De Beverwijker

28 februari 2019

De Beverwijker 28 februari 2019


'Wij zijn geen ouderenbende'

De ouderen bij elkaar. Foto: Co Backer

Door: Co Backer

BEVERWIJK - In een ingelaste commissievergadering van donderdag 14 februari jl. heeft burgemeester Smit van Beverwijk een samenscholingsverbod afgekondigd voor de Pilotenbuurt. Dit samenscholingsverbod moet ervoor zorgen dat de politie kan optreden tegen de gewelddadige jeugdbende die in grote groepen de wijde omgeving onveilig maakt. Deze maatregel betekent dat personen in deze wijk zich niet in groepen van drie op straat mogen ophouden. Ook handhavers worden hierin actief ingezet. Dat dit samenscholingsverbod ook buiten de "grenzen "van de Pilotenbuurt wordt gehandhaafd blijkt uit onderstaand relaas.

Geen (hang)ouderen op de Breestraat

Ouderen op de Breestraat zijn hiervan ook de dupe geworden. Zolang erop de Breestraat banken zijn, worden deze veelvuldig gebruikt door het winkelend publiek. Op de bank bij de Hema zitten bijna iedere middag enkele ouderen die het wel en wee van Beverwijk bespreken. Zo ook was het de bedoeling op dinsdag 19 februari. Door de harde wind die er stond gingen zij onder de overkapping van het lege pand staan waar voorheen Boekenvoordeel zijn winkel had. Aan de overkant waren twee handhavers 3 auto's aan het bekeuren die waarschijnlijk hun parkeergeld niet hadden betaald.

Na deze te hebben uitgeschreven en de "bonnen" onder hun ruitenwissers geplaatst te hebben namen zij plaatst in hun eigen dienstauto. Na twintig minuten kwamen zij eruit en liepen naar de groep toe die onder de overkapping van het lege pand nog volop in gesprek waren. "Heren, wij verzoeken u om deze plaats te verlaten want wij hebben een melding gehad dat de bewoners boven deze winkel overlast hebben van jullie en een samenscholing mag helemaal niet", werd hun medegedeeld. De oudere antwoorden hierop dat zij door de koude wind die er stond onder de overkapping zijn gaan staan. Ook werd erop gewezen dat de bovenwoning leeg stond. "Jullie moet nu hier verdwijnen", werd op niet zo vriendelijke toon door de handhaving kenbaar gemaakt.

Gespannen situatie

De ouderen gingen in gesprek met de handhaving maar wederom werden zij op een niet zo vriendelijk toon gesommeerd te vertrekken. Het tempo lag niet te hoog om te vertrekken en dat was het moment dat handhaving hun gezag toonde. De ouderen moesten hun identiteitspapieren laten zien en hun naam opgeven met adres. Eén oudere vond dat dit toch wel te ver ging en zei dit op gepaste toon richting de handhaving, "wij zijn geen ouderenbende". Gevolg was wel dat alléén hij zijn papieren moest laten zien en zijn naam moest opgeven. Met de mededeling dat hij nu in het politieregister staat vertrokken de ouderen van de Breestraat. Nog steeds zijn deze ouderen ziedend, boos en verbolgen. Als kwajongens weg gestuurd te worden tart alle fatsoensnormen. Uit deze misplaatste actie van handhaving blijkt dat de situatie duidelijk gespannen is in Beverwijk.

Namen van de ouderen zijn bekend bij de redactie

Boomfeestdag in Beverwijk en Heemskerk

De boomfeestdag vorig jaar in Beverwijk. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK/HEEMSKERK - Beverwijk en Heemskerk vieren de Nationale Boomfeestdag op woensdag 13 maart. In Beverwijk zal wethouder Van den Berg met leerlingen van basisschool de Sterrekijker fruitbomen planten, om zo bij te dragen aan de bijvriendelijkheid in de gemeente.

Leerlingen uit groep 3 planten ook nog een aantal biologische bloembollen. De locatie is het Calsplantsoen in Beverwijk. Het begint om 09.30 uur.

In Heemskerk zal wethouder Schoorl samen met leerlingen van de Anne Frank school een aantal Elzen planten. Ook mogen leerlingen uit groep 6 biologische bloembollen planten. Locatie is de Dierenweide van kinderboerderij Dierendorp, Vrijburglaan 1 in Heemskerk. De tijd is om 10.00 uur.

De Boomfeestdag wordt georganiseerd door het Natuur en Milieu Educatie Beverwijk &Heemskerk en de gemeente Heemskerk, samen met basisschool De Sterrekijker. De boomfeestdag is een landelijk initiatief en wordt voor de 63e keer georganiseerd. Naar verwachting doen 100.000 kinderen mee, zij planten zo'n 200.000 bomen en struiken. Het thema voor boomfeestdag 2019 is: 'Ieder kind een boom'. Dit is gekozen vanwege op de huidige klimaatproblematiek.

Tegen extra verzilting

REGIO - Van 1 maart tot 11 april ligt het ontwerp-projectplan voor de maatregel Selectieve Onttrekking ter inzage. Rijkswaterstaat heeft deze maatregel ontwikkeld om de extra verzilting van het Noordzeekanaal door gebruik van de nieuwe zeesluis bij IJmuiden terug te dringen. Op 20 maart is er een inloopavond over selectieve onttrekking. Realisatie van de maatregel staat gepland voor de periode 2020-2022.

Tweede hands zomer kinder kleding beurs

Op woensdag 6 maart organiseren de vrijwilligers van de Kledingbeurs de Glimworm weer de eerste verkoop in de reeks van zomerkinderkledingbeurzen. Van 09.00-10.30 uur kunt u terecht in Buurthuis Wijk aan Duin voor de aanschaf van tweedehands zomerkinderkleding in de maten 56 t/m 176. Op dinsdagavond kunt u van 18.45-19.30 uur tweedehands zomerkinderkleding inbrengen. Deze zomerkleding dient schoon, gestreken, heel en beslist niet uit de mode te zijn. De vrijwilligers behouden zich het recht voor, als later blijkt dat ingebrachte kleding niet voldoet aan de eisen, om deze niet verkoopbaar te stellen en af te voeren. Van uw verkopen komt 25% ten goede aan de kinderactiviteiten van Stichting Welzijn Beverwijk. De overige 75% is voor u. Uw niet verkochte kleding wordt na afloop van de beurzen geschonken aan een goed doel. Uitbetaling vindt plaats door middel van overmaking van het bedrag op uw bankrekening na de laatste zomerkledingbeurs.
De verkoop vindt plaats op 6 en 27 maart, 3 en 17 april en 8 en 22 mei. Inbrengen van zomerkleding kan t/m 7 mei. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Welzijn Beverwijk, Thea Klein Nibbelink, via thea@welzijnswb.nl of 0251 300314.

