mensen krijgen van de magnesium diarreeklachten.

Magnesium kun je tot je nemen met behulp van magnesiumolie of -badvlokken. Deze manier is fijn en thuis prima te doen. Dit geeft verlichting bij lichte klachten; pijnlijke spieren en gewrichten of als dagelijkse ondersteuning. Informeer naar het startpakket met een zelfdiagnosetest.

Een chronisch te laag magnesiumgehalte kan een medeoorzaak zijn van chronische ziekten. Magnesium-inhalatie wordt ingezet om chronische klachten te verhelpen of verlichten. Dit is niet te vergelijken met een magnesiumtablet of -olie. Op een prettige manier wordt door inhalatie meteen het magnesium in het systeem opgenomen. Het is tevens ontstekingsremmend en zuivert de luchtwegen. Bij luchtwegklachten adviseren we een combinatie van zout- en magnesiumtherapie. De Magnesium Clinic biedt de nieuwste vorm aan van magnesiumtherapie en een behandeling bij huid- en luchtwegproblemen, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes type 2, hoofdpijn/migraine, tinnitus, restless legs/spierkrampen, reumatische klachten, Parkinson/Alzheimer, stress en burn-out klachten. Een kennismakingssessie in de magnesiuminhalatiecabine kost 10 euro.

Meer informatie: Magnesium Clinic Hoorn en Schagen, tel. 06-36283214 of kijk op www.magnesiumclinic.nl.

De Magnesium Clinic is onderdeel van Halomedics Zoutkamers, inhalatietherapie.

Waterveld Schagen 2e fase

SCHAGEN - In Slothotel Schagen is dinsdag 5 maart de verkoop gestart van Plan Waterveld 2e fase Schagen. Deze 2e fase bestaat uit 43 woningen en 3 bouwkavels. De belangstelling was groot, meer dan 300 geïnteresseerden bezochten de informatieavond. Geïnteresseerden konden zich tot vrijdag 15 maart online inschrijven, dit resulteerde in meer dan 100 inschrijvingen. Alle woningen en kavels zijn toegewezen, de verkoopgesprekken vinden binnenkort plaats bij VLIEG Makelaars in Schagen. De verwachting is dat eind dit jaar wordt begonnen met de bouw en de verwachte opleveringen zijn begin 2021. Waterveld 2e fase is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed Nieuwegein.

'Tijd voor een feestje!'

Eind maart wordt weer een feestje gebouwd in Julianadorp! (Foto: aangeleverd)

JULIANADORP – De narcissen springen uit de grond en de koeien mogen weer het land op; tijd om ook als mensen weer te genieten van alle leuke activiteiten die komen gaan. Zo begint in Julianadorp het voorjaar goed met Koegraspop, vrijdag 29 en zaterdag 30 maart. Tijdens deze derde editie wordt het 110-jarig bestaan van het dorp gevierd in de feesttent op het evenemententerrein aan de Akkerbouwtstraat. "Ook dát moet gevierd worden, dus tijd voor een feestje!", lacht de organisatie. "Met onder andere Party Animals, T-Spoon en Ronnie Ruysdael gaat het tentdoek eraf!"

Koegraspop is twee jaar terug opgezet omdat destijds het tweehonderdjarig bestaan van de Koegraspolder werd gevierd. Aangezien er dit jaar weer een jubileum te vieren valt – het 110-jarig bestaan van Julianadorp – kon een viering daarvan niet uitblijven. "De afgelopen twee jaar hebben we iets moois weten neer te zetten, met een leuke programmering voor jong en oud. En ook dit jaar is het in de feesttent genieten geblazen!"

"Koegraspop trapt af op de vrijdag met de koning van het feest. 'Ronnie Ruysdael' – van voorheen de Sjonnies – laat de hele tent meezingen met al zijn grote hits. Denk bijvoorbeeld aan 'Eet veel bananen', 'De koning van de polonaise', 'Zwemmen zonder slip' en de Sjonnies-hit 'M'n fiets is gejat'. Verder staat de grote feestband 'Glamourama!' met haar vier frontvrouwen op het podium. Zij brengen de beste partypop en hierbij is een extra blokje 'Julianadorp live' ingepland. Dus tja, wie verschijnen er op het podium deze avond? Feest-dj Jordy maakt de avond compleet."

