Purmerends Nieuwsblad

16 mei 2019

Purmerends Nieuwsblad 16 mei 2019


Alberto Nicolay samen met Stedelijk Orkest op podium

De zanger stond al eerder voor een bomvolle Koemarkt te zingen. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Alberto Nicolay en Stedelijk Orkest sluiten gezamenlijk de Poortersfeesten af. Nicolay en de orkestleden van 'Stedelijk' zingen en begeleiden op zondagmiddag 2 juni drie nummers. Eén van Guus Meeuwis, Leef van André Hazes jr. en That's Where Friends Are For. Het laatste nummer is door onder meer Dionne Warwick, Cilla Black, Rod Stewart en onze eigen Trijntje Oosterhuis vertolkt. Voordat de muzikale slotact van de 11e Poortersfeesten klinkt, zal Alberto Nicolay uit eigen reportoire putten.

Purmerendse zanger en orkest sluiten op 2 juni Poortersfeesten af

De Purmerendse zanger/entertainer heeft er duidelijk zin in. "Het is niet de eerste keer dat we samen optreden. Dik 15 jaar geleden stonden Stedelijk Orkest en ik in De Purmaryn. Ik vind dit weerzien heel speciaal. Stedelijk is een geweldig orkest en dat ik daar voor deze gelegenheid mee mag optreden, is super", aldus Alberto.

Het was een van de bestuursleden van de stichting Poortersfeesten die de zanger en het orkest samen bracht. Vandaag repeteren het orkest en Alberto Nicolay voor het optreden van 2 juni.Alberto Nicolay, van 6 juli 1968, begon 34 jaar geleden in de muziek. Niet als zanger maar als drummer

Zie verder pagina 9


Lezing over relatie tot 80-jarige oorlog

(Foto: Saskia van den Berg)

PURMEREND - Het Purmerends Museum organiseert voor ondernemers, inwoners en/of bestuurders de lezing 'Purmerend en de 80-jarige oorlog' op zaterdag 18 mei.

"Dat mag eigenlijk niemand missen, want de grondslag voor onze stad als regionaal centrum werd toentertijd gelegd", aldus conservator Saskia van den Berg.

Historicus Sjon Besseling vertelt in deze lezing boeiend over de rol die Purmerend heeft gespeeld. De lezing is van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang s € 10,- inclusief koffie.

Eerste directeur

Het is de eerste activiteit nadat bekend werd dat Moncef Beekhof ingaande 1 juli aanstaande de nieuwe, of eigenlijk de eerste, directeur wordt van het Purmerends Museum. Beekhof, nu nog manager Marketing en Communicatie van het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam, wordt tevens verantwoordelijk voor de VVV/museumwinkel.

Van 't Hek en Fraay

verfrissen Hospice

Start kaartverkoop

'Die Lustige Witwe'

Winnaars Bokkentocht

krijgen mooie prijzen

Stefanie genomineerd

voor Boekverkoper

Nieuwkomers en Nederlanders met elkaar op speeddate

Eens in de maand is er een speeddate in de leeszaal. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Eens in de maand is op de tweede verdieping van de Bibliotheek Purmerend een speeddate tussen nieuwkomers afkomstig van de trainingen van Fiolet Taaltrainingen en autochtone Nederlanders. De eerstvoilgende is op maandag 27 mei, van 15.00 tot 16.15 uur.

Vorige maand was ook een speeddate op het NL plein in de bieb. De cursisten van Fiolet wisselden elke 5 minuten (als de bel ging) van plaats om weer tegenover een nieuwe 'date' te zitten en een kort maar krachtig gesprek te voeren in het Nederlands. Het succes was groot, iedere cursist kon goed oefenen in het Nederlands spreken. Er waren veel blije gezichten van zowel cursisten als vrijwilligers.

Aanmelden volgende sessie

Voor de speeddate-middag op 27 mei is de bibliotheek op zoek naar mensen die het leuk vinden om te 'daten' met cursisten van het taalcafé. Ben je deze dag niet in de gelegenheid maar lijkt het je wel leuk? Je kunt je ook alvast aanmelden voor de sessie op dinsdag 25 juni.

