Alkmaar op Zondag

5 mei 2019

Alkmaar op Zondag 5 mei 2019


'De genezingskans móet omhoog'

Zoë verloor haar zieke tweelingbroertje. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Moeder Marscha, zelf genezen van oogkanker, doet samen met team Run for the (t)win mee met allereerste editie Run for KiKa Alkmaar. Het team loopt ter nagedachtenis aan Dex en voor tweelingzus Zoë, die de strijd gelukkig gewonnen heeft. "Een mega harde tweestrijd, die geen enkel mens mag doormaken", aldus het in Heerhugowaard woonachtige gezin.

Allereerste editie Run for KiKa in Alkmaar

De tweeling in jonger jaren. (Foto: aangeleverd)

In 2016 schreef Marscha zich in voor Run for KiKa, niet wetende dat ze kort daarna te horen zou krijgen dat haar tweeling ernstig ziek was: Retinoblastoom (oogkanker). Gelukkig ziet het er voor Zoë goed uit, tweelingbroertje Dex heeft het gevecht helaas niet mogen winnen. Het team komt inmiddels voor de vierde keer in actie tijdens Run for KiKa en doet dit jaar mee met de allereerste editie van Run for KiKa Alkmaar op zondag 7 juli.

Ren mee met team Run for the (t)win!

Bij Run for KiKa halen deelnemers zoveel mogelijk geld op voor meer onderzoek naar kinderkanker. Team Run for the (t)win roept iedereen in Alkmaar en omgeving op om met hen mee te rennen: "Combineer iets gezonds, zoals hardlopen, met helpen aan een betere toekomst! De genezingskans móet omhoog en daarvoor is geld nodig, veel geld..! Tijdens Run for KiKa doet iedereen mee om hetzelfde doel en dat zorgt voor een samenhorigheid!"

KiKa

In de afgelopen jaren is het genezingspercentage van kinderkanker gestegen van 70 naar 75 procent. Alle specialisten zijn het erover eens: er kan nog veel meer winst geboekt worden. KiKa streeft naar 95 procent genezing van alle kinderen met kanker. Door steeds betere behandelingen krijgen de kinderen bovendien minder last van bijwerkingen en gevolgen. De resultaten van alle onderzoeken zijn veelbelovend. Uiteindelijk hopen alle kinderoncologen dat kinderkanker geen levensbedreigende ziekte meer zal zijn.

Run for KiKa Alkmaar

Run for KiKa is een hardloopevenement voor Stichting Kinderen Kankervrij. Jong en oud, teams of individueel, met vrienden, familie of het bedrijf: iedereen is welkom om mee te doen aan Run for KiKa Alkmaar op zondag 7 juli! Kies uit de afstanden 10 km, 5 km of 1 km KidsRun en beleef een unieke dag voor KiKa.

Inschrijven voor Run for KiKa kan via https://www.runforkika.nl/inschrijven. Het sponsoren van team Run for the (t)win! is mogelijk via https://www.runforkika.nl/run-for-the-twin-2

Tijdreis door de Harger-en Pettemerpolder

Tijdreis door de polder (Foto: aangeleverd)

REGIO Tijdens een excursie met de boswachter van Natuurmonumenten snuiven de deelnemers op zondag 12 mei van 10.00 tot 12.00 uur cultuurhistorie en natuur op.

De Harger- en Pettmerpolder is een uniek stukje Nederland, gelegen aan de voet van de oude 'Hondsbossche Zeewering'. Het is een weidse polder waar in het landschap de verhalen uit het verleden lezen zijn en nu valt er te genieten van de bijzondere natuur. Tijdens een verfrissende wandeling komen alle aspecten aan bod. Tegenwoordig komen veel bijzondere planten en dieren voor in de polder. Door het zilte karakter groeit er bijvoorbeeld zeekraal en zulte. De Harger- en Pettemerpolder is ook beroemd vanwege de vele vogelsoorten die er het hele jaar door voorkomen. In het vogelreservaat 'De Putten', gelegen in de polder, broeden in het voorjaar onder andere duizenden grote sterns. De boswachter neemt de belangstellenden mee, over de weggetjes die door de polder slingeren, en vertelt onderweg de leukste verhalen. Die weggetjes waren vroeger dijkjes en werden in de vroege middeleeuwen al door de monniken aangelegd. Een van de vele cultuurhistorische elementen die in de polder zichtbaar zijn. De boswachter vertelt nog veel meer, bijvoorbeeld over de Atlantic Wall en Elektra Sonne.

Aanmelden

Vertrekpunt is op de parkeerplaats gelegen op de kruising Kamperkade/Hondsbosscheweg bij vogelreservaat 'De Putten'. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via nm.nl/agenda-petten of telefonischvia (035) 655 99 11 (tijdens kantooruren). De excursie kost voor leden van Natuurmonumenten €5,00 voor niet-leden €8,00. Meer informatie is te vinden op www.nm.nl/harger-en-pettemerpolder.

Openingsavond KunstCultuurWeekend

OUDORP - De start van het KunstCultuurWeekend vindt 17 mei om 19.30 uurplaats in het Vrij Zijn Theater aan de Madame Curiestraat 2A in Alkmaar. Wethouder Cultuur Christian Braak verricht om 20.00 uur de officiële opening. Daarna volgt een optreden van de KCW Band onder leiding van Marco Hoogland. Kaarten à € 5,00 p.p. zijn via www.ticketkantoor.nl/shop/kcw2019 te bestellen. De avond is het startsein voor een weekend vol Kunst en Cultuur in Oudorp en aangrenzende buurten op 18 en 19 mei. Voor een uitgebreid programmaoverzicht, zie kunstcultuurweekend.wixsite.com/kcwoudorp of naar het programmamagazine, vanaf begin mei te verkrijgen bij diverse winkels in Oudorp.

Twee concerten wereldkoor Radoejsja

BERGEN -Het Bergens wereldmuziekkoor Radoejsja zingt liederen uit de Balkan en Oost-Europa. Na succesvolle uitvoeringen van het Armeens Oratorium en het concert in 2018, geeft Radoejsja twee concerten waarbij een (bijna) nieuw repertoire uitgevoerd wordt. Een klein orkest begeleidt een aantal nummers en voert enkele instrumentale nummers uit. Zondag 26 mei: Ruïnekerk in Bergen, aanvang 15.00 uur. Toegang: €13,50, tot 15 jaar €6,00 incl. koffie of thee. Reserveren: www.radoejsja.nl

Start leesclub literatuur

In Alkmaar wordt met een leesclub gestart. Foto: Arjanneke v.d.Berg

ALKMAAR - In Alkmaar start een nieuwe leesclub. In Bibliotheek Kennemerwaard is op donderdagochtend 16 mei een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om over literatuur te praten en daardoor in contact willen komen met andere lezers.