"Zaterdag beginnen we 's middags met de pubquiz 'De 110 van Julianadorp'. Groepjes vrienden en familie krijgen 110 vragen voorgeschoteld over allerlei onderwerpen, waaronder natuurlijk over het jubilerende dorp. We zijn benieuwd wie de meeste kennis in huis heeft! Teams (van maximaal drie personen, red.) die mee willen doen, kunnen zich via koegraspop@ziggo.nl nog opgeven."

Na de quiz starten 's avonds de optredens. "Niemand minder dan de 90's topact T-Spoon komt de tent op zijn kop zetten en Q-music met het foute uur is ook aanwezig, dus een feest is gegarandeerd." Als klap op de vuurpijl is onlangs Party Animals toegevoegd aan de programmering, ter vervanging van Mental Theo. Verder zorgt dj Marcel Meijer voor een hoog feestgehalte. Wat ons betreft een supergezellig weekend dus, voor Julianadorp én daarbuiten."

De kaartverkoop is in volle gang. De kaarten kosten in de voorverkoop op vrijdag 12,50 euro, op zaterdag 17,50 euro en een tweedagenkaart 25 euro. De kaarten zijn te koop bij Dorpscafé Koenen in Julianadorp, Halfords in Den Helder, Sigarenmagazijn Jeanette in Anna Paulowna en online via de Facebook-pagina van Koegraspop, facebook.com/koegraspop .


Grote E-bike show bij Bike Totaal Boersen

Bike Totaal Boersen houdt een grote E-bike show. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Sinds 1929 staat Bike Totaal Boersen garant voor service en de juiste kwaliteit. Toen gevestigd in het hartje van Schagen, tegenwoordig op het bedrijventerrein de Witte Paal Schagen. Een mooie ruim opgezette winkel met meer dan 1200 vierkante meter fietsplezier voor jong en oud.

Totaal aanbod

Bike Totaal Boersen heeft een totaal aanbod van kinder-, stads-, sport-, ATB-, race-, elektrische en highspeedfietsen, alsmede accessoires/kleding en onderdelen. Met een groot aanbod aan elektrische fietsen van alle topmerken in verschillende systemen en modellen, klaar om te zien, voelen en te testen. De monteurs van Bike Totaal Boersen zijn gecertificeerd voor het repareren van alle verschillende E-bike systemen die bij hen op de winkelvloer staan.

Expercenters

Mede daardoor heeft Bosch Duitsland Boersen aangesteld als een van de eerste Expertcenters in Nederland voor de Bosch middenmotorsystemen. Merken zoals Gazelle, Batavus, Sparta, Giant, Koga, Rih, Kalkhoff, Focus, Riese&Muller, Dutch-ID, Freebike, met voor-, midden- en achteraandrijving staan klaar voor de klant om te testen.

Grote E-bike show

Vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 maart pakt Bike Totaal Boersen extra uit om al het moois voor dit jaar te laten zien en te laten testen op de grote E-bike show. Daarbij zijn er diverse scherpe aanbiedingen van uitlopende modellen. De nieuwste elektrische fietsen zijn vrijdag 29 maart uit te testen van 8.30 tot 21.00 uur, zaterdag 30 maart van 8.30 tot 17.00 uur én zondag 31 maart van 11.00 tot 17.00 uur.

Bike Totaal Boersen, Grotewallerweg 7a, 1742 NM Schagen, www.boersen-biketotaal.nl

'Met de deur Open'

Ruud Benard en Jan Slijkerman. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Jan Slijkerman en Ruud Benard zijn zondag 24 maart te gast in het radioprogramma 'Met de deur Open' wat van 10.00 tot 12.00 uur te beluisteren is op SchagenFM. Jan en Ruud schitteren op dit moment onder regie van Greetje Danner in het stuk 'Herfst in Schagen' van toneelgroep D@gh@p. 'Herfst in Schagen ' is tragisch en hilarisch en bovenal herkenbaar voor iedereen.

Herinneringen

De mannen spelen het echtpaar Van Beem dat al 40 jaar in de herfst een weekje in een vakantiehuisje in Schagen doorbrengt. Hoewel het geheugen van Herman hem soms in de steek laat, haalt hij samen met Pauline herinneringen op aan een lang niet altijd soepel verlopen huwelijksleven.

