Groene Hart op zondag

24 maart 2019

Groene Hart op zondag 24 maart 2019


Formulierenbrigade helpt met paperassen

Christa Boekel, een van de vrijwilligers van de Formulierenbrigade. (Foto: Vincent de Vries)

ABBEKERK - "Mensen gaan altijd blij en dankbaar de deur uit. Het feit dat ik ze kan helpen, geeft mij veel voldoening en een goed gevoel." Christa Boekel (66) uit Abbekerk is sinds de start - nu twee jaar geleden - vrijwilliger bij de Formulierenbrigade in Hoorn, een initiatief van Bibliotheek Hoorn, VrijwilligersNH en BuroFlo.

'Mensen gaan blij en dankbaar de deur uit'

De Formulierenbrigade is bedoeld voor iedere inwoner van Hoorn die moeite heeft met correspondentie van instanties of overheid, of het lastig vindt om bepaalde formulieren in te vullen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade houden elke maandag tussen 14.00 en 16.00 uur 'spreekuur' in de Centrale Bibliotheek in Hoorn voor hulp en uitleg. Een afspraak maken is niet nodig en de hulp is gratis. "Ik heb 25 jaar bij Leekerweide gewerkt", vertelt Christa. "Toen ik een tijdje met pensioen was, begon het te kriebelen. Ik wilde weer iets doen en nam contact op met Norma Stapel van VrijwilligersNH, die ik nog van Leekerweide kende. Zij kwam met de Formulierenbrigade en dat leek me wel wat. In het voorjaar van 2017 begon ik aan deze uitdaging met nog vijf andere vrijwilligers. In het begin moest de Formulierenbrigade natuurlijk nog bekendheid krijgen, maar vorig jaar hebben we zeker al honderd mensen geholpen. Het gaat vooral om statushouders uit bijvoorbeeld Eritrea of Syrië die via Vluchtelingenwerk bij ons terechtkomen. Ook oudere mensen die niet zo handig zijn met de computer of mensen die bijzondere bijstand willen aanvragen, kunnen een beroep op ons doen. Het gebeurt regelmatig dat we mensen erop wijzen dat ze ergens subsidie voor kunnen aanvragen. Niet iedereen is goed op de hoogte. De behoefte aan een Formulierenbrigade is er dus zeker", benadrukt Christa.

"Vaak gaat het om mensen met problemen en willen ze hun verhaal bij ons kwijt. Soms zijn we wel een uur met iemand bezig, want we vinden het belangrijk om genoeg tijd vrij te maken en alles goed uit te zoeken. We doen overigens geen belastingaangiftes."

Geduld

Om de twee of drie weken zit Christa bij de Formulierenbrigade. "We rouleren met z'n zessen en zijn op de maandagmiddag altijd met z'n tweeën. Op die manier kunnen we alle bezoekers van de Formulierenbrigade helpen. De bibliotheek - een ontzettend fijne locatie - is voor mij niet om de hoek, maar dat vind ik niet erg. Ik ga altijd op de fiets, heerlijk!" Vrijwilligers zijn bij de Formulierenbrigade van harte welkom. Sinds afgelopen oktober is in het gemeentehuis in Wognum ook een Formulierenbrigade gestart. Verder zijn er plannen om een Formulierenbrigade te starten op andere locaties in West-Friesland. "Ook voor die locaties zijn vrijwilligers nodig. Wat daarvan verwacht wordt? Met een computer kunnen omgaan en klantvriendelijk en begripvol zijn. En geduld hebben, ook heel belangrijk!"

Hulp van de Formulierenbrigade? Kom maandag tussen 14.00 en 16.00 uur langskomen in de Centrale Bibliotheek, Wisselstraat 8 in Hoorn. Meer informatie: info@buroflo.nl of 0229-576357. Vrijwilliger worden? Neem dan ook via bovenstaande gegevens contact op.

Wandelcross

HENSBROEK - Wie zin heeft in een rondje lopen kan zondag 31 maart meedoen met de Leijencross van ARO. Dit kleinschalige sportief en recreatieve evenement vindt plaats rondom het meertje in natuurgebied De Leijen in Hensbroek.

Deelname is gratis en staat open voor iedereen: ARO-leden, leden van andere sportclubs in Obdam, Hensbroek en omgeving, maar ook vrienden, familieleden, klasgenoten, buren of collega's. Het parcours loopt over verharde en onverharde paden in het groene gebied, niet over de openbare weg. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 1,2, 4,6 en 7,7 kilometer: respectievelijk één, drie of vijf rondes om het meer, met al of niet een extra lus. Deelnemers kunnen zich vanaf 09.30 uur inschrijven en omkleden in de gymzaal van Hensbroek, naast het voetbalveld aan 't Ouwe Hof. Vandaar loopt iedereen gezamenlijk rond 10.00 uur naar het grasveld met strandje aan De Leijen. Na een korte warming up starten de lopers van de 1,2 km om 10.30 uur en een kwartier later de anderen.

Na afloop gezellig samen wat drinken en napraten in de gymzaal. Dan worden de uitslagen bekend gemaakt. Alle jonge deelnemers krijgen een medaille; de snelste jongens en meisjes een prijsje.

Muziek en film met BiG-Movie-GiG

Big Gig geeft een geweldige voorstelling in De Dres in Nibbixwoud. (Foto: aangeleverd)

NIBBIXWOUD - Bigband BiG GiG speelt zondag 24 maart om 14.30 uur de muziekvoorstelling BiG-Movie-GiG in 'Cinema' De Dres, aan de Lange Dres in Nibbixwoud. Bezoekers kijken naar film- en tv-beelden en luisteren naar livemuziek door de Bigband.

Het publiek beleeft veel herkenning, avontuur, humor, romantiek en spanning. Muziek uit onder meer Mission Impossible, James Bond, De Wrekers, The Good, the Bad and the Ugly en Onedin Line en sfeervolle beelden en spannende of grappige montages.

De bigband wordt speciaal voor dit programma uitgebreid met instrumenten als bugel, fluit, banjo, mandoline en mondharmonica. Vocale talenten Clara Bakker en Bas Koppes vullen de band aan met zang. In de voorstelling zijn ook filmpjes te zien waarin de leden van BiG GiG figureren.

