Kennemerland op zondag

3 maart 2019

Kennemerland op zondag 3 maart 2019


GOED-AARDIG denkt aan hoger beroep

De bomen langs de oprijlaan mogen volgens de rechter door PWN worden gekapt. Foto: Aangeleverd

HEEMSKERK – Milieudefensiegroep GOED-AARDIG beraadt zich nog over het instellen van een hoger beroep bij de Raad van State tegen de uitspraak van de Haarlemse bestuursrechter mr. Everaerts. Die bepaalde dat de 48 monumentale beuken en linden langs de entree van de oprijlaan van landgoed Marquette in Heemskerk door PWN mogen worden gekapt en vervangen door jonge aanplant.

Tegen uitspraak oprijlaan bij landgoed Marquette in Heemskerk

De Heemskerkse Milieudefensiegroep GOED-AARDIG heeft vanaf 21 februari zes weken de tijd om namens de Nederlandse milieuorganisatie Vereniging Milieudefensie een dergelijk beroep in te stellen. De komende tijd wordt bekeken of dat haalbaar en kansrijk is.

Het beroep om te voorkomen dat 42 bomen aan de Marquettelaan in Heemskerk worden gekapt, is door de voorzieningenrechter ongegrond verklaard. De actiegroepen Milieudefensief GOED-AARDIG en BOOM laten weten nog wel te overwegen om in hoger beroep te gaan.

Al zeven jaar

Joke Hoobroeck strijdt al zeven jaar tegen de bomenkap die landgoedbeheerder PWN wil laten uitvoeren op de Marquettelaan. "Natuurlijk is de teleurstelling groot, want gezonde bomen hoor je niet te kappen", vertelt ze. "Maar de uitspraak is net binnen, dus we gaan het eerst nog eens met elkaar bespreken. Misschien gaan we nog naar de Raad van State, maar aan de andere kant weten we ook: dat kost geld. Dus we moeten het nog eens goed gaan bekijken", aldus Hoobroeckx.

Tegenstanders

De bomenkap is volgens PWN nodig om het landschapsplan uit te kunnen voeren. In oktober 2018 kreeg de landgoedbeheerder groen licht van de gemeente Heemskerk om de kap uit te voeren.
Tegenstanders, zoals ook Peter Dicker van BOOM, hopen de beeldbepalende bomen te behouden voor Heemskerk. In een ultieme poging maakten ze nog een gang naar de rechter. "We hebben nu zes weken de tijd om in hoger beroep te gaan. Maar daar zijn we dus nog niet uit", zegt hij in een reactie.

Boshuttendagen

voor de jeugd

CASTRICUM - Op maandag 29 april kan de jeugd in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar zich weer helemaal uitleven tijdens de '10-uurs boshutten' in en rond de Boshutten van Sint Wilfried aan het Scoutingpad in Castricum. Dit betekent een lekker dagje uit in de natuur. Op 30 april en 1 mei is het de beurt aan de jeugd van 8 t/m 12 jaar om helemaal 'los' te gaan. Inschrijven kan via www.welzijnswb.nl (onder het kopje activiteiten/inschrijven activiteiten kinderen). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Verhagen, via saskia.verhagen@welzijnswb.nl of 0251-300311.

Zie ook pag. 20

Culturele

activiteiten

CASTRICUM - In Geesterhage in Castricum zijn op 9 en 10 maart culturele activiteiten. Ook in de bibliotheek zijn activiteiten georganiseerd. Daar zijn filmpjes met een VR-bril tezien. www.culturelemanifestatiecastricum.nl.

Publieksdag Forteiland

(Foto: )

REGIO - De Vereniging Forteiland IJmuiden laat weten dat de eerste Publieksdag voor het seizoen 2019 op zondag 3 maart is. ''Mede dankzij de berichtgeving in de lokale en regionale media heeft Fort IJmuiden het afgelopen jaar 3.822 bezoekers kunnen verwelkomen'', aldus de vereniging. De dagen waarop het Forteiland in 2019 voor het publiek geopend zal zijn, behalve 3 maart: 7 april, 5 mei, 2 juni, 7 juli, 4 augustus, 1 september, 6 oktober en 3 november.

Koning Willem III gaf opdracht tot de aanleg van het Noordzeekanaal. De graafwerkzaamheden begonnen in 1865 en op 1 november 1876 werd het kanaal voor de scheepvaart officieel geopend. De Frans-Duitse oorlog van 1870-1871 en het gebruik daarin van modern krachtig geschut, veroorzaakte bij de Nederlandse regering bezorgdheid om de eigen zwakke verdediging. Dit leidde tot de Vestingwet van 1874 waarin bepaald werd dat er een "Stelling van Amsterdam" moest komen.

Met de boot naar Forteiland. (Foto:PR)
(Foto: )

Het Noordzeekanaal met de sluizen is een kwetsbaar onderdeel van deze Stelling. Als een vijand dit in handen krijgt kan hij de inundatie ontregelen. Er werd daarom op de noordoever van het kanaal vlak bij de Noordzee een sterk fort gebouwd om het kanaal en de sluizen te verdedigen .Dat werd het "Fort bij IJmuiden", het grootste en sterkste fort, ook het zwaarste bewapend van de 41 andere forten van de Stelling. De overtocht naar dit eiland, nu het Forteiland, wordt verzorgd met de "Koningin Emma" vanaf de Kop van de Haven aan het Sluisplein 80, 1975 AG IJmuiden. De vertrektijden zijn: 10.45, 12.45 en 15.10 uur. Retourvaart naar keuze om: 13.00, 15.15 of 17.15 uur.

Debatteren in Moriaan

WIJK AAN ZEE - Vrijdag 8 maart om 19.30 uur wordt er in de Moriaan, Dorpsduinen 4 te Wijk aan Zee een grootschalig politiek debat georganiseerd. Dit in het kader van de Statenverkiezing deze maand maart.

De lijsttrekkers van de zittende staten fracties zijn gevraagd aanwezig te zijn en deel te nemen aan het debat.

Alle inwoners

Alle inwoners van de regio IJmond worden uitgenodigd. Alle raadsleden en wethouders/burgemeesters van de gemeenten Heemskerk, Beverwijk en Velsen zijn ook welkom.

