West Friesland op zondag

14 april 2019

West Friesland op zondag 14 april 2019


Roy Valentijn en D'Arti exposeren bij Kunst in de Kas

Roy Valentijn (l) en Martijn Schoemaker (D'Arti) laten hun kunstwerken zien in de kas aan de Beatrixstraat in Zwaag. (Foto: Lotte de Vries)

'Altijd weer een verrassing wat er op het doek komt'

ZWAAG - Kunstschilder Roy Valentijn en beeldend kunstenaar D'Arti exposeren zondag 21 en maandag 22 april (eerste en tweede paasdag) bij Kunst in de Kas aan de Beatrixstraat 3a in Zwaag. De expositie wordt luister bijgezet door muzikale performances van het gitaristen- en zangduo Kitchenware uit Hoogkarspel die put uit een repertoire van onder meer Bob Dylan, Neil Young en Johnny Cash. De Kas is beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Kunst in de Kas is een multimediaal platform voor kunstenaars uit de regio, twee jaar geleden opgericht door Johan Dijk, Wim van der Laan en Corrie Fintelman. De kunstenaars krijgen expositieruimte in de kas en aandacht op de website en social media. Elk jaar vinden in het voor- en najaar vier tot zes exposities plaats. De eerste van dit seizoen is tijdens de paasdagen. De exposities worden altijd gelardeerd met muziek, poëzie, zang of theater.

's Nachts schilderen

Roy Valentijn (33) uit Hoogkarspel is een kunstenaar van de hedendaagse schilderkunst. Als kind was hij altijd al bezig met tekenen. "Ik maakte vaak 'dingetjes' die niet bestonden; vormen en kleuren die ik zelf mooi vond. Ongeveer vijftien jaar geleden maakte ik voor het eerst een tekening op een doek en die verkocht ik. Toen begon het bij mij echt te 'bruisen' en werd ik steeds enthousiaster. Inmiddels heb ik een eigen atelier in Zwaagdijk-Oost." Roy noemt zijn stijl 'sub-fantalistisch', een term die uit zijn eigen brein ontsproten is. "In mijn werken komen vaak heel veel ogen terug, maar ook lijnen en strepen. Vervolgens kijk ik zelf wat ik daarin zie. Vergelijk het maar met wat mensen met wolken hebben. Daar kun je ook van alles in zien. Het leuke is dat iedereen weer iets anders ziet. En dat doe ik ook bij mijn eigen werk: ik laat mensen zelf bepalen wat zij waarnemen. Ik blijf overigens niet te lang 'hangen' in één bepaalde stijl. Ik blijf me wat dat betreft ontwikkelen en probeer heel veel dingen uit. Een proces dat in mijn ogen oneindig is." Roy, die in het dagelijks leven als kapper werkt, vindt het heerlijk om 's nachts te schilderen. "Tijdens het schilderen luister ik vaak naar psychedelische muziek. Dat geeft mij inspiratie, daar voel ik me goed bij. Het is voor mij altijd weer een verrassing wat er op het doek komt; een wereld waarvan ik van tevoren niet weet hoe hij eruit komt te zien. Ik ben heel benieuwd naar de reacties van bezoekers op mijn schilderijen. Maar eigenlijk weet ik zeker dat iedereen ze mooi gaat vinden", lacht Roy.

Kladblok

Beeldend kunstenaar Martijn Schoemaker (49) uit Bovenkarspel heeft een passie voor het maken van metalen sculpturen. Zijn kunstwerken zijn handgemaakt en worden op een traditionele, ambachtelijke manier vast gebout, gelast of aaneengeklonken tot een assemblage. Martijn exposeert onder zijn kunstenaarsnaam D'Arti. Zijn passie voor het werken met metaal ontstond in zijn tienerjaren. "Ik ging vaak langs het grofvuil en haalde daar allerlei onderdelen - meestal van machines - uit. Daar maakte ik dan de mooiste dingen van. Zo heb ik ook mijn vaders radio een keer helemaal uit elkaar gehaald. Daar was 'ie niet echt blij mee", lacht Martijn. "Maar ook fietsen en brommers ombouwen vond ik geweldig om te doen." Martijn werkt - in tegenstelling tot Roy - niet 's nachts, maar droomt wel vaak over bepaalde vormen en ontwerpen. "Daarom ligt er altijd een kladblok op mijn nachtkastje. Vormen die ik droom, kan ik dan meteen tekenen. En als ik een bepaald detail vergeten ben, kan ik zelfs weer 'teruggaan' in die droom. Sinds een jaar heb ik een atelier in Amsterdam. Het is heerlijk om daar te zijn. Mijn leven wordt dan even niet geregeld door de dingen die 'moeten'."

Nieuwsgierig geworden naar de kunstwerken van Roy en Martijn? Kom dan eerste of tweede paasdag naar Kunst in de Kas! Het gitaristen- en zangduo treedt beide paasdagen om 12.00 en 15.00 uur op, maar ook de rest van het paasweekend zet dit duo de expositie luister bij. Kunst in de Kas is gevestigd aan de Beatrixstraat 3a (achter het huis met de grijze pilaren) in Zwaag. Kijk voor meer informatie op www.kunstindekas.nl. Meer informatie over de kunstenaars is te vinden op www.darti.nl en www.njitnelav-art.nl.


Uw verhaal ons verhaal

(Foto: Adobe Stock)

REGIO - Op feestjes en verjaardagen is er altijd wel iemand die een mooi verhaal weet op te dissen. Het barst van de verhalen en eigenlijk is het doodzonde dat die in de anonimiteit blijven. De redactie van deze krant vindt dat die verhalen een breder podium verdienen. Wie een verhaal wil toesturen is bij deze van harte uitgenodigd. De redactie beoordeelt de verhalen. De meest geschikte worden gepubliceerd. De inzender wordt daarover uiteraard geïnformeerd. De verhalen hebben bij voorkeur een link met onze eigen regio. Mail naar redactie.wfr@rodi.nl.

Welkom Annemarieke

(Foto: aangeleverd)

Soms lopen dingen gewoon zoals ze lopen moeten. Sinds vorig jaar heeft Annemarieke van Os de styling van de Westfriese Beurs op zich genomen en krijgen wij heel veel complimenten hoe mooi en netjes het er bij ons uit ziet.

Combineren

Onze klanten vinden het leuk hoe wij onze echte oude meubelen (waar men ons van kent) combineren met onze hagelnieuwe meubelen van populaire merken als Richmond, de Spieghel, By-Boo en Woood. 'Zo zou ik wel willen wonen', horen we vaak, 'maar ik weet niet waar ik moet beginnen', zeggen ze dan!

Meedenken

Nou, wij hebben goed nieuws. Annemarieke komt met haar enthousiasme, gevoel voor styling, inrichting en interieur ons team versterken en u helpen aan een 'nieuw' interieur. Of het nu om alleen een bank gaat, een opknapbeurt van de woonkamer of een hele inrichting van je huis; Annemarieke en wij helpen u heel graag. Neem wat foto's en maten mee, want dat spreekt makkelijker en we denken graag met u mee. Wij hebben veel in huis dus als u 's ochtends komt kan u er 's avonds al nieuw bij zitten.

