Groene Hart op zondag

28 april 2019

Groene Hart op zondag 28 april 2019


'Het moet voor bezoekers een feest van herkenning blijven'

Het museum hoopt aan het eind van dit jaar de één miljoenste bezoeker te ontvangen. "De reacties van bezoekers zijn eigenlijk altijd positief." (Foto: Vincent de Vries)

HOORN - Het begon 25 jaar geleden allemaal op de Bierkade in Hoorn. Daar opende het Museum van de 20e Eeuw op 1 april 1994 haar deuren. Een museum dat 25 jaar later terug kan kijken op succesvolle jaren met gemiddeld veertigduizend bezoekers per jaar. Iets waar directeur en oprichter Hans Stuijfbergen natuurlijk best een beetje trots op is. "De reacties van bezoekers zijn eigenlijk altijd positief en ook op internet scoren we mooie beoordelingen. En juist dat maakt mijn werk zo leuk", glimlacht hij. "Aan het eind van dit jaar hopen we onze één miljoenste bezoeker te ontvangen."

Museum van de 20e Eeuw bestaat 25 jaar

"In het museum willen we een eerlijk, Nederlands beeld geven van de afgelopen honderd jaar." (Foto: Vincent de Vries)

De meeste musea worden opgericht aan de hand van een al bestaande collectie, maar dat geldt niet voor het Museum van de 20e Eeuw. "Er was nog helemaal niets", blikt Hans terug. "Samen met mijn goede vriend Harry van Lunteren, die net als ik belangstelling had voor de recente historie, had ik begin jaren negentig het idee opgevat om een museum te openen dat de ontwikkelingen van de laatste honderd jaar laat zien. In geen andere eeuw is zoveel veranderd op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, vrije tijd, mobiliteit en technologie. Dat feit vonden Harry en ik een museum waardig. We wilden vooral een eerlijk en Nederlands beeld geven van de periode 1900 tot 2000.

Hoe leefde men in die tijd? Welke spullen had de gemiddelde Nederlander in huis? We maakten rapporten en begrotingen en zochten natuurlijk naar een geschikt pand. Die vonden we in een voormalig kaaspakhuis aan de Bierkade. We kwamen in contact met Rob Cohen, een fervent verzamelaar die onderdak zocht voor zijn collectie. In 2010 hebben we zelfs een tentoonstelling aan hem gewijd, met een audiotour die hij zelf heeft ingesproken. Rob, die vorig jaar op 94-jarige leeftijd overleed, vertelde over zijn ervaringen in concentratiekampen. Hij was de enige van zijn familie die de oorlog overleefde. Zijn verhaal kwam bij de bezoekers écht binnen; veel mensen liepen met tranen in de ogen rond. Wat mij betreft de meest indrukwekkende expositie in die 25 jaar. Zijn collectie, die de basis vormt van het museum, hebben we na Rob's overlijden in z'n geheel over kunnen nemen van zijn kleinkinderen."

Verhuizing

Veel mensen omschrijven het museum als een feest der herkenning. "Daarom wordt het ook wel het 'oja-museum genoemd", lacht Hans. "En dat moet zo blijven. Daarom 'groeien we mee' met onze bezoeker en laten we de ontwikkelingen van de laatste honderd jaar zien. Die periode verschuift dus steeds. Anders zouden de bezoekers niets meer herkennen." Jarenlang trok het museum veel bezoekers naar de Bierkade, maar in 2011 nam Hans een grote stap. "We verhuisden naar het Oostereiland. Helaas heeft Harry dat niet meer mee mogen maken; kort daarvoor overleed hij." Op deze schitterende locatie komt de collectie van het museum nóg beter tot z'n recht. Hans benadrukt: "Ook voor kinderen moet een museumbezoek leuk zijn, daar houden we echt rekening mee. We behoren tot de zeventig 'kidsproof' musea in Nederland. Zo kunnen kinderen zich nu bijvoorbeeld verkleden als ridder en ligt er altijd speelgoed, waaronder Playmobil, klaar. Samen met onze 75 vrijwilligers en een paar betaalde krachten doen we er alles aan om het museum aantrekkelijk te maken voor jong en oud."