Onderwerpen

Onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn uitbreiding van Schiphol in zee, windmolenparken voor de kust, verhogen aantal vliegtuigbewegingen, vervuiling door Tata Steel, plannen van Tennet, woningbouw, openbaar vervoer en energietransitie. De avond staat onder leiding van mw. Vera van Waardenburg. dei initiatiefnemers van deze politieke avond zijn Jan van der Land, Jan Gaarenstroom en Hans Ghijsels.

Vergunning woningen Rijksstraatweg en Botter Acker

HEEMSKERK – Het college heeft besloten om de omgevingsvergunning voor acht woningen tussen de Rijkstraatweg en Botter Acker in Heemskerk te verlenen. De vergunning is definitief, als de raad besluit om een verklaring van geen bedenkingen af te geven. De raad neemt eind maart een beslissing hierover. Op 29 december 2017 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend voor het bouwen van acht woningen tussen de Rijksstraatweg en de Botter Acker. Op 6 juni 2018 is het ontwerp van de omgevingsvergunning ter inzage gelegd. Hierop zijn tien zienswijzen binnengekomen. Als de raad besluit om een verklaring van geen bedenkingen af te geven krijgt de ontwikkelaar een omgevingsvergunning.

Overbos MB6 kampioen

Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK - De hockeymeiden van Overbos MB6 zijn kampioen geworden in de zaal. In en tegen Uitgeest werd een 5-1 overwinning gehaald, waardoor Overbos niet meer te achterhalen was door concurrent Haarlem.

Om het feest compleet te maken werd ook Haarlem in de laatste wedstrijd van het seizoen met 2-1 verslagen, waardoor MB6 ongeslagen bleef.

Met 8 overwinningen en slechts 2 gelijke spelen mag Overbos zich terecht kampioen noemen. De meiden zijn ongeslagen het seizoen doorgekomen.

Opmerkelijk was het aantal tegendoelpunten: 13. Dat is het minste aantal van alle zaalcompetities in de regio. De meiden van Overbos vierden achteraf een groot feest met familie en vrienden.

Rommelen in de Schuilhoek

HEEMSKERK - Welschap organiseert op zaterdag 9 maart van 10.00 tot 13.00 uur een rommelmarkt in buurtcentrum de Schuilhoek. U kunt uw spullen ook te koop aanbieden. Voor € 5,00 huurt u al een tafel .Per persoon worden maximaal 2 tafels verhuurd. Als u zelf een kledingrek meeneemt dan wordt dit als tafel gerekend. De tafels kunnen vanaf 9.00 uur worden ingericht. Tafels reserveren en afrekenen kan op donderdag 7 maart tussen 9.00 tot 10.00 uur in de buurtcentrum de Schuilhoek van Bronckhorststraat 1 1962 TV Heemskerk. Op de rommelmarkt is er van alles voor een prikkie te verkrijgen. Van kleding tot boeken, van platen tot planten. Telefonisch reserveren is niet mogelijk. Voor info, neem contact op door te bellen met het telefoonnummer: 0251- 253054.

Kampioenen schoolkorfbal

HEEMSKERK - In de voorjaarsvakantie, werd het jaarlijkse schoolkorfbal toernooi voor de groepen 3, 4, 5 en 6 van de Heemskerkse basisscholen in sporthal de Waterakkers gehouden.

Het toernooi werd georganiseerd door korfbalvereniging HBC en is een onderdeel van de Schoolsportagenda gecoördineerd door Team Sportservice Kennemerland.

Fanatieke teams

Op donderdag 21 februari hebben zich 's middags 16 fanatieke teams van 6 verschillende scholen verzameld om aan het schoolkorfbaltoernooi van korfbalvereniging HBC mee te doen. Verdeeld over 3 velden werden sportieve wedstrijden gespeeld en ging men de strijd met elkaar aan om de eerste plaatsen. In de pauze kregen de teams wat drinken en wat lekkers.

De winnende school bij de groepen 3/4 is de Vlinder geworden. Bij de groepen 5/6 was de Anne Frank het sterkst. Wethouder Aad Schoorl heeft de prijzen uitgereikt.

Vele vrijwilligers

Mede namens de vele vrijwilligers van Korfbalvereniging HBC en de vrijwilligers van IJmond EHBO is het toernooi weer prima verlopen. KV HBC wil alle deelnemers bedanken voor een zeer geslaagde sportieve dag.

Schaatsbanken geopend in Heemskerk

De schaatsbanken in Heemskerk met wethouder Schoorl. Foto: Leo Tillmans

HEEMSKERK - Heemskerk is aan de Zaalberglaan een zitobject rijker.Twee supergrote houten schaatsen doen dienst als zitbank. Dit is de derde keer dat er door de Bankjesparade een zitmeubel geschonken wordt aan Heemskerk. De banken zijn opgedragen aan de Kees Jongert IJsclub. Jos Niesten deed het openingswoord.

(Foto: )

Senioren-

markt

BEVERWIJK - In samenwerking met de gezamenlijke ouderenbonden, Bibliotheek IJmond-Noord en Stichting Welzijn Beverwijk organiseert het Ouderenplatform Beverwijk op zaterdag 16 maart van 11.00 – 14.00 uur een seniorenmarkt in het Kennemer Theater.

Op deze infomarkt presenteren diverse instanties zich op het gebied van zorg en welzijn, kunst, muziek, veiligheid en participatie. Schrijfster Marjan Berk houdt een bijzondere voordracht.

Avontuurlijke komedie

Alone@home op 9 maart in het Kennemer Theater. Fotografie Arjaan Hamel

BEVERWIJK - Een heerlijke, hilarische komedie met aanstekelijke muziek, spannende stunts, slapstick én een vette knipoog naar de bijna gelijknamige filmklassieker uit 1990. We hebben het over Alone@home, die te zien is op 9 maart in het Kennemer Theater in Beverwijk. Het publiek staat een avond vol avontuur, slapstick en live muziek met huiveringwekkende stunts te wachten.

In Alone@home bedenken twee kinderen die alleen thuis zijn slimme trucs om de boeven die het op hun huis voorzien hebben, buiten de deur te houden. Of het de twee jonge helden lukt de stuntelige criminelen te slim af te zijn met valstrikken en boobystraps komt het publiek tijdens deze verrukkelijke familievoorstelling te weten!

Muzikant Eddie B. Wahr schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor. Alone@home, met een knipoog naar de alom bekende film, is een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid.

