Purmerend op Zondag

10 maart 2019

Purmerend op Zondag 10 maart 2019


Neck-Wijdewormer krijgt nieuwe en hypermoderne sportaccommodatie

De stichting laat met een drone regelmatig foto's maken van het project. (Foto: aangeleverd)

NECK-WIJDEWORMER - De werkzaamheden voor het nieuwe sportcomplex zijn in volle gang. Namens de sportverenigingen D.Z.S., WWSV en Butje 13 volgt de opgerichte Sportstichting Wijdewormer de werkzaamheden op de voet.

DZS, WWSV en Butje 13 kunnen straks met een lach opscheppen

Duidelijk is te zien, dat de infrastructuur op orde wordt gebracht. Dat betekent leidingen, kabels en riolering leggen, waarna de weg verhard zal worden om de aanvoer van bouwmaterialen mogelijk te kunnen maken.

Start eind mei

Het stichtingsbestuur houdt zich niet bezig met de nieuwbouw van de 63 woningen, waarvan de openbare inschrijving officieel is gestart. Voor hen en de sportverenigingen is het van belang, dat eind mei wordt gestart met de aanleg van de kunstgrasvelden voor voetbalvereniging DZS en korfbalvereniging WWSV. Ook de jeu de boules banen van Butje 13 gaan dan op de schop.

De stichting laat via een drone regelmatig foto's maken om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden. Niemand kan het werk van bovenaf bekijken en het leek het bestuur wel leuk om geïnteresseerden daar meer kijk op te geven. Oscar Ruiters, hij is van Repa Verpakkingen, stelt hiervoor belangeloos zijn drone en de foto's ter beschikking.

Ondertussen zijn er vanuit de Sportstichting Wijdewormer commissies vanuit de drie verenigingen geformeerd om dit, samen met de gezamenlijke opdracht om het complex in goede staat te houden, vanaf de oplevering gedegen te organiseren.

Zo is er een voorlopige gezamenlijke kantinecommissie, onderhoudscommissie en een publiciteitscommissie ingesteld. Verder is de opdracht voor D.Z.S., WWSV en Butje 13 om nieuwe leden te werven. Men verwacht dat 'opscheppen' over een nieuw complex goed kan helpen om nieuwe leden binnen te halen. Daarbij kan men binnenkort "opscheppen" over een nieuw sportcomplex.

En niet zomaar een complex, want op termijn verrijst er aan de rand van A7 een accommodatie met een kunstgras- en een natuurgras voetbalveld, twee kunstgras korfbalvelden en liefst 14 jeu de boules banen.

Lees verder op pagina 15


Hoe ga jij om met verlies?

PURMEREND - Stichting Luctus houdt op zondag 10 maart van 14.00 uur tot 16.00 uur een bijeenkomst bij Heel Europa aan de Genuahaven 48. Het thema is 'Hoe ga jij om met verlies?'

Gastspreker is Mirella Mossel, coach bij verlies en rouw bij Mossel Coaching.

Stichting Luctus biedt een platform voor verlies en rouw begeleiding door onder andere het organiseren van maandelijkse themabijeenkomsten.

Voor meer info kijk op www.stichtingluctus.nl.

Spurd gaat voor rookvrije sportomgeving

(Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Sportbedrijf Spurd wil roken bij sportzalen en bij het Leeghwaterbad tegengaan. "Een gezonde sportomgeving moet rookvrij zijn", aldus Fred Beijert van Spurd.

Dit in aansluiting op de missie het creëren van een gezonde leefstijl. Binnen de sportzalen en het zwembad is roken al langer niet toegestaan. Spurd vraagt de medewerking van alle rokers niet in de nabijheid van een sportomgeving te roken.

Gezonde leefstijl

Spurd zet zich dagelijks in voor een gezonde leefstijl en dus voor een gezonde sportomgeving, roken past daarbij niet. Directeur Spurd Jancor de Boer: 'Om deze boodschap kracht bij te zetten sluiten wij ons aan bij de campagne 'Rookvrije Generatie'.

Als kinderen en jongeren anderen zien roken, lijkt dat voor hen vaak normaal en misschien zelf aantrekkelijk.

Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals sporters, trainers en ouders. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid.'

Ook entree en terras

Op de plaatsen waar roken niet gewenst is heeft Spurd de nog aanwezige asbakken verwijderd en 'Rookvrije Generatie' borden geplaatst of 'Rookvrije Generatie' stickers geplakt.

De entree en het eventuele terras zijn ook onderdeel van de rookvrije sportomgeving.

Tegenwind bij laatste Twiskemolenloop

Het team Angie & Vlinder liep mee tijdens de Twiskemolenloop. (Foto: aangeleverd)

REGIO - De laatste Twiskemolenloop van het seizoen was nat, heel nat. "Zo'n natte editie hebben we volgens mij nog niet gehad", aldus organisator Nico Hemelaar na afloop.

Laatste Twiskemolenloop van het seizoen

Achteraf kunnen organisatie en deelnemers terug kijken op een mooi en droog seizoen. "We mogen dus niet klagen. Bijna 3000 lopers vonden de afgelopen maanden hun weg naar de atletiekbaan van AC Waterland."

Ondanks de regen en de harde wind stonden afgelopen zondag 554 lopers aan de start. De mensen met een passe-partout gingen naar huis met een uniek dry fit shirt. De lopers die over de finish kwamen hadden het allemaal over één ding: de harde tegenwind.

"Mijn startnummer wapperde bijna van mijn jasje" vertelde Carmen Schaack uit Amsterdam. Zij kwam als tweede dame op de 10 km binnen, zij moest Marloes Verdiesen uit Alphen aan de Rijn voor laten gaan.

Marloes: "Ik had in mijn hoofd om vandaag onder de 45 minuten te lopen, maar met deze wind heb ik dat idee maar heel snel los gelaten". Ook de snelste heer op de 5 km, Messaud Dardouri uit Nieuwegein, had een snelle tijd in zijn hoofd. "Ik wilde gaan voor het parcoursrecord en kon de eerste drie kilometer goed aanzetten maar door de harde wind kon ik mijn tempo niet vasthouden. Nu zal ik moeten terugkomen!"

Run for Kika

Nancy Burrie komt met vier vrienden over de finish van de 10 km. Zij zijn Sponsor Team Angie & Vlinder en zijn in training voor de Run-voor-KiKa-loop op zondag 26 mei.

"Wij lopen voor mijn vijfjarige dochtertje Angie. Zij heeft leukemie en vecht al ruim een jaar tegen deze verschrikkelijke ziekte. Gelukkig geneest 75% van de kinderen met kanker maar dat betekent ook dat 1 op de 4 het niet redt en dat moet beter kunnen, vind ik. Met de loop op 26 mei halen wij geld op voor onderzoek. We hebben al € 16.000,- opgehaald en ik wil gaan voor € 20.000,- dus wie wil sponsoren is meer dan welkom. Meelopen kan natuurlijk ook", aldus Nancy Burrie.

