Kennemerland op zondag

21 april 2019

Kennemerland op zondag 21 april 2019


Weerhaan terug op de toren van de kweekschool

Niels van Ginneken Van Lith (l) en Sjoerd Hooftman Woonopmaat (r) die de haan in z'n handen heeft. Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK - Binnenkort pronkt de gerestaureerde haan weer op zijn vertrouwde plek: de toren van de voormalig bisschoppelijke Kweekschool in Beverwijk. De afronding van de dakrenovatie van dit monumentale pand is hiermee een feit. Woonopmaat loopt met deze renovatie vooruit op het wettelijk verbod op asbesthoudende daken, dat geldt vanaf 2024.

De kwaliteit van het dak verminderde en er was sprake van verwering van de asbesthoudende dakleien. "Ondanks dat er geen acuut gevaar was voor de gezondheid vonden we het belangrijk, in het belang van onze bewoners, de renovatie eerder uit te voeren dan het wettelijk verbod op asbesthoudende daken. Het gebouw is nu klaar voor de toekomst: onze bewoners hebben weer een dak boven het hoofd dat jaren mee kan", vertelt Sjoerd Hooftman bestuurder van Woonopmaat. "En…" voegt hij toe "inwoners van Beverwijk hebben met de haan op de toren het vertrouwde historische beeld weer terug".

Sander Linn begeleidde het project vanuit Woonopmaat: "Prachtig werk. Zulk ambachtelijk werk en fraaie bouwkundige details zie je niet vaak meer. Logistiek gaf het soms uitdagingen omdat we veel verschillende onderdelen tegelijk aanpakten. En voor bewoners, met name van de bovenste verdieping, was het best even doorbijten. Door diverse werkzaamheden te combineren, hebben we de overlast zoveel mogelijk kunnen beperken." Sinds 1989 is de Kweekschool in gebruik als appartementencomplex. Jan van Kampen bemachtigde op zijn 23ste het zolderappartement, de zogenaamde torenkamer in het door hem geliefde pand. Door deze positie en de logistiek werd zijn woning relatief vaak betreden. Jan: "Het onderhoud was best heftig. Af en toe stuitte ik op vervelende verrassingen. Gelukkig waren deze zaken bespreekbaar en verliep het erna soepeler. Met bovendien een mooi resultaat!"

Bouwbedrijf Van Lith heeft voor Woonopmaat de dakrenovatie aangepakt. De dakbedekking is gesaneerd en, in samenspraak met de monumentencommissie van gemeente Beverwijk, vervangen door traditionele dakleien. Daarnaast zijn er verschillende andere werkzaamheden uitgevoerd. Van het vervangen van dakramen, reparaties aan het metselwerk, het verstevigen van het dakbeschot van de torenspits tot het vernieuwen van de wijzerplaat van de klok. Ook is het kenmerkende 'haantje' gerestaureerd en het windkruis op de torenspits nagemaakt aan de hand van het origineel. Hiermee heeft het pand uit 1906 zijn fraaie uitstraling weer terug. Installatiebedrijf Feenstra vernieuwde bovendien de CV ketels en rookgasafvoeren in de 48 huurwoningen.

Knutselmiddag

(Foto: )

CASTRICUM - Woensdag 1 mei is er een gezellige knutselmiddag voor kinderen in speel-o-theek Castricum. Men gaat die middag een grappige boekenlegger knutselen, die men ook kunt gebruiken in een boek van het kinderzwerfboek station. Ieder kind is welkom van 14.30 uur tot 16.00 uur. Dit is ook de openingstijd van de speel-o-theek op woensdag. Men kan die middag lid worden van de speel-o-theek voor de actieprijs van slechts €10 voor de rest van 2019 (deze actie geldt alleen op 1 mei). De speel-o-theek is te vinden in Nieuw Geesterhage, Geesterduinweg 5. Meer informatie op onze website: www.sotcastricum.nl, Facebook en Instagram.

Tinnen soldaatjes op Fort aan Den Ham

De kinderen alvast aan de slag. Foto: Aangeleverd

UITGEEST - Zondag 28 april is de eerste open zondag van Fort aan Den Ham, aan de Busch en Dam in 2019. Het is weer voor publiek geopend. Van 11 tot 16 uur bent u welkom en er is ruim parkeren op het voorterrein. Men start, zoals traditioneel, het seizoen met een doorlopende workshop "Tinnen soldaatjes gieten en beschilderen" in het fort.

Door de jeugd beschilderde resultaten van het tin gieten kunnen meegenomen worden. Jaren 50 muziek op jaren 50 draaitafels wordt verzorgd door het Nederlands Grammofoon Genootschap.

Provinciale weg

Het fort ligt net over het spoor tussen Krommenie en Uitgeest aan de provinciale weg N203. Nu een rustige plek in het Noord-Hollandse landschap maar in de mobilisatietijden 1914-1918 en 1940 vol soldaten en kanonnen. De vrijwilligers hebben van het fort een militair museum gemaakt met behoud van de oude sfeer van militaire mobilisatie.

Zoveel mogelijk is het fort in de oude staat gehouden of teruggebracht met ziekenzaal, keuken, officierskantine en de manschappen privaten. Er zijn exposities over de Stelling, WO-2, militaire communicatie, de linie van Beverwijk en de Politionele acties gedurende 1945-1950 in voormalig Nederlands-Indië.

Fortterrein

Het fort en fortterrein rondom is geheel toegankelijk. Kunt u op zondag niet dan is het fort ook het hele jaar door op iedere woensdag tussen 10 en 15 uur te bezoeken. Informatie op www.fortaandenham.nl.

Laatste spreekuur belastingaangifte

Op 25 april bieden de getrainde  vrijwilligers van Welzijn Castricum nog een keer ondersteuning. Foto: Aangeleverd

CASTRICUM - Op 25 april bieden de getrainde vrijwilligers van Welzijn Castricum nog een keer ondersteuning in de bibliotheek van Castricum van 14.00 – 15.00 uur. De overgang van de papieren aanvraag naar de digitale vorm is niet voor iedereen makkelijk te maken.

Wie ondersteuning nodig heeft, kan zo langskomen. Als het te druk is om meteen hulp te bieden, wordt een afspraak gemaakt.

Inkomensgrens

Boven de inkomensgrens van € 25.000 wordt men geleerd hoe het digitaal aanvragen in zijn werk gaat, beneden deze inkomensgrens wordt ook inhoudelijke ondersteuning geboden. Als het niet mogelijk is naar de bibliotheek te komen, kan men contact opnemen met Welzijn Castricum voor een thuisafspraak. Telefoon 02510-656562, e-mail info@welzijncastricum.nl.

Koningsspelen op de golfbaan

Leerlingen van Heemskerkse basisscholen doen mee de Koningsspelen 2019. Foto: Leo Tillmans

HEEMSKERK - Op de golfbaan van de Heemskerkse Golfclub aan de Communicatieweg in Heemskerk vonden vorige week vrijdag de Koningsspelen 2019 plaats.

Leerlingen van basisscholen in Heemskerk gaven daarbij acte de présence. Zij deden mee aan verschillende spelletjes. De schoolkinderen waren behoorlijk actief.

Het weer werkte die dag prima mee want het was droog en de zon scheen. Dat was voor de leerlingen dan ook volop genieten.

Klank-ligconcert in 432herz

Er zijn twee bijzondere Klank-Ligconcerten in de regio. Foto: Aangeleverd

REGIO - Er zijn twee bijzondere Klank-Ligconcerten in de regio, en wel in de frequentie van de 432herz. Dit is de oude orkeststemming zoals deze ooit was, deze wordt ook wel de oertoon van de natuur genoemd. Deze frequentie wordt ook duidelijk in het hart ervaren, geeft een gevoel van gronding doordat er een gevoel ontstaat van weer thuiskomen IN je lichaam. Uit het hoofd terug naar het hart. Dat is ook de intentie van Pasen.

Kom dit zelf ervaren, ontspannen liggend op je zachte matrasje, onder een slaapzak of deken, in de mooie akoestiek van de Slotkapel Egmond aan den Hoef en/of in de knusse Raphaëlkapel in Bloemendaal. Beide klankconcerten zijn met Joke Welboren uit Castricum en Thom Olschansky uit Wormerveer, beide jarenlang ervaren soundhealers. De kristallen klankschalen zijn allen in de 432herz geslepen en zijn dus ook verbonden met de chakra's. Klank gaat 4x sneller door water dan door de lucht. dus ook door het lichaam, 75% water. De volle maan van Pasen geeft een extra dimensie, de maan beheerst ook alle wateren op aarde. Een mooi moment om even de stilte op te zoeken in jezelf. Via de helende klanken van klankschalen didgeridoo oceandrums, hapi, shantigong e.a. in combinatie met helende zang. Met lichtceremonie, naamzang en als afsluiting een klankcirkel.