Toneelleven

Presentator Kitty Mertz praat met Jan Slijkerman en Ruud Benard over hun leven, hun werk en over hun toneelleven.

Eigen keuze

De muziek die tijdens het programma is te horen is de keuze van de gasten Jan Slijkerman en Ruud Benard en de techniek is in handen van Hans van den Hoeven.

'Met de deur Open' is wekelijks te beluisteren op de kabel via 96.5, in de ether op 107.7, achter de beeldkrant via kanaal S12+, digitaal via kanaal 40 en via www.schagenfm.nl onder het knopje 'luister live'.

Slaapkenner Nico van de Nes opent derde vestiging

Een boxspring van AVEK. (Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)

BROEK OP LANGEDKIJK- Slaapkenner Nico van de Nes opent woensdag 27 maart de derde vestiging van het familiebedrijf in Broek op Langedijk. Met de uitbreiding van de showroom aan de Middelmoot zet Nico van de Nes een volgende stap met de onderneming die rond 1925 opgestart werd door zijn oma in Ursem. "Mijn ouders namen de zaak over waarna ik het familiebedrijf in 1989 voortzette, samen met mijn vrouw Jolanda. Met onze kinderen Kim en Lars gaat de vierde generatie het straks ook voortzetten. Kim runt onze vestiging in Schagen, samen met Monica, Lars werkt als monteur en vakkundig stoffeerder langs de weg voor ons familiebedrijf. Uw aanspreekpunt in Broek op Langedijk is onze nieuwe collega Bert."

Exclusief Zweeds merk Viking

Pullman is goed vertegenwoordigd in de nieuwe vestiging. (Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)
(Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)
(Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)
De entree van Slaapkenner Nico van de Nes in Broek op Langedijk. (Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)
(Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)

In Broek op Langedijk heeft Slaapkenner Nico van de Nes 1000m2 ter beschikking waardoor de klant goed de mogelijkheid krijgt om de tentoongestelde ledikanten en boxsprings te bekijken die op de begane grond en eerste verdieping opgesteld staan. "In onze nieuwe vestiging hebben wij Viking erbij gekregen", vertelt Nico. "Dit is een nieuw Zweeds merk slaapcomfort wat wij alleen in Broek op Langedijk voeren. Overigens zijn wij daarin sowieso de enige ondernemer in deze regio die dit exclusieve merk voert". Maar ook andere merken zijn goed vertegenwoordigt bij Slaapkenner Nico van de Nes zoals: Pullman, AVEK, Auping en SOMNUS, een Engels bedrijf die handgemaakte matrassen maken met alleen natuurlijke materialen.

Hoge kwaliteit

In de textielhoek is een ruim assortiment bedtextiel met merken zoals VanDyck, House in Style, HomeLinen, Essenza, Bella Donna en Beddinghouse. "Wij kiezen bewust voor merken uit de Benelux, Duitsland en Engeland vanwege de hoge kwaliteit waar zij voor staan. Zo weten we zeker dat we de garantie op goede producten kunnen bieden en het slaapcomfort op allerlei manieren verbeterd wordt", licht Nico toe.

Goed slaapcomfort

Vanzelfsprekend is er daarnaast een eigen collectie van de formule die Slaapkenner voert waarbij Slaapkenner Nico van de Nes is aangesloten. De eigen collectie van Slaapkenner bestaat uit NOX en Optisleep. Nico: "Zo bieden wij de klant verschillende slaapsystemen die in elke lighouding resulteert in een ultiem slaapcomfort in zowel de boxsprings als voor in de ledikanten. Wij staan achter onze producten waarbij ons onderscheidende karakter ligt in het feit dat wij een familiebedrijf zijn en alles in eigen beheer hebben. Daarom hebben wij vaste monteurs en stoffeerders in dienst. Zo heb je altijd contact met een bekend gezicht en dat is fijn. Hier word je met passie voor het vak behandeld waarbij kwaliteit en een goed contact met de klant voorop staat."

Scherpe aanbiedingen

Slaapkenner Nico van de Nes viert de opening van de nieuwe vestiging aan de Middelmoot in Broek op Langedijk tien dagen lang. Tijdens deze tien dagen zijn er scherpe aanbiedingen in alle drie de vestigingen van het familiebedrijf. Zie hierover meer in de advertentie in deze krant.

