Kennemerland op zondag

14 april 2019

Kennemerland op zondag 14 april 2019


'Kennemer' naar finale Olympic Moves

De hockeymeiden van het Kennemer College winnen al hun wedstrijden en plaatsen zich voor de landelijke finale. Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK/HEEMSKERK - De leerlingen van het Kennemer College hebben zich opnieuw geplaatst voor de landelijke finale van Olympic Moves, de nationale schoolsportcompetitie. Op de regionale voorronde in Almere scoorde de atletiekselectie meisjes klas 3-4 het beste, evenals schoolteam jongens. Met dit uitstekende resultaat plaatsten zij zich voor de landelijke finale op 7 juni te Papendal.

Landelijke eindstrijd op 7 juni in Papendal


Ook bij basketbal waren de sportieve leerlingen succesvol. In Heerhugowaard wonnen het schoolteam meisjes en het team onderbouw jongens alle wedstrijden. In Alkmaar werd gestreden door de talentvolste handbalsters, danseressen en hockeysters van de school. Het schoolteam hockey plaatste zich door alle wedstrijden te winnen. Het dansteam kon helaas niet doordringen tot de finale na een geweldig act. De handbalsters trokken aan het langste eind in een spannende finale en plaatsen zich wederom voor de grote finale.

'Supertrots op onze sportieve talenten'


Dit betekent dat het Kennemer College, tot nu toe, met bijna 50 leerlingen sterk vertegenwoordigd zal zijn op de landelijke eindstrijd van Olympic Moves. Docent LO Peter Geldof is trots: "We zijn al vaker in de finale gekomen, maar nog nooit met zoveel sporten! We hebben veel sportieve leerlingen op school, het is goed te zien dat zoveel jongeren van het KC ook bij een vereniging sporten."

Het is niet de eerste keer dat leerlingen van het Kennemer College goed scoren tijdens de Olympic Moves. Ook vorig jaar waren zij hoog op de lijst te vinden. Toen waren de atletiekselectie meisjes klas 1-2 het beste van de 15 deelnemende teams op de regionale voorronde. De jongens werden bij de schoolteams nipt tweede, ook genoeg voor plaatsing in de landelijke finale.

Vorig jaar scoorden leerlingen van het Kennemer College ook goed tijdens de Olympic Moves

Vorig jaar was het Kennemer College bij het basketbal en hockey eveneens zeer succesvol, net als de handbalsters en de dancecrew. De laatste heeft zich dit jaar niet gekwalificeerd voor de landelijke finale.

Voor dit jaar proberen de leerlingen van het Kennemer College zich ook nog te plaatsen met volleybal en veldvoetbal, dus mogelijk wordt de Kennemer College-delegatie op de landelijke finaledag nog groter. Dat moet donderdag 18 april gaan gebeuren.

Docent Geldof van het Kennemer College: ''We zijn inderdaad een zeer sportieve school. We zijn supertrots op onze sportieve talenten.''

Forum bij Heemskerk Lokaal

HEEMSKERK - Op woensdag 17 april organiseert Heemskerk Lokaal weer een forum, toegang is vrij. Ditmaal over het thema Mantelzorg. Mantelzorg is een hot item waar veel inwoners van Heemskerk mee te maken hebben. Om die reden zijn er ook veel instanties die zich bezig houden met mantelzorg.

Een voorbeeld hiervan is MaatjeZ. Maar waar hebben mantelzorgers recht op? Waarin kunnen ze ondersteund worden? Wat is de rol van de gemeente? Dat en veel meer onderwerpen komen aan bod tijdens het forum op 17 april. Laat u informeren en inspireren door de gastsprekers van MaatjeZ.

Gesprekken

Neem deel aan de gesprekken en adviseer de grootste politieke partij van Heemskerk bij dit belangrijke onderwerp. Vanaf 19.30 uur bent u welkom bij Sportcafé de Waterakkers (Kerkweg 217, 1964 KJ Heemskerk), Aanvang 20.00 uur. Aanmelden via: info@heemskerklokaal.nl.

Inge van Wakeren uit Heemskerk wint flatscreen

Inge van Wakeren (rechts) wordt gefeliciteerd door commercieel manager Vincent van der Raaij van Rodi Media. Foto: Rodi Media.

IJMUIDEN - Inge van Wakeren uit Heemskerk heeft de flatscreen gewonnen die hoort bij de prijsvraag tijdens het Rodi Media Kennemerland Masters tennistoernooi, vorige maand maart.

Op het sportevenement op het complex van LTC DEM in Beverwijk komen de beste tennissers en tennissters uit de regio Noord-Kennemerland uit. Deelnemers aan de prijsvraag moesten van tevoren aangeven wie het toernooi op zijn naam zou schrijven. ''Frank van den Heuvel bij de mannen en Claire Lablans bij de vrouwen'', aldus Inge. Een schot in de roos, zo zou later blijken. De Heemskerkse mocht afgelopen woensdagochtend op het kantoor van Rodi Media in IJmuiden haar prijs ophalen. Commercieel manager Vincent van der Raaij van Rodi Media feliciteerde haar.

