Purmerend op Zondag

3 maart 2019

Purmerend op Zondag 3 maart 2019


81-jarige Purmerender P. Arts vertelt over oorlogsverleden

Piet Arts vertelt kinderen over de oorlog. (Foto: Aangeleverd)

Door Shelley Zuizewind

PURMEREND - De 81-jarige Purmerender Piet Arts is gastspreker bij het landelijk steunpunt gastsprekers WO 2. Zo nu en dan geeft Arts les op scholen en vertelt hij over de oorlog. Onlangs deed hij dit in Alkmaar en komend jaar volgen er waarschijnlijk ook weer lessen in Purmerend. "Meestal in de periode april-mei als de jaarlijkse dodenherdenking er weer aankomt." Piet Arts maakt samen met een aantal andere gastsprekers deel uit van een groep die nog echt kan navertellen over de vreselijke oorlogsperiode. "Ik vind het heel erg belangrijk dat jonge scholieren leren over de vreselijke oorlog. Dit mag nooit meer gebeuren."

'Mijn moeder heeft 22 adressen gehad en is uiteindelijk toch vermoord'

"Sommige kinderen luisteren erg geboeid, anderen zitten er wat ongeïnteresseerd bij. Dat is meestal in het begin…Als ik vertel dat mijn moeder 22 keer op de vlucht moest en dus op wel 22 verschillende adressen heeft gewoond en uiteindelijk toch in Auschwitz terecht is gekomen en na enige tijd vermoord…dan maakt dit wel indruk. Ook zijn ze wel even stil als ik vertel over de hongerwinter en dat ik van ellende maar zand ging eten uit de zandbak. Ja, echt waar!", aldus Arts.

Joods

Als jongen van Joodse afkomst moest Arts toen hij nog maar zeven jaar oud was onderduiken in Amsterdam. Hierover vertelt hij: "Als je daar op terugkijkt lijkt dat extreem angstig. Dat heeft ook wel zo moeten zijn voor mijn stiefopa en oma waar ik bij onderdook, maar ik was nog jong en zag het als een spannend spel. Ten tijde van de razzia's moesten we razendsnel in de kelder om ons te verstoppen. De ernst ervan kon ik als jong kind niet zien. Die extreme angst waar je over hoort bij mensen die toen volwassen waren heb ik ook gelukkig dan nooit gevoeld…pas later toen ik volwassen was en over alles ging teruglezen en dingen onderzoeken kreeg ik een klap in mijn gezicht."

Vragen

Tijdens de lessen van Arts is er ook veel ruimte voor vragen. "Ik vind het belangrijk dat we met elkaar kunnen praten over de gebeurtenissen zodat de kinderen aan het denken gezet worden. Dat kan ook heel goed door een vraag van een klasgenootje. Dan kunnen ze vervolgens ook weer met elkaar praten over wat ze ervan vinden."

Hongerwinter

Mijn vrouw gaat ook altijd mee tijdens de lessen en deelt soms ook een stukje van haar verhaal. Dit maakt het weer interessant omdat bijvoorbeeld de hongerwinter niet in alle delen van het land even erg werd ervaren. "De hongerwinter heb ik veel erger ervaren dan mijn vrouw. Zij was een klein meisje en kreeg in de haven van Rotterdam regelmatig wat toegestopt van soldaten."

Bijzonder

Of het nu over de hongerwinter, de razzia's, of het onderduiken gaat, Piet Arts kan er bijzonder over vertellen. Ben je leerling of leraar op een basisschool in Purmerend en zou je Piet Arts als gastspreker willen uitnodigen? Dit kan via steunpunt@kampwesterbork.nl of www.steunpuntgastsprekers.nl.


Parkinson Café

PURMEREND - Op maandag 11 maart is er een bijeenkomst van Parkinson Café Purmerend (Waterland) met als thema 'Bemiddeling WMO bij Parkinson'. Aanvang 16.00 uur. Plaats van handeling is Zorgcirkel Novawhere.

Katinka de Lang-Ronde, medewerkster WMO en mantelzorgregisseur bij de gemeente Purmerend, informeert over met welke onderwerpen je bij het WMO loket moet zijn.