Kaarten à € 20,50 voor zaterdag 9 maart om 19.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Uit Je Bier! in Castricum

De band SeventySeven. Foto: Aangeleverd

CASTRICUM - Na het succes van Uit Je Bok bierfestival gaan de Bierhut en De Bakkerij weer samenwerken. Uit Je Bier staat voor zaterdag 9 maart op het programma.De avond wordt gevuld met live muziek van de band SeventySeven.

Deze band bestaat nog niet zo lang, maar heeft wel zijn strepen inmiddels in de buurt verdient als coverband van de betere 90's grunge zoals Pearl Jam, Rage against the Machine, Live, Radiohead, Alice In Chains, Nirvana etc.

Unieke biertjes

Daarnaast zijn er 11 unieke biertjes te proeven van de Bierhut, waarvan er in de komende tijd ook biertjes worden voorgesteld op sociale media. Heb je geen sociale media?

Of maakt het je niet zoveel uit en hou je van een uniek en speciaal biertje? Laat je dan gewoon verrassen.

Consumptiemunt

De entree is 15 euro en daarvoor krijg je een glas, een consumptiemunt en verdere entree tot de band etc. De kaarten kunnen gekocht worden bij de Bierhut aan de Burg. Mooijstraat 35 of via bierhut.com.

College stelt stedenbouwkundig plan 'De Slotvrouwe' vast

HEEMSKERK – Het college heeft het stedenbouwkundig plan voor het project 'De Slotvrouwe' (Debora Bakelaan en omgeving) vastgesteld. De raad krijgt het plan ter instemming aangeboden.

Woonproject krijgt in totaal 225 woningen

Het stedenbouwkundig plan is de basis voor het nieuwe ontwerp bestemmingsplan, dat nodig is om de nieuwbouw mogelijk te maken. Ook is het stedenbouwkundig plan de basis voor het inrichtingsplan voor de nieuwe openbare ruimte.

225 woningen

De Slotvrouwe bestaat uit drie woontorens, die de huidige flats aan de Debora Bakelaan vervangen. In totaal komen er 225 woningen, waarvan 204 huurappartementen tussen de Debora Bakelaan en de nieuwe Tolweg. Ook voorziet het plan in 202 parkeerplaatsen. Er is een optimale balans gezocht tussen een groene en prettige openbare ruimte en voldoende parkeerplaatsen. Er is ervoor gekozen om het groen en de leefbaarheid zo groot mogelijk te maken.

Mocht in de toekomst blijken dat er toch niet voldoende parkeerplaatsen zijn, dan is het mogelijk om ook gebruik te maken van het parkeerterrein van het bezoekerscentrum Assumburg.

Project krijgt 202 parkeerplaatsen

Daarnaast kan ook bij de herinrichting van de aangrenzende straten gekeken worden of er zo nodig ruimte is voor extra parkeerruimte.

Het stedenbouwkundig plan laat niet alleen zien hoe de nieuwe gebouwen zijn gesitueerd en hoe de nieuwe Tolweg in het plan past. Het plan laat ook zien hoe het groen er in hoofdlijnen uit komt te zien, hoe de compensatie en de opvang van water is geregeld en waar een speelplek komt.

Op basis van dit plan worden de details van het groen, water en spelen verder uitgewerkt met bewoners en andere belanghebbenden.

Ontwerp bestemmingsplan

De volgende stap in het project 'De Slotvrouwe' is het ontwerp bestemmingsplan. Dit plan wordt bekend gemaakt en belanghebbenden kunnen dan hun zienswijzen indienen.

Naar verwachting wordt het ontwerp bestemmingsplan in mei 2019 afgerond en bekend gemaakt.

MHCU kiest voor een rookvrij sportcomplex

UITGEEST - Ook Mixed Hockey Club Uitgeest (MHCU) sluit zich aan bij het initiatief de 'Rookvrije Generatie', waarbij gestreefd wordt naar een rookvrije sportaccommodatie voor sportende kinderen. De Uitgeester hockeyclub wilde dit niet van bovenaf opleggen, maar heeft het draagvlak hiervoor eerst getoetst onder haar leden. In januari is een enquête gehouden over een rookvrije sportaccommodatie bij MHCU. Maar liefst 95% koos voor een rookvrije sportaccommodatie bij MHCU! Vanaf zaterdag 2 maart is het gehele MHCU-terrein rookvrij. In overleg met de gemeente Uitgeest is besloten om buiten de hekken van het sportcomplex een rookplek te creëren, buiten het zicht van de hockeyende jeugd.

Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

Foto: Aangeleverd

CASTRICUM - De jaarlijkse belastingaangifte, veel mensen zien er tegen op om eraan te beginnen. Hoe zat het ook alweer? Tijdens een informatiebijeenkomst in de bibliotheek in Castricum op woensdag 13 maart wordt u op een groot scherm meegenomen door de aangifte. Daarbij wordt extra aandacht besteed aan DigiD, waar vul je welk inkomen in en er wordt nader ingegaan op een aantal aftrekposten. Ook is er gelegenheid om uw vragen te stellen. De bijeenkomst wordt verzorgd door Stichting Welzijn Castricum en Socius.

Ziet u het na de bijeenkomst nog steeds niet zitten om uw aangifte zelf in te vullen? Dan is het, onder een aantal voorwaarden, mogelijk hulp te krijgen bij Stichting Welzijn of Socius. De bijeenkomst start om 10.00 uur. De toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst (bij de bibliotheek in Castricum, Geesterduinweg 1).

Digitale overheid

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseren ze - in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties - hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren.

Cursus

De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk. Wilt u beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid? Volg dan de cursus KlikTik of Digisterker. Vraag naar de mogelijkheden bij uw bibliotheek.

Huldiging sportkampioenen

(Foto: (Pixabay))

CASTRICUM - Zondag 3 maart worden de sportkampioenen en sportteams 2018 gehuldigd en wordt de sportfoto 2018 bekend gemaakt. Dit gaat plaatsvinden in het clubgebouw van de Rugbyclub Cas RC op wouterland Castricum 105 jdens de live radio uitzending van Radio Castricum 105 SportLive doet verslag van de uireiking tijdens de uitzending van 13.00 tot 17.00. Wethouder sport Ron de Haan zal hierbij aanwezig en daarnaast is iedereen welkom. Het publiek kan ook een leuke prijs winnen met het spel "petje op petje af".

