Heerhugowaards Nieuwsblad

16 april 2019

Heerhugowaards Nieuwsblad 16 april 2019


De Zon als huiskamer van de wijk

Beheerder Gerdine Purmer en twee vrijwilligers maken de brasserie klaar om gasten te kunnen ontvangen. (Foto: Vincent de Vries)

HEERHUGOWAARD – Sjoelen, salsalessen, computerlessen, yoga, kookworkshops; het is slechts een kleine greep uit het uitgebreide aanbod van Wijkcentrum De Zon. Onder aanvoering van een groep enthousiaste vrijwilligers en een gemotiveerd bestuur wil De Zon een huiskamer zijn voor de wijk Stad van de Zon. Een plek waar het bruist van de activiteiten en waar jong en oud binnen kan lopen voor een praatje, het ontmoeten van anderen en een kopje koffie of een broodje. "De Zon is van iedereen", aldus Jan van der Kamp, voorzitter van het bestuur van Stichting Wijkcentrum De Zon.

Stichting blaast wijkcentrum nieuw leven in

Het gebouw aan het Brandpunt staat er al een tijdje, maar was voorheen bekend onder de naam De Mediaan. In 2017 dreigde het wijkcentrum inclusief de brasserie gesloten te worden, omdat de gemeente – die het pand huurde van Woonwaard – de huur had opgezegd. "Eerder was al de stekker getrokken uit de organisatie die het jongerenwerk in het wijkcentrum voor zijn rekening nam", vertelt Van der Kamp. "Kerkgemeenschap Hart voor Heerhugowaard, die al samenwerkte met de jongerenwerkers en tot dat moment elke zondagochtend kerkdiensten hield in basisschool De Reflector, besloot het jongerenwerk over te nemen."

Nieuw leven

Hart voor Heerhugowaard is van mening dat een gezamenlijke ontmoetingsplek bijdraagt aan de leefbaarheid van de wijk. Mede daarom is het initiatief genomen om het wijkcentrum nieuw leven in te blazen. Speciaal voor het voortbestaan van het wijkcentrum werd stichting Wijkcentrum De Zon opgericht, die de ruimte eerst huurde van Woonwaard. "Dat werd op langere termijn echter al gauw te duur, dus keken we naar de mogelijkheid het wijkcentrum te kopen. Dankzij vele giften en leningen werd in korte tijd genoeg geld bijeen geharkt om het pand in januari 2018 over te nemen.

Voor iedereen

Sindsdien worden van alles ondernomen om wijkbewoners naar de Zon toe te trekken. En dat lukt al heel aardig. Van der Kamp: "Een aantal van onze vrijwilligers - beheerder Gerdine Purmer is de enige betaalde kracht - heeft een christelijke achtergrond, maar we willen benadrukken dat het vrijwilligerswerk in het wijkcentrum er voor iedereen is. Wat je geloof of achtergrond ook is." De Zon heeft volop ruimten te huur, voor bijvoorbeeld trainingen, cursussen, vergaderingen of andere activiteiten. De jeugd heeft zijn eigen ontmoetingsplek, LUX.

Brasserie

De brasserie is vooralsnog maandag en dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur open voor koffie, thee en gebak en donderdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur; dan kan er ook worden geluncht. "In de brasserie werken op de donderdag en vrijdag leerlingen van praktijkschool Focus, onder leiding van hun begeleider en kok Wijnand. In mei komen mensen van Esdégé-Reigersdaal op de maandag en dinsdag helpen. We streven ernaar om steeds vaker open te kunnen."

Iedereen is welkom

Wijkcentrum De Zon is een plek waar iedereen welkom is, benadrukt Van der Kamp. "Extra vrijwilligers kunnen we altijd gebruiken, evenals nieuwe huurders. Maar we hopen vooral dat we meer mensen mogen verwelkomen uit de Stad van de Zon. Kom lekker een kopje koffie drinken in de brasserie of meld je aan voor een van de vele activiteiten."

Meer weten? Kijk op wijkcentrumdezon.nl. Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van alle activiteiten.

Fractie

HEERHUGOWAARD - Senioren Heerhugowaard heeft een nieuwe fractievoorzitter, Willem-Jan Mandersloot. Hij volgt Annette Valent op die voorgedragen wordt als opvolger van wethouder Jan van der Starre. Mandersloot is sinds een jaar raadslid namens Senioren Heerhugowaard. Hij is gevangenisdirecteur geweest, onder meer bij Zuyderbosch en Amerswiel in Heerhugowaard. Joke van Ruitenbeek volgt Gijs Dirkmaat op als vicefractievoorzitter.