Welkom Annemarieke, wij hopen dat jij en onze klanten met plezier vele huizen samen zullen inrichten.

Nella

De Westfriese Beurs in Oosterblokker: uw marktplaats om de hoek waar de inbrenger tot 60 procent van de opbrengst krijgt. Al 30 jaar lang het adres voor het kopen en verkopen van meubelen en we maken er zoveel verhalen mee dat we ze graag willen delen.

Kilometers lezen op Wereldwijzer

De Wereldwijzer doet fanatiek mee aan de Leeskilometerwedstrijd die georganiseerd wordt door bibliotheek Hoorn. (Foto: Rodi Media)

HOORN - Met de Leeskilometerwedstrijd stimuleert Bibliotheek Hoorn kinderen om lekker veel te lezen. Meer dan duizend basisschoolleerlingen in de gemeente Hoorn doen hieraan mee. Groep 6/7 van Wereldwijzer in Hoorn is een van de klassen waar de kinderen fanatiek aan het lezen zijn.

'Vijftig procent kans dat we gaan winnen'

Tirza (11), Rosa (10) en Mina (10) laten zien welke boeken ze aan het lezen zijn. "We hebben al heel veel kilometers gelezen", vertelt Tirza. "Elke dag lezen we op school sowieso een kwartier. Als je klaar bent, dan moet je het aantal pagina's tellen dat je gelezen hebt en dat getal vul je in op je leeskaart." De kinderen lezen niet alleen op school, maar proberen ook thuis zoveel mogelijk leeskilometers te maken. Tirza: "Ik vind lezen heel erg leuk. Ik kan me goed inleven in een verhaal. En ook de stemmen en het uiterlijk van de personages hoor en zie ik vaak helemaal voor me."

Handtekening

Elke honderd pagina's staan gelijk aan één leeskilometer. Aan het eind van de periode (de wedstrijd loopt van 15 maart tot en met 19 april) worden alle kilometers van de groep bij elkaar opgeteld. De vier groepen die de meeste kilometers hebben gemaakt, krijgen bezoek van een bekende kinderboekenschrijver. "Dat willen we natuurlijk heel graag", zegt Mina. "We weten nog niet wie er dan komt, maar ik ga zeker een handtekening vragen." "Ik denk dat de schrijver ons ook een stukje gaat voorlezen", vult Rosa aan. Of ze daadwerkelijk gaan winnen, dat weten de meiden niet zeker. Rosa: "Ik denk dat we ongeveer veertig of vijftig procent kans maken."

Bibliotheek Hoorn gaat volgend jaar verder met een vernieuwd educatief aanbod. De leeskilometerwedstrijd blijft vanwege het grote succes in het pakket.

250 schapen in de bermen van Hoorn

Wethouder Simon Broersma tussen de schapen op de Nachtegaal. (Foto: Rodi Media)

HOORN - Een bijzonder tafereel woensdagochtend 10 april op de Nachtegaal in Hoorn: maar liefst 250 schapen werden door wethouder Simon Broersma op het veld in de Kersenboogerd 'losgelaten'. Hij kreeg hierbij hulp van herder Marijke Dirkson en natuurlijk een border collie. Op deze plek startte woensdag de proef met 250 schapen die de bermen in Hoorn gaan begrazen.

De schapen lopen onder begeleiding van een herder een route door de Kersenboogerd en een deel van de Bangert en Oosterpolder. De schapen verplaatsen zich iedere dag naar een vers stuk gras. Zo leveren ze een positieve bijdrage aan het groenonderhoud en biodiversiteit in Hoorn.

Het 'onderhoud' door de schapen in Hoorn betreft een proef en loopt tot en met september. Andere gemeentes, zoals Zaandam en Heerhugowaard, hebben positieve ervaringen met de stadsbegrazing. Wethouder Simon Broersma: "Om Hoorn te verduurzamen is het belangrijk dat we de biodiversiteit verhogen. De stadsbegrazing helpt hierbij. Door het grazen van de schapen blijft de bodem open. Voedingsstoffen komen beter beschikbaar voor planten en kruiden én insecten overleven op deze manier beter. De schapen eten ongewenste plantsoorten, zoals distel en berenklauw. Hierdoor zijn bestrijdingsmiddelen niet nodig. Via hun hoeven en vacht verspreiden de schapen veel bloemzaden. De ontlasting van de kudde verdwijnt in de bodem en zorgt voor een natuurlijke vorm van mineralisatie en bemesting. Daarbij is het natuurlijk mooi dat we dieren op deze manier naar de stad en dus dichter bij de mensen brengen."

De schapen die Hoorn gaan maaien staan bekend als een rustige ras. De omgeving ondervindt weinig tot geen hinder van het blaten. Vervuiling op paden wordt netjes opgeruimd. Onder toezicht van de herder graast de kudde in een vak achter tijdelijke rasters, een soort flexibele netten.

Dier van de week

Wie maakt van Mikkie weer een gezellige huispoes? (Foto: aangeleverd)

Mikkie zoekt een rustig nieuw thuis

HOORN - Mikkie is een lieve gesteriliseerde poes van circa zes jaar oud. Ze is gevangen bij een vangactie en heeft lang buiten geleefd.

Mikkie is dan ook wat schrikachtig bij drukte of onverwachte dingen, maar ze is heel zachtaardig en dol op knuffelen.

Als Mikkie je eenmaal kent, kruipt ze het liefst helemaal tegen je aan!

Gezellig

Het dierentehuis zoekt voor Mikkie een rustig nieuw thuis waar ze weer een gezellige huispoes kan worden.

Wie interesse heeft in Mikkie, kan contact opnemen met het Dierentehuis Hoorn: 0229-218197. Het asiel is gevestigd aan de Schellinkhouterdijk 1 in Hoorn en is dagelijks (behalve zondag) geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

Het Park deze Week

(Foto: Ben van Duin)

HOORN - Eerst is hoofdpersoon Mona een bedeesd en behaagziek kind van negen, dan een dolende twintiger en tenslotte een vrouw van 35 die, na een paar ingrijpende gebeurtenissen, eindelijk voor zichzelf kiest.

In de bestseller 'Kom hier dat ik u kus' van Griet Op de Beeck volgen we Mona op haar moeizame levenswandel. We zien hoe haar traumatische jeugd haar karakter en keuzes lange tijd bepaalt en we merken hoe ze zich langzaam losweekt van ondermijnende gedachten en een negatief zelfbeeld.

Levensthema's

Dit aangrijpende verhaal over Mona en haar familie wordt vertolkt door topacteurs als Sophie van Winden, Kirsten Mulder, Dragan Bakema en Oda Spelbos. Een humoristisch, scherp en ontroerend toneelstuk. Het zijn alledaagse, ontroerende en voor velen herkenbare levensthema's.

De tweede roman van Griet Op de Beeck, 'Kom hier dat ik u kus', werd binnen een week na publicatie een bestseller en werd door het 'DWDD'-panel uitgeroepen tot Boek van de Maand. Op de Beeck ontving vele prijzen voor haar wondermooie roman. Niet voor niets werden van de roman al ruim 400.000 exemplaren verkocht.