De bijdrage is € 2,- (inclusief 2x koffie/thee). Het café wordt gehouden in zaal het Binnenhof in Novawhere, Prof. Mr. P.J. Oudlaan 1.

Alvast voor in de agenda: op 8 april 'Apathie bij Parkinson' met Aart Koppenaal.

Het Café is voor mensen met de ziekte van Parkinson(isme), hun partner, familie, mantelzorgers en andere belangstellenden.

Luc Kroon door sponsors Volendam uitgezet

Luc Kroon. (Foto: Aangeleverd )

VOLENDAM - De Volendamse zwemmer Luc Kroon, die sinds kort behoort tot een select groepje toptalenten van de zwembond onder de naam TEAM2024, gaat in ieder geval tot en met Tokyo 2020 in een eigen appartement wonen in Amsterdam. Dit is dichtbij het zwembad en dichtbij zijn school. De Stichting Ringen om Volendam maakt dit mogelijk, zodat Kroon veel meer nachtrust heeft, minder reistijd en veel meer rust gedurende de dag tussen trainingen en school in. Zo kan hij zich optimaal voorbereiden op kwalificatie voor de grote wedstrijden waaronder misschien wel de Olympische Spelen.

Luc Kroon (17): "Ik ben hier super blij mee. Tot voor kort ging ik om half 6 van bed om op tijd op de ochtendtraining te zijn. De verbinding met het OV vanuit Volendam naar het Sloterparkbad is niet ideaal en dat kost me al jaren veel reistijd. Tuurlijk was dit soms zwaar, maar ik vond het nooit vervelend. Sinds een aantal maanden werd ik al vaker naar de training gebracht door vrijwilligers uit Volendam, mede mogelijk gemaakt door Ringen om Volendam. Ook kon ik af en toe meerijden met turnster Sanna Veerman, die om de hoek traint. Toen merkte ik dat een uur of anderhalf uur langer slapen elke dag echt flink scheelt. Nu wordt het helemaal top met dit appartement."

Ringen om Volendam

Stichting Ringen om Volendam is in het najaar van 2018 opgericht en heeft als doel om topsporters uit de Gemeente Edam/Volendam te ondersteunen die perspectief hebben op deelname aan de Olympische Spelen. Initiatiefnemer Dirk Tuip: "In de geschiedenis van de Spelen is dat nog maar één keer gebeurd met de deelname van turnster Carla Braan aan de Spelen van 1976 in Montreal. Door Luc te ondersteunen hopen we tegelijk dat hij in onze gemeente nog meer als rolmodellen wordt gezien, waardoor hij de jeugd kan inspireren."

Aanvragen en topsportadviseurs

Topsporters die geboren zijn in de gemeente Edam/Volendam en de potentie hebben om top-10 van de wereld te worden, kunnen een aanvraag bij Stichting Ringen om Volendam indienen. Deze wordt vervolgens door een commissie van topsportadviseurs beoordeeld. Tuip: "Deze commissie bestaat uit mensen die de sport in onze gemeente een warm hart toedragen en veel ervaring in de internationale topsport hebben opgedaan. Dit zijn op dit moment sportjournalist Jaap de Groot, schaatscoach Johan de Wit en tenniscoach Eddy Bank.

Olympisch randje

Jaap de Groot: "Binnen zijn leeftijdscategorieën is Luc al jaren een topper. Hij geldt inmiddels als voorbeeld voor vele jonge sporters. We zijn daarom blij hem te kunnen ondersteunen. Nu hopen dat deze stap over ruim een jaar een Olympisch randje krijgt."

Stedelijk Orkest gaat middag op Disney-toer

Stedelijk Orkest gaat geen uitdaging uit de weg. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Volgende week zondag, 10 maart, zet Stedelijk Orkest in De Purmaryn opnieuw een mooie voorstelling neer. Het theater wordt omgetoverd tot een magische plek waar de muziek van de mooiste films van Disney voorbij komen. Omlijst met prachtige vertellingen door Maarten Peters. Aanvang 14.30 uur.