Kinderen ook welkom. Reserveren vanwege de beperkt aantal plaatsen. Entree 20 euro pp incl. ayurvedische thee en versnaperingen op Witte donderdag 18 april 20.15 uur in Slotkapel Egmond aan den Hoef, vrijdag 31 mei 20.00 uur in Raphaëlkapel Bloemendaal, www.sakagaweea.nl/contact.

Forel, Karper en Steurvissen in Dirkshorn

Brian Bing van Koi- en vijvercentrum Dirkshorn. (Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)

DIRKSHORN - Met de uitbreiding van het Koi- en vijvercentrum wil Brian Bing ook de dagjesmensen (recreatie ) in Dirkshorn aan de Woudmeerweg 22 van dienst zijn. Vissen op Forel, Karper en Steur kan sinds vorig jaar op de achterzijde van het terrein.

Er zijn drie visvijvers ingericht waar mensen een ochtend, middagdeel of gehele dag hun hengel uit kunnen gooien. De vijver Small trout is gevuld met regenboogforel (put & take ).De Big trout vijver is voorzien van regenboog en zalmforel die na afloop mee naar huis mogen worden genomen. Per persoon wordt er een aantal vissen in de vijver uitgezet. Je hebt het hele dagdeel de tijd om ze allemaal te vangen. Wat overblijft kan door de volgende visser weer worden gevangen. De Adventure Grand Lake vijver is bedoeld voor het vissen op Karper en Steur zelfs tot 150 centimeter groot. Deze vissen worden na de vangst weer terug gezet in de vijver, dit heet catch en release.

Er zijn een aantal huishoudelijke regels. Zoals het gebruik van maximaal een hengel per persoon. En er moet een onthaakmat gebruikt worden, zodat de vis niet beschadigd en veilig terug gezet kan worden in de vijver. Brian Bing wil ook de toeristen in huis halen voor een leuk dagje uit. Een hengel of een onthaakmat zal bij hen niet altijd op de achterbank liggen. Ze hebben dat soort benodigdheden gewoon in huis, te koop of te huur.

Beide Paas- en pinksterdagen extra geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Het bedrijf biedt al jaren alle benodigdheden voor zwem-, natuur- en Koi-vijvers aan. Ook voor aanleg, onderhoud en renovatie van de vijver.

Koi, Vijver & Fishing Dirkshorn is te vinden aan Woudmeerweg 22 in Dirkshorn, tel. 0224-552439. Zie voor meer informatie: www.koi-vijver.nl

Forel, Karper en Steurvissen in Dirkshorn

Brian Bing van Koi- en vijvercentrum Dirkshorn. (Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)

DIRKSHORN - Met de uitbreiding van het Koi- en vijvercentrum wil Brian Bing ook de dagjesmensen (recreatie ) in Dirkshorn aan de Woudmeerweg 22 van dienst zijn. Vissen op Forel, Karper en Steur kan sinds vorig jaar op de achterzijde van het terrein.

Er zijn drie visvijvers ingericht waar mensen een ochtend, middagdeel of gehele dag hun hengel uit kunnen gooien. De vijver Small trout is gevuld met regenboogforel (put & take ).De Big trout vijver is voorzien van regenboog en zalmforel die na afloop mee naar huis mogen worden genomen. Per persoon wordt er een aantal vissen in de vijver uitgezet. Je hebt het hele dagdeel de tijd om ze allemaal te vangen. Wat overblijft kan door de volgende visser weer worden gevangen. De Adventure Grand Lake vijver is bedoeld voor het vissen op Karper en Steur zelfs tot 150 centimeter groot. Deze vissen worden na de vangst weer terug gezet in de vijver, dit heet catch en release.

Er zijn een aantal huishoudelijke regels. Zoals het gebruik van maximaal een hengel per persoon. En er moet een onthaakmat gebruikt worden, zodat de vis niet beschadigd en veilig terug gezet kan worden in de vijver. Brian Bing wil ook de toeristen in huis halen voor een leuk dagje uit. Een hengel of een onthaakmat zal bij hen niet altijd op de achterbank liggen. Ze hebben dat soort benodigdheden gewoon in huis, te koop of te huur.

Beide Paas- en pinksterdagen extra geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Het bedrijf biedt al jaren alle benodigdheden voor zwem-, natuur- en Koi-vijvers aan. Ook voor aanleg, onderhoud en renovatie van de vijver.

Koi, Vijver & Fishing Dirkshorn is te vinden aan Woudmeerweg 22 in Dirkshorn, tel. 0224-552439. Zie voor meer informatie: www.koi-vijver.nl

Koningsdag in Café Camille

The Fischerman's bend. (Foto: Waterman 2211)

BEVERWIJK - Zaterdag 27 april op Koningsdag treedt om 13.30 uur The Fisherman's Bend op in Café Camille in Beverwijk. Entree gratis. De band heeft een repertoire uit de rijke traditie die de Irish folkmusic met haar ballades, drank- en strijdliederen te bieden heeft maar vertolkt ook nummers uit andere bronnen die dezelfde sfeer ademen.

Irish folkmusic met haar ballades, drank- en strijdliederen

De 'bend' bestaat uit Paul Jurriëns (zang, dwarsfluit, tin whistle, accordeon), Gerrit Kuyt (zang, gitaar, banjo, mandoline), Jeroen Stam (zang, gitaar, basgitaar) en Bouke Warger (zang, gitaar, bouzouki, bodhran).

Arthur Ebbeling

Vanaf 16.00 uur zijn Arthur Ebeling & Peer Wassenaar te bewonderen in Camille. Ebeling staat bekend als een onnavolgbaar gitarist met een geheel eigen stijl. Van zwoele late-night-jazz tot rhythm & blues en rauwe pure blues, van neo-rockabilly tot skiffle. Onmiskenbaar zijn de gitaarinvloeden van Cliff Gallup (Gene Vincent & Blue Caps) en Chet Atkins. Ebeling beheerst de rockabilly en country-fingerstyle van bovengenoemden als geen ander. Zijn favoriete muzikant is Ray Charles. Op bijna elk optreden hoor je Ebeling's versie van I got a Woman, compleet met When the Saint's Go Marchin' in solo. Invloeden van Tom Waits, Eddie Cochran, Hank Williams en zelfs Kurt Weill hoor je terug in zijn muziek. Dit alles wordt ondersteund door Peer Wassenaar op contra bas.

Beast Boys Undercover

Beastie Boys Undercover maken het feest af 20.00 uur. Van gruizige punk-rock tot rauwe hiphop classics, van de early 80's tot de late 00's.

Beastie Boys Undercover zet de tent op zijn kop met een weergaloze vertolking van Beastie-knallers.

Fit in twaalf weken bij Heliomare

Bij Heliomare lekker in 12 weken weer fit. Foto: Aangeleverd

WIJK AAN ZEE - Wie fit de zomer in wil, kan nu terecht voor het programma Fit in 12 weken met een flinke korting. Ben je woonachtig in Beverwijk of Wijk aan Zee en heb je een beperking of blessure, zit je in een rolstoel of is sprake van chronische pijn of vermoeidheid? Dan kun je nu voor €125,00 het programma 'Fit in 12 weken' volgen door een subsidie van Uniek Sporten. Het normale tarief is €159,50. De subsidie is geldig voor de eerste 25 aanmeldingen.

Het programma combineert persoonlijke gesprekken met bewegen en sporten. Na 12 weken voel je je fitter en vitaler en heb je handvatten voor een gezondere leefstijl. Fit in 12 weken bestaat uit: een startgesprek en fysieke test met een fysiotherapeut, voedingsadvies en online coaching, leefstijl coach gesprek, 3 maal per week begeleid sporten (fitness, zwembad, zaal, buitenprogramma), een eindtest en gericht trainingsadvies voor de toekomst door een fysiotherapeut.

Tijdens het programma krijg je intensieve begeleiding, zodat de drempel om te blijven sporten zo klein mogelijk wordt of zelfs weggenomen wordt. Heliomare kan adviseren welk sportaanbod of sportaanbieder (vereniging, sportschool, sportactiviteit) passend is na het 12-weekse programma.