Vestigingen

Slaapkenner Nico van de Nes in Schagen richt zich evenals de nieuwe vestiging in Broek op Langedijk op slaapcomfort, terwijl de vestiging in Ursem is gespecialiseerd in slapen en wonen.

Zie voor meer informatie en contactgegevens van de vestigingen: www.slaapkennernicovandenes.nl

Opruimkriebels bij EP:Beerepoot

REGIO - EP:Beerepoot is gestart met de voorjaarsopruiming. Er wordt ruimte gemaakt voor de allernieuwste televisiemodellen en dat levert spectaculaire aanbiedingen voor de klant op. Uiteraard met de service die klanten van EP:Beerepoot gewend zijn. Dus kom snel langs en profiteer.

Primeurs bij EP:Beerepoot

Het voorjaar is van start en dus komen de allernieuwste televisiemodellen er binnenkort weer aan. Uiteraard beleven klanten straks alle primeurs weer als eerste bij EP:Beerepoot. Tot die tijd kunnen klanten profiteren van hoge kortingen op 4K UHD-, QLED- en OLED-televisies in allerlei formaten. Onder andere van de toonaangevende merken Philips, LG, Sony, Panasonic, Samsung, Loewe en LG. Wees er snel bij, want op is op. Naast hoge kortingen profiteert de klant ook van een uitgebreid persoonlijk advies en ongekende service.

Het BBQ-seizoen is van start. Kennismaken met de veelzijdigheid van de Kamado BBQ's? Doe dan mee met de gratis workshop en leer van een échte grillmaster onder andere de BBQ op de juiste manier vullen, hem veilig aansteken, de temperatuur beheersen, accessoires op de juiste manier gebruiken en natuurlijk diverse kooktechnieken. Inschrijven kan via www.epbeerepoot.nl.

Zondag 24 maart is de winkel in Hoorn geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De koffie staat klaar!

Broedseizoen van start

REGIO - De eerste grutto's zijn weer in Nederland en ook de kieviten tonen hun vliegkunsten boven de weilanden. Tot en met maandag 1 juli zijn sommige wandelpaden tijdelijk afgesloten, om vogels de gelegenheid te geven ongestoord hun eieren uit te broeden en de jongen groot te brengen.

Tijdens het broedseizoen worden met bordjes alternatieve wandelroutes aangegeven. Deze routes worden ook vermeld op de websites van het Noord-Hollandpad en het Wandelnetwerk Noord-Holland. Kijk goed naar de bebording en betreed de afgesloten gebieden niet, zodat de kwetsbare weidevogels in alle rust kunnen broeden.

Grote E-bike show bij Bike Totaal Boersen

Bike Totaal Boersen houdt een grote E-bike show. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Sinds 1929 staat Bike Totaal Boersen garant voor service en de juiste kwaliteit. Toen gevestigd in het hartje van Schagen, tegenwoordig op het bedrijventerrein de Witte Paal Schagen. Een mooie ruim opgezette winkel met meer dan 1200 vierkante meter fietsplezier voor jong en oud.

Totaal aanbod

Bike Totaal Boersen heeft een totaal aanbod van kinder-, stads-, sport-, ATB-, race-, elektrische en highspeedfietsen, alsmede accessoires/kleding en onderdelen. Met een groot aanbod aan elektrische fietsen van alle topmerken in verschillende systemen en modellen, klaar om te zien, voelen en te testen. De monteurs van Bike Totaal Boersen zijn gecertificeerd voor het repareren van alle verschillende E-bike systemen die bij hen op de winkelvloer staan.

Expercenters

Mede daardoor heeft Bosch Duitsland Boersen aangesteld als een van de eerste Expertcenters in Nederland voor de Bosch middenmotorsystemen. Merken zoals Gazelle, Batavus, Sparta, Giant, Koga, Rih, Kalkhoff, Focus, Riese&Muller, Dutch-ID, Freebike, met voor-, midden- en achteraandrijving staan klaar voor de klant om te testen.