Te klein

Het museum heeft inmiddels dertigduizend objecten. Van scheerapparaten tot stofzuigers, van schrijfmachines tot computers, van speelgoed tot meubilair. Alles netjes op zaal of in één van de depots. "Het grootste gedeelte van de collectie bestaat uit schenkingen. Dat is natuurlijk best bijzonder. Nog steeds krijgen we dagelijks voorwerpen aangeboden, maar ik moet zeggen dat we wel selectief zijn in het aannemen van nieuwe items. Eigenlijk groeien we hier op het Oostereiland uit ons jasje. Het zou heel mooi zijn als we in Hoorn ooit een andere geschikte plek kunnen vinden. Als rasechte Horinees houd ik het museum natuurlijk graag binnen die stadsmuren", lacht Hans.

Doorloop op pagina 3.

Stem voor De Brink

OBDAM - Sociaal-Cultureel Centrum De Brink doet mee aan de prachtige Clubkas Campagne van de Rabobank. De Rabobank stelt een bedrag van maar liefst 350.000 euro beschikbaar die haar leden mogen verdelen onder de deelnemende organisaties.

Clubkas campagne

Zoveel mogelijk stemmen betekent een zo groot mogelijk sponsorbedrag. Het spreekt dus voor zich dat de medewerkers van De Brink heel graag veel stemmen willen! Met het bedrag dat zij ontvangen uit de clubkas-campagne gaan zij aan de slag om mooie evenementen te organiseren. Dit jaar is een bijdrage in de kosten van de facelift die de toneelkelder onderging.

Wie wil stemmen, moet wel lid zijn van de Rabobank. Elk lid mag vijf stemmen uitbrengen met een maximum van twee stemmen per organisatie. Stemmen kan online of bij één van de kantoren van de Rabobank.

Stemmen kan tot en met 14 mei. Steun De Brink!

'Het moet een feest van herkenning blijven'

"In het museum willen we een eerlijk, Nederlands beeld geven van de afgelopen honderd jaar." (Foto: Vincent de Vries)

Vervolg voorpagina.

Het museum hoopt aan het eind van dit jaar de één miljoenste bezoeker te ontvangen. "De reacties van bezoekers zijn eigenlijk altijd positief." (Foto: Vincent de Vries)

"Maar een andere locatie, daar kijken we sowieso wel naar uit", laat Hans weten. Het Oostereiland is een prachtige stek en ook het gebouw zelf heeft veel uitstraling, maar een groot nadeel is dat we hier geen parkeergelegenheid voor onze bezoekers hebben. Bovendien mogen hier geen bussen komen. Onze bereikbaarheid is dus een probleem; dat móet gewoon anders."

Exposities

Naast een indrukwekkende vaste collectie interieurs, exterieurs en objecten uit de vorige eeuw, zijn ook steeds wisselende tentoonstellingen te zien. "De meeste tentoonstellingen maken we in eigen beheer. Denk aan onze Barbie-, Playmobil-, Star Wars- en Buurman & Buurman-exposities. De tentoonstelling over '25 jaar Sesamstraat' in 2000 is met tachtigduizend bezoekers de meest succesvolle geweest. Die trok natuurlijk heel veel gezinnen met jonge kinderen."

