Schagen op zondag

31 maart 2019

Schagen op zondag 31 maart 2019


Feestconcert Schagens Harmonie en The Voices

SCHAGEN - Schagens Harmonie en The Voices vieren zaterdag 13 april feest in zaal Alpha aan de Loet in Schagen. Het concert vindt plaats ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van het harmonieorkest.

Feestelijk programma

Orkest en koor voeren een feestelijk programma uit met muziek van onder anderen Caro Emerald (Hijo de la Luna), Queen, ABBA, De Dijk en nog véél meer.

Muzikale leiding is in handen van Esther Hoek en Stefanie Kramer.

Zang en harmonie in een spetterende combinatie. Aanvang 20.00 uur.

Kaartenverkoop en informatie via www.schagensharmonie.nl

De Groot; specialist in plaatsen dakventers

De medewerkers van Fa. Timmerbedrijf de Groot staan voor u klaar. (Foto: aangeleverd)

HEM - Fa. Timmerbedrijf de Groot uit Hem, specialist in het plaatsen van VELUX dakvensters, heeft een nieuw product op de markt en wel de Dakkapel de Groot. De Dakkapel de Groot is een uniek product met een strakke uitstraling en een verbluffend resultaat.

Met de Dakkapel de Groot haalt de klant de geweldige lichtinval van een dakvenster binnen en tevens de ruimtewinst van een dakkapel.

Geen vergunning nodig

Wat het nog mooier maakt, is dat de prijs ruim onder die van een traditionele dakkapel blijft en er geen vergunning nodig is om de kapel te plaatsen. Slechts voor speciaal vastgestelde welstandeisen, monumentale panden en woningen die onder beschermd dorps- of stadsaanzicht vallen is een vergunning vereist.

Oplossingen

Op zoek naar meer ruimte, daglicht en frisse lucht in huis? In de showroom van Fa. Timmerbedrijf de Groot zijn alle oplossingen te vinden en te bestuderen.

Fa. Timmerbedrijf de Groot
Zuiderkoggeweg 31a
1607 MV HEM
0228-591100
info@timmerbedrijf-degroot.nl

Kijk ook eens op:

www.dakvensterinbouw.nl

Duurzaamheidslening van start in Schagen

SCHAGEN - De verordening Duurzaamheidslening is vastgesteld door gemeenteraad van Schagen. De gemeente stimuleert hiermee energiebesparing in de bestaande woningvoorraad en zet in op een versnelling in de energieneutrale en aardgasloze gebouwde omgeving. "Energiebesparende maatregelen in en aan bestaande woningen dragen niet alleen bij aan de beoogde duurzame, energieneutrale gemeente. De effecten ervan merk je direct in je portemonnee", licht wethouder Hans Heddes toe. "Denk aan een aanzienlijk lagere energierekening, meer wooncomfort en vaak een beter binnenklimaat."

Zowel woningeigenaren als huurders kunnen gebruik maken van de Duurzaamheidslening. Daarnaast is de lening ook geschikt voor inwoners die willen investeren in zonnepanelen op het dak van derden of op maatschappelijk vastgoed. De lening bedraagt minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- met een rente van 1,60% voor 10 jaar en 15 jaar. De gemeente heeft in totaal € 630.000,- beschikbaar gesteld voor deze lening.

Inwoners van Schagen konden tot voor kort gebruik maken van de subsidieregeling voor het stimuleren van energiebesparende maatregelen en verduurzaming van woningen. Deze regeling liep van begin 2016 tot en met eind 2018. Deze succesvolle regeling is echter ongeschikt om woningeigenaren te helpen die onvoldoende budget hebben voor de flinke investeringen die nodig zijn om de woning klaar te maken voor de toekomst.

Geïnteresseerden kunnen een aanvraag indienen via de website van de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord. Voor informatie over het aanvragen van een lening kan men contact opnemen met de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord die de lening voor de gemeente uitvoert, tel. 088 – 1021786. Kijk voor meer informatie op www.svn.nl of tel. 088-2539400.

Winnaars Lentetuin in de prijzen

Marciano Ridder, Bart van den Berg en Lex van der Wijk hebben hun prijs in ontvangst genomen. (Foto: Jolanda Jacobs Fotografie)

BREEZAND - Tijdens de Lentetuin Breezand was ook Rabobank Kop van Noord-Holland als hoofdsponsor en standhouder aanwezig. Rabobank bracht het thema energiezuinig en duurzaam wonen bij bezoekers onder de aandacht met een winactie. Uit de ruim achthonderd inzendingen zijn winnaars Marciano Ridder, Bart van den Berg, Lex van der Wijk, Anne Timmer, Remi Vermeulen en Chantal de Koning uit de bus gekomen.

Om te helpen bij de bewustwording kregen alle bezoekers een douchecoach. Een zandloper die je aan de douchewand kan plakken die laat zien wanneer er vijf minuten douchen om zijn. Het is een eenvoudig hulpmiddel dat je meteen kan inzetten om water te besparen. Dit sprak meteen tot de verbeelding. De winactie was gericht op de douchecoaches. In een grote bak lagen 479 zandlopers. Aan de bezoekers de eer om het aantal te raden. Remi Vermeulen en Chantal de Koning wisten het exacte aantal te raden. Onder de jeugd zat Marciano Ridder daar met één punt verschil naast.

Drie winnaars kregen op het hoofdkantoor van de Rabobank hun prijs overhandigd. Een 3D puzzel van de Eiffeltoren voor de jeugd om in het Lentetuinthema Vice la France te blijven en een energiebespaarbox voor de volwassenen. Een box met handige artikelen om meteen aan de slag te gaan met energie besparen. De andere winnaars krijgen hun cadeau thuisgestuurd.

Een lagere energierekening, meer comfort en een woning die in waarde stijgt. Een duurzaam huis biedt huiseigenaren veel voordelen, maar de weg naar zonnepanelen en extra isolatie wordt vaak als lang en ingewikkeld ervaren. Rabobank helpt samen met online platform Greenhome bij het treffen van energiebesparende maatregelen. Op greenhome.nl/rabobank kan een berekening gemaakt worden hoeveel bespaard kan worden met een energiezuiniger huis.