Grote E-bike show

Vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 maart pakt Bike Totaal Boersen extra uit om al het moois voor dit jaar te laten zien en te laten testen op de grote E-bike show. Daarbij zijn er diverse scherpe aanbiedingen van uitlopende modellen. De nieuwste elektrische fietsen zijn vrijdag 29 maart uit te testen van 8.30 tot 21.00 uur, zaterdag 30 maart van 8.30 tot 17.00 uur én zondag 31 maart van 11.00 tot 17.00 uur.

Bike Totaal Boersen, Grotewallerweg 7a, 1742 NM Schagen, www.boersen-biketotaal.nl

Voorjaarskledingbeurs

SCHAGEN - Wijkvereniging Groeneweg houdt vrijdag 29 maart een voorjaarskledingbeurs in wijkgebouw De Groene Schakel aan A. Mauvestraat 161 in Schagen. Schone kleding vanaf maat 104 kan worden ingeleverd op: donderdag 28 maart van 13.30 tot 15.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur. Vrijdag 29 maart kan dat van 9.30 tot 10.30 uur. De beurs is open voor verkoop op vrijdag 29 maart van 19.00 tot 21.00 uur. Ondergoed en sokken worden niet aangenomen. 25 procent ten goede aan de wijkvereniging. Zaterdag 30 maart kan men het geld en niet verkochte kleding ophalen tussen 12.00 en 12.30 uur.

Voorjaar in Eendenkooi 't Zand?

'T ZAND - Op de waterplas van Eendenkooi t Zand hangen wilgentenen korfjes. In deze mandjes vinden wilde eenden een veilige broedplaats. Zouden zij er dit jaar ook weer gebruik van maken? Kortom, is het al voorjaar in Eendenkooi t Zand? Zaterdag 6 april om 14.00 ben je welkom in de eendenkooi en kan je het met eigen ogen zien aan Korte Bosweg 47a in 't Zand.

De kooiker ontvangt je en vertelt je alles over deze cultuurhistorische eendenkooi die helemaal in oude staat is teruggebracht door Landschap Noord-Holland. Hij laat je de vangpijpen en de schermen zien, en neemt je ook mee in het bos rond de eendenkooi. Benieuwd naar al dit nieuwe leven in de Eendenkooi 't Zand?

Ga dan mee en meld je aan op www.gaatumee.nl

21 / 32

Tiende Noord-Hollandse Horecabeurs

Maandag 25 en dinsdag 26 maart vindt in het AFAS Stadion de tiende editie plaats van de Noord-Hollandse Horecabeurs. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De Noord-Hollandse Horecabeurs viert maandag 25 en dinsdag 26 maart haar tienjarig jubileum in het AFAS Stadion in Alkmaar. Op de beurs komen horecaprofessionals uit de regio Noord-Holland bijeen en kunnen zij in een ongedwongen sfeer elkaar informeren, inspireren en meer voor elkaar betekenen. Met meer dan 150 exposanten, twee volledig gevulde verdiepingen in het AFAS Stadion en een entreepaviljoen dat aanzienlijk in aantal vierkante meter is gegroeid, is deze editie nog groter dan voorgaande jaren.

De Horecabeurs is alleen toegankelijk voor professionals. Verreweg het grootste deel van de bezoekers zijn beslissingsnemers. Elk jaar bezoeken rond de 4.000 horecaprofessionals de gastvrije vakbeurs. Jan Laan, beursorganisator: "Onze opzet is altijd open, maar intiem, gezellig en overzichtelijk. Met de Noord-Hollandse Horecabeurs geven we traditiegetrouw de aftrap voor een succesvol horecajaar." "De Noord-Hollandse Horecabeurs geeft antwoord op de steeds terugkerende vraag naar een kwalitatieve, regionale vakbeurs voor horecaprofessionals. De vertegenwoordigers die bezoekers in Alkmaar treffen, zijn actief in de regio. Dat praat wel zo makkelijk", aldus Paul Nieuwendijk van hoofdsponsor VHC Jongens BV uit Oostzaan.