Tweede hands kledingbeurs

BEVERWIJK - Op woensdag 6 maart organiseren de vrijwilligers van de Kledingbeurs de Glimworm weer de eerste verkoop in de reeks van zomerkinderkledingbeurzen. Van 09.00-10.30 uur kunt u terecht in Buurthuis Wijk aan Duin voor de aanschaf van tweedehands zomerkinderkleding in de maten 56 t/m 176. Op dinsdagavond kunt u van 18.45-19.30 uur tweedehands zomerkinderkleding inbrengen. Deze zomerkleding dient schoon, gestreken, heel en beslist niet uit de mode te zijn. De vrijwilligers behouden zich het recht voor, als later blijkt dat ingebrachte kleding niet voldoet aan de eisen, om deze niet verkoopbaar te stellen en af te voeren. Van uw verkopen komt 25% ten goede aan de kinderactiviteiten van Stichting Welzijn Beverwijk. De overige 75% is voor u. Uw niet verkochte kleding wordt na afloop van de beurzen geschonken aan een goed doel. Uitbetaling vindt plaats door middel van overmaking van het bedrag op uw bankrekening na de laatste zomerkledingbeurs.
De verkoop vindt plaats op 6 en 27 maart, 3 en 17 april en 8 en 22 mei. Inbrengen van zomerkleding kan t/m 7 mei. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Welzijn Beverwijk, Thea Klein Nibbelink, via thea@welzijnswb.nl of 0251 300314.

Wethouder en school openen bijenhotel

Meisjes trainen bij ADO'20

Route sluizencomplex niet open vanaf april

Blaasconcert in Grote Kerk

Belasting-aangifte

Samen belastingaangifte invullen? Kom dan maandag 4 maart om 14.00 uur of dinsdag 19 maart om 19.30 uur naar Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Beverwijk. Socius geeft daar een gratis instructie.

Wethouder en school plaatsen bijenhotel

(Foto: )

HEEMSKERK - Wethouder Schoorl en St. Leonardusschool plaatsen vrijdag 8 maart een bijenhotel in Heemskerk. Dat gebeurt op vrijdag 8 maart tussen 10.00 en 11.00 uur.

Insecten en bijen hebben het moeilijk in Nederland. Om ze te helpen plaatsen wethouder Schoorl en leerlingen van groep 4 van basisschool St. Leonardus in Heemskerk een bijenhotel. Locatie is de begraafplaats Eikenhof, Marquettelaan in Heemskerk

De bijenhotel wordt bij de begraafplaats Eikenhof geplaatst. Foto: aangeleverd

Bijenhotels

Wilde bijen worden bedreigd in hun bestaan. Wilde bijen zijn cruciaal voor de productie van ons voedsel. De grootste bedreiging waar de wilde bij mee te kampen heeft, is gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. Met een professioneel bijenhotel kunnen wij de bij een gemakkelijk en snel een kunstmatige nestgelegenheid aanbieden.

De aanschaf en de plaatsing wordt georganiseerd door het Natuur en Milieu Educatie Beverwijk Heemskerk en de gemeente Heemskerk, samen met de St. Leonardusschool. Het bijenhotel is een door de stichting Heel Nederland zoemt goed gekeurd model. Het voortbestaan van de bij staat onder grote druk door het grootschalige gifgebruik in de intensieve landbouw en het verdwijnen van nest- en voedselgelegenheid. De Partij voor de Dieren strijdt dan ook voor een gifvrije landbouw.

Geen punten tegen Fortissimo

De handbalvrouwen van DSS komen tekort tegen Fortissimo. (Foto: (foto aangeleverd))

HEEMSKERK - Zaterdag 23 februari speelde DSS haar een na laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Er werd aangetreden tegen de nummer 5 van de Eerste Divisie, Fortissimo uit Cothen. De handbaldames uit Heemskerk verloren met 23-31.

Handbalvrouwen DSS uit Heemskerk komen tekort

De Heemskerkse dames hadden een goede trainingsweek achter de rug en kwamen mogelijk daardoor de eerste minuten van de wedstrijd goed mee (3-3). Vervolgens wist de ploeg uit Utrecht door foutjes in de defensie van DSS snel uit te lopen naar vijf punten verschil (3-8).

Aanvallen

Ondanks een aantal mooie opgezette aanvallen bleef de thuisploeg de rest van de eerste helft tegen deze achterstand aankijken. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft werd er een directe rode kaart uitgedeeld aan Angelique de Groot toen bij het nemen van een vrije worp de bal per ongeluk het gezicht van een verdedigster raakte. Het was een twijfelachtige beslissing die ook na afloop nog veel discussie teweeg bracht.

Rommelig

De tweede helft was hetzelfde spelbeeld zichtbaar als in de eerste helft. Zo nu en dan oogde DSS wat rommelig, maar regelmatig was ook goed samenspel zichtbaar. De achterstand die de ploeg de eerste helft had opgelopen, kon helaas niet meer worden goed gemaakt.

Prachtig lobje

Melissa Wilmsen was vanaf de 7-meter weer trefzeker en wist zelfs met een prachtig lobje te scoren over de lange keepster van Fortissimo. Tegen het einde van de wedstrijd maakte keepster Fiep Rijke (B-junior) haar eerste minuten bij dames 1 van DSS. Met een paar goede stops kan worden geconcludeerd dat zij een prima debuut maakte.

Einduitslag

De einduitslag was 23-31 voor de Utrechtse ploeg. DSS blijft op de 9e positie staan en zal volgende week spelen tegen Hercules die momenteel op de 12e positie in de competitie staat.

DSS blijf negende in de competitie

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen is op zaterdag 9 maart om 19.30 uur in Sporthal de Waterakkers.

Doelpunten DSS:

Melissa Wilmsen (8), Angelique de Groot (4), Yara Buurmeijer (3), Floor Bos (2), Britt van Elsacker (2), Jet van der Kolk (1), Natasja de Vries (1), Murron Ris (1) en Maxime Sinnige (1).

