Omring Express

18 april 2019

Omring Express 18 april 2019


TAS'82 organiseert City Run Schagen

SCHAGEN – Atletiekvereniging TAS'82 organiseert op zondag 19 mei de City Run Schagen. Een nieuwe naam, een andere route, de 25ste editie van de voorheen 10EM van Schagen. Een vertrouwd evenement in een nieuw jasje. Sportief Schagen laat zien waar Schagen sterk in is. Een kidsrun met diverse afstanden, een 5 km en een 10 km wedstrijd/recreatierun met KIKA als goed doel en ook wandelen is weer mogelijk deze dag. Schagen bruist, vanaf 11.00 uur start tevens de verenigingenmarkt rondom de kerk in samenwerking met de SES, Team Sportservice Schagen en sportverenigingen uit de gemeente Schagen.

De 5 en 10 km. wedstrijd/ recreatieloop gaat om 12.00 uur van start. Voor beide afstanden is er een prijs voor de eerste drie lopers m/v. Bij online inschrijven betaal je €10,- en ontvang je een gratis jubileumshirt. Voor inschrijven is mogelijk tot 12 mei en kan via www.tas82.nl. Na-inschrijving vindt plaats op de dag zelf in de bovenzaal van Wonders Eten en Drinken aan de Markt 17 en sluit om 11.30 uur. Inschrijven op de dag zelf kost €2,- extra. De wandelaars die 10 of 16 kilometer lopen kunnen starten vanaf 09.30 uur en betalen €5,- voor deelname. Inschrijven is alleen mogelijk op de dag zelf bij Wonders.

SKRS KIDSRUN

Stichting Kinderopvang Regio Schagen (SKRS) sponsort de Kidsrun waar dit jaar ook peuters aan deel kunnen nemen. Meedoen kost €2,-, waarvan €1,- naar KIKA gaat.
De kidsrun start om 10.45 uur met een 200 meter voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar. Om 11.00 uur starten de kinderen uit groep 1 t/m 4 met een 500 meter voor kinderen uit groep 1 en 2 en een 1000 meter voor kinderen uit groep 3 en 4. Kinderen uit de groepen 5 t/m 8 starten om 11.15 uur. Een 1500 meter voor kinderen uit groep 5 en 6 en een 2000 meter voor kinderen uit groep 7 en 8. Alle kinderen ontvangen een herinnering. De kidsrun is een echte funrun, er is geen tijdwaarneming. Inschrijven voor de kidsrun is mogelijk via www.skrs.nl, inschrijven op de dag zelf is ook nog mogelijk. City Run Schagen hoopt op een grote opkomst en ziet jong en oud graag meedoen tijdens dit sportieve evenement.

Ga voor meer informatie/voorinschrijven naar www.tas82.nl of neem contact op met Wim Blok via pr@tas82.nl of via 06-11538897. Voor vragen over de kidsrun kan contact opgenomen worden met Team Sportservice Schagen via: 0224 – 21 47 74 of mail naar mdevries@teamsportservice.nl

Gemeente Schagen sluit 2018 af met een plus

SCHAGEN - Gemeente Schagen sluit 2018 financieel af met zwarte cijfers. De jaarrekening laat een voordelig saldo zien van € 360.000,- Het positieve verschil komt vooral door extra inkomsten uit (bouw)leges die de gemeente ontvangen heeft. Joke Kruit, wethouder Financiën: "Vorig jaar hebben we veel voor en mét onze inwoners voor elkaar gekregen. Mooie resultaten waarmee we onze beloften uit het meerjarenuitvoeringsprogramma 2018 – 2022 inlossen. Zoals extra inzetten op het kernenbeleid met de gebiedscoördinatoren. Of onze ambities voor een forse stijging van nieuwe woningen in onze gemeente. Terugkijkend zien we in 2018 ook een solide huishoudboekje van de gemeente."

Hoewel de gemeente 2018 in de plus eindigt, geeft de wethouder Financiën een flinke waarschuwing. "Wat in het oog springt, is de stijging van de kosten voor jeugdzorg. Hier hebben we ruim € 800.000,- aan uitgegeven. We konden dit nog dekken uit geld dat we hiervoor hadden. Maar als deze trend zich doorzet in 2019 en we geen extra geld krijgen van het Rijk, moeten we als gemeente hiervoor zelf in de buidel tasten. Tel daarbij op dat we de komende jaren nog flink te kort komen voor het op orde brengen van onze openbare ruimte (project Basis op orde) en ook nog eens andere wensen willen realiseren. In dat geval ontstaat er een serieus financieel probleem."

Bestemming positieve saldo

Het college stelt de raad voor het positieve saldo te storten in de reserve Maatschappelijk nut voor de inhaalslag voor het onderhoud van het openbaar gebied, zoals eerder met de raad is afgesproken. De gemeenteraad bespreekt de jaarrekening in zijn vergadering van 14 mei. Voordat dat zover is, staat de jaarrekening eerst op de agenda van de Auditcommissie op 25 april. Hier licht de accountant zijn bevinden op de jaarrekening toe. Daarna geeft de afdeling Financiën & Control op 7 mei een presentatie aan de gemeenteraad en andere belangstellenden. Gemeenteraadsleden kunnen hier hun technische vragen stellen. Alle bijeenkomsten – Auditcommissie, presentatie en gemeenteraadsvergadering – beginnen om 19.30 uur en zijn in het gemeentehuis aan de Laan 19. De jaarrekening 2018 is te vinden op https://schagen.jaarverslag-2018.nl

Wethouder ontvangt poster Schager wijkenlopen

Op de foto (vlnr): Sigrid Schweizer, Co Wiskerke, Joke Kruit, Kirsha de Vries. (Foto: Gemeente Schagen).

SCHAGEN - Wethouder Joke Kruit (sportzaken) is de eerste die een poster ontving van de Schager wijkenlopen. Deze werd aangeboden door de organisatie; Co Wiskerke (TAS'82), Kirsha de Vries (Omring Thuiszorg) en Sigrid Schweitzer (Sportservice Schagen). Deze posters komen her en der in stad Schagen te hangen. Wat staat er op? Dat iedereen in mei en juni op maximaal vijf donderdagavonden kan meedoen aan dit evenement. Eén keer mag ook. Elke keer is de loop in een andere wijk in stad Schagen. De afstanden waaruit iedereen mag kiezen, zijn 2,5 km (1 rondje), 5 km (2 rondjes), 7.5 km of 10 km.

