Zaans Stadsblad

19 juni 2019

Zaans Stadsblad 19 juni 2019


Eredivisie Beachvolleybal op de Rozengracht met internationale topteams

(Foto: Aangeleverd)

ZAANSTAD - In het weekend van 29 en 30 juni strijkt de DELA Eredivisie Beach opnieuw neer in het centrum van Zaanstad. Nationale en Internationale topteams reizen af naar de Rozengracht en ook lokale helden keren terug naar hun thuisbasis. Een week lang staat het centrum van Zaanstad in het teken van beachvolleybal.

De hoogste nationale beachvolleybal tour, bestaande uit tien afzonderlijke stops en een afsluitend Nederlands Kampioenschap. De zevende stop van dit jaar is de Rozengracht in Zaanstad. Kijkend naar het deelnemersveld belooft het een weekend vol spektakel en hoog niveau beachvolleybal te worden. Op zaterdag worden de poulefases gespeeld en op zondag de finales.

(Foto: Aangeleverd)

Het Nederlandse duo Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde, dat kortgeleden nog een bronzen medaille wist te winnen op de World Tour, gaat in Zaanstad strijden om het goud in de Eredivisie. Uniek in Zaanstad is de deelname van de Braziliaanse beachvolleyballegende Harley Marques Silva. In het seizoen van 2019 is Zaanstad de eerste Nederlandse speelstad waar Harley deelneemt. Daarnaast staat lokale held Mees Blom op de deelnemerslijst. Samen met zijn gelegenheidspartner, de ervaren Daan Spijkers, keert Mees terug naar zijn vertrouwde omgeving.

Ook het deelnemersveld bij de vrouwen is van hoog niveau. Zo verschijnt onder andere het topteam Bloem/Sinnema aan de start van de DELA Eredivisie Beach in Zaanstad.

In totaal staat het centrum van Zaanstad een week lang in het teken van beachvolleybal. Voorafgaand aan het Eredivisie weekend wordt de Rozengracht op dinsdag 25 juni al omgetoverd tot beachvolleybal accommodatie. In samenwerking met Sportbedrijf Zaanstad worden er gedurende de week, van dinsdag tot en met vrijdag, breedtesport activiteiten aangeboden voor scholen en verenigingen. In het weekend fungeert de Rozengracht als locatie voor het centre court. Bij beachvolleybal vereniging Silicium (Sportpark Poelenburg) liggen de bijvelden, waar op tevens Eredivisie wedstrijden worden gespeeld. Toegang tot beide locaties is gratis.

Kortom, eind juni is Zaanstad het podium voor zowel topsport als breedtesport. Een ijzersterk deelnemersveld bij zowel de mannen als de vrouwen, waarbij de teams ook nog eens enorm aan elkaar gewaagd zijn, lijkt een garantie voor spektakel.

Slimmer met je mobiel

ZAANDAM - Wijkcentrum Dirk Prins geeft extra lessen over het gebruik van Smartphones en iPhones voor senioren, die wel al de basisvaardigheden beheersen. Deze lessen zijn erop gericht om méér en beter de vele mogelijkheden van de mobiele telefoon veilig te benutten. Een ervaren docent leert ´de kneepjes van het vak´ inzake iPhone en Smartphone. Cursusdata: iPhone op donderdag 4 juli van 09.30 tot 11.30 uur. Smartphone op donderdag 11 en 18 juli van 09.30 tot 11.30 uur en dinsdag 16 juli van 13.00 tot 15.00 uur. Kosten: Euro 8,00 per persoon per cursusdag. Opgeven: telefoon 075 6310707 of info@dirkprins.nl. Wijkcentrum Dirk Prins, A.G. Verbeekstraat 35, Zaandam.

Gratis posters uitzoeken in het Zaantheater

(Foto: Zaantheater)

ZAANDAM - Het is weer zover: de posters van het afgelopen theaterseizoen worden opgeruimd en dat betekent dat er wordt uitgedeeld. Iedereen die een mooie herinnering wil aan zijn of haar favoriete voorstelling is welkom op donderdagmiddag 20 juni tussen 16.00 en 17.00 uur. Voortaan wakker worden met All Stars of The Chippendales boven je bed? Boeken kaften met posters van Yamato? Een poster van Peppa Pig of Buurman & Buurman in de kinderkamer? Kom gratis theaterposters uitzoeken!