Floris

Tot en met 15 september is de tentoonstelling 'Floris, 50 jaar jeugdheld' in het museum te zien. Het is in 2019 precies vijftig jaar geleden dat de befaamde tv-serie werd uitgezonden. Het museum geeft een beeld van het ontstaan en het succes van de eerste Nederlandse tv-serie die buiten de studio's werd opgenomen. "We zijn er trots op dat we een aantal originele items uit de serie kunnen laten zien, net als prachtige kleurenfoto's. De serie is in zwart-wit uitgezonden, dus die foto's zijn heel bijzonder. Kijk, op deze foto zie je bijvoorbeeld dat de ridders roze leggings aan hadden", lacht Hans. Daarnaast kunnen bezoekers, ook tot 15 september, de Märklin-expositie bewonderen. Speelgoed van het beroemde Duitse merk Märklin, waar alleen kinderen van rijke ouders mee konden spelen, met bijvoorbeeld treinstations, wagons, seinen en locomotieven staat in vitrines opgesteld. Kinderen kunnen natuurlijk ook met treinen rijden en spelen.

Telekids en Lego

Van 4 oktober 2019 tot en met 21 juni 2020 komt het museum met de expositie 'Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie'. De leukste fragmenten en mooi bewaarde memorabilia worden interactief tentoongesteld zodat de ruim 2,2 miljoen kijkers van het Telekids van toen herinneringen kunnen ophalen. "Irene Moors heeft het museum zelf benaderd en kwam met het idee voor de expo. Hartstikke leuk. Op haar zolder, en op die van Carlo, liggen veel spullen die heel leuk zijn om te laten zien. En natuurlijk zijn Carlo en Irene bij de opening in oktober van de partij." Tegelijkertijd kunnen bezoekers in het museum vanaf oktober nóg een bijzondere expositie bewonderen, zo verklapt Hans. "Nog wel een klein beetje onder voorbehoud, maar we willen heel graag een Lego-expositie inrichten. Het is zestig jaar geleden dat het eerste Lego-bouwsteentje op de markt kwam. Een mooi moment dus om met deze tentoonstelling te komen!"

Het Museum van de 20e Eeuw is geopend van maandag tot en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Het adres is Krententuin 24 in Hoorn. Kijk voor meer informatie op www.museumhoorn.nl. Op parkeerterrein 'P-Havens' bij de Nieuwe Wal kunnen bezoekers gratis parkeren. Vanaf daar is het circa tien minuten lopen naar het museum.

Skot in de roôs in de Vriendschap

WADWAY - Skot in de roôs is een trio, dat wordt gevormd door Jaap van der Oord, Marga Vlaar en Marian Bleeker. zij zijn gek op West-Friesland en op de West-Friese taal in het bijzonder. Dat is te merken in hun programma.

Het trio vindt het geweldig om dat stukje cultuurgoed uit te dragen middels zelfgemaakte liedjes en sketches. Wie zin heeft in een middagje onvervalst West-Fries dialect, kom 28 april naar café de Vriendschap, Wadway 22 in Wadway. De voorstelling begint om 15.00 uur. Entree gratis, maar er wordt met de pet rondgegaan voor een vrijwillige bijdrage.

Graag van tevoren aanmelden via marianbleeker@hotmail.com of tel. 06-46623092.

Expositie in De Schakel

Een cursist aan het werk. (Foto: aangeleverd)

SPANBROEK - Een groot aantal prachtige schilderijen is het afgelopen jaar gemaakt door de cursisten van de kunstenaar Patrick van der Linde uit Wadway. Net als vorig jaar wordt er een cursistenexpositie georganiseerd en ook deze keer is de kwaliteit erg hoog.

Van der Linde is meer dan vijftien jaar professioneel beeldend kunstenaar en exposeert in binnen en buitenland. Hij geeft ook schilderles. Door de individuele begeleiding werkt iedereen op zijn of haar eigen niveau. Het resultaat is te zien in De Schakel, Pastoor Meriusstraat 4 in Spanbroek. Iedereen is 4 en 5 mei van 12.00 tot 17.00 uur welkom. Patrick is op beide dagen aanwezig zijn.

Klaverjasdrive in 't Centrum

DE WEERE - De Westfriese Gehandicapten Organisatie (WGO) houdt woensdag 1 mei een klaverjasdrive in café 't Centrum, aan de Driestedenweg in De Weere.