De presentatie is in handen van Sander Huisman. Hij verzorgt de verbinding in de show en geeft een toelichting op muziek en beeld.

Beeld en het geluid in de productie lopen synchroon. Dit vergt een grote mate van concentratie en het resulteert in een intense beleving door orkest én publiek. In combinatie met de filmbeelden krijgt de muziek nog meer zeggingskracht.

Entree volwassene 15 euro in de voorverkoop en 17,50 euro aan de kassa. Kinderen tot 12 jaar betalen 7,50 euro (alleen aan de zaal). Kaarten via www.biggig.nl of bel na 18.00 uur 06-49886643.

In De Brink in Obdam vindt 25 mei om 20.00 uur nog eenzelfde concert plaats.

Wat is Pasen voor feest?

ABBEKERK - De laatste bijeenkomst van dit seizoen in de serie 'Verhalen van toen voor mensen van nu' heeft als titel 'Pasen, wat is dat voor feest?' Die vraag komt op 27 maart aan de orde in 't Abbehuisje, aan de Dorpstraat in Abbekerk. Aanvang om 20.00 uur, sluiting om 21.30 uur.

Met Pasen is de winter voorbij; de lente is begonnen. En overal op de wereld klinkt met Pasen: Christus is opgestaan. Maar wie gelooft dat nog? Een dode kan toch niet opstaan? Maar dat zegt de bijbel ook niet. Pasen betekent voorbijgang. De oude toestand is voorbij. Er is iets nieuws gekomen. En paaseieren zijn daarvan het symbool.

De toegang is gratis. Iedereen is welkom.

In de serie 'Verhalen …' staan actuele ontwikkelingen rond de Bijbel centraal. Zij is een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden-West-Friesland (Aartswoud, Abbekerk, Hensbroek, Hoogwoud, Lambertschaag, Obdam, Opmeer en Spanbroek). Contactpersoon is Anne de Bruin, tel. 0229-582415; e-mail: annedebruin@simpc.nl. Meer informatie, kijk op www.pkn-middenwestfriesland.nl.

Bijeenkomst Jeugdparlement

HOOGWOUD - Het Jeugdparlement verzorgt donderdag 28 maart van 18.00 tot 19.30 uur een bijeenkomst in Cultureel centrum Pardoes, De Weijver 8a in Hoogwoud. Het Jeugdparlement bestaat uit een gemengde groep Award deelnemers die aanvragen voor subsidies ontvangen en tijdens de parlementsbijeenkomst bespreken en verwerken. Alle aanwezige Award-deelnemers hebben deze avond een stemrecht (het publiek) en eenieder die iets wil aanvragen moet hierbij aanwezig zijn.

Een aanvraag moet echter wel aan de volgende eisen voldoen: het aangevraagde project/activiteit moet alcoholvrij zijn; moet betrekking hebben op jongeren van 12 tot en met 17 jaar; moet plaatsvinden vóór de volgende parlementsbijeenkomst; na toezegging van het parlement is de aanvrager verplicht verslag uit te brengen en een overeenkomst te tekenen; het jeugdparlement betaalt louter nota's en maakt geen geld over ter dekking van een activiteit; de aanvrager dient de gehele avond aanwezig te zijn en dient na de aanvragen beschikbaar te zijn voor vragen vanuit de zaal; een aanvraag dient 24 uur van te voren ingediend te zijn bij het parlement via jeugdparlementopmeer@gmail.com. Vragen? Bel naar 06-25532996. Alle organisaties binnen de gemeente Opmeer mogen een aanvraag doen, dus niet alleen projecten vanuit het jeugd- en jongerenwerk, maar ook cultuur en sportorganisaties.

Optreden Maurice van Hoek in kerk

AARTSWOUD - Maurice van Hoek (27) ontvlucht in 2015 het conservatorium en stelt na drie maanden Amerika vast dat country zijn leven is. Hij trekt naar de seventies countryfolk van The Eagles en James Taylor. Op zijn zwerftocht schrijft hij voor het eerst persoonlijke songs over zijn belevenissen en emoties.

In Amerika laat Maurice alles los. Hij voelt zich meer dan ooit aangetrokken tot country. "Drie akkoorden en de waarheid spreken, dat moet je kunnen. Alles wat het liedje dient", aldus Van Hoek.

De muzikant keert opgelucht terug, met een visie en eindelijk een reden te doen wat hij het liefst doet, liedjes schrijven. Maurice speelt waar hij kan: duo-optredens, huiskamerconcerten en de hoek van de straat, met zijn gitaar en mondharmonica.

Maurice en zijn band groeien naar een hechte eenheid, hij schrijft veel nieuwe liedjes en stippelt een strak pad uit naar de toekomst. Het resultaat is het nieuwe album Traveling Man. Het album gaat over reizen en persoonlijke ontwikkelingen. Over de zoektocht naar liefde, maar ook de pijn die dat soms met zich meebrengt. Traveling Man omvat het gehele Americana genre: van opzwepende, tot melancholische songs en ballads over de liefde.

In Aartswoud is Maurice van Hoek geen onbekende. Hij trad drie jaar geleden op in een uitverkochte kerk met Douwe Bob.

De kerk is 30 maart open om 20.00 uur, Maurice staat om 20.30 uur op het podium. Een kaart kost 10 euro. Meer informatie of reserveringen via info@kerkaartswoud.nl.

Kampeerdagen in CaravanBoulevard

Impressie van de Kampeerdagen. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Het voorjaar komt eraan en de campings gaan weer open. Met niet alleen de lente, maar ook het kampeerseizoen in zicht, begint het kamperen dus weer te prikkelen. Lekker naar buiten! Zo rond maandag 1 april openen de campings en de caravanstallingen weer hun deuren. Zaterdag 23 en zondag 24 maart zijn er daarom de Kampeerdagen 2019 op de Caravanboulevard in Heerhugowaard.

Met het nieuwe kampeerseizoen in zicht is het hoog tijd om de nodige vakantieplannen te maken. Om het begin van het kampeerseizoen in een gezellige sfeer op te starten, organiseren de bedrijven op de Caravanboulevard in Heerhugowaard weer een groots evenement. Onder de titel 'Kampeerdagen 2019' kan de kampeerder twee dagen lang in een sfeervol decor kennismaken met allerlei zaken die met kamperen en vrije tijd te maken hebben.