Volgens woordvoerder Harry Poel is het in de diverse categorieën nog erg spannend. Het publiek heeft zijn stem kunnen uitbrengen en daarnaast hebben ook 20 coaches hun stemmen uitgebracht. Op de dag zelf worden er nog gestemd door een aantal Castricumse coryfeeën. Deze stemmen gaat men ok in beeld brengen vertaald naar percentages en zo komt de uiteindelijke winnaar naar boven.

Via de radio Castricum 105 SportLive is het te beluistern in de ether via 105 FM . In Castricum en Bakkum via ziggo digitaal kanaal 916.

Wandelvierdaagse Marbella

De Wandelvierdaagse Marbella is een uniek loopevenement. (Foto:aangeleverd)

REGIO - Een uitdagende vierdaagse met pittige hellingen, genieten van prachtige wandelingen door de stad Marbella, de natuur én langs het strand. Dit kan van 17 tot en met 20 oktober tijdens de wandelvierdaagse van Marbella. Ontdek de onbekende kanten van Marbella en geniet van prima wandelweer.

8 daags arrangement vanaf € 599,- p.p.

(Foto: )
(Foto: )
(Foto: )

Er kan worden ingeschreven voor routes van 10, 20 of 30 km. Wandelaars kunnen na die kilometers en de behaalde medaille de rest van de week de benen rust gunnen op de lange, zonnige zandstranden en dwalen door het charmante historische centrum en de prestigieuze jachthaven Puerto Banús.

8 dagen v.a. € 599,- p.p.

Verblijf op basis van All Inclusive in hotel Globales Pueblo Andaluz, gebouwd in de stijl van een Andalusisch dorp en ongeveer 500 meter van het strand. Het hotel Ligt op zo'n 10 km van Plaza del Mar.

Lezersarrangement: retourvlucht naar Malaga, retourtransfer luchthaven-hotel, Nederlandssprekende reisleiding, verblijf in hotel Globales Pueblo Andaluz op basis van Al Inclusive, startbewijs voor de wandelvierdaagse voor de gekozen afstand, toegang tot het openingsfeest Marbella 4Days Fiesta en een medaille op de laatste wandeldag (indien uitgelopen). Vertrek 14, 15 of 16 oktober 2019. Prijs is op basis van twee personen. Boeken kan tot en met 18 maart 2019.

Meer informatie en boeken:

www.kras.nl/LR83452 of bel 088-0885886 (lokaal tarief) o.v.v. reisnummer LR83452.

Wie volgt Paul Beentjes op als stadsfotograaf?

Paul Beentjes is er klaar voor. (Foto: aangeleverd)

HEEMSKERK - Voor de tweede keer wordt op dinsdag 26 maart een stadsfotograaf voor Heemskerk gekozen. Er kunnen nog foto's worden aangeleverd. Meedoen is simpel.

De foto's moeten gaan over Heemskerk of haar bewoners.

Lever vijf allermooiste foto's in, waaronder minimaal 1 in zwart wit. Een Foto is vrij en mag overal over gaan. Mail de foto's naar jan.aardenburg@ziggo.nl. via wetransfer. Insturen kan tot zondag 24 maart.

Inzendingen

Het mooie aan deze wedstrijd is dat jong en oud kan meedoen. Iedereen tussen de 16 en 86 jaar kan meedoen zolang je maar over een camera beschikt. Dure apparatuur is niet perse nodig om te kunnen winnen. Foto's gemaakt met een smartphone kunnen net zo bijzonder zijn. De jury kijkt vooral naar de compositie.

De verkiezingsavond begint om 20.30 in Cafe Lokaal. De deuren gaan open om 20.00 uur. De organisatie is in handen van het fotocentrum voor de IJmond: ISOO en wordt gestimuleerd door de Gemeente Heemskerk. De winnaar zal samen met de jury een voor hem of haar geschikt thema bepalen waarna de eis van de jury is om 6 foto's te produceren over het gekozen onderwerp.

Publicatie

Naast in de krant en op de site van isoo.nu zullen de foto's ook geprint in wissellijsten opgehangen worden in het Gemeentehuis van Heemskerk. De winnaar ontvang ook een geldprijs.

'Matinee op zondag'

De formatie Dolorosa. Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK - Stichting Welzijn Beverwijk start met een nieuwe activiteit voor senioren: "Matinee op zondag". Meerdere malen per jaar bent u van harte welkom bij een voorstelling op diverse locaties van de stichting. Het actuele programma staat op de website www.beverwijkvoorelkaar.nl en wordt gepubliceerd in de lokale media.

Op zondag 24 maart vindt de aftrap van "Matinee op zondag" plaats met een optreden van het koor Dolorosa in Wijkcentrum Prinsenhof. De zaal is open vanaf 13.30 uur, aanvang 14.00 uur. Toegangsprijs bedraagt € 6,- incl. een drankje.

Kaarten zijn, in de voorverkoop, verkrijgbaar bij de balie van Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2 in Beverwijk op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur. Voor meer info: BeverwijkvoorElkaar, op werkdagen van 09.00-13.00 uur, via 0251 222222 of info@beverwijkvoorelkaar.nl.        

Natuur- en cultuurwandeling

Prachtige bloemen rondom kasteel Marquette. (Foto:aangeleverd)

HEEMSKERK - Op zondag 3 maart organiseert IVN Afdeling Midden Kennemerland een prachtige wandeling rond kasteel Marquette.

De excursie start bij Boerderij Heemshof aan de Oosterweg 2c. Daarna wordt er gewandeld, onder leiding van een IVN gids, richting landgoed Marquette. Onderweg wordt er verteld over de bomen met hun winterkenmerken, de geuren en kleuren van de bijzondere voorjaarsbloei en bloesems, en over de vele bollen- en stinsenplanten die het landgoed rijk is. Onderwijl luistert u naar het vrolijke gekwetter van de vele vogels die zich opmaken om te gaan nestelen.Er zal ook aandacht zijn voor de rijke historie van het landgoed dat al dateert uit de 13e eeuw.