PlusBus woensdag naar de Keukenhof

BEVERWIJK - Woensdag 17 april wordt de Keukenhof in Lisse door de PlusBus uit Beverwijk bezocht. Hier kunt u genieten van de vele soorten bloemen met heerlijke geuren en mooie kleuren. De Keukenhof wordt rond deze tijd door tienduizenden toeristen bezocht. Flower Power is dit jaar het thema van de Keukenhof. Op donderdag 10 april rijdt de chauffeur de route Gooi en Vechtstreek met idyllische doorkijkjes en grote landhuizen met prachtig aangelegde tuinen. De lunch wordt genuttigd in restaurant Geesberge met uitzicht op het water. Voor uitgebreide informatie, inschrijven en/of het ontvangen van de "Wijk-Uit" editie kunt u contact opnemen met BeverwijkvoorElkaar van Stichting Welzijn Beverwijk via telefoonnummer 0251 22 22 22 op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur.

Vijfduizend euro voor Scouting Graaf Floris V

Vlnr: Jan Boudesteijn (TVM foundation), Jan Brakenhoff (Transportbedrijf Brakenhoff), Peter Bleijendaal (Scouting Graaf Floris V). Foto: Hans van der Mast

HEEMSKERK - De Scoutingvereniging Graaf Floris V in Heemskerk heeft een cheque van 5000 euro ontvangen voor de verbouw van het clubhuis. De 60-jaar oude groep groeide letterlijk uit haar jasje en kon vrijdag 5 april uit handen van bestuurslid Jan Boudesteijn van de TVM foundation de cheque van 5000 euro in ontvangst nemen.

De scoutinggroep bestaat 60 jaar en het clubhuis is minstens zo oud. Een prima moment vond Floris V om het clubhuis ingrijpend te verbouwen om aan de eisen van deze tijd te kunnen voldoen.

TVM-relatie Jan Brakenhoff van het gelijknamige transportbedrijf uit Beverwijk droeg de Heemskerkse scoutinggroep voor voor een bijdrage vanuit de TVM foundation. Die verbouwing is ook noodzakelijk omdat de vereniging op dit moment een recordaantal leden heeft en in Heemskerk de padvinderij populair is onder de jeugd.

Leden/klanten die bij transportverzekeraar TVM verzekerd zijn, kunnen net als Jan Brakenhoff van logistiek dienstverlener Brakenhoff, een aanvraag indienen bij de Stichting TVM foundation. De Coöperatie TVM reserveert jaarlijks een deel van haar winst en doneert deze aan de TVM foundation. De stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven.

Ook een project voorleggen aan de TVM foundation? De stichting TVM foundation ondersteunt maatschappelijke initiatieven. Meer informatie over de initiatieven, de voorwaarden en over hoe u een aanvraag indient, vindt u op www.tvmfoundation.nl.

Girlpower voor Bach

The girls met power! Foto: Aangeleverd

CASTRICUM - Zeer welkome hulp van drie leerlingen van het Kennemer College, Vakcollege Techniek, voor de Castricumse Oratorium Vereniging (COV).

Ruim 150 COV-koorleden krijgen een plekje

Voorafgaand aan de uitvoering van de Mattheus Passion in de Pancratiuskerk op vrijdagavond voor ongeveer 550 toeschouwers moest er een groot podium worden opgebouwd.

Verantwoordelijke klus

Maar liefst ruim honderdvijftig (!) COV-koorleden en de musici van het Noord Hollands Begeleidingsorkest moesten er een plekje op krijgen.

Altijd een forse en verantwoordelijke klus, maar mede dankzij Marit, Madelon en Dewi kwam dit weer prima in orde.

Beverwijk voor Sportakkoord

BEVERWIJK – De gemeente Beverwijk gaat aan de slag met het opstellen van een Sportakkoord. Het college heeft hiervoor vandaag een handtekening gezet onder een intentieverklaring. Met de ondertekening van de intentieverklaring verzekert men zich van een bijdrage van €15.000 vanuit het rijk. Met dit geld wordt een sportformateur ingezet die het Sportakkoord gaat opstellen. Wanneer het Sportakkoord is opgesteld ontvangt de gemeente jaarlijks nog eens €30.000 euro voor het uitvoeren van het sportakkoord.

The Passion in Castricum

The Passion wordt in Beverwijk en Castricum opgevoerd. Foto: Aangeleverd

CASTRICUM - Zondag 14 april wordt door een projectkoor "The Passion" in Castricum uitgevoerd. "The Passion" is een moderne vertelling van het lijdensverhaal van Jezus Christus aan de hand van bekende nummers van o.a. Marco Borsato, BlØf, The Scene en Coldplay.

Met bekende nummers van o.a. Marco Borsato, The Scene en Coldplay

De zang van het koor zal worden afgewisseld met het verhaal, wat wordt verteld door Maarten Mantel, terwijl het grote kruis zal worden rondgedragen door de kerk. De muzikale leiding is in handen van dirigente Marieke Zondervan, begeleid door een swingende band.

Uitvoering

De uitvoering is zondag 14 april om 14.30 uur in de Pancratiuskerk in Castricum. De kerk is rolstoeltoegankelijk. De toegang is gratis; na afloop vindt een deurcollecte plaats.

Tiende programma Rock4 in teken van The Beatles

Rock4 fotoshoot voor het Abbey Road project, Gronsveld 18-09-2016 (Foto: John Klijnen)

BEVERWIJK - Het tiende theaterprogramma van de Nederlandse a capella formatie Rock4 staat in het teken van Lennon, McCartney, Harrison en Starr: The Beatles. En in het bijzonder het 50 jarig jubileum van 'Abbey Road', het legendarische album uit 1969.