Stiltewandeling door het Botgat

Zicht op het Botgat. (Foto: Ronald van Wijk)

GROOTE KEETEN - Altijd al eens een stiltewandeling willen meemaken tijdens et ontwaken van de natuur in de vroege ochtend? Wandel dan zaterdag 6 april mee door natuurgebied Botgat, bij Groote Keeten. De wandeling is van van 6.15 tot 8.15 uur en gaat van start bij de Strandopgang bij restaurant De Princen Keet aan Achterweg 2 in Groote Keeten.

Een bijzondere ervaring, samen in stilte en in het donker door het duin wandelen. Je zintuigen staan op scherp, je hoort de kleinste geluiden. Even geen mobiele telefoon of pratende gids maar de geluiden van de natuur. En dan, nog voor zonsopkomst, beginnen de vogels te zingen. Een heel unieke ervaring!

Met een beetje geluk is het mooi helder weer, zodat je ook het blauwe uur kunt beleven. Een term uit de fotografie die het moment voor zonsopkomst beschrijft waarop de lucht diep blauw kleurt en je prachtige foto's kunt maken. En heb je een verrekijker, neem deze dan mee.

Zin om mee te gaan? Meld je aan op www.gaatumee.nl

Peter Buwalda over Otmars zonen

Peter Buwalda. (Foto: Linda Stulic)

SCHAGEN - KopGroep Bibliotheken en boekhandel Plukker hebben schrijver Peter Buwalda uitgenodigd voor een lezing over zijn nieuwe boek. Hij komt donderdagavond 4 april naar Schagen. Buwalda debuteerde in 2010 met Bonita Avenue en werd in één keer een gevestigde naam. Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. De roman voerde de bestsellerlijsten aan, verkocht meer dan 350.000 exemplaren en werd wereldwijd vertaald en bejubeld.

Epische wereld

Zijn tweede roman Otmars zonen verscheen kort geleden. In dit boek verkent Buwalda de grenzen van de epische wereld die hij al in Bonita Avenue schiep.

Onbekende vader

Hij vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die met zijn hem onbekende vader Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin verzeild raakt. Tromps carrière begint te wankelen als onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel op het toneel verschijnt.

Lezing

De lezing wordt gehouden in boekhandel Plukker aan Gedempte Gracht 71-75 in Schagen. De inloop is vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur. Kaarten kosten € 10,- en zijn verkrijgbaar via kopgroepbibliotheken.nl en boekhandelplukker.nl

Guildford Cathedral Choir

SCHAGEN - Het Guildford Cathedral Choir zingt zingt zondagmiddag 31 maart een Choral Evensong in de Schager Sint Christoforuskerk aan Molenstraat 2. Dit koor staat in de rijke traditie van de Engelse koorcultuur die uitmunt in vocale perfectie. Het Nicholson-orgel zal worden bespeeld om de zang te begeleiden. Voorgangers zijn uit Guildford meegekomen en zullen in het Engels de lezingen en gebeden verzorgen.

De Evensong staat geheel in het teken van de Passietijd. Het koor staat onder leiding van de eerste vrouwelijke Master of Music van Engeland, Katherine Dienes. De Choral Evensong is vrij toegankelijk en begint om 17.00 uur. Na afloop wordt er een collecte gehouden. Zie ook: www.nicholsonschagen.nl

4 / 28

Piafluza

Het kerkje van Eenigenburg. (Foto: aangeleverd)

EENIGENBURG - Trio Piafluza geeft zondag 7 april een concert in kerkje van Eenigenburg. Aanvang 15.00 uur. Zoals gebruikelijk in Eenigenburg is de toegang gratis, evenals de koffie en thee in de pauze. Bij de uitgang is er een collectebus.

Zijper Museum pronkt met portretten Joke de Vries

Joke de Vries exposeert haar portretten in het Zijper Museum. (Foto: aangeleverd)

SCHAGERBRUG – "Portretten zijn de hoofdzaak." Schilderes Joke de Vries heeft al geruime tijd geleden gekozen voor een specialisme. Vanaf zondag 31 maart exposeert ze bijna in eigen huis: in het zo verfraaide Zijper Museum.

Collectie verrijkt

Het is de komende drie maanden heel veel Schagerbrug wat de klok slaat in het museum. De Vries haakte middels een mooie schenking gretig in toen de parel van het dorp door de tomeloze inzet van vrijwilligers steeds meer kleur kreeg. Ze verrijkte de collectie met een schilderij uit eigen keuken: een portret van Gré Delver-Veuger. Het werk sluit aan op de interesse van de schilderes: "Mijn inspiratiebron is heel verschillend. Het kan een mooi gedicht zijn, een stukje in de krant. Recent heb ik de hoofden Akwasi en Rembrandt gemaakt. Mijn ideaal is om karaktertrekken van het gezicht te laten doorschemeren in mijn werk."

In het Zijper Museum toont De Vries een klein deel van haar werk, nauwkeurig gemaakte portretten, die je vanaf het doek direct aankijken. De expositie is heel geschikt om met een groep te bekijken. De Vries: "Als het qua planning lukt, kom ik graag wat vertellen over mijn schilderijen."

Prachtig vervolg

Gonno Leendertse is blij met de extra activiteiten in de Schagerbrugger schatkist vol historie: "Het is een prachtig vervolg op een in alle opzichten geslaagde start. De belangstelling van het publiek is uitgesproken goed. En nog belangrijker: de waardering van het publiek is erg hoog, men is verrast door de kwaliteit van wat we laten zien, door de mooie sfeer in ons pand." De komende maanden hopt Leendertse, naar goed agrarisch gebruik, nog meer te oogsten: "We verwachten dat de Duitse vertaling van onze gids voor onze zomer klaar is. En de contacten met de scholen worden heel concreet. Met het Regius College en het basisonderwijs.""