Het WGO is een vereniging voor mensen met een beperking, zichtbaar of onzichtbaar. Diverse activiteiten vinden plaats in Hoorn, zoals bingo, klaverjassen of sjoelen. Ook hebben deelnemers de mogelijkheid om te zwemmen onder deskundige begeleiding in de Waterhoorn. Verder kan men zich aansluiten bij de teken- en schilderclub.

Iedereen is voor 13.00 uur welkom om mee te doen met de klaverjasdrive. Kosten deelname: 3,50 euro. De middag wordt rond 16.30 uur afgesloten.

Meer informatie, neem contact op met Cor Deen via cor-deen.sr@hotmail.nl.

Kindertheater in theaterkerk

Bang Mannetje in Theaterkerk Wadway. (Foto:aangeleverd )

WADWAY - Joes Boonen speelt woensdag 1 mei om 14.30 uur haar kindervoorstelling Bang Mannetje in de theaterkerk, Wadway 30 in Wadway. Dit is een vrolijke, interactieve 4-plus voorstelling voor kleuters, gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Mathilde Stein en Mies van Hout. In een intieme sfeer speelt en zingt Joes een dag uit het leven van Bang Mannetje.

Bang Mannetje is voor alles bang. Bang om de straat op te gaan, bang om iets te zeggen als er iemand voordringt bij de bakker en bang voor spoken onder zijn bed. De toverboom kan hem veranderen in een dapper mannetje, maar dan moet hij wel eerst de draak, de spin en de heks in het wilde woeste woud trotseren. Gaat het hem lukken om de toverboom te vinden?

Joes Boonen is theatermaakster, presentatrice, actrice en zangeres en was eerder in de theaterkerk. Zie ook www.joesboonen.nl.

Geslaagden EHBO

De geslaagden worden in het zonnetje gezet door de voorzitter van de EHBO Vereniging Spanbroek. (Foto: aangeleverd)

SPANBROEK - Tijdens de jaarvergadering van EHBO Vereniging Spanbroek op 11 april jl., zijn de EHBO-diploma´s uitgereikt aan de cursisten van de EHBO-cursus voor beginners. De voorzitter reikte de diploma's uit.

Genieten van de regio

Genieten van West-Friesland op zijn mooist! (Foto: aangeleverd)

REGIO - Corrie Bos uit Avenhorn stuurde de redactie een mooie foto. Gemaakt nabij Spanbroek; op de achtergrond een prachtige boerderij. Terwijl de tulpen werden beregend, genieten fietsers van het schouwspel.

Gezocht: VeleHanden voor Vele Akten

Vrijdag 12 april werd het startschot gegeven voor het project 'Compareerden voor mij'. (Foto: aangeleverd)

HOORN - In de depots van het Westfries Archief liggen honderden boeken volgeschreven met duizenden akten die notarissen in West-Friesland vanaf 1552 hebben opgesteld. Duizenden akten met daarin fascinerende verhalen over het leven van West-Friezen. Van koopovereenkomsten en echtscheidingen tot de getuigenverslagen van een dronken dorpsbewoner. Wie lijkt het leuk om mee te werken aan het indexeren van deze akten?

'Compareerden voor mij'; met deze zin begonnen notarissen in de zeventiende en achttiende eeuw vaak hun akten. Het betekent: verschenen voor mij. Daarna volgde een opsomming van de hoofdpersonen van de akte. 'Compareerden voor mij' is een crowdsourcings-project. Het Westfries Archief vraagt aan de 'crowd', het publiek, om gegevens van de akten in te voeren. Het project start met akten uit de negentiende eeuw. Alle akten zijn op crowdsourcingswebsite VeleHanden gezet. Wie zich aanmeldt, krijgt één akte in beeld. Daarna start het invoeren. Wat voor soort akte is het, welke datum hoort erbij en welke namen staan erin? Na controle worden de gegevens van de akten op de website van het Westfries Archief geplaatst. Hier kan iedereen in deze gegevens zoeken en zo nog sneller en gemakkelijker informatie vinden over de geschiedenis van zijn voorouders of huis.