Een muzikaal sprookje met verhalen van Maarten Peters

Disney muziek is aan iedereen bekend en daarmee dus heel toegankelijk. Voor het orkest is het leuk om te doen want er zitten uitdagende stukken bij, het is hele mooie muziek en in al zijn facetten ook muzikaal interessant om te repeteren.

Juist omdat het heel bekend is bij de jeugd – zowel de oudere jeugd (inmiddels volwassenen met kinderen) als de huidige jeugd die opgroeit met prachtige films van Disney –kan iedereen zich helemaal vinden in deze rijke muziek. Muziek die ook nog eens de fantasie prikkelt en uitnodigt tot meezingen.

Voor de vertelling van dat muzikale sprookje heeft het orkest de medewerking van Maarten Peters gekregen. Een vertelling zal de diverse sprookjes aan elkaar verbinden en het publiek kan dan ook rekenen op de muziek van onder meer Peter Pan, Aladdin, Pocahontas, The Lion King en nog vele andere bekende films.

Luchtacrobatiek

In de vertelling wordt gezongen en zal ook Luchtacrobatiek Purmerend van Milou van Onna haar kunsten vertonen.

Stedelijk Orkest heeft een paar keer eerder met Maarten Peters samengewerkt, onder meer in de Warm and White Christmas show van hem en zijn partner, zangeres en schrijfster Margriet Eshuijs.

Kom verkleed

Het advies aan belangstellenden is om verkleed te komen en mee te zingen. Stedelijk Orkest rekent op een prachtige middag, die samen met het publiek wordt vervolmaakt..

De toegang is voor volwassenen € 12,50 en jeugd tot 16 jaar € 7,50. Reserveren kan via de mail naar kassa@depurmaryn.nl. Het kan ook via de website https://depurmaryn.nl/programma/stedelijk-vertelt-disney/ of telefonisch 0299 43 22 05.

Crowded Room in Wapen van Middelie

MIDDELIE - De Purmerendse band Crowded Room staat zondag 3 maart in het Wapen van Middelie. De band dankt haar naam aan de kleine oefenruimte waar ze met z'n zevenen wekelijks vertoeven en werken aan een breed repertoire van covers.

Voorbij komen minder bekende maar ook bekende artiesten zoals Bløf, Ilse de Lange, Bruce Springsteen, Lady Antabellum en vele anderen. Een enorme verscheidenheid aan muziek dus. Dat belooft een mooi feestje te worden.

Zondag 3 maart live in het Wapen van Middelie. Aanvang 14.00 uur. Het Wapen van Middelie is te vinden aan Brink 1 in Middelie. Zie ook ww.hetwapenvanmiddelie.nl. Tel:0299-621376

Eeuwelinge krijgt bezoek van burgemeester

(Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Mevrouw Sieske van Braam-Humme kreeg vanwege het bereiken van de respectabele leeftijd van 100 jaar bezoek van burgemeester Don Bijl.

Mevrouw van Braam is geboren op 24 februari 1919 in Purmerend. Hier heeft ze tot haar 5e levensjaar gewoond. vervolgens verhuisde ze naar de Beemster. In 1940 brak de oorlogscrisis uit en maakte ze een turbulente tijd door. Na haar huwelijk emigreerde ze naar Australië. Ze kreeg een dochter en later 4 kleinkinderen. Ze is bovendien overgrootmoeder van 14 achterkleinkinderen. Vroeger werkte ze als dienstmeisje en ook in Australië heeft ze altijd hard gewerkt. In 1967 kwam ze terug naar de Beemster. Helaas overleed zes jaar later haar echtgenoot. In 1986 keerde ze terug naar haar geboorteplaats Purmerend, destijds een klein stadje.

Mevrouw Sieske viert haar 100e verjaardag met familie in Concordia. Dolblij is ze dat ook vanuit Australië familie over komt en dat ze dit nog allemaal mag meemaken.

Bijeenkomst energiebesparing in Tritongebouw

PURMEREND -Het is actueel: energiebesparing. Hoe breng je je energiekosten omlaag? Waarop kun je het beste inzetten: stroomvreters in huis, isoleren, zonnepanelen, temperatuur in huis lager? Wat levert het aan besparing per jaar op? Hierover gaan de maandelijkse bijeenkomsten, georganiseerd door de stichting 'Opgewekt in Purmerend.