Lekker wandelen is goed voor iedereen. (Foto:aangeleverd )

Aanmelden voor deze excursie kan door een e-mail te sturen naar excursieivnmk@gmail.com onder vermelding van uw naam, aantal personen en telefoonnummer of via https://www.ivn.nl/mkl. Vertrek om 10.00 uur vanaf Boerderij Heemshof, Oosterweg 2c, Heemskerk en zijn rond 12.00 uur weer terug. U krijgt daarna een kopje koffie of thee aangeboden. Kosten zijn 4,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar betalen 2,00.

Een avontuurlijke reis naar de oertijd

Ga mee naar de oertijd. (Foto Michel van 't Einde Producties)

Het publiek bezoekt samen met hoofdrolspeelster Saartje het museum voor oudheden en komen ze in korte tijd terecht in de onwerkelijke en fascinerende oertijd met onder andere de T-rex, Triceratops en andere soortgenoten. De conservator vertelt haar – en het publiek – bijzondere details over deze tijd.

Jurassic Revenge, de spectaculaire Dino-show

De meters hoge en lange poppen zorgen voor een realistische weergave van de imposante prehistorische dieren in een grootse voorstelling. Een spectaculaire, meeslepende en avontuurlijke voorstelling. Na afloop kan iedereen op de foto met levensechte dino's tijdens de Meet&Greet in de foyer!. Kaarten à € 19,00 voor zondag 3 maart om 14.00 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Zomerkinderkledingbeurs

BEVERWIJK - Op woensdag 6 maart organiseren de vrijwilligers van de Kledingbeurs de Glimworm weer de eerste verkoop in de reeks van zomerkinderkledingbeurzen. Van 09.00-10.30 uur kunt u terecht in Buurthuis Wijk aan Duin in Beverwijk voor tweedehands zomerkinderkleding in de maten 56 t/m 176. Op dinsdagavond 18.45-19.30 uur tweedehands zomerkinderkleding inbrengen. Deze zomerkleding dient schoon, gestreken, heel en beslist niet uit de mode te zijn. De vrijwilligers behouden zich het recht voor, als later blijkt dat ingebrachte kleding niet voldoet aan de eisen, om deze niet verkoopbaar te stellen en af te voeren. Van uw verkopen komt 25% ten goede aan de kinderactiviteiten van Stichting Welzijn Beverwijk. De overige 75% is voor u. Niet verkochte kleding gaat naar een goed doel. Uitbetaling vindt plaats door middel van overmaking van het bedrag op uw bankrekening na de laatste zomerkledingbeurs. De verkoop is 6 en 27 maart, 3 en 17 april en 8 en 22 mei. Inbrengen zomerkleding t/m 7 mei. Info Thea Klein Nibbelink, thea@welzijnswb.nl of 0251 300314.

Huiswerkbegeleiding

BEVERWIJK - Jongerenwerkteam Nul251, onderdeel van Stichting Welzijn Beverwijk, start op woensdag 6 maart met huiswerkbegeleiding voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. De focus ligt op rekenen/rekenkunde, wiskunde, natuurkunde en economie. Leerlingen worden gedurende een uur begeleid op het gebied van bovengenoemde schoolvakken en sociale vaardigheden, zoals zelfstandig leren en zelfvertrouwen.

Het bijzondere is dat uw kind extra persoonlijke aandacht krijgt, omdat er per keer maximaal vijf leerlingen per begeleider ondersteund worden. ''We geven ze bovendien tips om efficiënt te leren, zodat er genoeg tijd overblijft voor leuke activiteiten. De eerste leerlingen zijn al voor de herfstvakantie begonnen in Buurthuis Wijk aan Duin.

De huiswerkbegeleiding vindt plaats in Buurthuis Wijk aan Duin, Wilgenhoflaan 2c, Beverwijk. De kosten voor de rest van dit schooljaar zijn € 12,- (slechts € 1,- per leerling per uur in de week). Voor meer informatie en/of aanmelding stuur een e-mail naar william@welzijnswb.nl of bel met 0251-300353.

Mediteren in Stut

HEEMSKERK - In ontmoetingscentrum De Stut aan de Maasstraat 3 Heemskerk is op dinsdag 12 maart een workshop waarbij men kan kennismaken met meditatie. Tijdens dit uur komen verschillende meditatietechnieken aan bod. Iedereen kan mediteren.

De workshop is van 13.30 tot 14.30 uur, docente Iet Apeldoorn. Zij is thuis in het mediteren. Info: 0251-248648. Deelname bedraagt €5 .

Uitvoering WSW door IJmond Werkt! effectief en doelmatig

BEVERWIJK – De colleges van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Velsen hebben onderzoek laten doen naar andere manieren om de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) uit te voeren. Aanleiding voor dit onderzoek is de verwachting dat de rijksbijdrage in de toekomst afneemt en IJmond Werkt! hierdoor te weinig geld heeft om de WSW op dezelfde manier uit te voeren. Uit het onderzoek blijkt dat IJmond Werkt! de WSW effectief en doelmatig uitvoert. Maar omdat de verwachting is dat de bijdrage uit het Rijk afneemt wordt het steeds moeilijker om de loonkosten voor de WSW alleen uit deze bijdrage te financieren.

Het onderzoek, uitgevoerd door een onafhankelijk adviesbureau, schetst verschillende scenario's voor een gezonde financiële toekomst. Verschillende scenario's In het onderzoek zijn verschillende scenario's uitgewerkt om zo efficiënt mogelijk te werken. Het 'optimaal benutten' scenario biedt de meeste kansen. Dit scenario zorgt voor een nauwere relatie tussen de verschillende re-integratietaken van IJmond Werkt! Ook kan de re-integratie verbeteren door de trajecten van de gemeenten en IJmond Werkt! beter op elkaar aan te sluiten. Voordat er een keuze gemaakt kan worden moet er nog een verdiepingsonderzoek gedaan worden. De resultaten van dit verdiepingsonderzoek worden na de zomer van 2019 verwacht.

Maatjesproject zoekt vrijwilligers

BEVERWIJK - Het Maatjesproject in de gemeente Beverwijk brengt vrijwilligers (maatjes) in contact met ouderen en mensen die door psychische of sociale problemen in een isolement zijn gekomen.

Paar uur

Van een vrijwilliger wordt verwacht eens in de 14 dagen met iemand een paar uur op stap te gaan, of gewoon op de koffie voor een praatje.