Wethouder Joke Kruit juicht het toe dat er evenementen zijn als deze. "Omdat het laagdrempelig is," zegt zij. "Iedereen kan meedoen. Ook als je niet vaak hardloopt en graag meer wilt bewegen, is dit een goed begin." Joke kruit zegt dit niet zomaar. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die voldoende bewegen, positiever in het leven staan. Ook wandelen is mogelijk bij de Schager wijkenloop. Voor wandelaars is de maximale afstand 2 rondjes: 5 kilometer. Daarnaast geeft de wethouder aan dat de wijkenlopen zijn bedoeld om de saamhorigheid in de wijk te vergroten. "Het past ook in de actie Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en is goed voor jong en oud." De eerste wijkenloop is op donderdag 9 mei, in wijk Groeneweg. De start is om 19.30 uur, inschrijving begint om 18.30 uur, bij de Rugby club RUSH (Wilgenlaan, achter de parkeerplaats). Elke startplek heeft toiletten, kleedruimte en douches. Op 16 mei is de loop in wijk Hoep Noord/Zuid, start bij het Clusius aan de Boomgaard 9. Deze keer met de wijkvereniging Hoep Zuid die dit jaar 20 jaar bestaat. Op 30 mei in Centrum, start bij Regius Oranjelaan, via Hofstraat. Op 6 juni wijk Waldervaart met start bij zwembad de Wiel en de laatste is op 13 juni in wijk Muggenburg met start bij atletiekbaan van TAS'82 (Trambaan, achter de Spartahal). Inschrijven en start telkens om 18.30 en 19.30 uur. Meedoen kost €2,50 per keer, jeugd tot en met 17 jaar gratis. Wie alle vijf lopen doet, kan een stempelkaart kopen voor € 10,-. Op de laatste avond kunnen ook bedrijven en organisaties meedoen met een team (estafette)deelnemers. Op die avond is er ook de steppenrace.

Meer informatie geeft de organisatie via de website www.tas82.nl. Wie nog vragen heeft kan ook mailen naar j.wiskerke@quicknet.nl of pr@tas82.nl

Caritas 't Zand in actie voor de Voedselbank

't ZAND - Zaterdag 20 april, zaterdag voor Pasen, staan vrijwilligers van de Parochiële Caritas Instelling 't Zand bij de plaatselijke supermarkt De Spar om goederen in te zamelen voor de Voedselbank Kop van Noord te Anna Paulowna. Van negen tot drie uur wordt de klanten gevraagd tijdens het boodschappen doen wat extra artikelen te kopen en die na betaling te doneren aan de Voedselbank. Het gaat hierbij om artikelen, die wat langer houdbaar zijn. De Voedselbank Kop van Noord werkt in de gemeentes Hollands Kroon en Schagen. De 68 vrijwilligers verzorgen wekelijks zo'n 140 voedselpakketten. Voor meer informatie zie http://voedselbankkopvannoord.nl.

Collecte DierenOpvang DierenAmbulance

(Foto: aangeleverd).

SCHAGEN - In de week van 21 april is er weer een collecte voor de DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon.Vaak komen dieren in de opvang of op straat terecht en kunnen niet zonder onze hulp. Het kost echter veel geld om de opvang en ambulance draaiende en rijdende te houden.
Omdat het steeds moeilijker wordt om collectanten te werven; te weinig tijd, durven niet meer met een collectebus over straat, mensen durven 's avonds de deur niet meer open te doen en vaak hebben mensen ook geen kleingeld meer in huis, gaat het dit jaar anders.
Er wordt een digitale collecte gehouden. In het Paasweekend wordt er huis-aan huis een flyer verspreid met de oproep ook iets te doneren voor de dieren op NL 63 RABO 0363 222 502. Daarnaast kunnen mensen geven via een digitale collectebus of zelf collecteren met een digitale collectebus.
Meer info hierover staat op de website www.dierenasiel-schagen.nl Geef voor de dieren, ze hebben het zo nodig.

Fuse gast van Da Capo en Scagon

Fuse gast van Da Capo en Scagon. (Foto: Merlijn Doomernik)

SCHAGEN – "Een concert van Fuse past prima in de filosofie van Da Capo. Ze hebben een duidelijk verhaal bij hun muziek. Met zeer goede, veelzijdige violisten." Nicolaas Snel geeft al 25 jaar vioolles op de Schager muziekschool. Hij ziet het concert van de 'groep uit Podium Witteman' dinsdag 23 april (20.15 uur) in het Scagon helemaal zitten. De Haarlemmer is een trouw volger van het muziekprogramma op de vroege zondagavond: "Ik mis het nooit. Ik bewonder het brede repertoire van Fuse. Gipsy, jazz, klassiek. Steeds in hun eigen opvattingen. Mensen, die met muziek bezig zijn, kunnen er erg veel van opsteken."

Vioolles. Daar heb je in vele opzichten toch een lange aanloop voor nodig? "Het duurt inderdaad wel even voordat je vertrouwd bent met het instrument. De techniek is lastig. Muziek lezen gaat daarentegen spelenderwijs. Je ziet toch dat best veel kinderen interesse hebben in het instrument. De kosten? Die vallen tegenwoordig enorm mee. In de lagelonenlanden maken ze goede violen, Kosten zo'n honderd euro. En, als dat een bezwaar is, hebben we op de muziekschool nog wel wat huurviooltjes liggen." Snel ervaart dat zijn leerlingen veel terugkrijgen voor hun inspanningen: "We spelen veel samen, ook bij de twee jaarlijkse concerten. Daarbij ontwikkel je als het ware een samenwerkingsinstinct. Het is heel bijzonder om dat hele proces door te maken, dat gaat heel diep, dat raakt je emotie." Snel, actief in twee Ierse band, praat uit ondervinding: "We spelen regelmatig in de Irish Cottage in Oude Niedorp. En met het schoolorkest geven we jaarlijks een Iers concert. Die muziek leent zich ervoor." Ondertussen kijkt Da Capo uit naar het concert van Fuse, een voorstelling in het kader van de serie Kunst Verklaard, mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds van de gemeente Schagen.

Kaarten voor het concert kosten vijftien euro (cjp 7,50 euro) en zijn verkrijgbaar via www.scagontheater.nl

Helaas geen finaleplaats voor JuRo Unirek/VZV

Resteren nog twee wedstrijden om de derde en vierde plaats

AMSTERDAM – Het Amsterdamse VOC was ook in de tweede wedstrijd tegen JuRo Unirek/VZV de sterkte. De Amsterdamse formatie won met duidelijk: 32-27. Voor VZV resteren nog twee duels om de derde en vierde plaats. De tegenstander komt uit het duel Quintus-Dalfsen. Die wedstrijd wordt donderdagavond gespeeld.

In een volgepakte sporthal Elzenhage opende VOC de score, maar het was Kim Jimmink die de gelijkmaker op het scorebord bracht. Vooral in de beginfase waren de Amsterdammers de betere ploeg dat resulteerde binnen vijf minuten al een 5-3 voorsprong. VZV had het erg moeilijk met het snelle spel van de tegenstander, dat na ruim tien minuten al een riante voorsprong van 9-4 had. De ruststand was 20-11 in het voordeel van VOC, dat al met een been in de finale stond. Bij VZV scoorden in de eerste speelhelft zowel Esma Staal als Jane Kramer ieder drie treffers.