Dat gebeurt met ondersteuning van tientallen exposanten op kampeer- en wandelgebied. Dit zijn onder andere leveranciers van een collectie fietsen, kampeerartikelen en technische accessoires, alsmede campings en wandelspecialisten.

De bedrijven op de Caravanboulevard, Pauw Recreatie, Frans Stokman en De Vries, staan samen garant voor een grote collectie kampeermiddelen. Het gaat onder meer om nieuwe en gebruikte campers en caravans, (voor)tenten, kampeertenten en 1001 kampeeraccessoires. Als extra voegt Pauw Recreatie het thema wandelsport aan dit evenement toe. Dit met onder andere de Lowa Experience Trailer, waar de wandelaar de diverse Lowa-schoenen daadwerkelijk uit kan testen. Meedoen? Mensen kunnen zich tijdens het weekend bij de trailer melden. Iedereen is zaterdag 23 en zondag 24 maart van 10.00 tot 17.00 uur welkom. De Caravanboulevard biedt ruime gratis parkeergelegenheid. Meer info: www.pauwrecreatie.nl.

Muziekvoorstelling in Groene kerkje

LAMBERTSCHAAG - Willem Schoone, Robbert Smit en Victor Posch spelen zondag 24 maart om 15.00 uur hun eerste muziektheatervoorstelling in het Groene Kerkje, aan het Noordeinde in Lambertschaag.

De rasmuzikanten hebben een behoorlijke staat van dienst. Zij speelden in een groot aantal bands met vele muzikanten in binnen- en buitenland en verrichten studiowerk. In hun gezamenlijke voorstelling bundelden ze hun krachten en vertellen verhalen over hun leven als muzikant, de spuit, oude auto's en de liefde. De mannen begeleiden hun sappige, ontroerende en grappige verhalen natuurlijk muzikaal met zelfgeschreven nummers. In deze voorstelling wisselen ze moeiteloos verschillende muziekstijlen als pop en rock-'n-roll af met country, blues en ballads.

Een entreekaart kost 15 euro. Voorverkoop via info@dekunstmacht.nl.

Open dag Tennisvereniging Abbekerk

ABBEKERK - Tennisvereniging Abbekerk (TVA) houdt zondag 7 april een open dag van 10.00 tot 11.00 uur voor de jeugd en tussen 11.00 en 12.00 uur voor senioren. Iedereen is van harte welkom op de tennisbanen aan de Plantsoenstraat 6.

Tennisleraar Patrick den Haan geeft uitleg over het spel en de vereniging. Deelnemers kunnen rackets en ballen gebruiken van de vereniging. Dit is een kans om te ervaren of tennis leuk is. Leeftijd maakt niet uit.

Spelen tegen spelers van hetzelfde niveau. Zelf uitmaken wanneer er getennist wordt, dat kan zeven dagen per week, 52 weken per jaar.

Kom en maak kennis met tennis. Meer informatie en/of opgeven voor deze open dag kan via Yvonne Tannehill, tel. 0229-599117, e-mail: tannehill@quicknet.nl of kijk op www.tv-abbekerk.nl.

Een nieuwe, West-Friese liefde?

Zit er iemand bij die je aandacht trekt? Laat het ons weten via redactie.wfr@rodi.nl. (Foto's: aangeleverd)

REGIO - In de krant van 10 februari deden vrijgezellen een oproep aan andere vrijgezellen in West-Friesland: wie trekt de stoute schoenen aan en gaat op zoek naar een nieuwe, West-Friese liefde? Deze week neemt een aantal vrijgezellen nogmaals de sprong in het diepe. Zit er iemand bij die de aandacht trekt? Laat het weten via redactie.wfr@rodi.nl. Noteer het juiste fotonummer en de naam van de vrijgezel. Wij zorgen ervoor dat de mailtjes bij de juiste vrijgezel terechtkomen.

Vrijgezellen doen een oproep

1. Aris is een gescheiden kerel van 42 en woont in Zwaag. "Mijn dochter van elf woont doordeweeks bij mij en naast een fulltime job (in ploegendienst) draag ik dus de zorg dat zij op tijd op school is, bij vriendinnen kan spelen en/of dat er gesport wordt. In mijn vrije tijd bezoek ik de sportschool, struin over de zaterdagmarkt of ga op visite bij familie of vrienden. Af en toe een bezoekje aan de sauna/bioscoop of een feestje ga ik ook niet uit de weg. Tevens maak ik tijd vrij voor het geven van sport- of ontspanningsmassages en probeer ik verantwoord te koken. Ik ben op zoek naar een dame tussen de 32 en 40 jaar, een tikkie sportief en een beetje verzorgd. Het zou mooi zijn als ze haar leven aardig op orde heeft in de trend van een baan, hobby, vriendenkring. Zelf ben ik enthousiast, nieuwsgierig en altijd wel in voor iets anders."

2. Mary (57) uit Oosterblokker werkt in de zorg. "Mijn hobby's zijn koken, fitness en tuinieren. Ik ga graag op vakantie en soms een weekendje weg. Af en toe lekker uiteten en ook het bos, strand en de zee vind ik heerlijk. Op z'n tijd houd ik van een borreltje. Ik zoek een leuke, lieve, verzorgende man die er ook van houdt om dingen te ondernemen en graag op vakantie of een weekendje weg gaat."

3. Bart (28) woont in Bovenkarspel, houdt van muziek luisteren en zit op drumles. "Verder houd ik van wandelen, doe ik aan houtbewerking en ga ik graag zwemmen. Ik ben op zoek naar een rustige, lieve vrouw van rond mijn leeftijd. Leuk als je eigen hobby's hebt en dat we hobby's kunnen delen. Ben je verder benieuwd naar mij, dan hoor ik graag van je!

4. Wilma is 46 jaar en woont in Hoorn. "Ik ben niet echt een stilzitter, ga erg graag op pad, bijvoorbeeld naar musea. Ook houd ik van geocoachen (schatzoeken met gps), wandelen, naar de film of de sauna gaan, noem maar op. Maar een avondje genieten voor de tv kan natuurlijk ook. Ik heb een leuk en gezellig leven, maar mis nog net even dat toefje op de taart. Denk jij dat je een leuke aanvulling zal zijn in mijn leven en dat we samen leuke dingen kunnen ondernemen? Ik ben reuze benieuwd naar je reactie!"