Kans maken op kaarten?

Schouwburg Het Park geeft twee maal twee kaarten weg voor deze voorstelling op woensdag 24 april om 20.15 uur. Stuur een e-mail voorzien van naam en adresgegevens naar winactie@parkhoorn.nl . Vermeld in het onderwerp regel: 'Park-actie Kom hier dat ik u kus'. Reageer uiterlijk dinsdag 16 april. De winnaars ontvangen een reactie per mail.

Kijk voor het volledige theaterprogramma op www.hetpark.nl .

Bijeneducatiecentrum opent haar deuren

Het bijeneducatiecentrum bij kinderboerderij de Woid opent 13 april haar deuren. (Foto: Jan Siebring)

HOORN - 'Hoorn is the place to Bee'; dit is de slogan waarmee stichting Stadslandbouw Hoorn één van de bij-vriendelijkste gemeenten van Nederland heeft gemaakt. Zaterdag 13 april opent de voorzitter van stichting Stadslandbouw Hoorn samen met wethouder Simon Broersma om 13.00 uur het eerste bijeneducatiecentrum van Nederland. Het educatiecentrum ligt op het terrein van kinderboerderij de Woid aan de Koperslager in Hoorn.

Stichting Stadslandbouw zet zich al jaren in voor de bescherming van honing- en wilde bijen in Hoorn met onder andere de aanleg van bijenlinten. Een bijenlint is een aaneenschakeling van groenstroken met daarin bij-vriendelijke beplanting of bijenhotels. Een lint aan initiatieven dus, met het doel om de overlevingskansen van de bij te bevorderen. Bijen zijn namelijk van cruciaal belang voor de mens. De landbouw en daarmee onze voedselvoorziening, is voor een belangrijk deel aangewezen op deze bestuivers.

Westfriese Uitdaging

Veel bedrijven in de regio hebben geholpen dit centrum te realiseren, dankzij de bemiddeling van de Westfriese Uitdaging. Naast deze bedrijven zijn ook de scholen in Hoorn betrokken. Zo hebben negentig leerlingen van het 'd Ampte nieuwe bijenkasten gemaakt, zijn leerlingen van het Clusius College betrokken bij de bijentuin en gaan leerlingen van het Technasium (OSG) onderzoeken doen bij het bijeneducatiecentrum.

Modeltuin

Mensen die graag meer willen weten over bijen, kunnen hier straks een cursus volgen. Ook kunnen basisscholen (veilig) naar de bijen kijken. Dat komt omdat het klaslokaal zo is opgezet dat de imker vanachter het glas de bijen kan laten zien. Via 'Nederland Zoemt' zijn onderwijspakketten beschikbaar. Rond het bijeneducatiecentrum is een modeltuin aangelegd. Bezoekers van de tuin kunnen zien welke planten goed zijn voor de insecten. Daarnaast heeft Hoorn aan de IJsselweg een prachtige stadstuin die vol staat met bij-vriendelijke planten.

Het bijeneducatiecentrum is geopend op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en op zondag van 12.00 tot 16.00 uur.

Reünie OSG West-Friesland

HOORN - OSG West-Friesland bestaat 150 jaar en houdt vrijdag 7 en zaterdag 8 juni een reünie in het schoolgebouw aan de Johan Messchaertstraat / Bontekoestraat in Hoorn. De reünie van vrijdag 7 juni is bedoeld voor oud-leerlingen en -docenten, die in de jaren 2000 en later op school zaten. Zaterdag 8 juni is iedereen welkom die vanaf de jaren 30 tot en met 1999 aan de school verbonden was. Het programma van de reünie bestaat uit een tentoonstelling en muziek door verschillende bands. Een cateraar zorgt voor een uitgebreid assortiment aan hapjes en drankjes. Kijk voor alle informatie op www.reuniewest-friesland.atlascollege.nl .

(Foto: Vincent de Vries)

REGIO - Elke week plaatsen we in deze rubriek een foto uit de regio die gefotoshopt is. Onze fotograaf maakte deze foto afgelopen week op de hoek van de Harpstraat en de Doelenstraat in Enkhuizen.

Ziet u wat er niet klopt aan de foto? Of heeft u geen idee? Op de Facebook-pagina 'West-Friesland op Zondag' kunt u een reactie geven. Elke dinsdagochtend plaatsen we daar het antwoord.


Dus 'like' de pagina en blijft tegelijkertijd op de hoogte van nieuwtjes uit de regio!

G-handbaltoernooi in De Dres

Het G-handbalteam van Westfrieslandsew. (Foto: aangeleverd)

NIBBIXWOUD - In De Dres aan de Lange Dres 1 in Nibbixwoud wordt zondag 14 april het jaarlijkse G-handbaltoernooi van Westfrieslandsew gespeeld. Tien teams van verenigingen uit heel Nederland doen mee: Achilles uit Gorinchem, Blinkert uit Haarlem, DSS uit Heemskerk, Koedijk, KSV uit Heerhugowaard, Schagen, Nijenrodes uit Breukelen, V&L uit Geleen, Westsite uit Amsterdam en natuurlijk Westfrieslandsew zelf.

Ook dit jaar hebben diverse sponsors toegezegd om het toernooi mogelijk te maken. Daarnaast zijn vrijwilligers onontbeerlijk; zij zijn deze dag weer volop aanwezig. De dag wordt om 10.00 uur geopend met een warming-up, verzorgd door de selectie van Westfrieslandsew. Daarna start het programma. Simon Ballon is aanwezig om prachtige creaties te maken.

Publiek is van harte welkom in de sporthal. De middag duurt tot 16.00 uur.

Paasnachtviering in Zuiderkerk

ENKHUIZEN - In de Zuiderkerk aan de Zuiderkerksteeg 1 in Enkhuizen viert de gemeente de Paasnachtdienst op zaterdag 20 april om 22.00 uur.

Voorganger is ds. Henk Haandrikman en het gemengd Byzantijns koor Indrik uit Hoorn zingt. Onder leiding van dirigent Sergej Latychev worden liederen uit het orthodox-liturgisch liederenrepertoire ten gehore gebracht. Het koor Indrik is een gemengd koor met ongeveer dertig leden dat zich toelegt op de vertolking van gezangen van de Byzantijnse ritus volgens de traditie van de Oosters-orthodoxe kerken. Het koor is niet kerkgebonden.Het koor heeft een groot repertoire opgebouwd met, naast de gezangen van Russische oorsprong, ook liederen uit Oekraïne, Georgië en Griekenland.

Land van Fluwel opent spectaculaire uitkijktoren

De nieuwe uitkijktoren van Land van Fluwel. (Foto: aangeleverd)

SINT MAARTENSZEE - Je weet niet wat je meemaakt op een van de nieuwste attracties op Land van Fluwel in Sint Maartenszee. De robuuste uitkijktoren biedt een prachtig uitzicht over de bloeiende bloemenvelden. Spectaculair is niet alleen de hoogte maar zeker ook de 25 meter lange glijbaan.

