Kennemerland op zondag

7 juli 2019

Kennemerland op zondag 7 juli 2019


Zahra en Ferdie genieten op Bali

Ferdie en Zahra op Bali. (Foto: Luwi)

BEVERWIJK/HEEMSKERK/BALI - Het is vakantietijd en veel mensen trekken eropuit. Zo ook de 24-jarige Zahra Duijn uit Beverwijk en de 33-jarige Heemskerker Ferdie Broeke. Het duo viert sinds vorig weekend vakantie op Bali, waar beiden veertien dagen zullen verblijven. Ze zijn voor het eerst op dit Indonesisch vakantie-eiland.

Beiden hebben 'wat' met de Gordel van Smaragd

Een echte Wijkse zoals Zahra is, en een geboren en getogen Heemskerker als Ferdie, gaat dat wel samen? "Ja hoor", glimlacht Zahra. ,,Vaak wordt gezegd dat Beverwijkers en Heemskerkers elkaar niet kunnen luchten, maar wij hebben het hartstikke leuk samen. We zijn alweer een poos bij elkaar. Hebben eerst samengewoond in Santpoort, toen is het even uitgegaan. Vervolgens zijn we weer samen bij elkaar gekomen en verhuisden we naar een leuke woning in Heemskerk, op de grens met Beverwijk."
Dat het tweetal deze zomer op Bali is terechtgekomen, is wel bijzonder. Zahra: "Ik wilde eigenlijk door Azië badpacken. Ik ben al eens een keer in Thailand geweest, dat beviel prima. Zodoende dacht ik: bij een volgende keer wil ik rondtrekken." Maar Ferdie dacht er anders over. "Ik had mijn vakantie willen doorbrengen op Ibiza. Daar wilde ik graag heen. Uiteindelijk hebben we voor Bali gekozen. Een beetje de gulden middenweg. Ja apart, hé", lacht Ferdie hartelijk.
Ferdie heeft Indische roots, zijn ouders komen uit Surabaya. Zahra's opa heeft in het voormalig Nederlands-Indië als KNIL-militair gediend. Beiden hebben dus 'wat' met de Gordel van Smaragd. Zahra: "Als ik ergens op vakantie ben, bereid ik me er wel op voor maar dat heb ik deze keer niet gedaan. Dat is anderzijds wel weer leuk. Je wordt hier 'overwhelmed' door eten, geuren en kleuren, maar ook uitlaatgassen en riolering. Ik houd er wel van."
Ferdie: "Er hangt ook een serene rust. Ik ruik hier heel sterk de geuren en kleuren. Dat grijpt me. De geur van de natuur is bijvoorbeeld heel sterk aanwezig, vind ik. Maar we voelen ons er wel 'senang' bij."

Bent u ook ergens op vakantie en hebt u een bijzonder verhaal, mail het ons, liefst met foto. Wie weet komt u ook bij ons in de krant: redactie.koz@rodi.nl.

KidsVakantieCocktail: deelname kinderen ouders met minimuminkomen is gratis

CASTRICUM - Over enkele weken begint de zomervakantie. KVC organiseert in samenwerking met andere sportieve en creatieve organisaties weer de KidsVakantieCocktail met veel activiteiten voor kinderen. Bovendien kunnen kinderen uit minimagezinnen gratis meedoen.

De activiteiten zijn vanaf zondag 14 juli t/m vrijdag 23 augustus. Voor alle vijftig activiteiten geldt, dat kinderen aangemeld dienen te worden bij de organisatie van de gekozen activiteit. Deze kinderen en ouders (minimuminkomen) kunnen voor aanmelding contact opnemen met Welzijn Castricum, Geesterhage, Geesterduinweg 5 in Castricum.

Reünie gemeente Heemskerk

HEEMSKERK - Op donderdagmiddag 26 september 2019 organiseert de werkgroep Reünie Gemeente Heemskerk voor de vijfde maal hun tweejaarlijkse reünie. Deze bijeenkomst is bestemd voor alle gepensioneerde medewerkers van de gemeente Heemskerk. Op deze reünie zijn ook medewerkers welkom, die jarenlang zeer betrokken waren bij de gemeente. De werkgroep beschikt niet over een volledig adressenbestand. Wilt u ook deze reünie bijwonen of verdere informatie, dan kunt u contact opnemen via email: pietdubbelman77@gmail.com ''We sturen u dan een persoonlijke uitnodiging met aanvullende gegevens. Aanmelden kan tot 22 juli 2019'', aldus de werkgroep.