Wensboom voor ouderen

(Foto: )

HEEMSKERK - De locaties van ViVa! Zorggroep in Heemskerk hebben een wensboom staan van Gouden Dagen. Hierin kunnen alle ouderen hun wens ophangen. Door sponsoring en donateurs kan Gouden Dagen deze wensen vervullen. De wensbomen staan in de verpleeghuizen Meerstate en Heemswijk en in de woonzorgcentra Waterrijck, Sint Agnes en Westerheem. Ook in het gezondheidscentrum op het Maltezerplein staat een wensboom.

Wandelen op 15 maart voor een high tea

De wens van de heer Dwarswaard gaat op 28 februari in vervulling. Hij wil dolgraag naar de Lentetuin in Breezand. Hij heeft daar gewerkt en gewoond. In de maand maart staan er diverse leuke activiteiten op het programma.

NLDoet

Men start met de Landelijke Vrijwilligersactie NLDoet. Vanuit Gouden Dagen en het Uitbureau Westerheem gaat men wandelen voor een high-tea op 15 maart om 14.00 tot circa 16.30 uur.

Wilt u meelopen, dan kunt u zich hiervoor nog inschrijven bij de gastvrouw van Westerheem, telefoonnummer 088-9957252.

Rollators keuren

Op 21 maart gaan Gouden Dagen Heemskerk in Meerstate een Rollatordag organiseren van 14.00 tot 16.00 uur. Medipoint gaat de rollators keuren, Daarna worden ze gewassen door vrijwilligers en kunnen de eigenaren ze samen met de vrijwilligers gaan 'pimpen'.

Dit alles natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje. Het gaat hierbij vooral om de gezelligheid. U kunt zich hiervoor inschrijven bij het Uitbureau van Meerstate via telefoonnummer 06-20409016.

Smartlappenkoor en VIP-tafel in Westerheem

''Op 28 maart zetten wij onze VIP-tafel weer neer in Westerheem. Daar treedt vanaf 14.30 uur het Smartlappenkoor op. De VIP-tafel is alleen bestemd voor de ouderen die zelfstandig wonen'', aldus Gouden Dagen Heemskerk.

U kunt zich hiervoor opgeven bij de gastvrouw van Westerheem, telefoonnummer 088-9957252.

Meisjes trainen bij ADO'20

Meisjesvoetbal bij ADO'20 is populair. Foto: aangeleverd

HEEMSKERK - Op 3 en 10 april worden dit jaar in Heemskerk weer de schoolveldvoetbaldagen gehouden, georganiseerd door Team Sportservice Kennemerland. Alle scholen in Heemskerk kunnen hier aan meedoen.

Op deze dagen zijn zowel jongens- als meisjesteams actief. Om meer meisjes enthousiast te maken voor het voetbal in het algemeen en om meer meisjesteams aan de voetbaldagen deel te laten nemen, heeft ADO'20 het initiatief genomen om trainingen aan te bieden aan elk meisje of team van meisjes dat aan deze dagen deelneemt. De afdeling vrouwen- en meisjesvoetbal van de club heeft enkele trainers en speelsters bereid gevonden om de trainingen te verzorgen. De trainingen worden gehouden op de vier woensdagmiddagen in maart van 15.00 tot 16.00 uur. Aan de trainingen zijn geen kosten verbonden. Aanmelden: voorzittervrouwenmeisjes@ado20.nl.

Senioren

BEVERWIJK - Het Ouderenplatform Beverwijk organiseert in samenwerking met de gezamenlijke ouderenbonden, Bibliotheek IJmond-Noord en Stichting Welzijn Beverwijk op zaterdag 16 maart een seniorenmarkt.

Tijdens deze informatiemarkt presenteren diverse organisaties zich op het gebied van zorg en welzijn, kunst, muziek, veiligheid en participatie. Schrijfster Marjan Berk verzorgt een bijzondere voordracht met een signeersessie. Of ga speeddaten met de burgemeester of wethouder, waarbij u in een paar minuten een vraag of idee kunt voorleggen.

Van harte welkom op zaterdag 16 maart van 11.00 – 14.00 uur in het Kennemer Theater, Kerkplein 1 in Beverwijk. info: astridkruiswijk2@welzijnswb.nl.

Open huis Israël Producten

BEVERWIJK - Een nieuw seizoen gaat van start met nieuwe producten uit Israël. De consulenten van het Israël Producten Centrum houden in maart weer open huis. Op woensdag 6 maart van 14.30 tot 18.00 uur bent u van harte welkom in het kerkgebouw van de Vrije Evangelische Gemeente, van Riemsdijklaan 1 te Beverwijk.

Er zijn weer nieuwe producten uit Israël extra aangevuld met sieraden, CD's, jam's, thee, kruiden, dadelpastas, koekjes, kandelaars en wijn. De consulenten van het IPC werken als vrijwilligers om zo de kleine ondernemers te ondersteunen in hun levensonderhoud.

De catalogus wordt aan iedere bezoeker/ster meegegeven. Voor inlichtingen, Mw. Zuidema: 0251-228286 of mailen: hzuidema@quicknet.nl.

Zie ook www.israelwinkel.nl.

Koor

WIJK AAN ZEE - Op zaterdag 2 maart zingt het Themakoor om 19.00 uur tijdens de themaviering in de Odulphuskerk in Wijk aan Zee. Het jaarthema is "Van vonk naar vuur", hoe "kleine mensen" van grote betekenis kunnen zijn. In deze viering bespreken we Jozef van Nazareth oftewel Jozef de zorgzame, de man van Maria en de vader van Jezus. De voorganger is pastor Bertus Stuifbergen. Marja Westerbeek is de dirigent en Anja van der Ploeg bespeelt de toetsen.

Schaaktoernooi in Assumburg

HEEMSKERK - Komend weekend gaat daar voor de zevende keer het tweedaagse schaaktoernooi gespeeld worden, op 2 maart en 3 maart. Vijf ronden op zaterdag, vier op zondag, samen dus 9 partijen. De indeling vindt plaats naar speelsterkte, zodat het toernooi zowel interessant is voor de sterkere clubschaker als de relaxte huisschaker. Deelname kost 10 euro. De hoofdprijs is een overnachting voor 2 personen in een StayOkay of een overnachting voor 4 personen in slot Assumburg. Verder zijn er diverse geldprijzen. Aanmelden: inschrijving@hsvexcelsior.nl.