Het Zijper Museum is zondag en maandag geopend van 12.00 tot 16.30 uur. Na 1 april gaan de deuren ook op donderdag van het slot. De entree is vier euro; voor 12,50 euro ben je vriend van het museum met een heel jaar lang gratis toegang. Groepen betalen 3,50 per persoon.

Michaëlskerk wordt tijdelijk atelier

De Michaelskerk in Oosterland is een week lang een tijdelijk atelier. (Foto: Remco Zwart)

OOSTERLAND - De Michaëlskerk in Oosterland verandert voor een week lang in een atelier. Ieder jaar zullen leerlingen van basisscholen worden uitgenodigd om daar onder begeleiding van een professioneel beeldend kunstenaar te werken aan een gezamenlijk kunstwerk, dat ook daadwerkelijk geëxposeerd wordt in de bijzondere ruimte. Zaterdag 30 maart zijn de eerste kunstwerken in een pop-up expositie te bewonderen.

Dit jaar is het de beurt aan leerlingen van juf Tine Gorter van de Henricusschool (groep 5) die onder leiding van beeldend kunstenaar Geertje Tjalma werken aan het project Het verhaal van de Zeekraal.

Hier maken de kinderen, voor velen voor het eerst, echt kennis met kunst maken, een kunstenares en organiseren zij een eigen expositie met publiek. Tijdens de pop-up expositie worden door de leerlingen zelf ook enkele 'zeekraalverhalen', die zij gedurende het project maken, voorgedragen.

De feestelijke opening van de expositie vindt zaterdag 30 maart plaats van 15.30 tot 17.30 uur. 's Avonds zijn de werken die dag te bezichtigen van 19.00 tot 21.00 uur. Zondag 31 maart tussen 13.30 en 17.30 uur kunnen de werken ook bekeken worden.

Kijk voor meer informatie op: www.zininoosterland.nl.

Gesmeerde Kelen in de Keesschuur

(Foto: aangeleverd)

ANNA PAULOWNA - De Gesmeerde Kelen treden zondag 31 maart op in de Keesschuur aan Middenweg 9b in Anna Paulowna. Zo'n dertig kerels in rode kielen, op klompen, zingen zondag de zeesterren van de hemel op het podium van de Keesschuur. De Gesmeerde Kelen is een zeemanskoor uit Westerland op Wieringen. Ooit opgericht in november 1996 met zes personen. Inmiddels bestaat het koor uit ongeveer dertig leden inclusief vier muzikanten. Het koor staat onder leiding van Cees Arends. Daarnaast is Gerard Hille actief als arrangeur en als accordeonist, evenals Nico Bakker, Piet Bruul en Martin van Eeten. Aanvang concert 14.00 uur. Atelier open om 13.00 uur. Toegang is gratis. Bezoekers kunnen parkeren bij de begraafplaats.

Neem de regie over je leven

Monique van Roekel. (Foto: aangeleverd)

MIDDENMEER - Wat wil jij veranderen in je leven? Meer zelfvertrouwen? Stoppen met roken? Lichamelijke klachten verminderen? Met aroma coaching neem jij weer de regie over je leven.

Monique van Roekel van alternatieve gezondheids- en coachingspraktijk Oil Minded legt uit. "Wanneer je iets vervelends meemaakt, koppelt je hoofd daar een negatieve emotie aan. Je lichaam is zo geprogrammeerd dat het wil voorkomen dat je die emotionele pijn nog eens ervaart. Daarom vertoon je uitstelgedrag of heb je allerlei excuses waarom iets nog niet is gebeurd. Maar het is ook de reden van veel lichamelijke klachten. Met aroma coaching pak je deze emotionele blokkades aan."

Monique werkt met essentiële oliën. Ze ondersteunen niet alleen het zelfherstellend vermogen van het lichaam, maar hebben ook een emotionele werking. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de invloed van geur op de hersenen zeer sterk is. De methode is daarom zeer krachtig.

Wil jij je leven veranderen? Maak dan een afspraak. Kijk voor meer informatie op www.oilminded.nl of bel Monique op 06-46345332.

'Easyslim.nu werkt echt!'

(Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Dat afslanken ook op een andere manier kan, bewijst het Easyslim.nu concept. Al meer dan vijftig vestigingen door heel Nederland volgen het voorbeeld van Karin Hut-van Meerten, die Easyslim.nu in 2015 in Nederland introduceerde. Lucy Schagen is sinds november 2017 franchisehoudster in Texel. Ze opende op 16 mei in 2018 haar tweede vestiging, in Schagen.

De meeste mensen denken bij het woord 'afvallen' aan strenge diëten en veel sporten. Daardoor is het niet voor iedereen een haalbare kaart om die over­tollige kilo's kwijt te raken. Via behandelingen bij Easyslim.nu is afvallen echter voor iedereen binnen handbereik. Lucy Schagen probeerde de behan­delingen zelf uit en was vervolgens meteen overtuigd. Ze zei zelfs haar vaste baan op en werd franchisehoudster van het concept. Lucy heeft inmiddels twee zaken,in Schagen en op Texel.

Geavanceerd

Bij Easyslim .nu vinden klanten geen fitnessapparaten, maar behandelkamers. "Onze klanten liggen er eigenlijk heel ontspannen bij", legt Lucy Schagen uit. "Op het lichaam worden diverse pads geplaatst,die verbon­den zijn aan een geavanceerd apparaat. Daarmee worden vetcellen geleegd via ultrasound, terwijl op hetzelfde moment de spieren worden getraind via elektrostimulatie. Hierdoor gaat afslanken heel snel en zonder enige inspan­ning. De spieren worden zelfs veel intensiever getraind dan in de sport­school. En dat alles zonder spierpijn en zonder gevaar op blessures", aldus Lucy Schagen.Bijkomend voordeel is dat ook cellulite minder wordt. Een slap geworden huid wordt dan ook weer mooi strak, en wie wil dat nou niet?

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn.Daarom kost het wel eens wat moeite om mensen te overtuigen dat de methode écht werkt. "Tot ze het zelf eens proberen", legt Lucy Schagen lachend uit. "Vaak hebben mensen al van alles gedaan om af te vallen en lijkt niets te helpen." De onder­neemster vindt het fantastisch om te zien hoe ook deze klanten met de week slankerw orden."En bovendien meer zelfvertrouwen krijgen".