In kleine groepen worden bewoners geïnformeerd over verschillende mogelijkheden. Dit gebeurt door vrijwilligers met enthousiasme en kennis op dit gebied. Vragen staat vrij en er is veel informatie te verkrijgen over zonnepanelen, isolatie en stroomvreters. De eerstvolgende bijeenkomst is 7 maart.

Opgewekt Purmerend

Wilt u weten hoe u thuis energie kunt besparen en daarmee een lagere energienota krijgt de stichting 'Opgewekt in Purmerend'. U krijgt informatie over de vele mogelijkheden op het gebied van verlichting, verwarming en isolatie en u kunt met al uw vragen terecht. Tijd: Donderdag 7 maart van 19.30 tot 21.00 uur. Locatie: Wijkplein Where, Triton 73 in Purmerend. Zaal 'de Keuken' op de eerste verdieping. U wordt gevraagd zich te melden via erik.treffers@opgewektinpurmerend.com. Tel: 0299-430738. Zie ook www.opgewektinpurmerend.com.

Hospice in Vrijheid heeft behoefte aan vrijwilligers

PURMEREND - Om bewoners te begeleiden en als gastheer of -vrouw te bedienen, doet Hospice in Vrijheid een dringende oproep aan vrijwilligers.

Helpende handen gezocht

Het hospice aan de Dr. M.L. Kingweg 2 in Overwhere beschikt over vier kamers en wordt nagenoeg in z'n geheel gerund door vrijwilligers. Zij worden uiteraard ondersteund door professionele coördinatoren.

'Team versterken'

Eén van hen is Marieke Zwart. "We willen ons team graag versterken en hebben om die reden plaats voor nieuwe vrijwilligers", aldus Marieke.

Inloopochtend

Indien u belangstelling heeft om als vrijwilliger aan het hospice verbonden te zijn, bent u van harte welkom op de inloopochtend, op zaterdag 9 maart van 10.00 tot 13.00 uur.

In het hospice verblijven mensen die nog maar kort te leven hebben en aan wie in de eigen omgeving onvoldoende zorg gegeven kan worden.

Persoonlijke aandacht

Marieke: "De dood is dan ineens dichtbij. Wij gaan daar heel open mee om en geven dat ook aan. Bewoners worden hier met veel liefde verzorgd en krijgen veel persoonlijke aandacht. De bewoner bepaalt zelf de regie."

De Zorgcirkel

Zonder de hulp van vrijwilligers is dit ondoenlijk. "Zij spelen een heel belangrijke rol. Medische verzorging wordt verleend door verpleegkundigen van De Zorgcirkel, die in de nachten voor bewaking zorg dragen

Gedegen opleiding

Vrijwilligers zijn wekelijks circa vier uur beschikbaar en krijgen vooraf een gedegen opleiding. Voor meer informatie kijk op de website www.hospice-in-vrijheid.nl

Toetjesverpakking tegen hondenpoep

(Foto: aangeleverd)

Een schonere omgeving is hier mede ontstaan door een vriendelijke en behulpzame benadering.

Een verpakking van een bekend toetjesmerk gebruiken om hondenpoep te bestrijden?

Heel vindingrijk en prachtig vorm gegeven in kleur en patronen. Door deze positieve manier van benaderen van hondenbezitters zie je in de verste verte geen hondenpoep en zwerfafval.

Stimuleren

Het is een ideale manier om anderen te stimuleren om te zorgen voor een schonere omgeving.

Bovendien laat je als buurtgenoten zien dat je daar zelf ook moeite voor doet.

Blij

Ik kan steeds weer heel blij worden van dergelijke leuke initiatieven. Die ik zelf niet zou bedenken.

Daniella

Optreden

MIDDELIE - Het Meezingkoor Middelie treedt zondagmiddag 10 maart op in het kerkje van Middelie. Het thema is "Zingend de lente in."

Het koor bestaat uit 50 leden en staat onder leiding van dirigent André de Vries. Het koor zingt Nederlandstalige liederen en er zijn tekstboeken aanwezig, zodat het publiek ook kan meezingen.