"Door de harde wind kon ik mijn tempo niet vasthouden"

Alle uitslagen en foto's kunnen worden teruggevonden op www.twiskemolenloop.nl. De eerste Twiskemolenloop van het komende seizoen vindt plaats op zondag 6 oktober.


Ouderavond over bewust met geld omgaan

Het is belangrijk dat ouders duidelijke afspraken maken en hun kind begeleiden. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Dinsdag 26 maart is er voor ouders van PSG-leerlingen een interactieve ouderavond over geld. De voorstelling Credits van theatergroep PlayBack draait om bewustwording in de omgang met geld.

Help! Mijn dochter wil 3 maanden kleedgeld om dure broek te kopen

Hoeveel geld hebben jongeren nou eigenlijk echt nodig? Hoe voorkom je als ouder dat je puber verwend wordt of in de schulden raakt? Wat geef je je kind mee als hij op z'n achttiende zijn/ haar eigen geld moet beheren?

Tijdens de avond wordt ouders op een luchtige wijze een spiegel voorgehouden aan de hand van herkenbare en humoristische scènes aan de keukentafel. Wethouder Mario Hegger:
'Omgaan met geld leer je van huis uit. Voor pubers is het moeilijk om over langere termijn te denken. Daarom is het belangrijk dat ouders duidelijke afspraken maken en hun kind begeleiden, bijvoorbeeld in de keuze voor telefoonabonnementen.'

Week van het geld

De voorstelling is een van de activiteiten die de gemeente organiseert in de Week van het Geld, een landelijk initiatief om kinderen te leren omgaan met geld. Door ze al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Niet alleen tijdens de Week van het geld is er aandacht voor financiële zelfredzaamheid. Het hele jaar door organiseert de gemeente acties op het voortgezet onderwijs.

De ouderavond is op dinsdag 26 maart in PSG Antoni Gaudi (Bergmolen 2) en voor alle ouders van leerlingen van 3 locaties van de PSG: SG Nelson Mandela, SG Antoni Gaudí en SG Gerrit Rietveld. Zij hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen.

Sloop Meteorenweg: einde van een tijdperk

De laatste woning aan de Meteorenweg moet er aan geloven. (Foto: Frans van Emmerik)

PURMEREND - Begin deze week werd de laatste benedenwoning aan de Meteorenweg met de grond gelijk gemaakt. Daarmee is een einde gekomen aan een tijdperk.

Een tijdperk dat door heel veel (ex-)Purmerenders is gekoesterd en waaraan menigeen warme herinneringen bewaart. Zo was ook de ervaring van Frans van Emmerik, die bijgaande foto schoot.

Intussen is corporatie Intermaris druk doende met het opruimen van het sloopafval. In aansluiting daarop wordt het terrein rijp gemaakt voor de bouw van 99 sociale benedenwoningen. Tenslotte wordt in overleg met de gemeente bepaald hoe het openbaar groen wordt ingevuld.

Volgens Marianne Bakker, communicatie-adviseur van Intermaris, wordt nog voor de zomer begonnen met het bouwen van woningen vanaf de kant van de Orionweg richting Kometenstraat. "De werkzaamheden liggen nu exact op planning, als dat zo blijft denken we dat het project medio 2020 kan worden opgeleverd", aldus Bakker.

Startsein Week voor de Gezonde Jeugd

PURMEREND - Met de activiteit 'geblinddoekt groente proeven' bij Albert Heijn XL in Purmerend gaf wethouder Harry Rotgans afgelopen woensdag het startsein voor de Week voor de Gezonde Jeugd.

Het is komende week De Week voor de Gezonde Jeugd. Tijdens deze week worden initiatieven die bijdragen aan een gezondere omgeving voor kinderen in Purmerend in het zonnetje gezet.

Zo wordt vrijdag 15 maart een profielwerkstuk 'fastfoodvermindering' door twee leerlingen van het Da Vinci College aangeboden aan wethouder Harry Rotgans. Bovendien organiseert Spurd en JOGG-Purmerend op de stakingsdag van het onderwijs, vrijdag 15 maart, een pop-up sportspektakel mét geblinddoekt groente proeven in de Kraal en de Vaart van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Floor Volker, JOGG-regisseur Purmerend: "Als je kinderen zelf laat kiezen welke groente ze willen leren eten, dan zijn ze meer gemotiveerd! Daarom krijgen kinderen na het blind proeven een groente challenge mee naar huis.

Ze kunnen zelf tekenen welke groente ze willen leren eten.

Na 15x proeven hebben ze de challenge gehaald!" Ook volwassenen kunnen alle smaken aanleren, door deze smaak 15x op verschillende dagen, te proeven." Achtergrond Week Voor de Gezonde Jeugd: www.jongerenopgezondgewicht.nl

Mooie meubels gemaakt door GGZ-cliënten

Een buitenkeuken. (Foto: aangeleverd)

REGIO - De lente staat weer voor de deur. Dit is uw kans om mooie tuinmeubels te laten maken of opknappen. Wilt u houten tuinmeubelen voor een eerlijke prijs? Bij Grip Purmerend werkt een goed team van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt 4 dagen per week in de Houtwerkplaats.

Door uw tuinmeubels hier te bestellen steunt u een bijzondere doelgroep in hun re-integratie. Op Grip maken ze alles wat van hout gemaakt kan worden: buitenkeukens, kasten, banken, bloembakken en nog veel meer. Alles wordt op maat gemaakt, geheel naar de wens van de klant.

Advies

Opdrachten kunnen zowel door bedrijven als door particulieren worden gegeven. Iedereen kan langs komen om even te komen kijken in de werkplaats en om eventueel advies in te winnen of om de maten, het soort hout, de afwerking, wel of geen wielen, enzovoorts door te nemen.

Nieuw perspectief

Grip wil door arbeidsre-integratie mensen met psychische en verslavingsproblematiek een nieuw perspectief bieden en bijdragen aan het realiseren van een zinvolle plek in de samenleving. Hout is hierbij een prachtig middel om arbeidsvaardigheden te trainen zoals: op tijd komen, contacten hebben met collega's en omgaan met werkdruk.

Veel deelnemers zouden niet weten wat ze zonder Grip zouden moeten. Grip is een onderdeel van Reakt en werkt samen met Leviaan.

Reakt begeleidt en activeert cliënten naar werk, participatie en ontwikkeling, en ondersteunt de cliënten bij hun herstelproces. Met meerdere leerwerkbedrijven vormt Reakt een dynamische organisatie, gericht op activering en maatschappelijke participatie.