Kermis in Uitgeest

UITGEEST - Sinds zaterdag 6 juli staat de kermis in Uitgeest aan de Casttrcummerweg. De kermis zal er staan tot en met woensdag 10 juli. Op maandag 8 juli treedt Paper Plane tijdens het traditioneel 'deunen' op in de feesttent van Café Klaas aan de Middelweg in Uitgeest.
Paper Plane viert dit jaar haar 30-jarig bestaan en denkt nog lang niet aan stoppen. Een feesttent, een podium, een vette PA en een groep Hompers met een pilsje in hand of in de lucht doen het al 30 jaar prima volgens de bandleden. ''We barsten nog van de energie en de plannen. Zolang we vanaf het podium vrolijke gezichten en een hossende menigte zien, gaan we door'', aldus Paper Plane.

Kermis in Uitgeest

UITGEEST - Sinds zaterdag 6 juli staat de kermis in Uitgeest aan de Casttrcummerweg. De kermis zal er staan tot en met woensdag 10 juli. Op maandag 8 juli treedt Paper Plane tijdens het traditioneel 'deunen' op in de feesttent van Café Klaas aan de Middelweg in Uitgeest. De band viert dit jaar haar 30-jarig bestaan en denkt nog lang niet aan stoppen. Een feesttent, een podium, een vette PA en een groep Hompers met een pilsje in hand of in de lucht doen het al 30 jaar prima. ''Zolang we vanaf het podium vrolijke gezichten en een hossende menigte zien, gaan we door'', aldus Paper Plane.

De Zwaan Cultureel pakt flink uit

Er valt in het culturele seizoen in Ce Zwaan in Uitgeest genoeg te beleven. (Foto: Aangeleverd)

UITGEEST - Na het succesvolle theaterseizoen 2018/2019 waren de verwachtingen hooggespannen voor het nieuwe programma van De Zwaan Cultureel. Wie het nieuwe programma al heeft bekeken, weet het zeker, die verwachtingen worden zonder meer waargemaakt. De Zwaan Cultureel overtreft zichzelf dit theaterseizoen met theater, Filmhuis, koffieconcerten en het Open Podium.

In het nieuwe seizoen 2019-2020

De theatervoorstellingen zijn gevuld met bekende en wat minder bekende namen, met toneel, goede muziek en cabaretvoorstellingen. Een greep uit het aanbod: Jan Rot, Debby Petter, Het Volk, Alex Roeka, Kirsten van Teijn en Tim Knol. Ga snel naar www.dezwaancultureel.nl voor het totale plaatje. Natuurlijk is er ook een familievoorstelling waar jong en oud van kan gaan genieten. Het seizoen wordt traditioneel afgesloten met het theaterdiner. Het programma telt dit seizoen vijf klassieke koffieconcerten, van blazers en strijkers tot sopraan en harp, van Oost-Europees tot Italiaans. Geniet thuis eerst van een ontspannen zondagochtendontbijt en kom daarna om 11.30 uur genieten van een fijn concert in De Zwaan. Het Filmhuis biedt ook dit seizoen eens in de twee weken een actuele film. Welke film het zal zijn, wordt ongeveer zes weken voor de speeldatum bekendgemaakt. Laat je je graag verrassen? Bestel dan ruim van te voren kaartjes voor het Filmhuis. Het maandelijkse Open Podium is niet meer weg te denken uit de planning. Het Open Podium is bedoeld voor allerlei podiumkunsten, met de nadruk op akoestische instrumenten. Ook dit jaar is het Open Podium natuurlijk weer gratis. Naast dit kleurrijke programma heeft De Zwaan Cultureel een compleet vernieuwde website. Naast de nieuwe lay-out is de belangrijkste verandering dat kaartjes voor alle voorstellingen voortaan online gereserveerd en direct via iDEAL betaald kunnen worden.