Aanmelden kan bij het NL plein via 06 1430 5887 of door een mail te sturen naar nlplein@bibliotheekwaterland.nl

Column Z Lijner

Integer

Opeens stond het in de krant. Geen vette 'chocoladeletters', geen prominente plek, nee gewoon in een hoekje van de krant die bovendien door niet heel veel mensen wordt gezien. Eigenlijk dus een berichtje dat door slechts een enkeling zal zijn opgemerkt. En dat is eigenlijk jammer en enigszins verontrustend. Wat stond er in de krant?

Wie zijn toch die mensen die bepalen wat goed en slecht is?

'Zeven ambtenaren in 2018 bestraft na meldingen integriteitsschending'. Lees ik het goed? Droom ik of is het echt zo? Ik las het bericht, las het nog een keer en voor de zekerheid nam ik het ook nog eens een 3e keer tot me. Het stond er echt!! Integriteitsschending. Is dat erg en zo ja, hoe erg is het?

Niet erg gerust

Lastig om de ernst ervan in te schatten. Het krantenberichtje geeft geen namen of rugnummers. Evenmin geeft het informatie over de ernst van de schending. Dat stelt mij niet erg gerust. Integendeel! Ik zou graag zien dat nu er in het 'Jaarverslag Integriteit' van de gemeente melding wordt gemaakt van schending van de regels, dat dan ook wordt gemeld waaruit die schendingen bestaan.

Kan van alles zijn

Een greep in de kas, privacy van burgers geschonden, een collega misbruikt? Het kan van alles zijn. Evenmin geeft het Jaarverslag inzicht in de beoordelingscriteria, laat staan in de samenstelling van de beoordelaars. Wie zijn het die de integriteitsregels toetsen? Wie bepalen of er sprake is van schending?

Er zijn disciplinaire maatregelen opgelegd. Procesmaatregelen zijn getroffen, een ambtenaar is overgeplaatst en weer een ander is naar elders vertrokken.

Eigen vlees keuren?

Fijn dat er zo adequaat wordt ingegrepen. Maar wie zijn toch die mensen die bepalen wat goed en slecht is? Is de samenstelling van de Integriteitscommissie van de gemeente voldoende objectief en kundig om te oordelen? Bestaat die Commissie uit ambtenaren die moeten oordelen over het gedrag van hun collegae? Zijn het dan toch de 'slagers die hun eigen vlees keuren'?

Het zou mij niet verbazen en stelt allerminst gerust. Iets meer openheid, of zo u wilt transparantie zal bijdragen aan het vertrouwen in de overheid.

Hospice blij met match Waterlandse Uitdaging

'Na het klaren van de klus met z'n allen op de foto in de verfriste woonkamer. Derde van rechts Marieke Zwart, coördinator van het hospice. (Foto: Rodi Media/MB)

PURMEREND - Een van de matches op de laatste beursvloer van de Waterlandse Uitdaging, in november vorig jaar in het stadion van FC Volendam, was die tussen Hospice in Vrijheid enerzijds en Van 't Hek en Fraay Coatings anderzijds. Het hospice vroeg hulp bij het opfrissen van de woonkamer. Binnen no-time was de 'deal' een feit en zo kon het gebeuren dat begin vorige maand de daad bij het woord werd gevoegd.

Zes medewerkers van het wereldwijd opererende bedrijf uit Zuidoostbeemster namen de schilderskwast ter hand en gaven het plafond en de muren een stevige lik verf. De klus werd dankzij Fraay Coatings, gevestigd aan de Van IJsendijkstraat, helemaal met gesloten beurs uitgevoerd. De gespecialiseerde groothandel in bouwverven, industriële coatings, autolakken, vloercoatings en dergelijke stelde voor € 350,- aan verf beschikbaar.

Geweldig concept

"Helemaal te gek", reageert Marieke Zwart op de actie van beide bedrijven. "Het concept van de Waterlandse Uitdaging is geweldig. Maatschappelijke instanties die wat gedaan willen hebben zoeken op de vloer contact met bedrijven die bereid zijn om pro deo de helpende hand te bieden. Van 't Hek en Fraay Coatings waren er als de kippen bij om met ons een match te sluiten. Extra fijn was het dat het weer voor en tijdens het schilderen mooi was dus alle interieur kon naar buiten. En na afloop weer zonder problemen terug gezet en gehangen. Hier zijn we zo ontzettend blij mee."

Marieke tot slot: "Als tegenprestatie hebben wij de mensen een lunchen taart gegeven. En ze hebben van ons eeuwige roem gekregen, want meer kunnen we gewoonweg niet geven."