5. Johan is midden zeventig, woont in Grootebroek en is op zoek naar een West-Friese dame van eind zestig/begin zeventig jaar. Johan is 1.85 meter lang en is een echt buitenmens. Hij houdt van wandelen, fietsen, samen een terrasje pakken en is bovendien erg sportief. "Mijn verdere hobby's zijn tuinieren en genieten van het buitenleven. Ik zoek een vitale vrouw die ook van het buitenleven houdt en het liefst net als ik groene vingers heeft."

(Foto: Vincent de Vries)

REGIO - Elke week plaatsen we in deze rubriek een foto uit de regio die gefotoshopt is. Onze fotograaf maakte deze foto afgelopen week aan de Dam in Medemblik.

Ziet u wat er niet klopt aan de foto? Of heeft u geen idee?

Op de Facebook-pagina 'West-Friesland op Zondag' kunt u een reactie geven. Elke dinsdagochtend plaatsen we daar het antwoord.
Dus 'like' de pagina en blijft tegelijkertijd op de hoogte van nieuwtjes uit de regio!

Opruimkriebels bij EP:Beerepoot

REGIO - EP:Beerepoot is gestart met de voorjaarsopruiming. Er wordt ruimte gemaakt voor de allernieuwste televisiemodellen en dat levert spectaculaire aanbiedingen op. Uiteraard met de service die klanten van EP:Beerepoot gewend zijn. Dus kom snel langs en profiteer.

Het voorjaar is van start en dus komen de allernieuwste televisiemodellen er binnenkort weer aan. Uiteraard beleven klanten straks alle primeurs weer als eerste bij EP:Beerepoot. Tot die tijd kunnen klanten profiteren van hoge kortingen op 4K UHD-, QLED- en OLED-televisies in allerlei formaten, onder andere van de toonaangevende merken Philips, LG, Sony, Panasonic, Samsung, Loewe en LG. Wees er snel bij, want op is op. Naast hoge kortingen profiteert de klant ook van een uitgebreid persoonlijk advies en ongekende service.

Het BBQ-seizoen is van start. Kennismaken met de veelzijdigheid van de Kamado BBQ's? Doe dan mee met de gratis workshop en leer van een échte grillmaster onder andere de BBQ op de juiste manier vullen, hem veilig aansteken, de temperatuur beheersen, accessoires op de juiste manier gebruiken en natuurlijk diverse kooktechnieken. Inschrijven kan via www.epbeerepoot.nl. Zondag 24 maart is de winkel in Hoorn geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De koffie staat klaar!

She Sings zoekt nieuwe leden

WOGNUM - Popkoor She Sings zoekt voor een nieuw project in 2020 leden. Het koor geeft op 14 februari van dat jaar een valentijnsconcert.

Wie het leuk lijkt om mee te doen met deze uitvoering, nu is het moment om in te stappen. De eerste twee repetities zijn geheel vrijblijvend.

She Sings is een gezellig dames popkoor, onder leiding van Laura Tesselaar. Zij begeleidt de leden ook op piano.

She Sings repeteert elke vrijdag van 13.00 tot 15.00 uur in Het Trefpunt, Sportlaan 11 in Wognum. Enthousiaste dames die het leuk vinden om te zingen en willen ontdekken of zingen iets voor ze is, zijn uiteraard van harte welkom.

Meer informatie? Kijk eens op www.shesings.nl. Vragen? Stuur een e-mail naar info@shesings.nl.

Cabaretweekend in theaterkerk

Het Concours om de Wim Sonneveldprijs. (Foto: aangeleverd)

WADWAY - In de theaterkerk, Wadway 30 in Wadway draait het vrijdag 29 en zaterdag 30 maart allemaal om de AKF halve finalisten.

Het Concours om de Wim Sonneveldprijs bezoekt al 29 jaar de theaterkerk. Het Amsterdams Kleinkunst Festival is niet meer weg te denken als opstap naar een mooie carrière. Grote namen als Thomas Acda, Claudia de Breij, Maarten van Roozendaal, Van der Laan Woe, Pieter Derks, Richard Groenendijk, Eva Crutzen en Yentle en de Boer gingen de huidige deelnemers voor.

Traditiegetrouw ook dit jaar weer de afsluiting van het tournee langs een twintigtal theaters door het hele land met de zes halve finalisten. Na de diverse selectierondes maken zij (letterlijk en figuurlijk) de kilometers die nodig zijn voor een permanente plaats in de theaters. In die periode werken zij intensief met een regisseur of coach naar keuze aan de perfectionering van hun festivalprogramma.

Theaterkerk Wadway biedt bezoekers een mooi programma aan deze avond. Kom en geniet! Neem plaats op de kerkbanken en ontdek als eerste hét talent van de toekomst.

Alle informatie en het reserveren van kaarten, zie ook www.theaterkerkwadway.nl. Daar is het gehele programma te vinden. De artiesten die in april op het podium staan zijn onder andere De Fransse Eijkel, Vincent Bijlo, Maarten van den Berg en Lonneke Dort, BNNVara Leids Caberet Festival en Rob van de Meeberg/Rosa Mee.

Boer zoekt vrouw

OBDAM - Toneelvereniging Rein Genoegen speelt vrijdag 29 en zaterdag 30 maart om 20.15 uur Boer zoekt vrouw in dorpshuis De Brink, aan de Dorpsstraat in Obdam. Een komische parodie op het succesvolle televisieprogramma met Yvonne Jaspers.

Bertus heeft alleen maar oog voor zijn boerderij en de dieren daarop. Vrouwen interesseren hem niet. Moeder Neeltje en vader Krelis denken daar anders over. Ze willen een stamhouder en daarom moet er een vrouw komen voor Bertus. Hun eerste poging is bij de televisie. Geen succes. Dan neemt moeder Neeltje het heft in eigen hand. Maar wordt dat een succes? Kaarten reserveren kan via BZV@reingenoegen.nl of bel naar 0226-452000.

Grote E-bike show bij Bike Totaal Boersen

Bike Totaal Boersen houdt een grote E-bike show. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Sinds 1929 staat Bike Totaal Boersen garant voor service en de juiste kwaliteit. Toen gevestigd in het hartje van Schagen, tegenwoordig op het bedrijventerrein de Witte Paal Schagen. Een mooie ruim opgezette winkel met meer dan 1200 vierkante meter fietsplezier voor jong en oud.