Het eerste deel van de show bevat eigenzinnige bewerkingen van bekende en minder bekende songs van de band uit Liverpool, zoals Eleanor Rigby, While My Guitar Gently Weeps, Blackbird, Strawberry Fields Forever en Let It Be. Maar ook solonummers van de verschillende bandleden komen aan bod, want een nummer als Imagine mag natuurlijk niet ontbreken.

Na de pauze is het tijd voor de integrale vocale uitvoering van het beroemde album 'Abbey Road'; misschien wel het beste en meest veelzijdige werk van The Beatles, met nummers als Come Together, Something, Here Comes The Sun en het prachtige Golden Slumbers. Rock, pop, klassiek en een vleugje psychedelica, indrukwekkend met elkaar verenigd. Precies de combinatie waarvan de vier zangers van Rock4 hun handelsmerk hebben gemaakt.

Vocal Quartet Rock4 bestaat uit vier zangers met een geheel eigen identiteit, stijl en achtergrond. Het viertal treedt sinds 2001 op Nederland, maar ook ver daarbuiten met uitverkochte concerten in heel Europa en Azië.

Kaarten vanaf € 19,50 voor vrijdag 19 april om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

De Zwaan op internationaal toer

De vijfmansformatie Avagardner. Foto: Aangeleverd

UITGEEST - Een internationaal gezelschap op het Open Podium De Zwaan Cultureel in Uitgeest op zaterdag 20 april. De muzikanten komen uit Engeland en Canada, Nederlandstalige kleinkunst en Franse chansons.

De volgende optredens heeft de organisatie weten vast kunnen leggen:Joost Bakker zingt en speelt eigen teksten en liedjes; William Dashwood speelt nummers van zijn cd 'A Boy at Heart'; Käthe van den Hurk: Nederlandstalige kleinkunst met begeleiding van Jasper Swank op piano; Otto Cepella en Susan Sweeney: folk uit Canada; Nicolette Knape met Franse chansons waarin zij de vrijheid, troost, passie en liefde vindt die zij zoekt in de muziek van Avagardner, een vijfmansformatie met, zoals ze zelf zeggen, een mix van JJ Cale en de Rolling Stones.

De zaal is open vanaf 20.15 uur, de optredens beginnen om 20.30 uur. De toegang is natuurlijk ook dit keer gratis. Meer informatie www.dezwaancultureel.nl.

Zwerfvuil-opruim-actie op strand succesvol

Het opruimen van zwerfvuil op het strand van Wijk aan Zee richting Heemskerk is een groot succes. Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK - Op initiatief van de Kennemerloopgroep en de Zwerfvuil opruimgroep Wijk aan Zee en met ondersteuning van Stichting Welzijn Beverwijk, Sociaal team Beverwijk en het Gebiedsgericht Werken van de gemeente Beverwijk werd op zondag 7 april een zwerfvuil-opruim-actie gehouden op het strand tussen Wijk aan Zee en Heemskerk. Zo'n zestig enthousiaste vrijwilligers verzamelden in anderhalf uur tijd een enorme hoeveelheid zwerfvuil wat met een pick-up met aanhanger afgevoerd werd. Na afloop werden de deelnemers op een drankje getrakteerd in dorpshuis De Moriaan als blijk van waardering voor hun inzet. IJmond Nieuws en RTV Noord-Holland hebben opnames gemaakt.

Land van Fluwel opent spectaculaire uitkijktoren

De nieuwe uitkijktoren van Land van Fluwel. (Foto: aangeleverd)

SINT MAARTENSZEE - Je weet niet wat je meemaakt op een van de nieuwste attracties op Land van Fluwel in Sint Maartenszee. De robuuste uitkijktoren biedt een prachtig uitzicht over de bloeiende bloemenvelden. Spectaculair is niet alleen de hoogte maar zeker ook de 25 meter lange glijbaan.

Het avonturenparadijs is ook dit jaar weer de ultieme plek voor levensgenieters en avonturiers. Zeker nu er deze winter, naast de uitkijktoren, hard gebouwd is aan een nieuwe skelterbaan en klimparcours waarop kinderen gezekerd klimmen. Jong en oud trekken verder de stoute schoenen uit en bedwingen het 1 kilometer lange blotevoetenpad, dat zeker voor kinderen ook vol avontuur en klautermogelijkheden zit.

Nieuwe uitdagingen

Land van Fluwel blijkt ook kort na de seizoensopening weer een verrassend avontuur voor jong en oud! De avonturen bieden voor ieder wat wils en verwonderen van 0 tot 100 jaar oud. De avonturen zijn zo gebouwd dat er echt voor elke leeftijd nieuwe uitdagingen zijn. Kinderen spelen, prieken, prutten en verleggen hun grenzen terwijl ouderen opbloeien bij al het moois dat de bloeiende bloemenvelden en de geschiedenis van de tulp te bieden heeft.

In de Dutch Tulip Experience maak je met een audiotour kennis met de sprookjesachtige geschiedenis van het bekendste Hollandse icoon: de Tulp!

Terwijl de kinderen, na een aantal gezamenlijke avonturen, nog uren spelen in het AvonturenSpeelParadijs en het Verstoppertjesbos is het voor de volwassenen goed toeven op het terras van Restaurant De Kneinsberg.