De hoeveelheid behandelingen die nodig zijn, hangt af van de doelstelling die de klant wil bereiken. Lucy Schagen raadt dan ook iedereen die op een gemakkelijke manier wil afvallen aan om even te bellen voor een afspraak. Dat kan via Easyslim.nu aan Witte Paal 332H in Schagen, tel 06-31787391. Zie voor meer informatie ook: www.easyslim.nu/schagen

Land van Fluwel stijgt tot grote hoogte

SINT MAARTENZEE - Het grootste avontuur voor jong en oud start het nieuwe seizoen met de opening van een uitkijktoren waar je u tegen zegt. Vanaf tien meter heb je een waanzinnig uitzicht over de bloeiende bloemenvelden.

Kinderen razen middels een glijbaan van deze hoogte naar beneden. Met de trap kan ook. De uitkijktoren heeft een speelse en ruige uitstraling waardoor deze prachtig past bij het park en de omgeving. Het avonturenparadijs in Sint Maartenszee is de ultieme plek voor levensgenieters en avonturiers. Deze winter is hard gebouwd aan een nieuwe skelterbaan en klimparcours waar kinderen gezekerd klimmen.

Jong en oud trekken verder de stoute schoenen uit en bedwingen het blotevoetenpad, dat zeker voor kinderen ook vol avontuur- en klautermogelijkheden zit. Struin een kilometer lang over het weidse park en voel de natuur tot in je tenen.

In de Dutch Tulip Experience maak je met een audiotour kennis met de sprookjesachtige geschiedenis van ons bekendste Hollandse icoon: de tulp!

Terwijl kinderen, na een aantal gezamenlijke avonturen, nog uren spelen in het AvonturenSpeelParadijs en het verstoppertjesbos is het voor de volwassenen goed toeven op het terras van Restaurant De Kneinsberg. De oude stolp op het terrein biedt naast 47 pannenkoeken volop bourgondische heerlijkheden. Voel de lente en beleef het avontuur op Land van Fluwel in Sint Maartenszee. Kom maar op als je durft!

www.landvanfluwel.nl

Kringloopshoppen bij RataPlan

Foto: CLAUDIA OTTEN

HARENKARSPEL - Steeds meer winkels openen zeven dagen per week hun deuren, zo ook de kringloop. Vanaf april is kringloopwinkel RataPlan elke zondag open van 12.00 tot 17.00 uur. Zondag 7 april trapt het kringloopbedrijf de koopzondagen af met de start van de verkoop zomerkleding.

Ook de werknemers van kringloopwinkel RataPlan hebben de zomer in hun bol. Alle zomerjurken, korte broeken, T-shirts en zonnebrillen worden weer tevoorschijn gehaald! Vanaf zondag 7 april hangen deze artikelen in de winkel.

Binnenkort weer beginnen met het uitzoeken van de zomerspullen en worden er spulletjes vervangen of weggedaan? Ook 'oude' kleding en schoenen kunnen een ander weer blij maken. Kom zelf spullen brengen of neem telefonisch contact op met de klantenservice voor het maken van een gratis ophaalafspraak. Telefoonnummer: 088-8282782. RataPlan komt graag langs om spullen op te halen.

Vestigingen

RataPlan Harenkarspel – De Dijken 13, 1747 EE Tuitjenhorn, RataPlan Schagen – De Korte Fok 4, 1742 PE Schagen, RataPlan Wieringerwerf – Medemblikkerweg 6B, 1771 SE Wieringerwerf. Zie ook: www.rataplan.nl

Varen met ms Dageraad en ms Margaretha

Zeehonden. (Foto: aangeleverd)

DEN OEVER - Stap aan boord van de ms Dageraad en ms Margaretha voor een zeehonden- en robbentocht. Een 2,5 uur durende tocht die begint aan de Oostkade in Den Oever. Vandaar voert de tocht langs de spuisluizen aan het begin van de Afsluitdijk. Waar tijdens laag water circa 5000 m3 per seconde zoet IJsselmeer water in de Waddenzee wordt afgevoerd. Een adembenemend gezicht!

Daarna varen zij langs de losse dam, waar een kolonie Lepelaars broeden, langs de droogvallende zandbanken waarop allerlei verschillende soorten vogels voedsel zoeken en deze als rustplaats gebruiken.

Zeehonden

Na een half uur komt men aan bij de zeehonden, wanneer het laag water is. De zeehonden liggen dan op de zandbanken en men kan ze in hun natuurlijke omgeving bekijken. Met de vloed vaart de boot weer terug naar de haven van Den Oever.

Afvaarten

Afvaarten: zaterdag 6 april 16.00 uur, zondag 7 april 16.15 uur, zaterdag 20 april 15.00 uur, zondag 21 april 16.15 uur, maandag 22 april 16.30 uur, dinsdag 30 april 10.45 uur, woensdag 1 mei 11.45 uur, donderdag 2 mei 12.45 uur, vrijdag 3 mei 13.30 uur, zaterdag 4 mei 14.15 uur, zondag 5 mei 15.00 uur, zaterdag 18 mei 14.15 uur, zondag 19 mei 15.00 uur, donderdag 30 mei 11.00 uur, vrijdag 31 mei 12.00 uur.

Verrekijker mee

Prijs : € 14,- , voor kinderen tot en met 7 jaar: € 10,- (géén pin aanwezig). Voor kinderen is er een kleine verrassing. Tip: neem een verrekijker mee. Reserveren via SWRW, tel. 06-51531778. Meer data: www.swrw.nl

Burkely en Zwaan Schagen

(Foto: Blanksma & Blanksma)

SCHAGEN - In deze wereld waar alles veel te snel gaat en waarbij presteren centraal staat, kunnen producten helpen die het leven net een stukje gemakkelijker maken. Met de Nederlandse nuchterheid in het achterhoofd zorgt Burkely voor down-to-earth producten voor iedere dag. Deze producten begrijpen het drukke leven en ondersteunen dit door hun eenvoud. Stoere ledersoorten en functionele designs. Bij Burkely streven ze ernaar producten te maken die passen bij elke situatie en die te vinden zijn bij Zwaan Schagen in het Makado Centrum 85.