Na de thee ging VOC weer voortvarend verder en keek al snel naar een ruime 26-12 voorsprong. Toch liet VZV zich niet zomaar naar de slachtbank sturen, want op een geven moment was het onderlinge verschil nog zes treffers, in het voordeel van VOC. Ook keepster Amber Zomerdijk wist met een aantal fraaie reddingen treffers te voorkomen. Het werd door treffers van Esma Staal, Jane Kramer, Kim Jimmink, Lisan Kolken en Nada Blokker zelfs nog 28-23. Zou het dan toch nog lukken? Nee, omdat VOC in de slotfase de langste adem had. Bij het laatste fluitsignaal stond er 32-27 op het scorebord en de aanhang van VOC kon een feestje gaan vieren.

Doelpunten: Lotte Prak 6, Esma Staal 5, Jane Kramer 4, Kim Jimmink 4,Lisanne Kolken 3, Jet Jimmink 2, Maud Kruijer 1,Aniek Janssen 1, Nada Blokker 1.

Deze wedstrijden voor de derde en vierde plaats worden in mei gespeeld. VZV kan nog steeds een ticket voor Europese wedstrijden binnen halen. VZV speelt de eerste wedstrijd thuis op 4 mei in sporthal 't Zijveld de return is 11 mei.

Dierenkliniek Zuiderkaag Mach schaakt zich veilig

LEIDERDORP- Het was zaterdag de eerste keer ooit dat een schaakteam uit de Kop van Noord-Holland de Noord-Hollandse grens over mocht gaan voor een competitiewedstrijd. Het was, bijna een jaar na het kampioenschap in de hoogste Noord-Hollandse afdeling, een beloning voor Dierenkliniek Zuiderkaag Magnus Anna Paulowna Chess (Mach) voor de goede sportieve prestaties. De tegenstander mocht er ook zijn: titelpretendent Leiderdorp met onder meer grootmeester Daan Brandenburg in de gelederen. Voor het eerst dit seizoen wist Mach, dat op papier zelf ook tot de topploegen in de landelijke derde klasse C behoort, zich staande te houden tegen een titelkandidaat. Het duel eindigde in 4-4 en daarmee speelde Mach zich een ronde voor het einde veilig.

Het begint een open deur te worden, maar wederom gold wel dat de Schager schaakploeg zichzelf wat tekort deed. De ploeg begon uitstekend aan de wedstrijd met afgetekende zeges van Colin Stolwijk en Enrico van Egmond. Nadat Richard Bolster een plusremise had geboekt en Wim Boom na een slechte opening toch een half punt had weten te bemachtigen, leek de winst met een 1-3 voorsprong voor het grijpen. David de Visser stond goed tot gewonnen, Reinier Weber stond ook beter en internationaal meester Piet Peelen won een pion tegen Brandenburg. Alleen Warner de Weerd, met Peelen topscorer van het team, was een dissonant. De Weerd kreeg het voor elkaar binnen tien zetten, in slechts tien minuten na de start van de partij, glad verloren te komen staan waarbij wit toesloeg in iets wat leek op het Herdersmat. Pupillenschaak kortom in hoofdletters geschreven. Echter, de Purmerender rechtte de rug en wist de ruïne die zijn stelling was steen voor steen weer op te bouwen. Onderwijl verloor De Visser alsnog door tijdsoverschrijding en waren ook bij Weber de bordjes verhangen: hij kon het toreneindspel niet houden.

Onderwijl won De Weerd zelfs materiaal maar bleek het eindspel net niet te winnen. Dat gold ook voor Peelen tegen de grootmeester. Toch overheerste de tevredenheid: Mach heeft zich, in tegenstelling tot veel andere Noord-Hollandse ploegen die derde klasse gingen spelen, goed staande gehouden in de poule des doods.

'Met de deur Open' op radio Schagen FM

John Huiberts is te gast bij radio Schagen FM bij het programma Met de deur Open. (Foto: Picasa)

SCHAGEN - In het programma 'Met de deur Open' op radio Schagen FM is zondag 21 april bollenkweker John Huiberts uit Sint Maartensbrug te gast. Al van kinds af aan wilde John bollenkweker worden en was op zeer jonge leeftijd actief in het ouderlijk bedrijf. Na vele jaren een gangbare bollenkweker te zijn geweest, kreeg hij in 2012 andere inzichten en is hij gestopt met ploegen, is gebruik gaan maken van groenbemesters en gebruikt geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen meer. Presentator Kitty Mertz praat met John Huiberts over zijn leven en zijn werk. De muziek die tijdens het programma is te horen is de keuze van John Huiberts en de techniek is in handen van Hans van den Hoeven. 'Met de deur Open' is te beluisteren op de kabel via 96.5, in de ether via 107.7, achter de beeldkrant via kanaal S12+, digitaal via kanaal 40 en via www.schagenfm.nl onder het knopje 'luister live'.

Daemé van Driel met 1e plaats naar NK turnen

SCHAGEN - Daemé van Driel uit Schagen heeft zondag 14 april het goud veroverd tijdens de landelijke halve finale turnen in Rotterdam. Hiermee heeft ze zich verzekerd van een plek bij het NK turnen op 18 mei in Vianen. De turnster van Lycurgus-Advendo turnt in de categorie junioren 3e divisie. Tijdens de wedstrijd in Rotterdam haalde ze een puntentotaal van maar liefst 44.700 (sprong 11.45; brug 11.00; balk 10.50; vloer 11.75). Een puntenaantal, dat – hoewel niet haar hoogste ooit – goed was voor het hoogste podium.

Paas- tevens slotbal bij Kaval

SCHAGEN - Kaval Internationale Dans Schagen organiseert op zaterdag, 20 april vanaf 19.30 tot 23.00 uur een Paasbal o.l.v. Huub de Jong. Deze instuif is tevens de laatste van seizoen 2019/2020, is toegankelijk voor zowel beginners, halfgevorderden en gevorderden en vindt plaats in het Scoutingclubgebouw aan de Menisweg 6 te Schagen. De entreeprijs bedraagt € 9,- voor leden Kaval en € 10,00 voor niet-leden.

Pasen met Zinvol Zijpe

ZIJPE - Zinvol Zijpe pakt weer groots uit met Pasen. Maar wat vieren we ook alweer op die dag? Iets met Jezus, of iets met de paashaas? Daarom staat Zinvol Zijpe stil bij de achtergronden en wil het vieren Waarom heet die vrijdag voor Pasen Goede Vrijdag? En weten we nog waar al die andere feestdagen in het jaar voor staan?