De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia in samenwerking met de bibliotheek. Senia richt in heel Nederland leesclubs op en brengt zo mensen die graag lezen bij elkaar. Leidraad voor de groepen is een lijst van moderne literatuur die is opgesteld door deskundigen. Daaruit worden zes à zeven boeken per jaar gelezen en besproken aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven.
Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Praktische informatie

Wees welkom op 16 mei in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar Centrum, aan de Gasthuisstraat 2. Aanvang 11.00 uur. Graag aanmelden via e-mail elly.bart@senia.nl.

Rusthuis Roest (Foto: )

KIWANIS HEERHUGOWAARD E.O.

REIKT EEN CHEQUE VAN € 2.500 UIT.

Links: Jan Bot (Kiwanis Heerhugowaard e.o.). Rechts: Joerie Peperkamp

(Stichting TURN-OVER).

Alkmaar 17 april 2019.

In het gloednieuwe pand van 'Renses Go!Green', gelegen aan de A9, heeft Joerie Peperkamp namens de Stichting Turn-Over een cheque van € 2.500 van Kiwanis Club Heerhugowaard e.o. mogen ontvangen uit handen van voorzitter Jan Bot.

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich op basis van respect en onderlinge vriendschap inzet om de minderbedeelde kinderen in onze maatschappij (lokaal of wereldwijd) een helpende hand te reiken onder het motto, "serving the children of the world".

Kiwanis Heerhugowaard e.o. organiseerde voor de vierde keer op rij de succesvolle Sinterklaas banketletteractie. Ook dit keer is een groot aantal -door de bekende Patisserie A.C. de Boer uit Alkmaar gebakken- banketletters verkocht.

Namens de stichting 'Turn Over' uit Alkmaar bedankte Joerie Peperkamp Kiwanis voor deze belangrijke financiële ondersteuning. Hij vertelde hoe er door de stichting regionaal een professionele intensieve coaching wordt verzorgd om jeugdigen, die steun of een tweede kans nodig hebben fysiek en mentaal te begeleiden en motiveren naar (vrijwilligers-)werk en nieuwe verdere vaardigheden.

Bijzondere locatievoorstelling

(Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen 4 mei gelijktijdig 28 jongerenvoorstellingen, alle gebaseerd op gesprekken met ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu. Artiance Theaterafdeling begeleid al enige jaren een speciaal opgerichte jongerentheatergroep voor dit landelijke project.

Dit jaar wordt een locatievoorstelling gemaakt in en nabij de Lindenlaan. Vroeger was de Lindenlaan een levendige laan vol bedrijvigheid. Zo waren er onder andere kruideniers, bakkers, slagers, schoenmakers, een drukkerij en wasserij. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog ging het dagelijks leven ook gewoon door. Maar hoe gewoon was dat? Wat gebeurde er om de hoek? 'Om de Hoek' is een theatrale route door de Lindenlaan waarin verleden en heden samen komen.

De jongeren van een productiegroep Artiance verdiepten zich onder leiding van theatermakers Joke Houtkooper en Dorien Haan in de geschiedenis van Alkmaar ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling 'Om de Hoek'.

Ervaren

De voorstelling speelt 4 mei exact om 21.00 uur, net als in alle andere deelnemende steden in Nederland. Op 5 mei is de voorstelling nogmaals te 'ervaren' om 10.30 uur en 13.30 uur. Kaartjes á € 5,- zijn online te koop. Zie www.artiance.nl. Artiance, Centrum voor de Kunsten, Canadaplein 3 in Alkmaar.

Duo Invictu in Ruïnekerk

Het duo Invictus. (Foto: aangeleverd)

BERGEN - Het derde concert van het Q.Festival: Dance & Songs of our Roots, wordt zaterdag 11 mei uitgevoerd door het Duo Invictu bestaande uit Francisca Portugal op viool en José Nunes op viola. Een duo van jonge muzikanten met uitstekende curricula vitae en prijzen!

Grote klassieke componisten

Het Duo Invictus bestaat uit twee jonge Portugese muzikanten die, uitgaand van de grote klassieke componisten, een nieuw perspectief willen bieden op wat er in de partituur staat. Liederen en dansen van onze roots, het thema gekozen voor de presentatie van dit concert, maakt het mogelijk om aan te tonen en uit te leggen hoe de traditionele Latijnse muziek de klassieke muziek die door de grote componisten geschreven werd in de loop van de muziekgeschiedenis heeft beïnvloed. het concert vindt plaats in de Ruïnekerk aan de Raadhuisstraat 1 in Bergen. Tickets: via www.q-art.nl € 19,50. Aan de deur: € 22 / € 10 (voor studenten).

Maak een voorjaarswandeling in de duinen

(Foto: aangeleverd)

BERGEN - IVN gids Jos Bos neemt belangstellenden zondag 12 mei mee op een voorjaarswandeling door het duingebied.

Het voorjaar is begonnen en dat is duidelijk te horen en te zien. Een prachtig gebied voor onder andere duinhagedis, boompieper en andere vogels. Grote grazers zoals Schotse hooglanders en Konikpaarden doen het voorwerk voor kleine grazers bijvoorbeeld konijnen waar vlinders weer hun voordeel hebben. De start is om 10.15 uur bij de parkeerplaats Uilenvangerweg en het einde is tegen 12.00 uur bij de Schaapskooi waar de bezoekersruimte van het IVN geopend is. Daar is koffie en warme chocolademelk te verkrijgen.

Een duinkaart is verplicht voor het Noord-Hollands Duinreservaat (kaartautomaat bij parkeerplaats). Er geldt een bijdrage van 2,50 per persoon. Kinderen en leden IVN/KNNV

Plantenmarkt

(Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Op volkstuinencomplex A.T.V. De Rekere wordt 10 en 11 mei van 09.00 tot 16.00 uur een plantenmarkt georganiseerd. Er is voor elk wat wils en zeker voor degenen met groene vingers. Te koop zijn daar onder andere kleurrijke perk-, sier- en kuipplanten. En er is een ruim assortiment aan biologisch plantgoed.