Baby van de maand: Jason Kirunda

Terugblik in beeld op geslaagde editie Heerhugowaard Cityrun

Tour de Waard maakt zich op voor jubileum

Brassica Musicals zet Cool in vuur en vlam met Zorro

Toptoernooi schoolvoetbal

HEERHUGOWAARD - De winnaars zijn bekend. Zes dagen schoolvoetbal zorgden voor een fantastische happening. Er deden dit jaar 96 teams mee.die gezamenlijk twintig basisscholen vertegenwoordigden. Zowel bij de meisjes als bij de jongens waren er teams van de groepen 5/6 en 7/8. Scheidend wethouder Jan van der Starre heeft zowel woensdag als vrijdag de prijzen uitgereikt; vrijdag kreeg hij daarbij assistentie van de directie van hoofdsponsor Multimate.

Alle teams hebben eerst via een pouleindeling voorronden gespeeld. Op de finaledag werd een knock-out systeem gehanteerd. Na veel sportieve strijd won de Atalanta bij de jongens groep 5/6 door Campus Columbus met 7-1 te verslaan. Bij de meisjes was het spannender. Hier won De Boomladder van De Hasselbraam met 3-2. Bij groep 7/8 was bij de jongens ook sprake van een klassenverschil: De Reflector won met 4-0 van De Zonnewijzer, terwijl bij de meisjes De Zeppelin een 1-0 zege tegen De Hasselbraam uit het vuur sleepte.

Een woord van dank namens de organisatie is wel gepast. Dankzij hoofdsponsor Multimate, gemeente Heerhugowaard, Jos Kamp Assurantien/Regio Bank en Albert Heijn Middenwaard hoefden de scholen niets te betalen en kregen zowel de scholen als de kinderen een aandenken. Dank ook aan de EHBO en aan alle scheidsrechters. De kantine en de keuken zijn alle zes speeldagen gerund door leerlingen van het Horizon College, geweldig! KSV leende een aantal doelen uit en SVW en de mensen van die club waren een geweldige gastheer.

Monsters en eenhoorns in bieb

HEERHUGOWAARD - Bibliotheek Kennemerwaard combineert creativiteit met techniek. Met behulp van textiel, naald, draad en ledlampjes kan de jeugd van zeven tot twaalf jaar donderdag 18 april aan de slag. Ontwerp en creëer je eigen monster of eenhoorn in de bibliotheek van Heerhugowaard. De lichtgevende ogen zorgen voor een speciaal effect. Meedoen? De Monsterworkshop is van 15.30 tot 17.30 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Heerhugowaard Centrum, Parelhof 1a. Deelnemen kost € 5,-. Bibliotheekleden kunnen gebruikmaken van hun ledenkorting van € 1,50. Aanmelden kan via www.bibliotheekkennemerwaard.nl (agenda) of bij de klantenservice in de bibliotheek.

Tour de Waard maakt zich op voor jubileum

Bestuur en vrijwilligers van Tour de Waard kijken uit naar de jubileumeditie die deze zomer plaatsvindt. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Heerhugowaard komt zondag 18 augustus weer in beweging, tijdens de vijftigste editie van Tour de Waard; het inmiddels alom bekende rondje door het oude centrum. Nadat de eerste wedstrijd werd verreden op industrieterrein De Zandhorst, verplaatste het evenement in de jaren zeventig naar de huidige locatie. Tot grote tevredenheid van de vele renners, sponsoren, horeca en natuurlijk het publiek.

Dernykoers met oud-winnaars als extraatje

Het bestuur heeft het afgelopen jaar niet stil gezeten om deze vijftigste editie weer tot iets groots te laten groeien. De stichting Tour de Waard werkt met een draaiboek en is steeds in beweging om te verbeteren. Eén van de belangrijkste punten is het evalueren van het evenement en hierbij is er vooral aandacht voor de veiligheid van renners en publiek. Dat resulteert in het plaatsen van hekken rondom het parcours en het creëren van voldoende oversteekpunten. In een aantal bochten nemen EHBO'ers posities in. Zij zijn voorzien van portofoons, wat hen korte lijnen geeft met het bestuur en de jury in geval van calamiteiten.