Kermis vaart wel bij ideale temperaturen

Selina helpt haar dochters Kayleigh en Mila met het eendjes vangen. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - De kermis op en rond de Koemarkt duurt nog tot en met zondag 19 mei. Als we de weervoorspellers mogen geloven blijft het de komende dagen redelijk mooi en zeker droog weer, hetgeen de gang naar de kermis alleen maar groter maakt.

Dat betekent dat aansprekende attracties als Autoscooter, Booster Maxx, New York Dancer, Space Jam, Show Time, The Villa en TYurbo Polyp (groot vermaak attracties), de Mini Cars, Octopussy. Jumbo en Reis door Toverland (klein vermaak attracties), alsmede de verschillende grijp- en gokautomaten en snoepkramen zich tot en met zondag kunnen in een grote belangstelling kunnen verheugen.

Op donderdag is de kermis van 14.00 tot 22.30 uur, op vrijdag van 14.00 tot 00.30 uur, op zaterdag van 13.00 tot 00.30 uur en op zondag van 13.00 tot 21.00 uur.

Zorgcirkel Zuidland viert 10 jaar met feestweek

PURMEREND - Dit jaar is het 10 jaar geleden dat Zuidland op het Abel Tasmanplein haar deuren opende voor ouderen; zowel voor psychogeriatrische bewoners, bewoners in verzorgingshuis als cliënten die dagelijks komen voor een zinvolle dagbesteding.

Zuidland is een van de 7 zorginstellingen in de regio Purmerend van De Zorgcirkel. Zuidland is de afgelopen 10 jaar gegroeid in zorg en dienstverlening, in volle tevredenheid van onze bewoners/cliënten, reisgezelschap en onze medewerkers.

Het reisgezelschap bestaat uit de mensen om de cliënt heen zoals familie, buren en anderen die van betekenis kunnen zijn.

"We kunnen nu alleen maar constateren dat het geweldig gaat. Volop complimenten van bewoners, reisgezelschap en medewerkers. Op Zorgkaart Nederland worden we gewaardeerd met een 9.0. Iets waar we met z'n allen erg trots op zijn. Zuidland wordt steeds meer één met een mix van activiteiten, met sinds afgelopen januari dagelijkse opvang van 16.00 tot 20.00 voor onze somatiek bewoners".

Zuidland viert het 10-jarig jubileum met een week feest. (oud)collega's, vrijwilligers, bewoners/cliënten, mantelzorgers en het reisgezelschap worden flink in het zonnetje gezet met een feestelijk programma.

Persoonsgericht werken staat binnen De Zorgcirkel en zeker in Zuidland hoog in het vaandel waarbij uitgegaan wordt van de psychologische gedragsfactoren met daarbij de 5 psychosociale behoeften.

Voorverkoop 'Die Lustige Witwe' is gestart

Die Lustige Witwe is de opvolger van 'Die Lustige Witwe'. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Het duurt nog even, maar in november zet Operettevereniging Purmerend & Omstreken 'Die Lustige Witwe' op de planken in theater De Purmaryn. Het is de meest uitgevoerde operette aller tijden.

In 4 voorstellingen zal de vereniging weer schitteren in de grote zaal van het Purmerendse theater. De data zijn de zaterdagen 2, 9, 16 november. Aanvang 20.15 uur. Op zondag 10 november staat er om 14.00 uur nog een matinee op het programma.

Hoofdrollen

Na de succesvolle productie 'Carmen', in 2018, zijn alle ogen gericht op 'Die Lustige Witwe'. Want de verwachtingen zijn opnieuw hooggespannen. En terecht! Dit jaar worden de hoofdrollen vertolkt door de volgende solisten: Dieke van Hoften is 'Hanna Glawari', Thomas de Bruijn 'Graaf Danilo', Steven Schilp 'Camille de Rosillon' en Andrea Vos ziet u schitteren in de rol van 'Valencienne'.

Overige rollen voor P&O

Alle overige rollen zullen worden ingevuld door leden van P&O. P&O staat garant voor hoge kwaliteit van haar uitvoeringen door de professionele benadering in alle geledingen. In 2018 stond Carmen de Musical op het programma.

De voorverkoop start op woensdag 15 mei via de kassa van de Purmaryn. Het telefoonnummer is 0299 43 22 05.