Land van Fluwel is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. Zie ook www.landvanfluwel.nl

Klaverjassen in Het Spectrum

HEEMSKERK - Maandag 15 april is er weer Leren Klaverjassen in Buurtcentrum Het Spectrum. Van 13.30 tot 16.30 uur kunnen diegenen die helemaal niet of enigszins kunnen klaverjassen alle kneepjes leren. De kosten bedragen € 2,50 per keer. Buurtcentrum Het Spectrum vindt u aan Het Lauraplein 1 te Heemskerk, tel. 207777. Op maandag 15 april is iedereen vanaf 19.30 uur weer van harte welkom om samen gezellig een kaartje te komen leggen in buurtcentrum Het Spectrum. Deelname bedraagt € 3,50 per keer. Er zijn altijd mooie prijzen te winnen. Buurtcentrum Het Spectrum vindt u aan het Lauraplein 1 te Heemskerk, tel. 207777.

8 dagen verblijf op sfeervol Kos

Alex 2 appartementen - Kos-Stad/Psalidi. (Foto: aangeleverd)

Vanaf slechts € 249,- p.p., incl. appartement en vliegreis

Het Griekse eiland Kos heeft een heerlijke mix van mooie stranden en oude cultuur. De sfeervolle, oude haven van Kos-stad heeft een levendige kade en een gezellige wandelpromenade, met als middelpunt een Middeleeuws kasteel. Naast cultuur opsnuiven kan je ook relaxen op de zandstranden of heerlijk vertoeven op de terrasjes en in de gezellige restaurants.

Een straatje op Kos. (Foto: )

Alex 2 appartementen -

Kos-Stad/Psalidi

Alex 2 is een kleinschalig complex gerund door een hartelijke Griekse familie. Mike & Linda en hun zoons doen er alles aan om je verblijf zo fijn mogelijk te maken. Laat je door hen inspireren om de leukste plekken van Kos te ontdekken. De ligging van Alex 2 is lekker rustig, maar met de fiets ben je zo op het strand of in Kos-stad. Proef hier ook zeker de traditionele ouzo. Yamas!

Inbegrepen: retourvlucht Amsterdam - Kos met TUI Fly, retourtransfer luchthaven - appartementen, luchthavenbelasting en brandstofheffing, 7 nachten in Alex 2 appartement, verblijf o.b.v. logies in een 1-, 2- of 3-kamerappartement, Nederlandstalige reisleiding

Vanaf € 249,- p.p.

Reisperiode: 18 april t/m 20 oktober 2019. Deze aanbieding is t/m 30 april 2019. Dit is een vanafprijs p.p. o.b.v. 2 pers. per appartement. Vertrek ook mogelijk vanaf Eindhoven en Rotterdam. Exclusief € 2,50 calamiteitenfonds en € 25,- reserveringskosten per boeking. De vanafprijs is beperkt beschikbaar op een aantal data.

Meer info en boeken:

www.tui.nl/rodi, bel TUI: 088-0885885 (lokaal tarief) of ga naar TUI winkel in de buurt. SGR- en ANVR-voorwaarden van toepassing.

Kom in beweging: iedere stap telt!

Doe mee met de Nationale Diabetes Challenge en kom in beweging. Foto: Aangeleverd

HEEMSKERK/BEVERWIJK - Gezondheidscentrum Broekpolder (Heemskerk), Huisartsenpraktijken Wijckermeer (Beverwijk) en Huisartsenpraktijk Prins (Velsen-Noord) doen dit jaar gezamenlijk mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een wandelevenement waarbij wekelijks een uur gezamenlijk wordt gewandeld. Iedereen wordt uitgenodigd om vanaf 8 mei te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus iedereen mag mee. Natuurlijk houdt men rekening met ieders niveau en loopt men in verschillende groepen. Het doel is om in 16 tot 20 weken te trainen naar een afsluitende vierdaagse in september. In september wandelt men samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival in Den Haag. Men denkt dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Op woensdagavond 17 april 2019 om 19.30 uur wordt een informatieavond (adres: Steenhouwerskwartier 29 in Heemskerk) over de diabetes challenge gehouden. Iedereen die interesse heeft, is welkom. Vervolgens zal men vanaf woensdagavond 8 mei om 19.30 uur starten met de wekelijkse wandelingen. De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Kijk op: www.nationalediabeteschallenge.nl/gezondheidscentrumbroekpolder/
Of Kelly Veldhuis: kveldhuis@huisartsenbroekpolder.nl, tel: 0251-257257.

Paasactiviteiten op Europaplein

Kinderen kunnen een kuiken laten aanbrengen op het gezicht op 20 april op het Europaplein. Foto: Aangeleverd

HEEMSKERK- Het Europaplein is in de ban van Pasen. Op zaterdag 20 april kan iedereen daarvan genieten in het bekende winkelcentrum in Heemskerk, want er zijn verschillende Paasactiviteiten. Kinderen kunnen dan zich gratis laten schminken door een van de dames van "de SCHMINKKOFFER". Er liggen bij diverse winkels op het Europaplein Paaskleurplaten voor de liefhebbers. Iedereen die een kleurplaat mooi ingekleurd inlevert bij Toman Optiek op het Europaplein mag een presentje uitzoeken.

Ook komt namens Buurtgezinnen Beverwijk en Heemskerk coördinator Ingeborgh Olij-Frima u op deze dag informeren over deze mooie organisatie in regio IJmond. In de Europassage staat een pot met chocolade eitjes. U kunt raden hoeveel er in de pot zit. Daarbij maakt u kans op een heerlijke Paasslof! Schrijf uw naam, mobiele telefoonnummer en het aantal eitjes op de lijst. De twee personen die het dichtst bij het juiste aantal eitjes zitten worden rond 15.30 uur gebeld! Bij meerdere goede inzendingen wordt er geloot. Deze actie loopt ook via Facebook. Zij mogen een Paasslof komen ophalen.