Verbeteringen

"Het bestuur en de vrijwilligers van de Tour de Waard zijn steeds op zoek naar verbeteringen", aldus Hans Rendering, voorzitter van stichting Tour de Waard. "Stilstand is achteruitgang en dat willen wij niet. Een doel van het bestuur is om Heerhugowaard in beweging te krijgen. Mede dankzij de steun van de Rabobank, die als één van de grote sponsors, ons evenement ook dit jaar mogelijk maakt. Zij stimuleren vooral de jeugd om mee te doen aan de wielersport door middel van de dikkebandenrace, RaboTop wedstrijden en meer. Ook doen zij een bijdrage aan het kindervermaak in de Raadhuisstraat. We hopen daarmee veel ouders met kinderen naar het parcours te krijgen en hen iets aanbieden dat ze leuk vinden. Naast de bovengenoemde bank hebben we weer vele sponsoren bereid gevonden ons evenement financieel te steunen, om van deze speciale editie van de Tour de Waard een succes te maken."

Alles op orde

Om zes uur 's morgens komen de eerste vrijwilligers al bij elkaar om het rondje af te sluiten met hekken. Tegen zeven uur lopen er zestig vrijwilligers rond, om tot aan het startschot van de rondemiss alles op orde te krijgen. Exact om 10.00 uur wordt het startschot geven aan de jeugd voor de dikkebandenrace en het G-fietsen. Ook hier wordt hard gestreden om de eerste plaatsen.

Dernykoers

Hans: "Dit jaar hebben we als extraatje een dernykoers met oud-winnaars van Tour de Waard. Na de dameskoers starten uiteindelijk de renners van de elite/beloften en amateurs. Na de huldiging staan er weer zestig vrijwilligers klaar om alles op te ruimen. Laten we hopen dat het goed verloopt en dat we uiteindelijk kunnen terug kijken op een geslaagde dag en een geweldige vijftigste editie van Tour de Waard. We wensen iedereen vast heel veel plezier op deze speciale dag."

Dit is lente!

'De kievitsbloemen zijn net hangende eitjes aan een steeltje.' (Foto: Aangeleverd)

Een weiland vol met bloemen waarvan de kopjes hangen is voor mij het signaal dat het echt lente is! Als de kieviten in de weilanden hun weemoedige lenteroep laten horen en hun eieren leggen dan verschijnt ook de kievitsbloem. De meesten bloeien in de tuin bijna onzichtbaar. Vallen weg tussen het andere groen. Hoe jammer is dat. Maar als ze, zoals hier, in groten getale in een weiland verschijnen, valt je mond open. Zoveel schoonheid bij elkaar.

De purpergekleurden weten de zintuigen te begoochelen. Kijk dat schaakbordpatroon op hun bloembladeren. Ze deinen in de wind en worden door hommels bezocht. Het is al heel binnenkort Pasen. Deze hangende eieren laten zich makkelijk vinden. De legende vertelt dat toen Jezus stierf, de kievitsbloem onder het kruis zijn kopje niet boog. Een engel berispte de bloem. Uit schaamte laat het sindsdien zijn kopje hangen…

Reageren? Mail naar ceesverkerke@xs4all.nl.

Het eerste open tuinweekend van het jaar is zaterdag 20 en zondag 21 april. Kijk ook eens op www.dezintuigentuin.nl

Kunst- en ambachtsmarkt

HEERHUGOWAARD - De jaarlijkse kunst- en ambachtsmarkt van Centrum 31, zaterdag 11 mei van 11.00 tot 16.00 uur, staat dit jaar in het teken van 'De Kip of het Ei'. Dit blijkt een grote inspiratiebron voor de cliënten en begeleiders van Centrum 31 en De Vonder, die alle registers opentrekken om er een feestje van te maken.

Wat is er te doen? Er zijn kramen met producten van keramiek en hout, er zijn kaarsen en producten van papier en textiel, plantjes, bezoekers kunnen kaas van de Klompenhoeve en prachtige handgemaakte tassen uit Nepal kopen.

Kortom: er is een keur aan unieke en mooie producten, die erom vragen cadeau gedaan te worden! Let op: zondag 12 mei is het Moederdag.

'Altijd prijs'

Verder kan men natuurlijk genieten van een kopje koffie of thee met huisgemaakt gebak. Er wordt tweedehands kleding verkocht en uiteraard is er een loterij met 'altijd prijs', dus proef je geluk op de kunst- en ambachtsmarkt.

Centrum 31 biedt kunstzinnige, ambachtelijke en servicegerichte dagactiviteiten voor cliënten met een verstandelijke of meervoudige beperking. Te vinden aan de Bickerstraat 31 in Heerhugowaard. Meer weten? Kijk op www.centrum31.st-er.nl of bel 072-5751000.

Sportief Oranjefeest op Hasselbraam

De Koningsspelen draaien om sport en spel. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Op basisschool De Hasselbraam worden vrijdag 19 april de Koningsspelen gehouden, een sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk.