Inloopochtend

Iedereen kan meedoen met dit project. Belangstellenden kunnen hun voorkeuren opgeven voor een plaats. Op een forum is het mogelijk om vragen te stellen aan de projectleiding en aan mede-invoerders. Elke tweede vrijdag van de maand is er op het Westfries Archief een inloopochtend voor alle deelnemers van het project. Het invoerwerk kan thuis worden gedaan. De eerstvolgende inloopochtend vindt vrijdag 10 mei plaats op het Westfries Archief in Hoorn, Blauwe Berg 5C, aanvang 9.30 uur. Meer informatie? Mail naar vrijwilligers@westfriesarchief.nl. Aanmelden voor het project kan via www.velehanden.nl.

Feest in Van Blanckendaell Park

Het is feest in Van Blanckendaell Park (Foto: GAH Hoeberechts)

WARMENHUIZEN - Een savanne met giraffen, zebra's, bavianen en exotische vogels in de Noord-Hollandse polder? Ja zeker, in het dierenpark Van Blanckendaell Park in Tuitjenhorn lopen meer dan 100 diersoorten rond met een oer-Hollandse molen als herkenbaar middelpunt.

Om de komst van de bavianen te vieren is het op 4 en 5 mei feest met vermaak voor jong en oud in het Van Blanckendaell Park! Geniet van de Willy en Waldo familie show, live muziek van Soul & Sense, The Accordeon Ladies en Dixielandband 'Alacarte', ballonnenclowns, schminktheater en nog veel meer. Natuurlijk rijdt de Blanckendaell Express ook en is er uitleg door de dierenverzorgers over verschillende dieren in het park.

De hoofdingang van het park is te vinden aan de Veilingweg 9 in Tuitjenhorn. Houd voor alle info de website en Facebook pagina in de gaten!

Sterke vrouwen van toen

Jenny Tuytel (zittend) en Marjan Vlam spelen 'Tante Truus & Mammie Mies'. (Foto: Ruud Hager)

ENKHUIZEN - Toneelgroep Drommedaris speelt woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 mei om 20.30 uur en zaterdag 4 mei om 15.00 uur de voorstelling 'Tante Truus & Mammie Mies' in de Drom, Paktuinen 1, Enkhuizen. Deze productie gaat over twee verzetstrijdsters. Twee vrouwen van toen. Sterke vrouwen. Vergeten vrouwen. Vrouwen die 'deden' omdat ze niet konden 'laten'. Hun verhaal wordt verteld door twee vrouwen van nu. Entree tien euro. Kaarten: www.drom.nl.

(Foto: Vincent de Vries)

REGIO - Elke week plaatsen we in deze rubriek een foto uit de regio die gefotoshopt is. Onze fotograaf maakte deze foto afgelopen week op het Klompenmakerspad in Berkhout.

Ziet u wat er niet klopt aan de foto? Of heeft u geen idee? Op de Facebook-pagina 'West-Friesland op Zondag' kunt u een reactie geven. Elke dinsdagochtend plaatsen we daar het antwoord.


Dus 'like' de pagina en blijft tegelijkertijd op de hoogte van nieuwtjes uit de regio!

Oudersupportgroep bij Brijder

HOORN - Brijder Jeugd houdt elke tweede woensdag van de maand een ondersteuningsavond voor ouders van jongeren die problematisch gamen, gokken of alcohol of drugs gebruiken. Op de avonden is een preventiedeskundige van Brijder Jeugd aanwezig. Doel van de avond is ouders met elkaar in contact brengen zodat zij ervaringen kunnen uitwisselen. De ouders bepalen zelf voor een groot deel de inhoud. De bijeenkomsten vinden elke tweede woensdag van de maand van 19.30 tot 21.00 uur plaats op de locatie van Brijder, Keern 33d in Hoorn. Meer informatie: Corina van der Laan, corina.van.der.laan@brijder.nl of 06-52568152 Inschrijven kan via Brijder Preventie/Jeugd Alkmaar: 088-3582260 of preventie@brijder.nl .