Heliomare Bewegen en Sport stelt zich als doel om mensen duurzaam te laten bewegen en sporten. Ook met een beperking, blessure of andere klachten is bewegen en sporten mogelijk. Indien mogelijk kun je doorstromen naar een reguliere sportvereniging of -activiteiten bij jou in de buurt. Heliomare adviseert daarbij graag en begeleiding door de Buurt Sport Coach is dan ook een optie. Heliomare heeft nog plek op werkdagen tussen 8.30 en 9.30 uur. Aanmelden kan vanaf 18 jaar. Voor meer informatie: www.heliomare.nl/in12wekenfit.

Sportieve Koningsspelen in Castricum

Sportieve gezelligheid troef. Foto: Aangeleverd

CASTRICUM - Team Sportservice Kennemerland organiseerde vrijdag 12 april op sportpark Wouterland een fantastische sportdag voor de groepen 7 en 8 van verschillende scholen uit de gemeente Castricum en Uitgeest. Deze dag stond volledig in het teken van de Koningsspelen en werd mede mogelijk gemaakt door diverse sportclubs uit de gemeente Castricum.

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle basisschool leerlingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Aangezien Team Sportservice ondersteuning en begeleiding biedt met betrekking tot sport en bewegen aan vele scholen en verenigingen zijn de Koningsspelen een perfecte dag om veel leerlingen van het basisonderwijs te trakteren op een sportieve dag.

Tijdens de sportdag werden er verschillende clinics aangeboden door meerdere sportclubs om iedereen te voorzien van een uitdagende sportactiviteit,

Zo werden er voetbalclinics gegeven door trainers van FC Castricum, bootcamp door Club Karakter en sportstudent Stefan, jeu de boules door de Stetters en tieneryoga door Hannah Koelmans van Yoga Castricum. Atletiek vereniging Castricum nam het atletiek gedeelte op zich, handbalvereniging Meervogels '60 ging aan de slag met handbal, hockeyclub MHCC voorzag de leerlingen van hockey clinics en de Castricumse Rugby Club stond met de jong talenten paraat voor de rugby clinics. Elke groep had daarnaast een ronde op het funveld met springkussens en leuke spelen. Het was een prachtige dag met voor ieder wat wils.

Ben je nou benieuwd wat Team Sportservice voor jou kan doen op gebied van een gezonde en vitale levensstijl, neem dan zeker een kijkje op www.teamsportservice.nl/kennemerland .

Bridgen

HEEMSKERK - Bridgeclub Klein Slem gaat op 9 september weer beginnen met een nieuw bridgeseizoen 2019 / 2020. Op de bijzonder gezellige club is er plaats voor nieuwe leden.

Er wordt op maandagavond gespeeld in cultureel centrum De Jansheeren aan het Maltezerplein 1 te Heemskerk. Men speelt zes ronden. Aanvang 19.30 uur gelieve 19.15 uur aanwezig te zijn. De contributie bedraagt € 45.00 inclusief kerst- en slotdrive.

U kunt zich opgeven bij de wedstrijdleider Marian Adrichem tel. 0251-249775.

Mantelzorglunchroom

HEEMSKERK - Een nieuw initiatief van Weldoen Heemskerk. Op maandag 6 mei organiseert Weldoen een Mantelzorglunchroom. Bent u mantelzorger?Wilt u met anderen uw ervaringen delen? Heeft u behoefte om uw verhaal te vertellen? Heeft u tips of krijgt u die graag van andere mantelzorgers?Wilt u meedenken over een deelgenotengroep voor mantelzorgers? U bent welkom op maandag 6 mei. Aanvang 11.00 uur, rond 12.30 lunch met soep en een broodje. Einde 13.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden via MaatjeZ in verband met de lunch: Tel: 0251 300333 of info@weldoen.nl Locatie: Buurtcentrum de Schuilhoek, van Bronckhorststraat 1, Heemskerk.

9 / 32

Ramon Bakker (tweede van links) met enkele mensen van Bakker Buitenleven. (Foto: aangeleverd)

Ideeën opdoen in meer dan veertien showtuinen

HEEMSKERK - Wie Bakker Buitenleven zegt, zegt sierbestrating, tuinhout en tuinmeubelen. De bekende tuinspecialist aan de Ambachtsring 13 in Heemskerk heeft een reputatie hoog te houden. Op maandag 22 april, Tweede Paasdag, is Bakker Buitenleven speciaal open voor het publiek. Er zijn dan leuke acties waar klanten volop van kunnen profiteren.

"Mensen kunnen op die dag inspiratie opdoen in meer dan veertien showtuinen die bij ons zijn opgebouwd", laat eigenaar Ramon Bakker weten. "Iedere tuin is volgens een thema ingericht en dat maakt het wel heel gaaf. Je kunt er onder anderen de loungesets uit proberen met meestal all-weather kussens. Dat zijn kussens die goed bestand zijn tegen ieder soort weer en verkleuren niet. Met de unieke avondtuin die deze winter is gebouwd is het zeker de moeite waard om bij ons een kijkje te komen nemen."

Één van de tuinen bij Bakker Buitenleven is een duurzame tuin. De producten komen uit Europa, niet uit verre landen, of het zijn gerecyclede producten. "Daarbij hebben ze een NL-greenlabel en zijn dus gecertificeerd", aldus Ramon.

De specialisatie van Bakker Buitenleven is bij heel veel klanten uit de regio bekend. Ramon: "We timmeren al ruim tien jaar aan de weg met dit concept. We leveren niet alleen aan de consument, ook aan doe-het-zelver dan wel de hovenier Tevens kunnen we bemiddelen voor de consument en hem of haar in contact brengen met een vakman. Ook voor ontwerpen is men bij ons aan het goede adres. We kennen immers 'de markt'. Ons doel is om mensen te inspireren voor het realiseren van hun droomtuin.''

In de prachtig ingerichte tuinen kunnen de mensen een beeld krijgen hoe hun ideale tuin er uit kan komen te zien. Van veranda's tot buitenverblijven en van tegelterrassen tot klinkerpaadjes; alles netjes en overzichtelijk opgesteld. De meeste tuinmeubelen die je kunt testen zijn direct leverbaar. "We hebben bijna alles op voorraad, we kunnen snel leveren en men hoeft nauwelijks te wachten. Dit geldt ook voor sierbestrating en tuinhout", verduidelijkt Ramon.

Hij geeft voorts aan dat er op Tweede Paasdag demonstraties worden gegeven. "Iedereen is van harte welkom. Naast de showtuinen kun je bij ons ook prima terecht voor sierbestrating en tuinhout wanneer je zelf aan het klussen bent. Bij de sierbestrating en tuinhout zijn er eveneens mooie kortingen in petto. Verder hebben we een barbecue en voor de kleintjes een springkussen."

Bakker Buitenleven aan de Ambachtsring 13 in Heemskerk is op maandag 22 april, Tweede Paasdag, geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Tel: 0251-232314, www.bakkerbuitenleven.nl.

11 / 32

Tijdens de paasdagen kunt u bij Tuincentrum Osdorp terecht voor alle tuin- en woonartikelen. (Foto: Tuincentrum Osdorp)

Klaar voor traditionele Paasshow

REGIO - Tijdens de Paasshow kunt u eerste paasdag van 12.00 tot 17.00 uur en tweede paasdag van 9.30 tot 18.00 uur terecht voor alle tuin- en woonartikelen met de mooiste tuinplanten, kamerplanten, tuinmeubelen, barbecues, tuinhout, bestrating. En met 16.500 m² aan winkeloppervlak en meer dan honderd medewerkers die hun uiterste best doen om de klanten naar tevredenheid te helpen is tuincentrum Osdorp een van de grootste tuincentra in Noord-Holland! Kom u tijdens de paasdagen vergapen aan het zeer uitgebreide assortiment en de nieuwste tuintrends.

Bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam vindt u het grootste aanbod tuinplanten van Amsterdam welke u op uw gemak overdekt kunt komen uitzoeken. Het grote assortiment met tuinplanten is opgedeeld in verschillende plantgroepen, zoals: éénjarige tuinplanten, vaste tuinplanten, struiken en heesters, klimplanten, siergrassen, fruitbomen en -planten, kruidenplanten, rozenplanten en mediterrane tuinplanten. Door de juiste tuinplanten op de juiste plaats in de tuin te zetten kan iedereen het hele jaar door genieten van een groene tuin vol met kleurrijke uitbarstingen. De groen experts van tuincentrum Osdorp weten er alles van en geven het juiste advies. Het mooi weer komt er weer aan dus de tijd om gezellig te gaan barbecueën. De tuin is een verlengstuk geworden van de huiskamer en barbecueën is daar een belangrijk onderdeel van. Ook vindt u hier ruim 250 verschillende barbecues met de bekende merken als Green egg en Weber. Kom inspiratie opdoen bij Tuincentrum Osdorp aan Osdorperweg 247 in Amsterdam Osdorp, 020-6676060, www.osdorp.nl.