De dag bestaat uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk Koningsontbijt. De Hasselbraam heeft aan de Koningsspelen een sponsorloop voor een goed doel gekoppeld. Leerlingen (en leerkrachten!) rennen rondjes om geld op te halen voor Unicef. In aanloop naar de sponsorloop wordt in de groepen ook aandacht besteed aan Unicef.

Ontbijten en bewegen

In 2013 zijn de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.

Landelijk vignet

De werkwijze van het team van De Hasselbraam sluit perfect aan op deze denkwijze. Zij werkt structureel aan de gezondheid en een gezonde leefstijl van de leerlingen. Actieve, gezonde kinderen, die leren in een veilige omgeving met een fris klimaat, behalen de beste schoolresultaten. De school heeft het landelijke vignet Gezonde School voor drie thema's behaald: Voeding, Bewegen en Sport en Sociaal-emotionele ontwikkeling.

Kijk ook eens op www.dehasselbraam.com.

Zevensprong heeft nieuwe look

HEERHUGOWAARD - In het bijzijn van alle kinderen van nul tot twaalf jaar is maandag 15 april het nieuwe logo onthuld van kindcentrum Zevensprong.

"Vanaf 1 januari 2018 zijn we als kinderopvang en basisonderwijs samen gaan werken in ons kindcentrum", aldus Niels Lover, directeur onderwijs. "We hebben het afgelopen jaar weer een flinke ontwikkeling doorgemaakt vonden dat het tijd was voor een nieuwe huisstijl, passend bij onze nieuwe manier van werken." In kindcentrum Zevensprong hebben kinderopvang, peuteropvang, buitenschoolse opvang en basisonderwijs een plekje. Met elkaar zorgen de pedagogisch medewerkers en leerkrachten voor een doorgaande ontwikkeling van kinderen van nul tot twaalf jaar in de Schilderswijk. Ilse Blekkenhorst, manager kinderopvang: "In de peuteropvang en kinderopvang worden de kinderen spelenderwijs voorbereid op groep 1, waardoor deze overgang minder groot voor hen zal zijn. Zo is er nu ook een bibliotheek in onze aula, waar de kinderen naar hartenlust boekjes kunnen lezen of bekijken, ieder op zijn of haar eigen niveau." Een afvaarding van het team bezoekt in het najaar de 'Essential Schools' in de Verenigde Staten. Vanuit het bestuur Blosse is het mogelijk voor Blosse kindcentra om deze studiereis te maken. Niels: "We verwachten hier veel inspiratie op te doen om ons aanbod nog dichter bij het kind aan te kunnen laten sluiten. Uiteraard gaat er ook een collega pedagogisch medewerker mee zodat we de deze nieuwe inzichten ook door kunnen trekken naar de kinderopvang. Zo worden opvang en onderwijs nóg meer met elkaar verbonden."

Nieuwsgierig? Kom gerust eens langs! Meer info op www.dezevensprong.nl.

Verdiepen in fotografie bij Cool

Foto: rodi.nl

HEERHUGOWAARD - Voor iedereen die vindt dat zijn foto's wel een creatieve twist kunnen gebruiken en die specifieke vragen heeft over de camera die hij gebruikt, start bij Cool kunst en cultuur donderdag 18 april een verdiepingscursus fotografie voor deelnemers van achttien jaar en ouder. Meld je aan, verfijn je technische vaardigheden en ontwikkel je eigen, unieke beeldtaal. Tijdens de cursus leren deelnemers van docente Sophie Terluin met verschillende software werken, zodat ze hun foto's tot in de puntjes kunnen bewerken. Ook worden specifieke leervragen van cursisten uitgebreid behandeld. Klaar om nieuwe inspiratie op te doen? Kijk voor meer informatie over inschrijven, tarieven en de kortingsmogelijkheden met bijvoorbeeld de Huygenpas op www.coolkunstencultuur.nl. Of neem direct contact op met Bianca Laan (leerlingenadministratie) via bianca@coolkunstencultuur.nl.

Kunstkring Plein 4 exposeert in Artfarm

'Egel' van Riet Mak. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - De leden van Kunstkring Plein 4 exposeren zaterdag 18 en zondag 19 mei hun werk in de Artfarm aan de Rustenburgerweg 126 in Heerhugowaard.

Zeer gevarieerd werk is te zien van Han Beudeker, Peter Groot, Eugènie Herlaar, Vera van der Lingen, Dick van der Lippe, Riet Mak, Henny Mazurel, Yvonne Vredeling, Irma van de Zande en Pieter Zwaanenburg. Zij tonen werk in verschillende stijlen en materialen.