De opbrengst van dit concert komt geheel ten goede aan stichting kerkje Middelie.
De entree bedraagt € 7,50.

Fadozangeres staat in De Purmaryn

De vertolkster van het gevoelige Fado. (Foto: Krijn Noordwijk)

PURMEREND - Fadozangeres Daisy Correia (32) staat op zaterdag 9 maart in De Purmaryn met het programma '10 anos de fado', refererend naar haar 10-jarig bestaan.

Correia is in Nederland de ambassadrice van de Portugese fado. Ze begon als pop-rock zangeres waarmee ze in Purmerend diverse talentenjachten won. Echter kon zij niet vermoeden dat de Portugese fado een aantal jaren later haar hart zou veroveren en de 'saudade' haar lot zou worden.

Debuut

De nu 32-jarige Daisy Correia debuteerde ooit in 'Fado Blue' van Fernando Lameirinhas, de Nederlandse nestor van dit genre. Daarna trok ze rond met diverse eigen producties zoals 'Este meu fado', 'Minha viagem pelo fado' en de aan Amália Rodrigues gewijde hommage 'Uma casa Portuguesa'. Ook maakte ze een serie albums waarbij ze met grote namen uit de fado werkte en met Stef Bos een duet opnam.

Met haar nieuwe voorstelling '10 anos de fado' viert Daisy Correia dit theaterseizoen dat ze tien jaar geleden haar debuut maakte als zangeres van het Portugese lied. Deze Nederlandse artieste met het Portugese bloed laat horen dat de wereld en de muziek weliswaar veranderen, maar dat het gevoel van 'saudade' het onbestemde verlangen, voor iedereen niet slechts tijdloos en herkenbaar is, maar ook vervuld van troost en liefde.

Daisy Correia begint haar tournee in de stad die haar altijd met open armen ontvangt en waar zij de eerste stap zette van haar zangcarrière. Deze bevlogen vertolkster van de fado laat niet alleen nummers van de afgelopen 10 jaar als fadista voorbijkomen, maar ze laat ook horen hoe bezield Nederlands repertoire kan klinken in de Portugese taal. Kaarten zijn te bestellen bij www.depurmaryn.nl

Apparaat kapot? Repair Café

PURMEREND - Repair Café Purmerend organiseert met enige regelmaat middagen en avonden om apparaten te repareren.

De reparateurs en gastvrouwen zorgen er voor dat er minder hoeft te worden weggegooid. U kunt met uw defecte apparaat, gescheurd kledingstuk, te wijde broek, wiebelig tafeltje of kapotte computer of monitor in januari terecht. De data zijn: donderdag 7 maart van 19.30 tot 21.00 uur in gebouw Triton, Triton 73.

En dinsdag 12 maart van 14.00 tot 15.30 uur in Heel Europa.

Wandelvierdaagse Marbella

(Foto: )

REGIO - Een uitdagende vierdaagse met pittige hellingen, genieten van prachtige wandelingen door de stad Marbella, de natuur én langs het strand. Dit kan van 17 tot en met 20 oktober tijdens de wandelvierdaagse van Marbella. Ontdek de onbekende kanten van Marbella en geniet van prima wandelweer.

8 daags arrangement vanaf € 599,- p.p.

(Foto: )
(Foto: )
De Wandelvierdaagse Marbella is een uniek loopevenement. (Foto:aangeleverd)

Er kan worden ingeschreven voor routes van 10, 20 of 30 km. Wandelaars kunnen na die kilometers en de behaalde medaille de rest van de week de benen rust gunnen op de lange, zonnige zandstranden en dwalen door het charmante historische centrum en de prestigieuze jachthaven Puerto Banús.

8 dagen v.a. € 599,- p.p.

Verblijf op basis van All Inclusive in hotel Globales Pueblo Andaluz, gebouwd in de stijl van een Andalusisch dorp en ongeveer 500 meter van het strand. Het hotel Ligt op zo'n 10 km van Plaza del Mar.