Om het geheugen weer even op te frissen geeft polderdominee Erik Jan Tillema op woensdagavond 10 april een mini-college over de feestdagen in de kerk van Schagerbrug. De kennis over de christelijke feestdagen wordt minder, terwijl er uit andere religies steeds meer nieuwe feestdagen bij komen, bijvoorbeeld het islamitische Suikerfeest. Tijdens het college gaat Erik Jan in op de achterliggende verhalen van de feesten: van Pinksteren en Ramadan tot het Holi-feest dat in Nederland ook steeds vaker wordt gevierd. Dan gooien we met gekleurde verfstof naar elkaar.
Maar waarom doen we dat? Zelf deed Erik Jan eens mee aan een hindoeïstisch lichtjesfeest in India waar ruim een miljoen mensen op af kwamen en vierde hij de geboortedag van de Boeddha.
'Iedereen geeft op zijn of haar eigen manier invulling aan de vrije dagen', vertelt Erik Jan, 'maar ik ga uitleg geven voor degenen die willen weten waar ze vandaan komen en wat ze oorspronkelijk
betekenen'. Het verrassende is dat de feestdagen uit verschillende religies vaak veel overeenkomsten met elkaar hebben of symbool staan voor dezelfde gebeurtenis.
Erik Jan zal niet elke feestdag bespreken: 'Het zijn er namelijk vele honderden. Bijna elke dag vindt er wel ergens een religieus festival plaats'. Het college begint om 19.30 uur en vindt plaats in het bijgebouw van de kerk in Schagerbrug. De toegang is gratis.

Paasviering met Rothko

Wie daarna bewuster stil wil staan bij Pasen, is van harte welkom bij de traditionele paasviering in de kerk die dit jaar iets minder traditioneel zal zijn, want het staat in het teken van de modernistische kunstenaar Mark Rothko (1903-1970), wereldwijd beroemd vanwege zijn schilderijen met grote vlakken. Wie een afbeelding van zijn werk ziet, zal misschien de gedachte hebben dat een 4-jarig kind dit ook zou maken. Gewoon wat grote vlakken op een doek, wat is daar bijzonder aan? Maar Rothko was dagenlang bezig met één zo'n eenvoudig ogend schilderij. Met minutieuze precisie plaatste hij de vlakken op het doek. Het creëren was voor hem een spirituele ervaring en dan is het niet zo vreemd dat de kunstenaar een diep gelovig man was. Maar niet alleen het maken van de schilderijen was een spirituele aangelegenheid, het kijken ernaar is dat ook. De grote doeken dringen zich aan de kijker op en hoe langer je er naar kijkt, hoe meer je voelt. Erik Jan Tillema zal in de dienst de paasverhalen uit de Bijbel verbinden met enkele schilderijen van Rothko, omdat ook in het werk van de aan depressies lijdende kunstenaar een lijdensweg te zien is.

2e Paasdag feestelijke lenteopening bij Welkoop 't Rijpje

Feestelijke lente opening bij Welkoop 't Rijpje. (Foto: aangeleverd).

't RIJPJE - In 2009 opende Welkoop 't Rijpje haar deuren aan de Rijperweg tussen Tuitjenhorn en Sint Maarten. DE winkel waar je terecht kunt voor alles op het gebied van tuin en dier maar ook voor (werk-) kleding en schoeisel en nog veel meer. Met een winkeloppervlakte van ruim 1200 meter met daarbij nog een plantenkas, buitenterrein en dierenweide is Welkoop 't Rijpje echt een begrip geworden in de wijde omgeving. En niet alleen voor de mooie producten die er verkocht worden, maar vooral door de vriendelijke, deskundige en behulpzame medewerkers die elke dag weer voor alle klanten klaar staan.

Traditiegetrouw is er elke jaar op 2e paasdag bij Welkoop 't Rijpje een feestelijke lenteopening. Een leuke dag vol met activiteiten voor jong en oud. Omdat Welkoop 't Rijpje dit jaar 10 jaar bestaat zijn er extra veel leuke activiteiten. Zo wordt een speciale activiteit herhaald die tien jaar geleden ook bij de opening te doen was, namelijk kameelrijden.

Paasboerderij

Verder is er dit jaar een echte paasboerderij. Op zo'n 100 m2 oppervlakte zullen zo'n 70 dieren te vinden zijn zoals schapen, geiten, een pony, een kalfje, een ezeltje, een varkentje en divers pluimvee. Er is ook een 'echte' paashaas aanwezig en deze geeft uitleg aan de kinderen over de diverse soorten eieren die hij bij zich heeft.

BBQ en Outdoor Cooking demonstratie

Natuurlijk wordt ook aan de inwendige mens gedacht en is er tijdens de lenteopening van alles te proeven. Zo komt Outdoor Cooking een demonstratie geven en worden er gerechten klaargemaakt op de Kamado bbq.

Overige activiteiten

Maar er is nog veel meer te doen, een leuke speurtocht door de winkel, springkussen, kleindierenshow, traptrekkerbaan enz. enz. En natuurlijk staat de winkel vol met de mooiste tuinmeubelen en onze kas met de mooiste planten, bomen en struiken.

Op 2e Paasdag zijn we geopend van 10 uur tot 17 uur. Tot dan bij Welkoop 't Rijpje aan de Rijperweg 48a tussen Tuitjenhorn en Sint Maarten.

Bij Verheul Jeugdvoetbaltoernooi scoren de kinderen altijd

Bij het Verheul Jeugdvoetbaltoernooi scoren de kinderen altijd. (Foto: Warner de Weerd).

HIPPOLYTUSHOEF - De Paaseieren hoef je niet te zoeken, die worden je aangereikt. Zoals de kinderen op het PH Verheul Jeugdvoetbaltoernooi komende zaterdag op de velden van vv Succes in Hippolytushoef in meerdere opzichten verwend worden. Natuurlijk, de rode koontjes van plezier op de wangen staan centraal maar er wordt ook gezorgd dat het inwendige kindermaagje verwend wordt en er zijn clinics. Voor de belangrijke speler in de Noordkop op het gebied van hypotheken, verzekeringen, geldzaken en pensioenen, want dát is de Verheul Groep, is het voetbalevenement een belangrijk sociaal uithangbord. ,,Wij doen graag wat terug voor de gemeenschap", laat algemeen directeur André Vendrig weten. En dat krijgt weerklank, want het toernooi wordt op 20 april tussen 09.00 en 16.00 uur voor de 21e keer gehouden.

In totaal zijn er 52 teams, verdeeld over elf poules, van clubs uit de Wieringermeer en Wieringen: van de organiserende vereniging zelf, van Flevo uit Middenmeer, van Wiron uit Den Oever, van Succes uit Hippolytushoef en van DWOW uit Wieringerwerf en VVK uit Kreileroord. ,,Ons bedrijf is bijna 25 jaar actief in de Wieringermeer, we hebben altijd veel klanten gehad in de Polder en op Wieringen en daarom wilden en willen we wat voor hen terugdoen", vertellen André Vendrig en directeur makelaardij Hans Bos. Dat resulteert erin dat op Paaszaterdag kinderen, in grootte verschillend van 'twee turven groot' tot kinderen in het laatste jaar van de basisschool, met blosjes van plezier op de wangen hun coaches, ouders en andere familieleden vermaken. Dat lukt elk jaar weer goed, gezien het feit dat op het toernooi altijd honderden toeschouwers afkomen. En dan maakt het niet uit waar het evenement gehouden wordt. André Vendrig en Hans Bos: ,,Elk van de deelnemende verenigingen mag eens in de zoveel jaar het toernooi organiseren, zodat elk van de clubs profiteert van onder meer de publiciteit en de kantineomzet."