Groenten te over

Tomaten, paprika´s, komkommers en nog veel meer. Wees welkom in de winkel, met een grote keuze aan tuinbenodigdheden en biologische zaden. Op een gezellig terras kan een hapje en drankje worden genuttigd. Helderseweg 63a, 1817 BB, Alkmaar www.atvderekere.nl

Workshop smartphonefotografie en meer..

Workshop Smartphone fotografie en andere cursussen bij Wordpress. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Een smartphone is niet meer weg te denken in de huidige maatschappij. Maar deze wordt niet alleen meer gebruikt om te bellen. Dit prachtige apparaat is tot mooie dingen in staat en één onderdeel hiervan is fotograferen.

Echter, dat gaat niet iedereen even gemakkelijk af. Volg daarom de smartphone fotografieworkshop op 28 mei en leer behalve betere foto's te maken, ook de verborgen functies kennen. De workshop duurt ongeveer anderhalf uur maar dan weet de gebruiker alles wat ze weten moeten. Geschikt voor IOS en Android toestellen.

Website bouwen met Wordpress

Zelf in één dag leren om een Wordpress website te bouwen en te onderhouden? Dat kan met de cursus van Fred van Eck. De cursus Wordpress is een complete basiscursus en na afloop bent is men in staat om zelf een website te bouwen en te onderhouden. De cursus is laagdrempelig en inclusief een handig naslagwerk. Voor iedereen die wil weten hoe van het begin af aan een complete website opgezet moet worden. Van het installeren van de software tot het kiezen van een thema en gebruikmakend van de vele gratis plug-ins. Er wordt ook uitgebreid stilgestaan bij de noodzakelijke instellingen, als SEO, om goed gevonden te worden. Tijdens de cursus werkt de deelnemers achter hun eigen laptop en bouwt men aan een website in een aparte leeromgeving.


Op 14 mei kan men zich ook aanmelden voor de cursus digitale fotografie om alle functies goed te leren kennen die op de fotocamera aanwezig zijn. Alles aan de hand van duidelijke voorbeelden. De cursussen worden gegeven in Wijkcentrum de Oever te Alkmaar. Voor het complete aanbod, de cursusdatums en aanmelden, zie de website www.eckkies.nl en de advertentie elders in deze krant.

Rake teksten cabaretier Luuk Ransijn

Cabaretier Luuk Ransijn. (Foto: (foto: aangeleverd))

ALKMAAR – Hij is jong, zeer talentvol en weet erg goed wat hij wil, Alkmaarder Luuk Ransijn maakt flinke stappen op de lange weg naar de grote cabaretpodia.

Hij is net negentien jaar geworden en heeft al een zelf geschreven cabaretprogramma op zijn naam staan. Niet avondvullend, maar wel met mooie teksten en goede liedjes: "Ik wil muzikaal cabaret brengen. Zeg maar een programma met fifty/fity wat betreft liedjes en conferences. Alles zelf geschreven. Waarbij ik me begeleid op de piano. Poëtische teksten spreken me erg aan, hebben me ook geïnspireerd. Maar ik zoek toch ook de rauwe kant van de actualiteit op." Het blijkt uit Jegor, een lied uit zijn eigen hart waarin hij hard afrekent met wat hij de 'regelrukkers' noemt.

In de wereld van het cabaret biedt talent geen enkele garantie op succes. Je moet vlieguren maken, om vertrouwd te raken met de harde planken van het podium: "Ik heb in Alkmaar en omgeving al veel opgetreden. Vanaf mijn veertiende. Bij het Kuub-festival, bij Alkmaars Talent, waar het maar kon. Ik heb nu het geluk dat cabaretière Sara Kroos me coacht. Ik mag bij haar in het voorprogramma optreden. Daarmee ga ik door het hele land, maar helaas zit een voorstelling in Alkmaar er niet in. Daarom heb ik ervoor gekozen zondag 12 mei (20 uur) in het Schager Scagon op te treden."

Liedjes van Toon

Het weekeinde in het Scagon staat in het teken van het Nederlands cabaret met zaterdag (20.15 uur) Liedjes van Toon en zondag Luuk Ransijn. Kaartjes (respectievelijk 18,50 euro en 8 euro) zijn te reserveren via www.scagontheater.nl

Kapperszaak MARIA ROOD nieuw in Alkmaar!

Maria Rood voor haar pand in Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Maria Rood is kapster pur sang. Zo opende ze in 1989 voor het eerst haar eigen kapperszaak aan de Laanweg in Schoorl. Een aantal jaar later vestigde ze zich in Obdam. En daar is ze, met veel passie en plezier, de afgelopen 23 jaar dé kapster van het pittoreske dorpje geweest.

Maar, na zo'n mooie en lange periode is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Maria noemt Alkmaar inmiddels al een tijdje haar thuisbasis, en het is nooit een geheim geweest dat ze de stad wil verrijken met haar knipkunsten. Daarom opent Kapperszaak MARIA ROOD 7 mei haar deuren aan de Luttikoudorp 108. Bij Kapperszaak MARIA ROOD staat de beleving centraal. Door Maria's jarenlange ervaring ligt er een fantastische basis voor een geweldig kapsel. Maar een knipbeurt kan zoveel meer zijn dan dat. Even ontsnappen aan de dagelijkse routine, een luisterend oor, en een écht persoonlijke behandeling. Is dat niet waar we allemaal naar op zoek zijn?

Ware kappersbeleving

Ga voor de ware kappersbeleving, en kom vanaf 7 mei langs aan de Luttikoudorp 108 in Alkmaar. Maak een afspraak via www.kapperszaakalkmaar.nl of bel direct naar 072-7600800. Openingstijden: maandag gesloten. Dinsdag 09.00 tot 17.30. Woensdag 09.00 tot 19.30. Donderdag gesloten. Vrijdag 09.00 tot 17.30 uur. Zaterdag 08.00 tot 13.30 uur.

Fly-Drive klassiek Griekenland

Een typisch Grieks straatje. (Foto: aangeleverd)

8 dagen v.a. € 649,- p.p.

REGIO - Op uw route door het oude Griekenland maakt u kennis met de hoogtepunten en de diversiteit aan culturen van het Griekse vasteland en het ongerepte Peloponnesos. Besteed ook aandacht aan de eeuwenoude metropool van het land, Athene. Laat het gigantische, oude theater en het heiligdom van de God der Geneeskunde Epidaurus niet ongezien aan u voorbij gaan.

De Akropolis. (Foto: aangeleverd)

En ontdek de indrukwekkende ruïnestad Mystras, het orakelheiligdom van Delphi en de uitbundige Griekse natuur. En natuurlijk is er ook volop tijd om gewoon lekker te genieten van de heerlijke Griekse keuken en het aangename klimaat. Vakantie vieren op z'n best!