Of een haasje met sterretjes.... Foto: Aangeleverd

Winkeliersvereniging

De activiteiten worden u aangeboden door Winkeliersvereniging Europaplein. ''Kijk ook op www.europapleinheemskerk.nl en volg ons via Facebook. U blijft dan op de hoogte van alle activiteiten op het Europaplein. En denk eraan: Het is bij ons gratis parkeren!'', aldus de Winkeliersvereniging.

Byzantijnse zang Tweede Paasdag

(Foto: Aangeleverd)

CASTRICUM - Op maandag 22 april zal er in de Pancratiuskerk in Castricum muziek klinken die daar nog niet vaak te horen is geweest. Door het gerenommeerde Hoorns Byzantijns Mannenkoor worden er Oosters-orthodoxe gezangen in alle gradaties vertolkt: zowel de ingetogen liederen uit de Lijdenstijd als de feestelijke uitbundige liturgische gezangen van Pasen. De kerk is open om 19.00 uur, aanvang concert 19.30 uur. De entree bedraagt € 15,00 incl. pauzedrankje.

Kaarten zijn online verkrijgbaar via http://www.ticketkantoor.nl/shop/zca01 en voorafgaande aan de kerk. Verdere info: www.zingenenzo.com

Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor neemt u mee in de rijke tradities van de Slavisch Byzantijnse zangcultuur. Het repertoire bestaat uit vespergezangen, liederen van de Grote en Heilige Week (Goede Week) en het triomfantelijke feest van de Opstanding: Pasen .

Kerk-Slavisch

De gezangen zijn divers van karakter: een afspiegeling van de rijkdom, die de vooral Russische liturgische zangcultuur kent: van Middeleeuws unisono, via monastieke traditie tot ongekende 21-eeuwse klanken van Roman Hurko en Maximilian Steinberg naast aandacht voor grote Russische componisten als Rachmaninov en Tschaikovskyj. Alle gezangen zingen we in het Kerk-Slavisch.

Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor staat al ruim 35 jaar garant voor geestrijke uitvoeringen van Russische kerkmuziek in monastieke stijl naast aanstekelijk wereldlijk repertoire. Dirigent is Grigori Sergei Sarolea. Hij is een meester in uitvoeren (met Nederlandse zangers van divers pluimage en gezindte) van deze specifieke klanken, die nog altijd in Byzantijnse kerken te Rusland gezongen worden.

Brede kijk

De (van oorsprong rooms-katholieke) ouders van Grigori ontmoetten elkaar in het koor van een Byzantijns kerkje in Den Haag. Grigori werd Byzantijns gedoopt en leerde de muziek en riten vanaf zijn geboorte. Zijn opleidingen en rijke ervaring geven blijk van zijn brede kijk op muziek en uitvoeringspraktijk. Naast zijn decennia lang dirigentschap bij diverse Byzantijnse koren is hij ook actief als docent, zanger, muzikant, componist en schrijver.

Tweede Paasdag in de Russische sferen. Beleef dit 22 april mee in de St. Pancratiuskerk aan de Dorpsstraat 113, 1901 EK Castricum.

Onderzoek naar woonwensen in de regio

HEEMSKERK – In april 2019 ontvangt een aantal inwoners van Heemskerk een vragenlijst over hun woonwensen. Dit regionale woonwensenonderzoek is een initiatief van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en de corporaties in deze regio. Door dit onderzoek krijgen zij een goed beeld van de woonsituatie, woonlasten, verhuiswensen, verhuizingen en tevredenheid over hun buurt van inwoners.

Ook geeft het inzicht in de vraag of bewoners in hun woning oud kunnen- en willen worden en of zij maatregelen willen nemen om hun woning te verduurzamen. De gemeenten en woningcorporaties stemmen hier hun beleid op af. Het onderzoek wordt in alle gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) gehouden en is begin 2020 klaar.

Brief met enquêteDe vorm van het onderzoek is een enquête. Door middel van een steekproef worden huishoudens in Heemskerk geselecteerd. De brief met vragenlijst wordt per post verzonden, maar de vragen kunnen ook op internet ingevuld. De resultaten worden anoniem verwerkt.

Paaskienen

VELSEN-NOORD - Seniorenvereniging Velsen-Noord (SVVN) houdt op vrijdag 19 april een Paaskien. De avond wordt gehouden in het Wijkcentrum De Stek, gevestigd aan de Heirweg 2. Kaarten zijn verkrijgbaar bij mevrouw Jopie Hanssen in De Schulpen en in De Stek.

De kosten bedragen 4,- euro per dagdeel. Aanvang: 19.00 uur, De zaal gaat open om 18.15 uur. Naast de kienavond is er ook een loterij met mooie prijzen.

De kosten zijn: 2,50 voor 5 loten.