Het avonturenparadijs is ook dit jaar weer de ultieme plek voor levensgenieters en avonturiers. Zeker nu er deze winter, naast de uitkijktoren, hard gebouwd is aan een nieuwe skelterbaan en klimparcours waarop kinderen gezekerd klimmen. Jong en oud trekken verder de stoute schoenen uit en bedwingen het 1 kilometer lange blotevoetenpad, dat zeker voor kinderen ook vol avontuur en klautermogelijkheden zit.

Land van Fluwel blijkt ook kort na de seizoensopening weer een verrassend avontuur voor jong en oud! De avonturen bieden voor ieder wat wils en verwonderen van 0 tot 100 jaar oud. De avonturen zijn zo gebouwd dat er echt voor elke leeftijd nieuwe uitdagingen zijn. Kinderen spelen, prieken, prutten en verleggen hun grenzen terwijl ouderen opbloeien bij al het moois dat de bloeiende bloemenvelden en de geschiedenis van de tulp te bieden heeft. In de Dutch Tulip Experience maak je met een audiotour kennis met de sprookjesachtige geschiedenis van het bekendste Hollandse icoon: de Tulp!

Terwijl de kinderen, na een aantal gezamenlijke avonturen, nog uren spelen in het AvonturenSpeelParadijs en het Verstoppertjesbos is het voor de volwassenen goed toeven op het terras van Restaurant De Kneinsberg. Land van Fluwel is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. Zie ook www.landvanfluwel.nl

Introductie nieuwe Mercedes-AMG

Mercedes-AMG A 35 4MATIC Limousine (Foto: Daimler AG)

REGIO - Na de Hatchback introduceert Mercedes-AMG de volgende instap in de wereld van Driving Performance: de A 35 4MATIC Limousine (brandstofverbruik gecombineerd 7,3-7,2 l/100 km; CO2-uitstoot gecombineerd 167-164 g/km) is het tweede model van Mercedes-AMG dat op het nieuwe platform voor compacte auto's wordt gebouwd.

Deze auto zal erg in de smaak vallen bij klanten die het sportieve karakter van een Mercedes-Benz met voldoende ruimte voor passagiers en bagage zoeken. De hoge rijdynamiek van de wendbare Limousine wordt gewaarborgd door de 2,0-liter viercilinder turbomotor met 225 kW (306 pk) vermogen, de AMG SPEEDSHIFT DCT 7G-transmissie met dubbele koppeling, het AMG-onderstel en de variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC.

Met de nieuwe A 35 4MATIC Limousine wordt het huidige AMG-portfolio uitgebreid met een aantrekkelijk, extra instapmodel. Deze auto richt zich op een jonge doelgroep die veel vermogen zoekt in combinatie met comfort en ruimte voor passagiers en hun bagage. De acceleratie van 0 naar 100 km/h in 4,8 seconden en de topsnelheid van 250 km/h (elektronisch begrensd) zullen de verwachtingen van deze klanten op het gebied van rijdynamiek in het compacte segment overtreffen. De vierdeurs A 35 4MATIC heeft een wielbasis van 2.729 mm en de krachtige proporties van een dynamische en tegelijkertijd compacte Limousine met sportieve, korte overhangen voor en achter.

Ford zet groot in op elektrificatie

Ford Kuga (Foto: Ford)

REGIO - Ford heeft een uitgebreide reeks nieuwe auto's gepresenteerd die zijn ontworpen om steden schoner en stiller te maken door steeds meer gebruik te maken van milieuvriendelijke elektrische aandrijvingen.

Het assortiment van zestien geëlektrificeerde modellen die vandaag worden aangekondigd, wordt uitgebracht onder de nieuwe noemer Ford Hybrid. Het omvat een uitgebreide reeks modellen, van kleine personenauto's tot SUV's en people-movers. En er zijn ook een op de Ford Mustang geïnspireerde, sportieve SUV en een volledig elektrische Transit in de maak.

Deze ontwikkeling markeert een nieuwe mijlpaal voor Ford: het bedrijf legt zich toe op het leveren van een nieuwe reeks zuinige en plezierig rijdende auto's die voldoen aan de uiteenlopende wensen van de Europese klant. Of die nu de kinderen veilig naar school wil brengen, pakketjes wil afleveren of op zoek is naar sportieve prestaties.

"Ford Hybrid voertuigen maken elektrificatie relevant en haalbaar voor meer bestuurders dan ooit. Van elke nieuwe auto die we introduceren, van Fiesta tot Transit, wordt ook een geëlektrificeerde versie uitgebracht, die het beste past bij de behoeften van onze klanten en die betaalbaar is", aldus Stuart Rowley, President van Ford Europa. "De modellen die vandaag worden geïntroduceerd, zijn uitgerust met nieuwe voorzieningen op het gebied van technologie en connectiviteit en zijn nog maar het begin van onze plannen om een uitgebreid assortiment te ontwikkelen van slimme auto's voor een slimme wereld". Eerder dit jaar gaf Ford aan ernaar te streven om van alle toekomstige modellen van het bedrijf ook een geëlektrificeerde versie op de markt te brengen.

Elektrische auto huren

Autohopper verhuurt nu ook volledig elektrische auto's. (Foto: Rodi Media)

ZWAAG - Een elektrische auto is een steeds beter alternatief voor een benzine- of dieselauto. Daarom verhuurt Autohopper nu ook volledig elektrische auto's.

Elektrisch is mileuvriendelijker dan benzine of diesel

Waar voorheen de lage actieradius van elektrische auto's een drempel was, vormt deze steeds minder problemen. De nieuwste elektrische auto's hebben een actieradius van maar liefst 450 kilometer. Twijfel dus niet langer en huur meteen een elektrische auto bij Autohopper!

Niet duurder

Wie een elektrische auto aanschaft, is duurder uit dan bij een auto met een verbrandingsmotor. Het is dus een logische gedachte dat elektrische huurauto's ook goed aan de prijs zijn. Bij Autohopper is dit niet het geval. In vergelijking met auto's die rijden op benzine of diesel huren klanten hier voor hetzelfde tarief een volledig elektrische auto.

Besparen

Klanten besparen ook nog eens op de brandstof, want zij ontvangen bij de elektrische huurauto een pasje waarmee zij onbeperkt kunnen opladen! Wie elektrisch rijdt, bespaart dus op brandstof. Dit is dan ook een groot voordeel aan het huren van een elektrische auto bij Autohopper.

Laadpasje

Wie een auto huurt die rijdt op diesel of benzine, is verplicht de auto afgetankt af te leveren. Bij het huren van een elektrische auto krijgt de huurder van Autohopper een laadpasje mee, waarmee je overal in Nederland bij publieke laadpalen van FastNed en EV-Box de auto op kunt laden. En Autohopper vindt het ook niet erg als 'ie niet helemaal vol terugkomt; het verhuurbedrijf heeft zelf natuurlijk ook gewoon laadpalen!

Autohopper kenmerkt zich door de duidelijke prijzen en voorwaarden. Klanten weten altijd precies waar ze aan toe zijn. De prijs die op de website staat, is ook echt de prijs die de klant voor de huurauto betaalt.

Een elektrische auto huren kan al vanaf 65 euro per dag. Kom voor meer informatie langs bij Autohopper Fakkert, De Marowijne 59 in Zwaag. Telefoon: 0229-274757. Kijk voor meer informatie op www.autohopper.nl.