Onderrokken in Het Regthuys

Museum Het Regthuys opent 4 mei haar deuren voor het publiek. (Foto: Rika Looij)

ABBEKERK - De deur van Het Regthuys staat zaterdag 4 mei weer wagenwijd open belangstellenden die de nieuwe tentoonstelling willen bezoeken. In de grote vitrine kan men een verzameling onderrokken bewonderen. Uit de uitgebreide collectie zijn de mooiste exemplaren voor de dag gehaald en tentoongesteld.

De onderrokken waren begin 1800 niet volumineus, maar sluik, in het Wests-Fries: sluuf. Het buikstuk was glad en de achterzijde van de rok iets gerimpeld. Omstreeks 1850 werden de bovenrokken wijder en werd als hulpmiddel een crinoline gebruikt. In zo'n hoepelrok konden de dames niet werken en alleen maar mooi zijn. De vrouwen in West-Friesland droegen in die tijd een groot aantal onderrokken. Soms wel vier over elkaar voor het gewenste resultaat op de heupen en achter sterk gerimpeld. In 1920 werden de bovenrokken korter, dus ook de onderrok. De vrouwen droegen na 1930 meer japonnen en gingen zij over tot het dragen van onderjurken.

Buiten deze expositie staan in het museum wenskaarten, merklappen, schoolspullen en speelgoed. Op de begane grond is de kerker een vaste trekpleister, het Abbekerker woif zit er nog steeds. Verder wordt aandacht besteed aan koken, de was en gereedschap uit vroeger tijden.

Het museum is geopend van 4 mei tot en met 29 september op zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. Groepen kunnen een afspraak maken via tel. 0229-582490 of -583415. De entree is slechts 1 euro, kinderen half geld. Meer informatie, kijk op www.historischabbekerk.nl/link Het Regthuys of Facebook.


Kom een kijkje nemen in het Regthuys. Zie hoe men vroeger leefde.

Mike van Vugt wint WK-ticket

Mike komt al juichend over de finish. (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress)

GENK - Titelverdediger in de Rotax Max Euro Trophy, de BNL-kampioen en de nummer drie van Rotax Max Grand Finals 2018 Mike van Vugt heeft een overtuigende overwinning behaald tijdens de Rotax Max Challenge Euro Trophy Open in België.

Daarmee verzekerde de veertienjarige coureur uit Wognum zich van het eerste ticket voor de Rotax Max Challenge Grand Finals 2019. Hij was de beste op de kartbaan in Genk. Hij greep de overwinning in een zeer competitief veld. Na op poleposition te zijn gekomen in de officiële getimede training op zaterdag met bijna twee tienden van een seconde voorsprong op P2 in het veld van 39 coureurs, was Mike zeker goed gepositioneerd voor de kwalificatie-heats. De rijder uit het team van JJ Racing en gesteund door JVD Power won beide heats en stond daarmee aan het einde van de dag bovenaan de ranglijst. Ook had hij de snelste ronde neergezet in elk van zijn sessies.

Mike Vugt kwam als eerste over de eindstreep. (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress)

"Het was echt een goede start van het weekend", zei de karter van JJ Racing. "De snelheid was er al in de vrije training. We waren de snelste in de kwalificatie met 0.182 seconde en wonnen beide heats. We hadden een goede set-up met in combinatie met de motor in samenwerking met Jacco, Jeffrey en mijn monteur Gerard."

Eerste race

In de eerste race op zondag eindigde Mike in de dertien ronden durende race als tweede. Maar in de tweede beslissende finale was er niemand opgewassen tegen de snelle Noord-Hollander. Met de Exprit-kart reed hij rondje na rondje strakke tijden. Toen de laatste ronde werd afgevlagd, was het Mike die de verdiende overwinning pakte. Bovendien verdiende hij als eerste Europeaan het eerste beschikbare WK-ticket in Europa.