Tijdens de paasdagen kunt u bij Tuincentrum Osdorp terecht voor alle tuin- en woonartikelen. (Foto: Tuincentrum Osdorp)

Klaar voor traditionele Paasshow

REGIO - Tijdens de Paasshow kunt u eerste paasdag van 12.00 tot 17.00 uur en tweede paasdag van 9.30 tot 18.00 uur terecht voor alle tuin- en woonartikelen met de mooiste tuinplanten, kamerplanten, tuinmeubelen, barbecues, tuinhout, bestrating. En met 16.500 m² aan winkeloppervlak en meer dan honderd medewerkers die hun uiterste best doen om de klanten naar tevredenheid te helpen is tuincentrum Osdorp een van de grootste tuincentra in Noord-Holland! Kom u tijdens de paasdagen vergapen aan het zeer uitgebreide assortiment en de nieuwste tuintrends.

Bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam vindt u het grootste aanbod tuinplanten van Amsterdam welke u op uw gemak overdekt kunt komen uitzoeken. Het grote assortiment met tuinplanten is opgedeeld in verschillende plantgroepen, zoals: éénjarige tuinplanten, vaste tuinplanten, struiken en heesters, klimplanten, siergrassen, fruitbomen en -planten, kruidenplanten, rozenplanten en mediterrane tuinplanten. Door de juiste tuinplanten op de juiste plaats in de tuin te zetten kan iedereen het hele jaar door genieten van een groene tuin vol met kleurrijke uitbarstingen. De groen experts van tuincentrum Osdorp weten er alles van en geven het juiste advies. Het mooi weer komt er weer aan dus de tijd om gezellig te gaan barbecueën. De tuin is een verlengstuk geworden van de huiskamer en barbecueën is daar een belangrijk onderdeel van. Ook vindt u hier ruim 250 verschillende barbecues met de bekende merken als Green egg en Weber. Kom inspiratie opdoen bij Tuincentrum Osdorp aan Osdorperweg 247 in Amsterdam Osdorp, 020-6676060, www.osdorp.nl.

'Pitch je passie' in bibliotheek over VS

Vertel waar u graag naartoe gaat op vakantie. (Foto: PR )

HEEMSKERK - Dinsdag 30 april vertelt een ervaren zelfstandig reisadviseur in de openbare bibliotheek in Heemskerk van 15.00 tot circa 16.00 uur tijdens 'Pitch je passie' vol enthousiasme over bekende en minder bekende reisbestemmingen in (vooral het westen van) de Verenigde Staten, waar ze zelf ook al vele keren naartoe is gereisd.

Ze houdt haar verhaal aan de hand van een PowerPointpresentatie met foto's. Voor vragen na afloop plant ze voldoende tijd in. Ook maakt ze graag een afspraak met wie later meer uitgebreid geïnformeerd wil worden. Na afloop van haar gratis bij te wonen presentatie ontvangt u per e-mail een kortingsbon die bij haar kan worden besteed.

Pitch ook uw idee

Heb je een leuke of boeiende hobby en wil je daar vol passie over vertellen? Of heb jij de leukste baan van de wereld en wil je anderen daar weleens over vertellen? Of heb je misschien een dienst of product waarvan je vindt dat iedereen daar kennis mee zou moeten maken? Geef je dan op voor Pitch je passie!, het maandelijks door Bibliotheek IJmond Noord georganiseerde open podium.

De vorm waarin je kennis deelt is vrij; die kan variëren van een eenmalige workshop of een serie lezingen tot een platform. Samen met een bibliotheekmedewerker kijk je hoe we het kunnen organiseren. De uitvoering vindt altijd plaats in de voor iedereen vrij toegankelijke ruimte van de bibliotheek. Dus, weet jij veel over bijvoorbeeld tuinieren, vloggen, voeding, fotografie, backpacken, programmeren of een ander onderwerp? Meld je aan en stuur een e-mail naar Canan Yagmur: cyagmur@obijmond.nl.

Wethouder opent FemFactory

BEVERWIJK - FemFactory, een coworking plaats voor vrouwelijke ondernemers, wordt op vrijdag 24 mei officieel geopend door wethouder Serge Ferrano. Op deze dag zijn er workshops en speeddates voor vrouwelijke zzp'sters. Zij kunnen meteen kennis maken met de nieuwe flexlocatie die zich richt op vrouwelijke zzp'sters. FemFactory op Schieland 18 in Beverwijk is een initiatief van businesscoach Sandra Niesten van Onderneem het Maar en Monique Zeeuw, eigenaar bij Flexi-bel. In de afgelopen periode kreeg de voormalige flexruimte in het pand een metamorfose.

Het is een sfeervolle ruimte geworden met flexplekken voor 12 onderneemsters.

Tijdens de paasdagen kunt u bij Tuincentrum Osdorp terecht voor alle tuin- en woonartikelen. (Foto: Tuincentrum Osdorp)

Klaar voor traditionele Paasshow

REGIO - Tijdens de Paasshow kunt u eerste paasdag van 12.00 tot 17.00 uur en tweede paasdag van 9.30 tot 18.00 uur terecht voor alle tuin- en woonartikelen met de mooiste tuinplanten, kamerplanten, tuinmeubelen, barbecues, tuinhout, bestrating. En met 16.500 m² aan winkeloppervlak en meer dan honderd medewerkers die hun uiterste best doen om de klanten naar tevredenheid te helpen is tuincentrum Osdorp een van de grootste tuincentra in Noord-Holland! Kom u tijdens de paasdagen vergapen aan het zeer uitgebreide assortiment en de nieuwste tuintrends.

Bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam vindt u het grootste aanbod tuinplanten van Amsterdam welke u op uw gemak overdekt kunt komen uitzoeken.

Groot assortiment

Het grote assortiment met tuinplanten is opgedeeld in verschillende plantgroepen, zoals: éénjarige tuinplanten, vaste tuinplanten, struiken en heesters, klimplanten, siergrassen, fruitbomen en -planten, kruidenplanten, rozenplanten en mediterrane tuinplanten. Door de juiste tuinplanten op de juiste plaats in de tuin te zetten kan iedereen het hele jaar door genieten van een groene tuin vol met kleurrijke uitbarstingen. De groen experts van tuincentrum Osdorp weten er alles van en geven het juiste advies. Het mooi weer komt er weer aan dus de tijd om gezellig te gaan barbecueën. De tuin is een verlengstuk geworden van de huiskamer en barbecueën is daar een belangrijk onderdeel van. Ook vindt u hier ruim 250 verschillende barbecues met de bekende merken als Green egg en Weber.

Inspiratie opdoen

Kom inspiratie opdoen bij Tuincentrum Osdorp aan Osdorperweg 247 in Amsterdam Osdorp, 020-6676060, www.osdorp.nl.

Schapen scheren

Schapen scheren bij het Koetshuijs. Foto: Aangeleverd

HEEMSKERK - Kom je ook kijken hoe de schapen van hun vacht ontdaan worden? Woensdagmiddag 1 mei van 14.00 tot 16.00 uur worden schapen geschoren bij bezoekerscentrum het Koetshuijs. De schapen die worden geschoren, de Welsh Hill Speckled Face schapen, kun je regelmatig zien grazen in aantal gebieden in Heemskerk en omgeving. Deze middag worden een aantal schapen van hun dikke vacht ontdaan. Ook kun je knutselen met wol.

Forel, Karper en Steurvissen in Dirkshorn

Brian Bing van Koi- en vijvercentrum Dirkshorn. (Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)

DIRKSHORN - Met de uitbreiding van het Koi- en vijvercentrum wil Brian Bing ook de dagjesmensen (recreatie ) in Dirkshorn aan de Woudmeerweg 22 van dienst zijn. Vissen op Forel, Karper en Steur kan sinds vorig jaar op de achterzijde van het terrein.

Er zijn drie visvijvers ingericht waar mensen een ochtend, middagdeel of gehele dag hun hengel uit kunnen gooien. De vijver Small trout is gevuld met regenboogforel (put & take ).De Big trout vijver is voorzien van regenboog en zalmforel die na afloop mee naar huis mogen worden genomen. Per persoon wordt er een aantal vissen in de vijver uitgezet. Je hebt het hele dagdeel de tijd om ze allemaal te vangen. Wat overblijft kan door de volgende visser weer worden gevangen. De Adventure Grand Lake vijver is bedoeld voor het vissen op Karper en Steur zelfs tot 150 centimeter groot. Deze vissen worden na de vangst weer terug gezet in de vijver, dit heet catch en release.