Ook bestaat de mogelijkheid de kaarten digitaal te reserveren. Dat kan via de link https://live.depurmaryn.nl/programma-1920/operettevereniging-po/

Winnaars Bokkentocht krijgen prijs

De winnaars gingen bij Spijkerman Eten & Drinken op de foto. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - De winnaars van de Lente Bokkentocht ontvingen dezer dagen hun prijs. Eén van hen kreeg een Iphone 5 en tien deelnemers gingen naar huis met een bluetooth speaker. De prijzen waren beschikbaar gesteld door Expert.

Volgende Bokkenwandeltocht is op zondag 27 oktober

De bokkentocht staat twee keer jaar op het programma, in het najaar en in de lente. De laatste editie vond plaats op de laatste dag van maart. Deelnemers aan de tocht, die langs de horecazaken Brasserie Zomaar, Café De Stapper, Theatercafé De Purmaryn, Snooker & Poolcenter, Biercafé De Bonte Koe, Proeflokaal Bakker, Café Aad de Wolf en Spijkerman Eten & Drinken voerden, kregen een stempelkaart.

Houders van minimaal vijf stempels maakten kans op een van de prijzen. Namens Expert meldde Robert-Jan Zijp zich voor het overhandigen van de prijzen.

De volgende Bokkenwandeltocht staat gepland op zondag 27 oktober.

Begraafplaats opent poort voor publiek

De gerestaureerde begraafplaats is volgende week zaterdag toegankelijk. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Evenals voorgaande jaren doet de Oude Begraafplaats aan de Nieuwstraat ook dit jaar weer mee aan het jaarlijkse Weekend van de Begraafplaats. In dat kader gaat op zaterdag 25 mei, tussen 10.00 en 16.00 uur, de poort open voor het publiek.

De vrijwilligers zijn die dag ook aan het werk aan groen en graven en kunnen vertellen over hun werkzaamheden en de graf monumenten. Er is een kleine fototentoonstelling en een kraam met informatie over de historie en de bewoners. Bij een aantal graven staan verhalen over de overledene. Om 11.00 start er een rondleiding waarin wordt vertelt over de historie van dit 17e eeuwse monument en de bewoners.

Het thema is 'Verborgen verhalen'. Die zijn er genoeg op de begraafplaats. Voor meer informatie www.oudebegraafplaatspurmerend.nl

Senioren woonadvies RSWP kan woonduur regelen

PURMEREND - Een lange inschrijfduur geeft bij Woningnet en Woonmatch een goede kans op een woning. Dit geldt voor zowel huurwoningen als voor koopwoningen. Wie al 30 jaar op eenzelfde adres woont heeft dan ook gelijk dertig jaar inschrijfduur.

Ook al bent u nog niet van plan te verhuizen kan dit later goed van pas komen. De regeling om uw woonduur als inschrijfduur om te zetten geldt nog tot 1 juli aanstaande. Wie zich na deze datum inschrijft, begint helemaal op nul met opbouwen van inschrijfduur. De woonadviseur van RSWP kan senioren in Purmerend ondersteunen bij hun inschrijving in het woonverdeelsysteem van Woningnet en Woonmatch. U kunt hiervoor contact opnemen met het servicepunt WonenPlus Purmerend. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur op 0299 42 63 64 of per mail c.groot@rswp.eu

Bent u op zoek naar een andere woning? Weet u niet hoe u dit moet aanpakken? Of heeft u hulp nodig bij het inschrijven en reageren op woningen? De senioren woonadviseur helpt u daar graag bij.
Zij geeft u informatie en advies over mogelijkheden naar het zoeken van een andere woning of aanpassingen aan uw woning of contacten leggen met andere instanties.

Genomineerd voor boekverkoper van het jaar

Stefanie Schulte en haar partner Henk nemen per 1 juli aanstaande Het Leesteken over van Wouter van Waardt (Foto: Els Broers)

PURMEREND - Stefanie Schulte van boekhandel Het Leesteken is genomineerd voor boekverkoper van het jaar 2019/2020. Stefanie is bedrijfsleider van de populaire boekwinkel en neemt per 1 juli aanstaande met haar partner Henk de zaak over van Wouter van Waardt.

Het Leesteken in Purmerend is een relatief jonge, desalniettemin niet meer weg te denken boekhandel die verrast en inspireert. Het is een boekhandel uit het middensegment, maar met een grote landelijke bekende naam. Uitgevers en schrijvers komen graag bij Het Leesteken.