Naast persoonlijke aandacht van de exposanten, staan er diverse activiteiten op het programma. Net buiten het entreepaviljoen staat een aantal foodtrucks opgesteld van een variantie aan aanbieders. Traditiegetrouw bevindt zich in het entreepaviljoen het Versplein. Meer dan voorgaande jaren ligt hier de focus verantwoorde, duurzame en vegetarische producten. Nieuw op de beurs is het 'MZA Horeca Paviljoen'. Hier staan acht dienstverleners met elk een specialisme in horeca op het gebied van onder andere verzekeringen, administratie, arbeidsrecht, belastingadvies, verbetertrajecten en schoonmaak. Daarnaast worden in samenwerking met VHC Jongens en Rational gedurende de hele beurs interactieve kookdemo's georganiseerd, waarbij verse ingrediënten van eigen bodem worden gebruikt.

Op de derde verdieping staan de kookwedstrijden op maandag 25 maart in het teken van nieuw talent. Chefs in opleiding van het ROC Horizon College gaan met elkaar de strijd aan om de titel 'chef van de toekomst 2019'. Willem Himmelreich, gepensioneerd docent 'Gastronomie en Koken' bij de Hotelschool in Amsterdam en Paul de Graaf, chef-kok van Fort Resort Beemster, beoordelen de gerechten. Dinsdag 26 maart gaan patissiers in spé van het Culinair Centrum Beverwijk de strijd met elkaar aan. De deelnemers zullen de jury proberen te overtuigen van hun talent met vier desserttaarten, twintig bonbons, vier desserts en minimaal één 'Show Piece'. Registratie en meer informatie op: www.nhh-beurs.nl

Kampeerdagen 2019 in Heerhugowaard

Bezoek zaterdag 23 en zondag 24 maart de Kampeerdagen in Heerhugowaard. (Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Het voorjaar komt eraan en de campings gaan weer open. Met niet alleen de lente, maar ook het kampeerseizoen in zicht, begint het kamperen dus weer te prikkelen. Lekker naar buiten! Zo rond maandag 1 april openen de campings en de caravanstallingen weer hun deuren. Zaterdag 23 en zondag 24 maart zijn er daarom de Kampeerdagen 2019 op de Caravanboulevard in Heerhugowaard..

Sfeervol decor

Met het nieuwe kampeerseizoen in zicht is het hoog tijd om de nodige vakantieplannen te maken. Om het begin van het kampeerseizoen in een gezellige sfeer op te starten, organiseren de bedrijven op de Caravanboulevard in Heerhugowaard weer een groots evenement. Onder de titel 'Kampeerdagen 2019' kan de kampeerder twee dagen lang in een sfeervol decor kennismaken met allerlei zaken die met kamperen en vrije tijd te maken hebben.

De bedrijven op de Caravanboulevard, Pauw recreatie, Frans Stokman en De Vries staan samen garant voor een grote collectie kampeermiddelen. Het gaat onder meer om nieuwe en gebruikte campers en caravans, (voor)tenten, kampeertenten en 1001 kampeeraccessoires. Als extra voegt Pauw recreatie het thema wandelsport aan dit evenement toe. Dit met onder andere de Lowa Experience Trailer, waar de wandelaar de diverse Lowa-schoenen daadwerkelijk uit kan testen.

Meedoen? Mensen kunnen zich tijdens het weekend bij de trailer melden. iedereen is zaterdag 23 en zondag 24 maart van 10.00 tot 17.00 uur welkom. De Caravanboulevard biedt daarbij ruime gratis parkeergelegenheid. Meer informatie is te vinden op ook www.pauwrecreatie.nl.

Succesvolle veiling voor Sporthal Waarland

WAARLAND – Superlatieven schieten tekort na afloop van de veiling die zaterdag 16 maart is gehouden voor de nieuwe sporthal in Waarland. In de bomvolle sportzaal van Waarlands Dorpshuis bleken de 394 kavels - die er in zes uur doorheen zijn gejaagd - goed voor een opbrengst van € 217.540,-. Een fenomenaal bedrag, dat echter nog mooier werd: als klap op de vuurpijl maakte Theo Wever, voorzitter van Sportpodium Waarland, bekend dat drie Waarlandse bedrijven (die anoniem willen blijven) gezamenlijk 'de verdubbelaar' hebben ingezet, wat het totaalbedrag op € 435.080,- bracht.