Paasvoordeel bij Volvo Ton van Kuyk

Kom naar de open dagen van Volvo Ton van Kuyk. Alle vestigingen zijn open! (Foto: aangeleverd)

REGIO - Alles staat bij Volvo Ton van Kuyk, tijdens het komende paasweekend van 18, 19, 20 en 22 april, in het teken van de grote paasshow.

Een prachtige selectie Volvo occasions, van jong tot wat ouder en van groot tot klein. Allemaal scherp geprijsd en verspreid over de vier vestigingen in Alkmaar, Beverwijk, Hoorn en Purmerend.

Tijdens deze occasionshow biedt Volvo Ton van Kuyk de beste deal op de reeds rijklaar geadverteerde occasions. Voor klanten geen financiële verassingen dus voor garantie en/of een afleverbeurt bij de dealer.

Daarnaast wordt elke inruilwaarde verhoogd met 1.500 euro inruilpremie. Bekijk de voorraad alvast online via www.tvk.nl/occasions.

Het team van Volvo Ton van Kuyk heet iedereen van harte welkom op donderdag 18 april, vrijdag 19 april, zaterdag 20 april en maandag 22 april!

Meer versies Nissan LEAF

Nissan LEAF (Foto: Nissan)

REGIO - De LEAF Modeljaar 2019 biedt talrijke upgrades op het vlak van connectiviteit en technologie. Met de nieuwe Nissan Connect Services app heeft het navigatiesysteem nu TomTom LIVE premium verkeers- en routeinformatie. Met behulp van de app is op de smartphone te zien hoe lang het duurt om op de bestemming aan te komen. Tevens is op afstand de laadtoestand van de batterij te controleren en zijn enkele functies van de auto te bedienen.

De diverse uitvoeringen van de LEAF Modeljaar 2019 zijn per eind deze week te bestellen en naar verwachting vanaf deze zomer leverbaar.

Ken Ramirez, Senior Vice President Sales en Marketing van Nissan Europe: "Bij Nissan zijn we ongelooflijk trots dat de Nissan LEAF in 2018 de bestverkochte elektrische auto in Europa was en ook in 2019 tot dusver op de eerste plaats staat. Met de introductie van de eerste LEAF in 2010 als eerste in serie geproduceerde elektrische auto maakten we ons geloof in elektrische mobiliteit duidelijk. We geloven er nog steeds in. Sterker nog, meer dan 130.000 rijders van een LEAF in Europa delen die overtuiging."

De versie met een groter rijbereik beleefde zijn debuut als Nissan LEAF e+ 3.ZERO Limited Edition in januari 2019. Hij biedt op een volle batterij tot naar schatting 385 kilometer* rijbereik en een vermogen van een indrukwekkende 160 kW (217 pk), goed voor een acceleratie van 0-100 km/uur in 7,1 seconden. De Tekna versie van de e+ is uitgerust met de geavanceerde ProPILOT rijdersassistentietechnologie.

Elke 41 seconden een Golf

Volkswagen Golf First generation (Foto: Volkswagen)

REGIO - De Golf - de meest succesvolle auto van Europa - is 45 jaar oud. De productie van de bestseller begon officieel op 29 maart 1974 in de Volkswagen-fabriek in Wolfsburg. Niemand bij Volkswagen kon toen vermoeden dat de opvolger van de legendarische Kever wereldwijd meer dan 35 miljoen keer zou worden verkocht. Sinds de start van de productie 45 jaar geleden heeft elke 41 seconden iemand ergens ter wereld een nieuwe Golf besteld - gemiddeld zo'n 780.000 auto's per jaar.

De Golf is het hart van Volkswagen, aldus Ralf Brandstätter, Chief Operating Officer van Volkswagen. "Hij staat als geen andere auto voor vooruitgang en technologie. In de Golf werd veiligheidstechnologie bijvoorbeeld voor miljoenen mensen voor het eerst betaalbaar. Zeven generaties lang heeft de Golf het merk Volkswagen ook geholpen om zich te ontwikkelen tot één van de belangrijkste autofabrikanten ter wereld."

Focus bestverkochte auto

Ford (Foto: Ford)

REGIO - Ford Nederland sluit het eerste kwartaal van dit jaar goed af. Met 3.567 registraties was de Ford Focus het eerste kwartaal zelfs de bestverkochte auto van Nederland. Ook de Fiesta laat goede cijfers zien in het eerste kwartaal. Het is de op een na best verkochte auto in zijn segment. Lees verder

Zowel Ford personenauto's als bedrijfswagens laten met een marktaandeel van respectievelijk 6,2% en 13,9% over het eerste kwartaal een groei van het marktaandeel zien.

Ford Bedrijfswagens

De solide verkoopresultaten van Ford Bedrijfswagens kennen een stijgende lijn voor de Transit, de Transit Custom en de Transit Connect. Ook de Ranger pick-up heeft een sterke start met 108 registraties in het eerste kwartaal. Dat is meer dan het dubbele vergeleken met vorig jaar.

Ford Focus

Met de toevoeging van de avontuurlijke Focus Active crossover is de Focus line-up helemaal compleet. De Titanium, boordevol technologieën die het leven makkelijker maken, de ST-Line, met zijn sportieve uitrusting en messcherp sturende onderstel en de Vignale, die zijn passagiers verwent met ultieme luxe waren al eerder verkrijgbaar.

Nieuwe Lexus UX 250h

Lexus UX 250h (Foto: Lexus)

REGIO - Lexus introduceert zijn eerste premium crossover in het C-SUV-segment. De Lexus UX (Urban Explorer) heeft een aantal krachtige kenmerken waarbij rijeigenschappen, design en vakmanschap, veiligheid en geavanceerde hybridetechnologie de rode draad vormen.

De onderscheidende Lexus UX staat op het innovatieve GA-C-platform (Global Architecture-Compact), dat zich kenmerkt door het laagste zwaartepunt in zijn segment. De UX is daardoor wendbaar en dynamisch, waarbij de rijeigenschappen doen denken aan die van een lager bij de weg liggende hatchback. Standaard aan boord is het actieve veiligheidspakket Lexus Safety System+. Voor het eerst komt Lexus met een C-segmentauto met een systeemvermogen van 135 kW/184 pk. In Nederland start de Lexus UX 250h met zelfopladende hybride aandrijflijn bij een consumentenprijs van 44.495 euro.
De Lexus UX combineert als geen ander dynamiek met verfijnde luxe en kwaliteit. Wie de UX zakelijk rijdt, profiteert van lage gebruikskosten vanwege de efficiënte hybride aandrijflijn met 2,0-liter benzinemotor en krachtige elektromotor. Hiermee kan de UX 250h tot vijftig procent van de rijtijd elektrisch rijden, al naar gelang de omstandigheden.

Suzuki Ignis uitgelicht

Suzuki Ignis (Foto: Suzuki)

REGIO - De Ignis valt op met zijn karakteristieke design. Deze Ultra Compact SUV biedt verrassend veel binnenruimte. En is voorzien van uitstekende veiligheidsvoorzieningen en innoverende technieken.