Het Leesteken bedient een groot verzorgingsgebied in deze regio. Ook het publiek dat Het Leesteken bedient is divers. Van zeer literair tot lekker lezen, van jong tot oud, alle lagen van Purmerend en omgeving voelen zich thuis en welkom, iets waar Het Leesteken zich ook hard voor maakt.

Zo zet Het Leesteken zich actief in voor leesbevordering, gastcolleges op scholen (basisonderwijs en voortgezet onderwijs), leesprojecten voor nieuwe Nederlanders, voorlezen op locatie enzovoorts.

Bevlogenheid

Het team van Het Leesteken is geliefd om de bevlogenheid, het enthousiasme, deskundige adviezen op maat en hun belezenheid. Er worden zoveel mogelijk boeken door de medewerkers gelezen zodat een goede inschatting kan worden gemaakt welk boek de juiste is voor welke klant.

Bedrijfsleider (en per 1 juli aanstaande egenaar) Stefanie Schulte is inmiddels een naam binnen de boekenwereld. Zij was lid van de Dioraphte Literatour Prijs van het CPNB, zit in het Boekverkoperspanel van Hebben en van Boekenbijlage.nl en daarnaast recenseert zij maandelijks in diverse lokale media (onlangs bijvoorbeeld. in Het Parool). Zij interviewde (veelal met publiek) onder meer Laurent Binet, Tatjana de Rosnay, Murat Isik, Auke Kok, Roos van Rijswijk, Hanna Bervoets, Jente Jong, Bert Natter en Tommy Orange.

De vijf boekhandelaren in Nederland die de meeste publieksstemmen weten te vergaren, komen op de shortlijst. De shortlijst wordt dit jaar bekendgemaakt op vrijdag 7 juni. Een vakjury bezoekt vervolgens de vijf boekhandelaren en besluit na rijp beraad wie zich boekverkoper van het jaar 2019/2020 mag noemen.

Tot 2 juni stemmen

Stem uitbrengen kan via de link op www.stichtingelspeet.nl boekverkoper-jaarverkiezing-2019/2020. Stemmen kan tot en met zondag 2 juni.

Alberto en 'Stedelijk' sluiten Poortersfeesten af

Een deel van Stedelijk Orkest tijdens een optreden in De Purmaryn. (Foto: Aangeleverd)

Vervolg van voorpagina

van een buurtbandje in Amsterdam. Via via kwam hij achter de microfoon terecht. Twee jaar achtereen vermaakte hij de gasten van het bekende café Bolle Jan in de hoofdstad en was hij de aanjager tijdens de dinnershows bij hotelketen Van der Valk. Vervolgens nam hij deel aan Vara's Parade de Beste, KRO's Sound Mix Show en maakte hij naam in Studio 21 op het Mediapark in Hilversum.

Inmiddels heeft Alberto zes singles uitgebracht waaronder 'Kom Met Me Dansen', 'Is Mijn Hart Wel Groot Genoeg' en 'Een Nieuw Begin'.

Stedelijk Orkest Purmerend ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot een kwalitatief hoogstaand orkest dat met verschillende muzieksoorten en thema-voorstellingen inmiddels volle Purmarynzalen trekt. Dat succes is met name te danken aan de toegankelijke muziek en de presentatie tijdens de voorstellingen waar voor het publiek altijd voldoende te beleven valt.

Inmiddels heeft het orkest een aantal edities Zang Talent gehouden waarbij lokaal en regionaal zangtalent de gelegenheid krijgt te zingen bij een groot orkest. Een vaak nieuwe en direct welhaast verslavende ervaring voor de meeste deelnemers. Stedelijk Orkest kiest er bij dit evenement voor geen competitie-element in te voeren, maar selecteert voor op kwaliteit en gaat vervolgens met de talenten aan de slag om een zinderende zangshow neer te zetten.

Samenwerking NKT

Elk voorjaar geeft het orkest een themavoorstelling in De Purmaryn. Stedelijk Orkest zoekt zoveel mogelijk de samenwerking met lokale artiesten en talent. Zo werkte het gezelschap samen met de NKT Theaterschool, wat bijvoorbeeld resulteerde in een succesvolle Disneymusical. In 2014 kreeg die samenwerking een vervolg.

11 / 16

Fragment uit Tea With The Dames. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND – Een overzicht van de films die de komende dagen worden vertoond in Filmhuis Purmerend, in 't Stamhuis aan de Kerkstraat 11.