Alle posters worden in de foyer neergelegd en iedereen mag uitzoeken. De variatie in posters is net zo groot als de variatie in voorstellingen. Er zijn posters van cabaret (Theo Maassen, Youp van 't Hek, Dolf Jansen, Claudia de Breij en Brigitte Kaandorp), van jeugdvoorstellingen (Kruistocht in Spijkerbroek, De Kleine Zeemeermin en Alladin) en van concerten (3JS, Miss Montreal en Sjors van der Panne), maar ook voor liefhebbers van andere genres is er genoeg te kiezen.

De posters hebben verschillende maten: van groot (A0) tot klein (A2). Wel geldt: op = op.

Zaanstore zoekt Zaanse makers

(Foto: Aangeleverd)

ZAANDAM - Om het assortiment aan typisch Zaanse producten te kunnen uitbreiden, is VVV-winkel de Zaanstore op zoek naar Zaanse makers. De mosterd, sambal en lokaal gemaakte bieren en chocolade vertellen niet alleen over het heden en verleden van het Zaanse maken, maar zijn ook een geliefde attentie of souvenir.

"Wij zouden onze bezoekers en de Zaankanters zelf graag meer van die typisch Zaanse producten kunnen bieden in de Zaanstore," laat winkelmanager Miranda Nijman weten. "We verkopen bijvoorbeeld Zaanse mosterd, sambal en chocolade, olie van molen De Zoeker en de lokaal gebrouwen bieren van HOOP."

(Foto: Aangeleverd)

Oproep Zaanse makers

De Zaanstore is er van overtuigd dat er nog tal van typisch Zaanse producten zijn die zij niet kennen. De Zaanstreek staat immers bekend om zijn makers. Zij doen dan ook een oproep aan Zaanse makers om contact te zoeken. Miranda: "Ik maak graag schapruimte vrij om ook die typisch Zaans producten de aandacht te geven die ze verdienen."
Zaanse makers kunnen zich tot 1 juli melden via info@zaanstreek.nl. Een jury bestaande uit winkelmanager Miranda en Zaanse maker Isabel Koelewij van De Euforij kiezen uit de aanmeldingen hét nieuwe Zaanse product dat vanaf augustus in de Zaanstore verkrijgbaar zal zijn. Op Zaansmaken.nl meer informatie.

Over de Zaanstore

De Zaanstore is een volgens de laatste inzichten ingerichte VVV-locatie op Stadhuisplein 96 in Zaandam. Men kan hier terecht voor informatie over de Zaanstreek en de regio, tickets en souvenirs. Daarnaast kan men hier letterlijk het Zaanse verhaal beleven aan de hand van typische Zaanse geuren, kleuren, smaken en iconen. Daarbij spelen typisch Zaanse producten een belangrijke rol. Dit zijn populaire cadeaus voor zowel inwoners als bezoekers, die ook nog eens het verhaal van de streek vertellen. De Zaanstore is in het zomerseizoen alle dagen geopend.

Margriet Eshuijs PopUpkoor

(Foto: Michel Schermer)

ZAANDAM - Op zondagmiddag 7 juli zingt het Margriet Eshuijs PopUpkoor in het Wilhelminapark in Wormerveer. "A lovely afternoon in the Park" start om 15:00 uur in het Zaanse park en beleeft alweer zijn 3de editie. Het koor zingt geïnspireerd door de heerlijke sfeer van vorige edities zomerse hits van toe en nu, maar allemaal in een eigen Margriet Eshuijs jasje gestoken. Walking on sunshine, Oh Happy day, Stand by me, Happy, Can't stop the feeling, Here comes the sun, Songbird, What a wonderful world en als reserve Laugther in the rain voor als er toch een parapluutje aan te pas komt.

Vorige edities waren zonovergoten en met ruim 500 bezoekers van alle leeftijden werd er genoten onder het genot van een drankje en hapje van het koor. Het park kent een ingang aan de Wandelweg en aan de Zaanweg. De mooie muziektent bevindt zich in het midden van het sfeervolle park. De entree is vrij. www.wilhelminaparkwormerveer.nl

Zondagmiddag 30 juni heeft het popupkoor zijn Zomerpresentatie als afsluiting van een half jaar werken aan nieuwe liedjes op het cultuur podium Old School, Gaasterlandstraat 3-5, Amsterdam met na afloop een gezellige samen eten. Iedereen is welkom. De entree is € 7,50, kosten voor het Pizza's en salades buffet € 12,50 inclusief consumptie. Kaartverkoop en reserveren info@margrieteshuijs.nl

Ook zin in goed zingen in een koor onder leiding van Margriet Eshuijs, dat kan weer vanaf september. Je kunt je nu aanmelden info@margrieteshuijs.nl voor meer informatie. Het koor zingt Engelstalige popmuziek, liedjes van Pink tot Prince, van Timberlake tot Elvis, van de Beach Boys, The Beatles tot Adele. Tijdloze hits van toen en van nu verpakt in een ander muzikaal en eigentijds Margriet Eshuijs jasje.