Kunst van eenvoud

Bij Burkely geloven ze in de kunst van de eenvoud en dat ziet men ook weer terug in de Nederlandse nuchterheid. Burkely en Zwaan onderscheiden zich door het gebruik van ruwe leersoorten en modieuze designs met in hun achterhoofd dat het functioneel moet zijn.

Luisteren en vertalen

Burkely ziet haar klanten als een van haar vrienden. Zij luisteren en vertalen hun gedachten met hun kennis tot succesvolle producten. Zij hechten veel waarde aan de relatie met de winkelier en hun consumenten.

Elk moment van de dag

Voor Burkely bestaat er niet zoiets als tijd. Ze creëren producten die passen bij elk moment van de dag en voor het leven. Ondanks dat de producten tijdloos zijn, streven ze ernaar om de klanten van Zwaan elk seizoen weer op verschillende manieren te verrassen.

Zwaan Schagen is te vinden in Makado Centrum 85 in Schagen, tel. 0224-214272. Zie ook: www.zwaanschagen.nl

Pour Vous Parfumerie Schagen

(Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Naast de uitgebreide parfumerie afdeling heeft POUR VOUS PARFUMERIE SCHAGEN een leuke mix aan producten die inspelen op de trend van 'fun shopping'. Zo is er een royale shop in shop van RITUALS (bath & bodycollectie), MAKE-UP STUDIO (professionele make-up), LAMPE BERGER (huis- en autoparfums) en een SCHOONHEIDSSALON .

De schoonheidssalon gevestigd op de 1e verdieping wordt sinds september 2018 gerund door schoonheidsspecialiste Jessica Teeuwen, een bekend gezicht voor de mensen uit de omgeving van Anna Paulowna en Breezand waar zij ruim 8 jaar haar skills heeft uitgeoefend in een beauty salon. In de salon boek je onder anderen diverse gezichtsbehandelingen voor een moment van ontspanning, een pedicure van de voeten (medisch) en kan je terecht voor het epileren/verven van de wenkbrauwen, verven van wimpers, harsen van het gezicht en lichaam.

Jessica biedt een uitgebreid behandelingsprogramma met de merken CLARINS, NESCENS en de NuFACE beautytool. De NuFACE beauty tool is te koop in de winkel en werkt middels microstroom op de spierspanning van het gezicht met als resultaat een direct liftend effect, vermindering van rimpels, roodheden en vochtophopingen. Nieuwsgierig? Maak dan een gratis afspraak voor een mini treatment. Bij de NESCENS TREATMENTS gaat het om pure huidverbetering, het programma is gericht op huidveroudering en verbetert de huid middels intensieve bindweefselmassages, micro- en chemische peelings met een enorm hoog percentage aan werkstoffen. In een hele korte tijd herstelt de natuurlijke weerstand van de huid, verminderen rimpels/pigmentatie en herstelt volume en stevigheid van de huid. Maak nu kennis en boek een NESCENS LENTE AANBIEDING: 60 min NESCENS Anti-Age Face Treatment van € 99,= voor € 69,=. Bij aankoop van een NESCENS product is de behandeling gratis!

In de parfumerie winkel staan de ervaren beauty specialisten klaar om te inspireren met de laatste make-up trends, de nieuwste geuren en om te helpen in de skinroutine. Vier de Lente en sLifestyle Magazine HollandsStijlhop: nu huidverzorgingsproducten met 25 % korting.

Woensdag 1 mei opent Laura Schoonaard - Bastin in samenwerking met Pour Vous "Gelakt by Lau" een professionele OPI Gelcolor Salon voor cosmetische hand- en voetverzorging. Met een OPI gelcolor heb je gegarandeerd 14 dagen lang mooi gelakte nagels zonder beschadigingen. Daarnaast komt er in de winkel een uitgebreid OPI assortiment met de verzorgende OPI ProSpa collectie voor handen en voeten, en het OPI nailcolor assortiment met ruim 100 kleuren en nog eens 100 kleuren uit de OPI Infinite Shine collectie. Afspraak via tel. 0224-745009 of mail info@pourvousschagen.nl

Hoeden en sjaals

REGIO - Afgelopen najaar waren het vooral de petten die opvielen. Deze zomer lijkt de hoed populair te worden. Ook sjaals die op allerlei manieren om het hoofd en haar geknoopt worden waren veel te zien.

Verder waren er heel veel platte schoenen te zien. Ook rokken, broeken en ook onder wat meer geklede outfits werden platte en makkelijke schoenen te zien.

Veel mode is nog steeds romantisch met veel roesjes en franjes. Het past natuurlijk ook bij de pofmouwen van nr. 1. Let ook op de kleur koraal, de kleur van het jaar 2019.

'Hoe kleurrijk willen we het hebben?'

De voorjaar/zomercollectie bij Borst Mode is kleurrijk. (Foto: aangeleverd)

NIEUWE NIEDORP - De voorjaar/zomer collectie is dit jaar met maar één woord te omschrijven: Kleurrijk. De basiskleuren zijn niet veranderd, maar zwart, blauw, grijs, wit en zand worden gecombineerd met rijke kleuren zoals rood, roze, geel en groen in al zijn varianten. Dit geeft de collectie een vrolijke en frisse uitstraling, waardoor je echt zin in het mooie weer krijgt.

Buiten al die mooie kleuren zijn er ook nog eens talloze leuke prints. Men ziet nog steeds tijger en andere dierenprints, tropische bloemen en bladeren, strepen en stippen. Dus kies je voor kleur, prints of sidestrepen, dan zit je goed. Een groene lifestyle, duurzame technologieën krijgen een steeds belangrijkere rol in het leven. In de mode van dit voorjaar zie je dat terug. Keuze uit veel natuurlijke materialen, met een prettig draagcomfort.