De begeleiding vindt individueel en in groepsverband plaats.

Met elke cliënt wordt een maatwerktraject uitgezet. De meeste trajecten en activiteiten worden gefinancierd vanuit de WMO. Wilt u informeren naar de prijzen en producten?

Wilt u zich aanmelden als cliënt? Grip, Nijverheidsweg 15a, Purmerend, tel. 088 3577903 j.rothuizen@reakt.nlwww.reakt.nl

Eerste ringslang op dijk gesignaleerd

Het eerste kronkelende exemplaar op de dijk. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Tijdens de inspectie van de winterverblijfplaatsen van ringslangen op de Markermeerdijken is het eerste kronkelende exemplaar van dit jaar op de dijk gesignaleerd.

"Dit is uitzonderlijk vroeg dit jaar, vorig jaar lieten ze zich pas half april zien'', zegt Heleen Broier, ecologe van de Alliantie Markermeerdijken. Zij trof de ringslang op 18 februari aan op de dijk bij Uitdam. De Alliantie Markermeerdijken houdt tijdens de aanstaande dijkversterking rekening met de bijzondere natuur op en rond de dijk.

Overwinterlocaties

Er leven diverse beschermde diersoorten op de dijk tussen Hoorn en Amsterdam, waaronder tussen de 80 en 100 ringslangen. De ecologen van de Alliantie zijn nu al bezig met de winterverblijfplaatsen van de ringslang in kaart te brengen, omdat zij tijdens de uitvoering voor alternatieve overwinterlocaties zorgen. Normaal gesproken komen de ringslangen rond medio maart uit hun winterslaap, maar dit jaar zijn de kronkelige dieren er vroeg bij.

Broeihopen

In de winterperiode verblijven ringslangen in de breukstenen onder de steenbekleding op de buitenzijde van de dijk. Ze hebben namelijk een hoge, droge en vorstvrije plek nodig om te kunnen overleven. Zodra het wat warmer wordt, gaan de koudbloedige dieren 'naar buiten'. Ze hebben warmte nodig om actief te kunnen worden. De vrouwtjes zoeken dan binnendijks broeihopen op om hun eieren in af te zetten.

De Alliantie Markermeerdijken is een samenwerking van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de marktpartijen Boskalis en VolkerWessels. De Alliantie versterkt circa 33 kilometer Markermeerdijken van Hoorn tot Amsterdam. De Noord-Hollandse dijken beschermen ruim een miljoen inwoners tegen overstromingen. Kijk voor meer informatie op www.markermeerdijken.nl


Open dag Montessorischool

PURMEREND - Woensdag 13 maart houdt de Montessorischool aan Salland 38 open dag. Belangstellenden zijn welkom tussen 09.00 en 11.30 uur.

Is uw kind ook nieuwsgierig en enthousiast om alles zelf te ontdekken? Op de Montessorischool worden kinderen begeleid om het zelf te doen. Ze werken in eigen tempo, op eigen niveau en naar eigen interesse, begeleid en aangestuurd door de groepsleerkracht.

Ze werken zelfstandig en individueel, leren samen te werken en krijgen groepsinstructies. De kinderen komen ook in aanraking met kunst en cultuur.

Daarnaast leren de kinderen verantwoordelijk en kritisch te zijn voor hun eigen werk. Dat betekent een goede voorbereiding op het huidige vervolgonderwijs en de moderne maatschappij. Op de school heerst een rustige en sociale sfeer.

"We leren de kinderen om respect te hebben voor elkaar. Wij zijn een Vreedzame Montessorischool", aldus directeur Muriel Piek.

Afspraak maken

Mocht u niet kunnen op de open dag dan kunt u te allen tijde een afspraak maken om langs te komen. Neem dan contact op met de directeur Muriel Piek 0299 64 65 89. Meer informatie over het montessorionderwijs kunt u vinden op www.mopurmerend.nl

Veiling van 980 kavels

PURMEREND - De Purmerender Postzegel Ruilclub organiseert zaterdag 16 maart vanaf 13.00 uur een grote veiling van postzegels, munten en papiergeld in wijkcentrum De Inval.

Er zijn ruim 980 kavels. Deze zijn vanaf 10.00 uur te bezichtigen.

Dit keer is er geen taxatie. De organisatie laat weten dat de tientallen stuiverboeken voor een ieder klaar liggen.

De volledige kavellijst is terug te vinden op www.pprc.nl

Open talentendag bij Purmersteijn

Scouts en selectietrainers houden de talenten in de gaten. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Voetbalvereniging Purmersteijn organiseert op woensdagmiddag 27 maart een open talentendag.

De meest talentvolle jeugdspelers uit de regio kunnen dan weer hun talenten tonen aan de selectietrainers en scouts van Purmersteijn.

De jeugdopleiding van Purmersteijn is door de KNVB gecertificeerd en werkt samen met de jeugdopleiding van Ajax. Met regelmaat worden er jeugdspelers uitgenodigd door de BVO's.

De dag is voor talentvolle voetballers die geboren zijn van 2004 tot en met 2012, die nog geen lid zijn van Purmersteijn. Plaats van handeling is het complex van Purmersteijn aan de Van IJsendijkstraat 140 (tegenover De Beuk). Voor meer informatie en een aanmeldformulier kijk op www.purmersteijn.eu.

Oudere talentvolle jeugdspelers die ook belangstelling hebben voor een trainingsstage bij de selectieteams van Purmersteijn, kunnen een email met hun gegevens sturen naar vtz-jeugd@purmersteijn.nl

Nieuwe leervorm 'Dijklander'

PURMEREND - In het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend is een leerafdeling geopend, gerund door door leerling-verpleegkundigen zowel op mbo- als op hbo-niveau.

Zij plannen de verpleegkundige zorg en voeren deze ook zelfstandig uit. Uiteraard onder supervisie van een ervaren verpleegkundige en tevens coach.

Inwerkperiode

De stagiaires krijgen eerst een intensieve inwerkperiode door ervaren verpleegkundigen. Daarna werken de stagiaires in teamverband samen en worden zij gecoacht door gediplomeerd verpleegkundigen.

Afhankelijk van hun studiejaar zullen zij bepaalde zorg voor patiënten gedeeltelijk of geheel zelfstandig kunnen uitvoeren. Op deze manier leren de stagiaires zelf verantwoordelijkheid te nemen. De gediplomeerd verpleegkundige blijft de eindverantwoordelijke.