Speelgoedmarkt Bakkerspleintje

Speelgoedmarkt op het Bakkerspleintje is op 19 juli. (Foto: Aangeleverd)

CASTRICUM - Dit jaar mag Speelotheek Castricum voor de zesde keer hun speelgoedmarkt organiseren. De afgelopen jaren was deze op een andere plek in Castricum. Dit jaar zijn ze erg trots en blij dat de speelgoedmarkt gehouden mag worden op het Bakkerspleintje! Wat een handige, centrale en mooie plek in Castricum vinden ze, helemaal handig om de gezelligheid van de vrijdagmarkt op de Dorpsstraat met een speelgoedmarkt te combineren. Vanuit de KidsVakantieCocktail is het idee ontstaan om een speelgoedmarkt te organiseren in de zomervakantie. En elk jaar een groot succes.

Op vrijdag 19 juli van 11.00 – 13.00 uur is de speelgoedmarkt. Ontzettend leuk om langs te komen met uw (klein)kinderen om nog wat speelgoed voor de vakantie te scoren. Of ruim thuis lekker op en kom je speelgoed verkopen. Neem een stoeltje en kleedje mee en je verkoop kan beginnen. Uiteraard handig als een volwassen erbij blijft. Nog meer gezelligheid is er geregeld want de Creatieve Wieven zijn ook aanwezig met hun knutseltafel en kinderen kunnen geschminkt worden door één van de vrijwilligers van de speelotheek.

De speelotheek is op woensdagmiddag 10 juli en zaterdag 13 juli voor het laatst open in verband met de zomersluiting, altijd handig om ander speelgoed mee te nemen op vakantie. In Geesterhage is de speelotheek gevestigd en voor kinderen altijd leuk om ander speelgoed uit te zoeken om mee te spelen. Meer weten over de speelgoedmarkt? Zie www.sotcastricum.nl. Handig om te weten als je wilt verkopen, graag een mail naar info@sotcastricum.nl. Meedoen is gratis.

Letters aangekomen in IJmuiden

De letters ' IJMUIDEN' gaan nu ook de wereld rond. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - De .IJmuiden-letters zijn vrijdagochtend aangekomen op de Trawlerkade. Net voor het Havenfestival IJmuiden, dat afgelopen weekend werd gehouden en waarbij tienduizenden bezoekers op afkwamen.

''Met de letters laten wij zien dat bezoekers uit binnen- en buitenland van harte welkom zijn en dat wij graag een bijdrage leveren aan de spreiding van de toeristen over de metropoolregio Amsterdam'', aldus citymarketeer Friso Huizinga.' 'Door de letters ook neer te zetten op grote publieksevenementen, willen we meer mensen verleiden nog eens terug te komen voor een bezoek aan onze mooie gemeente. Maar we hopen ook dat de inwoners van onze gemeente door de letters trotser worden op wat we hier allemaal hebben.''

De letters zijn na het Havenfestival naar de Felison Cruise Terminal bij de IJmondhaven gegaan, waar dit jaar meer dan zestig cruiseschepen aanmeren.

'Pretpark de Poepfabriek'

De Beverwijkse illustrator Tjarko van der Pol met de omslag van het kinderboek. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Na het succes in Nederland is 'Pretpark de Poepfabriek' nu ook in Duitsland een regelrechte hit. Het kinderboek bereikte onder de titel 'Die Kackwurstfabrik' sinds eind 2018 al een vijfde druk. Volgens boekhandel Lüders uit Hamburg is de uitgave 'zur Zeit unser beliebtester Bilderbuch'. Voor de Beverwijkse illustrator Tjarko van der Pol, komt de enorme belangstelling als een aangename verrassing. Voorzien van leuke grapjes beschrijven Marja Baseler en Annemarie van den Brink in het kinderboek de reis die voedsel door ons lichaam maakt. Zo leren kinderen (vanaf 6 jaar) alles over hun 'eigen mooie voedselmachine' en wat er 'van hap tot plons' nodig is voor een gezonde buik. 'Pretpark de Poepfabriek' kwam in 2016 in Nederland uit bij Luitingh-Sijthoff en beleefde al snel een vierde druk. De rechten van het kinderboek zijn behalve aan Duitsland inmiddels ook verkocht aan China, Taiwan, Korea en Hongarije. ''Maar na een paar minuten'', zegt illustrator Van der Pol, ''praten ze al serieus over poep, hun darmen en gezond eten.''

Gratis sporten in de zomervakantie!