Losvallende tops (eventueel met elastische boord), broeken met wijde pijpen, broeken van travel stof en de lange tuniekblouse zijn volop te vinden. Natuurlijk zijn er ook alle vertrouwde pasvormen. Zoals men gewend is van Borst Mode voor een goede prijs en van prima kwaliteit. Wie door alle kleuren en prints overweldigd raakt, kan altijd raad vragen bij de medewerkers die klaar staan om een goed advies te geven. Borst Mode heeft genoeg mooie rustige items waarmee men heel goed kan combineren.

Voor elke modebewuste vrouw is er genoeg keuze uit de kwaliteitsmerken waaruit de collectie is opgebouwd. Denk maar eens aan onder ander: Street One, Dreamstar, Elvira, Zoso, Yest, Ned, Blue Seven, Red Button, New Star en In Shape. En dames, neem ook eens de man eens mee naar de winkel van Borst Mode aan Trambaan 83 in Nieuwe Niedorp. Ze hebben namelijk ook een prachtige herencollectie van Lerros, Tom Tailor, Cris Cayne en New Star.

ROOSSS schoenen en meer

ROOSSS schoenen en meer heeft een uitgebreide collectie. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Bij ROOSSS schoenen en meer hechten ze veel waarde aan kwaliteit, advies en service. Men kan bij hen terecht voor modieuze schoenen van een uitstekende kwaliteit. De merken zijn Ca'shott, Cruyff, Ilse Jacobsen, Tosca Blu, Melik, Ponche, Rapisardi, Roberto d' Angelo, Via Vai,en PME Legend.

Extra beleving

Maar niet alleen voor schoenen gaan klanten naar ROOSSS schoenen en meer. Zij bieden namelijk meer, veel meer. Zo bieden zij de klant een extra beleving met aanverwante artikelen zoals kleding van Zoso, Tramontana en Sandwich. Natuurlijk een ruime collectie accessoires en sieraden van Badass – Braclets, Josh en Melano.

Collectie sjaals en tassen

Ook hebben ze een mooie collectie van sjaals en tassen in de juiste kleuren. Kortom te veel om op te noemen.

Stylen van top tot teen

Bij ROOSSS stylen ze de klant met liefde van top tot teen. Hierbij nemen de medewerkers alle tijd om de klant persoonlijk en eerlijk te adviseren.

Glimlach

Zij streven ernaar dat de klant met een glimlach de prachtige winkel van ROOSSS Schoenen en meer verlaat. Vergeet niet: je bent immers nooit volledig gekleed zonder een glimlach.

Tot snel in de mooie winkel van ROOSSS schoenen en meer die gevestigd is aan Nieuwe Laagzijde 3 in Schagen, tel. 0224-820368. Zie voor meer informatie over de collectie: www.roosss.nl

Grote pofmouwen

REGIO - Het eerste dat opviel bij de collecties van dit seizoen, waren de grote pofmouwen die bij een aantal ontwerpers te zien waren. Je ziet het bij allerlei lengtes van mouwen.

Verder is er veel kleding met applicaties. Applicaties van opvallende teksten, of van afbeeldingen met dieren of bloemen. Zo maak je van een saai kledingstuk toch nog wat bijzonders.

Iedereen kent nog wel de manier om t-shirts zelf te verven. Door er knopen in te leggen of touwtjes omheen te binden voordat je ze in de verf doopt, ontstaan er interessante motieven.

Een frisse blik bij Optiek Léon

Tijd voor een frisse blik? (Foto: aangeleverd)

ANNA PAULOWNA - De lente is er dit jaar al vroeg bij, daarom hebben ze bij Optiek Léon na de lenteschoonmaak weer volop ruimte voor de nieuwe collectie!

Bij een seizoen dat zo groen is als de lente horen natuurlijk ook frisse monturen. Met de brillen van Monkeyglasses bijvoorbeeld. Dit Deense merk maakt namelijk modieuze modellen in verfrissende kleuren. Ook worden ze op een duurzamere manier dan normale brillen gemaakt; veel restmaterialen worden door de fabrikant hergebruikt in plaats van weggegooid: zo is het groene montuur dubbel groen!

Het Spaanse merk Etnia laat met zijn voorjaarscollectie zien waar ze al jaar en dag goed in zijn: kleur. In combinatie met klassieke vormen zijn deze wederom een feest voor het oog. Bij Optiek Léon snappen ze dat het moeilijk kiezen is met zoveel mooie nieuwe brillen. Daarom nemen zij voor de klant de tijd om de mooiste bril met hen uit te zoeken.

Zij werken samen met Engel Hoorservice uit Schagen. Elke donderdag kan men, op afspraak, bij Optiek Léon terecht aan Sluisplein 18 in Anna Paulowna met hoorproblemen. Dit geldt ook voor gehoorbescherming en batterijen.

Spetterende jeans en top 10 daagse bij Knuwer jeans

(Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Knuwer jeans heeft een spetterende Dames en Heren jeans en top actie aan Molenstraat 5 in Schagen. De jeans en top 10 daagse start zaterdag 30 maart en eindigt op 8 april . Voor de dames en heren jeans geldt voor merken als Levi's, Wrangler, Lee, MOD, Cars, No-Excess dat men op elke jeans 10,- euro korting krijgt. Zo krijgt men een Cars jeans die normaal 59.95 kost voor 49.95 euro; dat zijn 2 jeans voor 100,- euro. De korting geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen.

Zeer ruim aanbod

Men ontvangt gedurende deze 10 dagen ook 10 procent korting Lente/Voorjaarskorting op alle nieuwe collectie tops. Hierbij is er de keuze uit een wel zeer ruim aanbod van bekende merken, zoals Levi's, Cars, Petrol, Solid, No-excess, Wrangler, Gabbiano en Lee. Deze actie geldt voor de dames en de heren shirts/tops.

Grote maten

Nieuw is dat zij nu jeans hemden en jeans jackets kunnen aanbieden in zeer grote maten. Tot vijf keer XL.