Projectleider is Lisette Berkhof en praktijkopleider Janneke de Winter. "Met deze leerafdeling bieden wij studenten een ambitieuze stageplek. Op gebruikelijke stageplaatsen ligt de nadruk op de individuele leerlingen met zijn/haar eigen leerdoelen. Op een leerafdeling worden leerlingen uitgedaagd meer samen te werken in teamverband om de leerdoelen te bereiken."

Verkiezingen bij de FNV

REGIO - De afdeling Lokaal van de FNV Zaanstreek-Waterland houdt woensdag 13 maart om 19.30 uur een themabijeenkomst over de Provinciale Staten Verkiezingen. Plaats van handeling is 't Stamhuis aan de Kerkstraat.

Lokaal FNV Zaanstreek-Waterland houdt een themabijeenkomst over de Provinciale Staten Verkiezingen, die gehouden worden op 20 maart.

Op onze thema-avond willen wij aan de hand van de Stemwijzer met zowel de FNV leden als geïnteresseerden in debat gaan over de onderwerpen die de Stemwijzer opgesteld heeft, aangevuld met de onderwerpen die de bond belangrijk vindt.

Bovendien willen wij aangeven wat er met uw stem gebeurd naar de 1e kamer toe. Wat is het stemgedrag van de verschillen de partijen?

De discussie wordt geleid door Kirsten Smit, bestuurder FNV. U kunt zich per mail aanmelden bij: secr.lokaalfnvzawa@gmail.com . Graag zien wij u op woensdag 13 maart in 't Stamhuis te Purmerend.

Bloemen voor bruidspaar

Bloemen van de burgemeester voor het bruidspaar. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Burgemeester Don Bijl bracht een felicitatiebezoek aan het echtpaar Dirk en Bep Aurik-van der Klis, dat op 5 maart zestig jaar getrouwd is.

Dirk (81) is geboren in Ouderkerk aan de Amstel en Bep (78) is geboren in Haarlem. Ze leerden elkaar op de dansvloer kennen en trouwden in 1959 in Ouderkerk aan de Amstel. Hier hebben zij 20 jaar gewoond. Ze kregen samen 3 kinderen, 8 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen.

20 jaar na hun huwelijk emigreerden ze naar Brazilië. Daar hebben zij 10 jaar gewoond. Daarna keerden zij terug naar Nederland en vestigde het paar zich in Beverwijk. Sinds 2008 wonen ze in Purmerend.

Vroeger werkte Dirk als lampenist op Schiphol. Nadat zij emigreerden, werd hij aangesteld als bedrijfsleider in de bloemensector. Bij terugkomst in Nederland werkte als vrachtwagenchauffeur.

Als hobby hield Dirk koeien. Bep deed graag handwerken. Vroeger gingen zij geregeld met de kinderen op vakantie naar Duitsland.

Tuincentrum Overvecht voor het goede doel

ZUIDOOSTBEEMSTER - Tuincentrum Overvecht in de Beemster verzorgt zondag 24 maart tussen 10.00 en 17.00 uur Het Tuinfeest. Tijdens deze braderie is iedereen welkom, maar (eenzame/aan huis gebonden) ouderen worden als 'special guest' in het zonnetje gezet. Zij zijn via Stichting WonenPlus persoonlijk uitgenodigd voor een gratis dag vol muziek, spel, workshops, lekker eten en leuke cadeaus.

Het Tuinfeest wordt georganiseerd door De GOLINTL Foundation in samenwerking met het regionale onderwijs en bedrijfsleven. Zij willen eenzame/aan huis gebonden ouderen graag verwennen met een leuke dag.

Vandaar Het Tuinfeest: een gezellige braderie met muziek, lekker eten, de workshop voorjaarsstukje maken met leerlingen van het Clusius College en spellen zoals jeu de boules, bingo met leuke prijzen en Oud-Hollandse spellen. Voor de uitgenodigde ouderen is deelname aan alle activiteiten gratis, andere bezoekers betalen een klein bedrag bestemd voor het goede doel.

Naast leerlingen van het Clusius College, werken ook leerlingen van de Lourdes school, De Bloeiende Perelaar en 't Carrousel mee aan deze speciale dag. Zij hebben de afgelopen tijd zelf plantjes gekweekt en potten gemaakt en versierd. Deze krijgen de genodigden op 24 maart als cadeau mee naar huis krijgen.Het Tuinfeest is voor jong en oud, dus ook voor kinderen is er van alles te beleven. Van een stormbaan en kinderboerderij tot springkussen, schminken en nog veel meer.

Er zijn foodtrucks, kramen met streekproducten. Edith van Walsum signeert haar nieuwe boek 'Onzichtbaar' over de vriendschap tussen een oudere man en een jong meisje. Een ontroerend verhaal over eenzaamheid, vriendschap en hoop.

Bezoekers steunen het goede doel want twintig procent van de weekendomzet gaat naar nieuwe events in samenwerking met de GOLINTL Foundation.

Ook helpen deze dag bijzonder te maken voor ouderen? Bedrijven en particulieren kunnen op verschillende manieren meehelpen. Van artikelen beschikbaar stellen voor de bingo tot logo sponsering en van sponsorpakketten tot het kopen van een ticket om zo een eenzame oudere een onvergetelijke dag te bezorgen! Meer informatie: www.tuinfeestovervecht.nl

Niki Jacobs in Grootschermer

Niki Jacobs. (Foto: Aangeleverd)

GROOTSCHERMER - De roem is de Nederlandse zangeres Janne Schra vooruitgesneld. Zaterdag 16 maart treedt ze met haar programma Lalala Love op in de dorpskerk van Grootschermer. De belangstelling voor het concert is groot en de kaarten zijn inmiddels uitverkocht. Maar voor het opreden van Niki Jacobs 6 april zijn nog wel plaatsen beschikbaar.

Ieder seizoen slaagt de programmacommissie van 'Podium onder de toren' erin om een topvoorstelling naar Grootschermer te halen. Dit seizoen lukte dat zelfs driemaal. Na Americana-zangeres Mary Gouthier in oktober zijn ook Janne Schra en zangeres Niki Jacobs (6 april) toppers in de dorpskerk. Jacobs brengt een ode aan de Joodse singer-songwriters en popiconen van de vorige eeuw.

Bestellen via www.podiumonderdetoren.nl

Open dag Noordwest Ziekenhuisgroep

Open dag Noordwest Ziekenhuisgroep. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR/DEN HELDER - Noordwest Ziekenhuisgroep doet mee zaterdag 16 maart mee een de landelijke Open Dag van de Zorg en zet tussen 10.30 en 15.30 uur de deuren van de locaties in Alkmaar en Den Helder open. In beide ziekenhuizen staan stands met informatie over de zorg in het ziekenhuis en worden activiteiten georganiseerd.