Maar Verheul Makelaars organiseert het toernooi niet alleen om particuliere en zakelijke klanten en hun kinderen een leuke dag te bezorgen. De visie gaat verder, dieper ook. André Vendrig en Hans Bos: ,,Wij willen een voorloper zijn in talentontwikkeling. Daarom ondersteunen we bijvoorbeeld ook het talentontwikkelingsprogramma TopKids op basisscholen dat uit een theorie- en een sportief praktijkgedeelte bestaat. Daarnaast zijn we aangesloten bij de Finance Academy dat aan talent voor ons bedrijf een leerwerktraject aanbiedt. En tenslotte ondersteunen we bij meerdere verenigingen de jeugdafdeling en niet alleen bij fysieke sporten. Zo zijn we hoofd jeugdsponsor van de Schager schaakclub Magnus Anna Paulowna Chess (Mach, red.). Iedereen weet dat een gezond lijf een gezonde geest bevordert, maar omgekeerd is dat natuurlijk ook het geval. Als je weet wat je wilt en hoe je jouw doel wilt bereiken, dan kom je vaak ook ver."

RegioBank kiest voor de regio

SCHAGEN - In dorpen en kleine steden verdwijnen steeds meer banken en winkels. RegioBank kiest bewust voor de regio. En zet zich in om ervoor te zorgen dat lokale basisvoorzieningen blijven bestaan. Daarom heeft RegioBank een lokale actie.

Een actie waarvoor Dignum Verzekeringen en Hypotheken een mooie samenwerking met Beauty Gallery Schagen en Hoeveslagerij Leeuwenhorn heeft. Mensen die met een betaalrekening naar RegioBank overstappen vóór 28 juni 2019, krijgen een cadeaubon van Beauty Gallery Schagen of Hoeveslagerij Leeuwenhorn t.w.v. € 25 cadeau. Hiermee hoopt Dignum Verzekeringen & Hypotheken nieuwe klanten te verwelkomen en zo ook het lokale ondernemerschap te bevorderen. ''Want het hebben en houden van winkels, horeca en een bank in de buurt maakt het wonen in uw buurt een stuk prettiger. RegioBank is de bank in de buurt waar mensen voor persoonlijke contact gewoon even binnen kunnen lopen. Daarnaast biedt RegioBank alle gemakken van deze tijd zoals internet en mobiel bankieren. 'Eigenlijk het beste van twee werelden, waarbij de klant zelf bepaalt of hij langskomt bij ons op kantoor of dat hij het zelf online regelt,'' aldus Paul Dignum. Mensen kunnen bij RegioBank terecht voor alle bankzaken: betalen, sparen en hypotheken.

Overstappen is zo geregeld

Als Zelfstandig Adviseur van RegioBank zorgt Dignum Verzekeringen en Hypotheken met de Overstapservice dat belangstellenden gemakkelijk van bank overstappen. Zij weten precies wat er moet gebeuren en helpen u hier ook bij. Deze persoonlijke service waarderen klanten. Want de betaalrekening van RegioBank krijgt volgens recent onderzoek van de Consumentenbond de hoogste waardering, namelijk een 9,2. Voor service en voor Internet en Mobiel Bankieren heeft RegioBank ook het hoogste cijfer van alle banken: een 8,6. Bron: betaalrekening, Bankenmonitor Consumentenbond 2018.

Over RegioBankMet ruim 530 vestigingen in dorpen en kleine steden is RegioBank de bank in de buurt. Een bank waar mensen geholpen worden door een lokale Zelfstandig Adviseur die ze kent en weet wat er speelt in hun omgeving. RegioBank kiest bewust voor de regio. Zij vindt dat lokale gemeenschappen waardevol zijn voor Nederland. En dat lokale basisvoorzieningen zoals een school, supermarkt en een bank moeten blijven bestaan. Daarom zorgt RegioBank ervoor dat iedereen zijn geldzaken in de buurt kan regelen. En maakt de bank zich sterk voor de leefbaarheid van dorpen. RegioBank maakt deel uit van de Volksbank, net zoals ASN Bank, BLG Wonen en SNS. Vanuit onze gezamenlijke missie om te bankieren met de menselijke maat dragen wij samen bij aan een financieel gezond leven voor iedereen in Nederland. Voor meer informatie: www.regiobank.nl.

Mooie donaties voor Hospice Schagen, Bos der Omarming en Muziektuin Schagen Schagen – Het was donderdagmiddag 11 april een feestelijk moment bij Dignum Verzekeringen & Hypotheken. Na een aantal weken verzamelen en beoordelen van lokale goede doelen via de klanten van Dignum Verzekeringen & Hypotheken volgde een kritisch juryberaad. Drie door de jury geselecteerde goede doelen ontvingen veel stemmen vanuit Schagen en omgeving waardoor de verdeling van de donatie van € 3.000,- is bepaald. Mooie verdeling donatie € 3.000,-De vertegenwoordigers van Hospice Schagen, Bos der Omarming en Muziektuin Schagen hebben een mooie cheque ontvangen uit handen van Paul en Linda Dignum (Dignum) en Maik den Iseger (Nh1816 Verzekeringen). Hospice Schagen ontvangt € 1.587,-, Bos der Omarming mag € 717,- bijschrijven en de Muziektuin Schagen ziet een bedrag van € 696,- tegemoet. Met deze donaties kunnen de goede doelen lokaal nog meer goed werk verzetten. Zo denkt Hospice Schagen aan terrasuitbreiding en Stichting Het Bos der Omarming aan een eigen geluidsinstallatie.

Mooie donaties voor Hospice Schagen, Bos der Omarming en Muziektuin Schagen. (Foto: aangeleverd).

Samen het verschil makenDeze actie was een goed voorbeeld van 'samen het verschil kunnen maken door met elkaar de schouders eronder te zetten'. Vanaf begin februari startte de actie met een oproep aan de Nh1816-verzekerden via Dignum Verzekeringen & Hypotheken. Zij konden hun favoriete lokale goede doel onder de aandacht brengen. De onpartijdige jury, bestaande uit notaris Rik de Jong, verzekerde Marjolein Deutekom en kantooreigenaar Paul Dignum, selecteerde drie goede doelen die in een stemronde kans maakten op een deel van de donatie. Vervolgens mocht iedereen in Schagen en omgeving via een speciale actiepagina stemmen op zijn/haar favoriete goede doel. Zij hebben daarmee een steentje bijgedragen aan de verdeling van de donatie die vanuit de Coöperatie Nh1816 en Dignum werd aangeboden.

WIE IS DE MARLEQUI MOL?