Lezersarrangement

Retourvlucht vanaf Amsterdam of Eindhoven naar Athene, luchthavenbelasting/brandstofheffing, 7 nachten verblijf in middenklasse hotels met dagelijks ontbijt, all-inclusive autohuur tijdens het hele verblijf (€ 0,- eigen risico). Speciaal voor de lezers van deze krant: u ontvangt ter plaatse drie flesjes met 'geuren van Griekenland'-kruiden. Vertrek op woensdag, vrijdag en zondag van mei tot en met oktober 2019. Prijs op basis van twee personen. Boeken kan tot en met 19 mei 2019.

8 dagen v.a. € 649,- p.p.

Meer informatie en boeken:

www.kras.nl/LR83472.

Of bel 088-0885886 (lokaal tarief) o.v.v. reisnummer LR83472.

Makelaardij Stroet-Kuipers is verhuisd

Per 1 mei is Dorpsstraat 575-a het nieuwe adres van de meest veelzijdige makelaar in de regio. (Foto: Vincent de Vries)

NOORD-SCHARWOUDE - Laagdrempelig met een huiselijke sfeer, zo wordt Makelaardij Stroet-Kuipers vaak omschreven door haar klanten. Deze uitstraling neemt eigenaar Patrick Kuipers zeker mee naar de nieuwe locatie op Dorpsstraat 575-a in Noord-Scharwoude.

Per 1 mei is dit het nieuwe adres van de meest veelzijdige makelaar in de regio. Patrick is zeer blij met de verhuizing naar deze A-locatie. "Zo kunnen we nog beter zichtbaar maken wat onze diensten zijn en wat wij voor de klanten kunnen betekenen en zijn wij meer toegankelijker doordat we nu midden in het Langedijker winkelgebied gevestigd zijn."

Met ingang van 1 mei is Renate Schuijt het team van Stroet-Kuipers komen versterken. (Foto: Vincent de Vries)

Renate Schuijt

Ook is met ingang van 1 mei Renate Schuijt het team van Stroet-Kuipers komen versterken. "Renate is al jaren een bekend gezicht in de makelaardij en dus een ervaren aanwinst voor ons team", aldus Patrick.

Bij de verhuizing naar een nieuw pand is er ook voor gekozen de website geheel te vernieuwen. Makkelijk in gebruik en toegankelijk voor een ieder. Alle mogelijkheden van sociale media en een eigen website voor iedere koopwoning kunnen hierbij een mooie toegevoegde waarde zijn.

Kijkje in nieuwe kantoor


Het team van Makelaardij Stroet-Kuipers nodigt iedereen uit om een kijkje te komen nemen op het nieuwe kantoor. "Daar bespreken wij graag onze geweldige openingsactie met u. Ook komen we graag vrijblijvend langs voor een gratis waardebepaling van uw woning."

Makelaardij Stroet-Kuipers, Dorpsstraat 575-a te Noord-Scharwoude, 072-5156788, www.stroet-kuipers.nl.

Rommelmarkt Heiloo vaste traditie

HEILOO - Het is bijna weer zover. De bekende leuke traditionele rommelmarkt op de Nicolaas Beetsweg in Heiloo. Dit jaar vindt alweer de 22e editie plaats op zaterdag 18 mei. De organisatie hoopt vele bezoekers te mogen begroeten.

Bijna alle bewoners in de straat zetten voor zijn/haar deur hun spullen te koop. De nog openstaande plekken worden aangevuld door familie/vrienden of bewoners uit de buurt. Er is voor elk wat wils te koop.De straat is volledig afgesloten dus bezoekers kunnen heerlijk rustig struinen bij alle kramen. Kom daarom gezellig langs op zaterdag 18 mei van 9.00 tot 15.00 uur. Voor vragen of meer informatie uitsluitend via mail: straatmarktnicbeetsweg@gmail.com

LaminaatenParket.nl: dé specialist in vloeren

LaminaatenParket.nl biedt hoge kwaliteit en service. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Aan de Koedijkerstraat 19 in Alkmaar (naast het HGA tankstation) is nu bijna vier jaar vloerenspecialist LaminaatenParket.nl Alkmaar gevestigd. Het bedrijf staat voor topkwaliteit vloeren en de beste service tegen zeer scherpe prijzen.

Alkmaarder Dennis van Houts, die samen met stadsgenoot Floris Hirshfeld de Alkmaarse vestiging runt: 'We bieden PVC-, laminaat-, parket- en houten vloeren van alle topmerken tegen de allerscherpste prijzen.' Naast genoemde vloeren verkoopt LaminaatenParket.nl Alkmaar ook tapijt/ vinyl en traprenovatie. Floris heeft 20 jaar ervaring als parketteur en vloerenlegger en deze kennis uit zich weer in de prachtige resultaten van de door ons gelegde houten (visgraat) PVC en laminaatvloeren.

Topmerken

Het bedrijfspand aan de Koedijkerstraat is opgedeeld in een basic aangeklede bedrijfshal, waar een groot aanbod aan vloeren te vinden is, en aparte showrooms voor PVC en houten parket vloeren. De mensen kunnen bij LaminaatenParket.nl Alkmaar terecht voor vloeren van onder meer topmerken als Parador, Quickstep, Balterio, Meister, Berry Alloc, Vivafloors, Moduleo, Mflor en Tarkett.

LaminaatenParket.nl kan voor de aller laagste prijzen gaan, omdat er een strak inkoopbeleid is. 'Samen met Den Haag en de overige filialen kopen wij groot in, en houden we een grote voorraad aan, hierdoor kunnen we met zeer scherpe prijzen werken. Ik wil benadrukken dat we geen partijhandel zijn. We bieden alleen de vloeren uit de vaste collecties van de topmerken rechtstreeks bij de fabrikant vandaan.'

Het andere speerpunt bij LaminaatenParket.nl Alkmaar is de service. Wij nemen altijd uitgebreid de tijd voor de klanten, en geven desgevraagd advies op maat. Voor het leggen en inmeten van de vloeren werkt de vloerspecialist overigens alleen met geselecteerde parketteurs en top-stoffeerders.

'Goede service en kwaliteit zijn ons visitekaartje. We bieden hoge kwaliteit vloeren en de beste service voor de laagste prijs,' aldus Dennis. En die laagste prijs is gegarandeerd. 'We werken met laagste prijs garantie, als iemand op internet dezelfde vloer voor minder ziet, dan passen we onze prijs aan. En onze vloeren zijn zeker scherper geprijsd dan bij de bouwmarkten, ook tijdens kortingsacties.'