Optredens in Camille

De flamencogroep Labryenco. Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK - Zondag 14 april, aanvang 15.00 uur, zijn er weer leuke optredens in Café Camille. Dan komen Labryénco & Conchita naar Beverwijk. Entree is gratis. Labryenco is de flamencogroep rond stergitarist Alain La Brie leden van Labryenco speelde met het Rosenberg trio/ Luzazul/ Ernst Daniel smid en vele anderen. Hun muziek is een overweldigende mix van Flamenco gitaar, vette groovy percussie, warme fretloze bas, virtuoze viool en krachtige, passievolle zang. Naast moderne Flamenco zijn er ook flarden van jazz, klassiek en Arabische muziek te bespeuren. Onlangs traden zij op als muzikale gast bij de top 2000 a googo van Mathijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis. Danseres Conchita is een bijzonder verhaal met haar 19 lentes jong is zij nu al het grootste danstalent dat we kennen in de Benelux.

Gezellig afslanken bij Syl's Body Studio

De Linfopress. Foto: Aangeleverd

HEEMSKERK - Syl's Body Studio is een gezellige, kleinschalige afslank- en/of bewegingsstudio voor dames. Hier komen vrouwen voor beweging in de TFM warmtecabine, Better Belly of de groepsles met de Bellicon trampoline, die lessen zijn geschikt voor elke leeftijd.

Beweging in cabine is erg fijn, ook als je niet hoeft af te vallen

Ook als u niet hoeft af te vallen is beweging in de cabine erg fijn, want een half uur in de cabine staat gelijk aan 1,5 uur sporten door het afterburn effect ( de vetverbranding gaat door in het lichaam ) en met de Better Belly verbetert u ook meteen u conditie. Veel dames hebben de Bellicon groepsles ontdekt, waarbij je alle spieren en cellen in het lichaam gebruikt door te bouncen in een zachte trampoline mat. Wat weer vele voordelen geeft aan bijv: rugklachten, oedeem en bekkenbodemklachten. Dit is dé manier van verbetering voor het lichaam bij deze klachten, zoals vele ( huid- ) artsen en fysiotherapeuten beweren.

Stress vermindert

Verder zijn deze lessen erg fijn om te volgen, doordat het bouncen endorfine aanmaakt wat stress weer vermindert. Daardoor wordt het sporten met een lach in deze studio. Sinds vorig jaar oktober is de Linfopress er bij gekomen in de studio, wat vaak geboekt word door vrouwen die last hebben van oedeem, vocht in de benen, cellulitis of niet goed slapen door stress. Wilt u een kennismakingsbehandeling boeken voor de Linfopress?

Aanbieding

Tot en met 31 mei geldt hier een aanbieding voor. En voor meer informatie kunt u kijken op www.sylsbodystudio.nl.

Ford zet groot in op elektrificatie

Ford Kuga (Foto: Ford)

REGIO - Ford heeft een uitgebreide reeks nieuwe auto's gepresenteerd die zijn ontworpen om steden schoner en stiller te maken door steeds meer gebruik te maken van milieuvriendelijke elektrische aandrijvingen.

Het assortiment van zestien geëlektrificeerde modellen die vandaag worden aangekondigd, wordt uitgebracht onder de nieuwe noemer Ford Hybrid. Het omvat een uitgebreide reeks modellen, van kleine personenauto's tot SUV's en people-movers. En er zijn ook een op de Ford Mustang geïnspireerde, sportieve SUV en een volledig elektrische Transit in de maak.

Deze ontwikkeling markeert een nieuwe mijlpaal voor Ford: het bedrijf legt zich toe op het leveren van een nieuwe reeks zuinige en plezierig rijdende auto's die voldoen aan de uiteenlopende wensen van de Europese klant. Of die nu de kinderen veilig naar school wil brengen, pakketjes wil afleveren of op zoek is naar sportieve prestaties.

"Ford Hybrid voertuigen maken elektrificatie relevant en haalbaar voor meer bestuurders dan ooit. Van elke nieuwe auto die we introduceren, van Fiesta tot Transit, wordt ook een geëlektrificeerde versie uitgebracht, die het beste past bij de behoeften van onze klanten en die betaalbaar is", aldus Stuart Rowley, President van Ford Europa. "De modellen die vandaag worden geïntroduceerd, zijn uitgerust met nieuwe voorzieningen op het gebied van technologie en connectiviteit en zijn nog maar het begin van onze plannen om een uitgebreid assortiment te ontwikkelen van slimme auto's voor een slimme wereld". Eerder dit jaar gaf Ford aan ernaar te streven om van alle toekomstige modellen van het bedrijf ook een geëlektrificeerde versie op de markt te brengen.

Extra Paasvoordeel bij Dekkerautogroep

(Foto: aangeleverd)

REGIO - De keuze is enorm bij de acht vestigingen in Noord-Holland. Bij aankoop van een occasion of demonstratie auto kan de klant rekenen op een extra Paaskorting van € 500,- en een zeer aantrekkelijk inruilvoorstel. Met occasions vanaf € 2.945,- tot zeer luxe SUV's en sportwagens is er voor elke beurs iets te vinden in de diverse voorraad. Zelfs de ondernemer heeft keus uit bijna 50 bedrijfswagens.

Wie liever in een nieuwe Ford de zomer tegemoet gaat is bij Dekkerautogroep ook aan het juiste adres. In het oog springende aanbiedingen zijn de behoorlijk aangescherpte Private Lease tarieven op de Fiesta, Ecosport en Focus. Een compleet uitgeruste Fiesta is nu tijdelijk leverbaar vanaf € 249,- per maand. De compacte SUV, de Ecosport, rijdt men al vanaf € 299,- per maand. Deze aanbiedingen zijn echter tijdelijk en zolang de voorraad strekt omdat Ford een maximum aantal auto's voor deze actie beschikbaar heeft gesteld.