SCHAGEN - Ga jij ondergronds? Of draai jij iedereen een rad voor ogen en beduvel je ze waar ze bij staan? Bij Wie is de Marlequi Mol? is niets wat het lijkt ... Iedereen kan in dit spel de boel frustreren. En hoe! Ben jij nog scherp onder tijdsdruk? Hoe goed ken jij je medespelers eigenlijk? Heb jij alles onder controle bij de jacht op het grote geld?

Ontmasker de Marlequi Mol en win! In dit spel vol list en bedrog worden je zintuigen maximaal getest. Staar je niet blind op wat je medespelers zeggen, maar kijk naar wat ze dóen. Fanatiek meespelen en saboteren gaan hier hand in hand - er is altijd een dubbele bodem.

PARCOURS

Met je team doorloop je een parcours met zes uitdagende en totaal verschillende opdrachten waarbij jullie creativiteit, reactiesnelheid, denkvermogen én kracht op de proef worden gesteld. Ook zul je moeten samenwerken - of juist niet - en dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Want een van jullie is de Marlequi Mol - die probeert al jullie inspanningen te frustreren.

ONDERGRONDS

Maar ook voor de mol staat er van alles op het spel. Hij mag mollen, maar kan dat niet laten zien - hoe lang weet hij ondergronds te blijven? Soms helpt de tijd hem, soms niet. Doorzie jij zijn trucs? Nog beter: lukt het jou om een stokje te steken voor zijn plannen? Of mol jij zelf om zo de rest te misleiden? Alles kan! Wat bij de ene opdracht een slimme tactiek is, werkt bij de volgende juist tegen je.

BEN JIJ HET?

Wie is de Marlequi Mol? Wedden dat jij je ook blind gaat staren op dingen die er niet zijn? Of het slim is om je kansen te spreiden of om vol in te zetten op die ene mol - dat blijkt pas aan het einde. Bovendien: hoe goed speel jij je rol? Want wie weet … ben jij zélf wel de Marlequi Mol!

TEAM IN ACTIE

Wie is de Marlequi Mol? garandeert je een paar onvergetelijke uren met je familie, vrienden of collega's - oud en jong kan meedoen aan de afwisselende opdrachten. Je speelt Wie is de Marlequi Mol? met minimaal 8 en maximaal 30 personen (dan in drie groepen). Wij zorgen voor begeleiding en zijn jury - dat is wel zo handig in het heetst van de strijd! Het parcours is in onze kas - het weer is dus nooit spelbreker. Halverwege is er een pauze met koffie/thee en wat lekkers. Kosten: 22,50 per persoon.

Doe mee en speel de rol van je leven!

Brocante rond de Schager Kerk

Bezoek de Brocante Markten rondom Grote Kerk Schagen. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Na drie uiterst succesvolle seizoenen is er ook dit jaar een zalig vooruitzicht op drie heerlijke Brocante Markten rond de Schager Kerk! Maandag 22 april (tweede Paasdag), zondag 7 juli en zondag 1 september tovert 't mooie marktplein rond de Grote Kerk in het altijd bruisende Schagen zich om tot de brocante 'place to be'.

Ruim 45 top-brocanteurs uit Nederland en ver daarbuiten zijn in opdracht van Stichting Evenementen Schagen bijeen gebracht door organisator Marco Roodzant. Zij melden zich maandag 22 april. tweede Paasdag, met hun prachtigste vondsten in hartje centrum Schagen. Het aanbod is: stoer, frivool, Victoriaans. Kleingoed, meubilair, serviezen, linnengoed, verlichting en curiosa. Kortom, een lust voor 't oog. Tel daarbij nog eens de heerlijke terrassen bij op die de Schager Markt rijk is en je begrijpt; alle ingrediënten voor een prachtig dagje struinen vallen samen .

Trefwoorden voor deze markt zijn: kwaliteit, sfeer, origineel en gemoedelijk. Alle genoemde Brocante Markten zijn van 11.00 tot 17.00 uur. Entree is gratis.

11 / 20

(Foto: aangeleverd).

Voor wie Pasen aanwendt om de woning te verfrissen: Joxal Interieur is op Paaszaterdag en Tweede Paasdag geopend

Inspelen in huis op de lichtinval: kies voor Joxal!

SCHAGEN- Het is geen assortiment maar een collectie. Omdat Joxal Interieur staat voor een totaalconcept. Van het materiaal en de kleuren van de gordijnen tot de meubelkeuze en van het behang tot het kleuradvies van dat vergeten hoekje in de woonkamer. Maar ook voor een deeladvies, bijvoorbeeld wanneer het gaat om jouw zonwering, staat het bedrijf van Jolanda Maurix voor jou klaar. Sterker nog, Joxal Interieur mag je op dat gebied en (gordijn)'stoffen' een bepalend bedrijf in de Noordkop noemen. Een adres kortom dat zich leent voor een bezoek op Paaszaterdag en/of op Tweede Paasdag wanneer de Schager inspiratiewinkel van 11.00 tot 17.00 uur geopend is! Joxal geeft een totaaladvies om jouw woning 'voorjaarsfris' qua aankleding te maken.

(Foto: aangeleverd).

Dat klinkt als een open deur maar dat is het zeker niet in dit geval. De interieurstylistes van Joxal Interieur kijken niet alleen naar de wensen maar ook naar de persoonlijkheid van de klant. Daarnaast wordt ook nadrukkelijk gekeken naar de oppervlaktemeters van de ruimtes in de woning, de ligging (bijvoorbeeld op het zuiden of niet) en gerelateerd daaraan de lichtinval. Het oog van de vakvrouwen is dermate getraind dat er een totaalconcept wordt uitgewerkt waarvan het ambachtelijke afspat. Waarbij de ene hoek van de kamer met andere materialen en andere kleuren ingericht wordt dan de andere hoek, puur vanwege de ligging en de lichtinval.

Dat klinkt gewaagd, maar uiteraard gebeurt alles bij Joxal in nauw overleg. Eigenaresse Jolanda Maurix: ,,Een hoogwaardige persoonlijke dienstverlening, dat zit in ons DNA. Wij nemen de vrijheid om een woning in te kleuren voor zover de klant dat wenst en geen meter meer. Dat hoeft geen belemmering te zijn. Ook bij een deeloplossing geldt: Wij gaan voor het wauw-effect bij u en de mensen die bij u op visite komen!"

Het mooie bij dit alles is: Joxal spreekt jouw taal. Het bedrijf werkt niet alleen louter met A-merken, maar ontwerpt ook zelf de gedeeltelijk de collectie en is tegelijkertijd heerlijk normaal in de communicatie. Zodat je het in alle rust kunt hebben over de zonweringen bijvoorbeeld waarvan een deel met de hand gemaakt wordt. Of over het ruime assortiment in horren, jaloezieën, plissé- en duettesystemen waarin Joxal een gevestigde naam is in Noord-Holland. Op het gebied van shutters geniet het bedrijf zo mogelijk een nóg grotere naam. De advertentie op de voorpagina laat verder zien dat ook op het gebied van gordijnen en wandbekleding Joxal een gevarieerd kleurrijk aanbod in huis heeft!