Voor de heren is de 501 weer helemaal terug. Daarnaast heeft Levi's super goede modellen zoal de 511, 502 en 512 in een mooie stretch uitvoering. Cars heeft meer uitgewerkte en stretch jeans in bijna jog kwaliteit. Dit voor dik, dun, lang, kort, enzovoort.

Dames jeans collectie

Veel dames zijn zich er nog niet bewust van dat Knuwer jeans een hele mooie dames jeans collectie heeft van onder andere Levi's, Lee, Cars en Mod. Natuurlijk is de collectie dames jeans van Levi's daarin ruim vertegenwoordigd. Met de modellen 710, 711, 712, 721, en de mile high is er een ruim assortiment. Van hoog, slim, skinny en recht. Voor de dames die een goede jeans zoeken is er volop keus.

Een perfect model van Levi's de HIGH RISE, de naam zegt het al een lekkere hoge broek bij de taille die perfect zit. Dit model is nu ook vernieuwd en straight te krijgen de 724. Van Levi's is er ook een 501 short. Bovendien zijn er vele leuke dames tops aanwezig waaronder diverse Levi's Logo t-shirt en sweathers. De boyfriend van Lee is een nieuw eigentijds topmodel die strak en/of aangesnoerd gedragen kan worden. Hiernaast kent Lee een hoog en recht dames model dat meest altijd gelijk goed voelt.

Vertrouwde aanbod

Er is natuurlijk ook het vertrouwde aanbod van de broekencollectie van onder andere Cars , Wrangler en Levi's.

Knuwer jeans is koopzondag 31 maart open aan Molenstraat 5 in Schagen. Volg en like Knuwer jeans op Facebook. Bij 500 pagina likes verloten zij een Levi's Logo shirt

Top collecties bij Max Voor Ogen

Max Voor Ogen heeft top collecties. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - "Inmiddels zijn we al weer 2 jaar trotse eigenaar van deze zaak en vorig jaar hebben we de naam aangepast naar Max Voor Ogen", vertelt eigenaar Marc Brienesse van Max Voor Ogen. "Een aantal goede veranderingen in het assortiment hebben gezorgd voor een nieuwe klantenstroom waar we erg blij van worden".

Lekker anders

"Modemerken als Chloé en Gucci gaan super, maar ook de onbekendere merken als Andy Wolf, Traction, Funk Eyewear en Willems Eyewear zijn lekker anders en lopen goed. Langzaamaan krijgen we die naam ook in Schagen. Niet 12-in-een-dozijn collectie, daar staan we voor".

Feest

"Zaterdag 6 april vieren wij dat we 1 jaar Max Voor Ogen heten. We doen dit met een heel bijzondere, alleen op die dag geldende super toffe actie. Want wie jarig is trakteert. Alle monturen in onze winkel zijn die dag € 50,- per stuk".

Spelregels

Let op! Er zijn wel wat spelregels voor deze feestelijke aanbieding; Elk montuur kost €50,- in combinatie met aanschaf van de geselecteerde 'premium Max Voor Ogen glazen' van Hoya; Er worden géén brillen vooraf gereserveerd; Deze aanbieding geldt alléén op zaterdag 6 april; De bril dient ook op zaterdag 6 april afgerekend te worden. Gouden Tip : Laat je ogen dan vóór 6 april vast opmeten!

Kom langs

"Komen jullie ook een blik werpen op de top collecties? Dan zien we jullie zaterdag 6 april bij Max Voor Ogen aan Gedempte Gracht 31 in Schagen, tel. 0224-217082".

Selection Fashion: Mode, passie en gezelligheid

Het team van Selection Fashion. (Foto: aangeleverd)

TUITJENHORN - Waarom zou je tegenwoordig nog de stad ingaan om te shoppen? Bij Selection Fashion parkeer je voor de deur, zijn alle topmerken aanwezig en in een gezellige sfeer wordt er deskundig en eerlijk advies gegeven.

Passie voor mode en styling

Nikki nam een paar jaar geleden de winkel van haar moeder Mieke over. Gedreven door passie voor mode en styling, creëren Nikki en haar team een belevenis tijdens het shoppen. "De belevenis zit hem in het feit dat wij rustig de tijd nemen voor onze klanten. Even een gezellig praatje en samen kijken naar al het moois wat er in de winkel hangt. En dat alles onder het genot van een kopje koffie en natuurlijk een super service", zegt Nikki.

Styling advies

"Kleding kopen kun je overal. Maar bij onze boetiek krijg je een goed styling advies. Wij weten door onze jarenlange ervaring precies wat bij iemand past. Je hoeft zelf niet opzoek naar de perfecte outfit, dat doen wij voor jou".

Leuk en trendy

"En je kunt hier altijd iets leuks vinden ongeacht je budget. Want Iedereen moet er leuk en trendy uit kunnen zien". Dit staat volgens Nikki totaal los van je leeftijd, maat of portemonnee. "Dat is de reden waarom wij een collectie aanbieden vanaf maat 34 tot en met 50 en in een brede prijscategorie".

Hebben de meiden van Selection Fashion e je al nieuwsgierig gemaakt? Kom dan gezellig langs om de voorjaarscollectie te bekijken. Ga voor meer nieuws en informatie naar www.selectionfashion.nl

Voorjaarsmode is kleurrijk

(Foto: PROMISS)

REGIO - De modetrends voor het voorjaar van 2019 laten zowel in de dames- als herenmode veel kleur zien. Ook prints zijn hot, zowel grafische, bloemen als dierenprints. Het ziet er allemaal fris en vrolijk uit!

Vele tinten groen

Samba Spice en stroomt eind april in bij modeketen PROMISS. (Foto: PROMISS)

De kleuren die de komende periode te zien zijn, zijn vele tinten groen, knaloranje, koraal, peach en (knal)geel. Liever iets minder uitgesproken? Dan is beige, zand of blauw natuurlijk ook altijd goed! Wat veelvuldig op de catwalk werd getoond waren de diverse dierenprinten. De leopardprint is nooit uit het modebeeld verdwenen en zal dit voorjaar weer prominent aanwezig zijn. Ook de zebraprint en snake zijn niet weg te denken.