Filmmiddag HKH

De duinkant van Heemskerk staat tijdens de filmmiddag centraal. Foto: Aangeleverd

HEEMSKERK - Op 1 maart kan men tussen 14.00 en 16.00 uur weer binnenlopen in het Historisch Huis van de HKH (Historische Kring Heemskerk) aan de A.Verherentstraat voor de filmmiddag. Iedereen welkom.

Burgerlijke stand Beverwijk

Geboorten

Ruben Niels Cornelis Korver Valentina Myranda Brontsema Ryan Stan Lodewijks Niene Elin Bakker Rosarah Lynn Orij Ömer Ali Kavas Joshua Léon Samuel Kubbenga Sara Yesildal Derek Norbert Zijp Livv Joya Hamelink Tijn Johannes Groeneveld Aksu Birgyulov Sadie Elina Williams Esin Delice Niek de Wit Lieke Dreijer Laura Joy van de Kamp Jesse Röling.

Huwelijk / Ger. Partnerschap

Moréno Hegeman & Mariëtte Snoeks Youssef Achaâoui & Chalina Widurski Omar Berhili & Mongeda Majda Safiani.

Overlijden

Schepers e/v de Lepper, Annemieke Catharina Johanna Maria geb 13-06-1962 ovl 15-02-2019Veldhuis, Gerardus Franciscus geb 18-09-1937 ovl 14-02-2019Lammerse, Anthonius Gerardus Hubertus geb 12-11-1922 ovl 14-02-2019Beentjes w/v Zonneveld, Margaretha Catharina geb 26-12-1929 ovl 16-02-2019Krausz, Micro Emmanuel geb 23-08-1967 ovl 14-02-2019Oliphant w/v van Zutphen, Maria Jennifer geb 05-01-1939 ovl 19-02-2019Apeldoorn, Anna Maria geb 03-05-1954 ovl 18-02-2019Mulder, Christiaan Anthonie geb 03-12-1929 ovl 20-02-2019Romijn w/v Kunnen geb 23-09-1923 ovl 17-02-2019.

Beautiful Boy in Filmhuis

Scene uit de film Beautiful Boy. Foto: Aangeleverd

HEEMSKERK - In het Filmhuis bij Stichting Cuturele Cirkel in Heemskerk wordt op zondag 3 maart de film Beautiful Boy vertoond. Journalist David Sheff ontdekt dat zijn getalenteerde tienerzoon Nic kampt met een drugsverslaving. David wil Nic redden, maar hoe doe je dat? Met vallen en opstaan gaan ze de verslaving te lijf met als belangrijkste steun de onvoorwaardelijke liefde tussen vader en zoon. De film op zondag 3 maart begint om 20.00 uur in het Filmhuis aan de Vrijburglaan 2 te Heemskerk. Reserveren www.decirkelheemskerk.nl.

Recht van spreken

(Foto: )

Binnenkort mogen we ons wederom democratisch voor de gek laten houden. Er wordt van alles beloofd maar totaal anders uitgevoerd. Het stemmen voor de Provinciale Staten is allereerst een populariteitsmeting van het huidige kabinet. Men zegt als je niet gaat stemmen dan heb je ook geen recht van spreken. Maar als je wel gaat stemmen op een partij met verkiezingsbeloften die vervolgens bijna niet worden nagekomen, heb je dan recht van spreken? Zo houden we elkaar voor de gek en geven we politieke partijen de vrije hand om naar eigen inzicht te handelen. Partijbelangen en het pluche prevaleren boven de stem van de kiezer. Onze stem wordt nu gevraagd voor de waterschappen. Wie moet er in het Algemeen Bestuur van het Hoogheemraadschap? Ik heb geen flauw idee. Dijkgraaf lijkt me overigens wel een mooie betaalde baan. Toen ik 51 jaar geleden mocht stemmen was ik enthousiast. Dat stemmen was wel iets bijzonders. Je was volwassen en je mocht een keuze maken. Ik weet nog dat ik zenuwachtig was. In het stemlokaal, de Vondelschool aan de Zweedselaan, vroeg een vrouw mijn paspoort. Zij wenste me succes. Ik liep naar het hokje, die voorzien was van een onooglijk verschoten gordijn. Op de stemtafel lag hét rode potlood. Voorzichtig pakte ik het potlood en zette het met gevoel van overwinning op het rondje behorende bij lijst 1. Nee hé, heb ik weer. Dit rode geval had geen puntje. Mijn voorganger had de punt eraf gebroken, zonder daar melding van te maken. "Mevrouw, ik wil stemmen maar mijn puntje is eraf", sprak ik zachtjes tot haar. De opmerking die ze maakte dat haar puntje ook weleens afbreekt ontging mij in het geheel. De punt werd er aangeslepen en eindelijk had ik recht van spreken. Nu weet ik beter.

Co Backer

jalbacker741@telfort.nl

LEZERSPOST

Participatie

BEVERWIJK - Burgemeester Smit van Beverwijk wil dit jaar meer ruimte geven aan inwoners, organisaties en ondernemers om een rol te spelen in het nemen van besluiten en met maken van nieuw beleid, zo kwam naar voren uit zijn dit jaar gehouden Nieuwjaars toespraak.

Ofwel burgerparticipatie/ inwonerparticipatie. Enige jaren geleden werd dit nog gewoon "Inspraak" genoemd. Nu dient het verder te gaan en wel als volgt. Burgers voelen zich betrokken bij hun wijk of omgeving en dat vertaalt zich in het doen van vrijwilligerswerk, schoonmaak acties organiseren, collectief zonnepanelen inkopen, het oprichten van een lokale zorgcoöperatie of meepraten over de gemeentebegroting( Bron Rijksoverheid).

De overheid ziet graag een participatiesamenleving ontstaan nu de verzorgingsstaat onhoudbaar is geworden.

Huidig systeem

De voor-delen tegenover het huidige systeem (verzorgingsstaat) zijn dat het allereerst goedkoper is, iedereen "weer" mee doet, want de verzorgingsstaat heeft mensen juist buiten spel gezet, en de wereld van bureaucratie achter ons gelaten kan worden.

Onze voorouders waren ook gewend om voor elkaar te zorgen in gezins- en familieverband zonder dat daar enige vorm van controle, procedures en grootschaligheid bij kwam kijken en het was nog eens gezelliger en bovendien goedkoper ook.