Kinderen vermaken zich volop tijdens de zomervakantie. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK/CASTRICUM - Team Sportservice Kennemerland organiseert in de eerste week van de zomervakantie sportieve activiteiten voor kinderen uit groep 1 t/m 8, die in de gemeenten Castricum en Heemskerk wonen of naar school gaan. Alle activiteiten zijn gratis. Wie mee wil doen aan de vakantieactiviteiten moet zich vooraf digitaal inschrijven op www.teamsportservice.nl/kennemerland.

De week begint op maandag 15 juli met een te gekke sportinstuif in sporthal de Velst in Heemskerk. In de ochtend kunnen kinderen uit groep 5 t/m 8 komen sporten, in de middag is het de beurt aan kinderen uit groep 1 t/m 4. Tijdens de sportinstuif kun je touwzwaaien, trampolinespringen, schommelen, in de saltostoel, voetballen en nog veel meer leuke activiteiten doen. Dinsdag 16 juli is er een tweede sportinstuif, maar dit keer in Sportcentrum de Bloemen in Castricum. Er is een instuif voor kinderen uit groep 1/2 en 3 t/m 8.

Bij de instuif van groep 1/2 is buikdansdocente Pavla van FrunsDansstudio ook van de partij. Woensdag 17 juli spelen we apenkooi in de Velst. Een uur lang rennen, klimmen en klauteren! Wil je liever buiten sporten en houd je van springen, rennen en fysieke uitdaging? Kom dan bootcampen op het speelveld aan de Johannes Poststraat in Heemskerk.

Als het weer meezit hebben we een speciale watereditie met zeepbaan. Wil je meedoen? Ga dan snel naar www.teamsportservice.nl/kennemerland om je in te schrijven. Hier vind je tevens de tijden en overige informatie.

Bridgeclub BCH heeft plaats voor nieuwe leden

HEEMSKERK - Na wederom het seizoen met het Heemskerks clubkampioenschap te hebben afgesloten hebben wij vakantie, maar de voorbereiding voor het nieuwe seizoen is al weer op gang gekomen. Bridgeclub Heemskerk is een gezellige , maar sportief competitieve bridgeclub welke op donderdagavond in de Jansheeren speelt in Heemskerk. Er worden 6 rondes gespeeld in een A, B en C lijn.

Nieuwe leden zijn van harte welkom om dit mooie spel bij ons te komen spelen. Met ingang van het seizoen 2019-2020, welke begint op donderdag 12 september, bedraagt het lidmaatschap € 48,50 per jaar. Informatie vindt U op de website http://drichem.com.

Met René Shuman & Angel-Eye naar USA

Elvis & More goes USA met René Shuman & Angel-Eye. Ook naar Graceland. (Foto: aangeleverd)

Lezers van deze krant kunnen 27 september met René Shuman & Angel-Eye naar het hart van Amerika: Nashville, Memphis, Tupelo en het beroemde Graceland.

9 dagen € 2.850,- p.p. met bezoek aan Nashville, Memphis, Tupelo en Graceland

Zij genoten eerder van de droomreis. (Foto: aangeleverd)

Ga op een onvergetelijke muziekreis naar de bakermat van de blues, rock'n roll en country music, die de wereld betoverde. Treed in de voetsporen van Elvis Presley, Roy Orbison, Johnny Cash en vele anderen.

Uniek lezersarrangement

Inclusief: retourvlucht Amsterdam - Nashville met een overstap in Atlanta, luchthavenbelasting/brandstofheffing, 7 nachten verblijf in twee verschillende 4-sterren hotels met dagelijks ontbijt. Nederlandstalige begeleiding tijdens de reis. Bezoek aan The Sun Studio, het geboortehuis van Elvis Presley in Tupelo, de RCA Studio's in Nashville, Beale Street in Memphis, Graceland, het Johnny Cash Museum en de Country Hall of Fame op Broadway. Het vervoer in Amerika vindt plaats in een luxe touringcar. René Shuman & Angel-Eye en zullen ook nog een exclusief optreden verzorgen, gratis de dvd 'Welcome to Graceland'.

Eenmalig vertrek is vrijdag 27 september 2019. De prijs is op basis van twee personen.

Informatie en boeken:

www.kras.nl/LR4637 of bel 088-0885886 (lokaal tarief) o.v.v. reisnummer LR4637.