De Ignis is een compacte crossover met een speels en eigenzinnig design. De 5-deurs Suzuki Ignis heeft een hoge zitpositie voor een beter zicht op de weg, een verrassend ruime interieur met verschuifbare achterbank voor meer bagageruimte dan wel beenruimte en een ruime instap vóór en achter. En uiteraard heeft Suzuki aan de veiligheid gedacht.

Een voorbeeld is het actieve veiligheidssysteem DCBS (Dual Camera Brake Support). Het AllGrip 4x4-systeem, dat beschikbaar is op verschillende versies, geeft meer grip en levert ook een bijdrage aan de veiligheid.

Auto Gear Shift

De Ignis staat op een ultrasterk en –licht platform. Hiermee is de compacte crossover de lichtste auto in zijn klasse met positieve gevolgen voor het verbruik en de rijeigenschappen. Naar wens levert Suzuki de Ignis met AGS (Auto Gear Shift).

Deze geautomatiseerde versnellingsbak is compacter en lichter dan een traditionele automaat wat ook een gunstig effect op het verbruik heeft.

34e N-H Oldtimer Festival

Een Chevrolet Bel-Air uit 1954. (Foto: aangeleverd)

VENHUIZEN - Ruim drie decennia Oldtimer plezier in Noord-Holland. Dat is zondag 21 en maandag 22 april, eerste en tweede Paasdag, te vinden op het 34e N-H Oldtimer Festival Venhuizen. Het evenement vindt plaats in overdekte en verwarmde hallen met een oppervlakte van drie voetbalvelden aan nostalgie tussen Hoorn- Enkhuizen. Na jaren van diverse items zoals racemotoren, brandweerauto's en autosport zetten ze het beproefde concept van landenthema's door. Deze keer is dat: 'Venhuizen goes America'.

Chevrolet, Pontiac. Dodge en Ford zijn slechts enkele merken die te bewonderen zijn. Bij de motoren zijn natuurlijk aanwezig de Harley Davidson alsmede de legendarische Indian. Peterbilt, Mack en Overdorp zijn de Trucks die de hal complementeren. Dit alles rondom het Vrijheidsbeeld van New York met een Burger of steak van de grill. Het is daar goed toeven als tijdens de muziek van de Red Strats, de petticoats draaien van rock 'n roll dansschool Jump Up. Tevens een optreden dansformatie Double V met dames in passende kleding. En zangschool Pop Up brengt liedjes van Frank Sinatra.

Rondom de hallen staan honderden marktkraampjes met allerlei artikelen. Voor de kinderen is een mini-kartbaan en een nostalgische draaimolen opgezet. Het expo-complex is te vinden Torenweg 44 in Venhuizen. Beide Paasdagen van 11.00 tot 18.00 uur open. Entree slechts 10,- euro , Jeugd 13 tot en met 17 5,- euro, kinderen tot en met 12 jaar gratis. Zie: www.oldtimerfestival.nl.

Open dag bij Hoek Bouma

Verkeersschool Hoek Bouma. (Foto: aangeleverd)

DE GOORN - Al bijna zestig jaar timmert Verkeersschool Hoek Bouma met veel succes aan de weg. In die tijd is het familiebedrijf met een hoofdvestiging in De Goorn en een nevenvestiging in Purmerend uitgegroeid tot een begrip in de regio. Een bedrijf dat staat voor kwaliteit en een hoge mate van persoonlijke aandacht. Een bedrijf waar in al die jaren heel veel mensen uit de regio het felbegeerde papiertje hebben gehaald. Op de traditionele Open Dag, op Tweede Paasdag 22 april aanstaande, kunnen belangstellenden op de hoofdvestiging in De Goorn kennismaken met alle facetten van de verkeersschool.

Aan de Wieder 29 in De Goorn biedt Verkeersschool Hoek Bouma een veelheid aan verkeersopleidingen, opfris- en bijscholingscurssen, maar ook mentale begeleidingstrajecten aan. "Naast de particuliere opleidingen voor motor, auto, aanhanger en bromfiets verzorgen wij ook de beroepsopleidingen voor vrachtauto, bus, aanhanger en logistiek. Bovendien bieden wij een flink pakket nascholingscursussen voor de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs aan", aldus Peter Bouma, die vanaf 1993 als derde generatie aan het roer staat van Verkeersschool Hoek Bouma. "Ook hebben wij de expertise in huis voor faal- of angstbegeleiding."

Modern

Die expertise zit hem niet alleen in het kennisniveau. Goed toegeruste theorielokalen, een groot eigen terrein, een rijsimulator en een gezellige kantine: het zijn voorbeelden van het zeer moderne uitrustingsniveau van Hoek Bouma. Het familiebedrijf stelt dan ook niet alleen de particulier maar ook de zakelijke rijder centraal.

Cursusaanbod

Ondernemers krijgen informatie op maat over het cursusaanbod, zowel op het gebied van de theorie- als de praktijklessen. Voor wie wil kennis maken met de opleidingen en voertuigen van Verkeersschool Hoek Bouma of informatie over Code 95 wil of gewoon zijn of haar theoriekennis wil testen geldt: kom naar de open dag op maandag 22 april tussen 11.00 en 16.00 uur.

Gratis proefles

Tijdens deze dag zijn er bovendien veel leuke activiteiten. Bezoekers krijgen bijvoorbeeld de mogelijkheid tot een gratis proefles in één van de voertuigen. Tevens is de brandweer present met zwaar materieel. Daarmee laten de brandweerlieden zien hoe iemand uit een auto geknipt wordt. De open dag van Hoek Bouma biedt echter niet alleen plezier voor de ogen en het lijf, maar ook voor de portemonnee: er zijn tijdens de open dag kortingsacties op rijlessen.

Kijk voor meer informatie op www.hoekbouma.nl

8 dagen verblijf op sfeervol Kos

Alex 2 appartementen - Kos-Stad/Psalidi. (Foto: aangeleverd)

Vanaf slechts € 249,- p.p., incl. appartement en vliegreis

Het Griekse eiland Kos heeft een heerlijke mix van mooie stranden en oude cultuur. De sfeervolle, oude haven van Kos-stad heeft een levendige kade en een gezellige wandelpromenade, met als middelpunt een Middeleeuws kasteel. Naast cultuur opsnuiven kan je ook relaxen op de zandstranden of heerlijk vertoeven op de terrasjes en in de gezellige restaurants.

Een straatje op Kos. (Foto: )

Alex 2 appartementen -

Kos-Stad/Psalidi

Alex 2 is een kleinschalig complex gerund door een hartelijke Griekse familie. Mike & Linda en hun zoons doen er alles aan om je verblijf zo fijn mogelijk te maken. Laat je door hen inspireren om de leukste plekken van Kos te ontdekken. De ligging van Alex 2 is lekker rustig, maar met de fiets ben je zo op het strand of in Kos-stad. Proef hier ook zeker de traditionele ouzo. Yamas!

Inbegrepen: retourvlucht Amsterdam - Kos met TUI Fly, retourtransfer luchthaven - appartementen, luchthavenbelasting en brandstofheffing, 7 nachten in Alex 2 appartement, verblijf o.b.v. logies in een 1-, 2- of 3-kamerappartement, Nederlandstalige reisleiding

Vanaf € 249,- p.p.