Eenzaamheid kwam minder voor. Wel zal professionele zorg en ondersteuning altijd nodig blijven voor de echt kwetsbaren die iets niet kunnen creëren en/of in stand houden.

Worstelen

We zien dat gemeenten worstelen met de invulling van participatie. Zo is er door de raad van Beverwijk zelfs een participatiecommissie in het leven geroepen om meer inzichten te krijgen in de knelpunten en ontwikkelingen op het gebied van burgerparticipatie.

Nog lang niet altijd voldoet participatie aan de verwachtingen van onze inwoners, dat zag je bijvoorbeeld bij Camping Aardenburg, die 700 handtekeningen ophaalden voor het behoud van hun camping, maar hun bestemming toch zagen wijzigen in een ontwikkellocatie.

Binnenduin

Dan de bewoners van Binnenduin met hun zelf bedachte en uitgewerkte alternatieve bestemmingsplan. De wethouder heeft bewogen alleen niet genoeg volgens de bewoners. Niet alleen voor de inwoners maar ook zeker voor de over-heid is er dus nog een slag te maken.

De vraag die de overheid zich dient te stellen is "Hoe bevorderen we participatie en zelfredzaamheid en hoe komen wij samen tot een inclusieve samenleving?"

Alleen op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat burgerparticipatie niet een modewoord blijkt te zijn en Iedereen van wie dat kan worden gevraagd weer verantwoor-delijkheid neemt voor zijn eigen leven en omgeving.

Mendes Stengs, Raadslid Vrij!

Rijkswaterstaat kan de route over het sluizencomplex nog niet openstellen. Foto: website Rijkswaterstaat

Route sluizencomplex niet open vanaf april

REGIO - Rijkswaterstaat kan de route over het sluizencomplex IJmuiden voor doorgaand verkeer nog niet openstellen in april 2019. De veiligheid op de sluisroute kan door de vele bouwactiviteiten aan de nieuwe zeesluis nog onvoldoende worden gewaarborgd. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de route weer open gaat.

Rijkswaterstaat betreurt het dat door de verlenging van de afsluiting de overlast voor de bewoners van de gemeente Velsen langer duurt. Rijkswaterstaat beoordeelt op dit moment de voortgang van de bouw in relatie tot een veilige openstelling van de route voor doorgaand verkeer.

Daarnaast worden de mogelijkheden in beeld gebracht om de overlast voor gebruikers van de sluisroute verder te beperken.

Planning

Aanvankelijk zou de route voor circa een jaar afgesloten zijn. Deze planning is in de afgelopen periode onder druk komen te staan. Als gevolg van aanvullende werkzaamheden in de sluiskolk en bij de verbinding tussen de nieuwe zeesluis en de middensluis is er nog steeds sprake van veel hoogteverschillen op het bouwterrein en veel kruisend bouwverkeer.

Daarnaast nemen de werkzaamheden om de wegen rondom de nieuwe zeesluis op waterkerende hoogte te brengen aanzienlijk meer tijd in beslag.

Hierdoor is een veilige openstelling van de sluizenroute vanaf april 2019 niet mogelijk. De verlenging van de afsluiting van de route heeft geen gevolgen voor de opleverdatum van de nieuwe zeesluis begin 2022. De bestaande omleidingsroutes blijven van kracht.

Zeeschepen

Om ruimte te bieden aan steeds groter wordende zeeschepen wordt sinds 2016 in IJmuiden gewerkt aan de bouw van de grootste zeesluis ter wereld. De nieuwe sluis wordt 500 meter lang, 70 meter breed en 18 meter diep. Het project is een samenwerkingsverband van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Noord-Holland, de gemeente Amsterdam, Port of Amsterdam en de gemeente Velsen.

Aannemersconsortium OpenIJ bouwt de nieuwe zeesluis in opdracht van Rijkswaterstaat. Naar verwachting wordt de sluis begin 2022 in gebruik genomen.

Verkeer

Fietsers, bromfietsers en voetgangers kunnen tijdens de afsluiting gebruik blijven maken van de (spits)pont. De vertraging bedraagt gemiddeld 10 minuten en is mede afhankelijk van de wachttijden bij de pont. Rijkswaterstaat zorgt dat de extra pont in de spits tijdens de volledige periode van afsluiting blijft varen. Autoverkeer kan door de Velsertunnel (snelweg A22) rijden en is ongeveer 15 minuten langer onderweg. Gele borden geven de omleidingsroutes aan.

TTT IJmond

BEVERWIJK - Op zondag 3 maart is het zover: dan start TTT IJmond, een nieuw buitenschools project voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool.

Er wordt begonnen in een pilot van zeven blokken van vier weken elk, waarin kinderen op interactieve wijze kennismaken met beroepsgroepen uit diverse sectoren. De aftrap van dit mooie project op zondag 3 maart is om 11.00 uur.

Tijdens een kort officieel moment wordt daarna het startsein gegeven, waarna de kinderen beginnen aan het eerste blok, dat gewijd zal zijn aan journalistiek.

Locatie: Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, Beverwijk.

Maatjesproject zoekt vrijwilligers

BEVERWIJK - Het Maatjesproject in de gemeente Beverwijk brengt vrijwilligers (maatjes) in contact met ouderen en mensen die door psychische of sociale problemen in een isolement zijn gekomen. Van een vrijwilliger wordt verwacht om eens in de 14 dagen met iemand een paar uur op stap te gaan, of gewoon op de koffie. Maatjes zijn geen hulpverleners, maar betrokken mensen die er plezier in hebben wat vrije tijd door te brengen met iemand die minder gemakkelijk contact legt of houdt. Men zoekt maatjes voor mensen van 18 tot 95 jaar. Contact opnemen met Andrea de Graaf van Stichting Welzijn Beverwijk via degraaf@welzijnswb.nl of bellen op maandag/dinsdag/donderdag: 06 44595979.

Asscher in Wijk aan Zee

WIJK AAN ZEER - Op zaterdag 2 maart bezoekt van 14.00 uur 17.00 uur PvdA Tweede Kamerlid en fractievoorzitter Lodewijk Asscher Wijk aan Zee. Samen met Adnan Tekin, PvdA gedeputeerde provincie Noord-Holland, loopt hij er een rondje.