Zaterdag 16 maart van 10.30 - 15.30 uur

Een groot aantal specialismen neemt deel. Er worden armen in het gips gezet, knie- en heupprotheses getoond en verschillende testjes en onderzoekjes uitgevoerd, zoals een meting van het cholesterol of bloedsuiker. Bezoekers kunnen genieten van een handmassage, een presentaties bijwonen, zelf een kijkoperatie op een namaakknie uitvoeren of zich bij de stands laten informeren over onze zorgverlening. Verschillende afdelingen zijn te bezoeken of organiseren rondleidingen.

Op de foto

Op beide locaties is een fotohoek ingericht met daarbij een kledingrek met de bedrijfskleding van Noordwest en andere attributen. Bezoekers kunnen zich verkleden als arts of verpleegkundige en op de foto gaan. Er is gelijk een afdruk beschikbaar. Binnen kijken in een ambulance, de ver(nieuw)bouwplannen bekijken, een demonstratie over patiëntenvoeding: er is voor iedereen genoeg te zien en te doen. Kinderen kunnen tijdens de Open Dag met hun pop, beer of knuffel naar de berendokter. Op het werkgeversplein is informatie te krijgen over Noordwest Ziekenhuisgroep als werkgever en over de actuele vacatures. Op het plein kunnen bezoekers kennismaken met het opleidingsinstituut Noordwest Academie en vragen stellen aan verpleegkundigen. Meer informatie over het programma is te vinden op www.nwz.nl/opendag.

Mammoet heeft alles voor de klant

Mammoet. (Foto: Rodi Media )

ZWAAGDIJK-OOST - Bij Mammoet Woongigant in Zwaagdijk vind je alles voor de complete inrichting van je woonkamer en slaapkamer. Vloeren, kasten, banken, bedden, karpetten, schilderijen, spiegels, kapstokken, sfeerhaarden, raamdecoratie en beddengoed, bij Mammoet Woongigant vind je alles onder één dak. Mede-eigenaresse Suzan Entius (34): "We doen het met zijn allen!"

In Winkelhart Klaverweide van Zwaagdijk-Oost vind je een even verrassende als gigantische woonwinkel. Mammoet Woongigant biedt klanten 8.500 vierkante meter woonplezier. Ze hebben een enorm groot assortiment aan woonartikelen in allerlei stijlen. Vijfendertig jaar geleden is het familiebedrijf gestart als verkoper van tuinmeubelen. Nu is de onderneming uitgegroeid tot een totaal-woninginrichter. "We hebben alles in eigen hand," vertelt Suzan trots. "We hebben eigen monteurs in dienst. De totale ontzorging van het inmeten tot aan de montage; dat regelen we allemaal zelf. Dit betekent korte lijnen en zoveel mogelijk duidelijkheid naar de klant toe. We zijn betrouwbaar en leveren degelijk werk. We zijn een nuchter, no nonsense bedrijf. Bij ons geldt de slogan: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg." De service bij Mammoet Woongigant is ook prima in orde. Suzan en haar team proberen altijd alles in alle redelijkheid te laten verlopen, ook als er onverhoopt klachten zijn. "Dan zijn we er ook voor de klant en lossen we de geschillen netjes op," aldus Suzan.

Stijlen

Mammoet biedt interieurartikelen voor ieders smaak. Suzan is heel enthousiast over de industriële look die nog steeds ontzettend veel populariteit geniet op dit moment. "Dat loopt heel goed en ik heb het gevoel dat de mensen daar nog lang niet op uitgekeken zijn. De trend in tuinmeubelen is aluminium en vlechtwerk. We hebben 250 sets op voorraad die direct leverbaar zijn." Bij de bedden is het merk Morgana het speerpunt voor een gezonde nachtrust. Mammoet heeft een testcocon opgesteld die het zogenaamde lichaams-DNA meet aan de hand van allerlei drukpunten. "Op basis van die testuitslag geven wij dan een advies voor matrassen, bedbodems en bedtextiel. Veel mensen met gezondheidsklachten komen bij ons. Wij kunnen hen met deze methode erg goed helpen. Daarbij krijgen onze klanten een omruilgarantie." Mammoet heeft altijd allerlei artikelen in de aanbieding. Die zijn binnenkort goed te zien op de vernieuwde website. "Die hebben we gemoderniseerd en in een eigentijds jasje gestoken. Een bezoek aan onze winkel is echter de beste manier om kennis te maken met ons assortiment. We hebben gratis parkeerplaatsen voor de deur."

Mammoet Woongigant, Zwaagdijk 227, Zwaagdijk-Oost, 0228-584796, info@mammoetmeubel.nl, www.mammoetwoongigant.nl.

Stekkenmarkt in Wijdewormer

WIJDEWORMER - Tuinclub Wijdewormer verzorgt zaterdag 11 mei tussen 11.00 en 14.00 uur de stekkenmarkt door leden van Tuinclub Wijdewormer. De leden hebben elk jaar voorjaarskriebels. Het is elk jaar een race tegen de klok om ondanks het weer de planten gereed te maken voor de stekkenmarkt. Het lukt ze ieder jaar weer om er een fleurige markt van te maken met een diversiteit van stekken en zaailingen. Dat is leuk voor de leden van de tuinclub maar ook voor mensen met minder groene vingers. Locatie op het erf van de Familie Schilder aan Noorderweg 111B in Wijdewormer. Het leuke van deze planten is dat ze als het ware zijn geboren in de polder. Dan moeten ze wel goed gedijen!

Speeddaten bij De Zorgcirkel

De Zorgcirkelwinkel aan de Koestraat. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND – Op dinsdag 12 maart, in de Week van Zorg en Welzijn, ligt de rode loper uit bij de Werken bij De Zorgcirkel-winkel. Iedereen met interesse in werken in de ouderenzorg kan dan speeddaten met professionals uit de zorg.

Op 12 maart tijdens Week van Zorg en Welzijn

Samen wordt gekeken naar wat bij jou past. Heb je al een zorgopleiding gevolgd of ben je hiermee bezig? Dan kun je zo met een baan de winkel uitlopen!

De winkel richt zich op het werven van nieuwe collega's. Met de speeddate-sessies kan men binnenlopen om kennis te maken met de vele functies, doorgroeimogelijkheden en opleidingen die De Zorgcirkel op haar diverse locaties aanbiedt. "Vooral naar mensen met een zorgopleiding van niveau 2 zijn wij altijd op zoek, de zogenoemde 'handen aan het bed', en naar vakantiekrachten", vertelt Mirjam Nagtzaam van de winkel.

Live muziek

Het speeddaten is op dinsdag 12 maart van 09.00 tot 17.00 uur aan de Koestraat 11. Om het langslopende publiek extra te stimuleren om binnen te lopen wordt er oma's cake uitgedeeld en is er einde ochtend live muziek van volkszanger Stefan van Heijningen.