"De competitie is sterker dan vorig jaar toen ik de serie won. Het is goed geweest om hier te racen. In finale 1 had ik een geweldig gevecht met de andere jongens. In de laatste finale hadden we niet de beste set-up, maar we slaagden er met Thom Reinaerdts op mijn hielen toch in de overwinning te behalen. Ik had het vertrouwen dat ik dit weekend kon winnen en dat is het belangrijkste. Met dank aan de steun van mijn team JJ Racing, JVD Power en mijn monteur, mijn familie en alle anderen."

Hoofddoel

Mike is geen onbekende op de 1.360 meter lange baan in Genk, maar ook zijn naaste rivalen, die allemaal vochten voor een plaats op de grid van de Rotax Max Grand Finals op het Circuito Internazionale Napoli in Italië in oktober. "Mijn hoofddoel in 2019 is terug te keren naar de Rotax Max Grand Finals en te winnen! Ik ben niet tevreden met de derde plaats vorig jaar in Brazilië, dus ik ben blij dat ik nu al mijn ticket heb gewonnen. Zo kan ik me concentreren op mijn raceseizoen."

De tweede ronde van de Rotax Max Euro Trophy wordt eind mei in Italië verreden. Mike gaat weer voor de winst.

Vastgoeddeal verkoopt gratis woning

Nieuwkomer in de makelaardij Jorrit Vriend slaat samen met ervaren makelaar en taxateur Lia Groot van Vastgoedhuis een nieuwe weg in. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Nieuwkomer in de makelaardij Jorrit Vriend slaat samen met ervaren makelaar en taxateur Lia Groot van Vastgoedhuis een nieuwe weg in. Vanaf nu is het mogelijk om gratis de woning te verkopen! Uiteraard met een persoonlijke en professionele dienstverlening die de klant mag verwachten van een makelaar.

Vastgoeddeal zorgt voor een waardebepaling van de woning, professionele foto's en plattegronden, een online inzichtelijk verkoopproces en een verkoopbox met daarin het verkoopbord, posters en flyers. Alle woningen worden daarnaast geplaatst op Funda en andere woningplatformen. Alles in overleg met de verkopers, goede communicatie staat op nummer één bij dit familiebedrijf.

Geen doorsnee makelaar

De gratis dienstverlening is niet het enige waarin Vastgoeddeal zich onderscheidt van de doorsnee makelaar. Bij Vastgoeddeal worden de woningen verkocht middels een online biedingsplatform. Dit maakt het verkoopproces van woningen volledig transparant, alle biedingen zijn online inzichtelijk en alle potentiële kopers hebben gelijke kansen. Het online bieden start doorgaans met een open huis, hierdoor krijgt de woning extra aandacht. Voor de verkoper resulteert deze werkwijze in de hoogst haalbare prijs voor de woning. Ook leuk; de verkoper wordt bij ieder bod op de hoogte gebracht middels een mail- of sms-bericht.

Maar hoe kan Vastgoeddeal bestaan als de dienstverlening gratis is? Dat antwoord is simpel: de kosten zijn voor de koper. De makelaarskosten worden meegenomen in het biedingsproces en zijn onderdeel van de totale koopsom. Waarom betalen voor het verkopen van een woning als het ook gratis kan?

Vraag vrijblijvend meer informatie op: info@vastgoeddeal.nl of 0226-357722.

Feelin' Good

HOORN - 'Feelin' Good' speelt zondag 28 april in Huis Verloren aan de Kerkstraat 10b in Hoorn. Aanvang 15.30 uur, gratis entree. 'Feelin' Good' brengt een gevarieerd repertoire met nummers vanaf 1919 tot 2019, maar dan in een pop/jazzy jasje, waar ook soul- en funkelementen in zijn verwerkt. Bezetting: Martine van de Pol (zang), John Benrath (drum), Chris Baesjou (gitaar), Louis Heuvers (bas), Dirk Tober (toetsen), Dirk Braaf (sax, dwarsfluit, mondharmonica en Ewi).