Het duo begint vanaf 14.00 tot 15.30 uur met als startpunt het dorpshuis de Moriaan,adres Dorpsduinen 4, 1949 EG Wijk aan Zee. Vervolgens gaat de rondwandeling door het dorp. Ze gaan ook in gesprek met de bewoners en bezoekers van Wijk aan Zee over de stofproblematiek en grafietemissies van Tata Steel/Harsco. Tijdens deze wandeling en ook later op de middag bij de afsluiting zullen onderwerpen als gezondheid,werkgelegenheid,milieu en andere actuele onderwerpen in Wijk aan Zee en de IJmond ter sprake komen. Zij maken de wandeling met leden van de dorpsraad Wijk aan Zee, de PvdA wethouder van Velsen, Marianne Steijn, de PvdA fractievoorzitters Jaqueline Dorenbos (Beverwijk). Eus Hes (Heemskerk). Van 15.30 tot 17.00 uur wordt er afgesloten in het dorphuis de Moriaan, waar vragen kunnen worden gesteld. Lodewijk Asscher is hierbij aanwezig tot 16.15 uur.

Gastenzondag Leger des Heils

BEVERWIJK – Het Leger des Heils heeft op zondag 3 maart een gastendienst. Deze dienst wordt gehouden aan de Geysendorfferlaan 4 in Beverwijk en begint om 10.00 uur.Deze dienst is bedoeld voor mensen die in het verleden ooit een dienst hebben bijgewoond bij het Leger des Heils. Ook mensen die nooit eerder in een dienst zijn geweest zijn van harte welkom. Op deze manier kunt u kennis maken met het Kerkgenootschap Leger des Heils. Het thema van de dienst is: "Niet normaal".

Na afloop is er gelegenheid tot napraten en het drinken van een kopje koffie of thee dat natuurlijk gratis is.

Voor meer inlichtingen kan men bellen met telefoonnummer 0251-233447 of via de website www.legerdesheils.nl/korpskennemerland.

Schoolhandbaltoernooi

Schoolhandbal. Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK - Voor de groepen 7 en 8 van basisscholen in Beverwijk wordt een schoolhandbaltoernooi georganiseerd. Dat vindt plaats op woensdag 13 maart in de Kinheimsporthal. Het toernooi duurt van 14,00 tot 17.00 uur.

De Schoolsportcommissie Beverwijk organiseert in samenwerking met handbalvereniging HCV '90 dit handbaltoernooi speciaal dus voor de leerlingen van de groepen 7 en 8. Het zijn gemengde teams van groep 7 en 8. De teams bestaan uit 7 spelers en eventueel reservespelers. Leerlingen uit de lagere groepen mogen opgesteld worden.

Alle spelregels vindt u in het jaarboek van de Schoolsportcommissie. Bij het opstellen van het programma wordt rekening gehouden met de continu-roosters. De teams worden begeleid door een volwassene. De inschrijving sluit op dinsdag 5 maart (16.00 uur). Inschrijven: info@a-kaart.speedlinq.nl.

'Gebruik van smartphones'

HEEMSKERK - In samenwerking met Bibliotheek IJmond Noord geeft SeniorWeb in het Cultuurhuis aan het Maerten van Heemskerckplein 5 in Heemkerk de cursus 'Gebruik van smartphones'. In vier lessen leert u de belangrijkste zaken. Er wordt uitgelegd hoe Wi-Fi moet worden ingesteld, hoe je voorkomt dat je een hoge rekening krijgt door gebruik van teveel mobiele data, hoe WhatsApp werkt en nog veel meer. Kosten: € 30,- voor vier lessen. Cursusdagen: 4, 11, 18 en 25 maart, van 10.00 - 12.00 uur. Aanmelden bij Bieb IJmond Noord of via bibliotheekijmondnoord.nl.

Over 'De moeder de vrouw' in Beverwijk

Heleen van Royen. Foto: website Heleen van Royen

BEVERWIJK - Vanwege het 100-jarig bestaan van Bibliotheek IJmond-Noord pakt de bibliotheek dit jaar elke maand uit met extra festiviteiten. Met medewerking van het Kennemer Theater is daar dinsdag 26 maart in de theaterfoyer om 20.00 uur een avond rond het Boekenweekthema 'De moeder de vrouw' met niemand minder dan Heleen van Royen en Gerard Alderliefste.

Heleen van Royen en Gerard Alderliefste in theaterfoyer Kennemer

Gerard Alderliefste. Foto:PR


Gerard zingt in twee setjes van circa twintig minuten heel verschillende, merendeels bekende liedjes over vrouwen en moeders. Hij begeleidt zichzelf daarbij op gitaar en de piano. Inclusief twee drankjes en een bittergarnituur is de entreeprijs € 15,-. Bibliotheekleden betalen op vertoon van hun bibliotheekpas € 12,50. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de theaterkassa en via www.kennemertheater.nl. Telefonisch reserveren kan ook: via 0251-221452 (di. t/m vr. 11.00 – 17.00 uur en za. 11.00 – 14.30 uur).

Het thema van de Boekenweek 2019 is ontleend aan het beroemde gedicht van Martinus Nijhoff 'De moeder de vrouw'. Ook is het Boekenweekthema een verwijzing naar de bundel De moeder de vrouw van de onlangs overleden Renate Dorrestein, met daarin twee romans (Ontaarde moeders en Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor) over moederschap.

Heleen van Royen

Heleen van Royen (1965) schreef de bestsellers De gelukkige huisvrouw, Godin van de jacht, De ontsnapping, De mannentester en De harstvriendin. In 2017 ging haar ontroerende documentaire 'Het doet zo zeer' - over de dementie van haar moeder - in première. Ze woont samen met Bart Meeldijk.

Vlinder en fladder op Dierendorp

Het is tijd om de vlinders een handje te helpen. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Nu de zon steeds vaker haar stralen laat schijnen, is het tijd om de vlinders een handje te helpen. Het is inmiddels bekend dat het klimaat verandert. Wat betekent die verandering voor de vlinders? Uit de gegevens van De Vlinderstichting blijkt dat met name enkele bedreigde soorten het steeds moeilijker krijgen. Op woensdag 6 maart om 14.00 uur op kinderboerderij Dierendorp.

Insectrijke beplanting is één van de manieren om de vlinders te helpen. Onze gloednieuwe bloembakken op kinderboerderij Dierendrop staan te wachten op een vlinderrijke aanplanting. Help jij mee?

Daarnaast mag je ook zelf bolletjes planten in potjes en meenemen naar huis. Natuurlijk wordt er ook een vlinder geknutseld. Zien wij jou woensdagmiddag 6 maart tussen 14.00 en 16.00 uur op kinderboerderij Dierendorp? Het adres is Vrijburglaan 1 in Heemskerk. Deelname is gratis en iedereen is welkom.