Lezersarrangement: retourvlucht naar Malaga, retourtransfer luchthaven-hotel, Nederlandssprekende reisleiding, verblijf in hotel Globales Pueblo Andaluz op basis van Al Inclusive, startbewijs voor de wandelvierdaagse voor de gekozen afstand, toegang tot het openingsfeest Marbella 4Days Fiesta en een medaille op de laatste wandeldag (indien uitgelopen). Vertrek 14, 15 of 16 oktober 2019. Prijs is op basis van twee personen. Boeken kan tot en met 18 maart 2019.

Meer informatie en boeken:

www.kras.nl/LR83452 of bel 088-0885886 (lokaal tarief) o.v.v. reisnummer LR83452.

Bijeenkomst Stichting Luctus

PURMEREND - Stichting Luctus houdt zondag 10 maart van 14.00 uur tot 16.00 uur een bijeenkomst. Plaats van handeling is 'Heel Europa' aan de Genuahaven 48 in Weidevenne.

Het thema s 'Hoe ga jij om met verlies'. De gastspreker is Mirella Mossel.

Stichting Luctus is een stichting die een platform aanbiedt ten behoeve van rouw- en verliesverwerking door onder andere het organiseren van maandelijkse themabijeenkomsten.

Iedereen is welkom, voor meer informati: www.stichtingluctus.nl.

Workshops van Wherelant

Neem deel aan de creatieve workshops bij Wherelant. (Foto: Aangeleverd )

PURMEREND - Elk tweede weekend van de maand organiseert Cultuurhuis Wherelant inspirerende workshopweekends. De eerstvolgende editie vindt plaats op 9 en 10 maart. Men kan meedoen met workshops tekenen, zilverklei, delftsblauw, schrijven en vilten. Ervaring is niet belangrijk, iedereen kan meedoen op zijn of haar niveau en gaat met een persoonlijk (kunst)werk naar huis. Het aanbod bestaat uit workshops van een hele of een halve dag.

Deze dag kan men in de middag meedoen met een workshops tekenen waarbij u de technieken leert van werken met pastelkrijt. Het onderwerp van deze workshop is een schelp. Liever een persoonlijk sieraad maken? Doe dan mee met de workshop zilverklei en maak kennis met Artclaysilver.

Bij de bijzondere workshop 'Delftsblauw schilderen en glazuren' leert men de basistechnieken van het beschilderen van Delftsblauw aardewerk.

Ontdek het plezier van schrijven bij de schrijfworkshop 'Schrijven maakt gelukkig'. Hierbij leer je herinneringen en ideeën omzetten in een goed en spannend verhaal of boek.

Enthousiast geworden? Kijk dan op www.wherelant.nl voor meer informatie of neem contact op met de administratie via 0299-434777. De dagworkshops zijn van 10.00 tot 16.00 uur.

Opnieuw de Smaak van Waterland

De lekkerste gerechten zijn tegen inlevering van muntjes verkrijgbaar. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - De 'Smaak van Waterland' beleeft op zondag 31 maart de vierde editie. Cultuur- en poppodium P3 zet de deuren om 16.00 uur wagenwijd open, rond 20.00 uur is het einde.

Het evenement stond voorheen bekend onder de naam Waterlandse Cook Out. Het is voor iedereen die houdt van de mix tussen smakelijk bereide gerechten, entertainment en onderlinge 'strijd' tussen de deelnemende keukens om de wisseltrofee. Natuurlijk horen daar lekkere drankjes bij. In de keukens staan enthousiaste koks van verschillende bedrijven en instellingen.

Deze lekkere gerechten worden aangeboden tegen inlevering van gekochte muntjes (€ 4,- per stuk) . De muntjes zijn op de dag in P3 verkrijgbaar. De opbrengst van de dag wordt geheel geschonken aan de Stichting Special Forces, de organisatie die sporten en bewegen voor mensen met een beperking mogelijk maakt.

Muziek

Voor de begeleidende muziek wordt gezorgd door cultuur- en poppodium P3.

Kookteams van bedrijven of instellingen zetten zich belangeloos en vanuit het oogpunt van maatschappelijk ondernemen, in om een heerlijk gerecht voor te schotelen.