Reisperiode: 18 april t/m 20 oktober 2019. Deze aanbieding is te boeken t/m 30 april 2019. Prijs is een vanaf prijs p.p. o.b.v. 2 pers. per appartement. Vertrek ook mogelijk vanaf Eindhoven en Rotterdam. Exclusief € 2,50 calamiteitenfonds en € 25,- reserveringskosten per boeking. De vanafprijs is beperkt beschikbaar op een aantal data.

Meer informatie en boeken:

www.tui.nl/rodi, bel met TUI 088-0885885 (lokaal tarief) of ga langs in een TUI winkel in de buurt. Op deze reis zijn SGR- en ANVR-voorwaarden van toepassing.

Volop mogelijkheden in de regio voor een dagje uit

REGIO – Wat voor leuks zullen wij gaan doen met Pasen en in de meivakantie? Deze vraag zal bij velen opkomen. Traditioneel is Pasen het begin van het toeristische seizoen. Een uitgelezen kans om een bezoek te brengen aan één of meerdere attracties die een samenwerkingsverband zijn aangegaan onder de naam Hartje Noord-Holland.

Beleef een rondreis door de tropen in één van de meest bijzondere vlindertuinen van Nederland, Vlindertuin Vlindorado, om de prachtige tropische vlinders, vogels en planten uit diverse werelddelen te bewonderen. Misschien zie je zelfs wel een vlinder geboren worden in de 'poppenkast'. Of wat denk je ervan om via de wiebelende hangbrug over 'water te lopen' via het nieuwe stapstenen pad in een van de vijvers. Zie www.vlindorado.nl.

In Broek op Langedijk staat Museum Broekerveiling. Hier is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Beleef het Hollandse verhaal over tuinders en handel bij de oudste doorvaarveiling ter wereld. Kom zelf zaaien, oogsten, veilen en varen in het Rijk der Duizend Eilanden. Eerste en tweede paasdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.broekerveiling.nl.

Welkom in het unieke Van Blanckendaell Park! Nergens anders vind je een Savanne naast een speeltuin, flamingo's bij een molen, apen spelend bij een Museum en koi karpers bij een draaimolen. Met de oer-Hollandse molen als herkenbaar middelpunt, reis je over alle delen van de wereld en ontmoet je - ook tijdens de Paasdagen - meer dan 100 soorten dieren. Voor actuele informatie en activiteiten: www.blanckendaellpark.nl.

Op Avonturenparadijs Land van Fluwel heb je vanaf de nieuwe uitkijktoren een spectaculair uitzicht over de bloeiende velden. Zoef 10 meter naar beneden met de glijbaan. Beleef het grootste avontuur van Noord Holland, bedwing het Blote Voetenpad, verleg je grenzen in het Avonturenspeelparadijs en geniet bourgondisch in restaurant 'De Kneinsberg'. Elke dag geopend vanaf 10 uur. www.landvanfluwel.nl

Het Zee Aquarium is vernieuwd en uitgebreid, onder meer met zeehondenduin, Amazonejungle, reptielen, veel vissen en zeedieren. Wie durft onder het geraamte van de potvis te lopen? Of over een brug met daaronder een vijver vol piranha's? Treed binnen in de amazonejungle, waar het krioelt van de reptielen. Meer informatie: www.zeeaquarium.nl.

Het Marinemuseum in Den Helder is dé plek waar de marine echt beleefd kan worden in interactieve tentoonstellingen en aan boord van de museumvloot. Ontdek de geschiedenis van de Nederlandse marine, bekijk wapens en uniformen en leer alles over de ontwikkeling van de techniek aan boord. Uniek is onderzeeboot Tonijn die nog in originele staat is en er werken zelfs oud-opvarenden die de spannendste verhalen vertellen.

Bij Hortus Alkmaar wordt zondag 21 april het nieuwe seizoen officieel geopend. Het thema van dit jaar is ´Beter met Planten´. In het bezoekerscentrum is een interactieve expositie ´Een groene apotheek´ en in de tuin is speciale aandacht voor de geneeskrachtige kruiden. Er zijn die dag ook rondleidingen en kinderactiviteiten. De tuin is tot en met half oktober ook elk weekend geopend. Zie www.hortusalkmaar.nl

Koop nu je abonnement bij Het Baafje, zwembad van Heiloo, waardoor in maar liefst 6 baden kan zwemmen! Vrij toegang tot buitenzwembad Het Baafje, De Bever, De Veersloot en Maarten van der Weijdenbad * Gratis naar binnenzwembaden Duikerdel en De Wiel. Kortom, méér zwembad met je abonnement. Zie: zwembadhetbaafje.nl

Voorjaar in Zuiderzeemuseum

Leuke en leerzame activiteiten in het Zuiderzeemuseum. (Foto: Thijs Jansen)

ENKHUIZEN - Ontdek in het Zuiderzeemuseum van zaterdag 20 tot en met maandag 22 april de leuke en leerzame (familie)paasactiviteiten. Of kom in de meivakantie van 23 april tot en met 5 mei spelen, luisteren, ontdekken én genieten in het Zuiderzeemuseum.

In het buitenmuseum ontdekken bezoekers de herkomst en betekenis van het paasfeest en voert een speciale paasroute langs leuke en bijzondere locaties. Zoek bijvoorbeeld paasvoorwerpen in de feestwinkel of bind de strijd aan met elkaar bij de paasspelen. Daarnaast kunnen kinderen een paaswens schrijven tijdens de schrijfles. Verzamel vier stempels en ontvang als beloning een leuke verrassing.

Vuile handjes

Tijdens het paasweekend en de meivakantie kunnen kinderen in de huid kruipen van een kind uit 1919. Ze draaien dan mee in een huishouden van vroeger en merken dat ze hiervan bepaald 'vuile handjes' krijgen. Natuurlijk kunnen het verkleden in klederdracht, het spelen van Oudhollandse spelletjes en het volgen van verschillende knutselactiviteiten ook niet ontbreken.

Waterwerkers

Vanaf 25 april is de vernieuwde Expeditie Waterwerken weer open. Cornelis Lely - bedenker van de Afsluitdijk én een briljante waterwerker - zoekt opvolgers die ook in de toekomst Nederland droog en veilig kunnen houden. Ga mee op expeditie en voer opdrachten uit op het land en op het water. Verzamel zo geheime tekens, waarmee aan het einde de waterwerkers-code is te kraken.

Kijk voor meer informatie op www.zuiderzeemuseum.nl.

Pasen bij de Egelantier

De Egelantier (Foto: aangeleverd)

WIJDENES - Het is tijdens Pasen heerlijk genieten bij Restaurant de Egelantier op het zonnige terras, van goede koffie met huisgemaakte appeltaart, een koud biertje of een heerlijk glas wijn. Laat de lente maar komen!

Maar niet alleen op het terras, ook in restaurant de Egelantier is het lente met de Wijdenesser gastvrijheid waar het in een ongedwongen, gezellige sfeer goed eten is voor een betaalbare prijs, de gevarieerde kaart biedt voor ieder wat wils. Voor de Pasen heeft Henk een heerlijke lunch en diner samengesteld.