Copacabana aan de Zaan?!

Doe ook mee aan het Zaans voetvolleytoernooi op 17 juni! (Foto: Pixabay)

ZAANDAM - Het Zaans voetvolleytoernooi vindt plaats op donderdag 27 juni van 16.00 tot 18.00 uur.

Doe mee met het voetvolleytoernooi en formeer een team van 5 tot 7 personen. Neem je sportieve kleding mee en kom naar de Rozengracht, ook als het minder mooi weer is gaat het toernooi door.

Doe mee met het voetvolleytoernooi en formeer een team

Deelname is voor alle leeftijden en gratis! Meld je team aan via: verenigingsondersteuning@sportbedrijfzaanstad.nl Datum: Donderdag 27 juni, van 16.00 tot 18.00 uur. Locatie: Rozengracht (markt), Zaandam.

Kinderpret en verhalen in Rosariumpark

De fietsers komen ook langs Rosarium Vriendentuin in Krommenie. (Foto: aangeleverd)

KROMMENIE - Het We Make The City Festival wordt van 17 tot 23 juni in de Zaanstreek gehouden. Een aantal groene enthousiastelingen in Krommenie en Assendelft hebben een leuke fietsroute bedacht die met name deze week gefietst kan worden. Deze route gaat langs allerlei groene en sociale initiatieven. Het idee is om mensen te prikkelen eens anders naar hun leefomgeving te kijken. Daarom heet de route ook: met andere ogen fietsen.

Onder het mom van 'We Make The City goes country' is er een uitgebreide fietstocht die ook de Rosarium Vriendentuin aandoet. Woensdag, zaterdag en zondag zijn er op de diverse locaties allerlei activiteiten te doen. Zo is er op woensdag 19 juni van 13.30 tot 16.00 uur een extra kindermiddag. Kinderen kunnen lekker met hun handen in de aarde in de Vriendentuin wroeten onder toeziend oog van tuinier Ton Smit. Ook wordt een verhaal verteld. Doe kleren aan die vies mogen worden!

Zaterdag 22 juni vindt van 19.00 tot 22.00 uur 'Verhalen in het park' plaats. Verhalenverteller Jacob Passander vertelt een toepasselijk verhaal. Daarna worden de mensen uitgenodigd zelf verhalen te delen, maar dat mogen ook gedichten of gedachten zijn. Er zijn geen kosten aan dit evenement verbonden, maar neem zelf een stoeltje, dekentje, eten en drinken mee. Bij slecht weer gaat het niet door, dat wordt vermeld op de Facebookpagina: Rosarium Vriendentuin.

De Rosarium Vriendentuin is een openbare moestuin voor en door buurtbewoners. Het is de bedoeling dat mensen hier samen tuinieren en oogsten. Buurtbewoners worden bij dit mooie stukje Zaans groen betrokken door middel van activiteiten, meewerkdagen en een buurtpicknick. Wij willen graag veel buurtbewoners bij dit mooie stukje Zaans groen betrekken door middel van leuke activiteiten, zoals Verhalen in het park, meewerkdagen, een buurtpicknick en meer.

Kom gerust eens langs in het Groenpark (Rosariumpark) in Krommenie. Meer informatie over het We Make The Ciy Festival: www.wmtc.nl.

Rauf Morad uit Vlaardingen won de titel en ging met de gouden hamer naar huis. (Foto: aangeleverd)

James Stook is de 'Beste Klusser' van de Zaanstreek

ZAANDAM - James Stook uit Zaandam streed zaterdag op de Hornbach Bouwplaats in Amsterdam mee om de titel 'Beste Klusser van Nederland' en de bijbehorende Gouden Hamer. Hij plaatste zich voor de finale na winst van de regionale kwalificatiewedstrijd bij Hornbach in Zaandam. De overwinning pakte hij nèt niet, maar de titel 'Beste Klusser van de Zaanstreek' heeft hij wel binnen!