'De drie gratiën' van Irma van de Zande. (Foto: Aangeleverd)

Riet en Irma

Op weg naar die expositie worden de komende weken steeds twee deelnemende leden aan de lezers van deze krant voorgesteld. Dat zijn deze keer Riet Mak en Irma van de Zande.

Eigen stijl

Riet Mak schildert in hoofdzaak met acryl. In haar werk volgt ze haar fantasie. Daarin komt veelal naar voren hoe zij de dingen in het leven ziet. Ze toont daarmee een heel eigen stijl.

Modern impressionistisch

Irma van de Zande schildert reeds veertig jaar intensief, de laatste jaren op professionele basis. Haar werk is modern impressionistisch. De beweeglijke vrije toets in krijt of verf zijn daarin kenmerkend.

Ze probeert beweging te pakken en zoekt de emotie op in haar onderwerp. Of dat nu een model, dans, kind, koetje of landschap is. De Artfarm aan de Rustenburgerweg 126 in Heerhugowaard is beide dagen open van 11.00 tot 17.00 uur, toegang gratis.

Leuteren in de Hugohopper

Er wordt wat afgekletst in de HugoHopper. (Foto: Aangeleverd)

'Jij had je toch voorgenomen wat meer complimenten uit te delen, Arie? Blaas eens op je loftrompet voor mij.' 'Het is de loftrompet stéken, oen.' 'Steken onder water, bedoel je. Mij altijd maar verbeteren. Wat maakt dat nou uit, steken of blazen. Het is allebei bedoeld als loftuiting.' 'Loftuiting? Je bent toch geen theepot, Jopie? Ik zie dat misprijzende mondje alweer.' 'En toch heet het loftuiting!' 'Dat zal wel, maar ik vind het een raar woord: loft-uiting. Wat mag loft dan wel wezen?' 'Loft, dat is een woning in de top van een gebouw. Daar gaan verliefde stelletjes vaak eh... wat rommelen.' 'Hoera, we gaan loft-uiten. Over de top! Lof-uiting lijkt mij veel normaler. Of lofbetuiging voor mijn part. Mijn vader zei vroeger toen hij uit de kerk kwam - God hebbe zijn ziel - dat hij veel lofbetuigingen van God had mogen ontvangen! Daarna werd hij altijd ietwat nederig. Helaas maar van korte duur.' 'En jou zie ik liever wat opgetogener, Arie! En wat minder betweterig.' 'Je dwaalt af, Jopie. Straks huil je nog tranen met tuiten.' 'Zullen we nu ophouden met dat mieperige lofgeteut?' 'Graag, I lof you.' 'Dat hoor ik toch liever van mijn vrouw, Arie.' 'Die vrouw van jou geeft je waarschijnlijk nooit meer een lovenswaardig compliment, dus doe ik het nu maar.' 'Dank je, Arie. Laatst las ik in de krant dat Hugohopper alwéér records had gebroken. Daarom moeten we dringend de loftrompet hijsen in de kroeg!'

© Tom van Rossum

Brassica toont vurige kant met 'Zorro'

Dennis Burgers (m) zorgde als de sullige sergeant Garcia voor de komische noot. (Foto: Danique Conijn)

HEERHUGOWAARD - Brassica Musicals zette Cool kunst en cultuur een weekend lang in vuur en vlam met de spetterende musical 'Zorro'. Onder bezielende leiding van regisseur Ineke de Geus, muzikaal leider Gerbrand van Kolck en choreografe Sanne Ooms wist de Heerhugowaardse voor driemaal een volle zaal het verhaal over de rebelse Don Diego de la Vega (Wesley Lont), die zijn jeugdliefde Luisa (Daphne Dekker) uit het oog verliest als hij naar Spanje wordt gestuurd, nieuw leven in te blazen.

Wanneer Diego terugkeert naar Los Angeles, blijkt zijn broer Ramon (Leon Mulder( de stad én Luisa in een tirannieke greep te houden. Gemaskerd als Zorro vecht Diego voor alles wat hem lief is. Hij krijgt daarbij steun van een groep zigeuners onder leiding van de gepassioneerde Inez (Jennifer Terwel) en haar broer Isaac (Luuk Schwering). Brassica brengt een avontuur vol temperament, humor en romantiek op de planken waarin Spaanse muziek uiteraard niet mag ontbreken. De muziek, verzorgd door het Grand Circle Orchestra, kennen we van The Gypsy Kings. Zie maar eens stil te zitten bij hits als 'Bamboleo' en 'Baila Me'! Maar ook het gevoelige duet tussen Lont en Dekker komt binnen.