Wie nieuwsgierig is naar de kennis en kunde van Joxal Interieur maar krap in de tijd zit: de interieurspecialistes komen graag bij jou thuis langs om je van interieur-, licht- en kleuradvies te voorzien!

Joxal Interieur

Witte Paal 323 Schagen

Tel. 0224-741902

Website: www.joxalinterieur.nl

Email: info@joxalinterieur.nl

Wie zijn de vakvrouwen van Joxal?

Veelzijdig kan de expertise genoemd worden die de drie interieurstylistes kunnen overleggen: Jolanda zit zelf al ruim 25 jaar in het vak, Cora Visser heeft de Jan des Bouvrie Academie afgerond en werkt nu een jaar voor het bedrijf en Lia Groot heeft bijna dertig jaar een eigen bedrijf in de interieurinrichting gehad voordat ze vier jaar geleden voor Joxal Interieur koos. ,,Bovendien hebben we een eigen montagedienst, geleid door mijn partner Alfred Vonk die zelf ook meet, monteert en inrichtingsadvies geeft", vertelt Jolanda.

In kader

Kies voor natuurlijke pigmenten!

Joxal Interieur richt zich op een breed publiek met materialen die je tot het hoogsegment kan rekenen. Een voorbeeld daarvan is het verfaanbod: het Schager bedrijf voert de merken Pure Original en Farrow & Ball omdat deze merken natuurlijke pigmenten verwerken in de verf. Jolanda: ,,Dat geeft de woning van binnen en buiten een 'zachtere' aanblik wat de kleuren er beter uit doet springen. En kwalitatief is de verf minstens zo goed als de bekende Nederlandse merken."

Drie judoka's van Judoschool EBI-Sports vielen in de prijzen. (Foto: aangeleverd).

De Fietsenmaker Senioren toernooi 2019

TUITJENHORN - Bij het Axel Noort de Fietsenmaker Senioren toernooi zijn 3 judoka's van Judoschool EBI-Sports in de prijzen gevallen.
Het toernooi werd op zaterdagavond in Tuitjenhorn georganiseerd en er kwamen zo'n 50 dames en heren judoka's vanuit heel Noord-Holland op af om in verschillende gewicht-categorieën te strijden. In de lichtste klasse werd Mats Timmerman, na een zware ski blessure, Kampioen, in de 73 kg klasse werd Sten van Uitert 2e en in de 90 kg klasse werd Douwe Baert ook overtuigend Kampioen. De stijlprijs, gesponsord door Bar en Grill de Kolenist uit Zuid-Scharwoude werd gewonnen door Mats Timmerman en de aanwezige JBN scheidsrechters kregen van Esser Bloemen en Planten uit Noord-Scharwoude nog een mooie bos tulpen uitgereikt. Ook werd er op zondag door de jongere judoka's van EBI-Sports gejudood. Zij deden mee aan een intern toernooi van EBI-Sports om punten te halen voor de Puntencompetitie. Deze ronde werd gesponsord door Sirrapa BV, Architecture, Development en Consultancy.

Voor meer informatie over Judoschool EBI-Sports kijk op onze websitewww.ebisports.nl


Een kleurrijke fietsroute tussen de bloeiende bollenvelden bij Bloeiend Zijpe

Een kleurrijke fietsroute door Bloeiend Zijpe. (Foto:aangeleverd).

't ZAND - Stichting Bloeiend Zijpe organiseert op zondag 28 april een fietstocht door de bollenvelden in de gemeente Schagen. Ook dit jaar krijgen bezoekers van gastvrije bollenkwekers in het gebied de gelegenheid om op de fiets te genieten van de geuren en kleuren van de bloeiende bollen. Een unieke ervaring!

Elk voorjaar laten de eerste bollen soorten, zoals de hyacinten en krokussen voorzichtig hun eerste kleuren zien. Als snel volgen de tulpen en worden de velden als een lappendeken gekleurd door de vele bollen soorten die de bollenkwekers in en om Schagen elk jaar weer tot bloeien brengen. Onder de prachtige Hollandse wolkenluchten ontstaat tussen de duinen en de groene weilanden een uniek palet van kleuren in de tuin van Schagen. Al veertien jaar organiseert Stichting Bloeiend Zijpe in de maanden april en mei diverse activiteiten om bezoekers mee te laten genieten van het voorjaar in het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld.

Op 28 april komen de deelnemers heel dichtbij de bloemenpracht, want op de Bloeiend Zijpe fietsroute geven een aantal bloembollenkwekers in de gemeente Schagen toestemming om een gedeelte van de route dwars over hun bollenland te mogen fietsen. Zo dichtbij de bloeiende tulpen, narcissen en hyacinten komt niemand anders nooit! Het andere deel van de fietsroute gaat over de openbare weg, waarbij de enthousiaste vrijwilligers van Stichting Bloeiend Zijpe ervoor zorgen dat iedereen zoveel mogelijk langs de bloeiende velden fietst. De start en finish van de fietsroute op 28 april is vanaf 9 uur en start o.a. bij BolleNoord, Groteweg 9 't Zand. De fietsroute langs de bloeiende bollenvelden is ongeveer 40 kilometer lang. Iedereen mag meedoen en voorinschrijving is niet nodig. Meer informatie en andere start- en finishpunten kunt u vinden op de website van Bloeiend Zijpe www.bloeiendzijpe.nl

Ingrid Stijsiger (links) en Colet Nierop geven een concert in het Kerkje in Sint Maartensbrug. (Foto: aangeleverd).

Concert Ingrid Stijsiger & Colet Nierop

SINT MAARTENSBRUG - Concert 'Moeder Liefde' op zaterdag 20 april, 20.00 uur: Kerkje in Sint Maartensbrug. Een prachtig programma rond de onvoorwaardelijke liefde van een moeder voor haar kind. Samen met Colet Nierop op harp zingt Ingrid Stijsiger klassiek werk en enkele lichtere nummers die ieder moederhart sneller doen kloppen. Waar zij in het Stabat Mater van Pergolesi de zwaarste moederemotie bezingt, kan zij hier haar warme moederhart laten horen. Een liefdevol programma, dat al heel lang op haar wensenlijstje stond. Entree: €12,50. Reserveren kan via info@ingridstijsiger.nl

Zonnebloem loterij weer van start!

Het eerste lot van de Zonnebloem loterij is alweer verkocht. (Foto: aangeleverd).