Totaal aanbod

Bike Totaal Boersen heeft een totaal aanbod van kinder-, stads-, sport-, ATB-, race-, elektrische en highspeedfietsen, alsmede accessoires/kleding en onderdelen. Met een groot aanbod aan elektrische fietsen van alle topmerken in verschillende systemen en modellen, klaar om te zien, voelen en te testen. De monteurs van Bike Totaal Boersen zijn gecertificeerd voor het repareren van alle verschillende E-bike systemen die bij hen op de winkelvloer staan.

Expercenters

Mede daardoor heeft Bosch Duitsland Boersen aangesteld als een van de eerste Expertcenters in Nederland voor de Bosch middenmotorsystemen. Merken zoals Gazelle, Batavus, Sparta, Giant, Koga, Rih, Kalkhoff, Focus, Riese&Muller, Dutch-ID, Freebike, met voor-, midden- en achteraandrijving staan klaar voor de klant om te testen.

Grote E-bike show

Vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 maart pakt Bike Totaal Boersen extra uit om al het moois voor dit jaar te laten zien en te laten testen op de grote E-bike show. Daarbij zijn er diverse scherpe aanbiedingen van uitlopende modellen. De nieuwste elektrische fietsen zijn vrijdag 29 maart uit te testen van 08.30 tot 21.00 uur, zaterdag 30 maart van 08.30 tot 17.00 uur én zondag 31 maart van 11.00 tot 17.00 uur.

Bike Totaal Boersen, Grotewallerweg 7a, 1742 NM Schagen, www.boersen-biketotaal.nl.

Relatiebemiddelingsbureau 40PlusRelatie is nu uitgebreid met 60PlusRelatie. (Foto: aangeleverd)

Nieuw: 60PlusRelatie

REGIO - Yvonne van Dinten volgde in 1999 haar hart en maakte haar werk van relatiebemiddeling. Haar bureau 40PlusRelatie werd uiteindelijk de grootste van Nederland en nu neemt haar zoon Ivo Holierhoek het stokje over. Dat doet hij samen met Jos van Prooijen.

Ivo werkte al jaren op de achtergrond mee en Jos vertegenwoordigt 40PlusRelatie al heel lang in zuidwest-Nederland. Dat doet ze vanuit haar standplaats in Melissant, een dorpje op Goeree-Overflakkee en daar komt de dagelijkse leiding nu bij. Jos en Ivo kennen het bureau door en door en samen zorgen ze ervoor dat passie een kernwaarde blijft. Yvonne blijft als adviseur aan het bedrijf verbonden. Er zijn tien vestigingen in het hele land.

Uitbreiding met 60PlusRelatie

Zij besloten tot uitbreiding met 60PlusRelatie, omdat de markt verandert en zestigplussers steeds actiever worden. Het is een groep die extra aandacht verdient, zo stellen de kersverse ondernemers. Meer nog dan veertigers, willen zestigplussers een persoonlijke benadering. 60PlusRelatie maakt dat waar met een vaste consulent. Die begeleidt zijn of haar klant van het eerste telefoontje tot aan het feestje dat het gelukt is! Net als 40PlusRelatie werkt 60PlusRelatie zorgvuldig en bouwt het een vertrouwensband op. Dat is de basis van twintig jaar succes. Jos en Ivo: "60PlusRelatie swipet niet op mobieltjes zoals de kinderen doen. 60PlusRelatie doet het in één keer goed, want een tweede kans komt geen derde keer." Meer informatie: www.60plusrelatie.nl.

Parkinson Café

HOORN - Het Parkinson Café opent donderdag 28 maart haar deuren in restaurant De Wilg in Avondlicht, Geldelozeweg 66 in Hoorn. Het Parkinson Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme, hun partner, familie, mantelzorgers en andere belangstellenden. Het programma start om 15.00 uur. Het onderwerp deze middag is: 'Dansen met Parkinson' door dansdocent Saskia Vroom. Entree is twee euro, inclusief koffie/thee. Meer informatie: 0228-542599 of sbhendriks@planet.nl.

Matthäus-Passion

HOORN - De Rotterdamse musicus Arjan Breukhoven geeft vrijdag 29 maart in Het Octaaf, J.D. Pollstraat 1 in Hoorn, een interactieve lezing met beeld en geluid over de Matthäus-Passion van Bach. Wat schuilt er achter de noten van deze compositie? De Hoornse dirigent Harry Toebes geeft een toelichting over de 'kindermatthäus'. Aanvang 20.00 uur, entree vijf euro. Reserveren: muziek35@gmail.com .

'Wij nemen graag de tijd voor onze klanten'

Bob en Kitty Klappe nemen bij Auping Plaza alle tijd voor de klanten. (Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)

HEERHUGOWAARD – In deze tijden van druk, druk, druk is het een verademing om op de eerste etage van Auping Plaza binnen te stappen. Je bent geneigd om onmiddellijk op zo'n heerlijke Auping neer te ploffen. Eigenaren Bob en Kitty Klappe hebben dan ook bewust gekozen voor de bovenverdieping aan de JJP Oudweg. "We zijn hier twaalf jaar geleden begonnen en dat zou een tijdelijke huisvesting zijn. Omdat we hierboven veel meer tijd en aandacht aan de klant kunnen besteden, blijven we zitten waar we zitten."

Auping Plaza innovatief op slaapgebied

En tijd en aandacht? Dát is waar Bob en Kitty voor staan. Met zijn 35 jaar ervaring in de beddenbranche, weet Bob: "Een goed bed koop je niet even in een paar minuten. Wij vragen altijd door omdat we dan pas een gericht advies kunnen geven. Wanneer mensen bepaalde ongemakken, klachten of stress hebben, kunnen wij daar op inspelen. Mede doordat ik sportmasseur ben (de winkel is voorzien van een aparte praktijkruimte voor (sport) massage/triggerpoint/voetreflex en medical taping, red. kan ik bepaalde klachten bij de klanten reduceren en ergonomisch advies geven. Dit zien we als een stukje extra service naar de klant toe." Naast de service waar Auping Plaza bekend om staat, zit 'm de uitdaging voor Bob en Kitty in het feit dat zij binnen ieder zijn of haar budget een zo goed mogelijk product trachten te leveren.