Lachers

Jennifer Terwel steelt de show als de vurige Inez, niet alleen met haar zang maar zeker ook met haar spel en voorkomen. Lont buit het contrast tussen de speelse Diego en zijn mysterieuze gemaskerde alter ego prima uit en Dennis Burgers heeft de lachers op zijn hand als de plichtsgetrouwe maar sullige sergeant Garcia, die als een blok valt voor Inez.

Zwaardgevechten

Maar het is vooral het indrukwekkende ensemble van Brassica - dat voor de gelegenheid werd uitgebreid met enkele jeugdleden van kindermusicalschool Kids with Attitude - dat van het podium spat. In schitterende, kleurrijke kostuums en met een effectief decor komt elke castlid tot zijn recht. De choreografie is tot in de puntjes verzorgd - tot aan de zwaardgevechten aan toe. Brassica kan terugkijken op een geslaagde driedaagse!

Kijk ook eens op www.brassicamusicals.nl.

Genieten van paasbrunch

Een leerlinge van het Horizon College deelt broodjes uit aan bewoners van de Tamarix. (Foto: Laurens Overtoom)

HEERHUGOWAARD - Bewoners van woonzorglocatie Tamarix werden zaterdag 13 april verblijd met een smakelijke paasbrunch, verzorgd en uitgeserveerd door scholieren van het Horizon College.

'Eten dat ie kan, zohee!'

Jason en zijn grote zus Evy spelen graag samen. (Foto: Aangeleverd)

Jason Kirunda van vijftien maanden is baby van de maand. Op de foto is hij te zien samen met zijn zusje Evy van drie. Jason en Evy hebben ook nog zus Zora (6) en broer Patrick van vier. Volgens hun mama Vanessa Kirunda-Appelman zijn het prachtige half-Ugandese kindjes die nu al goed kunnen dansen. "Evy ziet er schattig uit, maar kan best een draakje zijn. Ze zegt vaak NEE en haalt geregeld rottigheid uit (zoals zichzelf insmeren met LUUF of schoensmeer). Jason is een lieverd, hij weet heel goed de aandacht te krijgen van zijn broer en zussen. Hij kan al supergoed rennen en voetballen. Een toekomstige aanwinst voor AZ...? Hij klimt al zelf de trap op en doet dinosaurusgeluiden na met zijn broer. En eten dat ie kan, zohee!"

Hutten bouwen

Lekker timmeren en knutselen bij Kinderdorp Opmeer. (Foto: Aangeleverd)

HOOGWOUD - Op recreatieterrein De Weijver wordt van dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 augustus hard getimmerd aan de mooiste hutten. Ook zijn er vele andere activiteiten. Het thema is dit jaar 'Aan het werk!'. Zit je in groep 3 tot en met 8 en wil je ook meedoen? Inschrijven kan tot 30 april via www.kinderdorpopmeer.nl!

Op je paasbest dankzij Dresspoint

Geniet van de feestdagen in de nieuwste looks. (Foto: Publiciteitsfoto)

HEERHUGOWAARD - Lentekriebels, je kunt er maar beter last van hebben en met de paasdagen voor de deur gaat dat vast lukken.

Geniet extra van Pasen in de nieuwste looks van Dresspoint. De medewerkers inspireren hun klanten graag met een prachtige nieuwe voorjaarscollectie, laten hen stralen als de lentezon en zorgen ervoor dat iedereen lentekriebels krijgt.

Dresspoint richt zich op de trendy en modebewuste vrouw die het belangrijk vindt om er voor elke gelegenheid goed uit te zien - maar dan wel op haar eigen persoonlijke manier. De kracht van deze winkel zit 'm in een goed en eerlijk advies. Dresspoint verkoopt een mooie, maar betaalbare collectie kleding met een perfecte pasvorm. Ook kan men er terecht voor bijpassende trendy accessoires zoals schoenen, laarsjes, sandaaltjes en slippertjes van de merken Via Vai, Tamaris en natuurlijk ook voor riemen, tassen, sjaals. Echt de moeite waard om te zien! Dresspoint biedt een zeer compleet aanbod met bekende merken zoals Expresso, Tramontana, Maicazz Zizo, Juffrouw Jansen, Rosner en Mac en nu ook jeans van Maryley en Please. Omdat er steeds nieuwe collecties binnenkomen is het slim om regelmatig even binnen te lopen. De koffie staat altijd klaar.