Begrip

Dennis en Floris zijn hard op weg een begrip in Alkmaar en omgeving te worden. 'Dit concept bestond al wel in de grote steden, maar nog niet in het gebied boven het Noordzeekanaal. Wij hopen dat we de meest complete vloerenspecialist van de regio worden.'

Wie meer wil weten over Laminaat en Parket Alkmaar kan langskomen bij het bedrijf op Alkmaar Overstad naast benzinestation HGA of een kijkje nemen op www.laminaatenparket.nl.

Inschrijven voor panna-toernooi

ALKMAAR - Wie wordt de 'Panna-Topper' op zaterdag 15 juni van het Sport2000 Panna-Toernooi wat gehouden wordt bij v.v. Kolping Boys in Alkmaar?

Wie het geboortejaar 2005 (Onder14) heeft, kan zich vanaf heden inschrijven! Er kunnen maximaal 48 spelers meedoen, elke speler speelt minimaal vijf wedstrijden in de poule, de beste twee uit de acht poules gaan door naar de finalerondes. De Panna-Topper wint een waardecheque van € 250,-- beschikbaar gesteld door sportkledingmerk JAKO, tevens krijgt de winnaar een beker en ook nog vier business-kaarten voor een thuiswedstrijd van FC Volendam in het nieuwe seizoen.
Het inschrijfgeld is € 7,50 maar daar krijgt elke deelnemer wel een patatje en ijsje voor en ligt er tevens voor elke deelnemer een goed gevulde 'goodiebag' klaar met onder andere een JAKO shirt, cap, bidon, flesje water en nog veel meer verrassingen.

Inschrijfformulieren zijn te verkrijgen bij Sport2000 aan de Laat 197 in Alkmaar of te downloaden op de website https://jongseniorencompetitie.nl/inschrijving-panna-toernooi/

Origami

HEERHUGOWAARD - De laatste origami-bijeenkomst van dit seizoen vindt donderdag 9 mei plaats in het dorpshuis in Heerhugowaard De Noord.

De tijden zijn van 09.30 tot 10.30 of 's avonds van 20.00 tot 22.00 uur. Het dorpshuis is gevestigd aan de Middenweg 539A. De kosten bedragen 6 euro per persoon inclusief patronen en een kopje koffie of thee. Creatievelingen zijn welkom in het dorpshuis in de Noord.

Hoe blijven we mooi, gezond & fit?

(Foto: (www.gezondheid.nl))

Heb je geen tijd om je twee keer per week in de sportschool uit te sloven? Of heb je alleen een super-de-luxe (en dure!) sportschool om de hoek? Dan kan het soms moeilijk lijken om fit te blijven. Niet is minder waar! Het grote geheim van een fit leven is bewegen. De volgende eenvoudige tips helpen je om meer te bewegen, en om lekker fit te worden!

1. Doe mee aan een fiets- of wandeltour

Hoe goed ken jij je stad of dorp écht? Doe eens mee aan een fiets- of wandeltour. Zo leer je alles over je omgeving en zul je je verbazen over de natuur dicht bij huis. Tegelijk wandel of fiets je ook nog eens een paar kilometer!

2. Loop vaker, loop sneller

Ga je even een boodschap doen? Ga dan eens te voet in plaats van met de fiets of, erger nog, auto. En als je dan toch te voet bent, probeer dan eens wat sneller te lopen dan normaal. Zo stijgt je hartslag ietsje, wat je vetverbranding en bloedsomloop stimuleert. Je kunt dit gemakkelijk eens per week doen.

3. Koop een stappenteller

Een stappenteller houdt bij hoeveel stappen je zet: ook die van je werkplek naar de koffieautomaat. Dat maakt het makkelijk om te checken of je wel genoeg beweegt op een dag. Onderzoek onder vrouwen wijst uit dat een gemiddelde van 10.000 stappen per dag leidt tot een lagere bloeddruk en verbeterde glucoseniveaus.

4. Doe oefeningen tijdens een reclameblok

Een reclameblok duurt al gauw anderhalve minuut. Tijd genoeg om van de bank af te komen en een paar snelle fitnessoefeningen te doen. Twintig sit-ups, tien push-ups en 25 kniebuigingen moet lukken, toch?

5. Ga vaker staan!

Wist je dat je 33% meer calorieen verbrandt als je staat dan wanneer je zit? Telefoneer dus staand, vouw staand de was op (zie ook tip 6) en blijf staan in de bus of tram. Makkelijker kan niet!

6. Maak een sport van schoonmaken

Hoewel schoonmaken vaak een vervelende klus blijft, kun je het eenvoudig leuker maken door je favoriete muziek op te zetten en op dubbel tempo met de stofzuiger door de woonkamer te sjezen. Ook het zemen van de ramen en het opruimen van de schuur kan een effectieve manier zijn om aan je dagelijkse portie beweging te komen.

(bron:www.gezondheid.nl)

Love Street in Brasserie De Vleugels

Love Street. (Foto: aangeleverd

ALKMAAR - Love Street geeft op zondagmiddag 19 mei een gratis optreden in Brasserie De Vleugels in De Hoef

Waarschijnlijk hebben velen Love Street al eens horen spelen op zaterdag in de Langestraat. Daar is de band regelmatig te vinden terwijl de winkelstraat wordt opgefleurd met aanstekelijke muziek uit de zestiger en zeventiger jaren. De nummers nodigen uit tot spontaan meezingen en dansen. Of om lekker even weg te dromen en terug te gaan in de tijd. Kortom, een aanrader voor iedereen die graag danst en meezingt met vaak bekende Engelstalige nummers.

Aanvang 15.00 uur in De Brasserie van De Vleugels.

Open Gitaarkoffer

Entree: is vrij maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd dus speelt de band met een 'Open Gitaarkoffer' voor de eventuele vrijwillige bijdrage(n).

Locatie: De Brasserie van De Vleugels in De Hoef (de ingang bevindt zich aan de Schelfhoutlaan).

Meer informatie: www.facebook.com/ReuringInDeHoef

DEEN introduceert nieuwe slogan

Begin mei wordt de nieuwe slogan 'dat is lekker thuiskomen' geïntroduceerd. (Foto: aangeleverd)

REGIO - DEEN is een supermarkt met van oudsher een sterke binding met haar klanten. Maar wat maakt DEEN zo bijzonder en 'anders dan anderen' en waarom is het meer dan de moeite waard om bij DEEN boodschappen te doen?