Maatjes zijn geen hulpverleners, maar betrokken mensen die er plezier in hebben wat vrije tijd door te brengen met iemand die minder gemakkelijk contact legt of houdt.

18-95 jaar

Men zoekt maatjes voor mensen van 18 tot 95 jaar. Wilt u maatje worden of heeft u zelf behoefte aan een maatje?

Dan kunt u mailen met Andrea de Graaf van Stichting Welzijn Beverwijk. Haar mailadres is degraaf@welzijnswb.nl. Ook kan men bellen. Dit kan op maandag/dinsdag/donderdag naar 06-44595979.

Longpuntbijeenkomst in Heemskerk

HEEMSKERK - Komt u ook naar de Longpuntbijeenkomst?Voor u als patiënt, partner, familie en / of mantelzorger is het Longpunt dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Deze maand is er een speciale bijeenkomst met een theaterstuk opgevoerd door Theatergroep TOM met 'Leef-tijd – Tijd van Leven'.

TOM is Theater Op Maat. Janet de Boer heeft er een duidelijk idee over. Ze is op hoge leeftijd en de klok tikt genadeloos door, maar ze gaat niet achter de geraniums zitten. Ze heeft 5 dochters om op terug te vallen.

Het stuk is te zien op woensdag 6 maart, van 14.00 – 15.30 uur. Locatie: Mariakerk, Spoellaan 34, Heemskerk, toegang vrij.

Voor aanmelden en / of informatie: tel: 06 45 606 799/072-533 63 95, per e-mail: beverwijk@longpunt.longfonds.nl.

Klassiek muziek met Gert Floor

CASTRICUM - Gert Floor is gestart met de tweede cursus 'Luisteren naar Klassieke muziek'. Woensdag 6 maart, staat het Requiem van Verdi op het programma. De presentaties zijn bij Toonbeeld Geesterhage in de Carel Barbierszaal van 10.00 tot 12.00 uur in Castricum. Aanmelden via www.toonbeeld.tv of bij Toonbeeld Geesterhage bij de administratie.

Gert Floor is voormalig muziekbibliothecaris van de bibliotheek in Heiloo. Zijn passie voor muziek is onverminderd groot en hij kan er zeer boeiend over vertellen. Gert is ook een enthousiast violist. Zijn passie draagt hij graag over aan geïnteresseerden.

Repair Café

BEVERWIJK - Elke eerste woensdag van de maand, dus ook op 6 maart is er van 12.30-15.30 uur in Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2 in Beverwijk weer een Repair Café. U neemt van huis uw kapotte spullen mee en de vrijwilligers helpen u met de reparatie. Denk hierbij aan reparaties aan kleding, elektrische apparaten, klein meubilair, fietsen, speelgoed, computers enz. Er wordt tevens advies en informatie gegeven over de spulletjes. Ook kunu vragen stellen aan de vrijwilligers. U kunt gratis binnenwandelen en iedereen is van harte welkom.

Foto: Aangeleverd

Nok in Café Camille

BEVERWIJK - Zondag 3 maart speelt vanaf 15.00 uur De Nok in Café Camille in Beverwijk. Entree is gratis. De Nok speelt jazzy klezmer. Door onze improvisaties, versmelt jazz met wereldse klanken en ontstaan er boeiende muzikale reizen. Deze mengelmoes van stijlen noemen wij 'Funklore'. Er worden naast enkele standards eigen pakkende composities gespeeld. De Nok met zangeres Betty Borstlap, Willem Arie van Eeden gitaren, Jan-Jaap Spaargaren saxen, klarinet en fluit, Peter Asbeek Brusse contrabas & Arnauld van Hees drums, darabukka en Cajon.

Terres des Hommes

BEVERWIJK - Op 6 maart opent Terre des Hommes haar 'nieuwe' winkel in het pand op de Breestraat nummer 70 in Beverwijk.

Het wordt een feestelijke dag en iedere klant ontvangt een aardigheidje. Het doel is de strijd tegen alle vormen van kinderuitbuiting, in Nederland en wereldwijd is al zeer de moeite waard gebleken.

T

evens draagt de verkoop van prima tweedehands spullen bij aan duurzaamheid.

De Matthäus Passion door Oratorium Vereniging

CASTRICUM - Rond 1727 componeerde Johan Sebastiaan Bach de Matthäus Passion, een oratorium over het lijdens- en sterfverhaal van Jezus, verteld door de evangelist Mattheüs.Het is een tijdloos verhaal over vriendschap en verraad, eerzucht en opoffering, angst en vertrouwen.

Het werk wordt uitgevoerd rondom Pasen en wordt gezien als de bekendste en allermooiste compositie van J.S. Bach. De Castricumse Oratorium Vereniging zal de dubbelkorige Matthäus Passion ten gehore brengen op vrijdag 5 april samen met het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland en met medewerking van kinderen van het Noord-Hollands Selectiekoor, onder leiding van dirigent Pieter-Jan Olthof.

Solisten zijn de tenor Jan Van Elsacker (evangelist), de bas Bert van de Wetering (die de Christuspartij zal zingen), Heleen Koele - sopraan, Lien Haegeman, alt, Pieter Hendriks, bas, en Jan-Willem Schaafsma, tenor. St. Pancratiuskerk, Dorpsstraat 115, Castricum, aanvang 19.30 uur. Kaarten verkrijgbaar via de leden van de COV, via www.oratoriumcastricum.nl

Keuze van een klant

BEVERWIJK - Bibliotheek IJmond Noord start vanaf maart met een nieuw project: Keuze van een klant. Iedere maand geeft men iemand 100 euro om boeken te kopen die nog niet in de collectie aanwezig zijn, maar waarvan hij of zij vindt dat deze daarin niet mogen ontbreken.

Deze maand begint men met twee personen die ieder 100 euro mogen besteden. Dat zijn Debora Vollebregt, directeur van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk en Mirjam du Cloo, directeur van het Cultuurhuis Heemskerk.

Debora heeft gekozen voor de boeken 'Gamestorming' van Dave Gray en 'Mijn eerste bosatlas' van Tamara Bos en voor de film 'Lust, caution'. Mirjam koos voor 'Verloren : een wonderkind zonder instrument' van Min Kym, 'Wereldvrouwen : 50 vrouwen en meisjes die het verschil maakten' van Katherine Halligan, 'Dankboek : dagboek voor een tevredener leven' van Ernst-Jan Pfauth, 'Hoe muziek werkt' van David Byrne en 'David Bowie : biografie van een superster' van Wim Hendrikse.