Nieuwsgierig geworden? Wees welkom bij Dresspoint in Centrumwaard (schuin tegenover Kruidvat) in Heerhugowaard. Gratis parkeren voor de deur. Dresspoint is zes dagen per week open: maandag tot en met vrijdag van 09.30 tot 17.30 en zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur. Kijk ook eens op www.dresspoint.nl en de Facebook- en Instagrampagina voor het laatste nieuws.

Grote makelaarskantoren fuseren

Twee grote Waardse makelaarskantoren bundelen hun krachten. (Foto: Maurice Tiggeler)

HEERHUGOWAARD - Van 't Riet Boontjes Makelaars en De-Makelaar gaan samen verder onder de naam Van 't Riet De-Makelaar. Door de nieuwe samenwerking worden de jarenlange ervaring, werkgebieden en expertise van beide makelaarskantoren nu onder één dak gebundeld in het Van 't Riet kantoor aan de Gildestraat 1 in Heerhugowaard.

Naast de hoofdvestiging in Heerhugowaard heeft Van 't Riet De-Makelaar de wens om op termijn ook vestigingen in Hoorn en Alkmaar te openen, regio's waar zij nu al reeds actief in is. Dit grotere werkgebied én een breder aanbod aan dienstverlening betekent dat Van 't Riet De-Makelaar de klant nog beter van dienst kan zijn.

Aankoop én verkoop

De-Makelaar is sinds 2010 voornamelijk actief in de regio's Alkmaar, Hoorn en Heerhugowaard en is al jaren één van de grootste kantoren op het gebied van taxaties en het aankopen van woningen in deze regio. Van 't Riet Boontjes Makelaars richt zich ook op regio Heerhugowaard en heeft zich sinds de start in 2013 meer gespecialiseerd in het verkopen en aankopen van woningen.

Samen slaan ze nu de handen ineen om als één ijzersterk team iedereen die een woning wil kopen, verkopen of laten taxeren van dienst te zijn.

Financieel ontzorgen

Wie daarnaast ook advies nodig heeft bij het regelen van een hypotheek of het afsluiten van een (woon)verzekering kan zich direct financieel laten ontzorgen bij van één van de andere bedrijfsonderdelen van Van 't Riet. Alles onder één dak.

Meer weten? Bel 072-5766366 of kijk op www.vanhetriet.nl. Mailen kan ook, naar makelaars@vanhetriet.nl.

Barnewiel wint Rabo AZ Foodtour

De Langedijker basisschool Barnewiel maakte de allerbeste vlog en won voor de hele klas AZ wedstrijdkaartjes. (Foto: Ed van der Pol)

ALKMAAR - Honderd klassen in Noord-Holland deden mee aan de Rabo AZ Foodtour, een online lesprogramma ontwikkeld door Rabobank, AZ en Greenport NHN. Tijdens deze lessen over gezonde voeding maakten de leerlingen vlogs. Als afsluiting van de Foodtour konden de klassen met de beste en leukste vlogs een exclusieve Foodclinic bij AZ winnen.

Uiteindelijk zijn de leerlingen van de tien beste eindvlogs uitgenodigd voor de Foodclinic, donderdag 11 april. Zo ook de leerlingen van CBS het Baken (Sint Pancras), OBS Barnewiel (Oudkarspel), de W.J. Driessenschool (Grootschermer) en OBS de Klimop (Castricum). Zij werden 's ochtends met bussen opgehaald en naar het AZ-stadion gereden. Daar deden ze mee aan de Foodclinic, die uit vier verschillende activiteiten bestond. Natuurlijk kan voetballen bij AZ niet ontbreken, daarom konden de kinderen op het trainingsveld verschillende sportactiviteiten doen.

Een rondleiding door het AZ stadion was ook onderdeel en AZ vlogger Timo gaf een vlogclinic. Hij behandelde de vlogs van de verschillende klassen en gaf ze tips voor volgende vlogs. In het kader van gezond eten gingen de klassen zelf fruitspiezen maken onder begeleiding van JOGG en GGD die dit jaar ook aangehaakt zijn bij de RABO AZ Foodtour. Winnende vlog

Grote schermen

Aan het eind van de clinic werd bekend gemaakt dat OBS Barnewiel uit Oudkarspel de beste vlog heeft gemaakt. Zij waren met de hele klas uitgenodigd voor de wedstrijd AZ-ADO Den Haag van zaterdag 13 april, waar hun vlog voorafgaand aan de wedstrijd op de grote schermen in het stadion werd getoond.