Vooruitstrevend

Het merk Auping staat te boek als een vooruitstrevend merk wanneer het de ontwikkeling van nieuwe producten betreft. "Auping Plaza beschikt over een duurzame fabriek waar het producten ontwikkelt die hergebruikt (circulair zijn) kunnen worden. Onlangs ontving Auping een prijs voor een volledig circulair matras, diverse awards en designprijzen, en komt nu wederom met de eerste slaaprobot de Somnox. Dit is een soort zacht robotje in de vorm van een grote tuinboon waardoor de ademhaling van mensen die slecht slapen wordt beïnvloed. De Somnox kan ervoor zorgen dat er geen pillen meer nodig zijn voor mensen met slaapproblemen."

Test de Somnox

Bij Auping Plaza in Heerhugowaard is het vanaf april mogelijk om zeven dagen lang de Somnox thuis te testen. Reserveren is vanaf heden al mogelijk. Loop eens binnen bij Bob en Kitty waar er alle tijd is voor de klant en de koffie altijd klaar staat!

Verkiezing mooiste gebouw van West-Friesland

REGIO - Het Westfries Genootschap organiseert de verkiezing van het mooiste gebouw van West-Friesland. Deze keer is de categorie 'vrijstaande woningen' aan de beurt. Wie binnen de Westfriese Omringdijk een vrijstaande woning kent die voor de benoeming 'mooiste gebouw van West-Friesland' in aanmerking komt, kan deze aanmelden.

Stuur een foto in van deze woning én de omgeving. Vermeld het adres van de woning, de naam van de eigenaar en de naam en het adres van u zelf. Inzending kan per post, mail en via Facebook. Het kan gaan om een nieuw gebouwde woning of een verbouwde of gerestaureerde woning. De ver(bouw) moet tussen 2000 en 2018 geweest zijn. Inzenden kan tot 1 april 2019. Daarna beoordeelt een deskundige jury de inzendingen. De jury kijkt onder andere naar uitstraling, materiaalgebruik, kleurgebruik (in samenhang met de omgeving) en context (passend in omgeving). De jury nomineert voor de categorie 'nieuwbouw' en 'verbouw/restauratie' elk drie woningen. De nominaties worden in juni bekend gemaakt op de website van het Westfries Genootschap. Daarna kan iedereen tot 1 oktober stemmen op haar of zijn favoriet. In november volgt de prijsuitreiking. De winnaar krijgt een oorkonde en wordt vermeld in het jaarboek van het genootschap. Bij deelname gaan de inzender en de eigenaar van de woning akkoord met de spelregels. Zij geven toestemming om de foto's en teksten te gebruiken voor publicatiedoeleinden die verband houden met deze verkiezing.

Reünie veertig jaar De Bussel

Vrijdag 10 mei vindt een reünie plaats voor oud-leerlingen en hun ouders. (Foto: aangeleverd)

BLOKKER - Basisschool De Bussel in Blokker bestaat veertig jaar en daarom wordt vrijdag 10 mei een reünie georganiseerd voor alle oud-leerlingen en hun ouders.

De school en het plein zijn vanaf 18.00 uur geopend voor een barbecue en om 20.00 uur begint een gezellig samenzijn waarbij de oud-leerlingen genoeg tijd hebben om herinneringen op te halen met oud-klasgenoten, de school te bekijken en om foto's en video's te zien. Om 22.00 uur is het feest afgelopen.

Ook aanwezig zijn op de reünie?

Aanmelden kan via reuniedebussel@talenthoorn.nl. Vermeld voor- en achternaam en in welk jaar je van school bent gegaan. Geef ook aan of je de hele avond (22,50 euro van 18.00 tot 22.00 uur) of alleen het tweede deel (7,50 euro van 20.00 tot 22.00 uur) wilt komen.

Voor ouders van oud-leerlingen die willen komen, geldt: vermeld ook voor- en achternaam, het tijdstip en de naam van de kinderen. Het bedrag kan overgemaakt worden op NL66RABO 0307 7607 58 t.n.v. De Bussel.

Zanggroep Puur! gaat 'Back to the sixties!'

Het wordt een ware 'trip down memory lane' met zanggroep Puur! (Foto: aangeleverd)

SPANBROEK / HOORN - Wie aan de jaren zestig denkt, denkt al snel aan provo's, hippies, de moord op Kennedy, The Beatles en de protestliedjes van Bob Dylan. Het was het begin van een nieuw tijdperk, een roerige tijd waarin veel veranderde, ook in de muziek. Puur! ontdekte zoveel muzikale juweeltjes dat zij een compleet nieuw liedjesprogramma uit deze tijd samenstelde. Back to the sixties!

Het wordt een ware 'trip down memory lane'. Met liedjes uit de popmuziek, kleinkunst, cabaret en musical. Er komt echt van alles voorbij. Van Elvis Presley tot Toon Hermans en van Simon & Garfunkel tot Shaffy & List. En natuurlijk ook The Beatles. Duik samen met Puur! terug in de tijd en swing mee met de muziek van toen.

Zanggroep Puur! bestaat uit: Loes de Wit, Tonnie Meester, Miranda de Jong, Jaap van Saarloos, Frank Stratmann en André Vloeijberghs. Puur! zingt zelf gekozen repertoire. Samen, maar ook solo of in een duet. De zangers worden begeleid door pianist en arrangeur Sjoerd Brouwer en Jeen Rabs op gitaar.

Concertdata: zondag 24 maart in 't Kerkhuys in Spanbroek, aanvang 14.30 uur en zaterdag 30 maart in Theater Het Pakhuis in Hoorn, aanvang 20.30 uur. Kijk voor meer informatie en reserveren op de site van de theaters of op www.puur-online.nl.

Carel Brouwer eert David Bowie

Carel Brouwers: "Bowie mag je nu al rekenen tot de klassieken." (Foto: aangeleverd)

HOORN - Na een serie inspirerende muzikale lezingen over grote componisten uit het verleden, wijdt Carel Brouwers zijn vertelling zondag 24 maart aan de in 2016 overleden popgrootheid David Bowie.