Natuurwandeling bij Een Zee van Staal

Het beeld van de Franse kunstenaar José Rault is gemaakt van afvalstukken staal van de achterliggende staalfabriek. (Foto: Aangeleverd)

WIJK AAN ZEE - Natuur, cultuur én industrie ontmoeten! Dat kan op zondag 7 juli, tijdens een speciale rondleiding op het Beeldenpark Een Zee van Staal in Wijk aan Zee.

Tijdens deze wandeling geeft een natuurkenner uitleg over de bijzondere flora en fauna in dit Natura 2000-gebied. Welke zeldzame planten gedijen juist goed onder de rook van de fabriek? Is de roodborsttapuit nog te zien op zijn favoriete beeld?

Een Zee van Staal-gids vertelt over de beelden en hun relatie tot de natuur, zoals de vogels van José Rault. Toegang en rondleiding gratis. Het beeldenpark bevindt zich op de hoek van de Bosweg en de Reyndersweg in Wijk aan Zee. De wandeling begint om 14.00 uur vanaf de entree van het park. Meer info Marije Gertenbach: 06-21270429.

Sculpturen van Karin Smit

(Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - De maand juli is Karin Smit in het museum met haar kleurrijke creatieve verzameling sculpturen. Karin maakt beelden van lucht drogende klei en beschildert ze met acrylverf. Ook maakt ze schilderijen en alles word afgelakt. Ik heb zoveel ideeën mijn fantasie is onuitputtelijk. Website https://karin-smit-art.com/. Mail karinsmitart@gmail.com. Museum Kennemerland, Noorderwijkweg 1A Beverwijk. woensdag, zaterdag en zondag open 14.00 -17.00 uur.

10 / 16

Kim Oudendijk naar International Children's Games

Kim Oudendijk gaat internationaal haar krachten meten. (Foto: Sandra Piepers)

HEEMSKERK - De Heemskerkse Kim Oudendijk zwemster van DAW uit Alkmaar is uitgenodigd om deel te nemen aan de internationale Childeren's Games in Ufa in Rusland. Dit is het grootste multisport evenement ter wereld voor kinderen van 12 tot 15 jaar. Door deze selectie kan ze een stapje dichterbij haar dromen komen, door op internationaal niveau haar krachten te meten aan de zwemtalenten vanuit de hele wereld. Samen met 3 clubgenootjes Evy Rozeboom, Djanilla Brink en Emma van Leeuwen zwemmen ze in een speciaal voor dit evenement gerealiseerd nieuw 50 meter zwembad. Ze zwemmen allemaal individuele afstanden en ook samen 2 estafettes.

Gedurende een week zullen ongeveer 1500 sporters in negen takken van sport de strijd met elkaar aangaan maar vooral van elkaar leren. Voor Kim is dit zeker een fantastische ervaring om hier alleen al aan deel te mogen nemen. Ze vliegen eerst naar Moskou waar ze een rondleiding krijgen naar alle belangrijkste bezienswaardigheden.

De volgende dag vliegen ze door naar Ufa, waar de Children's Games gehouden worden. Met net als bij de Olympische spelen een opening ceremonie en na afloop een afsluiting ceremonie. De kinderen hebben ook gesponsorde kleding gekregen.

Om deze reis te maken moesten ze zelf wel het geld bij elkaar zien te krijgen om deze reis te betalen. Diverse acties hebben ze ondernomen en ze zijn ook goed gesponsord door o.a. Bakkerij Goemans waar ze heerlijke petit fours van mochten verkopen, ze hebben ook op de koningsmarkt gestaan met diverse spulletjes om te verkopen. Bij de zwemvereniging DAW is er ook twee keer een pannenkoekenochtend gehouden, waar clubgenoten na de ochtendtraining tegen vergoeding heerlijke pannenkoeken konden eten.

Dwarsfluitleerlingen houden slotconcert

Dwarsfluitgroep Cultuurhuis Heemskerk olv Liesbeth van der Blom. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Op zondagmiddag 7 juli zullen tussen 13.30 en 15.30 uur dwarsfluitleerlingen van Liesbeth van der Blom, dwarsfluitdocente van het Cultuurhuis Heemskerk, hun jaarlijkse slotconcert houden op een heel sfeervolle locatie in de Kasteeltuin van Slot Assumburg in Heemskerk.