Er zijn een aantal huishoudelijke regels. Zoals het gebruik van maximaal een hengel per persoon. En er moet een onthaakmat gebruikt worden, zodat de vis niet beschadigd en veilig terug gezet kan worden in de vijver. Brian Bing wil ook de toeristen in huis halen voor een leuk dagje uit. Een hengel of een onthaakmat zal bij hen niet altijd op de achterbank liggen. Ze hebben dat soort benodigdheden gewoon in huis, te koop of te huur.

Beide Paas- en pinksterdagen extra geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Het bedrijf biedt al jaren alle benodigdheden voor zwem-, natuur- en Koi-vijvers aan. Ook voor aanleg, onderhoud en renovatie van de vijver.

Koi, Vijver & Fishing Dirkshorn is te vinden aan Woudmeerweg 22 in Dirkshorn, tel. 0224-552439. Zie voor meer informatie: www.koi-vijver.nl

Sporten met VSP in Heemskerk

Met de VSP kunnen volwassenen kennismaken met verschillende sporten. Foto: Aangeleverd

HEEMSKERK - Wil je ontdekken welke sport er nu het beste bij je past, omdat je een tijd niet hebt gesport? Heb je zin om je oude sport weer op te pakken? Of houd je van veel bewegen? Meld je dan aan voor de VSP via Team Sportservice Kennemerland.

Met de VolwassenenSportPas (VSP) biedt Team Sportservice Kennemerland volwassenen de mogelijkheid kennis te maken met verschillende sporten. Iedereen van 18 jaar en ouder die in de gemeente Castricum of Heemskerk woont kan voor € 5,- vier keer meetrainen bij een vereniging of organisatie. Klik op de JSP/VSP button voor het volledige aanbod en meer informatie. Inschrijven voor dit blok kan van 5 t/m 25 april, uitsluitend via de website. De lessen starten in week 19.

Tekenen met BIC-Pen bij kasteeltuin Asumburg

Tekenen met BIC-Pen. Foto: Aangeleverd

HEEMSKERK - Op een schitterende plek geïnspireerd worden door de natuur en direct onder de bezielende begeleiding van beeldend kunstenaar Ellen van Putten zelf aan de slag. Met de gebruikte technieken slagen zowel beginners als gevorderden erin om verrassende en mooie resultaten te behalen. Deze workshop is geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar.

In de workshop staan de insecten, planten en bloemen in de tuin model voor de tekeningen. Ellen zal je laten zien hoe de doodgewone BIC-pen te hanteren als een gereedschap waarvan je nooit had gedacht fantastische kunst mee te kunnen maken.

Je bent een middag ongedwongen bezig in de natuur en het resultaat zal iedereen verrassen, ook, of juist, als je denkt dat je niet goed kan tekenen. Door de speciale technieken voor licht en donker effecten die Ellen je aanleert krijg je snel een mooi resultaat. Door ook collage technieken met o.a. bladzijden uit oude boeken te gebruiken ontstaat er een eindresultaat wat het inlijsten waard is.

De workshop is op zaterdag 11 mei van 13.00 tot 16.30 uur, inclusief een pauze en expositiebezoek en vindt plaats bij Koetshuijs kasteeltuin Assumburg, Tolweg 9a, Heemskerk. De kosten bedragen € 40,00, inclusief materiaal, rondleiding en consumptie.

Inschrijven en meer info: t 0251 836003, www.cultuurhuisheemskerk.nl.

Gerrits Jans Koninklijk onderscheiden

HEEMSKERK – Op zaterdag 12 april 2019 heeft burgemeester Mieke Baltus een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer J.F. Gerrits Jans RA. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in Amersfoort, tijdens de algemene ledenvergadering van de KNZB.

De heer Gerrits Jans (67) is zelfstandig ondernemer en eigenaar van een financieel adviesbureau. Hij is jarenlang actief (geweest) in de zwemwereld.

Zo heeft hij bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) verschillende functies bekleed: lid van de financiële commissie, lid van het hoofdbestuur, secretaris en vicevoorzitter van het hoofdbestuur, voorzitter van het organisatiecomité EK Waterpolo 2012 en penningmeester van het hoofdbestuur.

Ook is hij van 1994 tot 2016 vrijwilliger geweest bij de Ligne Européenne de Natation, de Europese koepelorganisatie van nationale zwembonden. Van 1997 tot 2008 was hij lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Nationale Sporttotalisator.

Daarnaast is hij vrijwilliger en penningmeester geweest van de NOC*NSF, penningmeester en secretaris van het Fonds voor de topsporter, penningmeester en secretaris van de Stichting dopingcontrole Nederland, lid van de Raad van Toezicht van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, bestuurslid van de Nationale Raad Zwemveiligheid en penningmeester van de Stichting Topsportbad Zeist.

Ook was hij lid en voorzitter van de gemeentelijke rekenkamers van Heemskerk, Beverwijk, Stede Broec en Midden Delfland.

Leven zonder geluidsoverlast

Last van een hinderlijke galm in kantoor of woning? Schouten Spanplafonds heeft de oplossing. (Foto: PR)

NIBBIXWOUD - Schouten Spanplafond verbetert de akoestiek in elke ruimte. Last van een hinderlijke galm in kantoor of woning? Schouten Spanplafonds heeft de oplossing en toont deze zondag 21 (1e Paasdag) en maandag 22 (2e paasdag) april in een show. Moderne interieurs zijn vaak uitgevoerd met harde materialen. Harde vloeren en wanden en geen gordijnen. Deze interieurs hebben dan ook vaak last van zeer hinderlijke galm. De kern van de oplossing ligt in de unieke combinatie van een geluiddempend, naadloos, akoestisch spanplafond. Het akoestische spanplafond van Schouten is een micro geperforeerd spanplafond. Door het toepassen van een akoestisch spanplafond van Schouten is het mogelijk om op een eenvoudige wijze de akoestiek in elke ruimte enorm te verbeteren. Hierbij behoud je voordelen van strak spanplafond. Dorpsstraat 82 in Nibbixwoud. Telefoon: 0229-571391.

'Coöperatie Zon op Uitgeest' opgericht

UITGEEST - Woensdag 17 april is de coöperatie Zon op Uitgeest officieel opgericht. ''Eindelijk kunnen we men aan de slag'', aldus de voorzitter Henk Smit. Er is al voor circa 500 zonnepanelen vrijblijvend ingetekend, voldoende om de volgende stappen te zetten zoals het opvragen van offertes bij installatiebedrijven. ''We hebben al veel voorbereidend werk gedaan maar je kunt nog niets in gang zetten als je geen rechtspersoon bent. Dat zijn we nu wel! Na de voorjaarsvakantie gaan we snel aan de slag.'' U kunt zich vrijblijvend inschrijven. Info daarover zie: www.DUEC.nl.

Route sluizencomplex IJmuiden eind maart 2021 open

Door de vele bouwactiviteiten aan de nieuwe zeesluis kan Rijkswaterstaat de veiligheid onvoldoende waarborgen. Foto: Aangeleverd

VELSEN-NOORD - De route over het sluizencomplex IJmuiden gaat uiterlijk eind maart 2021 open. Tot die tijd blijft de route afgesloten voor doorgaand verkeer. Door de vele bouwactiviteiten aan de nieuwe zeesluis kan Rijkswaterstaat de veiligheid onvoldoende waarborgen. Op verzoek van de gemeente Velsen financiert Rijkswaterstaat de uitbereiding van de spitspont met drie uur per dag om de overlast voor inwoners en bedrijven in de IJmond zoveel mogelijk te beperken (de vaartijd gaat van zeven naar tien uur per dag). Ook onderzoekt Rijkswaterstaat samen met de gemeente Velsen of de calamiteitenbogen bij de Velsertunnel sneller en vaker open kunnen als daar reden toe is.

Aanvankelijk zou de route voor circa een jaar afgesloten zijn tot medio april 2019. Deze planning is in de afgelopen periode onder druk komen te staan. Als gevolg van aanvullende werkzaamheden in de sluiskolk en bij de verbinding tussen de nieuwe zeesluis en de middensluis is er nog steeds sprake van veel hoogteverschillen en kruisend bouwverkeer.