Start kaartverkoop BON-theater

MEDEMBLIK - De kaartverkoop voor het BON-theaterseizoen 2019/2020 start woensdag 1 mei. Het belooft een feestelijk seizoen waarin het Medemblikker theater haar 25-jarig bestaan viert. Kaarten reserveren kan via www.bontheater.nl. In dit jubileumseizoen onder andere: Alex Ploeg, Louise Korthals, ZGAN, Zoutmus, Kiki Schippers, Kasper van Kooten en het jubileum van cabaretgroep Niet Schieten. Zij bestaan net als het BON-theater 25 jaar.

Raadpleeg de website van het theater voor het complete theaterprogramma.

Urker Mannenkwartet

Het Urker Mannenkwartet geeft een concert in Andijk. (Foto: Erik Eenkhoorn)

ANDIJK - Het Urker Mannenkwartet geeft zaterdag 3 mei in de gereformeerde kerk aan de Middenweg 4 in Andijk een concert. Aanvang 20.00 uur. Entree tien euro. Meer informatie: www.zingenenzo.com.

Het Park deze Week

(Foto: aangeleverd)

HOORN - Je moet ze niet als buren hebben, maar in het theater is Yamato een fantastische ervaring.

Het drum- en percussiegezelschap werd in 1993 opgericht en is genoemd naar de regio Yamato, die wordt gezien als de bakermat van de Japanse cultuur. Al meer dan zes miljoen bezoekers in 35 landen hebben de Taiko-drummers gezien. "Nederlands was één van de eerste Europese landen waar we speelden… het allerbelangrijkste is dat we ons hier welkom voelen." De drummers uit Japan creëren een explosie van passie en energie. Ze zijn slechts één show te zien in Het Park.

Kans maken op kaarten

Schouwburg Het Park geeft twee maal twee kaarten weg voor deze voorstelling op donderdag 9 mei om 20.15 uur. Stuur een e-mail voorzien van naam en adresgegevens naar winactie@hetpark.nl . Vermeld in het onderwerp regel: 'Park-actie Yamato'. Reageer uiterlijk dinsdag 30 april. De winnaars ontvangen een reactie per mail. Kijk voor het volledige theaterprogramma op www.hetpark.nl.

Kinderopvang Berend Botje draagt bij aan Stichting Hartekind-actie

HOORN - Kinderopvang Berend Botje heeft een bijdrage geleverd aan de jaarlijkse Appeltaartjesactie die restaurant De Tuynkamer in Hoorn organiseert voor Stichting Hartekind. Berend Botje bood ouders en medewerkers de mogelijkheid om via de kinderopvangorganisatie appeltaartjes te bestellen. Dat bleek een succes: ruim 275 taartjes werden besteld.

Dagelijks worden in Nederland vier kinderen geboren met een hartafwijking en dagelijks ondergaan drie kinderen een openhartoperatie om te kunnen overleven. Helaas overlijdt in Nederland nog elke twee dagen een kind aan de gevolgen van een hartafwijking. Stichting Hartekind wil door middel van het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van deze hartekinderen verbeteren. De Tuynkamer organiseert voor de derde keer deze appeltaartjesactie. Zij verkopen driepersoons-appeltaartjes voor zes euro en de opbrengst gaat naar de stichting. "Wij dragen graag een steentje bij aan deze mooie actie. Net als vorig jaar hebben wij De Tuynkamer aangeboden om de actie onder onze klanten en medewerkers te promoten. Zij konden via ons bestellen en woensdag 24 april hebben we de taartjes op ongeveer twintig locaties bezorgd. Wij zijn de ouders en medewerkers dankbaar voor hun bijdrage", aldus Alien Alberts, algemeen directeur Berend Botje. Wie de actie voor Stichting Hartekind wil steunen, kan nog tot en met zaterdag 27 april terecht bij De Tuynkamer, Gedempte Turfhaven 44 in Hoorn.