In kasteeltuin van Slot Assumburg met medewerking van Kana Yamaguchi piano

Op het programma staan klassieke meesterwerken van bekende componisten zoals o.a. J.S. Bach, A. Dvórak, G.F. Händel, G.P. Telemann en A. Vivaldi. Veel van deze werken worden door de dwarsfluitleerlingen uit het hoofd gespeeld. Een belangrijk onderdeel van de Suzuki Methode waarin zij dwarsfluitles krijgen, is het auditief (op het gehoor) leren dwarsfluitspelen. Dat de leerlingen ook muzieknoten kunnen lezen zult u merken in de gezamenlijke ensemblestukken, waaronder een prachtige bewerking van de Zomer uit "De Vier Jaargetijden" van Antonio Vivaldi. Professioneel pianiste Kana Yamaguchi zal de leerlingen begeleiden en tevens enige prachtige sfeervolle solowerken ten gehore brengen.

De dwarsfluitleerlingen zitten al jaren op les en hebben een goede reputatie opgebouwd. Zo hebben zij al eens opgetreden met de bekende fluitist Thijs van Leer, hebben drie leerlingen in februari en mei gespeeld tijdens de Prelude in Château Marquette en hebben enkele van hen zelfs opgetreden in de Royal Albert Hall in Londen.

U wordt van harte uitgenodigd voor dit concert, iedereen zou moeten komen luisteren naar de bijzondere kwaliteiten van deze groep dwarsfluitleerlingen! Het belooft een fantastische muzikale middag te worden, op een geweldig mooie locatie. De toegang is vrij.

RKVV DEM steunt Ethiopië Live

Live_Aid in het JFK_Stadion in Philadelphia. (Foto: Wikipedia)

BEVERWIJK - Ruim 34 jaar na de allereerste LIVE AID versie (13 juli 1985) is het idee ontstaan om een Live Benefiet concert te organiseren in de trend van Live Aid. Uiteraard op kleinere schaal, maar niet minder ambitieus dan in 1985. De Heemskerker versie van dit Live spektakel staat gepland op zaterdag 13 juli 2019.

Het goede doel dat is uitgekozen, zet zich, net als LIVE AID, ook in voor Ethiopië. En wel de Beverwijker stichting 'DEM steunt Ethiopië' . Deze stichting bestaat dit jaar op de kop af 10 jaar en zet zich in voor de Ethiopische kinderen; een kansrijkere toekomst bieden met onder meer veel aandacht voor onderwijs en hygiëne. Zo helpen zij een kind naar school voor slechts 25 euro. Iets wat in 2019 nog steeds hard nodig is. Met scholing en gezondheidsverbetering hopen zij de kinderen een betere en meer zekere toekomst te kunnen geven.

(Foto: PR)

Het bestuur van de stichting in samenwerking met Café Ons Plein, wil het saamhorigheidsgevoel en de maatschappelijke betrokkenheid jegens deze kinderen een enorme boost geven door middel van dit benefietfestival op het Vlaskamp in Heemskerk. "Het zou geweldig zijn als we zowel onbekende en bekende mensen als bedrijven aan ons weten te binden om op die manier de toekomst van de kinderen veilig(er) te stellen."

Het hoofdconcept

een buitenfestival organiseren waarbij een groot deel van Live Aid vertoond wordt op grote schermen of vidi-walls, onderbroken door live acts van bands die (belangeloos) uitsluitend nummers spelen die ook ten gehore zijn gebracht in 1985.

U begrijpt dat we voor dit evenement in eerste instantie geld nodig hebben voor de complete organisatie (het neerzetten van een podium en geluid/beeld kost bijvoorbeeld al 7000 euro).

Zowel de gemeente Beverwijk als Heemskerk hebben op enigerlei wijze reeds hun medewerking toegezegd. Daar het festival op het "Vlaskamp" in de Broekpolder (Heemskerk en Beverwijks deel) zal plaatsvinden hebben we beide burgemeesters gevraagd het event te openen.

Wilt u ook uw bijdrage leveren aan dit unieke evenement? Wilt u deel zijn van dit geweldige project? Wilt u ook de kinderen in Ethiopië vooruit helpen?

Dan kunt u ofwel een keuze maken tussen een van onze sponsorpakketten ofwel kunt u ons steunen in natura (wij zullen dan de waarde van uw bijdrage omzetten in financiële waarde en u een sponsor-status geven). www.demsteuntethiopie.nl