"Als directie zijn wij van mening dat niemand dat zo goed onder woorden kan brengen als onze eigen klanten en collega's uit de winkels en van het hoofdkantoor", aldus Geertje Meijer. "Dus we hebben het gewoon aan ze gevraagd. Door klanten en medewerkers is uitgebreid gesproken over wat DEEN zo uniek maakt en hoe DEEN het verschil maakt. Belangrijke kenmerken zijn betrokken, nuchter, vriendelijk, klantgericht en gezellig maken dat klanten en medewerkers zich altijd thuis voelen bij DEEN. Dat 'thuis voelen' is omgezet in een nieuwe slogan, 'DEEN, dat is lekker thuiskomen', waarmee we iedereen snel vertrouwd laten voelen."

Begin mei wordt de nieuwe slogan 'dat is lekker thuiskomen' geïntroduceerd. "Een zin die alles zegt over het gevoel dat klanten en medewerkers associëren met DEEN. Die belooft dat iedereen zich altijd welkom voelt bij DEEN. Door vriendelijke medewerkers en in een winkel waar het prettig boodschappen doen is. Maar met de producten van DEEN is het ook altijd lekker thuiskomen. Omdat de prijs goed is en de lekkere en unieke producten thuis altijd in de smaak vallen."

Kortom, een slogan die meer dan de moeite waard is om groots te communiceren. "Voor het eerst komt DEEN op de televisie met een eigen commercial, waarin we laten zien waarom klanten en medewerkers zich thuis voelen en waarin onze eigen medewerkers een hoofdrol vervullen. De commercial wordt uitgezonden bij de NPO en RTL." Naast tv worden ook radio en online video ingezet.

'We willen laten zien hoe het ook kan'

Robin en Monique van der Sluis. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - "De dood is en blijft een lastig onderwerp, maar je moet er wel over nadenken. Je kunt namelijk zóveel mooie dingen doen voor, tijdens en na een uitvaart en dat willen we graag laten zien." Met deze insteek organiseren Monique van der Sluis en Natasja van der Woude zondag 12 mei van 10.00 tot 17.00 uur een afscheidsbeurs in de zaal van de Telefooncentrale in Alkmaar. Samen bundelen zij hun krachten om de bezoekers de andere kant van een uitvaart te laten zien.

Alkmaarse afscheidsbeurs biedt divers aanbod deelnemers

Uitvaarbegeleider Natasja van der Woude. (Foto: aangeleverd)

Monique van der Sluis (samen met haar man Robin initiator van Miss Bell Business & Events en Cateringservice Wesselius, red.) en uitvaartbegeleider Natasja van der Woude besloten tot het organiseren van deze beurs omdat er veel meer mogelijk is dan menigeen denkt. Monique: "Een uitvaart is heel persoonlijk en daarom is het mooi dat je van A tot Z aan de wensen van de cliënt kan voldoen om deze volledig ontzorgen. Er is altijd verdriet en dat kan bepaalde beslissingen rondom de uitvaart beïnvloeden. Dat is heel jammer omdat er naast het bestaande aanbod, heel veel 'uitstapjes' mogelijk zijn. Wij presenteren op 12 mei het hele pakket en geven antwoord op vragen over de kosten en de vele mogelijkheden. We hebben daartoe een zeer uiteenlopend aanbod van deelnemers uit Alkmaar en omstreken bereid gevonden zich op 12 mei bij ons te presenteren."

Alkmaarse stadsdichter Joris Brussel opent afcheidsbeurs

Wat kunnen de bezoekers zoal verwachten? "Uiteraard zijn wij zelf van de partij met onze cateringmogelijkheden en geeft Natasja een lezing over haar bedrijf in de uitvaartverzorging", vervolgt Monique. "Daarnaast zijn nog twee uitvaartverzorgingsbedrijven uitgenodigd, te weten Charon en Pieter Dekker. Bewust is gekozen voor drie verschillende bedrijven zodat bezoekers zich bij elk van hen goed kunnen laten informeren. Maar ook het vervoer, het notariskantoor Notaría, Art & Flowers bloemen, een bedrijf gespecialiseerd in het balsemen van lichamen, een fotograaf, natuurbegraafplaats 'Bos der Omarming' en een zogenaamde 'afscheidswand' met prachtige kaartjes zijn vertegenwoordigd op onze beurs die compleet volgeboekt is met een grote diversiteit aan standhouders. Het openingswoord wordt verricht door de Alkmaarse stadsdichter Joris Brussel." Kijk voor meer informatie over de deelnemers op www.afscheidsbeursalkmaar.nl of kijk op Facebook.

Gratis parkeren

De afscheidsbeurs is goed bereikbaar aan bij de Telefooncentrale aan de Koelmalaan 350 in Alkmaar, waar volop gratis beschikbare parkeermogelijkheden zijn. Tot ziens in de zaal van de Telefooncentrale.

LekkerLangedijk 2019 op stapel

(Foto: (Beeld aangeleverd))

LANGEDIJK - Het eerste culinaire festival van Langedijk vindt 24 en 25 mei plaats plaats op een unieke locatie middenin Langedijk. De parkeerplaats tegenover de Sint-Jan de Doper wordt omgetoverd tot 'bourgondisch plein'.

LekkerLangedijk staat voor twee gezellige dagen voor jong en oud. Tijdens deze dagen kunnen liefhebbers genieten van heerlijke muziek, lekker eten en een goede wijn. Uiteraard komt de bierliefhebber ook niets tekort op LekkerLangedijk. Met veel trots en enthousiasme is een samenwerking aangegaan met vijf horecapartijen. Restaurant de Burg, de Kolenist Bar & Grill, Restaurant Broeq, Biercafé de Roode Leeuw en Tapasbar La Fiesta voorzien alle bezoekers tijdens LekkerLangedijk van de lekkerste hapjes en bijpassende wijnen. De organisatie is verheugd dat - in samenwerking met mediapartner Rodi Media BV - een magazine met een oplage van 50.000 exemplaren wordt uitgebracht met betrekking tot dit heerlijke evenement.

Onderdeel van dit evenement

Met het bedrijf aanwezig zijn op LekkerLangedijk? Of graag onderdeel van dit mooie evenement worden? Vraag naar de mogelijkheden via info@lekkerlangedijk.nl. Meer informatie en ticketverkoop, zie de website. Ook wordt binnenkort meer bekend gemaakt via de Facebookpagina. De organisatie, deelnemers en vijf horecapartners hopen dat LekkerLangedijk 2019 een enorm succes wordt!