BURGERBRUG - De jaarlijkse Zonnebloemloterij is weer van start gegaan! Zoals elk jaar verkoopt de Zonnebloem Zuid-Zijpe/Sint Maarten/Dirkshorn het eerste lot weer aan een bekend persoon in een van de dorpen van onze afdeling. Voor het eerste lot zijn we dit jaar bij Sander Mulders en Rinus Jonker van eetcafé Halfweg in Burgerbrug. Hier zijn we altijd in januari een vaste gast. We organiseren dan een spelletjes ochtend en onderwijl worden we getrakteerd op hapje en een drankje door de medewerkers van eetcafé Halfweg. Om half een krijgen ze de hele zaal stil als de schalen met overheerlijke hutspot, zuurkool of boerenkool op tafel komen! De gasten van de Zonnebloem genieten ontzettend van al dat lekkers en de gezelligheid die er is als je samen eet! Mede dankzij de verkoop van de loten, waarvan een groot gedeelte voor de afdeling is, kunnen we zo'n activiteit als deze blijven organiseren!

Rechtdoor naar zee

Eerdaags moeten we vanuit de Dorpsstraat rechtdoor naar zee kunnen lopen! (Foto: pjvannoort).

Jubileumeditie North Holland Horse Trials bij Manege Beukers

Er worden topprestaties verricht in het mooie recreatieschap. (Foto: Victor Krijt)

Topsportevenement Manege Beukers

OUDKARSPEL – In Oudkarspel vindt één van de meest aansprekende internationale Hippische topsportevenementen plaats; de North Holland Horse Trials (NHHT). Ook de komende editie op 19, 20 en 21 april staat garant voor spektakel.

De bollen komen weer uit de grond, de eerste lammetjes staan in de wei en het afgelopen weekend is de zomertijd ingegaan. Het is lente! En dat betekent niet alleen een heerlijk Paasweekend voor de boeg, maar ook de start van de vijfde editie van de NHHT. De wedstrijd is bijna volgeboekt met meer dan 200 deelnemers uit onder andere Japan, China en Noorwegen. Ook staat er dit jaar een grote Country Fair met meer dan twintig leuke en afwisselende kramen en foodtrucks.

Spectaculair

De afgelopen jaren heeft de North Holland Horse Trials zich ontwikkeld tot één van de meest aansprekende internationale Hippische topsport evenementen. Inmiddels zijn er al meer dan 200 deelnemers waardoor het weer een druk evenement zal worden, waarbij er op zaterdag 20 april de meeste drukte wordt verwacht tijdens de cross country. Dit is het meest spectaculaire onderdeel van het driedaagse evenement en voert de ruiters over de terreinen van manege Beukers en Recreatieschap Geestmerambacht. Het traject heeft een lengte van circa 4 kilometer met 25 hindernissen. Zo zijn er eenvoudige sprongen als een Steeple-heg, Picknick-tafel en Houtstapel maar ook moeilijkere opgaves als Waterpartijen, Bruggen, Heuvels op en af en zelfs een VW Kever als hindernis.

Toeschouwers

Voor toeschouwers is door het mooie open terrein prachtig zicht op de route en de hindernissen. Entree en parkeren is elke dag gratis.


Nieuw en toch vertrouwd gezicht bij Van Kuyk

Nieuw en toch vertrouwd gezicht bij Van Kuyk. (Foto: aangeleverd).

SCHAGEN- Ervaren en enthousiast, Maurits Bakker heeft het allebei. De 38-jarige verkoopadviseur uit Stompetoren wilde heel graag in een vestiging werken met topoccasions van alle merken. Die uitdaging heeft de geboren Texelaar bij BCS van Kuyk in Schagen gevonden. ,,Ik werkte al bij Van Kuyk, maar in Alkmaar waar alleen gloednieuwe Volvo's in de showroom staan. Ik zocht een bredere uitdaging."

Bakker zit al ruim vijftien jaar, sinds 2003, in de autoverkoop. Hij is onder meer voor een gerenommeerde Mercedes- en BMW-dealer werkzaam geweest, maar heeft vanaf 2014 bewust gekozen voor een andere type bedrijf. ,,Multimerkbedrijven, zo noem ik ze. Bedrijven dus met veel automerken ook. Vaak ook kleiner dan de ondernemingen waar ik daarvoor had gewerkt waardoor het contact met de klant persoonlijker was. Bij Ton van Kuyk heb ik de ideale mix gevonden. Het bedrijf heeft slagkracht maar biedt tegelijkertijd veel persoonlijke service. En nu ik in Schagen zit kan ik mij ook weer richten op meer merken."

De reden dat hij dat leuker vindt is dat de uitdagingen afwisselender zijn. ,,Je moet meer weten van elk product, omdat de auto's gebruikt zijn. Je hebt daardoor intensiever contact met zowel de monteurs als de klant. Tegelijkertijd kun je meer maatwerk leveren door de klant de auto te bezorgen waar hij echt naar op zoek was."

Dat lukt vaak, want Bakker is een doorzetter. Daarmee maakte hij ook indruk op vestigingsmanager Clint Möring. ,,Ik moest bijspringen in Schagen rondom de feestdagen, maar dat kwam niet echt uit. Ik had net een dochter gekregen en veel pijn, want één van mijn biceps was gescheurd." De Stompetorener stond echter zijn mannetje met als gevolg dat Möring hem als collega graag zag komen.

19 / 20

Groet gaat weer voor Superdeals. (Foto: aangeleverd).

Iets om over te denken tijdens de Paas….

Groet weer goed voor Superdeals!

OMRINGDORPEN- Je kunt natuurlijk de showrooms aflopen tijdens de Paasdagen en de drukte opzoeken of je kunt even wachten en een bedrijf bezoeken wiens naam alles zegt: Groet verwelkomt jou, zijn naam getrouw, met een handdruk, een kopje koffie en veel persoonlijke service tijdens de Superdeals-dagen van 23 tot en met 26 april.

Even wachten loont stelt Arjan Groet van het gelijknamige familiebedrijf. ,,We gaan weer ouderwets knallen! Op de Peugeot 108, 208 en 2008 geven we een superkorting zodat je echt een superdeal kan sluiten tijdens deze dagen… Zo is de complete Peugeot 108 Active Pack Premium leverbaar voor slechts € 11.850,-. Deze prijs is inclusief de kosten om de auto rijklaar aan te leveren. Verder geven we op de sportieve 208 Signature maar liefst € 4300 ,-korting waardoor deze splinternieuwe auto slechts € 14.980,- rijklaar gaat kosten. Dat is een nieuwe auto voor een tweedehands prijs! En een laatste voorbeeld: De rijk uitgeruste stoere Peugeot 2008 Blue Lion kost tijdens deze 'dwaze' dagen maar € 18.870,- Daarnaast mag je ook nog eens gebruik maken van een lage rente lening met maar 0,9% rente en indien je een auto hebt in te ruilen geven we hier een mooi bedrag voor terug!"

De superdeal op de 108 geldt voor elke nieuw te bestellen auto maar de superdeals op de 208 en 2008 zijn alleen van toepassing op voorraadmodellen. Arjan Groet: ,,Kortom op is op! Wacht dus nog even met de Pasen, oriënteer je op ons assortiment en profiteer van al het voordeel van 23 tot en met 26 april bij ons!"