Paasdag High Lunch

Op eerste paasdag een High Lunch samengesteld à € 19.50 p.p. De High Lunch is een combinatie van een lunch en een high tea. Aanvang 13.00 uur tot 16.00 uur. Op beide dagen valt er heerlijk te genieten van het Paasmenu bestaande uit vier gangen met de keuze vis of vlees in het hoofdgerecht à € 37.50 p.p. Natuurlijk kan ook voor de heerlijke gerechten van de kaart gekozen worden welke met veel zorg en aandacht worden.

Erop uit met Pasen

Dan kan er heerlijk worden genoten van het Walking & Dining arrangement à € 27.50 p.p. Beginnend met een kopje koffie met huisgemaakte appeltaart gaan de deelnemers op weg met een appeltje voor de dorst en een routebeschrijving met daarin een stukje over de geschiedenis van Wijdenes. De tocht van 8 km wordt afgesloten met een kopje soep en een hoofdgerecht. Of van de Wandel-Foto-Speurtocht in samenwerking met Herbergh 't IJsselmeer. Beginnend met een kopje koffie en huisgemaakte appeltaart. Halverwege is het tijd voor vruchtensap uit eigen dorp en een hartige bite. Reserveren: 0229-501286 of email info@egelantier.net

Schipper Kozijnen viert vijftigjarig bestaan

Een aluminium schuifpui in antraciet zorgt voor een industriële uitstraling, optimale isolatie en maximale lichtinval. (Foto: aangeleverd)

OPMEER - Een bijzonder jaar voor Schipper Kozijnen: een vijftigjarig bestaan en een geheel vernieuwde huisstijl. Het feestjaar wordt vijftig dagen lang gevierd met een jubileumaanbieding. Klanten ontvangen 19,69% korting op nieuwe kozijnen. Wegens succes is de jubileumactie met vijftig dagen verlengd.

Wegens succes verlengd: vijftig dagen 19,69% korting op nieuwe kozijnen

Elk kozijn, elke dakkapel, schuifpui en deur die de fabriek van Schipper verlaat, is duurzaam, onderhoudsarm en van de hoogste kwaliteit. Maar vooral: met liefde gemaakt. Het familiebedrijf beseft dat het renoveren van een woning een ingrijpende gebeurtenis is. Daarom zien medewerkers het als hun taak om dit traject zorgeloos te laten verlopen.

Kijk en ontdek

Met de lente in aantocht zijn de showrooms verbouwd en staan de deuren open voor publiek. Ontdek de nieuwe tuindeuren en ervaar het gevoel van ruimte, licht in huis en uitzicht op de tuin. Ga voor een hout- of staallook. Mat, glanzend of metallic? De aluminium schuifpuien zijn ultraslank en hebben in antraciet of zwart de perfecte industriële uitstraling. Bovendien zorgen ze voor een optimale isolatie, maximale lichtinval en schuiven met minimale inspanning soepel open. De nieuwe collectie voordeuren geeft ieder huis een klassieke, robuuste, moderne of jaren '30-uitstraling. De deuren zijn compleet afgewerkt met matte chrome scharnieren, onderkorpels die niet van hardsteen te onderscheiden zijn en daarnaast voorzien van versteviging in de hoeken zodat ze tegen een stootje kunnen. In de showrooms is het mogelijk om kunststof en aluminium kozijnen, buitendeuren, schuifpuien en dakkapellen op ware grootte te bekijken.

Familiebedrijf

Schipper Kozijnen begon in 1969 als klein familiebedrijf en is nu een landelijke organisatie met ruim 220 medewerkers en zeven showrooms in Opmeer, Amstelveen, Gouda, Zwolle, Groningen, Leeuwarden en Katwijk. Schipper biedt een totaalpakket rond kunststof en aluminium kozijnen, deuren, schuifpuien, dakkapellen, vliesgevels, entree- en winkelpuien. De producten worden gemaakt in de eigen fabriek in Opmeer en het bedrijf beschikt over een eigen montageafdeling en onderhoud en reparatiedienst. Voor de productie van schuifpuien en dakkapellen werkt Schipper al meer dan tien jaar samen met De Verbinding BV. In deze fabriek maken dove en slechthorende werknemers producten van hoge kwaliteit.

28e RMC Choppershow

De Choppershow van motorclub de Rogues vindt plaats in sportcentrum de Weyver in Hoogwoud. (Foto: Henk Kroeb)

HOOGWOUD - Voor de 28e keer vindt zondag 21 april de Choppershow van motorclub de Rogues plaats in sportcentrum de Weyver, De Weyver 6 in Hoogwoud.

Er zijn ongeveer tachtig motoren te zien uit diverse Europese landen die door hun eigenaren verbouwd zijn tot echte blikvangers. Dit zijn vooral Harley-Davidsons, maar ook andere merken zijn te bewonderen. Diverse marktkramen met een grote variëteit aan motor-gerelateerde artikelen vormen een mooie aanvulling op de show. De rock-'n-rollband 'Slapback Johnny' levert dit jaar een bijdrage aan de gezellige en gemoedelijke sfeer die deze show al jarenlang kenmerkt. Niet alleen de show binnen is de moeite waard, ook de motoren van de bezoekers die buiten geparkeerd staan zijn het bekijken waard. De show is te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Entree is tien euro per persoon; kinderen jongeren dan twaalf jaar hebben gratis toegang.

Zonnebloem-vrijwilliger

HOORN - Jaarlijks genieten 112.000 mensen met een lichamelijke beperking van meer dan tienduizend uiteenlopende activiteiten of dagjes uit die georganiseerd worden door lokale afdelingen van De Zonnebloem. Voor de voorbereiding en coördinatie van deze uitstapjes is De Zonnebloem Risdam dringend op zoek naar een nieuwe vrijwilliger. Deze afdeling bestaat uit gemiddeld 25 vrijwilligers en 70 deelnemers. Wie vindt het leuk om te organiseren en coördineren? Neem contact op via hakhoffhilda@gmail.com.

Schuldhulpmaatje zoekt meer maatjes

REGIO - SchuldHulpMaatje West-Friesland is in 2014 opgericht door West-Friese kerken en wordt gesteund door onder andere de West-Friese gemeenten. Het is een snel groeiende organisatie van vrijwilligers, die maatje willen zijn voor mensen die financiële problemen hebben of daarin dreigen te geraken.

In 2015 is met circa tien maatjes gestart. Nu wordt gewerkt met ruim 40 en wil men doorgroeien tot een organisatie met circa 50 maatjes. Veel mensen moeten nog steeds rond zien te komen met een krappe beurs of kampen met hoge schulden. Mensen die een poosje willen optrekken met een hulpvrager en erop gericht zijn de hulpvrager zo snel mogelijk financieel weer helemaal zelfredzaam te laten zijn, worden verzocht te reageren. Neem contact op met de coördinatoren van SchuldHulpMaatje West-Friesland, Barbara Wiering en Ilse de Bruin: info@schuldhulpmaatje-wf.nl of 06-45921529/16057741. Graag ontvangen zij een korte motivatie en c.v. Wie uitverkoren is, volgt een driedaagse training.