Mix and match

De mode wordt volop gemixt en gematcht met frisse kleuren welke zorgen voor verrassende combinaties. De rood-tinten met oranjerood als het nieuwe rood, zijn dit jaar volop aanwezig, alsook de ruitjes, strepen en stippen (polkadot). Het zogenaamde 'Samba Spice' thema ofwel de 'linnenlook' doet dit jaar mee met safari- ofwel terra cotta- achtige items.

Comfortabel

Verder vertoont het modebeeld dit jaar ook maxi-skirts, maxi-rokken en maxi-dresses. Opvallend is dat de consument heden ten dage steeds meer kiest voor travel-kwaliteit kleding.

Bohemian

De opkomst van de jaren 90-trend zorgt voor een hernieuwde interesse in bohemian- oftewel Ibiza-stijlen voor de lente en zomer. Met steeds meer oog voor duurzaamheid zijn duurzame stoffen en veganistische alternatieven een hot topic geworden. Consumenten gaan steeds meer op zoek naar verantwoordelijke alternatieven.

3-daagse vliegreis Rome vanaf € 199,- p.p. (vlucht en 4* hotel)

Een 3-daagse vliegreis naar Rome vanaf 199,- p.p. (vlucht en 4* hotel). (Foto: aangeleverd)

REGIO - Een goedkope stedentrip Rome, dat wil toch iedereen? Rome is écht elke keer opnieuw genieten. Waar je ook bent, je krijgt het gevoel in een openluchtmuseum rond te lopen. Dankzij de prachtige oude gebouwen, pleinen, fonteinen, kerken, ruïnes en markten is overal wel iets te zien.

Profiteer nu tot € 60,- korting

Tel daar de heerlijke Italiaanse keuken de charmante straatjes bij op en je hebt dé ingrediënten voor een geweldige citytrip. Prikkel je zintuigen en boek een stedentrip Rome bij Bebsy.

Het centrum van Rome is gebouwd op zeven heuvels, die in vroeger tijden een belangrijke rol speelden in de mythologie, religie en politiek. Dan weet je dat alvast. Ga heuveltje op en heuveltje af, een terrasje doen op Piazza Navona, mensen kijken op de Spaanse Trappen, het Colosseum bewonderen, langs de Via Sacra op het Forum Romanum wandelen of een muntje gooien in de Trevifontein: in Rome is je to-do list oneindig lang. Zet zeker ook koers naar Vaticaanstad, want je kan hier natuurlijk niet geweest zijn zonder de Sint-Pietersbasiliek te zien.

Vertrek meerdere dagen

Speciaal voor onze lezers selecteerden wij deze vliegreis naar Rome. Vertrek is op meerdere dagen per week mogelijk in de maanden mei t/m december.

De vanaf-prijs is € 199,- p.p. vanaf Amsterdam, maar vertrek is ook mogelijk vanaf andere luchthavens. Geniet nu drie dagen van de fantastische Italiaanse hoofdstad. Wil je liever wat langer in Rome blijven? Dan kan dat natuurlijk. Selecteer makkelijk en snel de vertrekdatum en reisduur op: https://bebsy.nl/rodi-rome

Meer informatie en boeken:

https://bebsy.nl/rodi-rome

Profiteer nu tot € 60,- korting per persoon. Reserveren kan via de website of bel met een van de reisspecialisten: tel. 020-7009406 (7 dagen per week bereikbaar).

Dit is exclusief administratiekosten en Calamiteitenfonds per reservering.

Open dag Camperverhuur Petten

(Foto: aangeleverd)

WARMENHUIZEN- RPR Camper & Caravan Service en Camperverhuur Petten houden zaterdag 30 maart een open dag. Wie tussen 10.00 en 16.00 uur de vestiging van het jubilerende RPR - het familiebedrijf bestaat tien jaar - bezoekt proeft eerst de gezelligheid die bij beide bedrijven past. En voelt daarna langzamerhand de bewondering groeien.

Want dat is wat vakmanschap doet met de leek. Eerst zie je alleen die monteur met vieze handen, daarna zie je pas hoe kundig die handen de kleinste schades (Profile Repair in vaktermen) aan de aluminium platen repareert of het grovere werk aan het onderstel met het oog van 'de gildemeester' gepolijst uitvoert. Relaties van RPR vertellen over de nieuwste trends. "En dan hebben we het over relaties in vak-gerelateerde gebieden waar ook echt wat nieuws speelt", vertelt eigenaar Robert Rührup van RPR. "Denk aan de veren die de bovenconstructie moeten dragen. Wij zijn dealer van VB-Airsuspension, het beste en meest innovatieve merk in de markt. Ook tonen we de nieuwste levelsystemen van het A-merk Mave en diverse camper- en caravanaccessoires van het topmerk Dynad. Verder etaleren we een nieuwe unieke zirkonium coating die nog meer bescherming biedt voor de caravan en camper en daarnaast die gewenste luxueuze spiegelreflectie heeft."

Zo ogen de buscampers van Camperverhuur Petten ook en sowieso zijn ze maximaal slechts een paar jaar oud. Comfort staat uiteraard voorop voor wie een buscamper verhuurt voor zijn of haar vakantie en de buscampers van Irma en René Bodenstaff zijn dan ook van alle gemakken voorzien. Denk aan een gasfornuis, eettafel, toilet, luifel, draaibare voorstoelen, een fietsenrek, een achteruitrijcamera en meer. "Nieuw en extra comfortabel is dat er nu ook een type buscamper is met een tweepersoonsbed in de lengte", vertelt het Pettemer echtpaar wiens bedrijf ook een begrip is geworden: volgend jaar viert ook Camperverhuur Petten het tienjarig bestaan!

Tijdens de open dag, die plaatsvindt aan de Debbemeerweg 8 in Warmenhuizen, zijn er uiteraard diverse buscampers live te bezichtigen!

Meer weten? Zie www.camperverhuurpetten.nl of www.rprcamperservice.nl.