Salsa voor 50-plusser bij Reuring

Salsa voor ouderen. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Reuring in De Hoef organiseert zaterdag 11 mei van 14.00 tot 15.00 uur een vrolijke, ontspannende en sportieve bezigheid voor dansliefhebbers in De Hoef.

Alberto van Dansschool Cuba Te Llama verzorgt de les; hij vindt het geweldig om 50-plussers in de wijk De Hoef de mogelijkheid te geven kennis te maken met salsa. Vandaar dat hij zijn dansles in De Vleugels met 50% korting aanbiedt. Deelnemers dansen solo, dus zonder partner. Deze vrolijke workshop is geschikt voor iedereen die vast ter been is. Een unieke gelegenheid om de authentieke Cubaanse salsa zelf te proberen. Salsa is plezier voor iedereen, jong en oud. Het plezier bij deze workshop wordt extra vergroot door het aanstekelijke enthousiasme van de professioneel geschoolde Alberto.

Blijf op de hoogte

Maak kennis met Solo Salsa voor 50-plussers. De kosten van deze workshop bedragen slechts € 5,-. Kom zaterdag 11 mei om 14.00 uur langs en dans gezellig mee in De Brasserie van De Vleugels. De ingang bevindt zich aan de Schelfhoutlaan. Blijf op de hoogte van alle activiteiten via www.facebook.com/ReuringInDeHoef

Twee decennia Saxofoonschool

Saxofoonschool viert 20-jarig bestaan (Foto: (Archieffoto))

ALKMAAR - Met 20 jaar ervaring, heeft Jaap Winder als saxofonistleraar de nodige expertise. Vanaf het begin zijn er naast beginnende saxofonist ook de meer gevorderde saxofonisten, die langs zijn gekomen en inmiddels zeer gevorderd zijn of hun plek in diverse orkesten hebben gevonden.

De redenen om met saxofoonles te starten kunnen divers zijn. Een beginnende saxofonist zou bijvoorbeeld door Jaap klaar gestoomd kunnen worden om binnen een jaar in een big band te spelen. De wekelijkse les is dan de basis voor het spelen in de big band. Daarnaast kunnen mensen beginnen met les omdat ze de saxofoon gewoon een mooi instrument vinden.

Improvisatielessen

Nog niet zo veel speelervaring? Geen probleem! Met improvisatielessen is het mogelijk om vrij snel iets moois te spelen. Met behulp van geavanceerde software worden ter plekke begeleidingspartijen gemaakt waar de saxofonisten hun soleerkunsten op kunnen oefenen. Ook de gevorderde saxofonist kan hier zijn uitdaging in vinden.

Proefles

Zondagmiddag 12 mei is er een open dag van 14.00 tot 17.00 uur. Er is dan gelegenheid om een afspraak te maken voor een proefles. Zelf een saxofoon in het bezit hebben is niet nodig. kijk op saxofoonschoolalkmaar.nl voor verdere informatie.

'Het is heerlijk wonen op de Lindenlaan!'

Arjan maakt de lekkerste koffie, terwijl Minette erop wacht. (Foto: Vincent de Vries/RM)

ALKMAAR - Op de oproep van onze rubriek 'Zo woon ik' ontving de redactie van Alkmaar op Zondag vele leuke reacties van mensen die een kijkje in hun woning willen delen met onze lezers. Ook onderstaande reactie zat ertussen van Arjan en Minette van Andel.

'We voelen ons hier als een vis in het water'

Het is genieten in de tuin aan de Lindenlaan. (Foto: (foto: Vincent de Vries/RM))

'Goedemorgen, hierbij reageer ik op de oproep in de Alkmaar op zondag. Wij wonen sinds een kleine twee jaar op de Lindenlaan in een oud huisje van rond 1880-1900. Een huis en straat met een lange historie. Samen met een buurvrouw ben ik een buurtboek over de Lindenlaan aan 't maken. Hiervoor interviewen we diverse bewoners, ondernemers en bezochten we het stadsarchief. Zo zijn we veel te weten gekomen over de laan, bijvoorbeeld dat er in de jaren '50 zo'n 33 bedrijfjes, winkeltjes zaten. Ik zou het leuk vinden ons huis en verhaal in de krant te laten zien'. Bij deze.

Ongelooflijk lekkere koffie

Een gesprek met Minette (53) en Arjan (54) die ongelooflijk lekkere koffie maakt, leert dat het echtpaar van Andel zich sinds twee jaar als een vis in het water voelt in hartje stad Alkmaar.

Minette: "We hebben eerder dertien jaar in Amsterdam gewoond waar Arjan en ik elkaar hebben leren kennen." Een heerlijk ongedwongen tijd diende zich aan voor de uit Brabant afkomstige Arjan en Noord-Hollandse Minette. "Toen onze twee zoons zich aandienden kozen we ervoor om te verhuizen naar mijn geboorteplaats Castricum. Daar hebben we heerlijk gewoond in een riant huis in een kinderrijke buurt. Toen onze jongens de deur uitgingen hadden we zin verandering. Dat werd ons huidige huis in de Lindenlaan. Een klein huisje met grote tuin, op gevoel gekocht", glundert Minette.

"We beschikken over een zestien meter diepe tuin met daarachter veel bomen en groen", vult Arjan aan. "Aan de voorkant wonen we in de stad en aan de achterkant op een boerderij. Én vlakbij De Hout waar we heerlijk met onze hond Suus kunnen wandelen."

Amsterdamse school

De Lindenlaan is onder andere opgetrokken door woningen uit de Amsterdamse school, één van de redenen dat Minette in de geschiedenis en architectuur wilde duiken. "Met mijn overbuurvrouw Imca Heinis, die er al 50 jaar woont, ben ik bezig een buurtboek samen te stellen. Zij is semi-professioneel fotograaf. Via een willekeurig aantal bewoners, het stadsarchief en de Historische Vereniging Alkmaar, verzamelen we alle informatie. We hebben de gesprekjes met de bewoners gevoerd, hetgeen een twaalftal leuke portretten opleverde. Énig om te doen. De zoektocht bracht ons van het ene naar het andere contact, waardoor vele gezellige en inspirerende ontmoetingen volgden."