Openstelling

Daarnaast nemen de werkzaamheden om de wegen rondom de nieuwe zeesluis op waterkerende hoogte te brengen meer tijd in beslag. Hierdoor is een veilige openstelling van de sluizenroute nog niet mogelijk. Rijkswaterstaat betreurt het dat door de verlenging van de afsluiting de overlast voor de bewoners van de gemeente Velsen langer duurt.

Omleidingsroutes

Om de overlast voor gebruikers van de sluisroute te beperken zal Rijkswaterstaat gedurende de volledige duur van de afsluiting van de sluisroute de spitspont over het Noordzeekanaal financieren. Daarbovenop zal de vaartijd van de spitspont op verzoek van de gemeente Velsen van zeven naar tien uur per dag gaan. Deze uitbreiding met drie uur sluit beter aan bij het aanbod van fietsers en de diensten van de werknemers van Tata, zoals is gebleken uit een nadere analyse van de effecten van de afsluiting. Ook onderzoekt Rijkswaterstaat samen met Velsen om bij incidenten en files de calamiteitenbogen bij de Velsertunnel eerder en vaker in te zetten. Dit heeft tot doel de bereikbaarheid van Velsen en omgeving te vergroten.

De bestaande omleidingsroutes blijven van kracht. Fietsers, bromfietsers en voetgangers kunnen tijdens de afsluiting gebruik blijven maken van de (spits)pont. De vertraging bedraagt gemiddeld 10 minuten en is mede afhankelijk van de wachttijden bij de pont. Autoverkeer kan door de Velsertunnel rijden en is ongeveer 15 minuten langer onderweg. Gele borden geven de omleidingsroutes aan.

Nieuwe zeesluis IJmuiden

Om ruimte te bieden aan steeds groter wordende zeeschepen wordt sinds 2016 in IJmuiden gewerkt aan de bouw van de grootste zeesluis ter wereld. De nieuwe sluis wordt 500 meter lang, 70 meter breed en 18 meter diep. Naar verwachting wordt de sluis begin 2022 in gebruik genomen.

Elfjes bij de oprijlaan van kasteel Marquette

HEEMSKERK - In de afgelopen jaren verschenen er op 11-11 elf elfjes onder de bomen aan het begin van de oprijlaan van kasteel Marquette in Heemskerk. Zij pasten op de bomen. De elfjes verschenen ook toen er een vergunning werd verstrekt om 48 bomen te kappen. De elfjes waren opeens verdwenen. ''Niemand wist wat er was gebeurd'', aldus milieudefensiegroep GOED-AARDIG.

''Een oplettende mevrouw vertelde ons dat er bij de fietsenstalling achter het kasteel elfjes lagen. Wij zetten ze terug op de bank aan de Marquettelaan. Ze waren helaas nog steeds niet veilig.Een andere attente mevrouw vond op het fietspad bij de Marquettelaan een hoofdje.''

Het bleek van een van de elfjes te zijn. ''We troffen tussen de elfjes op het bankje het lijfje aan. Er ontbrak helaas een ander elfje. Van de boswachter kregen de elfjes toestemming om te gaan zitten onder de 4 majestueuze bomen aan het begin van de oprijlaan. Daar horen die elfjes. Bij de prachtige bomen die er nog over zijn'', aldus GOED-AARDIG.

Wandelen op 5 mei

Foto: Aangeleverd

CASTRICUM - Op zondag 5 mei wordt een wandeltocht georganiseerd voor liefhebbers die graag in de natuur van Castricum willen bewegen. De wandeltochten worden elke eerste zondag van de maand gehouden.

Het vertrekpunt voor de wandeltochten is om 10.00 uur bij Bezoekerscentrum De Hoep aan de Zeeweg in Castricum. De tochten worden begeleid en hebben een lengte van circa 8 tot 10 kilometer. Onderweg wordt gezellig een kopje koffie gedronken.

Er zijn geen kosten aan de activiteit verbonden en men kan zonder opgave deelnemen. Consumpties zijn voor eigen rekening. Een duinkaart is nodig.

Voor informatie kan op werkdagen gebeld worden met: Caroline Wulp telefoon 06 30303007. Het e-mailadres is: cmjwulp@gmail.com.

Fysieke toegankelijkheid gebouwen in Heemskerk getest

HEEMSKERK – Op vrijdag 12 april overhandigde de participatieraad Heemskerk het rapport van de test 'Ongehinderd' aan wethouder Aad Schoorl. In dit rapport is beschreven hoe het staat met de fysieke toegankelijkheid van gebouwen in Heemskerk. Ook is een lijst van locaties opgesomd waar maatregelen gewenst zijn. Het rapport is gebaseerd op de uitkomsten van de landelijke testdag 'Ongehinderd, die op 3 oktober 2018 in Heemskerk is gehouden.

Op deze dag hebben inwoners (met hun hulpmiddel) en leden van de participatieraad een aantal locaties bezocht. Ook wethouder Aad Schoorl was van de partij. Vrijwilligers Vervoer IJmond had een busje ter beschikking gesteld en ook RTV IJmond en radio Heemskerk gaven het initiatief veel aandacht. Tijdens de rondgang door Heemskerk werden de geconstateerde ongemakken geregistreerd in de Ongehinderd app of op een formulier.

Sinds 1 april vorig jaar werkt de participatieraad (voorheen Wmo - en cliëntenraad) aan vormen van participatie in het sociaal Domein. De kerntaak van de participatieraad is het adviseren van de gemeente over het beter, eerder en breder betrekken van cliënten en geïnteresseerde inwoners bij het maken van plannen. Er wordt samen opgetrokken. De Participatieraad Heemskerk heeft onder andere ingezet op het thema Toegankelijkheid. Na een voorlichting door de gemeente over speerpunten in hun beleid, is een werkgroep gevormd en is gekozen de fysieke toegankelijkheid van gebouwen, zoals het gemeentehuis, winkels, buurtcentra in Heemskerk nader te bekijken.

Toss pakt finaleplaatsen tijdens de halve finale

Irma Warns door naar NK en toestelfinale. (Foto: (foto aangeleverd))

HEEMSKERK - Turnsters van de A-selectie en de B-selectie hebben afgelopen weekend de halve finale geturnd. Tijdens deze halve finale konden de turnsters als zij genoeg punten behaalden een finale plaats veroveren en eventueel een toestelfinale plaats.

Bij de senioren 2e divisie hebben Irma Warns en Emily Six zeer goed geturnd, Irma Warns behaalde een keurige 8e plaats, dit betekent voor Irma door naar de finale. Ook heeft zij een prachtige vloeroefening neergezet en een 2e plaats behaald. Irma mag naast haar meerkamp finale dus ook strijden op vloer tegen de beste 8 turnsters van Nederland. Emily Six is 15e geworden, ze heeft tijdens deze halve finale prachtige oefeningen laten zien, een onwijze brug oefening en ook op vloer turnde Emily haar beste oefening van dit seizoen, helaas heeft Emily niet voldoende punten behaald om door te gaan naar de finale.

Uit de B-selectie pupillen N3 heeft Isabelle Doesburg een 5e plaats behaald. Van de 24 deelneemsters is dit zeer knap. Isabelle startte gelijk al heel sterk op vloer, vervolgens maakte zij keurige sprongen, en ook op rek en balk turnde Isabelle zeer goed. Verassend behaalde Isabelle een 1e plaats op rek, dit betekent ook voor Isabelle Doesburg dat zij behoort tot de beste 8 van Nederland in haar categorie en mag strijden tijdens de toestelfinale. Bij de junioren N3 is Jade Lenarduzzi 11e geworden, zij mag zeer tevreden terugkijken op haar wedstrijd tijdens de halve finale. Bij de senioren N3 heeft Marijn Snijders top geturnd en ook zij behaalde een 11e plaats, en als kers op de taart ook nog een toestelfinale sprong!

Drie dagen mooi Zuid-Limburg

Genieten in Zuid-Limburg. (Foto: aangeleverd)

Vanaf slechts € 99,- p.p.

Het 3-sterren Hotel Eperland is gelegen in het pittoreske dorpje Epen, het hart van het Zuid-Limburgse heuvelland en uitvalsbasis voor natuur, sport en cultuur.

Hotel Eperland is gelegen in het pittoreske dorpje Epen. (Foto: aangeleverd)

Van fascinerende wandelingen langs de Geul of van routes door de weilanden met de smalle klaphekjes. Van fiets- en wandeltochten over het mergelplateau of van verschillende, heel natuurlijk gelegen golfbanen. Van het weldadig badderen in het heilzame bronwater van Thermae 2000 of van een kolenmijn-verkenningstocht onder de grond.