Muzikant, muziekliefhebber, docent en begenadigd verteller Carel Brouwers laat z'n publiek meer te weten komen over Bowie, die een van zijn muzikale helden is. De popster lijkt misschien een vreemde eend in de bijt tussen alle grote componisten van de klassieke muziek die Brouwers tijdens zijn vorige lezingen behandelde. Maar ook Bowie inspireerde Brouwers tot het ontwikkelen van een eigen stijl. "Bovendien: Bowie mag je nu al rekenen tot de klassieken", vindt hij. Brouwers ondersteunt zijn lezing zelf op piano. Aanvang 15.00 uur, entree tien euro (drankje inbegrepen). Meer informatie: www.pakhuishoorn.nl.

Leerhuis

GROOTEBROEK - Leerhuis 'Cultuurgroep Stede Broec' ontvangt donderdag 28 maart Dr. Peter van Dam. Onder de titel 'Een Calvinistisch land? Religie in Nederland' laat hij het publiek met andere ogen naar verleden en toekomst van religie kijken. De avond vindt plaats in De Oude Kerk, Zesstedenweg 189 in Grootebroek. Aanvang 20.00 uur.

Het Park deze Week

(Foto: Annemieke van der Togt)

HOORN - Emma is slim, sportief, grappig… en heeft ondergewicht. Emma wil leven. Maar volgens haar ouders en artsen is ze ernstig ziek. Hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat haar steeds anders laat handelen. Iets dat sterker is: de stem van anorexia. In haar hoofd is een strijd gaande op leven en dood. Emma wil leven, maar is ze in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten die haar hoofd vullen?

Jong acteertalent Lisse Knaapen (24) stapt in de rol en het hoofd van Emma en vertolkt zo Emma's twijfels, angsten en geestige observaties. We zien een jonge vrouw die verlangt naar controle maar daardoor die controle juist verliest. En dat terwijl Emma wil leven…
Schouwburg Het Park geeft twee maal twee kaarten weg voor deze voorstelling op woensdag 3 april om 20.30 uur. Stuur een e-mail voorzien van naam en adresgegevens naar winactie@parkhoorn.nl . Vermeld in het onderwerp regel: 'Park-actie Emma wil leven'. Reageer uiterlijk dinsdag 26 maart. De winnaars ontvangen een reactie per mail. Kijk voor het volledige theaterprogramma op www.hetpark.nl

SamenLoop voor Hoop

BOVENKARSPEL - In het Streekbos vindt 14 en 15 september de SamenLoop voor Hoop West-Friesland plaats. Gedurende 24 uur, van 14 september 14.00 uur uur tot 15 september 14.00 uur uur, wandelen teams en individuele lopers over een speciaal uitgezet parcours om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Daar omheen vinden allerlei leuke activiteiten plaats. Het wordt een evenement voor jong en oud.

Tijdens de SamenLoop voor Hoop van KWF Kankerbestrijding worden (ex-)kankerpatiënten en hun naasten gesteund en in het zonnetje gezet. De 24-uurswandelestafette is daarnaast bedoeld om geld op te halen ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en de bestrijding van kanker.

Kaarsenceremonie

Een hoogtepunt is de Kaarsenceremonie. Duizenden brandende kaarsen staan langs het parcours gezet ter ere van degenen die strijden of hebben gestreden tegen kanker. Elf teams hebben zich al ingeschreven en er is vermaak voor alle bezoekers. Meer informatie: www.samenloopvoorhoop.nl.

'Snel, goed en betrouwbaar'

Totaal Reno regelt en verzorgt alles van a tot z. (Foto: aangeleverd)

ZWAAGDIJK - Een verbouwing, renovatie of een andere bouwkundige klus? Totaal Reno regelt en verzorgt alles van a tot z. "Snel, goed en betrouwbaar staan bij mij hoog in het vaandel", vertelt Reginald van Deventer.

Totaal Reno: verbouwen van a tot z

Totaal Reno werkt voor zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers en vertaalt ideeën van de klant naar een praktische realisatie. Kwaliteit, service en klantgerichtheid staan daarbij voorop. Het flexibele klusbedrijf gaat zeer secuur en gericht te werk. "Wij voeren zowel klussen voor binnen als buiten uit. Denk aan een uitbouw, een verbouwing van de zolder of badkamer, maar ook het aanleggen of aanpassen van de tuin. Meedenken met de klant vind ik erg belangrijk. Vooraf krijgen klanten altijd een volledige offerte waarin alle te verwachten werkzaamheden en kosten zijn opgenomen. Geen verrassingen achteraf, maar gewoon precies weten waar je aan toe bent." Reginald is met zijn allround bedrijf aangesloten bij de Vereniging voor Klussenbedrijven (VLOK). Zelf heeft hij een jarenlange ervaring in de bouwwereld. Ten slotte rekent hij geen voorrijkosten en krijgen klanten altijd één jaar garantie op de gedane klus.

Vraag vrijblijvend een offerte op. Meer informatie op www.totaalreno.nl. Bellen kan natuurlijk ook: 0228-526576 of 06-23177979. Het bedrijf is te vinden aan de Tomatenmarkt 16 in Zwaagdijk.

Eetstoornis

MEDEMBLIK - Stichting Dalisay Recovery presenteert zaterdag 30 maart in Inloophuis Medemblik (Oosterhaven 11) een lezing van dr. Greta Noordenbos over het motiveren voor herstel van een eetstoornis. Waarom is het zo moeilijk voor mensen met een eetstoornis om gemotiveerd te raken voor herstel? Komt er ooit een moment waarop ze wel gemotiveerd raken? Welke motiveringsstrategieën kunnen ingezet worden? Deze vragen staan centraal in de lezing. Dr. Greta Noordenbos is senior onderzoeker en docent bij Klinische Psychologie van de Universiteit in Leiden en is nauw betrokken bij Stichting Dalisay Recovery, die is opgericht na het overlijden van de vijftienjarige Dalisay de Boer. Zij overleed aan de gevolgen van anorexia en aanverwante problematiek. In 2017 besloot zij uit het leven te stappen. Haar ouders willen haar droom waarmaken middels deze stichting. De lezing is gratis toegankelijk en begint om 13.30 uur. Aanmelden via info@dalisayrecovery.nl. Meer informatie: www.dalisayrecovery.nl.