Ans Wortel

Uit de speurtocht van Minette en Imca blijkt onder meer dat de Lindenlaan uit de 17e eeuw dateert en dat de laan eerder als de Beukenlaan te boek stond. Minette: "Het beginnetje van deze weg maakte toen nog onderdeel uit van De Hout. Omdat men er later lindebomen plantte, werd het de Lindenlaan. Ook een leuk weetje is dat kunstenares Ans Wortel geboren is in de Lindenlaan en er twintig jaar lang woonde. Ook Sonja Barend was tijdens de Tweede Wereldoorlog woonachtig in onze laan."

Burendag

Het buurtboek is volgens Minette ontstaan vanuit respect voor de buurt. "Het wordt echt een heel leuk document waarin het huidige tijdsbeeld wordt afgewisseld met een uitstapje naar het verleden. We gaan het boek presenteren tijdens Nationale Burendag op 28 september aanstaande. In verband met onze zoektocht hebben we een Facebookpagina ingericht op www.buurtboeklindenlaanalkmaar.nl'. Alle ontwikkelingen zijn daarop te volgen."

Ingeburgerd

Onnodig te vermelden dat Minette en Arjan in de twee jaar dat zij nu in de Lindenlaan wonen, aardig zijn ingeburgerd. "Voorlopig zitten wij hier in deze levensfase helemaal goed. Met aan de ene kant de reuring van de stad en de andere kant de rust van het groen…"

Auto voordelig wassen bij Alewijn Ott!

Auto voordelig wassen bij Alewijn Ott. (Foto: RM)

ALKMAAR - Autobedrijf Alewijn Ott heeft in de jaren van haar bestaan een zeer goede naam opgebouwd in het Alkmaarse, want inmiddels rijden er duizenden tevreden klanten in een auto van Autobedrijf Alewijn Ott. Wekelijks komen daar tientallen bij, omdat Autobedrijf Alewijn Ott steeds zo'n 250 Bovag gecertificeerde occasions op voorraad heeft. Ook het feit dat innovaties en verbouwingen niet uit de weg worden gegaan, heeft sterk bijgedragen aan de naamsbekendheid. Sinds vijf jaar beschikt het Alkmaarse autobedrijf bijvoorbeeld over een hypermoderne en volautomatische Carwash.

De carwash bij Alewijn Ott is zo veilig als wat omdat hij door de vakmensen continu goed wordt onderhouden. Bovendien geschiedt het wasproces door speciale superzachte 'foamlappen' en dus niet door ouderwetse haren die op de lak slaan. Klanten kunnen een keuze maken uit vier programma's, te beginnen met de voordelige snelle wasbeurt.

Speciale reiniger

Uiteraard behoort de uitgebreide behandeling, waarbij behalve wasschuim ook een polish wordt aangebracht als extra bescherming van de kostbare lak van de auto, ook tot de mogelijkheden. Bij elke wasbeurt worden met een speciale reiniger en borstels tevens de wielen meegenomen.

Betaalgemak

De prijzen voor een wasbeurt bij Alewijn Ott beginnen al € 5,50! En wat te denken van het betaalgemak? Voor de wasbeurt kan contactloos worden betaald met de pinpas. Ook makkelijk is de prepaid waspas. Wie zo'n pas aanschaft ontvangt meteen 15% extra tegoed gratis en dat kan oplopen tot maar liefst 75 euro. Net zo vaak wassen totdat het tegoed op is, waarna de pas weer opgeladen kan worden. Er is al een waspas vanaf € 25 inclusief btw.

Regelmatig voert Autobedrijf Alewijn Ott leuke kortingsacties met betrekking tot de wasstraat. Zo ook nu, want tot en met 25 mei betaalt de klant voor het Best Program in plaats van €11,50 slechts €7,99 en dat is inclusief stofzuigen! Rijd dus even om voor zo'n voordelige wasbeurt om er met een glimmende bolide weer te vertrekken. En... niet te vergeten: bij Alewijn Ott zijn vier laadpalen beschikbaar voor iedere automobilist die elektrisch rijdt!

Op de hoogte blijven van de kortingsacties? Kijk dan op www. alewijnott.nl of check de Facebookpagina.

Ren je rot tijdens de Langedijker Run

De start van de Langedijker Run. (Foto: aangeleverd)

NOORD-SCHARWOUDE - "Het wordt 19 mei weer een geweldig evenement, met veel deelnemers, sfeer en gezelligheid!", zegt Ton Horseling, een van de drijvende krachten achter De Langedijker Run. De hardloopwedstrijd wordt voor de zesde maal op rij gehouden, met de start en finish aan de Dorpsstraat ter hoogte van Restaurant De Burg. "Het is voor jong en oud, competitief en recreatief, individueel of in teamverband; iedereen is welkom en kan op zijn of haar eigen niveau deelnemen. Bijzonder trots zijn we wederom op de steun die we ontvangen van Lief Langedijk en Stichting Kinderopvang Langedijk die al maanden bezig is met het klaarstomen van een grote groep deelnemers aan de Kidsrun."

'Het wordt 19 mei weer een geweldig evenement'

De afstanden waaruit gekozen kan worden zijn de 800 en 1.200 meter voor de jeugd tot 12 jaar, de 5km. individueel, de 5km. Business Run en de 10km. individueel.

Gouden klinker

"De winnaar van de Business Run krijgt de wisseltrofee De Gouden Klinker uitgereikt, deze is nu in handen van team Handicare uit Heerhugowaard die de bokaal met verve komt verdedigen! Dat belooft spannend te worden want diverse teams hebben zich inmiddels voor de Business Run ingeschreven." Tijdens de voorgaande edities was het prachtig weer en ook nu gaat de organisatie uit van temperaturen zoals tijdens het Paasweekeinde.

Verkoeling

"Daarom zullen we op diverse plekken langs het parcours voor verkoeling zorgen, maar bewoners roepen we langs deze weg ook op om de tuinslang paraat te houden!" Bovendien voert de route evenals vorig jaar door de zuurkoolfabriek van G. Kramer en Zonen B.V., waar het lekker koel is. Aanmelden kan via www.delangedijkerrun.nl (daarop staat ook het precieze programma en de route) of op de dag zelf voor 10.00 uur. Deelname aan de Kidsrun is gratis, volwassenen betalen €14,00 p.p. en Business Run teams (min. 3 en max. 5 personen) € 199,00 per team. Elk team ontvangt een uitgeprinte teamfoto op canvas als aandenken.

Goede doelen

Inschrijfgelden worden gedoneerd aan 't Praethuys in Alkmaar, het Hospice Alkmaar, Stichting De KanjerKetting en RopaRun. Kortom, kom ook in actie voor jezelf én anderen en doe mee aan De Langedijker Run 2019!