Lezersaanbieding: 2x overnachting, 2x uitgebreid ontbijtbuffet, 2x heerlijk 3-gangen diner, 10% korting op een lunch bij Restaurant Proeff, gratis entree Holland Casino, gratis fiets- en wandelroutes, gratis Wi-Fi en parkeren. Adviesprijs € 149,- p.p.

Lezersaanbieding

vanaf € 99,- p.p.

Aankomst ma. t/m wo.

€ 112,50 p.p., do. t/m za. € 119,- p.p., 8 sept. t/m 27 okt. aankomst zondag: € 107,50 p.p. M.u.v. feestdagen, evenementendagen en vakantieperiodes.

Informatie en reserveren:

www.goedverblijf.nl/rodi9d, tel. 085-4899019 (ma. t/m vrij. 09.00-17.30 uur, za. 10.00-16.00 uur, reisnummer rodi9d) Prijs is p.p. o.b.v 2 pers. per kamer, excl. verblijfsbelasting à € 1,35 p.p.p.n. en € 9,50 reserveringskosten per boeking. Te boeken t/m 20-12-2019.

Spaansen brengt tuinwensen tot leven

Tuin in Heemstede met Geo Ceramica's. 'Laat de zomer maar komen met Spaansen Tuin en Bestratingsmateriaal!' (Foto: Roel van der Aa)

REGIO - Spaansen Tuin en Bestrating telt drie vestigingen en heeft meer dan 50 jaar ervaring op bestratingsgebied. De grootste showterrassen van Noord-Holland zijn weer smaakvol ingericht vol inspiratie en de ruimste keuze. Spaansen is dé bestratingsspecialist die uw tuinwensen tot leven brengt.

Er zijn weer veel nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd zoals strakke keramiek tegels van 3 cm dikte, waardoor u geen speciale ondergrond meer nodig heeft. Of gecoate tegels met stijlvolle designs en een krasvaste uv-bestendige toplaag. Houdt u meer van een natuurlijke uitstraling? Het assortiment gebakken, authentieke klinkers, betontegels of -stenen is eindeloos.

Al deze producten vindt u terug in het vernieuwde magazine dat Spaansen elk jaar in het voorjaar presenteert. 200 pagina's vol met nieuwe trends en eindeloze inspiratie voor uw droomtuin. Buiten sierbestrating is Spaansen ook hét adres voor tuinhout, kunstgras en verlichting. Deze catalogus én de catalogus met tuinhout of buitenverblijven kunt u lezen via www.spaansen.nl/catalogus of neem hem mee bij een van de vestigingen.

Er gaat niets boven het echt zien en voelen van de materialen! Daarom opent Spaansen ook op tweede paasdag de deuren van alle drie de vestigingen van 10.00-16.00 uur. Alles draait om de optimale buitenbeleving en daarom geeft Spaansen bij een bestelling op tweede paasdag een luxe barbecue t.w.v. € 139.- cadeau! (vraag naar de voorwaarden).

Paasshow caravans en campers bij ACC Service

LIMMEN - De deuren van ACC Service Limmen aan de Rijksweg zijn tweede paasdag weer geopend voor de jaarlijkse paasshow. In hopelijk prachtig weer toont ACC deze dag de mooiste gebruikte caravans en campers. Tevens is de uitgebreide kampeerwinkel open. Huiskok Toon van Kookkönst Limmen voorziet bezoekers van een heerlijke 'Hollandse' versnapering en ijssalon Onder Nul heeft speciaal voor deze gelegenheid verschillende soorten ijs bereid. Voor kinderen is er een springkussen. Onder genot van een koffie of thee, een culinair hapje of een ijsje een caravan of camper bekijken is toch ideaal. ACC Service heeft in elke prijsklasse wel een caravan of camper staan naar ieders smaak. Let op, tijdens deze periode heeft ACC enkele zeer interessante aanbiedingen voor de klant in petto. Tevens kunnen belangstellenden een kijkje nemen in de modern ingerichte werkplaats voor onderhoud en reparatie aan auto, camper, caravan. Het team van ACC Service Limmen ziet bezoekers graag op maandag 21 april: geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Vaarwel klapband die de vakantie verpest!

Reduceer de kans op een klapband. Gebruik de SMART-Trailer app. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Vakantiegangers zijn vaak in een opperbeste stemming, want na maanden wachten kunnen zij eindelijk onderweg naar een favoriete vakantiebestemming. Plots klinkt er een enorme knal, de auto met caravan begint te slingeren en de bestuurder zit met klamme handen in de auto. Weg is het vakantiegevoel!

Met de E-Pressure module reduceert men de kans op een klapband en gaan vakantiegangers veilig en comfortabel op vakantie. Via de SMART-Trailer app op de smartphone blijft iedereen op de hoogte van de actuele bandenspanning. Wordt de bandenspanning te laag? Dan ontvangt de eigenaar een waarschuwing en kan tijdig actie ondernemen. Wist u trouwens dat met een lage bandenspanning onnodig veel brandstof wordt verbruikt? Ook dat is te ondervangen met deze module.

De SMART-Trailer app zorgt niet alleen voor extra veiligheid onderweg, het biedt ook extra gemak op uw vakantiebestemming zelf. Vindt u het waterpas zetten van de caravan/camper ook zo'n vervelende klus? Zet deze eenvoudig waterpas met de E-Level module. Een fysieke waterpas is vanaf nu verleden tijd.

E-Pressure en E-Level zijn niet de enige modules die bijdragen aan een veilige en comfortabele vakantie. Met het SMART-Trailer systeem heeft men met één app namelijk complete controle over de caravan en camper. E-Volt: nooit meer onverwacht een lege accuE-Switch: nooit meer op reis met een open dakluik. E-Temperature: altijd de juiste temperatuur in de koelkast

Op www.e-trailer.nl is meer informatie te vinden over de modules. Kijk voor de verkooppunten op www.e-trailer.nl/dealers, hier is de SMART-Trailer dealer te vinden in de buurt.

KNAUS SÜDWIND is een icoon

KNAUS SÜDWIND met een tijdloos silhouet. (Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Uit welke richting de wind ook waait, de SÜDWIND ontketent met een interieur- en exterieurdesign en vele standaard uitrustingshighlights echte stormen van enthousiasme. Verheug u op moderne meubelbouw met integrale constructie, de energiezuinige binnenverlichting met LED-techniek en onze extra brede opbouwdeur. Met de aangepaste CATEYE evolution achterlichten en het elegante dak van High-Strength GFK zorgen wij ook aan de buitenkant voor een sterke uitstraling - een tijdloos silhouet die de naam SÜDWIND eer aandoet! CATEYE evolution achterlichtenZelfstellende ALKO-remExtra brede opbouwdeurServiceBoxOpbergkasten met Soft-Close-kleppenBinnenverlichting met LED-techniek.

nu vanaf 20.192,00 euro.

PAUW Recreatie is gevestigd aan Pascalstraat 3 in Heerhugowaard. Meer informatie is te vindne op www.pauwrecreatie.nl

Hobby en Dethleffs bij dealer De Vries Caravans

De Vries Caravans geeft goed advies welke caravan bij u past. (Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - De Vries Caravans is sinds medio 2018 de Hobby caravan dealer van Heerhugowaard en omstreken. Wie optimaal wil genieten, kiest natuurlijk voor een Hobby. Dan weet de eigenaar zeker dat het comfort van het allerhoogste niveau is. Want bij Hobby is vanzelfsprekend alles All-Inclusive.

Bij Hobby dus nooit een optelsom van dure accessoires. De Vries Caravans is al meer dan 35 jaar gevestigd aan de Caravanboulevard (de Pascalstraat) in Heerhugowaard. Alles op het gebied van caravans, vouwwagens kunnen vakantieliefhebbers vinden in de ruime overdekte showroom. Vele modellen van Hobby en Dethleffs zijn op voorraad aanwezig en direct leverbaar.

De Vries Caravans is officieel dealer vanDethleffs CaravansHobby caravansJamet VouwwagensCampooz vouwwagens.

De Vries Caravans is hét adres voor een nieuwe caravan of vouwwagen, er is altijd een ruime keuze aan goede gebruikte caravans of vouwwagens. Alle occasions worden volgens de Bovag voorwaarden afgeleverd met Bovag-keuring en één jaar Bovag-garantie.

In de moderne werkplaats voeren ze de werkzaamheden met garantie volgens de Bovag voorwaarden uit. Onderhoud, schade herstel aan caravan, camper, vouwwagen of aanhangwagen. Laat u adviseren over het monteren van een Thule wand of dak luifel, fietsendragers voor of achter. De medewerkers monteren alle bekende movers tegen scherpe prijzen.