Heel Waarland was uitgelopen en getuige van een gedenkwaardige avond, in de sportzaal die dit jaar plaats gaat maken voor een volwaardige sporthal. Voorafgaand aan de veiling verrasten de Vrienden van Con Zelo - een club mensen die Con Zelo handbal en voetbal een warm hart toedragen - Sportpodium Waarland al met een cheque van € 5.000. Vervolgens haalden veilingmeesters Marcel Noppen en Rober Dol, onder toeziend oog van notaris Jan Salman, alles uit de kast om in een razend tempo het onderste uit de kan te krijgen voor elke kavel.

Een aantal highlights: kool en andere landbouwproducten gingen grif van de hand, vier uur twee tuinvrouwen bracht € 1520,- in het laatje, voor montage, demontage en transport van 300 m2 steigerwerk werd € 10.000,- neergeteld. Een bezoek aan de Tweede Kamer leverde € 2600,- op. Voor het spitsentrio Jan, John en Niels werd € 2000,- geboden en een biljartclinic met topbiljarter Sam van Etten leverde € 3200 op. Maar ook voor ander kavels werd grof geboden.

'Gaat u ook van het gas af?'

SCHAGEN - ERA Makelaardij Schagen en het Duurzaam Bouwloket van gemeente Schagen houden zaterdag 30 maart een informatiedag van 11.00 tot 15.00 uur over energiebesparende voorzieningen in en om huis. Voor woningeigenaren een geweldige mogelijkheid zich te laten informeren over de impact en financiering van ernergiebesparende voorzieningen. De informatiedag wordt gehouden in en om de kantoren van de Hypotheekshop Schagen en ERA Makelaardij Schagen aan Rensgars 1 in Schagen.

Dit jaar is iedereen geconfronteerd met sterk gestegen energielasten. Een voorschot op wat komen gaat? Wie het weet zal het zeggen. De discussie omtrent energiebesparen en het nemen van maatregelen is in ieder geval opgelaaid. Velen overwegen stappen te nemen.

Een groot aantal hui zen van voor 1980 kunnen nog aanzienlijke winst behalen door het aanbrengen van (extra) isolatievoorzieningen. Voor die huizen die een hoog isolatieniveau hebben wordt het zelfs mogelijk om over een gasloze woning na te denken. Recent heeft de gemeente Schagen een bedrag beschikbaar gesteld waarbij particuliere woningeigenaren gebruik van kunnen maken om de energiebesparende maatregelen mee te financieren. Uiteraard is er deze dag voldoende gelegenheid om deze financieringsmogelijkheden te bespreken. Daarnaast zijn er veel geldverstrekkers die 'groene' leningsvormen kunnen aanbieden.

Het Duurzaam Bouwloket kan belangstellenden van advies voorzien welke maatregelen van belang kunnen zijn en wat de kosten zijn. Zij bieden gratis en onafhankelijk advies.

Becoming Astrid in Filmtheater De Luxe

SCHAGEN - Filmtheater De Luxe vertoont donderdag 28 maart en vrijdag 29 maart de film Becoming Astrid in het Scagontheater in M18 aan Torenstraat 1B in Schagen. Vrijdagavond 29 maart is de film Shoplifters om 20.00 uur te zien. Kaartverkoop via de webshop op www.filmtheaterdeluxe.nl of aan de kassa op voorafgaande filmavonden van De Luxe (donderdag en vrijdag), tevens - als de zaal niet uitverkocht is - op de dag van de vertoning aan de zaal. Toegang 9, - euro, aanvang 20.00 uur. Zaal open een uur voor aanvang

Beroemde schrijfster

Becoming Astrid draait donderdag 28 maart om 20.00 uur en vrijdag 29 maart om 14.00 uur. Deze film gaat over de jonge jaren en de tienerzwangerschap van de beroemde schrijfster Astrid Lindgren.

Brieven

De film opent met een korte scène waarin Astrid Lindgren op haar verjaardag brieven leest van jonge fans van over de hele wereld. In één van die brieven wordt de vraag gesteld: "Hoe kunt u zo goed schrijven over kind zijn, terwijl u dat zelf al zolang niet meer bent"? Die vraag wordt beantwoord in Becoming Astrid. Ze had boeken als Pipi Langkous en Ronja de Roversdochter, waarmee ze later zo beroemd zou worden, nog niet geschreven.