"Iedereen is van harte welkom! Een andere dag langskomen kan natuurlijk ook. We zijn 6 dagen per week open of oriënteer je alvast online via www.zorgcirkel.nl/werken-bij. Een baan bij De Zorgcirkel biedt zoveel meer dan een uitdagende functie", aldus Mirjam.

Pannenkoeken nieuw in Het Twiske

Het restaurant wordt gerund door de familie Bruinsma. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Recreatiegebied het Twiske is een attractie rijker. Pannenkoekrestaurant de Appel heeft haar deuren geopend. De officiële opening volgt over enkele weken

Al geruime tijd was het recreatieschap op zoek naar een goed alternatief voor waterspeelplaats de Blauwe Poort.

Een door het schap aangekochte strandtent uit Katwijk is verbouwd tot sfeervolle plek om een pannenkoek te eten, voor een lekker ontbijtje, een kopje koffie of om de laptop op tafel te zetten om in een inspirerende omgeving aan de slag te gaan.

Naast het brede assortiment pannenkoeken is er ook lekkere appeltaart, een hippe borrelhap of een smakelijke daghap. De strandtent is helemaal opgeknapt. Het restaurant is alle dagen van de week open van 10.00 uur tot 19.00 uur.

Het pannenkoekenrestaurant wordt gerund door de familie Bruinsma, geen onbekende in het recreatiegebied.

Paviljoen Twiske

Ook Paviljoen Twiske aan de Stootersplas is een succesvolle onderneming van de familie.

Odion zet deuren in Waterland open

Medewerkers en bewoners laten zien hoe leuk het is. (Foto: Annemarie Tuin)

REGIO - Tijdens de nationale Week van Zorg en Welzijn, van 11 tot en met 16 maart, openen 9 locaties van Odion hun deuren. In de regio Waterland zijn 4 locaties open voor publiek.

Een mooie gelegenheid voor mensen uit de buurt of geïnteresseerden in de gehandicaptenzorg om eens een kijkje te nemen. Odion ondersteunt mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of auditieve beperking.

Bezoekers krijgen een goed beeld en alle activiteiten zijn gratis toegankelijk

Op woensdag 13 maart van 09.45 tot 11.00 uur en van 13.45 tot 15.00 uur aan de Loirestraat 13 in Purmerend. Ervaar orthopedagogisch dagcentrum Odion De Boomgaard tijdens een van de interactieve rondleidingen.

Iedereen wordt ontvangen met koffie en thee. Na een korte presentatie volgt de rondleiding met onder andere BIM-kring, rolstoelrace en tillift ervaring. Vooraf aanmelden is noodzakelijk, want het aantal plekken is beperkt.

Volendam

Op woensdag 13 maart van 18.30 tot 20.00 uur woonlocatie Odion Jan Platstraat in Volendam. Bij Odion Jan Platstraat is er de gelegenheid om met de woonlocatie en het naastgelegen Eetcafé 't Hoekkie kennis te maken. Uiteraard onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers.

Banenmarkt

In de Week van Zorg en Welzijn vindt bij Dagactiviteitencentrum Odion De Noordster een banenmarkt plaats. Deze markt is dé gelegenheid voor werkzoekenden om kennis te maken met verschillende locaties van Odion in de regio en een baan te vinden bij de Beste Werkgever in de gehandicaptenzorg.

Iedereen is welkom op donderdag 14 maart van 16.00 tot 20.00 uur aan de Landsmeerstraat 3 in Purmerend.

Ismailiastraat

Op vrijdag 15 maart van 13.00 tot 16.00 uur is er open dag bij Odion Ismailiastraat! Op deze woonlocatie wordt gewerkt met doven met een verstandelijke beperking. De medewerkers en cliënten laten bezoekers zien hoe leuk het is om hier te wonen en te werken.

Doe mee aan de gebarenworkshop of bekijk een van de woningen. Uiteraard is er alle ruimte voor een praatje en om vragen te beantwoorden.

Meer inlichtingen

Kijk voor meer informatie op www.odion.nl of bel naar de receptie van Odion, zij staan u graag te woord op 0299 41 28 12.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Genieten onder de Portugese zon

Appartementencomplex TIME TO SMILE Balaia Senses. (Foto: aangeleverd)

8 dagen vanaf € 249,- p.p. in vier sterren appartement

REGIO - De Algarve is al jaren een populaire zomerbestemming bij Nederlandse vakantiegangers. De zon schijnt over de ruige rotskusten, de golven van de Atlantische Oceaan rollen de gele stranden op en in elk restaurant smaakt het familierecept voor kip piri piri even lekker.

Genieten onder de Portugese zon. (Foto: aangeleverd )

Het splinternieuwe appartementencomplex TIME TO SMILE Balaia Senses is vorig jaar nieuw gebouwd en in september 2018 geopend. Kom maar op met die Portugese 'dia'. Het fantastische uitzicht over de groene omgeving belooft al veel goeds. Met aan de ene kant de golfbanen van Balaia en in de verte de glinstering van de Atlantische Oceaan. Plof lekker neer op een van die luie ligbedden aan de rand van het zwembad of geniet van de Portugese zon op een heerlijk terrasje.

Inbegrepen: retourvlucht/transfer Amsterdam - Faro met TUI fly, luchthavenbelasting en brandstoftoeslag, 7 nachten in TIME TO SMILE Balaia Senses, verblijf o.b.v. logies in een 1-, 2- of 3-kamer appartement, Nederlandstalige reisleiding. Extra voor de lezers: een fles wijn in het appartement bij aankomst en de Capitool reisgids Algarve.

Vanaf € 249,- p.p.

Reisperiode: 1 april t/m 23 oktober 2019. Deze aanbieding is te boeken t/m 31 maart 2019. Prijs is een vanaf prijs p.p. o.b.v. 2 personen per kamer. Vertrek op maandag, woensdag en zaterdag. Ook vertrek mogelijk vanaf Eindhoven, Groningen en Rotterdam. Exclusief € 2,50 calamiteitenfonds en € 25,- reserveringskosten per boeking. De vanaf prijs is beperkt beschikbaar op een aantal data.

Kijk voor meer informatie en boeken op www.tui.nl/rodi, bel met TUI 088-0885885 (lokaal tarief) of ga langs in een TUI winkel in de buurt. Op deze reis zijn SGR- en ANVR-voorwaarden van toepassing.