"Wij maken ons op voor een druk Paasweekend", aldus Eric Herman van Dekkerautogroep. "Het Paasweekend is traditioneel één van de drukste momenten in onze showrooms. Vooral de consument die op zoek is naar een gebruikte auto grijpt dit actieweekend aan om te profiteren van extra voordeel. In tegenstelling tot veel andere dealerbedrijven hebben wij een zeer uitgebreide en diverse voorraad. Ook voor de wat goedkopere occasion kan men bij ons terecht. Zo hebben wij ongeveer 50 auto's onder de €10.000,-. En wie op zoek is naar iets bijzonders zoals een Maserati Ghibli, een Porsche Panamera of een exclusieve Ford Mustang V8. Met een koopavond op donderdag 18 april trappen wij onze traditionele Paasshow af. Op 2e Paasdag zijn alle Dekkerautogroep vestigingen geopend van 11.00 tot 16.00 uur".

Broekhuis wisselactie een succes

(Foto: Aangeleverd)

REGIO - Met de vraag; 'heb jij 'm al op je auto?' werd een massale inruilwedstrijd gestart. De Broekhuis klanten uit Noord-Holland lieten hun oude kentekenplaathouders voor kentekenplaathouder met de tekst 'een Broekhuis auto' vervangen. Maar liefst 2.500 kentekenplaathouders werden de afgelopen weken door de Broekhuis monteurs vervangen.

Opbrengst naar het goede doel

De oude kentekenplaathouders werden natuurlijk niet maar zo bij het grofvuil gezet. Deze kentekenplaathouders werden ingezameld door GP Groot; een bedrijf die zich richt op inzameling en recycling, brandstoffen en oliehandel, en infra en engineering.

De duurzaamheidsgedachte van GP Groot 'Samen meer waarde creëren' kwam weer eens tot uitdrukking door een verdubbeling van de opbrengst. Broekhuis rondde het bedrag af naar € 650,-.

De Opbelbus

Dit mooie bedrag is gedoneerd aan het goede doel: De Opbelbus. Dit is een initiatief waarbij hulpbehoevende ouderen zonder vervoer geholpen worden, wanneer men bijvoorbeeld een boodschap moet doen of een doktersafspraak heeft.

Uitreiking cheque en prijzen

Natuurlijk hoort bij een wedstrijd ook een prijs. Daarom kwam een select gezelschap op 14 maart samen om de prijs uit te reiken aan de prijswinnaars van de wisselwedstrijd.

Op deze avond werd tevens de cheque ter waarde van € 650,- uitgereikt aan de medewerkers van de Opbelbus Alkmaar.

Focus bestverkochte auto

Ford (Foto: Ford)

REGIO - Ford Nederland sluit het eerste kwartaal van dit jaar goed af. Met 3.567 registraties was de Ford Focus het eerste kwartaal zelfs de bestverkochte auto van Nederland. Ook de Fiesta laat goede cijfers zien in het eerste kwartaal. Het is de op een na best verkochte auto in zijn segment. Lees verder

Zowel Ford personenauto's als bedrijfswagens laten met een marktaandeel van respectievelijk 6,2% en 13,9% over het eerste kwartaal een groei van het marktaandeel zien.

Ford Bedrijfswagens

De solide verkoopresultaten van Ford Bedrijfswagens kennen een stijgende lijn voor de Transit, de Transit Custom en de Transit Connect. Ook de Ranger pick-up heeft een sterke start met 108 registraties in het eerste kwartaal. Dat is meer dan het dubbele vergeleken met vorig jaar.

Ford Focus

Met de toevoeging van de avontuurlijke Focus Active crossover is de Focus line-up helemaal compleet. De Titanium, boordevol technologieën die het leven makkelijker maken, de ST-Line, met zijn sportieve uitrusting en messcherp sturende onderstel en de Vignale, die zijn passagiers verwent met ultieme luxe waren al eerder verkrijgbaar.

Extra voordeel op Subaru Forester

Spring Edition Forrester (Foto: Luuk van Kaathoven)

Na de succesvolle Forester Winter Edition, introduceert Subaru de Spring Edition, een uitvoering die klaar is om de natuur op te zoeken. Het model is uitgerust met een trekhaak, stoere en beschermende carrosseriedelen en het interieur is voorzien van extra bescherming in de vorm van een uitgebreide, afneembare en oerdegelijke mattenset. De Spring Edition is per direct leverbaar voor € 46.995,- bij Subaru-dealer Niestcar in Heemskerk.

NIEUWE UITVOERING SUBARU FORESTER: SPRING EDITION

Iedereen die Subaru kent, weet dat de modellen van de Japanse fabrikant veilig, solide en leuk zijn om te rijden. De Spring Edition is dus niet alleen klaar voor de lente, maar eigenlijk voorbereid op alles dat onderweg opduikt. De Spring Edition is alleen leverbaar in combinatie met het Premium-uitrustingsniveau. Permanente vierwielaandrijving, CVT-automaat en het EyeSight-veiligheidssysteem - het door onafhankelijke testinstanties geprezen veiligheidssysteem - zijn dus standaard. Dat, in combinatie met 2.000 kg trekgewicht, het variabel in te richten interieur en X-mode, maken de Forester Spring Edition misschien wel de veiligste en de veelzijdigste auto in zijn klasse.