Levenslustige tiener

Becoming Astrid toont de jonge Astrid als levenslustige tiener en een gebeurtenis die haar zou beïnvloeden in haar verdere leven. Ze krijgt een baantje bij de lokale krant in Vimmersby, krijgt een verhouding met de hoofdredacteur en raakt zwanger. Dat was een schande in de jaren twintig van het godsdienstige Zweden.

Wat is familie?

Shoplifters is vrijdag 29 maart te zien om 20.00 uur: Shoplifters, Winnaar Beste Film in Cannes, Oscar nominatie voor beste niet-Engelstalige film. Kore-Eda Hirokazu stelt de vraag: "Wat is familie?" Regisseur Kore-Eda Hirokazu wordt gezien als een scherp observator van familieverhoudingen.

Klein pensioentje

Zijn personages berusten in hun situatie. Maar wat houdt ze dan bij elkaar? In Shoplifters wonen Nobuyo en haar man Osamu aan de rand van Tokio met hun zoontje Shota, met Aki, de zus van Nobuyo en oma Hastsue. Ze overleven dankzij het kleine pensioentje van oma en met dat wat de jongsten met winkeldiefstal binnenbrengen.

Gelukkig

Hier leven vijf mensen op een paar vierkante meter. Ze hebben het niet breed, maar zijn gelukkig.

Onder de littekens

Op een avond vinden ze op straat Juri, een jong meisje dat van huis is weggelopen en onder de littekens zit. Ze nemen haar op in hun gezin. Is hier sprake van redden of ontvoeren of allebei? Shoplifters is delicaat verfilmd en stelt cruciale vragen over onze meest intieme verhoudingen.

Nieuws

Meer filmnieuws? Kijk op www.filmtheaterdeluxe.nl of volg Filmtheater De Luxe op Facebook.com/FilmtheaterDeLuxe of op Twitter.com/TheaterDeLuxe

Benefietconcert voor Stichting Kansrijk

BREEZAND - Canta Terra geeft zondag 24 maart een benefietconcert voor Stichting Kansrijk in de sociale ruimte achter de Samenvaartkerk aan Molenvaart 421 in Breezand. Aanvang 14.00 uur. Entree € 10,- met een gratis kopje koffie of thee.

Canta Terra is een groep die al zo'n twaalf jaar samen zingt en optreedt. Ze zingen wereldmuziek, liederen die zijn ontstaan in het dagelijks leven, vanuit de noodzaak om door te gaan, om te leven en te overleven. Er komt een oerkracht tot uiting in deze liederen, omdat ze vaak zijn ontstaan vanuit armoede, vernedering, en vanuit onderdrukking in soms barre omstandigheden. Door het gezamenlijk leed te delen en het te zingen kon men de moed er in houden. Cantas Terra zingt in alle talen: Russisch, Japans, Fins, Israëlisch tot Afrikaanse talen.

Voor Stichting Kansrijk gaan ze een Benefietconcert geven, omdat ze zich verbonden voelen met mensen elders op de wereld, die het niet zo goed hebben. Ze hebben een selectie van Afrikaanse liederen gemaakt. Het is aanstekelijke muziek, die ook door Carla's enthousiasme maakt dat je zachtjes wilt mee neuriën en deinen. De opbrengst gaat naar het Sipetra Project in Rwanda, dat kinderarbeid bestrijdt. Kijk voor meer informatie op: www.stichtingkansrijk.nl

Accordeonola in de Keesschuur

ANNA PAULOWNA - De Helderse Accordeonvereniging Accordeonola geeft zondagmiddag 24 maart een lenteconcert in de Keesschuur. Het concert begint om 14.00 en duurt tot ongeveer 16.00 inclusief een pauze. De toegang is gratis.

Onder leiding van dirigent Cees Dito speelt Accordeonola een grote variatie aan muziekstijlen. Zowel klassieke muziek, Argentijnse tango's als moderne hedendaagse muziek staan op het repertoire. Het zal menigeen verbazen wat er muzikaal mogelijk is met het accordeon.

De Keesschuur is te vinden Middenweg 9b in Anna Paulowna. Bezoekers kunnen de auto parkeren op de parkeerplaats bij de begraafplaats aan de Middenweg op een kleine 5 minuten lopen van de Keesschuur.

Zie ook: accordeonola.nl