Inwoner Zaandam scoort punten tijdens landelijke finale op de Hornbach Bouwplaats

Landelijk namen duizenden klussers deel aan de kwalificaties die plaatsvonden in de veertien vestigingen van Hornbach. De eindstrijd, waar doe-het-zelvers van Groningen tot Limburg aan meededen, was een spectaculaire afvalrace met verschillende proeven, gebaseerd op de elementen aarde, wind, vuur en water. "Ja, ik heb gewoon de hele familie vandaag meegenomen. Ik dacht laten we er een familie-uitje van maken. Ik heb dan wel niet gewonnen maar de entourage is echt schitterend. Ik kijk hier met veel plezier op terug en die zilveren hamer krijgt een mooie plek thuis", aldus James.

Rauf Morad uit Vlaardingen won de titel en ging met de gouden hamer naar huis.

Open huis bij Brocante

MARKENBINNEN - Open huis bij Brocante op zaterdag 29 juni van 11.00 tot 16.30 uur en zondag 30 juni van 11.00 tot 16.30 uur Op beide dagen wordt de deur van de brocante schuur & veranda weer open gezet. Onder het genot van een gratis kopje koffie of thee kunnen aanwezigen lekker struinen in de grote collectie gevarieerde en betaalbare brocante uit binnen en buitenland.

KIKI LIEVENDEL is een webwinkel in brocante, met een gevarieerd aanbod in leuk, lief mooi en stoere brocante. ''Wij reizen regelmatig af naar Frankrijk om in te kopen en onze klanten zo te kunnen blijven te verrassen met nieuwe vondsten. Aankopen kan in onze webwinkel. www.kikilievendel.nl , aankopen kunnen worden verzonden of worden afgehaald en een aantal keren per jaar zetten wij onze deuren open zodat er live kan worden gestruind.''

KIKI LIEVENDEL is gevestigd in Markenbinnen op de Bongerdstraat 10, de brocante schuur is te bereiken via de steeg, volg de bordjes in het dorp.

Nieuws van KIKI kunnen belangstellenden volgen op facebook www.facebook.com/KikiLievendel

Krommeniese Bram geslaagd!

Bram is blij dat hij zijn diploma heeft gehaald. (Foto: aangeleverd)

Bram is geslaagd

"Het was heel spannend"

KROMMENIE - Bram Sitsen is geslaagd. Hij zit op het Zuiderzee college in Zaandam.

"Het was heel spannend", zegt de trotse en opgelucht moeder Catherine, "vanwege wiskunde waarmee zijn diploma zou vallen of staan. Maar... geslaagd! En we zijn heel blij. We hebben het 's avonds gevierd bij de Pizzabakkers in Zaandam, omdat hij daarna vlak in de buurt moest zijn voor zijn repetitie voor Here we go again, de eindpresentatie van de Zaanse Theaterschool in het Zaantheater op 22 juni."

Rotaryclub De Zaan-Zaandijk viert tweede lustrum

Auteur Ed Pielkenrood overhandigt het eerste exemplaar van het jubileumboek van De Zaan Zaandijk aan wethouder Songül Mutluer van Zaanstad. (Foto: Bart Homburg)

ZAANDIJK - Met een feest in het Raadhuis aan de Lagedijk in Zaandijk vierde de jongste Zaanse Rotaryclub afgelopen donderdag haar tweede lustrum. Wethouder Songül Mutluer, die de club prees om haar vele sociale projecten, nam het eerste exemplaar in ontvangst van het boek 'Tien jaar' dat speciaal voor dit jubileum is geschreven. Ed Pielkenrood, de auteur van het boek, één van de oprichters van de club en de eerste voorzitter van De Zaan - Zaandijk, werd tijdens de bijeenkomst benoemd tot erelid.

Rotaryclub De Zaan – Zaandijk heeft twee doelen: vriendschap en service aan de samenleving. Voor dit laatste werden vele spraakmakende evenementen georganiseerd om geld in te zamelen voor uiteenlopende goede doelen. Het meest aansprekende voorbeeld daarvan is het Van-Huis-naar-Thuis-Gala in november vorig jaar waarmee 139.000 euro werd opgehaald voor Stichting Het Vergeten Kind.