Zondag 19 mei om 14.30 uur Tokyo Story van Yasujirô Ozu, Japan, 1953, 135'.

Het is het verhaal van de vervreemding tussen ouders die op het platteland wonen en hun stadse kinderen. Ozu portretteert het oudere echtpaar Hirayama uit de provincie, dat nog eenmaal hun getrouwde kinderen in Tokyo wil bezoeken. De kinderen hebben het echter zo druk met zichzelf dat zij nauwelijks oog voor hun ouders hebben. Alleen een schoondochter, die inmiddels weduwe is, neemt een dag vrij om de ouders in Tokyo rond te leiden.

Filmhuis gaat laatste weken voor de vakantie in

Deze traag voortglijdende zwart-wit film wordt beschouwd als Ozu's meesterwerk, en duikt sinds de jaren '60 steevast op in lijstjes van de beste films aller tijden.

In netjes ingerichte ruimtes waar het leven volgens vaste regels verloopt, is elke verstoring, elke onregelmatigheid van belang. Vooral daar, in de kleinigheden die de basis van zijn verhalen vormen, ligt de schoonheid van Ozu's films.

Na afloop van de film wordt u uitgenodigd voor Sushi & Sake, omstreeks 17.00 uur. Zie de website voor de prijs en de manier waarop u zich kunt aanmelden.

Dinsdagmiddag en -avond 21 mei Tea With The Dames van Roger Michell, Verenigde Koninkrijk, 2018, 84'.

Verdomd gezellig is het om in Tea With The Dames aan te schuiven bij vier Britse acteerdiva's. De tachtigers Judie Dench, Maggie Smith, Eileen Atkins en Joan Plowright spreken al jaren regelmatig af in het landhuis van Plowright. Dit keer mag regisseur Roger Michell erbij zijn met zijn cameraploeg.

De met prachtig archiefmateriaal gelardeerde gesprekken fladderen alle kanten op, waarbij het vooral over de theatercarrières van de vier gaat. Tot op zekere hoogte probeert Michell de actrices te sturen en te regisseren en tegelijkertijd ontglippen ze hem voortdurend. Mitchell is niet te beroerd om dat ook te laten zien. Het is grotendeels aan die bewust rommelige stijl te danken dat Tea With The Dames zo huiselijk en ontspannen voelt.

De aanvangstijden zijn voor de middagvoorstellingen 13.30 uur en voor de avondfilms 20.30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,-).Reserveren kan via www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films. Contact kan via info@filmhuispurmerend.nl

Open huis op drie locaties van Reakt

PURMEREND - Op donderdag 23 mei houden de drie locaties van Reakt Purmerend open huis met een themamiddag vol herstelverhalen, gedichten en rondleidingen.

Herstelverhalen vormen een belangrijk aspect in het leven van cliënten die te maken hebben (gehad) met de GGZ of de Verslavingszorg. Het programma is als volgt: 12.30-13.00 uur Inloop met koffie/thee en 13.00-14.00 uur herstelverhalen op het adres Nijverheidsweg 14; 14.00-14.15 uur Rondleiding en herstelverhalen op Grip, Nijverheidsweg 15a; 14.15-15.30 uur Rondleiding met herstelverhalen en napraten op Kwadijkerkoogweg 12

Bijeenkomst Longpunt Waterland

PURMEREND - In Wijkplein Where, Triton 73, Purmerend is op donderdag 23 mei een bijeenkomst van Longpunt Waterland. Deze bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur.

Gastspreker is Gerry Verzett, psychosociaal therapeut. Zij zal spreken over "De impact van mijn longziekte op mijzelf en mijn omgeving: Werken aan een waardevol leven met een longziekte". Deelname aan deze bijeenkomst is gratis.

Maandelijks

Longpunt Waterland is een maandelijkse ontmoetingsplaats voor mensen met een longaandoening. Hun mantelzorger(s) en/of zorgverlener(s) zijn eveneens van harte welkom en hierbij uitgenodigd.

Elke vierde donderdag van de maand is er een bijeenkomst waarin speciale aandacht wordt gegeven aan een voor longpatiënten belangrijk onderwerp en waarover door een deskundige zal worden gesproken.

Daarnaast is er bij een kopje koffie of thee tijd voor ontmoeting en lotgenotencontact.