'Simple feessie'

Keep It Simple bestaat vijftien jaar. (Foto: aangeleverd)

WERVERSHOOF - 'Keep It Simple' bestaat vijftien jaar en viert dit zondag 24 maart samen met de mannen van Voice Over in de Schoof, Kerkelaantje 1 in Wervershoof. Aanvang 14.00 uur, entree vijf euro. Kaarten: info@deschoof.net

Grote E-bike show bij Bike Totaal Boersen

Bike Totaal Boersen houdt een grote E-bike show. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Sinds 1929 staat Bike Totaal Boersen garant voor service en de juiste kwaliteit. Toen gevestigd in het hartje van Schagen, tegenwoordig op het bedrijventerrein de Witte Paal Schagen. Een mooie ruim opgezette winkel met meer dan 1200 vierkante meter fietsplezier voor jong en oud.

Totaal aanbod

Bike Totaal Boersen heeft een totaal aanbod van kinder-, stads-, sport-, ATB-, race-, elektrische en highspeedfietsen, alsmede accessoires/kleding en onderdelen. Met een groot aanbod aan elektrische fietsen van alle topmerken in verschillende systemen en modellen, klaar om te zien, voelen en te testen. De monteurs van Bike Totaal Boersen zijn gecertificeerd voor het repareren van alle verschillende E-bike systemen die bij hen op de winkelvloer staan.

Expercenters

Mede daardoor heeft Bosch Duitsland Boersen aangesteld als een van de eerste Expertcenters in Nederland voor de Bosch middenmotorsystemen. Merken zoals Gazelle, Batavus, Sparta, Giant, Koga, Rih, Kalkhoff, Focus, Riese&Muller, Dutch-ID, Freebike, met voor-, midden- en achteraandrijving staan klaar voor de klant om te testen.

Grote E-bike show

Vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 maart pakt Bike Totaal Boersen extra uit om al het moois voor dit jaar te laten zien en te laten testen op de grote E-bike show. Daarbij zijn er diverse scherpe aanbiedingen van uitlopende modellen. De nieuwste elektrische fietsen zijn vrijdag 29 maart uit te testen van 8.30 tot 21.00 uur, zaterdag 30 maart van 8.30 tot 17.00 uur én zondag 31 maart van 11.00 tot 17.00 uur.

Bike Totaal Boersen, Grotewallerweg 7a, 1742 NM Schagen, www.boersen-biketotaal.nl

Tiende Noord-Hollandse Horecabeurs

Maandag 25 en dinsdag 26 maart vindt in het AFAS Stadion de tiende editie plaats van de Noord-Hollandse Horecabeurs. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De Noord-Hollandse Horecabeurs viert maandag 25 en dinsdag 26 maart haar tienjarig jubileum in het AFAS Stadion in Alkmaar. Op de beurs komen horecaprofessionals uit de regio Noord-Holland bijeen en kunnen zij in een ongedwongen sfeer elkaar informeren, inspireren en meer voor elkaar betekenen. Met meer dan 150 exposanten, twee volledig gevulde verdiepingen in het AFAS Stadion en een entreepaviljoen dat aanzienlijk in aantal vierkante meter is gegroeid, is deze editie nog groter dan voorgaande jaren.

De Horecabeurs is alleen toegankelijk voor professionals. Verreweg het grootste deel van de bezoekers zijn beslissingsnemers. Elk jaar bezoeken rond de 4.000 horecaprofessionals de gastvrije vakbeurs. Jan Laan, beursorganisator: "Onze opzet is altijd open, maar intiem, gezellig en overzichtelijk. Met de Noord-Hollandse Horecabeurs geven we traditiegetrouw de aftrap voor een succesvol horecajaar." "De Noord-Hollandse Horecabeurs geeft antwoord op de steeds terugkerende vraag naar een kwalitatieve, regionale vakbeurs voor horecaprofessionals. De vertegenwoordigers die bezoekers in Alkmaar treffen, zijn actief in de regio. Dat praat wel zo makkelijk", aldus Paul Nieuwendijk van hoofdsponsor VHC Jongens BV uit Oostzaan.

Naast persoonlijke aandacht van de exposanten, staan er diverse activiteiten op het programma. Net buiten het entreepaviljoen staat een aantal foodtrucks opgesteld van een variantie aan aanbieders. Traditiegetrouw bevindt zich in het entreepaviljoen het Versplein. Meer dan voorgaande jaren ligt hier de focus verantwoorde, duurzame en vegetarische producten. Nieuw op de beurs is het 'MZA Horeca Paviljoen'. Hier staan acht dienstverleners met elk een specialisme in horeca op het gebied van onder andere verzekeringen, administratie, arbeidsrecht, belastingadvies, verbetertrajecten en schoonmaak. Daarnaast worden in samenwerking met VHC Jongens en Rational gedurende de hele beurs interactieve kookdemo's georganiseerd, waarbij verse ingrediënten van eigen bodem worden gebruikt.

Op de derde verdieping staan de kookwedstrijden op maandag 25 maart in het teken van nieuw talent. Chefs in opleiding van het ROC Horizon College gaan met elkaar de strijd aan om de titel 'chef van de toekomst 2019'. Willem Himmelreich, gepensioneerd docent 'Gastronomie en Koken' bij de Hotelschool in Amsterdam en Paul de Graaf, chef-kok van Fort Resort Beemster, beoordelen de gerechten. Dinsdag 26 maart gaan patissiers in spé van het Culinair Centrum Beverwijk de strijd met elkaar aan. De deelnemers zullen de jury proberen te overtuigen van hun talent met vier desserttaarten, twintig bonbons, vier desserts en minimaal één 'Show Piece'. Registratie en meer informatie op: www.nhh-beurs.nl

Re-Publiek aan de koffie

Een scene uit Een bakje troost. (Foto: aangeleverd)

WADWAY - Toneelgroep De Re-Publiek speelt aankomend weekend op 22 en 23 maart haar jaarlijkse toneelvoorstelling. Om de voorstelling bij te wonen moet men voor 20.15 uur in Café De Vriendschap zijn in Wadway.

Het blijspel in drie bedrijven heet: Een bakje troost. Kaarten voor de voorstelling zijn te bestellen via toneelrepubliek.nl of bel naar 0229-573926. Een kaart kost 8,50 euro. Kom en geniet van deze voorstelling.