Burgemeester gaat met pensioen

WORMERLAND - Burgemeester Peter Tange van de gemeente Wormerland heeft zijn ontslag aangeboden aan de Commissaris van de Koning, met ingang van 15 maart 2020. Hij is op dat moment 20 jaar burgemeester van Wormerland. De gemeenteraad is dan halverwege de huidige bestuursperiode, waarbij de raad een goede start heeft gemaakt en de wethouders goed in hun portefeuille zitten. Hij vindt dat een mooi moment voor de start van een nieuwe burgemeester.

(Foto: Sven van der Vlugt)

- Column -

Oversluiten? Overwegen!

Je hebt al een tijdje een huis. En een hypotheek. Door de jaren heen kunnen er dingen veranderd zijn die je woonwensen beïnvloeden. Nieuwe baan, gezin, verbouwplannen, erfenis of scheiding. Het kan ook zijn dat je versneld wilt aflossen, of juist lagere maandlasten wilt. Misschien loopt je rentevaste periode bijna af. Of je zou graag profiteren van de historisch lage hypotheekrente. Allemaal prima redenen om te overwegen je hypotheek over te sluiten. Je zal niet de enige zijn die graag lagere maandlasten wil of juist de hypotheek wil aanpassen aan de veranderde wensen. Wel of niet oversluiten? De Hypotheker biedt overzicht, inzicht en uitkomst. Op hypotheker.nl/oversluiten vind je een handige oversluitcheck. Komt daaruit dat oversluiten voor jou een goed idee is, dan laten we je in een persoonlijk advies graag zien wat je nieuwe hypotheeklasten worden. Wij hebben contact met bijna alle geldverstrekkers en verzekeraars, dus je weet zéker dat je het scherpste aanbod krijgt. Oversluiten een hoop gedoe? Niet als je het samen met ons regelt. We nemen je alle rompslomp uit handen. Maak een afspraak en kom langs! Wie weet zijn ook jouw maandlasten binnenkort een stuk lager.
Udo Schaap
De Hypotheker Zaanstad
075-6555777

Bingo in de Bovenkruier

ZAANDAM - Elke vierde dinsdagmiddag van de maand, vanaf 14.00 uur, is er Bingo in Buurtcentrum de Bovenkruier, Drielse Wetering 49 in Zaandam. Voor € 3,00 kunnen belangstellenden vier rondes spelen.

De eerstvolgende Bingo is op 25 juni. Ook in de zomermaanden, op 23 juli en 27 augustus, gaat de Bingo door. Er is nog meer te doen in De Bovenkruier!

Kijk op www.debovenkruier.nl voor meer informatie of bel met de Bovenkruier, telefoon 075-6154553.

7 / 16

(Foto: Aangeleverd)

- Advertorial-

Hoe laat u uw erfenis na? Zorg dat u het weet!

KROMMENIE - Wij als uitvaartverzorgers zien helaas vaak genoeg dat nabestaanden met een hoop extra zorgen achterblijven doordat er zaken bij leven niet (goed) geregeld zijn. Wij vinden het belangrijk dat u vooraf geïnformeerd bent over hetgeen u nu al kunt regelen. Wie krijgt uw bezittingen en uw schulden? Hoeveel erfbelasting moet er worden betaald? Wie regelt uw uitvaart en de rest? Erfenisdeskundige Martine Glebbeek zal een lezing verzorgen in ons afscheidscentrum waarin zij in heldere taal antwoorden op deze vragen zal geven.

Regel uw zaken tijdig en goed

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om de lezing bij te wonen (of na de lezing meer informatie wensen) kunt u ons altijd bellen voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek. Denk maar eens aan het doornemen van uw financiële zaken, het opstellen van een (levens)testament, het bekijken van de hypotheek en/of de verzekeringen, enzovoorts. Of wellicht wilt u vooraf weten of u voldoende verzekerd bent voor een uitvaart volgens uw wensen. Wij nemen graag de tijd voor u om alles op een rij te zetten. Elke situatie is namelijk anders en vraagt om andere oplossingen. Regel uw zaken tijdig en goed. Dat geeft rust. Niet alleen voor u, maar ook voor uw partner en/of naasten.

U staat er niet alleen voor

Weet, dat wanneer u met een overlijden te maken krijgt, u er niet alleen voor staat.
Wij zullen naast het verzorgen van een passend afscheid ook een steun en toeverlaat zijn in deze periode. We bieden niet alleen emotionele begeleiding maar helpen u ook bij het afhandelen van de administratieve, financiële en juridische zaken. Wij helpen daar waar wij kunnen of verwijzen u door wanneer zaken specifieke kennis vereisen. Wij staan u bij voor, tijdens en na het afscheid.