Vlinders in de klas

Staat u voor de klas of op een BSO? En wilt u echte koolwitjes in de groep? U kunt kosteloos een kweekpakket bestellen via NME Beverwijk of NME Heemskerk. U ontvangt levend materiaal met 20 eitjes, 10 rupsen en 5 poppen.

Leuk om te doen en onvergetelijk voor de kinderen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NME Beverwijk & Heemskerk via nme@odijmond.nl.

NME Heemskerk

NME Heemskerk organiseert activiteiten op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid in Heemskerk en omgeving. Voor meer informatie over ons aanbod kijk op www.nmeijmond.nl of neem contact op via nme@odijmond.nl.

Volg kinderboerderij Dierendorp op Facebook en blijf op de hoogte van de activiteiten.

Klankschalenconcert

Op 3 maart is er een klankschalenconcert. (Foto: Picasa)

WIJK AAN ZEE - In het Badgastenkerkje van Wijk aan Zee is er op zondag 3 maart weer een klankschalenconcert. Dat begint om 12.00 uur. Ook zullen oertrom, handpan, tingsha en rainstick klinken. Een klankschalenconcert is een gelegenheid waarin stilte hoorbaar kan worden. Veel gehoorde reacties na een concert zijn: "Warme klanken", "een weldaad", "wat een rust," "verbinding met mezelf en met alles", "thuiskomen."

Bijzondere muziek in Badgastenkerkje in Wijk aan Zee

In de huidige westerse leefstijl kan het makkelijk zo zijn dat je beter zorgt voor je auto dan voor je lichaam en geest. Hoeveel mensen die het heerlijk vinden achter het stuur te zitten van een glimmende en zacht ronkende auto, voelen zich net zo prettig in hun eigen lijf?

Harmonie

Op dezelfde wijze waarop je je woning inricht en onderhoudt, kun je ook voor harmonie het nodige doen. Of laten. In stilte luisteren naar klankschalen en mediteren is even stoppen met doen, wat iets totaal anders is dan niets doen.

Niets doen is veel moeilijker dan iets doen, maar zodra je moeite gaat doen om niets te doen ben je niet aan het mediteren. Men spoort zichzelf en elkaar voortdurend aan om zich in te spannen, vol te houden en door te zetten.

Zondagmiddag hoef je geen moeite te doen. Mediteren is niet -doen.

Egocentrisch

Zonder egocentrisch te zijn, zou je nooit uit het oog hoeven te verliezen dat je zelf de belangrijkste persoon in je leven bent. De wereld (be)staat niet los van jou en jij kan niet bestaan zonder de wereld.

Jouw evenwicht beïnvloedt het evenwicht in je omgeving. Het straalt af naar je huisgenoten, collega's, vrienden en mensen met wie je het niet zo goed kunt vinden.

Vrijwillige bijdrage

Toegang vrij. Een vrijwillige financiële bijdrage voor de instandhouding van de concerten is welkom.

Het concert duurt ongeveer een uur. Inloop vanaf 11.30 uur.

Blaasconcert in Grote Kerk

BEVERWIJK - In de Grote Kerk aan de Kerkstraat in Beverwijk is er zaterdagavond 2 maart een gratis blazersconcert. Vanaf 20.00 uur brengen de muzikanten van straatorkest Toos een mooi programma van stukken die op straat te veel verwaaien. Filmmuziek, tango's, enkele klassieke werken, wereldmuziek, naast het lichtere programma van jazz en pop.

"Het leuke van op straat spelen - wat we meestal doen - is het verrassingseffect", legt saxofonist Rob de Jeu uit. "Mensen die aan het winkelen zijn, of op een markt lopen, krijgen daardoor onverwachts mooie muziek te horen. Maar het nadeel is dat ook wij wel eens verrast worden. Speel je net een gevoelig stukje, knettert er een pizzabrommer langs. Of een paar Harleys met midlifecrisis, 's zomers. Of het waait ineens wat hard. Dat is dan wel jammer." En daarom zoekt het straatorkest eens per jaar, in de winter, een rustige plek voor een concert.

Prachtige akoestiek

Straatorkest Toos heeft z'n wortels in de IJmond, maar de muzikanten komen uit heel het land. Het ensemble heeft de afgelopen jaren al meer dan 500 optredens verzorgd. Naast vele concerten die ze in Nederland gaven, toerden ze onder meer door Italië en Duitsland, tot zelfs in Istanbul. De Jeu: "De Grote Kerk blijft een fijne plek om terug te komen."

Ont-Moeten In De Natuur

Ingeborg Steinvoord. Foto: Aangeleverd

HEEMSKERK - Kom je doodmoe thuis van je werk? Ben je je scherpte kwijt, vergeet je dingen? Neem dan actie en wandel mee in de workshop Ont-Moeten In De Natuur op vrijdag 8 maart, 's middags in de prachtige duinen van Heemskerk.

Je ontspant en ontdekt hoe je overdag nieuwe energie kunt bijtanken, zodat je met plezier werkt en 's avonds nog zin hebt om te sporten. Ingeborg Steinvoord begeleidt deze workshop. Zij is wandelende loopbaancoach bij Natuurlijkwandelcoaching in Heemskerk. De workshop duurt 2,5 uur en start om 13.30 uur, in de Heemskerkse duinen.

Ingeborg Steinvoord. Foto: Aangeleverd

Investering slechts €30,-- in je eigen (werk)geluk. Aanmelden via www.natuurlijkwandelcoaching.com/workshop.

Succesvolle sportactiviteiten

De kinderen vermaken zich prima. (Foto: Aangeleverd )

HEEMSKERK/CASTRICUM - Afgelopen week deden ruim 280 kinderen en volwassenen mee aan de sportieve vakantieactiviteiten van Team Sportservice Kennemerland. Met veel enthousiasme werd er gesport en gespeeld op diverse locaties in de buurt. Elke schoolvakantie worden gratis activiteiten georganiseerd voor kinderen die in de gemeenten Castricum en Heemskerk wonen of naar de basisschool gaan.