Investering

De koper geniet met de Spring Edition niet alleen van een goed beschermde auto, hij profiteert ook van een aantrekkelijk prijsvoordeel. Normaalgesproken zouden alle extra's een investering van € 2.263,- vergen, de Spring Edition is slechts € 500,- duurder dan de Forester Premium waarvan hij is afgeleid. Subaru-dealer Niestcar heeft de Spring Edition nu in de showroom staan. www.niestcar.nl

Suzuki testdagen bij Automobielbedrijf Klok & Thissen

Kom ook langs bij de Suzuki testdagen bij Klok & Thissen. (Foto: PR )

HEEMSKERK - Bij Sef & Jan aan de rijksstraatweg 19 op de autoboulevard te Heemskerk is het met Pasen showtime. In alle Suzuki modellen kan er proef gereden worden van de Suzuki Celerio tot de Suzuki S-Cross, handgeschakeld of automaat het is er allemaal en als uw uitvoering er niet bij staat dan wordt het geregeld. Er is bij Sef & Jan een paasshow waar u van heel veel voordeel kunt genieten op alle modellen. Jan Klok geeft dan ook aan dat ze heel blij zijn exclusief zelfs de Suzuki Jimny die door zijn grote succes wereldwijd met levertijd te maken heeft in de showroom hebben staan.

Sef Thissen verteld dat op alle modellen er een gratis accessoire pakket van € 750,- weg gegeven wordt en de klant kan dan kiezen uit een interieur- of een exterieur pakket. Daarnaast zijn er nog enkele modellen met BPM voordeel, bijvoorbeeld 3 Suzuki Celerio's rijklaar inclusief metaallak, sportvelgen, stootlijsten en nog veel meer voor € 12.500,-.

Maar ook een Suzuki S-Cross 1.4 Exclusive met duizenden euro's voordeel in de kleur zwart metallic. Maar Jan & Sef vinden het heel belangrijk dat een klant een goed gevoel heeft en daar hoort volgens de mannen een proefrit bij, een goede inruilprijs en dus een scherpe aantrekkelijke offerte. Sef zegt dat private lease niet meer weg te denken is en als je dan kijkt wat een auto exact per kilometer kost dan is Suzuki vooral door zijn lage onderhoudskosten heel aantrekkelijk. Suzuki is volgens de consumentenbond het meest betrouwbare automerk en daar zijn Jan & Sef best trots op.

Vooral omdat ook tijdens de paasdagen de Suzuki Jimny niet ontbreekt in de showroom op de autoboulevard te Heemskerk.

Introductie nieuwe Mercedes-AMG

Mercedes-AMG A 35 4MATIC Limousine (Foto: Daimler AG)

REGIO - Na de Hatchback introduceert Mercedes-AMG de volgende instap in de wereld van Driving Performance: de A 35 4MATIC Limousine (brandstofverbruik gecombineerd 7,3-7,2 l/100 km; CO2-uitstoot gecombineerd 167-164 g/km) is het tweede model van Mercedes-AMG dat op het nieuwe platform voor compacte auto's wordt gebouwd.

Deze auto zal erg in de smaak vallen bij klanten die het sportieve karakter van een Mercedes-Benz met voldoende ruimte voor passagiers en bagage zoeken. De hoge rijdynamiek van de wendbare Limousine wordt gewaarborgd door de 2,0-liter viercilinder turbomotor met 225 kW (306 pk) vermogen, de AMG SPEEDSHIFT DCT 7G-transmissie met dubbele koppeling, het AMG-onderstel en de variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC.

Met de nieuwe A 35 4MATIC Limousine wordt het huidige AMG-portfolio uitgebreid met een aantrekkelijk, extra instapmodel. Deze auto richt zich op een jonge doelgroep die veel vermogen zoekt in combinatie met comfort en ruimte voor passagiers en hun bagage. De acceleratie van 0 naar 100 km/h in 4,8 seconden en de topsnelheid van 250 km/h (elektronisch begrensd) zullen de verwachtingen van deze klanten op het gebied van rijdynamiek in het compacte segment overtreffen. De vierdeurs A 35 4MATIC heeft een wielbasis van 2.729 mm en de krachtige proporties van een dynamische en tegelijkertijd compacte Limousine met sportieve, korte overhangen voor en achter.

Paasvoordeel bij Volvo Ton van Kuyk

Kom naar de open dagen van Volvo Ton van Kuyk. Alle vestigingen zijn open! (Foto: aangeleverd)

REGIO - Alles staat bij Volvo Ton van Kuyk, tijdens het komende paasweekend van 18, 19, 20 en 22 april, in het teken van de grote paasshow.

Een prachtige selectie Volvo occasions, van jong tot wat ouder en van groot tot klein. Allemaal scherp geprijsd en verspreid over de vier vestigingen in Alkmaar, Beverwijk, Hoorn en Purmerend.

Tijdens deze occasionshow biedt Volvo Ton van Kuyk de beste deal op de reeds rijklaar geadverteerde occasions. Voor klanten geen financiële verassingen dus voor garantie en/of een afleverbeurt bij de dealer.

Daarnaast wordt elke inruilwaarde verhoogd met 1.500 euro inruilpremie. Bekijk de voorraad alvast online via www.tvk.nl/occasions.

Het team van Volvo Ton van Kuyk heet iedereen van harte welkom op donderdag 18 april, vrijdag 19 april, zaterdag 20 april en maandag 22 april!