Van Doorn oudste schildersbedrijf van Purmerend

Door een goede ondergrond aan te brengen, wordt het onderhoud van een woning verlengd. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Schildersbedrijf Fa. N. van Doorn en Zn. is het oudste schildersbedrijf van Purmerend. Het bedrijf is in 1933 opgericht door de compagnons Schouw en Van Doorn en wordt inmiddels vertegenwoordigd door de derde generatie Van Doorn: kleinzoon Nico Belt. Het bedrijf verzorgt al ruim tachtig jaar schilderwerk, behang en wandafwerkingen in en rond Purmerend voor particulieren, bedrijven, scholen en overheidsinstellingen.

"Wat we zien en constateren is dat het schilderwerk aan woningen vaak te wensen overlaat. Bewoners denken te gemakkelijk over het onderhoud wat in een later stadium problemen en hogere kosten met zich meebrengt. Schilderen is niet alleen een kwastverf aanbrengen, als de ondergrond niet goed behandeld wordt en de verkeerde materialen gebruikt worden, is door indringen van vocht houtrot niet te voorkomen. Met de producten kunnen wij het onderhoud van een woning verlengen. Met de nieuwe generatie verven gaat het schilderwerk langer mee en kan men met een of twee tussenbeurten het groot onderhoud om de zeven á acht jaar laten uitvoeren."En met de AF Erkende schilder zijn klanten verzekerd van garantie op het schilderwerk. Houtrot reparaties zijn tegenwoordig een veelvoorkomend probleem en met de houtrot reparatiepasta's en gedegen vakkennis kan houtrot perfect hersteld worden.

Start van het weidevogelseizoen

Het eerste bordje wordt opgehangen door voorzitter Sjaak Hoogendoorn en boer Jelle Verbeek (Foto: aangeleverd)

REGIO - Om zichtbaar te maken dat boeren zich sterk maken voor natuur en landschap is het eerste bordje aan een damhek bevestigd om zichtbaar te maken dat boeren zich met trots inzetten voor plattelandsnatuur en aan agrarisch natuurbeheer doen. Het bordje is een initiatief van Water, Land & Dijken, vereniging voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer.

De vereniging heeft voor al haar leden twee van deze bordjes beschikbaar om op te hangen op een zichtbare plek op het erf of op een hek. Zodat iedereen kan zien dat deze boeren sterk zijn in plattelandsnatuur.

Sjaak Hoogendoorn, voorzitter van Water, Land & Dijken hing samen met boer Jelle Verbeek het 1e bordje aan het damhek. Jelle Verbeek, melkveehouder in Broekermeer, start dit jaar met agrarisch natuurbeheer op zijn land ten gunste van de weidevogels. Zo heeft hij beheerpakketten op zijn percelen waarmee weidevogelnesten en kuikens beschermd zijn tijdens agrarische werkzaamheden.

Donderdagavond 7 maart om 20.00 uuur is de startbijeenkomst van het weidevogelseizoen in Hotel De Rijper Eilanden in De Rijp. Deze avond is voor vrijwilliger weidevogelbescherming, boeren en geïnteresseerden. Meer informatie op www.waterlandendijken.nl

Mooie afsluiting van actie Ushersyndroom

PURMEREND - Afgelopen zondag hebben Rocky Grandjean en Shannon Keily de succesvolle inzamelactie voor Stichting Ushersyndroom op feestelijke wijze afgesloten.

De middag begon met een disco voor de jeugd en eindigde met een hapje en een drankje voor alle donateurs. Het hoogtepunt van het avondprogramma was de trekking van de loterij die het tweetal ten bate van de stichting hebben georganiseerd.

De loterij was extra speciaal, omdat Rocky en Shannon een aantal weken geleden samen op pad zijn gegaan om ondernemers persoonlijk te benaderen voor geschenken. De gulheid van ondernemend Purmerend heeft een prachtige verzameling aan prijzen opgeleverd en heeft de loterij tot een groot succes gemaakt: er zijn maar liefst 444 loten verkocht!

Het tweetal wil de bedrijven en personen heel hartelijk bedanken voor het sponsoren van de loterij en het mogelijk maken van een feestelijke afsluiting van een prachtig initiatief.

Sponsors

Het zijn: Sportschool Wellness Profi Center, Eterij Effe Anders, Sportsworld, restaurant De Stallen , Kapsalon Yigit, Jamin, Multi-ijs, Bakkerij Mickey Egstorf, slagerij Walter Brouwer, Happerij 't Hoedje van de Koningin, Doppio, Multivlaai, Slagerij Padjedijk, Wokrestaurant De Doele, IXXXI Jewelry, Banketbakkerij Mastenbroek, Brasa, Richard Asare, Azzedine Derras, Bernadette van Halderen-Bronkhorst, DJ Abi, DJ Yassir en As Delicatessen.

Voor Rocky en Shannon was het een grote eer om de inzamelactie te mogen voeren. "Er is op prachtige wijze aan het licht gekomen wat er met sportiviteit en saamhorigheid bereikt kan worden.".

ROC TOP: persoonlijk mbo-onderwijs

ROC TOP: persoonlijk mbo-onderwijs. (Foto: Matthijs van Roon)

REGIO - Onderwijs op maat en een goede begeleiding van studenten: dat is het mbo-onderwijs van ROC TOP in een notendop. Want alles wat je aandacht geeft, groeit. ROC TOP gelooft in kleinschalig, gepersonaliseerd en praktijkgericht onderwijs in co-creatie met het lokale bedrijfsleven. Deze vorm van onderwijs biedt elke student het beste perspectief om zijn of haar vaardigheden te ontwikkelen voor de arbeidsmarkt van de toekomst. Op de vier centraal gelegen campussen in Amsterdam volgen studenten uitdagend mbo-onderwijs op alle niveaus. Hiermee draagt ROC TOP bij aan de kracht en vitaliteit van de grootstedelijke Amsterdamse economie en samenleving.

Vier campussen in Amsterdam

"Bij ROC TOP besteden we veel aandacht aan studie-, loopbaan- en stagebegeleiding. Waar kunnen we studenten helpen? Zijn er dingen die we kunnen aanpassen om de studie soepeler te laten verlopen? Ook studenten die nog meer uitdaging willen of sneller hun studie kunnen afronden, zijn bij TOP goed op hun plek. Wij houden onze campussen bewust klein, waardoor studenten gekend én herkend worden. Kiezen voor ROC TOP is een bewuste keuze. De komende jaren blijft ROC TOP investeren in het vernieuwen van haar onderwijs. Studenten gaan daarbij een modulair onderwijsprogramma volgen, dat aansluit bij hun individuele behoefte en leefwereld en worden voortdurend uitgedaagd. Zodat studenten niet alleen hun diploma halen, maar zich ook ontwikkelen als mens en wereldburger."