Over de kop in de saltostoel, schommelen, touwzwaaien, voetballen, trefballen en een te gekke tennisclinic van tennisvereniging HLTC Marquette! Slechts een greep uit het programma van de kleuter- en sportinstuif in de sporthallen de Waterakkers in Heemskerk. Mascotte Druppie was ook weer van de partij. Druppie stimuleert kinderen om vooral water te drinken. Albert Heijn Heemskerk verzorgde een gezonde snack en doneerde appels en bananen voor alle 190 kinderen.

Lekker sporten... (Foto: Aangeleverd)

In Castricum werd samen met volleybalvereniging Croonenburg de combiclinic smashbal en sportinstuif georganiseerd. Het waren geslaagde activiteiten.

Bloem-

schikken

REGIO - Er zijn drie lessen in het voorjaar. U maakt kennis met verschillende technieken. U gaat zeker ook werken met bloemen van het seizoen. En hergebruik van materiaal komt aan bod in de les met de leistenen van het kerkdak. De laatste keer loopt het tegen de zomer en gaan we schelpen verwerken op een duurzaam steekschuim.

Zelf meebrengen scherp mesje en snoeischaar. Inclusief koffie, thee. Data: 6 maart, 27 maart en 22 mei.Tijd 13.45 en 19.45 uur. Kosten € 80,00 voor leden niet leden € 93,50.

Locatie: Holleweg 111 Ter Coulsterkerk. Aanmelden benzdocter@hotmail.com. "Landgoed De Doornduyn", Duinweg 2 1901 ML Castricum.

Aerobics Body Shape

HEEMSKERK - Wilt u lekker bewegen en fit en vitaal voelen? Neem dan deel aan Aerobics in buurtcentrum het Spectrum in Heemskerk. Aerobids Body Shape is een combinatie van low-impact aerobics, Tae-bo en Body Shape. Lekker bewegen op muziek, met aerobics en spierversterkende oefeningen. We beginnen met opwarmen, daarna wordt het tempo opgebouwd met oefeningen voor de conditie en spierversterking. Er worden hierbij gewichtjes gebruikt, Diana-bands, enz. Ook worden de buik, billen, borst en benen aangepakt door middel van grondoefeningen. De laatste vijf minuten worden gebruikt voor stretch- en ontspanningsoefeningen. Voor een proefles op woensdag van 9.00 tot 10.00 uur in buurtcentrum het Spectrum op het Lauraplein 1. Voor meer info: www.welschapwelzijn.nl.

Ontmoet SpongeBob in De Beverhof!

Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK - SpongeBob, wereldberoemd van de televisie, is op zaterdag 2 maart in De Beverhof in Beverwijk. Iedereen kan hem dan treffen. Kom daarom naar De Beverhof en ontmoet SpongeBob!

Op de bodem van de oceaan, in het stadje Bikinibroek woont een zeespons met de naam SpongeBob SquarePants. Hij heeft de vorm van een spons, is felgeel van kleur en heeft gaten over zijn gehele lichaam. Zijn standaard outfit bestaat uit een bruine broek, een rode stropdas, een paar witte sokken met rode en blauwe strepen en zwarte lakschoenen.

Hij woont in een ananas samen met zijn huisdier, de katachtige zeeslak Gerrit. SpongeBob werkt als kok in het beroemde restaurant 'De Krokante Krab', in enkele afleveringen ook wel vertaald als 'De Korstige Krab'. Los van dat hij erg dol is op zijn werk, staat hij in zijn stad ook bekend als een meesterlijke kok, die de beste burgers van de zeebodem maakt. Hij levert zijn baas, de krab Meneer Eugene H. Krabs, dan ook erg veel geld op.

SpongeBob is van jongs af aan boezemvrienden met Patrick Ster, een zeester met een erg gebrekkige intelligentie, die woont onder een ronde rots, een huis verderop van SpongeBob. De buurman van zowel SpongeBob als Patrick is de Octopus Octo Tentakel, een veelal chagrijnig en saai persoon die klarinet speelt, hij ergert zich met grote regelmaat dood aan zijn hyperactieve buren, maar ook over het algemeen over alles wat te klagen kan hebben.

Gestoorde sketches en absurde personages

Lize van Olden en Anna Hermanns. Foto: Rik Engelgeer

BEVERWIJK - Lize van Olden en Anna Hermanns rennen in een onnavolgbare reeks van scherpe, geestige, harde en ontroerende scènes van zandbak naar darkroom en van hockeyveld naar nachtclub. Op stiletto's, op de bakfiets, als vrouw, als man of kruipend over straat. Maar altijd in stijl. Ze zijn te zien op zaterdag 2 maart in het Kennemer Theater in Beverwijk. Aanvang 20.30 uur, toegang vanaf 15,50 euro.

OLDENHERMANNS in Kennemer Theater

Vanaf de rand van de zandbak overzien zij hun leven en gaan ze op zoek naar de nooduitgang van de dagelijkse sleur. Ze doen een krampachtige poging om de façade van een mooi en gelukkig leven in stand te houden. Helaas, ook zij moeten geloven aan de ongemanierde, overspannen en eerlijke kant die achter de zandbakrand schuil gaat. De naakte waarheid, maar dan in een designerjurkje.

OLDENHERMANNS won als OLDENOSBORN in 2014 het Cameretten Festival. Lize en Anna hebben door hun beeldende, absurde, fysieke spel een geheel eigen stijl ontwikkeld. Het duo leerde elkaar kennen tijdens de acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Lize en Anna vonden elkaar in dezelfde nuchtere blik, en fascinatie voor de soms absurde wereld om hen heen. Ze maakten voorstellingen voor de Winterparade (COACH) en het Edinburgh Fringe festival (SCALA). Met pijnlijk herkenbare situaties, gestoorde sketches en absurde personages. UNSEXED is na '#Life' hun tweede voorstelling. Kaarten via www.kennemertheater.nl of de theaterkassa (0251) 221453.

Gezellig dansen

HEEMSKERK - Iedereen die altijd terugverlangt naar een ouderwets gezellige avondje uit, waarbij volop kan worden gedanst, is op zaterdag 2 maart welkom in buurtcentrum De Schuilhoek aan de Van Bronckhorststraat 1 in Heemskerk.

DJ George Snijders verzorgt die avond de muziek, geen disco maar heerlijke ouderwetse dansmuziek in een modern jasje. De foxtrot ,Engelse wals, slow-fox ,jive, cha-cha-cha, rumba, veléta en andere dansen komen aan bod.

Het begint om 20.00 uur, entree 3.50 euro. Voor info: 0251-292726