Open dag Noordwest Ziekenhuisgroep

Open dag Noordwest Ziekenhuisgroep. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR/DEN HELDER - Noordwest Ziekenhuisgroep doet mee zaterdag 16 maart mee een de landelijke Open Dag van de Zorg en zet tussen 10.30 en 15.30 uur de deuren van de locaties in Alkmaar en Den Helder open. In beide ziekenhuizen staan stands met informatie over de zorg in het ziekenhuis en worden activiteiten georganiseerd.

Zaterdag 16 maart van 10.30 - 15.30 uur

Een groot aantal specialismen neemt deel. Er worden armen in het gips gezet, knie- en heupprotheses getoond en verschillende testjes en onderzoekjes uitgevoerd, zoals een meting van het cholesterol of bloedsuiker. Bezoekers kunnen genieten van een handmassage, een presentaties bijwonen, zelf een kijkoperatie op een namaakknie uitvoeren of zich bij de stands laten informeren over onze zorgverlening. Verschillende afdelingen zijn te bezoeken of organiseren rondleidingen.

Op de foto

Op beide locaties is een fotohoek ingericht met daarbij een kledingrek met de bedrijfskleding van Noordwest en andere attributen. Bezoekers kunnen zich verkleden als arts of verpleegkundige en op de foto gaan. Er is gelijk een afdruk beschikbaar. Binnen kijken in een ambulance, de ver(nieuw)bouwplannen bekijken, een demonstratie over patiëntenvoeding: er is voor iedereen genoeg te zien en te doen. Kinderen kunnen tijdens de Open Dag met hun pop, beer of knuffel naar de berendokter. Op het werkgeversplein is informatie te krijgen over Noordwest Ziekenhuisgroep als werkgever en over de actuele vacatures. Op het plein kunnen bezoekers kennismaken met het opleidingsinstituut Noordwest Academie en vragen stellen aan verpleegkundigen. Meer informatie over het programma is te vinden op www.nwz.nl/opendag.

Internationale vrouwendag

BEVERWIJK - Tijdens de Internationale vrouwendag op vrijdag 8 maart organiseren Claire Faill en Nancy van Troost met ondersteuning van Stichting Welzijn Beverwijk een gezellig samenzijn van 19.00-24.00 uur in Buurthuis Wijk aan Duin, Wilgenhoflaan 2c, Beverwijk. Er is bijna geen betere manier het vrouw-zijn te vieren door samen te dansen, te lachen, leuke workshops te doen en lekker te eten. De toegang is gratis op voorwaarde dat je lekkere hapjes meeneemt. Claire en Nancy zorgen voor een vrouwelijke Dj, cabaretier Nora Akachar en kraampjes.

Vogellezing

(Foto: )

CASTRICUM - Op zaterdagmiddag 9 maart houdt de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland in samenwerking met PWN een lezing met beelden onder de titel: 'Vogels van Zuid-Spanje'. De lezing wordt verzorgd door Hans Stapersma en vindt plaats in Bezoekerscentrum De Hoep aan de Johannisweg 2 in Castricum, aanvang: 14:00 uur. De lezing is gratis voor leden van de vogelwerkgroep, niet leden betalen drie euro. Stapersma maakte vele malen een reis naar Zuid-Spanje. Hoofdthema is de zichtbare vogeltrek overdag over het 15 kilometer brede water dat Spanje van Marokko scheidt.

Feesten aan en op het Alkmaardermeer

De Nesch kan onder andere langs de Zaanse Schans varen. Foto: 't Hoorntje Akersloot

Bij 't Hoorntje in Akersloot kunnen mensen al veertig jaar terecht om een feest te geven. Bovendien zijn er de rondvaartboten Claes Horn en De Nesch. 't Hoorntje richt zich op partijen vanaf twintig gasten. Alle arrangementen, buffetten, diners en walking diners zijn hierop gebaseerd en komen uit eigen keuken.

Jan en Jetty Sander zijn eigenaar van 't Hoorntje, gelegen aan het Alkmaardermeer. De zaak is van een boerenbedrijf uitgegroeid tot een horecabedrijf met een grote diversiteit een mogelijkheden.

De boerderij waarin het bedrijf gevestigd is dateert uit 1880. Aan de voorkant bevindt zich café 't Voorom, voor feestjes tot circa 50 gasten. Aan de achterkant van de boerderij is de zaal 't Achterom, waar feesten tot circa honderdvijfenzeventig gasten kunnen worden gegeven.

Met de trap of personenlift is de accommodatie Op Zolder te bereiken, een oud-Hollandse zaal die ruimte biedt aan ongeveer vijfentachtig gasten. Jetty: "Op Zolder is uitermate geschikt voor vergaderingen, brainstormsessies en teambuildingsbijeenkomsten."

Vaarroute

Wie zijn of haar vrienden, familieleden of klanten wil trakteren op een uitje kan de genodigden meenemen op een van de schepen van 't Hoorntje. Claes Horn biedt ruimte aan ongeveer honderd gasten en heeft voor mindervalide gasten een lift aan boord. De Nesch is een notarisboot die ruimte biedt aan circa vijftig gasten. In overleg wordt de te varen route bepaald, bijvoorbeeld via Spijkerboor naar De Woude, de Kaasmarkt in Alkmaar of naar de Zaanse Schans. Aanstaande bruidsparen kunnen ook bij 't Hoorntje terecht. In de zalen, maar ook aan boord van beide schepen, kunnen ze officieel trouwen. Niet alleen feesten kunnen bij 't Hoorntje gegeven worden. Mocht een dierbare overlijden, dan is het tevens mogelijk om het afscheid of de condoleance te houden bij 't Hoorntje.

Verder beschikt 't Hoorntje over een chaletpark en een jachthaven aan het Alkmaardermeer. Wie er een ligplaats zoekt, kan contact opnemen met havenmeester Hans Dekker. Bij de locatie is een grote parkeerplaats, die voor de gasten gratis is.

Voor verdere informatie over 't Hoorntje kunnen mensen op de website van het horecabedrijf kijken: www.hoorntje.nl, e-mailen naar info@hoorntje.nl of bellen naar 0251-312120. 't Hoorntje bevindt zich op Kerklaan 20 in Akersloot.