Dinsdag 12 maart is er een open huis op alle ROC TOP campussen in Amsterdam. Dan kan de toekomstige mbo-student zelf ontdekken welke opleiding het beste bij hem of haar past. Voor meer informatie: www.roctop.nl/open-huis.

Open huis bij Veldhuis Zonwering

Doe inspiratie op over zonweringen en overkappingen bij Veldhuis Zonwering. (Foto: Vincent de Vries / RM)

REGIO - Van een bedrijf dat meer dan honderd jaar bestaat, mag de nodige ervaring en vakmanschap worden verwacht. Veldhuis Zonwering maakt die verwachtingen op het gebied van binnen- en buitenzonweringen meer dan waar.

"We denken in kwaliteit én oplossingen", meldt een van de medewerksters vanuit de showroom van het specialistische bedrijf aan de HP Berlageweg 10 in Heerhugowaard. Ter gelegenheid van het open huis, zaterdag 9 en zondag 10 maart, zijn er speciale aanbiedingen.

Alle drie de showrooms van Veldhuis zijn ingericht met alles wat Veldhuis Zonwering voor haar klanten kan betekenen. "We hebben ons complete assortiment in elke showroom ondergebracht, met een geheel nieuw assortiment. Een rondje langs de showrooms leert onder meer dat overkappingen van topmerken als Palazzo en Verano op ware grootte en in allerlei varianten getoond worden. Naast zonneschermen vindt de klant een keur aan doeken, screens, shutters, garagedeuren, rolluiken en windschermen. Veldhuis is ook 'gallerydealer' van Luxaflex."

In alle filialen van Veldhuis zijn er tijdens het open huis een aantal leuke acties. Zo krijgt men 20 procent korting op screens en standaard rolluiken en een Hormann garagedeur voor € 1295,- inclusief meten en monteren. Bezoek zaterdag 9 en zondag 10 maart de showrooms van Veldhuis Zonwering. Kijk voor meer informatie op www.veldhuiszonwering.nl.

Thuis bij Beauty & More Purmerend

Mirella de Beer. (Foto: Vincent de Vries/Rodi Media)

PURMEREND - Thuis bij Beauty & More Purmerend. En dat in de meest letterlijke zin van het woord. De altijd goedlachse en spontane schoonheidsspecialiste Mirella de Beer (32) heeft haar professioneel ingerichte praktijk aan huis. In een speciaal geoutilleerde ruimte beheerst zij het vak letterlijk.

Mirella heeft na een respectabele carrière in de horeca eind 2016 de bewuste keuze gemaakt om een ander, nieuw en ambitieus (schoonheids)ideaal te verwezenlijken. "Ik heb altijd al iets in de beauty branche willen doen. Ik ben inmiddels op vele gebieden gespecialiseerd en gecertificeerd. Daarnaast volg ik dagelijks de allernieuwste ontwikkelingen op mijn vakgebied."

Belangrijk vindt Mirella het geven van optimale persoonlijke aandacht. "Wij werken op afspraak. Klanten kunnen terecht voor wimperextensions, henna brows, de pijnloze facelift techniek Hifu en Fibroplast Purebeau. Deze laatste behandeling geeft in zestien weken tijd een liftende werking, rimpels verdwijnen en de huid ziet er tien jaar jonger uit." Andere aanbevelenswaardige behandelingen zijn carbon peeling, tattoo en pigment verwijderen en permanente make-up. De salon is rustgevend ingericht en GGD goedgekeurd. Als speciale voorjaarsactie wordt in maart 10% korting gegeven op alle behandelingen. Beauty & More Purmerend, Tuinstee10, Purmerend-Noord, maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur op afspraak, tel. 06-14199493. Meer informatie: www.beautyinklashesenmorepurmerend.nl

Harley Snijders wint bij senioren

De Purmerender (midden) zegevierde bij de grote mannen. (Foto: Saskia Snijders)

PURMEREND – De jeugdige Purmerendse bowler Harley Snijders nam zaterdag deel aan de verenigingskampioenschappen Haarlemmermeer.

Door omstandigheden, het speelschema lag al kant en klaar, kon hij niet meer bij de jeugd gooien. Dus werd hij als jongste bij de senioren in de B-klasse ingedeeld. Het deerde hem geenszins, want hij ging er met de winst vandoor.

Net geen finale

Ook heeft Snijders aan het YET deelgenomen, maar daar wist hij zich jammer genoeg net niet te plaatsen voor de finale.

NK voor B-senioren

Op zaterdag 16 maart neemt hij met zijn voormalige coach Herwin Zweers, die Harley nota bene heeft aangestoken met het bowling-virus, meedoen met het Nederlands kampioenschap voor B-senioren.

Dit is een koppeltoernooi maar telt ook voor je individuele score, dit wordt gegooid over twee weekenden. De finale is op zondag 17 maart in Tilburg.

Voordeel bij Schipper Kozijnen

Moeder en zoon bij schuifpui. (Foto: aangeleverd)

OPMEER - Voor Schipper is 2019 een bijzonder jaar: een vijftigjarig bestaan, een nieuwe website en een vernieuwde huisstijl. Het vertrouwde Schipper Kozijnen logo met de kubus is daarbij opgefrist. Het jubileumjaar wordt vijftig dagen gevierd met een feestelijke jubileumaanbieding. Klanten ontvangen maar liefst 19,69% korting op de nieuwe kozijnen. Deze actie loopt nog tot 29 maart.

Elk kozijn, elke dakkapel, elke schuifpui, elke deur die de Schipper-fabriek verlaat, is duurzaam, onderhoudsarm en van de hoogste kwaliteit. Maar vooral: met liefde gemaakt. Het Noord-Hollandse familiebedrijf realiseert zich goed dat het renoveren van een woning een ingrijpende gebeurtenis is. Daarbij zien de medewerkers het als hun taak om dit traject zorgeloos te laten verlopen en het wooncomfort van de klanten te vergroten. De nieuwe website informeert, maar inspireert vooral met mooie sfeerfoto's en voorbeelden. Daarbij helpt de site bezoekers te achterhalen welke oplossingen het beste bij hun wensen passen en komen zo tot de beste keuze. Een kijkje op www.schipperkozijnen.nl is zeker de moeite waard. Wie meer informatie over de producten wil, bezoekt één van de showrooms. Hier zien klanten kunststof en aluminium kozijnen, buitendeuren, schuifpuien en dakkapellen op ware grootte. De producten van Schipper Kozijnen worden gemaakt in de eigen fabriek in Opmeer en het bedrijf beschikt over een montageafdeling en onderhoud en reparatiedienst. Voor de productie van schuifpuien en dakkapellen werkt de ondernemer al meer dan tien jaar samen met De Verbinding BV. Daar maken dove en slechthorende werknemers producten van hoge kwaliteit.