Datum:        Donderdag 4 juli 2019
Tijd:         Aanvang lezing 19.30 uur, de aula is open vanaf 19.00 uur.
Locatie:         Afscheidscentrum Bennis Uitvaart, Padlaan 1, Krommenie        
Aanmelden: Dit doet u door te mailen naar monique@bennisuitvaart.nl of te bellen naar 075-7676008.
Entree:         Gratis, incl. koffie en thee.

Met Maik de Boer op het podium

(Foto: Aangeleverd)

ZAANSTAD - Elk jaar organiseert Vote Company, in samenwerking met o.a.The Hair X-perience, de verkiezing van `De leukste kapper en kapsalon'. Dit jaar had een medewerkster van Kapsalon Karlijn hun salon voor de grap aangemeld. Toen bleek dat Kapsalon Karlijn ook daadwerkelijk genomineerd was moesten ze hier dan toch maar aandacht aan geven. Via internet konden klanten een stem uitbrengen en een waarderingscijfer geven. Uiteindelijk kreeg Kapsalon Karlijn voldoende stemmen en een waarderingscijfer van 9,5.

Kapsalon Karlijn kreeg voldoende stemmen en een waarderingscijfer van 9,5

Hiermee hebben ze een Gold Award gewonnen en mogen ze zich ´De leukste kapsalon van de gemeente Zaanstad' noemen. De feestelijke Award Show vond plaats tijdens The Hair X-perience in Gorinchem. (de grootste kappersvakbeurs van Nederland).

Daar kreeg het team van Kapsalon Karlijn de GOLD AWARD overhandigd door de fashion- en lifestyledeskundige Maik de Boer.


Meer informatie over Kapsalon Karlijn kijk op: www.karlijnsshop.nl

Kinderzomerfeest

ZAANDAM - Fun kids events organiseert in samenwerking met het Sociaal Wijkteam Zaandam Zuid op zaterdag 6 juli in de speeltuin aan de Lijnbaanstraat een groot Kinder Zomerfeest. Ingrediënten voor dit festijn zijn, spelletjes, snoep, fris, schminken, grabbelton en als klap op de vuurpijl kun je op de foto met een Minion.

Bij ongunstig wordt het feest gehouden bij Wijkcentrum Dirk Prins. Tijd: van 15.00 tot 17.00 uur. Vakantieprijsje: Euro 1,00 per kind. Leeftijd tot 12 jaar. Kinderen tot 5 jaar of met een beperking graag onder begeleiding.


Aanmelden via de facebookpagina Fun-kids events of bij Wijkcentrum Dirk Prins, A.G. Verbeekstraat 35, Zaandam. Telefoon (075) 6310707. E mail: info@dirkprins.nl. Doe het snel want vol is vol.

Midzomernacht met een college in het veld

Midzomernachttocht. (Foto: Inge Boer).

ZAANDAM - Vier midzomernacht bij de Poelboerderij op zaterdag 22 juni om 21.00 uur. Dit Scandinavische feest van de zonnewende is te leuk om het niet ook hier te vieren. Vooraf aan de vaartocht door het veld is er vanaf 20.00 uur de mogelijkheid om een bloemenkrans te maken. In het veld wordt het eiland Kneppelsoord aangedaan waar een bekende natuurgids een veldcollege geeft. Bij terugkomst brandt het midzomernachtvuur en kunnen we met muziekje en een drankje nog even genieten van de langste dag. Vertrek boottocht 21.00 uur.

Zondag 23 juni 13.30 uur: Roofvogels. Vooraf aan de vaartocht een snelcursus 'Roofvogels herkennen'. In deze tijd van het jaar hebben roofvogels jongen en moet er veel gejaagd worden. Daarom is er nu de meeste kans op het zien van een jagende slechtvalk, buizerd, torenvalk en bruine kiekendief. Kleine kans op boomvalk, havik en sperwer. Vaarexcursie door het Wormer- en Jisperveld met gids. 13.30 uur. Reserveren bij bezoekerscentrum De Poelboerderij via 075-6219100 of per e-mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. Kosten mét consumptie na afloop €12, kinderen €3. Leden Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Vogelbeschermingswacht Zaanstreek en Vrienden van bezoekerscentrum De Poelboerderij €10.

Meer info: www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.


14 / 16