'What will people say' in De Zwaan

De film 'What will people say'. (Foto: Aangeleverd)

UITGEEST - De internationale film 'What will people say' (Hva Vil Folk Si) draait vrijdag 8 maart 2019 in Filmhuis De Zwaan Cultureel.

De 16-jarige Nisha is net als de rest van haar Noorse leeftijdsgenoten maar ze moet alles stiekem doen omdat ze volgens Pakistaanse tradities wordt opgevoed. Bij haar familie is ze de perfecte Pakistaanse dochter, maar bij haar vrienden is ze een doorsnee Noorse tiener.

Na een onschuldig lijkende zoen belandt de tiener in een draaikolk van woede en schaamte die haar steeds verder wegzuigt van haar normale leven. Voor haar familie is ze een lopend schandaal dat aangepakt moet worden. Haar ouders besluiten haar te ontvoeren naar haar familie in Pakistan waardoor haar wereld op zijn kop komt te staan.

De film begint om 20:15 uur. Toegang € 6,- (Vrienden van de Zwaan € 5,-). Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Schuyt aan de Middelweg 139 in Uitgeest, of aan de zaal, indien beschikbaar.

20 / 24

Klaverjassen

HEEMSKERK - Op maandag 4 maart van 13.30 tot 16.30 uur is de eerste bijeenkomst van het Leren Klaverjassen in het nieuwe jaar.

Diegenen die helemaal niet of enigszins kunnen klaverjassen, kunnen weer alle kneepjes leren in Buurtcentrum Het Spectrum.

De kosten bedragen € 2,50 per keer. Buurtcentrum Het Spectrum vindt u aan Het Lauraplein 1 te Heemskerk, tel. 207777.

Op maandag 4 maart is ook de eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar van het Klaverjassen in buurtcentrum Het Spectrum. Iedereen is vanaf 19.30 uur weer van harte welkom om samen gezellig een kaartje te komen leggen.

Deelname bedraagt € 3,50 per keer. Er zijn mooie prijzen te winnen. Buurtcentrum Het Spectrum vindt u aan het Lauraplein 1 te Heemskerk, tel. 207777.

Oer-IJ lezing over succes natuurherstel

Een lezing over de natuur, verzorgd door Nico Jonker van provincie Noord-Holland. Foto: Aangeleverd

CASTRICUM - Nico Jonker, medewerker van de provincie Noord-Holland, komt donderdag 7 maart in Huis van Hilde te Castricum een lezing geven over de hoopgevende praktijkresultaten van natuurontwikkeling in het Oer-IJ gebied. Nico Jonker vertelt deze avond over zijn ervaringen met zo'n tien herstelprojecten.

''De afgelopen decennia is in het Oer-IJ gebied veel natuur verloren gegaan: door woningbouw, industrie, wegenaanleg en veranderingen in de landbouw. Maar er zijn ook lichtpuntjes. In de duinen, binnenduinrand, de polders bij Castricum, Heemskerk en Uitgeest en langs het Noordzeekanaal liggen allerlei natuurherstelprojecten'', aldus Jonker.

Hij vervolgt: ''Vaak met verrassend positieve resultaten. Als we al die ervaringen op een rij zetten kunnen we veel leren en zien hoe we beter kunnen inspelen op de veranderingen die het klimaat nog in petto heeft.''

Nico Jonker heeft een positief verhaal en is vooral optimistisch over de mogelijkheden die er zijn om de verschraalde biodiversiteit weer in oude luister te herstellen. Hij zet zich daar beroepsmatig voor in als 'medewerker natuur' bij de provincie Noord-Holland, met name door het verbinden en tegengaan van verdere versnippering van natuurgebieden.

Lezing: Nico Jonker; titel: Natuurherstel in het Oer-IJ: resultaten van dertig jaar natuurontwikkeling en wat we daar van kunnen leren; donderdag 7 maart, 20.00-22.00 uur, Huis van Hilde Westerplein 6, 1901 NA Castricum; kaarten 10 euro, inclusief koffie (vrienden van het Oer-IJ 10 procent korting); reserveren via oerij.eu. Een kaartje kopen op de avond van de lezing aan de kassa bij Huis van Hilde kan ook. Voor meer info: 06-14451564.

Autobedrijf Iglesias verder als Autobedrijf Fatels & Van Beek

Ted van Beek samen met Hans Fatels. (Foto: Merel de Vries)

HEEMSKERK - Autobedrijf Iglesias gaat verder als Fatels & Van Beek. "Twee en half jaar geleden maakten we een doorstart van Autobedrijf Iglesias, al 25 jaar een begrip aan de Rijksstraatweg in Heemskerk. Nu is het tijd voor onze eigen naam op de gevel," zegt Ted van Beek, die samen met Hans Fatels mede-eigenaar is. In 2016 maakten beiden de doorstart van Autobedrijf Iglesias.Terug naar het oorspronkelijke pand, kwam de renovatie van de showroom. De werkplaats kreeg een opknapbeurt en er zijn twee monteurs aangenomen. Doordat Hans (19 jaar voor Autobedrijf Iglesias) en Ted (17 jaar bij Autobedrijf Iglesias) vertrouwde gezichten zijn in het bedrijf, wisten vaste klanten hun weg weer te vinden. Nu tijd voor een nieuwe stap en gaan ze verder onder de naam Fatels & Van Beek. "Deze naam pronkt al een paar weken op de gevel, vanaf nu is dit in al onze uitingen te zien. Uiteraard blijft in ons logo Iglesias vermeld, daar waar het allemaal mee begon," merkt Hans trots op. Bij een verse naam en uitstraling, hoort een nieuwe site ontwikkeld door SWAT en de foto's van Merels Fotografie: www.fatelsvanbeek.nl. Voor de rest verandert er niets. Ze doen waar ze goed in zijn: onderhoud en reparatie voor alle merken personen- en lichte bedrijfswagens, onderhoud van airco's, het flushen van automaatbakken, banden, ruitreparatie, schadeherstel en de verkoop van nette (jonge) occasions. ook zijn ze servicepunt van Chevrolet. Autobedrijf Fatels & Van Beek, Rijksstraatweg 23A. Ma t/m za open, tel: 0251-241664.