Iedereen is in de werkplaats welkom met elk merk caravan, camper of vouwwagen. Wie schade heeft aan de caravan of vouwwagen, zoals bumperschade, hagelschade, ruitschade of (kleine) deukjes in het plaatwerk is bij De Vries Caravans aan het juiste adres. Alles wordt geregeld met de verzekering (mits verzekerd).

Unieke camping in Overijssel

Vakantiepark de Luttenberg. (Foto: aangeleverd)

REGIO – Vakantiepark de Luttenberg is landelijk en aan een bosrand gelegen, op de Sallandse Heuvelrug in Overijssel. Het kleinschalige vakantiepark beschikt over een binnen én buitenzwembad dat tot 30 september geopend is, diverse speelvoorzieningen en een gezellige Brasserie.

De Luttenberg ligt vanuit de mooie ligging in Overijssel, dichtbij de steden Deventer, Zwolle, Almelo, maar ook vlakbij het gezellige Ommen, Raalte, Nijverdal en Hellendoorn. Een kampeervakantie op ruime velden waarbij men de keuze heeft uit autovrij, wel of geen kinderspeelplaats, een glampingvakantie of juist een vakantie in een accommodatie? Bij vakantiepark de Luttenberg kan het allemaal!

Een vernieuwd buitenzwembad, en binnenzwembad met ontspannende compleet welnesscenter. Van het welnesscenter kan men tegen betaling gebruik maken en deze is tot 30 september geopend. Alle faciliteiten zijn tot en met 30 september geopend. Het animatieteam is aanwezig in de schoolvakanties, behalve de herfstvakantie. Vakantiepark de Luttenberg is kleinschalig, gemoedelijk en tóch met alle faciliteiten voor het hele gezin!

Wie nu boekt krijgt 10% vroegboekvoordeel. Geldig op zowel accommodaties en kamperen. 10% korting op de verblijfskosten bij minimaal 7 nachten en maximaal 21 nachten. Boek drie maanden vóór aankomst op vakantiepark de Luttenberg. Niet geldig in combinatie met andere acties. Het voordeel wordt berekend over het basistarief. Over eventuele extra personen, extra opties en/of voorkeurskosten wordt geen voordeel gegeven. Gratis stroom niet geldig voor (voor)seizoensplekken. Niet in combinatie met actiekaarten, arrangementen langer dan 21 nachten, drieweekse arrangementen in juli/augustus en (voor/na)seizoenplaatsen.

Vakantiepark de Luttenberg is te vinden aan Heuvelweg 9 in Luttenberg, tel. 0572-301405. Zie ook: www.luttenberg.nl.

Heel veel Campernieuws bij De Jong

(Foto: aangeleverd)

HILLEGOM - Er met de camper op uit is populair. Je kiest er zelf voor om de ene dag in een mooie drukke stad te zijn en de andere dag te genieten van de ongerepte natuur in de 'middle of know where'.

De Jong is dealer voor Noord- en en Zuid-Holland voor de merken Hymer, HymerCar, Bürstner en Carado. Naast een grote keuze nieuwe campers vindt je er ook occasions in alle prijsklasses. Wanneer je deze koopt met Bovag garantie ben je niet alleen verzekerd van een goed advies maar geniet je nog vele jaren van je occasion camper. Met de nieuwe Hymer BMC T en BMC i pakte Hymer de belangrijkste prijzen die op camper gebied te halen waren. De techniek van de nieuwe Mercedes in combinatie met de meer dan 60 jaar camper Know How van Hymer en de befaamde Al-Ko breedspoor torsie as staan aan de basis van de fantastische wegligging van de Hymer BMC T en I modellen. Bij De Jong zijn deze nieuwe modellen te bewonderen. De Jong Kampeer & Recreatie, Beeklaan 18a-24a te Hillegom De Zilk. Bel 0252 51 77 17. www.dejongrecreatie.nl

Heel veel Campernieuws bij De Jong

(Foto: aangeleverd)

HILLEGOM - Er met de camper op uit is populair. Wie heeft er immers geen zijn om te genieten van je eigen vrijheid. Je kiest er zelf voor om de ene dag in een mooie drukke stad te zijn en de andere dag te genieten van de ongerepte natuur in de 'middle of know where'.

De Jong is dealer voor Noord- en en Zuid-Holland voor de merken Hymer, HymerCar, Bürstner en Carado. Naast een grote keuze nieuwe campers vindt je er ook occasions in alle prijsklassen. Wanneer je deze koopt met Bovag garantie ben je niet alleen verzekerd van een goed advies maar geniet je nog vele jaren van je occasion camper.

Met de Lyseo TD Limited brengt Bürstner een serie zeer moderne ½ integraal campers. De Limited uitvoering omvat hiernaast een zeer uitgebreid accessoires pakket waardoor de camper heel compleet is. De Lyseo Time T is de nieuwste telg van Bürstner.

Modern interieur, sportieve buitenzijde en zeer doordachte plattegronden zijn de pijlers van de Lyseo Time T. Net als de Limited uitvoering zijn deze Time modellen in een zeer beperkte oplage verkrijgbaar. Wie voor en tijdens de komende zomer nog graag wil genieten van de prachtige Bürstner camper moet er dan ook snel bij zijn.

Met de nieuwe Hymer BMC T en BMC i pakte Hymer de belangrijkste prijzen die op camper gebied te halen waren. De techniek van de nieuwe Mercedes in combinatie met de meer dan 60 jaar camper Know How van Hymer en de befaamde Al-Ko breedspoor torsie as staan aan de basis van de fantastische wegligging van de Hymer BMC T en I modellen. Bij De Jong In de showroom zijn deze nieuwe modellen te bewonderen.

De Jong Kampeer & Recreatie is gevestigd Beeklaan 18a – 24a te Hillegom De Zilk. Meer info via 0252 51 77 17 mailen naar www.dejongrecreatie.nl

Akkers inzaaien voor de wilde bij

De nectarhoudende bloemen vormen (straks) een waar feestbuffet voor de wilde bij, en trekken bovendien veel andere bestuivers als hommels en vlinders aan. Foto: Aangeleverd

CASTRICUM - Onder de stralende voorjaarszon hebben leerlingen van Obs De Sokkerwei met emmertjes en harkjes een akker bij Onderlangs in Castricum ingezaaid. Van boswachters Dave en Serena kregen de kinderen uitleg waarom bloemen zo belangrijk zijn voor de wilde bij en andere insecten.

Hulp aan de wilde bij is ook het bieden van veilige plekken om te nestelen. PWN directeur Joke Cuperus onthulde een heus 'insectenhotel' en bedankte de sponsoren die de hulp aan de wilde bij mogelijk hebben gemaakt.

Vanaf juni tot augustus staat de akker, bij Onderlangs in Castricum, in bloei. Deze week worden er aan de randen van het Noordhollands Duinreservaat nog meer locaties ingezaaid door leerlingen van andere basisscholen. De bloemen vormen eenmaal in bloei een belangrijke voedselbron voor bijen en insecten.

Op 22 april, tijdens de Nationale Zaaidag, wordt de tuin van Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum ingezaaid met wilde bloemen. Kinderen kunnen zich hiervoor aanmelden op de website van PWN.

Leven zonder geluidsoverlast

Last van een hinderlijke galm in kantoor of woning? Schouten Spanplafonds heeft de oplossing. (Foto: aangeleverd)

NIBBIXWOUD - Last van een hinderlijke galm in kantoor of woning? Schouten Spanplafonds uit Nibbixwoud heeft de oplossing en toont deze vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 (eerste paasdag) en maandag 22 april (tweede paasdag) in een show.

Oplossing is combinatie van geluiddempend, naadloos, akoestisch spanplafond

Moderne interieurs zijn vaak uitgevoerd met harde materialen. Harde vloeren en wanden, geen gordijnen, et cetera. Deze interieurs hebben vaak last van hinderlijke galm. De kern van de oplossing ligt in de unieke combinatie van een geluiddempend, naadloos, akoestisch spanplafond.

Voordelen

Het akoestische spanplafond van Schouten is een micro geperforeerd spanplafond. Door het toepassen van een akoestisch spanplafond is het mogelijk om op eenvoudige wijze de akoestiek in elke ruimte te verbeteren. Hierbij houdt de klant de voordelen van een super strak spanplafond.

Plafondvakbedrijf Schouten, Dorpsstraat 82 in Nibbixwoud. Telefoon: 0229-571391.