Kookpassie

De kook teams hebben uiteraard een passie voor koken en kennen een hoge mate van "team spirit". Op deze wijze laten de deelnemende bedrijven en instellingen zich ook eens van hun andere (keuken) kant zien.

Tijdens het evenement beoordeelt een jury het team dat het meeste in zich heeft van kookpassie, originaliteit en aftrek van het publiek. De winnaar krijgt een wisseltrofee.

De organisatie is in handen van Rotary Purmerend Polderland en P 3 Purmerend.

Spargo laat weer van zich horen

Spargo is dankzij een commercial weer springlevend. (Foto: )

REGIO - 'Baby can't you see, I want to talk it over. Baby you and me, We'll find a four leaf clover'. Bij menigeen zal de songtekst van You and Me uit 1980 direct een belletje doen rinkelen. Het is natuurlijk de band Spargo!

Lezers kunnen album van Spargo winnen

Eind vorig jaar kwam de destijds enorm populaire, Amsterdamse funk-discogroep weer in de belangstelling door de Vodafone TV en Online Commercial campagne met als leidend voorwerp een remix van de hit You And Me, gemaakt door Jazzi Bobbi, de dochter van zanger, componist en toetsenist van Spargo, Ellert Driessen.

De door Vodafone gemaakte mini documentaire 'You And Me', waarin gedeeltelijk wordt laten zien hoe de remix tot stand is gekomen, wordt miljoenen keren bekeken op Youtube en het nummer kwam opnieuw de Top 2000 van NPO Radio 2 binnen!

Lezers van deze krant kunnen het nieuwe album van Spargo winnen. Hoe? Simpelweg door een mail te sturen naar redactiepurmerend@rodi.nl Veel succes!

Wat een feest bij EP:Beerepoot

De deuren van het nieuwe pand van EP:Beerepoot in Schagen zijn afgelopen donderdag geopend. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Na weken klussen werden de deuren van het nieuwe pand van EP:Beerepoot in Schagen donderdag 28 februari geopend. Via de geheel gerenoveerde Nieuwstraat kwamen klanten uit de hele regio langs om de prachtige winkel zelf te bewonderen. En natuurlijk om te profiteren van de unieke feestelijke acties.

Ook in deze hagelnieuwe vestiging krijgen klanten wat zij verwachten: een sfeervolle winkel met een prachtig moderne uitstraling, een uitgedacht en overzichtelijk gepresenteerd assortiment, gedegen advies en service die een stapje verder gaat. Gratis parkeren kan voor de deur.

Kennis en expertise

Alle kennis en expertise is in huis om het verschil te maken. Tijdens het openingsfeestje waren dagelijks adviseurs van de mooiste merken aanwezig om de klanten bij te praten over de laatste trends op elektronicagebied. Dankzij de smaakvolle kookdemonstraties geurde de winkel overheerlijk en werd iedereen op een hapje getrakteerd.

Broekerveiling

EP:Beerepoot heeft winkels in Hoorn, Bovenkarspel, Wervershoof, Volendam en Schagen, maar binnenkort ook in Broek op Langedijk. In een uniek pand aan de hoofdingang van Winkelcentrum Broekerveiling wordt op dit moment hard gewerkt om een prachtige nieuwe winkel te realiseren. Goede service is dus altijd in de buurt.

Voor wie niet in de gelegenheid was om naar het openingsfeestje te komen: EP:Beerepoot feest in alle vestigingen nog even door. Kom langs en profiteer van de feestelijke aanbiedingen of kijk op www.epbeerepoot.nl.

De winkels in Hoorn en Schagen zijn zondag 3 maart open van 12.00 tot 17.00 uur.

Boekenmarkt in Makado

PURMEREND - De traditionele boekenmarkt vindt vrijdag 1 maart en zaterdag 2 maart plaats in het Makado winkelcentrum aan het JF Kennedyplein in Purmerend. Gratis entree. De markt is van 10.00 tot 18.00 uur op vrijdag en van 9.00 tot 17.00 uur op zaterdag. Boekhandelaren van uit het hele land presenteren hun boeken. Antiquarische boeken, echte collectors items, of gewoon dat ene boek waar je al jaren naar zoekt. Ook strips, platen zullen vertegenwoordigt zijn.