Vita Accordeonistica zoekt bassist

HEERHUGOWAARD - Vita Accordeonistica '83 is naarstig op zoek naar een bassist. De vereniging van accordeonisten, die onder de inspirerende leiding staat van dirigent Leo van Lierop, speelt allerlei verschillende muziekstijlen in orkestverband. Wekelijks wordt gerepeteerd in het Trefpunt aan de Rozenlaan 2 in Heerhugowaard, op donderdagavond van 19.30 tot 21.45 uur (inclusief koffiepauze). De vereniging zoekt een accordeonist, die op de basaccordeon van de vereniging wil spelen of iemand, die met zijn eigen contrabas de club wil versterken. Kom langs tijdens een repetitie en speel een keer mee. Meer weten? Bel Olga Wolbink via 072-5712119. Kijk ook eens op www.vita-heerhugowaard.nl.

FC Marlène klaar voor play-offs

FC Marlene kwam tegen ZVV Volendam niet verder dan een 5-5 gelijkspel. (Foto: Sander Kaaij).

HEERHUGOWAARD – In de laatste competitiewedstrijd in de eredivisie zaalvoetbal stonden vrijdagavond 12 april FC Marlène en ZVV Volendam tegenover elkaar in sporthal Waardergolf. Voor beide teams stond er niets meer op spel in deze Noord-Hollandse derby, die eindigde in een 5-5 gelijkspel.

Volendam stond veilig en FC Marlène had de vierde plek al in handen. De ploeg van coach Anand Jagdewsing wilde graag de vierde plaats behouden, omdat dan Eindhoven de tegenstander zou worden in de eerste halve finale van de play-offs. Omdat nummer drie, Futsal Apeldoorn, zijn laatste wedstrijd verloor van Feyenoord Futsal (1-2), eindigden FC Marlène en Futsal Apeldoorn met een gelijk aantal punten. Omdat de Apeldoorners een beter doelsaldo hebben (+37 om +27) zijn zij derde geworden in de eindstand en FC Marlène vierde.

Hoogstandjes

FC Marlène en ZVV Volendam hielden elkaar de hele wedstrijd aardig in evenwicht. Daardoor werd het een wedstrijd zonder spanning, maar wel met af en toe aardige hoogstandjes. Stefan Dol werd met twee treffers de topscorer namens de thuisclub. De andere treffers kwamen van Nabil Akaazoun, Mo Attaibi en een eigen Volendamse treffer.

Eerste halve finale

De voorbereiding op de eerste halve finale, vrijdag 24 april thuis in sporthal Waardergolf, kan beginnen. De return is zaterdag 4 mei in Eindhoven. De wedstrijd begint dan, vanwege Dodenherdenking, om 15.30 uur. Mocht er een derde wedstrijd nodig zijn om de beslissing te brengen, dan wordt die 6 of 7 mei gespeeld.

Chelsea laat dure punten liggen

HEERHUGOWAARD - In de Deza Kozijnen-cup staat Energy Trust zes punten los van de nummer twee E-TEC Power; de titel kan Energy Trust bijna niet meer ontgaan, zeker na de 11-3 zege op SDV Installatietechniek. Sercan Yilmaz scoorde zevenmaal en is nu met 52 goals topscoorder.

Alphega Apotheken Alkmaar won vrij eenvoudig van TOP met 5-2. TOP moet het met DNR-Energy - dat met 4-2 onderuit ging tegen Bouwbedrijf Bert Groot - de strijd aangaan tegen degradatie. KBL Schoonmaakcentrum en L'Arcade maakte er een spannende pot van zonder winnaar: 4-4.

Snijder Sfeerverwarming schoot 4FUN nog dieper in de degradatiezorgen: 6-3. De strijd om de tweede plaats lijkt voorlopig beslist in het voordeel van E-TEC Power. In een rechtstreeks duel werd concurrent FC 072 met 3-2 verslagen.

Spannend bovenin

In de L'Arcade Administratie-Cup blijft het spannend bovenin. Koploper SMP/De Verse Kippen morste punten tegen Reyez!: 4-4. Fietsvoordeelshop.nl had het niet makkelijk tegen Schildersbedrijf Mol, maar boekte toch een nipte 4-3 overwinning te boeken. Café Muizenvreugd kende, in tegenstelling tot de bekerwedstrijd van vorige week, nu weinig moeite met Kieskeurig: 7-0.

In de A2-Cup verkleinde NVDB het gat met VHC Jongens bv tot vijf punten, al kwam de koploper zelf niet in actie. NVDB had geen kind aan hekkensluiter Poulino Media: 13-4. Chelsea gaf in de strijd tegen degradatie twee keer een voorsprong uit handen tegen concurrent De Heertjes/Albinotrouwringen 1 (2-2) en blijft zo een achterstand van drie punten houden.